PERLUKAH LAGI RAFIZI DIPROMOSI SETIAP HARI?

Walaupun debat Berani Semuka antara Rafizi Ramli dengan Saifuddin Nasution Ismail bukan bertujuan mencari siapa pemenang antara keduanya, tetapi tanpa keraguan lagi, dari segi kemampuan melontarkan hujah dan menyerlahkan keyakinan terhadap kemampuan diri sebagai pemimpin, bekas Ahli Parlimen Pandan itu jelas tampak di hadapan.

Begitu pun, oleh kerana saya tidak mahu dianggap terus menerus mempromosi Rafizi setiap hari sebagaimana ucapan Saifuddin Nasution mengenai saya beberapa hari lalu, maka saya telah menghubungi lebih 20 orang rakan untuk mengetahui apa pandangan atau kesimpulan mereka berkenaan debat tersebut.

Mereka yang dihubungi ada daripada PKR, UMNO dan Bersatu, bekas Ahli Parlimen, aktivis politik yang aktif di media sosial serta pemerhati biasa yang sentiasa mengikuti perkembangan semasa.

Juga tidak terkecuali saya turut meminta pandangan dua anak saudara saya, seorang yang telah bekerja tidak sampai setahun setelah tamat pengajian, manakala seorang lagi masih bergelar siswa di mana kedua-dua mereka ini amat berminat dengan perkembangan dunia politik.

Kesimpulan daripada semua pandangan yang diperolehi itu ialah Rafizi bukan saja dilihat berjaya menampilkan beliau seorang pemimpin yang ada idea untuk rakyat dan negara melalui debat itu, malah turut berjaya memperlihatkan sikapnya yang agresif, tangkas dan ingin melawan itu lebih sesuai mendampingi Anwar Ibrahim bagi memantapkan lagi PKR mendepani PRU15 akan datang.

Keyakinan beliau dengan sikap terus melawan dan memperjuangkan isu-isu rakyat itu mampu menjadikan PH sebagai blok yang memenangi kerusi terbanyak dalam PRU15 nanti, ini sekaligus dianggap sebagai berita gembira serta gambaran cerah kepada laluan masa depan Anwar sendiri.

Berbanding berunding dan mencari khemah kecil atau besar yang belum tentu memberi apa-apa jaminan, bahkan mungkin menyulitkan lagi kesepakatan, melawan dan terus melawan hingga menang juga lebih sesuai dengan jiwa perjuangan PKR yang berslogankan ungkapan lawan tetap lawan dan lawan sampai menang.

Selepas itu, kalau mahu dan perlu berunding, maka berundinglah untuk membentuk kerajaan.

Tambahan lagi, jika sudah berjaya memperolehi kerusi Parlimen terbanyak misalnya, urusan berunding tentu saja lebih mudah untuk dilakukan berbanding berunding dalam kesamaran kedudukan.

Semua mereka yang saya hubungi itu memberi kredit kepada Rafizi atas penampilannya yang memperlihatkan beliau seorang pemimpin yang sarat dengan idea, tenang serta relaks dan mereka tidak ragu-ragu memilih beliau mempunyai kelebihan untuk memenangi jawatan Timbalan Presiden PKR berbanding Saifuddin yang dalam debat semalam terlihat ada keserabutan dalam wajahnya.

Kata seorang daripada mereka yang dihubungi, jika debat itu menjadi ukuran dan boleh mempengaruhi ahli-ahli PKR yang bakal mengundi, tidak syak lagi Rafizi adalah pilihan tunggal yang wajib dimenangkan bagi jawatan Timbalan Presiden.

Pilihan selainnya, ujar beliau, hanya menampakkan jalan kabur dan terus berliku-liku, tidak saja untuk PKR dan PH, tetapi juga untuk Anwar.

Lebih daripada itu, dua anak saudara saya yang menonton debat semalam juga berhasrat untuk menyertai PKR dengan segera selepas ini jika gandingan Anwar – Rafizi dalam parti itu benar-benar menjadi kenyataan.

Lihatlah…baru melalui penampilan debat saja pun Rafizi sudah berjaya memberi banyak harapan, bayangkan jika selepas beliau menang kerusi Timbalan Presiden?

Perlukah lagi Rafizi dipromosi setiap hari selepas ini? – ShahbudinHusin 12/05/2022.

Updated: 12 May 2022 — 1:34 pm

46 Comments

Add a Comment
  1. This YIP KUM FOOK forced the Buddhist monk out of the temple and locked the Temple gate, then he also called the police to arrest the monk in the temple and he called his thugs to come harass the monk as well

    Now many know about YIP KUM FOOK and what he did before, a lot he cheated in Kepong area, he will suffer relentlessly in his life, and the next time he dies, his family generation will carry on his bad karma

    YIP KUM FOOK is a lawyer but his character and attitude are not like a lawyer because he can deceive various people and do bad things without embarrassing people, everyone knows you are not a law student, you pay money to get a certificate, if you are a true lawyer you have to understand the law

    When we got to know him in Taman Ehsan in 1989, that time we opened the official SAMNAK SAMBODHI and he was the MCA chairman in Taman Daya, Kepong, and also a business as a furniture shop, he was not the founder of SAMNAK SAMBODHI and also he was not a committee member of the SAMNAK SAMBODHI, also he was not a lawyer at that time

    Now the life of his drama will be open to the public to know, he will cannot close in what he did before, in one day it will open all .. at that time, he will suffer and vibrate for a lifetime

    Next time he must answer the Buddhist devotees because Buddhists will ask the question of where the Temple money is lost, Ms. Lim was appointed president of the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur

    Share by Ah Thong, Taman Ehsan

  2. This YIP KUM FOOK forced the Buddhist monk out of the temple and locked the Temple gate, then he also called the police to arrest the monk in the temple and he called his thugs to come harass the monk as well

    Now many know about YIP KUM FOOK and what he did before, a lot he cheated in Kepong area, he will suffer relentlessly in his life, and the next time he dies, his family generation will carry on his bad karma

    YIP KUM FOOK is a lawyer but his character and attitude are not like a lawyer because he can deceive various people and do bad things without embarrassing people, everyone knows you are not a law student, you pay money to get a certificate, if you are a true lawyer you have to understand the law

    When we got to know him in Taman Ehsan in 1989, that time we opened the official SAMNAK SAMBODHI and he was the MCA chairman in Taman Daya, Kepong, and also a business as a furniture shop, he was not the founder of SAMNAK SAMBODHI and also he was not a committee member of the SAMNAK SAMBODHI, also he was not a lawyer at that time

    Now the life of his drama will be open to the public to know, he will cannot close in what he did before, in one day it will open all .. at that time, he will suffer and vibrate for a lifetime

    Next time he must answer the Buddhist devotees because Buddhists will ask the question of where the Temple money is lost, Ms. Lim was appointed president of the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur

    Share by Ah Thong, Taman Ehsan

  3. faham ke #sibingai bila cuba tunjukan ‘cerdik’ nya melontarkan ungkapan “El Tu Brute’ dari Shakespeare ?

    mampu ke #sibingai ulaskan makna sedemikian rupa yg caesar perkatakan npd brutus..

    biar semua tunggu berani ke bingai ini ulaskan..

  4. Takdo pekataan mengkomen nenek tuo nak mampos woiii…..mengomen boleh la diterimo….juo takdo pekataan mencaci cacah nenek kebayaan oiii .. .. tu bahasa jakun keturunan nenek kut…mencaci hamun atau mencaci maki boleh la diterima pakai….si tuwo nangko ni tak sekolah gamaknyo…bodoh nau…

  5. bila #badut yg telah lama ‘overstay’ tanpa ada pembaharuan dan tak mampu memberi aura kecerdikan…

    seperti #Anjing, akan sentiasa menyalak dek ‘ketakutan’..

    jgn rasa gusar, jgn rasa takut, terus belajar mengenal ‘cerdik’ yg palsu dan ‘cerdik’ yg menghairankan..

    kahkahkah

  6. perlu kah rakyat terus perakui #situa nyanyuk di beri gelaran tokoh negarawan keran ajasa nya ?

    selama 22 tahun memerintah dan terakhir, meminta2 utk memerintah, negara terus diambang kehancuran oleh kerana kegilaan nya melakukan ‘rule & divide’ nya..

    sudah tiba masa nya, rakyat perjelaskan kpd nya, jgn lagi bersuara, jgn lagi tergiler2 dgn prasangka, rehat sj dan perbaiki penyakit sawan giler yg ada…

    1. Beri lah contoh2 kelakuan atau tindakan nya yang tidak memuaskan kamu, wahai Dolmat.

      Beri rujukan, termasuk link kpd maklumat, tuduhan atau berita yang begitu.

      Jangan lah menzunun mcm lanun.

      1. Dia dah minta link dah….kau google la sendiri cari et tu brute…

  7. terdapat 2 jenis badut yg cuba jadi penghibur…

    jenis yg pertama, menunjukan ‘credik’ nya tapi tak kena…

    jenis yg kedua, perlu utk berkata sesuatu yg menunjukan ‘cerdik’ nya..

    kedua2 badut ini sudah lama, malah bertahun2 bersarang dlm blog budin, utk menghidur tapi baik jika belajar selok belok nya…

    kesian, manusia cuba melakukan terbaik utk diri mereka tapi lain pula dgn badut2 sedemikian, tersemput2 utk mendapat perhatian…

    1. Masih tak mahu terima Shakespeare dan et tu Brute di sebut, yer?

      Jangan lah menZunnun semata.

      DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN has become well known for mencaci cacah, pada hal dia sepatut nya mengkomen blog post.

      Hamsat betol.

    2. “bertahun2 bersarang dlm blog budin, utk menghidur tapi baik jika belajar selok belok nya… ”

      DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN bukan bersarang, tapi berjamban, keluarkan tahi di blog ini, kena balon tibai dan bantai, dia kena makan tahi nya sendiri.

      Sepatut nya mengkomen blog post tapi mencaci cacah, mencari pasal.

      1. Takdo pekataan mengkomen nenek tuo nak mampos woiii…..mengomen boleh la diterimo….juo takdo pekataan mencaci cacah nenek kebayaan oiii .. .. tu bahasa jakun keturunan nenek kut…mencaci hamun atau mencaci maki boleh la diterima pakai….si tuwo nangko ni tak sekolah gamaknyo…bodoh nau…

  8. kesian, melihat a fool that needs to say something…

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN IS A greater fool sebab tak mahu komen blog post, hanya mencaci cacah.

      Dibalun ditibai dan dibantai amat sangat kot kepala nya nanti pecach.

  9. PENUH DGN KOMEN2 DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN DI BLOG POST INI,

    MARI KITA BALUN, TIBAI DAN BANTAI MANA YAG MENGARUT.

    YANG TIDAK, BIARKAN.

  10. #kebijaksanaan membolehkan manusia membuat keputusan mereka ..

    tapi bagi yg #bingai, memilih utk bersama #pendapat umum utk penentuan..

    bagaimana pula dgn #situanyanyuk yg melantik #eric chia utk mengetuai #Perwaja Steel ? adakah dgn mengikut pendapat umum atau pendapat nya sendiri…

    maka jika benar dgn pendapat nya sendiri, maka #situnyanyuk betul2 bijak orang nya…

    tapi, jika bijak ngape lingkup #Perwaja Steel ?

    1. “bagi yg #bingai, memilih utk bersama #pendapat umum utk penentuan..”?

      Pendapat umum semua nya bingai?

      KEPALA BAPAK KAMU, kata Najib Klepto wal Jibo..

  11. ..#agama itu satu kepercayaan semata2…

    tapi bila mampu menyatakan #keyakinan, tidak ada #kesan yg blh mempengaruhi nya…

    dibelakang setiap #kepercayan akan kedengaran #Anjing Yg Menyalak…

    #Anjing bernama #DOGma, dan amat bahaya bilamana #Anjing sedemikian mengunakan #Absolute utk memperkuatkan prasangka mereka…

    utk menjenamakan #Dogmatic Absolute…

    #Pope Urban mengunakan penjenamaan tersebut utk menaikan semangat #Crusaders hingga berlaku pembunuhan pd segala yg lihat mereka dlm perjalanan ke #holyland berdasarkan kepercayaan semata2…

    tidak kurang jua, mereka yg telah bersemuka melihat muhammad anak aminah dan diterangkan cahaya kebenaran oleh #kenabian nya, sesama mereka berperang mengakibatkan kematian2 yg tidak sepatut nya…

    ini yg diperkatakan oleh #bumi ketika #israil cuba memujuk nya utk mengambil tanah2 utk dibawah ke ‘syurga’…

    ‘..bahawa #manusia akan membawa kerosakan pd #aku..’

    dan tidak kecuali ape yg berlaku di negara, sesama #percaya agama yg sama, daging seagama ‘halal’ utk dibinasa…

    dgn memberi penjenamaan #melayu2isle, #Dogmatic Absolute menunjukan betape giler akan mereka, utk berkuasa…

    1. #Anjing bernama “BERUKNUN”, keturunan DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

      Kacukan antara anjing dan beruk. Melompat lompat dan menyalak.

    2. DAP DIRTY OLD MAN ZUNUN THE LANUN kata,

      “mereka yg telah bersemuka melihat muhammad anak aminah dan diterangkan cahaya kebenaran oleh #kenabian nya, sesama mereka berperang mengakibatkan kematian2 yg tidak sepatut nya…”

      Ini berlaku di apa jenis agama pun.

      Yang tak beragama mcm kamu pun bergaduh busut mana mahu di sembah.

      1. Yang percayakan Taoism pun pergi ke Confucianism, akhir nya ke Christianity.

        Ada yang berbalik tak beragama. Free Thinkers, kata depa.

  12. mampu kah manusia ‘dance with the light ketika bermunajat bersendirian…

    mampu kah manusia #bersetubuh dgn diri nya bersendirian in deep serenity

    mampu kah manusia melihat wajah nya tanpa ada pembiasan…

    mengkamilkan “wasabiqu nasabiqu”, ketika berlaku, muhammad anak aminah merasa amat kesejukan, lalu terus mendapatkan sang isteri meminta di selimutkan…

    #wajah siape yg muhammad anak aminah lihat dlm gua tersebut…?

    jgn pula bila cuba melakukan ‘bersetubuhan’ dgn mengasingkan diri, agar dapat melakukan ‘dancing with the light’, dan dlm ‘deep tranquility’ kedengaran lalu membuka penglihatan, melihat wajah terperi diri

    oleh yg demikian, jgn ambil sambil lewa, bila melafazkan akur janji, dgn mengucapkan..

    “wajahtu wajihiya lillazi….”, kerana wajah yg dimaksudkan itu tak lain, wajah #tuhan yg terpendam sejak Alam Roh, The Intended Blueprint lalu ‘#Aku tiupkan pada nya, #Roh’…

    ..wajah pd setiap manusia tiada merupai pd yg lain..

    1. “dibelakang setiap #kepercayan akan kedengaran #Anjing Yg Menyalak…” –

      Malang nya, Anjing yang bernama Zunnun The Lanun ha nya menyalak, takda isi, takda makna.

      Benar2 anjing.

  13. debat #anwar & #najib…

    yg terdahulu menekankan ketelusan & yg terkemudian menunjukan legasi nya

    cash is #king, dgn bergaya #najib memberi penentuan terbaru nya, bahawa #king itu rakyat jelata ..

    ‘consistent’ kah ape yg #najib cuba membuat remedy nya sedangkan berbillion2 yg hilang dari scandal cepat kaya nya dan sebahagian kecil sj yg diagih2 kan pd rakyat jelata…

    #najib pertahankan #GST nya tapi hasil pungutan #GST membolehkan #najib membawa keluar utk membayar Clone IPIC di Caymen …

    ape yg amat melucukan tahap ‘cerdik’ #najib, agar #petronas digunakan uyk bail-out SE ….

    jgn diganggu gugat #petronas, melakukan bail-out akhir nya menerima nasib yg sama yg iterima oleh #pertamina yg disalah gunakan oleh kerakusan regime suharto di indonesia…

    asset #petronas yg amat nyata, memiliki 42 TCF gas asli (proven reserve) dan jika dinilai dhn harga MMCFD pd kadar semasa, hanya berjumlah Dollar 300 Billion sj…

    ini menyamai separa dgn hutang semasa negara yg kini mencecah melewati Dollar 300 Billion jua…

    1. Membalun, menibai dan membantai Najib ini seronok di baca.

      Aku percaya kpd kebayakan nya. Tapi penulis tak beri bukti atau penerangan kpd tuduhan2 itu.

      Beri lah bukti, supaya yang belum percaya pun akan percaya.

  14. blh kah #pkr yg masih dihantui oleh kartel dgn terbaru di #ampang yg tidak semena2 mendapat #wahyu bila #anwar menghadiri program mereka, menerima idea #rafizi ?

    mampu kah #rafizi bersihkan #kartel dlm #pkr yg masih menunjukan sympathy mereka pd #assmin & #zuraidah ?

    bagus jika #rafizi membuat check list melontarkan FAQ dgn melakukan ‘stress analysis’ utk mengetahui keadaan ‘health’ #pkr semasa…

    bisa yg semaikan oleh #situa serba nyanyuk dgn mengunakan #assmin telah byak membawa kerosakan pd #pkr hingga #anwar turut sama tergiler2 dgn permainan tikam nomber sejenamaan #magnum & sport toto..

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN pandai meminta Rafizi membuat check list melontarkan FAQ dgn melakukan ‘stress analysis’.

      Tapi dia tak buat sendiri, maka nampak lah dia selalu melontarkan tahi, yang kena pd diri nya sendiri.

  15. #ideally, #rafizi diangkat sebagai TP dan #saifuddin sebagai SU..

    tapi dgn diadakan pertandingan, maka secara tidak langsung telah membuka mata rakyat..

    ..utk mengetahui bagaimana angkara #sinyanyuktua memecahkan #pkr/#pH

    tapi jika #rafizi tidak berjaya ke jawatan TP, maka baik sj, #rafizi berjuang utk menjayakan #AyuhMalaysia dan biar #pkr diurus oleh #saifudin utk menasihati President Nya…

    kerana cara #rafizi dgn sifat ‘konfrontasi’ tidak disenangi oleh sekeliling yg rapat dgn TP terbaru mereka..

  16. #nothing, #nothing, #nothing can stand on its own..

    not even an epileptic pretentious mampu berdiri sendirian dgn ‘buat2 lupa’ nya agar tidak diketahui umum..

    the surrounding conscious is a net summation constituted by every conscious within..

    ..a scavenger will pray upon its victim as both are partaking one conscious upon the other..

    #sinyanyuktua has inflicted, telah melakukan, kerosakan pd negara dgn konsep pengswastaan nya setengah masak, maka ‘kesedaran’ semasa memerlukan tindakan seajar nya utk memperbaiki…

    segala kegagalan #situa nyanyuk akan dibuat kajian, utk mengetahui di mana bermula segala kepincangan yg rakyat & negara terkean dari nya…

    kesalahan #najib berakhir dipenjara, tapi kesalahan #sinyanyuktua, perlu berakhir dgn dicela sentiasa..

    1. “#nothing, #nothing, #nothing can stand on its own..” =

      But DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN can’t even sit on his own.

      Mites crawling under his assol.

      Happens to blokes who only make wild accusations, no proofs or even explanations.

  17. setiap yg hidup bebas utk membuat pilihan..

    tapi, apekah mereka bebas memilih akibat nya ?

    #sinyanyuktua bebas utk berdiam diri mengunakan kekayaan negara melakukan bail-out utk anak2 nya, tapi bebaskan kah #situa nyanyuk ini dgn akibat nya, diperkatakan dan diulang2i walaupun sudah mati..

    the people court amat bisa melebihi keputusan mahkamah yg ada..

    tapi mahkamah yg menanti setelah #mati membuat #roh #situa nyanyuk gagal kembali terapung2 dlm kegelapan dipelakukan oleh kegilaan emosi #situa kerana nyanyuk nya..

  18. ‘..tiada siape dan dlm keadaan mana sekali pun, ape yg dilakukan blh lari dari akibat/kesan yg mereka pilih.. ‘

    every good deed radiates light to the soul and every misdeed will cast the soul..

    the journey of the soul always has its discreet equalities..

    ‘#roh itu urusan #aku’

    maka nya,

    sesiape yg mengenali #roh, ketahui akan mereka akan urusan #aku..

  19. was it a nightmare to those who conspired the #sodomies during the reign of infamous #sinyanyuktua, & the reign of infamous malaysia’s #jekyll & #hyde, #najib ..

    was it the intend these conspirators were stalking or was it the consequence they hope to achieve…

    .but none of them will find the comfort as truth eventually prevail, if not tomorrow, the day after..

    and if not this year, the year next..

    and if not this life, the life next..

  20. Sodomy 2 – Not #najib, Not #shafee and definitely Not #situanyanyuk will reveal the truth, as this will split open the worm can with all of them facing contempt ..

    Sodomy 1 – the Tivoli Apt not yet build despite the stained mattress from Tivoli…

    this has became the laughing stock among the intelligence..

    then again, how many are pretty intelligent to understand, and to see scumbags trolling #sodomy is so hilarious

  21. everything around #us, and that include #us are result of consequences…

    #consequentilist percayai Alam Nyata dari Akibat & Kesan…

    maka bertanya gnostic2 yg ada, jika sedemikian, maka mesti ada penyebab nya…?

    memandangkan Alam Sesuatu Yg bukan Random tapi mempunyai ‘pattern’, maka #Penyebab yg menerbitkan #Kesan, amat halus dan rapi melakukan Nya…

    #rafizi jika ingin melihat kejayaan #idea nya, perlu melihat segala possibilities, segala probabilities, segala #kesan yg membawa ke #matlamat yg diingini ..

    persoalan nya, betul kah #matlamat yg diharapkan utk masa depan rakyat & #negara..

    The Universal #Author has #All The Possibilities, #All The Probabilities, All The Permutating Variables to accommodate…

    ..the ongoing active causation is driving the Universe.

    #rafizi’s nightmare has just begin, shouldering the hopes of The Many..

    #Tuhan Maha Mengetahui, Setiap Perancangan Nya mengambil “kira segala” ‘Consequences’ segala kemungkinan Yg akan Berlaku Yg dilakukan oleh segala #kehidupan Nya…

    Tariq #ahmadiah kerp berwirid dgn ‘pi kulu lamhasin..’
    setiap nafas #ku, setiap langkah #ku sentiasa dlm #Ilmu llah’

  22. apekah dgn kemenangan #rafizi akan membuat #situa bingai serba nyanyuk sebagai PERSONA NON GRATA atau dlm bahasa #pariah kerala,

    #Anjing Politik Yg Serba Kurap..?

    tapi jika #saifudin yg memenangi pertandingan merebut #Timb President, apekah #situa serba nyanyuk hanya diperlukan sebagai pemerhati sj tanpa memerlukan penglibatan politik serba bingai yg dibawa..

    tidak kah ini menghina taraf #negarawan nya ? menjadi pengemis politik jalanan akhir nya ?

  23. ‘what if’…

    ini menjurus kpd satu kupasan hypothesis ?

    jika #pH memasuki pru14 tanpa berganding dgn #bingai2 dari #omNO yg terdiri dari #sinynyuktua, #nikagee & #sabah4sabahan…

    dgn scandal Kapal Selam selain pembunuhan #altantuya & Scandal Cepat Kaya #najib & #rosmah melibatkan 1MDB & Projek Solar…

    apekah #pH mampu memenangi #pru14 ?

    1. Shafee tried to hide truth behind RM9.5 million he received from Najib, court told
      V Anbalagan – May 12, 2022 4:56 PM

      https://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2022/05/12/shafee-tried-to-hide-truth-behind-rm9-5-million-he-received-from-najib-court-told/

      1. When this case was first revealed that Shafee had received RM9.5 from Najib prior to acting as Fiat Prosecutor for the government’s appeal against the judgment of not guilty by the High Court for Anwar’s Sodomy 2, Atok Saka and Shafee was exchanging salvo blaming each other.

        Shafee revealed it was Atok Saka who had requested him specifically to be Fiat for the appeals as he was not confident of AG Gani Patail already lost at the High Courts. According to Shafee, Atok Saka had asked him to seek PM Najib’s help to intervene.

        Atok Saka rebutted that it was Shafee who was beria-ria to be AG to jail Anwar.

        Kong kali Kong from conspirators of Sodomy 2.

        A fair advise to Shafee, the best defense for this case is to declare Atok Saka as the master planner who conspire Sodomy 2 to jail Anwar including using the stolen 1MDB money to gain favors at the Appeals Court, simply because Atok Saka had blundered on the fictition for Sodomy 1 as case was abandoned in courts due to sodomy crime scene Tivoli Apt not yet build despite stained mattress from Tivoli was foolishly paraded in courts for months.

        This is poetic justice to Najib also and bring Atok Saka accountable for all his actions. Atok Saka has helped himself with the stolen money for nefarious reason to jail political enemy.

        1. noted with tks…

  24. Firdaus Wong Pengarah Film Lucah Melayu Berlesen Penuh

    Idea dan kerja = Rafizi
    Kerja tanpa idea = Khemah Besar
    Tak kerja tanpa idea gaji masuk = ???

    Disclaimer
    Mungkin Mahathir dengan manifesto rekaan PRU15 PILIHLAH DAKU JADI PM MU
    atau mungkin juga 70 Menteri yang anaknya perlu outrider

    1. ..tak kerja, gaji masuk…

      tapi byak helah & dalih utk melakukan nya..

      lalu lebai2 #bingai menjadikan sedemikian maqam tertinggi percapaian kepercayaan agama yg dibawa..

      lain pula dgn situa bingai yg serba nyanyuk, makan kecil tidak menyelerakan nya, perlu buat bail-out, utk menukarkan ‘tidak mudah lupa’ kpd ‘buat2 lupa’ pula..

  25. ..sejarah kekaguman manusia yg berani menyatakan #kemanusian mereka kerap dijelmakan dari dulu kala hingga kini dan akan berterusan pd masa hadapan …

    tamaddun manusia memerlukan kemunculan ‘kebijaksanaan’ sesama manusia utk mencari jalan penyelesaian kemelut yg ada..

    the moment of reckoning kerap berlaku hanya bezakan nya samada melibatkan rakyat & negara atau hanya melibatkan keluarga dan masyarakat sekeliling sj..

    a reminiscent, satu kenangan yg akan dipertontonkan utk menjadikan contoh ‘keberanian’ mereka2 melakukan perubahan dari keadaan ‘stale’ lalu mencetuskan satu suasana ‘euphoria’ pd yg mengharapkan nya..

    penganguran #martin hurken dari pekerjaan ‘bakery’ tidak mematahkan semangat nya utk membawa pembaharuan utk menyanyi, telah menjadikan keluarga dan masyarakat terpegun dgn kebolehan nya …

    #rafizi tidak kecuali, terpendam rasa berani utk membawa perubahan agar dapat memberi satu alternatif terbaru pd rakyat & negara..

    apekah #pkr/#pH akan menerima perubahan, sedangkan rakyat tertunggu2 ketibaan sedemikian rupa…

    apekah #situa bingai akan menyesal tidak mengunakan kebolehan nya utk perkasakan pemerintahan nya yg diamanahkan oleh kepimpinan #pH yg ada..

    tapi #situa nyanyuk lebih teruja memilih #assmin kerana #situa sentiasa berdendam melalui ‘tidak mudah lupa’ nya…

    1. Ini pendapat kamu saja.

      Ramai yang berpendapat berlinan.

      22 tahun pemerintahan, tiada siapa yang boleh buat lebih baik dari apa yang di buat nya.

  26. kini #rakyat dapat dgn jelas ape yg #rafizi cuba bawa dgn #idea perjuanagan nya …

    apekah #rafizi yg perlu disanjungi atau #idea perjuangan nya yg perlu dihayati…

    jika yg terdahulu dijadikan ukuran, sepertimana muhammad anak aminah dijadikan idola oleh penganut2 nya..

    jika #idea perjuangan dijadikan ukuran, sepertimana perlu dilakukan oleh #kenabian muhammad, tercetus dari nya akan ada ramai lagi #rafizi yg akan dizahirkan..

    ape akan terjadi jika idea ini berkumandang di setiap sanubari rakyat yg inginkan pembaharuan…?

    siape yg memenangi timb president #pkr antara kedua2 mereka, ini membawa kpd penjenamaan #pkr utk meneruskan menghadapi #pru15 sj..

    tapi nika #rafizi memenangi timb president, be damned sure, #pkr akan bangkit semula dgn bergaya…

    yg perlu gendang perang di rentakan dgn ‘right the note & pitch’, bukan sj pengundi2 yg sediada, burung2 di pohon2 turut menyanyi bersama..

    ..ini yg #situa bingai serba nyanyuk rasakan #rafizi duri utk melebarkan kuasa nya..

    bukan kerana dia #rafizi tapi kerana sifat authentic yg kerap menghayati hati..

Leave a Reply to Anon Cancel reply

Your email address will not be published.