“PANDORA PAPERS ADALAH ISYARAT PEMBESAR2 YANG RAKUS MENGAUT KEKAYAAN MESTI DILAWAN”

Buku kecil terbitan GERAK98 setahun lalu bertajuk ‘ Melawan Elit yang Membelit Umat’ terpapar ayat Al Quran dihalaman pertama buku itu yang membawa maksud,

*Jangan kamu biarkan harta itu berlegar-legar dikalangan orang-orang kaya (pembesar) dikalangan kamu sahaja*

Ayat ke 7 dari Surah ke 59 Al Hasyr itu jelas merupakan satu larangan keras dari Maha Pencipta kita terhadap pembesar-pembesar,orang-orang kaya agar tidak membolot harta dikalangan mereka sahaja.

Pandora Papers yang ditampilkan kepada umum beberapa hari lalu jelas mempaparkan kebejatan orang-orang besar, orang-orang kaya yang secara jelas telah diperingatkan oleh Allah swt dalam kitab suci Al Quranul Karim.

Didalam buku yang sama, saya sebagai penulisnya memuatnaik sebagai mukadimah buku itu sebuah hadis Rasulullah saw riwayat Termidzi yang juga jelas relevan dengan kebejatan yang ditampilkan dalam Pandora Papers.

Hadis itu berbunyi *Setiap ummat ada cabarannya dan cabaran bagi ummat ku adalah harta*.Kebetulan saya terjumpa hadis ini semasa didalam penjara dibawah OSA kerana membongkar dokumen rahsia rasuah menteri2 di zaman PM ke 4.

AL Quran dan Hadis Nabi, 2 sumber terpenting agama telah memberikan peringatan dan amaran jelas kepada kita khususnya kepada pembesar-penbesar dan orang-orang kaya tetapi Pandora Papers membuktikan mereka tetap melakukannya!

Lebih malang, antara pelaku-pelaku utamanya terdiri daripada orang Islam itu sendiri daripada pembesar yang berdarjat Raja hingga kepada pembesar kalangan ahli-ahli politik yang tidak berdarjat dan keparat.

Dan lebih lebih malang lagi, umat Islam dimana Al Quran dan Hadis diturun dan diwariskan kepada mereka mengambil sikap sambil lewa terhadap kebejatan yang jelas dinyatakan oleh Al Quran dan Hadis dan kebejatan yang sudah terbukti berlaku di depan mata dengan pendedahan Pandora Papers!

Dalam konteks Malaysia, kebejatan yang dimurkai Allah swt dan dibenci Nabi saw ini sudah lama jelas terpampang sebelum pendedahan Pandora Papers.

Apakah kita selama ini tidak tahu kehidupan dan kemewahan pembesar2 kita selama ini?

Perlumbaan membeli mahligai paling besar di kota2 besar dunia spt London itu sudah berlaku bertahun2 khususnya sejak negara ini mula mendapat hasil minyak akhir 70an,awal 80an.

Malah tahun2 kebelakangan ini kisah paling hebat didunia adalah kisah pembesar2 melayu yang ditampikan ke mahkamah dengan kes2 yang melibatkan wang rakyat dan negara berbilion dollar.Jumlah yang mengejutkan bukan sahaja Malaysia tetapi dunia!

Dunia juga tahu selain pembesar negara Afrika yang terkenal meratah harta negara yang miskin berbelanja besar di Kota London, pembesar2 Melayu tidak kurang hebatnya.

Mahligai2 besar,kereta2 besar – paling mahal didunia dimiliki oleh pembesar2 melayu ini bersepah di kota-kota besar dunia London,Paris,New York,Sydney,Melbourne.

Dalam keriuhan Pandora Papers ini ada pembesar2,mantan-mantan PM,Menteri mendabik dada nama mereka tiada seolah-olah mereka bersih!Walhal kita tahu berapa banyak mahligai dan kereta mewah mereka atau anak2 miliki di kota2 besar dunia bertahun-tahun sebelum ini!

Kepada Pembesar2 negara ini tidakkah kamu malu pada bangsa kamu?Dan soalan lebih penting tidakkah kamu malu pada pencipta kamu dan nabi kamu?

Pembesar2 ini bukan sahaja sering ke tanah suci tapi berpeluang masuk Kaabah, ziarah dalam makam Nabi!Tidakkah sedikitpun kamu merasa malu kepada Tuhan dan Nabi?!

Kepada rakyat,orang2 kecil seperi kita, jangan hanya melihat dan melopong.Bangkit dan lawan mereka!GERAK98 telah terbitkan buku ‘MELAWAN ELIT MEMBELIT UMAT’ setahun lalu,lama sebelum Pandora Papers kerana kita sedar kebejatan pembesar2 bangsa dan negara ini sudah sampai ke tahap rosak dan merosakkan!

Kita mesti lawan mereka kalau kita mahu pastikan negara kita tidak hancur dengan kerakusan mereka, anak cucu kita masih ada bahagian untuk kehidupan mereka dan paling penting kita mesti lawan mereka kerana ianya tuntutan pencipta kita, Surah Hud, ayat 116, Allah swt berfirman:

*Tidak ada yang melawan kejahatan melainkan sedikit sahaja,iaitu orang-orang yang Kami telah selamatkan diantara mereka.Dan orang2 yang tidak melawan dan melarang itu telah menitikberatkan segala kemewahan yang diberikan kepada mereka dan menjadilah mereka orang-orang yang berdosa*

Mohamad Ezam Mohd Nor

9 Oktober 2021, 2 Rabiul Awwal 1443H

Updated: 10 October 2021 — 9:36 pm

48 Comments

Add a Comment
 1. Tosonyap Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 Munafiq Lidah Biawak🦎.

  😀😃😄😆😅😂🤣
  KAH KAH KAH KAH

 2. RAKAN² BLOG,

  BM SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 TERSERALAH LAGI.

  KAH KAH KAH

  LIHAT INI KARANGAN ANJING🐕 DUNGU SJK TUH:

  1. _________________________________________________

   Anonymous
   12 October 2021 5:32 am
   Reply to Anonymous

   Entah apekedarah nye ……

   Tak lain tak bukan, dia biadab dan kurang ajar,
   ……………………….
   ………………………………………………
   Perlu dibalun, ditibai dan dibantai berterusan disini, moga2 dia tidak selalu mengarut hal2 peribadi, membosankan, menjijikkan.

   Reply

   1. Anonymous
    12 October 2021 5:46 am

    “membolot harta dikalangan mereka sahaja.” –

    Kalau tidak di kalangan mereka, siapa lagi?
    ……………………….
    ………………………………………………
    Mesti terus dibalun, ditibai dan dibantai berterusan disini dll tempat.

    Reply

    _________________________________________________

    1. “disini”…???

     “sini” TU PERBUATANNYA MCM MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

     MCM HANG KULUM BTG PELIR BANG ALI KER ATAU MCM BG ALI JILAT BIJI KELENTIT PANJANG HANG TU?

     KALAU DISINDIR KER, ATAU DISIHIR KER, ATAU DISITA KER… ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

     KAH KAH KAH.

     1. RAKAN² BLOG,

      KEJORA RASA DAH LEBIH 8 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

      1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.

      2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

      KAH KAH KAH.

      1. ‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
       BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

       ‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

       TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

       DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

       KAH KAH KAH.

       1. ________________________________________________
        Din Remos
        3 March 2021 10:02 am

        Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

        Reply
        ________________________________________________

        1. MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

         SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

         TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI OKTOBER DAH 8 BULAN LEBIH LAH.

         KAH KAH KAH.

         1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

          MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

          DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

          1. ________________________________________________
           Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply
           ________________________________________________

          2. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

           DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

           WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

           KAH KAH KAH.

          3. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕,

           ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

           KAH KAH KAH.

          4. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕,

           HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

           ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
           TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

           KAH KAH KAH.

          5. KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
           PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
           “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
           Poor upbringing not becoz parents busy working
           But her poor idiot parents were too busy fucking!
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          6. Ha ha ha…

           TN anjing’s🐕 lousy idiot parents in ‘threesome action’ with Bang Ali…

           In front is her bitch mother, in the middle is her gay dad and at the back is Bang Ali banging her dad’s ass…

           😀😃😄😆😅😂🤣
           KAH KAH KAH KAH

          7. RAKAN² BLOG,

           BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BUKAN SAJA LEMAH BAHASA & BIADAB TIADA BUDI BAHASA, TAPI AKAL DIA CUMA SETARAF BUDAK TADIKA.

           😀😃😄😆😅😂🤣
           KAH KAH KAH KAH

          8. DISEBABKAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU ASYIK KELUARKAN KARUTAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN, DIN REMOS JADI GERAM, LALU DIN REMOS TAMPIL MEMBELASAH TN ANJING🐕 ANAK HARAM TUH:

          9. _____________________________________________________
           Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung …

          10. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply
           _____________________________________________________

          11. INTIPATI DARI BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 TU IALAH:

           1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”

           2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”

           3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”

           4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”

           5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”

          12. 6) TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”

           7) TN Anjing🐕 “akal cetek, fikiran tidak matang setaraf budak tadika.”

           8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”

           9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”

           10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasah…”

           KAH KAH KAH.

          13. RAKAN² BLOG,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           Di blog ini, mmg TN anjing itu, ramai org tak suka
           Sbb anjing tu hanya karutan “bodoh taik” dia reka
           Akal dia pula, hanya setaraf dengan budak tadika
           Maklumlah umur 90 lbh, dah nyanyuk tua bangka
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

 3. tosonyap wak gontol

 4. membolot harta dikalangan mereka sahaja.” –

  Kalau tidak di kalangan mereka, siapa lagi?

  Ini dunia kebendaan (materialistic), ada harta, ada nama, ada tempat dalam masyarakat.

  Nyata di masyarakat demokrasi, begitu juga di masyarakat komunis, walau pun lebih lagi disembunyikan.

  Mesti terus dibalun, ditibai dan dibantai berterusan disini dll tempat.

  1. Pengaruh lebai tak banyak.

   Pulak nya, masyarakat negara ini lk 30% bukan Islam, ramai yang terkenal dengan tabiat membolot harta.

   Takda jalan lain selain membalun, menibai dan membantai mereka yang membolot harta dgn cara haram dan melanggar udang2.

 5. Bodohkan rakyat agar keuntungan korupsi berbillion ringgit dapat di kaut untuk diri, kroni Dan keluaga secara senyap.

 6. On going many steps backward, it was crystal clear
  “BS” NOC or RESET, it actually drove detractors into fear
  That their ex convict of sodomy idol would not make it as PM
  Notwithstanding the above, it was Ismail Sabri who sat at the helm

  Is not ALLAH the GREATEST, he knows what deems fit?
  For TDM, PM seat is nothing, he had sat on it more than once
  Unlike crazy for power idol, he thot rakyat owe him the seat
  With Allah’s guidance, not him but someone else given the chance

 7. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Blog Budin kelihatan agak lengang & sepi, ini hari
  Agaknya ramai yg sibuk balik kg merentas negeri
  Entah apa khabarnya pulak dgn si dia dewi puteri
  Demi si dara manja..Kejora tampil juga le ke mari
  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Entah apekedarah nye Wak Gontol Kejora Kojolla masih lagi menggontol cerita frustrasi dgn gufreng nya di blog politik ini.

   Tak lain tak bukan, dia biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil, bercampur dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

   Perlu dibalun, ditibai dan dibantai berterusan disini, moga2 dia tidak selalu mengarut hal2 peribadi, membosankan, menjijikkan.

   1. Entah apekedarah nye Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 masih lagi cemburu Kejora pantin dgn gufreng nya di blog politik ini.

    Tak lain tak bukan, dia biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil, bercampur dengan penyangak, penjahat dan jalang jual puki di masa dewasa.

    Perlu dibalun, ditibai dan dibantai berterusan di sini, moga2 dia tidak selalu mengarut hal2 peribadi, membosankan, menjijikkan.

    KAH KAH KAH.

    1. KAH KAH KAH

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
     Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
     Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
     Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
     🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. Ha ha ha…

      Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 sdg memujuk kambing mintak berak banyak lagi sbb dia blm kenyang lagi taik kambing tuh…

      😀😃😄😆😅😂🤣
      KAH KAH KAH KAH

      1. RAKAN² BLOG,

       Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 Munafiq Lidah Biawak🦎 yg tak dibimbing mak bapak tu dah buat kuangajar biadab dgn Kejora!

       KAH KAH KAH

       1. TENGOK NIH, BUKTI, ANAK HARAM TN ANJING🐕 TUH BIADAB & TAK DIBIMBING:
        __________________________________________________
        Anonymous
        27 August 2021 3:52 pm

        Nak tengok lagi lah Wak Gontol Kejora Kojolla cuit sikit melompat lompat, menjerit jerit.

        Reply
        __________________________________________________

        1. HA HA HA

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         Kebiadaban TN anjing tu mmg lah Kejora himpun
         Sbb tu,Kejora nk kasi penyepak & pnampar Jepun
         Anjing itu tk dpt lari dari Kejora, dgn apa cara pun
         Dia hanya bleh terselamat jika mau minta ampun
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         KAH KAH KAH

         1. TATACARA UNTUK ANJING🐕 TU NAK MEMOHON AMPUN:
          (Rujuk gambar di atas)

          1) Salam dgn hormat,

          2) Cium tangan Kejora,

          3) Cakap minta ampun dgn tertib sopan,

          4) Janji tidak akan buat @ ulang lagi.

          😀😃😄😆😅😂😅
          KAH KAH KAH KAH.

          1. HA HA HA

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           Kejora akan terus ajar TN Anjing barua bajingan
           Tak ada siapa yg boleh bagi kat dia pertolongan
           Ada syarat..kalau nk lps Kejora punya penangan
           Anjing itu kena salam dgn Kejora & cium tangan
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

 8. Pandora papers do not talk about legimatacy these offshore account
  Unlike false statements like having heaps of boxes of alleged evidence
  Calling for proof, the writer changed his narrative, years we did not count
  Stupid scare tactic, many disbelieve these statements as of no credence

 9. Pembesar2 yang rakus mengaut kekayaan mesti di lawan
  Mahathir kah Daim kah Najib kah Zahid kah atau sapa,saja
  Perlu bukan fitnah atau slander atau conjectures yang diwar2kan
  Dijel oleh mahkamah atas kesalahan jenayah adalah fakta

  1. Yesterday, the vaccination rate has reached 90% thus allowing immediate cross-border inter-state travel and overseas travel for those fully vaccinated.

   The fact it is poetic justice to achieve that without NOC and RESET. Another fact, except for 2 out of 220 the rest of MPs has rejected NOC and RESET along with the YDPA, MRR and the majority rakyats.

   They have been proven right.

   Therefore, it doesn’t need to be a rocket scientist or a conjecture to say NOC and RESET are just political bullshit and wayang to grab power with syok-sendiri self-claims.

   1. You wish to view it as it is, not a big fuss
    NOC or RESET were options open to us
    We are not out of the woods to date, just as a reminder
    Uncertainties remain, may Allah protects us from blunder

 10. ____________________________________________________
  Nadia
  5 October 2021 9:10 am

  Kang nadia komen kang abang abang tak tido malam pulak.

  Reply
  ____________________________________________________
  DIK🌷 NADIA🥀 PUTERI🌹,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
  Mmglah teramat benar, akan kata² yg dinda lakar
  Lara sepi & duri² rindu..terasa sgt bisa mencakar
  Dah dua tiga mlm abg tidur..nk lena sgt lah sukar
  Buat dinda, salam diutus diiring mawar yg mekar
  🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
   Sesungguh nya benar sngatlah apa yg dinda kata
   Dah dua tiga mlm abg tidur, sukar nak lelap mata
   Terimalah salam abg buat dinda dewi ku yg jelita
   Sejambak mawar abg utuskan iringi coretan tinta
   🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
    💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
    Tanpa dinda..terasa suasana bgitu hambar tawar
    Gembira sungguh abg..wlau sekejap dinda keluar
    Sudilah kiranya hati yg sepi ini..dinda jdi penawar
    Sambut lah salam, yg abg iringi sekuntum mawar
    🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

    ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    1. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
     💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
     Mmg nya amat sepi..tanpa teman & keseorangan
     Yg dpt menghibur diri..hanya lah mimpi & angan2
     Kini abg sgt gmbira dgn hadirnya dara sanjungan
     Salam abg utus..dgn sejambak mawar jdi iringan
     🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

     ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 11. naik dahan berhati-hati
  sambil memegang hndpone
  belukang di bawah,asyik perhati
  dah lama tunggu,mulut melopong

  kah kah kah,geli ketiak aku

  mata melilau attack celah pokok,cam askar
  takut orang intip,torpedo tunggu bidik
  perhati skrin, tiba-tiba komen si dara keluar
  ada yg tekejot,torpedo kluar,masuk balik

  kah kah kah

  1. kau takda torpedo

   kau cirit

Leave a Reply

Your email address will not be published.