SUSULAN DIKECAM DUA MENTERI, ANWAR MESTI TAMPIL PERTAHAN DR AKMAL

Selepas Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Nga Kor Ming memberi ancaman UMNO akan menerima padah pada PRU akan datang berikutan tindakan Ketua Pemuda parti itu, Dr Akmal Salleh bersuara aktif dalam isu stoking bertulis kalimah Allah, kini seorang lagi menteri kerajaan madani tampil menyerang beliau.

Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, Tiong King Sing adalah menteri kedua yang bersuara mengecam Dr Akmal atas keberaniannya berjuang mempertahankan kesucian Islam dan mahu tindakan diambil terhadap mereka yang terlibat dalam penjualan stoking yang menghina Islam itu.

Dalam kecamannya terhadap Dr Akmal, Tiong meminta kepimpinan UMNO dan Ketua Menteri Melaka, Ab Rauf Yusoh segera menegur atau bertindak terhadap Exco Kerajaan Negeri Melaka itu.

Katanya, Dr Akmal tidak harus dibiarkan menggunakan platform Pemuda UMNO untuk mengejar agenda peribadinya dengan membesar-besarkan isu stoking itu.

Tanpa berselindung, sama seperti Nga Kor Ming, Tiong juga menyifatkan sikap Dr Akmal akan menyebabkan UMNO terus ditolak rakyat.

Di waktu yang sama, Tiong juga cuba menghasut Ab Rauf dengan mendakwa, jika tidak diperbetulkan segera, tindakan Dr Akmal itu mungkin memberi kesan negatif kepada perkembangan politik Melaka pada masa hadapan.

Kepada kedua-dua menteri berkenaan, di mana salah dan silapnya tindakan Dr Akmal bersuara mempertahankan kesucian Islam dalam isu stoking kalimah Allah itu?

Sebagai pemimpin Islam, apakah salah beliau membela dan mempertahankan kesucian Islam sebagai agama persekutuan Malaysia?

Untuk rekod, dalam perkembangan terbaru, Yang di-Pertuan Agong dan Pemangku Sultan Johor juga turut menzahirkan rasa murka serta mahu tindakan “sekeras-kerasnya” diambil terhadap mana-mana pihak yang didapati bersalah berdasarkan siasatan pihak berkuasa.

Sultan Ibrahim bertitah, kalimah Allah adalah kalimah yang dipandang sangat tinggi oleh umat Islam, justeru isu tersebut tidak seharusnya timbul.

Tunku Mahkota Ismail pula bertitah, isu stoking bertulis kalimah Allah ini tidak boleh dipandang ringan, seterusnya mahu tindakan tegas diambil bagi memastikan ia tidak berulang pada masa depan.

Dengan titah mulia dua Raja itu, ia secara langsung memberi petunjuk bahawa tindakan yang diambil oleh Dr Akmal adalah betul dan tepat.

Dalam hal berkaitan, yang belum kedengaran setakat ini hanya suara daripada Perdana Menteri saja lagi.

Berikutan dua menteri lantikan beliau secara langsung tampil mengecam Dr Akmal yang didapati bertindak dengan betul sebagai pemimpin Islam yang bertanggungjawab, adalah diharapkan Anwar Ibrahim tidak terlalu lama menyimpan suaranya.

Beliau perlu segera bersuara, bukan saja senada dengan Agong dan Pemangku Sultan Johor, bahkan perlu menzahirkan sikapnya mempertahankan tundakan yang dilakukan oleh Dr Akmal.

Bahkan Anwar juga wajar menegur dua menteri kabinet lantikannya itu agar tidak campurtangan dalam urusan pemimpin Islam mahu mempertahankan kesucian Islam.

Begitu juga dengan Ahmad Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO dan Timbalan Perdana Menteri, beliau juga perlu menyokong dan mempertahankan tindakan Dr Akmal.

Kalau bukan pemimpin Islam yang tampil mempertahankan pemimpin Islam yang cuba membela kesucian Islam, bahkan senang-senang pula dipangkah oleh pemimpin bukan Islam, siapa lagi hendak disandarkan harapan?

Hello YAB…segeralah keluarkan suara!! – ShahbudinHusin 19/03/2024.

3 2 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 19 March 2024 — 6:13 pm
Subscribe
Notify of
guest

43 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Akhirnya UMNO Masuk Ke Dalam Jerat Yang Di Pasang - My TV ONLINE
27 March 2024 6:49 am

[…] BeberapaΒ ahli politik, penyelidik, dan kumpulan orang awam mula membuat kenyataan mengecam kedegilan Dr Akmal. […]

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 10:57 pm

Umno has lost Malay votes and now they will lose Chinese votes. There are some leaders in Umno who are failing the party.

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 10:32 am

Akmal tetap mahu KK Mart diboikot lepas ditegur tiga menteri

Diterbitkan:  Mar 20, 2024 9:22 AM
Dikemaskini: 9:22 AM

https://m.malaysiakini.com/news/699995
____________________________________________________
AKMAL SIKIT PUN TAK GENTAR DGN PANGLIMA LOKE, OSTAD NGA & PEHLAWAN MABOK KING SING.. BKN MCM PMX & TIMBALANNYA YG DAH KENA GENGGAM TELUR TUH…πŸ˜‚

HA HA HA.. MMG TERBAIKLAH DR AKMAL ANAK JANTAN MELAYU PERWIRA BANGSA & AGAMA…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000026464
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 10:58 pm
Reply to  Anonymous

Dengan pemimpin macam ni, Umno akan pupus ….

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 10:12 am

WAK SAKAU DNAA PONOROGO BUAT LAWAK MENGALAHKAN MAHARAJA LAWAK MEGA:πŸ˜…
____________________________________________________
Semua pasar raya perlu ambil iktibar isu hina Islam – Ahmad Zahid

Oleh Rosman Shamsudin
Mac 19, 2024 @ 8:59pm
[email protected]

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2024/03/1225606/semua-pasar-raya-perlu-ambil-iktibar-isu-hina-islam-ahmad-zahid
____________________________________________________
WAK SAKAU PONDANI MEMBUAT SERUAN ITU DLM MAJLIS BERBUKA PUASA DI MRSM FELDA TROLAK. HI HI HI.. ADA KER “TENDENCY” BUDAKΒ² ATAU CIKGU MRSM NAK HINA ISLAM? ADA PASARAYA KE KAT MRSM YG BERPOTENSI MENGHINA ISLAM?πŸ˜‚

HA HA HA.. KLAU NAK SERU JGN HINA ISLAM, KO PERGI LE KE TEMPAT MASYARAKAT BAK KUT TEH WAHAI WAK SAKAU PONDAN BODOH OI..🀣

πŸ€£πŸ˜‚πŸ˜…πŸ˜†πŸ˜„πŸ˜ƒπŸ˜€
KAH KAH KAH KAH

138735
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 9:07 am

Jangan sikit2 nak boikot itu dan inii. Ingat bahawa lebih 85 peratus pekerja di tempat2 ini terdiri drp anak bangsa kita, terutama dari golongan B40. Yang rugi siapa? Yang hilang pekerjaan siapa? Fikir2lah sebelum buka mulut….

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 10:20 am
Reply to  Anonymous

KESIAN LAH DGN MELAYU LIBERAL YG TAK BERMARUAH INI…πŸ˜₯

OLEH KERANA 85% PEKERJA DI KK MART ADALAH MELAYU/ISLAM, MAKA KK MART BERHAK ATAU BEBAS MENGHINA ISLAM? BEGITU?πŸ˜…

OLEH KERANA 85% PEKERJA DI KK MART ADALAH MELAYU/ISLAM, MAKA ORG MELAYU/ISLAM JGN BUKA MULUT BILA KK MART MENGHINA ISLAM? BEGITU?πŸ˜‚

HA HA HA.. MELAYU LIBERAL DGN MENTALITI PELACUR ATAU JALANG, DARI BAWAH SAMPAI LAH KE ATAS…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

135081
rabu bin khamis
rabu bin khamis
21 March 2024 2:04 pm
Reply to  Anonymous

fikir dunia je, kenapa? disebabkan 85% pekerja tu kita boleh biarkan agama di injak2? ingat la sikit satu hari nanti, kita SEMUA akan menghadap Tuhan, masa tu apa ko nak jawab depan Tuhan?

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 8:30 am

Tugas pemimpin Melayu Islam sekarang ialah cari lebih ramai sukarelawan yang berjuang ke jalan Allah. Semoga dipermudahkan jalan ke kedai Mercedes Benz yang berdekatan.

315701178_628486558976758_1592337507628644703_n
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 9:17 am
Reply to  Anonymous

Sukarelawan wajib mempertahankan kemewahan pemimpin yang membantu ekonomi musuh Islam. Jangan tanya naik gaji, pencen atau KWSP. Bila mati kau berambus ke syurga.

PERTAHANKAN_Tak_Nak_Boikot_Mercedes
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 8:29 am

isu sarung kaki ni biar polis yang settle. Pihak KK dah pun jelaskan bahawa sarung kaki ini bukan dibuat oleh kilang kat Msia. Diimport. Lagi pun cuma 5 pasang dari lebih 18 000 yang menimbulkan kontrovesi. Mungkin kah ada elemen sabotage di sini? Biar polis siasat.

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 8:27 am

Takkanlah semua benda pemimpin akan pertahankan? Tambah pula jika ada kaitan dengan Allah, Nabi dan agama Islam sampai 18 tahun tak settle lagi. Lebih afdhol pemimpin buat palatao dan move on.

hudud-kelantan
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 8:25 am
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 8:32 am
Reply to  Anonymous

Wakil tukang melalak bagi umno, isi kosong. Orang macam ni yang akan hancurkan umno. Parti dahlah robek kerana macam2 kes rasua, kini akan lebur terus dalam PRU16.

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 9:36 am
Reply to  Anonymous

kerana macam2 kes rasuah…?πŸ˜…

tapi Papa Spin mmg suka perasuah..πŸ˜‚

HA HA HA.. tengok Wak Sakau DNAA Ponorogo tuh…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

133604
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 8:24 am

Pemimpin yang pertahankan pengikut yang jahil murakab takkan jadi negarawan. Nak lead mat motor sebelum PRU boleh saja, tapi takkan nak masuk pukat macam kau.

Screenshot_20230911-230120_XBrowser
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 7:32 am

PM iftar bersama agamawan, pemimpin NGO dan agensi kerajaan

19 Mac 2024 11:00pm

https://www.sinarharian.com.my/article/655474/berita/nasional/pm-iftar-bersama-agamawan-pemimpin-ngo-dan-agensi-kerajaan#google_vignette
____________________________________________________
HI HI HI.. “IFTAR”.. NAPER TAK CAKAP JER BERBUKA PUASA? BERSAMA AGAMAWAN.. KEMAIN GAH LAGI..πŸ˜‚

HA HA HA.. BAB POPULARITI NO 1, TAPI BILA ISLAM DIHINA DIA DIAM MENIKUS…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

157287
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 8:36 am
Reply to  Anonymous

ni komen paling bodoh… . sengaja nak burukkan imej baik PMX yang dikasihi. Hidup PMX. We respect you.

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 9:32 am
Reply to  Anonymous

Imej baik??πŸ˜‚ Yg dikasihi???🀣

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH.. (100 ribu juta billion trillion kali)!
πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣

135067
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 7:06 am

ALAHAI LAH BG BUDIN NI, BUATΒ² TAK FAHAM PULAK. ANWAR MANA BOLEH NAK PERTAHAN AKMAL. NAK PERTAHAN AKMAL BERERTI MENENTANG NGA, LOKE & KING SING.πŸ˜ƒ MANA ADA UNTUNG KLAU ANWAR PERTAHAN AKMAL.πŸ˜„ BG BUDIN KENA FAHAM, KONSEP MADANI..πŸ˜† MADANI = “KEPENTINGAN POLITIK MENGATASI KEPENTINGAN BANGSA ATAU AGAMA”πŸ˜… BUKAN SAYA KATA YER, TAPI OSTAD NGA YG KATA. INI HAH:πŸ˜‚ ____________________________________________________ Nga accuses Akmal of violating β€˜Madani spirit’ over β€˜Allah’ socks issue FMT Reporters -18 Mar 2024, 08:42 PM https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2024/03/18/nga-accuses-akmal-of-violating-madani-spirit-over-allah-socks-issue/ ____________________________________________________ HA HA HA.. ANWAR KENA PATUH DGN FATWA YG DIBAWA OLEH OSTAD NGA TUH..🀣 πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣… Read more »

1000029449
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 7:17 am
Reply to  Anonymous

SATU LAGI KONSEP MADANI IALAH:

“KESALAHAN 3R HANYA UNTUK MELAYU/ISLAM ATAU PUN DARI PIHAK PEMBANGKANG”.

KALAU BUKAN MELAYU ATAU DARI PIHAK PH-BN, CARI HELAH ATAU ALASAN UTK DILEPASKAN.
KALAU DARI PIHAK PEMBANGKANG, TERJAH WALAU PUN JAM 3.00 PAGI.πŸ˜₯

HA HA HA.. PUDIN POKKA MMG SGT MEMAHAMI KONSEP INI..🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

145734
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 6:50 am

ANWAR NAK PERTAHAN DR AKMAL???πŸ˜†

KLAU NAK PERTAHAN AKMAL KENA LER KECAM KK MART DISAMPING TAJI PANGLIMA LOKE, OSTAD NGA & PAHLAWAN MABOK KING SING..πŸ˜…

ADA BERANI KER PMX?πŸ˜‚

HA HA HA.. TUNGGU KUCING TUMBUH TANDUK DULU LER…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000041038
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 6:12 am

STOKIN KK MART SALAH KILANG CHINA?

https://youtu.be/Kfsx51zweW0?si=OnSsnMYg-K1aq2NR
____________________________________________________
MELAYU/ISLAM BANGKIT BERSUARA..πŸ˜…

ADA 1000 LEBIH KOMEN DLM VIDEO INI.. HAMPIR SEMUANYA MENYOKONG DR AKMAL..πŸ˜‚

HA HA HA.. TERBAIKLAH DR AKMAL PERWIRA BANGSA…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000040278
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 6:08 am

ISU STOKING: AGONG MURKA, MAHU TINDAKAN SEKERAS-KERASNYA..

https://youtu.be/zZFG8KzcKvo?si=W3ZIhb4rfRorzz7t
____________________________________________________
NAMPAKNYA YDPA JUGA DI BELAKANG DR AKMAL…πŸ˜…

MENJUNJUNG KASIH TUANKU…πŸ™πŸ˜‚

HA HA HA.. TERBAIKLAH TUANKU TAMPIL MEMPERTAHANKAN ISLAM..πŸ‘πŸ€£

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000041034
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 6:04 am

Boikot KK Mart: Dr Akmal tidak keseorangan – Dr Aleef

Oleh Nizam Zain
 19 March 2024

https://malaysiagazette.com/2024/03/19/boikot-kk-mart-dr-akmal-tidak-keseorangan-dr-aleef/
____________________________________________________
HA HA HA.. TERBAIK ADUN SG UDANG…πŸ‘πŸ€£

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000040900
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 6:02 am

MAKIN MENJADI-JADI..APA CITER NI NGA KOR MING?πŸ˜…

SELAMAT MENYAMBUT HARI PONGGAL KPD SEMUA RAKANΒ² YG MENYAMBUT PERAYAAN INI.
SEMOGA SENTIASA DIBERKATI OLEH ILAHI.

ALLAH MEMBERKATI HARI PONGGAL KER OSTAD NGA?πŸ˜‚

TERANGΒ² OSTAD NGA NI MENGHINA ISLAM. KDN & PDRM DOK TUNGGU APA LAGI? KLAU MELAYU/ISLAM, JAM 3.00 PAGI DEPA TERPA…πŸ˜₯

HA HA HA.. APA CITER NIH OSTAD BAK KUT TEH?🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000040893
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 12:41 am

KK MART IMPORT 5 PASANG JER STOKIN DARI CHINA?πŸ˜‚

https://youtube.com/shorts/MGpKY_VWN7Y?si=644NLMdLHu8obrDl
____________________________________________________
HA HA HA.. KITA FAHAM PDRM BAWAH ARAHAN KDN DAN KDN TU PULA BAWAH ARAHAN SIAPA…πŸ˜₯

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

132174
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 12:23 am

Bring it on!’ – Akmal rebuffs Nga over KK Mart boycott call

Published:  Mar 19, 2024 10:00 AM
Updated: 3:27 PM

https://m.malaysiakini.com/news/699860
____________________________________________________
MCM INI LAH ANAK JANTAN MELAYU PEMBELA BANGSA DAN AGAMA…πŸ˜‚

HA HA HA.. MMG TERBAIKLAH DR AKMAL PANGLIMA PEJUANG FII-SABILILLAH…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

144181
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 11:58 pm

INI AYAT TERAKHIR DARI TULISAN BG BUDIN:πŸ˜…

Hello YAB…segeralah keluarkan suara!! –
____________________________________________________
MMG DIA TAK AKAN BERSUARA! KALAU BG BUDIN NAK TAHU KENAPA YAB TU MENYEPI BISU KELU TAK TERKUTIK, SILA TONTON VIDEO INI:πŸ˜‚

https://youtube.com/shorts/T3hsTTL-DJw?si=BQ6WxhrPz5pGhhPW

β€œKENAPA TUANΒ² MESTI PILIH SAYA JADI PERDANA MENTERI? KERANA SAYA INI CONTOH ORG ISLAM YG BAIK & ADIL KPD SEMUA KAUM?” KIH KIH KIH..

HA HA HA.. PUNYA LER KEMARUK NAK JADI PM..🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000039300
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 12:01 am
Reply to  Anonymous

AIKK.. DAH TAK BOLEH TONTON LAGI? MESTI MENTERI POKOK CERMAI DAH ARAH UTK BAN/DELETE..πŸ˜…

YG KELUAR PUN HANYA: πŸ˜‚
β€œVideo unavailable

This content is not available on this country domain due to a legal complaint from the government”

HA HA HA.. BUAT APA NAK MALU SAYANG..TAK PERLU MALU, YOU JUST HAVE TO FACE IT..🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000039360
Anonymous
Anonymous
20 March 2024 12:02 am
Reply to  Anonymous

KLAU RAKYAT TENGOK VIDEO TU, KANTOI TERUK LER AKUβ€¦πŸ˜‚

HA HA HA.. KLAU TAK DELETE, LUNGKUP GHUYUB LER AKU NANTI DIKERJAKAN DEK ORG² MELAYU..🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000025759
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 11:46 pm

INI AYAT TERAKHIR DARI TULISAN BG BUDIN:πŸ˜…

Hello YAB…segeralah keluarkan suara!! –
____________________________________________________
HI HI HI.. TOK DALANG MANA BOLEH BERSUARA.. KEADAAN INI NAK SAMA DGN “KES NGEH KOO HAM” DAHULU:πŸ˜‚

Anwar: Bukan muslim ada hak bahas undang-undang syariah

Diterbitkan:  Jun 10, 2018 2:50 PM
Dikemaskini: 8:07 PM

https://m.malaysiakini.com/news/429137
____________________________________________________
HA HA HA.. SBG JALAN SELAMAT, TOK DALANG PILIH UTK BUAT BODOH ATAU BUAT DERRKK SAJA…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000025758
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 11:29 pm

INI PETIKAN SATU PERENGGAN TULISAN BG BUDIN: Begitu juga dengan Ahmad Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO dan Timbalan Perdana Menteri, beliau juga perlu menyokong dan mempertahankan tindakan Dr Akmal. ____________________________________________________ WAK SAKAU PONDANI DNAA PONOROGO TU TAK AKAN BERANI PUNYA DGN ABANGΒ² BESAR BAK KUT TEH TUH.. SEBABNYA, WAK & THE GANG SDG MENGINTAI UTK BERTANDING DI KAWASAN PUAK BAK KUT TEH (MCM GENG MAT SABU LEMBU) DLM PRU YG AKAN DATANG.. WAK SEDAR YG UMNO AKAN BUNGKUS KALAU BERTANDING DI KAWASAN MELAYU…πŸ˜† TENGOK INI APA ISHAM JALIL KATA:πŸ˜… PERTAMA KALI DLM SEJARAH UMNO TAKUT BERTANDING DI KAWASAN MELAYUπŸ˜‚ https://youtu.be/4NqrGTJhGt8?si=3jog0PRbOC08wSba… Read more »

144748
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 10:12 pm

“SUSULAN DIKECAM DUA MENTERI..” KATA BG BUDIN…πŸ˜†

DAH JADI TIGA MENTERI BG BUDIN OI.. PANGLIMA LOKE DAH JOIN OSTAD NGA & PAHLAWAN MABOK KING SING…πŸ˜…

ADA BERANI KE ANWAR NAK USIK PUAKΒ² ABANG BESAR BAK KUK TEH TUH?πŸ˜‚

HA HA HA.. SLUURRRRPPPP.. AARRGHHHH…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000030309
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 10:05 pm

ANWAR MESTI TAMPIL PERTAHAN AKMAL?πŸ˜„

NO WAY!!! ANWAR TAK AKAN BERBUAT SESUATU YG TAK MENDATANGKAN KEUNTUNGAN POLITIK ATAU KEPENTINGAN DIRI.. PEDULI APA DGN AGAMA ISLAM.. πŸ˜†

UMNO ADA BERAPA KERUSI? 26 JER…
DAP ADA BERAPA KERUSI? 40 MAA…πŸ˜…

KLAU UMNO LARI, MADANON MASIH ADA SIMPLE MAJORITI.. TAPI KALAU DAP LARI.. LUNGKUP GHUYUB LER ANWAR, BALIK JADI PM TEPI…πŸ˜‚

HA HA HA.. TAK KAN NAK KORBANKAN CITA² & IMPIANNYA SELAMA 25 TAHUN TUH?🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000025221
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 8:32 pm

Akhir 2023, KJ bagi Markah B+ kepada PMX. Hari ini dah KJ naik Markah A+ pulak. Syabas dan Tahniah PMX. KJ adalah didikan dari Oxford School of Government dimana ilmu mengenali dan adili karaketor diasah dan bukan calang2 orang KJ akan puji. Contohnya dari sessi podcast dengan REEFORNUSI dan Sam BFF Towkay Judi, cfm Oxford dan KJ dah merumuskan 2 ekor konfidante Hadi TALIBAN ini tidak lebih dari penjual jalanan minyak ular yang praktik politik Machiavelli tetapi tunggang ugama. Selepas satu episod walk-out PN disessi Parlimen dulu, KJ telah menasihati MP Tisu Lembik JQAF BERSATU, Radzi Jidin supaya don’t play… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 March 2024 5:39 am
Reply to  Anonymous

KJ BAGI ‘A+’ KER, ‘B+’ KER, HAPA KER, ORGΒ² MELAYU TETAP BAGI ‘E+’…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

135074
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 8:29 pm

Isu kalimah ‘Allah’: Pemuda UMNO junjung kasih titah Agong, Pemangku Sultan Johor

Oleh Nor Fazlina Abdul Rahim
Mac 19, 2024 @ 5:53pm
[email protected]

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2024/03/1225551/isu-kalimah-allah-pemuda-umno-junjung-kasih-titah-agong-pemangku
____________________________________________________
MCM ITU LAH RAKYAT YG SENTIASA MENJUNJUNG KASIH & TAK HILANG TAAT SETIA PADA SERI PADUKA…πŸ‘πŸ˜‚

HA HA HA.. MMG TERBAIKLAH AKMAL ANAK MUDA HARAPAN BANGSA…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

1000040867
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 8:09 pm

Would Akmal react this way if store was Muslim-owned, Loke asks

Wong Kang Jia
Published:  Mar 19, 2024 6:21 PM
Updated: 6:21 PM

https://m.malaysiakini.com/news/699945
____________________________________________________
PANGLIMA LOKE BAK KUT TEH NI DAH GILA BABI TERUK AGAKNYA.πŸ˜…

TAK KAN “MUSLIM-OWNED STORE” NAK BUAT KERJA HINA ALLAH/ISLAM MCM KK MART TU?πŸ˜‚

HA HA HA.. AKIBAT MELANTIK ORG BODOH JADI MENTERI…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

135836
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 8:18 pm
Reply to  Anonymous

Stoking kalimah Allah: TMJ gesa tindakan tegas

FMT Reporters
-19 Mar 2024, 11:46 AM

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2024/03/19/stoking-kalimah-allah-tmj-gesa-tindakan-tegas/
____________________________________________________

Agong murka isu stoking kalimah Allah

FMT Reporters
-19 Mar 2024, 03:14 PM

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2024/03/19/agong-murka-isu-stoking-kalimah-allah/
____________________________________________________
PANGLIMA LOKE TAK NAK SERANG YDPA & TMJ ANAK BERANAK TU KE KERANA BAGINDA BERDUA MENGECAM KK MART?πŸ˜‚

HA HA HA.. KURANGKAN SIKAP CHAUVINIS & KOMINIS KORANG WAHAI WALANON² DAPigs BAK KUT TEH..🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

132183
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 7:59 pm

DAP sampaikan pendirian pada Zahid, tak setuju gesaan boikot KK Mart

Wong Kang Jia
Diterbitkan:  Mar 19, 2024 6:08 PM
Dikemaskini: 6:08 PM

https://m.malaysiakini.com/news/699942
____________________________________________________
AYAT SEBENAR:
DAP beri amaran pada Zahid, tegah gesaan Akmal boikot KK Mart”πŸ˜‚

HA HA HA.. WAK SAKAU PONDAN DNAA PONOROGO MESTI FAHAM DGN GERTAKAN ABANG BESAR BAK KUT TEH TUH…🀣

πŸ˜€ πŸ˜ƒ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

138735
Anonymous
Anonymous
19 March 2024 7:16 pm

Poooodah ..Takiyuddin masa jadi menteri kehakiman apa dia buat – tarak..dia nak naikkan bil letrik ada la…kemudian dia darurat dewan r4akyat.. Azalina sekolahkan MP PN mengenai kuasa PM dalam RUU Kekebalan B… Mamak Black Friday viral selfie dia dengan Nik Elin bersama lagi sekor lagi ularmaq PAS Broker Menara KL Nuar Musa. Tiap kali bukak mulut kasar uncouth gaya Drebar Teksi Sapu Kota Baharu diParlimen mesti bengang kalah dan kena sekolah berturut2 oleh Azalina, Saifudin, Rafizi dan PMX. Ini lah yang paling cerdik dari Walaun2 PN tetapi sebab carry baggage makan gaji buta masa Kerajaan Gagal Darurat PN 33 bulan,… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 March 2024 6:28 pm

Akmal adalah Trojan Horse PN dalam UMNO nak guling Zahid dan PMX. Akmal adalah Geng Pemuda UMNO yang konspirasi dengan Mail Bera dan H2O sebagai Trojan PN misi utama Langkah Dalam UMNO nak guling Zahid dan seterusnya guling PMX. Sebab itu, Mail Bera banyak bermain imej the good guy UMNO diMedsos belanja duit promosi PMO Keluarga Malaysia yang berlambak. Akmal main peranan agen provokasi semua isu Cina supaya timbul konflik dalam Kerajaan Perpaduan terutama antogonis utama DAP. Ikut Lokman Adam, Akmal bukan pendirian rasmi MKT UMNO dan maseh hidung berhingus dan tak matang hingga tak tahu bawa diri dalam Kerajaan… Read more »