NAJIB SUDAH TAK RELEVAN, HANYA 4% MAHUNYA KEMBALI BERBANDING 21% SOKONG ISMAIL SABRI

Meskipun populariti bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dilihat meningkat kebelakangan ini namun, hanya empat peratus pengundi mahu beliau kembali menerajui negara.

Maklumat itu dikongsi Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli yang mendakwa, data berkenaan merupakan dapatan kajian yang dilakukan pada akhir Februari lepas.

Bahkan, dakwa Rafizi, Ahli Parlimen Pekan itu merupakan pilihan terakhir selepas lima tokoh politik lain termasuk seorang lagi bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Empat nama yang lain ialah Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tan Sri Muhyiddin Yassin; Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi; Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Walaupun dia (Najib) cukup perasan (Najib) dia cukup popular tapi 4 peratus sahaja pengundi yang rasa nak Najib kembali.

“Datuk Seri Ismail Sabri merupakan individu paling tinggi menerima undian iaitu sebanyak 21 peratus,” kata Rafizi dalam temubual bersama SkopMG.

Menurut Rafizi lagi, kajian tersebut melibatkan 2,500 responden dan diadakan pada setiap bulan.

Rafizi turut mendakwa, keputusan 60 peratus responden menolak nama-nama besar tokoh politik itu, menunjukkan pengundi mahu pembaharuan di dalam kepimpinan negara.

Berdasarkan dapatan kajian itu juga, Rafizi berpendapat, proses peralihan generasi dari aspek politik negara akan mengambil masa yang panjang.

β€œIni kerana kita mewarisi sistem politik satu parti selama 60 tahun lebih.

“Corak dan proses menjadi Perdana Menteri telah dipengaruhi sekian lama oleh hierarki dalam UMNO,” ujarnya.

Perang mulut antara Najib dan Rafizi semakin panas sejak kebelakangan ini terutamanya selepas bekas Ahli Parlimen Pandan itu mengumumkan untuk kembali dalam arena politik negara.

Keadaan semakin hangat apabila kedua-duanya mula berbicara perihal situasi semasa melanda Sapura Energy Bhd(SEB).

Sumber – https://www.google.com/amp/s/www.astroawani.com/berita-malaysia/hanya-4-peratus-mahu-najib-kembali-jadi-pm-21-peratus-pilih-ismail-sabri-rafizi-354998%3Famp%3D1

Updated: 3 April 2022 — 10:44 pm

34 Comments

Add a Comment
  1. PM tepi minta sign watikah nak jadi calon – utusan menipu

  2. Encik Budin

    Rafizi bilang PH perlu bersikap realistik. Dalam keadaan sekarang katanya PH sukar untuk memenangi PRU15. Najib pun tumpang semangkok buat komen. Katanya di dalam khemah besar yang cuba dibangunkan oleh PH, ada ramai orang mahu menjadi Perdana Menteri. Jika menang pun pasti mereka akan tikam-menikam sesama sendiri.

    Betul kata bosskurrr tu walaupun dia kuat berbohong. Kononnya Pak Arab hadiahkan pink diamond pada Kak Ros. Kalau Kak Ros tu cun melecun macam Sajat lain la……..

  3. HA HA HA

    πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    Si tua kurap itu bagai kehilangan arah dan haluan
    Akibat kejahatan nya..dia terima akibat & habuan!
    Kat posting Budin ini dia spt kehilangan tumpuan
    Asyik dgn Bg Ali saja lah menyedapkan kemaluan
    πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

    KAH KAH KAH

  4. HA HA HA

    πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    Si tua kurap kini tak lagi tampil utk nak bertempur
    Dpn anak cucu, dia pura2 sakit gastrik mngelupur
    Tapi rupa2 nya kalut dgn pinggan & sudu di dapur
    Apa lagi kerja, kalau tak menghadap nasi campur
    πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

    KAH KAH KAH

  5. HA HA HA

    πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    Hairan, tak nampak pun kelibat, si kurap tua renta
    Selalunya anjing tu akn keluar awal dgn caci nista
    Mmg sah dia tak puasa..mcm yg Din Remos kata
    Org bangun sahur dia asyik berdengkur membuta
    πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

    KAH KAH KAH

    1. HA HA HA…

      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Org semua kalut sahur, tapi si kurap itu tk bangkit
      Apakah dek asyik kena luku dia sudah jatuh sakit?
      Itu lah, nak lagak kapal tk sedar diri tu hanya rakit
      Kat sini, dia tak lbih dari anjing yg menyalak bukit!
      πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•
      πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

      KAH KAH KAH

      1. HA HA HA…

        πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
        Seronok betul, si kurap tu Kejora balun dan bantai
        Nampak nya, dari luar saja yg anjing tu mengintai
        Kini, si tua tu tidak juah lagi nak berlagak jadi otai
        Agaknya betul lah, di bulan puasa syaitan dirantai
        πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
        πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

        πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

        KAH KAH KAH

        1. HA HA HA…

          πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
          Tak ada lagi kelibat si betina tua renta tetek labuh
          Selalunya dia muncul mencaci cacah sblm subuh
          Apakah, luka parah anjing itu, belum lagi sembuh?
          Atau dia kini bersmbunyi takut kena Kejora tabuh!
          πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
          πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

          πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

          KAH KAH KAH

  6. #lokmankeldai akan sentiasa di gunakan oleh #najib sepertimana #jamaljamban digunakan oleh #najib hingga pru 14 …

    dgn #lokmankeldai spearhead kekebalan #najib sudah mencukupi utk meneruskan penjenamaan #najib sebagai pemimpin yg serba bingai dlm negara…

    popular kah #najib? sudah pasti dgn scandal yg dihadapi nya, malah lebih popular nya #najib bila #rosmah bersama nya…

    tapi yg amat popular #najib bila mana, wang di gunakan utk penjenamakan popularity nya…

    mCa & mIC terpaksa pergunakan popular #najib utk popularkan brand kelesuan mereka…

    tidak kah terdahulu, hadi mengunakan #najib utk bersetubuhan dlm kolam mua”FUCK”at yg sama…

    tapi yg masih tidak berani mengambil iktibar dlm kemulut ini, #anwar dgn pragmatik nya, hinggakan ramai disekeliling nya mengunakan nya utk melakukan plot little napolean mereka…

    louis XVI yg di jaga oleh mereka2 dgn prinsip “one for all and all for one”, sepertimana consensus yg di gunakan oleh kepimpinan, “agreed to disagree”, hanya doktrine semata2…

    oleh demikian…

    “jgn percaya pd semua yg di fikirkan betul”

    maka kepimpinan sekeliling bentangkan “worst case senario” utk di bahaskan, tidak mereka ketahui, the worst case senario telah memakan emosi mereka2 yg ada..

    ..hinggakan tidak dapat membezakan bahawa perkara yg belum berlaku telah mengambil tempat dlm emosi setiap yg ada pd perkara yg belum berlaku…

    “jgn sesekali bergantung pd kalibat sesaorang utk membantu…”

    hingga pH lingkup di buat oleh #sinyanyuktua akhir nya, dgn little napolean2 yg ada di keliling ..

    sesunggoh nya, musuh sebenar bukan di luar, tapi sentiasa ada dlm diri, kerana kesempurnaan itu memerlukan dua polar causal utk sepakat ….

    “batu besar yg mengolek di lereng bukit, akan berhenti, bila dynamic yg melibatkan “cause and effect” sampai kesepakatan mereka; kerana kedua nya tidak akan melampaui sempadan…

    ..kerana air 2 lautan itu bila bertemu, tidak akan kedua2 nya melampaui batasan mereka…

    perjuangan itu tidak lain, satu mengurusan mengurus 2 kejadian yg tidak melampaui antara mereka, tapi bila kedua nya bertemu, sentiasa memberi “reaction” melibatkan emosi dan kepentingan…

    maka nya senang sekali jadi pemusnah dari membina, dan ini berjaya dilakukan oleh #najib dgn para2 cybertrooper nya…

    a strategic head-on perlu utk membendung agar yg membina dapat mengawal agar pemusnah2 tidak melampaui kesempadanan yg ada…

    dgn 2 kejadian Alam manusia terperangkap dgn nya, ini kan pula dgn 6 kejadian Alam, transcending dari Ahadiah berakhir ke Insaniah…

    satu lingkaran Genesis, yg membezakan manusia dgn kemanusian mereka…

    maka jgn kalian mendustai nikmat yg telah di berikan…

    .

  7. INi NASIHAT KHAS UNTUK BG RIANI AUW AUW..🀣

    πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    Usahlah dibiarkan diri tu jadi sesat terus menerus
    Tinggallah ajaran John Doe balik ke jalan yg lurus
    Insaf dan berubah sblm dimandi dgn kapur barus
    Ok lah jom ikut Kejora baca quran kita bertadarus
    πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
    πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³

    πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

  8. Nasihat ana terimalah seada
    Semoga rakan2 semua insaf
    Jangan pula ada yg mengada
    Jom kita pakat2 rapatkan saf

  9. Ramadhan bulan mulia
    Didik diri menjadi aulia
    Jiwa seindah bga dahlia
    Sifat baik sentiasa selia

    Ruang komen kena dijaga
    Kesian Tn. Budin menulis
    Harap nasihat ini disiaga
    Ok, kojolla ,jgn menangis

    1. HA HA HA

      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Tak usahlah blog ni Bg Riani cuba nak kawal selia
      Kejora pun tau le, yg Ramadhan ini bulan yg mulia
      Tapi ntah kenapa, tetiba jer teringat kat Dik Nadia
      Buat si dia, salam diutus, diiringi sekuntum dahlia
      🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      β€οΈπŸ§‘πŸ’›πŸ’šπŸ’™πŸ’œπŸ€β™₯οΈπŸ’˜πŸ’πŸ’–πŸ’—πŸ’“πŸ’žπŸ’•πŸ’Œβ£οΈπŸ’šβ€οΈ
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

  10. Nasihat aku pada Wak GKK mulai esok
    Jangan coba-coba masukkan gmbar babi
    Ubah perangai tu,bulan mulia ni bonggok
    Takkan hang tak tau,dah 80an ni combi!!

    awwwww awwwwww awwwwww

    1. HA HA HA…
      BG RIANI PUN JENIS TAK RETI MALU JUGA KER..🀣

      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Sian betullah kat Bg Riani geng DAPigs kafir harbi
      Mcm sepupu le juga, mncaci cacah dia pnya hobi
      Sepupu pula tak serikΒ², asyik kena lanyak bertubiΒ²
      Mau le tidaknya, muka tebal serupa dgn kulit babi
      πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–
      πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

      KAH KAH KAH

  11. Lebih baik penguasa blog kasi geng Al-Mahdi
    balun dah terus mbalun,si wak GKK kaki judi
    ok la,selepas berwirid dan berzikir,nk gi mandi
    malam bulan ramadhan nih,doa kita menjadi

    1. HA HA HA.. BG RIANI NI MABOK KER..?🀣

      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Kasihan sungguh lah dgn Bg Riani bapok tua kedi
      Masih caya ajaran sesat John Doe pasal alMahdi
      Rasa nya, si tua ini demam kuat dek malas mandi
      Atau pun mabok mcm sepupu, bnyak minum todi
      πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

      KAH KAH KAH

  12. huhuhu
    πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    Konon pantun pada Nadia,rupanya Bg Ali
    Kojolla cuba ttukar petrol,rupanya diesel
    Jangankan janda muda,dara jauh sekali
    Sbb mereka tahu,wak yg dia ala sz pensel
    πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

    yeahhhhhhh dah kena rudal nih..
    kojolla gkk LARI CIRIT tak cukup tanah
    malu,sbb tembelangnya dibuka!!!
    kah kah kah
    LARI KOJOLLA LARI!!!1!1

    BELUM SAMPAI DAHAN,TERCIRIT SUDAH
    TEKEJOT SERANGAN TERKINI,CA I BUT
    KEPADA BG ALI BESI BURUK NGADU DAH
    SEBAB DIBALUN LAWAN,OTAK SERABUT

    1. HA HA HA.. BG RIANI KERAπŸ’ KONGKANG BADUT🀑..🀣

      1. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
        Rentikanlah Bang Riani nak cari publisiti murahan
        AsyikΒ² diulang cerita lapok basi berak atas dahan
        Nanti kot mcm sepupu pula, jadi objek belasahan
        Akhirnya ke perdu pokok kayu ara, dia pnya tuhan
        πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
        πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

        πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

        KAH KAH KAH

        1. HA HA HA..
          NAPER BG RIANI NI BODOH SANGAT?🀣

          πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
          Naper lah Bg Riani dilahirkan begitu bodoh sekali?
          Apalah punya benak, dikatakan Nadia itu Bang Ali
          Tak takut kah kot nanti kena Kejora lanyak & buli?
          Mcm sepupu tu, smpai londeh kain & tanggal coli
          πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
          πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

          πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

          KAH KAH KAH

          1. HA HA HA..
            RENTIKANLAH MERAPU TU BG RIANI KERAπŸ’ KONGKANG OI..🀣

            1. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
              Bg Riani msih juga buat komen mengarut merapu
              Kandungan pos langsung dia tidak pernah tumpu
              Tujuan komen, hanya untuk nak membela sepupu
              Sbb esok nk samaΒ² tangkap katak dan kupu-kupu
              πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
              πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

              πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
              Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
              🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

              KAH KAH KAH

  13. Salam Bro Din Remos,

    Izinkanlah Kejora bawa komenΒ² Bro dari post yg lalu ke sini:

    1. ____________________________________________________
      Din Remos
      3 April 2022 2:15 pm

      Lohhhh. Kok nama guwe disebut-sebut. Udah lama guwe tidak mampir ke mari. Rupa-rupanya masih ada cerita pemantun dengan nenek tua ya……juga Zunnun … marah-marahkan Wak Najib. Kok dulu marahnya sama Sheikh Hadi……

      Reply
      ____________________________________________________

      1. HA HA HA.. BRAVO DIN REMOS!

        πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
        Seronok lah rasa bila Din Remos kini dah kembali
        Tidak spt Zunnun, Din lebh banyak sindir dan perli
        Kejora kini ada geng utk tibai si tua kekasih Bg Ali
        Bersama dgn Zunnun, marilah nek tua itu kita buli
        πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
        πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

        πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

        KAH KAH KAH

        1. ____________________________________________________
          Din Remos
          3 April 2022 3:04 pm

          Pak Sheikh cakap yang Nabi kata…

          β€œTidak tergolong di kalangan mereka yang beriman apabila dia kekenyangan sedangkan jirannya di dalam kelaparan…”

          Kalau nenek tua tu kekenyangan sekarang ini sedangkan Din Remos sedang kelaparan, memanglah dia tidak beriman sebab orang lain lapar kerana berpuasa, tapi dia kekenyangan tedarah di siang hari……KAH KAH KAH….

          Reply
          ____________________________________________________

          1. HA HA HA.. BRAVO DIN REMOS!

            πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
            Rasa bersyukur, dgn Din Remos pnya kepulangan
            Pasti nya ramai musuh nenek yg bertepuk tangan
            Din tanpa segan silu menibai itu nek tua bajingan
            Dikata nek tedarah siang hari..asyik kekenyangan
            πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
            πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

            πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

            KAH KAH KAH

            1. HA HA HA.. BRAVO DIN REMOS!

              πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
              Seronok btul le rasa, bila Din Remos hadir ke mari
              Mmg sgt mnghiburkan, komen yg Din Remos beri
              Pasti nya si nenek tua tu jdi bengang tidak terperi
              Din kata nek tu kekenyangan tedarah di siang hari
              πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
              πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

              πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
              Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
              🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

              KAH KAH KAH

              1. HA HA HA.. BRAVO DIN REMOS!

                πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
                Mmg bagus sgt lah nenek tua tu Din mari hentam
                Din seolah-olah kata nenek itu geng plastik hitam
                Kepala si nenek tua tu bagaikan Din pijak & latam
                Agaknya, dek terkejut beruk, nek tua itu kini pitam
                πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
                πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

                πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
                Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

                KAH KAH KAH

                1. HA HA HA..
                  PADAN MUKA NENEK TUA MUNAFIQ..🀣

                  1. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
                    Siapa nek tua Din mksudkan tentu dapat kita teka
                    Orgnya tu perangai budakΒ² walau dah tua bangka
                    Dia munafiq, lidah bercabang & ramai yg tak suka
                    Akhirat nanti..di tingkat paling bawah, dlm neraka
                    πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯
                    πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
                    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

                    πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
                    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                    🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

                    KAH KAH KAH

                    1. HA HA HA..

                      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
                      Sian sungguh nenek tua..AtokSaka punya balachi
                      Dia nk lagak hero Tamil, tk sedar diri itu meenachi
                      Bkn sja Kejora, Zunnun dan Din Remos juga benci
                      Kini nenek tua itu terdiam monyok, mulut terkunci
                      πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
                      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

                      πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

                      KAH KAH KAH
                      (Credit to Zunnun & Din Remos)

                    2. Bro Din Remos,

                      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
                      Si kurap fasiq tu hidup nya tk ada tujuan dan arah
                      Akhirat nanti, mmg dia akan menderita dan parah
                      Asyik dengki cmburu..dek hati tu ada kudis barah
                      Ramadhan ke apa ker sama jer dia mentekedarah
                      πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
                      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

                      πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

                      KAH KAH KAH

Leave a Reply

Your email address will not be published.