ZAHID HAMIDI JANGAN ULANGI KESILAPAN NAJIB

UMNO tidak akan kalah PRU14 lalu jika Najib Razak mengadakan pilihanraya lebih awal, misalnya pada penghujung 2016 atau bila-bila masa di tahun 2017.

Tetapi, disebabkan Najib melewatkan PRU14 sehingga Mei 2018 iaitu betul-betul genap lima tahun setelah PRU13 diadakan pada April 2013, itulah yang menjadi punca kekalahan UMNO dan BN.

Dengan Najib menunda tarikh PRU14 sehingga Mei 2018, tidak mengadakannya lebih awal, bukan saja kemarahan rakyat kepada beliau dan UMNO kian memuncak, malah ia juga memberi ruang kepada PH yang dipengerusikan Tun Mahathir Mohamad ketika itu untuk menyelesaikan beberapa isu seperti pengagihan kerusi, penggunaan logo, calon Perdana Menteri dan sebagainya.

Dengan masa yang lebih panjang diberikan itu juga, Tun Mahathir dan PH mempunyai banyak waktu untuk menjelajah ke seluruh negara bertemu rakyat, meski dalam keadaan pelbagai kemudahan diterimanya selaku bekas Perdana Menteri telah ditarik balik.

Kiranya Najib tidak menunggu sehingga Mei 2018 untuk membubarkan Parlimen, peluang untuk UMNO dan BN dapat dikalahkan adalah tersangat tipis.

Realitinya, UMNO dan BN dikalahkan ketika ia sedang berkuasa dan sewaktu semua kuasa terkumpul dalam kepungan Najib, suatu keadaan yang sebenarnya sukar bagi PH sebagai pembangkang ketika itu.

Kunci kekalahan itu hanya satu – Najib lambat membubarkan Parlimen dan tidak cepat mengambil peluang di ketika PH belum begitu kemas persiapannya.

Beberapa pemimpin PH, selepas kemenangan dalam PRU14 itu, tidak berselindung mengakui, mereka tidak mungkin menang jika pengundian lebih diadakan lebih awal daripada Mei 2018.

Hari ini, walaupun merupakan sebahagian daripada kerajaan, namun ia bukan lagi tunjang kuasa dalam pemerintahan.

UMNO sebaliknya hanya sebagai penumpang dengan pemegang stereng kuasa ialah Mahiaddin Md Yasin daripada Bersatu.

Begitu pun, suatu kelebihan yang ada pada UMNO ketika ini, meskipun ia hanya penumpang yang sudah acapkali tidak puas hati dengan kerajaan, ia berada dalam kedudukan yang boleh untuk menumbangkan kerajaan pada bila-bila masa dimahukan berbuat demikian.

Bila-bila masa saja jika UMNO mengumumkan menarik sokongan dan keluar daripada kerajaan, maka tumbanglah PN dan berakhirlah juga kekuasaan Mahiaddin sebagai Perdana Menteri.

Namun, seperti yang kita sedia maklum, sementara UMNO sentiasa ada perasaan tidak puas hati dan ingin kembali berkuasa penuh sebagai parti yang dominan serta enggan selama-lamanya berkedudukan sebagai penumpang, parti itu masih mewarisi apa yang dilakukan Najib sebelum PRU14 lalu iaitu lambat dan terhegeh-hegeh dalam bertindak.

Memutuskan hubungan dengan Bersatu sudah dan membuat ketetapan menarik sokongan kepada Mahiaddin selaku Perdana Menteri juga sudah dimuktamadkan, tetapi UMNO nampaknya masih tiada keberanian untuk keluar daripada kerajaan.

Ikut logik dan hukum dalam cerai-berai, kalau sudah memuktamadkan kata mahu berpisah, tentulah tidak mahu lagi tinggal serumah.

Namun, pelik lagi ajaib, sementara tidak lagi menyokong Mahiaddin, UMNO masih mahu berada dalam kerajaan yang dipimpin oleh pemimpin yang tidak lagi disokongnya itu, bahkan macam kemaruk pula bila ditawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri.

Dengan sekadar menarik sokongan yang disertai dengan gesaan agar Mahiaddin harus berundur, tetapi tidak keluar meninggalkan rumah bersama kain baju dan pakaian, Perdana Menteri bukan saja tidak jatuh, malah seperti diberi lebih banyak masa untuk berfikir dan mencari jalan bagi mengekalkan lagi kuasa dalam tangannya.

Kalau diperhatikan, situasi ini tidak banyak berbeza dengan keadaan ketika Najib mahu dijatuhkan pada Mei 2018 lalu, beliau sedar sedang diusaha untuk dijatuhkan, namun memberi banyak ruang dan peluang kepada musuhnya mengukuhkan kedudukan.

Sekarang pula, UMNO mahu menjatuhkan Mahiaddin dan menukar Perdana Menteri, tetapi dalam masa yang sama terus memberi banyak masa kepadanya untuk kekal berkuasa.

Dalam keadaan sekarang, jika sungguh mahu menjatuhkan Mahiaddin, UMNO bukan saja harus serta-merta menarik sokongan, malah serta-merta juga membuat keputusan keluar daripada kerajaan.

Lagi banyak masa diberi kepada Mahiaddin atau jika UMNO terus bertangguh-tangguh untuk menjatuhkan musuh, ia sama saja seperti Najib melewat-lewatkan pembubaran Parlimen pada 2018 dahulu.

Lihat saja sebelum ini bagaimana Mahiaddin sedikit demi sedikit dapat mengkucar-kacirkan UMNO, satu demi satu dan berterusan hingga yang terakhir berjaya memerangkap parti itu dengan melantik Timbalan Perdana Menteri, bermakna lagi banyak masa diberi, lagi banyak peluang untuk Perdana Menteri merancang pelbagai perkara demi kepentingan kuasanya.

Sepatutnya di peringkat ini UMNO sudah sedar bahawa melewat-lewatkan lagi masa untuk menjatuhkan Mahiaddin adalah suatu kerugian buat mereka.

Kalau Najib yang sedang berkuasa pun boleh tergolek kerana melengahkan masa dan lambat mengadakan pilihanraya, Zahid Hamidi juga pasti menempah nasib yang sama jika terus bermain-main dengan masa. (ShahbudinHusin 18/07/2021)

4.6 7 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 18 July 2021 — 9:19 am
Subscribe
Notify of
guest
263 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
19 July 2021 9:23 am

MEMANG PATUT SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO DIHUKUM RAKYAT…BIAR PEJUANG HUDUD JADI PENGUASA NEGARA…….. MEMANG SAH PHD4PIG BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ HARTA UMAT ISLAM DILELONG DAN DIGADAI……… “Reinvent Umno” Macam Mana Lagi?…….. . Yes, I agree with Mariam’s suggestion. Turn Umno into a multi-racial party and let all the Malay nationalists leave Umno and join PPBM. Guess what will happen after that? That’s right, PPBM will turn into the largest Malay political party and will transform into ‘Umno Baru Lebih Baru’. Here we go again. Yet another nonsense article from Pakatan Harapan’s Mariam Mokhtar and Umno’s Free Malaysia Today.… Read more »

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:39 am

WOI..ADA LAGI KER KARANGAN ‘BODOH TAIK’ BUDAK TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 ?

BAK MEH SINI, CIKGU KEJORA NAK TOLONG PINDA DAN PERBETULKAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:32 am

GAMAK NYA ANAK CUCU BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH TAK TAHU DIA MEMBODOHKAN DIRI DI BLOG SEPERTI INI.

KALAU TAHU, MEREKA MESTI KELUAR AIR MATA MELIHAT TABIAT BUDAK KECIK NYA. BUKTI DIA DAH NYANYOK / SENILE DAN JUGA GILA BABI🐖.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:07 am

GAMAK NYA ANAK CUCU WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH TAK TAHU DIA MEMBODOHKAN DIRI DI BLOGGS SAPERTI INI.

KALAU TAHU, MEREKA MESTI KELUAR AIR MATA MELIHAT TABIAT BUDAK KECIK NYA. BUKTI DIA DAH NYANYOK / SENILE.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:32 am
Reply to  Anonymous

GAMAK NYA ANAK CUCU BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH TAK TAHU DIA MEMBODOHKAN DIRI DI BLOGGS SAPERTI INI.

KALAU TAHU, MEREKA MESTI KELUAR AIR MATA MELIHAT TABIAT BUDAK KECIK NYA. BUKTI DIA DAH NYANYOK / SENILE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:01 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 CUBA ALIH TIANG BILA TAK MAMPU TANGKIS HUJAH YG KEJORA BAGI PASAL “WISENESS” DI BAWAH TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:17 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MASIH MAHU MENGARUT PASAL ISTILAH YANG TELAH DI SEBUT TAK RENTI2 SEJAK 1-2 HARI YANG LALU.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:35 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MASIH MAHU MENGARUT MENEGAK BENANG BASAH PASAL ISTILAH “WISENESS” YANG TELAH DIA SEBUT TAK UJUD DLM BI SEJAK BEBERAPA HARI YANG LALU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:57 am

TAK LAMA LAGI BUDIN AKAN KELUARKAN BLOG POST BARU.

MESTI TERUSKAN MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 DI SINI.

SAMBUNG DI BLOG POST BARU.

SEBAB BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OTAK KOTOR, MULUT PENUH TAHI BABI🐖, MESTI DIBASUH DENGAN BALUNAN, BANTAIAN DAN TIBAIAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:12 am
Reply to  Anonymous

LITTLE AMUSES THE NUISANCE, WHAT MORE THE FOOL.

YANG LAIN2 TUH KOT DIA TAK FAHAM, TAPI FOOL DIA FAHAM.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:46 am

TAK LAMA LAGI BUDIN AKAN KELUARKAN BLOG POST BARU.

MESTI TERUSKAN MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DI SINI.

SAMBUNG DI BLOG POST BARU.

SEBAB WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA OTAK KOTOR, MULUT PENUH TAHI, MESTI DIBASUH DENGAN BALUNAN, BANTAIAN DAN TIBAIAN. .

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:50 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TIDAK ADA PERASAAN TANGGUNG JAWAB. DIAM DENGAN ANAK NYA TAPI TAK DI KASI MENJAGA CUCU2 NYA.

MAKA MERAYAU LAH DIA DI BLOGS MENGELUARKAN KOMEN2 YANG TAK BERTANGGUNG JAWAB JUGA.

MAKA DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI BERTERUSAN.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:59 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TIDAK ADA PERASAAN TANGGUNG JAWAB. DIAM DENGAN ANAK NYA TAPI TAK DI KASI MENJAGA CUCU2 NYA.

MAKA MERAYAU LAH DIA DI BLOGS MENGELUARKAN KOMEN2 YANG TAK BERTANGGUNG JAWAB JUGA.

MAKA DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI BERTERUSAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:10 am
Reply to  Anonymous

MENCARUT DAN MENGARUT SAJA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

BERUK LAH KATAKAN, DI KEBUN DIA ASYIK MEMATAHKAN DAHAN DAN RANTING POKOK BUAH2AN. DESTRUCTIVE.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:37 am
Reply to  Anonymous

MEMBEBEL NAK TUNJUK TERLAJAK PANDAI MCM KELDAI SAJA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH.

ANJING LAH KATAKAN, MERATA-RATA DIA ASYIK MENYALAK DAN SELONGKAR TONG SAMPAH, DESTRUCTIVE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:40 am

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH BELUM PUKUL 5 PAGI PUN DAH NAK CARI GADUH.

BIADAB DAN KURANG AJAR BETUL.

TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL NYA.

BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER DI MASA DEWASA.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:56 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH BELUM SUBUH LAGI PUN DAH NAK CARI GADUH.

BIADAB DAN KURANG AJAR BETUL.

TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL NYA.

BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN JALANG JUAL PUKI DI MASA DEWASA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:00 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KEPALA KECIK, OTAK CAIR.

TAK TERDAYA MENULIS KOMEN ORIGINAL SENDIRI, MESTI KOPIPES ATAU TIRU ORANG PUNYA.

DIA TAK TERASA ATAU SEDAR BETAPA BODOH NYA DIA BUAT BEGITU.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:09 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 KEPALA BESAR TAPI OTAK KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI.

TAK TERDAYA MENULIS KOMEN CERDIK & MATANG. DIA TULIS KOMEN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA YG MUDAH ORG TIRU.

DIA TAK TERASA ATAU SEDAR BETAPA BODOH NYA DIA BUAT BEGITU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:10 am
Reply to  Anonymous

LAIN KALI TULISLAH KOMEN PANTUN YG SAMA PANJANG BARIS MCM CGU KEJORA, BARU ORG TAK BOLEH TIRU. LEBIH2 LAGI PANTUN BI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:10 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA.. POOR OLD IDIOT TN ANJING🐕,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:13 am
Reply to  Anonymous

DEAR READERS AND FRIENDS,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old idiot TN is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 6:14 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Woi Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖!

Hang buat la komen yang “educated & matured” mlm komen pantun BI Kejora jam 6:10 am & 6:13 am kat atas tuh, baru org tak boleh tiru & pinda!

Jgn dok asyik buat komen ‘bodoh taik’ tahap budak tadika tuh..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:49 am

LAWAK.. LAWAK… LAWAK…
MENGALAHKAN MAHARAJA LAWAK MEGA..

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 CUBA MENEGAK BENANG BASAH. ANJING🐕 TU MASIH ANGKUH DAN JUAH MENDABIK DADA MENGATAKAN “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

ANJING🐕 DUNGU TU KATA “WISENES” DAH MATI?

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:50 am
Reply to  Anonymous

LIHAT INI, APA ANJING🐕 DUNGU ITU KATA:

_________________________________________________
Anonymous
18 July 2021 12:09 pm
Reply to Anonymous

KAMU BODOH BANGANG TAK TAHU LANGUAGE IS A LIVING THING, ADA YANG MASIH HIDUP, ADA YANG DAH MATI.

“WISENESS” ADA LAH CONTOH ISTILAH YANG DAH MATI, NGOL.

DIGANTI DENGAN “WISDOM:”

BILA KAMU NAK PANDAI, DOL?

Reply
_________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:51 am
Reply to  Anonymous

“WISENESS” DAH MATI?

MATI KEPALA TENGKORAK TOK WAN HANG LAH TN ANJING🐕!

“WISENESS” ADALAH SYNONYM BAGI “WISDOM:”

BILA KAMU NAK PANDAI, TN ANJING🐕 DUNGU?
BODOH & BONGKAKLAH KAMU BERTERUSAN WAHAI TN ANJING🐕.

KAH KAH KAH.

INI HAH, KEJORA BUKTIKAN KEWUJUDAN “WISENESS” DLM BI, BUKTI DARI WEBSITE:

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:51 am
Reply to  Anonymous

1. GOOGLE DEFINITION

__________________________________________________
Google definition

Definitions of wiseness. the quality of being prudent and sensible. synonyms: soundness, wisdom. Antonyms: unsoundness. not mentally or physically healthy.
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:52 am
Reply to  Anonymous

2. WEBSTER’S DICTIONARY:
__________________________________________________

Wiseness
Webster’s 1913 Dictionary

Wise´ness
n. 1. Wisdom.
WordNet Dictionary
Noun 1. wiseness – the quality of being prudent and sensible
Synonyms: soundness, wisdom
2. wiseness – the trait of utilizing knowledge and experience with common sense and insight

Synonyms: wisdom

Related Words
advisability, good, goodness, reasonableness, soundness, wisdom
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:53 am
Reply to  Anonymous

3. THESAURUS:
__________________________________________________

wiseness

Also found in: Thesaurus, Medical, Idioms, Encyclopedia.

wise 1

(wīz)

adj. wis·er, wis·est

1. Having the ability to discern or judge what is true, right, or lasting; sagacious: a wise leader.

…continue/…

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:53 am
Reply to  Anonymous

…/continuation…

2.

a. Exhibiting common sense; prudent: a wise decision.

b. Shrewd; crafty: made a wise move selling the house when he did.

3. Provided with information; informed. Often used with to: I’m wise to your tricks. We were none the wiser after reading the report.

4. Slang Rude and disrespectful; impudent.

Phrasal Verb:

wise up Slang

To make or become aware, informed, or sophisticated.
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:54 am
Reply to  Anonymous

4. THE CENTURY DICTIONARY ETC
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:54 am
Reply to  Anonymous

wiseness

Definitions
from The Century Dictionary.
noun Wisdom.

from the GNU version of the Collaborative International Dictionary of English.
noun obsolete Wisdom.

from Wiktionary, Creative Commons Attribution/Share-Alike License.
noun The state, quality, or measure of being wise; wisdom.

from WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.
noun the quality of being prudent and sensible

noun the trait of utilizing knowledge and experience with common sense and insight
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:55 am
Reply to  Anonymous

5. VOCABULARY.COM
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:56 am
Reply to  Anonymous

https://www.vocabulary.com/dictionary/wiseness#:~:text=Definitions%20of%20wiseness,not%20mentally%20or%20physically%20healthy

Definitions of wiseness

noun
the quality of being prudent and sensible
synonyms:soundness, wisdom
see less

Antonyms:unsoundness
not mentally or physically healthy

types:advisability
the quality of being advisable
reasonableness
goodness of reason and judgment
sensibleness

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:56 am
Reply to  Anonymous

…/continuation…

the quality of showing good sense or practical judgment
type of:good, goodness
that which is pleasing or valuable or useful

noun

the trait of utilizing knowledge and experience with common sense and insight
synonyms:wisdom
see less

Antonyms:folly, foolishness, unwiseness
the trait of acting stupidly or rashly

types:show 6 types…type of:trait
a distinguishing feature of your personal nature
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:57 am
Reply to  Anonymous

6. YOURDICTIONARY.COM
__________________________________________________
https://www.yourdictionary.com/wiseness

Wiseness meaning

Filters

The state, quality, or measure of being wise; wisdom.

Yet have I something in me dangerous, Which let thy wiseness fear. ― Shakespeare, Hamlet.
Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:57 am
Reply to  Anonymous

WOWW… RAKAN2 BLOG!!!

“WISENESS” ADA DEFINISINYA DLM BERPULUH-PULUH ENGLISH DICTIONARY!

WILLIAM SHAKESPEARE PUN PERNAH MENGGUNAKAN PERKATAAN “WISENESS”!

TAK KAN BINATANG ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS MUNAFIQ MUKA BABI🐖 TU, BI NYA LEBIH POWER DARI WILLIAM SHAKESPEARE?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:58 am
Reply to  Anonymous

CUBA BAYANGKAN, ANDAIKATA WILLIAM SHAKESPEARE MASIH HIDUP… DIA MASUK BLOG BUDIN& BAGI KOMEN:

“Yet have I something in me dangerous, Which let thy wiseness fear.”

LEPAS ITU, BINATANG ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS MUNAFIQ MUKA BABI🐖 TU TERJAH SHAKESPEARE DGN BERKATA:

“Wiseness? You damn stupid bloke Shakespeare, there’s no such thing as ‘wiseness’ in English..”

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 4:59 am
Reply to  Anonymous

MALU.. MMG MALU.. DAN SEPATUTNYA MALU…

TAPI BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALAN PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU MANA ADA RETI MALU?

DIA MASIH TAMPIL ANGKUH BONGKAK & JUAH MENDABIK DADA MENGATAKAN DIA HEBAT, LEBIH HEBAT DARI SEGALA DICTIONARY YG ADA DI DUNIA & LEBIH HEBAT DARI WILLIAM SHAKESPEARE.

KULIT MUKA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS TU LDBIH TEBAL DARI 10 KEPING KULIT BABI🐖 TUA!

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:13 am
Reply to  Anonymous

UNTUK PENGETAHUAN RAKAN2 YG BARU MASUK BLOG:

BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALAN PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TELAH MENENGKING KEJORA DGN ANGKUH BILA KEJORA GUNA PERKATAAN “WISENESS”. ANJING🐕 DUNGU TU KATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:13 am
Reply to  Anonymous

INI KOMEN DARI ANJING🐕 DUNGU ITU:
__________________________________________________
Anonymous
19 June 2021 11:15 am
Reply to Anonymous

DAMN STUPID WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA’S ENGLISH LANGUAGE IS NOT EVEN FORM 3 STANDARD.

wiseness KEPALA BAPAK DIA.

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:14 am
Reply to  Anonymous

Kemain confident & bongkak lagi Anjing tu tengking Kejora, siap cakap
“DAMN STUPID, ENGLISH TAK SAMPAI TAHAP FORM 3, KEPALA BAPAK”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:15 am
Reply to  Anonymous

INI LAGI KOMEN DARI ANJING🐕 DUNGU ITU:
__________________________________________________

Anonymous
19 June 2021 11:46 am
Reply to Anonymous

MR KEJORA
B. SC SCIENCE WITH EDUCATION,
MATHEMATICS –

kata Wak Gontol Kejora Kojolla. Dia tak cakap pun universiti mana.

University Central African Republic, gamak nya. Atau Republic of Eriteria entah apekenama nya .

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:17 am
Reply to  Anonymous

Kemain angkuh lagi Anjing🐕 dungu tu kata Kejora belajar di Afrika atau Eriteria, sebab guna perkataan “WISENESS”.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:18 am
Reply to  Anonymous

INI LAGI KOMEN DARI ANJING🐕 DUNGU ANAK HARAM ITU:
__________________________________________________
Anonymous
20 June 2021 10:36 am
Reply to Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla yang menggunakan istilah “wiseness” (instead of wisdom) sekarang dia tuduh orang lain pula.

Lidah bercabang, tak renti2 twist putar belit cakap dia.

Malu bila diberitahu takda istilah “wiseness” dalam BI, dia pun menggelupor menuding jari ke tempat lain.

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
19 July 2021 5:24 am
Reply to  Anonymous

Anjing🐕 dungu anak haram tu masih nak mengatakan “wiseness” tak ujud dlm BI sedangkan definisi dan pengitirafannya diberi dlm Thesaurus dan berpuluh-puluh dictionary. Setidak-tidaknya “wiseness” diberi sbg synonym kpd “wisdom”, bukannya tak ujud spt kata Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 yg terlajak pandai jadi keldai tuh..

KAH KAH KAH.

QAnon
QAnon
18 July 2021 11:51 pm

Elehhh… ko sibuk bebenar nak menghasut emno tu keluar bukan pasal ko suka emno pun. Matlamat ko supaya bos ko tu yg dapat laba drp penarikan diri emno. Ada jaminan ke bos ko akan naik kalau kerajaan yg ada betukar? Dulu kemain ko menyalak maki hamun Ajib dan Jahit. Sekarang ko dok sibuk belasah Mahiadib lah pulok… apa la ko ni Budin budin…

zunnun
zunnun
18 July 2021 9:22 pm

Jgn kita terperangkap dgn idealisma dan menjauhkan diri kpd reality semasa….

jgn pula meminta akan ketrampilan golongan muda utk menganti golongan pemain politik semasa…..

evolusi itu bukan satu perancangan manusia, ia bersifat ‘dinamis’ terhadap segala bentuk kesedaran yg ada….

bukan bersifat local tapi berkaitkan rapat dgn rangkaian2 kesedaran2 yg melibatkan perhubungam yg luas antarabangsa…..

Alam tidak berubah hanya di sebabkan oleh kejadian2 yg local semata2…

everything is connected to another, amd the connectivity is far reaching….

zunnun
zunnun
18 July 2021 9:07 pm

the current immaculation stands at 17% receiving complete 2 doses…

di jangkakan, menjelang akhir tahun, kadar yg menerima 2 dose vaccine mencecah 40% penduduk negara, dan suku pertama tahun depan mencecah 60/70% …..

ketika itu penyularan covids bukan lagi tahap ‘pandemic’ tapi sudah di klasifikasikan bersifat ‘endemic’ seperti yg di ishtiarkan oleh penguasa di Singapura

negara tidak boleh melengahkan utk mencari penyelesaian politik negara, kerana penyebab nya permasaalahan ekonomi semasa negara…..

hanya kestabilam politik sj yg boleh membantu kelangsungan kebangkitan negara …..

Din Remos
Din Remos
18 July 2021 8:33 pm

Kok ya pun nak buat PRU, tunggulah sampai covid reda dulu. Takkan kerana nak mengejar impian mahukan idola jadi PM, rakyat sanggup dikorbankan.

Lagipun UMNO masih lintang pukang dan belum bersedia menghadapi PRU. PKR sendiri pun berpecah belah….. jika harapkan kekuatan sendiri sampai kiamat pun orang tu tak mungkin jadi PM.

Kalau boleh biarlah semua old timers yg ada kojol dulu supaya pemimpin baru yg lebih berkalibar dapat dilantik menerajui negara.

zunnun
zunnun
18 July 2021 8:30 pm

kebabian atok saka aka #sinyanyuktua97 kian menyerlah, merasakan bahawa kebabian nya yg memulakan ke huru haraan politik dlm negara, kini merasakan bahawa diri nya ‘messiah’ atau ‘saviour’ kpd negara pula….. …apebila di jemput oleh mahiadin utk mengambil alih PPN dan menjayakan nya hingga PRU 15 yg di jangkakan pertengahan 2022…. dlm masa yg sama, omNo yg kini telah mendapat tiket menerajui TPM tidak akan berhenti di situ, dan akan terus mengugut utk menarik diri en-bloc jika mahiadin tidak melepAskan jawatam nya omNo akan sentiasa mengunakan pH sebagai ‘hantu-bayangan’ utk menakut2kan mahiadin berterusan….. ape kah pH tiada rancangam utk bergerak sendirian… Read more »

Last edited 2 months ago by zunnun
zunnun
zunnun
18 July 2021 8:13 pm

then again betwern atuk saka tua dan mahiadin, their consequential scandal between them able to tear An Elected Government and made omNo in dire state of devide…..

politically between them, they have succeeded but they have miserably to manage the pabdemic & economy….

perhaps the cake they made and ate was a cheap cake, otherwise how come others got to know about it….

zunnun
zunnun
18 July 2021 8:02 pm

Love-hate or rather hate-love are common causation of nature, and neither both can be separated apart nor can they standalone on their own…..

lebih2 dgn saka tua yg kuat merajuk lagi berpenyakit sawan giler….

zunnun
zunnun
18 July 2021 7:55 pm

despite trying to show how atuk saka tua aka #sinyanyuktua97 hates Mahiadin, he cant resist an invitation to partake PPN to eventually be The Architect & Executioner…

Why cant he resist? Everybody has a price, and atok saka tua felt what better way to make a grand comeback….

zunnun
zunnun
18 July 2021 7:48 pm

hate him?

try and hate your’self’….

then again can you being enslaved by the love of him…

Wau bule
Wau bule
18 July 2021 5:54 pm

To Anon 4.59

Hate him, question him, slander him, between you him and The Almighty
My humble advice is facts and truths shall give you reality
Never allow rhetorics and polemics and destroy your credibility
For you will be far from truths as superficiality breeds hypocrisy

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:45 pm

Tak banyak faedah membalun Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih.

Tapi a lot of fun and entertainment.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:31 pm

INI KOMEN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG DUNGU MENANGIS MENGADU BILA KARANGAN “BODOH TAIK” DIA KENA TIRU:

_____________________________________________________
Anonymous
18 July 2021 12:32 pm
Reply to Anonymous

Si bodoh bangang Wak Gontol banggakan dia meniru dan meminda komen orang.

Macam yang lain, betapa bodoh tak tahu tak hujan lama itu = kemarau.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:34 pm
Reply to  Anonymous

INI KOMEN BALAS DARI CIKGU KEJORA BISTARI:

Si dungu bangang Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 banggakan karangan taik babi🐖 bodoh tahap tadika dia yg mudah org tiru dan pinda.
Lain kali buatlah komen pantun2 yg sama panjang baris mcm Kejora tu, lebih2 lagi pantun BI. Baru nampak “matured & educated” & org tak mampu tiru!

Macam yang lain, betapa bodoh tak tahu tak hujan lama itu = kemarau.
Sian Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:35 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA.. OLD IDIOT TN ANJING🐕,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike Nek TN, who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:38 pm
Reply to  Anonymous

Errata:

DEAR READERS AND FRIENDS,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old idiot TN is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:40 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA.. OLD IDIOT TN ANJING🐕,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:40 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Woi Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖!

Hang buat la komen yang “educated & matured” mlm komen pantun BI Kejora jam 2:29 pm & 2:30 pm kat atas tuh, baru org tak boleh tiru & pinda!

Jgn dok asyik buat komen ‘bodoh taik’ tahap budak tadika tuh..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:29 pm

ADA LAGI KER KARANGAN ‘BODOH TAIK’ BUDAK TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 ?

BAK MEH SINI, CIKGU KEJORA NAK TOLONG PINDA DAN PERBETULKAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:28 pm

Tak banyak faedah membalun wak gontol kejora kojolla nih.

Tapi a lot of fun and entertainment.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:44 pm
Reply to  Anonymous

Tak banyak faedah membalun Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih.

Tapi a lot of fun and entertainment.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 8:12 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PEMBACA SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN BAGI KEJORA UNTUK NAK TIRU DAN PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA YG DIBUAT OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN DIGUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TUH.

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
18 July 2021 5:09 pm

He was PM 4 & PM 7 and in the past assumed power play He stepped down as he refused to lead a group as their leader He was a reluctant PM Interim at the behest of the YDPA Have you heard of a leader resigning yet was called a dictator? Immaterial who came earlier with proposed MAGERAN Ibrahim Ali or TDM, the latter has seen and felt its run Alleged rejection by YDPA or MRR is never an issue at hand MPN an adaptation from MAGERAN, Yiddin is the Chairman Some say we know WHAT TO DO Some say… Read more »

Wau bule
Wau bule
18 July 2021 3:51 pm

Ada mahu tarik keluar sokongan
Ada bertegas mesti buka parlimen
Ada berharap dapat satu jawatan
Ada buka syarikat perlombongan

Malaysiaku ada pelbagai warna
Masing-masing kepentingan dijaga
Pegang kuasa/mahu rampas kuasa AKU BERKUASA terus kaya raya

Namun jangan lupa wahai manusia
Pangkat/harta milik Allah swt jua
Kuasa jawatan takhta yang ada
Akhirat kelak sedialah jawapannya

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:59 pm
Reply to  Wau bule

Straw Poll : Adakah Tun Dr Mahathir Masih Boleh Dipercayai? 93% Kata Tak Boleh Percaya Today I saw this: Then there is also this, it is an online Poll here : https://strawpoll.com/bq27oqw4c which asks this question: So far out of 4663 votes, over 93% have said ‘Tidak boleh percaya’. Here is a screenshot. There is a verse from the Quran that Dr Mahathir should best read carefully: (here is part of Sura 47:9) (47:9 Ma asabaka min hasanatin faminallaah wamaa asaabaka min sayyi-atin famin nafsika..) Surah 4:79 Anything good that happens to you is from Allah, and anything bad that… Read more »

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 3:30 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mana pergi TN anjing anak haram, PH punya otai
Kata nya, Kejora ini dia nak balun tibai dan bantai
Tapi nape spt anjing itu dok myembam jilat lantai
Kelihatan spt anjing itu dari luar saja terintai-intai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaahhhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAAHA HOHOOHO HIHIIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:40 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai Wak Gontol Kejora Kojolla tercirit kena balun bertubi tubi.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:07 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 lari tercirit birit tadi kena balun bertubi tubi.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 8:09 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN BAGI KEJORA UNTUK TIRU DAN PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN DIGUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA DIA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 3:23 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mana TN anjing anak haram ketua PH pnya kubu
Katanya Kejora ini dia akn sentiasa terkam serbu
Tapi dah bersembunyi nampak nya..itu ibu lembu
Kelihatan spt anjing tu menjilat lantai punya debu
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:40 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai Wak Gontol Kejora Kojolla tercirit kena balun bertubi tubi.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:07 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 lari tercirit birit tadi kena balun dan luku bertubi tubi.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 8:08 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN BAGI KEJORA UNTUK TIRU DAN PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNA BALIK UNTUK LUKU KEPALA DIA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:26 pm

INI KOMEN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG DUNGU:

_____________________________________________________
Anonymous
18 July 2021 12:32 pm
Reply to Anonymous

Si bodoh bangang Wak Gontol banggakan dia meniru dan meminda komen orang.

Macam yang lain, betapa bodoh tak tahu tak hujan lama itu = kemarau.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous

INI KOMEN BALAS DARI CIKGU KEJORA BISTARI:

Si bodoh bangang Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 banggakan komen taik babi🐖 bodoh tahap tadika dia yg mudah org tiru dan pinda.
Lain kali buatlah komen pantun2 sama panjang baris mcm Kejora tu, lebih2 lagi pantun BI. Baru nampak “matured & educated” & org tak mampu tiru!

Macam yang lain, betapa bodoh tak tahu tak hujan lama itu = kemarau.
Sian Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:29 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike Nek TN, who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:30 pm
Reply to  Anonymous

DEAR READERS & FRIENDS,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old Nek TN, is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:32 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Woi Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖!

Hang buat komen yg “educated & matured” mlm komen pantun BI Kejora jam 2:29 pm & 2:30 pm kat atas tuh, baru org tak boleh tiru & pinda!

Jgn dok asyik buat komen ‘bodoh taik’ tahap budak tadika tuh..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:41 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai Wak Gontol Kejora Kojolla tercirit kena balun bertubi tubi..

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:08 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 lari tercirit birit tadi kena balun dan luku bertubi tubi.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 8:07 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN BAGI KEJORA UNTUK TIRU DAN PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNA BALIK UTK LUKU KEPALA DIA.

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
18 July 2021 2:16 pm

perustiwa mana yg akan membawa makna kpd perkataan deja vu…..

korbankan kesawanan atok tua saka aka,#sinyanyuktua97 bersama hadi awang dgn ajaran sesat songsang nya….

supaya kibas/sapi bersorak2 kegembiraan utk di bebaskan……

zunnun
zunnun
18 July 2021 2:12 pm

antara kepalsuan Ibrahim dgn kebabian Azazil, yg mana satu patut di sembelih…. Azaxil yg ribuan tahun bermunajat kpd tuhan nya, ape kepalsuan yg telah fi lakukan hingga bingai tidak mengetahui siape itu ‘Adam’ ….. hingga kepalsuan nya memyatakan Sifat Iblis akhir nya…. maka sejak kepalsuan tersebut, bermula 1001 kepalsuan dan Ibrahim tidak terkecuali dgn kepalsuan tersebut… ape kah mampu mahluk menyemberangi ‘innate mind field’ mereka dgn kepalsuan? …kerana keoalsuan itu bukan milik kebathin, tapi pengzahiran yg sedar akan keAKUan & kepentingan …. maka, ketika melakukan ‘korban’ pd selesa depan, baik jika hadi awang dan para2 lebAi2 nya di korbankan dulu… Read more »

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:52 pm

Musa Aman bebas sebaik saja MahiadinPNkhianat menang dan menguasai Sabah.
Zahid Komidi ada kluster menteri amno yg dia boleh dia jual kpd mahiadin sbg hamba tebusannya bagi pembebasan pertuduhan mahkamahnya dan dia boleh bebas spt musa aman dan ku nan
Tn Budin tok sah dok berangan amno akan tumbangkan MahiadinPNkhianat.rakyat, penderhaka raja tu!

zunnun
zunnun
18 July 2021 1:43 pm

#melayu2isle yg mana patut di sembelih, kebabian kebebalan kepalsuan atau tabiat bingai2 mereka hinggakan negara/rakyat terkini menghadapi permasaalah yg bagitu serius

zunnun
zunnun
18 July 2021 1:40 pm

ape kah yg menakuti akan Abraham/Ibrahim utk berkata BENAR, bahawa Sarah itu isteri nya….. yg suci di sisi Tuhan, tiada lain, KeBENARan semata2….. jengoh suratul rahman mengulang2i …. nikmat mana tuhan yg kamu dustai dgn tidak berkata dgn BENAR…. buku kitab yg kalian perkatakan Al Quran itu, tiada lain, hanya cetakan bernentuk buku sj…. yg suci nya, keBENARan yg kalian perolehi dari nya….. then again, if we want to know what the ‘Author’ wanting to say, why not let the Author do the ‘talking’….. kan Tuhan Maha Berkata2….. apekah Tuhan kalian dah Bisu takampu berkata…. bercangah dgn penerimaan kalian, Tuhan… Read more »

zunnun
zunnun
18 July 2021 1:27 pm

sejak berape hari yg lalu hingga kemuncak nya pd srlasa depan…. sapi2 & kibas2 di setiap perusuk negara sedang dlm kegelisahan…. let’s recapped the salient moment of truth where this began…. antara Abraham/Ibrahim dgn Sang Raja di Mesir….. lalu berkata, akan Si Raja kpd Abraham, ‘ini siape’, sambil menunjuk kpd Sarah…. lalu Ibrahim menjawap, ‘dia adik ku’… lalu Si Raja bebaskan & menyuruh Ibrahim balik kumudian silang beberape hari setelah meerima mimpi dan nasihat para2 pendeta2 sekeling nya, Sarah di lepAskan dgn di beri Hagar/Hajar utk mengiring nya balik ke tempat asal nya…. pendekan cerita, Sarah kemudian melahirkan anak dan… Read more »

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:14 pm

RAKAN2 BLOG CUBA LIHAT UNGKAPAN2 BM SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH:

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:16 pm
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous 18 July 2021 10:05 am, Anonymous 18 July 2021 10:07 am, Anonymous 18 July 2021 10:08 am, Anonymous 18 July 2021 11:25 am, Anonymous 18 July 2021 11:27 am

“DIATAS”…???

Anonymous 18 July 2021 11:39 am

“di balun”…???

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:17 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous 18 July 2021 11:48 am, Anonymous 18 July 2021 11:50 am

“DI SODOK’…???

Anonymous 18 July 2021 11:53 am

“DI CAKAP”…???

Anonymous 18 July 2021 12:17 pm
“DI GIGIT”…???
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:18 pm
Reply to  Anonymous

“BALUN” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI JERLUN, DI SALUN, DI CHANGLUN.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:18 pm
Reply to  Anonymous

“SODOK” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI PONDOK, DI SENDUK, DI TEMPAT DUDUK.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:19 pm
Reply to  Anonymous

“CAKAP” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI TINGKAP, DI LOKAP, DI TEMPAT MEKAP.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:20 pm
Reply to  Anonymous

“GIGIT” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI SEAGATE, DI WANG RINGGIT .. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:21 pm
Reply to  Anonymous

“ATAS” TU PERBUATANNYA MCM MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

MCM KAU KULUM BTG PELIR BANG ALI KER ATAU MCM BG ALI GENTEL BIJIK KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DICANTAS, DIPINTAS, DILINTAS .. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:24 pm
Reply to  Anonymous

YG PATUT RAPAT, DIA RENGGANGKAN DARI ‘DI’…
YG KENA RENGGANG PULA, DIA RAPATKAN DGN ‘DI’…

APAH PUNYA TAHAP DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK BINATANG TN ANJING🐕 SEKOR NIH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:25 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:26 pm
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:26 pm
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:27 pm
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:30 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:31 pm
Reply to  Anonymous

INI HAH, DARI DIN REMOS,

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:32 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA DAN PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS DAN JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI DAN BUDI BAHASA DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS DAN JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:32 pm
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORANG BERHATI BUDIMAN DGN ORANG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:33 pm
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG INI, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YANG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI..RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.
TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YANG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:34 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN BINATANG TN ANJING🐕 ANAK HARAM PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:44 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla yang kena maki hamun, dibalun, ditibai dan dibantai tak renti2.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:42 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai Wak Gontol Kejora Kojolla tercirit kena balun bertubi tubi.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:09 pm
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 yang kena maki hamun, dibalun, ditibai, diluku dan dibantai tak renti2.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:10 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 lari tercirit birit tadi kena balun dan luku terajang bertubi tubi.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:22 pm
Reply to  Anonymous

Mengintai jer Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 lari tercirit birit tadi kena balun dan luku terajang bertubi tubi.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 8:07 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN BAGI KEJORA UNTUK TIRU DAN PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNA BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING TUH.

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
18 July 2021 1:03 pm

bila kita terlihat babi terbang, ape kah itu ‘predicate’ yg menakjubkan maka di istilahkan ‘predicament’….

tapi, jika babi yg berserban, berjubah dan berkopiah ape kah itu ‘predicament’ atau ‘deja vu’……

zunnun
zunnun
18 July 2021 12:35 pm

tak silap hasmah ada lubang puki….

tapi bilamana dgn lubang puki yg terlebih memuki agar laki keturunan kutty nya mengunakan kuasa bail-out anak kesayangan nya dari Muflis mengunakan duit negara…….

tidak kah itu deja vu kpd anwar yg menyandang menteri kewangan ketika itu.

Last edited 2 months ago by zunnun
Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:04 pm
Reply to  zunnun

Kau silap.

Yang kau tengok tuh lubang puki emak kau.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:29 pm

KEBEBALAN DAN KEBODOHAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕:

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:30 pm
Reply to  Anonymous

TAK TAHU LAH SAMADA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU DLM SEDAR (CONCIOUSNESS) ATAU TIDAK.

KALAU DIA DLM SEDAR DAN MASUK SEMULA KE SINI, KEJORA NAK BAGI TAHU KAT DIA BAHAWA DIA MCM PAK PANDIR IAITU ORG YG BODOH TAPI TIDAK MENYEDARI DIRINYA BODOH.

SEBABNYA DIA ASYIK MENGELUARKAN KENYATAAN BODOH YG ORANG BOLEH GUNAKAN BALIK UNTUK TIBAI DIA DGN KENYATAAN BODOH ITU JUGA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:31 pm
Reply to  Anonymous

CONTOHNYA, DIA KATA KEJORA BIADAB. KEJORA BOLEH KATA KAT DIA DUA KALI BIADAB.

KALAU DIA KATA KEJORA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN GANGSTER. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN JALANG.

KALAU DIA KATA KEJORA SJK. KEJORA BOLEH KATA DIA LEBIH SJK LAGI DGN LEMAH BM, TAK RETI MENGGUNA IMBUHAN ‘DI’ MISALNYA.

KALAH DIA KATA KEJORA TUA UMUR 80 LEBIH. KEJORA BOLEH KATA DIA TUA UMUR 90 LEBIH DGN BUKTI DIA NYANYUK SEKALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:33 pm
Reply to  Anonymous

KALAU DIA KATA KEJORA MAKAN TAHI. KEJORA BOLEH KATA DIA MAKAN TAHI BABI.

KALAU DIA KATA KEJORA BONTOT DISODOK BG ALI. KEJORA BOLEH KATA DIA PUKI DISODOK BG ALI.

KALAU DIA KATA KEJORA BELAJAR DI AFRIKA. KEJORA BOLEH KATA DIA BELAJAR DI NEW GUINEA.

KALAU DIA KATA KEJORA MENGARUT. KEJORA BOLEH KATA DIA MERAPU MEROYAN RABAN.

KALAU DIA KATA KEJORA TAK LAYAK JADI CIKGU. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK LAYAK JADI KERANI PUN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:34 pm
Reply to  Anonymous

YG HAIRANNYA, KENAPA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK JEMU2 DAN TAK RETI MALU BERHUJAH DGN KENYATAAN BODOH TAHAP TADIKA & KEBUDAK-BUDAKAN ITU TAK HENTI2 & DIULANG-ULANG DARI MASA KE MASA?

BILA DIKATAKAN DIA BODOH, TAHU PULA DIA MARAH. BERMAKNA DIA TAHU MAKNA PERKATAAN BODOH. TAPI KENAPA DIA TETAP MENERUSKAN KEBODOHANNYA ITU?

ITULAH YG SANGAT MENGHAIRANKAN BAGI KEJORA HINGGA SAAT INI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:35 pm
Reply to  Anonymous

DULU, ADA SEORANG ANON TIBAI ANJING TU, SEBAB TN ANJING TU MENGGUNAKAN “HUJAH BODOH” BILA DIA TEWAS BERDEBAT.

TN ANJING TU KATA:
“KAU KOREK JUBUR KAU DAN CIUM”.

ITU HUJAH MCM TARAF BUDAK2 SEKOLAH RENDAH.
BEGITULAH SIFAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU. BILA TERSEPIT, DIA AKAN SAMADA MENGEJEK ATAU MENGELUARKAN HUJAH BODOH SEPERTI TAHI, JUBUR, BANG ALI DSB.
MANUSIA TUA GANYUT YG BEROTAK BUDAK TADIKA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:38 pm
Reply to  Anonymous

LIHAT APA DIN REMOS KATA:

________________________________________________
Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:39 pm
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:39 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG TN ANJING🐕 ANAK HARAM YG BODOH ITU CUBA NAK JADI “HERO TAIK KUCING” KAT BLOG INI.
HAHAHA.. HERO BODOH.

DIA KATA KOMEN POST BLOG ADALAH PRIORITI KEDUA SAHAJA. PRIORITI UTAMA DIA NAK TIBAI KEJORA.

DIA JUGA KATA NAK JADI POLIS KAT BLOG INI.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:40 pm
Reply to  Anonymous

INI, ANJING🐕 TU NAK JADI POLIS:
_____________________________________________________
Anonymous
5 July 2021 7:52 am
Reply to Anonymous

Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Komen blog post ajer ler.

Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

Nak nentukan peserta komen berpatutan.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:42 pm
Reply to  Anonymous

INI, ANJING🐕 TU NAK JADI “HERO TAIK KUCING”:
_____________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 10:21 am

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MENGARUTKAN KARUTAN2 NYA DI SINI.

SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

WAK GONTOL FEDAP ASYIK DI SONTOL. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:43 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA NI TAK LAH SAMPAI NAK JADI HERO ATAU POLIS, TAPI NAK IKUT STRATEJI DIA JUGAK LAH.

SEKARANG, KOMEN POST JADI SAMPINGAN SAHAJA BAGI KEJORA.

KEUTAMAAN KEJORA NAK BERI KPD MENGAJAR ANJING🐕 BODOH TU, BUKAN UNTUK BAGI DIA JADI CERDIK, TAPI KLAU DIA DPT JADI “TAK BODOH” TAHAP BUDAK TADIKA PUN CUKUP LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:57 pm
Reply to  Anonymous

Sekejap cakap seluk sampai perkasa. Sekejap seluk sampai tahi saja.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:00 pm
Reply to  Anonymous

Wah, terrer lagi TN.

Berduyun komen ke atas nya.

Mesti handal TN tuh.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:47 pm
Reply to  Anonymous

Sekejap komplen seluk sampai perkasam. Sekejap seluk sampai tahi babi🐖 saja, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih…

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:48 pm
Reply to  Anonymous

Wah, malu lagi TN Anjing🐕.

Berduyun komen ke atas nya.

Mesti sandal TN Anjing tuh, tak reti malu!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:49 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG,

MUDAH JER KAN, KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN “BODOH” TAHAP TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH & GUNA BALIK UTK LUKU KEPALA DIA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:46 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla yang kena maki hamun, dibalun, ditibai dan dibantai tak renti2 sebab kebebalan dan kebodohannya..

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:13 pm
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 lari tercirit birit tadi kena balun dan luku terajang tak renti2 sebab kebebalan dan kebodohannya..

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 8:05 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN BAGI KEJORA UNTUK TIRU DAN PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNA BALIK UTK LUKU KEPALA DIA.

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
18 July 2021 12:28 pm

rakyat di negara kini sedang mengalami satu bentuk deja vu bila mana se ekor atuk tua keinginan utk memgacukan idea Mageran utk kembalu berkuasa….

ape kah MRR juga terpegun dgn deja vu tersebut…

zunnun
zunnun
18 July 2021 12:24 pm

perhaos atok saka is experiancing deja vu ketika karakatur muhamnad aminah di lukiskan oleh se orang guru di perancis hingga membawa atok saka melalak kehausan darah 1 juta rakyat perancis…

#sinyanyuktua97 blh bezakan muhammad anak aminah dgn kenabian nya ke ….

jgn nanti nafas semput ketika nazak mati, tak juga tahu, bahawa tiada siape yg melihat wajah kemabian muhammad….

ape kah waktu keluar lubang puki ibu mya dulu, satu deja vu kpd ayah kutty nya….

Wau bule
Wau bule
18 July 2021 12:13 pm

Mahathir video plays deja vu with Malay dilemma writes P Parkaran
In FMT online today expressing his adversarial takes and opinion
If he cares to scan through what Pak Lah, Najib and Zahid have done
The malays would not have this dillema so obvious and blatant

No one is perfect like Prophet Muhamad, you see
But character and abilities are displayed distinctly
Principles are clouded by corruption and the greedy
Failures in abundance, the malays suffer indefinitely

zunnun
zunnun
18 July 2021 12:06 pm

what went wrong everytime time saka tua menjilat dan menutuh lubamg nonok puki hasmah….

yg salah nya lubang puki haah puki yg serba sial atau #kepalabutuh atok tua yg serba bingai hingga zuriat yg keluar tak habis2 mengunakan kedua2 sawan2 tua mereka utk menarah kekayaan negara….

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:17 pm
Reply to  zunnun

Kamu dah kena “tutuh” dek dia ke?

zunnun
zunnun
18 July 2021 12:01 pm

Fuad & Sani spoke nothing else but power…

….but atok saka alias #sinyanyuktua97 wanting to. make a come back via Mageran wasnt…

or was it MRR wrong not granting si sawan giler utk kembali berkuasa ….

Last edited 2 months ago by zunnun
zunnun
zunnun
18 July 2021 11:57 am

Najib was criminally charged…

atok saka aka #sinyanyuktua97 dgn mengunakan duit Petronas bail-out amak yg keluar lubang puki burit hasmah wasnt morally wrong…

perhaps lubang nonok puki hasmah serba suci yg mana anak2 babi yg kelaur dari benih kebabian atok saka semua nya suci..

Right ? No

Last edited 2 months ago by zunnun
Wau bule
Wau bule
18 July 2021 11:41 am

Puad Zakarshi spoke of Umno depicting him us power crazy
Abdullah Sani his equivalent in PKR spoke nothing else but power
The former thought he would do Umno a favour by being busy body
Whilst the latter would not stop saying Anwar has the number

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:04 pm
Reply to  Wau bule

Sarawak Report has been right in all their political predictions. You cannot have your cake and eat it….. even if aged 96. Dr Mahathir makes no secret of his burning desire to head a National Recovery Council that would effectively take over the management of the country if it was put in place. Sources have told SR he would be happy to forget being prime minister if so appointed – after all the prime minister would be himself forgotten. As one has told SR: “Tun M is just keen to set up our own National Recovery Council to reset and… Read more »

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:05 pm
Reply to  Wau bule

Atok Saka got suckered by PN Last week bila Zafrul jumpa Atok Saka dah riuh ecstasy dan euphoria Atok dan penjilat2 seolah dah victory, Atok dah mission accomplished can grab power backdoor melalui oldies council. Last2 semalam, Atok terkejut dog deal lulus ROS registration Pejuang in return for Atok Saka + Warisan total 13 seats kena sokong PN. Yg so-called idea brilliant Atok Saka on MAGERAN sebenar dari suggestion by Ibrahim Ali 3 bulan lepas, memang dah dilaksana PN bila declare Darurat dari Jan dulu. Tinggal PN rename sahaja Cabinet Task Force on Recovery kpd National Reconciliation Council bawah Dictator… Read more »

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 11:29 am

KOMEN BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI NYATA BIADAB TAK BERHEMAH.

MULUT NYA PENUH TAHI.

BODOH BANGANG TAK TAHU BAHAWA “WISENESS” TAK ADA DALAM OXFORD ENGLISH DICTIONARY YANG BIASA DIRUJUK BILA NAK MENENTUKAN BETUL TIDAKNYA ISTILAH INGGERIS.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:04 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 INI NYATA BIADAB TAK BERHEMAH.

MULUT NYA PENUH TAHI BABI🐖.

BODOH BANGANG TAK TAHU BAHAWA “WISENESS” ADA DALAM BERPULUH-PULUH ENGLISH DICTIONARY YANG BIASA DIRUJUK BILA NAK MENENTUKAN BETUL TIDAKNYA ISTILAH INGGERIS.

MALAHAN “WISENESS” JUGA DIGUNAKAN OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

BINATANG ANAK HARAM ANJING🐕 JALANG TU PERASAN DIRI LEBIH HEBAT DARI SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:22 pm
Reply to  Anonymous

Apa tak sebut satu DICTIONARY YANG BIASA pun?

Tak payah sebut William Shakespeare ler. Dia dah beratus tahun, banyak istilah yang dah luput.

Wherefore art thou?

Wak Gontol.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 1:55 pm
Reply to  Anonymous

Masih si dungu ni nak dabik dada, dah sebut berpuluh DICTIONARY YANG DLM WEB pun?

Si anjing dungu rasa dia lebih hebat dari William Shakespeare yg dah beratus tahun diiktiraf, banyak istilah BI dia pakai yg Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih tak tau..

Wherefore art thou?

TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas tapi otak sempit.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:50 pm
Reply to  Anonymous

Mana otak sempit bila kamu sendiri saksikan ada sebut Shakespeare.

Wak Gontol Kejora Kojolla hanya sebut Penggoncang Lembing. Dia bodoh bangang.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:26 pm
Reply to  Anonymous

Mana otak sempit Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 masih nak nafi bila ada sebut Shakespeare dlm dictionary tu.

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 hanya sebut Penggoncang Pelir Bg Ali. Dia bodoh bangang.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 8:05 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN BAGI KEJORA UNTUK TIRU DAN PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNA BALIK UTK LUKU KEPALA DIA.

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
18 July 2021 11:25 am

Najib was criminally charged in court for many allegations One proven in court of law, convicted but now under appeal So is Zahid, now facing his many criminal charges of corruptions These are cases, earlier alleged and now in court and a big deal Isa, Bung, Shahrir and Ahmad Maslan have their cases heard Based on allegations and later charged as per the law Based on court hearings some get convicted some acquitted This is normal and everyone should respect anf follow There were many allegations against TDM since time immemorial Power abuse, corruption, nepotism, racism and all that stuff… Read more »

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 11:22 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mana pergi TN anjing anak haram, PH punya otai
Kata nya, Kejora ini dia nak balun tibai dan bantai
Tapi naper anjing gila itu dari luar jer terintai-intai
Kelihatan, spt anjing itu dok myembam jilat lantai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 11:42 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA CARI GADUH TAPI, BILA DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI, TONGGANG LANGGANG, LINTANG PUKANG TERSUMBAT DI LONGKANG.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:21 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖! CARI GADUH TAPI, BILA DIBALUN, DITIBAI,DIBANTAI, DILUKU KEPALA, DUTERAJANG, TONGGANG LANGGANG, LINTANG PUKANG TERSUMBAT DI LONGKANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:23 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG,

MUDAH JER KAN, KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN “BODOH” TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH & GUNA BALIK UTK LUKU KEPALA DIA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 12:32 pm
Reply to  Anonymous

Si bodoh bangang Wak Gontol banggakan dia meniru dan meminda komen orang.

Macam yang lain, betapa bodoh tak tahu tak hujan lama itu = kemarau.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:01 pm
Reply to  Anonymous

Si bodoh bangang Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 banggakan komen taik babi🐖 bodoh tahap tadika dia yg mudah org tiru dan pinda.
Lain kali buatlah komen pantun2 sama panjang baris mcm Kejora tu, lebih2 lagi pantun BI. Baru nampak “matured & educated” & org tak mampu tiru!

Macam yang lain, betapa bodoh tak tahu tak hujan lama itu = kemarau.
Sian Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:19 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike Nek TN, who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:20 pm
Reply to  Anonymous

DEAR READERS & FRIENDS,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old Nek TN, is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 2:22 pm
Reply to  Anonymous

Woi Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖!

Buat komen yg “educated & matured” mlm komen pantun BI Kejora jam 2:19 pm & 2:20 pm kat atas tuh, baru org tak boleh tiru & pinda!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 4:51 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla yang kena maki hamun, dibalun, ditibai dan dibantai tak renti2.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 5:16 pm
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 kena maki hamun, dibalun, ditibai, luku, terajang dan dibantai tak renti2 sebab kebebalan dan kebodohannya..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 8:04 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH SAJA KAN BAGI KEJORA UNTUK TIRU DAN PINDA KARANGAN “BODOH TAIK” TAHAP TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA DIA.

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
18 July 2021 10:56 am

Descarte in his Ergo Cogito Sum ‘enlightment’….. felt, that his profound ability to ‘think’, to further his existenlism ….. ‘therefore I AM….. what is the obvious fallacy to this ‘famous’ proclaimation’ that spur the Renaissaicee…? the power of ‘thinking’ to quantify empirism on all forms of existentialism…. then again, … is it not, thievery starts to boil in….. that there are no bound to all forms of thievery…. stealing Religion in God’s Name…. srealing wealth in One’s Power to bail-out family and cronies…. what is the Obvious to this Predicate…. …is it possible for anyone to venture deep within One’s… Read more »

Anonymous
Anonymous
18 July 2021 11:33 am
Reply to  zunnun

AMENDE DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN INI CAKAP, UNNECESSARILY GOING INTO THE ABSTRACT.

THE FUCKING BASTARD TRYING TO IMPRESS KE?

BUT GOT SUPPRESSED AND BECAME DEPRESSED.

zunnun
zunnun
18 July 2021 10:36 am

what thieving minds therein trying to outlive one’s mundane life …

thieving God’s wealth in the name of one’s perceived God….

what better way to steal one’s life than to steal God’s Life….

then again are we not doing the impossible, freeing ours existentialism from An Infinite ?

Are All Form of Finites. Embodiment of God?

Last edited 2 months ago by zunnun
Anonymous
Anonymous
18 July 2021 11:36 am
Reply to  zunnun

EDITED TO ADD MORE WORDS MEANT TO IMPRESS BUT BECAME NONSENSICAL AND DEPRESSED.

What talking “existentialism from An Infinite” nonsense ?