TIADA PEMIMPIN PH SEDIA BEKERJASAMA DENGAN MUHYIDDIN – ANWAR

Presiden PKR Anwar Ibrahim mengakui Pakatan Harapan (PH) pernah mengadakan pertemuan bersama Perikatan Nasional (PN) bagi menghadapi pilihan raya umum ke-15 (PRU15), namun tiada sebarang keputusan dicapai.

“Jadi jangan cakap dan beri gambaran bahawa PH sudah bersetuju untuk bekerjasama dengan PN bagi menghadapi PRU15 nanti,” kata Anwar, menurut laporan Sinar Harian.

Katanya, PH tidak pernah bersetuju dengan kerjasama tersebut, malah tiada pemimpin dalam gabungan itu menyambut cadangan dibuat Muhyiddin Yassin.

“Jadi kenapa kita mahu riuh rendah? Keputusan PH sebelum ini adalah kita mahu kuatkan jentera parti masing-masing dan PH.

“Kalau boleh, kita mahu mengadakan program jelajah seluruh negara semula. Jadi kita jangan biarkan kenyataan Muhyiddin mempengaruhi kita melainkan kita sambut cadangannya,” kata Anwar.

Anwar sebelum itu diminta mengulas mengenai wujudnya kebimbangan dalam kalangan pemimpin PH bahawa pengundi bukan Melayu akan beralih sokongan atau memboikot PRU15 jika cadangan kerjasama PH-PN menjadi kenyataan.

Sementara itu, Anwar mempertahankan jumlah 12% ahli PKR yang keluar mengundi pada pemilihan parti dengan membandingkannya dengan prestasi parti lain.

“Ada orang bangkitkan peratusan keluar mengundi untuk pemilihan PKR kali ini hanya 12%, sedangkan pada pemilihan 2018 hanya 10% sahaja.

“Sejumlah 12% itu mewakili 100,000 ahli. Saudara boleh sebut parti mana yang ahli secara individu keluar undi sebanyak itu,” katanya.

Pada 27 Mei, penganalisis dilaporkan berpendapat, pemilihan PKR tahun ini, yang menyaksikan hanya 12.32% daripada 1.1 juta ahli keluar mengundi, mungkin akan menimbulkan keraguan terhadap pemegang jawatan.

Azizuddin Mohd Sani daripada Universiti Utara Malaysia berkata, peratusan yang terlalu rendah itu juga menimbulkan persoalan terhadap jumlah sebenar keahlian PKR.

Menurut dokumen kiraan akhir yang dilihat FMT, hanya 137,803 daripada 1,118,423 ahli yang layak keluar mengundi secara fizikal atau dalam talian. Ini bagaimanapun tidak termasuk lapan bahagian yang perlu melalui pemilihan semula susulan gangguan pada pemilihan hujung minggu lepas.

Jumlah itu menunjukkan undian dalam talian disambut baik dengan 70,200 daripada 76,932 yang mendaftar mengundi, namun peratusan keluar mengundi secara fizikal hanya 59,483 daripada 1.1 juta ahli yang layak.

Jawatankuasa Pemilihan Parti menetapkan proses pengundian semula melibatkan 13 bahagian di lima negeri dijalankan semalam dan hari ini, iaitu lapan cabang yang mengalami masalah teknikal dan lima cabang melalui proses bantahan.

Sumber – https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2022/05/28/pn-ph-bertemu-namun-tiada-persetujuan-mengenai-kerjasama-pada-pru15-kata-anwar/

Updated: 28 May 2022 — 6:17 pm

60 Comments

Add a Comment
  1. The secretary of SAMNAK SAMBODHI (YAP LEONG LAN) said, the temple always problems and she does not know what is always the problem and who always make problems, the problem does not stop because all donations and income from dirty money or fraudulent money

    This Temple built by Sangha members and devotees in Kepong or in Malaysia 30 years ago, the first in Taman Ehsan, moved Taman Desa Jaya, whose devotees are recorded in their minds always, need to think correctly, not destroy Buddhist shrines, the founders are not easy to set up in the beginning

    All committees need to take care of the Buddhist Temple because you work there and take care of there but, it is not easy for all things in the Temple and you need to know is the age of technology, everyone needs to use the internet for research

    Also don’t make Buddha ashamed because Buddha teachings are very important for human beings in the world and don’t think, Buddha teachings are for people in Kepong area only, please don’t destroy Buddha because Buddha is one of the great religions in the world, UN also praises Buddha

    We know your boss YIP KUM FOOK (president of SAMNAK SAMBODHI, lawyer, datuk….) but sometimes he cannot help your forever because YIP KUM FOOK so many people gossip on him in internet

    Sharing by Buddhist group in Kepong

  2. Anonymous said…
    About YIP KUM FOOK, it is better to you are escape from the Kepong area because you were my good friend in the previous days until today

    YIP KUM FOOK better leave Kuala Lumpur area because someone to report to police and Sentul Police Station and Breakfield Police Station want you

    We know you make more mistakes but you can’t run away from the country’s laws, on last time you can solve problems with pay money to shut people-mouth up, but now it’s different, now is the age of technology like the internet

    I hope, you will understand me what I said in the verses above, I love you in my heart like my brother and I will protect you from what people gossip about you..ok

    Lee, Selayang

  3. #omNO tahu, permainan #situa dgn bergantung dgn ‘isa’ dan ‘rule & divide’ nya

    isa byak membantu #situa utk meneruskan kuasa dan ‘rule & divide’ nya utk memecahkan kekuasaan yg tidak selari dgn nya..

    kini di blog budin, #najib menghantar #anjing el-tu-brute nya utk melakukan ‘collateral damage’ menyalak secara rambang sana sini

    dan #situa nyanyuk menghantar #allahualam taraf bingai utk mensucikan #randomness nya agar nampak ‘cerdik’ ketrampilan diri..

    sana sini kedua2 ekor haiwan ini tak ubah pesakit2 kurang upaya utk berhujah…

    1. Tanda otak nya mereng, Beruk Tua DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN sebut ‘rule & divide’.

      Biasanya disebut divide and rule.

      1. Dia sepatut nya mengkomen blog post.

        Tapi dia sudah bengong, mencaci cacah pihak pengkomen pulak.

    2. No muslim is a muslim if he does not believe in Nabi Isa
      But this High Noon believes Isa manusia pencuci dosa
      Muslims now know your faith and belief so clear
      All muslims would shy and stay away from your prayer

  4. apeka sekembali nya #mailsabri dari #tokyo dan meresmikan #dunia berita di melaka, #mailsabri telah diberi kepercayaan oleh #situa nyanyuk utk bersama berkuasa dgn syarat #najib & #zahid perlu dinyahkan dari #omNO bersama dgn pengapit2 mereka..

    apekah ini bermula nya perang dingin sesama #melayu2 dan mamak2 kutty di negara.. ..

    1. Soalan2 yang dikeluarkan DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN itu semua nya bertujuan menghasut rakyat against pemimpin negara.

      KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.

    2. Mengata “bermula nya perang dingin sesama #melayu2 dan mamak2 kutty di negara.. ” nampak mcm menghasut.

      Pihak berkuasa perlu intip Mamat nih.

  5. #Ayuh Malaysia tidak ada masaalah utk mengubat penyakit #sawan giler yg dipelopori oleh #situa nyanyuk

    ..tapi memerlukan doktor haiwan utk mengajar bagaimana boleh mengubati #anjing yg sentiasa dlm ketakutan melihat bayang nya..

    kerana sejak dulu kala lagi, manusia tertunggu utk melihat #anjing tersenyum pd bayang nya..

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN perlu di rawat doktor psychiatri dan doktor haiwan sekali.

  6. blog #budin sentiasa memerlukan pengunjung2 yg mampu menunjukan minat memberikan #idea…

    tapi jika #idea2 tidak selari dgn hasrat yg diingini, tak ape, tak suka tak ape…

    asalkan mampu memberi aura diversity…

    keterbukaan itu penting utk menonjolkan #idea, walau ape pun bentuk #idea2 berunsur #anjing yg dlm ketakutan mahu pun #idea2 berupa penyakit nyanyuk dan sawan..

    kerana #Ayuh Malaysia bersedia utk mengubat nya..

    1. blog #budin sentiasa memerlukan penulis2 komen yang mantap pemikiran nya, luas pemandangan nya dan tidak kudut pemikiran nya seperti DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

      DIA SUDAH LEBIH DARI nyanyuk dan sawan… DIA MERENG OTAK NYA.

    2. Entah apekebende “aura diversity” yang disebut DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN tuh.

      Gamak nya dia terbaca entah dimana, bunyi sedap kpd nya, maka dicoba nya di sini.

      Little amuses the nuisance, what more the fool.

    3. “memerlukan pengunjung2 yg mampu menunjukan minat memberikan #idea…”, kata DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

      Sebab selalu ada DAP DIRTY OLD MAN itu di sini, mana mau ramai pengunjung2 mcm tu masuk.

  7. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN menyebut mereka yang mempertahankan “the Establishent di blog ini sebagai “warga2 #alien”.

    Amat kecil lah kepala nya, amat kering lah otak nya, buta lah mata nya.

    Yang celik DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN ini ialah hanya kpd karut marut puak nya.

    1. Biasa lah.

      Yang dia nampak ia lah kotor di tempat orang tapi tak nampak tahi berlambak di tempat dia sendiri.

      Ini digelar ZUNNUN THE LANUN punya “tahi syndrome”.

  8. blog #budin perlu dilihat menampakan ‘diversity’ nya utk menjemput warga2 #alien utk mengetahui keadaan semasa di sebelah sana..

    tapi malang sekali, yg datang, separa bingai ketrampilan mereka..

    tapi jgn resah & jgn risau, ini lah tahap yg mampu mereka jenamakan utk berkuasa..

    1. Yang paling bingai ketrampilan nya ia lah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN

  9. ..#najib menghantar Anjing El-Tu-Brute nya di sini, #situanyanyuk tak ketinggalan dgn bingai #allahualam nya pula..

    kini blog budin dan warga #pkr di saji dgn 2 pendatang yg cuba menunjukan ‘cerdik’ meeka di sini..

    terus kan agar dpat menghiburkan hati pembaca..

    1. Tiada siapa menghantar DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN ke sini.

      Itu lah masalah nya. Dia sendiri yang terhegeh hegeh masuk di sini.

      Maka mana ada quality komen2 nya.

      Jadi sampah sarap, pariah unya komen.

  10. There are 3-Power Crazy Orchestra-in-Chief
    One a 2-time Jailed Convict and pardoned later
    A Convicted ex PM and yet to be jailed grand thief
    An a fighting not to be convicted ex dep prime minister

    They were said to have met but no decision made
    Meeting secretly but tried to deny much later
    To ensure traitorious Yidden would be “dead”
    They forget Sabah and Sarawak MPS are kingmaker

    1. tapi semua rakyat tahu, orchestra-in-chief, bukan kah n #sinyanyuktua..?

      24 tahun memerintah, dgn agenda utk kayakan anak2 nya sj..

      1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN bodoh bangang tidak terhingga.

        Tak tahukan bahawa Tun M terkenal seluruh dunia.

        Pemkiran nya jauh lebih tinggi dari pemimpin2 Pembangkang yang kesemuanya tahap kucing kurap.

        1. terkenal dgn sawan babi nya ?

          terkenal dgn ‘buat2 lupa’ nya…?

          terkenal dgn bail-out anak2 keayangan nya ?

          terkenal dgn konsep pengswastaan setengah masak nya ?

          terkenal dgn taraf pemikiran mugabe dan pemimpin2 di afrika ?

          tapi #situa terkenal dgn nyanyuk nya ?

          apekah #anjing yg dihantar oleh #najib makan dlm dua kolam serentak, dgn bergaji dgn #najib dlm masa yg sama memuja2 #sinyanyuktua..

          1. GROW UP LAH, DOL.

            KASI BUKTI DAN FAKTA LER, JANGAN MENUDUH LIAR SAJA.

            TADA SIAPA PERCAYA TUDUHAN LIAR KAMU TUH.

      2. Yang menuduh ini adalah manusia yang promote Isa cuci dosanya…

        1. betul2

          ..tidak dinafikan hingga #situa nyanyuk mengiler mengunakan #isa mengegalkan kuasa nya..

          1. Itu pendapat kamu saja.

            Mana ada yang percaya DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

  11. Anjing El-Tu-Brute sudah kembali..

    apekah Anjing belaan #najib khas utk menyalak dlm kediaman warga2 #pkr disini ?

    bagaimana pula dgn #sipesakit epilepsy yg dihantar oleh #situa nyanyuk, ada kah kedua2 mereka agenda serupa..

    atau

    bingai2 separa yg sama tapi tidak mahu ketinggalan utk cuba menunjuk2 akan ‘kecerdikan’ yg ada..

    1. Beruk Tua “Hell Hath No Fury Like A woman Scorned” sepatut nya mengkomen blog post.

      Tapi kepala nya kicik, otak nya cair, tak mampu nak komen yang berisi.

      Maka mencaci cacah ajer ler dier.

      1. mak aii..

        saban hari kerap di gunakan tag line

        ‘hell halt no fury lie a woman scorned..’

        tape kah itu sama dgn Tag line ape malu #bossku yg #rosmah berikan pd #najib..

        1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN memang rendah persepsi nya.

          Pemikiran bebudak di keluarkan nya.

    2. “kediaman warga2 #pkr disini” ?

      KEPALA BAPAK KAU, kata Najib Klepto wall Jibo.

      KEPALA ATOK KAU, kata aku yang tak berpangkat.

  12. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN blogging dari pukul 6:47 pm semalam hingga ke pagi ini, tiada siapa pun yang respon atau menambah komen.

    Nampak nya dia telah dipariahkan.

    Demikian lah keadaan nya bagi DAP DIRTY OLD MAN itu.

    1. Mana tak orang tak mahu respon sebab dia asyik mengarut.

      1. Mana tak mengarut nya dia bila mengata “haiwan bernama #mahiaddin” dll.

        Kepala Bapak dia.

        Biadab, tak sopan dan kurang ajar.

    2. masih ada lagi riwayat Anjing #TanpaNama dlm blog budin ni ?

      1. Beruk Tua DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN akan sentiasa ada di sini.

        Sebab ini ada lah dia punya tempat berkubang.

        Tempat lain tak di terima orang.

        1. Di sini pun dia asyik di tendang terajang, lintang pukang, lari ke Bang Ali, mintak urut dia punya belakang.

          1. “mintak urut dia punya belakang.” –

            Mintak urut ke mintak di kudut.

            Lepas itu dia jalan pun dengkut.

            1. tahap ‘kecerdikan’ yg mampu di jenamakan..

              apekah ini sj Anjing yg #najib ada..

              1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN bukan saja beruk tua yang puak Pembangkang ada.

                Dia beruk yang begitu tua dah tak sedarkan zaman – dah ketandusan bakat puak depa tuh.

  13. #pkr/#pH perlu menjauhi haiwan bernama #mahiaddin, kerana haiwan sedemikian kini dlm ‘kecederaan’ dan bila haiwan mengalami kecederaan, ‘haiwan’ sedemikian amat ‘erratic’ sikap nya..

    pemulihan ? dgn usia nya dan penyakit giler sesudah merasakan nikmat menjawat #pM,akan meneruskan sawan giler utk menjadi E#pM kali kedua sepertimana yg dilakukan oleh #sinyanyuktua..

    #lord of the ring cuba membawa makna yg serupa, kegilaan utk memiliki kuasa dgn mendapatkan #cincin membolehkan pemakai nya ‘invisible’ ..

    #melayu2isle kini sedang tergiler2 utk memakai #cincin ‘invisible’, dan sedang berlumba2 mengejar kuasa..

    keinginan #sinyanyuktua, keinginan #mahiaddin, keinginan #najib utk mendapatkan nya yg membawa keadaan politik semasa negara dlm kegilaan seterus nya..

    dan kini, #mailsabri tidak akan melepAskan sesenang bagitu sj, jawatan yg sedang dimiliki nya, dan #jovian mandagie tidak kecuali sedang dlm keseronokan, walau pun dilihat dgn akal terencak nya..

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN KERJA NYA ASYIK MENGHAUT, SEKARANG MENGATA “#pkr/#pH perlu menjauhi haiwan bernama #mahiaddin ..”

      DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN ini bukan sahaja haiwan, dia adalah laknatullah yang paling dibenci semua pihak.

      Jauh lebih dari pariah.

      1. MENGHASUT

  14. ape yg dilakukan oleh #najib, membangkitkan sikap predatory pd kebiasaan #rakyat yg ada….

    dgn tagline,#bossku, ‘haiwan2’ ini akan bengkit menunjuk2kan ‘predatory’ instinct mereka dari rangsangan dgn #najib bawa..

    tiada nilai tambah hanya menyeronokan sifat nya..

    ngape pemain bola sanggup menghadapi kecederaan utk bermain bola ? ngape pemain ‘flying suit glider’ sanggup menghadapi kecederan utk melakukan penerbangan ?

    they ‘enjoy’, tanpa enjoyment, masakan ‘berani’ utk menghadapi kecederaan ..

    haiwan memerlukan ‘instinct’ sedemikian utk merangsang kehidupan mereka, dan #najib berjaya merangsang bacis instinct rakyat dgn melakukan sedemikian…

    ini menunjukan betape ramai lagi rakyat di negara, yg masih pd tahap instinct sedemikian..

    ..ini yg menjayakan #omNO utk kembali berkuasa, dgn merangsanag ke’haiwan’an manusia mereka..

    maka ape yg perlu dilakukan utk mengatasi nya ?

    seperti lakon layar manusia menghadapi #zombie, apekah memerlukan ‘elimination’, sedangkan kenabian2 yg sebelum nya dan ilmuan2 yg sediada tidak mengambil sikap sedemikian..

    this is ‘evolution’ yg mana dlm setiap kehidupan, memerlukan evolution yg berterusan utk menjana kesedaran2 baru…

    ini yg dinamakan, me’manusia’kan manusia, menaik taraf kemanusian manusia..

    maka #pkr/#pH memerlukan kerja2 utk sedemikian rupa hingga #pru16 baru dilihat mampu dan berjaya..

    kerana selama 2 tahun, #pkr/#pH jua dilamun dgn pemimpin2 serba bingai2 yg hilang pertimbangan mereka utk mencetus #idea2..

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN menuduh “najib, membangkitkan sikap predatory pd kebiasaan #rakyat yg ada….”

      Makna “predatory” pun beruk ini tak reti. Mana dia boleh terjemahkan kpd BM.

      Eja “bangkait” pun dia tak reti. Ditulisnya “akan bengkit menunjuk2kan ..”

      Dia selalu jaan terjengkit jengkit sebab pukulan Bang Ali.

  15. setiap yg ‘hidup’ memerlukan ‘clock waktu’ utk melihat jajaran sequence mengerakan kesedaran mereka..

    satu instrument, penting utk menujudkan kesinambungan dan kesedaran berterusan ‘awal & akhir’ kehidupan..

    setiap memory, register, logic sequence memerlukan ‘clock waktu’ utk memberi kesedaran pd kehidupan…

    tidak kecuali, pd diri manusia berkehendakan sedemikian rupa, utk memberi #faculti (keupayaan) kesedaran2 menjana ‘intelligence’ mereka..

    maka cari dimana locality ‘clock waktu’ tersebut, utk mengurus memory, register, logic sequence …

    dah bila berjaya menemui nya, ‘modulate frequency’ clock waktu yg sedia ada, utk melihat & memahami sekeliling kehidupan yg ada..

    ketika itu sedar akan manusia, betape ‘susah tanggung jawap kemanusian’ yg perlu dipikul oleh manusia…

    1. “Bagi yang hidup” seperti DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN tidak memerlukan ‘clock waktu’.

      Tapi kepala nya perlukan skrew.

  16. ape akan berlaku bila manusia berupaya melihat/mendengar/memahami sudut2 penglihatan/pendengaran/kefahaman lebih dari kebiasaan yg ada..?

    adakah sedemikian manusia dilabelkan gila oleh kebiasaan manusia yg ada ?

    ..ini yg berlaku pd segala #kenabian/kewalian bilamana mereka2 berjaya menerbitkan #Nur Fahaman dari #Syuhud (kebinasaan diri) mereka..

    dlm ketakutan, mereka amat terkesan hingga merangsang ‘keberanian/keyakinan’ utk meneruskan fahaman sedemikian pd kebiasaan manusia yg ada di sekeliling mereka..

    ..ini yg berlaku pd segala #institusi keupayaan manusia bila berjaya menerbitkan #Ilmu kefahaman dari #Ujud #Nya, hingga madam #curie menjerit, #Ureka, #Ureka, #Ureka..

    bibit2 manusia dgn kemanusian mereka..

    tapi ini lain pula dgn suasana yg ada di negara…

    sana sini menjual kepalsuan, #bossku utk meraih popular nya seperti mana yg dilakukan oleh nazi #hitler ..

  17. ape kah fungsi #malaikat2 yg ada ?

    apekah fungsi #faculti2 yg ada..?

    dgn fungsi faculti2 ini, dapat memberi cabaran agar menusia memahami the higher plane of institutions..

    bagitu jua yg diamalkan oleh instituisi pendidikan yg ada..

    ..dgn memberi berbagai cabaran pd manusia mengunakan faulti2 (keupayaan) utk memahami alam & sekeliling mereka..

  18. ape itu #kehidupan ?

    adakah bersifat menghidupkan utk memberi peluang hidup..

    atau

    adakah bersifat kesenambungan utk meneruskan hidup..

    ..yg terdahulu itu setiap manusia merasa hidup, dgn membina dan membiak..

    yg terkemudian itu, setiap kehidupan manusia sebagai asas utk kesenambungan kemanusian manusia..

    ..dlm keadaan yg sama, #tuhan jua #hidup, dan kehidupan #tuhan memerlukan manusia utk menghidupkan kemanusian mereka…

    itu yg tertera dijadikan #manusia & #alam sekeliling nya..

    maka, pertanyaan asas yg perlu di tanya, ape kah kehidupan #tuhan dapat dinyatakan tanpa kejadian manusia?

    bluntly to say…

    ape kah #tuhan Ujud, jika manusia tidak Ujud, sedangkan #manusia dijadikan utk tuhankan #tuhan..

    ape kah #tuhan diketahui, jika manusia tidak Ujud, sedangkan tujuan kejadian manusia utk tuhankan #tuhan..

    “..hanya dgn kemanusian #manusia, dapat menyatakan ketuhanan #tuhan..”

  19. berkata #najib pd #rosmah nya..

    ape yg buat kamu menyaayangi #aku hingga mengiler menjadikan #aku #isteri #mu..

    #najib terdiam seketika kemudian menjawap..

    rupa #mu mengingatkan #aku pd ibu #ku..

    apekah #kamu giler keinginan utk bersetubuh dgn #ibu #mu..?

    bertanya lagi #rosmah pd #najib utk mengakhiri bicara..

    jika #kamu perdana menteri, siape ketuai keRAJAan #kamu ?

    sudah tentu #kamu, jawap #najib …

    ingat ikrar janji #kamu, #najib, jgn sekutukan #aku dgn rakyat #mu..

  20. apekah #jovian mandagie diundang bersama ke Jepun dibawa bersama oleh #mailsabri sebahagian entourage dgn menaiki penerbangan yg sama….

    .. #jovian Mandagie yg sebelum ini menimbulkan kontroversi dgn #mask nya hinggakan #siti nurliza tak teragak2 tergiler2 sanggup membadutkan diri..

    apekah dgn kehadiran nya bersama #mailsabri sebahagian protokol yg tertera oleh jabatan perdana menteri ketika menemui datuk bandar #itabashi ?

    terdahulu, #reza aziz memainkan peranan nya membawa #Jho Low kini apekah #jovian akan bawa #yakuza itabashi utk menghidupkan kembali #situa nyanyuk ‘look east policy kali kedua ?

  21. ‘..kemanusian itu pengasas manusia.’

    …ape pula yg mengasas #kemanusian manusia ?

    maka #Nya,

    ..cari akan #Nya, kenali akan #Nya, berkawan dgn #Nya & bebaskan #Nya..

    nescaya, bila tiba masa #Nya, #penyatuan akan dibawa bersama..

  22. jgn diperhambakan #tuhan dgn asyik meminta2 sedangkan segala permintaan telah di #kun kan ..

    berusaha #fayakun kan ..

    ..hanya ketenangan #hati & kewarasan #pemikiran membezakan #insan & #haiwan..

    tapi kini #rafizi telah merungkai strategi perang nya dgn terang utk memenangi satu pertempuran, apekah sedemikian, segala rahsia telah diketahui #musuh ?

  23. ‘..trust the expert in winning a battle but put the faith with the people to help winning the war..’

    maka nya, balik ke rakyat, kerana disitu letak nya ‘certainty’ yg menanti..

    #AyuhMalaysia

  24. ‘..rahsia biasa nya disimpan di hati yg dalam..’

    ..hanya perempuan sj yg memiliki sifat hati sedemikian rupa, menyimpan rahsia, dgn sedemikian #nurul terpaksa bangkitkan #rafizi dari #tidur nya dgn mencurahkan rahsia yg selama ini tersimpan…

    kini, #nurul terengan2 melihat #rahsia yg dipendam & diidam nya, menjadi falsafah peperangan yg dionak dgn kreatif #rafizi hingga #sun tze terpegun dari kubur nya..

  25. ‘..#pH pernah mengadakan pertemuan dgn #pN..’

    ..ini yg menyebab kan #rafizi terbangun dari #hibernating nya, dikejutkan oleh #nurul, berbincang kedua2 nya, sepakat #rafizi menawarkan diri utk bertanding #timb president dgn tiba2 dgn tiada guruh tiada hujan …

    apekah kerana #nurul yg selama ini, dok memendam tangisan melihat ‘state of #pkr kian slipping away into oblivion ‘….

    hebat, anak #anwar dgn ilmu firasat nya…

Leave a Reply

Your email address will not be published.