MENJELANG PEMILIHAN UMNO ESOK, JOHARI DAN HASNI DAHULUI SAINGAN NAIB PRESIDEN

Esok, 18 Mac adalah hari pemilihan bagi memilih kepimpinan UMNO di peringkat pusat dan bahagian-bahagian di seluruh negara.

Semua 191 bahagian UMNO akan mengadakan mesyuarat masing-masing secara serentak.

Bagi peringkat MT, disebabkan jawatan Presiden dan Timbalan Presiden UMNO diputuskan tiada pertandingan, persaingan paling menjadi perhatian tentunya ialah untuk jawatan Naib Presiden.

Seramai kira-kira 160,000 perwakilan seluruh negara akan memilih tiga Naib Presiden daripada lapan calon yang menawarkan diri.

Bagi merebut jawatan Ahli MT pula, seramai 95 calon menawarkan diri untuk merebut 25 kerusi tersebut.

Siapakah paling mungkin dipilih bagi merebut tiga kerusi Naib Presiden UMNO kali ini?

Tinjauan dengan sejumlah ahli dan pemimpin UMNO di beberapa negeri mendapati, bagi jawatan Naib Presiden, calon paling menjadi pilihan setakat ini ialah Johari Ghani, Pengerusi UMNO Wilayah Persekutuan serta bekas Menteri Kewangan Kedua dan Hasni Mohammad, bekas Menteri Besar Johor dan bekas Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Johor.

Rata-rata yang ditinjau pendapat mereka kelihatan lebih cenderung untuk memberikan undi mereka kepada kedua-dua pemimpin terbabit berbanding calon-calon lain.

Johari menjadi pilihan kerana beliau dilihat pemimpin yang ada nilai tambah kepada parti susulan banyak pandangan yang dilontarkannya berkaitan permasalahan ekonomi negara dilihat relevan dengan hakikat isi poket rakyat.

Baru-baru ini juga beliau dilantik mengetuai pasukan petugas bagi menyelesaikan beberapa isu membabitkan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Lantikan beliau diumumkan sendiri oleh Perdana Menteri, Anwar Ibrahim di Dewan Rakyat selepas bersetuju dengan kritikan Ahli Parlimen Titiwangsa itu berhubung penyelesaian kerajaan dengan Goldman Sachs bernilai AS$2.5 bilion.

Hasni pula menjadi pilihan atas kewibawaannya selaku β€œposter boy” PRN Johor sehingga BN mencapai kemenangan dua pertiga yang kemudian disusuli rasa simpati lantaran beliau tidak dilantik semula sebagai Menteri Besar selepas itu.

Ini bermakna, jika kecenderungan itu benar-benar diterjemahkan pada hari pengundian esok, Johari dan Hasni dilihat berada dalam kedudukan paling selesa untuk mengisi dua kerusi Naib Presiden kali ini.

Ini sekaligus bermakna, bagi satu lagi kerusi Naib Presiden yang tinggal, ia akan menjadi persaingan yang sengit antara enam calon yang berbaki.

Mereka ialah Khaled Nordin, Mahadzir Khalid iaitu penyandang Naib Presiden sedia ada, Azalina Othman Said, Reezal Merican Naina Merican, Wan Rosdy Wan Ismail dan Yusof Musa Jamaluddin.

Dapatan secara umum melalui tinjauan dengan perwakilan negeri-negeri mendapati tidak ada ketentuan yang ketara siapa yang bakal memperolehi undi selesa bagi mengisi satu lagi kerusi Naib Presiden itu.

Ini kerana perwakilan didapati mempunyai kecenderungan yang berbeza-beza tentang siapa pilihan mereka.

Ada perwakilan dilihat cenderung untuk memberi undi kepada Azalina berikutan beliau merupakan calon wanita tunggal yang bertanding bagi jawatan itu.

Kemenangan Dr. Noraini Ahmad mengekalkan jawatan Ketua Wanita UMNO minggu lalu dilihat mampu memberi sedikit kelebihan kepada Azalina.

Ada juga perwakilan cenderung untuk memberi undi kepada Wan Rosdy atas kedudukannya sebagai satu-satu calon yang berjawatan Menteri Besar.

Selebihnya, perwakilan didapati ada yang mahu memberi undi kepada Khaled atau Mahadzir atas kedudukan mereka sebagai penyandang jawatan tersebut.

Terutama Khaled yang berjawatan menteri dan penyokong kuat Presiden UMNO, beliau dipercayai akan mendapat sokongan yang lebih daripada kelompok tersebut.

Namun, kemampuan Mahadzir dalam memberi cabaran tidaklah boleh dipandang ringan, meskipun beliau kalah dalam PRU15 baru-baru ini dan tidak menyandang sebarang jawatan dalam kerajaan.

Beliau dikatakan mempunyai rangkaian yang meluas dalam parti, selain keperibadiannya yang mudah mesra dan pemurah sejak dulu lagi.

Dalam pada itu, bagi kerusi MT, agak susah dijangka siapa pemenangnya kerana terlalu ramai calon yang bertanding dan sehingga ini beberapa cai juga turut tersebar di media sosial.

Meskipun begitu, adalah dijangka ia adalah kombinasi yang seimbang antara yang pro Presiden UMNO dengan mereka yang tidak begitu sebulu dengannya.

Peringatan Zahid Hamidi malam tadi agar perwakilan tidak memilih calon proksi dalam barisan kepimpinan baru UMNO di peringkat pusat adalah petanda kebimbangan itu dan beliau nampaknya menyedari hakikat tersebut sedang berombak dalam UMNO menjelang hari pengundian esok hari. – ShahbudinHusin 17/03/2023.

5 1 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 17 March 2023 — 2:56 pm
Subscribe
Notify of
guest

86 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 March 2023 11:56 am

Kamu semua ini Islam pada IC saja ke?
Makan duit rasuah tauke Cina Pagoh entah sumber mana?
Judi, babi, arak semua dia bedal nak rasuah Abah Sakau juta-juta.

Cover.jpg
Anonymous
Anonymous
18 March 2023 11:58 am
Reply to  Anonymous

Akibat Islam hanya pada IC, makan duit rasuah Cina Pagoh pun kena sumpah nama Allah

HJ PERASUAH MALAYSIA.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:15 pm

AKIBAT MENTERI KEWANGAN TERBAIK SIBUK BERPOLITIK..🀣

https://youtube.com/shorts/AMi2A4z3Rrk?feature=share

πŸ˜ƒ πŸ˜€ πŸ˜„ πŸ˜† πŸ˜… πŸ˜‚ 🀣
KAH KAH KAH KAH

20-12-28-1000_F_54638867_4AJ3K0wGmF8r5U4PoERVu3ZOj607sdpm.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:15 pm
Reply to  Anonymous

Pelabur lari tiap hari minggu lalu, tak yakin pentadbiran PH-BN

March 13, 2023 Β· Isu semasa

09-51-31-saham001-e1678680834975.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:16 pm
Reply to  Anonymous

Pelabur dilihat mula hilang kepercayaan terhadap pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan-Barisan Nasional (PH-BN), apabila setiap hari pada minggu dagangan lalu, terus meninggalkan pasaran ekuiti Malaysia.

Suhu politik negara meningkat susulan beberapa tindakan yang diambil terhadap pembangkang dengan pemerhati melihat ia satu tindakan bermotif politik dan secara tidak langsung memberi kesan kepada keyakinan pelabur.

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:17 pm
Reply to  Anonymous

Menurut laporan yang dikeluarkan Bernama, pelabur asing terus meninggalkan pasaran ekuiti Malaysia dengan merekodkan jualan bersih sebanyak RM556.9 juta minggu lalu, 64 peratus lebih tinggi berbanding jumlah jualan bersih pada minggu berakhir 3 Mac 2023.

Bernama memetik kenyataan MIDF MIDF Research bahawa pelabur asing melakukan jualan bersih hampir setiap hari dagangan pada minggu urus niaga berkenaan.

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:17 pm
Reply to  Anonymous

“Jualan paling tinggi adalah pada hari Isnin berjumlah RM183.1 juta dan kemudiannya menyederhana kepada RM58.2 juta pada Khamis,” katanya dalam laporan aliran dana mingguan, hari ini.

Bagaimanapun, MIDF Research berkata ia meningkat semula pada hari Jumaat, merekodkan aliran keluar bersih berjumlah RM140.1 juta.

Setakat tahun ini, jumlah jualan bersih ekuiti domestik oleh pelabur asing bernilai RM1.24 bilion.

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:18 pm
Reply to  Anonymous

β€œSektor yang menyaksikan aliran masuk asing bersih ialah pembinaan (RM67.9 juta), teknologi (RM13.2 juta) serta pengangkutan dan logistik (RM7.8 juta), manakala sektor yang mencatatkan aliran keluar asing bersih ialah perkhidmatan kewangan (-RM359 .5 juta), produk dan perkhidmatan industri (-RM90.3 juta) dan produk dan perkhidmatan pengguna (-RM63.5 juta),” katanya.

Sementara itu, ia berkata institusi tempatan telah membeli ekuiti domestik bersih untuk minggu kedua berturut-turut dengan merekodkan sejumlah RM461.3 juta, kira-kira 56 peratus lebih tinggi daripada jumlah belian mereka pada dua minggu lalu.

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:19 pm
Reply to  Anonymous

β€œSetiap hari dagangan minggu lalu adalah kegiatan belian bersih oleh institusi tempatan, dengan aliran masuk paling banyak dicatatkan pada Isnin berjumlah RM161.1 juta,” katanya.

Setakat tahun ini, firma penyelidikan itu berkata institusi tempatan telah membeli bersih ekuiti domestik bernilai RM1.2 bilion.

β€œPeruncit tempatan terus menjadi pembeli bersih untuk minggu ketiga berturut-turut membabitkan sejumlah RM95.6 juta dan setiap hari dagangan adalah hari belian bersih oleh mereka, kecuali Selasa dengan aliran keluar bersih RM4.4 juta,” katanya.

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:20 pm
Reply to  Anonymous

Setakat tahun ini, MIDF Research berkata peruncit tempatan merupakan pembeli bersih dengan mencatatkan RM44.5 juta.

Dari segi penyertaan, ia menambah terdapat penurunan dalam purata jumlah dagangan harian dalam kalangan peruncit tempatan (-3.5 peratus), institusi tempatan (-14.7 peratus) dan pelabur asing (-33.1 peratus).

Sementara itu, Bursa Malaysia meneruskan aliran menurun untuk dibuka lebih rendah secara meluas pada pagi urus niaga Isnin dengan peserta pasaran dilihat memantau dengan teliti keadaan semasa serta sebarang potensi risiko penurunan kepada situasi kewangan berikutan krisis Silicon Valley Bank (SVB).

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:21 pm
Reply to  Anonymous

Pada 9.10 pagi, penanda aras FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) susut 19.08 mata kepada 1,414.00 daripada 1,433.08 pada penutup Jumaat.

Indeks utama dibuka 13.66 mata lebih rendah kepada 1,419.42.

https://www.agendadaily.com/isu-semasa/pelabur-lari-tiap-hari-minggu-lalu-tak-yakin-pentadbiran-ph-bn/

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 11:28 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA..🀣 πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… πŸ˜… PMX asyik sja ke sana & sini, lebih dari penghibur Sampai habis pakat ramai cabut lari para pelabur Harapan kesusahan rakyat nk pulih, seperti kabur PRU16 nanti elok sgt k’jaan PH-Bn ini dikasi lebur πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ˜‚ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 🀣 🀣 🀣 🀣 🀣 🀣 🀣 🀣 🀣 🀣… Read more »

02-09-46-good-looking-young-joyful-dark-skinned-brunette-male-keeping-eyes-closed-while-laughing-cheerfully-with-wide-mouth-opened-standing-white_295783-7901.jpg
Anonymous
Anonymous
18 March 2023 6:11 am
Reply to  Anonymous

Oh, tujuan kamu “nak kasi lebur:kerajaan PH-BN” ini.

Berdoa ;ah banyak2.

Silap2 puak kamu yang lebur.

Anonymous
Anonymous
18 March 2023 7:42 am
Reply to  Anonymous

Antara yang boleh meleburkan ia lah orang spt kamu.

Leburlah puak kamu jika ramai yang mcm kamu.

Anonymous
Anonymous
18 March 2023 6:08 am
Reply to  Anonymous

kenyataan MIDF MIDF Research bahawa pelabur asing melakukan jualan bersih hampir setiap hari dagangan pada minggu urus niaga berkenaan.” –

Jualan memang berlaku setiap hari. Jualan “64 peratus lebih tinggi” bukan kah kebetulan sahaja?

Anonymous
Anonymous
18 March 2023 6:02 am
Reply to  Anonymous

Siapa cakap?

Apa bukti “Pelabur lari tiap hari minggu lalu”?

Anonymous
Anonymous
18 March 2023 7:43 am
Reply to  Anonymous

Sebutkan bukti serta punca maklumat yang boleh di percayai.

Anonymous
Anonymous
18 March 2023 7:45 am
Reply to  Anonymous

Ingat, kalau antara dua bibir ajer, nanti gi kata lidah bercabang.

Anonymous
Anonymous
18 March 2023 7:49 am
Reply to  Anonymous

di kata …

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:47 pm

Saksi rasuah anak Abah Sakau ucap Selamat Hari Raya sebulan awal.

PN_Sakau.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:40 pm

Rasuah Cina Pagoh masuk akaun parti,
Ada si bodoh masuk dalam akaun syarikat sendiri,
PN bukan parti Melayu Islam sejati,
Tapi parti perasuah dan pengkhianat sampai mati…

PN_tiada telo.jpg
Anonymous
Anonymous
18 March 2023 6:13 am
Reply to  Anonymous

Kamu Pembangkang UMNO BN ke?

Komen kasi fakta sikit ler. Jangan mengarut ajer.

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:36 pm

Abah Sakau bakal 20 tahun merengkok dalam penjara? Najib 12 tahun sahaja bhai. Mampus mampus.

dinasour.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:33 pm

Perasuah yang pakai otak, tak akan guna akaun sendiri macam saya. Projek Melayu bagi kepada Cina speaking Mandarin.

FpdRu8iXwAc8hK8.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:31 pm

Melayu jangan disakau oleh pemakan rasuah lagi. Bangkit hancurkan PN.

PNyamun.png
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:29 pm

Memang patutlah ada movie Abah Sakau – The Untold Story

Fptk4aIaAAEF5-T.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:28 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:27 pm

Skandal lama Abah Sakau beromen dengan bini orang sehingga cerai-berai dan keluar SD.

Nothing-to-Hide.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:26 pm

Ada lagi Skandal kluster Mahkamah Abah Sakau. Projek gagal kroni sakau berbillion sejak 2012 sehingga dibatalkan Maszlee Malik.

a-a-a-a-a-a-ayiddin-bestarinet.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:25 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:24 pm

Mulut Abah Sakau penerima rasuah Cina Pagoh.

1674865155120.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:24 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:23 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:23 pm

Duit rasuah Cina Pagoh untuk Pengundi PN dan Pas. Syukur Alhamdulillah.

ho_1.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:23 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:22 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:22 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:21 pm

Anak muda Bersatu sakau komisyen Cina direct nego dana darurat. Nah jari tengah untuk Melayu.

adam300.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:21 pm

Umno-BN Akan Hancur Dalam Tempoh 5-7 Tahun – Rafizi

Published
September 12, 2022

https://www.mediarania.com/2022/09/12/umno-bn-akan-hancur-dalam-tempoh-5-7-tahun-rafizi/amp/

23-16-56-305833529_994195258102260_6814321280399302640_n-1664878285.5635-300x201.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:20 pm

Hobi Abah Sakau makan rasuah Cina dan main golf.

Abahkasi2.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:19 pm

Rasuah dan UMNO macam kembar siam

POSTED ON 12 MARCH 2017

https://dapmalaysia.org/rasuah-dan-umno-macam-kembar-siam/

19-10-29-500px-Democratic_Action_Party_Logo.svg.png
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:20 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA.. AMENO PERASUAH🀣

22-03-24-sirimkanumno-1668416850.5965-300x229.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:19 pm

Pemakan rasuah Cina sakau projek Kontraktor Melayu ialah Abah Sakau dan parti Bersatu.

pengkhianat.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:18 pm

Duit rasuah Cina buat beli iklan di FB untuk fitnah. Berapa kali nak masuk neraka dah?

1669726381489.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:17 pm

Hanya ‘kleptokrat gila’ mahu sertai Umno, kata Kit Siang

https://m.malaysiakini.com/news/482084

03-30-32-MGF0711021_SIDANG-MEDIA-PAKATAN-HARAPAN_05-1024x683.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:16 pm

Keluarga Abah Sakau makan rasuah Cina.

1674201521158.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:16 pm

300j tauke Cina Pagoh rasuah Abah Sakau untuk pengundi PN PRU15. Takbir!

334269807_899455538054992_3287089009701968815_n.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:15 pm

Umno menuju kehancuran jika jalin kerjasama dengan PH, DAP, kata Annuar

Joel Shasitiran

November 22, 2022 8:00 AM

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2022/11/22/umno-menuju-kehancuran-jika-jalin-kerjasama-dengan-ph-dap-kata-annuar/

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:15 pm

UMNO β€˜bunuh diri’ jika kerjasama dengan DAP – SU Politik PM

By Muhammad Azizul Osman
 22 October 2022

https://malaysiagazette.com/2022/10/22/umno-bunuh-diri-jika-kerjasama-dengan-dap-su-politik-pm/

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:14 pm

Tauke Cina Pagoh punya duit masuk dalam darah daging umat Islam pengundi PN. Sedap tak ada IC tulis Islam?

334264050_616875996940500_4673876481257930700_n.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:14 pm

UMNO menuju kehancuran jika pilih DAP

Ainul Illia
March 4, 2021

https://ismaweb.net/2021/03/04/umno-menuju-kehancuran-jika-pilih-dap/

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:13 pm

Wang sedekah Waalahi dari sumber judi? Sumbernya rasuah daripada Tauke Cina yang boleh jadi duit judi, arak, babi dan benda haram lain.

333694490_118828387664395_2143242854189081074_n.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:13 pm

KEHANCURAN UMNO SUDAH BERMULA 

January 14, 2022 6:09 pm 
Raggie Jessy

https://www.thethirdforce.net/kehancuran-umno-sudah-bermula/

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:11 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:11 pm

Abah Sakau Bapa Pengeluaran Tabung KWSP Wang Tabung Simpanan Rakyat menerima rasuah Cina Pagoh berjuta-juta.

333293948_241297591566311_1598665957298375178_n.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:10 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:10 pm

Umno menuju hancur

Posted By: Redzuan RF8 Media
on: July 29, 2020

https://suarapakatandaily.com/archives/28971

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:09 pm

Tak boleh tidur malam selepas makan rasuah Cina Pagoh anak beranak. Dengarkanlah sepanjang malam Abah Sakau berdoa…

_sombong.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:09 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:08 pm

Sahaja kami makan duit rasuah Cina Pagoh dengan balasan Projek Bumiputera Jana Wibawa 4 rakaat lillahi taala.

58ea4b79bbbe2ddbe77cfbba5144c7a4.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:07 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:06 pm

Kleptokrasi, korupsi kembali jika UMNO, BN menang PRU15

Oleh ZULHISHAM ISAHAK

08 Oktober 2022 06:28pm

https://www.sinarharian.com.my/article/225026/berita/politik/kleptokrasi-korupsi-kembali-jika-umno-bn-menang-pru15

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:06 pm

Kamu semua ini Islam pada IC saja ke? Makan duit rasuah tauke Cina Pagoh entah sumber mana? Judi, babi, arak semua dia bedal nak rasuah Abah Sakau.

Cover.jpg
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:05 pm

UMNO-BN bermasalah kerana diteraju pemimpin bermasalah

 Dato’ Saiful Bahar Send an email
25 June 2022

https://suaramerdeka.com.my/umno-bn-bermasalah-kerana-diteraju-pemimpin-bermasalah/

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:04 pm

Umno parti paling daif, bermasalah – tiada tanda akan pulih

A Kadir Jasin
Diterbitkan:  Dec 13, 2022 12:11 PM

https://m.malaysiakini.com/news/647889

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:03 pm
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:03 pm

Kalau kau tahu itu duit rasuah tauke Cina Pagoh yang rampas projek Bumiputera, pasti kau minta billion-billion. Ha355

600B di bilik tidur.gif
Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:02 pm

Ku Li: Umno rosak teruk akibat politik wang

https://m.malaysiakini.com/news/431437

Anonymous
Anonymous
17 March 2023 10:00 pm