APA JUGA USAHA MENJATUHKAN MAHIADDIN MEMANG TINDAKAN BERMAIN POLITIK, TAPI…

Berikutan keputusan UMNO menarik sokongan terhadap Perdana Menteri, Mahiaddin Md Yasin, ada pihak yang takut kehilangan jawatan serta kedudukan berkata, sekarang bukan masanya untuk bermain politik dan jatuh-menjatuhkan kerajaan.

Kata pihak tersebut lagi, tumpuan sekarang seharusnya difokuskan untuk menangani Covid19 yang kesannya merata kepada seluruh kehidupan manusia.

Sebelum ini, ketika Anwar Ibrahim berkali-kali cuba menukar kerajaan, itulah jugalah hujah mereka.

Lagi-lagi jangan bermain politik dan kita semua harus bersama-sama dengan kerajaan.

Agaknya, mereka yang takut hilang jawatan dan kedudukan ini lupa, Mahiaddinlah sebenarnya yang paling banyak bermain politik demi kuasa sejak Covid19 melanda negara.

Kenapa setelah lebih setahun berlalu, disertai dengan pelbagai PKP, darurat dan entah apa-apa lagi, tetapi Covid19 tidak juga berkurangan jumlahnya?

Realitinya, semua itu adalah disebabkan Mahiaddin tidak henti-henti bermain politik dengan berselindung dan menggunalan alasan Covid19 dalam semua tindakannya.

Memecat musuh-musuh politiknya dalam Bersatu, termasuk Tun Mahathir Mohamad, menjatuhkan kerajaan Sabah pimpinan Shafie Apdal, menggantung Parlimen dan membuat lantikan demi lantikan yang bersifat potik adalah antara percaturan yang dilakukan Mahiaddin yang tiada kena-mengena langsung dengan usaha memerangi Covid19, tetapi dilakukan ketika wabak tersebut tengah menggila.

Selain ada di antara tindakan itu menyumbang kepada peningkatan kes seperti PRN Sabah contohnya,!selebihnya hanya untuk mengekalkan kuasa semata-mata.

Kalau mahu dikira lagi, PKP demi PKP dengan kes turun naik mengikut sama ada terancam atau tidak kerusi Perdana Menteri yang didudukinya, majoriti rakyat juga percaya ia adalah suatu perlaksanaan yang berniat politik sifatnya.

Kalau tidak bersifat politik, takkanlah sampai tiga kali Yang Dipertuan Agong perlu bertitah tentang keperluan Sidang Parlimen diadakan dengan segera?

Jika kerajaan memberi tumpuan sepenuhnya untuk menangani Covid19 dan tidak gila untuk mengekalkan kuasa, tentunya rakyat tidak menderita seperti sekarang ini.

Negara lain boleh menangani Covid19 dengan lebih baik, termasuk yang lebih mundur daripada kita seperti Vietnam misalnya, kenapa kita berterusan gagal dan menjadikan hidup dalam sengsara yang berpanjangan?

Jawabnya tidak lain ialah kerana kerajaan dan Mahiaddin telah gagal dan hanya memperalatkan Covid19 ini untuk politik dan kelangsungan kuasanya.

Sepatutnya, dengan gagal yang berterusan itu sehingga kes bunuh diri sudah jadi berita biasa dalam negara, Mahiaddin ada perasaan malu untuk terus kekal dan menikmati gaji lumayannya.

Tidak malukah beliau dengan gaji lumayan yang dikaut, jumlah kabiinet terbesar, berbelanja sesuka hati dan lantikan politik dibuat tanpa henti, sedangkan hasilnya hanya menyebabkan rakyat tambah susah derita, selain ada yang tidak tidak tahan meneruskan hidup, lalu memilih mengambil nyawa sendiri?

Sekarang beliau dikhabarkan tidak begitu sihat dengan penyakit lama menyerangnya kembali, sampaikan kena cirit-birit pun kena seminggu perlu berehat di hospital.

Dalam keadaan ini, kenapa tidak mahu berhenti, malah melantik lagi Timbalan Perdana Menteri yang tujuannya semata-mata mainan politik untuk memecahkan lawan dan melindungi kerusi yang sedang diduduki?

Maka itu, apa pun usaha untuk menjatuhkan Mahiaddin sekarang ini, terbaru melalui keputusan UMNO menarik sokongan, memang ia bersifat politik, tetapi ia adalah untuk melawan permainan politik Perdana Menteri yang memperalatkan semua perkara untuk kepentingan kuasanya dan bukan untuk menyelesaikan masalah negara.

Kiranya permainan politik Mahiaddin tidak dilawan dengan mainan politik yang bertujuan menukarnya, rakyat akan terus sengsara dan derita kehidupan mereka.

Selagi beliau tidak ditukar, apa pun dilakukannya untuk menangani Covid19 akan terus gagal dan negara tidak akan mampu bergerak ke mana-mana.

Pemimpin yang gagal, melakukan usaha pula dengan cara yang sama berkali-kali, tidak habis-habis mengurung rakyat tanpa henti, tidak mungkin dapat menghasilkan keputusan yang berbeza.

Untuk mendapatkan keputusan yang berbeza, jawatan Perdana Menteri mesti diisi oleh pemimpin yang berbeza juga.

Sebab itu, rakyat tiada pilihan lain melainkan harus memberi sokongan kepada apa juga permainan politik yang secara kasarnya nampak dilihat untuk menumbangkan Perdana Menteri semata-mata.

Memang luarannya nampak begitu, tetapi hasrat sucinya ialah untuk mengeluarkan rakyat serta negara ini daripada ketidaktentuan dan penyeksaan berpanjangan yang dilakukan oleh Mahiaddin yang kerjanya asyik bermain politik untuk kuasa saja.

Malah, kalau perlu, rakyat sendiri sepatutnya bangun bersatu hati untuk sama-sama menumbangkan kerajaan dan Mahiaddin yang realitinya keberadaan beliau di kerusi Perdana Menteri itu hanya menyusahkan lagi kehidupan kita. (ShahbudinHusin 11/07/2021)

4.8 5 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 11 July 2021 — 5:20 pm
Subscribe
Notify of
guest
92 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
21 July 2021 12:35 pm

PN JADI BODOH DOK IKUT APA KATA PHD4PIG………… Are The Covid-19 Tests A Scam To Make Tons Of Money?……….. It is puzzling that so many people with absolutely no symptoms of Covid-19, and who have been tested negative (plus have been vaccinated), become positive when tested by the Ministry of Health people — and then become negative again when they pay RM300 to get privately tested. It looks like someone is making tons of money. Is Dr Noor Hisham bin Abdullah (a.k.a. Yew Ming Seong), the Director-General of the Ministry of Health, secretly working for Pakatan Harapan to sabotage the… Read more »

zunnun
zunnun
11 July 2021 6:48 pm

kpd che lah, moktar senik serta seberang takiri , keCINTAan jenis ape yg kamu kalian hinggakan meletakan keTAKUTan kpd tuhan di celah lubang nonok burit puki betina…..

zunnun
zunnun
11 July 2021 6:43 pm

kpd kebabian hadi awang, zunnun bertanya….

ketika menegakan sembah menyembah kpd ‘allah’ yg kamu ‘CINTA’ …..

ape keTAKUTan yg kamu simpan dlm dada?

zunnun
zunnun
11 July 2021 6:38 pm

ape yg amat malang yg menimpa negara ketika ini sedangkan rakyat amat terkesan utk menyara kehidupan mereka…. pemimpin2 berebut mendapat tempat dlm kedudukan kuasa negara….. maka baik jika pH focus membantu negeri2 yg di perintahi mereka dan biarkan peminpin2 omNO dan pbbm meneruskan kebabian2 mereka…. …bila mereka ketandusan tenaga dan idea, ketika itu covids dgn immunisasi yg mencecah 60/70 % penduduk, tidak lagi menjadi permasaalah utama, tapi kesan ekonomi akan berlarutan 3-4 tahun pula….. biar pru 15 jadi penentuan utk pH memberi alternatif mereka kpd rakyat jelata…. dspe yg amat malang yg menimpa negara ketika ini sedangkan rakyat amat terkesan… Read more »

Last edited 2 months ago by zunnun
zunnun
zunnun
11 July 2021 6:30 pm

jika permasaalahan covid & ekonomi semasa di tangani dgn cara head-on menhadapi kedua2 nya, ape itu tindakan yg bijak di unggap oleh mahiaddin dgn PPN lalu menjemput atok saka aka #sinyanyuktu97 aka pesakit epilepsy tegar negara…

betul ke permasaalah covids yg menjejaskan perihal ekonomi semasa…

atau ketidak kepastian suhu politik negara punca segala2 nya….

zunnun
zunnun
11 July 2021 6:25 pm

tak lama lagi atok saka akan menjangkau umur 97, maka #sinyanyuktua96 perlu di ubah kpd #sinyanyuktu97 pula…. dgn umur yg menjangkau 100 tahun, maka lagi sarat akan penyakit epilepsy nya saban hari…. kesian, seperti juga pemimpin2 di luar negara keget melihat rakyat indinesia melantik Gus Dur utk dijadikan President mereka… dlm hati mereka, bertanya, “apekah rakyat indonesia semua kaum2 buta belaka..” bagaimana pula peminpin2 luar negara serta rakyat2 di luar sana berkata… “apekah rakyat malaysia tua2 serta berpenyakit epilepsy kesemua nya…..” keTAKUTan manusia akan sentiasa dlm jajaran keCINTAan mereka… takut akan kehilangan nilai2 CINTA yg mereka bina dlm kehidupan mereka….… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 6:02 pm

Tuan Shahbudin,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Yg tak sokong usul tu, bukan takut hilang jawatan
Depa faham berdepan covid19 kita sdg kekalutan
Lagi pulak langkah2 kerajaan..wajar & berpatutan
Sbb tu, Kejora sokong ‘abah’ bersama Nadia intan
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
11 July 2021 6:01 pm

tapi bagaimana pula tuhan dgn rahsia ketuhanan nya yg di tunggang oleh anak cucu adam sekelian yg ada… dgn perkataan ‘anak cucu adam’ maka di perjelasankan bahawa, anak cucu anjing tidak kah anjing juga, bagaimana pula dgn anak cucu babi, babi juga ke? bagaimana dgn babi2 yg berserban berjubah dan berkopiah yg asyik kemabukan dgn pendewaan mereka terhadap muhammad anak aminah hinggakan bingai tidak dapat membezakan antara muhammad dgn kenabian nya…. ape kah kenabian muhammad berserban berjubah dan berkopiah juga? ape yg membuat azazil alpa hingga terjerumus dlm keiblisan akhir nya…? gagal melihat sifat kesempurnaan tuhan yg ada tuhan jadikan… Read more »

zunnun
zunnun
11 July 2021 5:46 pm

budin quote “…utk mendapatkan keputusan yg berbeza, jawatan perdana menteri mesti di isi oleh pemimpin yg berbeza juga…” zunnun quote.. utk mendapatkan keputusan yg berbeza, perlu merawat sesuatu permasaalahan bukan dgn cara menhadapi permasaalah itu, tapi membuka satu perubahan yg baru pula…. penyularan covids itu yg mencetuskan permasaalahan yg ada hingga menjejaskan ekonomi negara dan rakyat amat terkesan akan nya…. tapi permasaalah antara penyularan covids & ekonomi akan sentiasa di bayangi dgn permasaalahan politik semasa…. maka, utk melakukan ‘remedy’ nya, MRR perlu tekak kan iktizam mereka utk mencari satu penyelesaian politik semasa dgn segera…. dgn PPN- Plan Pemulihan Negara yg… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:34 pm

DIK🌷NADIA🥀DEWI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Duhai Dik Nadia yg blm lagi jdi abg punya ”marka’
Klu keluar rumah jgn lupa dik, pakai pelitup muka
Abg ni mcm dinda le pimpinan ‘abah’ tu abg suka
Dinda masuk nanti, jgn dilayan macai2 AtokSaka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙♥️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:46 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀PUTERI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Kpd ‘abah’ Bersatu dan Umno..kita beri sokongan
‘Abah’-DS Ismail tu, mmg cantik punya gandingan
Abg ini pulak, dok mengintai bunga di jambangan
Apakah di taman hati itu, masih lagi ada ruangan?
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:59 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀SRIKANDI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Di kacamata rkyat ‘abah’ mendadak naik reputasi
Pelbagai karenah hal covid & vaksin dia dpt atasi
Abg pula dok intai taman hati mu klau boleh diisi
Sekarang ini kesorangan yg dapat hanya berillusi
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 6:17 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀PUJAAN🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
TSMY & DSIS pstilah menjadi gandingan yg padu
Sbalik nya Bg Non, Atok & Boboi monyok terkedu
Abg ini pula berjuadahkan sepi berulamkan rindu
Mnyimpan hasrat suci utk petik kuntum bermadu
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 7:04 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀BIDADARI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Macai Atok, Melayu2 tua munafiq tahap Ayah Pin
Geng Pk Non pula spt Benggali lwk citer Upin Ipin
Ayuh Dik Nadia mari bersama abg..tgn berpimpin
Klau ada jodoh..anak kita biar abg je salin lampin
🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:09 pm

RAKAN2 BLOG,

CUBA LIHAT KOMEN TN ANJING MENGGUNAKAN BM SJK NYA TUH:

________________________________________________
Anonymous
11 July 2021 2:22 pm

Reply to najib bini rosmah
Kamu di hantar siapa?

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:10 pm
Reply to  Anonymous

“di hantar”???…

“hantar” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

KALAU DI PELANTAR, DI KOMTAR, DI GUITAR, DI MORTAR… TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:10 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.

2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:11 pm
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:12 pm
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:12 pm
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:13 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, DGN TUJUAN NAK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:13 pm
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:14 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:15 pm
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:16 pm
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT:
JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, ANNE BO LUI..RAMAI AKU TAK INGAT NAMA.

TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEAOLOGI POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 5:17 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕
PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:45 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

EISYH EISYH EISYH…

SERONOK DAN LEGA BILA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖 BALIK KE PERANGAI SETAN😈 DIA.

AWALNYA TU, ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU TAMPIL MCM ‘BAIK’ LAH JUGA DARI BIASA.

KEJORA JADI RISAULAH KALAU ANJING🐕 TU BAIK TERUS. KEPALA SIAPA LAGI YG KEJORA AKAN DAPAT LUKU BERTERUSAN? WAK SEMAN KEKASIH DIA DAH MATI.

NAK LUKU KEPALA KERA🐒 KONGKANG, SEPUPU DIA TU.. SI KERA TU MASUK JARANG2 JER, TAK REGULAR MCM TN ANJING💙,

SYUKUR… KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:54 pm

Tuan Budin,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Yg tak sokong usul tu, bukan takut hilang jawatan
Depa faham berdepan covid19 kita sdg kekalutan
Lagi pulak langkah2 kerajaan..wajar & berpatutan
Sbb tu, Kejora sokong ‘abah’ bersama Nadia intan
💐🌹🥀🌷🌺🌿🍃🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌿🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:37 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mngkin rakan2 sedar..pantun Kejora ada peranan
Dah tak da lagi..riak samseng taik kucing jalanan
Komen bodoh klau muncul pun ada sikit kelainan
Geng munafiq pun, dah kurang mari buat lakonan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:51 pm
Reply to  Anonymous

Interpretasi syiok sendiri ke kamu, Wak Gontol Kejora Kojolla?

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:34 pm
Reply to  Anonymous

NAK BUAT CAMNER BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖 …

AKU TERTIPU TADI DGN LAKONAN KAU NAK JADI BAIK SEKEJAP TU. TAK SANGKA TAK SAMPAI SEJAM, TOPENG MALAIKAT YG KAU PAKAI TU LEKANG DARI MUKA BABI🐖 KAU TU..

KINI TERPANCAR BALIK LER WAJAH IBLIS😈 KAU DAN AKU TIDAK TERSILAP INTERPRETASI LAGI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:37 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖

DULU AKU TERTIPU DGN LAKONAN SEPUPU HANG, SI KERA🐒 KONGKANG YG MENYAMAR JADI ADDRIANI.

TAPI “ADDRIANI” AUW AUW BAPOK TU DAH KURANG SIKIT MASUK SINI.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:41 pm
Reply to  Anonymous

kamu mahu dia masuk sini selalu dan tipu kamu lagi?

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:55 pm
Reply to  Anonymous

TAK PAYAH LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖 OI…

ADA SEORANG PENIPU MCM HANG NI PUN CUKUP LAH, AKU JENUH DOK LUKU KEPALA DAH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:30 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Nmpaknya pantun2 nasihat Kejora, ada berkesan
Klau rakan2 perhatikan..mungkin rakan2 perasan
Kurang le sikit, jenis ‘samseng juah’ punya tulisan
Bgitu juga le komen bodoh, taraf budak hingusan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:52 pm
Reply to  Anonymous

Interpretasi syiok sendiri ke kamu, Wak Gontol Kejora Kojolla?

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:35 pm
Reply to  Anonymous

NAK BUAT CAMNER BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖 …

AKU TERTIPU TADI DGN LAKONAN KAU NAK JADI BAIK SEKEJAP TU. TAK SANGKA TAK SAMPAI SEJAM, TOPENG MALAIKAT YG KAU PAKAI TU LEKANG DARI MUKA BABI🐖 KAU TU..

KINI TERPANCAR BALIK LER WAJAH IBLIS😈 KAU DAN AKU TIDAK LAH TERSILAP INTERPRETASI LAGI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:38 pm
Reply to  Anonymous

HOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖

DULU AKU TERTIPU DGN LAKONAN SEPUPU HANG, SI KERA🐒 KONGKANG YG MENYAMAR JADI ADDRIANI.

TAPI “ADDRIANI” AUW AUW BAPOK TU DAH KURANG SIKIT MASUK SINI.

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:43 pm
Reply to  Anonymous

Nanti aku panggil dia masuk sini selalu lagi

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:58 pm
Reply to  Anonymous

MOLEK JUGA CADANGAN KAU TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖.

BOLEH AKU LUKU KEPALA KORANG BERSELANG SELI.

WAKTU MLM, KAU TAK KOMEN SBB SIBUK KAT LRG HJ TAIB TU, BOLEH AKU LUKU KEPALA KERA🐒 TU, WLAU PUN DIA MASUK SEKALI SEKALA.

KAH KAH KAH.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 3:20 pm

Madey si Kitol punca masalah negara. Barua anjing belaannya gagal Keling menyamar Melayu masuk. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:44 pm

Siapa percaya apa kamu cakap, Samdol?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 3:18 pm

Jaga anjing tua belaan Keling menyamar Melayu nak serang siapa. Yang pasti anjing tuanya tak akan menyalak Azmin Semburit dan Hisapvapedin. Sadiq Sigaraga jauh sekali. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 3:01 pm

Jadilah anjing yang setia dan taat. Jangan belakang jilat habis tapi depan menyalak macam Sajat. Gong gong gong. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:14 pm

Kamu jilat siapa?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 2:56 pm

Penjilat pampers Madey macam Wau Bule menganjing kesusahan marhaen. Anjing ni tahu erti lapar dan papa? Pampers nak beri bantuan jangan lupa undi lagi. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 2:53 pm

Panjang barisan rakyat marhaen di Kelate negeri anjing PAS. Jangan sembah tokong pak cik mak cik. Tokong bagi bekal dari Allah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:17 pm

Kamu sembah pangkal pokok di tepi rumah kamu yer?

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:22 pm

Kesengsaraan rakyat tidaklah seteruk mana yg diwar-war dan di’propaganda’kan oleh pihak tertentu.

Perkara kecil pun sengaja dieksploitasi dan diperbesarkan untuk memburukkan kerajaan.

Kalau kerajaan mana pun yg memerintah di Malaysia ni, masalah yg timbul dari Covid19 ni tak akan boleh diselesaikan dgn serta merta. Ia mengambil masa.

Kerajaan sudah buat yg terbaik. Kita rakyat kena lah beri kerjasama sepenuhnya dlm menangani masalah Covid nih.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous

Ambil satu contoh.

Di’viral’kan dlm group2 whatsapp, ada ramai peminta sedekah kat depan sebuah bank di Ipoh. Kononnya kerana kerajaan tak prihatin tangani masalah rakyat, ia sampai jadi begitu.

Kemudian, seorang rakan saya yg bekerja di Ipoh tampil memberitahu bahawa, kat kawasan itu mmg begitu, sejak sblm Covid lagi. Ia kawasan tumpuan peminta sedekah sbb ada banyak bank kat situ.

HATI-HATI LAH RAKAN2 DGN PROPAGANDA KOTOR PIHAK TERTENTU INI.

KAH KAH KAH.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

Hidup bawah tempurung dan dalam gua mewah ke bang? Patuh SOP tak macam TS Anuar Jam Mahal Maggi Mee lunch di rumah Pak Mentua KJ. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:19 pm

Wat talking one, you?

r u ok? Kalau tak, minta kawan bawa kamu ke hosp mental.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:27 pm
Reply to  Anonymous

NBR, bagi cerdik sikit lah komen tu!

Tak kan sbb TS Anuar tak ikut SOP ke rumah Pak Lah tu punca rakyat sengsara teruk spt yg digembar-gemburkan oleh Tuan Budin kita tuh?

Kalau tak cerdik pun, bagi matang pun cukuplah NBR oi…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:15 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nk jdi “hero taik kucing” blog pun, bkn lah senàng
Mcm kawan kita tu..air mata asyik saja berlinang
Dah tertiarap jilat lantai pun, msih ngaku menang
Tapi di atas daratan le tmpt si dungu tu berenang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:24 pm
Reply to  Anonymous

Kamu ngaku menang ke?

Apa yang kamu menang?

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:32 pm
Reply to  Anonymous

Itulah kau lemah BM, sebab dulu sekolah SJK.

Aku kata, “Dah tertiarap jilat lantai pun, msih ngaku menang”.

Bukan aku mengaku menang!

Boleh faham???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:36 pm
Reply to  Anonymous

Anyway, aku juga masih ke post yg sblm ini.

KAU CAKAP AKAN BERADA TERUS DI POST ITU UNTUK MEMBALUN AKU SEKIRANYA AKU MELALUT DI SITU.

TAPI, KAU TAK ADA PUN?

JOM LAH, KALAU MASIH SUDI NAK BALIK KE POST ITU SEMULA.

AKU NI, BILA2 PUN TETAP READY.

CAKAP BIAR SERUPA BIKIN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:21 pm
Reply to  Anonymous

DI SINI PUN BOLEH, DOL.

TUNGGU MASA LAPANG.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:41 pm
Reply to  Anonymous

Owhh.. lupa bagi tau…

Masa aku pi ke post sblm ini tu, bilangan komen tak sampai 200.
Aku masuk dan tambah sampai bilangan komen jadi 227.

Kalau kau rasa nak menyumbang, nak tambah lagi, silalah.. aku akan susuli utk tambah, kemudian.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:29 pm
Reply to  Anonymous

MASA LAPANG?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
Tk leh buat apa di hati TN anjing iblis mnumpang
Tapi msih keluar helah pondan, “nanti bila lapang”
Rakan2 pun tahu, yg anjing tu dah capik tempang
Sib baik jauh..kalau dekat, dia makan pelempang!
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 11:37 am

Kalau anjing-anjing tua belaan Keling manyamar Melayu sudah mula menyalak tak berhenti anda tahu kita semua di jalan yang benar. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:20 pm

Kamu menyalak apa?

Wau bule
Wau bule
11 July 2021 11:34 am

Sdra Budin

Seluruh rakyat tengah sesak
Janganlan kamu bertekak
Politik wajib dikemudiankan
Perut rakyat diutamakan

Perlu ada pentadbiran efektif
Rancang tindakan yang proaktif
Bukan guna cara politik sempit
Ditakuti rakyat terus tersepit

Parlimen akan dibuka semula
Jangan ada cuba lain agenda
Cari usaha terbaik yang ada
Agar keresahan rakyat reda

Guna politik cari jawatan dan kuasa
Kesempitan hidup terus berleluasa
Desak mendesak apa rakyat dapat
Rakyat juga teraniaya dan terjerat

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 11:30 am

Hapuskan legasi Keling menyamar Melayu sebelum anda dihapuskan. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:21 pm

Kamu jenis apa menyamar Melayu?

Ali Supandi
Ali Supandi
11 July 2021 11:29 am

Menteri PN & PM sudah hilang kewarasan berpolitik kerana demi kuasa mereka sanggup mempermainkan rakyat yang semakin sengsara. Menteri yang mengurus COVID tapi kes COVID meningkat dilantik jadi TPM. Ini KPI gila kuasa yang digunakan.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 11:27 am

MO Keling menyamar Melayu mudah. Pecah belah lawan dan matikan Rakyat ke kubur politiknya. Bila PRU tiba Keling menyamar Melayu hantar Hisapvapedin dan Perogol Nika Gee umum bantuan. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:22 pm

Kamu di hantar siapa?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 11:24 am

Azmin Semburit blue eyed boy Keling menyamar Melayu terus tambah angka mayat baru. Nanti Keling nasihat beri bantuan baru. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:33 pm

Jaga jangan kau termasuk dalam angka itu.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
11 July 2021 11:19 am

Kono pocat SU Kojo. Sapo? Tuang Penasihat 25%. Wayang pampers penuh kencing. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 11:07 am

RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun yg dekat bawah itu adalah pantun nasihat
Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat
Sewajarnya kepala org itu kena dipaku dan pahat
Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 11:07 am
Reply to  Anonymous

P/S:

PANTUN2 NASIHAT TU UMUM, TAK ADA SEBUT NAMA SESIAPA.

TAPI, KALAU ADA YG TERASA, NASIB LAH…

KALAU TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:35 pm
Reply to  Anonymous

Awas jangan kepala kamu kena dipaku dan pahat

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:03 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

Dlm baris ke-4, pantun di atas, disebut:

“Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat”

Penyangaknya itu dah keluar jam 2:35 pm di atas tapi dgn wajah baru.

Dia tidak lagi sekurang-ajar dan biadab spt yg sblm nya. Mungkin kesan dari kena luku kepala teruk dgn Kejora kot, masa dia kuangajar biadab sblm ini.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:23 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA CAKAP JENIS SYIOK SENDIRI.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:00 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA DAH AGAK DAH!

MMG TAK LAMA PUN, UNTUK IBLIS YG CUBA TAMPIL DGN WAJAH MALAIKAT KEMBALI KE WAJAH IBLIS NYA.

ITULAH IBLIS😈 BERKEPAK,
BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖.

TAK AMBIL MASA SEJAM PUN UNTUK TOPENG MALAIKAT LEKANG DARI MUKA IBLIS😈 TUH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:07 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jalang tampil, utk mmpamir kedunguan
Sbg penyangak..anjing itu tampil buat pengakuan
Tapi silap ler dia sudah pergi jolok sarang tebuan
Awal2 lagi..anjing anak haram ini dah dpt habuan
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:08 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bagi yg tk berkenaan pantun itu Kejora suruh abai
Tapi, ia disambut, oleh TN Anjing betina ma ci bai
Ini TN Anjing kurangajar biadab mahu lagak lebai
Sbb itu..anjing betina gila ini, Kejora asyik jer tibai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:11 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

BAGUSLAH BILA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖 TU MARI RESPON DGN KURANG AJAR BIADAB.
BARULAH KEJORA BOLEH BAWA KELUAR PELURU2 PANTUN KEJORA NIH…

KALAU ANJING TU RESPON MCM AWAL TU, TAK ‘RELEVANT’ & TAK ADA CAN LER KEJORA NAK GUNA PELURU2 PANTUN YG KASAR INI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 11:06 am

RAKAN2 BLOG YG DIHORMATI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:38 pm
Reply to  Anonymous

Yang mengata “Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah” itu memperingatkan diri dia sendiri.

Dia tak beradab sopan & berhemah bila menganggap orang lain akan buat begitu.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

Yang risau dgn baris “Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah” itu bimbang takut tak dapat dilaksanakan diri dia sendiri.

Dia tak beradab sopan & berhemah bila mari menerjah pantun nasihat.

Cuma dia dah kurang sikit biadab & kurang ajar, bila asyik dok kena luku kepala teruk dgn Kejora!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

MCM YG KEJORA SELALU CAKAPKAN SEBELUM INI, MUDAH MCM KACANG JER KAN RAKAN2?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 3:27 pm
Reply to  Anonymous

PANTUN NASIHAT MENGARUT MANA TAK DI TERJAH.

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ASYIK MENGAKU ITU INI.

KEPALA DIA YANG BANYAK KENA LUKU DIA NAK BUAT TAK TAU.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:01 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA DAH AGAK DAH!

MMG TAK LAMA PUN, UNTUK IBLIS YG CUBA TAMPIL MENYAMAR DGN WAJAH MALAIKAT KEMBALI KE WAJAH IBLIS😈 NYA.

ITULAH IBLIS😈 BERKEPAK,
BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖.

TAK AMBIL MASA SEJAM PUN UNTUK TOPENG MALAIKAT LEKANG DARI MUKA IBLIS😈 TUH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:16 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:17 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:17 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:18 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:18 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 July 2021 4:20 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

BAGUS SANGAT LAH BILA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 PUKI LUAS GILA BABI🐖 TU MARI RESPON DGN KURANG AJAR BIADAB.
BARULAH KEJORA BOLEH BAWA KELUAR PELURU2 PANTUN KEJORA NIH…

KALAU ANJING TU RESPON MCM AWAL TU, TAK ‘RELEVANT’ LAH DAN TAK ADA CAN LER PULA KEJORA NAK GUNA PELURU2 PANTUN YG KASAR INI.

KAH KAH KAH.