85% MAHU MAHIADDIN LETAK JAWATAN

Polemik politik khususnya melibatkan kepimpinan Perdana Menteri, TSMY terus bergolak sejak beliau mengambil alih kepimpinan negara pada 1 Mac 2020.

Kedudukan sokongan beliau menerajui negara mengalami pelbagai gelora politik bermula dengan isu-isu dasar negara, keberkesanan menangani pandemik COVID 19 dan kerencaman polemik sokongan parti UMNO terhadap beliau.

Sehubungan itu, IDE telah menjalankan TINJAUAN PENDAPAT RAKYAT (TPR) SIRI 2/2021 yang dijalankan secara dalam talian pada 11 hingga 18 Julai 2021 yang melibatkan 7,986 orang responden seluruh negara meliputi Semenanjung, Sabah dan Sarawak.

Profil responden merangkumi jantina, umur, kaum dan sokongan kepada parti. Tinjauan ini berkaitan kedudukan TSMY sebagai Perdana Menteri Malaysia, menjelang Sidang Khas Parlimen Malaysia bermula pada 26 Julai 2021.

Berdasarkan keputusan TPR terkini, hanya 12% yang memilih untuk beliau kekal sebagai Perdana Menteri dan berpandangan beliau tidak perlu meletakkan jawatan. 3% menyatakan tidak pasti.

Namun, majoriti responden, 85% memilih untuk beliau meletak jawatan sebagai Perdana Menteri.

Berdasarkan analisis mikro melibatkan umur dan juga kaum, tinjauan ini mendapati pandangan tersebut adalah menyeluruh antara kategori umur 18 tahun hingga 66 tahun ke atas.

Keputusan yang sama juga merentas kaum melibatkan Melayu, Cina, India, Bumiputera Sabah, Bumiputera Sarawak dan lain-lain.

Dapatan ini selari dengan kajian IDE berkaitan Survei Mood Rakyat #moodofthenation Februari 2021 yang lalu, 46% responden memilih untuk TSMY meletak jawatan kerana kehilangan sokongan majoriti (rujuk siaran media terdahulu di laman web www.ideselangor.com).

Info lanjut layari web: www.ideselangor.com / Facebook, Youtube & Twitter IDE.

Dikeluarkan oleh: UNIT PENYELIDIKAN IDE

https://ideselangor.com/v2/2021/07/28/85-rakyat-menolak-untuk-yab-tan-sri-dato-hj-mahiaddin-md-yasin-tsmy-perlu-kekal-sebagai-perdana-menteri/

4.8 5 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 28 July 2021 — 10:07 pm
Subscribe
Notify of
guest
53 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
31 July 2021 2:54 pm

RAKYAT TAKUT KERAJAAN PHD4PIG AKAN BERLAKU LEBIH ZALIM DARI DULU…….. DORAEMON DAH UBAH PERLEMBAGAAN PM LEBIH KUASA DARI AGONG………. TOK MUDIM MEMANG BAHALOL TAPI PAK SHEIKH MEMANG DAJJAL…….. SAKI BAKI PHD4PIG MEMANG TERUK TAPI PHD4PIG MEMANG JAHANAM………. DORAEMON CANTAS KUASA RAJA TAPI BUAT2 TAK TAHU……… TAHU BANGKANG JERR…..TAU BANGANG…..BAGITAU APA PATUT KERAJAAN BUAT……… Tiada Istilah ‘Derhaka’ Dalam Perlembagaan………. Kamarazaman Yacob, Malaysia Now Mengapa istilah ini masih digunakan walaupun Malaysia mengamalkan sistem raja berperlembagaan? Istilah “penderhaka” dipergunakan di dalam masyarakat Melayu, semasa dipimpin oleh sistem raja mutlak. Bagaimanapun, istilah “derhaka” turut digunakan secara meluas dalam masyarakat Melayu. Misalnya, perbuatan keji seorang… Read more »

zarilan
zarilan
29 July 2021 11:03 pm

Mana boleh letak jawatan, zaman sekarang nak dapat kerja pun susah! Toyota vellfire tu nak bayar dengan apa kalau dah tak kerja.Rumah di bukit damansara tu, maintenance, kurang-kurang 20,000 sebulan!.Fikir sikit, tahu suruh letak jawatan je, ke ko nak sangat jawatan PM tu, cakap jelah!

zunnun
zunnun
29 July 2021 2:31 pm

kini sah sudah rakyat & negara

singgahsana menjabarkan murka ….

lebai taki melatah & memuki….

kemabukan menunggang todi

mabuk todi penjenamaa ape…

pasti todi cap #melayu2isle….

najib bini rosmah
najib bini rosmah
29 July 2021 1:56 pm

Keling menyamar Melayu keturunan si Kitol punya angkara Agong pun kena main belakang. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
29 July 2021 1:55 pm

Umno Pas Bersatu menuju Republik Tanpa Raja Melayu. Bawah telunjuk Keling menyamar Melayu memang Melayu akan jahanam. I like. DAP pun tak berani buat. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 2:25 pm

Sidang Khas Parlimen 5 hari ini dah jadi anti-klimaks kerana superseded dan overshadowed dengan kes derhaka, engkar, tipu muslihat dan bohong kpd YDPA, MRR, Perlembagaan, rakyat jelata dan semua MP2 yg dilantik rakyat bila jurucakap bohong PN istihar dah batal Darurat 21/7. Cadangan nak jawab hari Isnin depan pun dah akademik bila YDPA dah murka. Memang tepat salvo pasar malam dari Ketua Pembangkang pada hari pertama adakah revoke sah jika tidak mendapat perkenan YDPA. Analisa Hasan Karim berguna sekali sekarang dalam keadaan maseh Darurat revoke yg tak sah, YDPA dan MRR boleh pecat PM dan kabinet PN. Pembangkang mesti segera… Read more »

Eddy90juta
Eddy90juta
29 July 2021 1:03 pm

Lebai tipu wajib kat parliament ….Agong sudah murka. Cisss …puak penderhaka, pengkhianat Dan penunggang agama !

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 11:33 am

Ada Mister Memantun Mantat disini.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 11:11 am

100 % mahu ??????????? still kat sini
sekurang-kurang ada yang bergayut macam……..

KATA KLU UNTUK DIA “”PELEPAS TORPEDO KUNING”

SIAPA YANG TERASA

TAMPILLAH KALU BERANI!!!!!!!!

CEH….APASAL TAK BERANI WEHHHHH

anonymous
anonymous
29 July 2021 10:50 am

Politikus berebut kuasa itu biasa
Adat la dlm kehidupan kita manusia
Tapi PN ni cara dia amat membinasa
PN ni elok kita tamatkan dia punya usia

anonymous
anonymous
29 July 2021 10:31 am

Kote Kejora kecik, mana lah boleh dia nak tujah
Itu sebabnya dekat sini dia hari hari menyanyah
Melalok merapu tak ada satu pun kategori hujah
Kita maafkan aja la sebab dia tu cuma maknyah

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 11:57 am
Reply to  anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kote Kejora besar, mesti lah mudah dia nak tujah
Itu sebab nya kat sini, dia tk suka org menyanyah
Mmberi kata2 nasihat adalah satu kategori hujah
Terutamanya, kpd kumpulan bapok dan maknyah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

No name
No name
29 July 2021 9:10 am

yg 12% tu samada macai angkat najis MY atau mmg byk hasil duit poket tak terkesan apa2 akiba pandemik ni. Spesis penting diri sendiri.

Lee
Lee
29 July 2021 4:17 pm
Reply to  No name

Hahaha…yg penting diri sendiri tu kluster mahkamah dan ph je…sibuk nak berpolitik sebab nak selamat kan diri sendiri dari perbicaraan mahkamah

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 8:44 am

YANG INI PUN PANTUN NASIHAT BARU JUGAK:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tk usah ler blog ni, cuba nak dikawal atau dijajah
Komen2 “politaik” pula, tk usah dibawa sbg hujah
Bila ada pantun nasihat..buat apalah nak diterjah
Nanti kita pulak jadi susah bila kwn tunjal & tujah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 8:31 am

DISBB KENA KOMPLEN, KEJORA BUAT PANTUN BARU:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Jgn lah pula kita marah, bila kata2 nasihat diseru
Dgn nasihat utk kebaikan, jgn pula kita berseteru
Klau lihat org bijak..jgn le kita jdi dengki cemburu
Usah cepat melenting melatah, nk terkam meluru
Tak payah le nak terjah org klau tk cukup berguru
Bukan apa, kot tk tertepis pulak kena bedil peluru
Nanti tempat yg tak gatal pula kita nak kena garu
Lepas tu terpaksa lari pulak, mcm babi kena buru
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Wau bule
Wau bule
29 July 2021 8:24 am

Letak jawatan PM atau tidak bukan isunya
Terjerit-jwrit terpekik-pekik juga serupa
Selagi ahli polirik bergaduh berebut kuasa
Masaalah negera tak selesai sampai bila-bila

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 12:50 pm
Reply to  Wau bule

NOC telah direject semua termasuk MRR kerana mainan politik Atok Saka nak grab power rebut kuasa secara licik back door. Tak guna kaki jilat Atok terjerit-jerit dan terpekik-pekik nak NOC. Sekarang Istana dah isu reprimand kpd PN mengenai unlawful revoke Darurat. Kalu ikut logik kaki jilat Atok, tak kan Istana pun main politik? Govt didn’t get King’s consent to revoke ordinances, says Istana FMT Reporters – July 29, 2021 12:17 PM Istana Negara says the Yang di-Pertuan Agong did not give his consent to the revocation of the emergency ordinances. PETALING JAYA: Putrajaya did not get the Yang di-Pertuan Agong’s… Read more »

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 1:17 pm
Reply to  Anonymous

From the Istana statement, the opposition should now demand Tricky Taki, PM Moo and the Speaker be referred to Jawatankuasa Hak dan Privilej kerana mislead, lie, deceipt and blatant abuse of Parliamentary procedure.

He has fooled the YDPA, the rakyat, all fellow MPs and the world.

The penalty for this is suspension of all priviledges as MP, suspension as MP and should be charged in court of law also.

The YDPA and MRR as powers during constitutional crisis should take lateral actions against these traitors including AG.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:50 am

Sori keluar tajuk, tapi apa jenis MP di Malaysia nih, menjerit jerit mcm beruk –

PAS MP claims Muhyiddin has majority, sparks shouting match
https://www.kinitv.com/en/kininews/107639

Cabai api Siam
Cabai api Siam
29 July 2021 7:16 pm
Reply to  Anonymous

Next election PRU15 kita kena pastikan hanya calon mak nyah sahaja bertanding, tujuannya supaya semua MP dipastikan akan bercakap secara lemah lembut. Aw aw tak kuasa I.  

zunnun
zunnun
29 July 2021 4:14 am

good..

now that the worms start to find their way into the open instead of hiding in the can…

let tango with another survey, how abt getting the public to officially brand #melayuu2isle….

apekah iya nya jenama tuak todi yg memabukan, sepertimana pemabuk2 di memali..?

apekah iya nya jenama bentuk nonok puki yg menjadi kegemaran lebai2 pAs, menyuluh2 ‘allah’ mereka……..

apekah iya nya, jenama lubang jubor di mana assmin amat menyukai nya….

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 5:40 am
Reply to  zunnun

Wah, DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT) dah bangun pukul 4,14 pagi. Menunggu sembahyang Subuh ke.

Niat nya jahat. Sebut Mamali di mana ramai Melayu mati. Tapi tak sebut perselisihan kaum 13 Mei 1969 dimana Tentera diarah
mengawal keadaan, depa guna SOP Tentera, tembak semua yang langgar perintah berkurung, termasuk anjing2 nya.

amanat eddy
amanat eddy
29 July 2021 4:38 pm
Reply to  Anonymous

Mumali Tu pasal amanat eddy bawang, peristiwa may Tu pasal umgok hilangn kuasa. jangan berotak macam tolibon…berbangga sebab Ada senapang.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 5:49 am
Reply to  zunnun

Mencarut DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKiMAK nih.  

Coba perkecilkan brand #melayuu2isle….

Jenis yang tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah nya ini tidak di halang atau di sindir berbuat begitu pun.

Nyata dia nak cari pasal. Boleh membawa kpd perselisihan kaum. Pihak berkuasa di gesa ambill tindakan ke atasnya

Sementara itu dia dibalun, ditibai dan dibantai disini.

zunnun
zunnun
29 July 2021 4:08 am

hello PM, how are you this AM? then again, try not to worry much… remember atuk saka tua was the one responsible making your trash to ppbm ideals together with hamzah, and the band wagon of assmin’s asslickers… remember how atok saka tua aka #sinyanyuktua97 was instrumental protecting assmin ‘maruah melayu’ way, licking and ‘assing’ his cock-stand into haziq’s mouth and get away with it…. remember atuk saka tua ala #sinyanyuktua97 was instrumental to replace pak lah with rosmah’s wife…. remember how atuk saka tua aka #sinyanyuktua97 was instrumental passing the baton to pak lah after his feeling good to… Read more »

zunnun
zunnun
29 July 2021 5:10 am
Reply to  zunnun

#melayu2isle was it not…

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 6:00 am
Reply to  zunnun

Lagi nyata DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini mencarut dan menghasut.

Biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil. Bercampur dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

Mengguna kata2 “fucking #melayu2isle” itu nyata menghasut. Kalau dia ni ada di masa Tentera di arah mengawal keadaan di 13 Mei 1969, dia langgar perintah berkurung ajer, berdentum lah rifle. Ke arah dia. Dan anjing nya.

Wau bule
Wau bule
29 July 2021 1:03 am

Hello Mr PM,

How are you this AM?
Every nook and crany you get slam?
Have you no shame?
Your PN government, what a sham!

You, Hamzah and Azmin
All three of you were really mean
Robbing thre old man clean
Thinking you could really win

This is KETULAHAN

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 12:27 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 silalah tampil, utk membuat coretan tinta
Tapi sentiasa lah jaga, adab sopan dan tutur kata
Jgn le asyik dipamir kebodohan, serupa dgn unta
Hal bontot berak & tahi..tak usahlah dibuat cerita
Kebodohan spt pak Kadok usah le dibuat senjata
Usah le tampil, nak jadi hero taik kucing semata2
Bkn ler apa, kot kwn marah, depa luku kepala kita
Nanti..kita terpaksa lari dek tk tahan seksa derita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 12:28 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Yg kat atas & bawah itu..adalah pantun2 nasihat!
Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat
Sewajarnya kepala org itu kena dipaku dan pahat
Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 12:29 am
Reply to  Anonymous

P/S:

PANTUN2 YG DIBERI ADALAH PANTUN NASIHAT UMUM DAN TIADA NAMA SIAPA PUN DISEBUT.

KALAU ADA YG TERASA, NASIB LAH.

BAGI YG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:41 am
Reply to  Anonymous

Kamu kopipes benda yang sama tiap hari.

Bosan lah pembaca dengan kamu. Kebanyakan nya tak keluarkan suara.

Jangan membosan lah, Dol.

Tulis komen baru, kasi idea atau points baru.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:46 am
Reply to  Anonymous

Kamu terasa dgn pantun2 nasihat tu ker?
Nasihat mestilah pointnya sama!

Kamu merayu tulis komen baru sbb kamu panas ponggong, sakit hati & malu bila pantun2 nasihat tu tempias muka kamu yer?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:47 am
Reply to  Anonymous

Pantun kat atas tu ada menyebut:
“Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat”.

Kamu tampil mengaku diri penyangak yer?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:49 am
Reply to  Anonymous

Pantun kat atas tu juga menyebut:
“Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat”

Kamu tampil mengaku diri jahat yer?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:50 am
Reply to  Anonymous

Kamu makan cili sbb itu terasa pedas?

Kamu dah kena jerat Kejora yg membidas!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:51 am
Reply to  Anonymous

Kamu terasa dgn pantun2 tu kamu kena tempelak?

Sbb itu kamu tampil mcm anjing🐕 menyalak!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:59 am
Reply to  Anonymous

INI HAH, AKU BUAT PANTUN BARU UTK KAMU:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Bila lihat pantun nasihat, jiwa TN Anjing bergolak
Dia sorang sja yang terasa dirinya kena tempelak
Bagaikan kejahatan dirinya ditelanjang dan selak
Apa lgi, tampil ler anjing anak haram tu menyalak
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 8:09 am
Reply to  Anonymous

INI HAH, SERANGKAP LAGI PANTUN BARU:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Melihat pantun nasihat..TN anjing jdi tk tenteram
Mengelupor lah anjing tu mcm lintah kena garam
Di dlm hati dia tk dapat menahan marah & geram
Lalu tampil mnyalak le dia..itu anjing anak haram
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 8:15 am
Reply to  Anonymous

INI PUN PANTUN YANG BARU JUGAK:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Lihat pantun nasihat..TN Anjing jadi tk tentu arah
Mungkin sbb banyak taik, anjing ni mentekedarah
Lalu, kemarahan dalm hati, anjing tu tampil curah
Menyalak le anjing itu dek tak dapat tahan marah
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 12:26 am

RAKAN-RAKAN BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 12:26 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 12:27 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dimulakan dgn lemah lembut..nasihat didendang
Tapi, org yg memberi nasihat pun, bleh meradang
Tengok juga le, bagaimana komen balas dihidang
Bergantung juga kpd keadaan musuh bertandang
Bak kata org rancak tarian tu ikut rentak gendang
Kejora amik pakai apa yg seorang pernah cadang
Kata org itu..pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

khatijah.nuno
khatijah.nuno
28 July 2021 11:49 pm

NO worry..insallah klu Allah kehendaki, tak lama lagi akan terlungkop muka PMCirit ke tanah, bontot ke atas memancut2 lagi cirit akibat terlucut kuasa PM. Pas, Umno, Bersatu dan katak politik akan jadi mcam kambing2 kehilangan gembala. Time tu klu ada “French Reovlution” tangkap semuadan dihukum, berlonggok2 jatuh kapara dipancung seekor2 tergolek masuk bakul…huhuhuhu i think these goons, PM and all his Cabinet ministers should be transported back to the past “French Revolution” kasi ajar sama dia org cukop2

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:36 am
Reply to  khatijah.nuno

Bunyi unlady-like kamu bila mengata “Cirit ke tanah, bontot ke atas memancut2 lagi cirit …these goons, PM and all his Cabinet ministers … “.

Boleh membangkang tapi be lady-like lah.

.

Lee
Lee
29 July 2021 4:08 pm
Reply to  khatijah.nuno

InsyaAllah kalau Allah izin kan abah Masih jadi pm…time tu ko jgn la nak menyalak pulak ye

Anonymous
Anonymous
28 July 2021 11:38 pm

Jenis kulit muka tebal macam kulit b**i manalah ada perasaan malu, apa lagi maruah. Demi tembolok dan perut bawah pusat, kubur kata mari pun masih nak menongkat langit. Ni lah PiEm negeri entah berantakan tu.

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:11 am
Reply to  Anonymous

Kasi 1-2 bukti lah, siap dengan tarikh, di mana, siapa kata atau buat apa yang tak betul.

Kalau tak, bunyi menuduh liar ajer.

Lee
Lee
29 July 2021 4:12 pm
Reply to  Anonymous

Semua yang join politik kompom la sebab tembolok…termasuk la ko ..Mana la tau ko dok maki hamun ni nanti ko dapat projek yang parti yang ko sokong bagi andainya parti yang ko sokong dapat memerintah negara…spesis penjilat2 mcm ko ni aku dah masak dah

anonymous
anonymous
28 July 2021 10:30 pm

Rakyat MENOLAK kerajaan KATAK KERA dan LALANG kerana hewan dan tumbuhan tak faham perasaan MANUSIA.

khatijah.nuno
khatijah.nuno
28 July 2021 11:44 pm
Reply to  anonymous

Hehehehe betul…klau PM ddan menteri2 PN ni manusia takkan dia org nak niayai rakyat..tutop kebanyakk bisnes2 kecil, penjaja tak dibenar berniaga, lambatkan vaccines, mcam2 protokol kat pusat PPV kena isi sampai 4, 5 macam borang, tunggu berjam2 dari start daftar, isi borang, beratur… ada org nk bagi bantuan makanan isyarat “pasang bendera putih(org Pas tak bagi, Bik ABodoh kata dudok dlm umah tadah tangan kat Allah cukop )ada yg buat one stop centre brg2 dapor danakan utk golongan yg tak mampu beli makanan (mcam Sed Saddiq- itu pun ada ahli politaik kawasan tu arah polis suroh tutop kedai makan tempat… Read more »

Anonymous
Anonymous
29 July 2021 7:09 am
Reply to  khatijah.nuno

Kasi 1-2 bukti lah, siap dengan tarikh, di mana, siapa kata atau buat apa yang tak betul.

Kalau tak, bunyi menuduh liar ajer.