ELOK NAJIB BERTERUS-TERANG, BENDA BAIK BUAT APA NAK SEMBUNYI…

Sejak malam semalam heboh di media sosial tentang penularan sekeping gambar melibatkan Najib Razak yang dilihat tersenyum riang sambil diapit dua lelaki dan tiga orang wanita.

Seorang wanita yang berdiri di sebelah Najib didapati memaut erat lengan bekas Perdana Menteri itu dengan wajah penuh keriangan dan kebahagiaan.

Berikutan tersebarnya gambar tersebut, ramai yang memperkatakan ia adalah gambar Najib bersama isterinya yang baru.

Sehubungan itu, ada yang tampil mengesahkan, wanita di sebelah Najib itu memang isteri yang baru dinikahinya bersama tiga anaknya serta seorang menantu lelakinya.

Sepantas itu itu juga, di laman media sosial Najib segera dipenuhi dengan ucapan tahniah dan selamat pengantin baru, termasuk daripada Ketua Pemuda Bersatu, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal.

Kedudukan Najib yang diperkatakan berkahwin lagi satu memang sudah menjadi bualan ramai sejak lebih setahun yang lalu lagi.

Diberitakan isteri baru beliau itu ialah bekas isteri seorang komposer terkenal suatu ketika dahulu dan pernah menjadi pramugari.

Bagaimanapun, tiada bukti atau pengesahan diberikan oleh mana-mana pihak mengenai perkahwinan beliau itu.

Sejak diberitakan berkahwin lagi, Najib juga dilihat dan diperkatakan ramai semakin ceria penampilannya dan sentiasa bersemangat, seolah-olah mendapat suntikan vitamin baru dalam hidupnya.

Bagaimanapun, Najib sehingga ini masih membisu dan enggan mengia atau menidakkan mengenai perkahwinannya itu, walaupun dalam banyak isu lain, beliau begitu cepat memberi reaksinya.

Mendirikan rumahtangga ibarat membina masjid dan ia adalah perkara baik dalam agama, malah tidak digalakkan menyembunyikannya kerana ia mungkin boleh mengundang fitnah.

Sebab itu, dalam hal ini, sementara isu perkahwinan ini sudah lama diperkatakan dan terbaru pula tersebar gambar mengenainya, adalah lebih baik Najib berterus-terang saja.

Buat benda baik buat apa nak sembunyi-sembunyi.

Kalau benar sudah berkahwin dan wanita dalam gambar itu adalah isterinya yang baru, mengaku dan berkongsilah berita gembira itu dengan rakyat seluruh negara ini.

Kalau itu bukan isterinya, segeralah pula membuat penafian supaya tidak ada sesiapa terpalit dengan fitnah.

Cuma jika benar wanita yang memaut lengannya itu adalah isteri daripada perkahwinan terbarunya, ramai kaum lelaki ingin tahu daripadanya – di mana beliau beli ubat berani? – ShahbudinHusin 19/05/2022.

Updated: 21 May 2022 — 11:30 pm

35 Comments

Add a Comment
  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN tak pernah pisah dari DAP.

    Komen2 dia senstiasa bunyi DAP.

  2. pd pagi jumaat ini, kita sesama2 hadiahkan sebuah lagu khas kak #rosmah kita agar dapat menghiburkan kesepian nya yg kini kerap ditinggalakn oleh #suami ‘tersayang’ nya, #najib…

    Bila Cinta DiDustai
    Hati Mula Gelisah
    Hilang Kekasih hati
    Hidup jadi merana..

    Insan Jadin Idaman
    Kini dimilik orang
    Cinta yg diimpikan
    putus setengah jalan
    terpaksa Mengalah..

    courtesy dari Screen

    1. Harap Rosmah tak mintak cerai. She’s at least known to us.

      But, knowing he character, she’ll not take it lying down.

      Berdentam dentum lah Najib kena selagi Rosmah tak di puaskan hati nya.

      1. Apa yang memuaskan hati Rosmah?

        Tepuk dada dia, tanya ler, kalau berani.

      2. klu mereka berdua bercerai, bersedia, jadi #Anjing kawalan #rosmah ke sana kemari..

        1. rosmah mesti pilih zunun.

          1. Sebab dia DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

  3. Haha lawak juga ayat terakhir Bang Budin tu. Mula-mula saya tersilap baca ayat itu sebagai: “di mana beliau beli ubat berahi?”..

    Rupa-rupanya:
    “di mana beliau beli ubat berani?”

    Kahkahkah

  4. pagi ini kelihatan #TanpaNama seakan2 berjaya menghakis image #Anjing Nya, menyalak2 ketakutan bayang nya…

    kini, #TanpaNama perlu perbaiki teknik berhujah pula..

    cuba2 selitkan nada sinis dan humor supaya #TanpaNama dapat menunjukan naluri kembali jadi manusia biasa..

    1. Ha ha ha…
      🐕

      😅😂🤣
      KAH KAH KAH

      1. Mister Hahaha Kahkahkah ha nya menyorak.

        Kalau Bang Ali di belakang nya pun dia menyorak.

        Hingga terberak.

        Sebab pukulan Bang Ali. Bukan sebab kuat menyalak.

    2. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN SENTIASA DENGAN KEBINATANGAN BYA.

      DIA BEGITU SEMULA JADI, TAK AKAN DAPAT MENUKAR TABIAT DAN IMEJ NYA.

      SEPATUT NYA DIA MENGKOMEN BLOG POST. TAPI BIADAB DAN KURANG AJAR NYA ASYK MEMBAWA DIA KE ARAH LAIN.

      1. 🙄😂🤣

        jgn marah2, nanti senang dijadikan ‘barangan’ jualan..

        1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN dah semulajadi menjadi ‘barangan’ jualan.

          Harga nya murah, selalu menurunkan harga sebab tak laku.

          1. saat perpisahan #Anjing dari kehaiwanan nya, utk mula memeluk Insan Manusia..

            Bukan Nya Aku Tak Tega..
            Bukan Aku Tak Cinta..
            Kehaiwanan cuba membebaskan #Aku..
            Tapi, Insan Manusia #Aku, tak Tahu..

            1. dari Lestari..

              MahligaiMu dari Airmata Ku

              Ku Pejam Mata Tapi Tak Terlena
              Kerana Ku Masih teringat Pada #Mu
              Bagitu Payah Nya nak #Ku lupakan
              Pernah kah Kao fikirkan ..

              Oh Sayang..

              Tabah? Tabah ! Tabah…

              Kak #rosmah..

            2. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN tak pernah pisah dari DAP.

              Komen2 dia senstiasa bunyi DAP.

  5. Hahaha, “seolah-olah mendapat suntikan vitamin baru dalam hidupnya,” kata Budin.

    Isteri baru nya pun mendapat suntikan.

    Bersemangat lah kedua dua laki bini.

    Nasib baik lah bagi mereka.

  6. walau bagaimana pun tak ketinggalan utk #zunnun mengakhiri #Thread budin ini dgn ..

    … mengucapkan selamat berbahagia pd kedua2 mereka, ‘berani’ mendirikan rumah tangga dlm kemelut yg sediada..

    👍🤲

  7. apekah #rosmah cuba melatihkan #mata, dgn kerap menangis, utk mencantikan mata..

    maka membiarkan #najib memadukan nya…

    1. Kesiankan lah Rosmah.

      Ini peristiwa yang amat pedih bagi nya.

      Macam lagu enjit enjit semut, siapa sakit naik atas.

      Yang ini terbalik, siapa sedap naik atas.

  8. apekah #rosmah & #najib, sedang cuba berjauhan antara mereka berdua, dan bila tiba masa nya, mereka sudah jadi satu kebiasaan berpisah ketika dlm penjara ?

    1. Kalau di penjara pun bagus juga.

      Banyak tindakan tak betul di laporkan di lakukan nya.

  9. apekah #rosmah telah sampai kemuncak ‘achievement’ nya dlm hidup nya…

    mampu mewarisi kebijakan hingga mampu menjadi ‘first lady of malaysia’ aka #FLOM

    dan

    mampu mewarisi kekayaan yg tak terhingga yg di simpan diluar negara…

    1. Kalau betul ada “kekayaan yg tak terhingga yg di simpan diluar negara…

      “, pompuan di sebelah Najib itu kot satu balasan bagi nya.

      Bukan semua nya senang dan gembira di dunia ini bagi setiap manusia.

  10. Tahniah Bossku. Next course of action….royale pardon. Cash is king (rakyat).

  11. ..#najib & #rosmah, yg mana antara kedua nya akan merasakan hidup mereka berdua tiada ape lagi yg perlu di sedihkan lagi..

    maka baik mereka sentiasa gembira, dgn #najib ‘enjoy’ #isteri baru dan #rosmah ‘enjoy’ shopping sana sini pula..

    1. Tuhan tu adil dan setiasa adil.

      Tiada siapa dalam dunia ini yang setiasa gembira dan takda masalah atau merasa dukacita.

  12. antara #najib & #rosmah, yg mana lebih ‘cerdik’ hingga terpaksa melapangkan masa dlm kemabukan melayan kerenah antara mereka berdua…

  13. apekah #rosmah akan menjadikan #rumah yg didiami nya di langgak golf suram atau #rosmah yg bangkit mewarnai kediaman nya dgn idea ‘renovation’ terbaru pula utk menunjukan betape ‘kreatif’ selain asset yg berharga utk #najib sentiasa mengutamakan nya..

  14. …ramai yg telah lama tertunggu2, kenape bagitu lama utk #najib memadukan #rosmah…

  15. dgn ini tidak timbul lagi andaian, #rosmah kaki ‘control’ #najib…

    oleh yg sedemikian, #rosmah berharap semua ucapkan…

    selamat berpoligami #najib…

    jgn pula ada yg curiga, mereka berdua telah berceai….

  16. ape kah kertas pernikahan yg perlu #najib tunjuk atau kertas persetujuan #rosmah yg ramai ingin tahu…

    1. Biar lah dia seronok.

      Islam membenarkan 4 bini.

      Kalau ada yang tak betul, Tuhan yang membalas.

      1. Kena pelangkong dek bini pertama atau tidak, lain cerita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.