MENTERI2 UMNO SOKONG MAHIADDIN HINA KEPUTUSAN MT

Pada 7 Julai lalu, mesyuarat MT UMNO membuat ketetapan menarik sokongan secara serta-merta terhadap Perdana Menteri, Mahiaddin Md Yasin.

Menurut apa yang dijelaskan oleh Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi dan Setiausaha Agung, Ahmad Maslan, keputusan tersebut dipersetujui oleh 50 daripada 56 ahli MT.

Begitu pun, daripada 50 yang setuju dengan penarikan sokongan itu, hanya 30 menyokong tanpa syarat, manakala 15 lagi menyokong secara bersyarat.

Dengan sokongan 50 daripada 56 ahli MT itu, bermakna ketetapan menarik sokongan terhadap Mahiaddin adalah keputusan yang kuat dan hampir mutlak daripada UMNO.

Sebab itu, bersama keputusan itu, Zahid Hamidi dalam kenyataan medianya kemudian turut menggesa Mahiaddin agar meletakkan jawatan bersandarkan 7 fakta kegagalan yang disenaraikan iaitu:-

1. Gagal menangani pandemik Covid-19.

2. Menyalahgunakan Ordinan Darurat.

3. Gagal mempertahankan sistem demokrasi Berparlimen.

4. Gagal menguruskan bantuan dan tuntutan rakyat.

5. Gagal memberi keyakinan dan kepercayaan kepada rakyat.

6. Gagal mengurus kestabilan politik dan ekonomi.

7. Memperkotak-katik titah Yang di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Pemerintah.

Meskipun Mahiaddin tidak juga meletakkan jawatan berikutan ketetapan UMNO itu, walau daripada segi prinsip dan moralnya Perdana Menteri memang pun sudah hilang majoriti, tetapi rata-ratanya rakyat gembira dengan apa yang diputuskan.

Ia sekurang-kurangnya menunjukkan UMNO enggan terus bersekongkol dengan kegagalan Mahiaddin, sambil memberi bayangan mungkin ada sesuatu bakal berlaku dalam Sidang Parlimen selama lima hari bermula 26 Julai depan di sebalik tiadanya ketetapan MT perlunya Ahli Parlimen UMNO meletakkan jawatan daripada kerajaan.

Realitinya UMNO tidak boleh terus berlama-lama duduk dalam kerajaan PN di ketika sudah membuat ketetapan menarik sokongan terhadap Mahiaddin.

Di suatu masa yang munasabah, UMNO tiada pilihan selain mesti bertindak menjatuhkan Mahiaddin, sesuai dengan ketetapan menarik sokongan yang telah dibuat itu.

Kiranya UMNO terus berada dalam kerajaan sehingga pembubaran Parlimen, ia akan menyebabkannya turut terpalit dengan kegagalan PN dan Mahiaddin, seterusnya sukar untuk meyakinkan pengundi untuk memilih mereka dalam PRU15 akan datang.

Lagi pula, oleh kerana UMNO akan bertanding sebagai pembangkang untuk melawan Bersatu dan PN dalam PRU15 itu nanti, menarik diri daripada kerajaan pada saat-saat akhir hanya menyulitkan lagi keadaan.

Untuk itu, langkah yang terbaik ialah UMNO mesti bertindak menjatuhkan Mahiaddin lebih awal berasaskan tujuh kegagalan yang disenaraikan itu bagi tujuan memperlihatkan kepada pengundi bahawa UMNO adalah parti yang benar-benar pro dan ingin membela nasib rakyat.

Bagaimanapun, hanya seminggu selepas ketetapan menarik sokongan itu, menteri-menteri UMNO yang berada dalam kabinet telah menunjukkan perlakuan yang memalukan serta menghina keputusan MT sendiri.

Menteri-menteri UMNO yang sebahagiannya merupakan ahli MT dalam membuat keputusan menarik sokongan terhadap Mahiaddin, hari ini telah membuat ketetapan bersama seluruh anggota kabinet untuk terus menyokong kepimpinan Mahiaddin sebagai Perdana Menteri.

Pada 7 Julai, mereka menyokong menarik sokongan terhadap Mahiaddin, tetapi pada 14 Julai, membuat pula ketetapan menyokong penuh Mahiaddin?

Kegilaan apa semua ini, apa pendirian menteri-menteri daripada UMNO ini sebenarnya – menyokong keputusan parti yang memberi mereka peluang dipilih sebagai Ahli Parlimen atau ingin mempertahankan kepentingan peribadi sebagai menteri yang dipilih Mahiaddin?

Kalau dalam MT, ada yang memberi sokongan secara bersyarat, berkecuali dan tidak setuju dengan keputusan menarik sokongan terhadap Mahiaddin, kenapa menteri-menteri UMNO tidak berani berbuat demikian dalam kabinet?

Takut hilang jawatan menteri?

Tidakkah menteri-menteri UMNO sedar bahawa PH, Pejuang dan Warisan sudah mengumumkan penolakan mereka untuk bekerjasama dengan kerajaan pengkhianat PN sekiranya berlaku kelompongan sokongan yang dialami Mahiaddin?

Ia bermakna, jika pun menteri-menteri UMNO mengambil pendirian tidak menyokong atau berkecuali daripada menyokong Mahiaddin lantaran akur dengan keputusan parti yang sudah menetapkan penarikan sokongan, kedudukan mereka sebagai menteri tidak semudah itu untuk digugurkan kerana Mahiaddin tidak lagi mempunyai keupayaan untuk menarik Ahli Parlimen blok pembangkang untuk menggantikannya.

Malah jika kedudukan mereka sebagai menteri digugurkan, ia boleh pula disusuli dengan UMNO membuat keputusan rasmi keluar daripada kerajaan dengan serta-merta.

Ia akhirnya lebih mungkin membuatkan Mahiaddin dijatuhkan dengan lebih cepat yang bermakna telah dapat memenuhi kehendak yang diinginkan oleh UMNO sendiri.

Malangnya, disebabkan menteri-menteri UMNO yang perlakuan mereka, bak kata orang Melaka – jenis hawau punya pemimpin – hanya tahu memikir tentang jawatan dalam kerajaan sambil ingin membolot segala kemewahan yang datang bersamanya, bukan membela rakyat yang sedang sengsara dengan kegagalan PN, Mahiaddin terus diberi keselesaan kekal sebagai Perdana Menteri.

Menteri-menteri UMNO itu bukan saja menghina keputusan parti, menghina ahli akar umbi yang sebulatnya menolak Mahiaddin, Bersatu dan PN, malah menghina moral mereka sendiri sebagai pemimpin yang selalu berbuih mulut dengan ucapan berjuang untuk rakyat.

Memberi sokongan kepada Mahiaddin sebelum MT membuat keputusan menarik sokongan mungkin boleh diterima, tetapi memang haprak nilainya jika terus memberi setelah UMNO ada keputusan untuk menjatuhkan Perdana Menteri.

Demi untuk mempertahankan keselesan hidup sebagai menteri, pemimpin UMNO sebetulnya tak kisah pun mengambil makanan di atas tapak tangan musuh untuk disuap ke mulut mereka.

Pemimpin dengan moral sebegini, sedarlah wahai rakyat dan ahli UMNO akar umbi sekalian, berapa sen sebenarnya nilai untuk membela rakyat ada dalam hati mereka? (ShahbudinHusin 14/07/2021)

4.3 6 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 14 July 2021 — 8:34 pm
Subscribe
Notify of
guest
207 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
21 July 2021 2:39 pm

SEMUA POLITIKUS2 DAN POLIKATAK ADA KEPENTINGAN………. ELOKLAH SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO BERAMBUS SEGERA BIAR PEJUANG HUDUD KE HARAPAN……… The Golden Age Of Umno Is Gone……….. People like Tajuddin Rahman, Annuar Musa and those other veterans are on a mission. And their mission is to save Umno. But it will be an Umno as a component of a bigger Malay bloc. There will be resistance, of course. But resistance is futile because history has taught us that empires come, empires go, and there is nothing you can do to avoid it. The article below — in reference to what… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:24 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Ini lah kisah TN Anjing ‘PEJU-WANG’ punya askar
Dia asyik tampilkan dirinya, mnjadi badut kelakar
Nak lagak rimau belang, tak sedar diri rimau akar
Sdg lawan kat depan..bukan sja sorang pendekar
Ckgu yg budiman dalam semua bidang dia pakar
Kejahatan anjing itu, setiap hari, cikgu tu bongkar
Akibatnya, setiap hari anjing itu awal gulung tikar
Anjing tu lari lintang pukang, bgai rumah terbakar
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:04 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Binatang TN Anjing Anak Haram mahu lagak otai
Kata nya, Kejora ini dia nak balun tibai dan bantai
Tapi dia yg tertiarap mnyembam..jilat debu lantai
Kini dari luar jer lah..anjing jalang itu terintai-intai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:01 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
Binatang TN Anjing tolol..biarkan diri iblis peralat
Hujah anjing itu bawa..semuanya POLITAIK palat
Akibat nya, dia makan Kejora punya pukulan silat
Kini anjing tu tersungkur mnyembam lantai dijilat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:38 pm

TAK BANYAK FAEDAH MEMBALUN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA TUA JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT NIH.

BUT IT DOES PROVIDE ME A LOT OF FUN AND ENTERTAINMENT WALLOPING, WHACKING, SHITTING, KICKING HER ASS AND BULLYING HER EVERY POSTING AND EVERY DAY.

HAVE A GOOD DAY, FOLKS.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:37 pm

RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN,

BUKANKAH BETUL SPT MANA YG KEJORA PERNAH KATAKAN BERULANG-ULANG KALI SEBELUM INI?

SELAGI MANA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG ITU TIDAK BUANG SEGALA HASAD DENDAM DENGKI DAN CUCI SEGALA KEMUNAFIQAN SERTA KEKOTORAN TAIK BABI🐖 BUSUK DI HATINYA ITU…

BUKAN SAHAJA ANJING🐕 TU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI SINI, MALAHAN DIA JUGA AKAN TERPAKSA:

1) TERKEDU MAKAN KUAH
2) MALU TERCALAR MARUAH
3) MENYEMBAM MENJILAT DEBU LANTAI
4) CABUT LARI AWAL SETIAP POST.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 11:14 am

TAK BANYAK FAEDAH MEMBALUN SI BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

BUT IT DOES PROVIDE SOME FUN AND ENTERTAINMENT WHACKING AND SHITTING HIM EVERY MORNING.

HAVE A GOOD DAY, FOLKS.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:38 pm
Reply to  Anonymous

TAK BANYAK FAEDAH MEMBALUN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 BETINA TUA JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT NIH.

BUT IT DOES PROVIDE ME A LOT OF FUN AND ENTERTAINMENT WALLOPING, WHACKING, SHITTING, KICKING HER ASS AND BULLYING HER EVERY POSTING AND EVERY DAY.

HAVE A GOOD DAY, FOLKS.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:33 am

KEBEBALAN DAN KEBODOHAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 :

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:34 am
Reply to  Anonymous

TAK TAHU LAH SAMADA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU DLM SEDAR (CONCIOUSNESS) ATAU TIDAK.

KALAU DIA DLM SEDAR DAN MASUK SEMULA KE SINI, KEJORA NAK BAGI TAHU KAT DIA BAHAWA DIA MCM PAK PANDIR IAITU ORG YG BODOH TAPI TIDAK MENYEDARI DIRINYA BODOH.

SEBABNYA DIA ASYIK MENGELUARKAN KENYATAAN BODOH YG ORANG BOLEH GUNAKAN BALIK UNTUK TIBAI DIA DGN KENYATAAN BODOH ITU JUGA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

CONTOHNYA, DIA KATA KEJORA BIADAB. KEJORA BOLEH KATA KAT DIA DUA KALI BIADAB.

KALAU DIA KATA KEJORA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN GANGSTER. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN JALANG.

KALAU DIA KATA KEJORA SJK. KEJORA BOLEH KATA DIA LEBIH SJK LAGI DGN LEMAH BM, TAK RETI MENGGUNA IMBUHAN ‘DI’ MISALNYA.

KALAH DIA KATA KEJORA TUA UMUR 80 LEBIH. KEJORA BOLEH KATA DIA TUA UMUR 90 LEBIH DGN BUKTI DIA NYANYUK SEKALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

KALAU DIA KATA KEJORA MAKAN TAHI. KEJORA BOLEH KATA DIA MAKAN TAHI BABI.

KALAU DIA KATA KEJORA BELAJAR DI AFRIKA. KEJORA BOLEH KATA DIA BELAJAR DI NEW GUINEA.

KALAU DIA KATA KEJORA MENGARUT. KEJORA BOLEH KATA DIA MERAPU MEROYAN RABAN.

KALAU DIA KATA KEJORA TAK LAYAK JADI CIKGU. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK LAYAK JADI KERANI PUN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

YG HAIRANNYA, KENAPA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK JEMU2 DAN TAK RETI MALU BERHUJAH DGN KENYATAAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN ITU TAK HENTI2 & DIULANG-ULANG DARI MASA KE MASA?

BILA DIKATAKAN DIA BODOH, TAHU PULA DIA MARAH. BERMAKNA DIA TAHU MAKNA PERKATAAN BODOH. TAPI KENAPA DIA TETAP MENERUSKAN KEBODOHANNYA ITU?

ITULAH YG SANGAT MENGHAIRANKAN BAGI KEJORA HINGGA SAAT INI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

DULU, ADA SEORANG ANON TIBAI ANJING TU, SEBAB TN ANJING TU MENGGUNAKAN “HUJAH BODOH” BILA DIA TEWAS BERDEBAT.

TN ANJING TU KATA:
“KAU KOREK JUBUR KAU DAN CIUM”.

ITU HUJAH MCM TARAF BUDAK2 SEKOLAH RENDAH.
BEGITULAH SIFAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU. BILA TERSEPIT, DIA AKAN SAMADA MENGEJEK ATAU MENGELUARKAN HUJAH BODOH SEPERTI TAHI, JUBUR, BANG ALI DSB.
MANUSIA TUA GANYUT YG BEROTAK BUDAK TADIKA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:37 am
Reply to  Anonymous

BINATANG TN ANJING🐕 ANAK HARAM YG BODOH ITU CUBA NAK JADI “HERO TAIK KUCING” KAT BLOG INI.
HAHAHA.. HERO BODOH.

DIA KATA KOMEN POST BLOG ADALAH PRIORITI KEDUA SAHAJA. PRIORITI UTAMA DIA NAK TIBAI KEJORA.

DIA JUGA KATA NAK JADI POLIS KAT BLOG INI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:37 am
Reply to  Anonymous

INI, ANJING🐕 TU NAK JADI POLIS:
_____________________________________________________
Anonymous
5 July 2021 7:52 am
Reply to Anonymous

Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Komen blog post ajer ler.

Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

Nak nentukan peserta komen berpatutan.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:38 am
Reply to  Anonymous

INI, ANJING🐕 TU NAK JADI “HERO TAIK KUCING”:
_____________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 10:21 am

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MENGARUTKAN KARUTAN2 NYA DI SINI.

SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

WAK GONTOL FEDAP ASYIK DI SONTOL. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:38 am
Reply to  Anonymous

KEJORA NI TAK LAH SAMPAI NAK JADI HERO ATAU POLIS, TAPI NAK IKUT STRATEJI DIA JUGAK LAH.

SEKARANG, KOMEN POST JADI SAMPINGAN SAHAJA BAGI KEJORA.

KEUTAMAAN KEJORA IALAH NAK MENGAJAR ANJING🐕 BODOH TU, BUKAN UNTUK JADI CERDIK, DIA JADI “TAK BODOH” PUN CUKUP LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:57 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGAG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENGATA “DLM SEDAR (CONCIOUSNESS) ATAU TIDAK.

MEMANG LAH DIA SELALU TIDUR, MALAM KUAT MENGGENTEL, TAK CUKUP TIDUR.

MENIRU KATA2 LAWAN NYA DI KATA NYA BIJAK – ASTAGHFIRU…

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 12:50 pm
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TAK TAHU DIA “DLM SEDAR (CONCIOUSNESS) ATAU TIDAK.”

MEMANG LAH DIA SELALU TIDUR, MALAM KUAT MENGGENTEL KELENTIT, TAK CUKUP TIDUR.

MENULIS KATA2 BODOH YG LAWAN NYA MUDAH TIRU, DI KATA NYA BIJAK – ASTAGHFIRULLAH…

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:30 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 JELMAAN BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 BODOH DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
15 July 2021 10:31 am

When Umno ministers support Muhyiddin in currency It is considered as insults to President and the MKT When Najib stole nations money and wealth through 1MDB Why was it not considered as insults to rakyat of this country? In the above, a child could see the primary motive of both divide That of a train full of gravy was MKT’s priority, this is real Versus ministers now enjoy positions, rewards and joy ride Expected of most umno politicians since time immemorial Neither is this a critical issue of demanding full support Nor is it an issue of plain arrogance and… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:41 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 kalau ada pendapat, silalah tampil & luah
Tapi jgn jadi ‘hero taik kucing’ mau samseng juah
Bkn apa kot kita kena tibai..terpaksa makan kuah
Sakit dan malu yang dapat tercalar pulak maruah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:42 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK JADI “HERO TAIK KUCING” MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YANG HARI-HARI ASYIK MAKAN KUAH!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:27 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NAK JADI TAIK KUCING PUN TAK DAPAT.

HANYA BOLEH JADI TAIK BABI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 12:52 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NAK JADI TAIK KUCING PUN LAYAK.

BOLEH JADI TAIK BABI🐖, LAGI LAYAK.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:30 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 JELMAAN BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:37 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing sangat jahat..mcm dgn Yakjud Makjud
Rasa nya..dgn Allah Taala dia tk pernah bersujud
Kebodohan anjing tu..membuat ramai jdi terkejut
Anjing jalang itu kata, dlm BI, “wiseness” tak ujud
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:38 am
Reply to  Anonymous

P/S:

DALAM YOURDICTIONARY.COM

https://www.yourdictionary.com/wiseness

“WISENESS” DIGUNAKAN JUGA OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

JGN LAH JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG MENGAKU DLM BI DIA LEBIH HEBAT DARI WILLIAM SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:39 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:39 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK TERLAJAK PANDAI JADI KELDAI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖, DIA KATA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI DAN DIA KATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:30 am
Reply to  Anonymous

SI BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MASIH TAK MAHU TERIMA FAKTA BAHAWA “WISENESS” TAK ADA DALAM OXFORD ENGLISH DICTIONARY YANG SELALU DIGUNAKAN BAGI MENENTUKAN BETUL TIDAKNYA ISTILAH INGGERIS.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:49 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN KAMU ASYIK MENCARUT KER?

PRIMITIF BETUL KAMU NIH.

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:47 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN KAMU ASYIK MENCARUT KER?

PRIMITIF BETUL KAMU NIH.

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 12:58 pm
Reply to  Anonymous

SI BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MASIH TAK MAHU TERIMA FAKTA BAHAWA “WISENESS” ADA DALAM BERPULUH-PULUH ENGLISH DICTIONARY YANG SELALU DIGUNAKAN BAGI MENENTUKAN BETUL TIDAKNYA ISTILAH INGGERIS.

BAHKAN JUGA DIGUNAKAN OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

ANJING🐕 TU MENGAKU DLM BI DIA LEBIH HEBAT DARI WILLIAM SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:29 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 JELMAAN BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:36 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:37 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH JADI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 , DIA TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “WISENESS”, DIKATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:51 am
Reply to  Anonymous

JANGAN ASYIK MENCARUT LER, KAMU NAMPAK
PRIMITIF SANGAT.

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:00 pm
Reply to  Anonymous

JANGAN ASYIK MENGARUT BODOH SANGAT LER, KAMU NAMPAK
PRIMITIF SANGAT.

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 ,

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:28 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 BODOH DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:28 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:31 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK TERLEBIH BIJAK TAPI JADI BODOH TERLAJAK MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 , DIA KATA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:54 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN KAMU ASYIK MENCARUT KER?
PRIMITIF BETUL KAMU NIH.

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:01 pm
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN KAMU ASYIK MENGARUT BODOH SANGAT LER, KAMU NAMPAK
PRIMITIF SANGAT.

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:27 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 BODOH DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:43 am

RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN,

BUKANKAH BETUL SPT MANA YG KEJORA PERNAH KATAKAN BERULANG-ULANG KALI SEBELUM INI?

SELAGI MANA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG ITU TIDAK BUANG SEGALA HASAD DENDAM DENGKI DAN CUCI SEGALA KEMUNAFIQAN SERTA KEKOTORAN TAIK BABI🐖 BUSUK DI HATINYA ITU…

BUKAN SAHAJA ANJING🐕 TU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI SINI, MALAHAN DIA JUGA AKAN TERPAKSA:

1) TERKEDU MAKAN KUAH
2) MALU TERCALAR MARUAH
3) MENYEMBAM MENJILAT DEBU LANTAI
4) CABUT LARI AWAL SETIAP POST.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:21 am
Reply to  Anonymous

HASAD DENDAM DENGKI WAK DONTOL KEJORA KOJOLLA TAK RENTI2 HINGGA PENUH BUKTI NYA DI SINI.

PALING BURUK SEKALI IA LAH DIA MENUDUH ORANG LAIN PADA HAL DIA YANG PALING BUSUK SEKALI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:53 am
Reply to  Anonymous

HASAD DENDAM DENGKI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TAK RENTI2 HINGGA PENUH BUKTI NYA DI SINI.

PALING BURUK SEKALI IA LAH DIA MENUDUH ORANG LAIN PADA HAL DIA YANG PALING BUSUK SEKALI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:53 am
Reply to  Anonymous

BILA DIA KENA TIBAI DGN JIGIT, DIA TUDUH JIGIT TU KEJORA.
BILA DIA KENA TIBAI DGN ETON, DIA TUDUH ETON TU KEJORA.
BILA DIA KENA TIBAI DGN NBR, DIA TUDUH NBR TU KEJORA.
BILA DIA KENA TIBAI DGN ZUNNUN, DIA TUDUH ZUNNUN TU KEJORA.
BILA DIA KENA TIBAI DGN ANE BO LUI, DIA TUDUH ANE BO LUI TU KEJORA.
BILA DIA KENA TIBAI DGN DIN REMOS, DIA TUDUH DIN REMOS TU KEJORA.
BILA DIA KENA TIBAI DGN ‘ANON’, DIA TUDUH ‘ANON’ TU KEJORA.

BILA ADA ‘AWEK’ RESPON KAT KEJORA, DIA TUDUH ‘AWEK’ TU REKAAN KEJORA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:56 am
Reply to  Anonymous

BEGITULAH KEJAHATAN DAN BUSUK KOTORNYA HATI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ LAKNATULLAH BAKAL AHLI NERAKA TINGKAT YG PALING BAWAH TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN KAMU ASYIK MENCARUT KER?

PRIMITIF BETUL KAMU NIH.

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:02 pm
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN KAMU ASYIK MENGARUT BODOH SANGAT LER, KAMU NAMPAK PRIMITIF SANGAT LAH.

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:26 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:33 am

RAKAN2 CUBA PERHATIKAN KARANGAN BM SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH:

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:33 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
15 July 2021 6:28 am
Reply to Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH KELAM KABUT

TUDUH SANA TUDUH SINI

MUKA DIA DAH DI BERUS DENGAN SABUT

MANA LAH DIA NAK KENAL MUSUH DIA LAGI

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:37 am
Reply to  Anonymous

“DI BERUS”???…

“BERUS” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI BELARUS KER, DI TG ARUS KER…ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:44 am
Reply to  Anonymous

KALAU KAU BUAT AYAT BEGINI:

“BG ALI MELETAKKAN SABUN DI BERUS SEBELUM DIA SENTAL GOSOK BERUS ITU KE PUKI TN ANJING…”

BOLEH LER ‘DI’ DIRENGGANGKAN DARI ‘BERUS’, SEBAB ‘BERUS’ DI SINI SBG TEMPAT.

TAPI DLM KOMEN KAU 6:28 AM TU, ‘BERUS’ KAU GUNAKAN SBG PERBUATAN!

FAHAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM!!!
BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG BONGOK DUNGU???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:45 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 CUBA PERHATIKAN SATU LAGI KARANGAN BM SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH:

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:46 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
15 July 2021 6:33 am
Reply to Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH NAK MAMPOS

HA NYA MENJERIT DI SANA SINI

NASIHAT MENGGONTOL NYA TAKDA SIAPA PEDULI

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:48 am
Reply to  Anonymous

“HA NYA”…???

PERKATAAN APA INI???

BAHASA SWAHILI KER?
ATAU BAHASA BANG ALI??

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:50 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

PASAI IMBUHAN ‘DI’ TU, HANG MUNGKIN BAGI ALASAN PENING & ,”KOMPIUS” SEBAB ‘DI’ KENA DISAMBUNG DGN BERMACAM-MACAM PERKATAAN DAN HANG PUN TAK PERASAN PERKATAAN TU BERSIFAT PERBUATAN KE TIDAK…

TAPI PERKATAAN ‘HANYA’ YG SATU TU PUN HANG MASIH DOK TAK RETI EJA JUGAK. HANG ASYIK DOK EJA ‘HA NYA’.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:51 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

‘NYA’ YG DALAM PERKATAAN ‘HANYA’ TU BUKAN IMBUHAN. ‘HANYA’ TU SATU PERKATAAN DGN SENDIRI, MCM PERKATAAN ‘TANYA’, ‘PUNYA’, ‘NYONYA’ LAH JUGAK.

KALAU ‘NYA’ SBG IMBUHAN, TAK APALAH DIPISAH. MISALNYA,
BUKUNYA => BUKU NYA
BAJUNYA => BAJU NYA.

FAHAAAAAAAAAAAAAMMMMMM!!

BINATANG TN ANJING DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:52 am
Reply to  Anonymous

Yg ini ‘special case’ Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖:

Katakan hang nak belajaq mengaji Quran. Hang kena kenai hurup alif ba ta dulu.

Jadi, bila hang tulis atau sebut huruf2 ‘Hijaiyah’ tu, org yg ‘refer’ hang, boleh ler cakap:

Huruf alif nya, huruf ba nya, huruf ta nya, huruf sa nya, huruf jim nya, huruf ha nya…

Dlm keadaan ini, ‘ta nya’ & ‘ha nya’ boleh diterima.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:54 am
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:54 am
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:55 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:55 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:57 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:58 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:59 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI DAN BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:00 am
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:01 am
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.

TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:02 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:25 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK RENTI2 MENULIS DENGAN BAHASA KOTOR DI SINI.

NYATA BIADAB DAN KURANG AJAR. TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA DI MASA KECIL

APA DEPA BUAT TAK PAYAH LAH SEBUT DI SINI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:59 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GUNA BAHASA KOTOR DAN KURANG AJAR.

DIA BIADAB DAN KURANG AJAR. TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL,

DEPA SIBUK SANGAT, BERKONGKEK PAGI PETANG SIANG MALAM.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:01 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 ‘POOR UPBRINGING’,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

NYATA DI ATAS BAHAWA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAKDA MODAL LAIN, ASYIK MENCARUT SAJA.

KESIAN EMAK BAPAK NYA TERKENAL SEBAGAI ADA ANAK YANG BIADAB DAN KURANG AJAR,

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:04 pm
Reply to  Anonymous

NYATA DI ATAS BAHAWA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TAKDA MODAL LAIN, ASYIK MENGARUT BODOH SAJA.

KESIAN EMAK BAPAK NYA TERKENAL SEBAGAI ADA ANAK YANG BIADAB DAN KURANG AJAR.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:26 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:03 am

SESIAPA MENTERI YANG TAK SOKONG PERDANA MENTERI PERLU LETAK JAWATAN.

ITU SAJA YANG WAJAR DI BUAT NYA. ATAS DASAR / PERINSIP KALAU TAK SOKONG PM, APEKEDARAH NAK JADI MENTERI LAGI?

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:06 am
Reply to  Anonymous

DEPA TUH BODOH BANGANG TAK TERHINGGA.

BEBUDAK PUN TAHU, KALAU DAH TAK SUKA MANA2 KUMPULAN ATAU PUAK, MENGAPA NAK TERKESENG KESENG DALAM PUAK ITU LAGI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:10 am
Reply to  Anonymous

“DI BUAT”…??? (7:03 AM)

“BUAT” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KALAU DI KETUAT KER, DI JERAWAT KER…ITU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:11 am
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:13 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:13 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:14 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:19 am
Reply to  Anonymous

INI LAGI HAH, DIN REMOS TIBAI BINATANG TN ANJING🐕 ANAK HARAM TUH:

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:20 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

 Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:20 am
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:21 am
Reply to  Anonymous

Din Remos
21 May 2021 8:58 am
Reply to Anonymous

Bior la dia nak muji diri ka nak pantun ke… yang nenek nak sakit hati buat apa. Nenek pun kalau nak cerita apa nenek buat dgn Bang Ali nenek malam tadi…. silakanlah…. cerita kisah intim nenek bersama bangali nek tu tidak menyakitkan hati sesiapa….
Hidup ini lebih indah kalau tak cari pasal dengan orang….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:21 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI DAN BUDI BAHASA, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:22 am
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:22 am
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.

TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:23 am
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:39 am
Reply to  Anonymous

NYATA DI ATAS BAHAWA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAKDA MODAL LAIN, ASYIK MENCARUT SAJA.

KESIAN EMAK BAPAK NYA TERKENAL SEBAGAI ADA ANAK YANG BIADAB DAN KURANG AJAR..

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:00 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLA GUNA BAHASA KOTOR.

DIA BIADAB DAN KURANG AJAR. TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL,

DEPA SIBUK SANGAT, BERKONGK.K PAGI PETANG SIANG MALAM.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:24 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 CAKAP PASAL TAK DIBIMBING?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:30 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ASYIK CAKAP PUKI DSB NYA.

EMAK NYA MESTI MENYEBUT NYA SELALU DI DEGARI NYA.

ENTAH APA SEBAB NYA BOLEH DI SPEKULASI LAH.

KOY MERADANG TAK DAPAT YANG DIHENGAKKI NYA DARI BAPAKNYA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 8:56 am
Reply to  Anonymous

JAWAB UTK WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA –

DI CELAH LUBANG BONT’T KAMU.

KALU BANG ALI TAK SUMBAT BERTERUSAN.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:14 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GUNA BAHASA KOTOR DAN KURANG AJAR.

DIA BIADAB DAN KURANG AJAR. TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL,

DEPA SIBUK SANGAT, BERKONGKEK PAGI PETANG SIANG MALAM.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:15 am
Reply to  Anonymous

JAWAB UTK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 –

DI CELAH LUBANG PUKI KAMU.

KALU BANG ALI TAK SUMBAT BERTERUSAN.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:18 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

MUDAH MCM KACANG JER KAN? UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TUH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:32 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMUKI SAJA PERANGAI NYA.

MHKA NYA PUN RUPA PUKI GAMAK NYA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:04 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 ASYIK CAKAP PUKI DSB NYA.

EMAK NYA MESTI MENYEBUT NYA SELALU DIDENGARI NYA.

ENTAH APA SEBAB NYA BOLEH DISPEKULASI LAH.

KOT MERADANG TAK DAPAT BATANG BUTUH YANG DIHENDAKKI NYA DARI BAPAKNYA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:05 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MEMUKI DGN BG ALI SAJA KERJA NYA.

MUKA NYA PUN RUPA PUKI GAMAK NYA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:06 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MCM KACANG JER KAN? UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TUH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:43 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KEPALA KECIK, OTAK CAIR, MANA LAH BOLEH MEMIKIR DAN MENGKARANG JAWAPAN KPD KOMEN2 YANG MENTAHIKAN DIA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:38 am
Reply to  Anonymous

NYATA DI ATAS BAHAWA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAKDA MODAL LAIN, ASYIK MENCARUT SAJA.

KESIAN EMAK BAPAK NYA TERKENAL SEBAGAI ADA ANAK YANG BIADAB DAN KURANG AJAR,

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:07 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 KEPALA BESAR TAPI KECIK, OTAK BEKU MCM TAIK BABI🐖 KERING, MANA LAH BOLEH MEMIKIR DAN MENGKARANG JAWAPAN KPD KOMEN2 YANG MENTAHIKAN DIA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:24 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 4:29 am

Cabinet ministers, including those from Umno, rally behind Muhyiddin

14 Jul 2021, 4:58 pm

Updated 8 h ago

Members of Muhyiddin Yassin’s cabinet today unanimously expressed support for him to continue as prime minister.

In a joint statement, the ministers said all decisions made by the cabinet were done collectively and the focus now would be to ensure the success of the National Recovery Plan.

https://m.malaysiakini.com/news/583073

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 4:42 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Atok’s and Bg Non’s gang are in stress & tension
July14 we have cabinet’s unanimous expression
The ‘cabinet ministers’ are solid in their decision
Ie, ‘abah’s leadership must be given continuation
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 5:05 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
The above news, from Malysiakini, Kejora import
We’re very happy to hear, yesterday’s daily report
To TSMY, the cabinet ministers gave full support
There’ll be no chance for Bg Non & Atok ‘kerepot’
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 5:06 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
The above news, from Malysiakini, Kejora import
We’re very happy to hear, yesterday’s daily report
To TSMY, the cabinet ministers gave full support
There’ll be no chance for Bg Non & Atok ‘kerepot’
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:23 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla dah kerepot

Nyanyok, masukkan komen 2 kali

Demikian lah dia bila selalu busuk hati

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:06 am
Reply to  Anonymous

MATA DAH KELABU TERUK NAMPAKNYAV
BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH.

ANJING TUA NI TAK NAMPAK KER, YG ATAS TU KURANG ‘EMOJI GELAK’ BAWAH ‘kerepot’ TUH?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:07 am
Reply to  Anonymous

WOI, KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:11 am
Reply to  Anonymous

SAKIT KAU KENA TUTUH PUKI DGN BG ALI KAU TU TAK SESAKIT KAU KENA PENERAJANG AKU, ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:35 am
Reply to  Anonymous

DAH TERUK KENA BALUN, BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MERAYU SUPAYA MENGKOMEN POLITIK PULAK.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:04 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SYIOK SENDIRI.

MERAPU DI SANA SINI.

KESAN SONDOLAN BANG ALI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:10 am
Reply to  Anonymous

DAH TERUK KENA BALUN PUN , BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MASIH TAK MENGKOMEN POLITIK JUGAK.

DAH KERING TANDUS IDEA POLITIK ANJING🐕 DUNGU NIH, DIA KAYA DGN IDEA “POLITAIK” PALAT PUKI DIA SAJA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:11 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 SYIOK SENDIRI.

MERAPU BODOH DI SANA SINI.

KESAN PUKI LUAS DIA KENA SONDOLAN BTG PELIR BANG ALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:12 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MCM KACANG JER KAN? UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:47 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MANA BOLEH MENANG BERBALUN DI SINI.

OTAK TAK BANYAK, ASYIK CAKAP PALAT PUKI DSB NYA SAJA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:09 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MANA BOLEH MENANG BERBALUN DI SINI.

OTAK TAK BANYAK, ASYIK CAKAP “POLITAIK” PALAT PUKI NYA SAJA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:24 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 2:34 am

Jemaah Menteri sebulat suara sokong Muhyiddin

Muhammad Yusri Muzamir
[email protected]
July 14, 2021 @ 4:20pm

KUALA LUMPUR: Ahli Jemaah Menteri hari ini sebulat suara kekal memberi sokongan penuh kepada kepemimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri.

Ahli Jemaah Menteri dalam kenyataan ringkas berkata, keputusan itu dibuat pada mesyuarat Kabinet yang berlangsung hari ini.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 2:35 am
Reply to  Anonymous

“Ahli Jemaah Menteri juga ingin memaklumkan setiap keputusan kerajaan dibuat secara kolektif oleh Jemaah Menteri setelah mengambil kira pandangan semua pihak.

“Keutamaan kerajaan ketika ini adalah untuk menjayakan Pelan Pemulihan Negara (PPN) demi kesejahteraan rakyat dan kemakmuran negara serta membawa negara keluar daripada pandemik COVID-19,” menurut kenyataan itu.

Sabtu lalu, Pejabat Perdana Menteri dilapor menafikan kenyataan media menggunakan jata negara yang tular, mendakwa Muhyiddin akan melepaskan jawatannya, selain ia dianggap palsu jika tidak dimuat naik ke Facebook rasmi.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 2:35 am
Reply to  Anonymous

Muhyiddin yang juga Ahli Parlimen Pagoh dilantik sebagai Perdana Menteri kelapan selepas diperkenankan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, pada 29 Februari 2020.

Istiadat pengurniaan surat cara pelantikan dan mengangkat sumpah jawatan Perdana Menteri pula diadakan pada 1 Mac 2020.

BERITA HARIAN.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 3:08 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
TSMY telah dpt sokongan penuh, jemaah menteri
PM sehebat ‘abah’ tu, siapa lagi yg kita dapat cari
Sokongan kat ‘abah’ tu mmg dari dulu Kejora beri
Begitu lah juga dgn dewi pujaan, Dik Nadia puteri
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

â¤ï¸ğŸ§¡ğŸ’›ğŸ’šğŸ’™ğŸ’œğŸ¤â™¥ï¸ğŸ’˜ğŸ’ğŸ’–ğŸ’—ğŸ’“ğŸ’žğŸ’•ğŸ’Œâ£ï¸ğŸ’™â¤ï¸
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 3:12 am
Reply to  Anonymous

__________________________________________________
Nadia
6 July 2021 4:37 pm
Reply to Nadia

Nadia yang cantik akan sentiasa bersama pimpinan mahiaddin. Sampai hujung nyawa. Tak mau yang lain dah…

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 3:13 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀PUTERI🌹SRIKANDI💐,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Bagus kalau mcm itu, duhai Nadia ku yang cantik
Kelihatan nya..dinda mmg matang, dlm berpolitik
Dlm menilai kita kena rasional..bukan nya fanatik
Tapi entah kenapa, di hati abg mcm rasa berdetik
Bagai ada haruman kembang yg sedang berputik
Harapnya, tak spt sblm ini, memuja bunga plastik
Adakah, bunga di jambangan itu orang dah petik?
Masih ada peluang lagi ke utk ini cgu matematik?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

â¤ï¸ğŸ§¡ğŸ’›ğŸ’šğŸ’™ğŸ’œğŸ¤â™¥ï¸ğŸ’˜ğŸ’ğŸ’–ğŸ’—ğŸ’“ğŸ’žğŸ’•ğŸ’Œâ£ï¸ğŸ’™â¤ï¸
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 3:14 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀DEWI🌹

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Jangan lah dik Nadia terus diam & membisu kelu
Cara itu, akan membuat abg berada dlm hiba pilu
Abg tau, diri mu itu, dlm keadaan mahu tapi malu
Sambutlah dari abg salam rindu di angin nan lalu
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

â¤ï¸ğŸ§¡ğŸ’›ğŸ’šğŸ’™ğŸ’œğŸ¤â™¥ï¸ğŸ’˜ğŸ’ğŸ’–ğŸ’—ğŸ’“ğŸ’žğŸ’•ğŸ’Œâ£ï¸ğŸ’™â¤ï¸
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 3:14 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀PUTERI🌹

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Dalam berpolitik ini, kita mesti lah, pandai-pandai
Jgn lah spt Pak Kadok menang sorak kg tergadai
Abg ni, giat dlm berpolitik tapi tetap juga tersadai
Hidup kesorangan, makan minum masih di kedai
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🌷
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 3:15 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀SRIKANDI🌹

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Syukurlah dinda di blog syahdu ini kita dipertemu
Buat Nadia abg akan tetap berpantun tanpa jemu
Abg menanti..ungkapan kata dari seulas bibir mu
Boleh ke di sisi Nadia, hati abg tumpang bertamu
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

â¤ï¸ğŸ§¡ğŸ’›ğŸ’šğŸ’™ğŸ’œğŸ¤â™¥ï¸ğŸ’˜ğŸ’ğŸ’–ğŸ’—ğŸ’“ğŸ’žğŸ’•ğŸ’Œâ£ï¸ğŸ’™â¤ï¸
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 3:36 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀PUJAAN🌹HATI♥️,

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Dik Nadia nampak matang..spt ada sifat keibuan
Dlm politik pulak kita mng sama arah dan haluan
Di hati yg suci ini..ada tersimpan, hasrat & tujuan
Sudikah diri mu..hadir jadi ubat sepi & kerinduan?
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

â¤ï¸ğŸ§¡ğŸ’›ğŸ’šğŸ’™ğŸ’œğŸ¤â™¥ï¸ğŸ’˜ğŸ’ğŸ’–ğŸ’—ğŸ’“ğŸ’žğŸ’•ğŸ’Œâ£ï¸ğŸ’™â¤ï¸
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 3:44 am
Reply to  Anonymous

Errata:

DIK🌷NADIA🥀PUJAAN🌹HATI♥️,

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Dik Nadia nampak matang..spt ada sifat keibuan
Dlm politik pula, kita mmg sama arah dan haluan
Di hati yg suci ini..ada tersimpan, hasrat & tujuan
Sudikah dinda hadir jadi ubat sepi dan kerinduan?
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

â¤ï¸ğŸ§¡ğŸ’›ğŸ’šğŸ’™ğŸ’œğŸ¤â™¥ï¸ğŸ’˜ğŸ’ğŸ’–ğŸ’—ğŸ’“ğŸ’žğŸ’•ğŸ’Œâ£ï¸ğŸ’™â¤ï¸
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 4:05 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀SRIKANDI🌹

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Keutamaan diberi kpda Pelan Pemulihan Negara
Ianya adalah demi untuk semua rakyat sejahtera
Juga dgn tujuan utk nk jaga kemakmuran negara
Mari kita sama terus sokong, duhai dewi ku dara
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

â¤ï¸ğŸ§¡ğŸ’›ğŸ’šğŸ’™ğŸ’œğŸ¤â™¥ï¸ğŸ’˜ğŸ’ğŸ’–ğŸ’—ğŸ’“ğŸ’žğŸ’•ğŸ’Œâ£ï¸ğŸ’™â¤ï¸
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:25 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla masih lagi biadab dan tak sopan.

Masukkan hal peribadi dia dengan Nadia di blog politik ini.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:10 am
Reply to  Anonymous

WOI, KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAWAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU KENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUH… SAKIT KENA TUTUH PUKI DGN BG ALI KAU TU TAK SESAKIT KAU KENA PENERAJANG AKU, ANJING🐕 JALANG OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:07 am
Reply to  Anonymous

KAU WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NAK TERAJANG TAPI NAK KENGKANG PUN TAK BOLEH.

KELENGKANG DAH KONGANG AKIBAT PUKULAN BANG ALI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:15 am
Reply to  Anonymous

KAU BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NAK TERAJANG TAPI NAK KANGKANG PUN TAK BOLEH SAKIT PUKI.

KELENGKANG DAH KONGAN AKIBAT TUSUKAN BTG PELIR BANG ALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:16 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MCM KACANG JER KAN? UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:49 am
Reply to  Anonymous

NYATA DI ATAS BAHAWA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAKDA MODAL LAIN, ASYIK MENCARUT SAJA.

KESIAN EMAK BAPAK NYA TERKENAL SEBAGAI ADA ANAK YANG BIADAB DAN KURANG AJAR,

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:13 pm
Reply to  Anonymous

NYATA DI ATAS BAHAWA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖TAKDA MODAL LAIN, ASYIK MENGARUT BODOH SAJA.

KESIAN EMAK BAPAK NYA TERKENAL SEBAGAI ADA ANAK YANG BIADAB DAN KURANG AJAR,

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:22 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UTK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:26 pm

SITUA KOJOLLA DAH KENA TULAH
DIA DAH TAK LEH KELUAR BLOK
UDAH TEWAS ELOK LA MENGALAH
DAH TAK DE PERR..TINGGAL T…..Q

pada muka TARO kata dia “DIAMLAH BABI”

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:28 pm
Reply to  Anonymous

PADAN! TERSEMBAN MUKA KAT TANAH

MUKA KENA TAHIK AYAM!!!!!!

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 2:21 am
Reply to  Anonymous

Apa punya tahap bodoh le Kera Kongkang nih…

SIAPA YG TERSEMBAN MUKA KAT TANAH?
SIAPA YG MUKA KENA TAHIK AYAM??

Bukan Taro Babi Bapok tu ker?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 2:31 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Apa pnya bodoh le, ini Kera Kongkang memerang
Tidak perlu bersuluh lgi, benda sgt jelas, & terang
Taro Babi bapok tua, dah mari sergah silap orang
Akibat nya, dia mkn kuah, muka terconteng arang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 2:50 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera Kongkang Bapok ini makin tolol makin lama
Dia tak nampak kah, nasib yang Taro Babi terima?
Nasib Taro Babi & TN Anjing, kedua2 hmpir sama
Bila acah Kejora depa dapt sakit & malu percuma
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:28 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH KELAM KABUT

TUDUH SANA TUDUH SINI

MUKA DIA DAH DI BERUS DENGAN SABUT

MANA LAH DIA NAK KENAL MUSUH DIA LAGI

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:13 am
Reply to  Anonymous

WOI, KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAWAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU KENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUH…
SAKIT KAU KENA TUTUH PUKI DGN BG ALI KAU TU TAK SESAKIT KAU KENA PENERAJANG AKU, ANJING🐕 JALANG OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:09 am
Reply to  Anonymous

KAU WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NAK TERAJANG TAPI NAK KENGKANG PUN TAK BOLEH.

KELENGKANG DAH KONGANG AKIBAT PUKULAN BANG ALI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:17 am
Reply to  Anonymous

KAU BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NAK TERAJANG TAPI NAK KANGKANG PUN TAK BOLEH SAKIT PUKI.

KELENGKANG DAH KONGAN AKIBAT TUSUKAN BATANG PELIR BANG ALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:18 am
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MCM KACANG JER KAN? UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:52 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DI BALUN DEK LEBIH DARI SEORANG DI SINI.

MANA DIA NAK LAWAN.

DUDUK DIAM MAKAN KUECI LAH, WAK GONTOL.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:19 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 DI BALUN DEK LEBIH DARI SEORANG DI SINI.

ANTARANYA, JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANE BO LUI.. RAMAI KEJORA TAK INGAT NAMA.

TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI DIA BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 DIA.

MANA DIA NAK LAWAN.

DUDUK DIAM MAKAN KUECI LAH, ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:20 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 1:22 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UTK KEJORA TIRU DAN PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:21 pm

Anonymous
14 July 2021 9:03 pm
RAKAN2 PESERTA BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN:

Reply
Taro
Taro
14 July 2021 9:16 pm
Reply to Anonymous
DIAMLAH BABI

Reply

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:23 pm
Reply to  Anonymous

BUBOH DIA …BUBOH DIA

BIAR DIA TERSUNGKUR MAKAN TAHIK AYAM

ASYIK MEMBABIKAN ORANG

AKHIRNYA TARO KASI HANTAM

KIH KIH KIH KIH KIH KIH KIH KIH KIH KIH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 2:19 am
Reply to  Anonymous

WOI KERA KONGKANG 11:21/11:23 PM,

Tersungkur ke jadah apa nyerr?

Taro Babi Bapok tu ler yg makan tahik ayam!

Kerana dia asyik membabikan orang ler…

Apa punya tahap bodoh le Kera Kongkang nih…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 2:38 am
Reply to  Anonymous

Makin teruk bodoh si Kera Kongkang,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Apa pnya bodoh le, ini Kera Kongkang memerang
Tidak perlu bersuluh lgi, benda sgt jelas, & terang
Taro Babi bapok tua, dah mari sergah silap orang
Akibat nya, dia mkn kuah, muka terconteng arang
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 5:25 am
Reply to  Anonymous

WOI KERA KONGKANG DUNGU 11:21/11:23 PM,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera Kongkang dungu jgn pula buat2 tak nampak
Silap besar le, cgu Kejora ni babi itu mari celapak
Apa yg babi tu dapat hanya penendang penyepak
Rasa ler Taro babi tua tu kaki Kejora punya tapak
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 5:26 am
Reply to  Anonymous

WOI KERA KONGKANG DUNGU 11:21/11:23 PM,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera Kongkang dungu jgn pula buat2 tak nampak
Silap besar le, cgu Kejora ni babi itu mari celapak
Apa yg babi tu dapat hanya penendang penyepak
Rasa ler Taro babi tua tu kaki Kejora punya tapak
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:31 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENJERIT SANA SINI

DIBALUN ATAS BAWAH KANAN KIRI

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:13 am
Reply to  Anonymous

WOI, KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAWAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU KENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUH…
SAKIT KAU KENA TUTUH PUKI DGN BG ALI KAU TU TAK SESAKIT KAU KENA PENERAJANG AKU, ANJING🐕 JALANG OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:38 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN SELAIN DARI MENCARUT KER?

PRIMITIF BETUL KAMU NIH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:20 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN SELAIN DARI MENGARUT BODOH KER?

BODOH DUNGU BETUL KAMU NIH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:26 am
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:27 pm

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 silalah tampil, utk membuat coretan tinta
Tapi sentiasa lah jaga, adab sopan dan tutur kata
Jgn le asyik dipamir kebodohan, serupa dgn unta
Hal bontot berak & tahi..tak usahlah dibuat cerita
Kebodohan spt pak Kadok usah le dibuat senjata
Usah le tampil, nak jadi hero taik kucing semata2
Bkn ler apa, kot kwn marah, depa luku kepala kita
Nanti..kita terpaksa lari dek tk tahan seksa derita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:28 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Yg kat atas & bawah itu..adalah pantun2 nasihat!
Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat
Sewajarnya kepala org itu kena dipaku dan pahat
Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:28 pm
Reply to  Anonymous

P/S:

PANTUN2 NASIHAT TU UMUM, TAK ADA SEBUT NAMA SESIAPA.

TAPI, KALAU ADA YG TERASA, NASIB LAH…

BAGI YG TAK BERKENAAN SILA ABAIKAN SAJA PANTUN2 ITU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:33 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH NAK MAMPOS

HA NYA MENJERIT DI SANA SINI

NASIHAT MENGGONTOL NYA TAKDA SIAPA PEDULI

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:15 am
Reply to  Anonymous

WOI, LEBIH BAIK KAU KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAWAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU KENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUH…
SAKIT KAU KENA TUTUH PUKI DGN BG ALI KAU TU TAK SESAKIT KAU KENA PENERAJANG AKU, ANJING🐕 JALANG OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:40 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN SELAIN DARI MENCARUT KER?
PRIMITIF BETUL KAMU NIH.

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:21 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN SELAIN DARI MENGARUT BODOH KER?

BODOH DUNGU BETUL KAMU NIH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:26 am
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UTK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:24 pm

RAKAN2 PESERTA BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:25 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:26 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dimulakan dgn lemah lembut..nasihat didendang
Tapi, org yg memberi nasihat pun, bleh meradang
Tengok juga le, bagaimana komen balas dihidang
Bergantung juga kpd keadaan musuh bertandang
Bak kata org rancak tarian tu ikut rentak gendang
Kejora amik pakai apa yg seorang pernah cadang
Kata org itu..pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:37 am
Reply to  Anonymous

BODOH GANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH

CAKAP NAK NASIHAT TAPI ASYIK NAK LAWAN KONON NYA “pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!

DIA RISAU “penyepak dtg”, CAKAP AJA NAK KASI penendang

TAPI TAK BOLEH ANGKAT KAKI SEBAB KOSONG DI KELENGKANG.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:15 am
Reply to  Anonymous

WOI, LEBIH BAIK KAU KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAWAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU KENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUH…
SAKIT KAU KENA TUTUH PUKI DGN BG ALI KAU TU TAK SESAKIT KAU KENA PENERAJANG AKU, ANJING🐕 JALANG OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:41 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN SELAIN DARI MENCARUT KER?

PRIMITIF BETUL KAMU NIH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:42 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:22 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN SELAIN DARI MENGARUT MEROYAN BODOH KER?

BODOH DUNGU BETUL KAMU NIH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:27 am
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:03 pm

RAKAN2 PESERTA BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN:

Taro
Taro
14 July 2021 9:16 pm
Reply to  Anonymous

DIAMLAH BABI

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:20 pm
Reply to  Taro

KALAU TAK DIAM, KAU NAK BUAT APA BABI?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:42 pm
Reply to  Taro

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
What is he trying to show this bloody stupid Taro?
This damn bloody lousy idiot, tried act like a hero
But this poor stupid idiot goon’s IQ is almost zero
In here, this old skunk is just an old wheel barrow
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:42 pm
Reply to  Anonymous

Errata (9:42 pm):

…tried to act like a hero

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:51 pm
Reply to  Taro

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Oi Taro bapok sundal, tok sah le nak lagak jantan
Ko ingat aku heran ke, auw..auw..ko punya jeritan
Bebel jer, ujah politik yillek, ini Taro lahanat setan
Ko jgn masuk blog ini, boleh tak Taro Babi Hutan?
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:59 pm
Reply to  Taro

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Dia mari nak berlagak juah ini Taro bapok sundal
Tapi hnya maki caci je ini Taro babi punya modal
Tak padan bapok, Taro babi ini nak tunjuk handal
Apa yg babi tua ini dapat hanya kena sekel bedal
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:08 pm
Reply to  Anonymous

KAN DAH TERDIAM PUN BINATANG TARO BABI🐖 TUH?

TAK PERLU NAK JERIT TENGKING PUN NAK AJAR BINATANG BABI🐖 PEKAK DUNGU NIH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:10 pm
Reply to  Anonymous

BUKANKAH BETUL, APA YG DISEBUT DLM PANTUN KEJORA YG KAT ATAS ITU TADI:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dimulakan dgn lemah lembut..nasihat didendang
Tapi, org yg memberi nasihat pun, bleh meradang
Tengok juga le, bagaimana komen balas dihidang
Bergantung juga kpd keadaan musuh bertandang
Bak kata org rancak tarian tu ikut rentak gendang
Kejora amik pakai apa yg seorang pernah cadang
Kata org itu..pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:15 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

DISEBAB KEBIADAPAN, YANG TARO BABI🐖 TUA ITU HIDANG,
MAKA APA YG BABI🐖 TU DAPAT IALAH MAKAN PENENDANG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:39 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Blog Budin ni, dah lama jadi tmpt Kejora melepak
Tapi..cuba diganggu, oleh Taro Babi busuk hapak
Namun, silap besar lah, bila babi itu mari celapak
Apa yg babi tu dapat hanya penendang penyepak
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:44 am
Reply to  Anonymous

TAKDA MODAL LAIN SELAIN DARI MENCARUT KER?

PRIMITIF BETUL KAMU NIH.

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 6:40 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA FIKIR DIA MENANG BILA TARO TAK MASUK SINI

DIA MENGGONTOL, OTAK NYA TAK ADA ISI

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 7:15 am
Reply to  Anonymous

WOI, LEBIH BAIK KAU KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAWAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU KENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUH…
SAKIT KAU KENA TUTUH PUKI DGN BG ALI KAU TU TAK SESAKIT KAU KENA PENERAJANG AKU, ANJING🐕 JALANG OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 9:17 am
Reply to  Anonymous

KAU WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NAK TERAJANG TAPI NAK KENGKANG PUN TAK BOLEH.

JANGAN LAH KUAT SANGAT MENGARUT, KAU DIKALUT BANG ALI.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:24 am
Reply to  Anonymous

KAU BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NAK TERAJANG TAPI NAK KANGKANG PUN TAK BOLEH SAKIT PUKI.

JANGAN LAH KUAT SANGAT MENGARUT, KAU DITUTUH PUKI DGN BANG ALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 10:27 am
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN PESERTA BLOG SEKALIAN,

MUDAH MACAM KACANG SAJA KAN? UNTUK KEJORA TIRU & PINDA KARANGAN BODOH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UNTUK LUKU KEPALA ANJING🐕 DUNGU TU PULAK..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 July 2021 11:10 am
Reply to  Anonymous

KEPALA KECIK, OTAK CAIR, MANA TAK HANYA “TIRU DAN PINDA”.