KESIANNYA PRESIDEN UMNO NI, TAK HABIS2 MERENGEK NAK PRU15 SEGERA…

Meskipun jika PRU15 diadakan pada musim tengkujuh, Ismail Sabri Yaakob selaku perdana menteri sementara masih mempunyai kuasa dan melaksanakan tugas rasmi termasuk untuk menangani banjir, kata Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi.

Menurut pengerusi BN itu, ia merupakan kelebihan yang tidak dimiliki pembangkang dan menjadi kebimbangan mereka.

“Perdana menteri sementara ini melaksanakan tugasan rasmi rutin untuk memastikan kerajaan terus berfungsi. Malah mesyuarat rasmi berhubung urusan kerajaan boleh diadakan termasuk mempengerusikan mesyuarat Pengurusan Bencana Negara (Nadma).

“Dari segi kuasa dan kawalan terhadap banjir pada musim tengkujuh perdana menteri masih ada kuasa dan sukar pula pembangkang menonjol peranan mereka apabila musim tengkujuh,” katanya dalam hantaran di Facebook hari ini.

Antara kritikan utama terhadap desakan BN agar PRU15 diadakan pada tahun ini adalah ia berisiko diadakan ketika musim banjir, apatah lagi dengan banjir besar yang melanda semenanjung pada hujung tahun lalu.

Bagaimanapun BN dilihat bertegas dengan desakan itu, seperti yang disuarakan Zahid beberapa kali kepada Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob.

Sementara itu, Zahid hari ini berkata seandainya PRU15 diadakan ketika musim banjir, tidak bermakna ia berlangsung ketika banjir melanda seluruh negara.

“Insya-Allah pilihan raya akan diadakan sebelum itu lagi,” katanya.

Terdahulu, Zahid berkata rakyat sudah boleh membaca apa yang disifatkannya sebagai muslihat pembangkang yang membantah PRU15 dalam masa terdekat kerana mereka memerlukan lebih masa.

Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan turut membidas kepimpinan PH apabila mendakwa Umno dan BN mahu mengadakan PRU semasa banjir.

Katanya, dakwaan itu untuk menunjukkan BN seolah-olah tidak prihatin terhadap nasib rakyat.

Sumber – https://m.malaysiakini.com/news/637623

5 1 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 30 September 2022 — 11:50 am
Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 6:08 pm

HA HA HA 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 Apa salahnya kalau PRU15 nak diadakan segera? Kita pun tk tau, bila masa banjir nak landa negara Kejora ini pula, bagai tenggelam di lautan asmara Sekuntum mawar diutus, iringi salam buat si dara 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 ♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💚 🤍 💜 💙 💚 💛 🧡 ❤️ Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh  🤣 🤣 🤣… Read more »

gettyimages-1225652780-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 7:40 pm
Reply to  Anonymous

situa bahlol

Anonymous
Anonymous
30 September 2022 7:41 pm
Reply to  Anonymous

beri bunga tu kat ibu berok

Anonymous
Anonymous
30 September 2022 3:15 pm

PM yang naik semasa banjir dan bakal tergolek semasa banjir?

E9eVDaLUcAMxUZO.jpg
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 3:04 pm

Acara merasmikan bot penyelamat dan tampal poster muka pada kotak bantuan sedang berlangsung semasa 53 orang mati lemas.

_serimudabanjir2021.jpg
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:55 pm

Poster boy original parti Mat Sakau, poster boy asal akan ditendang keluar opis macam Hahahahahahahahahahahasni

E7H1tiLVIAcPbk_.jpg
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:52 pm

Cekik dia, cekik sampai mati lemas. Jangan lupa nanti undi Dato Seri

3.png
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:51 pm

Dato Seri bodoh sangat ke nak undi kami masa banjir?

1.png
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:49 pm

Contoh dilaknat Allah ialah masuk PWTC duduk di tengah, keluar PWTC masuk jel.

_he3.jpg
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:47 pm

Jika hari ini anda sudah dibinatang dan dihaiwankan oleh Hadi Awang, bersyukurlah kerana Allah sudah merahmati anda.

1644477347805.jpg
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:45 pm

Sudahkah anda dikafir harbikan oleh Hadi Awang hari ini?

hadudi.jpg
Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:37 pm

kebiadaban WGKK agak keterlaluan,sehingga orang tak masuk blog dikatakan mati,siap antar fatihah lak

kini giliran Din Remos

memang berok lah WGKK!!!!!!

Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:39 pm
Reply to  Anonymous

semoga Din Remos jangan brkawan dengan WGKK nih,

sebab itu aku cakap dulu,WGKK ni 3/4

Anonymous
Anonymous
30 September 2022 2:45 pm
Reply to  Anonymous

wak GKK ni,dulunya ada ramai awek kat blok ni,

mas sarawak-cikgu
dr. kema
cirah ke atau shirah-yg ni amarika student
yg terakhir-Riani-yg ni dia kena tipu hangit tahi kucing

meraka last-last tahu yg. kojolla ni. hanya menyamar

dia dah tua,

sarang tempua labuh smpai ke lutut da!!!!

akhirnya..kojolla frust menonggek…jadi 3/4