WALAUPUN MAHU NOVEMBER, MAHATHIR AKAN LEBIH DIHARGAI JIKA BERPEGANG PADA JANJI ASAL MEI

Semakin dewasa, apatah lagi kalau semakin tua, cakap seseorang biasanya lebih mudah untuk dipercayai.

Ini kerana dengan kedewasaan dan ketuaan, seseorang itu menjadi semakin matang dan banyak memikirkan perasaan orang lain berbanding ketamakan diri sendiri.

Untuk itu, mereka akan bercakap dengan berhati-hati, menyelitkan hanya fakta yang boleh dipercayai serta berjanji sesuatu yang boleh ditunai atau dilaksanakan saja.

Adalah malang sebenarnya dalam kehidupan ini jika semakin seseorang dewasa atau tua, kata-katanya semakin dicemuh dan janji tidak lagi dipercayai.

Tetapi, itulah yang mahu tidak mahu, harus kita akui sedang berlaku kepada Tun Mahathir Mohamad sekarang ini.

Berikutan hujahnya yang banyak berdalih daripada melaksanakan janji manifesto, diikuti dengan terlalu berdolak-dalik berhubung janji peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim, Tun Mahathir kini menjadi orang yang paling tidak dipercayai kata-katanya di negara ini.

Kata-kata Tun Mahathir bahawa Buku Harapan yang mengandungi janji manifesto bukanlah sebuah kitab suci yang wajib ditunaikan, pada hakikatnya benar-benar mengguris hati rakyat setelah mereka memberi kemenangan kepada PH dan meletakkannya sebagai Perdana Menteri semula.

Lebih terluka hati rakyat dibuatnya apabila beliau juga mengatakan janji-janji itu terlalu sukar dilaksanakan kerana ia dirangka dalam keadaan PH tidak menyangka akan mencapai kemenangan dan mampu menumbangkan BN.

Adakah begitu tahap kata-kata yang sepatutnya daripada seorang yang ada pengalaman menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun sebelum ini?

Diburukkan lagi ialah apabila Tun Mahathir juga terus berdolak-dalik berkenaan janji peralihan kuasa, walaupun tidak pernah lupa menyelitkan ayat akan tetap mengotakan janjinya itu.

Kepada rakyat, jika benar akur kepada janji, mengapa cakap Tun Mahathir tidak pernah konsisten dan berubah-ubah serta sentiasa membuka ruang kepada elemen yang boleh menggagalkan peralihan kuasa itu?

Sebab itu, selain orang-orang Melayu sendiri mula menolak dan mempertikaikan Tun Mahathir, orang bukan Melayu juga secara terbuka tidak lagi suka kepadanya.

Pengundi dan peniaga Cina yang sebelum ini rata-rata menyanjung tinggi Tun Mahathir, sekarang ini boleh dikata 90 peratus sudah jadi benci kepadanya.

Hujah kebencian mereka itu tidak lain ialah kerana dalam tempoh 20 bulan ini beliau didapati lebih banyak bermain politik dan mencatur politik daripada menguruskan soal ekonomi serta menyelamatkan negara.

Bagi kaum Cina, janji Tun Mahathir sebelum PRU14 lalu di mana mengatakan matlamatnya menjatuhkan Najib Razak bagi menyelamatkan negara dan memulihkan ekonomi hanyalah auta belaka.

Dalam isu yang peralihan kuasa yang terus berlarutan pula, daripada berjanji dua tahun, Tun Mahathir telah mengubahnya sendiri kepada November iaitu sehingga selesai Sidang Apec 2020.

Sekali lagi, janjinya ini juga tidak dipercayai oleh rakyat jelata dan ini adalah sesuatu yang malang bagi seseorang yang setua 95 tahun usianya.

Di mana-mana terdengar rakyat bersuara bahawa ini hanyalah helahnya untuk terus berkuasa dengan lebih lama atau sementara muncul muslihat baru untuk mengelakkan peralihan kuasa itu.

Untuk itu, sementara ada yang mendesak agar tarikh khusus serah kuasa segera dimuktamadkan dalam mesyuarat Majlis Presiden pada 21 Februari ini, tidak kurang yang mahukan janji itu tetap ditunaikan pada Mei dan bukannya November.

Tetapi, dalam keadaan kepercayaan rakyat kepadanya kian merosot dan cakapnya lebih banyak tidak dipercayai, Tun Mahathir setidak-tidaknya dapat menjadikan dirinya dihargai semula jika sedia kembali kepada janji asal iaitu Mei sebagai muktamadnya beliau berundur dan melakukan peralihan kuasa.

Bukankah penghargaaan sesuatu yang lebih penting untuk ditinggalkan selepas kematian? (ShahbudinHusin 20/02/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 20 February 2020 — 1:00 pm

149
Leave a Reply

avatar
16 Comment authors
Muhd MufizAnonymousAnonymousMAHATHIRVSANWARPEJUANG SUCI Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Muhd Mufiz
Guest
Muhd Mufiz

Atok menghadiri mesyuarat semlm dlm kedudukan terancam sebenarnya. Atok dah terperangkap di penjuru. Mesyuarat semlm sebenarnya adalah satu battle siapa ader telo dan siapa xde telo…. Ternyata walupun Nadey dah dlm kedudukan yg lenah kerana dia dah langgar dan khianati Konsensus PH…tetapi ATOK held his guts dan tunjuk dia ada telo ….manakala Presiden PKR, Amanah dan SUA SAP penakut dan xde telo ! Mereka patut paham kalau ATOK menang semlm KERAJAAN PH YG MEREKAGAGASKAN DULU DAH HANCUR ….KERAJAAN ATOK DAH SECARA RASMI MENJADI KERAJAAN UMNO BN PM KE 4 VERSI 2.0 !!….Mereka patut bertindak LEBIH TEGAS memberi kata putus ATOK… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Tak guna mahacai cakap berdegar2 tapi madey penakut kluar dan tanding sendiri..

Madey tak ada kekuatan sendiri…mahacai je cakap besar…berlagak lebih…

anonymous
Member
anonymous

Madey jangan jadi penakut…kluar lah dari PH bubar parlimen tanding sendiri…baru boleh berlagak tuan besar..

Menompang orang tapi berlagak tamak.

anonymous
Member
anonymous

Mahacai pon takut gesa madey kluar PH tanding sendiri…jangan tumpang orang..baru boleh cakap besar dan berlagak..

Penakut pengecut semua tu..telor kecik.

anonymous
Member
anonymous

Nak tumpang orang nak belit orang plak…tamak…kalo dah rasa kuat kluar tanding sendiri laa…baru orang respek..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

70% BUMI MELAYU TELAH HANGUS…..API TERUS MEREBAK NAMUN MELAYU SIBUK DAN LEKA PEREBUTAN KUASA ANTARA BAPAK DAN BAPOK………. ASET2 NEGARA TELAH DIGADAI DAN DIBAWA KELUAR NEGARA…..MALANG BETUL PENYOKONG2 PH YANG SESAT DAN BANGSAT…….. Orang Melayu Silap Kalau Anggap Pemimpin DAP Bodoh Dan Tak Tahu Mentadbir Negara, DAP Bukan Bodoh Tapi Licik…… Masyarakat Melayu silap sekiranya menganggap pemimpin DAP bodoh dan tak tahu mentadbir negara. Kita akui, sejak Kerajaan Pakatan Harapan yang didominasi oleh DAP mengambil alih kuasa pemerintahan dari Kerajaan Barisan Nasional selepas PRU 14 yang lalu, rakyat dan negara berada dalam kegelisahan. Ekonomi jatuh merudum, indeks pasaran saham di… Read more »

PEJUANG SUCI
Guest
PEJUANG SUCI

TUN KEKAL PM SAMPAI PRU 15

PASTI!

Anonymous
Guest
Anonymous

Saya mahukan dia teruskan hingga selepas PRU15 asalkan dia larat physically and mentally.

Dia doktor, isteri dia pun doktor, InsyahAllah dia larat.

anonymous
Member
anonymous

Poorah..tun penakut..takut tanding sendiri ..nak tumpang orang tapi eksyen..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TABUNG SUDAH KASI SAMA TOKONG…..HAJI DAH JADI SWASTA…..PENYAMUN TARBUS PEROMPAK HARAM PH BELUM 2 TAHUN DAH POKAI TABUNG……CILAKO CILAKO DAN CILAKO……. Maklumat Tidak Telus, Lebih Baik Tutup PH, Bukan TH……. JANGAN pertikai hak rakyat dan pembangkang untuk menyuarakan kritikan terhadap Tabung Haji kerana banyak maklumat yang disampaikan tidak telus. Jika disorot dari awal, isu ini bermula daripada pertikaian terhadap laporan audit yang dikeluarkan oleh PriceWaterhouseCoopers (PwC) yang dilihat bercanggah dengan audit Ernst & Young dan Laporan Ketua Audit Negara. Susulan itu, banyak tindakan yang diambil oleh LTH dan Menteri (Agama) seperti subsidi haji dan penamatan operasi empat Hotel THHR ditempelak… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Wau bole…

Berani tak tun kluar PH panggil pru dan tanding sendirian bhd?…

Bersatu boleh tanding 150 kerusi termasuk sabah dan serawak…Bersatu sudah ada di semua negeri…Tun ada nama yg gah…

serawak serah kpd wau bole yg terer bercakap..

Susah kalo hidup menumpang dgn orang…

Kalo takut jangan banyak songel…buat cara menompang….

anonymous
Member
anonymous

Amacam Wau bole ooit….cakap jer besar..tapi nak menumpang

Wau Bule
Guest
Wau Bule

we will see sapa cakap besar sapa macai pengecut

anonymous
Member
anonymous

Kluar lah dari PH tanding sendiri kalo dah rasa kuat sangat…tapi masih nak menumpang….puuiii..tak sedar diri.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Apa guna jadi pm8 kalau tewas pada pru15?

Sebab itu Rais kata,”Something may happen before Nov โ€“ Rais adds intrigue to the transition planโ€

anonymous
Member
anonymous

Ape guna hidup menumpang orang tapi nak berlagak…
Kluar gi tanding sendiri baru boleh tahu boleh menang ker tidak…

Sebenarnye penakut..

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Abg ini spt biasa lah, besok Kedah Jumaat cuti
Mlm nanti, abg nak gi mmcing sbg satu aktiviti
Tntang hobi abg ini diharapkan dinda mengerti
Nmun wlau ke mana abg prgi, Irah tetap di hati
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PERKARA PALING MUDAH BAGI PAK DAJJAL IALAH SATU KECAMAN …..ITU SAHAJA…..ITU PUN PAK SHEIKH TAK MAMPU….. MACAM MANA NAK JADI PM…….. Tamat operasi usaha lumpuh ekonomi umat Islam?…… SAYA amat bimbang penamatan operasi dan perkhidmatan 4 buah hotel milik TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR) adalah usaha terancang pihak tertentu untuk melumpuhkan ekonomi umat Islam. Tiba-tiba sahaja umat Islam di Malaysia dikejutkan dengan pengumuman bahawa THHR akan menamatkan operasi dan perkhidmatan 4 buah hotel miliknya, iaitu TH Hotel Kota Kinabalu, TH Hotel Pulau Pinang, TH Hotel & Convention Centre Alor Setar dan TH Hotel & Convention Centre Terengganu, pada… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

HAHAHAHAHAHAHHAHA

“Farhash, Yusoff Rawther case is small, donโ€™t politicise, says Anwar”

Aih…..lontar batu sembunyi tangan……ngelabah kut?

anonymous
Member
anonymous

Tengok muka mamak barang tak naik langsong..

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Mahathir and I shouldnโ€™t be pressured on transition, says Anwar.

APA INI? INI APA?

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Nak kata TAKUT…tak juga

Nak Kata CUAK…besar kemungkinan

Nak kata terrer…hampeh

anonymous
Member
anonymous

Berani madey kluar PH..bubar parlimen tanding sendirian bhd..

anonymous
Member
anonymous

Dgn keadaan semasa sangat elok madey umum kluar PH…bubar parlimen…tanding sendirian bhd…

Banyak masalah hidop tumpang orang…kena belit sana belit sini…

Kalau ada brani laa dan rasa telor cukup besar..

Anonymous
Guest
Anonymous

Irah,

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Maafkanlah abg ini..duhai intan bunga nirwana
Ptg tadi..abng agak keletihan, dan telah terlena
Bukan lah abg tak ingat, dekat Irah kat US sana
Abg prlu, sedikit masa, utk tibai musuh durjana
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Musuh utama ada lah, si anjing gila tua bangka
Anjing tu le yg slalu tuduh kata Irah tu abg reka
Tpi, dia dh teruk kena dgn abg, itu anjing puaka
Abg tibai lanyak pun..dia tidak lgi, angkat muka
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท๐Ÿ’๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๐ŸŒน๐ŸŒบ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’๐Ÿ’˜โค๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’™

Wau Bule
Guest
Wau Bule

PART OF A LETTER WRITTEN BY ONE Ahmad Ghazali Abu Hassan, The Malaysian Insight TO ANWAR IBRAHIM. Read this with an open and intelligent mind….there is so much truth……wallahuaklam ………..Unfortunately, as the prime minister in waiting, we have not heard anything substantial from you as to how you are going deal with all these issues. What we heard the loudest are calls for Dr Mahathir to step down and for you to take over. Our obsession is not with having Anwar as prime minister but in having the reform agenda implemented. In this regard, may we ask you, in the… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

There was an Anonymous comment in Malaysiakini Today commenting on an article captioned, “PKR MPs approached to sign two different SDs (Statutory Declarations)”

Anonymous Comment
—————–
If I were AI (Anwar Ibrahim) supporter, I would be working on winning the next GE. It would be a pity if AI gets to be a PM now or after November and loses it at next GE.

My comment…It is VERY TRUE especially should Anwar gets the seat placed on a silver platter (with no sweat)…what a shame

anonymous
Member
anonymous

Kalo madey terus pm PH tumbang…ini yg pas dan umno nak..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PALING MUDAH PAK SHEIKH BOLEH BUKTIKAN TIDAK MENYEBELAHI MUJAHAT MUNAFIK DENGAN KUTUK HABIS2 AN PEROGOLAN DAN PEMERKOSAAN TERHADAP TH……..TIADA APA YANG DIBUAT OLEH ALJUBRI SEKADAR MENANTI MENANTI DAN MENANTI……… Anwar perlu contohi Pak Lah…….. TIDAK habis dengan polemik peralihan kuasa Perdana Menteri, negara dipanaskan pula dengan pendedahan rancangan โ€˜pelan Bโ€™ bagi memastikan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dapat kuasa mentadbir negara dengan segera. Pendedahan itu boleh dianggap menggemparkan lantaran Perdana Menteri daripada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tun Dr Mahathir Mohamad sudah memberi jaminan akan menunaikan janji menyerahkan kuasa kepada Anwar. Plot terbaharu polemik peralihan kuasa… Read more »

Wau Bule
Guest
Wau Bule

I like this
I told you so
Power balancing and correcting actions to follow

“Something may happen before Nov – Rais adds intrigue to the transition plan”

anonymous
Member
anonymous

Kalo ada perancangan rahsia orang tak bukak kpd umum..kalo dah bukak itu tembak angin… Bahlol..

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

GS BOLEH SOKONG ALJUBRI NAMUN DENGAN SYARAT BIAR MAHKAMAH PH BERSIH KAN NAMA DIA…….. SEKURANG2NYA DR MANDELIAR DAH BUKTIKAN TAK LULUSKAN ICERD DAN UEC…… ALJUBRI TAK BERMINAT NAK BUKTI APA2…..AMBIL JAWATAN MOF DARI TOKONG BUKTIKAN DIA BAGUS PACU EKONOMI NEGARA……. Siapa Khianat Tabung Haji, BN Atau PH?……… 1. Kemelut yang melanda Tabung Haji (TH) hari ini bukan berpunca dari penyelewengan, curi duit atau pelaburan palsu seperti yang cuba digambarkan oleh Pakatan Harapan (PH). 2. Keuntungan Bersih TH pada 2017 ialah RM3,412 juta, RM2,486 juta (2016), RM3,536 juta (2015), RM2,979 juta (2014). 3. Manakala Hibah yang dibayar menggunakan peruntukan sejumlah RM3,324… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

MENURUT SEORANG SAINTIS BARATโ€ฆ..MAKHLUK ASING HIDUP BERSAMA MANUSIA DI DUNIA KITAโ€ฆ.MEMANG TEPAT SEKALIโ€ฆ.ADA SEKOR TU JADI PM7 TAPI TAK DAPAT SOKONGAN KERAJAANโ€ฆ.YANG MENYOKONG PEMBANGKANGโ€ฆ.ADA SEKOR LAGI MAKHLUK ASING KAKI LIWAT DAN SUNDALโ€ฆ.BERANGAN NAK JADI PM8โ€ฆ.. MANUSIA OTAK KAT BONTOT YANG MENYOKONGโ€ฆโ€ฆDEMIKIANLAH KISAH MAKHLUK ASING DI TANAH MELAYUโ€ฆโ€ฆ.. Khairuddin: Anwar manusia berpenyakit, penyangak, suka โ€˜mimpi di siang hariโ€™โ€ฆโ€ฆโ€ฆ. Menurut Khairuddin, kedudukan Mahathir sebagai Perdana Menteri adalah bidang kuasa sokongan majoriti ahli-ahli dewan rakyat melalui proses parlimen dan bukannya keputusan Majlis Presiden Pakatan Harapan. Malaysiakini ุฎูŠุฑ ุงู„ุฏูŠู†: ุงู†ูˆุฑ ู…ุฃู†ุณูŠ ุจุฑฺคฺฝุงูƒูŠุชุŒ ฺคฺฝุงฺ ุงู‚ุŒ ุณูˆูƒ ุกู…ูŠู…ฺคูŠ ุฏ ุณูŠุงฺ  ู‡ุงุฑูŠุก Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan semalam… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

NAMAPUN PAK DAJJAL DAH TENTULAH HEBAT DALAM MANIPULASI DAN TIPU HELAHโ€ฆ..GENG PAK DAJJAL MENGGELUPUR KEPANASAN SEPERTI MASA BERGERAK TERLALU PERLAHANโ€ฆLAMBAT NYERRR TUNGGU MEI 2020โ€ฆโ€ฆ. Anwar pandai โ€˜wayang kulitโ€™ biarpun kubu kosongโ€ฆโ€ฆ.. โ€œInilah masalah sebenar dengan Anwar. Beliau selalu menjadi โ€œoverconfident,โ€ โ€œoverexcitedโ€ dan โ€œoveremotionalโ€ (3O) semakin beliau mennghampiri garisan penamat, menyebabkan beliau menjadi kurang teliti dan banyak melakukan kesilapanโ€ ุงู†ูˆุฑ ฺคู†ุฏุงูŠ โ€˜ูˆุงูŠฺ  ูƒูˆู„ูŠุชโ€™ ุจูŠุงุฑฺคูˆู† ูƒูˆุจูˆ ูƒูˆุณูˆฺ  Menjelang akhir tahun 1990-an, hubungan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Tun Dr Mahathir Mohamad mula tegang, dicetuskan oleh pandangan yang bercanggah berhubung hal ehwal urus tadbir negara. Pada ketika itu, Mahathir berulang kali memberitahu wartawan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KELDAI D4P TAK HABIS2 JILAT BONTOT TOKONGโ€ฆโ€ฆ.MUJAHAT WAKAKAโ€ฆโ€ฆ Since when did Mujahid become Dong Zongโ€™s spokesperson?โ€ฆโ€ฆ. When the Jawi polemic got out of hand, Dong Zong refused to budge. It was clear testimony that the group was anti-Islam and racist. And this isnโ€™t the first time this has happened. Source (pic): TTF Files ุณุฌู‚ ุจูŠู„ุง ู…ุฌุงู‡ุฏ ุฌุงุฏูŠ ุฌูˆุฑูˆฺ†ุงูƒฺค ุฏูˆฺ  ุฒูˆฺ ุŸ Minister in the Prime Ministerโ€™s Department Datuk Seri Mujahid Yusof Rawaโ€™s claim that Dong Jiao Zong (Dong Zong) met him yesterday and admitted that the teaching of Jawi was not an attempt to bring non-Muslim students under the influence of… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAK PAYAH NAK BAGI TEMPOH LAGI KEPADA PHโ€ฆ..MAKIN LAMA TEMPOH DIBERI MAKIN JAHANAMโ€ฆโ€ฆ BUBARKAN PARLIAMENT SEKARANGโ€ฆโ€ฆ Harga barang tidak turun lepas hapus GST antara kegagalan besar PH, kata pakar ekonomiโ€ฆโ€ฆ. Seorang pakar ekonomi berkata antara kegagalan kerajaan Pakatan Harapan (PH) setelah kira-kira setahun berkuasa ialah tidak berjaya menurunkan harga barang walaupun selepas menghapuskan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST). Prof Barjoyai Bardai berkata, rakyat mahu GST dihapuskan supaya harga dan kos barangan turun, tetapi keadaan sebaliknya berlaku, iaitu harga naik lebih banyak. โ€œNampak kerajaan telah silap. Di satu pihak ia hilang RM20 bilion sumber cukai (daripada GST) dan di pihak lain… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOM CAT JAGA UNDANG2 MACAM JAGA GOLโ€ฆ..HABIS KES2 MAHKAMAH DITEPISNYA KELUARโ€ฆโ€ฆ Richard Malanjum Dah, Tommy Tomato Bila Pulak?โ€ฆโ€ฆ. Dah Selamat Ker Malaysia Nie? Pejam celik, pejam celik, dah dekat dua tahun PH memerintah Malaysiaโ€ฆ Teringat masa pra PRU 14, dulu, slogan2 Selamatkan Malaysia antara slogan yang paling kerap di laungkanโ€ฆ Kalau ada pertandingan slogan paling popular dalam Malaysia nie, slogan Selamatkan Malaysia mesti kat carta teratasโ€ฆ Sekarang nie, apa yang dah di selamatkan? Yang admin tahu dan pasti, harta benda orang Melayu memang dah selamat kena jual!!! โ€˜Report Cardโ€™ Tommy Tomato Penasihat Kepada SPB YDP Agong Mengenai Hal Ehwal Ugama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PERANGAI DR MADEYLIAR DIA SUKA DESAK ORANG LETAK JAWATAN TAPI BILA DIA KENA DESAKโ€ฆ..MACAM DAUN PISANG BUSUK TAK MAHU LURUHโ€ฆโ€ฆ Senarai 8 individu yang pernah desak Tun Mahathir letak jawatanโ€ฆโ€ฆโ€ฆ TAHUKAH anda? pada zaman pentadbiran bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, ada lapan individu pernah mendesak beliau meletakkan jawatan sekitar tahun 1987, kira-kira enam tahun selepas beliau menjadi Perdana Menteriโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ Pada ketika itu pun, Dr Mahathir tidak mempedulikan desakan tersebut dan terus menjadi Perdana Menteri selama 22 tahun sebelum meletakkan jawatan pada 2003. Terdapat lapan individu yang pernah mendesak beliau meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri yang pernah diperkatakan iaitu… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPADA MEREKA YG MENDEWA DAN MENYUCIKAN DR MANDELIARโ€ฆ.SILA BACAโ€ฆ.. 10 kesilapan Mahathir Mohamadโ€ฆโ€ฆ (Oleh: Nawawi Mohamad, Wong Choon Mei, Malaysia Chronicle )โ€ฆโ€ฆโ€ฆ Bekas Perdana Menteri Mahathir Mohamad telah mengkritik kesemua perdana menteri Malaysia dari Allahyarham Tunku Abdul Rahman sehinggalah Najib Razak, kecuali dirinya sendiri.Mahathir juga telah mengkritik pemimpin dunia yang lain termasuk PM Britain, Tony Blair dan sudah tentu George W Bush, presiden Amerika Syarikat yang ke-43 Setakat ini tiada yang berani bersuara terhadapnya.Ini tidaklah menghairankan memandangkan hanya seorang dua daripada PM- PM ini masih hidup termasuk Najib sendiri. Bagi pemimpin antarabangsa, sebahagian besar daripada mereka tidak mahu mempedulikan Mahathir,… Read more »

anonymous
Guest
anonymous

D4P rembat aset TH. Sume marah kecuali pembawa virusGoneEng.
UMNO/PAS kata Tun M khadam D4P.
Bila UMNO/PAS sokong Tun M kekal PM sehingga habis penggal tidakkah ini bermakna korang sokong D4P terus merembat aset TH???!!!!

Sokong je la anwar, supaya aset TH selamat dari virusAtok dan virusGoneEng.
PRU 15, jika kerajaan inklusif anwar tak berjaya pulih ekonomi negara, tendang dia ke longkang.
Ini pun payah utk dihadam???!!!

D4P ngan 42 kerusi mmg kingmaker dlm kalangan pemimpin bani melayu berfikiran sempit n berpecah-belah. Huhuhuโ€ฆ.

Anonymous
Guest
Anonymous

Cakap melalui lobang bontt kamu. Selepas Bang Ali masuk, amat busuk.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing kapiaq ๐Ÿ• 5:58 pm,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing betina kapiaq ๐Ÿ• 5:58 pm,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
Hoi kapiaq tua TN anjing betina biol gila sawan
Nun, atas & bwh Kejora tibai, naper tk melawan
Apa ko anjing ni sakit puki, baru lps mengawan
Atau puki ngko tu, dah tumbuh kulat cendawan
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

HU HU HUโ€ฆ

anonymous
Member
anonymous

Aku yakin tak de sekor pon penyokong madey yg cakap besar berani suruh madey dan Bersatu tanding sendirian….

Semua takut madey dan Bersatu kojol…

Anonymous
Guest
Anonymous

Toksah mengarut ler. Korang Umno dah kena tendang terajang ke longkang di Pru14. Awat nak hingaq.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing kapiaq ๐Ÿ• 5:56 pm,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing betina kapiaq ๐Ÿ• 5:56 pm,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
Hoi kapiaq tua TN anjing betina biol gila sawan
Nun, atas & bwh Kejora tibai, naper tk melawan
Apa ko anjing ni sakit puki, baru lps mengawan
Atau puki ngko tu, dah tumbuh kulat cendawan
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

HU HU HUโ€ฆ

anonymous
Member
anonymous

Cakap aie takut kojol..

anonymous
Member
anonymous

Cakap aje takut…tak perlu pusing kiri pusing kanan..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

‘Sesuatu mungkin berlaku sebelum Nov’

“Pengawas-pengawas PH mungkin tidak tahu apa yang ‘pukul’ mereka. Ada kuasa dan faktor lain sedang berjalan,” kata Ahli Majlis Tertinggi Bersatu Rais Yatim.

Pak Sheikh menggigit jari lagi?

Anonymous
Guest
Anonymous
anonymous
Member
anonymous

Hahaha…anwar gigit jari?..buatlah kalo nak tengok madeyy tergolek dog….

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tengok ler. 9 bulan mcm2 boleh berlaku. Rais pun dah cakap.

anonymous
Member
anonymous

Orang buat perancangan secara rahsia….kalo dah cerita awal2 itu tembak kosong…lu bongok..

anonymous
Member
anonymous

Rais tembak peluru kosong jer lebih…dia pon tahu Parti madey ciput boleh digulingkan…

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukak balik kes rogol Amah Indon, tengok Pengawas Bersatu yg tak dilantik ini mengigit jari ke tidak?

anonymous
Member
anonymous

Hahaha..Rais dah bayar miliyar tutup mulut…amah ni dah bina rumah bedar dan beli bendang….

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing kapiaq ๐Ÿ• 5:16 pm,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing betina kapiaq ๐Ÿ• 5:16 pm,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
Hoi kapiaq tua TN anjing betina biol gila sawan
Nun, atas & bwh Kejora tibai, naper tk melawan
Apa ko anjing ni sakit puki, baru lps mengawan
Atau puki ngko tu, dah tumbuh kulat cendawan
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

HU HU HUโ€ฆ

anonymous
Member
anonymous

Aku syorkan kepada penyokong2 madey gesa madey bawak Bersatu kluar dari PH…bubar parlimen …Bersatu tanding sendirian kerana pengaruh madey sangat kuat dan madey sangat hebat…madey boleh jadi pm sampai kiamat…

Tak guna hidup menompang dgn peliwat….

Ade brani jon dog wau bole man hindu TN keling gila dan sewaktu dgn nye….

Tunjukkan keberanian anda sehebat cakap anda….jangan berani cakap tapi takut tanding sendirian…

Kalo nak gabong dgn umno dan pas gn harap madey boleh jadi pm…sebab Bersatu ciput..

Anonymous
Guest
Anonymous

Mimpi lah kamu, Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib.

Gila bayang. Gila isim. Pigi jumpa doktor pakar sakit jiwa lah.

anonymous
Member
anonymous

Takut ker?….hihihihi..cakap besar tapi nak menompang..

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing kapiaq ๐Ÿ• 5:24 pm,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Atuk TN..klu tiada beban, jgn pula batu dijinjing
Ajaran Kristian, di sini, jgn kau cuba berdakwah
Ko dah kecut batang pelir kah, wahai TN anjing
Naper tk jwb, nun bnyak pntun Kejora kt bawah
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhh kaaaahhhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN anjing betina kapiaq ๐Ÿ• 5:24 pm,

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
Hoi kapiaq tua TN anjing betina biol gila sawan
Nun, atas & bwh Kejora tibai, naper tk melawan
Apa ko anjing ni sakit puki, baru lps mengawan
Atau puki ngko tu, dah tumbuh kulat cendawan
๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

HU HU HUโ€ฆ

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SESI BERKENALAN DENGAN PEMIMPIN NEGARA DITERUSKANโ€ฆPAK SHEIKH YANG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP BERUPA KEBEJATAN MORAL,,BERFAHAMAN LIBERALISME DAN PLURALISME SERTA AHLI FREEMASON..PUNYAI RAPPORT BAIK DENGAN ISRAEL โ€ฆAPALAGI PARTY YANG DITERAJUI ADALAH BERLAMBANG MATA SATUโ€ฆPAK DAJJAL JUGA TERLIBAT DALAM MEGA SKANDAL..CONTOH KETARA IALAH SKANDAL FOREX YANG BERJUMLAH RM 30 BILLION KETIKA MENJADI MOFโ€ฆ.MELAYAKKAN BELIAU MENDAPAT PANGKAT DAJJAL.. TONG M HEBAT DARI SEGI MEMANIPULASI PEMIKIRAN RAKYAT ALA FIRAUN KUNOโ€ฆSKANDAL BELIAU YANG BERTONG-TONG TELAH DI ILUSIKAN HANYA PERKARA YANG REMEH APABILA KEKAYAAN NEGARA LESAP LEBIH DARI SEPARUH DENGAN SKANDAL MEGA BERJUMLAH RM400 BILLIONโ€ฆBANYAK DASAR-DASAR KERAJAAN SEMASA PM-4 TELAH DIUBAH TERUTAMA DASAR PENSWASTAAN YANG MENYEBABKAN KEKAYAAN… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

LANGKAH PH YANG KE EMPAT UNTUK MENGHANCURKAN NEGARA IALAH DENGAN MENAMBAH HUTANG NEGARAโ€ฆ WALAUPUN MEREKA JAJA KE HULU HILIR KERAJAAN DAHULU BANYAK HUTANG TAPI MEREKA TERUS MENOKOK HUTANG NEGARAโ€ฆHUTANG NEGARA KINI ADALAH 840 BILLION DARI 680 BILLION..โ€ฆMEREKA RASA TIDAK BERSALAH MELAKUKAN SEMUA KESALAHAN ITU KERANA MEREKA TELAH LETAKKAN SEMUANYA PADA KERAJAAN LEPASโ€ฆBAGI MEREKA ITU LAH LAMPU ALADIN DAN LICENSE TO KILL โ€ฆ..ALASAN BUAT HUTANG BARU UNTUK BAYAR HUTANG LAMA ADALAH IDEA HAPRAKโ€ฆKINI TERBUKTI APA YANG MEREKA LAUNGKAN HUTANG NEGARA 1 TRILLION AKAN DITOMPOK OLEH MEREKAโ€ฆKEADAAN KINI BERTAMBAH PARAH DENGAN STAGFLASI YANG AKAN DIALAMI NEGARAโ€ฆRINGGIT BAKAL JADI TIDAK BERHARGA SEPERTI VENEZUELA… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDAโ€ฆTUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULUโ€ฆMEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARAโ€ฆLANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARAโ€ฆ LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARAโ€ฆ TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

jigit
Member
jigit

Bukan aja Mahathir, malahan semua cakap orang politik ngak harus dipercayai sepenuhnya, waima jubahnya meleret ke tanah atau serbannya sebesar bakul.
Tidak terkecuali manusia yang bernama Anwar Ibrahim…..langsung tidak boleh dipakai. Keluar saja dari penjara terus declare mahu habiskan masa bersama keluarga. Belum tiga hari sudah melawat sana sini, berjumpa berbagai pemimpin dunia dan paling kerap jumpa media asing sebuk bagi tau dia PM in-waiting.
Budin cakap orang2 china sudah tak sokong Tun. Ini sangat bahaya kerana jika Nuar bergantung hayat kpd orang2 bukan Melayu, belum sempat dia cucuk belakang, beliau akan dicucuk hidung dan dibawa berkrompomi…. jangan biar dia jadi PM.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia punya tabiat Rear Admiral pun boleh di compromised.

Anonymous
Guest
Anonymous

Boboi nak jadi MB pun mengagau mintak kesian kpd konsensus partner2 PH mintak sokongan.

Habis geng2 Bersatu yg kena raid PDRM sedang cucuk Ketamin, free sex dan duit rasuah tak berkompromi? Kompromi ala Jho Low.

Lagi tak berkompromi ke saham OPCOM naik melambung walaupun BSKL dan ekonomi lembap?

Bro, not everyday is Sunday ada putaran dalam politik dan kehidupan. Sampai masa Boboi pun akan kena cucuk terima balasan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa pun asalkan jangan curi daylight robbery mcm Najib Klepto.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

EKONOMI JAHANAM BAWAH PHโ€ฆ.. PEMIMPIN2 PH BAGAIKAN TIKUS BAIKI LABUโ€ฆโ€ฆ. PENYAMUN TARBUS DAPAT KUASAโ€ฆ.. SEPERTI KERA DAPAT BUNGAโ€ฆโ€ฆ PH JUAL NEGARA KEPADA TIONGKOKโ€ฆ.. Hartanah, jangan sampai rakyat merempat,โ€ฆโ€ฆ. ULASAN | Seperti yang dibentangkan di Dewan Rakyat pada awal bulan yang lalu, #Belanjawan2020 terus mendapat respons pelbagai pihak. Banyak isu yang dibangkitkan dan banyak juga yang digunakan sebagai strategi politik. Secara umumnya, yang paling menarik perhatian adalah jumlah belanjawan yang memperuntukkan RM297 bilion (18.4 peratus daripada nilai Keluaran Dalam Negeri Kasar atau KDNK dan 45.1 peratus daripada cukai pendapatan) dengan sasaran kadar defisit sebanyak 3.2 peratus. Hal ini membuatkan ramai yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARAโ€ฆMEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAMโ€ฆLANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIAโ€ฆ MALAYSIA BANKRAP โ€ฆTINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLIONโ€ฆBURSA HILANG 200 MATAโ€ฆGDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7% ..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15โ€ฆ.. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% โ€ฆITU PUN BELUM TENTU DITERIMAโ€ฆBERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULANโ€ฆHARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUMโ€ฆMEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAIโ€ฆCUKAI TANAH NAIK 800%โ€ฆTARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..PENJAWAT AWAM DIBERHENTIKAN KERJA 17 RIBU ORANG INI SEMUA BERLAKU SEJAK… Read more »

justice4all
Member
justice4all

Manusia ni makin tua makin sensitif, makin degil, perangai pun cenderung kebudak2an. Tak dapat apa dihajat, merajuk dan cenderung protes. Ini masalahnya kalau kita terus juga nak bergantung kepada kepala keluarga yang dah terlalu tua yang anggota tubuh banyak dah cenderung selalu “vibrate”. Teraju yang tua wajar direhatkan saja @ banyak masalah akan berbangkit kelak. Cukup jadi tempat rujukan dan penasihat jer (bukan punahsehat macam era Pak Lah tu yang merajuk dan keluar landasan, merajuk yang kian merosakkan akhirnya).

Anonymous
Guest
Anonymous

Anggota keluarga kau mcm gitu, Yang lain tidak.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEGAGALAN PM4 DIANGGAP KEJAYAANโ€ฆ..SEMOGA RAKYAT TIDAK TERTIPU LAGI DENGAN SANDIWARA PHโ€ฆโ€ฆ.. Populariti PH menjunam: Jangan โ€˜kencingโ€™ rakyat lagiโ€ฆโ€ฆ.. Sempena ulang tahun pertama pemerintahan Pakatan Harapan (PH), para menteri sibuk mempromosi diri di dada akhbar dan media maya mengenai prestasi dan pencapaian masing-masing. Ada menteri yang memberikan markah seperti 6/10 dan 6.5/10 kepada diri sendiri. Ada juga menteri yang menyiarkan 10 pencapaian mereka sepanjang tahun lepas, termasuk senarai tugas yang sepatutnya mereka laksanakan. Ramai yang garu kepala melihat aksi โ€œmarketingโ€ syok sendiri para menteri PH dalam keadaan ekonomi yang suram dan dibanjiri pelbagai laporan negatif media antarabangsa. Nilai ringgit yang tidak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUKTI PH BERHASRAT TUBUHKAN NEGARA REPUBLIC SOSIALIST COMMUNISTโ€ฆโ€ฆ.. Statut Rom, raja dan kerajaanโ€ฆโ€ฆ. KERAJAAN kelihatan tidak dapat menerima hakikat diminta oleh Majlis Raja-Raja Melayu agar menarik semula ratifikasi Statut Rom yang telah dibuat secara senyap dan tanpa perundingan awam yang mencukupi. Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad pada sidang akhbar mengumumkan keputusan penarikan diri daripada Statut Rom, menyindir dan menampakkan perasaan amarah beliau terhadap keputusan Majlis Raja-Raja Melayu. Pada sidang akhbar tersebut Dr Mahathir menyatakan, โ€œSo Iโ€™d like to say to these cowards who during the last regime saw (ex-Prime Minister Datuk Seri) Najib (Razak) stealing money and doing all… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

DR MADEYLIAR TUMPANG JASA JIBENGโ€ฆโ€ฆ.. Najib Punya Susu, Mahathir Dapat Namaโ€ฆโ€ฆ.. Jadi, MoU yang ditandatangani pada 25 April 2019 bukannya satu MoU yang baru seperti yang di gembar-gemburkan oleh Kerajaan Pakatan Harapan. Ianya hanyalah lanjutan atau sambungan perjanjian asal yang ditandatangani pada 23 November 2015 oleh Najib. โ€œHari ini Malaysia dan China telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bagi republik itu untuk membeli tambahan sebanyak 1.9 juta tan minyak sawit Malaysia dengan anggaran yang bernilai RM4.56 bilion untuk tempoh lima tahun (2019-2023),โ€ kata Bernama. MoU tersebut telah ditandatangani di Beijing oleh Majlis Minyak Sawit Malaysia (MPOC) di bawah Kementerian Industri Utama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEPUTUSAN PENJARA DAH ADA CUMA PERLU SEDIKIT MASA LAGIโ€ฆโ€ฆ. SRC International: Tommy asak, Najib jawab balikโ€ฆโ€ฆโ€ฆ. Datuk Seri Najib Tun Razak yang disoal balas pasukan pendakwaan yang diketuai Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomas semalam kelihatan begitu panas. Pada perbicaaran kes berprofil tinggi SRC International, bekas Perdana Menteri yang membela diri dari kandang saksi diasak dengan pelbagai soalan, ada ketika membuatkan beliau hilang sabar. Ini kerana pada pandangan Najib, Tommy mengemukakan soalan-soalan yang tidak relevan amalah ada yang seolah-olah terpesong jauh. Antara soalan yang tidak relevan diajukan seperti kem manakah yang disokong oleh Najib ketika krisis 1986 antara Tun Dr… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BUBARKAN PARLIAMENTโ€ฆJANGAN SERAH PADA PAK DAJJALโ€ฆ..DAH PASTI PAK DAJJAL BAWA NEGARA KE NERAKA JAHANAMโ€ฆโ€ฆ..SETERUK2 DR MANDELIAR JAUH LEBIH JAHANAM PAK DAJJALโ€ฆ.. Politik Malaysia akan berterusan caca marba selagi โ€œsituaโ€ ego dan perasan diri terbaik itu tidak dinyahkan. PH akan rebah jika โ€œsibangkaโ€ itu terus dibiar dipuncak kuasa. โ€œGunting Dalam Lipatanโ€ dan โ€œParang Dua Mataโ€ ini hakkatnya sedang membina kembali kekuatan gerombolannya sejak awal dulu lagi dan diketika yang sama berusaha terus untuk meruntuhkan PH secara halus. Sokongannya kepada PH selama ini aalah suatu yang terpaksa yang harus dilakonkan kerana beliau sedar akan โ€œtrendโ€ penolakan rakyat terhadap UMNO BN dalam beberapa… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CUBALAH FIKIR LOGIK SIKTโ€ฆ.BOLEH KE NAK MINTA SYAITAN BUAT BAIK?โ€ฆ.DAH NAMAPUN SYAITANโ€ฆ.SEKADAR TIPU PERKARA KECIK BAGI SYAITANโ€ฆ.BAHKAN SYAITAN DIA PUNYA SKIL ORANG TAK PERASAN KENA TIPUโ€ฆ.TAPI GENG DAJJAL SUKA LAH DENGAN SYAITANโ€ฆ.PASAL BOLEH CARI MAKANโ€ฆ.. HASILNYA LUMAYANโ€ฆ.. Pelantikan GLC: Guan Eng didakwa menipuโ€ฆโ€ฆ. KUALA LUMPUR โ€“ Lim Guan Eng didakwa menipu apabila mendakwa hanya anggota biasa atau hanya aktif di peringkat negeri dan bukan di peringkat nasional dilantik sebagai lembaga pengarah syarikat milik kerajaan (GLC). Ini kerana sejak memegang tampuk pemerintahan kerajaan beberapa ahli politik telah dilantik di dalam GLC. Mereka ialah Wong Tack, Naib Pengerusi DAP Pahang yang dilantik… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

AKHIR ZAMAN NIE BUKAN SAHAJA FITNAH DATANG DARI SYAITAN D4Pโ€ฆ.TAPI ULARMAK SYIAH,,TOK GARU WAHABI,,ALIM KUCING IKRAM PUN PANDAI BUAT FITNAHโ€ฆ.ITULAH SEBABNYA KELUAR PAK DAJJAL SEBAGAI PEMIMPIN MEREKAโ€ฆ.. โ€œWardina murung, dikejarkan ke hospital, diagnosis โ€˜[email protected] โ€œ- FB Friends of Maszlee Malikโ€ฆโ€ฆ. Media sosial, 5 Nov : Laman facebook Friends of Maszlee Malik mendakwa bekas pelakon sitcom Spanar Jaya, Wardina Safiyyah mengalami kemurungan lalu dikejarkan ke hospital dan diberi diagnosis โ€˜suicidalโ€™ (bunuh diri), akibat daripada laporan berita oleh Buletin TTKM yang menurutnya bersifat cyber bully. Laman facebook tersebut berkata demikian dalam satu aduan yang dibuat kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SYAITAN D4P TAK AKAN INSAF NYERRโ€ฆ.. MAFIA KOMUNIS TAK BERTUHAN MANA TAHU KESIAN2 KAT ORANGโ€ฆ.KALAU ADAPUN NAK MERAYU UNDIโ€ฆ. KALAU MELAYU SENGSARA LAGI DIA SUKAโ€ฆ.TENGOK BILA DAPAT KUASA BERAPA BANYAK MELAYU KENA HALAU DARI RUMAHโ€ฆโ€ฆPARTI KUNYIT PUN LEBIH KURANG SAMAโ€ฆ.. โ€ฆ 4 Beranak Redah Hujan Demi Sekampit Beras.. Sedarlah PH!โ€ฆโ€ฆ 4 Beranak Naik Motor Redah Hujan Untuk Sekampit Beras & Barang Dapur NASIB setiap insan berbeza-beza, dan dalam kesempitan wang pasti ada keluarga yang sanggup mengharungi segalanya demi sesuap nasi. Begitulah yang dialami seorang ibu yang menunggang motosikal bersama tiga anaknya meredah hujan renyai pada waktu malam. Pertemuan empat beranak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
The title, โ€˜Championโ€™, Kejora still, hold the crown
He had beaten stupid dog TN, flat to the ground
Then TN is thrown to the sewage tank drowned
Thatโ€™s why, the silly idiot dog is not seen around
๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚
Idiot TN is as if an old buffalo with broken horn
The stupid idiot is left with smelly rotten image
The bloody skunkโ€™s dignity, cgu Kejora had torn
Idiot dog TNโ€™s reputation..Kejora had damaged
๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN anjing, dgn Kejora nampak nya dah menyepi
Awal tdi, anjing tua ini, cuba nk bermain dgn api
Bila Kejora berkasar..lari le anjing tua ni menepi
Bodoh TN anjing tua ni mngalahkan lembu sapi
๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ๐Ÿ‚๐Ÿƒ

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HUโ€ฆ

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
TN anjing dah tua sngat, umur dah 87 thn lebih
Mana mngkin..dia nk lwn Kejora yg msih muda
Kini dia sdg mngurut2, kulit dia yg mnggelebeh
Smbil dia tahan kemarahan, di atas kerusi roda
โ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟโ™ฟ

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

HU HU HU…

mohd sufian
Guest
mohd sufian

What’s RU saying, Mr. Buuudiiinn…
Esok petang, Ai jadi TPM. 11/11 jadi PM8. ZK gantung keahlian krr terus cutiiii 25/2???
UmPas usul bubar dewan, pm7 terus full term dan ZK buat usul XXX Caya Ai TPM/PM8…..
ZK n 15 PKR MPs Walk Out/Over 9/3…
Mesyuarat Raja Raja teruja…

anonymous
Member
anonymous

Lu ngigau siang hari ker?..

5 ato 6 ekor saja mp ikut azmin..azmin takut lawan rebut presiden PKR…

Lu bilang 15 termasuk bukan mp…sorilah majlis presiden nak bagi mamak kerala full term…mamak sendiri canang lepas Apec..

Zuraida sedang gelisah tunggu keputusan lembaga disiplin dan kena saman fitnah…

anonymous
Guest
anonymous

“Apanya pelik ahli-ahli PKR ni. Dah hangpa semua lantik dia jadi PM. ”

aku bukan ahli PKR nooooo tapi ada lg bende yg lebih pelik.

1. Hadi/Zahid tolong acukan pistol air di kepala, atok bersemangat nak jadi PM SEBENAR hingga habih ponggal.

2. Tun M adalah khadam D4P.
https://www.bharian.com.my/berita/politik/2018/05/420956/tun-m-hanya-alat-dap-pas
bukan u-turn lagi. Ni dah jadi round-about.
Sokong atok terus kekal tak bemakna sokong D4P terus jarah aset TH???!!!

PAS?UMNO berMN ngan anwar lebih bermakna. haaaaa….tunggu apa lagi.
JOM pakat2 banteras virusAtok dan virusGoneEng.
Bukan basmi nooo, hanya letak bawah kawalan.
Kita kotakan pernyataan atok, tiada PM above the law.
https://www.youtube.com/watch?v=S2ELQcrRz7k