MELAYU TIPU MELAYU

Sekian lama mereka melaungkan slogan “demi bangsa, demi negara demi Orang Melayu”. Tetapi mereka ini munafik. Mereka mahu elak cukai sebenarnya. Mereka hendak kekayaan berlegar pada keluarga mereka sendiri sahaja. Bukan hendak tolong orang Melayu. Mereka buka akaun syarikat-syarikat mereka, bukan di Tanah Melayu tetapi di British Virgin Islands (BVI).

Mereka tuduh orang lain “tidak patriotik, suversif atau penderhaka”. Tetapi merekalah yang sebenarnya petualang kerana larikan wang dan modal secara haram ke syurga kewangan hitam tanpa cukai dan penuh rahsia di British Virgin Islands. Baru hari ini mulai terdedah oleh Pandora Papers.

Siapa mereka Melayu, yang hipokrit ini? Rupa-rupanya mereka anak-anak bekas perdana menteri dari parti-parti politik Melayu dan Bumiputera yang eksklusif, sama ada Cap Kris, Cap Bunga Raya, Cap Pejuang bangsa.

Kasihan bangsaku Melayu, ditipu hidup-hidup. Aku yang Melayu inipun ditipu sama. Sekian lama aku ingatkan betullah pemimpin-pemimpin Melayu ini memperjuangkan kepentingan orang Melayu dalam Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan dan hak-hak kedudukan istimewa Orang Melayu.

Rupa-rupanya mereka ini ibarat “harapkan pegar; tetapi pegar makan padi.” Mereka gunakan Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan dan hak-hak istimewa Melayu itu untuk mereka mengaut keuntungan, kontrak, modal dengan pinjaman murah serta segala macam insentif, kuota, permit, lesen dan subsidi serta projek runding terus tanpa tender. Semuanya atas nama hak istimewa Melayu.

Tetapi mereka Melayu dari kumpulan dan keluarga elit berkuasa ini seperti “kacang lupakan kulit”. Mereka bertindak macam lanun melarikan duit dan modal ke luar negara, ke British Virgin Island sana. Mereka tidak melaburkan semula kekayaan mereka di Malaysia tercinta ini. Mereka ini betul-betul macam “si Tenggang” yang derhaka kepada bangsa.

Sehingga bulan Oktober 2021 ini, puak-puak mereka ini, di Parlimen di depan mataku seorang Melayu, tanpa malu-malu, mereka masih bercakap kononnya “demi Melayu! demi Melayu!” Hipokritnya mereka ini. Hari ini, aku Melayu yang tidak boleh lagi ditipu mereka.

Sungguh malang dan sedih mengenangkan negaraku dan bangsaku Melayu. Sehingga Rancangan Malaysia ke-12 ini, kabilah-kabilah perkauman Melayu itu masih bercakap kononnya hendak naikkan peratusan equiti Bangsa Melayu. Konon! Kononnya “demi Keluarga Malaysia”. Konon!

Siapa yang mereka hendak tipu? Orang-orang Melayu sekarang khususnya di kalangan anak-anak muda Melayu yang cerdik dan pandai, tidak termakan tipu pemimpin-pemimpin Melayu yang munafik dan hipokrit ini. Generasi Melayu sekarang sudah sedar. Sudah celik.

Macam mana hendak naikkan peratusan equiti Melayu jika kapitalis-kapitalis kroni Melayu ini yang dapat faedah ekonomi dan kekayaan dari dasar-dasar ekonomi membantu Melayu membawa keluar wang dan modal dari Tanah Melayu ini sebanyak RM1.8 trilion dari tahun 2004 hingga 2014 ke pusat kewangan gelap di luar pesisir pantai seperti British Virgin Islands?

Begitu banyak wang gelap untuk lari cukai di Malaysia di bawa oleh orang-orang kaya yang tidak patriotik seperti yang didedahkan oleh Pandora Papers sehingga Malaysia menduduki tempat kelima terburuk di dunia selepas China, Russia, Mexico dan India.

Begitu banyak wang dan modal negara ini mengalir keluar ke British Virgin Islands dan lain-lain pusat kewangan gelap di luar pesisir pantai sehinggakan Malaysia tidak ada wang dan hampir bangkrap.

Mujurlah Malaysia masih ada Petronas. Untuk menangani Covid-19, memulihkan ekonomi negara dan membantu rakyat, maka Negara terpaksa berhutang dan berhutang dan berhutang lagi sehingga paras hutang Kerajaan mencecah ceiling 65% Keluaran Dalam Negara Kasar.

Hutang kerajaan yang besar itu akan ditanggung oleh anak-anak generasi akan datang. Manakala anak-anak golongan elit negara ini termasuk anak-anak bekas tiga Perdana Menteri, dan sekitar 1500 orang lagi rakyat Malaysia yang ada akaun syarikat di British Virgin Islands boleh hidup senang lenang atas kesengsaraan rakyat negara ini.

Hassan Abdul Karim

Ahli Parlimen Pasir Gudang

4 Oktober 2021 (Isnin)

4.7 3 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 5 October 2021 — 6:22 pm
Subscribe
Notify of
guest
118 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
khatijah.nuno
khatijah.nuno
8 October 2021 2:16 am

REPLY TO WAU BULE 6TH OCT 2021 @ 7.51AM Kau juga la yg dulu terkentut menyokong kerajan melayu isle termasuok Pas kan. Kau org menyalak jamban atas bukit ulang2 ulang cina Dap tipu melayu, pakat arak ramai2 isu Icederd konon..nk pertahan islam, kedaultan raja2 melayu dan nashib melayu…last2 semua perjuangan dan perarakan itu ke laut. Melyu2 harmjadah golongan politik dan elitis Umno serta sultan2 yg menunggan, memperbodoh melayu dgn slogan kena pertahan kedaulatan kesultanan melayu . kena terus sokong pemimpin2 dan parti politaik melayu demi melayu, agama dan generasi akan dtg. duit2 samada duit haram backdoor atau duit hasil dari… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
8 October 2021 2:10 am

Wahai kaum2 politik dan elit..kamu semua sudah kaya dan mewah dgn wang simpanan, eset2 dan pelaburan di negara2 dan pulau2 persisiran pantai. Nak apa lagi kamu semua masih nk pegang kuasa di sini..negara yg tercinta ini dan hampir bankgrap dek perbuatan lkhianat, tamak, tak beretika, tak patriotk kamu2 sekelian. Berambus lah dari negara ini dgn anak2, kaum keluarga dan sahabt2dan kroni2 ke negar yg kaya tu. Enjoy lah harta, wang gelap tu hingga hujong nyawa..kamu2 tidak akan hidop susah atau menderita seperti rakyat2 yg sedang berhempas pulas utk mulakan kehidupan di kaln covid dijangka berkurangan dna menjadi endemik. PRU ini… Read more »

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:13 am

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla saja yang kata ramai org tak suka TN.

Tapi, kalau di buat survey, mesti the overwhelming majority bencikan Wak Gontol yang asyik menggontol di sini.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:15 am
Reply to  Anonymous

Otak nya kecik, cakap pasal yang itu itu saja.

Lepasan sekolah SJK, mana boleh lebih dari itu.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:23 am
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 saja tak mengaku yg ramai org tak suka kat dia.

Tapi, kalau di buat survey, mesti the overwhelming majority bencikan TN anjing🐕 yang asyik meroyan bebel di sini dgn komen bodoh “politaik” palat puki dia…

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-1283883140-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:25 am
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

TN anjing🐕 dok korek lagi “politaik” palat puki dia, nak bawa masuk ke blog ini…

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:26 am
Reply to  Anonymous

Otak TN anjing🐕 tukecik, cakap pasal yang itu itu saja.

Lepasan sekolah SJK, mana boleh lebih dari itu.

Masalahnya, anjing🐕 dungu tu tak nak cermin diri

gettyimages-484754779-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:28 am
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai tu cermin diri pun masa nak buang kutu puki atau nak buang taik palat atau nak gunting bulu puki dia…

gettyimages-1309028588-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:30 am
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai tu kena cermin lebih kerap

gettyimages-902488692-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:31 am
Reply to  Anonymous

Barulah Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai tu tahu dia perangai monyet🐒

gettyimages-90260290-170667a(1).jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:32 am
Reply to  Anonymous

Tapi, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai perangai monyet🐒 tu kena cermin lagi

gettyimages-141092853-170667a(1).jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:34 am
Reply to  Anonymous

Barulah Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai perangai monyet🐒 tu tahu dia muka babi🐖

gettyimages-1144305068-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:36 am
Reply to  Anonymous

Tapi Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai perangai monyet🐒 muka babi🐖 tu kena cermin lagi supaya dia tahu dirinya gila babi🐖

gettyimages-108311629-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:38 am
Reply to  Anonymous

Lepas itu, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai perangai monyet🐒 muka babi🐖 gila babi🐖 tu kena cermin pula sambil jelir lidah

gettyimages-453544448-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:40 am
Reply to  Anonymous

Barulah Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai perangai monyet🐒 muka babi🐖 gila babi🐖 tu tahu dia lidah biawak🦎 bercabang

gettyimages-637650476-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:42 am
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

Barulah dia sedar yg dirinya itu:

” Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai perangai monyet🐒 muka babi🐖 gila babi🐖 munafiq lidah biawak🦎”

Satu pakej lengkap utk ke neraka.

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
KAH KAH KAH KAH
😀😃😄😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:09 am

RAKAN² BLOG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Di blog ini, mmg TN anjing itu, ramai org tak suka
Sbb anjing tu hanya karutan “bodoh taik” dia reka
Akal dia pula, hanya setaraf dengan budak tadika
Maklumlah umur 90 lbh, dah nyanyuk tua bangka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-542323693-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:58 am

JENUH MEMBALUN BERUK TUA WAK GONTOL kEJORA kOJOLLA YANG TAK RETI POLITIK NIH.

MENYANYAH KPD MUTU BM PULAK DIA. DI BLOG POLITIK.

MAKA DI TIBAI DAN DI BANTAI BERTERUSAN LAH DIA.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:06 am
Reply to  Anonymous

Itu lah, yang boleh duduk diam sedap2, udara nyaman di pagi hari, beruk tua Wak Gontol ini mahu menyanyah.

Salah kerop, dia dibalun, ditibai dan dibantai berterusan.

Tersengeh lah dia, hati sakit, rasa geram, tapi nak menyanyah lagi yakut dibalun ditibai dan dibantai tak renti2.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:46 am
Reply to  Anonymous

JENUH MEMBALUN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI GATAI PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 YANG TAK RETI POLITIK NIH TAPI LEBIH CEKAP “POLITAIK” PALAT.

MENYANYAH NAK JADI “HERO TAIK KUCING” PULAK DIA, DI BLOG POLITIK.

MAKA DIBALUN, DITIBAI, DIBANTAI DAN DILUKU KEPALA BERTERUSAN LAH DIA.

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:48 am
Reply to  Anonymous

Itu lah, yang boleh duduk diam sedap2, udara nyaman di pagi hari, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua ini mahu menyanyah.

Salah kerop, dia dibalun, ditibai, dibantai dan diluku kepala berterusan.

Tersengeh lah dia, hati sakit, rasa geram, tapi nak menyanyah lagi yakut dibalun ditibai dan dibantai tak renti2.

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:57 am
Reply to  Anonymous

WOI TN ANJING🐕,

IKUT SUKA AKU LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 OI…

NAK MENYANYAH MUTU BM KER, MUTHUSAMY KER…
ASAL BOLEH LUKU KEPALA & TERAJANG HANG TU KIRA JADI LAH…

SIAPA SURUH HANG GATAI PUKI SANGAT NAK CARI PASAI DGN AKU? AMIK LAH HABUAN BILA JOLOK SARANG TEBUAN🐝!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:58 am
Reply to  Anonymous

ITULAH HANG, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 PONDAN!

“SIAPA MAKAN NANGKA DIA AKAN KENA GETAH”

“KALAU TAKUT DILAMBUNG OMBAK, JGN BERUMAH DI TEPI PANTAI”

“KALAU TAKUT KENA LUKU KEPALA JGN GATAI PUKI NAK CARI PASAI DGN ORG”

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH …(100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:22 am
Reply to  Anonymous

RAKAN² BLOG,

BM SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI GATAI PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 MENYERLAH LAGI.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:22 am
Reply to  Anonymous

INI HAH KOMEN ANJING🐕 DUNGU SJK TUH:
____________________________________________________
Anonymous
6 October 2021 8:58 am

JENUH MEMBALUN BERUK TUA WAK GONTOL kEJORA kOJOLLA YANG TAK RETI POLITIK NIH.

MENYANYAH KPD MUTU BM PULAK DIA. DI BLOG POLITIK.

MAKA DI TIBAI DAN DI BANTAI BERTERUSAN LAH DIA.

Reply
____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:23 am
Reply to  Anonymous

“DI TIBAI”…???

“TIBAI” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI CIBAI KER, ATAU DI CABAI KER, ATAU DI SONGKOK LEBAI KER… ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:24 am
Reply to  Anonymous

“DI BANTAI”…???

“BANTAI” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI PANTAI KER, ATAU DI LANTAI KER, ATAU DI RANTAI KER… ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:24 am
Reply to  Anonymous

RAKAN² BLOG,

KEJORA RASA DAH LEBIH 8 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.

2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:25 am
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:25 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:25 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI OKTOBER DAH 8 BULAN LEBIH LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:26 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:26 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:27 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:27 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕,

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:28 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕,

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:29 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

gettyimages-668796979-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:30 am
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

TN anjing’s🐕 lousy idiot parents in ‘threesome action’ with Bang Ali…

In front is her bitch mother, in the middle is her gay dad and at the back is Bang Ali banging her dad’s ass…

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:30 am
Reply to  Anonymous

RAKAN² BLOG,

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BUKAN SAJA LEMAH BAHASA & BIADAB, TIADA BUDI BAHASA, TAPI JUGA BERAKAL MCM BUDAK TADIKA.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

DISEBABKAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU ASYIK KELUARKAN KARUTAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN, DIN REMOS JADI GERAM, LALU DIN REMOS TAMPIL MEMBELASAH TN ANJING🐕 ANAK HARAM TUH:

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

INTIPATI DARI BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 TU IALAH:

1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”

2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”

3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”

4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”

5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:33 am
Reply to  Anonymous

6) TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”

7) TN Anjing🐕 “akal cetek, fikiran tidak matang setaraf budak tadika.”

8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”

9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”

10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasah…”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Di blog ini, mmg TN anjing itu, ramai org tak suka
Sbb anjing tu hanya karutan “bodoh taik” dia reka
Akal dia pula, hanya setaraf dengan budak tadika
Maklumlah umur 90 lbh, dah nyanyuk tua bangka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-542323693-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:49 am

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MESTI DAH KETANDUSAN AKAL, HANYA CAKAP BENDA YANG SAMA.

UMUR NYA 80AN TAHUN, HAMPIR 90 TAHUN, MAKA NYANYOK NYA TAK TERHINGGA.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:49 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI GATAI PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 MESTI DAH KETANDUSAN AKAL, HANYA CAKAP BENDA YANG SAMA.

UMUR NYA 90AN TAHUN, HAMPIR 100 TAHUN, MAKA NYANYOK NYA TAK TERHINGGA.

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-542323693-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:51 am
Reply to  Anonymous

WOI TN ANJING🐕,

IKUT SUKA AKU LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 OI…

NAK CAKAP BENDA YG SAMA KER, NAK CAKAP BENDA TAK SAMA KER…
ASAL BOLEH LUKU KEPALA & TERAJANG HANG TU KIRA JADI LAH…

SIAPA SURUH HANG GATAI PUKI SANGAT NAK CARI PASAI DGN AKU? AMIK LAH HABUAN BILA JOLOK SARANG TEBUAN🐝!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:52 am
Reply to  Anonymous

ITULAH HANG, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎!

“SIAPA MAKAN NANGKA DIA AKAN KENA GETAH”

“KALAU TAKUT DILAMBUNG OMBAK, JGN BERUMAH DI TEPI PANTAI”

“KALAU TAKUT KENA LUKU KEPALA JGN GATAI PUKI NAK CARI PASAI DGN ORG”

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH …(100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:44 am

RAKAN² BLOG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Binatang TN Anjing, jenis tua kutuk, tak sadar diri
Dgn Kejora ini dia masih juga cuba nak pukul curi
Mungkin dia ingat yg pagi ini Kejora tidak ke mari
Tapi, ternyata, anjing itu tetap juga terlangkah kiri
Anjing tua tu tak mahu ukur baju di badan sendiri
Dia bangang dungu, nak acah Kejora cikgu bistari
Mmg tak der pilihan lagi bagi dia selain cabut lari
Kini senyap kelu bagaikan robot kehabisan bateri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-578258660-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:44 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JAP LAGI MUNCUL LAH ANJING🐕 PONDAN TU DGN CITER TAIK BASI DIA TUH:

“…PORTUGIS SERANG MELAKA 1511.. MUSUH ADA DI SEBELAH.. PERUT TERBURAI.. DAN BERBAGAI…”

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:45 am
Reply to  Anonymous

ATAU PUN, ANJING🐕 DUNGU TU AKAN MENGELAT NAK LARI CARA PONDANNYA DGN BERKATA:

“…HAVE ENOUGH FUN AND ENTERTAINMENT.. WHACKING, WALLOPING… BALUN, TIBAI, BANTAI.. TERSADAI.. DAN BERBAGAI…”

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:35 am

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KEPALA KECIK, OTAK CAIR, ASYIK SEBUT BENDA YANG SAMA.

YANG DI SEBUT DI BULAN OGOS LALU, DI UNGKIT NYA LAGI DI BULAN OKTOBER INI.

NYATA DIA DAH NYANYOK

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:43 am
Reply to  Anonymous

JUGA MENUNJUKAN BALUNAN KE ATAS NYA DULU ITU AMAT BERKESAN, MASUK KE KEPALA DAN KE TULANG RUSUK NYA.

BAGUS.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:45 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KUAT SANGAT MENGGONTOL HINGGA TERLUPA DIA PUNYA KONTOL.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:49 am
Reply to  Anonymous

“DI SEBUT”…???

“SEBUT” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI SABUT KER, ATAU DI RAMBUT KER, ATAU DI MOTOR BOT KER… ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:50 am
Reply to  Anonymous

“DI UNGKIT”…???

“UNGKIT” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI BUKIT KER, ATAU DI RAKIT KER, ATAU DI RUMAH SAKIT KER… ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:50 am
Reply to  Anonymous

RAKAN² BLOG,

KEJORA RASA DAH LEBIH 8 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.

2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:51 am
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:51 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:52 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI OKTOBER DAH 8 BULAN LEBIH LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:52 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:53 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:53 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:54 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕,

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:54 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕,

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:55 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

gettyimages-668796979-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:55 am
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

TN anjing’s🐕 lousy idiot parents in ‘threesome action’ with Bang Ali…

In front is her bitch mother, in the middle is her gay dad and at the back is Bang Ali banging her dad’s ass…

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:58 am
Reply to  Anonymous

RAKAN² BLOG,

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BUKAN SAJA LEMAH BAHASA & BIADAB, TIADA BUDI BAHASA, TAPI JUGA BERAKAL MCM BUDAK TADIKA.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:59 am
Reply to  Anonymous

DISEBABKAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU ASYIK KELUARKAN KARUTAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN, DIN REMOS JADI GERAM, LALU DIN REMOS TAMPIL MEMBELASAH TN ANJING🐕 ANAK HARAM TUH:

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:59 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:59 am
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:00 am
Reply to  Anonymous

INTIPATI DARI BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 TU IALAH:

1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”

2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”

3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”

4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”

5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:00 am
Reply to  Anonymous

6) TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”

7) TN Anjing🐕 “akal cetek, fikiran tidak matang setaraf budak tadika.”

8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”

9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”

10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasah…”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:07 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Di blog ini, mmg TN anjing itu, ramai org tak suka
Sbb anjing tu hanya karutan “bodoh taik” dia reka
Akal dia pula, hanya setaraf dengan budak tadika
Maklumlah umur 90 lbh, dah nyanyuk tua bangka
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-542323693-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:13 am
Reply to  Anonymous

WOI TN ANJING🐕,

IKUT SUKA AKU LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 OI…

NAK SEBUT YG BULAN OGOS KER, NAK UNGKIT KER…
ASAL BOLEH LUKU KEPALA & TERAJANG HANG TU KIRA JADI LAH…

SIAPA SURUH HANG GATAI PUKI SANGAT NAK CARI PASAI DGN AKU? AMIK LAH HABUAN BILA JOLOK SARANG TEBUAN🐝!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:16 am
Reply to  Anonymous

AIKK… TN ANJING🐕?

NAPER HANG “MELOMPAT LOMPAT MENJERIT JERIT” MCM KERA🐒 KENA BELACAN TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 HAH?

SAKIT KEPALA KENA LUKU YER?

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH …(100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:16 am
Reply to  Anonymous

ITULAH HANG, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎!

“SIAPA MAKAN NANGKA DIA AKAN KENA GETAH”

“KALAU TAKUT DILAMBUNG OMBAK, JGN BERUMAH DI TEPI PANTAI”

“KALAU TAKUT KENA LUKU KEPALA JGN GATAI PUKI NAK CARI PASAI DGN ORG”

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH …(100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:54 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BERUK TUA WAK GONTOL KEJOORA KOJOLLA NIH.

ASYIK SIBUKKAN MUTU BM DI BLOG POLITIK.

OTAK NYA KOSONG BERKENAAN POLITIK, MAKA DIA DIGRESS KE MUTU BM.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 9:55 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎 NIH.

ASYIK NAK SIBUKL DI BLOG POLITIK TAPI BAHASA TIADA MUTU.

OTAK NYA KOSONG BERKENAAN POLITIK, MAKA DIA DIGRESS KE “POLITAIK” PALAT PUKI DIA.

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:29 am

RAKAN² BLOG,

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 Munafiq Lidah Biawak🦎 tu dah buat kuangajar biadab dgn Kejora!

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:29 am
Reply to  Anonymous

TENGOK NIH, KOMEN BIADAB, ANAK HARAM TN ANJING🐕 MUNAFIQ TUH:
__________________________________________________
Anonymous
27 August 2021 3:52 pm

Nak tengok lagi lah Wak Gontol Kejora Kojolla cuit sikit melompat lompat, menjerit jerit.

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:30 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kebiadaban TN anjing tu mmg lah Kejora himpun
Sbb tu,Kejora nk kasi penyepak & pnampar Jepun
Anjing itu tk dpt lari dari Kejora, dgn apa cara pun
Dia hanya bleh terselamat jika mau minta ampun
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-1129455152-170667a(1).jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:31 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kejora akan terus ajar TN Anjing barua bajingan
Tak ada siapa yg boleh bagi kat dia pertolongan
Ada syarat..kalau nk lps Kejora punya penangan
Anjing itu kena salam dgn Kejora & cium tangan
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:31 am
Reply to  Anonymous

TATACARA UNTUK ANJING🐕 TU NAK MEMOHON AMPUN:
(Rujuk gambar di atas)

1) Salam dgn hormat,

2) Cium tangan Kejora,

3) Cakap minta ampun dgn tertib sopan,

4) Janji tidak akan buat @ ulang lagi.

😀😃😄😆😅😂😅
KAH KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
6 October 2021 7:51 am

Selepas ini Wau Bule pasti ada yang buat kecaman
Konon Wau Bule idolakan Si Nyanyuk Tua
Yang kononnya tipu bangsa Melayu sepanjang zaman
Berprasangka buruk tanpa fakta dan usul periksa

Wau Bule bukan mengidolakan Si Nyanyuk Tua
Hanya berealiti berfakta dan berkebenaran
Isu Melayu tipu melayu bukan cerita yang luarbiasa
Sejak sebelum bangsa merdeka, zaman berzaman

Sejarah tak mungkin tipu nasib melayu sejak dulu kala
Berslogan demi bangsa, rakyat, raja, agama dan negara
Kita melaungkan di perhimpunan setiap sebelum pilihanraya
Namun Melayu tipu melayu mungkin dalam darah daging kita

Wau bule
Wau bule
6 October 2021 7:27 am

Isytihar darurat di Melaka, Konon elak PRN ketika pandemik, Itu gesaan Ketua Pemuda Yang beretorik dan berpolemik Dr Asyraf Ustaz Melayu beretorik Dr Fathul Bari juga suka berpolemik Bagi Shamsul Debat cepar sedar Sekarang jadi pendakwah popular Melayu tipu melayu dalam banyak hal Menyebabkan bangsa kita jadi baghal Wang ringgit, pangkat dikejar bagai nak gila Usaha dan ikhtiar langsung tak ke mana Pemimpin Melayu tipu rakyat majoriti melayu Masa pilihanraya, undilah aku sebangsa mu Setelah dipilih, aku tak kesah, aku tak kenal kamu Senang ditipu bukan salah aku, kamu pilih aku Ambil duit rakyat dihantar ke akaun pesisir Tak rasa… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
8 October 2021 2:03 am
Reply to  Wau bule

Kau juga la yg dulu terkentut menyokong kerajan melayu isle termasuok Pas kan. Kau org menyalak jamban atas bukit ulang2 ulang cina Dap tipu melayu, pakat arak ramai2 isu Icederd konon..nk pertahan islam, kedaultan raja2 melayu dan nashib melayu…last2 semua perjuangan dan perarakan itu ke laut. Melyu2 harmjadah golongan politik dan elitis Umno serta sultan2 yg menunggan, memperbodoh melayu dgn slogan kena pertahan kedaulatan kesultanan melayu . kena terus sokong pemimpin2 dan parti politaik melayu demi melayu, agama dan generasi akan dtg. duit2 samada duit haram backdoor atau duit hasil dari bolot projek2 atas angin dan semua tender2 yg patut… Read more »

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:41 am

____________________________________________________
Nadia
5 October 2021 9:10 am

Kang nadia komen kang abang abang tak tido malam pulak.

Reply
____________________________________________________
DIK🌷 NADIA🥀 PUTERI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
Bgitu lama menghilang, dinda muncul tk semena²
Bagaikah hadir nya bidadari, dari Syurga nirwana
Mmg lah tekaan dari Dik Nadia tu tepat dan kena
Dah lebih jam 1:30 pagi pun, abg tak dpt nak lena
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:48 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷 NADIA🥀 DEWI🌹,

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Tak boleh nak lena juga, wlau mata ini abg pejam
Duri-duri rindu terasa bgai menusuk begitu tajam
Lara kesepian pulak hadir menyiksa begitu kejam
Izinkanlah hati mu itu dewi, untuk abg nak pinjam
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:57 am
Reply to  Anonymous

DINDA🌷 DEWI🥀 PUTERI🌹,

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Keresahan mula menghimpit di keheningam mlm
Bagaikan di daratan diri ini lemas dan tenggelam
Rindu jadi santapan, dngn lara sepi sebagai ulam
Buat mu dewi..sekuntum mawar mngiringi salam
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

❤️🧡💛💚💙🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

gettyimages-1225652780-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 2:08 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
Kejelitaan dan kesantunan budi, buat abg tertarik
Dinda hadir bagaikan lagu yang bertemu dgn lirik
Mendambakan diri mu itu, abg tidak pernah serik
Sambutlah salam dgn iringan setangkai anggerik
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gettyimages-1324922665-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:27 am
Reply to  Anonymous

tak tido malam sebab berbagai masalah lain.

Kepala nya kecik, otak nya cair, asyik menyanyah, dibalun, ditibai dan dibantai hingga susah nak tidur.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:12 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing hanya macai cikai..merasa dirinya otai
Tapi, dh dua posting, anjing tu hanya terintai-intai
Kemain dikatanya, yang Kejora ni asyik dia bantai
Pada hal, anjing tu yg hari² menyembam ke lantai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gettyimages-172259895-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 8:14 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tak sedar, dia tu yg asyik makan peluru
Bila Kejora berpantun cinta, mula ler dia cemburu
Mungkin, dah agak lama puki dia Bang Ali tk skru
Sbb itu le puki gatal dia tu asyik sja dia garu-garu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-691134365-170667a.jpg
zunnun
zunnun
5 October 2021 9:57 pm

ape yg waubule doakan utk #sinyanyuktua nya….

agar tuhan panjangkan umor nya 100 tahun lagi, terlalu istimewa kejadian tuhan yg berkelahiran negara…

tapi bagi maluan2 pAs, hadi telah berjaya meraih keuntungan kpd pAs hingga tak habis2 malaun2 berdoa agar tuhan panjangkan umor 100 tahun lagi….

yg terdahulu menipu #melayu yg mudah lupa dan yg terkemudian menipu #melayu
dgn helah & dalih nya…

tapi ? tapi ! tapi .

lain pula dgn Anjing TN ….

penyesalan nya amat ketara, menyesal tertipu kawin lari oleh bang ali ….

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:22 am
Reply to  zunnun

Woww… Bro Zunnun…

Ha ha ha.. hebat & terbaik (sebahagiannya) Bro…

Bravo!

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:24 am
Reply to  Anonymous

Adakah yg Bro maksudkan itu, begini?👇:

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:25 am
Reply to  Anonymous

“lain pula dgn Anjing TN ….”

gettyimages-157581202-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:26 am
Reply to  Anonymous

“penyesalan nya amat ketara,”

gettyimages-578258660-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:27 am
Reply to  Anonymous

” menyesal tertipu kawin lari oleh bang ali ….”

gettyimages-78367265-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:28 am
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

Bukan Kejora kata yer… Zunnun yg kata, ok!

Kejora cuma tanya dgn meletak gambar jer…

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 1:31 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Seronok juga melihat Bro Zunnun beraksi kat sini
Dulu tu, tindakan Zunnun tak lah sampai sebegini
Tapi nampaknya Bro Zunnun dah semakin berani
Gaya nya..Zunnun ler pulak jadi penghulu blog ini
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 6:25 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENGWOW, MEMBRAVOKAN APA SAJA YANG DAP DIRTY OLD MAN THE PUKIMAK KATA.

APO NAK DIKATO, AKIBAT BANYAK MINUM AIR KINCIN DEPA.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:39 am
Reply to  Anonymous

AIKK..

KEJORA TAK KATA APA KAT TN ANJING🐕 TU PUN!
KEJORA HANYA MEMUJI & BERTANYA KPD ZUNNUN JER.. NAPER ANJING🐕 TU DENGKI?

NAPER BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 MENYERANG KEJORA?

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH

gettyimages-97238346-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:40 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Bila Kejora memuji Zunnun, TN anjing jadi dengki
Tak pasal², Kejora ini, anjing tu mari cerca & maki
Apakah, kerana hati nya kotor penuh kudis & daki
Atau dek tk jumpa Bg Ali, anjing tu jadi gatal puki?
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-578259092-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
6 October 2021 6:21 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

HANYA MENCACI CACAH, NYATA DIA PUKIMAK

KEPALA NYA KECIK, OTAK NYA CAIR, AMAT BANGSAT CARA DIA MEMIKIR.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:42 am
Reply to  Anonymous

6:21 am,

1) Saya agak hairan bila komen Zunnun itu anda kaitkan dengan DAP.
2) Seolah-olah anda cuba menggambarkan DAP adalah jahat.
Fine.

Tetapi anda ini adalah seorang penyokong kuat PH dan DAP adalah parti yang terkuat dalam PH.

Anda ini kelihatan cuba nak komen politik tetapi tiada pengetahuan dalam politik.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:43 am
Reply to  Anonymous

Ibaratnya anda menyokong sebuah pasukan bolasepak dan si A adalah penjaring utama bagi pasukan itu. Mana boleh anda menyokong pasukan itu dengan membenci si A.

Begitulah juga bila anda menyokong PH tetapi membenci DAP yang telah menyumbang bilangan kerusi terbanyak dalam parlimen sehingga PH berjaya membentuk kerajaan selepas memenangi PRU14 dahulu.

Bolehkah PH memenangi PRU14 dahulu tanpa DAP?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:43 am
Reply to  Anonymous

Kini PH dah tumbang angkara pengkhianatan oleh ketua PH aka PM7 dahulu.

Sepatutnya anda kecam tindakan PM7 yang telah menghancurkan PH, tetapi tidak.

Jadi ‘terbalik kuang’ pulak. DAP yang bermati-matian menaikkan PH tu anda kutuk cerca, sebaliknya PM7 yang menyebabkan PH tumbang tu anda dewa-dewakan, sanjung dan puja.

Ini kira macam mana pulak?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:44 am
Reply to  Anonymous

Untuk PH balik menjadi kerajaan, PH kena menang PRU15 nanti. Anda sebagai penyokong PH tentu mahukan PH menang PRU15 itu nanti. Bolehkah PH menang PRU15 tanpa DAP? Sedangkan PH menang PRU14 dahulu pun dengan ‘margin’ yang kecil sahaja. Itupun dengan adanya DAP.

Tanpa penyokong atau undi dari puak China, bolehkah PH menang? Mampukah PH hidup dengan mengharapkan undi Melayu sahaja?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:44 am
Reply to  Anonymous

PH adalah ibarat parti China atau parti yang didominasi oleh DAP. Maka untuk menyokong PH, anda tak boleh lari dari menyokong DAP.

Kalau anda tak faham dengan benda yang semudah itu pun, lebih baiklah tak perlu membuang masa untuk sibukkan diri dalam pllitik. Mungkin masa terluang boleh digunakan untuk kerja yang lebih berfaedah lagi seperti menolong anak jaga cucu ataupun mencuba resepi-resepi baru masakan untuk suami (sekiranya masih bersuami).

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:45 am
Reply to  Anonymous

Berbalik kepada bolasepak, tahun 1994 pemain pertahanan Columbia bernama Andres Escobar ditembak mati kerana dituduh menjaringkan gol sendiri yang menyebabkan Columbia tewas dalam satu perlawanan piala dunia tahun itu.

Sebagai perbandingan, PM7 adalah ibarat penjaga gol PH pada tahun 2019 tetapi selepas 22 bulan berjuang, telah keluar meninggalkan padang dengan membiar pintu gol PH terbuka. Akibatnya, PH tumbang.

Kalau di Columbia, PM7 tu dah kena tembak!

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:45 am
Reply to  Anonymous

Memang nampak amat pelik dan lawak sekali, anda sebagai penyokong kuat PH tidak mengecam tindakan PM7 yang membiar pintu gol PH terbuka hingga PH tumbang itu. Sebaliknya anda menjadi pemuja dan mendewa-dewakan PM7 tu pula.

Sah lah, ada banyak sel neuron yang rosak kat otak anda itu. Anda perlu berjumpa doktor dan tak usah nak susahkan diri lagi dengan menyibukkan diri dalam hal politik pulak.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:59 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

“kerja yang lebih berfaedah lagi seperti menolong anak jaga cucu”

TN ANJING 🐕 TAK TAHU APA DLM POLITIK, DISARANKAN AGAR JAGA ANAK ANAK CUCU!

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH.

gettyimages-702613907-170667a.jpg
zunnun
zunnun
5 October 2021 9:44 pm

puuh kanan puuh kiri.. minta tolong tapi semua nya jembalang & jin. netween sender & receiver, the division is always 50 : 50 in every investment based on B2B RWA, SOFA, DOA, IMFPA & PGL along it… there nothing shady to receive investment funds from oversea as long as there is no loan attached to it calling for sovereign guarantee.. Every Finance Minster has the Authority capable to receive investments in the form of IPIP, DTC, GPI & S2S … this privilage is part & parcel only given to Finance Minister to use his discretion & regulatory power to receive… Read more »

Anonymous
Anonymous
6 October 2021 7:34 am
Reply to  zunnun

Where’s the proof?

Asyik puuh ki ajer DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK NIH.

Anonymous
Anonymous
5 October 2021 9:05 pm

janganlah nadia gelojoh,fikir pelan-pelan
godaan syaitan tu,nanti hidup bertaburan
kalu sangkut dan berkenan,dia dah plan
sama-sama naik dahan,bergu campuran

nadia dah hidup normal,tok sah cari pasal
malu la sayang!lepas torpedo atas dahan
jom intip sarang tempua & sekontot misile
ptg esok kol 5,lucu la memang tak tertahan