BLOK PEMBANGKANG JANGAN BERBALAH SIAPA CALON PM, YANG PENTING JATUHKAN MAHIADDIN DAHULU

Menjelang usul percaya yang akan dibentangkan pada sidang Parlimen September depan di mana sokongan terhadap Mahiaddin Md Yasin kini merosot hari demi hari – sebenarnya kini sudah pun tiada majoriti lagi – ramai yang mula cenderung menimbulkan persoalan siapa calon pengganti Perdana Menteri.

Adakah ia Anwar Ibrahim, Tun Mahathir Mohamad, Ahmad Zahid Hamidi, Najib Razak, Tengku Razaleigh Hamzah, Shafie Apdal atau sesiapa yang lain?

Mereka berhujah, jika Mahiaddin ingin dijatuhkan, calon penggantinya mestilah dinamakan bagi mengisi kekosongan itu.

Mereka yang menyokong PN dan Mahiaddin pula tanpa ragu-ragu menyatakan tiada calon Perdana Menteri daripada blok pembangkang yang benar-benar disepakati memiliki majoriti mencukupi.

Kata mereka, siapa pun yang dinamakan sebagai calon Perdana Menteri daripada blok pembangkang atau yang menentang Mahiaddin, pasti ada kelompok tertentu daripada kalangan sendiri yang tidak menyokongnya.

Jika begitu, tegas mereka, bagaimana mahu menjatuhkan Mahiaddin?

Sebenarnya, persoalan pokok dan keperluan mendesak dalam negara sekarang ialah menjatuhkan Mahiaddin, manakala siapa calon Perdana Menteri selepas Presiden Bersatu itu dijatuhkan daripada tampuk kuasa adalah isu kedua.

Blok pembangkang, termasuk kelompok UMNO yang tidak setuju dengan Mahiaddin tidak perlu berbalah dalam soal tersebut sehingga Perdana Menteri dijatuhkan terlebih dahulu.

Ibarat gigi yang telah rosak yang menyebabkan seluruh kehidupan terganggu, gigi tersebut perlu dicabut terlebih dahulu sebelum mahu diganti baru sama ada dengan jenis yang mahal, yang murah atau jika ingin jenis gigi yang disalut dengan emas dan suasa sekali pun.

Tidak guna sibuk-sibuk memilih apa jenis gigi yang mahu dipasang, tetapi gigi yang rosak masih tidak berjaya untuk dicabut.

Sebab itu, kesepakatan blok pembangkang bersama kelompok UMNO dalam keinginan menumbangkan Mahiaddin yang sehingga ini nampaknya kekal mantap dan tidak tergugat harus sentiasa dikekalkan sehingga ke titik akhir perjuangan.

Hanya setelah Mahiaddin berjaya dijatuhkan, barulah semua pihak dalam blok pembangkang dan kelompok UMNO yang menyumbang kepada kejatuhan Perdana Menteri tadi perlu duduk berbincang dan bermesyuarat bagi mencari kata sepakat memilih calon yang sesuai mengetuai kerajaan.

Ditakuti jika berbalah sekarang untuk memilih calon Perdana Menteri, ia akan menyebabkan perpecahan sesama sendiri yang akhirnya Mahiaddin gagal dijatuhkan.

Siapa yang rugi dan malu sendiri jika sampai itu yang berlaku?

Sekali lagi ditekankan, adalah penting menjatuhkan Mahiaddin terlebih dahulu dan selepas itu barulah dibincangkan siapa calon Perdana Menteri.

Dalam berbincang dan menentukan calon Perdana Menteri itu haruslah dilupakan sama sekali sebarang sentimen dan kepentingan kelompok, sebaliknya fokus kepada usaha memulihkan negara dan menyelamatkan nasib rakyat yang sudah begitu lama sengsara akibat kegagalan kerajaan lama.

Kerajaan baru, walau apa bentuknya sekali pun, mesti dipimpin oleh sosok yang cergas, bertenaga, penuh idea dan punya kemampuan serta hubungan antarabangsa yang meyakinkan kerana dalam usaha memulihkan ekonomi khususnya, kita tidak dapat lari daripada keperluan mendapat manfaat daripada dunia luar dan negara-negara sahabat yang lebih kaya dan maju.

Pilihan kedua, kiranya kesepakatan gagal dicapai, biarlah soal menentukan calon Perdana Menteri itu ditentukan oleh kebijaksanaan Yang Dipertuan Agong berdasarkan kepentingan negara, kestabilan hidup rakyat pelbagai kaum dan pihak mana yang lebih diyakini baginda mampu mentadbir dengan lebih baik, antaranya dengan mengambil kira kekuatan sokongan yang dimiliki oleh seseorang yang hendak dipilih itu.

Apa pun, dalam keadaan negara yang terumbang-ambing dengan pelbagai krisis sekarang, tiada pilihan bahawa Mahiaddin sudah wajib dijatuhkan dan seterusnya digantikan dengan seorang Perdana Menteri yang baharu.

Kesepakatan untuk mencapai matlamat jangan sesekali jadi goyah sehingga Mahiaddin akhirnya mampu kekal lagi dengan kuasanya.

Penting untuk difikirkan, lagi lama Mahiaddin jadi Perdana Menteri, bukan saja kontena mayat di hospital tidak mampu disediakan dan hospital terpaksa memohon bantuan pihak swasta, bahkan mungkin lebih banyak lagi lantikan penasihat khas bertaraf menteri dilakukannya yang lantikan itu satu sen pun tiada faedah untuk memperbaiki nasib hidup rakyat yang sedang susah dan derita ketika ini. (ShahbudinHusin 10/09/2021)

5 3 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 10 August 2021 — 8:09 am
Subscribe
Notify of
guest
91 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
zunnun
zunnun
11 August 2021 11:10 am

kiteria ape yg membolehkan mamak kutty menjadi melayu…

Wau bule
Wau bule
11 August 2021 7:55 am

Melayu berjasa puluhan tahun dan terbukti, namun dihina nista
Melayu berpura-pura dijulang, namun penuh rasuah belaka
Melayu bernafsu songsang dan bersodomi, namun dipuja-puja
Melayu muslim kelirutak yang mana batu yang mana permata

Melayu berjasa dituduh kencing setiap hari
Melayu berasuah dipuji dipuja seolah2 suci
Melayu bersodomi konon layak diangkat tinggi
Semua salah orang lain termasuk DAP tak terkecuali

Melayu berealiti mencadang untuk keluar dari pandemik
Melayu rasuah bertelagah nak dapat jadi Perdana Menteri
Melayu bersodomi tak habis2 beretorik berpolemik
Rakyat terus menderita berapa ramai lagi akan mati

Moga Allah melindungi rakyat negara ini….aamiin

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 8:07 am
Reply to  Wau bule

Jgn pulak lupa “Melayu Penderhaka Munafiq Firaun Kukubesi” yg telah memecah-belahkan & menghancurkan penyatuan Melayu dan juga menghapuskan kekebalan Raja2 Melayu…

“Melayu tua saka yg berjasa kpd kehancuran perpaduan Melayu”
(BACA SAMA KRISIS PERLEMBAGAAN DULU TU, YER…)

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 9:51 am
Reply to  Wau bule

Melayu asal Keling yg mereka fake sodomi Tivoli keatas musuh politik kerana nak kekal kuasa Musa Hitam kata dia sendiri akan direka sodomi dgn Binatang jika melawan Menyembah balik yg dikenakan fake sodomi kerana nak jadi PM7 Kerana nak kekal PM, macai dan penjilat Melayu asal Keling recycle sodomi rekaan Kerana niat jahat, Allah gagalkan dan orang suruhan yg piรฑtas PM8 Melayu asal Keling nak jadi PM9 balik guna alasan NOC nak selamatkan negara dari konon ketulahan pengkhianat yg pintas PM8 Betul firasat Sultan Selangor, Melayu asal Keling akan membakar negara kerana hati hitam legam Bagaimana YDPA dan MRR akan… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:20 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

KEMUNAFIQAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– GILA BABI๐Ÿ– MENYERLAH LAGI:

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:21 am
Reply to  Anonymous

SEBAGAIMANA YG KITA TAHU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– GILA BABI๐Ÿ– CUKUP MARAH:

1) BILA ZUNNUN BERKOMEN
2) BILA ATOKSAKA DIKUTUK @ CERCA
3) BILA ANWAR DIANGKAT @ PUJI
4) BILA DAP DISOKONG

TAPI PAGI INI, SEMUA ITU ADA, TAPI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG MUNAFIQ TU TAK MARAH ATAU MENYERANG PUN KERANA DIA LEBIH MENUMPU KPD NAK MENYERANG KEJORA SEAWAL JAM 5:42AM SBLM MASUK SUBUH LAGI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:24 am
Reply to  Anonymous

LIHATLAH KPD KOMEN2 ZUNNUN YG BERMAHARALELA.
LIHATLAH KOMEN PANTUN2 “#LAWAN” YG MENCERCA ATOKSAKA & MEMUJI/ANGKAT DAP INI:

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:24 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
#lawan
10 August 2021 5:43 pm
Reply to Anonymous

Jgn mengelirukan fakta wahai cagu Kejora hancing
PH yg berjuang hingga berjaya tumbangkan dacing
Mahtir mnybh Anwar di mahkmah tekncing kencing
Yg kncing rakyat bukan Anwar tapi si Mahatir keling

Reply

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:25 am
Reply to  Anonymous

#lawan
10 August 2021 6:55 pm
Reply to Anonymous

Dari blok pembangkang akan jadi PM, tak lama lagi
Atok Saka itu dah tua nyanyok, dia dah tak boleh pi
PH pmpinan Anwar akan halau PENDERHAKA pergi
DS Anwar akan jadi PM, berkerjasama dengan DAP

************************
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:26 am
Reply to  Anonymous

Dlm pantun2 tuh, โ€œ#lawanโ€ telah mengutuk AtokSaka:
โ€œMahathir menyembah Anwar terkencing-kencingโ€
โ€œsi Mahathir kelingโ€
โ€œAtok Saka itu dah tua nyanyokโ€

Selalunya Binatang Anak Haram TN Anjing๐Ÿ• tu cukup marah bila AtokSaka idola dewa pujaan dia dicerca, lebih2 lagi mengguna perkataan โ€œkelingโ€ yg dikatanya perkauman. Tapi Anjing๐Ÿ• tu tak ambil peduli kerana lebih menumpu kpd nak menyerang Kejora.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:27 am
Reply to  Anonymous

Juga, dlm pantun2 tuh, โ€œ#lawanโ€ telah mengangkat Bg Non dan DAP:

โ€œAnwar akan halau PENDERHAKA pergiโ€

โ€œDS Anwar akan jadi PM, berkerjasama dengan DAPโ€

Selalunya Binatang Anak Haram TN Anjing๐Ÿ• tu cukup marah dgn Anwar yg dikatanya banduan peliwat 2 kali dipenjara dan juga cukup marah dgn DAP yg dicercanya sbg DIRTY DAP semasa menyerang Zunnun. Tapi Anjing๐Ÿ• tu tak ambil peduli pun #lawan angkat Anwar & DAP kerana lebih menumpu kpd nak menyerang Kejora.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:27 am
Reply to  Anonymous

Rakan2 blog sekalian,

Kan betul, apa yg Kejora dah cakap?

Selagi mana Binatang Anak Haram TN Anjing๐Ÿ• Jalang Tua Perangai Monyet๐Ÿ’ Muka Babi๐Ÿ– Gila Babi๐Ÿ– munafiq tu tak buang segala hasad dendam busuk dan buang segala kekotoran di hatinya itu, selama itu Anjing๐Ÿ• Munafiq tu tak akan aman berโ€™bloggingโ€™ kat siniโ€ฆ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:55 am
Reply to  Anonymous

DAH TU, TAK MALU PULAK ANJING๐Ÿ• DUNGU TUH MENUMPANG TOKOK TAMBAH HUJAH POLITIK DARI KEJORAโ€ฆ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:55 am
Reply to  Anonymous

INI KOMEN KEJORA KELMARIN:
________________________________________________

Anonymous
10 August 2021 8:36 pm
Reply to Anonymous

Jgn biarkan pisang berbuah dua kali kalau dah tahu pisang tu jenis pisang busuk..

KAH KAH KAH.

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:56 am
Reply to  Anonymous

INI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– GILA BABI๐Ÿ– MARI MENUMPANG HUJAH KEJORA:
________________________________________________
Anonymous
11 August 2021 6:35 am
Reply to Anonymous

bukan saja jenis pisang busuk..

Pisang itu jenis masak layu.

Sentiasa tak cukup masak.

Pisang puak Pembangkang lah, katakan.

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:56 am
Reply to  Anonymous

AIKK.. TN ANJING 6:35 AM,

TAK MALU PULAK ANJING๐Ÿ• DUNGU ANAK HARAM NIH, MARI MENUMPANG TOKOK TAMBAH HUJAH POLITIK DARI KEJORA JAM 8:46 PM KAT ATAS TU..

DIA SENDIRI BUKAN ADA HUJAH POLITIK, HANYA LEBIH KPD HUJAH โ€œPOLITAIKโ€ PALAT LUBANG PUKI LUAS BUSUK DIA SAJAโ€ฆ

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
11 August 2021 7:19 am

Zahid nominates himself as PM in bid to convince party that Umno will return to driverโ€™s seat

Berfantasi, berauta dan berkepalsuan
Ingat rakyat bukan Umno dapat diperbodohkan
Kes di mahkamah masih bertimbunan
Konon nak tunjuk pengaruh namun kebangangan

zunnun
zunnun
11 August 2021 7:06 am

tapi, bagaimana pula dgn atuk saka tua aka #sinyanyuktua97 tiba2 mencetuskan idea, utk menumpahkan darah rakyat perancis hanta kerana lukusan karikatur yg di ‘rasakan’ Nabi Muhammad….

yg zunnun ingin bertanya, kenabian muhammad ada bentuk. dan wajah ke ?

sifat rasa epal, berbentuk dan berwajah ke ?

lagi tua, lagi bebal #sinyanyuktua97 dgn fahaman islam nya…

zunnun
zunnun
11 August 2021 7:01 am

antara sanusi dgn container mayat dan adham baba dgn spanish fly nya, yg mana amat melucukan….

antara anak tuan ibrahim dgn kerja penyuluh tgh mlm covids dlm pembentungan dan adham baba dgn bunuh covids dgn air suam, yg mana lebih lucu …

ngape zunnun bertanya ?

kerana jawatan tahap menteri mereka, tak setanding dgn pemikiran remaja….

hingga terpaksa pihak berkuasa, memberi mereka perisai keselamatan tiap kali di persenda oleh rakyat jelata….

Wau bule
Wau bule
11 August 2021 6:49 am

Nak turunkan Yiden dari takhta, dipersilakan dengan teliti
Kerana gagal mentadbir negara sehinggalah ke hari ini
PM baru, jangan pilih penyamun dan bekas banduan sodomi
Takut mendapat kemurkaan Allah negara kelak dilaknati

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:09 am

“sudah pun tiada majoriti lagi”?

Selagi mereka masih memegang teraju Kerajaan, makna nya mereka masih ada majoriti lagi.

“Cakap2” konon nya takda majoriti tak boleh pakai. Selagi tidak ada undi di buat di Parlimen.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:45 am
Reply to  Anonymous

“di buat”…???

“buat” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– GILA BABI๐Ÿ–?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI WAD KER, ATAU DI KETUAT KER, ATAU DI JERAWAT KER, ATAU DI BILIK PELAWAT KER.. ITU AKU ADA PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– OIโ€ฆ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:46 am
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN โ€˜DIโ€™ DGN BETUL.
2) MENGEJA PERKATAAN โ€˜HA NYAโ€™ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:46 am
Reply to  Anonymous

โ€˜DIโ€™ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

โ€˜DIโ€™ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:46 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanamanโ€ฆ. sia-sia dan menyakitkan hati sahajaโ€ฆ.

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:47 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING๐Ÿ• JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:47 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ–!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN โ€˜DIโ€™ DAN MENGEJA PERKATAAN โ€˜HANYAโ€™.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:48 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tuโ€ฆ. buang maso ngabehkan bogheh ajoโ€ฆ daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:48 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ–!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:48 am
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:49 am
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ–.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
TAPI RAMAI JUGA โ€˜ANONโ€™ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI๐Ÿ– HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:49 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING๐Ÿ•
PERANGAI BABI๐Ÿ– DIBENCI ORANG,

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
โ€˜Why is myself being hatedโ€™ old TN keep thinking
โ€œWhy is TN anjing, so stupidโ€ people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 5:51 am

HAHAHA HOHOHO HIHIHI
BLOK PEMBANGKANG, BERBALAH LAH KORANG SIAPA CALON PM. BALING TAHI KE SANA SINI ANTARA CALON KORANG.

TAK PERLU JATUHKAN TSMY.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 5:57 am
Reply to  Anonymous

MEMBANGKANG ADA DUA CARA – CARA MEMBINA (CONSTRUCTIVE), ATAU CARA PARIAH (MEMPARIAHKAN PIHAK LAWAN).

YANG SELALU DIGUNAKAN IALAH CARA PARIAH. YANG NAK MEMPARIAHKAN, TAK MENDATANGKAN BANYAK FAEDAH. LANTAK LAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:00 am
Reply to  Anonymous

BILA NAK MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI, DULUKAN KOMEN2 YANG MEMBINA ITU DULU.

MOGA2 MEMBERI PENCERAHAN, LEBIH FAEDAH NYA KPD PEMBACA.

JANGAN PEDULIKAN KOMEN2 PARIAH. KOMEN2 ITU MATI DENGAN SENDIRI NYA.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 12:10 am

Wawancara eksklusif bersama kojola:

Wartawan :Apakah melepas torpedo tu lebih kurang sama dengan mainan awang hitam?

Kojolla : Mana sama! melepas torpedo hala keluar,sementara yang satu lagi tu,hala masuk!!!! apa kau ni,pasal tu pun kau tak tahu ke?

Wartawan :Sekarang awang hitam senang dapat ke?

Kojolla:Senang dapat kepala bapak kau!PKP mana boleh masuk!

Wartawan :Habis,bagaimana saudara kojolla melayan selera?

Kojolla:Batang mop la!

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 5:42 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Wak Gontol Kejora Kojolla kena kojola lagi.

Dia tak disukai ramai. Lebih dari itu, dia dibenci.

Kot tak lama lagi dia kojol lah.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:35 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Binatang Anak Haram TN Anjing๐Ÿ• Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet๐Ÿ’ Muka Babi๐Ÿ– Gila Babi๐Ÿ– Munafiq laknatullah lagi.

Dia tak komen ikut pos tapi ikut dia punya puki “menopos”. Lebih dari itu, dia komen peribadi.

Kot tak lama lagi dia kojol lah.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:58 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG,

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– GILA BABI๐Ÿ– LEBIH MENUMPU KPD MENYERANG KEJORA DARIPADA MENUMPU KPD POLITIK KERANA SIFAT HASAD DENGKI DAN DENDAM PERIBADINYA. MUNAFIQ KAN?

KAT BAWAH TU, JAM 6:55 PM, PENGKOMEN #LAWAN ADA BUAT PANTUN TIBAI ATUKSAKA DAN ANGKAT BG NON / DAP, TAPI TN ANJING๐Ÿ• TAK KESAH. INI PANTUN # LAWAN TUH:

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:58 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
#lawan
10 August 2021 5:43 pm
Reply to Anonymous

Jgn mengelirukan fakta wahai cagu Kejora hancing
PH yg berjuang hingga berjaya tumbangkan dacing
Mahtir mnybh Anwar di mahkmah tekncing kencing
Yg kncing rakyat bukan Anwar tapi si Mahatir keling

Reply

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:59 am
Reply to  Anonymous

#lawan
10 August 2021 6:55 pm
Reply to Anonymous

Dari blok pembangkang akan jadi PM, tak lama lagi
Atok Saka itu dah tua nyanyok, dia dah tak boleh pi
PH pmpinan Anwar akan halau PENDERHAKA pergi
DS Anwar akan jadi PM, berkerjasama dengan DAP

************************
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:04 am
Reply to  Anonymous

Dlm pantun2 tuh, “#lawan” telah mengutuk AtokSaka:
“Mahathir menyembah Anwar terkencing-kencing”
“si Mahathir keling”
“Atok Saka itu dah tua nyanyok”

Selalunya Binatang Anak Haram TN Anjing๐Ÿ• tu cukup marah bila AtokSaka idola dewa pujaan dia dicerca, lebih2 lagi mengguna perkataan “keling” yg dikatanya perkauman. Tapi Anjing๐Ÿ• tu tak ambil peduli kerana lebih menumpu kpd nak menyerang Kejora.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:08 am
Reply to  Anonymous

Dlm pantun2 tuh, “#lawan” telah mengangkat Bg Non dan DAP:
“Anwar akan halau PENDERHAKA pergi”
“DS Anwar akan jadi PM, berkerjasama dengan DAP”

Selalunya Binatang Anak Haram TN Anjing๐Ÿ• tu cukup marah dgn Anwar yg dikatanya banduan peliwat 2 kali dipenjara dan juga cukup marah dgn DAP yg dicercanya sbg DIRTY DAP semasa menyerang Zunnun. Tapi Anjing๐Ÿ• tu tak ambil peduli pun #lawan angkat Anwar & DAP kerana lebih menumpu kpd nak menyerang Kejora.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:12 am
Reply to  Anonymous

Kan betul, apa yg Kejora dah cakap?

Selagi mana Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Tua Perangai Monyet Muka Babi Gila Babi tu tak buang segala hasad dendam busuk dan buang segala kekotoran di hatinya itu, selama itu Anjing๐Ÿ• Munafiq tu tak akan aman ber’blogging’ kat sini…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:49 am
Reply to  Anonymous

DAH TU, TAK MALU PULAK ANJING๐Ÿ• DUNGU TUH MENUMPANG TOKOK TAMBAH HUJAH POLITIK DARI KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:49 am
Reply to  Anonymous

INI KOMEN KEJORA KELMARIN:

Anonymous
10 August 2021 8:36 pm
Reply to Anonymous

Jgn biarkan pisang berbuah dua kali kalau dah tahu pisang tu jenis pisang busuk..

KAH KAH KAH.

Reply

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:51 am
Reply to  Anonymous

INI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– GILA BABI๐Ÿ– MARI MENUMPANG HUJAH KEJORA:
________________________________________________
Anonymous
11 August 2021 6:35 am
Reply to Anonymous

bukan saja jenis pisang busuk..

Pisang itu jenis masak layu.

Sentiasa tak cukup masak.

Pisang puak Pembangkang lah, katakan.

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:52 am
Reply to  Anonymous

AIKK.. TN ANJING 6:35 AM,

TAK MALU PULAK ANJING๐Ÿ• DUNGU NIH, MARI MENUMPANG TOKOK TAMBAH HUJAH POLITIK DARI KEJORA JAM 8:46 PM KAT ATAS TU..

DIA SENDIRI BUKAN ADA HUJAH POLITIK, HANYA LEBIH KPD HUJAH โ€œPOLITAIKโ€ PALAT LUBANG PUKI LUAS BUSUK DIA SAJAโ€ฆ

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
10 August 2021 11:12 pm

politik negara kini dah sampai kemuncak penentuan nya …. samada “undo” kemabukan kemabukan tuak todi penjenamaan #melayu2isle hadi yg dah berjangkit membawa kesan kpd atuk saka tua aka #sinyanyuktua96 terdahulu hingga bersantap memantat bersama,di rumah nya bersama hadi… kemudian bersetubuh pula dgn #melayu2omNo melalui mua”FUCK”at antara mereka…. dan akhir kini, virus tuak todi #melayu2isle hadi membawa sial pula kpd mahiadin dari pengkianatan kpd pH, akan di kianati pula oleh segolongan yg kemabukan tuak todi #melayu2isle yg sama, sesama mereka…. kemuncak ini mula setelah #melayu2omNo hilang kuasa ke #melayu2bunga merampAs kuasa dan berakhir bila rakyat mula sedar, bahawa #melayu2 patut di… Read more »

zunnun
zunnun
10 August 2021 9:30 pm

mahiadin kini ada satu senjata sulit utk melakukan “scorched earth” nya atau lain perkataan, “kamakaze” politik terakhir nya, dgn membubarkan parlimen sebelum dewan bersidang, dlm masa yg sama, “bermain” dgn angka. covids utk melambatkan. mengadakan PRU 15

ini kerana, mahiadin bukan sj menghadapi “mysuh” politik nya dari luar, tapi di dlm pN sedang berlaku “Mutiny” hingga #melayu2omNo merasakan “No Anwar No dAp” masih membolehkan mereka menguasai pN tanpa mahiadin…

oleh yg sedemikian, mahiadin, perlu waspada, akan pengkianatan lalu melantik Peja sebagai penasihat/viceroy utk membuat house cleaning…

atau membubarkan sj parlimen….

zunnun
zunnun
10 August 2021 9:11 pm

kini hadi awang dah mula mengawah guruh di langit…

utk musuh nya buang air di tempayang…

hadi dah di datangi ‘ yg di sangkakan “malaikat” dari langit…

lalu terjaga, dari kemabukan mimpi dek menunggang tuak todi jenama #melayu2isle nya sendiri…

bermacam2 seloka yg hadi dan lebai2 nya pergunakan utk mempertahankan tabiat mabuk yg membawa kegagalan demi kegagalan…

kesian no

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:23 pm

Budin oi Budin…
Kau pernah dengar peribahasa ini:
“Mendengar guruh di langit, air di tempayan dicurahkan”?

Itulah yang terjadi kpd rakyat masa PRU14 dahulu. Dek percayakan dan terpedaya dgn guruh temberang dari PH, rakyat buang BN yg di dalam tempayan.

Bila PH menang PRU14, mereka asyik bercakaran berebut jawatan PM dgn tidak mempeduli hal rakyat dan janji2 tipu ‘manifestomato’ yg depa laungkan sebelum PRU tu dulu. Kemelut perebutan kuasa begitu meruncing hingga AtokSaka terpaksa/rela melepasakan jawatan PM dpd membiar ianya jatuh ke tangan Bg Non.

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:24 pm
Reply to  Anonymous

Kemudian muncul PN (bersama BN) dgn restu YDPA menyelamatkan krisis kepimpinan negara. Rakyat bernasib baik. Cuba bayangkan nasib rakyat kalau masa Covid menyerang tahun lepas tu PH masih berkuasa dan bercakaran. Keadaan negara/rakyat pasti lebih teruk dan huru hara lagi.

Kini guruh temberang pembangkang kembali bergema lagi.. nak gulingkan PN spt mana depa nak gulingkan BN dulu. Tapi mengikut kata Budin, jgn fikir dulu siapa nak jadi PM. Tumbangkan PN aka Mahiaddin dulu, soal siapa nak jadi PM, belakang kira.. (kalau belakang kira tu, Bg Non lah). Kah kah kah.

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:25 pm
Reply to  Anonymous

Maksudnya, lepas PN ditumbangkan, pembangkang akan bercakaran lagi untuk berebut jawatan PM? Harus diingat juga, Melayu dah tak kuat lagi dlm KERAjaan jika PH berkuasa kembali. Dulu tak apalah, ada Bersatu dan AtokSaka. Adakah lepas ini, Melayu nak berharap kpd Peju-Wang ciput cikai AtokSaka Melayu penderhaka tu? Kalau sekali.pun Peju-Wang rela bergabung dgn PH membentuk KERAjaan, apakah AtokSaka rela nak bagi Bg Non jadi PM? Adakah DAP pula yg mempunyai majoriti kerusi dlm blok KERAjaan PH (jika terbentuk), akan berdiam diri saja? Lagi kucar kacir dan huru hara lagi kali ini jika blog pembangkang berjaya rampas kepimpinan kerajaan… Fikir-fikirkanlah wahai… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:35 pm
Reply to  Anonymous

Budin kata lagi, cabut dulu gigi yg sakit.. nak buat gigi palsu jenis apa lepas itu jgn fikir dulu.. kah kah kah.. lawak lawak lawak…

Yg kita risaunya, lepas dah cabut gigi yg sakit tu, nak buat gigi palsu ganti tak ada duit pulak.. tinggallah jadi rompong.. sedangkan gigi yang sakit tu tak semestinya dicabut, banyak juga yang boleh diubati dan dirawat…

Begitulah ibaratnya bila tumbangkan PM sekarang.. bila dah tumbangkan, nak pilih PM baru tiada konsensus/persefahaman, berlaku percakaran, kemelut dan sengketa.. rakyat akan lebih sengsara…

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:36 pm
Reply to  Anonymous

Jgn biarkan pisang berbuah dua kali kalau dah tahu pisang tu jenis pisang busuk..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:49 pm
Reply to  Anonymous

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Itulah hujah Kejora, cgu Melayu pakar matematik
Sekali sekala, suarakan pandangan dalam politik
Disokong pulak oleh Nadia, dara manja yg cantik
Cuma tk pasti, adakah bunga cinta akan berputik
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒน๐Ÿ’
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:54 pm
Reply to  Anonymous

INI ADALAH KATA2 TERAKHIR DARI DIK๐ŸŒท NADIA๐Ÿฅ€ DEWI๐ŸŒท KIRA2 SEBULAN YG LALU:

__________________________________________________
Nadia
6 July 2021 4:37 pm
Reply to Nadia

Nadia yang cantik akan sentiasa bersama pimpinan mahiaddin. Sampai hujung nyawa. Tak mau yang lain dahโ€ฆ

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:55 pm
Reply to  Anonymous

DIK๐ŸŒทNADIA๐Ÿฅ€PUTERI๐ŸŒนSRIKANDI๐Ÿ’,

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐Ÿฅ€๐Ÿ’
Bagus kalau mcm itu, duhai Nadia ku yang cantik
Kelihatan nya..dinda mmg matang, dlm berpolitik
Dlm menilai kita kena rasional..bukan nya fanatik
Tapi entah kenapa, di hati abg mcm rasa berdetik
Bagai ada haruman kembang yg sedang berputik
Harapnya, tak spt sblm ini, memuja bunga plastik
Adakah, bunga di jambangan itu orang dah petik?
Masih ada peluang lagi ke utk ini cgu matematik?
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:55 pm
Reply to  Anonymous

DIK๐ŸŒทNADIA๐Ÿฅ€DEWI๐ŸŒน

๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐Ÿฅ€๐Ÿ’
Jangan lah dik Nadia terus diam & membisu kelu
Cara itu, akan membuat abg berada dlm hiba pilu
Abg tau, diri mu itu, dlm keadaan mahu tapi malu
Sambutlah dari abg salam rindu di angin nan lalu
๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:56 pm
Reply to  Anonymous

DIK๐ŸŒทNADIA๐Ÿฅ€PUTERI๐ŸŒน

๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐Ÿฅ€๐Ÿ’
Dalam berpolitik ini, kita mesti lah, pandai-pandai
Jgn lah spt Pak Kadok menang sorak kg tergadai
Abg ni, giat dlm berpolitik tapi tetap juga tersadai
Hidup kesorangan, makan minum masih di kedai
๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒน๐ŸŒท
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 8:57 pm
Reply to  Anonymous

DIK๐ŸŒทNADIA๐Ÿฅ€SRIKANDI๐ŸŒน

๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐Ÿฅ€๐Ÿ’
Syukurlah dinda di blog syahdu ini kita dipertemu
Buat Nadia abg akan tetap berpantun tanpa jemu
Abg menanti..ungkapan kata dari seulas bibir mu
Boleh ke di sisi Nadia, hati abg tumpang bertamu
๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’™โค๏ธ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:38 am
Reply to  Anonymous

pakar matematik kepala tahi ni ha.

Najib Klepto wal Jibo kata KEPALA BAPAK KAU.

Aku yang tak berpangkat kata KEPALA ATOK KAU.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 6:35 am
Reply to  Anonymous

bukan saja jenis pisang busuk..

Pisang itu jenis masak layu.

Sentiasa tak cukup masak.

Pisang puak Pembangkang lah, katakan.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:44 am
Reply to  Anonymous

AIKK.. TN ANJING 6:35 PM,

TAK MALU PULAK ANJING๐Ÿ• DUNGU NIH, MARI MENUMPANG TOKOK TAMBAH HUJAH POLITIK DARI KEJORA JAM 8:46 PM KAT ATAS TU..

DIA SENDIRI BUKAN ADA HUJAH POLITIK, HANYA LEBIH KPD HUJAH “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS BUSUK DIA SAJA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:45 am
Reply to  Anonymous

Errata:

AIKK.. TN ANJING 6:35 AM,

Utuh Pengulir
Utuh Pengulir
10 August 2021 7:00 pm

Setelah habis baca tulisan Tuan Budin apa kata kita rehat sebentar sambil tengok video ini; Kerusi muzik arina adziq https://www.youtube.com/watch?v=fxgs9Anv9us

Last edited 3 months ago by Utuh Pengulir
#lawan
#lawan
10 August 2021 6:28 pm

Benar tu Tn Budin,

PEMBANGKANG jangan berbalah

Berbincang dengan hemah dan harmoni, berlandaskan fakta dan berealiti bukan auta ilusi delusi fantasi dan hipokrasi……….

zunnun
zunnun
10 August 2021 3:21 pm

permasaalahan negara bukan covids mau pun ekonomi…

tapi keruncingan dan kekeliruan kerana kecelaruan politik…

politik yg di jangkiti oleh virus #melayu2isle hadi, dgn fahaman agama serba sesat songsong nya..

hingga atuk saka tua, zahid/najib & mahiadin di jangkiti oleh tuak todi fahaman #melayu2isle hadi….

fahaman suku islam suku politik yg membawa kafir oleh hadi….

dari mana hadi awang mempelajari mengawah tuak todi jenama #melayu2isle nya ? dari mimpi ‘rasullah’ nya yg berbangsa arab, berserban, berjubah ke ?

bingai sgt ke hadi, bahawa, rasullah yg muhamad anak aminah nyatakan tak lain, Sifat Ketuhanan….

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 12:55 pm

KAH KAH KAH

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Geng pembangkang mau jadi PM, mmg lah kabur
Atok Saka, dah tk lama lagi nak masuk dlm kubur
Bg Non pula, tak cukup2 lagi asyik bilang nombor
Lagi pula, PRU15 nanti, PH mmg sahih akan lebur
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

krisubai
krisubai
10 August 2021 2:34 pm
Reply to  Anonymous

ALLAH ADA KUASA DIA SUKA DIA BAGI KEPADA SIAPA, JANGAN INGAT KITA PANDAI, BELUM TENTU LAGI NASIB KITA AKAN MAMPUS. TAK PERNAH BUAT JASA KEPADA RAKYAT CAKAP BANYAK

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 3:23 pm
Reply to  krisubai

Krisubai 2:34 pm,

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Mmg lah, semuanya di bawah Allah punya kuasa!
Naper Krisubai ini dengan tiba-tiba jer jadi terasa?
Apa halnya dengan pantun Kejora ko tidak selesa
Jgn ler pula nanti kerana pulut santan jadi binasa
Ko ini mcm tak tau nak beza emas dengan suasa
Ular, walau menyusur akar, tidak akan hilang bisa
Apa jadah nya, ko kata Cgu Kejora ini tak berjasa?
Dok mngajar math & add maths sepanjang masa
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH.

#lawan
#lawan
10 August 2021 4:55 pm
Reply to  Anonymous

Mmag lah, semuanya di bawah Allah punya kuasa!
Ngaper Kejora ini, dengan tiba-tiba jer jadi terasa?
Apa halnya dgn. komen Krisubai ko jadi tak selesa
Jgn ler pula nanti kerana pulut santan jadi binasa!
Ko ini mcm tak tau nak beza setan dngan raksasa!
Ular, wlau dah tua ganyut, belitnya tetap spt biasa!
Aku pon sudah kata, Kejora ini mmang tak berjasa
Mngajar apa klu kat blog Budin nih spanjang masa?

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 3:31 pm
Reply to  krisubai

Krisubai,

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Bukan lah Kejora ini, tampil nak menunjuk pandai
Tapi Kejora tak nak ler nanti, Melayu jadi tersadai
Dgn PH haprak, nasib Melayu nanti akan tergadai
Lain ler klau Krisubai ni, dgn kafir suka jadi keldai
๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH

#lawan
#lawan
10 August 2021 5:09 pm
Reply to  Anonymous

Memang Kejora ini, tampil nak menunjuk pandai!
Tapi siCagu ni tak sedar, dia bodoh mlebihi keldai
Dgn. UMNO BN, nasib Melayu dah lama tersadai
Ko tahu tak 75% Tanah Melayu UMNO dah gadai!

***************************

Kejora keldai baghal mana tau 2 x 5 dgn macai2 PNkhianat pemalas @ bangang tak tau ini zaman it ict

boooooon…………gooooooooooooooon

kik kik kik kik kikkkkkkkkkkkk

 

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 3:40 pm
Reply to  krisubai

Krisubai,

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Dulu, Atok Saka ajak Bg Non tumbangkan ‘dacing’
Dngan janji palsu bagi jadi PM, Bg Non dipancing
Bila PH menang..sengketa depa asyik meruncing
Yang paling naya ialah rakyat, teruk kena kencing
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH.

#lawan
#lawan
10 August 2021 5:43 pm
Reply to  Anonymous

Jgn mengelirukan fakta wahai cagu Kejora hancing
PH yg berjuang hingga berjaya tumbangkan dacing
Mahtir mnybh Anwar di mahkmah tekncing kencing
Yg kncing rakyat bukan Anwar tapi si Mahatir keling

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 12:07 am
Reply to  #lawan

Trio powerhouse PN Yidin-Hamzah-Semburit yalah org suruhan Atok Saka agenda kencingkan PH dari Kongres Maruah Melayu. Pagi Sheraton Move semua berkumpul diCountry Heights bagi masa Atok Saka cek SD2 nak berarak keIstana Negara.

Atok Saka terpotong stim, senarai UMNO enbloc bukan individu.

Atok Saka nak buat jahat kat PH, UMNO kencingkan dia dulu enbloc.

Atok Saka merajuk, pullout dari PN. Trio proceed. The rest is history, Covid mengganas dgn PN.

Penjilat2 Atok Saka kata Covid yalah ketulahan kerana PN kencingkan Atok Saka. Haha, good try kerana Atok Saka yg cetuskan PN.

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 3:48 pm
Reply to  krisubai

Krisubai,

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Kejora ini rasa lucu..dan sekadar tersenyum sinis
Dulu AtokSaka cakap, DAP parti racist & komunis
BgNon dikata tiada moral suka hubungan sejenis
Tapi PRU-14, kedua-dua LGE & Bg Non jadi manis
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 3:57 pm
Reply to  krisubai

Krisubai,

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Kejora kini cuba pula nk bagi nasihat kat Krisubai
Mcm mana politik pun nasib Melayu tk blh diabai
Juga, jangan le tampil nak komen mcm ma ci bai
Bkn nya apa, kot naya nanti dgn Kejora kena tibai
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:35 am
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

“#lawan” kata:
(#lawan 10 August 2021 5:43 pm)

Mahtir mnybh Anwar di mahkmah tekncing kencing
Yg kncing rakyat bukan Anwar tapi si Mahatir keling

TAPI KENAPA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– GILA BABI๐Ÿ– TAK MELENTING MARAH & MENYERANG PUN?

SBB ANJING๐Ÿ• MUNAFIQ TU LEBIH MENUMPU KPD NAK MENYERANG KEJORA!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 12:48 pm

KAH KAH KAH

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Dari blok pmbangkang nak jadi PM usah dimimpi
Atok Saka tu dah tua nyanyok, dia dah tk boleh pi
Bg Non pulak, mmg akan terus kekal sbg PM tepi
Tak kan le kot PM tu hangpa nak bagi dekat DAP?
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 1:24 pm
Reply to  Anonymous

Terkini 120:100 MP AntiPN:ProPN, tumbang Kerajaan PN. Cabaran YDPA yalah mencari formula utk bentuk Kerajaan seterusnya. Tolak Muhyiddin : Selepas 14 MP Umno, 105 Ahli Parlimen pembangkang pula utus surat ke Istana Tolak Muhyiddin : Selepas 14 MP Umno, 105 Ahli Parlimen pembangkang pula utus surat ke Istana August 10, 2021 Selepas Umno mendedahkan 13 surat membabitkan ahli parlimen parti itu menarik sokongan terhadap Muhyiddin Yassin, sumber dalaman blok pembangkang berkata bahawa pembangkang pula telah mengutuskan surat kepada Yang di-Pertuan Agong menolak perdana menteri itu. Dua sumber masing-masing dari parti Amanah dan Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) mengesahkan surat itu… Read more »

#lawan
#lawan
10 August 2021 6:55 pm
Reply to  Anonymous

Dari blok pembangkang akan jadi PM, tak lama lagi
Atok Saka itu dah tua nyanyok, dia dah tak boleh pi
PH pmpinan Anwar akan halau PENDERHAKA pergi
DS Anwar akan jadi PM, berkerjasama dengan DAP

************************

Macam Kacang je Cagu aku kunyah ko!

Kik kik kik kik kikkkkkkkkkk…………………..

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 9:16 pm
Reply to  #lawan

KAH KAH KAH

๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ๐Ÿƒ
Kenapa lah #lawan ni bodoh macam kerbau sapi
Klau jadi, ‘KERA’jaan PH..majoritinya adalah DAP
Terus saja lah kau hanyut dalam lamunan mimpi
Bg Non akn terus mmbilang nombor jadi PM tepi
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 9:40 pm
Reply to  #lawan

SHAH ALAM – [DIKEMASKINI] Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi telah bersumpah di hadapan beberapa ahli Parlimen parti itu bahawa beliau tidak akan menyokong Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi perdana menteri. Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan berkata, beliau menjadi saksi bahawa Ahmad Zahid melafazkan sumpah tersebut termasuk menolak kerjasama dengan gabungan Pakatan Harapan (PH) dan DAP. โ€œBaru-baru ini ada pertemuan dengan presiden (Ahmad Zahid) dan saya ingin mengatakan di sini bahawa apabila ada tuduhan yang beliau ingin membawa UMNO ini bersama PH dan DAP. โ€œPresiden UMNO telah bersumpah Wallahi, Wabillahi, Watallahi bahawa beliau… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 August 2021 7:36 am
Reply to  Anonymous

HA HAH HAAโ€ฆ

โ€œ#lawanโ€ kata:
(#lawan 10 August 2021 6:55 pm)

“Atok Saka itu dah tua nyanyok, dia dah tak boleh pi
PH pmpinan Anwar akan halau PENDERHAKA pergi
DS Anwar akan jadi PM, berkerjasama dengan DAP”

TAPI KENAPA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING๐Ÿ• JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET๐Ÿ’ MUKA BABI๐Ÿ– GILA BABI๐Ÿ– TAK MELENTING MARAH & MENYERANG PUN?

SBB ANJING๐Ÿ• MUNAFIQ TU LEBIH MENUMPU KPD NAK MENYERANG KEJORA!

KAH KAH KAH.

Utuh Pengulir
Utuh Pengulir
11 August 2021 1:45 pm
Reply to  #lawan

Jumlah kerusi parlimen sekarang DAP ada 42 kerusi, PKR 35, dan Amanah 11. Jumlah dari gabungan yang erat 88 kerusi. Telah jelas dari jumlah tersebut DSAI paling layak menjadi PM. Kelayakan untuk menjadi PM mestilah berilmu, pandai berpidato dan berbahas, berjiwa besar, tahan maki, tidak pemalu, sanggup masuk penjara, sanggup mati, disukai ramai dalam dan luar negarai, yang cemburu dan dengki pun ramai, ditakuti oleh perasuah, dihormati ulamak, dihormati semua keturunan etc. apa lagi…….?

zunnun
zunnun
10 August 2021 10:42 am

ape yg perlu pihak berkuasa lakukan kpd gerombolan pAs bilamana kerajaan bingai mahiadin di longkangkan pd 6hb Sept….

sepertimana hadi & lebai2 pAs melacurkan agama, maka hukuman yg sesuai tak lain, melacurkan segala pornpuan2 betina mereka….

selain, lebai2 & hadi di potong kote mereka utk mengelak pembiakan gejala kebabian2 dari kalangan meeka…

dgn tiada kote2, negara di lindungi dari lebai2 pAs yg asyik memuki sana sini

Anonymous
Anonymous
10 August 2021 1:43 pm
Reply to  zunnun

Waktu peak regim Najib semua apparatus, agensi dan ketua2 kerajaan bertindak atas arahan UMNO seolah mereka2 ini bertindak spt Ketua2 Bahagian UMNO. Ingatlagi KSN, KSP dan Timbalan Perbendaharaan, KP ROS, Pengerusi EC, AG semua senada malah ada yg lebih agresif pertahankan UMNO dan intimidate parti2 Pembangkang. Bila UMNO kalah PRU14, ada diantara mereka2 ini menerima tindakan undang2 yg setimpal dari Kerajaan PH kerana salah laku. Bila UMNO sekarang dihimpit masaalah dengan ROS bawah Kerajaan PN mengimbau situasi sama dulu Bersatu, DAP dan PKR dikenakan ROS semasa UMNO memerintah dulu. Pengajaran yalah agensi dan pegawai kerajaan mesti neutral dan adil kerana… Read more »

zunnun
zunnun
10 August 2021 10:33 am

blok pembangkang perlu pastikan dlm kalangan mereka, tiada siape yg dijangkiti virus #melayu2isle hadi dan sentiasa mengawasi, semua kepimpinan di jauhi dari menunggang tuak todi jenama #melayu2isle hadi

seperti yg berlaku kpd atuk saka tua, ketika menjemput hadi bertandang ke rumah nya,
selain #melayu2omNo dgn perkawinan mua’FUCK’at dgn hadi….

#melayu2bunga perlu di jauhi, kerana tercemar teruk dek mengawan tuak todi penjenamaan #melayu2isle hadi

Last edited 3 months ago by zunnun