TANPA TAMBAH KAWASAN BARU PUN KERAJAAN PERPADUAN MASIH BOLEH MENANG PRU AKAN DATANG

Satu isu yang hebat diperkatakan berikutan keputusan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman menarik keluar Muda daripada menyokong kerajaan perpaduan, seterusnya menyebabkan kerajaan pimpinan Anwar Ibrahim hilang majoriti dua pertiga ialah ia kononnya telah berjaya menghalang cubaan menambah kawasan pilihanraya.

Diperkatakan, pertambahan kawasan pilihan raya baru itu, diheboh-hebohkan sebanyak 78 jumlahnya, di mana semuanya adalah di kawasan bandar yang berpotensi untuk DAP menandinginya.

Dalam erti kata lain, jika pertambahan kawasan itu berjaya dilakukan melalui kedudukan majoriti dua pertiga yang dimiliki kerajaan, bermakna selepas ini DAPlah yang akan menjadi parti paling berkuasa, menjadikan Anwar sekadar hanya boneka, bahkan ditakut-takutkan mungkin parti itu menuntut jawatan Perdana Menteri di masa akan datang.

Maka itu, apabila Syed Saddiq menarik sokongan dan kerajaan hilang majoriti dua pertiga, lalu cubaan menambah kawasan tidak mungkin lagi menjadi kenyataan, Ahli Parlimen Muar itu dianggap telah melakukan pahala yang sangat besar kepada kepentingan Melayu dan Islam di negara ini.

Dahsyat sekali cerita rekaan begini.

Melihat bagaimana begitu banyak cerita tentang cubaan mahu menambah kawasan pilihan raya ini diperkatakan, termasuk oleh mereka yang berkedudukan dan mempunyai gelaran, ini adalah petanda paling jelas bagaimana masyarakat kita sebenarnya telah rosak di mana mereka begitu mudah mempercayai khabar angin, maklumat tidak benar dan kata-kata fitnah.

Mereka ingat Anwar Ibrahim sudah โ€œgilaโ€ agaknya mahu menambah kawasan pilihan raya sesuka hati dan memberi kelebihan kepada DAP semata-mata hanya ingin kekal berkuasa?

Apakah mereka tidak melihat bahawa Anwar, dalam banyak rentetan perjuangannya, memiliki jiwa Melayu dan Islam yang lebih tinggi berbanding sebahagian pemimpin dalam blok pembangkang sendiri?

Jadi, di mana logiknya ada cubaan mahu menambah kawasan pilihan raya Parlimen sebanyak 78 lagi menjadikan jumlah kesemuanya 300 sebagaimana diperkatakan itu?

Anwar sebagai seorang โ€œfighterโ€ tidak mungkin memilih jalan sebegitu mudah untuk mengekalkan kerajaan perpaduan yang dipimpinnya ini bagi menghadapi PRU16 akan datang.

Beliau adalah seorang yang terbuka untuk berlawan di padang yang terbuka, bukan berlawan dengan mengikat kaki, tangan serta menutup muka lawannya.

Sebab itu, tidak masuk akal untuk beliau tergamak menambah kawasan pilihan raya, bahkan ia tidak pernah dirancang atau diperkatakan, baik dalam kerajaan atau dalam parti-parti yang membentuk kerajaan.

Pertambahan kawasan pilihan raya, selain memang hanya boleh dilakukan dengan undi majoriti dua pertiga, ia mestilah juga dilakukan dengan asas yang jelas iaitu berikutan pertambahan penduduk dan pembukaan penempatan-penempatan baru dengan tidak mengabaikan kepentingan masa depan negara.

Lagi pun, kalau benar Anwar memang ada merancang untuk menambah kawasan pilihan raya sebelum tibanya PRU16 akan datang seperti diperkatakan itu, beliau pasti menjaga dan mengepung 148 Ahli Parlimen yang menyokong kerajaan sejak awal lagi dengan memberi mereka jawatan, kedudukan dan kontrak-kontrak lumayan.

Apakah Anwar ada melakukan perkara begitu sejak sembilan bulan lalu?

Hakikatnya, Anwar dan parti-parti dalam kerajaan perpaduan sekarang masih boleh dan berupaya untuk menang dan kekal berkuasa lagi selepas PRU16 akan datang berdasarkan penerimaan rakyat yang semakin baik ketika ini.

Apa yang harus dilakukan ialah dengan terus menambah baik program untuk rakyat, memastikan hidup rakyat tambah selesa, memperbaiki lagi komunikasi atau penyampaian maklumat ke akar umbi serta menambahkan-akrabkan lagi perpaduan sesama parti dalam kerajaan.

Berdasarkan apa yang berlaku setakat ini dan ada masa sekitar empat tahun lagi sebelum ketibaan PRU16, adalah diyakini lebih banyak penambahbaikan mampu dilakukan.

Kalau mahu dihitung, begitu banyak sebenarnya benda-benda baik, pembaharuan atau bantuan kepada rakyat telah diperkenalkan oleh beliau, cuma banyak kebaikan itu terlindung kerana ditenggelami oleh timbunan sampah fitnah dan berita palsu yang bertebaran.

Mereka yang berjiwa pembangkang dan bercop walaun, apa pun kebaikan yang dilakukan kerajaan, tetaplah dianggap sesuatu yang tidak bermakna.

Tapi, jika pemimpin mereka melakukan kejahatan, misalnya fitnah terhadap Tabung Haji, mengkafir, mengharam atau memonyetkan musuh, termasuk menyebarkan kepalsuan berkenaan 78 kawasan pilihan raya baru mahu diwujudkan, ia tetap dilihat sebagai perbuatan yang wajib diberi sanjungan, seterusnya dihebahkan lagi dengan meluas.

Inilah sebenarnya masalah besar dalam negara kita. – ShahbudinHusin 11/09/2023.

4 5 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 11 September 2023 — 5:25 pm
Subscribe
Notify of
guest

61 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Din Remos
Din Remos
13 September 2023 9:59 am

Woit jora….

Kalau kail panjang sejengkal
Jangan lautan hendak diduga
Kalau kontol kurang sejengkal
Anak pak vinod takyah la kau goda

๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ

Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:17 pm
Reply to  Din Remos

HA HA…BTG PELIAQ KU INI MMG NALA PUKAL๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Bro Din tu cuba nak kenakan Kejora, tapi mati akal Tak usahlah nak menuduh..mcm org otak dangkal Mmg nya, fitnah Bro itu, Kejora tetap akan sangkal Sbb, btg peliaq ini, klau keras mmg lebih sejengkal ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ’ช ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

20-04-07-depositphotos_89853308-stock-photo-happy-laughter-closeup.jpg
TokBoy
TokBoy
12 September 2023 12:27 pm

Kata2 itu sbenarnya datang dari org yg prnah brkuasa dan prnah buat mnambah kawasan krusi yang mngikut acuan mreka yg mmbri klbihan kpd parti mreka kn kn kn? Klw sndiri jahat diaorg ingat org lain pun jahat mcm dia.

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 12:22 pm

HA HA…MEMIKIR SI DIA, JADI PENING KEPALA!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ Ntah kenapa, kerinduan dlm diri ini terus menggila Anak Pak Vindod menjelma di ingatan tak kira bila Tapi, diri ini risau, dgn PMX yg suka gatal meghela Jgn le nak potong jalan, atau cuba nak pintas pula ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

18-45-29-photo_2019-05-11_23-12-30.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 1:58 pm
Reply to  Anonymous

HA HA..TUA DAN MUDA KINI MENYIRAP DARAH๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ Kepada anak Pak Vinod tu, kasih ingin nk ku curah Dek merindui si dara hati ini gelisah tak tentu arah Tapi risau le di hati sebab PMX juga gila & ghairah Klau dia peluk si Lizzi tu, takda ler saya nak marah ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

03-20-05-2164389.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 11:48 am

Bersatu, PN berjaya pupuskan pengaruh UMNO di Terengganu, Kedah – Razali oleh NURFARDLINA IZZATI MOKTAR 11 September 2023 09:09am https://www.sinarharian.com.my/article/278326/berita/politik/bersatu-pn-berjaya-pupuskan-pengaruh-umno-di-terengganu-kedah—razali _____________________________________________________ HA HA…JALAN LE UMNO WAK JAHID PENCURI!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Mmg ler betul hujah yg Razali dari Bersatu itu beri PRN yg lalu itu. Umno ghuyub & pupus, di 3 negeri Klau Umno pupus, ramai juakยฒ depa seram & ngeri Tapi Wak takda masalah sbb kpd DAP dia bleh lari ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

20-00-14-LIM-GUAN-ENG-DAN-ZAHID-HAMIDI.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 11:24 am

Hassan minta Muda terus sokong inisiatif reformasi kerajaan oleh NOR AZURA MD AMIN 11 September 2023 10:42am https://www.sinarharian.com.my/article/278345/berita/politik/hassan-minta-muda-terus-sokong-inisiatif-reformasi-kerajaan _____________________________________________________ HA HA HA..BAGI RAKYAT IA MNGGELIKAN HATI๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Pak Hassan kini, makin tak suka PMX, itulah realiti Puncanya ialah kjaan tak telus & tidak ada integriti Suka lah Pak Hassan tu, PH-BN hilang 2/3 majoriti PMX itu pulak, kini terkedu monyok, setengah mati ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

01-41-02-anwar-ibrahim-taman-melati21.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 11:07 am

Isu anjing UMNO: MCA minta DAP taubat, minta maaf Oleh Rohaniza Idris September 11, 2023 @ 2:05pm [email protected] https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2023/09/1151355/isu-anjing-umno-mca-minta-dap-taubat-minta-maaf _____________________________________________________ HA HA…CUACA MADANON DAH MCM EL-NINO!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Ini satu realiti bkn ler sekadar hentam semborono Ada pihak yg terjah DAP, kata DAP tu anjing Umno Org Melayu pula kata Umno tu anjing PM probono Apaยฒ pun, Wak Jahid tu relaks saja dan ‘buat dono’ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ… Read more »

21-17-54-zahid-hamidi-barisan-nasional.gif
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 10:45 am

OutSyed Luar Kotak Keling Dajjal Barua Abah Naik Gila Meroyan Kalah KO PRK Johor, Keling MOFO bastard ini maseh tak serik nak bash PMX. Ingat penyokong PMX kena cari S.O.B ini diKedai Bini dia diJalan Masjid India atau rumah diSaujana Putera bagi tarbiyah cukup2. Dahlah tulis blog kalah, masuk elections kalah, open libel pun kalah so what more this bastard need to get over his dendam against PMX? Straight answer, eye for an eye man-to-man le. Jadi anak jantan bukan hiding behind no-comments blog taking pot shots, chicken shit. โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€” What Does It Mean “The Country Has Gone To The… Read more »

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 9:56 am

Tahniah Bangsa Johor menolak virus perpecahan.

01doa solat PN2.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 9:46 am

Kehkehkeh…cucu Tok Kerala politikus muda yang terbuang. Masuk mana-mana pun siapa nak undi budak kluster mahkamah yang liberal dan terikut budaya hendonisme ala keluarga Tok Kerala.

312840665_2366820460142464_1954663636874865649_n.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 9:43 am

Sadiq ni ada akes mahkamah…kes agak serious juga… jangan nanti bila “masuk” salahkan PMX pula…. “Masuk” nampaknya sudah pasti.

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 9:43 am

22 bulan tebuk atap berjaya, sekali Khadam Gerakan dikerah lagi undi PN nak angkat PM boneka Tok Kerala. Kahkahkah355

PN Khadam Kutty.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 9:42 am

Menurut astrologer terkenal dari Pune, India di baca mengikut zodiac tuah pemimpin Msia Kerjaan Perpaduan akan menang PRU16.

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 9:40 am

Apa kabar macai Tok Kerala hari ini? Salam 2 – 0 dan sokonglah beli beras tempatan. Jangan ikut perangai Lebai BMF Mercedes didahulukan Air Kelantan dikopikan.

WhatsApp-Image-2022-12-14-at-12.00.19-PM.jpeg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 9:37 am

Makan sikit Tok Kerala. PN Gerakan masih membutuhkan penghina orang Melayu dan agama Islam macam Tok Kerala dalam kempen akan datang.

atok.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 9:27 am

OutSyed Luar Kotak Keling Dajjal Barua Abah a. DNAA Zahid tak boleh lawan, kecil dan overshadowed banding dengan lebih 70 kes-kes DNAA semasa Abah PM8 dan AGC Lantikan Abah, Idrus Harun termasuk kes Rasuah/AMLA Musa Aman, Nasaruddin PAS broker duit curi 1MDB RM90 juta kepada Hadi dan kes cabul remaja bawah umur ahli PAS Shahidan Kassim. Halal untuk Ana, Haram untuk Ente. Undi PAS dan PN Penyamun Nasional masuk syurga. b. DNAA kerana Kerajaan Tebuk Atap PN Penyamun Nasional BERSATU dan PAS tipu dan bohong majoriti c. Professor Geoffrey Williams memberi analisa terbaik dibawah kerja2 Ekonomi Madani PMX dan Rafizi.… Read more »

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 8:49 am

Nak tak nak kena juga beli! Sudirman Mohd Tahir dan Hidayatidayu Razali [email protected] https://www.hmetro.com.my/utama/2023/09/1008576/nak-tak-nak-kena-juga-beli _____________________________________________________ HA HA..TAK GUNA MADANON KEPALA DONGGA!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Keluhan terdengar dari pembeli dan jugak peniaga Nak tak nak beras import mahal kena lah beli juga Dek ringgit jatuh, berat import dh tentu naik harga! Ringgit jatuh sbab negara ni hang tak reti nak jaga ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž… Read more »

19-42-45-28stab-wounds-1671857262.713.gif
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 8:28 am

Muda tarik sokongan terhadap Kerajaan Perpaduan demi prinsip oleh IZWAN ROZLIN 11 September 2023 11:46pm https://www.sinarharian.com.my/article/278484/berita/politik/muda-tarik-sokongan-terhadap-kerajaan-perpaduan-demi-prinsip _____________________________________________________ HA HA…BKN MCM UMNO KUDA TUNGGANGAN!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Bkn sbb berdendam kat PH Saddiq tarik sokongan Tapi ianya kerana Muda punya prinsip & pegangan Saddiq dah membuat PMX terkedu & mati angan2 Syabas Saddiq, mmg le anda hero dlm perjuangan ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

07-47-54-2342430.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 8:17 am

Rajinikanth kunjungi PM, nyata hasrat masukkan perjuangan Anwar dalam filem Umavathi Ramayah September 11, 2023 18:19 MYT https://www.astroawani.com/berita-malaysia/rajinikanth-kunjungi-pm-nyata-hasrat-masukkan-perjuangan-anwar-dalam-filem-436916 _____________________________________________________ HA HA..MMG JAUH LEBIH TERUK DARI BOSS KU๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Lebih baik klau Rajinikanth ajak PM bisnes maruku Mmg Rajinikanth tu, bodohnya lebih dari kera duku Atau pun mmg dia gila sasau sewel atau tiga suku Dia tak tau ke, filem “The Unsold Story” tu tak laku? ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž… Read more »

08-02-55-pawasat1_1684672537.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 8:00 am

Dua tahun lalu, ahli parlimen PH juga berarak tanpa kebenaran polis

Diterbitkan:  Sep 11, 2023 10:09 PM
Dikemaskini: 10:13 PM

Namun, pada dua tahun lalu, barisan ahli parlimen PH – termasuk Perdana Menteri Anwar Ibrahim dan Menteri Dalam Negeri Saifuddin Nasution Ismail – menyertai perarakan yang menurut polis tidak mematuhi PAA.

https://m.malaysiakini.com/news/678883

07-54-04-02dsai3_1627877765.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 2:39 pm
Reply to  Anonymous

HA HA..MADANON HIPOKRIT YG PENUH DUSTA๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Dulu PMX ada cakap, “parti ini, sebuah parti derita” Skrng, dlm hati, “kini kita lah yg berkuasa di takhta” Seperti kata Sany, ‘ini kjaan kita..jadi, ikut suka kita’ Klau PH yg nak berarak, tak perlu permit atau Akta! ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š… Read more »

20-12-28-1000_F_54638867_4AJ3K0wGmF8r5U4PoERVu3ZOj607sdpm.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 7:36 am

PH lepasi ‘garis merah’ punca Muda tarik sokongan terhadap Kerajaan Perpaduan – Amir oleh TUAN BUQHAIRAH TUAN MUHAMAD ADNAN11 September 2023 10:43am https://www.sinarharian.com.my/article/278352/berita/politik/ph-lepasi-garis-merah-punca-muda-tarik-sokongan-terhadap-kerajaan-perpaduan—amir _____________________________________________________ HA HA..MADANON MAKIN HARI MAKIN PARAH!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Tindakan Madanon, mmbuat Muda jadi sgt marah! Mau le tidak nya, PMX dah melanggar garis merah Kini Muda dah mmbawa pengikut, ke jalan dikerah Amir buat demonstrasi, kpd rejim Madanon diarah ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

23-23-33-2341254.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 7:25 am

MUDA jadi pesaing PN perjuang isu berkaitan reformasi – Penganalisis Faida Rahim September 11, 2023 20:45 MYT https://www.astroawani.com/berita-politik/muda-jadi-pesaing-pn-perjuang-isu-berkaitan-reformasi-penganalisis-436941 HA HA…TEGAK KEHAKIMAN PUNYA INSTITUSI!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ‘DNAA Zahid’..kpd penganalisis, mencetus sensasi Katanya MUDA pesaing PN perjuang isu reformasi Kini, Muda dgn PN nampak macam dah nak serasi Depa seiring, menentang rejim Madanon kuku besi ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

12-15-04-il_794xN.2771975917_tsf1.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 7:07 am

Langkah Muda keluar gabungan PH amat wajar Oleh ROSKHOIRAH YAHYA11 September 2023 10:24am https://www.sinarharian.com.my/article/278342/berita/politik/langkah-muda-keluar-gabungan-ph-amat-wajar _____________________________________________________ HA HA..BUKAN HARTA YG SYED SADDIQ KEJAR!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Dgn PH haprak Syed Saddiq melangkah untuk ajar Zuraida punya pendirian dgn rakyat adalah sejajar Dia kata ‘Muda keluar gabungan PH tu amat wajar’ PMX pulak mesti resah mcm org bengkak kelenjar ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

18-08-44-MGF16102020_ANWAR-SIDANG-MEDIA-_-7-1024x683.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 12:29 am

Govt leaders welcome Syed Saddiq’s move, hope he’ll support reform Published:  Sep 11, 2023 10:32 AM Updated: 10:57 AM https://m.malaysiakini.com/news/678749 _____________________________________________________ HA HA…TERBAIK LAH SADDIQ PUNYA LIBASAN!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Ternyata, Saddiq matang & bukan budak hingusan Mmg, Saddiq pmimpin yg ada prinsip & ketegasan Ramai sokong & harap tindakan nya akn berkesan Antara yg sgt kuat mnyokong tu ialah Pak Hassan ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

21-43-22-hasan_karim_MP_baguih_1690802832.jpg
TokBoy
TokBoy
12 September 2023 12:30 pm
Reply to  Anonymous

Klw ada prinsip & maruah diri, bliau harus letak jawatan sbgai wakil rkyt Muar yg mana bliau tlh mnang brtanding atas sokongn rkyt yg mngundi PH.

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 1:23 pm
Reply to  TokBoy

Klau ada prinsip & maruah diri, Wak Jahid harus letak jawatan sbg wakil rakyat Bagan Datuh yg mana beliau bertanding atas sokongan Melayu yg termakan dgn slogan “no Anwar, no DAP”. ๐Ÿคฃ

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ƒ ๐Ÿ˜„ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

20-38-02-zahid315-e1668957750789.jpg
UMNOMADANI
UMNOMADANI
12 September 2023 9:33 pm
Reply to  Anonymous

NO BERSATU BUAT LUPE LE. DH TUNAI PRU15 TP X CUKOP JUMELOHHHH

Anonymous
Anonymous
11 September 2023 11:55 pm

PAPA HELI CUBA NAK BERBOHONG KAT BUDAKยฒ UNIVERSITI..๐Ÿ˜‚ https://youtube.com/shorts/iwBi6i242Vs?si=4w2waXkBjf1G33Bu _____________________________________________________ HA HA HA..MACAM LAH BUDAKยฒ TU TIDAK RETI๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… PMX fikir, yg dia berdepan budak tadika atau Pasti Dia terlupa, yg dia bercakap dngn budak Universiti Budakยฒ tu gelak sakan kat dia..cuba le kita perhati Mmg nya PMX, raja badut yg sgt menggelikan hati ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿคก ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ… Read more »

21-26-23-Anwar-e1628077855351.png
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 11:39 pm

Kerajaan tak tolak perlaksanaan semula GST – Rafizi Sinar Harian September 11, 2023 16:08 MYT https://www.astroawani.com/berita-bisnes/kerajaan-tak-tolak-perlaksanaan-semula-gst-rafizi-436892 _____________________________________________________ HA HA..MULUT POT PET POT PET TK TAU DIAM!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Lapuji tu hanya taraf sotong digoreng dngn bayam Dengar cakap dia tu, lebih baik dengar cakap Siam Dulu tu, kemain lagi dia tembak GST mcm meriam Kini nak buat GST, muka tak malu Lapuji cap ayam ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ“ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

00-48-03-440px-Ayam_Brand_logo.svg.png
TokBoy
TokBoy
12 September 2023 12:36 pm
Reply to  Anonymous

jgn salah paham. pnolakan dulu ialh pada kadar 6% yg dlksanakn pd masa inflasi dpringkt 4%+, tp tidak pd sistem GSTnya. Ia tk sesuai pd msa itu. Skrg inflasi dh turun pd 2% dan plaksanaannya harus pd kadar bawah 3% pd prmulaannya.

Anonymous
Anonymous
11 September 2023 11:08 pm

HA HA…SUARA DALAMAN SEMAKIN LANTANG!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Bg Budin kata, Madanon menang PRU akn datang? Maaf cakap le ye, Bg Budin berfikir kurang matang Saddiq / Muda & PSM dh bagi Papanon terlentang Nanti Akmal & Isham pula akn bangkit menentang  ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

06-32-11-4e3d542829d6a37e7a2611d47b0698e9--smiling-faces-beautiful-smile.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 10:57 pm

Kerana Pak lebai Pak serban dan Melayu dungu begitu gila jawatan dan kuasa, sanggup halalkan apa pun cara demi nak capai matlamat. Kumpulan ni hakikatnya tak ada idea bernas untuk berbahas dan berhujah cara ilmiah. Lihat saja betapa teruknya pakar ekonomi PAS, Syahir (kononnya pakar sangat) ketika berdebat dgn Rafizi. Hancus sangat. Itulah simbolik kemampuan sebenar PAS (PN). Maka isu2 sensitif 3R dan fitnah galak dimainkan bagi membakar perasaan majoriti kaum Melayu. Jika trend politik matlamat menghalalkan cara ini di biarkan saja, saya tidak yakin negara ini akan dapat bergerak jauh ke hadapan. Sebaliknya Malaysia akan terus di tinggalkan negara… Read more »

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 8:54 am
Reply to  Anonymous

Syed Saddiq/Muda tu menghalalkan cara jugak ker?๐Ÿ˜‚

Tanya jer!๐Ÿคฃ

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ƒ ๐Ÿ˜„ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

19-56-08-279069fd27a44359a0f8efe0c8ee8321.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 10:50 pm

HA HA..PRU16 SIRATUL MUSTAKIM PUNYA TITI๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Dgn rejim Madanon, rakyat kini dah jadi makin anti Saddiq pulak bagi depa hilang dua pertiga majoriti Depa tk fikir rakyat tapi main bertindak sesuka hati Ayuhh rakyat, mari kita tolak saja itu Rejim L.G.B.T ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ… Read more »

01-41-40-ptptn2.jpg
TokBoy
TokBoy
12 September 2023 12:39 pm
Reply to  Anonymous

Cuba tolong beri satu contoh yg PMX brbohong pd rkyt?

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 1:30 pm
Reply to  TokBoy

Ha ha ha.. hari ini kita perintah, esok harga minyak turun!๐Ÿ˜†

Bagi saya 24 jam, bkn 20 hari, bkn 2 minggu, bkn 2 bulan, 24 jam! Saya ulang!๐Ÿ˜…

Nak buat mcm mana, kita tak perintah, saya tak jadi perdana menteri, dlm keadaan sekarang, tak ada sbb minyak tak boleh turun!๐Ÿ˜‚

HI HI HI.. TAPI SKRG SAYA DAH JADI PERDANA MENTERI..๐Ÿคฃ

19-29-09-9598686b5d0986e8e33825a859c1a889--its-funny-the-floor.jpg
TokBoy
TokBoy
13 September 2023 10:45 am
Reply to  Anonymous

itu tahun 2013. Bliau mmerintah ke lps kalah?

Anonymous
Anonymous
12 September 2023 2:17 pm
Reply to  TokBoy

“Saya nak bagi tau.. kita ambil alih, kita runding semula, dengan cara apa juga, kadar letrik mesti diturunkan dlm negara kita..”

“Saya nak bagi tau kamu, amik agreement ini, 2 minggu kamu balik bagi jawapan. Jawapan apa Yang Amat Berhormat? Jawapannya, saya nak kadar letrik seluruh negara diturunkan! Itu arahan saya..”

TA TA TA TAPI SAYA AKAN NAIKKAN KADAR TARIF LETRIK..๐Ÿคฃ
_____________________________________________________

https://youtube.com/shorts/cNsxBgrDWy8?feature=share

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ƒ ๐Ÿ˜„ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

15-23-30-japonpr-lol-1672902605.2318.gif
UMNOMADANI
UMNOMADANI
12 September 2023 9:36 pm
Reply to  Anonymous

MINYAK ZMN NAJIB DIAPUNG CECAH 3.00 LBIH LE. MASA PH BARU TURUN 2.05 GUNA FORMULA LAPIJI

TokBoy
TokBoy
13 September 2023 10:46 am
Reply to  Anonymous

Laa. Bila pulak kadar letrik dinaikkn kpd rkyt biasa.??? Mnggau lg ke?

Anonymous
Anonymous
13 September 2023 12:04 pm
Reply to  TokBoy

TokBoy asam boi 10:35 am!๐Ÿ˜…

Kadar letrik tak dinaikkan, tapi bagi yg mengguna letrik agak banyak (konon kata PMX tu T20), subsidi ditarik balik. Maka ramailah rakyat terpaksa bayar bil letrik dgn lebih tinggi! Itu sama ler dgn kenaikan kadar letrik TokBoy oi..๐Ÿ˜‚

TokBoy tu yg mengigau! Entahยฒ dok gila anak dara Pak Vinod juga?๐Ÿคฃ

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ƒ ๐Ÿ˜„ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

20-16-49-black-guy-laughing-and-pointing-finger-stock-photography_csp43661608.jpg
Anonymous
Anonymous
12 September 2023 11:13 pm
Reply to  TokBoy

INI HAH UTK TOKBOY!.๐Ÿ˜‚

https://youtube.com/shorts/muK-H6fj51k?si=i8GXXvzfO-m8m530

HA HA HA..TAK MENIPU LAGI KER TEW?๐Ÿคฃ

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ƒ ๐Ÿ˜„ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

06-23-54-loudly-laughing-guy-over-white-young-man-hand-his-face-out-loud-isolated-background-37098697.jpg
Anonymous
Anonymous
13 September 2023 6:53 am
Reply to  TokBoy

INI LAGI HAH TOKBOY!๐Ÿ˜‚

https://youtube.com/shorts/1i9oF-ZveGY?feature=share

HA HA HA..PMX BUAT VIDEO DIA TELEPON CAKAP OMPUTIH DGN ERDOGAN..๐Ÿคฃ

๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ƒ ๐Ÿ˜„ ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

06-42-49-laughing-guy-closeup-close-up-portrait-hard-young-man-isolated-white-background-mask-included-32601242.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 10:34 pm

HA HA..ORANG TUA TU BIKIN DIRI JADI GELISAH๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ Dgn anak Pak Vinod, diri ini asyik sja mimpi basah Tapi, keadaan PMX tu membuat hati ini mendesah Cara dia peluk anak dara tu membuat diri ini resah Tapi..klau dia nk peluk Lizi tak pa, diri ini tak kesah ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

03-20-05-2164389.jpg
UMNOMADANI
UMNOMADANI
11 September 2023 10:18 pm

BILA ORG MELAYU TAU PN JD ANJING KUTTY, X LAMA LG HILG DEPOSIT LE

Anonymous
Anonymous
11 September 2023 10:00 pm

Isu pemakaian tali leher buat Dewan Rakyat kecoh! Ridauddin Daud September 11, 2023 12:00 MYT https://www.astroawani.com/berita-malaysia/isu-pemakaian-tali-leher-buat-dewan-rakyat-kecoh-436826 _____________________________________________________ HA HA…JADI KECOH SEBAIK PARLIMEN DIBUKA!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Marah ditegur Hamzah, lalu Sany jadi merah muka Karenah ‘beruk’ Sany tu mmg ler rakyat dah jangka Bila berdebat, perangai dia jadi macm beruk ungka Cuma dia tk kata, k’jaan kami, jadi kami pnya suka! ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š ๐Ÿ‘Š… Read more »

21-44-42-61694403691_tbSanyHamzah.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 9:33 pm

HA HA..LELAKI SGT SUKAR MENAHAN GODAAN๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ โค๏ธ Beginilah diri bila dah terjatuh dlm jerat percintaan Anak dara Pak Vinod terus hadir mengisi perasaan PMX..tumpu saja lah kpd kerja mentadbir kerajaan Jgn pula nak mnggatal & nak sambar si dia pujaan ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐ŸŒผ ๐ŸŒป ๐Ÿต๏ธ ๐Ÿ’ฎ ๐ŸŒธ ๐ŸŒท ๐ŸŒบ ๐Ÿฅ€ ๐ŸŒน ๐Ÿ’ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

18-45-29-photo_2019-05-11_23-12-30.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 10:21 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA..AYAM JANTAN TUA DAH BERKOKOK๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Nak peluk anak dara org, PMX tak rasa kah kekok? Dia punya le pulun tu sampai terbongkok-bongkok Cuba le tengok lutut tu sebelah kanan dh bengkok Batang peliaq tu tak kan ler tak kembang di takuk? ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ ๐Ÿ‘Œ Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhhh ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ ๐Ÿคฃ… Read more »

06-25-08-senior-grey-haired-man-wearing-striped-t-shirt-standing-over-isolated-white-background-smiling-laughing-hard-out-loud-210547482.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 9:18 pm

Isham Jalil dedah mungkin dipecat UMNO minggu ini oleh RAIHAM MOHD SANUSI 11 September 2023 07:09pm https://www.sinarharian.com.my/article/278457/berita/politik/isham-jalil-dedah-mungkin-dipecat-umno-minggu-ini _____________________________________________________ HA HA..ISHAM TAK NAK JADI MCM LABU LABI!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Ada MKT yg gesa Isham letak jawatan bertubi-tubi Tapi, Isham tak mau sbb dia dipilih oleh akar umbi Dia tidak suka ketua yg tunduk kpd DAP kafir harbi Rasa nya Isham lbih suka kt penegak sunnah Nabi ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

23-46-54-Muhyiddin-Yassin-Hadi-Awang-Konvensyen-PN-2022-1.jpg
TokBoy
TokBoy
12 September 2023 12:43 pm
Reply to  Anonymous

Kata sdap mulut je. Tau makna kafir harbi tu cmne? Jwb la sndiri d akhirta klk.

Anonymous
Anonymous
11 September 2023 8:45 pm

Membuat FITNAH dan Parti Sesat berpisah tiada.

UMNOMADANI
UMNOMADANI
11 September 2023 8:35 pm

LMBT LAUN KES KLUSTER MHKMH SGKUT DH PLG BLK KERUSI RKYT MUO

UMNOMADANI
UMNOMADANI
11 September 2023 8:31 pm

SYED SADDIQ SIGARAGA BILA NK PULG BALIK KERUSI MILIK RKYT?

Anonymous
Anonymous
11 September 2023 8:26 pm

Speaker mungkir janji – Shahidan Mohammad Khairil Ashraf Mohd [email protected] https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2023/09/1008647/speaker-mungkir-janji-shahidan _____________________________________________________ HA HA…MADANON TERUS KENA RAKYAT KEJI!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ Terbaik le DS Shahidan mengambil langkah terpuji Dia lanyak rapat Speaker yg telah memungkiri janji Mmg rakyat sgt meluat apa yg rejim Madanon saji Kt dlm internet pun, dahsyat PMX kena netizen taji ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

20-54-15-GAY_TUA.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 8:14 pm

Muda, PSM tell Zahid to resign as DPM Faisal Asyraf – 11 Sep 2023, 1:20pm https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2023/09/11/muda-psm-tell-zahid-to-resign-as-dpm/ _____________________________________________________ HA HA…MADANON KINI DAH DLM KETAKUTAN!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Mmg terbaik lah, Syed Saddiq sebagai anak jantan Kini, dia & PSM, dh hentam kaw kaw rejim Pakatan Muda & PSM sbg wira negara tampil buat tuntutan Mereka desak agar Wak Sakau tu meletak jawatan ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘… Read more »

06-42-52-311781594_677711990386327_151349071028073845_n.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 8:08 pm

Perbicaraan Kes Lokman Noor Adam diteruskan Oleh Ahmad Johari Mohd Ali September 11, 2023 @ 2:14pm [email protected] https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2023/09/1151358/perbicaraan-kes-lokman-noor-adam-diteruskan _____________________________________________________ HA HA…MESTI SELAMAT DAP PUNYA KHADAM!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Ini, Pemuda Pas nak buat sedikit madah gurindam Dgn Madanon kini, rakyat mcm masak dan hadam Wayang je tu, depa teruskan bicara Lokman Adam Akhirยฒnya mcm kes Wak ler, semua tutup & padam ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž ๐Ÿ‘Ž… Read more »

09-50-54-angry-face-asian-man-portrait-angry-asian-man-portrait-funny-mad-face-96885811.jpg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 7:34 pm

DNAA Ahmad Zahid: ‘Keputusan Dewan Rakyat tolak usul tergempar bawa mesej negatif’ Oleh Olivia Miwil September 11, 2023 @ 4:08pm [email protected] Timbalan Pengerusi Institut Analisis Strategik dan Penyelidikan Dasar (INSAP), Datuk Dr Pamela Yong, berkata kerajaan tidak menangani kebimbangan rakyat bukanlah satu petanda yang baik. https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2023/09/1151439/dnaa-ahmad-zahid-keputusan-dewan-rakyat-tolak-usul-tergempar-bawa _____________________________________________________ SAMY VELU: ‘YINI SUMUA KIRJA WORANG GILA’๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Keputusan Dewan Rakyat, dipertikai Datuk Pemela Spt ‘tindakan Saddiq’, Timb. Pengerusi INSAP bela Secara tak langsung kpd PMX dia dah taji dan tala Kini..termenung monyok lah PMX tu pening kepala… Read more »

01-46-45-80A68A92-CB55-4B31-A86A-772424BC9313.jpeg
Anonymous
Anonymous
11 September 2023 6:42 pm

Kerajaan hilang majoriti dua pertiga, strategi ‘arm twisting’ Syed Saddiq – Pakar Rohaniza [email protected] https://www.hmetro.com.my/utama/2023/09/1008654/kerajaan-hilang-majoriti-dua-pertiga-strategi-arm-twisting-syed-saddiq-pakar _____________________________________________________ HA HA…MADANON TERKEDU & MATI ANGAN2!๐Ÿคฃ ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… ๐Ÿ˜… Kerajaan hilang majoriti 2/3, Pakar bgi pandangan! Katanya..Saddiq tu dah guna strategi ‘kilas tangan’ ‘Kuasa depa’ di Parlimen, Saddiq dah bgi halangan Syabas Saddiq, anda mmg le hero dlm perjuangan ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ‘ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚ ๐Ÿ˜‚… Read more »

09-57-07-syedsaddiqqq_1694358039.jpg