MOU BOLEH TERBATAL JIKA…..

Satu persoalan yang kerap ditanya dalam mesyuarat zoom DAP di seluruh negara adalah sama ada memorandum persefahaman keyakinan-perbekalan-reformasi (CSR) di antara Perdana Menteri Ismail Sabri dan Pakatan Harapan boleh gagal.

Ya, memorandum CSR ini mungkin akan gagal, kerana kerajaan Ismail Sabri ini bukanlah sebuah kerajaan Pakatan Harapan, tetapi sebarang kegagalan ini tidak boleh disebabkan oleh parti-parti Pakatan Harapan yang tidak memenuhi komitmen kita di bawah memorandum ini.

Memandangkan parti-parti PH telah memberikan komitmen kita kepada memorandum ini, kita perlu mempunyai integriti, kejujuran, dan prinsip untuk memastikan kita terus memenuhi janji kita di bawah MOU ini.

Memandangkan kerajaan Ismail Sabri ini bukanlah kerajaan Pakatan Harapan, terdapat banyak perkara yang dibuat oleh kerajaan beliau yang tidak dapat dipersetujui oleh parti, pemimpin, dan Ahli-ahli Parlimen Pakatan Harapan.

Kita akan terus menjadi pembangkang yang lantang bersuara terhadap dasar dan tindakan yang tidak boleh diterima, tetapi pada masa yang sama, kekal komited terhadap janji yang kita persetujui di bawah MOU ini.

Perdana Menteri kesembilan, Ismail Sabri, juga telah memberikan janji mengenai pelbagai perkara mengenai isu nombor 1 negara buat masa ini, untuk memenangi perang melawan Covid-19 dan mengembalikan negara kita ke landasan yang betul dengan reformasi institusi dan Parlimen.

Sekiranya Ismail Sabri tidak memenuhi janjinya dan menyebabkan MOU ini gagal, kita perlu pastikan rakyat faham di mana silapnya dan siapa yang menjadi punca kegagalan MOU ini.

Tetapi, saya berbesar hati melihat Ismail Sabri mula melaksanakan pelbagai cadangan dalam MOU CSR ini, terutamanya yang berkaitan dengan wabak Covid-19 — yang merupakan satu petanda yang baik.

Namun, terdapat “garis merah” yang tidak boleh dicabuli oleh mana-mana pihak, misalnya, membiarkan Malaysia menjadi lebih kleptokratik, lebih autokratik, atau semakin tidak demokratik.

MOU CSR ini adalah satu peluang yang baik untuk melihat perubahan dasar dalam negara; saya pertama kali bangkitkan keperluan untuk adanya undang-undang anti lompat parti di Parlimen lima puluh tahun yang lepas dan saya berbesar hati akhirnya dapat melihat perkara ini menjadi salah satu isu yang dipersetujui oleh kedua belah pihak dalam MOU CSR.

Terdapat juga satu perkara yang amat penting dalam MOU CSR tersebut — kebebasan pihak kehakiman.

Saya percaya, jaminan kebebasan sistem kehakiman ini sahaja sekalipun telah membantu menegaskan komitmen terhadap masyarakat Malaysia yang berpegang kepada prinsip perlembagaan dengan kebebasan sistem kehakiman dan kedaulatan undang-undang.

Perkara ini semestinya akan melibatkan pelbagai usaha, kita mulakan usaha-usaha ini dengan MOU CSR, dan Jawatankuasa Pemandu memorandum CSR yang bertanggungjawab ke atas pelaksanaan memorandum ini akan berhadapan dengan cabaran yang besar untuk mencari cara yang kreatif untuk meletakkan negara kita ke arah menjadi sebuah negara hebat yang bertaraf dunia.

LIM KIT SIANG

Veteran DAP

5 1 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 20 September 2021 — 5:54 pm
Subscribe
Notify of
guest
82 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 11:57 am

RAKAN² BLOG,

HAIRAN BENAR, AWAL PAGI KELMARIN, TAK PASAL² SEORANG PESERTA BLOG MENGGUNA ID “rakyat” MARI MENERJAH KEJORA.
LIHAT INI, KOMEN DARI “rakyat” BAPOK DARAI TUH:
____________________________________________________
rakyat
20 September 2021 7:44 am
Reply to Anonymous

kau jgn prasan lah kejora ganyot, si dia ko tu serupa TN si nenek puki luas biji kelentit berjurai tuh, tau tak……..

Reply
____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 11:58 am
Reply to  Anonymous

INI PULAK RESPON BERPANTUN DARI KEJORA:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Hapa ke jadah dia merapu ni, ‘rakyat’ bapok darai
Kejora muda belia, dikata tua oleh si mulut murai
Klau Kejora mau, Yati, Zura, Ana, ada dlm senarai
Tak kan le padan, si tua puki luas kelentit berjurai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 11:59 am
Reply to  Anonymous

“rakyat” bapok darai 7:44 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Si tua tu kuat sgt membebel sampai laki dia cerai
Bulu puki, tk digunting & dibiar, panjang mengurai
Taik palat banyak..kelentit pulak, panjang berjurai
Dpd kawin dia, baik harakiri, dgn pedang Samurai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 11:59 am
Reply to  Anonymous

“rakyat” bapok darai 7:44 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Cgu Kejora ni masih muda belia berstatus bujang
Menjadi igauan dara-dara & cikgi-cikgi kt Tunjang
Tak kan le padan si tua puki luas kelentit panjang
Beruk kera pun cabut lari kalau si tua tu telanjang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 9:17 am

RAKAN² BLOG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing mari acah Kejora sengaja nak cari bala
Apa yg anjing tu dpt hanya kena maki, caci & cela
Kena kutuk cerca pun, dia tk berani angkat kepala
Agak kini, dia dngn Bg Ali..puki dia Bg Ali dok tala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-131222440-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 8:30 am

NASIB PEMUJA-PEMUJA ATOK DEWA SAKA:

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
FanTun ler macai paling terawal Kejora kasi lebur
John Doe tukar kerjaya jdi tok nujum tilik nombor
Wak Suman pula, terbongkang kaku, kt dlm kubor
Wau Bule terkebil-kebil, bagaikan mata dah kabur
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
FanTun paling awal jatuh rebah, Kejora bersyukur
John Doe cabut lari, jadi nujum, tilik nombor ekor
Wak Suman keras..7 kaki dalm tanah berdengkur
Kini, TN anjing & Wau bule jugak jatuh tersungkur
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 8:20 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Mmg ler berat akibatnya bila Kejora beraksi rakus
Macai² Atok Dews Saka abis Kejora kasi bungkus
TN anjing terus lari menyorok serupa dengn tikus
Wau Bule mata jadi pudar, spt ikan yg kena kukus
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
21 September 2021 8:14 am

In the world of ongoing superfiacility with full of hypocriisy in our country No amount of [email protected] could change current political landscape For as long privilieged Malays live in fantasy and think of their superiority No one could change for the better unless self-realisation and self-help We have great founders but they may not be perfect We have great people, some most learned and realistic We should develop high ideals, elevate them to bring impact Build high character and most importantly patriotic Recognising imperfections, we must approach ideals with tact Rakyat’s well being is a must and they benefit from… Read more »

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:59 am

RAKAN² BLOG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing, bagaikan muka diludah kahak gelema
Bila acah Kejora, kesakitanlah yg dia kena terima
Nak masuk ke sini dia dah jadi fobea dan trauma
Di sini, Kejora terus bermaharajalela jdi panglima
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-1288667296-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 8:03 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tak da pilihan lagi, melainkan cabut lari
Agknya, anjing malang itu tgh dok fikir nk harakiri
Manakala Kejora bak pnglima tetap gagah berdiri
Keris yg terhunus, bisa nya setanding Tamingsari
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 8:05 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Agknya, TN anjing terlihat keris yg Kejora pegang
Pendekar tangkas, sedia nk terjah ke gelanggang
Apa lgi, cabut lari le anjing itu tonggang langgang
Terdiam kaku anjing itu, mcm dgn babi panggang
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

gettyimages-1155304580-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 8:11 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Blog Budin ini, bagaikan Kejora dah jajah & takluk
Tiada lagi kelibat TN anjing, jahat punya makhluk
Sarang tebuan dia sudah tak berani lagi nak jolok
Agaknya kini, dgn Bg Ali, si jalang tu sdg berpeluk
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

gettyimages-154971305-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:26 am

RAKAN² BLOG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora terus mncipta..kejayaan dan kemenangan
Dah cabut lari TN Anjing si Anak Haram bajingan
Zunnun, Din Remos & ramai lagi bertepuk tangan
Tapi TN anjing sdih monyok, airmata berlinangan
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

gettyimages-120324900-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:26 am
Reply to  Anonymous

P/S:

Ha ha ha…

Jap lagi anjing🐕 anak haram tu akan tampil dgn gaya pondannya membawa citer basi bodoh dia:

“…Portugis serang Melaka 1511.. musuh ada di sebelah.. perut terburai.. dan berbagai…”

😀😃😄😆😅😂🤣

KAH KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:13 am

RAKAN² BLOG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing bodoh dungu sbab dia sekolah kat SJK
Dah tua ganyut umur 90-an tk nak mampu berfikir
Dari blog ini, anjing tu udah berjaya Kejora singkir
Kemenangan demi kemenangan Kejora terus ukir
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:14 am
Reply to  Anonymous

P/S:

Ha ha ha…

Jap lagi anjing🐕 anak haram tu akan tampil dgn gaya pondannya membawa citer basi bodoh dia:

“…Portugis serang Melaka 1511.. musuh ada di sebelah.. perut terburai.. dan berbagai…”

😀😃😄😆😅😂🤣

KAH KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 6:53 am

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 Munafiq Lidah Biawak🦎 tak berjaya menghalang Kejora melanda landa disini, macam blog ini Kejora punya.

Sebenar nya, org lain jijik nak masuk sini bila lihat ada kemunculan komen2 dia.

Dia nak kata dia hero taik kucing, org lain tak berani masuk, lantak lah..

KEPALA BUTUH PAK DIA, kata Kejora Hero wal Sado.

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 6:54 am
Reply to  Anonymous

Despite all those, have a good day, folks.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 6:44 am

Wak Gontol Kejora Kojolla melanda landa disini, macam blog ini dia punya.

Sebenar nya, org lain jijik nak masuk sini bila lihat penuh dgn komen2 dia.

Dia nak kata dia hero, org lain tak berani masuk, lantak lah..

KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 6:45 am
Reply to  Anonymous

Despite all those, hv a good day, folks.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 6:55 am
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Betina Jalang Tua Puki Gatai Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 Munafiq Lidah Biawak🦎 tak berjaya menghalang Kejora melanda landa disini, macam blog ini Kejora punya.

Sebenar nya, org lain jijik nak masuk sini bila lihat ada kemunculan komen2 dia.

Dia nak kata dia hero taik kucing, org lain meluat nak masuk, lantak lah.

KEPALA BUTUH PAK DIA, kata Kejora Hero wal Sado.

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 6:59 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

ITULAH KALAU RAKAN² NAK TAHU:

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:00 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI GATAI

gettyimages-578259092-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:00 am
Reply to  Anonymous

PERANGAI MONYET🐒

gettyimages-90260290-170667a(1).jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:01 am
Reply to  Anonymous

MUKA BABI🐖

gettyimages-1144305068-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:02 am
Reply to  Anonymous

GILA BABI🐖

gettyimages-108311629-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:02 am
Reply to  Anonymous

MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎.

gettyimages-637650476-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
21 September 2021 7:03 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA JALANG TUA PUKI GATAI PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LIDAH BIAWAK🦎.

SATU PAKEJ LENGKAP UNTUK KE NERAKA.

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
KAH KAH KAH KAH.
😀😃😄😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 1:18 am

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
MOU baru saja nk mula, tapi mcm nak tersangkut
Dgn DAPigs tu kita kena was-was bukan lah takut
Depa nak tumpang, berbagai syarat kita kena ikut
Klau tk suka, ‘get out’,tepi gantang punya melukut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 12:58 am

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Belum lagi mula MOU..nampak serupa nak gagal
Sikap juah ditunjuk DAP..kita terasa agak janggal
Masuk kampung kita kepala kita dia nak penggal
Klau tk suka, ‘get out’..kamu DAPigs babi tunggal
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 12:41 am

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
MOU ni kpd PN nampaknya macam nk bawa rugi
DAP tunjuk juah seolah-olah nk letak harga tinggi
Depa yg nk join pelbagai syarat pula depa nk bagi
Klau tk suka, ‘get out’, DAPigs sial kau boleh pergi
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 12:26 am

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sian lah dgn Bg Riani telinga capang hidung leper
Melalak teruk konkang ini serupa dgn mak lampir
Nak kata gila tu tak tahu ler tapi mmg nya hampir
Ada lgi ke pantun bodoh, mai Kejora tolong repair
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 11:46 pm

Anaklah babi didalamnya kandang
Gambar masuk blok,Kojolla tokey
Setakat pantun gadis tak pandang
Buang masa wak,lu cubalah pike!

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 12:18 am
Reply to  Anonymous

Anak lah babi, di dalamnya kandang
Gambar di blok, Bg Riani rasa tak ok
Sepupu kena taji Bg Riani meradang
Padan le kedua² dungu sekolah SJK

KAH. KAH KAH KAH KAH KAH. KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 11:42 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Belum lagi mula MOU dah nampak mcm nk retak
Depa yg nk tumpang..pelbagai syarat pula diletak
Masuk ke kampung org, kepala kita, nak dibentak
Klau tk suka, ‘get out’ DAP chauvenis pmberontak
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 11:42 pm

Nadia dan Riani kasi abang kiss sekali aw
Bole la sayang,kan you berdua masih baby
Ahaaaa..abang lawak ja,abang ni alim tau
Kadang-kadang kat masjid,imam ala Arabi

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 11:55 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kemain lagi Bg Riani tu dgn Nadia dia nak melobi
Nadia pun tahu ler, yg Bg Riani tu sawan gila babi
Apa..bapok darai, jadi imam kat masjid, ala Arabi?
Agak nya masjid Tg Tokong..makmum kafir harbi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 11:40 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
MOU tu bukan le paksaan PN yang tampil pelawa
Depa yg nk tumpang pelbagai syarat pula dibawa
Masuk ke kampung org jgn ler nk lagak jadi dewa
Klau tk suka, ‘get out’..DAPigs komunis ular sawa
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 11:36 pm

Pasal sisarang tempua laboh,Nadia jangan percaya
Riani pula boleh masuk blok sayang,join nga abang
Memang orang jahat ,suka meropa,jenis hantu raya
Tak pa,serah kat abang,tahulah abang kasi tumbang

Sisarang Tempua laboh ada geng yang sama sifat
Mereka berdua tu dah dijangkiti dengan DNA binyet
Tau ke BINYET tu apa? babi sondol monyet lompat
Jangan dilayan tau ,walaupun bahasa cinta kenyet

Anonymous
Anonymous
21 September 2021 12:10 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

Pasal sarang tempua laboh tu rasa dh naik meloya
Menyamar jadi Riani, dijual belakang punya lubang
Memang dia orang jahat suka bangkai, jenis buaya
Kadang² tu, bertukar jdi serupa babi dia berkubang

Sarang Tempua laboh tu, memang le dia pnya sifat
Keadaan begitu terjadi kpd yg sgt tua pnya monyet
Itu yg membuat dia susah nak duduk sampai rapat
Kadang² masa duduk..tertindih sampai jadi penyet

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 11:04 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
DAPigs ini awal² lagi dah tunjuk perangai tk guna
Dia yg nk tumpang bebagai syarat pula nk dikena
Mnghormati akan tuan rumah..kita kena le cakna
Klau tak suka, ‘get out’ ko chauvenis punya China
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

zunnun
zunnun
20 September 2021 10:56 pm

laa, #melayu2isle sesama sendiri masih ‘bunuh membunuhan’ lagi ke…

zunnun
zunnun
20 September 2021 10:54 pm

Wjat was the primary intent to give and sign the MOU ? to stabilize the current government by providing a safety net to any attempt to jump ship leaving the government with no majority everytime there is non compliance to the MOU, pH has the option to retract their support… it means, mail bera government must comply, and therefore be seen to work within the framework allowed by pH maka ini membawa makna, kerajaan mail bera terpaksa menerima tema2 pH jika ingin mendapatkan pertolongan dari pH.. persoalan nya, apekah dlm kerajaan keluarga 69 + 3 mail bera ada usaha utk… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:16 pm

Nadia pujaanku….dan riani masters (mangsa fitnah situa bodo)

Terbangnya merpati ke Tasik Cini
Sampai ke petang,pulanglah sini
Abang tak sangka dah popular gini
Seterusnya abg amik U2,buat bini

Abang ni,ashik berangan je sayang2
Ibu pula dah tak sabar,nak menantu
Sapa masuk ganggu,sepak mlayang
C.sarang tempua laboh,abg kasi latu

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:29 pm
Reply to  Anonymous

Bg Riani Auw Auw @ Kera🐒 Kongkang 10:16 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Gelagat Bg Riani auw auw memang le lucu sekali
“Riani menangis tau hari tu, dek perbuatan Bg Ali”
“Naper Bg Ali buat kasar, tidak letak dulu KY jelly”
“Sakit tau kt lubang bontot ni, bukannya rasa geli”
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:30 pm
Reply to  Anonymous

AUW.. AUW.. AUW…
TAK KUASER I TAU!

😀😃😄😆😅😂🤣
KAH KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:40 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷 NADIA🥀 PUTERI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila abg berpntun, Bg Riani tu pun nk pantun juga
Sengaja dia suka buat fitnah..nak kasi abg ini aib
Bg Riani auw auw itu pintu belakang dia berniaga
Pelanggan dia Bg Ali & ramai lagi kt Lrg Haji Taib
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:57 pm

DINDA🌷 DEWI🥀 PUTERI🌹,

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Entah kenapa, diri asyik dihimpit kenangan silam
Bgai di tgh lautan diri terasa hanyut & tenggelam
Rindu jadi santapan, dgn kesepian, sebagai ulam
Buat dinda, setangkai anggerik mengiringi salam
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

gettyimages-1324922665-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:58 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Hati terpaut dek kecantikan dan kesantunan budi
Tidak pernah sesaat pun melupai si dara srikandi
Hasrat yg suci murni..ingin bina kasih yang abadi
Jadi pasangan setia bagai hero-heroin citer Hindi
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gettyimages-96381339-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:59 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
Mmg diri ini meminati, filem Bollywood dari India
Bila lihat kpd heroin..teringat lah pula, akan si dia
Terpikat betul diri ini, kpd dara dewi berhati mulia
Mengiringi salam ku utus sekuntum bunga dahlia
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gettyimages-71248533-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:00 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mmg sgt mengasyikkan, ‘Bollywood’ punya cerita
Tidak akn ketinggalan adegan pasangan bercinta
Diri ini asyik saja terbayang, si dia yg manja jelita
Adakah dia mirip Kajol atau pun rupa Priety Zinta
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gettyimages-95871276-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:01 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
Mmg ler diri ini, sngat minat citer filem Hindustan
Bila lihat heroin² nya teringat lah pula puteri intan
Bayangan si manja tak pernah hilang dari ingatan
Buat Si Dia..sekuntum mawar, mengiringi coretan
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gettyimages-1225652780-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:02 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ada ler satu adegan, hero & heroin meluncur salji
Lps tu, di tmn bunga indah mereka mengikat janji
Terus diri teringat kpd si dara dewi pekerti terpuji
Adakah dia rupa macam heroin tu Rani Mukherji?
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gettyimages-462712120-594x594.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:03 pm
Reply to  Anonymous

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
Diri ini ttp menyimpan harapan, wlau belum pasti
Katanya ‘dia berdiri teguh mnyokong idaman hati’
Biar pun, seribu tahun, diri akan ttp setia menanti
Buat Si Dia Dewi, pantun diiringi setangkai melati
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

gettyimages-513793053-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:04 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kejora ni, awal 30an dan masih le lagi muda belia
Kat sini mngembara, ingin nk cari pasangan setia
Yati, Zura, Farhana ada, tapi diri ini tidak bersedia
Entah kenapa diri tk dapat nak lupakan Dik Nadia
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:05 pm
Reply to  Anonymous

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌹💐
Mmg lah mabok asmara teruk dari mabok ketum
Dlm dada ini..bagaikan dipanah pertir berdentum
Entah bila kah, hati yg satu ini akn dpt bercantum
Mengharap kesudian dari ‘bunga’ yang sekuntum
🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💘💝💖💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

gettyimages-89619250-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:13 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Hanya si dia sorang je, yg diri ini damba dan puja
Yati, Zura & Farhana..sekadar adik angkat sahaja
Mmg diri ini, tak dapat lupakan si dia yang manja
Buat dara dewi, pntun diiringi, setangkai kemboja
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

gettyimages-1218874113-170667a.jpg
Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:34 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
PN kena berhati² dgn DAPIgs, yg mulut sja manis
Takut nanti kesan dari MOU itu, akn mnjadi ironis
Dia nk tumpang kita, diletak syarat berbagai jenis
Klau tk suka, ‘get out’.. blh belah lu puak komunis!
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:25 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Org bagi msuk kampung tu duduk diam le dahulu
Masuk pun dipelawa je, bukan le sangat dialu-alu
Ini dia buat berlebih-lebih, cuba nak jadi penghulu
Klau tk suka dgn MOU, ‘get out’ boleh belah lah lu
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:15 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
PN kena berhati² dgn DAPigs yg banyak berhelah
Blum apa² lagi..nampak mcm nak bawa berbalah
Dia yg nk tumpang, kita pulak dia nk kasi sekolah
Klau tak suka, ‘get out’, bila² masa kau bleh belah
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:13 pm

nadia dan riani tau ka?

abang dah jadi popular kat blok nih!!!

lain-lain yang jahat abang dah “out sepak”

pantun abang kau-kau

tengok

Terbangnya merpati ke Tasik Cini
Sampai ke petang,pulanglah sini
Abang tak sangka dah popular gini
Seterusnya abg amik U2,buat bini

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:04 pm

nadia dan riani ooooo…….

nadia nak tau ka?

adala sorang tua tu……

dia minum 3 kole soda…

pasal..masa naik dahan..lepas torpedo

bunyi gini…

“syiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisssssssssssssssssssssss!!!!!”

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:04 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
PN kenalah sentiasa berhati² dgn DAPigs keparat
Bkn boleh percaya, puak kafir kulup pelir tak kerat
Tak sedar yg depa tu hanya pmbangkang melarat
Masuk kampung org nk letak pula bebagai syarat
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Wau bule
Wau bule
20 September 2021 8:00 pm

Anon writes, If DSAnwar become PM, Atok will loose the fame My comment: THE ‘IF’ IS JUST A DELUSION. HE COULD NOT EVEN LEAD BA AND PR TO WIN, WHAT MORE TO BECOME PM….no shame. ATOK WAS PM TWICE AND ONCE AN INTERIM, WHAT FAME ARE YOU TALKING? Rather than giving it to Anwar, to PH he put flame My comment: INGAT MAIN PASSING-PASSING ZAMAN KANAK-KANAK KE…just could not believe there is adult thinking like a child….pathetic The lickers won’t admit since it will cause shame My comment: THERE ARE NO BOOTLICKERS. TOO MANY CONJECTURES.FACTS ARE FACTS, NO TWO WAY… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:38 pm
Reply to  Wau bule

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nampaknya bab Atok tu Wau Bule msih meroyan
Tk apalah kesian sgt kat dia..biarlah Kejora layan
Atok hancurkan PH..bkn conjecture atau andaian
Nak halang Bg Non PM, dia punya cara selesaian
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:38 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bila Atok mgkhianati PH kerajaan jadi terawang2
Atok keluar PPBM dan ditubuh pulak, ‘Peju-Wang’
Mahiaddin hanya le tampil, bagi mengisi peluang
Jaringkan saja lah gol bila tiada penjaga gawang
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 9:45 pm
Reply to  Wau bule

Wau Bule,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Atok ler sebenarnya membuat keadaan jadi kalut
Dia letak jwtn, sbb takut, lps dia Bg Non dpt bolot
TS Mahahiaddin tampil, bagi mnyelamat kemelut
Mmg tk betul lah bila Mahiaddin dikata pembelot
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:07 pm
Reply to  Wau bule

Wau Bule, tet me rewrite & explain:

HA HA HA..

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
If DSAnwar become PM, Atok will loose the fame
Rather than giving it to Anwar, to PH he put flame
The lickers won’t admit since it will cause shame
But it’s not that wise, for Mahiaddin to be blamed
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:07 pm
Reply to  Anonymous

“If DSAnwar become PM, Atok will loose the fame”

Atok will loose fame if he surrendered the PM post to Anwar since the agreement made was that he will be holding the post for only a year.. Futhermore, he’ll get into big trouble if Anwar takes revenge after becoming the PM..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:09 pm
Reply to  Anonymous

“Rather than giving it to Anwar, to PH he put flame”

To avoid Anwar from becoming PM, the only way he has is to burn down PH so that,
“l prefer to loose it rather that letting you having it”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:09 pm
Reply to  Anonymous

“The lickers won’t admit since it will cause shame”

The lickers will off course not admit that Atok deliberately resigned for the sake of preventing Anwar becoming PM.. otherwise it’ll be a big shame for them..

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:10 pm
Reply to  Anonymous

“But it’s not that wise, for Mahiaddin to be blamed”

The goverment was in chaos after Atok quit and let the goverment hanging without a leader.. but then TS Mahiaddin stepped in to save all the trouble and inconvenience brought by Atok.. so, it’s not wise blaming TSMY who is the hero or the saver..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:13 pm
Reply to  Anonymous

Errata (10:07 pm):

..let me rewrite & explain..

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 10:52 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Wau Bule sgt lah fanatik dgn Atok dia punya idola
Walau pun perkara salah, Atok tetap dia mau bela
Tapi rkyat mula nampak Atok akn membawa bala
Mmg tak ada ruang utk Atok naik jadi PM semula
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 7:53 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila masuk kampung orang, kena lah ada hormat
Ini kemain..LKS komunis nk berceramah taklimat
Org bagi tumpang semangkuk pun..besar rahmat
Klau tak suka, ‘get out’..MOU, kita kasi saja tamat
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 8:02 pm
Reply to  Anonymous

LEPAS TORPEDO BUNYI

“SYISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS”

HANG BANYAK MINUM SODA NO!

hang loglaq aihhhhhhh!!!!

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 7:47 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Takda apa² luar biasa le yg LKS komunis tu hurai
DAPigs tu ekor gelumang tahi, kokok sja berderai
Itu pun nasib baik le PN bagi tumpang buka gerai
Klau tak suka ‘get out’..bila² masa jer bleh dicerai
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 7:46 pm

HA HA HA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
DAPigs cuba nak psaiko dan buat mainan mental
Tidak ada apa hal pun lah, kalau MOU itu terbatal
PH tak gabung dgn PN bukanlah perkara yg ‘fatal’
PN offer pun, sbb PH ngantuk disorong ler bantal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 6:14 pm

Terkena tulah memang tak disedari
Ada dua orang tua,terhukum DNA Binyet
Mereka jadi tak ketahuan menari-nari
Tak terdaya mereka,ku belasah terpenyek

Ada formula baru untuk keseronokan
Minum lebih soda,masa lepas torpedo berdesis
Hari ini,berdua mereka ketawa sakan
Bila torpedo kluar bunyi syissssssssssss

Keluar torpedo,syissssss,Belukang rasa tekejot
Bunyi apa pulak tu,”bedebah betol jerit mereka”
Bila pandang atas,nampak 2 situa kat dahan terhenjot
Hilang rasa takot,ingat mereka bom jangka

KISAH NI KOL 5 TADI

ESOK SAMBONG CITERRRR

LOLLLLLL…kah kah kah

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 6:16 pm
Reply to  Anonymous

La awat hang buat lawak tu hah!

kah kah kah

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 6:17 pm
Reply to  Anonymous

Kat iklan bawah ada gambar pompuan

Kalu tak silap,bekas isteri wak

Tapi isterinya tu dah kaya,buat produkubat kencing manis

Anonymous
Anonymous
20 September 2021 7:23 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Dah berat dia punya kes ini Kera Kongkang sialan
Mana nya ada pun, perempuan tua di dalam iklan
Mesti ubat gegat si tua bongok ini sudah tertelan
Dia jadi benak dungu akibat lahir tak cukup bulan
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI