KEPUTUSAN PKR TEPAT DAN MESTI MUKTAMAD, BIAR AZMIN MEREPUT

Di sebalik spekulasi yang belum ada jawapannya sehingga kini bahawa Azmin Ali dilaporkan ada bertemu dua pemimpin PKR di Hotel Sheraton, Petaling Jaya baru-baru ini, parti itu malam tadi dengan pantas membuat ketetapan tidak akan berunding atau menjalin sebarang kerjasama dengan beliau.

Menurut Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil, keputusan itu kerana Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri itu dianggap sebagai punca utama berlakunya pengkhianatan Langkah Sheraton.

Tambah beliau, parti juga membuat keputusan agar saf kepimpinan baru ini perlu bergerak pantas, sederap dan dalam satu pasukan yang kukuh bagi menghadapi musuh-musuh politik Keadilan pada PRU15 akan datang.

Beberapa hari lalu media melaporkan Azmin dikatakan bertemu dengan dua pemimpin PKR di Hotel Sheraton, Petaling Jaya.

Pertemuan itu segera menimbulkan spekulasi kebarangkalian untuk mewujudkan kerjasama antara beliau dengan PKR atau kemungkinan dianya kembali semula ke pangkuan parti demi survival politik masa depannya.

Azmin bagaimanapun tidak menafi dan tidak juga mengesahkan berlaku pertemuan itu, sebaliknya hanya mengatakan beliau tidak ingat hotel mana yang dikunjunginya dan siapa ditemuinya pada minggu lalu.

“Sheraton Hotel? Saya pergi banyak hotel, saya tidak ingat hotel yang mana,” katanya ringkas.

Nampak sangat Azmin sebenarnya cuba berselindung kerana mustahil beliau tidak ingat siapa pemimpin PKR yang ditemuinya di sebuah hotel pada minggu lalu.

Mungkin boleh diterima akal kononnya beliau tidak ingat jika hotel yang dikunjunginya dan orang PKR ditemuinya sepanjang minggu lalu melebihi 100 orang jumlahnya.

Jika hanya ada dua pemimpin PKR yang ada berjumpanya pada minggu lalu dan hotelnya pun satu saja, mustahil beliau tak boleh ingat?

Agak-agaklah kalau ia pun nak membohong dan menipu orang ramai.

Apa pun jawapan Azmin dan sama ada pertemuan beliau dengan dua pemimin PKR itu betul-betul berlaku atau sebaliknya, keputusan MPP parti malam tadi adalah paling tepat dan wajar sekali kerana sudah sampai masanya Azmin dilupakan begitu saja.

Pengkhianatannya tidak harus dimaafkan, jauh sekali ada kewajaran bagi PKR memberinya sebarang ruang untuk menumpang bagi tujuan beliau mengekalkan lagi kerusi Parlimen Gombak yang sedang disandangnya.

Selepas ini jangan ada lagi mana-mana pemimpin PKR yang cuba berjumpa atau berunding dengannya.

Keputusan malam tadi mestilah muktamad dan “tutup buku” buat Azmin.

Azmin yang kini bersama Bersatu harus dibenam karier politik masa depannya dengan PKR sebaik-baiknya segera mengenalpasti calon berwibawa yang boleh merampas kembali kerusi Parlimen Gombak.

Dengan bekas Menteri Besar Selangor, Dr. Khir Toyo sendiri mengakui PH masih ada kekuatan yang sukar dikalahkan di Selangor, tambahan lagi Parlimen Gombak adalah kerusi separa bandar yang memiliki pengundi campuran, Azmin dalam hal ini pasti sangat sedar awam hitam lebih menyelubungi kariernya ketika ini.

Sekadar ada Bersatu dan disokong oleh Pas, ia belum cukup kuat untuk Azmin mengekalkan kemenangan di Gombak yang diraihnya sebelum ini bersama PKR.

Maka itu, PKR tidak harus berlengah dalam menyusun langkah dengan penuh keyakinan untuk merampas kerusi Parlimen Gombak, seterusnya menghukum karier seorang pengkhianat biar mereput bersama dosa pengkhianatannya selepas PRU15 nanti. – ShahbudinHusin 21/06/2022.

Updated: 21 June 2022 — 11:44 am

29 Comments

Add a Comment
  1. HA HA HA

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Tk muncul lagi Nek “Et tu Brute” keturunan Fira’un
    Apakah dia dh kena virus covid atau kuman ta’un?
    Atau dia dh mampos ke itu betina puaka mala’un?
    Apa² pun, diucap, inna lillahi wa inna ilaihi rhoji’un
    👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

    👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH

    “Fiddunya Wal Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

  2. HA HA HA…

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Blog ini, seperti Nek “Et Tu Brute” dah tidak peduli
    Dia tak jawab pun bila Zunnun sakat dan Din perli
    Adakah dia dok sibuk kangkang puki kat Benggali
    Atau pun..ke alam barzakh, si tua tu dah kembali?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH
    (Credit to Bro Zunnun & Din Remos)

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

    1. HA HA HA…

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Nek “Et Tu Brute” kini tak lagi tampil nak berbalah
      Dgn ‘Trio Bersaudara’ Nek bgaikan dah kena tulah
      Apakah betina puaka tu mmg dah mngaku kalah?
      Ataupun munafiq tu dah kembali ke rahmatullah?
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      KAH KAH KAH
      (Credit to Bro Zunnun & Din Remos)

      “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
      😀😃😄😆😅😂🤣
      “Et Tu Brute”..!!!

  3. HA HA HA… NASIB LER NENEK..

    😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
    Dgn Bro Din Remos tu Nek jdi sangat takut & badi
    Din kutuk..Nek tak tau menggunakan imbuhan ‘di’
    “Et tu Brute” pula, Din kata lawak lejen yang abadi
    Yg lbh lawak ‘Fiddunya’ Nek kata pemain kabaddi
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Dgn Zunnun pula, Nek asyik je kena pukulan padu
    Nampak kelibat Zunnun jer mula Nek jadi terkedu
    “Fiddunya” Arab, Nek kata pemain kabaddi ‘Fiddu’
    Sebab tu le Zunnun gelarkan Nek tu ‘budak Hindu’
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH
    (Credit to Bro Din Remos & Zunnun)

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

  4. there is #not much coming from OSTB, what more his quranic text are mostly misplaced…

    his passion about economic, been in a bank doesn’t make him a good fund provider nor a good investment manager..

    ..he sulked for not getting #DB, thinking he has done so much for #si-saka-tua in the run-up for #pru14…

    such and idiot, he thinks he can be placed high above #pH & #PSD…

  5. HA HA HA…

    😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
    Blog Budin, bagaikan ‘Trio Bersaudara’ telah miliki
    Nek ‘Et tu Brute’ dah tak lagi tampil mencaci maki
    Ke mana dia lari bersembunyi, tak dpt nak dijejaki
    Agaknya, Nek tengah sibuk dok gunting bulu puki
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Barangkali ada yg blm lagi kenal ‘Trio Bersaudara’
    Ia nya, kesepakatan ‘Din Remos, Zunnun & Kejora’
    Pakatan ini lah, yg membuat Nenek jadi sengsara
    Mau tidaknya, tiap hari Nek asyik kena buli & dera
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH
    (Credit to Bro Din Remos & Zunnun)

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

    1. #budak-hindu akan kembli kali ini berwajah baru, bukan #thor bukan #iron-man…

      papagomo sudah siapkan pakaian utk memberi nya semangat baru menghadapi #trio dari asyik persedakan, lalu diberi penjenamaan baru, #loki ..

      #loki-benggali

  6. HA HA HA…

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Din cabar Nek tulis dlm BI, Nek mula kelam kabut
    Zunnun kutuk Nek ‘budak Hindu’..Nek tak sambut
    Bila lihat kelibat Kejora pulak, Nek terus lari cabut
    Agknya dia sibuk gunting bulu puki yg berserabut
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH
    (Credit to Bro Din Remos & Zunnun)

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

  7. HA HA HA…

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Dlm posting ini Budin angkat Piji & tibai Mt Jemin
    Namun begitu kesejahteraan PKR belum terjamin
    Kejora ni asyik dok fikir nk naik ke jinjang pelamin
    Nek pula, dok gunting bulu puki kat depan cermin
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

  8. HA HA HA

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Mana dah pergi Nek “Et tu Brute” betina musibat?
    Dah banyak hari langsung tak ada bayang kelibat
    Kini, si iblis itu dah tak mari lagi nak gebang lebat
    Keadaan dia, bagaikan anjing yg tuan dah tambat
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Dari blog ni, Nek tu dah berjaya kita org perambat
    Barangkali, betina tua tu kini dah insaf & bertobat
    Apakah Nenek kini, tengah dok pulun makan ubat?
    Atau dh kt dlm lubang kubor, malaikat dok sebat?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH
    (Credit to Bro Din Remos & Zunnun)

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

    1. papagomo dah lama bersarang dlm blog #budin nih, yg kini dibayar oleh #bersatu-mahiaddin…

      budak2 nya seperi dia jugak bingai2 ketrampilan mereka…

      yg satu nih, #nenek-tua, kini #zunnun gelar kan sj, #budak-hindu

      ape tak nya, #fiddunya tak pernah diketahui, lalu tergiler2 mencari kat google terjumpa #fiddu-kabbadi, lalu selamba tunjuk ‘cerdik’ nya…

      kan banggang tegar nama nya..

  9. ape yg membuat #pkr gagal mencaknakan feromasi dlm parti nya , sadangkan dilihat juara memperjuangkan reformasi ?

    ape kah yg menyusahkan #pkr melakukan reformsi yg mereka cuba juarai sedangkan #rafizi merasakan telah melontarkan #idea nya tapi ramai di kalangan kepimpinan susah menerima pakai …

    apekah ramai di kalangan kepimpinan2 bingai yg sediada dlm parti…

    ngape susah sgt utk membawa obor pembaharuan dlm parti yg keinginan utk membawa pembaharuan ?

    adakah kerana byak hantu2 dan gembalang2 bersarang dlm parti ?

    1. Tuesday, June 21, 2022
      Dr Mahathir Addressess An Empty Room

      Ayahanda, that is an empty room. I hope your children and Tun Siti will prevail upon you. Allahuma Solli Alaykum.

      By Syed Akbar Ali at June 21, 2022
      Monday, June 20, 2022
      Sekali Lagi Dr Mahathir Mengaku Gagal Majukan Melayu
      bangsa Melayu masih lagi dibelenggu dengan isu kemiskinan, kata Dr Mahathir
      banyak tanah milik orang Melayu terpaksa dijual akibat isu kemiskinan.
      Orang melayu miskin tanah Melayu kerap kali dijual
      “Orang Melayu Singapura tidak mampu kuasai kekayaan
      Dr Mahathir zahirkan kebimbangan masa depan bangsa Melayu di negara ini
      umumnya orang Melayu adalah antara yang termiskin di Malaysia.
      Orang miskin adalah orang yang lemah
      Beliau mencadangkan forum untuk membincangkan kelemahan orang Melayu
      OSTB: Habis 24 tahun Dr M jadi perdana menteri dia buat apa? Pasal apa walaupun 24 tahun dia menjadi perdana menteri Dr Mahathir masih tidak dapat majukan ekonomi Melayu?

      Apakah anak dan keluarga Dr Mahathir termasuk Melayu termiskin? Jika tidak macam mana mereka boleh terlepas daripada perangkap kemiskinan? Macam mana mereka boleh successful? Sila kongsikan rahsia kejayaan mereka dengan orang Melayu.

      1. #si-saka-tua dilihat berucap, kamera asyik kearah dia sj, baru tahu, bilik kosong rupa nya…

        mungkin takut terkena #covids, maklum lah dgn jantung nya tidak beberape kuat utk menampung sisa2 hidup nya…

        tapi tajuk yg di bicara mengenai #melayu dan nusantara kemelayuan bagaiamana #tanah-melayu semakin kecil jika dibandingkan terdahulu…

        masih lagi menjual produk #melayu sejak mula memerintah, tapi yg kaya2 sekeliling nya, kroni2 cina2 yg mendapat manfaat dari nya…

        ngape ?

      2. Syed Akhbar Ali/OSTB was ex-Maybank described by ex-colleagues as biasa-biasa performer but Mamak cakap banyak.

        He was bashing Anwar no mercy because Atok Saka had promised him Datuk Bandar DBKL after PRU14. When Atok Saka kencing him due to administrative constraints as the post reserved for Senior PTDs, he started to agitate and bash Ayahanda too. Maybe he and the Mamak geng in Masjid India area had big plans if he is Datuk Bandar.

        Similar no mercy at that too, goes to show he is no different to RPK or Papagomo. They write what their wallets dictate no matter fitnah.

        The only problem while spreading fitnahs and batu apis against Anwar, this Mamak has the cheek to remind his 95Mil readers of Surah Al-Imran janji-janji Allah kepada pendusta, pemfitnah dan munafik didunia dan akhirat.

        Bro Syed Akhbar, check in the mirror if you had been played backside by Atok Saka off the Datuk Bandar. Right on the money.

  10. HA HA HA

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Dah tiada lagi kelibat, Nek Et tu Brute baghal unta
    Barangkali dia udah mampos, itu betina tua renta
    Kat blog ini, diri ini bgaikan bebas untuk berpesta
    Tak ada gangguan lagi kalau nak berpantun cinta
    ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💚❤️
    Entah apa lah gerangan khabarnya si cantik jelita?
    Lama sungguh tak ada secebis pun khabar berita
    Teringat benar pada si ayu manja yg jauh di mata
    Buat “Si Dara’ diri ini tetap tak lupa mencoret tinta
    💐🌹🥀🌺🌷🌸💮🏵️🌻🌼💐🌹🥀🌺🌷🌸💮🌹💐
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH

  11. Anti assmin bodoh

    Dia tak ingat hotel mana? Dia tak ingat jumpa siapa?

    Dia cuma ingat hotel four point dan dia juga tak boleh lupakan tusukan dari haziq

    1. Azmin, supporters not interested in rejoining PKR, says aide
      FMT Reporters – June 21, 2022 2:56 PM

      Hilman Idham (left) says rumours about Azmin Ali were created to sow ‘doubt and suspicion’ about Azmin’s commitment to Bersatu and PN.
      PETALING JAYA: Azmin Ali’s political secretary says the international trade and industry minister has no intention of rejoining PKR, the party he left under acrimonious circumstances in 2020.

      “Indeed, Azmin Ali and all of us – leaders and members who were previously fired from PKR by a dictatorial leader – have no interest at all in joining a party that worships the greedy and doesn’t care about the welfare of the people.

      “We will continue with Bersatu and Perikatan Nasional (PN) for the welfare of the people and the prosperity of the country,” said Hilman Idham, the Gombak Setia assemblyman.

      In a statement, Hilman denied that Azmin had held any meeting with PKR leaders, saying he believed such claims were aimed at creating “doubt and suspicion” about Azmin’s commitment to Bersatu and PN.

      Earlier today, PKR said it would not hold any discussions or cooperate with Azmin, after the former PKR deputy president was speculated to have met party representatives last week.

      Quoting sources within the party, Malaysiakini reported that Azmin, the Gombak MP, met two PKR representatives last Wednesday in a bid to “buy some sort of insurance” for his political survival.

      Asked to comment, Bernama quoted Azmin as saying: “I met a lot of people and visited many hotels; I don’t remember whom I met. But that is just speculation.”

      On June 17, Azmin had also sought to quell rumours that he would leave Bersatu, saying that the party’s ideals and principles reflect his “very identity”.

      The former Selangor menteri besar was among the 11 PKR MPs who shifted their allegiance to Bersatu in February 2020 in what has come to be known as the Sheraton Move.

      It saw the fall of the Pakatan Harapan government after just 22 months in power and the rise of the PN administration led by Bersatu president Muhyiddin Yassin.

      1. Haziq dlm PC bagitau selepas pendedahan SD Sandakan, Azmin telah despatch Hilman untuk tawar hush money supaya Haziq tarik balik SD itu.

        Akhirnya, Atok Saka jugak yang jadi protector blue-eyed boy coverup video kabur supaya Azmin, Hilman dan geng kartel panjang umur utk Sheraton Move.

        Taktik sama diguna Hilman dalam kes rogol wanita girlfriend Hilman sendiri oleh pembantu Hilman dibirthday party karaoke mabuk arak anjuran Hilman diHotel 5 bintang. Masa PKP boleh berkaraoke jika ada Surat Izin MITI Azmin.

        Wanita ini telah mendedahkan dipaksa tarik balik polis report rogol tapi meneruskan sehingga siasatan polis telah membawa kpd pendakwaan kes rogol paksa.

        Dari laporan kes mahkamah wanita itu mengaku dirogol secara paksa dalam keadaaan diambil kesempatan diri dia mabuk oleh pembantu Hilman berbeza dengan Hilman kekasih yang gentleman mintak izin dulu.

        Ini resam geng pengkhianat, tikam belakang.

  12. HA HA HA…

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Nek “Et tu Brute” tu kebodohan darinya tak lekang
    Suka sgt dia dgn “tahi”, serupa dgn ikan belukang
    Apakah dgn Benggali, pukinya tu sdg dikangkang
    Atau dh kt dlm tanah, malaikat dok tibai belakang
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

  13. HA HA HA…

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Tiada lagi kelibat, Nek “Et Tu Brute” mulut jamban
    Akibat kebodohan nya, hidup Nek kt sini terbeban
    Apa dia sibuk menggunting bulu puki yg beruban?
    Atau dia sdg dok tadah puki kat Benggali sarban?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

    1. …#nenek-tua-benggali terlalu byak nam2 sandaran nya…

      memadai sj #zunnun jenamakan nya #budak-hindu kerana #fiddunya nya penuh dgn perisian #fiddu-kabbadi sj…

      sepatut nya di beri nama #budak-benggali tapi disebabkan kegilaan nya dgn #bang-ali, maka di beri nama #budak-hindu sj…

      bagus nama ini, semoga dgn gelaran #budak-hindu memboleh kan nya tonggang tongek di bawah pokok kayu ara..

  14. HA HA HA…

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Nek “Et tu Brute” asyik saja kena londeh telanjang
    Akal nenek tu pendek, harap kelentit saja panjang
    Apakah dia sdg tadah puki kt Benggali di ranjang?
    Atau dah kt dlm tanah, malaikat sepak & terajang?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

  15. HA HA HA…

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Tak da lagi Nek “Et Tu Brute” sampah masyarakat
    Dgn Bro Zunnun dia asyik jer kena perli dan sakat
    Apakah blog Budin ni, dia tk berani lagi nak dekat?
    Atau dia dah kat dlm tanah, disebat dek malaikat?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    KAH KAH KAH
    (Credit to Bro Zunnun)

    “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”
    😀😃😄😆😅😂🤣
    “Et Tu Brute”..!!!

  16. ..let’s be sincere to ourselves..

    adakah #assmin ini seorang #pemimpin atau seorang #opportunist kelangsungan sifat nya ?

    ape yg telah dilakukan sejak menjawat #menteri-besar, menteri-perdangangan antarabangsa ?

    bagaimana membolehkan diri nya mendapatkan jawatan2 tersebut? adakah dgn merit kebolehan nya atau dgn #usurpur kekuasaan yg sediada..?

    …melompat2 dari satu dahan ke satu dahan penjenamaan #kera sj…

    #body-language menampakan badut yg serba kurang keupayaan dan yg pelik, ramai dlm kalangan #pkr sanggup terjun kolan bersama dgn nya…

    apekaj #pkr jua #parti yg mana ahli2 nya badut2 belaka terlolong sana sini dgn reformasi tapi tiada #roh reformis dlm diri sendiri..?

    apekah #anwar selama ini tidur lena ? buta melihat nya ?

  17. zunnun, you faham tak kalau I kata tak ingat sambil mengenyit mata dan senyum sedikit? Tapi biasanya budak kecik tak mungkin faham.

    2. Kalau bahtera Bersatu karam PAS akan berenang untuk bergayut kepada bahtera UMNO. Seperti yang kita sedia maklum bahawa katak akan mengembungkan perutnya jesteru mereka tidak akan tenggelam. Pada kebiasaannya hidupan laut tidak makan hidupan dari daratan.

    1. setiap langkah memerlukan #idea utk memperkasakan nya..

      tapi yg kita semua lupa, keinginan yg menjanakan langkah tersebut

      bila keinginan ketanduasan idea, itu namakan #after-thought yg berpunca dari kepentingan diri semata2..

      maka nya, yg mana dulu, #keinginan atau #idea ?

      langkah sheraton itu keinginan merampAs kuasa utk menegak kerajaan #melayu2islam ?

      apekah #tuhan dah memberi ‘greenlight’ bahawa #melayu2 yg membawa obor #islam di Malaysia, agar kehidupan #zat-sifat2-tuhan dapat dijelmakan oleh mereka ?

      cikai sgt ke #tuhan, tidak melihat bahawa langkah sheraton itu byak kecacatan nya, dan tidak kah #tuhan melihat betape sundal nya pemimpin2 #melayu dgn #rasuah2 mereka ?

      ini kah #idea ? seperti mana #sial2-pAs terdahulu dgn megah mengatakan yg mati di memali #mati-syahid semua nya…

      bersandarkan doktrin #sial yg hadi mentera, sesat lagi menyesatkan…

      tamaddun manausia byak dijadikan #sejarah terkini utk mempelajari nya..

      yg pasti, setiap kejatuhan tamaddun tersebut dari ketandusan #idea utk menjana kemanusian manusia…

      ini yg sedang berlaku dgn #pemimpin2-melayu-serba-bingai yg memperdagangkan istilah #melayu-islam mereka…

      bercakaran sesama sendiri, dari #mahiaddin, #mailsabri, #zahid, #najib, #hadi & #si-nyanyuk-tua tidak kecuali..

      tak perlu #rocket-scientist, #budak-hindu-fiddu-karbbadi blh merasakan, jika tidak masakan sampai tercekik tekak masuk ke sini…

      1. WOWW.. BRAVO BRO ZUNNUN!

        Ha ha ha.. mmg hebat & terbaiklah (sebahagiannya) Bro..

        “Fiddunya Wal Benggali Kabaddi”

        KAH KAH KAH KAH
        😀😃😄😆😅😂🤣
        “Et Tu Brute”..!!!

  18. …bila bahtera #bersatu mula karam, tidak lagi mempunyai kuasa, hilang ketika #mahiaddin gagal mempertahankan jawatan #pM nya..

    ..dan ketika ini, mula menampakan bahtera mula karam bila cawangan #kangar lumpuh kerana kesemua jawatan kuasa meninggalkan parti…

    persoalan nya, apekah dgn sedemikian, pAs akan merasakan terkesan jua ?

    berani kah #mailsabri tidak intervene siasatan #sprm terhadap #mahiaddin menerima dana 1.3 juta dari #UKSB ?

    jika #mailsabri intervene, maka sudah masa, #pH melakukan pembetulan sedemikian, kerana #mailsabri telah menyalah guna kuasa..

    gunakan isu intervention ini sebagai modal pilihanraya dan intervention2 yg melibatkan kepimpinan2 #omNO juga…

    #assmin nak kemana ? masih lagi bersama #bersatu sedangkan #omNO seperti #pkr/#pH melihat nya pemimpin taraf sampah sj..

    …tiada ape yg nak dibanggakan..

    ..hanya bingai2/sampah2 masyarakat sj yg mengelilingi nya…

Leave a Reply

Your email address will not be published.