BANYAK LAGI PEMBERSIHAN HARUS ZAHID HAMIDI LAKUKAN, ANNUAR MUSA YANG TERAWAL KONGSI AUDIO RAKAMAN SEMESTINYA DISIASAT

Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi hari ini memecat Ahli Parlimen Pasar Salak, Tajuddin Abdul Rahman daripada jawatannya sebagai Pengarah Pilihanraya UMNO.

Jawatan tersebut kini dipegang oleh Mohamad Hasan, Timbalan Presiden UMNO yang juga Pengerusi War Room UMNO serta BN.

Walaupun ramai yang melihat pemecatan Tajuddin itu berikutan kritikannya terhadap pucuk pimpinan UMNO setelah tersebarnya audio rakamannya dalam mesyuarat MT pada 7 Julai lalu, hakikat yang perlu disedari, tindakan diambil terhadap bekas Pengerusi Prasarana yang dipecat sebelumnya oleh Menteri Kewangan itu adalah kerana faktor kesetiaan.

Lantaran kecondongannya yang begitu ketara kebelakangan ini kepada Mahiaddin Md Yasin, tidak munasabah lagi jawatan Pengarah Pilihanraya UMNO disandang olehnya.

Jawatan Pengarah Pilihanraya UMNO semestinya dipegang oleh pemimpin yang setia kepada parti dan pucuk pimpinan, bukan kesetiaan seseorang yang boleh diragui.

Maka, tindakan Zahid Hamidi memecatnya bukan saja tepat, malah suatu tindakan terpuji untuk membersihkan parti.

Sebelum ini, Zahid Hamidi juga telah memecat Annuar Musa sebagai Setiausaha Agung BN dan Shahidan Kassim daripada jawatan Pengerusi UMNO Perlis.

Pemecatan kedua-dua mereka juga ada kaitan dengan faktor kesetiaan serta sebahagian usaha membersihkan partiZ

Untuk memastikan UMNO kembali dominan, lebih-lebih lagi setelah memutuskan menarik sokongan terhadap Mahiaddin, membersihkan parti daripada unsur-unsur ketidaksetiaan adalah sangat penting.

Ketidaksetiaan tidak boleh dibiarkan wujud dalam UMNO, bahkan dalam mana-mana parti kerana ia akan menghalang usaha untuk mencapai kejayaan.

Dalam hal ini, Zahid Hamidi tidak harus berhenti daripada terus melakukan pembersihan kerana kalau dilihat perkembangan terkini di mana audio rakaman mesyuarat MT pun boleh dibocorkan, banyak lagi tindakan harus dilakukannya.

Selepas Tajuddin, jika ada lagi yang perlu dipecat atau diambil tindakan, jangan takut melakukannya.

Elemen tiada kesetiaan, curang terhadap perjuangan dan lebih condong kepada lawan di kalangan ahli MT sendiri harus dibendung sehabis-habisnya.

Audio rakaman mesyuarat MT yang baru-baru ini dibocorkan dan seterusnya didedahkan di media sosial, sudah pasti ia dilakukan oleh kalangan ahli MT sendiri.

Kalau bukan ahli MT UMNO sendiri yang merakamnya, siapa lagi?

Tambahan lagi, dengan mesyuarat dilakukan melalui aplikasi zoom, bukan saja mana-mana ahli MT bebas melakukan rakaman, malah kalau mahu, sesiapa saja boleh juga mengajak orang lain berada di sebelahnya untuk turut sama meneliti perjalanan mesyuarat.

Dan melihat bagaimana ia dibocor dan didedahkan satu demi satu di media sosial, tidak mustahil sebenarnya rakaman penuh mesyuarat MT itu turut dihantar satu salinan kepada pengetahuan Mahiaddin.

Lebih buruk daripada segala itu, Annuar Musa, bekas Setiausaha Agung UMNO, bekas Ketua Penerangan UMNO dan bekas ahli MT UMNO adalah antara yang paling awal meviralkan audio rakaman tersebut di media sosial.

Apakah dalam hal ini, dengan segala jawatan penting yang pernah dipegangnya, beliau tidak tahu bahawa adalah salah dari segi disiplin dan etika mendedahkan butiran mesyuarat MT kepada umum?

Meski beliau mendakwa memperolehinya daripada ‘bilik sebelah’ dan melalui kiriman orang lain kepadanya, perkara itu harus disiasat dengan teliti dan hingga ke akar umbi.

Zahid Hamidi harus mengarahkan siasatan lanjut dilakukan terhadap Annuar tentang bagaimana beliau yang bukan ahli MT UMNO boleh menjadi antara yang paling awal memperolehi audio rakaman itu, seterusnya mendedahkannya dalam media sosial.

Apakah mendedahkan dalam media sosial bukan suatu kesalahan yang boleh diambil tindakan?

Kepada Zahid Hamidi, jangan berhenti setakat memecat beberapa pemimpin, dengan terbaru Tajuddin, dalam usaha untuk membersihkan parti.

Selepas UMNO memutuskan menarik sokongan terhadap Perdana Menteri dan tentunya banyak lagi asakan harus dilakukan untuk memastikan Mahiaddin dapat diundurkan, bermakna lebih banyak lagi pembersihan harus dilakukannya kerana mereka yang ingin mempertahankan jawatan dan kedudukan peribadi, bukan memikir kelangsungan masa depan parti, tidak akan berhenti dengan cara-cara kotornya. (ShahbudinHusin 13/07/2021)

4.3 6 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 14 July 2021 — 7:37 am
Subscribe
Notify of
guest
118 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
21 July 2021 12:53 pm

PARTI KUNYIT ELOK BUBARKAN SAHAJA KERANA SEMUA OTAK MERENG……… APA JENIS PEMIMPIN PARTI KUNYIT LGBT KAKI SONDOL BELAKANG………. BUAT APA LANTIK PEMIMPIN MAIN BELAKANG ELOK BUBARKAN SAHAJA PARTI KUNYIT………. BAIK LIWAT ATAU SEMBURIT KEDUANYA TIDAK LAYAK JADI PEMIMPIN………. BILA LAGI ALBONTO NAK BERHENTI DAH TERLALU BANYAK ISYARAT BENCI RAKYAT…….. ELOK SANGAT DINASOUR2 POLITIK LETAK JAWATAN…..RAMAI LAGI YANG BELUM DIKAITKAN DENGAN APA2 SKANDAL……… …. PN JADI BODOH DOK IKUT APA KATA PHD4PIG………… Are The Covid-19 Tests A Scam To Make Tons Of Money?……….. It is puzzling that so many people with absolutely no symptoms of Covid-19, and who have been tested… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:38 pm

RAKAN2 BLOG PERASAN TAK,

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU DAH RETI SIKIT RASA MALU DAN TAKUT?

BINATANG ANAK HARAM ANJING🐕 JALANG TU CABUT LARI SELEPAS DIA KOMEN JAM 8:14 AM DAN KENA PENERAJANG DGN KEJORA.

BINATANG ANAK HARAM ANJING🐕 BETINA TUA PONDAN TU MALU DAN TAKUT KENA TERAJANG TERUK LAGI.

ANJING🐕 TU BERANI KELUAR SEMULA BILA DIA TAHU BUDIN BUKAK POST BARU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:43 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM ANJING🐕 JALANG
PONDAN TU MANA BERANI JAWAB PUN PANTUN2 KEJORA PASAL “WISENESS” DAN “MANGLI” AWALNYA TADI, SEBAB DIA TAHU DIA AKAN KENA LUKU LAGI TERUK DAN LEBIH MALU.

TAPI BILA BUDIN BUKA POST BARU, ANJING🐕 PONDAN TU KEMAIN LAGI MARI MENYALAK SEBAB DIA TAHU PEMBACA DAH TAK BAGI PERHATIAN LAGI KAT POST INI. JADI, KALAU KEJORA LUKU DIA TERUK PUN, DIA TAK LAH MALU BESAR SANGAT.

OK LAH, KEJORA NAK BAWA PANTUN2 PASAL “MANGLI” DAN “WISENESS” TU KAT POST BARU.. NAK TENGOK DIA JAWAB KAT SITU..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:45 pm
Reply to  Anonymous

SAMA-SAMALAH RAKAN2 SAKSIKAN KEJORA NAK LUKU KEPALA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU KAT POST BARU TU…

NAK BAGI DIA MENYEMBAM MENJILAT DEBU LANTAI LAGI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:40 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Binatang TN Anjing Anak Haram mahu lagak otai
Kata nya, Kejora ini dia nak balun tibai dan bantai
Tapi dia yg tertiarap mnyembam..jilat debu lantai
Kini dari luar jer lah..anjing jalang itu terintai-intai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:58 am
Reply to  Anonymous

SYIOK SENDIRI AJER LER KAMU, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA, MENGAKU ITU INI.

TAK SEDAR KAMU DI KETAWAKAN RAMAI PEMBACA DI SINI.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:30 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUHâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:31 am

Pemimpin2 yg perangai dan bermoral spt Tajuddin elok sangat dipecat. Semua spesis yg berpersonaliti begini tak layak sama sekali diangkat sbg pemimpin. Tajuddin terpaksa tunduk kpd PM & BERSATU krn ada yg perlu dia sembunyikan atau lebih parah, boleh didakwa dgn bbrp kes melibatkan integriti. PM ketika ini memerlukan MP2 yg bermasalah dari UMNO & oposisi utk terus kekal berkuasa. Kita sebagai rakyat jangan biarkan diperbodohkan kelompok perakus kuasa ini yg terbukti tidak berkeupayaan dlm urus tadbir negara. Apa yg sedang kita alami hari ini adalah hasil dari kebobrokan kabinet perasan warak dan serba pandai ini walhal inilah sebuah kerajaan… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:30 am

BUKANKAH BETUL APA YG DI DLM PANTUN YG KEJORA BERIKAN SBG MUQADDIMAH DI BAWAH SBLM INI:

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:31 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:33 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 BODOH DUNGU, YG KURANG AJAR DAN TAK BERHEMAH ITU BERKESUDAHAN TERSEMBAM DGN DEBU LANTAI DIJAMAH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:00 pm
Reply to  Anonymous

ASYIK ULANG KATA2 KAMU YER, WAK GONTOL.

DAH TANDUS PEMIKIRAN KE?

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:30 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI KERING LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI BUSUK KAU KAT BG ALI KAU TUHâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:16 am

BUKANKAH BETUL APA YG DI DLM PANTUN YG KEJORA BERIKAN DI BAWAH SBLM INI:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dimulakan dgn lemah lembut..nasihat didendang
Tapi, org yg memberi nasihat pun, bleh meradang
Tengok juga le, bagaimana komen balas dihidang
Bergantung juga kpd keadaan musuh bertandang
Bak kata org rancak tarian tu ikut rentak gendang
Kejora amik pakai apa yg seorang pernah cadang
Kata org itu..pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:19 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 BODOH DUNGU, YG CUBA NAK MENYEPAK KEJORA TU DAH MAKAN PENENDANG DAN PENERAJANG KEJORA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:20 am
Reply to  Anonymous

SYIOK SENDIRI LER KAMU PERCAYAKAN YANG DISEBALIK NYA, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:01 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI KAT BG ALI KAU TUHâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Wau Bule
Wau Bule
14 July 2021 10:14 am

The title of this article is very ironic and distinctive
Expecting criminally indicted Zahid to clean the party
Of some of the alleged disloyal disobeying directive
Who refuse to do the bidding for Zahid and the party

What good would it bring to Umno if these prolong
Anguish, anxiety and a host of other uncertainties
It hurts Umno very badly and for a period very long
Having unfortunate leaders with bad personalities

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:23 am

INI, KEJORA NAK TUNJUKKAN KEJAHATAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU KAT POST INI JUGAK, TAK PAYAH SUNTING AMIK DARI POST-POST YG LEPAS:

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:23 am
Reply to  Anonymous

RENTETAN PERISTIWA:

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:27 am
Reply to  Anonymous

1. WAU BULE BUAT PANTUN JAM 3:12 AM.

ANTARA BARIS2 PANTUN ITU IALAH:

“Umno now and before is never the same
Principles are bought and sold in the game”

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:32 am
Reply to  Anonymous

2. KEJORA TAMPIL UNTUK MENGIYAKAN KEDUA-DUA BARIS ITU DGN MENCERITAKAN BAGAIMAN UMNO DULU (“BEFORE”) LEBIH TERUK DAN KOTOR LAGI “GAME” PEMIMPINNYA, DI MANA ATOKSAKA MENANG DGN MENIPU DLM PAU 1987 HINGGA MENYEBABKAN UMNO DIHARAMKAN DAN MELAYU BERPECAH TERUK.

KEJORA BAGI BUKTI DGN 15 KOMEN.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:34 am
Reply to  Anonymous

3. WAU BULE TAMPIL UNTUK MENEGAKKAN BENANG BASAH SAMBIL MEMBELA ATOKSAKA JAM 7:24 AM.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:38 am
Reply to  Anonymous

4. HUJAH WAU BULE JAM 7:24 AM ITU TIDAK DAPAT MENYANGKAL FAKTA BAHAWA
i) ATOKSAKA MENIPU UNTUK KEKAL BERKUASA
ii) ATOKSAKA MEROSAKKAN UMNO
iii) ATOKSAKA PENYEBAB KPD PERPECAHAN MELAYU.

LALU KEJORA BAGI HUJAH INI:
________________________________________________
Anonymous
14 July 2021 7:38 am
Reply to Wau bule
Buy you’re still unable to deny what AtokSaka had done to the destruction of Umno & the Malays unity. Period.

KAH KAH KAH.

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:42 am
Reply to  Anonymous

5. TN ANJING🐕 NAMPAK YG ATOKSAKA TERKEDU. LALU ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU TAMPIL MENCELAH:

__________________________________________________
Anonymous
14 July 2021 7:46 am
Reply to Anonymous

You yourself need to explain what, so that boleh dibalun, ditibai dan dibantai in discussion here.

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:50 am
Reply to  Anonymous

6. KEJORA TAHU, 7:46 AM ITU KOMEN TN ANJING🐕 DAN DIA TUJUKAN KAT KEJORA.
TAPI HANYA KOMEN ‘BODOH’.
EXPLAIN APA LAGI, KEJORA DAH BAGI 15 KOMEN BUKTI SEBELUMNYA.
KEJORA TAK LAYAN KOMEN BODOH TN ANJING🐕 TU SEBAB

i) IA HANYA HUJAH BODOH SEKADAR NAK MENGACAH

ii) KEJORA TAK MAHU JADI BERPANJANGAN DAN BLOG JADI SERABUT.

KEJORA BIAR JE KOMEN ANJING🐕 TU SPT BUAT2 TAK FAHAM..

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:57 am
Reply to  Anonymous

7. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TU TAK PUAS HATI BILA ACAHAN NYA ITU SPT TAK BERJAYA MENYENGAT MEJORA.
LALU ANJING🐕 ANAK HARAM ITU TAMPIL MENGACAH LAGI JAM 8:14 AM DGN LEBIH BIADAB DAN KURANG AJAR LAGI DGN TUJUAN NAK SAKITI HATI KEJORA:

__________________________________________________
Anonymous
14 July 2021 8:14 am
Reply to Anonymous

This comment is addressed to Wak Gontol Kejora Kojolla.7:38 am.

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:59 am
Reply to  Anonymous

8. KEJORA PUN TANPA MEMBUANG MASA, TERUS LUKU KEPALA DAN TERAJANG LER BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ AHLI NERAKA YG JAHAT HATI BUSUK TETAPI BODOH TU…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:06 am
Reply to  Anonymous

KEJORA DAH “MANGLI” DGN KEJAHATAN, KEANGKUHAN, KEMUNAFIQAN, HATI BUSUK DAN KEBODOHAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH.

SHE DOESN’T HAVE ENOUGH “WISENESS” TO BE IN THIS BLOG.

TAPI ANJING🐕 DUNGU TU BUKAN TAU APA ITU “MANGLI” DAN “WISENESS”.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (1 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:26 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” TAK ADA DALAM OXFORD ENGLISH DICTIONARY, RUJUKAN YANG BIASA DIGUNA BAGI MENENTUKAN BETUL TIDAK ISTILAH INGGERIS.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:23 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SYIOK SENDIRI MENGATA TN TAKUTKAN KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:03 pm
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” ADA DALAM BERPULUH-PULUH ENGLISH DICTIONARY, BAHKAN DIGUNAKAN OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

ANJING🐕 BENGAP DUNGU NI RASA DIA LEBIH HEBAT DARI SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:05 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI BUSUK KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI KERING LUAS KAU TU KAT BG ALI KAU TUHâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:56 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

RAKAN2 BOLEH PERHATIKAN SIKAP BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MUNAFIQ BAKAL AHLI NERAKA TU.

KEJORA BUAT KOMEN TAK ADA SIKIT PUN MENYENTUH DIA. TETIBA BINATANG ANJING🐕 ANAK HARAM TU MARI TERJAH PERIBADI DGN KURANGAJAR BIADAB PULAK TU, GELAR KEJORA MCM2. MISALNYA, TENGOK KOMEN ANJING TU JAM 8:14 AM SLPS KEJORA TAK LAYAN KOMEN DIA JAM 7:46 AM.

WALAU PUN TAK ADA APA NAK DIHUJAHKAN, BINATANG ANJING🐕 ANAK HARAM TU NAK ACAH JUGA KEJORA DEK DENDAM PERIBADI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 9:00 am
Reply to  Anonymous

JADI, KEJORA HARAP PEMBACA TIDAK AMBIL HATI BILA KEJORA NAK AMBIL BANYAK RUANG SIKIT UNTUK NAK LUKU DAN TERAJANG BERTERUSAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 SAMSENG TAIK KUCING SEKOR TUH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:28 am
Reply to  Anonymous

TAK RENTI2 WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SYIOK SENDIRI, TAK SEDAR KEPALA DIA YANG ASYIK KENA LUKU BERDETUS DETUS.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:05 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI BUSUK KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI LUAS KELENTIT PANJANG KAU TU KAT BG ALI KAU TUHâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Tawil Godang
Tawil Godang
14 July 2021 8:41 am

Satu kerja bodoh. Dedah kan pun tidak memberi apa-apa impak pada Zahid dan UMNO. Malah memyenangkan Zahid dan UMNO mengesahkan si polan ini si polan itu ada lah orang yang se patut nya di kena kan tindakan. Apa pun perbincangan dalam MT ketika itu hanya lah sekadar memdengar. Hanya beberapa orang yang kuat kesetian nya akan berbincang antara mereka. Apa yang banyak di perkataan oleh mereka buat itu salah, buat ini salah … dah perkara tersebut tak menjadi berani lah kata salah. Lagi pun mereka perlu tahu apa yang di rancang pasti akan ada se suatu yang berlaku membuat perancangan… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:33 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 kalau ada pendapat, silalah tampil & luah
Tapi jgn jadi ‘hero taik kucing’ mau samseng juah
Bkn apa kot kita kena tibai..terpaksa makan kuah
Sakit dan malu yang dapat tercalar pulak maruah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:37 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK JADI “HERO TAIK KUCING” MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU YANG HARI-HARI ASYIK MAKAN KUAH!

SETIAP POST & SETIAP HARI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU TERPAKSA CABUT LARI AWAL DEK KENA LUKU KEPALA TERDUDUK & KENA TERAJANG MENYEMBAM MENJILAT DEBU LANTAI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:29 am
Reply to  Anonymous

TAK RENTI2 WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SYIOK SENDIRI, TAK SEDAR KEPALA DIA YANG ASYIK KENA LUKU BERDETUS DETUS.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:06 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI BUSUK KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI LUAS KELENTIT PANJANG KAU TU KAT BG ALI KAU TUHâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
14 July 2021 8:31 am

When I made my comments in this blog from time to time
It is not my nature and character to bantai, tibai or balun
It is perfectly human trying to agree to disagree at time
But becoming narcissistic is not something you must swoon

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:31 am
Reply to  Wau bule

Wah, bahasa besar nampak nya …

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:30 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:31 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK TERLAJAK PANDAI JADI KELDAI MACAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU , DIA KATA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI DAN DIA KATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:34 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” TAK ADA DALAM OXFORD ENGLISH DICTIONARY, RUJUKAN YANG BIASA DIGUNA BAGI MENENTUKAN BETUL TIDAK ISTILAH INGGERIS.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:32 am
Reply to  Anonymous

JANGAN LAH MAIN KOPIPES KOMEN LAMA, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

AMAT MEMBOSANKAN.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:07 pm
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” ADA DALAM BERPULUH-PULUH ENGLISH DICTIONARY, BAHKAN DIGUNAKAN OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

ANJING🐕 BENGAP BONGOK DUNGU NI RASA DIA LEBIH HEBAT DARI SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:11 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PERSOAL KOPIPES?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:13 pm
Reply to  Anonymous

HOI TN ANJING🐕,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:28 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing sangat jahat..mcm dgn Yakjud Makjud
Rasa nya..dgn Allah Taala dia tk pernah bersujud
Kebodohan anjing tu..membuat ramai jdi terkejut
Anjing jalang itu kata, dlm BI, “wiseness” tak ujud
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:29 am
Reply to  Anonymous

P/S:

DALAM YOURDICTIONARY.COM

https://www.yourdictionary.com/wiseness

“WISENESS” DIGUNAKAN JUGA OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

TAPI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU KATA, DIA LEBIH HEBAT DARI SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:37 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” TAK ADA DALAM OXFORD ENGLISH DICTIONARY, RUJUKAN YANG BIASA DIGUNA BAGI MENENTUKAN BETUL TIDAK ISTILAH INGGERIS.

LANGUAGE IS A LIVING HING, ADA YANG HIDUP DAN YANG MATI.

ZAMAN SHAKESPEARE ADALAH BANYAK RATUS TAHUN DAHULU.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:55 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” ADA DALAM BERPULUH-PULUH ENGLISH DICTIONARY, BAHKAN DIGUNAKAN OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

ANJING🐕 DUNGU NI RASA DIA LEBIH HEBAT DARI SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:25 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:25 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH JADI MACAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS BEBAL DUNGU TU, DIA TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “WISENESS”, DIKATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:38 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” TAK ADA DALAM OXFORD ENGLISH DICTIONARY, RUJUKAN YANG BIASA DIGUNA BAGI MENENTUKAN BETUL TIDAK ISTILAH INGGERIS.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:54 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” ADA DALAM BERPULUH-PULUH ENGLISH DICTIONARY, BAHKAN DIGUNAKAN OLEH WILLIAM SHAKESPEARE.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:22 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:24 am
Reply to  Anonymous

P/S:

JGN LAH NAK TERLEBIH BIJAK TAPI JADI BODOH TERLAJAK MACAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS BEBAL DUNGU TU, DIA KATA “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:38 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MASIH TAK MAHU TERIMA BAHAWA “WISENESS” TAK ADA DALAM OXFORD ENGLISH DICTIONARY, RUJUKAN YANG BIASA DIGUNA BAGI MENENTUKAN BETUL TIDAK ISTILAH INGGERIS.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:59 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 DUNGU NI NAK MAIN ALIH TIANG PULAK.

KOMEN KAT ATAS TU PASAL PERKATAAN “MANGLI”, ANJING🐕 DUNGU TU CAKAP CAKAP PASAL “WISENESS” PULAK.

ANJING🐕 DUNGU KELING BETINA TUA MALABARI NI DAH TERUK MABUK SIREH.

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
14 July 2021 8:21 am

Neither am I making a denial nor am I confirming criticism Spewed and levelled by detractors and critics of TDM Having lived long enough to discriminate wrong from right Accepting a fact that no human is perfect and totally bright Facts written in history are use as references Courts’ rulings are presiding judges’ legal finding These records are not hearsays but evidences At the end of day, only Allah swt is All-knowing Relating the above to Umno is very much relevant There have been many cases that are prevalent Some are new but many are closely equivalent As fair-minded person,… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 10:33 am
Reply to  Wau bule

Rumours are flying around KL that the former PM Dr Mahathir has finally agreed to support the failing rebel backdoor coup government, which came to power after he astonishingly himself resigned last year on the eve of a pandemic that has ravaged the country, largely owing to the collapse of governance that ensued. As a result of his February antics ‘Dr M’ went from hero to zero in the eyes of the majority of Malaysians who had valued his role in turfing out a decades long corrupted mafia BN/UMNO regime, which he had himself once admittedly (and tellingly) led himself.… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
14 July 2021 11:08 am
Reply to  Anonymous

Rumours are hearsays unless proven true
Otherwise, you are a victim of ignorance
If you choose to believe, it reflects on you
This is clear proof of your real arrogance

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 7:35 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin ini, bagaikan dilamun mimpi, belum terjaga
Spatutnya parti sendiri dipromosi dan diperniaga
Tapi..dia lebih sibuk, org lain punya rumahtangga
Dek Bg Non ‘nganga’, Umno dgn TSMY nak dilaga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 7:59 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla tak faham ke bahawa kegiatan politik termasuk lah melaga laga.

Siapa yang “nganga” siapa yang tak pun boleh dilaga. Ahli2 yang buat keputusan siapa yang nampak pening kepala antara depa.

Yang melaga selalu nya menang tapi ada kala di “bonyo”kan kepala nya dek dua2 yang di laga.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:45 am
Reply to  Anonymous

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI KAT BG ALI KAU TUH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:42 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK TAHU BAHAWA MENGATA “kegiatan politik termasuk lah melaga laga” IALAH KOMEN POLITIK.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 12:00 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK BAK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI KAT BG ALI KAU TUHâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 7:00 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kita faham yg Budin dlm gelisah dan berpilu hiba
Giliran Bg Non sandang PM bgai tak kunjung tiba
Parti sendiri..terus dalm kegelapan & teraba-raba
Tak daya buat apa Budin tampil mengadu domba
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

kemala
kemala
14 July 2021 6:54 am

Memang kita tidak mahu musang berbulu ayam didalam Umno tidak kira seorang itu MT atau Ahli biasa.Oleh itu pembersihan perlu dilakukan.Walaupun tindakan Zahid Hamidi sebagai presiden parti itu betul tetapi tingkah laku beliau juga perlu diberi perhatian terutama bila mana beliau mengaku bahawa dialog bersama Anwar Ibrahim tentang PAU. Ahaid Hamidi perlu bertanggungjawab atas perbuatan beliau yg tidak menghormati PAU bila gurauan bersama AnwarIbrahin menjadi senjata bagi musuh2 UMNO menyerang dan menghilangkan rasa percaya rakyat kepada UMNO terutama bagi menghadapi PRU 15 akan datang. Beliau sepatutnya undur diri sementera kes beliau masih dibicarakan kerana kesan sampingan yg amat BESAR jika… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 7:52 am
Reply to  kemala

Setuju dengan pendapat di atas.

ïŧŋWak Jahid juga personaliti nya tidak menarik, nampak terhegeh sini terhegeh sana.

Wau bule
Wau bule
14 July 2021 3:12 am

Once politicians think what do they get They will always tend to forever forget They were in the firat place being elected To represent their constituents who voted Gettimg elected is politicians’ first priority Followed closely by rewarding position Without shame and without feeling guilty Issue of morality is never a consideration For Umno, rhetoric and polemic is compulsory In the name of race religion and country Superficiality and hypocrisy is unheard of Those who are against them would be told off Umno now and before is never the same Principles are bought and sold in the game It is… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:23 am
Reply to  Wau bule

YG INI BETUL, WAU BULE:

Umno now and before is never the same
Principles are bought and sold in the game

DULU UMNO LAGI TERUK… SAMAPAI JADI DIHARAMKAN OLEH MAHKAMAH…

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:25 am
Reply to  Anonymous

Sejarah kenapa UMNO haram disebabkan siapa ? Termasuk ketua hakim negara ketika itu dipecat!

Tahun 1987 hampir separuh ahli UMNO menolak presiden UMNO dr mahathir ketika itu melalui pentas pau kerana pemilihan tidak sah berlaku penipuan 

UMNO 11 adalah sekumpulan ahli UMNO yang menfailkan tindakan guaman yang membawa kepada pengharaman UMNO pada tahun 1988 diputuskan oleh mahkamah berlaku ke tidak patuhan perundangan

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:26 am
Reply to  Anonymous

Latar belakang:

Pada Jun 1987, satu guaman sivil telah difailkan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur oleh 11 orang ahli UMNO (yang asalnya 12 orang tetapi seorang menarik diri, kumpulan ini kemudiannya dikenali sebagai UMNO 11) di mana mereka telah memohon suatu relif termasuk suatu pengisytiharan bahawa pemilihan calon presiden iaitu Dr Mahathir  yang menang semasa Perhimpunan Agung UMNO April 1987 sebagai bertentangan dengan perlembagaan parti, tidak sah dan dianggap terbatal, serta tidak mempunyai kesan.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:28 am
Reply to  Anonymous

1- Fakta-fakta yang telah dipersetujui menyatakan 30 cawangan tidak diluluskan dalam empat bahagian dan lain-lain.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:29 am
Reply to  Anonymous

2- Satu perkiraan yang mudah menunjukkan bahawa jika perwakilan daripada 30 cawangan yang tidak diluluskan dalam empat bahagian tidak diambil kira dalam Perhimpunan Agung, keputusan pemilihan akan mewujudkan suatu jurang undi yang amat tipis antara pemenang dan calon yang kalah

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:30 am
Reply to  Anonymous

3- Pada tahun itu, Dr Mahathir Mohamad menang tipis sebanyak 43 undi ke atas Tengku Razaleigh Hamzah (Ku Li), iaitu 761 berbanding 718 undi untuk jawatan Presiden UMNO.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:31 am
Reply to  Anonymous

4- Selepas beberapa siri perbicaraan yang mengambil masa selama tujuh bulan, kes tersebut telah dibicarakan di hadapan Hakim Harun Hashim di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 4 Februari 1988. Harun telah memutuskan bahawa di bawah undang-undang, beliau tiada pilihan melainkan mengisytiharkan UMNO sebagai pertubuhan yang tidak sah kerana wujudnya beberapa cawangan yang tidak didaftarkan dan dianggap tidak sah di bawah Akta Pertubuhan 1966.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:31 am
Reply to  Anonymous

5- Pengharaman UMNO:

Menurut salah seorang UMNO 11, Abdul Rahim Abdul Rahman, keputusan hakim pada masa itu memeranjatkan mereka. Ini kerana UMNO 11 bukan bertujuan hendak mengharamkan UMNO tetapi hanya mahukan supaya keputusan pemilihan dianggap tidak sah dan diadakan semula

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:32 am
Reply to  Anonymous

6- Abdul Rahim berkata mereka mengambil keputusan untuk membawa kes tersebut ke Mahkamah Agung kerana rayuan mereka supaya pemilihan diadakan semula tidak dilayan oleh dr mahathir untuk pertandingan semula jawatan presiden UMNO

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:33 am
Reply to  Anonymous

7- Mereka membuat dakwaan  kepada Dr Mahathir  sebagai yang bertanggungjawab mengharamkan parti.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:34 am
Reply to  Anonymous

8- Menurut Datuk George Seah, Ketua Hakim Negara pada masa itu, Tun Salleh Abas, sudah membuat keputusan untuk melantik sembilan orang panel hakim untuk mendengar rayuan UMNO 11.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:34 am
Reply to  Anonymous

9- Arahan ini diberi pada 24 Mei 1988 tetapi pada 27 Mei 1988, Tun Salleh Abas berkata beliau telah digantung dari tugasnya bermula pada 26 Mei 1988

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:35 am
Reply to  Anonymous

10- Antara arahan Tun Salleh Abas yang diberikan kepada Pembantu Kanan Registrar dan disaksikan bersama Datuk George Seah dan allahyarham Tan Sri Hashim Yeop Sani adalah untuk mendengar kembali kes UMNO 11 pada 13 Jun 1988.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:36 am
Reply to  Anonymous

11- Dengan penggantungan tugas beliau sebagai Ketua Hakim Negara, kes rayuan UMNO 11 tidak dibicarakan oleh mahkamah yang dijadualkan pada 13 Jun 1988

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:37 am
Reply to  Anonymous

12- Implikasi pengharaman UMNO

apabila UMNO diharamkan oleh hakim Datuk Harun Hashim beberapa implikasi yang besar telah berlaku di Malaysia. UMNO 11 tidak berhasrat mengharamkan – Atas sebab Dr Mahathir Mohamad sendiri tidak menyangka parti UMNO akan diharamkan kerana beliau berdiam diri buat beberapa hari kerana perbuatan beliau .

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 6:37 am
Reply to  Anonymous

Melayu berpecah kepada parti Melayu Semangat 46 akibat perbuatan dr mahathir.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 7:06 am
Reply to  Anonymous

WAU BULE BOLEH NAMPAK KAN,

“Principles are bought and sold in the game”

SEPERTI YG WAU BULE KATAKAN ITU?

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
14 July 2021 7:24 am
Reply to  Anonymous

Anon, I was born b4 Malaya achieved Independence and formation of Malaysia viz MA63 (i.e Malaya, Sabah snd Sarawak. I know Umno since Onn Jaafar days and the journey Umno made till to this day. History of Umno since time immemorial is not new as I was nit born yesterday Blaming TDM is a sheer display of hatred or jealousy? By Malays who are so fickled minded, eyes hazy! Rogue Umno leaders are this generation to inherit Easy going, spoon feeding and bypassed all merit Weak Pak Lah, thieving najib you have tagged along Clueless Zahid is what Umno has… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 7:38 am
Reply to  Wau bule

Buy you’re still unable to deny what AtokSaka had done to the destruction of Umno & the Malays unity. Period.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 7:46 am
Reply to  Anonymous

You yourself need to explain what, so that boleh dibalun, ditibai dan dibantai in discussion here.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:14 am
Reply to  Anonymous

This comment is addressed to Wak Gontol Kejora Kojolla.7:38 am.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:47 am
Reply to  Anonymous

ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG 8:14 AM,

KOMEN POLITIK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI, TAK USAH ASYIK KELUAR KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI KAU TUH..

DPD KAU PENA PENERAJANG DGN AKU, LEBIH BAIK KAU PERGI TELANJANG KANGKANG PUKI KAT BG ALI KAU TUHâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:46 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM PUN APA ITU POLITIK.

TAPI BAGUS, MEMBALUN DIA GIVES ME MY FUN AND ENTERTAINMENT IN THE MORNING.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TAK FAHAM PUN APA ITU POLITIK. YG ANJING🐕 BETINA TUA TU FAHAM IALAH “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI BUSUK DIA TUH.

TAPI BAGUS, MEMBALUN, MEMBANTAI, MENIBAI, MENYEKEL, MEMPELANGKONG, MELUKU DAN MENERAJANG DIA GIVES ME MY REAL FUN AND ENTERTAINMENT THROUGH OUT THE DAY EVERY DAY.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 2:12 am

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 silalah tampil, utk membuat coretan tinta
Tapi sentiasa lah jaga, adab sopan dan tutur kata
Jgn le asyik dipamir kebodohan, serupa dgn unta
Hal bontot berak & tahi..tak usahlah dibuat cerita
Kebodohan spt pak Kadok usah le dibuat senjata
Usah le tampil, nak jadi hero taik kucing semata2
Bkn ler apa, kot kwn marah, depa luku kepala kita
Nanti..kita terpaksa lari dek tk tahan seksa derita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 2:16 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PESERTA BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Yg kat atas & bawah itu..adalah pantun2 nasihat!
Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat
Sewajarnya kepala org itu kena dipaku dan pahat
Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 2:17 am
Reply to  Anonymous

P/S:

PANTUN2 NASIHAT TU UMUM, TAK ADA SEBUT NAMA SESIAPA.

TAPI, KALAU ADA YG TERASA, NASIB LAHâ€Ķ

BAGI YG TAK BERKENAAN SILA ABAIKAN SAJA PANTUN2 ITU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:51 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG MENGATA “PANTUN2 NASIHAT TU UMUM, TAK ADA SEBUT NAMA SESIAPA”, KONON NYA TAK BOLEH DI BALUN.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 4:58 pm
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 MASIH LEMAH BM & TAK RETI MENGGUNAKAN IMBUHAH “DI”.

“DI BALUN”…???

“BALUN” TU TEMPATNYA DI MANA?

KALAU DI JERLUN KE ATAU DI CHANGLUN KE ATAU DI SALUN KE, ADA LER PERNAH DENGAR!

AGAKNYA DI CELAH PUKI LUAS BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG BETINA TUA TU KOT!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 5:03 pm
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 INGAT “PANTUN2 NASIHAT TU UMUM, TAK ADA SEBUT NAMA SESIAPA”, KONON NYA BOLEH DIBALUN DENGAN BIADAB DAN KURANGAJAR?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 1:56 am

RAKAN2 PESERTA BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN:

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 1:57 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 2:01 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dimulakan dgn lemah lembut..nasihat didendang
Tapi, org yg memberi nasihat pun, bleh meradang
Tengok juga le, bagaimana komen balas dihidang
Bergantung juga kpd keadaan musuh bertandang
Bak kata org rancak tarian tu ikut rentak gendang
Kejora amik pakai apa yg seorang pernah cadang
Kata org itu..pisau lwn pisau, pedang lwn pedang!
Klau penyepak dtg, balik nya mungkin penendang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:54 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG MENGATA “Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah” DAN “PANTUN2 NASIHAT TU UMUM, TAK ADA SEBUT NAMA SESIAPA”, KONON NYA TAK BOLEH DI BALUN.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 7:41 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla nih pukul 2 pagi memberi amaran suruh pembaca ikut cakap dia kalau tak dia nak “taji, debu lantai kena jamah”.

Cukup biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil, salah campuran dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:03 am
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 nih awal pagi terasa diberi amaran sebab anjing🐕 ni mempuyai perangai buruk yg tersebut dlm pantun2 di atas tuh.

Cukup terasa anjing🐕 jalang sekor nih.

Sebab dia biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil, salah campuran dengan penyangak, penjahat dan jalang di masa dewasa.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:07 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

MUDAH JER KAN, UTK KEJORA NAK TIRU & PINDA KARANGAN ‘BODOH’ BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TUH DAN GUNAKAN BALIK UTK LUKU KEPALA DIA..

KAN.. KAN…?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:11 am
Reply to  Anonymous

TN ANJING🐕 JALANG CAKAP PASAL TAK DIBIMBING?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 8:18 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Seronok le, dapat respon TN anjing jalang sundal
Bila anjing tu respon biadab, Kejora ada le modal
Siap lah anjing jalang itu..Kejora nak luku & bedal
Nanti..pembaca boleh lihat, siapa yg lebih handal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 11:55 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA GUNA KATA2 KOTOR, BIADAB DAN KURANG AJAR, TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA DI MASA KECIL.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 5:00 pm
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Tua Puki Luas Perangai Monyet🐒 Muka Babi🐖 Gila Babi🐖 GUNA KATA2 KOTOR, BIADAB DAN KURANG AJAR, TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA DI MASA KECIL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 5:01 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG BIADAB CAKAP PASAL TAK DIBIMBING?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
14 July 2021 5:05 pm
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG TUA PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 INGAT “Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah” DAN “PANTUN2 NASIHAT TU UMUM, TAK ADA SEBUT NAMA SESIAPA”, KONON NYA BOLEH DIBALUN DGN BIADAB DAN KURANG AJAR?

KAH KAH KAH.