DENGAN TIADA KEMPEN TERBUKA, LAGILAH UMNO TIDAK PERLU BEKERJASAMA

Pelbagai pihak dilihat tidak senang dengan pengumuman Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin berhubung larangan ceramah, majlis sosial, pelancaran jentera dan segala aktiviti terbuka sepanjang tempoh berkempen dalam PRN Melaka.

Tambahan lagi larangan itu yang konon bertujuan mengelak penularan semula wabak Covid19 dikeluarkan ketika Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi, Najib Razak dan pemimpin-pemimpin UMNO sudah mula turun menjelajah beberapa kawasan di Melaka untuk memastikan kemenangan BN pada 20 November depan.

Bagi pihak dalam UMNO, mereka melihat larangan itu tidak lain bertujuan menghalang pemimpin-pemimpin UMNO menjalankan kerja-kerja kempen secara agresif bertemu pengundi.

Kata mereka lagi, sebagai parti yang berasaskan akar umbi, kempen turun ke bawah bertemu rakyat dan pengundi adalah perkara yang tidak boleh dielakkan bagi UMNO bila berlaku pilihanraya.

Lainlah seperti Bersatu, tambah mereka, yang merupakan parti yang tiada akar umbi dan tidak banyak cawangan, maka tiada keperluan bagi pemimpinnya turun ke bawah untuk berkempen.

Kempen boleh saja dilakukan melalui cara lain menggunakan program kerajaan, NGO atau media sosial.

Selain itu, ada pihak dalam UMNO juga melihat larangan kempen itu sebagai strategi halus untuk mendesak agar UMNO akhirnya sedia bekerjasama dengan PN bagi memastikan PH tidak berpeluang mencapai kemenangan.

Di waktu yang sama, PH juga turut tidak senang dengan larangan kempen yang diumumkan Khairy Jamaluddin itu.

Sementara Ketua Penerangan PKR, Shamsul Iskandar Mohd Akin menganggap larangan itu memperolok sistem demokrasi, Lim Guan Eng pula sedang mengkaji untuk mencabarnya daripada sudut undang-undang.

Daripada satu sudut, oleh kerana banyak sektor ekonomi dan aktiviti sosial telah dibenarkan seperti melancong, bermesyuarat, kenduri dan sebagainya, tambahan lagi lebih 90 peratus rakyat sudah menerima vaksin, melarang aktiviti kempen untuk pilihanraya ternampak seperti tidak masuk akal.

Jika begitu, apa gunanya vaksinasi?

Sepatutnya biarlah semua aktiviti kempen dibenarkan, yang penting SOP asas seperti menjaga kebersihan, memastikan penjarakan fizikal dan memakai pelitup muka hendaklah sentiasa dipatuhi.

Begitu pun, apa sebenarnya tujuan larangan kempen ini dikuatkuasakan?

Sepertimana kita sedia maklum, kerjasama antara UMNO dengan PN, walaupun terus menerus diminta oleh Pas dan Bersatu, adalah sesuatu yang memang sukar untuk menjadi kenyataan.

Terutama disebabkan jurang perbezaan UMNO dengan Bersatu itu terlalu dalam, malah berliku-liku, mempertemukan titik tolak ansur antara keduanya bukanlah suatu perkara mudah.

Untuk itu, kemungkinan paling besar di PRN Melaka ini ialah UMNO dan Bersatu akan berlaga sesama sendiri atas tiket BN serta PN dalam persaingan tiga penjuru yang turut disertai PH.

Apabila berlaku pertembungan itu, mereka yang paling susah hati ialah kelompok menteri UMNO yang diketahui sejak dulu berjiwa pro kepada Bersatu.

Kalau mereka turun berkempen untuk UMNO, bimbang nanti Bersatu akan berkecil hati dan jika turun berkempen menolong Bersatu pula, ia sudah tentu melanggar disiplin parti.

Lalu, dengan adanya larangan turun berkempen secara terbuka yang diumumkan KJ itu, selamatlah mereka dan mereka kini tidak perlu langsung turun berkempen baik untuk UMNO, mahu pun Bersatu.

Di waktu yang sama, disebabkan cawangan dan akar umbi UMNO lebih kukuh berbanding Bersatu, apa yang perlu dilakukan oleh parti itu dengan adanya larangan kempen terbuka ini ialah memanfaatkan kekuatan itu sepenuhnya untuk mendekati lagi semua kelompok pengundi.

Ia boleh dilakukan melalui jentera media sosial tempatan yang mungkin sudah sedia wujud di peringkat cawangan dan jika belum ada, masih ada masa untuk mewujudkannya dengan menyenaraikan nama pengundi dalam daftar mereka.

Kemudian, segala hal berkaitan kempen, termasuk serangan kepada pihak lawan dan menjawab isu-isu yang berbangkit hendaklah menggunakan saluran tersebut sebaik-baiknya.

Bersatu yang tidak banyak cawangan dan tiada akar umbi sudah tentu berdepan kesukaran berkempen hingga ke bawah menggunakan media sosial, kecuali yang boleh dilakukan ialah mewujudkan pusat-pusat serangan yang beroperasi di Kuala Lumpur atau di bandar Melaka.

Tetapi sudah tentu keberkesanannya tidak menyeluruh atau mampu meresap ke bawah berbanding apa yang digerakkan UMNO melalui akar umbinya yang sudah sedia wujud itu.

Pokoknya, dengan adanya larangan kempen terbuka dan mengadakan majlis-majlis bertemu pengundi ini lebih memberi kelebihan kepada UMNO dan ia lagi meletakkan mereka tidak perlu sama sekali bekerjasama dengan Bersatu, Pas atau PN.

Senang-senang Bersatu akan ditinggalkan dalam gerak kerja kempen dan mendekati pengundi.

Paling-paling pun Pas yang ada sedikit akar umbi akan diperalat sepenuhnya oleh Bersatu untuk berhadapan dengan UMNO.

Secara langsung dan tidak langsung, UMNO kini sudah boleh tutup terus pintu rundingan dengan PN. – ShahbudinHusin 25/10/2021.

5 1 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 25 October 2021 — 11:52 am
Subscribe
Notify of
guest
33 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MadSawang
MadSawang
26 October 2021 12:57 am

Ala soodin toksah kempeng pong boleh.. Agak agak malaisa ni negara berdemokrasi atau berkokobesi atau berkomenehkasi… Kata demokrasi tapi nampak gaya serope kokobesi dan saling tak tompah mcm komenehkrasi,,, tak lagutu ke.. Bwat pelehanrayo demi menaikan parti dan yg bisa jadi montori bila parti itu menang dlm pelehangraya.. Rakyat sebagai ahliparti hanya menang bergombira dan besorak-sorak aleh-aleh kampong malay,o ,palakbapak-palakbapak malaoyo bwat cheapsale..besag ponya haramjadah… Depa kata menang sorak kampong halaman kena joai. Mcm ada satu bloger tu royak jawatang besag dlm gomen takpayah bwat pemelehhan elok atomatic bagi urang yg sama anakberanak sampe coco ciret dan sampe mampoih.. Ydpa… Read more »

Firdaus Wong Pengedar Film Lucah & Politik Islam
Firdaus Wong Pengedar Film Lucah & Politik Islam
25 October 2021 8:52 pm

Lu kempen pasir sama timah manyak sinang. Lu cop Islam olang sulah yamseng.

UMNO-BERSATU.jpg
zunnun
zunnun
25 October 2021 4:14 pm

waktu zaman zunnun sedang meletis, rugby & hoki amat zunnun gemari hingga mewakili negara dan negeri… they said, rugby is a game of ruffian played by gentlemen.. tiap kali zunnun dapat possession bola, zunnun rasa kan seperti gangster berlagak gentlemen… kini bila dah bersara, zunnun tertanya2 15 sepasukan dan 15 pihak lawan menjadikan 30 pemain, di padang mengejar bola rugby yg 1…. gosh, ngape tidak beri sj mereka bola setiap 1 agar mereka2 tidak berebut2 mengejar …. lalu zunnun tertanya2 pd ZUNNUN, betul peraturan yg Tuhan jadikan kpd kesempurnaan kejadian Manusia NYa bernama Adam… ‘Adam’ itu kesempurnaan Bentuk, baik zahir… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:12 pm
Reply to  zunnun

Woww… Bro Zunnun…

Ha ha ha.. hebat dan terbaik lah Bro …

Bravo!

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:13 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

β€œjgn pula Anjing TN mengaku, bahwa iya Anjing yg terulung SATU di bumi, sudah..”

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-109908387-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:14 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

Caya lah sama lu, Bro Zunnun…

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:14 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Zunnun kini berbeza dari yang sblm ni kita kenali
Keberanian yg ditunjukkannya amat ketara sekali
Dulu dia diam..tapi kini asyik saja sakat dan perli
Dari seorang yang pasif dia kini jadi kaki pembuli
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

KAH KAH KAH

zunnun
zunnun
25 October 2021 3:43 pm

kini di melaka dgn tahap 4, dgn mat sabu berceloteh dlm parlimen, restoran penuh, mall penuh, kenduru kawin penuh, rumah urut penuh….

tapi ceramah pilihan raya tidak boleh….

hebat bercelaru negara dgn SOP yg berbeza2….

mcm mana zunnun dgn mengajar Anjing TN dgn SOP yg asyik berbeza2 yg kerajaan adakah pd setiap masa…

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:09 pm
Reply to  zunnun

Woww… Bro Zunnun…

Ha ha ha.. hebat & terbaik lah Bro …

Bravo!

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:10 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

“zunnun dgn mengajar Anjing TN”

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-917465912-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:11 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

Caya lah sama lu, Bro…

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:11 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Zunnun lngsung tk kasi can dgn dia punya seteru
Hari-hari, musuhnya itu Zunnun taji, tala dan skru
Ditikam kiri kanan depan blkang segenap penjuru
Nampak nya di blog ini..dia jadi penghulu yg baru
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

KAH KAH KAH

Firdaus Wong Pengedar Film Lucah Sabotaj Ulama 7.5
Firdaus Wong Pengedar Film Lucah Sabotaj Ulama 7.5
25 October 2021 2:42 pm

Walaowei. Ini Menteli mau sabotaj Umno. Manyak langsi lor. Manyak mabuk sama katak togok Timah. Yamseng.

UMNO-BERSATU.jpg
zunnun
zunnun
25 October 2021 1:33 pm

zunnun masih tertunggu2 lebai2 pAs berbahas mengenai pandora paper di parlimen….

apekah kaut mengaut kekayaan disebut sebahagian dlm pendora paper….?

hingga lebai2 pAs asyik mengecut dan berdiam diri….

Last edited 1 month ago by zunnun
Firdaus Wong Pengedar Film Lucah Melayu Islam 18SX
Firdaus Wong Pengedar Film Lucah Melayu Islam 18SX
25 October 2021 2:48 pm
Reply to  zunnun

Lu nampak 5 penumbuk kasi babi mati ka? Lu mau mati angkat Pandola Papers. Daim sama PM7 kencing Timah tatak belenti lor. Yamseng.

UMNO-BERSATU.jpg
zunnun
zunnun
25 October 2021 3:24 pm

woit…

itu wisky TIMAH sama OMAR, filipino San Miguel Beer mari kah ?

lulu pAs kata mau kasi tutup semua klilng beer meh, sampai sikarang, lagi manyak baru kasi bukak meh

sikit2 minum mah, nanti manyak mabuk … πŸ˜‚

lu blh tukar lu punya tune kasi cakap boto meh…

baik2 meh, jgn kasi Anjing TN minum lu punya beer meh, nanti itu Anjing TN manyak kuat aauuuuu meh…

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 7:58 pm
Reply to  zunnun

Woww… Bro Zunnun…

Ha ha ha.. hebat & terbaik lah Bro …

Bravo!

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:00 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

β€œjgn kasi Anjing TN minum lu punya beer ,”

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-952675858-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:02 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

β€œnanti itu Anjing TN manyak kuat aauuuuu meh ,”

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-535314524-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:02 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

Caya lah sama lu, Bro Zunnun…

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 8:06 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Di blog Budin ini, seperti Zunnun bermaharajalela
Siang dan malam Zunnun akan tampil tk kira bila
Sana sini..kiri kanan..dia akan balun, taji dan tala
Nampaknya blog ni, Zunnun le jadi penghulu pula
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

KAH KAH KAH

zunnun
zunnun
25 October 2021 1:30 pm

hari ini 25hb Oct, anwar meneruskan perbahasan nya dgn membawa isu pandora paper…

hanya zunnun perhatikan sejak pandora paper dibahaskan #sinyanyuktua tidak kelihatan di parlimen utk berbahas sekali…

apekah #sintantuktua tiba2 ditimpa sawan mudah lupa lalu tergiler2 mengasingkan diri di rumah sj…

bila zunnun sebut pandora paper depan Anjing Giler TN, Anjing TN berlalu & hilang dan kemudian muncul pula dgn paper di mulut nya….

hebat, hebat…

Anjing TN, memang hebat ‘mengerti’ ape yg zunnun sebut mengenai pandora paper….

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:52 pm
Reply to  zunnun

Woww… Bro Zunnun…

Ha ha ha.. hebatlah Bro …

Bravo!

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:53 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

β€œAnjing Giler TN,”

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-528796666-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:54 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

“Anjing TN berlalu & hilang dan kemudian muncul pula”

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-144145521-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:55 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

Caya lah lu, Bro Zunnun…

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:58 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Keadaan blog Budin ini, dah tk lagi seperti dahulu
KomenΒ² dari Zunnun, rataΒ² melandaΒ² dan bertaluΒ²
Zunnun taji & tibai direct jer, takda nak segan silu
Nampak nya blog ini, Zunnun pulak jadi penghulu
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

KAH KAH KAH

zunnun
zunnun
25 October 2021 1:05 pm

dgn SOP yg di umumkan oleh khairi, melarang ceramah scara social dan terbuka ketika berkempen… maka baik jika bersau & pAs ’employed & recruit’ Anjing2 dan dipakaikan baju resmi pAs & bersatu ke rumah2 sebagai carrier pesanan selain menghantar keperluan … bagus jika Anjing2 ini diketaui oleh Anjing TN, yg telah zunnun & kejora latih utk tujuan sedemikian…. lebai2 pAs perlu byak mengunakan Anjing2 kerana ape yg zunnun lihat, antara mereka, mempuntai persamaan yg serupa…. kuat menyalak, yg satu ketakutan dgn bayangan sendiri yg satu lagi utk melacurkan agama mereka… wisky speedy dan omar hanya perlu tukar nama sj, jauh… Read more »

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:48 pm
Reply to  zunnun

Woww… Bro Zunnun…

Ha ha ha.. hebatlah Bro (sebahagiannya)…

Bravo!

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:49 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

“Anjing2 ini diketuai oleh Anjing TN,”

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-1229133091-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

“yg telah zunnun & kejora latih”

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-1190002938-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

Caya lah lu, Bro Zunnun…

πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜€πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
25 October 2021 2:58 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Seronok juga melihat Bro Zunnun beraksi kat sini
Dulu tu, tindakan Zunnun tak lah sampai sebegini
Tapi nampaknya Bro Zunnun dah semakin berani
Gaya nya..Zunnun ler pulak jadi penghulu blog ini
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

KAH KAH KAH