JANGAN BERTANGGUH JATUHKAN MAHIADDIN, APA JAMINAN PARLIMEN SEPT NANTI TIDAK DIMANDULKAN SEKALI LAGI?

Sama ada 8, 11, 12 atau 14 Ahli Parlimen UMNO yang telah menarik sokongan terhadap kerajaan PN, ia tetap menyebabkan Mahiaddin Md Yasin hilang sokongan majoriti.

Tidak musasabah sama sekali bila beliau memaklumkan kepada Agong adanya akuan sokongan yang mencukupi terhadapnya di sebalik 8 orant Ahli Parlimen UMNO di fasa pertama yang menarik sokongan terhadapnya.

Lebih tidak munasabah lagi Mahiaddin memiliki sokongan mencukupi ialah berikutan Zahid Hamidi pada petang semalam telah mengutus warkah tambahan kepada Agong memaklumkan ada beberapa lagi Ahli Parlimen UMNO turut menarik sokongan.

Ketika disokong UMNO pun, majoritinya hanya cukup-cukup makan atau mungkin tidak mencukupi, bagaimana Mahiaddin boleh mendakwa sokongan dimilikinya masih ada, meskipun sejumlah Ahli Parlimen UMNO sudah sah mengumumkan penarikan sokongan mereka.

Jika begitu, beranikah beliau mendedahkan secara terbuka sokongan dimilikinya?

Namun demikian, di sebalik semua orang sedar Mahiaddin adalah Perdana Menteri tanpa sokongan majoriti dan tanpa rasa malu untuk berlama-lama lagi di jawatannya itu, beliau dalam masa yang sama setuju keabsahannya diuji melalui undi percaya di Parlimen pada September depan.

Pengakuan itu dizahirkannya di depan Agong ketika majlis menghadap sebelum mesyuarat kabinet semalam.

Soalnya, kenapa September?

Jika benar Mahiaddin ada sokongan mencukupi sebagaimana didakwanya ketika menghadap Agong, mengapa ia tidak diuji serta-merta?

Logiknya, menangguhkan sehingga ke September bermakna Mahiaddin memang tidak ada sokongan mencukupi dan dengan itu memerlukan lebih masa untuk meneruskan usaha bagi mencukupkan angka.

Kalau betul sokongan telah mencukupi, bukan saja mustahil beliau mahu menangguhkannya untuk dibuktikan, bahkan tentunya bimbang kemungkinan angka jadi berkurangan bersama ruang masa yang terus terbuka.

Makanya, jalan selamat ialah membenarkan ujian keabsahannya dilakukan dengan serta-merta.

Tetapi, dengan menunggu sehingga September, apakah ini bermakna ada Ahli Parlimen yang bakal digamit dan dibeli selepas ini?

Siapakah Ahli Parlimen sasaran untuk dibelinya kali ini?

Bagaimana jika gagal melakukan sebarang pembelian dan apa helah Mahiaddin seterusnya?

Masih sediakah beliau berdepan undi percaya dalam keadaan angka yang menyokongnya masih tidak mencukupi?

Menoleh ke belakang bagaimana sebelum ini Mahiaddin melengah-lengahkan pembukaan Parlimen, menggantungnya menggunakan alasan darurat, hanya berani mengadakan sidang khas Parlimen tanpa perbahasan serta pengundian dan kemudian menangguhkannya melalui sandaran Covid19 yang rapuh, walhal sebenarnya kerana semakin tak tertahan dengan asakan blok pembangkang, janjinya untuk membenarkan usul percaya bagi menentukan kedudukanya tetap menimbulkan keraguan.

Beliau seperti ada agenda atau helah lain di sebalik tiba-tiba setuju kedudukannya diuji melalui usul percaya di Parlimen pada bulan September dan bukannya serta-merta.

Apakah jaminan sidang Parlimen September nanti tidak dibatalkan atau ditangguh lagi dengan alasan yang lain, mungkin kerana jumlah kes harian Covid19 telah mencecah 20 ribu atau 30 ribu?

Apa pun, blok pembangkang harus sentiasa hati-hati dan waspada kerana yang nyata, Mahiddin tidak akan sesekali sedia menyerahkan kuasanya jika beliau tahu akan kalah dalam pengundian usul percaya itu nanti.

Sebaik-baiknya, blok pembangkang bersama dengan UMNO harus terus mengasak, menekan dan mencari jalan agar Mahiaddin dijatuhkan sesegera mungkin sebelum sidang Parlimen dijadual diadakan pada September nanti.

Sebagaimana belum pernah ada Perdana Menteri sebelum ini dijatuhkan di Parlimen, Mahiaddin tentu juga ingin mengelak sejarah itu tertimpa kepada dirinya.

Pokoknya, jangan tunggu hingga September untuk menjatuhkan Perdana Menteri, bimbang nanti bersama kuasa dan helah barunya, semua kita akan terus sengsara kerana Mahiaddin berjaya lagi mengekalkan kedudukannya.

Oleh itu, apa kata ditunjuk dan dipaparkan secara terbuka angka yang tidak bersama Mahiaddin dalam sehari dua ini, biar bukan saja Agong lebih jelas mengenainya, tetapi juga agar rakyat dan dunia tahu tentangnya. (ShahbudinHusin 05/08/2021)

3.7 6 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 5 August 2021 — 12:06 pm
Subscribe
Notify of
guest
105 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kamarmd
Kamarmd
6 August 2021 2:38 pm

Satu petisyen mendesak AG Dan Speaker Dewan Negara dihadapkan ke mahkamah Agong bg memberi penjelasan status Kerajaan Malaysia sekarang.Disamping itu setiap Ketua parti pembangkang membuat report polis mendesak PM meletakkan jawatan dgn keabsahan majoriti nya menjadi pertikaian setelah penarikan sokongan sebahagian ahli2 parlimen BN oleh Presiden Umno Zahid Hamidi.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:36 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ini adalah sebuah cerita yang lawak & lucu sekali
Kisah TN anjing badut yang buat hati kita sgt geli
Mmg lah lawak anak haram ni tk dapat dijual beli
TN anjing jalang serupa dgn kerbau liar putus tali
Hal politik, anjing jalang tu dah tidak ambil peduli
Sbb, di blog ini, anjing tu teruk kena jdi bahan buli
Anjing tu pula lemah BM..tak tahu apa itu ‘mangli’
Ada ker dia tanya, ‘bahasa apa tu, bahasa Bg Ali?’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:36 am
Reply to  Anonymous

INI KATA2 TN ANJING🐕 TUH:

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:44 am
Reply to Anonymous

mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

“kenapa asyik buat karutan”?

Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:37 am
Reply to  Anonymous

Kamus dewan mangli => carian umum => https://prpm.dbp.gov.my
________________________________________________

Kamus Bahasa Melayu

mangli

[mang.li] | مڠلي

Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:37 am
Reply to  Anonymous

LAWAK.. LAWAK.. MMG LAWAK…

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG BODOH DUNGU DAN TERSESAT TERUK MENGATAKAN
“MANGLI” ITU BAHASA BANG ALI DAN BAHASA PELACUR?

MARI KITA LIHAT SATU PETIKAN ARTIKEL DARI “EJOURNAL UNIVERSTI KEBANGSAAN MALAYSIA”:
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:38 am
Reply to  Anonymous

PEMIKIRAN POLITIK DAN EKONOMI BARAT

JAMSARI ALIAS, NORAZILA MAT

ABSTRACT

Pandangan dan pemikiran tokoh-tokoh falsafah Barat tetap menjadi panduan pengkaji-pengkaji sehingga ke hari ini. Khazanah pemikiran dan legasi kefalsafahan mereka kekal malar segar dalam jilid-jilid yang majoritinya berbahasa Inggeris. Oleh itu, sebagai sebuah buku yang berjaya dalam rangka menghuraikan pandangan dan pemikiran tokoh-tokoh Barat ini dalam medium Bahasa Melayu, penerbitan buku ini sememangnya sangat dialu-alukan.

…bersambung/…

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:38 am
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Dalam kesibukan dan kemanglian kita mendakap serta merujuk bahan-bahan berbahasa Inggeris, ahli akademik dari Universiti Malaya ini telah menghidangkan kepada kita sebuah buku yang sesuai pada masa kini yang dapat membuka akal fikir serta mengolah sudut falsafah asas pemikir-pemikir Barat tersebut. Bertitik Bertitik tolak dari kesedaran inilah, buku “Pemikiran Politik dan Ekonomi Barat” yang ditulis oleh Prof Madya Dr Makmor Tumin ini diangkat untuk diulas dalam Jurnal MALIM edisi 2018 pada kali ini.

https://ejournal.ukm.my/malim/article/view/29203/0
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:38 am
Reply to  Anonymous

BUKANLAH ISI KANDUNGAN ARTIKEL ITU YG KITA NAK TUMPU!

TAPI, CUBA LIHAT DLM BARIS PERTAMA PERENGGAN KE-2 ARTIKEL ITU, ADA PERKATAAN “kemanglian”…

Kemanglian ini datang dari kata pokok “mangli” yg bermaksud “kebiasaan” atau “terbiasa” atau atau “dah biasa sangat” atau “tidak asing lagi”.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:39 am
Reply to  Anonymous

“MANGLI” BUKANLAH “BAHASA BANG ALI” ATAU “BAHASA PELACUR” SPT YG DIKATAKAN OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG BODOH DUNGU LAGI TERSESAT ITU…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:40 am
Reply to  Anonymous

LAWAK.. LAWAK.. LAWAK..
MENGALAHKAN MAHARAJA LAWAK MEGA…

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 KATA “WISENESS” YG DIGUNAKAN OLEH SHAKESPEARE DAH MATI BILA SHAKESPEARE DAH MATI…

ADAKAH ANJING🐕 INI AKAN KATA “MANGLI” MATI BILA Prof Madya Dr Makmor Tumin MATI NANTI?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:40 am
Reply to  Anonymous

EEIII… MALU NYERR…

MALU.. MALU.. MMG SEPATUTNYA MALU…

TAPI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU MANA RETI MALU.. ANJING🐕 TU MALU SAT SAJA HARI TU… LEPAS TU DIA MASUK MAI DOK MENYALAK LAGAK JUAH LAGI MENDABIK DADA, PADA HAL PEMBACA SEMUA TAHU AKAN KEANGKUHAH-KEBONGOKAN ANJING🐕 DUNGU TU YG TAK ADA PENGHUJUNG TU..

SEBAB KULIT MUKA ANJING🐕 TU LEBIH TEBAL DARI 10 KEPING KULIT BABI🐖 TUA..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:41 am
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN BLOG SEKALIAN,

MENGAPAKAH TERJADI INI SEMUA???

TAK LAIN TAK BUKAN KERANA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU LEMAH BAHASA, TAPI MARI NAK TUNJUK ANGKUH JUAH MENDABIK DADA…

EEIII MALU NYERR…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:42 am

“HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN,”

kata beruk tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

Kot boleh buat survey. Mungkin Wak Gontol yang di benci.

Tapi Wak Gontol akan guna banyak nama mencoba tunjukkan dia di sukai di sini.

Wak Gontol lah, katakan.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:30 am
Reply to  Anonymous

“di benci”…???

“benci” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI LACI KER, ATAU DI KUACI KER, ATAU DI KUNCI KER, ATAU DI TANAH SUCI KER.. ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:31 am
Reply to  Anonymous

“di sukai”…???

“sukai” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI SUNGKAI KER, ATAU DI TANGKAI KER, ATAU DI BANGKAI KER.. ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:31 am
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:32 am
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:32 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:33 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:33 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:34 am
Reply to  Anonymous

_________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
_________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:34 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:34 am
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:35 am
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:35 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI DEK ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

khatijah A Bakar
khatijah A Bakar
6 August 2021 3:38 am

Hold on…Agong has approved Moo request to call for parliament sittings Sept. So that would give these rascal AbahCirit ample time peeping and offering rewards to potential katak2 in umno and PH… PM was successful earlier with dirty tactic “Sheraton Moved” he would definitely not in hesitance to pull the stunt again with the sequel “Shaitan Move” .(.Langkah Syaitan).. what do you expect from Pagoh Shaitan…more suitable should changed his constituency to Pagan..instead of Pagoh… [email protected] lu la AbahCirit

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 5:54 am

Ini Khatijah Nuno ke? Memanggil PM negara ini Moo. Tak dibimbing emak bapak di masa kecil. Bercampur dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 5:56 am

English grammar berterabur.

Guna BM lah.

Supaya tak mengelirukan yang lain yang lemah BI juga.

Cash Is King
Cash Is King
5 August 2021 7:07 pm

Ommnoh sandiwara jer….kluster Mahkamah satu per satu sudah dilepaskan….terbaru, RM114 million sudah dipulangkan kat Jibby. Next turn..wak jawa, tambi Aziz dan maz 4.0…wait n see lah.

Utuh Pengulir
Utuh Pengulir
5 August 2021 6:58 pm

Zahid: Rakyat akan lihat tragedi ‘katak melompat’
“Dalam tempoh beberapa minggu ini rakyat akan melihat sama ada tragedi ‘katak melompat’ berulang iaitu tragedi hitam yang melanda negara selepas Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) pada 9 Mei 2018,” katanya dalam satu hantaran di Facebook hari ini. https://www.malaysiakini.com/news/586008

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:01 am
Reply to  Utuh Pengulir

Zahid pandai meramal masa depan ke?

Kalau pandai, ngapa dia tak dapat jadi PM?

Wau bule
Wau bule
5 August 2021 4:33 pm

Muhyiddin continually procrastinates test of votes in September
Zahid kept on advising YDPA Umno’s MPs are withdrawing surely
Anwar is busy telling Muhyiddin has lost and himself has the number
Is the rakyat not in your playbook when addressing their suffering daily

No political manouvres can resolve current quagmire
The pandemic has gone uncontained and haywire
Need the NOC to address these to get our country out
Before the whole nation gets a complete rout

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 8:53 pm
Reply to  Wau bule

What majority? Hold sitting now to prove it, Dr M dares Muhyiddin Minderjeet Kaur – August 5, 2021 8:27 PM Dr Mahathir Mohamad said Muhyiddin Yassin previously had a majority of two but with 12 Umno MPs withdrawing support, he could not possibly have a majority. (Bernama pic) PETALING JAYA: Dr Mahathir Mohamad, insisting that Prime Minister Muhyiddin Yassin has lost his majority, has joined the chorus of voices demanding that the Dewan Rakyat sitting be held immediately. In an online press conference, the Pejuang chairman said Muhyiddin did not have majority support yet “wants to continue to be the… Read more »

khatijah A Bakar
khatijah A Bakar
6 August 2021 3:36 am
Reply to  Anonymous

Hold on…Agong has approved Moo request to call for parliament sittings Sept. So that would give these rascal PM ample time peeping and offering rewards to potential katak2 in umno and PH… PM was successful with dirty tactic “Sheraton Moved” he would definitely not in hesitance to pull the stunt again with the sequel “Shaitan Move” .(.Langkah Syaitan).. what do you expect from Pagoh Shaitan…more suitable should changed his constituency to Pagan..instead of Pagoh… [email protected] lu la AbahCirit

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:05 am

Waaaaaa, Khatijah mem [email protected];

Bunyi mcm jantan ajer Khatijah nih.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 8:56 pm
Reply to  Wau bule

SIDANG PARLIMEN KHAS TENTU KEABSAHAN MAHIADDIN MESTI DIADAKAN SEGERA, BUKANNYA SEPTEMBER Kami, Ahli-Ahli Parlimen Pembangkang bersependapat bahawa satu sidang khas Parlimen mesti diadakan SESEGERA MUNGKIN TIDAK LEWAT DARI 9 OGOS berasaskan Peraturan Mesyuarat 11(3) untuk membentang, membahas dan memutuskan usul undi percaya terhadap Perdana Menteri. Kami tidak boleh menerima isu sokongan terhadap Perdana Menteri ini ditangguhkan sehingga bulan September. Adalah amat tidak munasabah bagi sebuah Kerajaan yang dipertikai keabsahan dan sokongan majoriti Ahli-Ahli Parlimen untuk melengah-lengahkan proses menentukan sokongan di Parlimen. Ini kerana kami mengambil kira keadaan pandemik yang terus mencengkam rakyat, jumlah kematian akibat wabak COVID-19 yang terus meningkat… Read more »

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:10 am
Reply to  Anonymous

Mestikah puak Pembangkang ini tak tidak boleh menerima isu sokongan terhadap Perdana Menteri ini ditangguhkan sehingga bulan September.

Kalau boleh, depa mahu diselesaikan besok pagi.

Tapi Pembangkang memang begitu. Kalau kes depa, depa mahu tangguh hingga zaman nun.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:23 pm

BM SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENYERLAH LAGI:

INI KOMEN BINATANG TN ANJING🐕 SJK TU PAGI TADI:
_____________________________________________________
Anonymous
5 August 2021 10:29 am
Reply to Anonymous

Ahli2 parti Pembangkang boleh stand on their heads nak tunjukkan bangkangan.

Akan di ketawakan saja.

Takda siapa peduli.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:24 pm
Reply to  Anonymous

“di ketawakan”…???

“ketawakan” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI SANDAKAN KER, ATAU DI SILABUKAN KER, ATAU DI PEKAN KER, ATAU DI KEDAI MAKAN KER.. ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:25 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:26 pm
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:26 pm
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:27 pm
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:27 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:28 pm
Reply to  Anonymous

_________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
_________________________________________________

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:29 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:29 pm
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:30 pm
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:34 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI DEK ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:16 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ASYIK MAIN KOPIPES AJER. MEMBOSANKAN PEMBACA.

KEPALA KECIK, OTAK CAIR, TAK TERDAYA TULIS KOMEN BARU.

SIBUKKAN MUTU BM DI BLOG POLITIK. TAKDA HUJAH2 POLITIK MAKA MENGARUT PASAL BM LAH DIA.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:46 am
Reply to  Anonymous

DIA JAGUH KAMPUNG.

PAKAI STOKING PUN TAK SAMA WARNA.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:19 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 PERSOAL PASAL MUTU BM?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:20 am
Reply to  Anonymous

OH.. BM KITA KENA CEKAP BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI..

KALAU TIDAK, ORG BOLEH TERTAWAKAN KITA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:20 am
Reply to  Anonymous

HANG INGAT TAK INSIDEN INI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 ?

AKU BAGI SATU PANTUN KAT HANG:

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:21 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:17 am
Reply to Anonymous

Nek TN 6:18 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tajuk posting blog, seperti Nek tidak ambil peduli
Tak pernah lekang dari mulut, kekasih Nek, Bg Ali
Tapi kenapa asyik buat karutan tadika setiap kali?
Ejekan kebudak-budakan nek tu Kejora dh mangli
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:21 am
Reply to  Anonymous

HANG JGN BUAT2 LUPA PULAK NO, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

HANG JAWAB LAGU NI:

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:22 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:44 am
Reply to Anonymous

mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

“kenapa asyik buat karutan”?

Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:22 am
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…
AWAT HANG PI KATA “MANGLI” TU BAHASA BG ALI, HAH TN ANJING🐕?

PASAI BG ALI DAH MANGLI DGN LUBANG PUKI LUAS HANG TU KOT? BG ALI KATA:
“BG ALI DAH MANGLI LAH DGN LUBANG PUKI LUAS HANG TU TN OI.. RASA MCM DOK JOLOK BTG PELIAQ MASUK LUBANG KETAM SAJA…”

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:23 am
Reply to  Anonymous

LEPAIH TU, HANG TERKANTOI BILA AKU TUNJUK DEFINISI “MANGLI” DARI KAMUS DEWAN (KD):

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:23 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:57 am
Reply to Anonymous

Nek TN 7:44 am,

Maksud mangli
by Abdul Rahman A Samad
Mei 9, 2019

mangli dalam bahasa Inggeris: mangli

Maksud perkataan ini:
[mang.li] | مڠلي

Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

Nak cari makna perkataan lain? Gunakan ruangan di bawah.
https://makna.online/mangli/

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:24 am
Reply to  Anonymous

HARI TU, AKU INGAT LAGI, 26 June 2021…

HANG MALU DAN CABUT LARI TERUS MENINGGAL BLOG BUDIN BELUM SAMPAI PUN JAM 8:00 PAGI.

TEGHUIH HANG TAK MASUK DAH BLOG HARI TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:24 am
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

AWAT JADI LAGU TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

JAWABNYA, SEBAB HANG LEMAH BM. DULU HANG SJK, DOK BERKAWAN DGN CHINA HINDU SANGAT. KURANG BERKAWAN ORG MELAYU DAN MALAS MEMBACA.

SEBAB ITU HANG LEMAH BM DAN TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “MANGLI”.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:25 am
Reply to  Anonymous

EEIII… MALU NYERR…

MALU.. MALU.. MMG SEPATUTNYA MALU…

TAPI, HANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MANA RETI MALU.. HANG MALU SAT SAJA HARI TU… LEPAS TU HANG MASUK MAI DOK LAGAK JUAH LAGI MENDABIK DADA, PADA HAL PEMBACA SEMUA TAHU AKAN KEANGKUHAH-KEBONGOKAN HANG YG TAK ADA PENGHUJUNG TU..

SEBAB KULIT MUKA HANG TU LEBIH TEBAL DARI 10 KEPING KULIT BABI🐖 TUA..

KAH KAH KAH.

QAnon
QAnon
5 August 2021 2:53 pm

Kalau Mahiadin dijatuhkan ko jadi PM ke Budin? Yg ko ber ia menghasut sana sini supaya dia dijatuhkan supaya bos ko naik ke? Tak dengar bunyi pun yg bos ko tu naik kalau pm sekarang turun pun….malang lah bos ko dapat cybertrooper yg kurang cerdik macam ko ni.

zunnun
zunnun
5 August 2021 2:19 pm

ape akan berlaku jika parlimen jadi mandul…

blh kah blh melakjkan pembaharuan kpd perundangan yg ada, selain menujudkan undang baru pula…

ape kah blh melakukan semak dan embang terhadap kelakuan pemimpin2 kerajaan yg asyik kemabukan menunggang todi tauk chap #melayu2isle yg di sukai mereka…

ape nak jadi dgn kerajaan #melayu2isle nih, di mana cacat cela nya jenama #melayu2isle ?

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:04 pm
Reply to  zunnun

Yang asyik kemabukan menunggang todi ada lah kamu.

kamal hassan
kamal hassan
5 August 2021 1:47 pm

AG nasihat selagi mp2 yg sain SD sokong abah masa tebuk atap xtarik balek sd2 itu maseh sah hingga sekarang tu sebab abah kata maseh ada sokongan😂

zunnun
zunnun
5 August 2021 2:14 pm
Reply to  kamal hassan

now that these SDs have been constituted, its high time we start examine the witnesses…..

adakah saksi yg perakui kinii dah mengiler, berubah hala selain mempuyai penyakit lupa ingatan pula…

hanay menambah keterangan sj…

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:49 am
Reply to  zunnun

KALAU KAMU YANG NAK “examine the witnesses…”, RENTIKAN LER.

SILAP2 KAMU EXAMINE KEPALA DI KELENGKANG, BUKAN YANG DI ATAS BADAN DEPA.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 1:14 pm

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dimulakan dgn lemah lembut..nasihat didendang
Tapi, org yg memberi nasihat pun, bleh meradang
Tengok juga le, bagaimana komen balas dihidang
Bergantung juga kpd keadaan musuh bertandang
Bak kata org rancak tarian tu ikut rentak gendang
Kejora amik pakai apa yg seorang pernah cadang
Kata org itu..pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 1:17 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Yg kat atas & bawah itu..adalah pantun2 nasihat!
Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat
Sewajarnya kepala org itu kena dipaku dan pahat
Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 1:17 pm
Reply to  Anonymous

P/S:

PANTUN-PANTUN YG DIBERI ADALAH PANTUN NASIHAT UMUM DAN TIADA NAMA SIAPA PUN DISEBUT.

KALAU ADA YANG TERASA, NASIB LAH.

BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:08 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla takda keroje lain, asyik kopipes.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:06 pm
Reply to  Anonymous

Kamu yang mungkin kena penendang.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:09 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:53 pm
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 takda keroje lain, asyik terasa dgn pantun2 yg Kejora kopipes.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:53 pm
Reply to  Anonymous

Kamu yang asyik kena penendang.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:54 pm
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:13 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 PERSOAL PASAL KOPIPES?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:14 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖,

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:15 pm
Reply to  Anonymous

DLM PANTUN DI ATAS, ADA DISEBUT:
“Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat”

RUPA2NYA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU TAMPIL MENGAKU DIRI SBG PENYANGAK DUNGU TUH.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:16 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jalang tampil, utk mmpamir kedunguan
Sbg penyangak..anjing itu tampil buat pengakuan
Tapi silap ler dia sudah pergi jolok sarang tebuan
Awal2 lagi..anjing anak haram ini dah dpt habuan
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:16 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bagi yg tk berkenaan, pantun tu Kejora suruh abai
Tapi, ia disambut, oleh TN Anjing betina ma ci bai
Ini TN Anjing kurangajar biadab mahu lagak lebai
Sbb itu..anjing betina gila ini, Kejora asyik jer tibai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:17 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:18 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Bila lihat pantun nasihat, jiwa TN Anjing bergolak
Dia sorang sja yang terasa dirinya kena tempelak
Bagaikan kejahatan dirinya ditelanjang dan selak
Apa lgi, tampil ler anjing anak haram tu menyalak
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:20 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:21 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:21 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENGAJAK PEMBACA MENULIS KOMEN.

TAPI KASI AMARAN –

pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang

AMAT BIIADAB DAN KURANG AJAR, TAK DIBIMBING EMAK BAPAK DI MASA KECIL. BERCAMPUR DGN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER DI MASA DEWASA.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:46 am
Reply to  Anonymous

KEJORA MENGAJAK PEMBACA MENULIS KOMEN.

TAPI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TERASA DIKASI AMARAN –

pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
(INI PUN DARI KATA2 ANJING🐕 TU SENDIRI)

AMAT BIIADAB DAN KURANG AJAR, TAK DIBIMBING EMAK BAPAK DI MASA KECIL. BERCAMPUR DGN PENYANGAK, PENJAHAT DAN JALANG JUAL PUKI DI MASA DEWASA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 1:12 pm

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Salam dihulur, dgn pantun sebagai pembuka kata
Rakan2 klau ada hujah..sila lah buat coretan tinta
Tapi, sentiasa lah jaga adab dan budi bahasa kita
Jgn msuk berkomen, nk cerca maki semata-mata
Usah mcm budak mentah asyik jer dgn caci nista
Blog ini..usah cuba dibuat bapak kita punya harta
Kebebalan & kedunguan jgn sering dibuat senjata
Nanti..kita akn dilihat org seperti keldai atau unta
🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🌺🐪🐐🐪🐐🐪🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:01 pm
Reply to  Anonymous

Kamu dah dilihat org seperti keldai atau unta.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:50 pm
Reply to  Anonymous

Kamu Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 asyik terasa dilihat org seperti keldai atau unta.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:10 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Lihat pantun nasihat..TN Anjing jadi tk tentu arah
Mungkin sbb banyak taik, anjing ni mentekedarah
Lalu, kemarahan dalm hati, anjing tu tampil curah
Menyalak le anjing itu dek tak dapat tahan marah
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:11 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:11 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Melihat pantun nasihat..TN anjing jdi tk tenteram
Mengelupor lah anjing tu mcm lintah kena garam
Di dlm hati dia tk dapat menahan marah & geram
Lalu tampil mnyalak le dia..itu anjing anak haram
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 4:12 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:24 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK DONTOL KEJORA KOJOLLA KATA

Blog ini..usah cuba dibuat bapak kita punya harta.

TAPI DIA SENDIRI YANG BUAT BEGITU.

WAK GONTOL LAH, KATAKAN.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:47 am
Reply to  Anonymous

KEJORA KATA:

Blog ini..usah cuba dibuat bapak kita punya harta.

TAPI DIA SENDIRI YANG BUAT BEGITU.

WAK GONTOL LAH, KATAKAN.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 7:49 am
Reply to  Anonymous

Errata:

KEJORA KATA:

Blog ini..usah cuba dibuat bapak kita punya harta.

TETIBA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TERASA DIA YANG BUAT BEGITU.

ANJING🐕 LAH, KATAKAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 12:48 pm

Setuju sangat. Barisan oposisi (PH, WARISAN, MUDA, UMNO dll) perlu bersama DEDAHKAN angka @ bilangan MP yang menolak Mahiaddin & PN secara terbuka baik untuk pengetahuan YDPA, rakyat Malaysia mahu pun untuk pengetahuan seluruh dunia. Tidak perlu tangguh lagi. Jika terbukti angka berkenaan mencukupi, ia berarti kerajaan dan kabinet Mahiaddin sekarang adalah kabinet tidak bermaruah, kabinet “haram” yang tegak tanpa amalan demokrasi. Jika Mahiaddin sendiri seorang yang benar2 bermaruah, WAJIB utk beliau berundur seberapa segera. Enggan melakukan demikian membuktikan Mahiaddin dan seluruh anggota barisan kabinetnya dari PN adalah golongan yang mabuk & kemaruk kuasa dan jawatan hingga membelakangkan amalan demokrasi… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 1:51 pm
Reply to  Anonymous

Puak2 kebuloq ni elok mampos ja lagi afdal. Menyusahkan rakyat saja.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:14 pm
Reply to  Anonymous

Kamu jangan mampos – biar kurus kering sampai mati.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 3:29 pm
Reply to  Anonymous

DiSabah, PN dengan arahan Mahyuddin, Hamzah dan Musa Aman telah membariskan semua ADUN2 yg sign SD sokong PN diluar kediaman Tuan YDP utk buktikan jumlah majoriti yg selesa utk guling Kerajaan negeri bawah Warisan.

Perkara sama perlu dilakukan ASAP didepan Istana Negara utk zahirkan kpd YDPA yg PN bawah Mahyuddin dah hilang majoriti.

YDPA telah dibohongi PM mengenai majoriti.

Anonymous
Anonymous
6 August 2021 6:34 am
Reply to  Anonymous

YER KER?

KALAU BETUL TELAH DI HUBUNGI, KOT YDPA MAHU PASTIKAN BETUL TIDAK DAKWAAN hilang majoriti. ITU.

YDPA SELALUNYA BERTINDAK DI ATAS NASIHAT PM. TAPI RASA NYA DIA ADA HAK MEMPASTIKAN BETUL TIDAK APA YANG DI NASIHATKAN KPD NYA.

SEBAB INI MELIBATKAN REBAH RUNTUH NYA KERAJAAN YANG ADA.

Anonymous
Anonymous
5 August 2021 6:56 pm
Reply to  Anonymous

PN kerajaan bacul & dayus, dapat kuasa dgn cara tikam curi. Kemenangan hasil penipuan. 1 dunia tau. Sbb tu pelabur pun tak kebulur melabur. Rakyat marhaen makin kebulur. Negara makin hancur. Cakap takbur tapi hasil kerja berterabur.