BAGAIMANA SPRM BOLEH DIPERCAYAI JIKA KP TIDAK AMBIL CUTI?

Kedua-dua Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan polis perlu beri penjelasan mengenai kehilangan barang kes rasuah yang melibatkan wang tunai USD 6 juta.

Azam Baki mendapat tekanan daripada orang awam supaya mengambil cuti rehat bagi memastikan bahawa tidak ada campur tangan dalam siasatan SPRM berikutan penangkapan tiga pegawai kanan SPRM kerana penyalahgunaan kuasa dan penyelewengan berhubung kehilangan barang kes berjumlah USD6 juta (RM25 juta) milik bekas Ketua Pengarah Organisasi Perisikan Luar Malaysia, Hasanah Abdul Hamid.

Ini telah mencetuskan persepsi negatif dan kecurigaan orang awam terhadap campur tangan pada tahap tertinggi, ketika pegawai SPRM yang didakwa terlibat dalam kehilangan barang kes, telah direman 12 hari yang lalu dan SPRM hanya mengeluarkan kenyataan rasmi setelah tempoh reman berakhir.

Ini berbeza dengan amalan SPRM yang sengaja dan cepat mendedahkan maklumat kepada media mengenai ahli politik pembangkang yang telah menolak untuk menyokong kerajaan, bahawa mereka telah ditahan atau akan didakwa di mahkamah di kemudian hari.

Bagaimana SPRM boleh dipercayai untuk menyiasat dirinya sendiri di atas kesalahan jenayah tersebut?

LIM GUAN ENG

Setiausaha Agung DAP.

5 1 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 September 2021 — 5:27 pm
Subscribe
Notify of
guest
49 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Utoh pengulir
Utoh pengulir
27 September 2021 5:48 pm

KPSPRM yang sangat perihatin dan sentiasa menyebelahi atau kadang-kadang membela pegawai-pegawai di bawah jabatannya. Tidak seperti di sesetengah jabatan lain kalau sedikit kaki tangan mereka buat salah, boss lagi tenyeh ada la. Walau pun KP diarah bercuti bagi saya sama saja sebab dia masih boleh guna remote control.

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 10:48 am

HA HA HA

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Di blog Budin ni, Kejora masih tetap berdiri gagah
Menunggu klauยฒ ada komen yang tak semenggah
Mmg le komenยฒ yang sebegitu, Kejora akan tegah
Atau komen kurangajar biadab Kejora nak sergah
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 10:48 am
Reply to  Anonymous

P/S:

Maksud semenggah

Mei 9, 2019

semenggah dalam bahasa Inggeris:ย sustained

Maksud perkataan ini:

Definisi : patut, senonoh, layak; keยญlakuan-nya tidak ~ tidak senonoh keยญlakuannya.ย (Kamus Dewan Edisi Keempat)

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 10:49 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Bagi yg ingin komen dgn elok diucap slmt datang
Tak apa le, kalau nak kasar sikit atau pun lantang
Tapi komen yg kurangajar biadab, Kejora pantang
Kalau cuba buat juga Kejora akan tibai terlentang
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH

zunnun
zunnun
27 September 2021 8:07 am

zunnun masih tertanya2….

kemana tuju nya #sinyanyuktua & pejuwang2 utk ‘stay relevant’ …

ramai yg kata, MOU & CSA itu bibit2 rasuah yg kerajaan beri kpd pH utk ‘stay relevant’ hingga pilihanraya…

hsnya yg zunnun ingin perkatakan, MOU dibuat & ditandatangani bukan dlm bilik gelap & bukan dipaksa

zunnun
zunnun
27 September 2021 8:01 am

yg amat penting ketika ini, bagaimana membentuk usaha ke arah merangsang ekonomi negara dan mengadakan peluang pekerjaan

yg pasti, sektor perumahan & pembinaan melibatkan infra tidak blh diguna pakai kerana memerlukan “preliminaries” yg lama sebelum aktiviti dimulakan…

maka kerajaan perlu merangsang ekonomi hiliran, pembuatan & iks ….

sektor ternakan, pertanian & perladangan perlu di perluaskan agar negara tidak byak bergantung kpd import.

maka nya, budget 2022, perlu ada ciri2 prime pumping kearah sedemikian, selain merangsang aliran kemasukan dana pelaburan …

sama2 kita membantu kerajaan keluarga 69 mail bera tapi nyahkan 3 menteri & duta khas yg bergaji buta

Utoh pengulir
Utoh pengulir
27 September 2021 6:05 pm
Reply to  zunnun

Tumpun juga harus diberi kepada masalah ternakan, seperti membena industri makanan ayam, Kita tidak semestinya bergantung kepada bahan mentah daripada luar negara, memadai dengan membesarkan ladang seperti jagung, ubi kayu, ‘ketum ayamโ€™ atau madre de agua (Trichanthera gigantea) dan menternak ikan yang jenis tahan lasak, cepat membiak dan sesuai untuk dicampurkan ke dalam makanan ayam etc.

zunnun
zunnun
27 September 2021 7:39 am

politik semasa kini dah jadi tepu sepertimana hingga perlu mencari bahan baru….

…bahan yg mana kesemua pemain2 politik tiba2 membuat sesuatu kejutan yg baru….

sementara itu, zunnun hanya jadikan TN bahan utk dipalu…

agar dAp ronnie di raub & bang ali terhibur selalu

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 9:39 am
Reply to  zunnun

Woww.. Bro Zunnunโ€ฆ

Ha ha ha..
Hebat, padu & terbaik Bro!

Bravo!

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 9:40 am
Reply to  Anonymous

Macam inikah yg Bro maksudkan itu?๐Ÿ‘‡:

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 9:41 am
Reply to  Anonymous

“zunnun hanya jadikan TN bahan utk dipaluโ€ฆ”

gettyimages-534342416-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
27 September 2021 9:42 am
Reply to  Anonymous

“agar dAp ronnie di raub”

gettyimages-546824529-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
27 September 2021 9:43 am
Reply to  Anonymous

” & bang ali terhibur selalu”

gettyimages-78367265-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
27 September 2021 9:44 am
Reply to  Anonymous

Ha ha haโ€ฆ

Bukan Kejora kata yer.. Zunnun yg kata, ok!

Kejora cuma bertanya & tolong buat illustrasi bergambar jerโ€ฆ

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 9:44 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Keadaan blog Budin ini dah tk lagi seperti dahulu
Komenยฒ dari Zunnun, rataยฒ melandaยฒ dan bertaluยฒ
Nampak nya blog ini Zunnun pulak jadi penghulu!
Zunnun kata: ‘hanya jadikan TN bahan utk dipalu’
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 11:49 pm

kedua-duanya belum nyanyuk lagi
yang sekor aku gelar “buaya lopak” merenyih
yang sekor lagi kawan dia,tak minat pompuan,minat sesama jantan

kah kah kah

agak-agak siapa yang aku sebut tu ya!

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:40 am
Reply to  Anonymous

Biar Kejora teka yer,

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Bila duit bnyak..’depan belakang’ si buaya dpt beli
Mangsa betina diratah saja bukan nak dibuat bini
Buaya lopak yg sentiasa lapar itu tentu nya Bg Ali
Yg suka sesama jantan pula dah pasti le Bg Riani
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 11:46 pm

kol 5?

ya

dua ekor situa berayunan sarang tempua menuju sungai naik dahan

nampak [email protected] bagai kayu pagar buruk kat dusun

lengang lengguk macam daun lalang ditiup angin

kah kah kah

zunnun
zunnun
26 September 2021 10:41 pm

pemain politik tanah air yg kini hilang harga diri….

(A) Najib

(B) sinyanyuktua

(C) mahiadin

(D) hadi awang

(E) axmin

pilih satu atau conbinasi yg sesuai

zunnun
zunnun
26 September 2021 10:37 pm

xunnun tertanya2, ape yg buat TN ketakutan depan cermin.

…baru zunnun ketahui, bila kedengaran salakan Anjing yg asyik ketakutan dgn bayangan sendiri…

ngape bagitu ?

seperti Anjung TN yg kerap menyalak2 di blog ini, yg jelas kerana memahaman ilmu

kurap, kurang dapat belaian & didiksn, sentiasa dlm ketakutan, terbiar kelaparan…

ish, ish, ish….

kesiaan no, sejak lari dari ronnie lalu kawin dgn bang ali….๐Ÿคฃ

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:34 am
Reply to  zunnun

Woww.. Bro Zunnun…

Ha ha ha..
Hebat, padu & terbaik Bro!

Bravo!

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:34 am
Reply to  Anonymous

Macam inikah yg Bro maksudkan?๐Ÿ‘‡:

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:35 am
Reply to  Anonymous

“ape yg buat TN ketakutan depan cermin.”

gettyimages-484754779-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:36 am
Reply to  Anonymous

“kedengaran salakan Anjing yg asyik ketakutan dgn bayangan sendiriโ€ฆ”

gettyimages-1052881352-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:37 am
Reply to  Anonymous

“seperti Anjing TN yg kerap menyalak2 di blog ini”

gettyimages-130287812-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:37 am
Reply to  Anonymous

“sentiasa dlm ketakutan, terbiar kelaparanโ€ฆ”

gettyimages-1022038658-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:38 am
Reply to  Anonymous

“lari dari ronnie lalu kawin dgn bang aliโ€ฆ.๐Ÿคฃ”

gettyimages-78367265-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:39 am
Reply to  Anonymous

Ha ha haโ€ฆ

Bukan Kejora cakap yer.. Zunnun yg cakap, ok!

Kejora cuma tanya & tolong buat illustrasi bergambar jer…

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
27 September 2021 6:39 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Di blog Budin ini, seperti Zunnun bermaharajalela
Siang dan malam, Zunnun akan tampil tk kira bila
Sana, sini, kiri, kanan, dia akan balun, taji dan tala
Nampak nya blog ni Zunnun le jadi penghulu pula
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH

zunnun
zunnun
26 September 2021 10:20 pm

Since when DOGma starts becoming DOG….

since mirror starts creating confusion

when Man start becoming Dog….

unable to recall instantly his/her reflection

Last edited 25 days ago by zunnun
zunnun
zunnun
26 September 2021 10:00 pm

what’s the purpose god create man

(A) Man be sub servant to god

(B) god be sub servant to Man

(C) god creates man

(D) Man creates god

(E) knowledge & conscious

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 9:05 pm

kol 5?

ya

kedua2 situa berayunan sarang tempua menuju sungai naik dahan

nampak [email protected] bagai kayu pagar buruk kat dusun

berlenggeng!!!

kah kah kah

zunnun
zunnun
26 September 2021 6:43 pm

zunnun tertanya2…. bagaimana sihasanah mampu memiliki wangcsebanyak itu yg disorokan di rumah nya ketika pemeriksaan dilakukan terhadap nya…. sihasanah kena sailang oleh pihak berkuasa dan kini pihak berkuasa cuba sailangkan kes ini pula dari pengetahuan umum…. sailang sana sini yg amat memalukan #melayu2isle bila hanif terpaksa memohin maaf kpd Kit siang dan harakah kpd mujahid rawa, khairy kpd anwar…. kini kharil dan peguam sinyanyuktua nya kena panjat ke Mahkamah Persekutuan utk melucutkan pengampunan yg anwar perolehi dari YDPA pula…. politik kini bukan sj di parlimen, dah menular ke mahkamah pula… bagus, ini semua menunjukan betapa kaya nya pemimpin2 negara sedangkan… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:56 pm
Reply to  zunnun

Woww.. Bro Zunnunโ€ฆ

Ha ha ha..
Hebat & terbaik (sebahagiannya) Broโ€ฆ

Bravo!

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:57 pm
Reply to  Anonymous

Apakah Bro maksudkan itu, begini?๐Ÿ‘‡:

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 7:01 pm
Reply to  Anonymous

“TN ketakutan melihat bayangan nyaโ€ฆ.’

gettyimages-141092853-170667a(1).jpg
Anonymous
Anonymous
26 September 2021 7:02 pm
Reply to  Anonymous

“TN se ekor Anjing yg asyik menyalak2 di siniโ€ฆ.”

gettyimages-130287812-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
26 September 2021 7:03 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha haโ€ฆ

Bukan Kejora cakap yer.. Zunnun yg cakap, ok!

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 7:42 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Keadaan blog Budin ini, dah tk lagi seperti dahulu
Komenยฒ dari Zunnun, rataยฒ melandaยฒ dan bertaluยฒ
Zunnun taji & tibai direct jer, takda nak segan silu
Nampak nya blog ini, Zunnun pulak jadi penghulu
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:41 pm

DIK๐ŸŒท NADIA๐Ÿฅ€ PUTERI๐ŸŒน,

๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒน๐Ÿ’
Mengapakah, begitu lama dik Nadia tidak ke sini?
Smpai bilakah abg kena terus merinduimu begini
Teringat sgt lah abg ini kat dinda yg cantik cinoni
Sekuntum mawar abg utus mengiringi warkah ini
๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน
๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

gettyimages-1225652780-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:50 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒน๐Ÿ’
Di blog syahdu ini tidak jemu2 abg terus kembara
Biar..hanya bertemankan, kerinduan dan sepi lara
Hanya do’a yng dpt abg iring dgn salam sejahtera
Bersama salam setangkai anggerik buat mu dara
๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ
๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

gettyimages-1324922665-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:40 pm

๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒน๐Ÿ’
Kepiluan dtg menikam bila ptg mnghampiri senja
Ingatan melayang..kepada si dia dewi nan manja
Biar jauh dari mata dirinya tetap kudamba & puja
Mngiringi salam ku utus si dara sekuntum seroja
๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

gettyimages-149133082-170667a.jpg
zunnun
zunnun
26 September 2021 6:13 pm

ape nak jadi dgn #melayu2isle….

kecurian USD 6 Juta bahan saksi oleh badan pencegah rasuah, yg mencegah rasuah, tapi melakukan rasuah

apekah Azam Baki tidur lena sebagai kp nya.

dan yg amat malang sekali, enggan bercuti, malah mail bera tak berani menunjukan kepimpinan nya utk memimpin dgn tegas…

harap2 jgn dijangkit penyakit ketakutan melihat kebenaran diri depan cermin..

takut klu2 bayangan wajah bertukar

seperti TN ketakutan melihat wajah Anjing nya, tergiler2 sakan menyalak2

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:32 pm
Reply to  zunnun

Woww.. Bro Zunnun…

Ha ha ha.. hebat & terbaik Bro…

Bravo!

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:33 pm
Reply to  Anonymous

Apakah Bro maksudkan begini?๐Ÿ‘‡:

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:34 pm
Reply to  Anonymous

“seperti TN ketakutan melihat wajah Anjing nya,”

gettyimages-484754779-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:35 pm
Reply to  Anonymous

“tergiler2 sakan menyalak2”

gettyimages-130287812-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
26 September 2021 6:36 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha ha…

Bukan Kejora kata yer.. Zunnun yg kata, ok!

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
26 September 2021 7:41 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Seronok juga melihat Bro Zunnun beraksi kat sini
Dulu tu, tindakan Zunnun tak lah sampai sebegini
Tapi nampaknya Bro Zunnun dah semakin berani
Gaya nya..Zunnun ler pulak jadi penghulu blog ini
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH