KERAJAAN YANG MEMALUKAN, APAKAH PERKENAN AGONG BATAL DARURAT BARU MAHU DIPOHON JUMAAT NANTI?

Sebagai rakyat dan warganegara, kita tentunya ada hak untuk berasa malu dengan kerajaan dan perangai pemimpin PN yang ada sekarang berhubung isu pembatalan proklamasi darurat yang dilakukan secara mengejut semalam.

Apa yang berlaku itu juga memperlihatkan Perdana Menteri, Mahiaddin Md Yasin seperti tidak faham dan tidak tahu mentadbir negara mengikut lunas-lunas perlembagaan.

Tindakan kerajaan melalui Takiyuddin Hasan mengumumkan bahawa darurat sudah dibatalkan sejak 21 Julai lalu tetapi berdolak-dalik untuk menjelaskan sama ada perkara itu sudah mendapat perkenan Agong atau belum, dengan sendirinya menunjukkan kerajaan ini hilang wibawanya di mata rakyat.

Lebih buruk lagi, Speaker Parlimen, Azhar Azizan Harun pula seolah-olah melindungi Takiyuddin untuk memberi jawapan segera mengenainya.

Jika benar sudah ada perkenan Agong, apa yang susah sangat untuk Takiyuddin mahu mengatakan ia atau tidak dan mengapa juga Speaker perlu memberi masa sehingga Isnin bagi perkara itu diperjelaskan kepada rakyat?

Di mata mereka yang waras, sudah tentu ini memberi gambaran perkenan Agong sebenarnya tidak atau belum lagi diperolehi?

Apakah ia bermakna Jumaat nanti ketika Mahiaddin menghadap Agong sebelum mempengerusikan mesyuarat mingguan kabinet, barulah perkenan baginda mahu diperolehi?

Mesyuarat mingguan kabinet diadakan setiap Rabu, tetapi apabila ada sesi Parlimen bersidang, ia diubah kepada hari Jumaat.

Jika begitu, bagaimana pembatalan darurat boleh lebih dulu diumumkan sebelum perkenan Agong diperolehi?

Dalam hal ini adalah disyaki tindakan mengumumkan darurat sudah dibatalkan adalah untuk meredakan kepanasan sidang khas Parlimen ini dan bagi mengelakkan serangan lebih keras kepada kerajaan oleh blok pembangkang.

Tetapi, tidakkah Mahiaddin sedar bahawa sebagaimana untuk mengisytiharkan darurat ia memerlukan perkenan Agong, maka untuk membatalkannya juga perlukan perkenan baginda?

Sesungguhnya apa yang berlaku ini bukan saja amat memalukan dari segi kewibawaan kerajaan dan Perdana Menteri dalam mematuhi perlembagaan, malah memperlihatkan sekali lagi penderhakaan yang nyata kepada Agong jika terbukti perkenan baginda belum diperolehi lagi.

Ehhh…berapa kali nak derhaka dalam setahun?

Tidak pernah negara kita ada kerajaan dan Perdana Menteri yang begini lekeh dalam mengurus negara.

Semalam pula, selepas membentangkan Pelan Pemulihan Negara atau PPN pada sebelah lagi, Mahiaddin turut menunjukkan sikap tidak bertanggungjawab apabila gagal hadir ketika sesi penggulungan pada sebelah petang.

Penggulungan PPN sebaliknya dilakukan oleh Menteri Kewangan, Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz.

Sebagaimana disebut oleh Anwar Ibrahim, tidak pernah sejak merdeka, pembentangan isu penting yang dilakukan oleh Perdana Menteri tetapi digulung oleh menteri biasa.

Tak malukah Mahiaddin?

Walaupun dilaporkan Mahiaddin tidak hadir penggulungan semalam kerana mempengerusikan mesyuarat MKN, tetapi alasan tersebut tidak masuk akal sama sekali.

Selain jadual sesi penggulungan di Parlimen itu sudah ditetapkan lebih awal sebelum ini,bukankah masa mesyuarat MKN boleh diubahsuai mengikut kelapangan masa Mahiaddin?

Tanpa keraguan, semua ini jelas menunjukkan Mahiaddin tiada rasa tanggungjawab, ingin lepas tangan dan tidak sanggup berhadapan dengan Ahli-Ahli Parlimen ketika sesi penggulungan.

Kalau takut berdepan Ahli-Ahli Parlimen, buat apa dulu sanggup jadi Perdana Menteri?

Sementara kita berhak berasa malu dengan kelakuan Mahiaddin yang seolah-olah tiada perasaan malu itu, persoalan lain yang harus kita fikirkan ialah berapa lama lagi kita sanggup berada di bawah kerajaan tiada wibawa, tiada keabsahan dan paling lekeh yang tiada perasaan malu ini? (ShahbudinHusin 27/07/2021)

Updated: 27 July 2021 — 10:11 pm

257 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWARp IP

  PEJUANG HUDUD TIDAK KIRA LEBAI ATAU JAHIL SEMUA BOLEH JOIN……..

  RAKYAT YANG DIMAKSUDKAN IALAH POLITIKUS DAN POLIKATAK………

  RAKYAT TAKUT KERAJAAN PHD4PIG AKAN BERLAKU LEBIH ZALIM DARI DULU……..

  DORAEMON DAH UBAH PERLEMBAGAAN PM LEBIH KUASA DARI AGONG……….

  TOK MUDIM MEMANG BAHALOL TAPI PAK SHEIKH MEMANG DAJJAL……..

  SAKI BAKI PHD4PIG MEMANG TERUK TAPI PHD4PIG MEMANG JAHANAM……….

  DORAEMON CANTAS KUASA RAJA TAPI BUAT2 TAK TAHU………

  TAHU BANGKANG JERR…..TAU BANGANG…..BAGITAU APA PATUT KERAJAAN BUAT………

  Tiada Istilah ‘Derhaka’ Dalam Perlembagaan……….

  Kamarazaman Yacob, Malaysia Now

  Mengapa istilah ini masih digunakan walaupun Malaysia mengamalkan sistem raja berperlembagaan?

  Istilah “penderhaka” dipergunakan di dalam masyarakat Melayu, semasa dipimpin oleh sistem raja mutlak.

  Bagaimanapun, istilah “derhaka” turut digunakan secara meluas dalam masyarakat Melayu.

  Misalnya, perbuatan keji seorang anak kepada ibu bapa mereka turut dianggap derhaka.

  Lebih parah lagi, bila masyarakat Melayu turut meluaskan penggunaan “derhaka” dengan mengaitkan hal keagamaan.

  Lahirlah istilah derhaka seorang isteri terhadap suami.

  Dengan adanya istilah derhaka di dalam penghidupan Melayu-Islam, maka terjadilah penindasan oleh seorang lelaki terhadap isterinya.

  Bila kekejian dilakukan oleh seorang suamu dibantah keras oleh isteri, maka suami akan menggunakan istilah “derhaka”.

  Istilah derhaka dalam masyarakat Melayu semasa raja mutlak itu, lebih berupa menjaga kepentingan pihak berkuasa.

  Atau pihak yang dianggap berkuasa, misalnya seorang suami.

  Jadi, apakah semasa sistem raja berperlembagaan ini, istilah “derhaka/penderhakaan” itu masih sesuai untuk dipakai?

  Sebabnya di dalam sistem raja berperlembagaan, kuasa tertinggi adalah Perlembagaan.

  Kuasa tertinggi bukan lagi ketua negara atau Yang di-Pertuan Agong, seperti mana semasa sistem raja mutlak.

  Semasa raja mutlak, memang raja adalah kuasa tertinggi.

  Atas sebab itu, lahirnya istilah “bersultan di mata, beraja di hati.”

  Yang membawa maksud Raja boleh melakukan apa saja, di mana rakyat terpaksa menerimanya.

  Bagaimanapun, dalam hidup masyarakat Melayu, terdapat juga falsafah yang memberi ruang kepada pendokong keadilannya iaitu “raja adil raja disembah, raja zalim raja disanggah”.

  Dalam Hikayat Hang Tuah, falsafah ini didokong oleh Hang Jebat.

  Jelas di dalam sistem raja berperlembagaan ini, kuasa tertinggi adalah Perlembagaan.

  Dan kuasa Agong diikat dengan Perkara 40(1), di mana Agong perlulah bertindak atas nasihat perdana menteri/Kabinet.

  Apabila kuasa Agong diikat dengan Perkara 40(1), jadi apabila Agong tidak mengikutnya, apakah teguran atau penjelasan dari perdana menteri/Kabinet ini masih boleh dianggap menderhaka atau suatu penderhakaan?

  Saya kira, Perlembagaan perlu diletakkan ditempat sahnya.

  Agong dan raja-raja Melayu mesti bersemayam di tahapnya.

  Pihak eksekutif mesti dibenarkan menjalankan tugasnya yang sah dan tidak boleh melewati sempadannya.

  Bila hal-hal ini sesama dipatuhi, maka sistem raja berperlembagaan, adalah acuan yang terbaik untuk Malaysia.

  Istilah derhaka/penderhakaan ini dipergunakan sewenang-wenangnya oleh pihak dari parti yang terkenal dengan fahaman rasis mereka.

  Malah tokoh-tokoh rasis mereka menjeritkan perkataan derhaka kepada pihak kerajaan, semasa sidang khas parlimen baru-baru ini.

  Bila tokoh-tokoh rasis ini menggunakan istilah itu, kita terfikir, apakah mereka mempersendakan istilah tersebut, atau mereka hanya mengambil kesempatan dari adanya falsafah tersebut.

  Sedangkan masyarakat Melayu melihat sikap mereka terhadap institusi raja dan Islam, semasa pemerintahan Pakatan Harapan selama 22 bulan.

  * Kamarazaman Yacob merupakan bekas aktivis mahasiswa 1970-an dan penganalisis politik semasa.

 2. MAHATHIRVSANWARp IP

  REPUBLICANS PHD4PIG TAK PAYAH CAKAP PASAL AGONG…….

  POLITIKUS DAN POLIKATAK TAK BOLEH PERCAYA….. RAKYAT SEBELUM PRU DAN SELEPAS PRU TAK SAMA……

  DAP And The Umno Running Dog Syndrome……..

  That is the dilemma both DAP and Umno are facing, which is what is making an Umno-DAP alliance a problem. The Malays must see Umno to be in charge while the Chinese must see DAP to be in charge. The question is, who is going to be top-boy and who will be bottom-boy in this relationship?

  DAP knows it cannot form an alliance or a coalition government with Umno without paying a price. No doubt there are two or three DAP leaders who are very close to Umno, but the majority of the DAP leaders know that an alliance with Umno is out of the question.

  MCA’s fall from grace was because they were (or are) perceived as an Umno running dog. In fact, this was DAP’s main election campaign strategy — to turn the Chinese against MCA by portraying them as an Umno running dog. And it worked.

  Back in the 1980s, when Tun Dr Mahathir Mohamad was the prime minister, MCA had asked for the Deputy Prime Minister 2 post. Deputy Prime Minister 1 can be from Umno while the post of Deputy Prime Minister 2 should be from MCA, meaning a Chinese DPM2.

  The Federal Constitution of Malaysia is silent on the post of DPM. So the PM does need not any DPM (Malaysia just needs the PM and his Cabinet) or there can be three or five DPMs. Furthermore, the race, religion and gender of the DPM (and PM) are not stipulated in the Constitution. Hence it can be an Indian woman who is Hindu DPM (or PM).

  MCA knew the only way they could tone down the Umno running dog rhetoric was to hold the post of DPM2. But Mahathir rejected MCA’s request and they eventually paid for it at the ballot box.

  The only way Umno will work with DAP would for the Prime Minister and Deputy Prime Minister to come from Umno (plus the post of Finance Minister, Home Minister, Education Minister and Defence Minister as well). Maybe Deputy Prime Minister 2 can come from Pakatan Harapan.

  But that would mean DAP would now be seen as Umno’s running dog. And that would also mean DAP would suffer the same fate as MCA.

  That is the dilemma DAP is facing. DAP cannot be seen as Umno’s running dog. But then Umno would want the posts of Prime Minister, Deputy Prime Minister, Finance Minister, Home Minister, Education Minister, Defence Minister, etc. And that would mean DAP would have to play second-fiddle to Umno.

  That is the dilemma both DAP and Umno are facing, which is what is making an Umno-DAP alliance a problem. The Malays must see Umno to be in charge while the Chinese must see DAP to be in charge. The question is, who is going to be top-boy and who will be bottom-boy in this relationship?

  1. Lebai Kelate Darool Mercedes…..approach tipu wajib sudah jadi satu amalan menteri tebok atap. Syaabas!.

 3. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Rakan2 kalau ada pendapat, silalah tampil & luah
  Tapi jgn jadi ‘hero taik kucing’ mau samseng juah
  Bkn apa kot kita kena tibai..terpaksa makan kuah
  Sakit dan malu yang dapat tercalar pulak maruah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. P/S:

   JGN LAH NAK JADI “HERO TAIK KUCING” MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YANG HARI-HARI ASYIK MAKAN KUAH!

   KAH KAH KAH.

 4. RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
  Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
  Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
  Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. P/S:

   JGN LAH NAK TERLAJAK PANDAI JADI KELDAI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖, DIA KATA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI DAN DIA KATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

   KAH KAH KAH.

 5. RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing sangat jahat..mcm dgn Yakjud Makjud
  Rasa nya..dgn Allah Taala dia tk pernah bersujud
  Kebodohan anjing tu..membuat ramai jdi terkejut
  Anjing jalang itu kata, dlm BI, “wiseness” tak ujud
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  KAH KAH KAH

  1. P/S:

   DALAM YOURDICTIONARY.COM

   https://www.yourdictionary.com/wiseness

   “WISENESS” DIGUNAKAN JUGA OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

   JGN LAH JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG MENGAKU DLM BI DIA LEBIH HEBAT DARI WILLIAM SHAKESPEARE.

   KAH KAH KAH.

 6. RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
  Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
  Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
  Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
  Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
  Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
  Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
  Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. P/S:

   JGN LAH JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 , DIA TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “WISENESS”, DIKATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

   KAH KAH KAH.

 7. RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
  Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
  Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
  Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
  Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
  Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
  Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
  Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. P/S:

   JGN LAH NAK TERLEBIH BIJAK TAPI JADI BODOH TERLAJAK MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 , DIA KATA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI.

   KAH KAH KAH.

 8. BALUN DIA BERTUBI-TUBI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENYONDOL-NYONDOL SERUPA BABI.

  BALUN DIA BERKAJANG-KAJANG, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENGELUPOR SERUPA KENA TERAJANG.

  BETAPA HEBAT NYA BALUNAN KEJORA YANG MEMBAWA DEMIKIAN PUNYA REAKSI TN ANJING🐕 DUNGU TUH.

  KAH KAH KAH.

 9. Komen2 kalian di sini pun macam Tahi. Tahiyuddin. KOTOR. SAMPAH.Tidak sudilah ambo membacanya. Buang masa.

 10. BALUN DIA SEPATAH DUA, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MELOMPAT LOMPAT MENULIS BERKAJANG.

  BETAPA HEBAT NYA BALUNAN YANG MEMBAWA DEMIKIAN BANYAK REAKSI,

  1. BALUN DIA BERTUBI-TUBI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENYONDOL-NYONDOL SERUPA BABI.

   BALUN DIA BERKAJANG-KAJANG, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MENGELUPOR SERUPA KENA TERAJANG.

   BETAPA HEBAT NYA BALUNAN KEJORA YANG MEMBAWA DEMIKIAN PUNYA REAKSI TN ANJING🐕 DUNGU TUH.

   KAH KAH KAH.

 11. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kejora, terus berpntun madah, dgn rileks & santai
  Mana pergi TN anjing anak haram, PH punya otai
  Kata nya, Kejora ini dia nak balun tibai dan bantai
  Tapi naper dia mcm dok meniarap menjilat lantai
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 12. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kesian TN anjing jalang anak haram busuk hapak
  Blog ini dia nk buat harta dia punya kepala bapak
  Tapi bila berani acah Kejora, dia dh tersilap tapak
  Apa yg dia dpat hanyalah penerajang & penyepak
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 13. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing, hnya pamir diri, sbg anak haram jalang
  Komen tajuk post, tak ada, hanya telur tembelang
  Lps itu..kacau cgu Kejora yg bukan calang-calang
  Apa yg dia dpt..hanya malu besar & nasib malang
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. cgu Kejora?

   cgu menggontol?

   Kejora Kojolla

   1. TN Anjing🐕💮?

    Anjing menggentel kelentit?

    Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖!

    KAH KAH KAH.

 14. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing munafiq..bakal neraka punya penduduk
  Dia cuba beraksi harimau, tak sedar diri pelanduk
  Kejahatan anjing tua tu, serupa syaitan bertanduk
  Kebodohan anjing tu pula mngalahkan pak Kadok
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Kamu takut dgn TN nampak nya.

   1. Ya takut… takut..

    Takut kamu bunuh diri harakiri, TN Anjing🐕 dungu oi…

    KAH KAH KAH.

 15. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 JADI BENGANG BILA KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” DIA TU DAN GUNA BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING DUNGU TUH.

  KAH KAH KAH

  1. INI KATA ANJING🐕 DUNGU TUH:
   __________________________________________________
   Anonymous
   28 July 2021 10:45 am
   Reply to Anonymous

   KEPALA KECIK, OTAK CAIR, BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA HANYA TIRU APA ORANG KATA.

   LEPASAN SJK MEMANG BEGITU, TAK TAHU APA LAIN SELAIN YANG DIA DAPAT DARI SJK ITU.

   HANYA SWALLOW AND REGURGITATE APA ORANG KATA. KALAU TAHI PUN, DIA SWALLOW LAH TAHI ITU.

   Reply
   __________________________________________________

   1. INI PULA RESPON DARI KEJORA:
    __________________________________________________

    1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 !

     JGN LER ASYIK BUAT KARANGAN “BODOH TAIK”, KLAU TAK NAK BAGI ORG BOLEH TIRU!

     LAIN KALI, KLAU TAK BAGI ORG BOLEH TIRU, BUAT LER PANTUN2 YG SAMA PANJANG BARIS MCM KEJORA.

     LEBIH2 LAGI PANTUN BI. CONTOHNYA MCM INI:

     1. KAH KAH KAH

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
      Kejora is a guy with intelligence strength & speed
      Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
      Readers noticed that, the old lady is damn stupid
      Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. KAH KAH KAH

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Old idiot TN is a damn big lier, as we all can see
       She said, she wants to preserve “blog’s decency”
       But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
       And what the lady had shown is real pure idiocy
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        The one who wrote the ‘pantuns’ is really talented
        For sure, this clever smart guy, is highly educated
        Unlike that idiot lady..who is just a stupid bastard
        Only kindergarten nonsense that she had created
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Poor idiot TN, always come here to boast and lie!
         Only on cursing and teasing the stupid skunk rely
         When I gave her ‘BI pantun’, she is unable to reply
         However, thanks for the fun, that old goon supply
         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

         1. EVIL😈 BLOODY OLD IDIOT TN,

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Now it’s the time..throw away your shyness
          Prove to readers, that you have “WISENESS’!
          Reply my ‘pantuns’, readers want to witness
          Otherwise you just mind your own business
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          KAH KAH KAH KAH KH KAH KAH KAH KAH
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          P/S:

          But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

          KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 MILLION TIMES)

          1. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing tua..jadi ludah AtokSaka punya penjilat
           Bontot anjing ini, tergelek-gelek bila cuba bersilat
           Tengok pantun2 BI Kejora dia sedih terkulat-kulat
           Tk daya buat apa..dia korek puki gentel taik palat
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          2. Wak Gontol Kejora Kojolla still unable to accept the fact that “wiseness” is not in the Oxford English dictionary which has been used to determine the correctness of English words.

           Damn stupid bloke.

         2. pantun = clever?

          You are damn stupid, Wak Gontol.

        2. this clever smart guy, is highly educated”?

         You must be joking.

         1. Tak reti pantun = stupid!

          You are damn stupid, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖.

          KAH KAH KAH.

          1. “this clever smart guy, is highly educated”?

           You must be envious, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖!

           KAH KAH KAH.

          2. Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 still unable to accept the fact that “wiseness” is everywhere in the English dictionaries which has been used to determine the correctness of English words.

           “Wiseness” had also being used by William Shakespeare.

           Damn stupid bloke TN Anjing🐕 feels that she’s smarter than Shakespeare in English.

           Ptuiiihhh…

           KAH KAH KAH.

 16. BALUN TIBAI DAN BANTAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 INI SIKIT2 SAJA.

  TAKDA FAEDAH BUANG MASA BANYAK SANGAT.

  CUKUP DENGAN MENYEDARKAN PEMBACA BAHAWA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 Y INI ADALAH SAMPAH MASYARAKAT, TAK DITERIMA KEHADIRAN NYA DI LAIN2 TEMPAT, MAKA DIA COBA DI SINI.

  PUN DIBALUN DITIBAI, DIBANTAI,DILUKU & DITERAJANG BERTERUSAN.

  KAH KAH KAH KAH.

 17. BALUN TIBAI DAN BANTAI BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI SIKIT2 SAJA.

  TAKDA FAEDAH BUANG MASA BANYAK SANGAT.

  CUKUP DENGAN MENYEDARKAN PEMBACA BAHAWA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI ADALAH SAMPAH MASYARAKAT, TAK DITERIMA KOMEN NYA DI LAIN2 TEMPAT, MAKA DIA COBA DI SINI.

  PUN DIBALUN DITIBAI DAN DIBNTAI BERTERUSAN.

  1. BALUN TIBAI DAN BANTAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 INI SIKIT2 SAJA.

   TAKDA FAEDAH BUANG MASA BANYAK SANGAT.

   CUKUP DENGAN MENYEDARKAN PEMBACA BAHAWA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 Y INI ADALAH SAMPAH MASYARAKAT, TAK DITERIMA KOMEN NYA DI LAIN2 TEMPAT, MAKA DIA COBA DI SINI.

   PUN DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI BERTERUSAN.

   KAH KAH KAH KAH.

 18. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Ini adalah sebuah cerita yang lawak & lucu sekali
  Kisah TN anjing badut yang buat hati kita sgt geli
  Mmg lah lawak anak haram ni tk dapat dijual beli
  TN anjing jalang serupa dgn kerbau liar putus tali
  Hal politik, anjing jalang tu dah tidak ambil peduli
  Sbb, di blog ini, anjing tu teruk kena jdi bahan buli
  Anjing tu pula lemah BM..tak tahu apa itu ‘mangli’
  Ada ker dia tanya, ‘bahasa apa tu, bahasa Bg Ali?’
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. ________________________________________________
   Anonymous
   26 June 2021 7:44 am
   Reply to Anonymous

   mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

   “kenapa asyik buat karutan”?

   Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

   Reply
   ________________________________________________

   KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

   1. Kamus dewan mangli => carian umum => https://prpm.dbp.gov.my
    ________________________________________________

    Kamus Bahasa Melayu

    mangli

    [mang.li] | مڠلي

    Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

    ________________________________________________

    1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG BODOH DUNGU DAN TERSESAT TERUK MENGATAKAN
     “MANGLI” ITU BAHASA BANG ALI DAN BAHASA PELACUR?

     MARI KITA LIHAT SATU PETIKAN ARTIKEL DARI “EJOURNAL UNIVERSTI KEBANGSAAN MALAYSIA”:
     __________________________________________________

     1. PEMIKIRAN POLITIK DAN EKONOMI BARAT

      JAMSARI ALIAS, NORAZILA MAT

      ABSTRACT

      Pandangan dan pemikiran tokoh-tokoh falsafah Barat tetap menjadi panduan pengkaji-pengkaji sehingga ke hari ini. Khazanah pemikiran dan legasi kefalsafahan mereka kekal malar segar dalam jilid-jilid yang majoritinya berbahasa Inggeris. Oleh itu, sebagai sebuah buku yang berjaya dalam rangka menghuraikan pandangan dan pemikiran tokoh-tokoh Barat ini dalam medium Bahasa Melayu, penerbitan buku ini sememangnya sangat dialu-alukan.

      …bersambung/…

      1. …/sambungan…

       Dalam kesibukan dan kemanglian kita mendakap serta merujuk bahan-bahan berbahasa Inggeris, ahli akademik dari Universiti Malaya ini telah menghidangkan kepada kita sebuah buku yang sesuai pada masa kini yang dapat membuka akal fikir serta mengolah sudut falsafah asas pemikir-pemikir Barat tersebut. Bertitik Bertitik tolak dari kesedaran inilah, buku “Pemikiran Politik dan Ekonomi Barat” yang ditulis oleh Prof Madya Dr Makmor Tumin ini diangkat untuk diulas dalam Jurnal MALIM edisi 2018 pada kali ini.

       https://ejournal.ukm.my/malim/article/view/29203/0

       1. BUKAN ISI KANDUNGAN ARTIKEL ITU YG KITA NAK TUMPU!

        TAPI, CUBA LIHAT DLM BARIS PERTAMA PERENGGAN KE-2 ARTIKEL ITU, ADA PERKATAAN “kemanglian”…

        Kemanglian ini datang dari kata pokok “mangli” yg bermaksud “kebiasaan” atau “terbiasa” atau atau “dah biasa sangat” atau “tidak asing lagi”.

        1. “MANGLI” BUKANLAH “BAHASA BANG ALI” ATAU “BAHASA PELACUR” SPT YG DIKATAKAN OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG BODOH DUNGU LAGI TERSESAT ITU…

         KAH KAH KAH.

         1. LAWAK.. LAWAK.. LAWAK..
          MENGALAHKAN MAHARAJA LAWAK MEGA…

          BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 KATA “WISENESS” YG DIGUNAKAN OLEH SHAKESPEARE DAH MATI BILA SHAKESPEARE DAH MATI…

          ADAKAH ANJING🐕 INI AKAN KATA “MANGLI” MATI BILA Prof Madya Dr Makmor Tumin MATI NANTI?

          KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

          1. EEIII… MALU NYERR…

           MALU.. MALU.. MMG SEPATUTNYA MALU…

           TAPI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MANA RETI MALU.. ANJING🐕 MUKA TEBAL TU MALU SAT SAJA HARI TU… LEPAS TU DIA MASUK MAI MENYALAK, DOK LAGAK JUAH LAGI MENDABIK DADA, PADA HAL PEMBACA SEMUA TAHU AKAN KEANGKUHAH-KEBONGOKAN ANJING🐕 DUNGU YG TAK ADA PENGHUJUNG TU..

           SEBAB KULIT MUKA ANJING🐕 TU LEBIH TEBAL DARI 10 KEPING KULIT BABI🐖 TUA..

           KAH KAH KAH.

          2. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BUKAN SAJA KULLIT TAPI SELURUH NYA DIA ADALAH BABI.

           NOKHTAH.

          3. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 BUKAN SAJA KULLIT MUKA TAPI SELURUH NYA DIA ADALAH BABI🐖.

           DIA ADALAH BABI🐖 YG SEBENAR BABI🐖.

           NOKHTAH.

           KAH KAH KAH.

          4. Tiru pa orang cakap.

           Kepala kecik, otak cair,

          5. Asyik buat karangan “bodoh taik” yg mudah orang tiru.

           Kepala kecik, otak beku mcm taik babi🐖 kering, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih…

           KAH KAH KAH.

          6. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 !

           JANGAN LER ASYIK BUAT KARANGAN “BODOH TAIK”, KALAU TAK NAK BAGI ORG BOLEH TIRU!

           LAIN KALI, KALAU TAK BAGI ORG BOLEH TIRU, BUAT LER PANTUN2 YG SAMA PANJANG BARIS MCM KEJORA.

           LEBIH2 LAGI PANTUN BI. CONTOHNYA MCM INI:

           KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
           Kejora is a guy with intelligence strength & speed
           Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
           Readers noticed that, the old lady is damn stupid
           Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA

          7. Silap teknik🤣

          8. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 !

           JANGAN LER ASYIK BUAT KARANGAN “BODOH TAIK”, KALAU TAK NAK BAGI ORG BOLEH TIRU!

           LAIN KALI, KALAU TAK BAGI ORG BOLEH TIRU, BUAT LER PANTUN2 YG SAMA PANJANG BARIS MCM KEJORA.

           LEBIH2 LAGI PANTUN BI. CONTOHNYA MCM INI:

          9. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
           Kejora is a guy with intelligence strength & speed
           Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
           Readers noticed that, the old lady is damn stupid
           Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA

          10. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Old idiot TN is a damn big lier, as we all can see
           She said, she wants to preserve “blog’s decency”
           But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
           And what the lady had shown is real pure idiocy
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA

          11. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           The one who wrote the ‘pantuns’ is really talented
           For sure, this clever smart guy, is highly educated
           Unlike that idiot lady..who is just a stupid bastard
           Only kindergarten nonsense that she had created
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA

          12. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Poor idiot TN, always come here to boast and lie!
           Only on cursing and teasing the stupid skunk rely
           When I gave her ‘BI pantun’, she is unable to reply
           However, thanks for the fun, that old goon supply
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA

 19. AHHHHHHHHHH, GOT MY DAILY FUN AND ENTERTAINMENT OUT OF “BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖”.

  SO NICE KNOCKING HER HEAD AND KICKING HER ASS.

  WHAT ELSE CAN I SAY … HELL OF A LOT OF SATISFACTION.

  KAH KAH KAH.

  1. KEPALA KECIK, OTAK CAIR, BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA HANYA TIRU APA ORANG KATA.

   LEPASAN SJK MEMANG BEGITU, TAK TAHU APA LAIN SELAIN YANG DIA DAPAT DARI SJK ITU.

   HANYA SWALLOW AND REGURGITATE APA ORANG KATA. KALAU TAHI PUN, DIA SWALLOW LAH TAHI ITU.

   1. KEPALA KECIK, OTAK CAIR, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 HANYA ASYIK BUAT KARUTAN “BODOH TAIK” YG MUDAH ORANG TIRU.

    LEPASAN SJK MEMANG BEGITU, TAK TAHU APA LAIN SELAIN YANG DIA DAPAT DARI SJK ITU.

    HANYA SWALLOW AND REGURGITATE APA ORANG KATA KATA KAT DIA. KALAU KATA DIA TAHI BABI PUN, DIA SWALLOW LAH TAHI BABI ITU.

    KAH KAH KAH.

    1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 !

     LAIN KALI, KLAU TAK BAGI ORG BOLEH TIRU, BUAT LER PANTUN2 YG SAMA PANJANG BARIS MCM KEJORA.

     LEBIH2 LAGI PANTUN BI. CONTOHNYA MCM INI:

     1. KAH KAH KAH

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
      Kejora is a guy with intelligence strength & speed
      Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
      Readers noticed that, the old lady is damn stupid
      Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. KAH KAH KAH

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Old idiot TN is a damn big lier, as we all can see
       She said, she wants to preserve “blog’s decency”
       But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
       And what the lady had shown is real pure idiocy
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        The one who wrote the ‘pantuns’ is really talented
        For sure, this clever smart guy, is highly educated
        Unlike that idiot lady..who is just a stupid bastard
        Only kindergarten nonsense that she had created
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Poor idiot TN, always come here to boast and lie!
         Only on cursing and teasing the stupid skunk rely
         When I gave her ‘BI pantun’, she is unable to reply
         However, thanks for the fun, that old goon supply
         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

         1. EVIL😈 BLOODY OLD IDIOT TN,

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Now it’s the time..throw away your shyness
          Prove to readers, that you have “WISENESS’!
          Reply my ‘pantuns’, readers want to witness
          Otherwise you just mind your own business
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          KAH KAH KAH KAH KH KAH KAH KAH KAH
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          P/S:

          But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

          KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (10 MILLION TIMES)

          1. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing tua..jadi ludah AtokSaka punya penjilat
           Bontot anjing ini, tergelek-gelek bila cuba bersilat
           Tengok pantun2 BI Kejora dia sedih terkulat-kulat
           Tk daya buat apa..dia korek puki gentel taik palat
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     2. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA HATI SAKIT, TERJERIT JERIT.

      1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 HATI SAKIT, TERJERIT JERIT.

       NAK JADI HERO TAIK KUCING SAMSENG JUAH, DIA TERCALAR MARUAH MAKAN KUAH.

       KAH KAH KAH.

 20. What we saw on the first day of parliamentary sitting
  Was a clear proof that politic is not the best line of action
  Instead of cooperating, the politicians resort to insulting
  A poignant reminder of not choosing the NOC as an option

 21. NODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ASYIK KELUARKAN KOMEN2 YANG LAMA.

  KEPALA NYA KECIK, OTAK NYA CAIR, TAK DAPAT MENGARANG KOMEN BARU.

  1. MALU BESAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 BILA KEJORA KELUARKAN KOMEN2 YANG LAMA YG MENYERLAHKAN KEDUNGUAN, KEANGKUHAN, KEKOTORAN HATI, KEJAHATAN DAN KEMUNAFIQAN ANJING🐕 TUH..

   KEPALA NYA KECIK, OTAK NYA CAIR ANJING🐕 BETINA TUA TU, MERAYU-RAYU MINTA KEJORA MENGARANG KOMEN BARU.

   KAH KAH KAH.

 22. DISEBABKAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU ASYIK KELUARKAN KARUTAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN TAHAP TADIKA, DIN REMOS JADI GERAM, LALU DIN REMOS TAMPIL MEMBELASAH TN ANJING🐕 ANAK HARAM TUH:

  1. _____________________________________________________
   Din Remos
   15 March 2021 9:36 am
   Reply to Anonymous

   Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

   …/ bersambung …

   1. …/sambungan…

    Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

    Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

    Reply
    _____________________________________________________

    1. INTIPATI DARI BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 TU IALAH:

     1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”
     2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”
     3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”
     4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”
     5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”
     6) TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”
     7) TN Anjing🐕 “akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.”
     8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”
     9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”
     10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasah…”

     KAH KAH KAH.

     1. INTIPATI DARI BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS TN ANJING🐕 DUNGU TU IALAH:

      1. 1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”
       2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”
       3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”
       4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”
       5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”
       6) TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”
       7) TN Anjing🐕 “akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.”
       8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”
       9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”
       10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasah…”

       KAH KAH KAH.

       1. SEMUANYA BERPUNCA DARI KEMARUK SANGAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU NAK JADI “HERO TAIK KUCING” DI BLOG INI, NAK JADIKAN BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

        TAPI MALANG, YG ANJING🐕 MUKA BABI🐖 TU DPT HANYA PELUKU KEPALA DAN PENERAJANG SAJA…

        KAH KAH KAH.

        1. KAMU DAPAT DI BALING TAHI KE MUKA KAMU.

         TAK SEDAR.

         SBAB KMU BODOH BANGANG.

         BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

         1. KAMU ASYIK KENA DIBALING TAHI ANJING🐕 & TAHI BABI🐖 KE MUKA KAMU.

          TAK SEDAR.

          SEBAB KAMU DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK.

          BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI.

          KAH KAH KAH.

 23. KEBEBALAN DAN KBODOHAN TN ANJING🐕 MENYERLAH LAGI:

  1. TAK TAHU LAH SAMADA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU DLM SEDAR (CONCIOUSNESS) ATAU TIDAK.

   KALAU DIA DLM SEDAR DAN MASUK SEMULA KE SINI, KEJORA NAK BAGI TAHU KAT DIA BAHAWA DIA MCM PAK PANDIR IAITU ORG YG BODOH TAPI TIDAK MENYEDARI DIRINYA BODOH.

   SEBABNYA DIA ASYIK MENGELUARKAN KENYATAAN BODOH YG ORANG BOLEH GUNAKAN BALIK UNTUK TIBAI DIA DGN KENYATAAN BODOH ITU JUGA.

   KAH KAH KAH.

   1. CONTOHNYA, DIA KATA KEJORA BIADAB. KEJORA BOLEH KATA KAT DIA DUA KALI BIADAB.

    KALAU DIA KATA KEJORA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN GANGSTER. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN JALANG.

    KALAU DIA KATA KEJORA SJK. KEJORA BOLEH KATA DIA LEBIH SJK LAGI DGN LEMAH BM, TAK RETI MENGGUNA IMBUHAN ‘DI’ MISALNYA.

    KALAH DIA KATA KEJORA TUA UMUR 80 LEBIH. KEJORA BOLEH KATA DIA TUA UMUR 90 LEBIH DGN BUKTI DIA NYANYUK SEKALI.

    KAH KAH KAH.

    1. KALAU DIA KATA KEJORA MAKAN TAHI. KEJORA BOLEH KATA DIA MAKAN TAHI BABI.

     KALAU DIA KATA KEJORA BELAJAR DI AFRIKA. KEJORA BOLEH KATA DIA BELAJAR DI NEW GUINEA.

     KALAU DIA KATA KEJORA MENGARUT. KEJORA BOLEH KATA DIA MERAPU MEROYAN RABAN.

     KALAU DIA KATA KEJORA TAK LAYAK JADI CIKGU. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK LAYAK JADI KERANI PUN.

     KAH KAH KAH.

     1. YG HAIRANNYA, KENAPA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK JEMU2 DAN TAK RETI MALU BERHUJAH DGN KENYATAAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN ITU TAK HENTI2 & DIULANG-ULANG DARI MASA KE MASA?

      BILA DIKATAKAN DIA BODOH, TAHU PULA DIA MARAH. BERMAKNA DIA TAHU MAKNA PERKATAAN BODOH. TAPI KENAPA DIA TETAP MENERUSKAN KEBODOHANNYA ITU?

      ITULAH YG SANGAT MENGHAIRANKAN BAGI KEJORA HINGGA SAAT INI.

      KAH KAH KAH.

      1. DULU, ADA SEORANG ANON TIBAI ANJING TU, SEBAB TN ANJING TU MENGGUNAKAN “HUJAH BODOH” BILA DIA TEWAS BERDEBAT.

       TN ANJING TU KATA:
       “KAU KOREK JUBUR KAU DAN CIUM”.

       ITU HUJAH MCM TARAF BUDAK2 SEKOLAH RENDAH.
       BEGITULAH SIFAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU. BILA TERSEPIT, DIA AKAN SAMADA MENGEJEK ATAU MENGELUARKAN HUJAH BODOH SEPERTI TAHI, JUBUR, BANG ALI DSB.
       MANUSIA TUA GANYUT YG BEROTAK BUDAK TADIKA.

       KAH KAH KAH.

       1. BINATANG TN ANJING🐕 ANAK HARAM YG BODOH ITU CUBA NAK JADI “HERO TAIK KUCING” KAT BLOG INI.
        HAHAHA.. HERO BODOH.

        DIA KATA KOMEN POST BLOG ADALAH PRIORITI KEDUA SAHAJA. PRIORITI UTAMA DIA NAK TIBAI KEJORA.

        DIA JUGA KATA NAK JADI POLIS KAT BLOG INI.

        1. INI, ANJING🐕 TU NAK JADI POLIS:
         _____________________________________________________
         Anonymous
         5 July 2021 7:52 am
         Reply to Anonymous

         Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

         Komen blog post ajer ler.

         Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

         Nak nentukan peserta komen berpatutan.

         Reply
         _____________________________________________________

         1. INI, ANJING🐕 TU NAK JADI “HERO TAIK KUCING”:
          _____________________________________________________
          Anonymous
          10 July 2021 10:21 am

          BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MENGARUTKAN KARUTAN2 NYA DI SINI.

          SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

          WAK GONTOL FEDAP ASYIK DI SONTOL. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

          Reply
          _____________________________________________________

          1. KEJORA NI TAK ADA LAH SAMPAI NAK JADI HERO ATAU POLIS, TAPI NAK IKUT STRATEJI DIA JUGAK LAH.

           SEKARANG, KOMEN POST JADI SAMPINGAN SAHAJA BAGI KEJORA.

           KEUTAMAAN KEJORA NAK BERI KPD MENGAJAR ANJING🐕 BODOH TU, BUKAN UNTUK NAK JADIKAN ANJING🐕 DUNGU TU CERDIK, TAPI KLAU DIA DPT JADI “TAK BODOH” PUN CUKUP LAH.

           KAH KAH KAH.

          2. KEUTAMAAN TN PULA IA LAH MENDAPATKAN BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI SEDAR BAHAWA –

           KEPALA NYA KECIK, OTAK NYA SINGKAT, TAK DAPAT MEMIKIRKAN LEBIH DARI APA YANG DIA TAHU BERDASARKAN LULUSAN SJK NYA.

          3. KEUTAMAAN KEJORA PULA IA LAH MENDAPATKAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 INI SEDAR BAHAWA:

           KEPALA NYA KECIK, OTAK NYA SINGKAT, TAK DAPAT MEMIKIRKAN LEBIH DARI APA YANG DIA TAHU BERDASARKAN LULUSAN SJK NYA.

           KAH KAH KAH.

          4. DAN JUGA MENGIKUT BELASAHAN DIN REMOS KE ATAS ANJING🐕 TU, SUPAYA ANJING🐕 BETINA TUA ITU SEDAR BAHAWA:

          5. 1) TN Anjing🐕 “suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini”
           2) TN Anjing🐕 “nak jadi pak pacak lah itu ini.”
           3) TN Anjing🐕 “pengetahuan cetek”
           4) TN Anjing🐕 “Bahasa Melayu lintang pukang”
           5) TN Anjing🐕 “dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang”
           6) TN Anjing🐕 “mahu dilihat orang kononnya dia pandai”
           7) TN Anjing🐕 “akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.”
           8) TN Anjing🐕 “nak tunjuk pandai dan bermulut celupar”
           9) TN Anjing🐕 “dibenci oleh pengunjung blog.”
           10) TN anjing🐕 “asyik terus kena belasah…”

           KAH KAH KAH.

 24. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK RENTI2 MENYIBUKKAN BAHASA DIBLOG POLITIK.

  KEPALA NYA KECIK, OTAK NYA CAIR.

  1. SI BODOH BANGANG ITU TAK DAPAT MEMBEZAKAN MANA YANG PENTING, MANA YANG TIDAK.

   LULUSAN SJK, MANA LAH DIA BOLEH MEMIKIR LEBIH DARI SJK.

   1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 LEPASAN SJK MEMPERSOAL PASAL BAHASA?

    KAH KAH KAH.

    1. OH.. BM KITA KENA CEKAP BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI..

     KALAU TIDAK, ORG BOLEH TERTAWAKAN KITA…

     KAH KAH KAH.

     1. HANG INGAT TAK INSIDEN INI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 ?

      AKU BAGI SATU PANTUN KAT HANG:

      1. _____________________________________________________
       Anonymous
       26 June 2021 7:17 am
       Reply to Anonymous

       Nek TN 6:18 am,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Tajuk posting blog, seperti Nek tidak ambil peduli
       Tak pernah lekang dari mulut, kekasih Nek, Bg Ali
       Tapi kenapa asyik buat karutan tadika setiap kali?
       Ejekan kebudak-budakan nek tu Kejora dh mangli
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       Reply
       _____________________________________________________

       1. HANG JGN BUAT2 LUPA PULAK NO, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

        HANG JAWAB LAGU NI:

        1. ________________________________________________
         Anonymous
         26 June 2021 7:44 am
         Reply to Anonymous

         mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

         “kenapa asyik buat karutan”?

         Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

         Reply
         ________________________________________________

         1. HA HAH HAA…
          AWAT HANG JAWAB LAGU TU?

          AWAT HANG PI KATA “MANGLI” TU BAHASA BG ALI, HAH TN ANJING🐕?

          PASAI BG ALI DAH MANGLI DGN LUBANG PUKI LUAS HANG TU KOT? BG ALI KATA:
          “BG ALI DAH MANGLI LAH DGN LUBANG PUKI LUAS HANG TU TN OI.. RASA MCM DOK JOLOK BTG PELIAQ MASUK LUBANG KETAM SAJA…”

          KAH KAH KAH

          1. LEPAIH TU, HANG TERKANTOI BILA AKU TUNJUK DEFINISI “MANGLI” DARI KAMUS DEWAN (KD):

          2. ________________________________________________
           Anonymous
           26 June 2021 7:57 am
           Reply to Anonymous

           Nek TN 7:44 am,

           Maksud mangli
           by Abdul Rahman A Samad
           Mei 9, 2019

           mangli dalam bahasa Inggeris: mangli

           Maksud perkataan ini:
           [mang.li] | مڠلي

           Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

           Nak cari makna perkataan lain? Gunakan ruangan di bawah.
           https://makna.online/mangli/

           Reply
           ________________________________________________

          3. HARI TU, AKU INGAT LAGI, 26 June 2021…

           HANG MALU DAN CABUT LARI TERUS MENINGGAL BLOG BUDIN BELUM SAMPAI PUN JAM 8:00 PAGI.

           TEGHUIH HANG TAK MASUK DAH BLOG HARI TU.

           KAH KAH KAH.

          4. HA HAH HAA…

           AWAT JADI LAGU TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

           JAWABNYA, SEBAB HANG LEMAH BM. DULU HANG SJK, DOK BERKAWAN DGN CHINA HINDU SANGAT. KURANG BERKAWAN ORG MELAYU DAN MALAS MEMBACA.

           SEBAB ITU HANG LEMAH BM DAN TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “MANGLI”.

           KAH KAH KAH.

          5. EEIII… MALU NYERR…

           MALU.. MALU.. MMG SEPATUTNYA MALU…

           TAPI, HANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MANA RETI MALU.. HANG MALU SAT SAJA HARI TU… LEPAS TU HANG MASUK MAI DOK LAGAK JUAH LAGI MENDABIK DADA, PADA HAL PEMBACA SEMUA TAHU AKAN KEANGKUHAH-KEBONGOKAN HANG YG TAK ADA PENGHUJUNG TU..

           SEBAB KULIT MUKA HANG TU LEBIH TEBAL DARI 10 KEPING KULIT BABI🐖 TUA..

           KAH KAH KAH.

 25. LAGI KARANG BM SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖:

  ______________________________________________________
  Anonymous
  28 July 2021 7:45 am
  Reply to Anonymous

  DIA GERUN SEBAB TENTERA DI ARAH MENGAWAL KEADAAN, DEPA GUNAKAN THEIR NO-NONSENSE SOP TENTERA.

  BERGELIMPANG LAH YANG MELANGGAR PERINTAH BERKURUNG DI TEMBAK, TERMASUK ANJING2 NYA.

  Reply
  ______________________________________________________

  1. “DI ARAH”…???

   “ARAH” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

   DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

   KALAU DI DARAH KER, ATAU DI DAERAH KER, ATAU DI BESERAH KER, DI KAHERAH.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

   KAH KAH KAH.

   1. P/S:

    KALAU “DI ARAH” UTARA KE, ATAU “DI ARAH” SELATAN KER… ITU OK LAH.

    KAH KAH KAH.

    1. “DI TEMBAK”…???

     “TEMBAK” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

     DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

     KALAU DI TAMBAK KER, ATAU DI BABAK KER, ATAU DI PASAR LAMBAK KER.. ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

     KAH KAH KAH.

     1. KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YANG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU:

      1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DENGAN BETUL.
      2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

      KAH KAH KAH.

      1. ‘DI’ KENA DIRENGGANGKAN DARI PERKATAAN
       BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

       ‘DI’ KENA DURAPATKAN DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

       TAPI BENDA YANG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YANG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

       DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

       KAH KAH KAH.

       1. ________________________________________________
        Din Remos
        3 March 2021 10:02 am

        Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

        Reply
        ________________________________________________
        (Credit to Din Remos)

        1. MASA DIN REMOS TEGUR TU, IALAH 3 March 2021 10:02 am.. SUDAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

         SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITULAH YANG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG DAN TAMPIL MENEGUR.

         TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

         KAH KAH KAH.

         1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖!

          MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL BONGOK TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

          DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. LALU, DIA KOMEN KAT AKU, DENGAN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

          1. __________________________________________________
           Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply
           __________________________________________________
           (Credit to Din Remos)

          2. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖!

           DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA DAN PENENTANG BANG NON, MCM HANG JUGA.

           DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS DAN JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI DAN BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

           WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS DAN JIGIT SUKA KAT AKU.

           KAH KAH KAH.

          3. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖!

           DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA DAN PENENTANG BANG NON, MCM HANG JUGA.

           DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS DAN JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI DAN BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

           WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS DAN JIGIT SUKA KAT AKU.

           KAH KAH KAH.

          4. ITULAH BEZANYA ORANG BERHATI BUDIMAN DENGAN ORANG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YANG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

           KAH KAH KAH.

          5. HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

           ANTARA YANG AKU INGAT IALAH JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.

           TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YANG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

           KAH KAH KAH.

          6. KAH KAH KAH.. KASIHAN TN ANJING🐕
           MUKA BABI🐖 DIBENCI ORANG,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
           “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
           Poor upbringing not becoz parents busy working
           But her poor idiot parents were too busy fucking!
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  2. BODOH BANGANG BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH BENGKRAP HUJAH2 POLITIK NAK KELUARKAN HUJAH2 BAHASA.

   DEMIKIANLAH OTAK SJK NIH.

   1. BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 DAH BENGKRAP HUJAH2 POLITIK NAK KELUARKAN HUJAH2 “POLITAIK” PALAT LUBABG PUKI DIA PULAK.

    DAH TU, LEMAH BAHASA, SAMPAI DIKATANYA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI.

    DEMIKIANLAH OTAK SJK ANJING🐕 DUNGU MUKA BABI🐖 NIH.

    KAH KAH KAH.

 26. AHHHHHHHHHH, GOT MY MORNING FUN AND ENTERTAINMENT OUT OF BOTH WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA AND ZUNNUN THE LANUN.

  WHAT ELSE CAN I SAY … HELL OF A LOT OF SATISFACTION.

  1. AHHHHHHHHHH, GOT MY DAILY FUN AND ENTERTAINMENT OUT OF “BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖”.

   WHAT A NICE PLEASURE, KNOCKING HER HEAD AND KICKING HER ASS.

   WHAT ELSE CAN I SAY … HELL OF A LOT OF SATISFACTION.

   KAH KAH KAH.

   1. BUDAK KECIK WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENGEJEK DAN MENGULANG APA YANG DI KATA.

    KEPALA KECIK, OTAK BENGKRAP.

 27. KELUARKAN KOMEN2 YANG BERISI, BERKUALITI, YANG ADA STANDARD LAH, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

  TAK MEMALUKAN DIRI KAMU SANGAT.

  1. JANGAN BODOH SANGAT NAK BEREMEH TEMEH DI SINI.

   KOMEN BLOG POST ITU, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

   YANG LAIN AKAN BALUN TIBAI DAN BANTAI KAMU TAPI IKUT BLOG POST JUGA.

  2. KELUARKAN KOMEN2 YANG BERISI, BERKUALITI, YANG ADA STANDARD LAH, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖!

   BUKAN HANYA MENCERCA MAKI & ASYIK KELUARKAN HUJAH “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI KAMU.

   TAK MEMALUKAN DIRI KAMU SANGAT.

   KAH KAH KAH

 28. Anonymous
  28 July 2021 7:29 am

  “DI GONTOLKAN”…???

  ” GONTOLKAN” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

  DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

  KALAU DI SANDAKAN KER, ATAU DI SILABUKAN KER, ATAU DI PEKAN KER, DI KEDAI MAKAN.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

  KAH KAH KAH.

  1. KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

   1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DENGAN BETUL.
   2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

   KAH KAH KAH.

   1. ‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
    BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

    ‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

    TAPI BENDA YANG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YANG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

    DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

    KAH KAH KAH.

    1. ________________________________________________
     Din Remos
     3 March 2021 10:02 am

     Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

     Reply
     ________________________________________________
     (Credit to Din)

     1. MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

      SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG DAN TAMPIL MENEGUR.

      TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

      KAH KAH KAH.

      1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

       MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL BONGOK TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

       DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. LALU, DIA KOMEN KAT AKU, DENGAN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

       1. ________________________________________________
        Din Remos
        9 March 2021 8:16 am
        Reply to Anonymous

        Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

        Reply
        ________________________________________________
        (Credit to Din)

        1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

         DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA DAN PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

         DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI DAN BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

         WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS DAN JIGIT SUKA KAT AKU.

         KAH KAH KAH.

         1. ITULAH BEZANYA ORANG BERHATI BUDIMAN DGN ORANG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

          KAH KAH KAH.

          1. HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

           ANTARA YANG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
           TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YANG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

           KAH KAH KAH.

          2. KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
           MUKA BABI🐖 DIBENCI ORANG,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
           “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
           Poor upbringing not becoz parents busy working
           But her poor idiot parents were too busy fucking!
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 29. Hah, got my morning fun and entertainment on and out of DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

  Bersedia berbalah lagi di sini bila2 perlu. Dengan sesiapa pun yang tidak hormati Perlembagaan negara, mulut celupar dsb nya.

  1. Perlembagaan ciptaan dan peninggalan British yang mengarut dan carut marut tu kah?

   Dan kerana menentang perlembagaan itulah juga Ibrahim dan orang2 di Memali dibunuh?

   Begitukah wahai non berotak penjajah British 6.44 am?

 30. babi2 yg kini berserban berjubah dah mula menunggang perlembagaan sepertimana babi2 menunggang agama dgn dalil & helah..

  kini berhadapan dgn neraka sedangkan babi2 ini asyik mabuk dgn syurga ….

  apekah tuak #melayu2isle yg telah membuat mereka lupa hingga menjadi haiwan belaka

  1. Kamu yang mengguna istilah kasar adalah babi.

   DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

   Menuduh menjadi haiwan itu mengarut. Maka Pukimak lah kamu.

   1. Sebenarnya semua tulisan kamu tu adalah diri kamu itu sendiri wahai non 6:39. Itu tentang diri kamu, ya diri kamu sendiri semua itu. Kamu tak tahu sbb KAMU TIDAK SEDAR DIRI.

    1. CHEAPSKATE COMMENT.

     TRY TO DO BETTER LAH, DOL.

     KALAU TAK FAHAM APA AKU CAKAP, KASI TAHU LAH DISINI.

    2. KOMEN MURAHAN.

     TRY TO DO BETTER LAH, DOL.

     KALAU TAK FAHAM APA AKU CAKAP, KASI TAHU LAH DISINI..

     1. “DISINI”…???

      “SINI” TU PERBUATANNYA MCM MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

      MCM HANG KULUM BTG PELIR BANG ALI KER ATAU MCM BG ALI JIKAT BIJI KELENTIT PANJANG HANG TU?

      KALAU DISINDIR KER, ATAU DISIHIR KER, ATAU DISITA KER, DISIRAM KER.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

      KAH KAH KAH.

      1. KEJORA RASA MMG DAH LEBIH 5 BULAN YANG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

       1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DENGAN BETUL.
       2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

       KAH KAH KAH.

       1. ‘DI’ MESTI RENGGANG DARI PERKATAAN
        BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

        ‘DI’ MESTI RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

        TAPI BENDA YANG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YANG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

        DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

        KAH KAH KAH.

        1. ________________________________________________
         Din Remos
         3 March 2021 10:02 am

         Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

         Reply
         ________________________________________________
         (Credit to Mr Din Remos)

         1. MASA DIN REMOS TAMPIL MENEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

          SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG DAN TAMPIL MENEGUR.

          TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

          KAH KAH KAH.

          1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI!

           MASA ITU, SUDAH SEBULAN LEBIH AKU DOK MENGAJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL BONGOK TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

           DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. LALU, DIA KOMEN KAT AKU, DENGAN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

          2. ________________________________________________
           Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply
           ________________________________________________
           (Credit to Mr Din Remos)

          3. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖!

           DIN REMOS, MACAM DGN JIGIT JUGAK, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA DAN PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

           DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI DAN BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

           WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS DAN JIGIT SUKA KAT AKU.

           KAH KAH KAH.

          4. ITULAH BEZANYA ORANG BERHATI BUDIMAN DENGAN ORANG HATI BERKUMAN DAN TIDAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

           KAH KAH KAH.

          5. HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

           ANTARA YANG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.

           TAPI MMG RAMAI JUGA ‘ANON’ YANG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

           KAH KAH KAH.

          6. HA HAHHAA..PADAN MUKA TN ANJING🐕
           MUKA BABI🐖 DIBENCI ORANG,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
           “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
           Poor upbringing not becoz parents busy working
           But her poor idiot parents were too busy fucking!
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 31. YDP Agong bertindak di atas nasihat Perdana Menteri. Ini sistem yang dipraktikkan sejak sebelum dan selepas Merdeka.

  Sistem British yang Malaya dan Malaysia ikut. Pengaruh British yang meng kolonize negara ini demikian lama.

  Selagi cara itu berlaku dan dilakukan, takda masalah bagi negara ini. Jika tidak, itu melanggar undang2. Undang2 bertulis dan tidak bertulis.

  1. Takda soal darurat sudah di batal, kalau sudah, takda soal PERKENAN AGONG BATAL DARURAT BARU MAHU DIPOHON JUMAAT NANTI.
   Siapa yang buat salah mesti di ambil tindakan ke atas nya. Ini bukan demokrasi Swahili. Ini demokrasi berParlimen ikut cara British.

   1. “di batal”…???

    “batal” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

    DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

    KALAU DI BANTAL KER, ATAU DI HOSPITAL KER, ATAU DI BATU KER, DI BADAN.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

    KAH KAH KAH.

    1. KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

     1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
     2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

     KAH KAH KAH.

     1. ‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
      BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

      ‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

      TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

      DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

      KAH KAH KAH.

      1. ________________________________________________
       Din Remos
       3 March 2021 10:02 am

       Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

       Reply
       ________________________________________________

       1. MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

        SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

        TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

        KAH KAH KAH.

        1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

         MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

         DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

         1. ________________________________________________
          Din Remos
          9 March 2021 8:16 am
          Reply to Anonymous

          Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

          Reply
          ________________________________________________

          1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

           DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

           WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

           KAH KAH KAH.

          2. ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

           KAH KAH KAH.

          3. HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

           ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
           TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

           KAH KAH KAH.

          4. KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
           PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
           “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
           Poor upbringing not becoz parents busy working
           But her poor idiot parents were too busy fucking!
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    2. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH MENGARUT LAGI, MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

     DIA BEGITU SELALU MENGGONTOL DI SINI, DEMIKIAN SELALU JUGA DI GONTOLKAN, MAKA MEMBALUN DIA TIDAK LAGI PRIORITI.

     AKAN DIBUAT DEMIKIAN LAGI BILA SELESA MASA DAN TUGAS HARIAN.

     1. BILA WAK GONTOL DAH BENGKRAP HUJAH2 POLITIK, MENGARUT LAH DIA.

      KEPALA NYA KECIK, OTAK NYA CAIR.

     2. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 PERSOAL PASAL KOPIPES?

      KAH KAH KAH

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
      Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
      Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
      Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
      🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖,

       KAH KAH KAH

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
       Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
       Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
       Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      2. WOI WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

       TULIS KOMEN BARU LER.

       JANGAN MALAS SANGAT.

       BOSAN PEMBACA KAU BUAT.

   2. Sian nyerrr, masih ada melayu jajahan British ni rupanya. Otak non 6:13 am nih masih belom merdeka. cian cian ciannyerrrrrrrrrrrr………..

    1. NYATA BUDAK KECIK MENULIS KOMEN DI ATAS NIH, MENGATA “cian cian …”

     1. MENGKOPIPES AJER RETI NYA.

      KEPALA KECIK, OTAK CAIR.

      TAK BERUPAYA NAK KARANG DAN TULIS KOMEN BARU.

  2. Jelas kamu ini sakibaki wakil penjajah British. Jiwa dan raga serta otak masih terjajah. Tak heranlah hinggakan bangsa sendiri dijajahnya. Poor u non 6:04 am.

   1. You don’t even understand what you are talking about, Stu.

    Apatah lagi apa orang lain cakap.

    1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.

     TULIS KOMEN BARU LER.

     JANGAN MALAS SANGAT.

     BOSAN PEMBACA KAU ASYIK BUAT KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA TUH.

     KAH KAH KAH.

     1. Bravo Bro anon 8:00 am,

      KASI TIBAI KAW KAW LAGI SAMA ITU BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH…

      KAH KAH KAH.

 32. PM skrng bukan saja tercirit malah dah jadi Bangkai bernyawa. KEsana ke sini…terkebil2, melopong, buat muka bodoh. Dihentam kiri kanan di dlm Parliment. Agaknya teloq dah tersedut masok perot..kecot takot buka mulot lagi kena hentam kaw2. Tu pasal PMLari dari hadir soal sessi jawab sebelah ptg. Diserah MOF Zafrool jadi tukang jawab. AbahLEmbu woi ! klu hang dah tak nak jawab2 apa2, setakat masih nak pegang jawatan PM perthan kuasa…baik hang lantek saja Zafrool tu la jadi PM..soh dia jawab semua . Pi mampoi lah lu PMLari soal jawab parlimen.

  1. Kamu pompuan ke? Cakap “teloq dah tersedut masok perot..kecot takot ..” macam kamu ada teloq juga.

   1. Dia pompuan ke jantan ke sajat ke at least dai ada nama. Berani daripada kau yang tak bernama macam hantu raya belaan yadin cirit

    1. OTAK BUDAK KECIK LAGI DIA NIH.

     BODOH BANGANG TAK SEDAR KAMU BUKAN GUNA NAMA SEBENAR.

     GUNA NAMA SAMARAN PUN PILIH NAMA YANG BODOH.

     JUGA BODOH BANGANG TAK RETI MENILAI KOMEN.

    2. BODOH BANGANG TAK SEDAR TARO = ANONYMOUS.

    3. Bagus Bro Taro,

     Kasi tibai lagi sama itu Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 tuh…

     KAH KAH KAH.

     1. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENGGUNA NAMA SAMARAN LAIN LAGI.

      SEKARANG GUNA NAMA TARO PULAK.

      KEBUDAK KECILAN NYA TAK RENTI2.

      HAH, GUNA BAHASA TINGGI AKU KALI NIH.

      hehe

      1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUDUH KEJORA MENGGUNA NAMA SAMARAN LAIN LAGI.

       SEKARANG TUDUG GUNA NAMA TARO PULAK.

       KEBEBALAN & KEBODOHAN NYA TAK RENTI2.

       HAH, GUNA BAHASA TINGGI AKU KALI NIH.

       hehe

       KAH KAH KAH.

       1. HA HAH HAA…

        PADAN MUKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 KENA TIBAI DGN TARO SBB ANJING TU KOMEN ‘PERIBADI’ DEKA TIJAH, BUKAN KOMEN PASAL KANDUNGAN KOMEN..

        KAH KAH KAH.

 33. bingai2 yv sedang mabuk dgn tuak jenana #melayu2isle mula melihat ‘syurga’ yg selama ini di bina melalui rampasan tebuk atap kini bertukar menjadi ‘neraka’ akhir nya….

  sedikit demi sedikit mula mencari perlindungan kembali ke pusat pemulihan dan menjauhi ketagihan tuak #melayu2isle yg selama ini di usahakan dari manor rusila hadi.

  kini babi2 yg berserban berjubah berketayap mula merasai, ‘syurga’ dgn sekelip mata berubah menjadi ‘neraka’ akhir nya…

  negeri2 yg selama ini menjadi markas perusahan kilang tuak2 #melayu2isle di Kelangtang, Nganu & Kedah, seperti yg berlaku di perancis ‘reign of terror’ akan memusnahkan bibit2 kesundalan yg telah lama menghantui penyokong2 tegar mereka….

  babi2 mula sedar bahawa tempat mereka hanya di kandang. tapi banyak akan memilih sebagai refugee ke dlm hutan …

  kesian, taraf manusia berakhir menjadi binatang….

  1. Betul, kamu antara yang menjadi binatang.

   DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

   Menuduh secara liar sahaja maka mengarut lah kamu. Takda bukti, fakta atau penerangan pun bagi tuduhan liar kamu.

 34. RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Rakan2 silalah tampil, utk membuat coretan tinta
  Tapi sentiasa lah jaga, adab sopan dan tutur kata
  Jgn le asyik dipamir kebodohan, serupa dgn unta
  Hal bontot berak & tahi..tak usahlah dibuat cerita
  Kebodohan spt pak Kadok usah le dibuat senjata
  Usah le tampil, nak jadi hero taik kucing semata2
  Bkn ler apa, kot kwn marah, depa luku kepala kita
  Nanti..kita terpaksa lari dek tk tahan seksa derita
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Yg kat atas & bawah itu..adalah pantun2 nasihat!
   Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat
   Sewajarnya kepala org itu kena dipaku dan pahat
   Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. P/S:

    PANTUN2 YG DIBERI ADALAH PANTUN NASIHAT UMUM DAN TIADA NAMA SIAPA PUN DISEBUT.

    KALAU ADA YG TERASA, NASIB LAH.

    BAGI YG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA.

    KAH KAH KAH.

  2. Ini adalah komen2 Wak Gontol Kejora Kojolla yang mengajak pembaca menulis komen tapi kasi amaran

   luku kepala …
   Nanti..kita terpaksa lari dek tk tahan seksa derita”.

   KEPALA BAPAK DIA, ikut kata Najib Klepto wal Jibo.

   KEPALA ATOK DIA, kata aku yang tak berpangkat.

   1. Kat atas adalah komen Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet Muka Babi Gila Babi yg terasa diberi amaran

    “luku kepala …
    Nanti..kita terpaksa lari dek tk tahan seksa derita”.

    KEPALA BUTUH PAK DIA, ikut kata Kejora Hero wal Sado.

    LUBANG PUKI DIA, kata Kejora lagi.

    KAH KAH KAH.

    1. MENCARUT AJER TAHU NYA SI BIADAB DAN KURANG AJAR WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

     EMAK BAPAK NYA KUAT SEKS, SIBUK SANGAT BERHOKHOK PAGI PETANG SIANG MALAM, TAK SEMPAT MEMBIMBING NYA DI MASA KECIL.

     BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER DI MASA DEWASA.

     1. DLM PANTUN DI ATAS, ADA DISEBUT:
      “Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat”.

      BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖TAMPIL MENGAKU DIRI PENYANGAK DUNGU ITU.

      KAH KAH KAH.

      1. KAH KAH KAH.

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       TN anjing jalang tampil, utk mmpamir kedunguan
       Sbg penyangak..anjing itu tampil buat pengakuan
       Tapi silap ler dia sudah pergi jolok sarang tebuan
       Awal2 lagi..anjing anak haram ini dah dpt habuan
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. KAH KAH KAH.

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Bagi yg tk berkenaan, pantun tu Kejora suruh abai
        Tapi, ia disambut, oleh TN Anjing betina ma ci bai
        Ini TN Anjing kurangajar biadab mahu lagak lebai
        Sbb itu..anjing betina gila ini, Kejora asyik jer tibai
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. KAH KAH KAH.

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
         Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
         Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
         Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

         1. KAH KAH KAH.

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
          Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
          Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
          Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          1. KAH KAH KAH.

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
           Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
           Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
           Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          2. KAH KAH KAH.

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
           Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
           Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
           Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          3. KAH KAH KAH.

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
           Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
           Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
           Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          4. MENGARUT “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA AJER TAHU NYA SI BIADAB DAN KURANG AJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH.

           EMAK BAPAK NYA KUAT SEKS, SIBUK SANGAT BERKONGKEK PAGI PETANG SIANG MALAM, TAK SEMPAT MEMBIMBING NYA DI MASA KECIL.

           BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN JALANG JUAL PUKI DI MASA DEWASA.

           KAH KAH KAH.

          5. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 CAKAP PASAL TAK DIBIMBING?

           KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
           Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
           Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
           Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
           🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      2. MENG KOPIPES AJER RETI NYA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

       MENCARUT, MENGKOPIPES … PUNYA PARIAH PENDIRIAN NYA

       1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 PERSOAL PASAL KOPIPES?

        KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
        Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
        Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
        Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
        🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA

        1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖,

         KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
         Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
         Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
         Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA

 35. lain pula dgn babi2 tegar #sinyanyuktua97 aka atuk saka, species2 ini lain bentuk mabuk nya, Mageran aka Majlis Tindakan Negara tuak kegemaran mereka

  1. Kamu pula gemar menuduh tanpa memberi penerangan pun.

   Apa tak baik nya Mageran aka Majlis Tindakan Negara tak kamu sebut pun.

   Di kata bodoh bangang, marah.

   DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT. Menuduh secara liar, takda bukti, fakta atau penerangan pun bagi tuduhan liar kamu, maka Pukimak lah kamu.

   1. “Di kata”…???

    “kata” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖?

    DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

    KALAU DI KOTA KER, ATAU DI KERETA KER, ATAU DI PETA KER, DI TAKHTA.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

    KAH KAH KAH.

    1. KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

     1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
     2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

     KAH KAH KAH.

     1. ‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
      BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

      ‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

      TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

      DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

      KAH KAH KAH.

      1. ________________________________________________
       Din Remos
       3 March 2021 10:02 am

       Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

       Reply
       ________________________________________________

       1. MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

        SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

        TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

        KAH KAH KAH.

        1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

         MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

         DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

         1. ________________________________________________
          Din Remos
          9 March 2021 8:16 am
          Reply to Anonymous

          Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

          Reply
          ________________________________________________

          1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

           DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI & BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

           WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

           KAH KAH KAH.

          2. ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

           KAH KAH KAH.

          3. HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

           ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
           TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

           KAH KAH KAH.

          4. KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
           PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
           “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
           Poor upbringing not becoz parents busy working
           But her poor idiot parents were too busy fucking!
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    2. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH MENGARUT LAGI, MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA NYA. MENCARUT “PELIR BANG ALI” YANG DI RINDU NYA.

     DIA BEGITU SELALU MENGGONTOL DI SINI, DEMIKIAN SELALU JUGA DI GONTOLKAN, MAKA MEMBALUN DIA TIDAK LAGI PRIORITI.
     AKAN DIBUAT DEMIKIAN LAGI BILA SELESA MASA DAN TUGAS HARIAN.

     1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 DAH MALU LAGI, BILA KEJORA KOPIPES KOMEN2 LAMA.
      MENGURUT “PELIR BANG ALI” YANG DIRINDU NYA.

      DIA BEGITU SELALU MENGGENTEL KELENTIT DI SINI, DEMIKIAN SELALU JUGA TETEK LABUH NYA DIGENTELKAN, MAKA MEMBALUN DIA TIDAK LAGI PRIORITI.
      AKAN DIBUAT DEMIKIAN LAGI BILA SELESA MASA DAN TUGAS HARIAN.

      KAH KAH KAH.

 36. RAKAN-RAKAN BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
   Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
   Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
   Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
   Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
   Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
   Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
   Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Dimulakan dgn lemah lembut..nasihat didendang
    Tapi, org yg memberi nasihat pun, bleh meradang
    Tengok juga le, bagaimana komen balas dihidang
    Bergantung juga kpd keadaan musuh bertandang
    Bak kata org rancak tarian tu ikut rentak gendang
    Kejora amik pakai apa yg seorang pernah cadang
    Kata org itu..pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
    Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Wak Gontol Kejora Kojolla menyebut menghormati rakan2 blog. Tapi selepas itu dia beri amaran “taji, debu lantai .. kena jamah”.

   KEPALA BAPAK DIA.

   1. Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 perasan yg dia termasuk disebut menghormati rakan2 blog. Selepas itu anjing🐕 tu terasa diberi amaran “taji, debu lantai .. kena jamah”.

    KEPALA BUTUH PAK DIA.

    KAH KAH KAH.

    1. KAH KAH KAH.

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
     Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
     Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
     Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. KAH KAH KAH.

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
      Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
      Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
      Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. KAH KAH KAH.

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
       Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
       Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
       Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. KAH KAH KAH.

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
        Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
        Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
        Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. KAH KAH KAH.

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
         Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
         Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
         Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 37. bibit2 kesundalan puak2 penunggang tuak cap #melayu2isle kian terserlah,….

  bagaimana gaya utk melakukan. ‘damage control’ terhadap ‘collateral descend’ yg bermula dgn peristiwa mabuk di memali sampai kemuncak nya terkini di parlimen

  apekah bisa tuak #melayu2isle alah dgn virus covids hingga kegagalan mencecah angka melebihi 1,000,000 pesakit…

  ish ? ish ! ish……

  babi2 jenama #melayu2isle dgn serban, jubah & ketayap kini kebinggungan…

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

   DIA ASYIK MENGARUT KISAH MEMALI TAPI GERUN NAK SEBUT PERISTIWA 13 MEI 1969.

   MAKA PUKIMAK LAH DIA.

   1. DIA GERUN SEBAB TENTERA DI ARAH MENGAWAL KEADAAN, DEPA GUNAKAN THEIR NO-NONSENSE SOP TENTERA.

    BERGELIMPANG LAH YANG MELANGGAR PERINTAH BERKURUNG DI TEMBAK, TERMASUK ANJING2 NYA.

 38. #melayu2isle satu jenama bingai ….

  bingai yg tak sedar akan ke’bingai’an itu bingai..

  #isle yg tak sedar akan #melayu2isle itu #melayu..

  seperti ke’bingai’an babi bernama takiyudin, sebelum ke parlimen, terlebih menunggang tuak cap #melayu2isle, lalu naik stim, lupa diri, dgn berkata..

  ‘document speaks louder than word’, sambil memegang dan melambai document pengesahan darurat sudah di batalkan ….

  tuak #melayu2isle, yg di tunggang lalu membuat babi bernama takiyudin meneruskan bingai tak sedar diri nya utk berkata..
  .
  tarikh perbatalan pd 21hb Julai 2021….

  kini, bingai2 jenama #melayu2isle sesama mereka terpinga2, hingga babi bernama annuar musa mencelah, lalu berkata…

  ‘pembatalan sedang dlm process utk mendapat pengesahan …’

  apekah babi bernama annuar musa, hanya meminum seteguk tuak #melayu2isle sj jika di bandingkan dgn babi bernama takiyudin yg menunggang segelas penuh tuak tersebut….

  apekah ramuan tuak cap #melayu2isle dari dapur hadi kini di usahakan oleh assmin menteri MITI

 39. kaum lebai ala kaki sapu & penyapu ‘syurga’ mereka , sungai2 yg mengalirkan tuak2 jenama #melayu2isle….

  kaum lebai2 ala kaki sapu & penyapu syurga mereka, berkeliaran nonok2 puki penjenamaan #melayu2isle

  maka menyuluh ‘allah’ dl. celah lubang puki, satu tuntutan

  maka tak hairan, babi2 bila terminum tuak jenama #melayu2isle, tiba2 mereka berserban & berjubah…

 40. RASANYA KALU KU PUJUK-PUJUK

  TUAN ZUNNUN AKAN LEMBUT HATINYA

  LAST-LAST,DIA BERSAMA KAMI

  KE…….SYURGA IDAMAN KITA

  JOM JOIN (slogan kami)

 41. lebai takiyudin tersilap langkah …..

  lain kali jgn tunggang tuak cap #melayu2isle, hingga membuat diri kemabukan tak sedar bila mengeluarkan kata2….

  yg dok menunggang tuak cap #melayu2isle sebelum ‘taklimat’ di dewan, di buat mengikut arahan siape….

  1. SEKARANG DAH TAK KESAH,MABOK KE TAK MABOK

   YANG PASTI…..JALAN KE SYURGA IDAMAN

   JOM JOIN TUAN ZUNNUN

   SEDERAP LANGKAH BERSAMA

Leave a Reply

Your email address will not be published.