JIKA LAMBANG LAMA TIMBULKAN MASALAH, LEBIH BAIK PH FIKIR REKA LOGO BARU

Walaupun keputusan Majlis Presiden PH yang membenarkan PKR menggunakan logonya sendiri dalam PRN Johor harus dihormati, langkah tersebut tetap dilihat tidak praktikal dalam erti kata untuk memperlihatkan kesepakatan serta kewibawaan gabungan tersebut sebagai bakal kerajaan kepada rakyat umum.

Di sebalik soal kekeliruan kepada pengundi mungkin boleh diatasi serta diminimakan dan penggubaan logo yang berbeza itu suatu percubaan yang barangkali ada kebaikannya, dalam masa yang sama ia mesti diakui sedikit mencalarkan imej Anwar Ibrahim selaku peneraju PH.

Selaku Presiden PH dan calon Perdana Menteri, Anwar seharusnya memupuk dan mengukuhkan persamaan dalam semua parti yang menyokongnya, bukan membenarkan perbezaan berterusan.

Selain itu, dengan gabungan PH sudah terdaftar dan logonya telah sedia wujud, membenarkan PKR menggunakan logo parti sendiri adalah langkah ke belakang yang tidak mencerminkan keinginan untuk maju ke hadapan.

Mengguna logo sendiri hanya boleh diterima jika gabungan PH belum lagi didaftarkan secara rasmi sebagaimana ketika PRU14 dahulu.

Sekarang PH sudah didaftarkan, maka ia hendaklah digunakan sepenuhnya, baik nama atau logonya sekali, kecuali jika PKR tidak mahu lagi bersama atau ingin meninggalkan gabungan tersebut.

Daripada segi lain pula, apakah penggunaan logo yang berlainan ini akan berterusan lagi jika berlaku PRN lain dalam waktu terdekat selepas PRN Johor?

Kiranya PKR berjaya memenangi banyak kerusi dalam PRN Johor melalui penggunaan logo sendiri ini, sudah tentu parti itu akan terus berbuat demikian jika ada PRN lain atau dalam PRU15 akan datang, malah mungkin akan mencadangkan DAP dan Amanah juga menggunakan logo PKR, tetapi bagaimana kiranya prestasi mereka tidak berapa baik?

Apakah PKR akan kembali menggunakan logo PH?

Dalam pada itu, jika PKR terus menggunakan logo sendiri dalam mana-mana pilihanraya selepas ini atau meminta DAP dan Amanah bersetuju dengan logo mereka, katalah kerana ia menghasilkan keputusan yang baik untuk PKR di PRN Johor, tetapi adakah ia benar-benar akan menggembirakan kedua-dua parti itu?

Begitu juga, jika DAP dan Amanah yang bertanding menggunakan logo PH berjaya menang banyak kerusi dan prestasi mereka lebih baik daripada PKR yang menggunakan logo sendiri, apakah ia turut akan membuatkan PKR kembali mahu menggunakan logo PH?

Yang nyata, sebagai sebuah gabungan, lebih-lebih lagi dengan cita-cita untuk menjadi kerajaan, bertanding menggunakan logo yang berasingan bukanlah langkah yang boleh menambahkan keyakinan di mata pengundi.

Pengundi lebih mungkin melihat PH sebagai gabungan yang tidak kukuh dan gagal mewujudkan kebersamaan, waima dalam pertikaian kecil berkaitan logo sekali pun.

Yang pasti gembira dengan penggunaan logo sendiri ini ialah ahli dan penyokong PKR, tetapi dalam pilihanraya, mencapai kejayaan adalah lebih penting daripada segala-galanya.

Apa juga perkara yang boleh menghasilkan kejayaan dan membuatkan orang yakin dengan kita, itulah yang sebaik-baiknya dijadikan keutamaan, bukan menggembirakan satu kelompok saja.

Mendepani cabaran perjuangan yang masih panjang, adalah diharapkan penggunaan logo yang berbeza di PRN Johor ini adalah yang terakhir dilakukan oleh PH, tidak kira apa pun keputusan pilihanraya itu nanti.

Ia tidak harus berlaku lagi di masa-masa yang akan datang.

PH mesti ada keupayaan menunjukkan kebersamaan dan kekukuhannya dalam semua aspek – logo, gerak kerja kempen bersama dan seumpamanya – jika ia benar-benar mahu pengundi yakin dengannya.

Jika logo PH sedia ada menimbulkan masalah serta fobia tersendiri kepada PKR, langkah yang betul ialah mencipta logo baru yang boleh diterima dan disepakati oleh semua parti dalam gabungannya.

Selepas PRN Johor dan menuju PRU15, logo baru PH harus mampu menampilkan kesatuan, kebersamaan dan sekaligus lambang yang mampu memberi keyakinan kepada pengundi. – ShahbudinHusin 28/01/2022.

Updated: 28 January 2022 — 4:56 pm

212 Comments

Add a Comment
  1. HA HA HA

    GOT ENOUGH FUN AND ENTERTAINMENT ON AND OUT OF BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAKðŸĶŽ OTAK KICIK 130 GM NAK KOJOL OLELY.

    GUD NITE, FOLKS.

    😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
    KAH KAH KAH KAH

  2. DINDAðŸŒđDEWIðŸĨ€PUTERI🌷,

    Ha ha haâ€Ķ

    1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅
      Abg bgai harimau garang sentiasa nak mencakar
      Tapi dgn dinda tu, watak yg lembut akan bertukar
      Buat diri mu, coretan madah tidak jemu abg lakar
      Diri, tak kan putus asa, mnanti bunga cinta mekar
      Mmg nk lupakan dinda, satu perkara yg sgt sukar
      Bila abg cuba, makin jdi kuat pohon rindu berakar
      Ohh lupa..musuh abg tu pula hanya badut kelakar
      Mana ler dia termampu lwn abg sorang pendekar
      💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  3. HA HA HA

    DISEBAKAN BIADAB DAN KURANG AJARNYA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 TUH, BUKAN SAJA ‘KEPALA BUTUH PAK DIA’ TAPI ‘LUBANG PUKI MAK DIA’ JUGA KELUAR DLM PANTUNÂē…

    DAN KESIAN KAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA TUA NAK KOJOL PUNYA EMAK.

    😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
    KAH KAH KAH KAH

    INI HAH:

    1. HA HA HA

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Mmg anak haram TN anjing itu, moral dah runtuh
      Bila Kejora pantun cinta..dia nak bantai dan tutuh
      Tapi dia komen “hero taik kucing” tak bleh sentuh
      Blog nak dibuat harta pak dia punya kepala butuh
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      KAH KAH KAH

      1. HA HA HA

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Puki mak dia lah TN anjing kurap tua kudis sopak
        Komen dari kita, dia asyik sja nak terkam celapak
        Tapi dia mengarut..kita disuruh buatÂē tak nampak
        Itulah namanya, ‘undangÂē dia punya kepala bapak’
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        KAH KAH KAH

        1. HA HA HA

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          Mmg ler lawak giler, undang2 TN anjing tua renta
          Dia bebas kalau nak melempar makian caci nista
          Tapi..kita mesti komen ikut pos, itu yng dia minta
          Itu lah, “undang2 TN anjing puki kurap kudis buta”
          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          KAH KAH KAH

          1. HA HA HA

            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            Dengki betul TN Anjing, bila Kejora nk pikat Nadia
            Tpi..berdepan cacian anjing tu Kejora dh bersedia
            Auta putar alam dia tu..mengalahkan Keling India
            Blog ni cuba nk dibuat harta kepala butuh pak dia
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

            KAH KAH KAH

            1. HA HA HA

              😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
              TN anjing nak cetus kat sini panas punya bahang
              Mmg tak sedar diri ler itu betina puki terpelahang
              Kalau jantan, mmg lekang dagu dia punya rahang
              Sbb betina..Kejora setakat nk kata puki mak hang
              🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
              Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
              ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

              KAH KAH KAH

              1. HA HA HA

                😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                Mmg ler TN anjing tu maruah & moral dah runtuh
                Dia acah orng tak apa, tapi dia tak boleh disentuh
                UndangÂē yang dia buat itu, kita dikehendaki patuh
                Itulah nama ‘undangÂē pak dia punya kepala butuh’
                🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                KAH KAH KAH

                1. HA HA HA

                  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                  TN anjing biol itu buruk diri dia tak mahu perbaiki
                  Di blog ini, dia boleh bebas klau nk mencaci maki
                  Kita ni, kena komen ikut pos, itu yg dia kehendaki
                  Itulah nama, ‘undangÂē mak dia punya lubang puki’
                  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                  KAH KAH KAH

                  1. HA HA HA

                    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                    ðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋðŸ‘ŋ
                    Lawak gilerr lah, undangÂē binatang TN Anjing ifrit
                    Kat blog ni dia bebas nak memaki caci pekik jerit
                    Tapi kita ini pulak, disuruh ikut ‘blog post straight’
                    Itulah nama ‘undangÂē mak dia punya lubang burit’
                    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    KAH KAH KAH

                    1. HA HA HA
                      (Campoq slang Kedah sikitðŸĪĢ)

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      TN anjing tu perangai dia serupa dngn anjing liaq
                      Dah tua meghekot tapi akai mcm budak tk baliaq
                      Dekat blog ni dia nak kawai habih, hulu dan hiliaq
                      Blog nk dibuat, harta pak dia punya batang peliaq
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

  4. DALAM BLOG POST YANG LALU, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SEBUT NAMA DIA DALAM KOMEN TAPI GUNAKAN NAMA PENGKOMEN SEBAGAI ANONYMOUS.

    KEPALA BAPAK DIA.

    1. BAGUS JUGA NAJIB KLEPTO WAL JIBO POPULARKAN KATA2 KEPALA BAPAK DIA.

      KESIAN TUN RAZAK.

      1. DAN BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOL PUNYA BAPAK.

        1. DALAM BLOG POST YANG LALU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 SEBUT NAMA DIA DALAM KOMEN TAPI GUNAKAN NAMA PENGKOMEN SEBAGAI ANONYMOUS.

          KEPALA BUTUH PAK DIA.

          😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
          KAH KAH KAH KAH

          1. BAGUS JUGA KEJORA HERO WAL SADO POPULARKAN KATA2 “KEPALA BUTUH PAK DIA”.

            KESIAN PAK TN ANJING🐕

            😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
            KAH KAH KAH KAH.

  5. HA HA HA

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
    Pmbaca rasa gmbira, bila hadir si pengemis cinta
    Blog dihiasi dgn bunga2an & keindahan kata-kata
    Tapi naper tak diterjah pun oleh si kurap tua renta
    Apakah mata kelabu dia tu dah bertukar jadi buta
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    KAH KAH KAH

    1. PENGEMIS CINTA KEPALA BAPAK DIA.

      1. DENGKI DGN PENGEMIS CINTAâĪïļ?

        KEPALA BUTUH PAK DIA!

        😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
        KAH KAH KAH KAH

        1. AIKK…

          NAPER BINTANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 TETIBA MENYERANG KAJORA?

          KEJORA TAK GANGGU DIA PUN! KEJORA CUMA CAKAP DLM PANTUNÂē TU:
          “bau kurap dan busuk hapak”
          “bunyi anjing punya tapak”
          “si tua kurap itu kelabu mata, tak nampak”
          “si kurap tua renta”
          BERSERTA GAMBARÂē ANJING🐕 JER…

          DIA TERASA KER?

          😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
          KAH KAH KAH KAH

          1. HA HA HA

            DIA TERASA DIRINYA TU:

            “Anjing🐕 tua renta kurap busuk hapak mata kelabu…”

            😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
            KAH KAH KAH KAH

            1. HA HA HA

              😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
              Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
              Tapi bila cakap anjing je, mula le dia kelam kabut
              Dia terasa, diri itu anjing, ini nenek tua otak sabut
              Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
              Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
              ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

              KAH KAH KAH

              1. HA HA HA

                😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                TN anjing jalang tampil, utk mmpamir kedunguan
                Sbgai anjing, dia dah tampil membuat pengakuan
                Tapi silap ler dia sudah pergi jolok sarang tebuan
                Awal2 lagi..anjing anak haram ini dah dpt habuan
                🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                KAH KAH KAH

                1. HA HA HA

                  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                  TN Anjing dulu nya sekolah kt SJK otak tk cerdas
                  Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
                  Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
                  Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
                  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                  KAH KAH KAH

                  1. HA HA HA

                    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                    TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
                    Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
                    Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
                    Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
                    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    KAH KAH KAH

                    1. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
                      Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
                      Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
                      Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

                    2. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
                      Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
                      Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
                      Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

  6. HA HA HA

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Tadi, macam tercium bau kurap dan busuk hapak
    Bgaikan terdengar akan bunyi anjing punya tapak
    Kini, seorang pengemis cinta, dtg ke sini melepak
    Tak kan, si tua kurap itu kelabu mata, tak nampak
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    KAH KAH KAH

  7. DINDAðŸŒđDEWIðŸĨ€PUTERI🌷,

    ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜Ĩ
    💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸĩïļðŸŒŧ🌞💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸŒđ💐
    Rindu abg pada dinda, mmg bukn alang kepalang
    Terasa bgitu sepi..sejak adinda pergi menghilang
    Hasrat nan suci ini, tiada siapa yg dpt meghalang
    Klau cuba, jadi mcm si tua tu ler bernasib malang
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    KAH KAH KAH

    1. DINDA DEWI KEPALA BAPAK KAU.

      TULIS KOMEN IKUT TAJUK POST LAH, WAK GONTOL KEJORA BADIGOL.

      1. YG INI, IKUT POST KER, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕?:

        ______________________________________________
        Anonymous
        29 January 2022 11:24 am

        Mana Wak Gontol Kejora Kojol.

        Tak masuk sini lagi.

        Dah betol2 kojol ke.

        Reply
        ______________________________________________

        😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
        KAH KAH KAH KAH

        1. CERMIN LAH DIRI TU SIKIT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 OTAK KICIK 130 GM OI…

          😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
          KAH KAH KAH KAH

          1. RAKAN-RAKAN BLOG,

            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            ðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪēðŸĪē
            Kejora nak berdoa..mari rakanÂē samaÂē ucap amin
            Kita tadahkan tangan, mohon kpd Rabbul ‘Alamin
            Minta keselamatan kesejhtaraan negara terjamin
            Do’akn juga, TN anjing terbuka hati nk beli cermin
            🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            KAH KAH KAH

            1. WOI TN ANJING🐕 8:39 PM,

              😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
              Woi Binatang TN Anjing, betina tua biol pekak tuli
              Hal tepi kain org pulak, jgn asyik nak ambil peduli
              Muka kulit babi hang itu, elok cermin lah sesekali
              Jgn hanya cermin, bila bersolek nak jumpa Bg Ali
              🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
              Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
              ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

              KAH KAH KAH

  8. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA TUA NAK KOJOL ASYIK MENGHARAPKAN KEJORA BERHENTI BERPANTUN CINTA.

    APA NAK DAYAKAN, OTAK SUDAH TUA, TAK DAPAT MEMIKIR BANYAK ATAU LAMA.

    90AN MIRIP 1000 TAHUN UMUR MEMANG SUDAH BERAT PUKULAN KPD OTAK NYA.

    😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
    KAH KAH KAH KAH

    1. HARI2 DIBALUN, BEB, PAGI PETANG SIANG MALAM.. TERTIARAP, TERSEMBAM, TERSUNGKUR…

      DIA SUDAH JADI HANYA RANGKA.

      ISI BADAN, OTAK KEBANYAKAN NYA SUDAH TAKDA.

      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
      KAH KAH KAH KAH

      1. BETAPA SENANG NYA HATI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA TUA NAK KOJOL KALAU KEJORA BERHENTI BERPANTUN CINTAâĪïļ.

        TAPI FAT HOPES LAH, TN ANJING🐕.

        KAMU AKAN TERUS DIBALUN, DITIBAI, DIBANTAI, DITERAJANG DAN DILUKU KEPALA SELAGI KAMU MENGARUT NAK JADI “HERO TAIK KUCING” PENGHULU PAK PACAK DI SINI.

        TULIS LAH KOMEN KPD BLOG POST, KURANG LAH KAMU DIBALUN.

        😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
        KAH KAH KAH KAH

        1. LAGI MENIRU KATA2 ORANG, WAK GONTOL BADIGOL NIH – AKAN TERUS DITIBAI, DIBANTAI …

          BELAJAR KE PERINGKAT SJK SAJA, MANA LAH TERDAYA MEMIKI LEBIH DARI ITU.

      2. ASYIK MENIRU KATA2 ORANG AJER WAK GONTOL KEJORA KOJOL NIH.

        MAKLUM LAH, DAH TUA, 90AN TAHUN UMUR.

    2. NYATA WAK GONTOL KEJORA SUDAH TUA BILA MENULIS “90AN MIRIP 1000 TAHUN …”.

      ATAU DIA BODOH BANGANG PASAL HISAB, TULIIS 1000 SELEPAS 90.

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Bodoh bangang Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 mikir boleh balun dia hanya jika tak MENIRU KOMEN. Si bangang ni tak pernah dengar ini negara bebas, FREE COUNTRY, boleh kata apa saja tertakluk kpd undang2 negara.

        Lagi bangang dan tak bertamadun (uncivilized) bila dia mengguna bahasa tadika dan “bodoh taik”.

        Bukti biadab dan kurang ajar, tak dibimbing dek emak bapak nya di masa kecil.

        😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
        KAH KAH KAH KAH

        1. Ho ho ho…

          “PULANG PAKU BUAH KERAS”

          utk Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 pondan dunguâ€Ķ

          😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
          KAH KAH KAH KAH

          1. HA HA HA HO HO HO

            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
            TN anjing, buruk pekerti & buruk jugak rupa paras
            Otak dia sasau sewel & kelihatan mcm tak waras
            Segalah cercaan, yg dibuat, patah balik nya deras
            Anjing iblis itu dah kena, ‘pulang paku buah keras’
            🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
            😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

            KAH KAH KAH

            1. AIKKâ€Ķ
              BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕!

              NAPER HANG MERABAN “MELOMPAT LOMPAT MENJERIT JERIT” MCM KERA🐒 KENA BELACAN TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAKðŸĶŽ HAH?

              SAKIT KEPALA KENA LUKU & MALU YER?

              😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
              KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH â€Ķ(100 JUTA KALI)

              1. HO HO HO

                😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                TN Anjing memekak je serupa ayam dalam reban
                Mahu lagak juah tak padan tua bulu puki beruban
                Dek mgacah Kejora dia terpaksa tanggung beban
                Bila dh kena taji mula le dia meracau royan raban
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                KAH KAH KAH

                1. IKUT SUKA AKU LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAKðŸĶŽ OIâ€Ķ

                  NAK MENIRU KER, NAK MENYALIN KERâ€Ķ
                  ASAL BOLEH LUKU KEPALA & TERAJANG HANG TU KIRA JADI LAHâ€Ķ

                  SIAPA SURUH HANG GATAI PUKI SANGAT NAK CARI PASAI DGN AKU? AMIK LAH HABUAN BILA JOLOK SARANG TEBUAN🐝!

                  😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                  KAH KAH KAH KAH

                  1. HO HO HO

                    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                    TN anjing bagaikan dah kehilangan arah & haluan
                    Kejora tak kacau dia..Anjing tu mari buat serbuan
                    Bila berani acah Kejora, terima sja lah dia habuan
                    Siapa suruh gatal puki sgt..gi jolok sarang tebuan
                    🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
                    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    KAH KAH KAH

                    1. HO HO HO

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      Sian betul, anak haram TN Anjing si bodoh pekak
                      Sblm subuh..dia mari mgacah Kejora nk bertekak
                      Bila jolok sarang tebuan, dapat ler muka bengkak
                      Dah tu, kena tibai sampai tersembam merangkak
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

                    2. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAKðŸĶŽ PONDAN!

                      “SIAPA MAKAN NANGKA DIA AKAN KENA GETAH”

                      “KALAU TAKUT DILAMBUNG OMBAK, JGN BERUMAH DI TEPI PANTAI”

                      “KALAU TAKUT KENA LUKU KEPALA JGN GATAI PUKI NAK CARI PASAI DGN ORG”

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH â€Ķ(100 JUTA KALI)

                    3. HO HO HO

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      TN anjing bodoh dungu mari nk berlagak jadi otai
                      Tapi asyik je anjing tu kena balun tibai dan bantai
                      Itu lah, klau takut ombak jgn berumah tepi pantai!
                      Meroyan raban le dia bila dah tersmbam di lantai
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

  9. MASIH LAGI NAK LIHAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 MENGKOMEN BLOG POST.

    TAPI OTAK KICIK NYA 130 GM TU DAH SARAT, TAK BOLEH MEMIKIR YANG BERAT2.

    MAKA BERTERUSAN LAH OTAK DIA MENJADI KARAT.

    DAN DIA PULA BERTERUSAN JADI BANGSAT KEPARAT!

    MENJADI ANJING🐕 KURAP JALANAN BUSUK MELARAT.

    😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
    KAH KAH KAH KAH

    1. DI ATAS INI BERUK TUA WAK GONTOL MASIH LAGI MENIRU KATA2 PESERTA LAIN.

      APO NAK DIKATO, OTAK NYA SUDAH BENGKRAP.

  10. MASIH LAGI NAK LIHAT WAK GONTOL MENGKOMEN BLOG POST.

    TAPI OTAK NYA DAH SARAT, TAK BOLEH MEMIKIR YANG BERAT2.

    MAKA BERTERUSAN LAH DIA MENJADI KARAT.

  11. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOL ASYIK MENGHARAPKAN TN CABUT LARI.

    APA NAK DAYAKAN, OTAK SUDAH TUA, TAK DAPAT MEMIKIR BANYAK ATAU LAMA.

    80AN MIRIP 90 TAHUN UMUR MEMANG SUDAH BERAT PUKULAN KPD OTAK NYA.

    1. HARI2 DIBALUN, BEB, PAGI PETANG SIANG MALAM.

      DIA SUDAH JADI HANYA RANGKA.

      ISI BADAN, OTAK KEBANYAKAN NYA SUDAH TAKDA.

    2. BETAPA SENANG NYA HATI WAK GONTOL KEJORA KOJOL KALAU TN CABUT LARI.

      TAPI FAT HOPES LAH, WAK GONTOL.

      KAMU AKAN TERUS DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI SELAGI KAMU MENGARUT DISINI.

      TULIS LAH KOMEN KPD BLOG POST, KURANG LAH KAMU DIBALUN.

      1. “DISINI”â€Ķ???

        “SINI” TU PERBUATANNYA MCM MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

        MCM HANG DOK KULUM BTG PELIR BANG ALI KER ATAU MCM BG ALI DOK JILAT BIJI KELENTIT PANJANG HANG TU?

        KALAU DISINDIR KER, ATAU DISIMPAN KER, ATAU DISIMBAH KERâ€Ķ ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OIâ€Ķ

        KAH KAH KAH.

        1. RAKANÂē BLOG,

          KEJORA RASA DAH LEBIH 11 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

          1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.

          2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

          KAH KAH KAH.

          1. ‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
            BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

            ‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

            TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

            KAH KAH KAH.

            1. DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.
              ________________________________________________
              Din Remos
              3 March 2021 10:02 am

              Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanamanâ€Ķ. sia-sia dan menyakitkan hati sahajaâ€Ķ.

              Reply
              ________________________________________________

              1. DIN REMOS JUGA TIBAI TN ANJING🐕 TU KERANA BIADAB & TAK BERBUDI BAHASA:
                ________________________________________________
                Din Remos
                9 March 2021 8:16 am
                Reply to Anonymous

                Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tuâ€Ķ. buang maso ngabehkan bogheh ajoâ€Ķ daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

                Reply
                ________________________________________________

                1. KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
                  PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

                  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                  ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
                  “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
                  Poor upbringing not becoz parents busy working
                  But her poor idiot parents were too busy fucking!
                  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
                  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

                  1. Ha ha haâ€Ķ

                    TN anjing’s🐕 lousy idiot parents in ‘threesome action’ fucking with Bang Aliâ€Ķ

                    In front is her bitch mother, in the middle is her gay dad and at the back is Bang Ali banging her dad’s assâ€Ķ

                    😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                    KAH KAH KAH KAH

                    1. RAKANÂē BLOG,

                      DIN REMOS JUGA TIBAI LAGI TN ANJING🐕 TU KERANA BODOH PIANG TAHAP TADIKA TAPI CUBA NAK TUNJUK PANDAI:

                    2. _____________________________________________________
                      Din Remos
                      15 March 2021 9:36 am
                      Reply to Anonymous

                      Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

                      â€Ķ/ bersambung â€Ķ

                    3. Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Dinâ€Ķâ€Ķ tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

                      Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasahâ€Ķ.kah kah kahhhhh

                      Reply

                    4. INTIPATI DARI BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 TU IALAH:

                      1) Anak Haram TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”

                      2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”

                      3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”

                      4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”

                      5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”

                    5. 6) Anak Haram TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”

                      7) TN Anjing🐕 “akal cetek, fikiran tidak matang setaraf budak tadika.”

                      8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”

                      9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”

                      10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasahâ€Ķ”

                      KAH KAH KAH.

                    6. HO HO HO

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      Di blog ini, mmg TN anjing itu, ramai org tak suka
                      Sbb anjing tu hanya karutan “bodoh taik” dia reka
                      Akal dia pula, hanya setaraf dengan budak tadika
                      Maklumlah umur 90 lbh, dah nyanyuk tua bangka
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

                    7. DIN REMOS JUGA TIBAI LAGI TN ANJING🐕 TU KERANA ENGLISH DIA “BROKEN & ROTTEN”:
                      _____________________________________________________
                      Din Remos
                      28 December 2021 10:14 am
                      Reply to Anonymous

                      What talking youâ€Ķ?

                      Ni bahasa batak ka atau suku kaum temiangâ€Ķ?

                      Guna la bahasa yang betul waema kau nak tulis dalam bahasa jerman sekali pun.

                      Ni saheh si bodoh piang.polis pacak tuhâ€Ķ!

                      Reply
                      _____________________________________________________

                    8. Ho ho ho.. Bravo Bro Din Remos!

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Now you can see, that idiot lady’s way of thinking
                      And, her poor command of English: “what talking”
                      Poor upbringing, not becoz parents busy working
                      But..her poor idiot parents were too busy fucking!
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

                    9. Ha ha ha…

                      TN anjing’s🐕 lousy idiot parents busy fucking in the river when they took her along for a picnicâ€Ķ

                      She was left alone in the bush & being severely bitten by mosquitoes at her face & pussyâ€Ķ

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

                    10. HA HA HA… BRAVO DIN REMOS!

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Agaknya puki TN anjing tu, teruk kena sakit syplis
                      Sbab, hanya karutan tadika yang dia mampu tulis
                      Kebanyakan pembaca lihat anjing tu bersifat iblis
                      Din kata, anjing itu bodoh piang nk pacak jdi polis
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

  12. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 OTAK KICIK 130 GM NAK KOJOL

    1. DIA TEBERAK DAN TERKENCING.

      1. DIA TERKINCIT BILA DIBALUN AMAT SANGAT.

        1. 😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
          KAH KAH KAH KAH

  13. WAK GONTOL KEJORA KOJOL TAK TEBERAK TERKENCING.

    DIA TERKINCIT BILA DIBALUN AMAT SANGAT.

    1. Meracau royan raban kutuk cerca diri sendiri yer Nek nyanyuk?

      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
      KAH KAH KAH KAH

      1. HA HA HA

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing dungu nak menang juga tidak dpt tidak
        Tapi dia mucul sja, terus kepala dia tu kena ledak
        Yg mampu dibuat hanya mengejek serupa budakÂē
        Elok dok bilik bersolek je, bubuh gincu dan bedak
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        KAH KAH KAH

        1. HA HA HA

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing hanya tampil sbg badut pak lawak lucu
          Agaknya dia sdg hantok pala kt meja punya bucu
          Lbh baik lagi kalau dia solek diri dgn bedak gincu
          Atau, keluar gi jalan-jalan, tolong mengasuh cucu
          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          KAH KAH KAH

          1. Waahh.. ramai jugak cucuÂē TN anjing🐕 yg dia nak kena jaga tuh..

            Sian Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Otak Kicik 130 gm tuh…

            😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
            KAH KAH KAH KAH

      2. Bila otak dah bengkrap, Wak Gontol menuduh apa yang org tuduh dia.

        Amat bangsat sekali.

        1. Bila otak kicik 130 gm dia dah bengkrap, tuduhan dari Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 tuh kena balik kat dia.

          Amat bangsat sekali dan malang sekali

          😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
          KAH KAH KAH KAH

  14. Ho ho hoâ€Ķ

    Sian TN anjing cai PH parti haprak hancing
    Dia cuba nak tampil, jadi “Hero Taik Kucing”
    Tapi dpt sakit, mcm tertikam buluh runcing
    Cabut lari lah anjing tu, terberak terkencing

    😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
    KAH KAH KAH KAH
    (CABUT LARI..)

    1. 😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
      KIH KIH KIH KIH
      (TERBERAK..)

      1. 😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
        KUH KUH KUH KUH
        (TERKENCING..)

        1. HA HA HA

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing betina jalang itu, mmg kuat hisap rokok
          Ekor bergelumang tahi hnya harap berderai kokok
          Kena taji, anjing tu cabut lari terbongkok-bongkok
          Terkencing-kencing ler dia kt merata perdu pokok
          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          KAH KAH KAH

          1. HA HA HA..

            SIAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 ALIEN..

            1. DARI PLANET ASING

                1. DAN BADUT BLOG

                  1. OTAK KICIK 130 GM

  15. RAKANÂē BLOG,

    BM SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 DUNGU TERSERLAH LAGI.

    😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
    KAH KAH KAH KAH

    1. _____________________________________________________
      Anonymous
      29 January 2022 8:11 am
      Reply to Anonymous

      LETAK ATAS PUN NAK DI TIRU WAK GONTOL.

      HOPELESSLY DECREPIT BRAIN HE HAS.

      SAD, BUT GOOD FOR WHACKING AND WALLOPING THE OLD GOON.

      Reply
      _____________________________________________________

      “DI TIRU”…???

      1. _____________________________________________________
        Anonymous
        29 January 2022 8:06 am

        KEPALA KICIK, OTAK SEMPIT, WAK GONTOL KEJORA KOJOL NIH.

        CONTOH NYA, GAMBAR KAHWIN ITU TAK TAHU DAH BERAPA PULUH KALI DI KELUARKAN NYA DI SINI.
        _____________________________________________________

        “DI KELUARKAN”…???

        1. “DI TIRU”â€Ķ???

          “TIRU” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

          DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

          KALAU DI NYIRU KER, ATAU DI PELURU KER, ATAU DI PENJURU KERâ€Ķ ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OIâ€Ķ

          KAH KAH KAH.

          1. “DI KELUARKAN”â€Ķ???

            “KELUARKAN” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

            DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

            KALAU DI SANDAKAN KER, ATAU DI SILABUKAN KER, ATAU DI PEKA KERâ€Ķ ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OIâ€Ķ

            KAH KAH KAH.

            1. RAKANÂē BLOG,

              KEJORA RASA DAH LEBIH 11 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

              1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.

              2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

              KAH KAH KAH.

              1. ‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
                BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

                ‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

                TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

                DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

                KAH KAH KAH.

                1. ________________________________________________
                  Din Remos
                  3 March 2021 10:02 am

                  Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanamanâ€Ķ. sia-sia dan menyakitkan hati sahajaâ€Ķ.

                  Reply
                  ________________________________________________

                  1. MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

                    SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

                    TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JANUARI 2022 DAH 11 BULAN LEBIH LAH.

                    KAH KAH KAH.

                    1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

                      MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

                      DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

                    2. ________________________________________________
                      Din Remos
                      9 March 2021 8:16 am
                      Reply to Anonymous

                      Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tuâ€Ķ. buang maso ngabehkan bogheh ajoâ€Ķ daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

                      Reply
                      ________________________________________________

                    3. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

                      DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

                      DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

                      WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

                      KAH KAH KAH.

                    4. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕,

                      ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

                      KAH KAH KAH.

                    5. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕,

                      HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

                      ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
                      TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

                      KAH KAH KAH.

                    6. KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
                      PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
                      “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
                      Poor upbringing not becoz parents busy working
                      But her poor idiot parents were too busy fucking!
                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

                    7. Ha ha haâ€Ķ

                      TN anjing’s🐕 lousy idiot parents in ‘threesome action’ fucking with Bang Aliâ€Ķ

                      In front is her bitch mother, in the middle is her gay dad and at the back is Bang Ali banging her dad’s assâ€Ķ

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

                    8. RAKANÂē BLOG,

                      BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 TU BUKAN SAJA LEMAH BAHASA & TIADA BUDI BAHASA TAPI JUGA BERAKAL FIKIRAN TAHAP BUDAK TADIKA.

                      KAH KAH KAH.

                    9. DISEBABKAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU ASYIK KELUARKAN KARUTAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN, DIN REMOS JADI GERAM, LALU DIN REMOS TAMPIL MEMBELASAH TN ANJING🐕 ANAK HARAM TUH:

                    10. _____________________________________________________
                      Din Remos
                      15 March 2021 9:36 am
                      Reply to Anonymous

                      Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

                      â€Ķ/ bersambung â€Ķ

                    11. â€Ķ/sambunganâ€Ķ

                      Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Dinâ€Ķâ€Ķ tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

                      Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasahâ€Ķ.kah kah kahhhhh

                      Reply
                      _____________________________________________________

                    12. INTIPATI DARI BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 TU IALAH:

                      1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”

                      2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”

                      3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”

                      4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”

                      5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”

                    13. 6) TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”

                      7) TN Anjing🐕 “akal cetek, fikiran tidak matang setaraf budak tadika.”

                      8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”

                      9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”

                      10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasahâ€Ķ”

                      KAH KAH KAH.

                    14. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      Di blog ini, mmg TN anjing itu, ramai org tak suka
                      Sbb anjing tu hanya karutan “bodoh taik” dia reka
                      Akal dia pula, hanya setaraf dengan budak tadika
                      Maklumlah umur 90 lbh, dah nyanyuk tua bangka
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

                    15. RAKANÂē BLOG,

                      DIN REMOS BUKAN SAJA MENDAPATI TN ANJING🐕 TU LEMAH BM & TAK MASUK DIAJAR, TAK TAHU BERBUDI BAHASA, TETAPI JUGA LINTANG PUKANG DLM BI. “ENGLISH-SWAHILI” ANJING🐕 DUNGU SJK TU “BROKEN & ROTTEN”.

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

                    16. INI BELASAHAN TERKINI DIN REMOS KE ATAS ANJING🐕 DUNGU SJK ANAK HARAM TUH:
                      _____________________________________________________
                      Din Remos
                      28 December 2021 10:14 am
                      Reply to Anonymous

                      What talking youâ€Ķ?

                      Ni bahasa batak ka atau suku kaum temiangâ€Ķ?

                      Guna la bahasa yang betul waema kau nak tulis dalam bahasa jerman sekali pun.

                      Ni saheh si bodoh piang.polis pacak tuhâ€Ķ!

                      Reply
                      _____________________________________________________

                    17. Ha ha ha.. Bravo Bro Din Remos!

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Now you can see, that idiot lady’s way of thinking
                      And, her poor command of English: “what talking”
                      Poor upbringing, not becoz parents busy working
                      But..her poor idiot parents were too busy fucking!
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

                    18. Ho ho ho..

                      TN anjing’s🐕 lousy idiot parents busy fucking in the river when they took her along for a picnicâ€Ķ

                      She was left alone in the bush & being severely bitten by mosquitoes at her face & pussyâ€Ķ

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

                    19. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Agaknya puki TN anjing tu, teruk kena sakit syplis
                      Sbab, hanya karutan tadika yang dia mampu tulis
                      Kebanyakan pembaca lihat anjing tu bersifat iblis
                      Din kata, anjing itu bodoh piang nk pacak jdi polis
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

                    20. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      Anak haram TN Anjing, dah tk daya nak alih tiang
                      Mngelupor ler anjing tu mcm ikan keli kena siang
                      Bukan sja Din Remos kata anjing itu bodoh piang
                      Din juga kata anjing tu guna bahasa asli Temiang
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH.. Bravo Din Remos!

                    21. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      Din Remos kata, TN Anjing tu guna bahasa Batak
                      Bagaikan ke tiang, kepala Anjing tu Din dh hentak
                      Pasti nya, merah muka dia & berasap kepala otak
                      Muka kulit babi dia tu dah tak tau mana nak letak
                      🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH.. Bravo Din Remos!

                    22. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      TN anjing iblis mari ke blog nk berlakon jadi lebai
                      Tak nak insaf diri, walau dah tua kubur melambai
                      Baru kini dia sedar, itu anjing lahanat maa chi bai
                      Kawan Kejora, Bro Din Remos mari tumpang tibai
                      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH
                      (Credit to Din Remos)

                    23. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      Baru lah dia tahu, TN anjing keturunan penyamun
                      Dgn Din Remos tu anjing itu dh kena maki hamun
                      Kini..dia bersedih pilu, termenung & mengelamun
                      Tk dapat jumpa Bg Ali..puki dia dijolok dgn timun
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH
                      (Credit to Din Remos)

                    24. Ha ha haâ€Ķ

                      TN anjing🐕 sdg membelek-belek lubang puki dia makin luas lps dia jolok dgn timun dek gian teringat btg peliaq Bg Ali..

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

                    25. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
                      Seronok betul lihat Din Remos kmbali mngganas!
                      Sbb Din sentiasa keluar dgn komenÂē yang bernas
                      TN Anjing psti mgelupor..bgai cacing kena panas
                      Puki dia pulak seperti kena geser dgn kulit nenas
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH
                      (Credit to Din Remos)

                    26. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      TN anjing rasa bgai muka kena tampar berdamar
                      Sakit lah hati..dpt malu besar & maruah tercemar
                      Nanti, anjing itu akn menyalak dari sebalik kamar
                      Dia akn tuduh, Din Remos tu Kejora yg menyamar
                      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

  16. KEPALA KICIK, OTAK SEMPIT, WAK GONTOL KEJORA KOJOL NIH.

    CONTOH NYA, GAMBAR KAHWIN ITU TAK TAHU DAH BERAPA PULUH KALI DI KELUARKAN NYA DI SINI.

    BUT WE ARE NOT ENDLESSLY SUFFERING FOOLS LIKE HE IS.

    BILA LIHAT TELATAH NYA, KITA SENYUM SINIS SAJA LER.

    MENGETAWAKAN BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOL NIH.

    1. “OTAK SEMPIT”…???

      OTAK SIAPA TUH?

      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
      KAH KAH KAH KAH

      1. MARI RAKANÂē, KITA LIHAT DI BAWAH INI, KOMENÂē ANJING🐕 DUNGU SJK TUH PASAL OTAK:

        1. ____________________________________________________
          Anonymous
          13 January 2022 6:42 am
          Reply to Anonymous

          Dia otak tak besar. Otak manusia purata 130 gm berat nya.

          Dia punya hanya 110 gm gamak nya.

          Reply
          ____________________________________________________

          1. ____________________________________________________
            Anonymous
            14 January 2022 10:07 am
            Reply to Anonymous

            MEMANG NYATA BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOL NIH.

            ORG DAH KATA PURATA BERAT OTAK MANUSIA IALAH 130 GM.

            BILA DAH BANGANG BONGOL TUH, MCM MANA DAN BILA2 PUN DIA BEGITU.

            Reply
            ____________________________________________________

            1. ____________________________________________________
              Anonymous
              20 January 2022 9:21 am

              BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BADIGOL TAK TAHU 130 GM IA LAH BERAT OTAK MANUSIA BIASA.

              MANA DIA TAHU SEBAB DIA PUNYA HANYA 110 GM.

              Reply
              ____________________________________________________

              1. HA HA HA

                TAK HENTIÂē DAN BERIYA-IYA ANJING🐕 ALIEN DUNGU ITU NAK CERITAKAN PASAL PENGETAHUAN SESAT DIA TENTANG OTAK MANUSIA YG DIA BELAJAR MASA SJK DULU TUH!

                😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                KAH KAH KAH KAH

                TAPI CUBA LIHAT KEBENARANNYA:

                1. ARTIKEL 1:

                  The human brain weighs about 3 lbs. (1.4 kilograms) and makes up about 2% of a human’s body weight. On average, male brains are about 10% larger than female brains, according to Northwestern Medicine in Illinois. The average male has a brain volume of nearly 78 cubic inches (1,274 cubic centimeters), while the average female brain has a volume of 69 cubic inches (1,131 cubic cm). The cerebrum, which is the main part of the brain located in the front area of the skull, makes up 85% of the brain’s weight.

                  https://www.livescience.com/29365-human-brain.html

                  1. ARTIKEL 2:

                    UKURAN OTAK MANUSIA

                    Dari segi berat badan, rata-rata otak manusia dewasa mempunyai berat 1300 hingga 1400 gram atau sekitar 3 paun.

                    Dari segi panjang, rata-rata otak berada di sekitar Panjang 15 sentimeter.

                    Sebagai perbandingan, otak bayi manusia yang baru lahir beratnya kira-kira 350 hingga 400 gram atau tiga perempat paun.

                    Lelaki cenderung mempunyai otak yang lebih besar daripada wanita. Setelah mengambil kira berat badan secara keseluruhan, otak lelaki cenderung lebih besar 100 gram daripada wanita.

                    1. Pada wanita, bahagian lobus frontal dan korteks limbik (kawasan yang berkaitan dengan penyelesaian masalah dan peraturan emosi) cenderung lebih besar daripada lelaki.

                      Pada lelaki, korteks parietal (berkaitan dengan persepsi ruang) dan amigdala (terlibat dalam pemprosesan ingatan dan tindak balas emosi) cenderung lebih besar daripada pada wanita.

                    2. Neuron adalah struktur yang berfungsi sebagai blok bangunan otak dan sistem saraf. Mereka menghantar dan membawa maklumat, membolehkan bahagian otak yang berlainan berkomunikasi antara satu sama lain dan juga membolehkan otak berkomunikasi dengan pelbagai bahagian tubuh. Penyelidik kini menganggarkan bahawa terdapat sekitar 86 bilion neuron di otak manusia.

                      https://ms.groinstrong.com/how-big-is-the-brain-2794888-1881

                    3. HA HA HAâ€Ķ

                      SIAPA YG SEBENARNYA OTAK SEMPIT TU, RAKANÂē?

                      SIAPA YG SEBENARNYA BODOH BANGANG TU, RAKANÂē?

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

                    4. HA HA HA

                      1.4 kg = 1400 gm, itulah purata berat otak manusia.

                      Tapi otak binatang Alien TN Anjing🐕 tu cuma 130 gm, tak sampai 10% pun berat otak kita manusia yang normal ini.

                      Patutlah anjing🐕 anak haram ni dungu sangat.

                      Dia dok kat kat orang otak kicik, tapi otak dia lagi kicik, dah tu dihantar sekolah SJK pulak oleh mak bapak diaâ€Ķ

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

                    5. HA HA HA

                      1400 gm tu lebih kurang satu setengah bungkus gula pasir. 130 gm tu pula dalam secawan kecil saja.

                      Bermakna jika otak kita sebanyak satu setengah bungkus gula, otak TN anjing🐕 sekitar secawan lompang saja.

                      Kesian Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 makhluk alien otak kicik ni mari nak menumpang blogging di blog manusia biasa.

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

                    6. HA HA HA

                      BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAKðŸĶŽ OTAK KICIK 130 GM.

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH

  17. ORANG KATA LETAK DI ATAS, WAK GONTOL PUN NAK LETAK ATAS.

    TAPI BANG ALI JUGA YANG DIBENAR NYA DI ATAS DIA.

    1. LETAK ATAS PUN NAK DI TIRU WAK GONTOL.

      HOPELESSLY DECREPIT BRAIN HE HAS.

      SAD, BUT GOOD FOR WHACKING AND WALLOPING THE OLD GOON.

      1. Bodoh bangang Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 mikir boleh balun dia hanya jika tak TIRU CARA LETAK KOMEN DI ATAS. Si bangang ni tak pernah dengar ini negara bebas, FREE COUNTRY, boleh kata apa saja tertakluk kpd undang2 negara.

        Lagi bangang dan tak bertamadun (uncivilized) bila dia mengguna bahasa tadika dan “bodoh taik”.

        Bukti biadab dan kurang ajar, tak dibimbing dek emak bapak nya di masa kecil.

        😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
        KAH KAH KAH KAH

        1. Ha ha haâ€Ķ

          “PULANG PAKU BUAH KERAS”

          utk Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 pondan dunguâ€Ķ

          😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
          KAH KAH KAH KAH

          1. HA HA HA

            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
            TN anjing, buruk pekerti & buruk jugak rupa paras
            Otak dia sasau sewel & kelihatan mcm tak waras
            Segalah cercaan, yg dibuat, patah balik nya deras
            Anjing iblis itu dah kena, ‘pulang paku buah keras’
            🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
            😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

            KAH KAH KAH

            1. AIKKâ€Ķ
              BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕!

              NAPER HANG MERABAN “MELOMPAT LOMPAT MENJERIT JERIT” MCM KERA🐒 KENA BELACAN TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAKðŸĶŽ HAH?

              SAKIT KEPALA KENA LUKU YER?

              😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
              KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH â€Ķ(100 JUTA KALI)

              1. HA HA HA

                😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                TN Anjing memekak je serupa ayam dalam reban
                Mahu lagak juah tak padan tua bulu puki beruban
                Dek mgacah Kejora dia terpaksa tanggung beban
                Bila dh kena taji mula le dia meracau royan raban
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                KAH KAH KAH

                1. IKUT SUKA AKU LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAKðŸĶŽ OIâ€Ķ

                  NAK TIRU CARA LETAS ATAS KER, NAK TIRU CARA LETAK BAWAH KERâ€Ķ
                  ASAL BOLEH LUKU KEPALA & TERAJANG HANG TU KIRA JADI LAHâ€Ķ

                  SIAPA SURUH HANG GATAI PUKI SANGAT NAK CARI PASAI DGN AKU? AMIK LAH HABUAN BILA JOLOK SARANG TEBUAN🐝!

                  😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                  KAH KAH KAH KAH

                  1. HA HA HA

                    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                    TN anjing bagaikan dah kehilangan arah & haluan
                    Kejora tak kacau dia..Anjing tu mari buat serbuan
                    Bila berani acah Kejora, terima sja lah dia habuan
                    Siapa suruh gatal puki sgt..gi jolok sarang tebuan
                    🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
                    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    KAH KAH KAH

                    1. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      Sian betul, anak haram TN Anjing si bodoh pekak
                      Sblm subuh..dia mari mgacah Kejora nk bertekak
                      Bila jolok sarang tebuan, dapat ler muka bengkak
                      Dah tu, kena tibai sampai tersembam merangkak
                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

                    2. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAKðŸĶŽ!

                      “SIAPA MAKAN NANGKA DIA AKAN KENA GETAH”

                      “KALAU TAKUT DILAMBUNG OMBAK, JGN BERUMAH DI TEPI PANTAI”

                      “KALAU TAKUT KENA LUKU KEPALA JGN GATAI PUKI NAK CARI PASAI DGN ORG”

                      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
                      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH â€Ķ(100 JUTA KALI)

                    3. HA HA HA

                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
                      TN anjing bodoh dungu mari nk berlagak jadi otai
                      Tapi asyik je anjing tu kena balun tibai dan bantai
                      Itu lah, klau takut ombak jgn berumah tepi pantai!
                      Meroyan raban le dia bila dah tersmbam di lantai
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                      KAH KAH KAH

  18. PANTUN INI ELOK DIULANG DAN DILETAK DI BAHAGIAN ATAS INI:

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Psal pnggunaan logo PKR itu, Anwar kena fahami
    PRU-14 blh, sbb PH blm didaftarkan secara rasmi
    Kejora pula resah mnunggu cinta yg suci bersemi
    Asyik je dok terbayang di atas pelamin jadi suami
    âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸĩïļðŸŒŧ🌞💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸŒđ💐
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. DINDAðŸŒđDEWIðŸĨ€PUTERI🌷,

      ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜Ĩ
      Begini lah keadaan abg, bila hanyut dilamun cinta
      Abg tk malu..tampil untuk membuat coretan tinta
      Asyik terbayang, di jinjang pelamin, kita bertakhta
      Semoga, angan2 & impian ini hadir menjadi nyata
      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸĩïļðŸŒŧ🌞💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸŒđ💐
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      1. DINDAðŸŒđDEWIðŸĨ€PUTERI🌷,

        ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
        💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸĩïļðŸŒŧ🌞💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸŒđ💐
        Wajah dinda yg manja, asyik je abg dok terbayang
        KadangÂē..sampai mngganggu khusyuk smbhyang
        Hati dan fikiran ni pulak asyik saja jauh melayang
        Niat ditanam ingin jadi seorang suami penyayang
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

        âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        1. ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
          Begini lah keadaan abg ni, yg masih keseorangan
          Hidup asyik je brtemankan mimpi & angan-angan
          Harap nya abg ini, tidaklah bertepuk sblah tangan
          Moga dapat bersama atas pelamin persandingan
          💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

          âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          1. ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜Ĩ
            Abg bgai musafir di gurun panas yg haus dahaga
            Di tgh mlm asyik diganggu mimpi & kerap terjaga
            Mungkin, dah tiba masa, utk abg berumahtangga
            Dinda lah yg jdi pilihan abg, sbgai bidadari syurga
            💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸĩïļðŸŒŧ🌞💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸŒđ💐
            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

            âĪïļðŸ§ĄðŸ’šðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              Kadang2 tu bila terkenang abg tersenyum sendiri
              Alangkah indah klau kita jdi pasangan raja sehari
              Duduk sblah kanan, pengantin lelaki, cikgu bistari
              Sebelah kiri pulak, dara nan ayu, merah inai di jari
              💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
              Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
              ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

              1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                Terbayang ketika itu..bgitu rmai tetamu sekeliling
                Tepi balai, bergema bunyi serunai gendang keling
                Pasangan silat pula, rancak meloncat & berguling
                Dinda, kat abg ini tak henti-henti manja menjeling
                💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                  Rancak tarian silat diiringi dngn gendang serunai
                  Pasukan Silat Malau, pimpinan Pk Wan roti canai
                  Di atas pelamin berpegangan tangan janji ditunai
                  Cantik dan montok gebu jari adinda merah di inai
                  💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                  âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                  ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                    Masa nk naik ke pelamin tu dinda yg jalan dahulu
                    Abg pula, keris di bwh sampin, hanya nampak ulu
                    Tetamu riuh bersorak, sebaik sja kompang dipalu
                    Dinda pula menjeling abg..sambil tertunduk malu
                    💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Disbb SOP tak ramai le sgt tetamu yg bertandang
                      Tapi majlis meriah dgn lagu DJ yg berkumandang
                      Sesekali lagu rehat diseling dgn pukulan gendang
                      Dinda tersenyum malu..kat abg, mencuri pandang
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    2. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Bertuah abah dinda, dapat mnantu org yg berilmu
                      Kita asyik sja, jadi tumpuan pandang para tetamu
                      Terdengar bunyi kataÂē pujian, ketika selera dijamu
                      ‘Pengantin cantik berseri mmg pandang tak jemu’
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    3. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Pngantin cantik berseri mmg tk jemu jadi tatapan
                      Kat DJ pula, berpusuÂē sedara & rakan beri ucapan
                      Dinda dgn kurung kebaya nmpak sgt ayu & sopan
                      Mmg sepadanlah dara jelita di sisi suami tampan
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    4. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Dinda nampak anggun sekali, bila disolek dandan
                      Abg..baju pngantin ketat sikit, nmpak sasa badan
                      Bunga rampai yg ditabur ada sikit berbau pandan
                      Terdengar bunyi suara..’sama cantik sama padan’
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    5. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Masa merenjis, si teruna bersalaman dgn mertua
                      Lepas sanding, dgn sanak sedara, dibawa bersua
                      Suami segak berpimpin tgn dgn isteri cantik lawa
                      Terdengar bunyi pujian ‘bagai pinang dibelah dua’
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    6. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Tika bersalam dgn abah, tgn dia, abg beri ciuman
                      Bangga benar abah tu masa dgn abg bersalaman
                      Anak dara dia dapat sorang cikgu menjadi teman
                      Teruna segak tampan, cgu berilmu serta beriman
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    7. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Terbayang jugak masa ‘makan pengantin’ di meja
                      Semua org kata kita tak ubah permaisuri dgn raja
                      Masa dinda suap abg gigit jari dinda dgn sengaja
                      Dinda yg malu2 tu, merah muka, menjeling manja
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    8. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Mlm nya sanak sedara tak nak ganggu mempelai
                      Cuma msih ada pkcikÂē & mkcikÂē, mengopi di balai
                      Isteri yng gebu cantik jelita, abg terus kucup belai
                      Di dalm dakapan gagah abg, dinda manja terkulai
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    9. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Begitulah dinda hari-hari dgn abg punya keadaan
                      Mimpi dan anganÂē, asyik je jadi mainan perasaan
                      Tapi..abg tetap mletak harapan pada dara pujaan
                      Moga mimpi dan anganÂē, hadir mnjadi kenyataan
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļâ˜˜ïļðŸŒžðŸ’Ū💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒ·ðŸŒšðŸŒļðŸĩïļðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    10. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Abg ni ada juga ‘bisnes’ selain jadi cikgu mkn gaji
                      Terpikat benar abg ini, kepada dara pekerti terpuji
                      Buat dinda dewi, pantun madah tak jemu abg saji
                      Sudikah..sireh pinang & cincin, jadi pengikat janji?
                      💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸĩïļðŸŒŧ🌞💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’šðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    11. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                      Abg ni tak lah kacak tapi blh tahan segak tampan
                      Pada mu dara abg berhasrat nk bina masa depan
                      Salm dihulur padamu bersama sekeping harapan
                      Izinkn dlm mimpi abg beri dinda sebuah kucupan
                      💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸĩïļðŸŒŧ🌞💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸŒđ💐
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

                    12. ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
                      Terasa diri abg ini bagai di lautan yg tidak bertepi
                      Cuma jadi lega, bila dinda sering hadir dlm mimpi
                      Salam & bunga abg utus mngiringi rindu dan sepi
                      Sekuntum teratai dari abg ini sudilah dinda tatapi
                      ðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļ
                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    13. ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
                      Tanpa kehadiran dinda, abg dimamah duka & pilu
                      Abg faham dinda tu dlm keadaan mahu tapi malu
                      Semoga dirimu, dlm sejahtera dan gembira selalu
                      Setangkai anggerik, iringi salm rindu, di angin lalu
                      ðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļ
                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    14. ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
                      Bila hidup kesorangan ini abg paksa diri jadi ceria
                      Utk nk tamatkan zaman bujang, abg dah bersedia
                      Hajat di hati ingin sunting dara dewi berhati mulia
                      Buat dinda, salam diutus, diiringi sekuntum dahlia
                      💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    15. DINDAðŸŒđ,

                      ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
                      Izinkan lah diri mu itu utk abg terus damba & puja
                      Hati abg yg satu ini, hanya lah untuk dinda sahaja
                      Sambut lah salam rindu abg, buat dinda ku manja
                      Mngiringi salam..abg utuskan setangkai kemboja
                      💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    16. ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
                      Abng asyik digamit nostalgia & kenangan syahdu
                      Kini, tampil mengemis, mengharap kasih berpadu
                      Buat adinda, abg hulurkan salam dlm nada sendu
                      Sekuntum seroja abg kirim, mngiringi sepi & rindu
                      ðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļ
                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    17. ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
                      Dek teringat diri mu itu abg spt dihimpit pilu duka
                      Apa jua yg abg buat rasa macam tak kena belaka
                      Mengisi sepi, pantun berbunga buat mu, abg reka
                      Sambut lah salm abg, diiringi sekuntum cempaka
                      ðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧðŸŒŧ
                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    18. ðŸ˜ĨðŸ˜ĨðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜ĒðŸ˜Ē
                      Kerinduan pada mu, abg tak rasa malu nak dedah
                      Buat diri mu abg tak akan jemu berpantun madah
                      Terima lah dari abg slm rindu yg tak sudah-sudah
                      Sekuntum kenanga, simpan lah sbg memori indah
                      🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞
                      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

                      âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’™âĪïļ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  19. Puan Anonymous TN 29 January 2022
    6:54/6:59 am,

    Kenapa dah hampir jam 7:00 pagi baru puan masuk menerjah si Kejora sedangkan dia berpantun cinta di post ini sejak semalam lagi?

    Puan pula masuk awal ke blog ini sebelum jam 5:00 pagi dan berlegar-legar di post yang lepas. Setelah puan dah tak boleh makan si Kejora itu dan terkantoi terkedu terkesipu di sana, barulah puan masuk ke post ini.

    Kah kah kah

    1. Puan terpaksa menelan ego dan keangkuhan puan dengan menerjah si Kejora untuk masuk ke post walaupun puan tahu akan keperitan yang puan akan lalui dan kepahitan yang puan akan terpaksa tanggung akibat dari mengacah si Kejora tu.

      Saya tahu puan dalam keadaan serba salah yang amat sangat.

      Kah kah kah

      1. Sekiranya puan masuk terus berkomen di post ini tanpa menerja si Kejora, puan akan rasa malu kepada pembaca kerana bimbang pembaca akan menganggap puan sudah takut dengan si Kejora

        Sebaliknya bila puan menerjah si Kejora yang tidak menggangu puan itu, puan terpaksa berdepan dengan tindakbalas si Kejora yang akan menimbulkan kemarahan, sakit hati, malu dan tercalar maruah kepada diri puan.

        Terpulanglah kepada puan jika mahu meneruskan ego dan keangkuhan puan itu.

        Kah kah kah

        1. Alangkah baiknya jika puan terus saja berkomen ikut tajuk post dan tidak mencari pasal untuk bergaduh dengan orang.

          Puan selalu meminta orang berkomen ikut post, jaga “decorum and decency” blog.. tapi puan sendiri tidak berbuat begitu.

          Puan seperti tidak cermin diri dan bercakap tidak serupa bikin.

          Kelihatannya puan seperti bermasalah. Adalah lebih baik sekiranya puan tidak mari ke blog, duduk saja di rumah membantu anak menjaga asuh cucu.

          Kah kah kah.

          1. Puan TN,

            Saya nampak puan ini dahulunya bercita-cita ingin jadi polis tapi mungkin tidak kesampaian. Maka puan cuba nak bawa watak polis dalam diri puan itu ke blog ini.

            Tapi kalau nak jadi polis pun, tangkaplah orang yang betul-betul buat salah dan jangan pula berat sebelah. Saya perhatikan puan tidak ambil kesah pun bila ada Anon 6:54pm/8:57 pm tampil berpantun merapu tidak ikut tajuk post. Kenapa si Kejora seorang saja yang puan terjah?

            Sikap “double standard” puan inilah yang selalu disebutkan oleh si Kejora itu sebagai “munafiq”.

            Kah kah kah.

            1. Puan bukan sahaja menerjah si Kejora kerana berpantun cinta tetapi banyak kali juga puan menerjah mengacah cari pasal dengan si Kejora tu walau pun dia tidak masuk ke blog.

              Tidakkah itu “mengarut”, “biadab” dan “kurang ajar”?

              Inilah agaknya apa yang si Kejora tu katakan, puan cuba nak jadi “hero taik kucing” di blog dan nak buat blog ini jadi harta bapak puan.

              Kah kah kah

              1. Oh ya, saya nasihatkan agar puan pergi dapatkan rawatan.

                Minta tolong anak atau cucu puan bawa puan ke hospital dan suruh mereka minta agar puan dirujuk ke bahagian sakit jiwa, mental atau “psychiatrist”.

                Kah kah kah

                1. Saya ini bukannya apa, Puan TN.
                  Saya rasa sangat bersimpati bila puan asyik jadi bahan belasahan si Kejora itu dalam setiap post. Boleh dikatakan dalam semua post di mana puan mencari pasal dengan si Kejora tu puan terpaksa menanggung malu, lari awal meninggalkan blog dek tak tertahan dengan belasahan dari si Kejora itu.

                  Belum terlambat lagi untuk puan perbaiki diri.

                  Insaf dan berubahlah Puan TN.

                  Kah kah kah

                  1. Apa-apa pun saya tetap mendoakan yang terbaik untuk puan.

                    Semoga puan pulih segera dari masalah jiwa dan kesihatan mental puan.

                    Saya juga doakan puan mendapat petunjuk dan hidayah dari Allah Taala dan semoga puan di dalam peliharaan Allah dan dipermudahkan segala urusan puan

                    Amin

                    Kah kah kah

  20. INI DIA CONTOH KOMEN KPD BLOG POST –

    LOGO BARU KE TAK BERGANTUNG KPD AHLI DAN PENYOKONG PARTI.

    TAKDA LOGO BARU PUN, KALAU RAMAI AHLI DAN PENYOKONG PARTI TAK KISAHKAN ITU, TAK MENGAPA.

    MEREKA BOLEH GUNAKAN MASA ITU UNTUK MEMBALUN MUSUH NYA.

    1. INI DIA CONTOH KOMEN KPD BLOG POST –

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Politik mcm bisnes nak cari pelanggan perlu logo
      Cth nya, kat Jln TAR, jelas nampak lambang Sogo
      Kt blog pula, kita kena buang sikap, angkuh & ego
      Sbb, klau kurang ajar & biadab, nanti “out you go”!
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      KAH KAH KAH

  21. TAK RENTI2 WAK GONTOL KEJORA KOJOL DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI DI BLOG INI.

    TAPI DIA BUAT DERK AJER, BUAT MUKA MACAM BONTOT KUALI.

    TAK RETI SEGAN MALU, JENIS SAMPAH DI TEPI JALAN.

    KALAU RETI, DIA DAH CABUT LARI, ATAU TUKAR KPD MENGKOMEN BLOG POST, TIDAK LAGI MENCACI CACAH.

    1. TAK RENTI2 BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 OTAK KICIK 130 GM NAK KOJOL DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI DI BLOG INI.

      TAPI DIA BUAT DERK AJER, BUAT MUKA TEBAL MCM KULIT BABI🐖.

      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
      KAH KAH KAH KAH

      1. TAK RETI SEGAN MALU, JENIS SAMPAH DI TEPI JALAN.

        KALAU RETI, DIA DAH CABUT LARI, ATAU TUKAR KPD MENGKOMEN BLOG POST, TIDAK LAGI MENCACI CACAH.

        😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
        KAH KAH KAH KAH

  22. WAK GONTOL KEJORA KOJOL BUKAN ADA KEMAHIRAN MEMANTUN, DIA HANYA MEMANTUN MANTAT.

    PELAJARAN HANYA DI SEKOLAH SJK, MANA LAH ADA KEBOLEHAN MEMANTUN,

    APA YANG DIKELUARKAN NYA DI BLOG INI HANYA LAH TULISAN TUKANG KARTUN.

    1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 OTAK KICIK 130 GM BUKAN ADA KEMAHIRAN MEMANTUN, DIA HANYA MERACAU ROYAN RABAN.

      PELAJARAN HANYA DI SEKOLAH SJK, MANA LAH ADA KEBOLEHAN MEMANTUN,

      APA YANG DIKELUARKAN NYA DI BLOG INI HANYA LAH TULISAN TUKANG KARTUN.

      😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
      KAH KAH KAH KAH

      1. HA HA HA

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Sian TN anjing bebal otak kicik 130 gm cacai Tun
        Derita dia dpt dek dengki Kejora cekap berpantun
        Kat bwh itu, bebenjol pala kena ketuk dgn mertun
        Dia dah pamirkan diri kpd org, sbgai badut kartun
        ðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄðŸĪĄ
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        KAH KAH KAH

  23. BANG ALI MEMANG MUAKKAN KOJOLLA
    JIJIK TENGOK,SRG TEMPUA LAK LABOH
    WALAUPUN TUA 80an,KOJOLLA MENGELA
    PANTONANTAIK,DI BLOG HARI2 DITABOH

    1. nasihat kepada wak kojolla

      SILA KOMEN IKUT TAJUK POST

  24. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Psal pnggunaan logo PKR itu Anwar kena fahami
    PRU-14 blh, sbb PH blm didaftarkan secara rasmi
    Kejora pula resah mnunggu cinta yg suci bersemi
    Asyik je dok terbayang di atas pelamin jadi suami
    âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸĩïļðŸŒŧ🌞💐ðŸŒđðŸĨ€ðŸŒšðŸŒ·ðŸŒļðŸ’ŪðŸŒđ💐
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  25. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Mjlis Presiden PH bnarkan PKR guna logo sendiri
    Tapi lawak, bila kata Anwar calon perdana mnteri
    Kejora ni pulak asyik jer merindu si dia setiap hari
    Setangkai anggerik iringi salm, buat si dara puteri
    ðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļðŸŒļ
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  26. BANG ALI RAJUK NAK TINGGALKAN KOJOLLA
    SEBAB KOJOLLA DAH MAIN CINTA TIGA SEGI
    KALAU BANG ALI PERGI,KOJOLLA JADI BOLA
    UDAHLAH DARA X LAYAN,KAT BLOG KENA SELIGI

    KEPALA BAPAK KAU!!!!!

    KAH KAH KAH

    1. BANG RIANI RAJUK NAK TINGGALKAN BG ALI
      SEBAB BG ALI DAH MAIN CINTA DGN SEPUPU
      DAH LER BG ALI TUJAH, TAK LETAK KY JELLY!
      MENAHAN JUB

      KEPALA BAPAK KAU!!!!!

      KAH KAH KAH

      1. Ehh.. maaf, terpos tak sempat siap?🙏ðŸĪĢ

        1. BANG RIANI RAJUK NAK TINGGALKAN BG ALI
          SEBAB BG ALI DAH MAIN CINTA DGN SEPUPU
          DAH LER BG ALI TUJAH, TAK LETAK KY JELLY!
          MNAHAN JUBOR KOYAK BG RIANI TK MAMPU

          KEPALA BUTUH PAK KAU!!!!!

          😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
          KAH KAH KAH KAH

          1. “Riani nangis tau.. masa Bg Ali buat kasar, tak letak KY jelly dulu tu…”

            AUW.. AUUWW.. AUUUWWW…
            TAK KUASER I TAU!

            😀😃😄😆😅😂ðŸĪĢ
            KAH KAH KAH KAH

  27. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Btul semua parti komponen perlu ada persamaan
    Tapi lwk ler sikit bila sebut PH sbg bakal kerajaan
    Kejora pulak resah, dek jatuh dlm jerat percintaan
    Sekuntum mawar iringi salam buat si dara pujaan
    ðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđðŸŒđ
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    âĪïļðŸ§ĄðŸ’›ðŸ’šðŸ’™ðŸ’œðŸĪâ™ĨïļðŸ’˜ðŸ’ðŸ’–💗💓💞💕💌âĢïļðŸ’šâĪïļ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. penasihat anwar tak boleh di pakai. anwar sendiri perlu tanggung jawab kpd keputusan yg bodoh mcm ini…

Leave a Reply

Your email address will not be published.