ANWAR JAMIN KETELUSAN MOU DENGAN KERAJAAN

Hari ini menandakan pembukaan Parlimen 2021 dengan penuh istiadat.

Saya percaya setiap daripada kita yang hadir hari ini hanya mengutamakan kepentingan rakyat.

Inilah masanya kita semua dapat mecapai titik persamaan dan melaksanakan perubahan yang menyeluruh demi menyelamatkan Malaysia.

Sepertimana yang telah ditandatangani dalam Memorandum Persefahaman, Pakatan Harapan akan terus memberi sokongan dalam isu Covid-19 dan kesihatan rakyat sejagat demi menstabilkan kerajaan dan ekonomi.

Kita kekal komited untuk memastikan ketelusan isi kandungan persefahaman ini dan akan terus memantau perkembangan semasa garis tindakan yang dipersetujui.

#NadiRakyat

ANWAR IBRAHIM

Presiden PKR/Pengerusi PH.

Updated: 13 September 2021 — 9:46 pm

26 Comments

Add a Comment
  1. RAKANΒ² BLOG,

    πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    Keadaan kesihatan ‘orang tu’, dah tersngat gawat
    Dekat hospital, hanya ditemai doktor, & jururawat
    Covid stage-5, mmg sanak sedara tk blh melawat
    Apa yg blh dibuat hanya baca Yasin & bersalawat
    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

    KAH KAH KAH.

    1. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Ada berita tentang si tua tu yg baru saja diterima
      Mmg sah, dia positif Covid Delta-Plus, tahap ke-5
      Dah jalan dah pun tak sampai sehari pun dikoma
      Kini ke alam baka le si tua tu, untuk selama-lama
      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

      KAH KAH KAH.

      1. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
        Dah tiada kelibat Nenek tua lahir tak cukup bulan
        Dek kena Covid Delta-Plus tahap5, terus dia jalan
        Kini, sdg meraung2 kena malaikat punya pukulan
        Sbb tk bleh jawab mungkar nangkir punya soalan
        πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

        πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

        KAH KAH KAH.

        1. AL-FATEHAH!

          πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
          Tidak ada lagi kelibat, si betina tua jahat serakah
          Ke alam barzakh, kini si tua itu sudah melangkah
          TerkencingΒ² le dia, kena malaikat tibai dan jerkah
          ApaΒ² pun, untuk dia, al-fatehah mari kita sedekah
          🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲🀲
          πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

          πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

          KAH KAH KAH.

  2. sunyi jugak blok budin nih dgn ketiadaan Anjing TN & waubule dgn ‘layang2’ omputih mya…

  3. apekah dgn sinyayuktua & bingai sabah for sabahan kini mengiler sawan, macai tegar nya #siwaubula tak keinginan utk mempertahan situa nya…

  4. sinyanyuktua & sibingai sabah for sabahan nya kini kelihatan naik sawan bila pH dan kerajaan #sibera menterai perjanjian CSA…

    ini membawa penfertian, bahawa pH tak lah tergiler2kan mereka berdua…

    berbeza pula dgn hadi awang yg tergiler2 mua”FUCK”at bersama omNo kemudian mengiler dgn upah2 yg duberi #silembu Moo

    1. Prinsip MOU ini kpd kedua2 UMNO Ismail Sabri dan PH yalah the enemy of my enemy is my friend.

      Kedua2 pihak mendapat insuran polisi politik yg bernilai tinggi utk dibawa kpd PRU15 nanti.

      UMNO Ismail Sabri meletakkan Bersatu, PAS, UMNO Najib/Zahid dan UMNO H2O at arm’s length manakala PH menjauhkan diri dari shit-stirrer toxic Atok Saka/Shafie walaupun threat yg minimal tapi still irritating. Yg penting, PH dapat return volley tit-for-tat kpd kencing Atok Saka jatuhkan PH dulu.

      Jika MOU dinurture baik dan tiada kencing, target 2/3 majoriti boleh disasar sbg coalition baru utk PRU15.

      Ini kerana sinergi dan complementary baik menjangkau potensi PN dan MN, tiada perebutan kerusi, fokus demokrafi pengundi yg berbeza, tiada baggage antara mereka, multi-racial dan diminati pengundi2 yg ingin melihat perubahan dari politik lama.

      Jika berlaku downside pun, PH dilihat consistent kerana kekal dengan semangat reformasi Pakatan Rakyat.

  5. mana pi Anjung TN, hilang seri2 bingai utk menghiburkan zunnun…

    bayangan zunnun sering menakutkan Anjing TN hingga menyalak sampai naik sawan

    apekah Anjing TN terkena covids, kwrana ssyik mengaru2 puki ….

    atau

    yg dijadikan playing mate oleh bang ali

    zunnun ucapkan tahniah

    1. Ha ha ha.. Bro Zunnun…

      “mengaru2 puki ….”

      Mcm gini ke Bro?

      1. “dijadikan playing mate oleh bang ali”

        Mcm gini ke Bro?

        1. Ha ha ha…

          Bukan Kejora kata yer, Bro Zunnun yg kata!

          πŸ˜€πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
          KAH KAH KAH KAH.

          1. RAKANΒ² BLOG,

            πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
            Harap nya, jgn le marah Kejora, yer kawan-kawan!
            Bro Zunnun tu rasa hairan, sbb org tu tk melawan
            Dikatanya orang tu menyalak sampai naik sawan!
            Lps itu dia kata lagi dgn Bg Ali ‘org tu’ mengawan
            πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

            πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

            KAH KAH KAH

            1. Ha ha ha.. jgn marah Kejora, ok…

              Bukan Kejora kata yer, Bro Zunnun yg kata!

              πŸ˜€πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£
              KAH KAH KAH KAH.

        2. woit..

          comel Anjing TN disisi bang ali nya πŸ˜‚

      2. Anjing TN pembiak virus covids hingga terasyik2 mengaru2 puki

  6. dlm masa kebabian lebai2 yg merasakan lubang2 puki suatu yg amat bahayakan agama mereka….

    tapi syirik khafi yg setiap saat yg dilakukan oleh lebai2 yg berserban berjubah berkopiah berjanggut gerombolan hadi tidak pula mereka peduli…

    ngape ?

    aprkah lebai2 ini penyembah berhala diri mereka sendiri hingga buta melihat pencemaran yg dilakukan kpd kebenaran sekeliling mereka

  7. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    MOU dgn kerajaan PN itu, Anwar jamin ketelusan
    Tapi..tk ramai pun berminat nak mari bagi ulasan
    Kejora ini pulak, tetap memuja si dara berterusan
    Buat si dia, sekuntum mawar mngiringi bingkisan
    🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    β€οΈπŸ§‘πŸ’›πŸ’šπŸ’™πŸ’œπŸ€β™₯οΈπŸ’˜πŸ’πŸ’–πŸ’—πŸ’“πŸ’žπŸ’•πŸ’Œβ£οΈπŸ’™β€οΈ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

  8. RAKANΒ² BLOG,

    πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
    Blog Budin ini, kelihatan tak rancak seperti selalu
    Rasanya dah dua hari ‘orang itu’ tak melintas lalu
    Apakah ‘orang tu’ dah mula tebal muka dan malu?
    Atau pun dia kalut dok bersolek mnggunting bulu
    πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

    KAH KAH KAH.

    1. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Orang itu, tidak tampil berkomen udah agak lama
      Tak rancaklah blog Budin ini bila dia tak bersama
      Apakah dgn Bg Ali nya..dia sedang bersenggama
      Atau kena covid tahap-5..dia kini sedang dikoma?
      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

      KAH KAH KAH.

  9. yg zunnun cuba ingin ketahui, ngaoe Taliban Afghan asyik merasakan lubang nonok, lubang puki lubang burit lubang pantat yg perlu diawasi ….

    bgape tidak awasi kepala2 bana kepsla kote kaum lelaki yg asyik syok dgn lunsng2 tersebut

    bingai2 taliban afghan nih blh mengerti ape senenar yg diutamakan utk memanukan nrgara agar dapat memberi kesejahteraan kpd rakyat mereka…

    zunnun setakat bertanya sj

    1. Bro Zunnun,

      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Bro ini asyik saja dok kait komen dengan Taliban
      Tapi mana perginya orang yg mulut mcm jamban
      Adakah, dia sdg gunting bulu, yg banyak beruban?
      Atau..dgn virus covid19 dia telah menjadi korban
      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

      KAH KAH KAH

      Kejora sj ingin bertanyaβ€¦πŸ€£

  10. Taliban Afghan merasakan lubang puki lubang nonok lubang pantat lubang burit sesuatu yg menakutkan hingga memaksa Taliban perketatkan lubang2 sedemikian dari senang lolos….

    tapi di malaysia lain pula, lebai2 berserban berjubah berjanggut berkopiah kesana kemari menyuluh2 lubang tersebut mencari ‘allah’ mereka…

    … kan itu yg lebai2 perlu lakukan mencari menyembah ‘allah’ supaya masuk ‘syurga’..

  11. was pH serious to get. the CSA in-placed ‘to protect’ mail’s government ?

    the primary intent was to give some breathing spaces & legitimacy but was it the primary or was it a secondary ?

    maka, ape kah matlamat pertama pH dgn memberi keyakinan kpd #sibera utk terus memerintah..

    cuba kita renungkan pula slogan hadi yg serba bingai dgn fahaman sesat isle nya…

    isle hadi mesti memerintah dari diperintah

    apekah CSA pH memberi lebih keyakinan kpd #sibera dari kepercayaan isle hadi….

    zunnun sj ingin bertanya..

  12. anwar jamin..

    tapi yg jamin anwar siape pula..

    maka nya, ape kah initipati jaminan dan syarat yg perlu ada….

    selagi ada matahari & bulan ke ?

    jgn jadi seperti hadi awang, kelak dgn dalih & helah pula

    jgn seperti #sinyanyuktua, tertangguh utk mengotakan jaminan nya…

    tapi lain pula dgn si lembu Moo & si semburit, assmin, bukan sj jaminan & perjanjian, pengkianatan dilakukan pula

    1. Bro Zunnun,

      πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
      Ketelusan MOU dgn kerajaan PN tu, Anwar jamin
      Dah tentu, ini akan membuat tersenyum si Azmin
      Kejora pula dok cari pasangan ke jinjang pelamin
      Tpi, siapa yg selalu dgn gunting, kt depan cermin?
      πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

      KAH KAH KAH

      Kejora sj ingin bertanya…🀣

Leave a Reply

Your email address will not be published.