BAGAIMANA SPRM BOLEH DIPERCAYAI JIKA KP TIDAK AMBIL CUTI?

Kedua-dua Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan polis perlu beri penjelasan mengenai kehilangan barang kes rasuah yang melibatkan wang tunai USD 6 juta.

Azam Baki mendapat tekanan daripada orang awam supaya mengambil cuti rehat bagi memastikan bahawa tidak ada campur tangan dalam siasatan SPRM berikutan penangkapan tiga pegawai kanan SPRM kerana penyalahgunaan kuasa dan penyelewengan berhubung kehilangan barang kes berjumlah USD6 juta (RM25 juta) milik bekas Ketua Pengarah Organisasi Perisikan Luar Malaysia, Hasanah Abdul Hamid.

Ini telah mencetuskan persepsi negatif dan kecurigaan orang awam terhadap campur tangan pada tahap tertinggi, ketika pegawai SPRM yang didakwa terlibat dalam kehilangan barang kes, telah direman 12 hari yang lalu dan SPRM hanya mengeluarkan kenyataan rasmi setelah tempoh reman berakhir.

Ini berbeza dengan amalan SPRM yang sengaja dan cepat mendedahkan maklumat kepada media mengenai ahli politik pembangkang yang telah menolak untuk menyokong kerajaan, bahawa mereka telah ditahan atau akan didakwa di mahkamah di kemudian hari.

Bagaimana SPRM boleh dipercayai untuk menyiasat dirinya sendiri di atas kesalahan jenayah tersebut?

LIM GUAN ENG

Setiausaha Agung DAP.

Updated: 26 September 2021 — 5:27 pm

49 Comments

Add a Comment
  1. KPSPRM yang sangat perihatin dan sentiasa menyebelahi atau kadang-kadang membela pegawai-pegawai di bawah jabatannya. Tidak seperti di sesetengah jabatan lain kalau sedikit kaki tangan mereka buat salah, boss lagi tenyeh ada la. Walau pun KP diarah bercuti bagi saya sama saja sebab dia masih boleh guna remote control.

  2. HA HA HA

    ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
    Di blog Budin ni, Kejora masih tetap berdiri gagah
    Menunggu klauยฒ ada komen yang tak semenggah
    Mmg le komenยฒ yang sebegitu, Kejora akan tegah
    Atau komen kurangajar biadab Kejora nak sergah
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

    KAH KAH KAH

    1. P/S:

      Maksud semenggah

      Mei 9, 2019

      semenggah dalam bahasa Inggeris:ย sustained

      Maksud perkataan ini:

      Definisi : patut, senonoh, layak; keยญlakuan-nya tidak ~ tidak senonoh keยญlakuannya.ย (Kamus Dewan Edisi Keempat)

      1. HA HA HA

        ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
        Bagi yg ingin komen dgn elok diucap slmt datang
        Tak apa le, kalau nak kasar sikit atau pun lantang
        Tapi komen yg kurangajar biadab, Kejora pantang
        Kalau cuba buat juga Kejora akan tibai terlentang
        ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š
        ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

        ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

        KAH KAH KAH

  3. zunnun masih tertanya2….

    kemana tuju nya #sinyanyuktua & pejuwang2 utk ‘stay relevant’ …

    ramai yg kata, MOU & CSA itu bibit2 rasuah yg kerajaan beri kpd pH utk ‘stay relevant’ hingga pilihanraya…

    hsnya yg zunnun ingin perkatakan, MOU dibuat & ditandatangani bukan dlm bilik gelap & bukan dipaksa

  4. yg amat penting ketika ini, bagaimana membentuk usaha ke arah merangsang ekonomi negara dan mengadakan peluang pekerjaan

    yg pasti, sektor perumahan & pembinaan melibatkan infra tidak blh diguna pakai kerana memerlukan “preliminaries” yg lama sebelum aktiviti dimulakan…

    maka kerajaan perlu merangsang ekonomi hiliran, pembuatan & iks ….

    sektor ternakan, pertanian & perladangan perlu di perluaskan agar negara tidak byak bergantung kpd import.

    maka nya, budget 2022, perlu ada ciri2 prime pumping kearah sedemikian, selain merangsang aliran kemasukan dana pelaburan …

    sama2 kita membantu kerajaan keluarga 69 mail bera tapi nyahkan 3 menteri & duta khas yg bergaji buta

    1. Tumpun juga harus diberi kepada masalah ternakan, seperti membena industri makanan ayam, Kita tidak semestinya bergantung kepada bahan mentah daripada luar negara, memadai dengan membesarkan ladang seperti jagung, ubi kayu, ‘ketum ayamโ€™ atau madre de agua (Trichanthera gigantea) dan menternak ikan yang jenis tahan lasak, cepat membiak dan sesuai untuk dicampurkan ke dalam makanan ayam etc.

  5. politik semasa kini dah jadi tepu sepertimana hingga perlu mencari bahan baru….

    …bahan yg mana kesemua pemain2 politik tiba2 membuat sesuatu kejutan yg baru….

    sementara itu, zunnun hanya jadikan TN bahan utk dipalu…

    agar dAp ronnie di raub & bang ali terhibur selalu

    1. Woww.. Bro Zunnunโ€ฆ

      Ha ha ha..
      Hebat, padu & terbaik Bro!

      Bravo!

      ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
      KAH KAH KAH KAH.

      1. Macam inikah yg Bro maksudkan itu?๐Ÿ‘‡:

        1. “zunnun hanya jadikan TN bahan utk dipaluโ€ฆ”

          1. “agar dAp ronnie di raub”

            1. ” & bang ali terhibur selalu”

              1. Ha ha haโ€ฆ

                Bukan Kejora kata yer.. Zunnun yg kata, ok!

                Kejora cuma bertanya & tolong buat illustrasi bergambar jerโ€ฆ

                ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
                KAH KAH KAH KAH

                1. HA HA HA

                  ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
                  Keadaan blog Budin ini dah tk lagi seperti dahulu
                  Komenยฒ dari Zunnun, rataยฒ melandaยฒ dan bertaluยฒ
                  Nampak nya blog ini Zunnun pulak jadi penghulu!
                  Zunnun kata: ‘hanya jadikan TN bahan utk dipalu’
                  ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

                  ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
                  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                  ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

                  KAH KAH KAH

  6. kedua-duanya belum nyanyuk lagi
    yang sekor aku gelar “buaya lopak” merenyih
    yang sekor lagi kawan dia,tak minat pompuan,minat sesama jantan

    kah kah kah

    agak-agak siapa yang aku sebut tu ya!

    1. Biar Kejora teka yer,

      ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
      Bila duit bnyak..’depan belakang’ si buaya dpt beli
      Mangsa betina diratah saja bukan nak dibuat bini
      Buaya lopak yg sentiasa lapar itu tentu nya Bg Ali
      Yg suka sesama jantan pula dah pasti le Bg Riani
      ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

      ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

      KAH KAH KAH

  7. kol 5?

    ya

    dua ekor situa berayunan sarang tempua menuju sungai naik dahan

    nampak kedua@nya bagai kayu pagar buruk kat dusun

    lengang lengguk macam daun lalang ditiup angin

    kah kah kah

  8. pemain politik tanah air yg kini hilang harga diri….

    (A) Najib

    (B) sinyanyuktua

    (C) mahiadin

    (D) hadi awang

    (E) axmin

    pilih satu atau conbinasi yg sesuai

  9. xunnun tertanya2, ape yg buat TN ketakutan depan cermin.

    …baru zunnun ketahui, bila kedengaran salakan Anjing yg asyik ketakutan dgn bayangan sendiri…

    ngape bagitu ?

    seperti Anjung TN yg kerap menyalak2 di blog ini, yg jelas kerana memahaman ilmu

    kurap, kurang dapat belaian & didiksn, sentiasa dlm ketakutan, terbiar kelaparan…

    ish, ish, ish….

    kesiaan no, sejak lari dari ronnie lalu kawin dgn bang ali….๐Ÿคฃ

    1. Woww.. Bro Zunnun…

      Ha ha ha..
      Hebat, padu & terbaik Bro!

      Bravo!

      ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
      KAH KAH KAH KAH.

      1. Macam inikah yg Bro maksudkan?๐Ÿ‘‡:

        1. “ape yg buat TN ketakutan depan cermin.”

          1. “kedengaran salakan Anjing yg asyik ketakutan dgn bayangan sendiriโ€ฆ”

            1. “seperti Anjing TN yg kerap menyalak2 di blog ini”

              1. “sentiasa dlm ketakutan, terbiar kelaparanโ€ฆ”

                1. “lari dari ronnie lalu kawin dgn bang aliโ€ฆ.๐Ÿคฃ”

                  1. Ha ha haโ€ฆ

                    Bukan Kejora cakap yer.. Zunnun yg cakap, ok!

                    Kejora cuma tanya & tolong buat illustrasi bergambar jer…

                    ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
                    KAH KAH KAH KAH

                    1. HA HA HA

                      ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
                      Di blog Budin ini, seperti Zunnun bermaharajalela
                      Siang dan malam, Zunnun akan tampil tk kira bila
                      Sana, sini, kiri, kanan, dia akan balun, taji dan tala
                      Nampak nya blog ni Zunnun le jadi penghulu pula
                      ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

                      ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
                      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                      ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

                      KAH KAH KAH

  10. Since when DOGma starts becoming DOG….

    since mirror starts creating confusion

    when Man start becoming Dog….

    unable to recall instantly his/her reflection

  11. what’s the purpose god create man

    (A) Man be sub servant to god

    (B) god be sub servant to Man

    (C) god creates man

    (D) Man creates god

    (E) knowledge & conscious

  12. kol 5?

    ya

    kedua2 situa berayunan sarang tempua menuju sungai naik dahan

    nampak kedua@nya bagai kayu pagar buruk kat dusun

    berlenggeng!!!

    kah kah kah

  13. zunnun tertanya2….

    bagaimana sihasanah mampu memiliki wangcsebanyak itu yg disorokan di rumah nya ketika pemeriksaan dilakukan terhadap nya….

    sihasanah kena sailang oleh pihak berkuasa dan kini pihak berkuasa cuba sailangkan kes ini pula dari pengetahuan umum….

    sailang sana sini yg amat memalukan #melayu2isle bila hanif terpaksa memohin maaf kpd Kit siang dan harakah kpd mujahid rawa, khairy kpd anwar….

    kini kharil dan peguam sinyanyuktua nya kena panjat ke Mahkamah Persekutuan utk melucutkan pengampunan yg anwar perolehi dari YDPA pula….

    politik kini bukan sj di parlimen, dah menular ke mahkamah pula…

    bagus, ini semua menunjukan betapa kaya nya pemimpin2 negara sedangkan rakyat masih terjejas dgn ekonomi mereka…

    Oops, terlupa zunnun utk bertanya…

    ape yg menyebabkan TN ketakutan melihat bayangan nya….

    betul ke TN se ekor Anjing yg asyik menyalak2 di sini….๐Ÿ˜‚

    1. Woww.. Bro Zunnunโ€ฆ

      Ha ha ha..
      Hebat & terbaik (sebahagiannya) Broโ€ฆ

      Bravo!

      ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
      KAH KAH KAH KAH

      1. Apakah Bro maksudkan itu, begini?๐Ÿ‘‡:

        1. “TN ketakutan melihat bayangan nyaโ€ฆ.’

          1. “TN se ekor Anjing yg asyik menyalak2 di siniโ€ฆ.”

            1. Ha ha haโ€ฆ

              Bukan Kejora cakap yer.. Zunnun yg cakap, ok!

              ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
              KAH KAH KAH KAH

              1. HA HA HA

                ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
                Keadaan blog Budin ini, dah tk lagi seperti dahulu
                Komenยฒ dari Zunnun, rataยฒ melandaยฒ dan bertaluยฒ
                Zunnun taji & tibai direct jer, takda nak segan silu
                Nampak nya blog ini, Zunnun pulak jadi penghulu
                ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

                ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
                Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

                KAH KAH KAH

  14. DIK๐ŸŒท NADIA๐Ÿฅ€ PUTERI๐ŸŒน,

    ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ
    ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒน๐Ÿ’
    Mengapakah, begitu lama dik Nadia tidak ke sini?
    Smpai bilakah abg kena terus merinduimu begini
    Teringat sgt lah abg ini kat dinda yg cantik cinoni
    Sekuntum mawar abg utus mengiringi warkah ini
    ๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน
    ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

    โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    1. ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ
      ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒน๐Ÿ’
      Di blog syahdu ini tidak jemu2 abg terus kembara
      Biar..hanya bertemankan, kerinduan dan sepi lara
      Hanya do’a yng dpt abg iring dgn salam sejahtera
      Bersama salam setangkai anggerik buat mu dara
      ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ๐ŸŒธ
      ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

      โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  15. ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ
    ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒน๐Ÿ’
    Kepiluan dtg menikam bila ptg mnghampiri senja
    Ingatan melayang..kepada si dia dewi nan manja
    Biar jauh dari mata dirinya tetap kudamba & puja
    Mngiringi salam ku utus si dara sekuntum seroja
    ๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
    ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

    โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

  16. ape nak jadi dgn #melayu2isle….

    kecurian USD 6 Juta bahan saksi oleh badan pencegah rasuah, yg mencegah rasuah, tapi melakukan rasuah

    apekah Azam Baki tidur lena sebagai kp nya.

    dan yg amat malang sekali, enggan bercuti, malah mail bera tak berani menunjukan kepimpinan nya utk memimpin dgn tegas…

    harap2 jgn dijangkit penyakit ketakutan melihat kebenaran diri depan cermin..

    takut klu2 bayangan wajah bertukar

    seperti TN ketakutan melihat wajah Anjing nya, tergiler2 sakan menyalak2

    1. Woww.. Bro Zunnun…

      Ha ha ha.. hebat & terbaik Bro…

      Bravo!

      ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
      KAH KAH KAH KAH

      1. Apakah Bro maksudkan begini?๐Ÿ‘‡:

        1. “seperti TN ketakutan melihat wajah Anjing nya,”

          1. “tergiler2 sakan menyalak2”

            1. Ha ha ha…

              Bukan Kejora kata yer.. Zunnun yg kata, ok!

              ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
              KAH KAH KAH KAH

              1. HA HA HA

                ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
                Seronok juga melihat Bro Zunnun beraksi kat sini
                Dulu tu, tindakan Zunnun tak lah sampai sebegini
                Tapi nampaknya Bro Zunnun dah semakin berani
                Gaya nya..Zunnun ler pulak jadi penghulu blog ini
                ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

                ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
                Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

                KAH KAH KAH

Leave a Reply

Your email address will not be published.