PEJA MESTI DILARANG DATANG LAGI KE TANJUNG PIAI

Menteri Besar Perak, Ahmad Faizal Azumu atau Peja dilaporkan akan diminta memberi penjelasan berhubung kenyataannya berkaitan DAP yang tular dalam sebuah rakaman video baru-baru ini.

Menurut Setiausaha Agung Bersatu, Marzuki Yahya, Peja akan diminta memberi penjelasan itu dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Tertinggi Bersatu yang akan diadakan esok.

“Ya, sudah semestinya kita akan bertanya sebab-sebab yang dimaksudkan MB Perak itu,” kata beliau.

Sementara itu, Lim Guan Eng menuntut tiada dwi standard dalam menangani isu-isu dalaman berkaitan PH.

Lim merujuk perkara itu dengan Ahli Jawatankuasa Pusat DAP, Ronnie Liu yang baru-baru ini diberikan surat tunjuk sebab berikutan kenyataannya yang mengkritik Tun Mahathir Mohamad.

“Isu ini akan ditangani untuk memastikan tiada dwi standard.

“Saya fikir ia akan ditangani selepas PRK Tanjung Piai,” ujarnya lagi.

Dalam konteks kenyataan Peja yang mengatakan beliau berseorangan untuk melawan puak-puak DAP untuk mempertahankan tanah orang Melayu dan kedudukan agama Islam, ia bukan saja umpama menikam rakan sendiri dalam PH, bahkan menyerlahkan kecenderungan beliau untuk menimbulkan isu-isu perkauman untuk meraih undi.

Walhal, salah satu janji PH kepada rakyat dalam PRU14 lalu ialah untuk tidak mengamalkan lagi sentimen perkauman sebagaimana yang diamalkan oleh UMNO dan Pas ketika ini.

Dalam erti kata yang lain, dengan meniupkan sentimen perkauman itu, Peja bukan saja tidak menghayati perjuangan PH dengan sesungguhnya, malah sebenarnya tidak layak menjadi salah seorang pemimpinnya.

Walaupun sebagai bekas pemimpin UMNO, beliau mesti sedar PH adalah berbeza dengan BN.

Maka, untuk sementara waktu di mana kempen PRK Tanjung Piai masih ada berbaki kira-kira lima hari lagi, Peja seharusnya tidak dibenarkan sama sekali turun berkempen ke kawasan itu.

Keberadaannya bukan saja boleh mengelirukan pengundi tentang perjuangan PH, malah lebih mungkin menyebabkan calon Bersatu kalah dengan lebih teruk lagi.

Melihat wajahnya ada Tanjung Piai, pengundi bukan Melayu pasti enggan memberikan undi kepada calon PH, Karmaine Sardini. (ShahbudinHusin 10/11/2019)

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 10 November 2019 — 2:44 pm
Subscribe
Notify of
guest
60 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 10:11 pm

Jawab Lim Guan Eng……. 1. Semasa di Dewan Rakyat pada 2 April 2019, saya tanya samada Menteri Kewangan memperolehi HKD1.6 bilion daripada penjualan Bangunan Malaysia di Hong Kong menerusi tender terbuka. Esoknya, 3 April 2019, Guan Eng dengan bangganya menunjukkan surat yang menyatakan bahawa Kementerian Kewangan telah menerima surat daripada pembeli yang berminat untuk membeli hartanah tersebut dengan harga RM1.68 bilion. 2. Saya mendapati ianya hanyalah surat tunjuk minat pembeli yang ingin membeli hartanah tersebut pada harga RM1.6 bilion. 3. Apa yang ditunjukkan oleh Guan Eng itu bukanlah bukti kukuh atau surat tawaran rasmi. Ini kerana, sekiranya mana-mana pembeli berminat… Read more »

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
10 November 2019 10:11 pm

Hangpa pekena parti saya masa kempen no. Nanti hangpa saya masuk SOSMA sekoq-sekoq. Baru hangpa tau.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 November 2019 10:11 pm

Pija dan Madey sila berambus. Pengundi PH tak mahu kamu berdua jadi pemimpin PH yang curang dan khianat. Sila ambil borang UMNO dan hantar segera ke Ibu Pejabat UMNO berhampiran. Kahkahkah!

zaharahmurad
zaharahmurad
11 November 2019 6:48 am

Woi pencacai unopas , hang tak payah main wayang aku terhidu kencing najib dan semah pada baju hang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:56 pm

Kenyataan PH mengelirukan berkenaan TH ALOR SETAR: Pengumuman dan kenyataan bersilih ganti berkenaan Tabung Haji (TH) sejak Malaysia ditadbir oleh Kerajaan Pakatan Harapan (PH) bukan sahaja mengejutkan malah mengelirukan umat Islam. Pesuruhjaya PAS Kedah, Dr Ahmad Fakruddin Fakhrurazi berkata, awalnya dimaklumkan berkenaan SPV yang dikatakan mengendalikan aset TH kemudian disusuli dengan syor pemotongan subsidi bagi pendeposit untuk menunaikan haji kali pertama atas konsep istito’ah. “Tidak berhenti setakat itu sahaja. Baru-baru ini pengumuman hibah 1.25 peratus untuk tahun 2018 sebelum satu lagi pemakluman terbaru iaitu tidak boleh mendaftar bagi mereka yang ingin menunaikan ibadah haji untuk kali kedua,” ujar beliau. Menurutnya… Read more »

zaharahmurad
zaharahmurad
11 November 2019 6:50 am

Jangan nak putar belit lilit macam bosskur…

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:55 pm

Timbalan menteri sahkan Rosmah tidak beli berlian merah jambu Ejen jualan yang membawa masuk berlian merah jambu dan barangan kemas lain ke Malaysia untuk isteri seorang VVIP telah mengisytiharkan barangan berharga berkenaan dengan Jabatan Kastam Diraja Malaysia. Dia juga mengisytiharkan barangan berkenaan dengan jabatan yang sama ketika meninggalkan negara ini, demikian menurut Timbalan Menteri Kewangan Amiruddin Hamzah. “Bagi kes berprofil tinggi ini, saya ingat telah dijawab oleh menteri (Lim Guan Eng) pada tahun lepas bahawa dia dibawa masuk oleh ejen. Ya, ejen dah ikrar bawa masuk, kemudian ada pengikraran benda yang sama bawa keluar. “Jadi tidak berlaku pembelian (oleh isteri… Read more »

zaharahmurad
zaharahmurad
11 November 2019 6:53 am

Hang pasti yg di bawa keluar semula itu Benda yg sama atau…fake item
(Banyak ketirisan berlaku dalam jabatan semasa era pemerintahan kerajaan Kleptokeasi) andaian aku macam itu.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:52 pm

Perancangan sulit pihak tertentu dalam kerajaan melibatkan Lembaga Tabung Haji Pada 5hb April 2019, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato’ Seri Dr Mujahid Yusof, mengejutkan rakyat Malaysia dengan mengumumkan bahawa agihan hibah kepada kesemua pendeposit TH ditetapkan sebanyak 1.25 peratus bagi tahun kewangan berakhir 2018. Menurut Mujahid, agihan tersebut dimungkinkan menerusi pelan penstrukturan yang dilaksanakan oleh kerajaan bagi menyelamatkan TH demi kepentingan 9.3 juta pendeposit. Dalam usaha menghalalkan agihan tersebut, beliau menuding jari terhadap kerajaan Barisan Nasional (BN) terahulu dengan mendakwa kononnya pentabdiran TH di bawah BN melakukan manipulasi bagi membolehkan agigan tinggi hibah diumumkan. “Kami terpaksa datang untuk menyelamatkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:51 pm

Kalau macam ni la caranya berpolitik…asyik tertumpu pada serangan peribadi. Dah macam budak tadika. Suruh jawab tu…suruh jawab ni. Kalau jawab pun..tol akan dihapuskan ke…??? Minyak akan turun pada $1.50 ke…??? Tak ada pon turun…… Kenapa tak suruh jawab kenapa PH tak tunaikan janji yg telah dijanjikan..??? Lupa ada dah jawaban….ni salah kerajaan dulu…BN. Pasal TOK MAT…kan dah buat laporan kat pihak berkuasa, biar pihak berkuasa yg buat siasatan. Lepas tu biar mahkamah yang menentukan samada bersalah ataupun tidak. Yang kita nak jadi penyiasat tak bertauliah…apa yg kita dapat…??? Dapat dosa kering ada la kalau perkara tu tak betul….contohnya seperti… Read more »

SUARA PEJUANG SUCI
SUARA PEJUANG SUCI
10 November 2019 9:48 pm

Aku tak heran la PPBM bercakaran dengan DAP

istilah yg sesuai “sudah semestinya”

Pengikut PPBM memang pejuang suci.Mereka pembawa panji hitam.

Tanya John Do untuk pencerahan

tak gitu wahai Kejora?

Geng PPBM dikurniakan PM, walaupun menang 13 kerusi

Geng PPBM dikurniakan MB Perak,walau menang 1

Geng PPBM dikurnia MB Kedah,walaupun kerusi PH dan BN/PAS sama.

Geng PPBM dikurnia MB Johor,walau kerusi AMANAH lebih sikit.

Yang sebenarnya..karamah PPBM 1=1000 orang!

Terus berjuang PPBM.Hanya kamu saja yang berada di tempat pejuang sejati!

ramai yang cemburu,dengki dan khianat,tapi PPBM terus berdiri kukuh!

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
10 November 2019 10:02 pm

Depa pejuang. Kalau tak jilat pungkok saya, depa jilat pungkok kroni dan anak saya. Paling lekeh depa jilat balik pungkok UMNO macam Pija si bodo MB sapa lantik saya pun tak tau.

Lame Duck In The House
Lame Duck In The House
10 November 2019 9:47 pm

Pija si MB bodo ni bukan pengkhianat PH. Pija si bodo penjilat pungkok UMNO. Hangpa halau dia balik UMNO. Taik dia pun ada tulis Made in UMNO. Taik semua pemimpin parti saya pun ramai keluaq Made in UMNO. Hangpa mana tahu taik kami?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:44 pm

Masalah Kerajaan Lalu……. Apabila menjawab tentang kegagalan melaksanakan manifesto, pemimpin PH berkata, “ini adalah kesan hutang kerajaan lalu”. Apabila bercakap tentang masalah harga sawit jatuh, PH yang haprak berkata, “ini masalah yang ditinggalkan oleh kerajaan lalu”. Apabila bercakap tentang tentang hibah Tabung Haji yang paling rendah dalam sejarah, mereka terus berkata, “ini disebabkan kelemahan kerajaan lalu.” Semua kegagalan mereka dalam urus tadbir negara akan disabitkan kepada kerajaan lalu. Namun sebagai rakyat Terengganu, sehingga kini belum pernah kami dengar MB kami, Dr Ahmad Samsuri dan kerajaan negeri menyalahkan kerajaan lalu. Kalau nak diikutkan, apa masalah kerajaan lalu tidak tinggalkan untuk kerajaan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:30 pm

With report lodged, police should immediately commence investigations into Sodomy 3 Anwar most definitely was involved in a homosexual act “against the order of nature.” Mahathir is aware of it and has seen the evidence. RJR: Penang PKR Youth urged the police today to investigate me, Raggie Jessy Rithaudeen, in what was alleged to be the criminal defamation of PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim via a video footage shared through WhatsApp and Facebook. In the first place, it is ironical that the report was lodged by persons without the locus standi on the matter when the person who should… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:27 pm

Semalam, Menteri Kewayangan dipaksa menjawab di Mahkamah tentang penjualan tanah kerajaan negeri Pulau Pinang di Peel Avenue dengan nilai RM156 juta pada tahun 2017 secara rundingan terus tanpa tender. Jualan terus yang di buat melalui Perbadanan Ketua Menteri Pulau Pinang (CMI) itu menimbulkan kontroversi pada masa itu kerana ramai berpendapat bahawa harga jualan RM560 satu kaki persegi adalah jauh di bawah harga pasaran di antara RM1,000 hingga RM1,500 satu kaki persegi untuk tanah-tanah berhampiran. Oleh itu, harga pasaran sebenar tanah jika dijual melalui tender terbuka didakwa adalah lebih dari RM350 juta berbanding harga jualan RM156 juta. Ini adalah antara jawapan-jawapan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:23 pm

Dua cukai baru dari Kementerian Kewayangan telah dibentang dan diluluskan bacaan pertama di Dewan Rakyat semalam.

1. Cukai 6% ke atas pembelian sebarang perkhidmatan digital seperti Netflix, Spotify, Steam, perisian, lagu, video, perkhidmatan emel dan web atau pembelian iklan bermula 1hb Januari tahun depan.

Beli apps dari Appstore pun kena Senyap Senyap Tibai 6%.

2. Levi pelepasan ke atas sesiapa yang mahu keluar negara akan dikenakan RM20 jika menuju ke negara Asean dan RM40 jika ke negara lain bermula 1hb Jun tahun in.

Kedua-dua cukai ini tidak pernah wujud zaman BN tetapi inilah yang Raykat mahu.

Reply

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:21 pm

Kerajaan PH pernah berjanji bahawa tidak ada cukai baru dalam tahun ini. https://www.themalaysianinsight.com/s/141547 Tetapi semalam, dua cukai baru telah diluluskan di Dewan Rakyat . Cukai 6% untuk pembelian sebarang perkhidmatan digital dan levi pelepasan sehingga RM40 seorang yang bermula 1 Julai ini. Bulan Mac yang baru lalu, cukai untuk 4 bidang perkhidmatan juga diperkenalkan, iaitu untuk perkhidmatan hiburan, pembersihan, latihan dan pelaburan. https://www.freemalaysiatoday.com/…/kastam-4-lagi-perkhidm…/ Kalau nak bawa kanak-kanak ke taman tema, basuh baju di dobi, pergi kursus dan beli saham, kena bayar cukai. Cukai gula juga akan mula dilaksanakan pada 1 Julai tahun in. Ini yang Rakyat mahu sambil bersama-sama mencapai… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 9:19 pm

Semalam Menteri Kewangan, Mat Sabu mengeluarkan kenyataan bahawa laporan audit LTAT 2018 adalah satu pembohongan. Hari ini, Mat Sabu membuat u-turn dan mengeluarkan kenyataan akhbar bahawa beliau telah tersilap dalam ceramah semalam dan telah mengelirukan orang ramai. Beliau berkata pembohongan itu bukan ada di dalam laporan audit tetapi ada di laporan kewangan LTAT. Untuk maklumat Mat Sabu, setiap laporan kewangan yang dikeluarkan perlu diaudit oleh juruaudit. Setiap penemuan (findings/non-conformance) perlu dilampirkan di dalam laporan audit. Mat Sabu faham atau tidak proses pengauditan ke atas laporan kewangan? Sekiranya laporan kewangan yang diaudit didapati berbohong atau juruaudit yang berkenaan gagal mengesan sebarang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 8:50 pm

Bagai mendapat wahyu dari atas, berlumba-lumba Menteri Kabinet PH dengan muka tebal tidak tahu malu menjenamakan semula semua produk-produk Kerajaan BN terdahulu dan setakat ini tidak ada satupun yang dimansuhkan atau dihapuskan. Terbaharu, produk belia IM4U telah dijenamakan semula sebagai Impact Malaysia. Pertama, pakar-pakar Bahasa seharusnya membuat pertanyaan kepada Menteri-Menteri Kabitet ‘half past six’ Kerajaan PH, kenapa suka melacurkan Bahasa Malaysia. Kenapa Impact Malaysia tidak dinamakan Impak Malaysia dan kenapa Permata Pintar dijenamakan sebagai Genius? Bangga sangatkah menggunakan Bahasa English? Kedua, Syed Saddiq ketika masih menyusu, IM4U telah bergerak sebagai satu badan kesukarelawan di kalangan belia. Sukarelawan-sukarelawan ini berada di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 8:48 pm

Penyelia kedai emas maut ditembak dalam rompakan bersenjata di sebuah pasar raya di Seri Kembangan malam tadi. -Gambar hiasan Penyelia kedai emas maut ditembak dalam rompakan di Seri Kembangan SERDANG: Seorang lelaki yang merupakan penyelia kedai emas maut selepas ditembak dalam satu rompakan bersenjata di sebuah pasar raya di Seri Kembangan, dekat sini, malam tadi. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat berkata dalam kejadian jam 7.13 petang, kedai emas berkenaan dimasuki tiga lelaki bertopi keledar yang memakai ves pantul cahaya. Ketika kejadian, mangsa yang berasal dari Perak itu berada di dalam kedai emas berkenaan bersama… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 8:46 pm

SAYA bersetuju sepenuhnya dengan kandungan kenyataan media Presiden PAS bertajuk “Jangan Musuhi Penjawat Awam” dan kenyataan media Dewan Pemuda PAS Malaysia bertajuk “Tiada Untungnya Sikap Memusuhi Penjawat Awam”. Di peringkat nasional, penjawat awam adalah merujuk kepada perkhidmatan awam am Persekutuan, angkatan tentera, pasukan polis, perkhidmatan kehakiman dan perundangan, perkhidmatan pendidikan dan perkhidmatan awam bersama. PH seharusnya sedar dalam beberapa pilihan raya kecil lalu, termasuk paling barunya di Rantau, keputusan menunjukkan undi penjawat awam, termasuk daripada angkatan tentera dan pasukan polis, tidak menyebelahi calonnya. Sedikit sebanyak sudah tentulah penurunan di dalam sokongan penjawat awam kepada PH ini ada hubung kaitnya dengan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 8:43 pm

SEKUMPULAN. PEROMPAK HARAM PH .TELAH MEROMPAK SEBUAH INSTITUSI ORG ISLAM …SEBANYAK RM 20 BILLION…APABILA DI SOAL DI MAHKAMAH TOM CAT…PEROMPAK JWB TEGAS BAHAWA TUJUAN INSTITUSI TERSEBUT DIROMPAK ADALAH KERANA TELAH RUGI RM 4 BILLION…PEROMPAK TERSEBUT BERI JAMINAN HASIL ROMPAKAN DI JAMIN OLEH PH DAN AKAN BAYAR CUKAI TAHUN… .APABILA DISOAL BALAS KENAPA SAMUN BEGITU BANYAK…JAWAPAN YANG DIBERI ADALAH ROMPAKAN TERSEBUT BERTUJUAN UNTUK BANGKAPKAN TERUS INSTITUSI TERSEBUT…ALASAN TERSEBUT DITERIMA MUDAH OLEH AG DAN PARA JURI SEBULAT SUARA …PEROMPAK BERNAMA TOKONG NOBITA DIBANTU MUJAHAT WAKANDA TELAH DIBEBASKAN BERSAMA HASIL ROMPAKAN DENGAN DI SAKSIKAN OLEH TONG M,,PAK DAJJAL DAN MAT SYABU SYIAH….SEKIAN…CERITA INI… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 8:42 pm

PH SENGAJA MUFLISKAN NEGARA SUPAYA NEGARA JADI KUCAR KACIR DAN PORAK PERANDA…TUJUAN MEREKA ADALAH UNTUK MENGUBAH STATUS QUO DAN PERLEMBAGAAN NEGARA DAN MENUKAR MENJADI REPUBLIK TANPA RAJA DAN SULTAN ..ITU LAH SATU SATUNYA MATLAMAT MEREKA..DAN SATU SATUNYA ALASAN MEREKA IALAH MELETAKKAN SEMUA KESALAHAN KEPADA KERAJAAN DAHULU…MEREKA BERUSHA KERAS KE ARAH ITU TANPA PEDULIKAN NASIB RAKYAT DAN KEMAKMURAN NEGARA…LANGKAH PH YANG KEDUA IALAH ISTIHAR BAHAWA NEGARA HANYA PUNYAI 4 SAHAJA JET PEJUANG YANG BERFUNGSI UNTUK MENGUNDANG CAMPUR TANGAN PIHAK ASING DALAM POLITIK NEGARA… LANGKAH SETERUSNYA IALAH MENJUAL SEGALA ASET2 NEGARA… TUMPUAN DIBERIKAN KEPADA ASET ISLAM MELAYU SUPAYA MELAYU TIDAK MAMPU BANGKIT..PALING… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 8:41 pm

PH SENGAJA RANAPKAN EKONOMI NEGARA…MEREKA MEMANG MAHUKAN SUPAYA NEGARA INI JAHANAM…LANGKAH PERTAMA MEREKA LAKUKAN IALAH ISTIHARKAN SELURUH DUNIA… MALAYSIA BANKRAP …TINDAKAN TERSEBUT MENAKUTKAN PELABUR2 ASING MENYEBABKAN MEREKA BERTEMPIARAN LARI..AKIBATNYA NEGARA KEHILANGAN PELABURAN BERJUMLAH RM270 BILLION…BURSA HILANG 200 MATA…GDP JUGA JATUH DARI 5.9% KEPADA 4.7%
..RINGGIT JATUH DARI RM3.80 KEPADA RM 4.15….. PENGANGGURAN BERLELUASA..SISWAZAH KELUAR U MENGANGGUR..PELUANG TEMUDUGA HANYA 4% …ITU PUN BELUM TENTU DITERIMA…BERIBU2 DIBERHENTIKAN KERJA SETIAP BULAN…HARGA KELAPA SAWIT DAN GETAH JATUH MERUDUM…MEREKA BUKAN SAHAJA MENGENAKAN SST TETAPI MEMPERKENALKAN PELBAGAI CUKAI…TARIF BILL UTILITY JUGA DINAIK KAN..INI SEMUA BERLAKU SEJAK PH AMBIL ALIH PEMERINTAHAN NEGARA………

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 8:40 pm

“30 Kepala D4P Terpaksa Berkumpul Memerah Otak Memikirkan Satu Batang Tubuh Ini” 1.Tidak pernah berlaku dlm Sejarah Politik di Malaysia Abad ini di mana 30 PEMIMPIN tertinggi DAP terpaksa berkumpul hanya memikirkan tentang seorg individu yg digeruni ini. Siapakah… Individu Yg Paling Digeruni DAP..??? 2. Selepas bekas PM Tun Dr M kembali melutut kpd Lim Kit Siang, kini satu2nya lelaki yg paling digeruni DAP adalah PRESIDEN PAS, DATUK SERI ABDUL HADI AWANG. 3. Sebabnya PAS pimpinan TG HJ A.Hadi pernah berada dlm Pakatan Rakyat (PR) gabungan 3 parti DAP, PKR & PAS dari tahun 2008 hingga 2015. 4. 3 tokoh… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 8:38 pm

Kenali 41 NGO pro LGBT fitnah Jakim: Dr Sanusi 1. SETELAH ramai muslim membantah kenyataan Numan Afifi yang memperjuangkan LGBT dan memfitnah JAKIM dalam persidangan UNHRC di Geneva baru-baru ini, tiba-tiba muncul 41 NGO yang berpakat mengeluarkan sokongan terhadap kenyataan Numan Afifi tersebut. 2. Kenyataan sokongan mereka telah diterbitkan oleh akbar Malaymail. Dalam kenyataan tersebut, mereka turut mengeluarkan bukti-bukti yang menjelaskan bagaimana program anjuran JAKIM tersebut dikatakan mempunyai unsur keganasan anjuran kerajaan (state-sponsored violence). 3. Berikut adalah senarai program anjuran JAKIM yang dikatakan mempunyai elemen keganasan terhadap LGBT iaitu: a. Program ‘Ilaj Wa Syifa’. Program kesukarelawanan bagi pemulihan LGBT. b.… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
10 November 2019 8:23 pm

DAJJAL PAS MAHATHIRVSANWAR tak renti2 mengkopipes. Hidup dia tak tahu lain dari kopipes.

Dia tak ada otak, tak boleh memikir, menulis komen2 sendiri. Itu antara sebab nya PAS tidak sampai ke Putrajaya sejak berpuluh tahun lalu.

Sekarang “bekerjasama” dengan Umno, nak numpang bas Umno ke Putrajaya. Tapi Umno yang dah terbumbat di longkang sejak Pru14 akan terus di itu.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
10 November 2019 8:00 pm

Mana disiplin Maszlee Malik pada Peja? Mana amaran satu minggu Armada? Kalau pengkhianat PH macam Peja masih diberi muka, jahanam PH. Kerajaan PH sepenggal bukan di Perak, tapi satu Malaysia. Kahkahkah!

Zombi
Zombi
10 November 2019 8:13 pm

APA YANG PEJA KATA TU BETOLLAH

TAPI SEBAB KAU

“KEPALA BATU”
“KEPALA BAPAK”
“OTAK BEKU”

TEMPAT KAU KE LONGKANG NAJIS BABI!

WOI BEDEBAH SIAL LAHANAT!

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Zoom
Zoom
10 November 2019 7:14 pm

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 November 2019 6:48 pm

PEJA Bersatu dah pening….menang 1 kerusi nak jadi mb…PEJA buat madey jadi pening lalat….. Tak Tahan Di Tekan DAP, Akhirnya Menteri Besar Perak Mengaku Akan Bawa PPBM Keluar Pakatan Harapan?… Pening kepala Din Pagoh dengan kebodohan demi kebodohan yang calon dan pemimpin Pakatan Harapan terutamanya dari PPBM tunjukkan dalam kempen PRK Tg. Piai kali nie… Mula-mula calon PH/PPBM PRK Tg. Piai sendiri, Wak Karmaine, dalam kempen PRK jelas menghina rakyat Tg. Piai (BACA DI SINI)… Kelam kabut Din Pagoh cover line…😂😂😂 Lepas tu Mat Tisu pulak pandai-pandai ‘mengARWAHkan’ Wak Karmaine… Buat kata Wardina, kesian kat dia…😂😂😂 ‘Arwah’ tu dulu baik… Read more »

Tanpa Nama
Tanpa Nama
10 November 2019 8:14 pm
Reply to  Anonymous

Kamu tanya Tak Tahan Di Tekan DAP, Akhirnya Menteri Besar Perak Mengaku Akan Bawa PPBM Keluar Pakatan Harapan?…

Kamu menghasut orang lain supaya memikir begitu. Kamu jahat pemikiran. Kamu dan puak kamu perlu di balun, ditibai dan di bantai.

Umno dan Bn dah bersepai. Tidak ada harapan menang Pru lagi. Sebab nama Umno sudah di palit tahi dek Najib Al Jibo mencuri wang rakyat RM2.6 biliun di 1MDB.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 6:44 pm

Menteri Luar Terlampau YB Saifuddin Abdullah, Menteri Luar di dalam Bual bicara bersama News Channel (BNC) cuba memesongkan fakta bahawa penarikan diri Malaysia daripada Statut Rom adalah disebabkan adanya “deep state’ atau aparat tidak demokratik yang ambil kesempatan. Saifudin secara terang terang mengakui Kerajaan yang lama telah mengkaji Statut Rom pada tahun 2011, tetapi tidak melaksanakan. Ini jelas membuktikan, Kerajaan Barisan Nasional benar-benar memahami implikasi Statut Rom jika di laksanakan. Demi menutup malu, Saifudin cuba menyalahkan pihak lain kerana kedangkalan sendiri. Jika dia benar benar faham mengenai pentadbiran, pasti Malaysia tidak menandatangani Surat Cara Statut Rom pada 4 Mac yang… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 6:41 pm

Negara Kearah Kehancuran Keruntuhan dan Bankrup Rakyat harus tahu dibawah Kerajaan PH negara kearah kehancuran dan bankrup !!!. ✅ Hutang Negara Kian Meningkat hanya 11Bulan sudah mencecah 90Billion lebih . ✅ Pinjaman Bon Samurai 7Billion Dollar Tanpa arah tujuan lagi menambahkan Hutang Negara . ✅ Hutang Negara mencecah 840billion Lebih baru 11 bulan memerintah negara . ✅ Penjarahan Duit Petronas tanpa kawalan sudah mencecah 80billion . ✅ Penjualan besar besaran Aset Negara Milik GLC dan GLIC tanpa kawalan , Tanpa tender terbuka dan dijual pada negara luar . ✅ Penjualan saham ECRL pada CCCC milik China 50% saham pengangan .… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 November 2019 6:40 pm

Peja sudah sepatuttnye digantikan oleh adun PKR….Bersatu hanye menang 1 kerusi… Dia memang keseorangan…

Tanpa Nama
Tanpa Nama
10 November 2019 8:17 pm
Reply to  Anonymous

Tiada sebab yang kuat bagi itu dilakukan. Wakil PKR pun tidak sempurna (perfect). Tiada siapa yang perfect di dalam dunia ini. Semua manusia ada kelemahan nya.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 6:40 pm

KUALA LUMPUR: Seorang individu di laman Datuk Seri Najib Tun Razak sinis ‘menyalahkan’ bekas Perdana Menteri keenam itu apabila kucingnya dikatakan tidak tahu turun pokok. Individu itu, Sulaiman Akhlaken menjelaskan terpaksa memanggil bomba untuk membantu menurunkan kucingnya itu. “Datuk Seri, semalam kucing saya panjat pokok kemudian tak tahu nak turun, terpaksa panggil bomba. Ini semua salah Datuk Seri.” Lebih menarik apabila hantaran komennya itu dibalas Najib dengan ayat jenaka namun tetap penuh nada sinis. “Itulah… benda boleh salahkan Najib buat apa nak salahkan kucing…” Jawapan Najib itu menerima beratus-ratus like selain balasan pengguna lain yang terhibur dengan jawapan itu sendiri.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 6:37 pm

DOA ……PH BERTUNJANGKAN KAFIR HARBI BERKUDAKAN MUNAFIK MELAYU PEROMPAK HARTA UMAT ISLAM…. SEJUTA KALI CILAKO….YA ALLAH!!!!! TUHAN YG PERKENANKAN DOA MEREKA YG TERANINYANYA!!!!!ENGKAU HANCUR LEBURKAN MEREKA!!!!!!!SEGERAKAN KEHANCURAN MEREKA!!!!YA QAHHAR!!!!!YA JABBAR!!!!!YA MUNTAQIM!!!!!YA ALLAH!!!!YA ALLAH!!!!!YA ALLAH¡!!!WAHAI TUHAN YANG TURUNKAN KITAB!!!!WAHAI TUHAN YANG MENJALANKAN AWAN!!!!!WAHAI TUHAN YANG MENGALAHKAN TENTERA AHZAB!!!!HANCUR BINASAKAN PH KERANA MENYAMUN ASET UMAT ISLAM!!!!!YA QAHHAR!!!!!!HANCUR LEBURKAN PH!!!…..

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 6:36 pm

Siapa Kata Muat Naik Video Bicara Najib Langgar Peraturan? KUALA LUMPUR – Tindakan Presiden Sukarelawan Malaysia, Isham Jalil bakal memuat naik rakaman transkrip video perbicaraan Datuk Seri Najib Tun Razak di mahkamah semalam menimbulkan rasa tidak puas hati beberapa peguam pro Pakatan Harapan. Dalam satu kenyataan hari ini, bekas pegawai khas Najib itu berkata, beliau dimaklumkan, kumpulan peguam berkenaan akan membuat laporan polis terhadapnya. “Saya telah dimaklumkan terdapat beberapa peguam PH tidak berpuas hati apabila saya memuatnaik rakaman transkrip video Court Recording and Transcription (CRT) dalam perbicaraan Dato’ Seri Najib di mahkamah semalam. “Peguam-peguam PH ini berkata mereka akan membuat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 6:34 pm

Dari Penyokong Kepada Sworn Enemy 1) Viral tentang seorang kakitangan awam menyesal dengan penyesalan yang teramat sangat kerana mengundi Pakatan Harapan. Sebelum PRU14, beliau adalah penyokong tegar PH sehingga ke tulang sumsum. Ketika kejayaan PH menumbangkan BN, beliau melafazkan kegembiraan tidak terhingga. 2) Namun kegembiraannya tidak lama. Agensi kerajaan yang ditubuhkan pada zaman BN, tempat beliau bekerja – dibubarkan oleh PH. Beliau bekerja dengan jawatan kualifikasi ijazah, merayu kepada pihak kerajaan mengenai jawatannya. Akhirnya diberi jawatan bertaraf diploma, itupun dibuang ke Sabah Sarawak. 3) Siapa yang tidak kechewa dan marah dengan kejadian seperti ini menimpa kepada dirinya? Saya yakin sejak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 6:33 pm

Kelantan membuka hatinya kepada Islam KOTA BHARU 17 April – Kedatangannya ke negeri ini telah memberi lembaran baharu buat seorang pemuda kelahiran Miri, Sarawak apabila beliau mengambil keputusan untuk memeluk agama Islam. SHAMSUL RAHMAN Shamsul Rahman Hii Abdullah atau nama asalnya Steven Hii, 41, berada di Kelantan sejak dua minggu lalu sebagai pengarah program Koperasi Barisan Usahawan Berhad (Kopbaris) sempena Expo Karnival Bio Kelantan. Katanya, dia tidak menyangka hatinya terdetik untuk memeluk agama Islam di negeri ini yang terkenal dengan gelaran negeri Serambi Mekah selepas sekian lama menyimpan hasrat itu. “Keputusan untuk memeluk Islam ini dibuat Isnin lalu selepas majikan… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 November 2019 4:50 pm

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kemelut dlman parti PH makin hari kian ketara
PPBM, DAP, PKR, PAN..brcakar, srupa dgn kera
Rkyat dh tak sanggup lagi, lihat Msia huru hara
Lps PRU15, biar BN je lah kmbali tadbir negara
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

Jo Lok
Jo Lok
10 November 2019 5:53 pm
Reply to  Anonymous

Hey Kejora tukun tua yang penuh dengan teritip
Tidak beri faedah, ikan pun takut nak dekat intip
Sudah tak brfaedah, suka pula mengait mngetip
Ko Najib umno BN udah buruk pnya mesin taip
*********************************************

Mesin taip buruk rakyat Malaysia dah humban ke tempat pembuangan sampah masa PRU14, mata huruf N paling tak guna, RM2.6 bilion wang rakyat diketipnya

SUARA PEJUANG SUCI
SUARA PEJUANG SUCI
10 November 2019 7:39 pm
Reply to  Jo Lok

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Betol kata anon Jo Lok punya bicara
Kejora penipu bsar,suka buat angkara
Di tuduhnya aku ni samaran Tok Gora
Itu atuknya la specis berok dan kera

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

SUARA PEJUANG SUCI
SUARA PEJUANG SUCI
10 November 2019 7:44 pm

Kejora ni aku tahu dia kaki jubo
Dia ngaku biasa hantam anus Mekcy
Kesian si irah jawa nak dara Joho
Jobo la nanti kena sula bukan pusy

SUARA PEJUANG SUCI
SUARA PEJUANG SUCI
10 November 2019 7:50 pm

Aku masok ni pasal kesian kan siIrah
Menjadi mangsa Kejora si tua ghairah
Gila sex besar buat hidup tiada arah
Jika dapat dara dijubonya pasti parah

Tanpa Nama
Tanpa Nama
10 November 2019 8:30 pm

Aku sokong apa SUARA PEJUANG SUCI kata.

Walau pun apa yang di panggil nya Kejora aku panggil Beruk Tua 70an tahun Geng Najib yang asyik menjilat Najib mengguna berbagai nama.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
10 November 2019 8:08 pm
Reply to  Jo Lok

Beruk Tua Geng Najib yang asyik menjilat Najib tak guna mesin taip.

Dia tulis pakai jari kaki Najib.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 4:04 pm

MARILAH KITA INSAF DAN KUATKAN EKONOMI UMAT ISLAM …..SELAMA INI BN BANYAK MEMBANTU MEREKA JADI KAYA RAYA LUAR BIASA SEHINGGA LUPA DIRI DAN ANGKUH….. Membantu Melayu dan Islam bukannya rasis……. Tindakan masyarakat Melayu dan Islam memberi sokongan padu kempen BMF bukanlah bermaksud Islam dan Melayu di Malaysia bersifat rasis. Sumber (gambar): TTF Dr Mohammad Shatar Sabran SEJAK kebelakangan ini istilah rasis menjadi semakin popular dalam kalangan masyarakat di Malaysia. Istilah itu menjadi semakin kencang dibicarakan oleh masyarakat terutamanya isu yang berkaitan dengan bangsa Melayu, Cina dan India. Keadaan menjadi lebih runcing apabila terdapat segelintir daripada ahli masyarakat yang cuba mengeruhkan… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 3:57 pm

PARTI SYAITAN D4P ADALAH IBU SEGALA KEJAHATAN DAN PAKSI HURU HARA….. Kit Siang should tell Chinamen about “Klepto-Guan-Eng”…… Word on the ground is that the Chinese community has grown sick and tired of his son and fear that the DAP could bring about mayhem due to the way its leaders ‘bullied’ the Malay Muslims now that they’re in power. Source (pic): TTF Every Chinaman probably notices how the DAP provides near-perfect immunity for its leaders who “openly challenge everything Malay and Muslim” but demands obedience, tolerance and liberalism from the Malays on just about everything. The Chinese have grown tired… Read more »

ali
ali
10 November 2019 3:46 pm

Memang lah Peja cakap tunggang langgang, dia tak ada pengalaman pegang jawatan besar, sikit macam kudong dapat cincin, pijak tanah rasa tinggi rendah.

Najib yang PM 8 tahun pun keluarkan kata kata KEPALA BAPAK KAU. Dahtu curi wang rakyat berbilion pulak.

Anonymous
Anonymous
10 November 2019 6:42 pm
Reply to  ali

Sde bukti najib curi bilion?..

Anoynimouse
Anoynimouse
10 November 2019 6:47 pm
Reply to  Anonymous

Ada bukti najib tak curi?

Tanpa Nama
Tanpa Nama
10 November 2019 8:04 pm
Reply to  Anonymous

Bukti akan di kemukakan di mahkamah.

Pada masa ini bukti tak penting.

Satu dunia dah tahu Najib curi RM2.6 billion dari 1MDB.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
10 November 2019 3:38 pm

CERITA TANAH BESAR INDIA…..800 TAHUN INDIA DIPERINTAH BAWAH ISLAM….MASJID BABRI USIA RATUSAN TAHUN….KINI DIPERINTAH PARTI HINDU….MEREKA RAMPAS BALIK DENGAN DAKWAAN PALSU…..SEMANGAT PENJAJAHAN ITU DI BAWA KE TANAH MELAYU OLEH LTTE…. Ayodhya verdict: Indian top court gives holy site to Hindus…… (BBC) – The disputed holy site of Ayodhya in northern India should be given to Hindus who want a temple built there, the country’s Supreme Court has ruled. The case, which has been bitterly contested for decades by Hindus and Muslims, centres on the ownership of the land in Uttar Pradesh state. Muslims would get another plot of land to… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 November 2019 3:06 pm

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kejora nk peduli apa, dgn Faizal Azumu @ Peja
Dia mau tibai DAP ke PH ke, itu dia punya kerja
Lbih baik Kejora tumpu jer..pada dara yg dipuja
Bila Irah nangis, trbayang Irah, sngat lah manja
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷💐🌸💮🏵🌹🌺🌻🌼🌷
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh
💘❤💓💕💖💗💙💚💛💜💝💘❤💓💕💖💗💙

ali
ali
10 November 2019 3:37 pm
Reply to  Anonymous

Ko memang tak peduli. Ko tau makan tah. aje

Jo Lok
Jo Lok
10 November 2019 3:44 pm
Reply to  Anonymous

Kejora mmg gitu sbb dia tu org tua mcm tukun
Umur dia pun, sudah nak mencecah 80 tahun
Tapi menyamar, perasaan masih muda kunun!
Elok benarlah doakan dia jadi Pikun fa ya pikun

Anonymous
Anonymous
10 November 2019 4:44 pm
Reply to  Jo Lok

Juburgang @ Jo Lok,

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Naper juburgng msih juga..buat prangai goblok
Sarang tabuan tak usahlah juburgang nak jolok
Komen pun hanya harap dedak mngisi temolok
Dkt ckgu Kejora muda ni..usah fitnah yg tk elok
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhh kaaaaahhhhhh