Shahbudin…

Mencatat Hitam Putih Malaysia

NOTIS KOSONG TIGA KERUSI SUDAH DIHANTAR KE SPR, BERAPA LAMA MB BARU PERLIS MAMPU BERTAHAN?

Dewan Undangan Negeri (DUN) Perlis sudah menyerahkan notis pengosongan tiga kerusi DUN kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Speaker DUN, Rus’sele Eizan mengesahkan, serahan notis pengosongan kerusi itu kepada SPR Perlis membabitkan kerusi DUN Bintong, DUN Guar Sanji dan DUN Chuping yang mana ketiga-tiga kerusi berkenaan dimenangi PAS sebelum ini.

Serahan notis pengosongan kerusi itu dilaksanakan sekitar jam 12 tengahari hari ini (29 Disember) dan diserahkan kepada Pengarah SPR Perlis, Siti Rahayu Ahmad Rusli di Pejabat SPR Perlis.

Katanya, pemakluman kekosongan itu adalah bagi memohon pilihan raya kecil (PRK) diadakan bagi memilih semula wakil rakyat di ketiga-tiga kawasan berkenaan.

“Permohonan PRK ini akan tertakluk kepada SPR yang akan meneliti kesesuaiannya kemudian dan terserah kepada mereka untuk menentukannya,” katanya.

Kerusi DUN Bintong, DUN Guar Sanji dan DUN Chuping diumumkan kosong oleh Rus’sele selepas tiga wakil rakyatnya iaitu Fakhrul Anwar Ismail (Bintong), Mohd Ridzuan Hashim (Guar Sanji) dan Saad Seman (Chuping) dihentikan keahlian mereka daripada PAS kerana bersekongkol dengan lima Adun Bersatu dalam menarik balik sokongan terhadap Menteri Besar Perlis, Mohd Shukri Ramli yang juga ADUN Sanglang.

Mengikut undang-undang pilihan raya, PRK hendaklah diadakan dalam tempoh 60 hari selepas pemakluman rasmi diterima oleh SPR.

Pada PRU15 lepas, PAS menang dengan cemerlang di ketiga-tiga kerusi berkenaan iaitu di Bintong dengan majoriti 4,329 undi, di Guar Sanji dengan majoriti 5,101 undi dan di Chuping dengan 2,420 undi.

Ini bermakna jika diadakan PRK, peluang PAS melalui calon baru yang tentunya mempunyai kesetiaan kepada parti untuk mengekalkan kemenangan adalah di ketiga-tiga kerusi adalah amat tinggi.

Kiranya keadaan itu berlaku, jumlah Adun PAS di DUN Perlis kembali kepada sembilan orang, manakala Bersatu kekal lima dan PH tetap satu.

Jumlah kerusi DUN di Perlis ialah sebanyak 15.

Dalam keadaan sebegitu, berapa lama Abu Bakar Hamzah daripada Bersatu mampu bertahan sebagai Menteri Besar?

Mungkinkah nanti beliau akan dijatuhkan melalui undi tidak percaya dan kerusi Menteri Besar akan jatuh semula kepada PAS?

Adakah akhirnya Abu Bakar akan mencatat rekod sebagai Menteri Besar paling singkat tempoh perkhidmatannya? – ShahbudinHusin 29Disember2025.

0 0 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini

17 responses to “NOTIS KOSONG TIGA KERUSI SUDAH DIHANTAR KE SPR, BERAPA LAMA MB BARU PERLIS MAMPU BERTAHAN?”

  1.  Avatar
    Anonymous

    Bila DrAA cakap pasal projek air, ada seorang kakitangan awam Perlis yang terlibat menguruskan projek ni mesej DrAA. Dia ceritakan apa sebenarnya berlaku. Dibawah adalah mesej dia tanpa edit untuk bacaan semua rakan facebook;

    ************************************************************************************************

    1.  Avatar
      Anonymous

      Assalamualaikum DrAA,
      Bila saya baca FB yg bongkarkan rupanya Syed Razlan yang menjadi dalang untuk menjatuhkan Cikgu Shukri sebagai MB, baru connecting the dots pada saya selaku penjawat awam Kerajaan Negeri atas satu isu besar yang cuba ditangani MB dalam 2-3 bulan lepas.

      Perlis ini ada masalah paip air yang kronik sehinggakan masalah bocor/non-revenue water antara tertinggi di Malaysia. Salur 100%, 50% lebih hilang/bocor sbb paip. Jadi ada peruntukan RM400juta utk Perlis dari Suruhanjaya Pengurusan Air Negara (SPAN) utk baiki paip ni. Peruntukan ini perlu diuruskan oleh anak syarikat negeri iaitu Syarikat Air Perlis (SAP) atau jika ada SPV, SAP perlu jadi majoriti. Jika tidak, SPAN tidak akan luluskan projek ini.

      1.  Avatar
        Anonymous

        Masalah timbul bila Syed Razlan demand projek rm400juta ni dgn syarikat dia 90% & SAP hanya 10%. Mana boleh begitu.

        Kesian Cikgu Shukri nak uruskan permintaan ini. Cikgu Shukri xsetuju & dirujuk ke SPAN & SPAN maklum xkan diluluskan. Tapi Syed Razlan ni marahlah dan mulalah atur utk segera tukarkan kepada MB yang dia boleh control.

        YB Bakar MB baharu ni x ada apa2 kelulusan setahu saya. Mudahlah nak dptkan apa yg Syed Razlan nak.. Semoga Allah SWT pelihara Perlis dan kepimpinan negeri yang ikhlas.

        Pohon DrAA jangan dedahkan nama saya. Saya hanya kakitangan kerajaan negeri yg mahukan terbaik utk rakyat Perlis.

        1.  Avatar
          Anonymous

          Nampaknya mesej mengenai Syed Razlan (Mr.RS) masuk bertubi tubi. DrAA kena kerja overtime nampaknya malam ni.

          Tunggu episod seterusnya yang lebih dasyat.

          Dr. Arman Ashaari (DrAA)

  2. Anonymous Avatar
    Anonymous

    Sejarah rekod burok PAS berkawan politik!
    Awas, tadak perkongsian yang bertahan!

    PAS BUKAN KAWAN YANG BAIK, NEGERI KECIL PUN BERKECAMUK, APATAH LAGI MENTADBIR MALAYSIA

    PAS BUKAN KAWAN YANG BAIK NEGERI KECIL PUN BERKECAMUK, APATAH LAGI
    MENTADBIR MALAYSIA Faiz Fadzil
    Setiausaha Agung
    PARTI AMANAH NEGARA

    1. PAS adalah bom jangka dalam mana-mana hubungan politik. Sejak 1973 hingga 2025, PAS telah menyertai sekurang-kurangnya 7 pakatan utama, tetapi hampir kesemua hubungan ini tidak bertahan lama dan sering berakhir dengan konflik, perpecahan dasar atau pembubaran.

    2. Gabungan ketika ini iaitu Perikatan Nasional (PN) juga sudah semakin nazak. Umum mengetahui PAS menjadi punca perpecahan dan kali ini giliran Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) pula menjadi mangsa. Semuanya adalah untuk menghalalkan keghairahan PAS menjadi bos besar PN atau mana-mana pakatan politik.

    3. Selagi PAS berada dalam sesuatu pakatan, risiko perpecahan, ketidakstabilan dasar dan krisis kepercayaan sentiasa menghantui. Ini bukan soal persepsi, tetapi fakta yang berulang kali berlaku. PAS ibarat โ€˜kambing apabila didekati, pasti ada yang lari kerana baunyaโ€™.

    4. Tiada parti tunggal yang boleh mentadbir negara berdasarkan rekod 15 pilihanraya umum, maka peluang PAS untuk mentadbir negara sangat berisiko kerana ketidakstabilan yang boleh wujud apabila mentadbir kelak. Terbukti berlaku ketika mana Tan Sri Muhyiddin Yassin menjadi Perdana Menteri sebelum ini, di mana ketika itu, UMNO yang dikhianati PAS kerana PAS memilih Bersatu (PN) dan bukannya UMNO (Muafakat Nasional).

    5. PAS juga gagal memerintah dengan bersih seperti yang dituntut oleh Islam. Ini diakui oleh presiden PAS sendiri. Tan Sri Abdul Hadi Awang dilaporkan berkata bahawa krisis politik Perlis timbul apabila banyak projek besar tidak mengikut peraturan dan terlibat dengan rasuah. Seharusnya, Presiden PAS yang mengetahui tentang jenayah rasuah tersebut membuat laporan kepada SPRM, yang mana gagal boleh menjadi suatu kesalahan di bawah seksyen 25 Akta SPRM 2009.

    6. Pengurusan yang cacamerba dan berkecamuk, di samping prestasi ekonomi yang buruk di negeri-negeri SG4, membuktikan PAS-PN tidak berkemampuan mengemudi tampuk pemerintahan negara. Ini adalah kerana, data Jabatan Perangkaan membuktikan negeri-negeri SG4, terutamanya Kelantan dan Perlis, menduduki tangga tercorot dalam ranking upah median sektor formal. Dari segi kemiskinan mutlak pula, Kelantan dan Kedah berada pada kedudukan paling bawah di Semenanjung Malaysia.

    7. Negeri-negeri bawah pimpinan PAS-PN juga terkebelakang dalam menarik pelaburan domestik dan antarabangsa. Di Kedah, pelaburan tertumpu di lokasi seperti Kulim Hi-Tech Park dan Kedah Rubber City yang mana agensi-agensi persekutuan memainkan peranan utama dalam membawa masuk pelaburan. Oleh itu, dari sudut prestasi pentadbiran dan pengurusan ekonomi, ternyata PAS gagal. PAS terus membuktikan mereka tidak mampu memberikan suatu pemerintahan yang stabil, berkualiti dan berdaya maju, serta pro masyarakat Malaysia.

    8. Masalah PAS berakar pada kepimpinan dimana kesetiaan dan kualiti kepimpinan diganti dengan kepentingan diri. Bagaimana nak diharapkan membela Melayu, apabila jawatan MB pun direbutkan, sepertimana jawatan Perdana Menteri sebelum ini. Ternyata, yang diperjuangkan PAS bukanlah orang Melayu, tetapi istilah Melayu dan Islam dipergunakan untuk kepentingan politik PAS.

    FAIZ FADZIL

    27 Disember 2025

    AMIR Wartawan Rasmi LR at Monday, December 29, 2025
    Share

  3. Anonymous Avatar
    Anonymous

    NOTIS KOSONG TIGA KERUSI SUDAH DIHANTAR KE SPR, BERAPA LAMA MB BARU PERLIS MAMPU BERTAHAN?
    29 December 2025

    SPR boleh buat keputusan tadak PRK diPerlis!

    Alasan2 adalah: 1. ikut akta SPR, tiada keperluan PRK jika kekosongan berlaku selepas 3 tahun dan 2. Tiada keperluan PRK atas alasan penjimatan kos Kerajaan Pusat dan 3. Kos PRK boleh dibelanja utk PRU16 yang akan diadakan dalam tempoh 2 tahun lagi!

    Jika berlaku Tebuk Atap lagi, parti2 politik diPerlis mesti berhadapan dgn kemurkaan Raja Perlis yang sudah bertitah aman dan stabil politik utk kebaikan Negeri Perlis.

    Gayanya PAS terperangkap politik tak matang dan tak bijok dari Hadi!

    Lebih baik PAS kembali kepada Amanat Hadi lawan dan perang dengan Penjajah Kafir!

  4.  Avatar
    Anonymous

    DAP SERONOK KEPUTUSAN KEKAL DI PENJARA DATO’ SERI NAJIB RAZAK๐Ÿ˜ฉ

    https://vt.tiktok.com/ZS58ENh5Y/

    JOM KITA DENGAR APA KATA AMOI NI๐Ÿ‘‡:๐Ÿ˜†
    ____________________________________
    “Titah addendum Najib ditolak, pemimpin DAP tulis, another reason to celebrate this year end.. Kurang ajar dan biadap betul.. Apa yg gembira sgt sehingga nak celebrate, YB Yeoh Bee Yin?

    Paul Yong dituduh rogol dan masuk penjara, dah celebrate ker belum? Guan Eng dituduh rasuah dan masih dlm bicara, dah celebrate ker belum? DAP kalah teruk dlm PRN Sabah, dah celebrate ker belum? Kalau nak celebrate, celebrate jer.. jgn padam post ni sbb boleh guna bila Guan Eng masuk penjara, bila DAP kena tapau PRU yg akan datang.. pada masa tu kita rakyat Malaysia akan celebrate setiap hari..sbb parti awak kuat tipu, hasut dan kencing..

    Jom kita repost video ini.. samaยฒ kita rakyat Malaysia tolak parti penipu yg angkuh dan biadap..”
    ____________________________________

    HI HI HI.. MMG HEBAT DAN TERBAIKLAH AMOI…๐Ÿ˜…

    HE HE HE.. ADA LEBIH DARI 900 KOMEN DARI PARA NETIZEN DLM VIDEO INI.. TENTANG BENTUK KOMENยฒ TU, KITA TST (TAU SAMA TAU) DAN FAHAMยฒ SAJA LAH, KAN!๐Ÿ˜‚

    HA HA HA.. ALANGKAN ORGยฒ CHINA PUN DAH MAKIN BENCI DGN DAP TU, INIKAN PULA ORGยฒ MELAYU..๐Ÿคฃ

    ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

  5.  Avatar
    Anonymous

    INI PETIKAN SATU PERENGGAN DARI TULISAN BG BUDIN:๐Ÿ˜„
    ____________________________________
    Ini bermakna jika diadakan PRK, peluang PAS melalui calon baru yang tentunya mempunyai kesetiaan kepada parti untuk mengekalkan kemenangan adalah di ketiga-tiga kerusi adalah amat tinggi.
    ____________________________________

    JIKA ADA PRK, KEMUNGKINAN HANYA TIGA PARTI YG AKAN BERTANDING DI KETIGA-TIGA DUN ITU, IAITU PAS, BN DAN PH.. TAK KAN BERSATU NAK BERTANDING JUGA KOT (SBB PN BELUM LAGI DIBUBAR)..๐Ÿ˜†

    PAS GERENTI AKAN MENANG BERDASARKAN FAKTORยฒ BERIKUT๐Ÿ‘‡:๐Ÿ˜…
    ____________________________________
    1. DGN PENGKHIANATAN BERSATU KE ATAS PAS SERTA PENGANIAYAAN KE ATAS BEKAS MB PAS, CIKGU SHUKRI, IANYA AKAN MENYEMARAKKAN LAGI SOKONGAN KE ATAS PAS BILA PRK DIADAKAN NANTI.. ๐Ÿ˜‚

    2. BN (UMNO) AKAN GHUYUB LAGI DEK ISU NAJIB DAN KEBENCIAN ORGยฒ MELAYU TERHADAP KEMUNAFIQAN PRESIDEN UMNO/BN SERTA KEBACULAN UMNO MENJADI PAK TURUT YG ASYIK DICUCUK HIDUNG OLEH DAP…๐Ÿคฃ

    3. PH AKAN LEBIH GUYUB LAGI DEK KEMARAHAN RAKYAT KPD JANJIยฒ KENCING PH DAN JUGA SENTIMEN KEBENCIAN ORGยฒ MELAYU YG SGT TINGGI TERHADAP PMX YG KUAT BERBOHONG, DAN JUGA KPD DAP YG SEMAKIN RAKUS DAN MAKIN NAIK TOCANG…๐Ÿ˜†
    ____________________________________

    HI HI HI.. BAGI CAN ABU BAKAR HAMZAH TU MERASA JADI MB SEBULAN DUA DAHULU.. LEPAS PRK NANTI, DIHARAP 8 ADUN PAS AKAN TARIK PULA SOKONGAN TERHADAP ABU BAKAR TU..๐Ÿ˜‚

    HA HA HA.. “NAH INI GAJI DUA BULAN KAMU SBG MB PERLIS, SELAMAT JALAN LAH ABU BAKAR..”๐Ÿ‘Œ๐Ÿคฃ

    ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

  6.  Avatar
    Anonymous

    Ha Ha Ha Selera masing2 besau termasuk PKR yg gilo kuaso, masing2 nok pau JAWATAN DLM PKR YG kocik! Musang BERBULU ayam le!๐Ÿ˜„

    Mujur Perlis tadok REE mcm SABAH, tidak naya jadi mcm semua kroni2 EX SETPOL FARHASH TAPI TAK didakwa SPRM KES rasuah komisen berjuto2 REE curi, SBB DIARAH BOSS!๐Ÿ˜†

    Mata terbeliak walau paka Kopiah TINGGI ALA UMNO!๐Ÿ˜…

    Cai WalaNOn tak sebut nama BEKAS SETPOL BARU PAPA ko? Dia pung aktif bermain catur lagak ALBERT TEI DI SABAH le!๐Ÿ˜‚

    HA HA HA.. CAMNER CAI, TERROR DAK SAYA EDIT TUH?๐Ÿคฃ

    ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…
    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

    P/S:

    TU BARU SEBUT PASAL EXยฒ SETPOL, BELUM LAGI CITER ANAK MURID DNAA 47 TUH…๐Ÿคฃ

    ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…
    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

    1.  Avatar
      Anonymous

      ehh.. maaf๐Ÿ™.. silap kolum..๐Ÿคฃ

  7. Anonymous Avatar
    Anonymous

    Presiden UMNO kata UMNO akan perkukuhkan Kerajaan Perpaduan sekarang dan strategi UMNO untuk PRU16 adalah bergabung dgn PH atas rekod menang selesa 5 PRK!

    Presiden UMNO kata Akmal tidak mewakili pandangan rasmi UMNO dan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) dan mewakili pandangan Geng Kena Terajang pro-PN SD BN10 dalam UMNO, H2O dan Mail Bera.

    ELOK KO LETAK JAWATAN SUPAYA KO NAMPAK ADA INTERGRITI.

    Abdul Manaf Syafie

    AKMAL Saleh akan letak jawatan
    PELETAKAN JAWATAN DARI
    JEMAAH MENTERI
    BERITA TERKINI Rafizi umum letak jawatan
    berkuat kuasa 17 Jun 202

    MG
    22 DIS 2025
    MalaysiaGazette
    Malaysia Apa lagi kita tunggu, tarik oHo AoZ AN sokongan daripada
    kerajaan ini – Dr Akmal

    1. Ketua Pemuda UMNO

    2. EXCO Melaka

    Berkuatkuasa SERTA MERTA.

    Beliau akan kekal ADUN merlimau.

    CATATAN

    JIKA itu berlaku UMNO jadi lebih dihormati.

    JIKA TIDAK terjadi , ia memalukan. Rafizi letak jawatan atas faktor INTERGRITI.

    AMIR Wartawan Rasmi LR at Monday, December 29, 2025
    Share

  8.  Avatar
    Anonymous

    SALAM BG BUDIN DAN RAKANยฒ PEMBACA SEKALIAN,๐Ÿ˜€

    MAAF LAH๐Ÿ™, SAYA TAK DPT NAK MENULIS BANYAK DLM BLOG BG BUDIN INI KERANA SIBUK DGN URUSAN ADIK BERADIK DI MUSIM CUTI SEKOLAH INI.. MAKLUMLAH BILA CUTI SEKOLAH ADA BANYAK KENDURI KENDARA, KENDURI KAHWIN, KENDURI BERTUNANG, KENDURI BERSUNAT DAN MCMยฒ LAGI.. SEPUPU KAHWIN, KAWANยฒ KAHWIN, ANAK PENAKAN BERSUNAT, ANAK RAKAN BERSUNAT, MCMยฒ LAH..๐Ÿ˜Š

    EMAK SAYA TU PULA, MASA CUTI SEKOLAH INILAH DIA PERKUDAKAN ANAK BUJANGNYA NI BERJALAN KE SANA SINI..๐Ÿ˜„

    OH YA, UTK PERINGATAN RAKANยฒ SEMUA, DUA HARI LAGI, IAITU 31 HB DISEMBER 2025 AKAN TAMATLAH TEMPOH UTK TEBUS RM100 SARA TU.. JADI, RAKANยฒ YG BELUM TEBUS TU ELOKLAH SEGERA BERBUAT DEMIKIAN.. JIKA SELEPAS 31/12 NI, RM100 ITU TIDAK DITEBUS GUNA, MAKA DUIT ITU AKAN DITARIK BALIK…๐Ÿ˜†

    HE HE HE.. JIKA DUIT SARA ITU DITARIK BALIK, IA AKAN PERGI KE MANA? KITA PUN TAK TAHU, KAN?๐Ÿ˜…

    HI HI HI.. AGAKยฒ NYA, RAKANยฒ.. PUAKยฒ T20 SPT PEGAWAIยฒ TINGGI K’JAAN DAN SWASTA, PENGURUSยฒ, PENGARAHยฒ, JUSAยฒ, TOKOHยฒ KORPORAT, TAUKEยฒ, TAIKUNยฒ, ADUNยฒ, MPยฒ, ANGGOTAยฒ KABINET, EXCOยฒ, PENGERUSIยฒ GLC, RAJAยฒ DAN LAINยฒ PUAK MAHAKAYA TU KEBULOQ KER NAK PI BERATOQ DI SUPERMARKET, ULOQ I/C UTK TEBUS BARANGAN DAPOQ BERNILAI RM100 CIPUT CIKAI TU? TENTU DEPA TAK KEBULOQ KAN? DAN DUITยฒ SARA PUAKยฒ NI AKAN DITARIK BALIK…๐Ÿ˜‚

    HA HA HA.. DUIT YG DITARIK BALIK TU BANYAK MANA? KITA PUN TAK TAHU, KAN? DLM JANGKAAN KIRAAN AWAL, ADA LER DLM 5-6 BILIYUN.. TAK MUSTAHIL ADA LER NANTI POKET SESEORANG AKAN KEMBUNG SAKAN…๐Ÿคฃ

    ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

  9.  Avatar
    Anonymous

    DI SEBALIK KEMELUT POLITIK PERLIS๐Ÿ˜ฅ

    ____________________________________
    https://vt.tiktok.com/ZS5LRqaJS/
    (ARMAN ASHAARI)

    “Teka teki itu permainan budakยฒ.. dlm dunia org dewasa tiada rahsia yg kekal di dlm gelap.. Malam ini kita tidak lagi berbisik siapakah Mr RS.. Dia bkn hantu raya, dia manusia yg punya nama, punya rupa dan punya darah yg mulia.. namun memilih jalan saudagar yg loba.. Namanya Syed Razlan, adinda kpd payung negeri.. Tengku Laksamana yg sepatutnya menjadi perisai rakyat tetapi malangnya jubah kerabat digunakan utk membalut nafsu politik..

    Dulu Umno kini Bersatu, baju bertukar tetapi seleranya tetap sama.. khazanah negeri mahu ditarah, projek jutaยฒ mahu diperah.. Bila Menteri Besar kata tidak pada projek yg merugikan rakyat, Mr RS tidak senang duduk.. maka, digerakkan bidakยฒ catur yg naif ini.. Tiga wakil rakyat kita yg matanya dikaburi dendam, akalnya dipukau janji manis..

    Ingat! Kita tidak menderhaka kpd Istana, kita sanjung Tuanku Raja, kita kasih Tuanku Raja Muda yg berjiwa rakyat, tetapi kita menolak si parasit yg menjaja nama Istana demi kantong sendiri.. Wahai tiga ADUN yg tersesat, kamu bkn pejuang, kamu hanyalah alat.. dan kpd Mr RS, rakyat Perlis bkn barang dagangan..

    Ini bkn lagi amaran! Ini perang menentang pengkhianatan!”
    ____________________________________

    HI HI HI.. ITU BKN KATAยฒ SAYA YER, IA KATAยฒ SEORANG PENULIS, ARMAN ASHAARI..๐Ÿ˜Š

    HU HU HU.. APAยฒ PUN, PAS TETAP MATANG DAN BERPRINSIP DLM MENANGANI KEMELUT YG DIBAYANGI SOSOKยฒ KEBAL ITU..๐Ÿ˜Œ

    HA HA HA.. MMG SUKAR UTK SAYA ULAS TULISAN INI.. TAPI SAYA BOLEH BUAT KESIMPULAN BAHAWA “TEBUK ATAP” DI PERLIS ITU BKN LAH MENGGUNA “TANGGA” ATAU “CRANE” ATAU “SKYLIFT” BIASA, TAPI IA MENGGUNA JENTERA DAN PERALATAN DARI KAYANGAN.. AGAKNYA, BERSESUAIAN DGN NAMA INDERA KAYANGAN..๐Ÿคฃ

    ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

    1. Anonymous Avatar
      Anonymous

      Ha Ha Ha Selera masing2 besau termasuk PAS yg gilo kuaso, masing2 nok pau dinegori kocik! Musang jago reban ayam le!

      Mujur Perlis tadok REE mcm Kedah, tidak naya jadi mcm semua kroni2 MB REEFORNUSI keno igat didakwa SPRM mitok rasuah komisen berjuto2 REE curi!
      Mata terbeliak walau paka Kopiah putih PAS!

      Cai Walaun tak sebut nama Menantu Hadi ko? Dia pung aktif bermain catur lagak KJ Tingkat 4 diPerlis le!

      1.  Avatar
        Anonymous

        MAAF๐Ÿ™CAI.. SAYA TERPOS REPLY NI KAT ATAS๐Ÿ‘† TADI..๐Ÿคฃ
        _____________________________
        Ha Ha Ha Selera masing2 besau termasuk PKR yg gilo kuaso, masing2 nok pau JAWATAN DLM PKR YG kocik! Musang BERBULU ayam le!๐Ÿ˜„

        Mujur Perlis tadok REE mcm SABAH, tidak naya jadi mcm semua kroni2 EX SETPOL FARHASH TAPI TAK didakwa SPRM KES rasuah komisen berjuto2 REE curi, SBB DIARAH BOSS!๐Ÿ˜†

        Mata terbeliak walau paka Kopiah TINGGI ALA UMNO!๐Ÿ˜…

        Cai WalaNOn tak sebut nama BEKAS SETPOL BARU PAPA ko? Dia pung aktif bermain catur lagak ALBERT TEI DI SABAH le!๐Ÿ˜‚

        HA HA HA.. CAMNER CAI, TERROR DAK SAYA EDIT TUH?๐Ÿคฃ

        ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…
        KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

        P/S:

        TU BARU SEBUT PASAL EXยฒ SETPOL, BELUM LAGI CITER ANAK MURID DNAA 47 TUHโ€ฆ๐Ÿคฃ

        ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…
        KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

    2. Anonymous Avatar
      Anonymous

      Dilemma Hadi dan PAS kejor politik Machiavelli, Amanat Hadi jadi alas kaki!

      Dan barokah doa PAS Qunut Nazilah kehancuran PMX terbalik jadi dilemma Hadi dan kehancuran PN!

      Bukan Perlis sahaja, semua SG4 PAS ada dilemma sama le!

      Dilemma Amanat Hadi, bila doh campok Amanat pilih politik Machiavelli maka jadi lah sindrom Musang jaga reban ayam.

      Contoh terbaik diKedah, Kopiah2 Putih tiba2 berhadapan dgn duit melimpah limpah! Tengok sahaja rumah bungalow agam ala-Istana REEFORNUSI, selera karaoke, bini baru, main golf, kete baru, bermewah dll.

      Samo diGanu, berlumba2 perangai politik Harbi sekali kelih mcm UMNO gok, mungkin lebih teruk.

      Ini lah tarbiyah Hadi gilo kuaso politik Machiavelli.

      Takpo loh gi lah kalu nak salin kulit tetapi jangan le kuat sangat riak, angkuh dan takabur hina PMX kerana sifat gilo kuaso baru itu.

      Inilah dilemma yg Taki sebut diDewan Rakyat aritu nok bedil spt Memali ancaman anggota2 APMM yang berenti nok tumpang solat asar.

      Ini lah Dilemma kronik PAS ada sikit je lagi fobia nok perang bunuh mcm Memali lawan Penjajah Kafir tetapi hati dah penuh desakan Machiavelli gilo kuaso, gaji buto, harta, gomol sama Sakaw dll Harbi kalah DAP!

      Lebih dahsyat Hadi pilih Atok Saka Kxlxng Kerala sbg Punahsihat walaupun Atok bagi fatwa Memali tu mati katak.

      Itu lah klimaks simbolik Amanat Hadi sudah jadi alas kaki sahaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x