JIKA UMNO BERJAYA RAMPAS KUASA PM, MAMPUKAH ISMAIL SABRI JADI PENGGANTI ATAU MALAYSIA LEBIH GAGAL SEPERTI GAGALNYA MARA DIGITAL?

Bukanlah perkara rahsia lagi bahawa UMNO sememangnya diketahui umum mempunyai matlamat mahu merampas kerusi Perdana Menteri daripada Mahiaddin Md Yasin.

Di sebalik penarikan sokongan UMNO kepada Mahiaddin, keputusan parti itu merestui perlantikan Ismail Sabri Yaakob sebagai Timbalan Perdana Menteri yang disertai dengan gesaan agar Perdana Menteri berundur daripada jawatannya, tujuannya tidak lain ialah dengan harapan agar pemilikan kerusi Perdana Menteri dapat berpindah kepada Ahli Parlimen Bera itu.

Dengan direstui Zahid Hamidi dan Najib Razak untuk beliau menerima jawatan Timbalan Perdana Menteri, Ismail Sabri diyakini akan memangku jawatan Perdana Menteri kiranya Mahiaddin berjaya diundurkan.

Dengan sudah pun sedia tergolong dalam kumpulan kluster kabinet, restu Zahid Hamidi dan Najib kepadanya memberi makna bahawa Ismail Sabri boleh dikira memiliki sokongan daripada kluster mahkamah dan juga daripada kluster kabinet bagi tujuan merampas kerusi Perdana Menteri daripada Mahiaddin.

Meski dua golongan berkenaan nampak macam berbalah, asal untuk UMNO dapat semula jawatan Perdana Menteri, bila-bila masa dalil dan hujah boleh dicipta untuk menghalalkan perdamaian.

Sebab itu, meskipun Ismail Sabri terus menyatakan sokongannya bersama kluster kabinet terhadap kepimpinan Mahiaddin, Zahid Hamidi dan Najib dalam masa yang sama terus-menerus mengkritik, mengasak dan mencari salah Perdana Menteri, seterusnya menggesa pengundurannya.

Bersama penolakan rakyat dan blok pembangkang terhadap Perdana Menteri, asakan Zahid Hamidi dan Najib tidak lain adalah bertujuan untuk sama-sama melemahkan kedudukan Mahiaddin.

Lantaran itu, tidak hairan, walau pun menolak dan menggesa pengunduran Mahiaddin, Zahid Hamidi dan Najib kekal dengan pendirian mempertahankan kerajaan pintu belakang PN ini.

Maksud tersirat daripada permainan ini ialah apabila Mahiaddin berjaya dijatuhkan, maka tampuk kepimpinan kerajaan PN diharapkan akan berpindah untuk diambil alih oleh Ismail Sabri.

Meski pun kalah PRU14 pada 2018 lalu, cita-cita tersembunyi UMNO ialah mahu segera kembali mengusai kerajaan dengan secepat mungkin.

Bagi tujuan tersebut, di samping terus dengan asakan, kiranya ada sebarang pengundian atau usul yang memungkinkan Mahiaddin dijatuhkan, misalnya seperti yang berlaku di Perak sebelum ini, majoriti Ahli Parlimen UMNO hampir pasti akan menyokong usul berkenaan.

Walaupun tujuannya ternampak untuk memenuhi aspirasi rakyat yang benci dan menolak Mahiaddin serta menampakkan bekerjasama dengan PH serta blok pembangkang, matlamat sebenar UMNO ialah agar Ismail Sabri yang kini memegang jawatan Timbalan Perdana Menteri lebih berpeluang dijadikan pengganti atau sekurang-kurangnya memangku jawatan Perdana Menteri buat sementara waktu.

Lantaran itu, perhitungan UMNO ialah tetap menolak untuk bekerjasama dengan PH bagi menaikkan Anwar Ibrahim kerana ia dianggap menyimpang daripada matlamat sebenar mereka.

Kenapa menjatuhkan Mahiaddin menjadi pilihan ialah kerana UMNO sebenarnya sedar adalah susah untuk mereka kembali berkuasa semula, melainkan jika dapat merampas kerusi Perdana Menteri daripada Presiden Bersatu itu li m sebelum Parlimen dibubarkan.

Bertanding sendirian dan terpaksa berdepan dalam persaingan tiga penjuru – BN, PN dan PH – sementara kuasa Perdana Menteri masih di tangan Mahiaddin, tidak saja kemenangan jauh daripada gapaian, malah merisikokan UMNO jadi berpecah dua akhirnya.

Berikutan PAU2020 telah memuktamadkan putus hubungan dengan Bersatu, kemungkinan untuk UMNO bekerjasama dengan PN dan menyokong lagi Mahiaddin daripada Bersatu sebagai Perdana Menteri dalam PRU15 akan datang sudah pasti mustahil untuk dilakukan.

Untuk bekerjasama dengan PH pula, halangan paling besar bagi UMNO ialah bimbang akan ditolak oleh pengundi tradisinya lantaran diburu bayangan ketakutan terhadap DAP yang ada dalam gabungan tersebut.

Untuk itu, jalan paling mungkin untuk UMNO selesa mendakap semula kuasa hanyalah dengan cara merampas kerusi Perdana Menteri daripada Mahiaddin yang sedang terperosok lemah ketika ini.

Mahu tidak mahu, sebelum Parlimen dibubarkan, itulah matlamat UMNO dan jika gagal berbuat demikian, harapan menang pilihanraya juga turut jadi pudar sama.

Dua persoalan yang timbul di sini – pertama, boleh berjayakah UMNO dengan mempertaruhkan Ismail Sabri untuk merampas kerusi Perdana Menteri daripada Mahiaddin dan kedua, cukup mampukah Naib Presiden UMNO itu jika diberi tanggungjawab sebagai ketua kerajaan dalam suasana negara begitu kritikal dengan krisis kesihatan, politik, ekonomi dan sosial yang dihadapi sekarang ini?

Bagi persoalan pertama, seboleh mungkin Mahiaddin tentunya tidak semudah menanggalkan pakaian untuk mengalah dan melepaskan jawatannya, apatah lagi jika ternampak kemungkinan Ismail Sabri bakal jadi penggantinya.

Memberi laluan kepada kemungkinan jawatan Perdana Menteri diambil alih oleh Ismail Sabri bererti ia suatu kejayaan besar buat Zahid Hamidi, Najib dan UMNO, sekaligus menambah lagi kegagalan Mahiaddin yang terlibat secara langsung menumbangkan BN pada PRU14 lalu.

Lebih membuatkan hati Mahiaddin tambah pedih barangkali kerana kalau perkara itu terjadi, bererti kuasa pemerintahan negara seperti diserahkan semula ke pangkuan Najib dan Zahid Hamidi berikutan kedua-dua merekalah yang berpengaruh dalam UMNO ketika ini.

Dengan itu, rasanya-rasanya mati hidup balik pun Mahiaddin akan sedaya upaya bertahan serta tidak akan melepaskan jawatannya kepada UMNO.

Dari segi sama ada mampu atau tidaknya Ismail Sabri, mari kita fikirkan logika paling mudah mengenainya..

Tanpa mengambil kira sama ada beliau mempunyai kelebihan dalam hubungan baik dengan mana-mana pemimpin dunia atau tidak, contohnya seperti Anwar atau Hishammuddin Hussein yang memang diketahui memiliki rangkaian mengkagumkan dan sama ada beliau ada wibawa yang setanding untuk berdiri sama tinggi dengan pemimpin antarabangsa lainnya jika memegang jawatan Perdana Menteri, perkara yang harus kita nilaikan ialah apakah rekod Ismail Sabri di beberapa kementerian selama ini yang boleh rakyat banggai tentang pencapaiannyanselain gagalnya projek Mara Digital?

Dengan projek kecil seperti Mara Digital pun gagal dijadikan kejayaan, ada jalankah untuk beliau berkeupayaan membawa negara jadi lebih baik dan mampu dipulihkan atau masa depan Malaysia bakal lebih teruk lagi daripada era Mahiaddin yang sedia gagal ini? (ShahbudinHusin 02/08/2021)

4.2 5 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 2 August 2021 — 2:27 pm
Subscribe
Notify of
guest
178 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
3 August 2021 10:04 am

(SEMULA.. SILAP TEKNIK🤣)

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tak usah lah dekat blog ni, kita cuba nak jadi raja
Komen2 bodoh ‘politaik’ pula, tk usah dibawa jaja
Jgn le nak tunjuk pandai klau blm cekap mengeja
Bkn le apa kot kita dpt malu tercalar maruah saja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 10:05 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YANG “KEBODOHAN TAIK” ASYIK DIJAJA, KEMARUK DI BLOG NAK JADI RAJA TAPI ASYIK MALU & MAKAN KUAH SAJA!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 10:02 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN, 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅 Tak usah lah dekat blog ni, kita cuba nak jadi raja Komen2 bodoh ‘politaik’ pula, tk usah dibawa jaja Jgn le nak tunjuk pandai klau blm cekap mengeja Bkn le apa kot kita dpt malu tercalar maruah saja 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Reply Anonymous Anonymous 3 August 2021 9:59 am Reply to Anonymous P/S: JGN LAH NAK JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YANG “KEBODOHAN TAIK” ASYIK DIJAJA, KEMARUK DI BLOG NAK JADI RAJA TAPI ASYIK MALU & MAKAN KUAH… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:57 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tk usah ler blog ni, cuba nak dikawal atau dijajah
Komen2 “politaik” pula, tk usah dibawa sbg hujah
Bila ada pantun nasihat..buat apalah nak diterjah
Nanti kita pulak jadi susah bila kwn tunjal & tujah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:59 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YANG MENYALAK NAK TERJAH, KEMARUK BLOG NAK DIJAJAH TAPI ASYIK JE KENA TUNJAL TUJAH!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:53 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Jgn lah pula kita marah, bila kata2 nasihat diseru
Dgn nasihat utk kebaikan, jgn pula kita berseteru
Klau lihat org bijak..jgn le kita jdi dengki cemburu
Usah cepat melenting melatah, nk terkam meluru
Tak payah le nak terjah org klau tk cukup berguru
Bukan apa, kot tk tertepis pulak kena bedil peluru
Nanti tempat yg tak gatal pula kita nak kena garu
Lepas tu terpaksa lari pulak, mcm babi kena buru
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:55 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YANG ASYIK CEMBURU NAK TERKAM MELURU TAPI TAK CUKUP BERGURU!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:49 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 kalau ada pendapat, silalah tampil & luah
Tapi jgn jadi ‘hero taik kucing’ mau samseng juah
Bkn apa kot kita kena tibai..terpaksa makan kuah
Sakit dan malu yang dapat tercalar pulak maruah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:50 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK JADI “HERO TAIK KUCING” MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YANG HARI-HARI ASYIK MAKAN KUAH!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:47 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:48 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK TERLAJAK PANDAI JADI KELDAI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖, DIA KATA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI DAN DIA KATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:44 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing sangat jahat..mcm dgn Yakjud Makjud
Rasa nya..dgn Allah Taala dia tk pernah bersujud
Kebodohan anjing tu..membuat ramai jdi terkejut
Anjing jalang itu kata, dlm BI, “wiseness” tak ujud
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:46 am
Reply to  Anonymous

P/S:

DALAM YOURDICTIONARY.COM

https://www.yourdictionary.com/wiseness

“WISENESS” DIGUNAKAN JUGA OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

JGN LAH JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG MENGAKU DLM BI DIA LEBIH HEBAT DARI WILLIAM SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:43 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:43 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 , DIA TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “WISENESS”, DIKATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:25 am

KEBEBALAN DAN KEBODOHAN TN ANJING🐕 TERUS MENYERLAH LAGI:

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:26 am
Reply to  Anonymous

TAK TAHU LAH SAMADA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU DLM SEDAR (CONCIOUSNESS) ATAU TIDAK.

KALAU DIA DLM SEDAR DAN MASUK SEMULA KE SINI, KEJORA NAK BAGI TAHU KAT DIA BAHAWA DIA MCM PAK PANDIR IAITU ORG YG BODOH TAPI TIDAK MENYEDARI DIRINYA BODOH.

SEBABNYA DIA ASYIK MENGELUARKAN KENYATAAN BODOH YG ORANG BOLEH GUNAKAN BALIK UNTUK TIBAI DIA DGN KENYATAAN BODOH ITU JUGA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:26 am
Reply to  Anonymous

CONTOHNYA, DIA KATA KEJORA BIADAB. KEJORA BOLEH KATA KAT DIA DUA KALI BIADAB.

KALAU DIA KATA KEJORA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN GANGSTER. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN JALANG.

KALAU DIA KATA KEJORA SJK. KEJORA BOLEH KATA DIA LEBIH SJK LAGI DGN LEMAH BM, TAK RETI MENGGUNA IMBUHAN ‘DI’ MISALNYA.

KALAH DIA KATA KEJORA TUA UMUR 80 LEBIH. KEJORA BOLEH KATA DIA TUA UMUR 90 LEBIH DGN BUKTI DIA NYANYUK SEKALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:27 am
Reply to  Anonymous

KALAU DIA KATA KEJORA MAKAN TAHI. KEJORA BOLEH KATA DIA MAKAN TAHI BABI.

KALAU DIA KATA KEJORA BELAJAR DI AFRIKA. KEJORA BOLEH KATA DIA BELAJAR DI NEW GUINEA.

KALAU DIA KATA KEJORA MENGARUT. KEJORA BOLEH KATA DIA MERAPU MEROYAN RABAN.

KALAU DIA KATA KEJORA TAK LAYAK JADI CIKGU. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK LAYAK JADI KERANI PUN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:30 am
Reply to  Anonymous

YG HAIRANNYA, KENAPA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK JEMU2 DAN TAK RETI MALU BERHUJAH DGN KENYATAAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN ITU TAK HENTI2 & DIULANG-ULANG DARI MASA KE MASA?

BILA DIKATAKAN DIA BODOH, TAHU PULA DIA MARAH. BERMAKNA DIA TAHU MAKNA PERKATAAN BODOH. TAPI KENAPA DIA TETAP MENERUSKAN KEBODOHANNYA ITU?

ITULAH YG SANGAT MENGHAIRANKAN BAGI KEJORA HINGGA SAAT INI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:31 am
Reply to  Anonymous

DULU, ADA SEORANG ANON TIBAI ANJING TU, SEBAB TN ANJING TU MENGGUNAKAN “HUJAH BODOH” BILA DIA TEWAS BERDEBAT.

TN ANJING TU KATA:
“KAU KOREK JUBUR KAU DAN CIUM”.

ITU HUJAH MCM TARAF BUDAK2 SEKOLAH RENDAH.
BEGITULAH SIFAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU. BILA TERSEPIT, DIA AKAN SAMADA MENGEJEK ATAU MENGELUARKAN HUJAH BODOH SEPERTI TAHI, JUBUR, BANG ALI DSB.
MANUSIA TUA GANYUT YG BEROTAK BUDAK TADIKA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:31 am
Reply to  Anonymous

DISEBABKAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU ASYIK KELUARKAN KARUTAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN, DIN REMOS JADI GERAM, LALU DIN REMOS TAMPIL MEMBELASAH TN ANJING🐕 ANAK HARAM TUH:

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:33 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:34 am
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:35 am
Reply to  Anonymous

INTIPATI DARI BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 TU IALAH:

1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”
2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”
3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”
4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”
5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:36 am
Reply to  Anonymous

6) TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”
7) TN Anjing🐕 “akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.”
8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”
9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”
10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasah…”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:37 am
Reply to  Anonymous

BINATANG TN ANJING🐕 ANAK HARAM YG BODOH ITU CUBA NAK JADI “HERO TAIK KUCING” KAT BLOG INI.
HAHAHA.. HERO BODOH.

DIA KATA KOMEN POST BLOG ADALAH PRIORITI KEDUA SAHAJA. PRIORITI UTAMA DIA NAK TIBAI KEJORA.

DIA JUGA KATA NAK JADI POLIS KAT BLOG INI.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:37 am
Reply to  Anonymous

INI, ANJING🐕 TU NAK JADI POLIS:
_____________________________________________________
Anonymous
5 July 2021 7:52 am
Reply to Anonymous

Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Komen blog post ajer ler.

Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

Nak nentukan peserta komen berpatutan.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:38 am
Reply to  Anonymous

INI, ANJING🐕 TU NAK JADI “HERO TAIK KUCING”:
_____________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 10:21 am

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MENGARUTKAN KARUTAN2 NYA DI SINI.

SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

WAK GONTOL FEDAP ASYIK DI SONTOL. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:40 am
Reply to  Anonymous

KEJORA NI TAK ADA LAH SAMPAI NAK JADI HERO ATAU POLIS, TAPI NAK IKUT STRATEJI DIA JUGAK LAH.

SEKARANG, KOMEN POST JADI SAMPINGAN SAHAJA BAGI KEJORA.

KEUTAMAAN KEJORA NAK BERI KPD MENGAJAR ANJING🐕 BODOH TU, BUKAN UNTUK JADIKAN ANJING🐕 TU CERDIK, TAPI KALAU DIA DAPAT JADI “TAK BODOH” PUN CUKUP LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:12 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ini adalah sebuah cerita yang lawak & lucu sekali
Kisah TN anjing badut yang buat hati kita sgt geli
Mmg lah lawak anak haram ni tk dapat dijual beli
TN anjing jalang serupa dgn kerbau liar putus tali
Hal politik, anjing jalang tu dah tidak ambil peduli
Sbb, di blog ini, anjing tu teruk kena jdi bahan buli
Anjing tu pula lemah BM..tak tahu apa itu ‘mangli’
Ada ker dia tanya, ‘bahasa apa tu, bahasa Bg Ali?’
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:13 am
Reply to  Anonymous

INI KATA2 TN ANJING🐕 TUH:

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:44 am
Reply to Anonymous

mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

“kenapa asyik buat karutan”?

Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:14 am
Reply to  Anonymous

Kamus dewan mangli => carian umum => https://prpm.dbp.gov.my
________________________________________________

Kamus Bahasa Melayu

mangli

[mang.li] | مڠلي

Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:15 am
Reply to  Anonymous

LAWAK.. LAWAK.. MMG LAWAK…

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG BODOH DUNGU DAN TERSESAT TERUK MENGATAKAN
“MANGLI” ITU BAHASA BANG ALI DAN BAHASA PELACUR?

MARI KITA LIHAT SATU PETIKAN ARTIKEL DARI “EJOURNAL UNIVERSTI KEBANGSAAN MALAYSIA”:
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:16 am
Reply to  Anonymous

PEMIKIRAN POLITIK DAN EKONOMI BARAT

JAMSARI ALIAS, NORAZILA MAT

ABSTRACT

Pandangan dan pemikiran tokoh-tokoh falsafah Barat tetap menjadi panduan pengkaji-pengkaji sehingga ke hari ini. Khazanah pemikiran dan legasi kefalsafahan mereka kekal malar segar dalam jilid-jilid yang majoritinya berbahasa Inggeris. Oleh itu, sebagai sebuah buku yang berjaya dalam rangka menghuraikan pandangan dan pemikiran tokoh-tokoh Barat ini dalam medium Bahasa Melayu, penerbitan buku ini sememangnya sangat dialu-alukan.

…bersambung/…

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:17 am
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Dalam kesibukan dan kemanglian kita mendakap serta merujuk bahan-bahan berbahasa Inggeris, ahli akademik dari Universiti Malaya ini telah menghidangkan kepada kita sebuah buku yang sesuai pada masa kini yang dapat membuka akal fikir serta mengolah sudut falsafah asas pemikir-pemikir Barat tersebut. Bertitik Bertitik tolak dari kesedaran inilah, buku “Pemikiran Politik dan Ekonomi Barat” yang ditulis oleh Prof Madya Dr Makmor Tumin ini diangkat untuk diulas dalam Jurnal MALIM edisi 2018 pada kali ini.

https://ejournal.ukm.my/malim/article/view/29203/0
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:18 am
Reply to  Anonymous

BUKANLAH ISI KANDUNGAN ARTIKEL ITU YG KITA NAK TUMPU!

TAPI, CUBA LIHAT DLM BARIS PERTAMA PERENGGAN KE-2 ARTIKEL ITU, ADA PERKATAAN “kemanglian”…

Kemanglian ini datang dari kata pokok “mangli” yg bermaksud “kebiasaan” atau “terbiasa” atau atau “dah biasa sangat” atau “tidak asing lagi”.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:18 am
Reply to  Anonymous

“MANGLI” BUKANLAH “BAHASA BANG ALI” ATAU “BAHASA PELACUR” SPT YG DIKATAKAN OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG BODOH DUNGU LAGI TERSESAT ITU…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:19 am
Reply to  Anonymous

LAWAK.. LAWAK.. LAWAK..
MENGALAHKAN MAHARAJA LAWAK MEGA…

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 KATA “WISENESS” YG DIGUNAKAN OLEH SHAKESPEARE DAH MATI BILA SHAKESPEARE DAH MATI…

ADAKAH ANJING🐕 INI AKAN KATA “MANGLI” MATI BILA Prof Madya Dr Makmor Tumin MATI NANTI?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:19 am
Reply to  Anonymous

EEIII… MALU NYERR…

MALU.. MALU.. MMG SEPATUTNYA MALU…

TAPI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU MANA RETI MALU.. ANJING🐕 TU MALU SAT SAJA HARI TU… LEPAS TU DIA MASUK MAI DOK MENYALAK LAGAK JUAH LAGI MENDABIK DADA, PADA HAL PEMBACA SEMUA TAHU AKAN KEANGKUHAH-KEBONGOKAN ANJING🐕 DUNGU TU YG TAK ADA PENGHUJUNG TU..

SEBAB KULIT MUKA ANJING🐕 TU LEBIH TEBAL DARI 10 KEPING KULIT BABI🐖 TUA..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:22 am
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN BLOG SEKALIAN,

MENGAPAKAH TERJADI INI SEMUA???

TAK LAIN TAK BUKAN KERANA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU LEMAH BAHASA, TAPI MARI NAK TUNJUK ANGKUH JUAH MENDABIK DADA…

EEIII MALU NYERR…

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
3 August 2021 7:45 am

Mail ? Mail ! Mail.

“..too close yet so far….”

mail, kao akan buat bermacam2 kerosakan kpd negara, asalkan kao di angkat sebagai perdana menteri

seperti juga mahiaddin, kao tak kecuali melakukan kegagalan, sepertimana yg telah kao lakukan hinggakan darurat yg di ‘enforced’ buksn memulihkan penyularan malah meletakan negara ke ambang kegagalan…

‘digital mara’ was a noble idea, tapi yg tak noble nya, lot2 kedai hak milik malaun2 omNo

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:51 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

KORANG TAK AKAN DI ANGKAT KE JAWATAN PM, MEREKUT LAH SEBAGAI PAK PACAK ATAU PUAK PENGACAU POLITIK DI NEGARA INI.

KEGAGALAN SENTIASA ADA DALAM TATABAHASA KORANG.

zunnun
zunnun
3 August 2021 7:37 am

ape akan berlaku, by default, usmail sabri di nobatkan sebagai pemangku dan kemudian perdana menteri…

tidak kah itu yg omNo sedang buat naratif nya ketika ini….

tapi, blh ke mail sabri memjawat perdana menteri tanpa di restui oleh zahid/najib….

dari #melayu2 pengkuanat rakyat akan masuk ke mulut penyamun2 pula…

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:46 am
Reply to  zunnun

“pengkuanat rakyat” mcm kamu (eja pun tak reti) akan masuk ke mulut penyamun2. Sentiasa begitu, ramai penyamun di DAP.

Apa saja di samun depa. Termasuk maruah pemimpin nya Ronnie Liu yang depa humban ke Raub, Pahang.

zunnun
zunnun
3 August 2021 7:33 am

what is wrong with the so called #melayu2isle aka #melayu2 islam ? is it because of being #isle & #islam, #melayu2 become a run-away-train feeling good, they are God’s chosen people in Malaysia and the World at large… the world built on perception rather than truth cuba lihat kpd ebit liew, What are we preceiving and what is he creating…. then again by ‘giving’ without having a team to viral, will he be seen to give ? what become to Muslim these days… is it because, #isle and #islam is confusing or it is because Muslim felt they own #isle/islam… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:41 am
Reply to  zunnun

MELAYU2 ISLE MANGKIN MAJU KE HADAPAN MASAKAN DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT MELERET DENGAN PUAK NYA.

MUSLIMS ARE NEVER CONFUSED BUT YOU BLOKES ARE – NOW RONNIE LIU HAS BEEN THROWN AWAY TO FAR-FLUNG RAUB, PAHANG.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:31 am

INI PERLU DI ULANG DI ATAS SINI –

JANGAN KOPIPES LAH, WAK GONTOL. BIKIN MALU AJER.
ORG KATA KAMU TAK LULUS SJK PUN.

TAHU HANYA MENG KOPIPES.

RETI MALU LAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:54 am
Reply to  Anonymous

“DI ULANG”…???

“ULANG” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI DULANG KER, ATAU DI TULANG KER, ATAU DI ALANG KER.. ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:54 am
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:55 am
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:56 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:57 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:58 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:59 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:59 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:00 am
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:00 am
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:01 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:11 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SIBUKKAN MUTU BM DI BLOG POLITIK.

KEPALA KECIK, OTAK CAIR.

TAK TAHUKAN MANA PRIORITI, MANA YANG LEBIH PENTING.

DEMIKIANLAH NGANG NYA PUAK PEMBANGKANG NIH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:04 am
Reply to  Anonymous

OH.. BM KITA KENA CEKAP BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI..

KALAU TIDAK, ORG BOLEH TERTAWAKAN KITA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:04 am
Reply to  Anonymous

HANG INGAT TAK INSIDEN INI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 ?

AKU BAGI SATU PANTUN KAT HANG:

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:05 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:17 am
Reply to Anonymous

Nek TN 6:18 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tajuk posting blog, seperti Nek tidak ambil peduli
Tak pernah lekang dari mulut, kekasih Nek, Bg Ali
Tapi kenapa asyik buat karutan tadika setiap kali?
Ejekan kebudak-budakan nek tu Kejora dh mangli
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:06 am
Reply to  Anonymous

HANG JGN BUAT2 LUPA PULAK NO, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

HANG JAWAB LAGU NI:

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:07 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:44 am
Reply to Anonymous

mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

“kenapa asyik buat karutan”?

Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:07 am
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…
AWAT HANG PI KATA “MANGLI” TU BAHASA BG ALI, HAH TN ANJING🐕?

PASAI BG ALI DAH MANGLI DGN LUBANG PUKI LUAS HANG TU KOT? BG ALI KATA:
“BG ALI DAH MANGLI LAH DGN LUBANG PUKI LUAS HANG TU TN OI.. RASA MCM DOK JOLOK BTG PELIAQ MASUK LUBANG KETAM SAJA…”

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:08 am
Reply to  Anonymous

LEPAIH TU, HANG TERKANTOI BILA AKU TUNJUK DEFINISI “MANGLI” DARI KAMUS DEWAN (KD):

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:08 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:57 am
Reply to Anonymous

Nek TN 7:44 am,

Maksud mangli
by Abdul Rahman A Samad
Mei 9, 2019

mangli dalam bahasa Inggeris: mangli

Maksud perkataan ini:
[mang.li] | مڠلي

Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

Nak cari makna perkataan lain? Gunakan ruangan di bawah.
https://makna.online/mangli/

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:09 am
Reply to  Anonymous

HARI TU, AKU INGAT LAGI, 26 June 2021…

HANG MALU DAN CABUT LARI TERUS MENINGGAL BLOG BUDIN BELUM SAMPAI PUN JAM 8:00 PAGI.

TEGHUIH HANG TAK MASUK DAH BLOG HARI TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:10 am
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

AWAT JADI LAGU TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

JAWABNYA, SEBAB HANG LEMAH BM. DULU HANG SJK, DOK BERKAWAN DGN CHINA HINDU SANGAT. KURANG BERKAWAN ORG MELAYU DAN MALAS MEMBACA.

SEBAB ITU HANG LEMAH BM DAN TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “MANGLI”.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 9:10 am
Reply to  Anonymous

EEIII… MALU NYERR…

MALU.. MALU.. MMG SEPATUTNYA MALU…

TAPI, HANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MANA RETI MALU.. HANG MALU SAT SAJA HARI TU… LEPAS TU HANG MASUK MAI DOK LAGAK JUAH LAGI MENDABIK DADA, PADA HAL PEMBACA SEMUA TAHU AKAN KEANGKUHAH-KEBONGOKAN HANG YG TAK ADA PENGHUJUNG TU..

SEBAB KULIT MUKA HANG TU LEBIH TEBAL DARI 10 KEPING KULIT BABI🐖 TUA..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:05 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:06 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK TERLEBIH BIJAK TAPI JADI BODOH TERLAJAK MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 , DIA KATA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:27 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BUKAN “JADI BODOH”.

DIA MEMANG BODOH.

DARI DULU, SEKARANG DAN SELAMA LAMA NYA.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:42 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 BUKAN “JADI BODOH”.

DIA MEMANG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK.

DARI DULU, SEKARANG DAN SELAMA LAMA NYA.

“MANGLI” DIKATANYA BAHASA BG ALI?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:44 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG,

MUDAH SAJA KAN, UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNA BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TUH..?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:53 am
Reply to  Anonymous

APA LAH NAK JADI MELAYU BODOH PEMBANGKAN NIH.

BANGGAKAN MENIRU DAN PINDA APA ORG KATA.

KEPALA KECIK, OTAK CAIR.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:06 am
Reply to  Anonymous

APA LAH NAK JADI MELAYU BODOH PEMBANGKANG (PH), BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH.

BANGGAKAN MENULIS KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA YG MUDAH ORG TIRU DAN PINDA.

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:10 am
Reply to  Anonymous

LAIN KALI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖, JGN ASYIK BUAT KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA YG MUDAH ORG TIRU DAN PINDA!

BUAT PANTUN2 YG SAMA PANJANG BARIS MCM KEJORA, BARU ORG TAK BOLEH TIRU & PINDA. LEBIH2 LAGI LAH PANTUN BI. CONTOHNYA MCM INI:

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:11 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:19 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old idiot TN is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:21 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
The one who wrote the ‘pantuns’ is really talented
For sure, this clever smart guy, is highly educated
Unlike that idiot lady..who is just a stupid bastard
Only kindergarten nonsense that she had created
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:24 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Poor idiot TN, always come here to boast and lie!
Only on cursing and teasing the stupid skunk rely
When I gave her ‘BI pantun’, she is unable to reply
However, thanks for the fun, that old goon supply
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:25 am
Reply to  Anonymous

EVIL😈 BLOODY OLD IDIOT TN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Now it’s the time..throw away your shyness
Prove to readers, that you have “WISENESS’!
Reply my ‘pantuns’, readers want to witness
Otherwise you just mind your own business
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KAH KAH KAH KAH KH KAH KAH KAH KAH
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

P/S:

But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (10 MILLION TIMES)

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:54 am

DAH MULA LAH BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

KEPALA KECIK, OTAK CAIR, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:10 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 PERSOAL PASAL KOPIPES?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:11 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖,

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:18 am
Reply to  Anonymous

DLM PANTUN DI BAWAH, ADA DISEBUT:
“Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat”

RUPA2NYA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU TAMPIL MENGAKU DIRI SBG PENYANGAK DUNGU TUH.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:20 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jalang tampil, utk mmpamir kedunguan
Sbg penyangak..anjing itu tampil buat pengakuan
Tapi silap ler dia sudah pergi jolok sarang tebuan
Awal2 lagi..anjing anak haram ini dah dpt habuan
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:30 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bagi yg tk berkenaan, pantun tu Kejora suruh abai
Tapi, ia disambut, oleh TN Anjing betina ma ci bai
Ini TN Anjing kurangajar biadab mahu lagak lebai
Sbb itu..anjing betina gila ini, Kejora asyik jer tibai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:31 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:32 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Bila lihat pantun nasihat, jiwa TN Anjing bergolak
Dia sorang sja yang terasa dirinya kena tempelak
Bagaikan kejahatan dirinya ditelanjang dan selak
Apa lgi, tampil ler anjing anak haram tu menyalak
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:08 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BANGGAKAN PANTUN NYA.

TAKDA NILAI SASTERA PUN, NILAI POLITIK NYA PUN HAMSAT.

WAK GONTOL LAH, KATAKAN.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:28 am
Reply to  Anonymous

JANGAN KOPIPES LAH, WAK GONTOL. BIKIN MALU AJER.

ORG KATA KAMU TAK LULUS SJK PUN.

TAHU HANYA MENG KOPIPES.

RETI MALU LAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:45 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 PERSOAL PASAL KOPIPES?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:45 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖,

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:03 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL MENGATA

Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru

MAKA DIA KOPIPES LAH, NOTWITHSTANDING.

BODOH BANGANG NYA TAK TERHINGGA.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:55 am
Reply to  Anonymous

KALAU DAH OTAK PENUH TAHI TUH, DIA TERUSLAH BEGITU.

BANGGAKAN TIRU DAN KOPIPES PULAK.

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:14 am
Reply to  Anonymous

KALAU DAH OTAK PENUH TAHI BABI🐖 TUH, DIA TERUSLAH BEGITU.

BANGGAKAN KOMEN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA YG MUDAH ORG TIRU DAN KOPIPES PULAK.

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:16 am
Reply to  Anonymous

LAIN KALI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖, JANGAN ASYIK BUAT KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA YG MUDAH ORG TIRU DAN PINDA!

BUAT PANTUN2 YG SAMA PANJANG BARIS MCM KEJORA, BARU ORG TAK BOLEH TIRU & PINDA. LEBIH2 LAGI LAH PANTUN BI. CONTOHNYA MACAM INI:

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:18 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:20 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old idiot TN is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:22 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
The one who wrote the ‘pantuns’ is really talented
For sure, this clever smart guy, is highly educated
Unlike that idiot lady..who is just a stupid bastard
Only kindergarten nonsense that she had created
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:26 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Poor idiot TN, always come here to boast and lie!
Only on cursing and teasing the stupid skunk rely
When I gave her ‘BI pantun’, she is unable to reply
However, thanks for the fun, that old goon supply
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:26 am
Reply to  Anonymous

EVIL😈 BLOODY OLD IDIOT TN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Now it’s the time..throw away your shyness
Prove to readers, that you have “WISENESS’!
Reply my ‘pantuns’, readers want to witness
Otherwise you just mind your own business
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KAH KAH KAH KAH KH KAH KAH KAH KAH
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

P/S:

But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 MILLION TIMES)

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:50 am

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dimulakan dgn lemah lembut..nasihat didendang
Tapi, org yg memberi nasihat pun, bleh meradang
Tengok juga le, bagaimana komen balas dihidang
Bergantung juga kpd keadaan musuh bertandang
Bak kata org rancak tarian tu ikut rentak gendang
Kejora amik pakai apa yg seorang pernah cadang
Kata org itu..pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:51 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Yg kat atas & bawah itu..adalah pantun2 nasihat!
Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat
Sewajarnya kepala org itu kena dipaku dan pahat
Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:51 am
Reply to  Anonymous

P/S:

PANTUN2 YG DIBERI ADALAH PANTUN NASIHAT UMUM DAN TIADA NAMA SIAPA PUN DISEBUT.

KALAU ADA YG TERASA, NASIB LAH.

BAGI YG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:58 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI GILA.

AJAK PEMBACA MENULIS KOMEN TAPI KASI AMARAN

pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang”, kata dia.

KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.

KEPALA ATOK DIA, kata aku yang tak berpangkat.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:29 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 INI GILA BABI🐖.

KEJORA AJAK PEMBACA MENULIS KOMEN TAPI DIA TERASA DIBERI AMARAN

“pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang”.

(ITU PUN, KATA2 DARI DIA JUGA)

KEPALA BUTUH PAK DIA, kata Kejora Hero wal Sado.

LUBANG PUKI DIA, kata pembaca yg tak suka kat dia.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:29 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:33 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Melihat pantun nasihat..TN anjing jdi tk tenteram
Mengelupor lah anjing tu mcm lintah kena garam
Di dlm hati dia tk dapat menahan marah & geram
Lalu tampil mnyalak le dia..itu anjing anak haram
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:35 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:33 am
Reply to  Anonymous

pembaca yg tak suka kat dia.?

AMBIL UNDI LAH, WAK GONTOL, BARU TAHU KAMU MENGARUT.

TAPI JANGAN MENIPU BILA AMBIL UNDI.

JENIS KAMU INI TAK BOLEH DI PERCAYA.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:47 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖,

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI ANJING 🐕!

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN..RAMAI AKU TAK INGAT NAMA. TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:48 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:00 am
Reply to  Anonymous

KAWAN2 WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA – IGIT, ETON, DIN REMOS, NBR DAH TAK MASUK SINI LAGI.

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH KENA ABANDONED.

SIAN.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:58 am
Reply to  Anonymous

KEPALA BUTUH PAK DIA, kata Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

Nampak nya dia suka benor KEPALA BUTUH PAK AKU. LEBIH SUKA DARI BANG ALI PUNYA GAMAK NYA.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:39 am
Reply to  Anonymous

MEREKA ADA PILIHAN UTK BEREHAT, TAK TIMBUL SOAL “ABANDONED” LAH TN ANJING🐕. TAPI KESAN KEBENCIAN MEREKA DEKAT KAU & SEBAB2 NYA TU PEMBACA SEMUA DAH TAHU.

KAH KAH KAH.

CONTOHNYA, DARI DIN REMOS NI:

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:40 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:40 am
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:41 am
Reply to  Anonymous

INTIPATI DPD PUKULAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 ADALAH:

1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”
2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”
3) TN Anjing🐕 “pengetahuan nenek tu cetek”
4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”
5) TN Anjing🐕 “sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 8:41 am
Reply to  Anonymous

6) TN Anjing🐕 “sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai.”
7) TN Anjing🐕 “semua orang tahu akal cetek”
8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”
9) TN Anjing🐕 “hanya dia yang dibenci oleh pengunjung blog.
10) TN Anjing🐕 “asyik terus kena belasah”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 10:52 am
Reply to  Anonymous

Errata:

7) TN Anjing🐕 “semua orang tahu akal cetek, fikiran tidak matang setaraf budak tadika.”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:49 am

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Salam dihulur, dgn pantun sebagai pembuka kata
Rakan2 klau ada hujah..sila lah buat coretan tinta
Tapi, sentiasa lah jaga adab dan budi bahasa kita
Jgn msuk berkomen, nk cerca maki semata-mata
Usah mcm budak mentah asyik jer dgn caci nista
Blog ini..usah cuba dibuat bapak kita punya harta
Kebebalan & kedunguan jgn sering dibuat senjata
Nanti..kita akn dilihat org seperti keldai atau unta
🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐🐪🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:00 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla yang menulis ini dah lama dilihat org seperti keldai atau unta

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:25 am
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 terasa pantun yang Kejora tulis ini “dah lama dilihat org seperti keldai atau unta.”

Anjing🐕 dungu ni terasa pedas sbb dah termakan cili.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:25 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:34 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Lihat pantun nasihat..TN Anjing jadi tk tentu arah
Mungkin sbb banyak taik, anjing ni mentekedarah
Lalu, kemarahan dalm hati, anjing tu tampil curah
Menyalak le anjing itu dek tak dapat tahan marah
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:34 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:35 am
Reply to  Anonymous

APASAL NAK KENEN BG ALI KAT ORG LAIN PULAK?

KO TAK TAHAN BUSUK YER.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:49 am
Reply to  Anonymous

APASAL MARAH BILA KENEN BG ALI KAT KAU PULAK, TN ANJING🐕?

KO TAK TAHAN MALU YER.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:50 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN, UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNA BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TUH..?

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
3 August 2021 12:41 am

God grace or being graceful, or gracefulness has all along been sidelines not because God is irrelavant but rather #melayu2isle felt they are more Godess than their God

…perhaps intoxicatimg and moonlighting #melayu2isle beer has made #melayu2isle less sensitive and less graceful

ape nak jadi dgn #melayu2, ada kah kerana pembelajaran #isle hanya akademik dan bersifat communal semata2

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 5:53 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

KEMU MENCARUT DAN MENGARUT DI ATAS INI, MAKA PUKIMAK BESAR LAH KAMU.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:00 am
Reply to  Anonymous

DAH MULA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

PEMBACA DAH NAK TERMUNTAH DIA ULANG-ULANG MAKI CACI YG SAMA SETIAP POST.

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
2 August 2021 8:48 pm

bila hadi awang dgn megah menjual istilah #melayu2 islam nya utk memperkasakan lebai2 nya, malah lebih dari itu, hadi awang melebihi fahaman kebabian agama nya dgn melontar amanat…. “siape kata Islam Suku, Politik Suku, maka jatuh kafir ….” let reconstruct the sentence again in another form “siape kata Islam Suku, Seni Percepsi Suku, maka jatuh kafir.. apekah Tuhan dgn Alam Semesta Nya, satu persembahan Percepsi utk menjabarkan Kesempurnaan & Kebenaran Nya ? di mana ‘fatal’ kesalahan yg hadi awang serta kebabian2 #melayu tergiler2 dgn penjenamaan ‘Islam’ yg perlu ketentuan Illahi ? NGO Islam, Parti Islam.. . yg dok asyik memuki… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 5:56 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

KEMU MENCARUT DAN MENGARUT DI ATAS INI, MAKA PUKIMAK BESAR LAH KAMU.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:00 am
Reply to  Anonymous

DAH MULA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

PEMBACA DAH NAK TERMUNTAH DIA ULANG-ULANG MAKI CACI YG SAMA SETIAP POST.

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:36 am
Reply to  zunnun

Menyebut “penjenamaan ‘Islam’ yg perlu ketentuan Illahi” kamu biadab dan kurang ajar, DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

Mengata “asyik memuki”, maka nyata lah kamu biadab dan kurang ajar dan jenis Pukimak.

Gamak nya emak bapak kamu sibuk sangat pagi petang siang malam tak sempat mengajar kamu adab sopan di masa kecil. Apa depa buat tak payah cerita lah.

Kamu bercampur dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

Maka kamu buruk tabiat berterusan ler.

zunnun
zunnun
2 August 2021 8:25 pm

Ketuhanan itu bersifat Moral atau bersifat kebenaran…

who decide morality and truth…

maka, di biarkan perihal moral kpd manusia utk menentukan kemanusian nya, tapi bukan sesekali di biarkan kebenaran diurus dan dimiliki oleh manusia

prihal sedemikian yg di ungkapkan musa dan khidir antara mereka

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:40 am
Reply to  zunnun

Tidak dibiarkan perihal moral kpd kamu dan nenek moyang kamu utk menentukan kemanusian nya, 

Maka biadab dan kurang ajar lah kamu dan keturunan kamu berterusan.

zunnun
zunnun
2 August 2021 8:16 pm

is God merciness and graceness have is bounded by human emotion and prejudices then again, came David aka Daud, felt the desire urge to owned one of his high ranking subject wife… he then send the husbsnd to the battle front hoping to die … gosh, yes indeed the husband died, and David/Daud didnt wait long fucking his way into her pussy David is A King and A Messiah, while Anwar isnt then again, was it a prosecution or persecution and collision. gosh, day after day bringing the mattress that earned Anak Hassan An IGP Post ..and it doesnt need… Read more »

zunnun
zunnun
2 August 2021 11:48 pm
Reply to  zunnun

graceness bounded by

to own

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:13 am
Reply to  zunnun

then again this bloke is abusing the English language with crazy grammar etc

zunnun
zunnun
2 August 2021 7:59 pm

we dont need a rocket and nuclear metaphysics to ubderstand, God is compassion & grace

then again are the #melayu2 Islam pray to an emotional God with ‘Stick & Carrot’…

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:15 am
Reply to  zunnun

You pray tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah kamu, takda siapa kata apa.

Jangan biadab dan kurang ajar mengata puak lain.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:01 am
Reply to  Anonymous

DAH MULA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

PEMBACA DAH JADI NAK TERMUNTAH DIA ULANG-ULANG MAKI CACI YG SAMA SETIAP POST…

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
2 August 2021 7:47 pm

You do not need a rocket or nuclear scientist to understand that muslims in Malaysia shall never allow a proven BI-SEXUAL CUM SODOMIST as PM.

Never incur Allah”s wrath when a choosing your leader.

Tapu
Tapu
2 August 2021 8:38 pm
Reply to  Wau bule

You got any personal problems with Anwar?

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:44 am
Reply to  Tapu

I got plenty, will tell with full details when free.

In short, I say that an ex-sodomy convict cannot be PM of this country.

Bikin malu negara ini di dunia antarabangsa.

Anonymous
Anonymous
2 August 2021 10:31 pm
Reply to  Wau bule

A proven Bi-Sexual Cum Sodomist? Why don’t you old fart, exLNG quit hiding behind anonymous immunity of Wau Bule and said it openly like Papagomo/Azri did the same and lost RM800K in defamation to Anwar?

It is only a proven Atok Saka propaganda.

Today Atok Saka has no choice but to join Anwar. 107 opposition MPs at Dataran Merdeka today will be join by 22 UMNO MPs to bring the end of PN.

Wau bule
Wau bule
3 August 2021 2:51 am
Reply to  Anonymous

Do you know who is this ex LNG? Or just Stfu.

Wau bule
Wau bule
3 August 2021 4:41 am
Reply to  Anonymous

Its good that this exLNG keeps haunting you ….. whoever that may be.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:45 am
Reply to  Wau bule

Agreed.

zunnun
zunnun
2 August 2021 6:31 pm

what went wrong with pH government headed by atuk saka aka #sinyanyuktua95 ketika itu…

atuk saka felt, he can be his usual self, bypassing pH presidential Council, he agreed to adhere with…

the policy in placed, not to let PM of the day kinda like a run away train…

but atuk saka felt otherwise….

the infightings and the backstabbing tear them apart, and it doesn’t need a rocket scientist, to predict…..

next time around, never never put one’s faith this atuk saka aka #sinyanyuktua97 when come to team play….

Last edited 1 month ago by zunnun
Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:01 am
Reply to  zunnun

BUT MOST OF ALL, NEVER TO TRUST THIS BASTAK DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

MAKING WILD ACCUSATIONS ONLY, NO PROOFS, FACTS OR EVEN EXPLANATIONS.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:46 am
Reply to  zunnun

when come to team play…. send Ronnie Liu to Raub, Pahang lorr.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:02 am
Reply to  Anonymous

DAH MULA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

PEMBACA DAH JADI MUAK NAK TERMUNTAH DIA ULANG-ULANG MAKI CACI YG SAMA SETIAP POST.

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
2 August 2021 6:18 pm

lebai taki terpaksa ke ‘rumah sakit’ bukan kerana rumah itu sakit, tapi lebai taki yg sakit menghadapi tekanan darah tinggi ….

..lalu terpaksa melakukan “stents operation ….”

…zunnun merasakan, permasaalahan darah tinggi lebai taki, kerana terlalu ‘over’ kejadian pd 26hb lalu di parlimen, hingga membawa kpd keadaan tekanan darah nya meninggi …

tapi, ape kah itu penyebab nya ?

atau lebai taki kaki tegar menunggang arak #melayu2isle hadi ?

Last edited 1 month ago by zunnun
Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:03 am
Reply to  zunnun

CAKAP terlalu ‘over’  MCM BUDAK KECIK, INI DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK.

TAPI DIBALUN DIBANTAI DAN DITAIBAI MCM ORANG DEWASA JUGA.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:12 am
Reply to  Anonymous

DAH MULA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

PEMBACA SEMUA DAH NAK TERMUNTAH DIA ULANG-ULANG MAKI CACI YG SAMA SETIAP POST.

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
2 August 2021 6:10 pm

Muhyiddin was told of foreshadowing consequences of working with Umno but he unheeded Muhyiddin together with Azmin and Hamzah made a fatal move to backstab his boss Muhyiddin’s craze for power and position due to his greed and arrogance Muhyiddin believes that he did this for the sake of the Malays and muslims. Muhyiddin believed that his boss was made use by the alleged diabolical DAP/Guan Eng BUT when things happened as foretold by his boss, Muhyiddin is now in danger zone Everyday he gets insults and shown the exit door but he refuses and looks the other way Ketulahan… Read more »

zunnun
zunnun
2 August 2021 5:42 pm

current impasses has 3 basic fundaments..

(1) political
(2) technical
(3) economic

lets get our priority right, placing the above three in sequential order….

in times of crisis, never put a decision to ONE but rather safely embraced a political team’s consensus after all these politicians represent and endearing the people ….

the country administration has always been based on political masters, creating perceptions….

…are we not political masters on our own right, creating perceptions on everyone around us, and us….

Last edited 1 month ago by zunnun
Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:09 am
Reply to  zunnun

WHAT TALKING ONE YOUR GRAMMAR KELAM KABUT –

“but rather safely embraced a political team’s consensus after all these politicians represent and endearing the people ….”

You can’t speak English properly, write in BM lah, BOD…

You are creating nonsense making accusations without proofs, facts and even explanations.

zunnun
zunnun
2 August 2021 5:23 pm

dari darurat, kini babi2 #sinyanyuktua97 keinginan Mageran pula….

dari mulut buaya, rakyat didedahkan pula ke dalam mulut naga…

Last edited 1 month ago by zunnun
Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:16 am
Reply to  zunnun

Kamu seorang saja yang masuk mulut naga, yang lain tidak.

Wau bule
Wau bule
2 August 2021 5:04 pm

Politik bukan jalan keluar permasaalahan negara terkini Ketamakan, kerakusan pemimpin2 berebut kerusi perdana menteri Slogan demi rakyat, bangsa, raa, agama dan negara ditolak tepi Akibat tamak mengejar kuasa pangkat desakan nafsu nafsi Appeal by NGOs to YDPA worth mentioning and considering Emergency, MAGERAN, PRU15 in that order proposed to the King Malaysia needs a comprehensive relooking and critical resetting Before we succeed in settling down and start forward moving We have tried EMERGENCY but failed to achieve desired situation Why not MAGERAN that was proven in 1969 albeit different matter TDM had even provided a line up to ensure success… Read more »

zunnun
zunnun
2 August 2021 4:37 pm

…tapi,

blh ke hadi membantu mail menjawat PM jika mahiadin letak jawatan….

apekah arak #melayu2isle nya masih lagi berkesan sedangkan amat berbisa memakan tuan nya, mahiaddin….

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:17 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK

minum air ketum banyak sangat, mabuk, terbaring tepi jalan, banggakan hal dia mabuk pulak.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:02 am
Reply to  Anonymous

DAH MULA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

PEMBACA DAH JADI MUAK NAK TERMUNTAH DIA ULANG-ULANG MAKI CACI YG SAMA SETIAP POST.

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
2 August 2021 4:30 pm

lets get real….

tiba2 mahaidin berlapang dada, lalu mail sabri mengadap raja nya yg kini menjawat YDPA…

lalu Raja, dgn nada keras, jengeh mail, lalu bertitah, “sebagai rakyat beta, kamu perlu mendapatkan keabsahan di parlimen….”

lalu mail merapak sembah, meminta parlimen di buka dlm masa 14 hari dlm masa dia Menjawat Pemangku PM..

lalu mail, terpingga2 memikir…

dlm masa 14 hari, byak sgt duit yg diperlukan, tapi

jika mail mengunakan zahid/najib, terpaksa mail buat perjanjian melepAskan kedua2 nya…

di sini, mail termenung…

dari jadi boneka mahiadin, kini mail melacurkan diri jadi boneka najib/zahid pula….

Last edited 1 month ago by zunnun
Anonymous
Anonymous
3 August 2021 6:20 am
Reply to  zunnun

Yang sentiasa melacurkan diri ia lah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK

terutama nya BILA MENCARUT ATAU MENGARUT saperti di atas..

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:02 am
Reply to  Anonymous

DAH MULA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

PEMBACA DAH JADI MUAK NAK TERMUNTAH DIA ULANG-ULANG MAKI CACI YG SAMA SETIAP POST.

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
2 August 2021 3:59 pm

So dysfunctional are most of our politicians who are power crazy
Muhyiddin and Bersatu and his holding of PM seat steadfastly
Zahid and Umno and their reverse takeover bid attempt
Anwar persistently indicating he has enough numbers as PM

zunnun
zunnun
2 August 2021 3:24 pm

scheme of things are moving fast….

then again, what better way to move without indulging oneself drunk from illicit #melayu2isle moonshine..

tapi, seronok tak kesundahan, jika berterusan menunggang beer #melayu2isle yg hadi jenamakan…

..bermula dgn mua”FUCK”at, terkini terdiri pengkianatan dan terakhir, dilongkangkan…

negara tidak akan bebas dgn covids kerana kebebasan itu bermakna, covids & rakyat akan sesama bersekedudukan

tapi, bagaimana pula arak jenama #melayu2isle, blh kah kaum Melayu di merdekakan…

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 5:46 am
Reply to  zunnun

kamu fucking bastard belum dimerdekakan?

masih di hutan?

Di Papua New Guinea ke?

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

Di atas ini kamu mencarut dan mengarut, maka Pukimak lah kamu.

Anonymous
Anonymous
3 August 2021 7:03 am
Reply to  Anonymous

DAH MULA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

PEMBACA DAH JADI MUAK NAK TERMUNTAH DIA ULANG-ULANG MAKI CACI YG SAMA SETIAP POST.

KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MACAM TAIK BABI🐖 KERING, TAKDA UPAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

KAH KAH KAH.