LUPAKAH ISHAM JALIL UMNO SUDAH BERTANDING SOLO PADA PRU15 LALU?

Sebagai rentetan tidak setuju dengan langkah UMNO ada hubungan kerjasama dengan DAP melalui PH, Ahli MT UMNO, Isham Jalil yang sebelum ini menjangkakan beliau akan dipecat dalam waktu terdekat ini, turut menyarankan agar parti itu bertanding secara solo dalam PRU akan datang.

Katanya, UMNO dan PH hanya boleh bekerjasama untuk membentuk kerajaan, tetapi tidak ketika bertanding dalam pilihan raya.

Isham yang merupakan bekas pegawai khas Najib Razak juga mengingatkan bahawa Yang di-Pertuan Agong hanya menitahkan pembentukan kerajaan perpaduan dengan PH, bukan bergabung dalam pilihan raya.

Justeru itu, menurut beliau, terutama selepas keputusan buruk diterima UMNO pada PRN enam negeri baru-baru ini, parti itu perlu bertanding secara solo tanpa apa-apa kerjasama dengan PH dalam pilihan raya selepas ini.

Benarkah UMNO mampu memperolehi keputusan lebih baik jika bertanding secara solo?

Dalam hal ini, Isham agaknya lupa bahawa UMNO melalui BN telah pun bertanding secara solo pada PRU15, November 2022 lalu.

Namun, terbukti akhirnya melalui pertembungan tiga penjuru yang melibatkan PH dan PN, bertanding secara solo tidak mendatangkan hasil yang baik kepada BN.

30 kerusi yang dimenangi BN dan 26 daripadanya melalui UMNO adalah bukti bertanding solo bukanlah pilihan yang tepat untuk diulangi sekali lagi.

Apakah Isham mahu UMNO menerima nasib yang sama atau mungkin lebih kurang lagi kerusi yang mampu dimenangi pada PRU16 akan datang dengan bertanding secara solo sekali lagi?

Sementara UMNO sudah berada dalam kerajaan bersama PH, hubungan kerjasama dalam konteks parti sepatutnya turut dipereratkan sama.

UMNO pada hakikatnya tiada pilihan lain jika ingin kembali relevan dan dominan dalam politik negara ini, melainkan bersama dengan PH, walaupun ada DAP di dalamnya.

Selain hanya dengan bersama PH saja UMNO boleh bertanding semula di sebahagian besar dan tidak mustahil di semua kerusi majoriti Melayu yang biasa ditandingi sebelum i ini, bersama PH yang ada DAP di dalamnya juga adalah suatu kelebihan buat UMNO kerana ia memperlihatkan suatu bentuk kerjasama yang ikhlas di dalam kerajaan serta di luar kerajaan.

UMNO tidak harus bermusuh dari segi politik dengan DAP kerana kedua-dua parti itu tidak bertanding sesama sendiri, tetapi peranan masing-masing adalag saling melengkapi.

Momokan bahawa DAP merupakan ancaman kepada Melayu hanyalah mainan Pas dan Bersatu untuk melemahkan UMNO.

Sejak bersama dalam kerajaan perpaduan ini telah terbukti DAP langsung tidak memberi ancaman, malah akur dengan kedudukan agama Islam, hak istimewa orang Melayu, bahasa Melayu, Raja-Raja Melayu dan lain-lain lagi sebagaimana sedia termaktub dalam Perlembagaan Negara.

Apa yang perlu dilakukan, dengan tempoh masa masih ada sekitar empat tahun lagi sebelum PRU16 akan datang ialah UMNO harus memperhebatkan lagi siri-siri penerangan untuk memberi kefahaman berkenaan bentuk kerjasama baru dengan PH itu, di samping memperkukuhkan lagi kedudukan parti..

Jika itu dapat dilakukan, di samping berjaya memperlihatkan hasil kesepakatam yang baik dengan PH yang ada DAP bersamanya dalam mengurus kerajaan, UMNO pasti akan diterima kembali oleh orang Melayu.

Selain UMNO harus berusaha meyakinkan orang Melayu bahawa DAP bukanlah ancaman, di waktu yang sama DAP juga mesti sentiasa menampilkan wajah yang tidak memberi kebimbangan kepada orang Melayu itu sendiri.

Harus juga disedari, Pas dan Bersatu bukanlah parti yang lebih baik berbanding UMNO daripada segi perjuangan untuk membela orang Melayu dan rakyat berbilang kaum di negara ini.

Kejayaan kedua-dua parti itu lebih banyak disumbangkan oleh mainan sentimen kaum dan agama yang seringkali dicampur dengan unsur fitnah, menghasut, adu domba serta sebaran maklumat tidak benar.

Untuk itu, UMNO tidak perlu gentar berdepan Pas dan Bersatu untuk meraih kembali sokongan pengundi Melayu.

Penerangan yang berterusan pasti akan berjaya memadam kepalsuan.

Semua benda dalam dunia ini mengalami perubahan dan untuk terus hidup, UMNO juga perlu berubah untuk menyesuaikan diri dengan zaman yang sentiasa berputar.

Berkawan dengan PH yang ada DAP di dalamnya adalah perubahan yang tidak dapat dielakkan oleh UMNO demi survival masa depannya, bukan saja dalam mengurus negara, tetapi juga bagi menghadapi pilihan raya lantaran berbanding PH, PN adalah musuh yang terang lagi nyata memang mahu โ€œmembunuhโ€ mereka.

Maka itu, daripada Isham terus meroyan mahu UMNO bertanding solo kerana ketakutannya kepada bayang-bayang DAP itu, lebih baiklah beliau melangkah pergi dahulu sama ada menyertai Pas atau Bersatu. – ShahbudinHusin 13/09/2023.

4.7 3 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 13 September 2023 — 7:49 am
Subscribe
Notify of
guest

41 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 8:43 pm

Din Remos 13 September 2023 9:59 am Woit joraโ€ฆ. Kalau kail panjang sejengkal Jangan lautan hendak diduga Kalau kontol kurang sejengkal Anak pak vinod takyah la kau goda ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ Reply _____________________________________________________ HA HA..LAWAK LAH BRO PUNYA GURAU SENDA๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ Sian le Bro budak tu masih mentah & terlalu muda Cuma… Read more »

18-45-29-photo_2019-05-11_23-12-30.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 6:46 pm

Din Remos 13 September 2023 9:59 am Woit joraโ€ฆ. Kalau kail panjang sejengkal Jangan lautan hendak diduga Kalau kontol kurang sejengkal Anak pak vinod takyah la kau goda ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ ๏ปฟ Reply _____________________________________________________ HA HA..BERKENAN LE BILA TENGOK KAT DADA๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ Nak buat camner dgn anak Pak Viniod diri tergoda Cuma… Read more »

12-27-49-main-qimg-a58f79b50e090ff66c93ecc40db83504-lq.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 6:35 pm

Din Remos 13 September 2023 9:59 am Woit joraโ€ฆ. Kalau kail panjang sejengkal Jangan lautan hendak diduga Kalau kontol kurang sejengkal Anak pak vinod takyah la kau goda ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ Reply _____________________________________________________ HA HA…BRO MCM MABOK LEBIH ISAP ROKOK!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ Nk dekati anak Pak Vinod..mmg diri ini rasa kekok Btg peliaq… Read more »

18-45-29-photo_2019-05-11_23-12-30.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 4:55 pm

Din Remos 13 September 2023 9:59 am Woit joraโ€ฆ. Kalau kail panjang sejengkal Jangan lautan hendak diduga Kalau kontol kurang sejengkal Anak pak vinod takyah la kau goda ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ Reply _____________________________________________________ HA HA..BRO JGN BAGI KEJORA HILANG SABAR๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Diri ini yg tergoda naper Bro Din pula jadi berdebar Dah tu saiz btg peliaq Kejora ni pula bro dok cabar Kot Bro pun berkena jugak..diri… Read more »

03-20-05-2164389.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 4:26 pm

Din Remos 13 September 2023 9:59 am Woit joraโ€ฆ. Kalau kail panjang sejengkal Jangan lautan hendak diduga Kalau kontol kurang sejengkal Anak pak vinod takyah la kau goda ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ Reply _____________________________________________________ HA HA…JGN LE BRO SIBUK HAL ORANG MUDA!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ Apa salah klau dgn anak Pak Vinod diri ini tergoda… Read more »

18-45-29-photo_2019-05-11_23-12-30.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 4:11 pm

HA HA..JOM MELAYU LWN RETORIK MURAHAN๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Bkn niat org Melayu nak menunjukkan kemegahan Tapi, tanah & kedaulatan bangsa mesti dipertahan Melayu kena ler hatiยฒ dgn musuh punya tohmahan Lebihยฒ lagi lah, dgn ‘DAP punya virus perpecahan!’ ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š… Read more »

17-29-19-Red-Bean-Army-Kit-Siang-The-Third-Force-300x239.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 4:02 pm

Din Remos 13 September 2023 9:59 am Woit joraโ€ฆ. Kalau kail panjang sejengkal Jangan lautan hendak diduga Kalau kontol kurang sejengkal Anak pak vinod takyah la kau goda ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ Reply _____________________________________________________ HA HA..BRO FIKIR INI NEK KE YG BRO NAK BULI๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Klau Kejora tergoda pun naper Bro nak amik peduli? Dgn anak Pak Vidod tu ingin jadi merpati dua sejoli Jgn lah Bro buat… Read more »

02-08-25-front-view-young-male-white-t-shirt-just-laughing-pink-background_140725-27018.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 2:40 pm

Selamatkan Isham Jalil

8c49e5b18084004455c9e2ec5d76e14c.jpeg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 2:37 pm

Jadikan panduan pesanan XPM. Kalau nak minta bantuan Kerajaan sebab nak beri sedekah kematian, kenduri kahwin dan anak bercukur atau khatan, pakailah duit sendiri YB Perikatan.

M2janganharap.png
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 2:24 pm

Jauhilah diri dari menjadi pemimpin zalim. Pemimpin yang dilaknat Allah dan sekalian makhluk-Nya.

YB Laknatullah.png
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 2:22 pm

Kalau ada duit sedekah walaun sebelum ini bukan dari duit poket YB tapi peruntukan Kerajaan, maka YB pemimpin zalim dan penerima wang itu sudah makan duit untuk orang ramai.

2-tangan-pengkhianat.png
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 2:20 pm

Kalau nak guna duit Kerajaan, bangunkan kawasan YB duduk. Jalan kampung, lampu jalan, tebas lalang tepi jalan, dalamkan longkang. Nak sedekah dan bayar pusat khidmat pakai duit sendiri YB. Itu tempat kerja YB.

0ms8y7VL.jpeg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 2:14 pm

Peruntukan Kerajaan untuk sedekah kematian, kenduri kahwin dan bercukur anak walaun. Patutlah tandas sekolah terbiar, atap gerai bocor dan pondok bas terbiar sampai kawasan daif.

10257215_285793491599175_3067101387264852586_o.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 2:11 pm

Virus perpecahan. Mempertikai apa saja demi gila kuasa.

_khadam.png
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 1:57 pm

HA HA..KITA TAK KAN BIAR DEPA BERMAIN API๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Melayu kena hati-hati dgn langkah yg akn dihadapi Perpaduan sesama kita mmg terbaik punya resepi Permusuhan lalu kita lupakan dan buang je ke tepi Tapi kena selalu awas, dgn ‘virus perpecahan DAP’ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhhh ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ… Read more »

17-29-19-Red-Bean-Army-Kit-Siang-The-Third-Force-300x239.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 1:49 pm

Selamatkan pak mertua

Selamat1.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 1:49 pm

HA HA…’HIDUP MELAYU’ DIA PUNYA LAUNGAN!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Bagi Isham, agenda Melayu tetap teras perjuangan Mmg lambat laun, Isham nak tinggal DAP bajingan Lagi 4 thn dgn PN pulak Isham akan bergandingan Sbb Isham tau PRU16 PN akan dapat kemenangan ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

13-19-01-0211_CALON_PN_MUHYIDDIN.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:48 pm

HA HA…ISHAM TAK SUDI BERKAWAN SYAITAN!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Syabas Isham, mmg nya anda Melayu anak jantan Isham dah mula nampak keburukan rejim Pakatan Utk nak join PN, rasanya Isham Jalil tak keberatan Kerana, dia dah dpt membeza, antara kaca & intan ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ’Ž ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

19-18-50-KACAPERMATA.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:42 pm

Anda bersama PERPADUAN bagi melawan virus perpecahan. Pesakit seperti Isham Jalil perlu mematuhi SOP dan kuarantin. Makan ubat dan ambil vaksin Isham.

1688494270238.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:37 pm

Jika anda syak sesiapa sahaja yang membawa virus perpecahan, hanya tunjuk gambar disediakan. Pesakit seperti Isham Jalil akan terus menjadi gila dan mula ratib tanpa henti 24j.

318336843_3709220215971696_6179458024641186333_n.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:35 pm

Inilah kesan PERPADUAN kepada Rakyat. Peluk memeluk tak kira bangsa, agama dan budaya. Virus perpecahan merosakkan otak pesakit seperti Isham Jalil.

Fx242plX0AMxfFj.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:34 pm

Din Remos 13 September 2023 9:59 am Woit joraโ€ฆ. Kalau kail panjang sejengkal Jangan lautan hendak diduga Kalau kontol kurang sejengkal Anak pak vinod takyah la kau goda ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ Reply _____________________________________________________ HA HA..BRO, INI AHLI SUKAN & PESILAT MUDA๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Apa salah klau dgn anak Pak Vinod diri ini tergoda Yg Bro Din mai nak kacau daun ini, apakah agenda Bkn lah tujuan diri ingin… Read more »

12-27-49-main-qimg-a58f79b50e090ff66c93ecc40db83504-lq.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:32 pm

Sebelum pesakit virus perpecahan dijangkiti sehingga menjadi gila kepada DAP seperti Isham Jalil, mereka normal dan berfikir secara waras.

FypBpvuagAAGaYy.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:30 pm

Dahulu PERPADUAN sudah berjaya membunuh virus perpecahan, pesakitnya tidak jadi gila kepada DAP seperti Isham Jalil. Orang yang sihat kibar bendera sambil takbir Allahu Akbar!

Perpaduan.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:28 pm

Kerajaan PERPADUAN tolak virus perpecahan.
Kasihanilah mangsa virus seperti Isham Jalil. Otaknya hanya mampu proses huruf D A dan P buat masa ini.

BN-4.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 11:46 am

HA HA…ISHAM AKAN MASUK PN PRU16 NANTI๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Mmg dari dulu, Isham dgn DAP jadi sngat berhati2 Kini dia kecewa sbb DAP dh jajah Umno pnya parti Maka, dgn DAP & Wak Jahid tu Isham kini jadi anti Syabas Isham anda mmg le pejuang Melayu sejati ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

22-35-51-MGF24062022_MESYUARAT-UMNO_22.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 1:46 pm
Reply to  Anonymous

Selamatkan walaun

SELAMATKAN MENANTU.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 10:47 am

HA HA..ADAKAH PELUANG DIRI INI MASIH ADA?๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Kdgยฒ, dgn gelagat PMX, rakyat jadi mengurut dada! Yg Vinod Shekar blh kautim dgn dia tu apa agenda Bila jumpa PMX, dibawa anak dara yg masih muda Mungkin utk apaยฒ projek budak tu le jadi penggoda โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ… Read more »

10-37-16-59861295_2370678653164183_4172010293645279232_n-1694502735.9579-300x300.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 11:36 am
Reply to  Anonymous

HA HA..BUKAN RASA NK SAYANG ANAK YATIM!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Heran ye, pehal Pak Vinod dgn PMX boleh kawtim? Tak kan lah hanya sbb joint-venture projek maritim Tapi peluk si dia paut tengkok tu, lain mcm je intim Klau lihat dada bonjol tu, tak kan le peliaq tak stim? โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ… Read more »

18-45-29-photo_2019-05-11_23-12-30.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 11:41 am
Reply to  Anonymous

HA HA…ASYIK JER INGAT SI DIA SETIAP DETIK!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ Badan solid molid, dgn rupa paras pulak sgt cantik Kulit putih gebu, mulus licin, tak ada pun berbintik2 Bontot bulat, dada pulak montok baru nak berputik Mustahil le batang peliaq tu, tk jadi keras melentik! โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

19-56-08-279069fd27a44359a0f8efe0c8ee8321.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 1:48 pm
Reply to  Anonymous

Selamatkan menantu

adlan-berhan-muhyiddin.jpg
MRI
MRI
13 September 2023 10:47 am

Isham ni tak layak jd LEADER sebab hanya leader saja boleh pikir cara waras when things get tough. elok Isham join Pbbm la.

anonymous
anonymous
13 September 2023 10:41 am

ruh ruh ruh
neh neh neh
buang yg keruh
ambil yg jerneh
masa utk heal the divide

Anonymous
Anonymous
13 September 2023 10:08 am

HA HA..MUNGKIN KE KAMI AKN DPT BERSAMA๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ Di hati & fikiran, anak Pak Vinod asyik je menjelma Mmg tk dapat ku lupakan..si dia sanjungan sukma Org lain, klau ada terpikat pun, agak-agaklah sama PMX buat menggatal, rakyat meremang bulu ruma ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

18-45-29-photo_2019-05-11_23-12-30.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 11:30 am
Reply to  Anonymous

HA HA..RISAU LE BILA ORG LAIN PUN MEMUJA๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ Dadanya montok, kulit gebu, manis ayu dan manja Pasti menggoncang iman lelaki, wlau di usia senja Pipi ke pipi berpaut di tengkuk tak kan tidak teruja? Btg peliaq dlm seluar itu tak kan ler lembik sahaja? โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

19-46-52-126-1265370_laughing-20-png-man-laughing-png-transparent-png.png
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 9:43 am

SELEPAS ZAHID HAMIDI BEBAS, MAMPUKAH PH MENANG DUA PRK JOHOR DAN MAMPUKAH ANWAR BERTAHAN LAGI DI PRU16? Shahbudin Husin 4 September 2023 Politik Semasa https://shahbudindotcom.net/2023/09/04/selepas-zahid-hamidi-bebas-mampukah-ph-menang-dua-prk-johor-dan-mampukah-anwar-bertahan-lagi-di-pru16.html _____________________________________________________ HA HA…TOK NUJUM BUDIN KINI KEWALAHAN!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Nujum kata Wak lepas maka PM mampu bertahan Tapi bkn sja teruk lunyai PMX dah kena belasahan Madanon hilang mjoriti 2/3, & PMX dlm kesedihan Ternyata meleset, Tok Nujum Budin punya telahan! ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž… Read more »

23-28-48-1516966584509.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 9:12 am

Tak sangka ada yang bodoh dilantik MKT Umno
PRU14 Umno/BN berrtanding solo KALAH teruk
PRU15 Umno/BN sekali lagi bertanding solo KALAH lagi teruk.
Habis nak salahkan DAP?
PRU16 nak bertanding solo lagi? AKAN DAPAT KOSONG KERUSI.

Orang macam ni kena tendang keluar dari UMNO…. liabilti pada Umno.

Anonymous
Anonymous
13 September 2023 8:43 am

HA HA…PASTI PAPA HELI KINI BERDUKA LARA!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Demi orang2 Melayu, Isham ingin nak jadi perwira! Mungkin dia kagum dgn Saddiq yg tegas bersuara Isham mau selamatkan, orang Melayu dlm negara Dia nk ikut jejak langkah Sanusi, panglima di utara ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

04-26-16-51689680262_TBSanusiMdNor.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 8:34 am

HA HA..SYABAS LE MELAYU JATI ANAK WATAN๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Isham nampak, mmg dah teruk sgt, Rejim Pakatan Dia tidak mahu lagi hidup dlm puraยฒ dan ketakutan Kini dia terasa ingin untuk jadi Melayu anak jantan Rasanya, Isham nk ikut jejak Saddiq, singa selatan ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

09-57-07-syedsaddiqqq_1694358039.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 8:24 am

HA HA…PAPAHELI DAH MCM KENA SELESEMA!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Wak Jahid ‘dilepas’ mmg rakyat tak dpt nak terima Di selatan, suara dari Saddiq, bgitu keras bergema Mesti dia dah jadi berkenan jejak Sanusi panglima Kat tengah..Isham seperti ingin nak turut bersama ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

08-45-03-2240257.jpeg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 7:48 am

Wak Ponorogo: “saya tak kan pernah lakukan rasuah, insya-Allah.. hanya simbahan fitnah utk mengaibkan saya sahaja“.๐Ÿ˜‚ ISU DNAA WAK JAHID, MANA TAK DENGAR PUN SUARA PUAKยฒ MUNAFIQ INI:๐Ÿคฃ Menteri pokok cermai: “Pendedahan j/kuasa kiraยฒ wang negara @ PAC bhwa menteri pertahanan ketika LCS itu bermula, iaitu DS Zahid Hamidi..” MakYong Saipura-pura: “Kita mesti hantar Zahid Hamidi ke penjara..” Nganga Kau Ming: “Siapa pengerusi BN? Ahmad Jahid! Ahmad Jahid tu orang siapa? Perangainya semua org tau!” Aishah Bawang: “Dia duduk rumah tu 60 th lebih. Yg duduk rumah tu pula perompak, penyamun, mentekedarah..” Mat Sabu Lembu๐Ÿ„: “Mereka semuanya perompak! Najib bagi… Read more »

19-29-09-9598686b5d0986e8e33825a859c1a889--its-funny-the-floor.jpg