KETETAPAN MT UNTUK JATUHKAN PM TAK BERMAKNA APA2, SEKADAR KEPUTUSAN KUPANG TEMBAGA

Ketika mula-mula diumumkan tentang keputusan MT UMNO menarik sokongan secara serta-merta terhadap Perdana Menteri, Mahiaddin Md Yasin dua hari lalu, ramai yang kelihatan gembira dan cerita dengan berita itu.

Keputusan itu dilihat menunjukkan keberanian UMNO dalam membuat keputusan, sekaligus juga keberanian Ahmad Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO merempuh segala rintangan dalam memuktamadkan ketetapan tersebut.

Dalam keadaan sokongan dimilikinya tidak solid, ditambah dengan sebahagian pemimpin UMNO sendiri lebih kemaruk mempertahankan jawatan dalam kerajaan berbanding memartabatkan perjuangan, mendapatkan dokongan majoriti untuk menyingkirkan Perdana Menteri bukanlah suatu perkara yang mudah.

Walaupun Mahiaddin bukan daripada UMNO, tetapi kerana kuasa Perdana Menteri yang dimilikinya, harus diakui lebih ramai manusia jadi terpesona dan ingin memeluk serta mencium tangannya berbanding disuruh memusuhi, apalagi menjatuhkannya.

Lantaran itu, keputusan MT UMNO yang akhirnya berjaya memuktamadkan ketetapan menarik sokongan secara serta-merta itu disambut dengan penuh rasa gembira.

Harapan awal banyak pihak, kalau pun dengan penarikan sokongan itu tidak menyebabkan Mahiaddin berundur dengan segera, setidak-tidaknya menteri dan timbalan menteri yang duduk dalam kerajaan akan secara sukarela meletak jawatan kemudiannya bagi memastikan keputusan MT itu benar-benar berhasil mencapai maksud yang diharapkan.

Tetapi, oleh kerana keputusan menarik sokongan itu tidak disertai dengan ketetapan Ahli-Ahli Parlimen dalam kerajaan mesti meletak jawatan, ternampaknya tiada siapa yang sedia meletakkan jawatan.

Bagi tujuan memaksa Mahiaddin meletak jawatan, sekiranya perkara itu tidak berlaku, langkah susulan yang sepatutnya diambil ialah semua Ahli Parlimen UMNO mesti menarik diri dan meletak jawatan daripada kerajaan.

Dengan itu, barulah Mahiaddin benar-benar hilang sokongan dan kerajaan akan tumbang, kecuali jika ada daripada 38 Ahli Parlimen UMNO yang enggan berbuat demikian dan mengambil keputusan keluar parti atau sedia untuk dipecat.

Malang sekali, selain tiada yang terlihat sedia meletak jawatan, sehari sebelum mesyuarat MT UMNO Selasa lalu, Ismail Sabri Yaakob sendiri telah menerima tawaran jawatan Timbalan Perdana Menteri yang ditawarkan Mahiaddin kepadanya.

UMNO pula dalam salah satu perincian mesyuarat MT pada malam tersebut turut merakamkan ucapan tahniah kepada Ismail Sabri.

Dalam hal ini, apakah UMNO sudah terlupa dengan ketetapan MT sendiri pada Februari lalu yang membuat keputusan menolak sebarang tawaran dan tidak akan melobi bagi jawatan Timbalan Perdana Menteri?

Di mana maruah UMNO, di sebalik sudah tersedia ketetapan menolak jawatan Timbalan Perdana Menteri, tetapi pemimpinnya sendiri menerima jawatan tersebut, bahkan parti sendiri mengucapkan tahniah kepada Ismail Sabri?

Apa sebenarnya perjuangan UMNO – pelahap jawatan atau mahu parti kembali dominan di persada kuasa dalam politik negara?

Dengan menerima jawatan Timbalan Perdana Menteri yang bermakna UMNO atau setidak-tidaknya Naib Presidennya lebih merapatkan lagi pelukannya kepada Mahiaddin, apakah langkah itu mampu membawa parti kembali dominan atau bakal kekal sebagai penumpang kepada Bersatu?

Lebih buruk, keputusan MT UMNO menarik sokongan terhadap Mahiaddin itu juga dilemahkan lagi dengan ketetapan memberi kebebasan kepada Ahli-Ahli Parlimennya membuat pilihan dalam sebarang pengundian di Parlimen.

Ketetapan memberi kebebasan itu diterkandung dalam audio Zahid Hamidi di akhir mesyuarat MT yang tular di media sosial sejak semalam dan kemudian disahkan lagi melalui kenyataan media Setiausaha Agung UMNO, Ahmad Maslan kemudiannya.

Meskipun Ahmad Maslan berkata, kebebasan itu harus membuatkan Ahli-Ahli Parlimen menjadikan keputusan MT UMNO menarik sokongan terhadap Mahiaddin sebagai panduan, soalnya siapa yang mahu mengikutinya?

Bagi menteri, timbalan menteri dan Ismail Sabri khususnya yang baru dilantik sebagai Perdana Menteri, panduan daripada jawatan yang dilantik oleh Mahiaddin dalam kerajaan pasti lebih kuat tarikannya berbanding panduan MT yang hanya sekadar panduan kosong semata-mata.

Kalau panduan agar tidak menerima jawatan Timbalan Perdana Menteri pun senang-senang boleh dilanggari, di mana susahnya bagi Ahli-Ahli Parlimen yang berjawatan dalam kerajaan dengan gaji lumayan puluhan ribu sebulan atau bagi mereka yang takut diseret ke mahkamah untuk mengundi menyokong kerajaan di Parlimen?

Bahkan, belum sidang Parlimen diadakan pun sudah keluar kenyataan media yang mewakili Ahli-Ahli Parlimen BN menyatakan mereka tetap akan menyokong kepimpinan Mahiaddin.

Tidakkah semua ini memalu dan mengaibkan keputusan UMNO kerana dengan jelas Ahli Parlimen lebih menyokong Mahiaddin daripada ketetapan parti?

Hakikatnya, membuat ketetapan menarik sokongan terhadap Mahiaddin, namun tidak disertai arahan meletak jawatan dan kemestian mengundi dalam Parlimen mengikut kehendak parti, bukan saja menjadikan ketetapan itu tidak bermakna, bahkan umpana lawak jenaka mega.

Apa gunanya menarik sokongan terhadap Mahiaddin jika Ahli Parlimennya tetap diberi kebebasan dan tidak dihalang untuk menyokong Perdana Menteri?

Apa nilai parti yang tinggal akhirnya dalam keinginan untuk menumbangkan Mahiaddin kalau ia tidak disertai kewajipan patuh atau akur dengan keputusan yang telah dimuktamadkan tidak lagi menyokong Perdana Menteri?

Dalam hal ini, sebelum lebih teruk diketawakan, ada baiknya Zahid Hamidi dan MT UMNO batalkan saja keputusan menarik sokongan terhadap Mahiaddin itu.

Membuat keputusan menarik sokongan yang bertujuan menjatuhkan Mahiaddin, tapi tidak disertai dengan arahan meletak jawatan dan kemestian kepada Ahli-Ahli Parlimen UMNO untuk patuh kepada ketetapan parti hanya menjadikan keputusan MT tidak berguna apa-apa dan umpama kupang tembaga.

Bukan saja Mahiaddin terus boleh ketawa dengan keputusan karut itu, malah Annuar Musa dan Shahidan Kassim pun rasa-rasanya tak henti-henti mengekek mentertawakannya. (ShahbudinHusin 09/07/2021)

4.2 5 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 9 July 2021 — 9:29 am
Subscribe
Notify of
guest
151 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
9 July 2021 11:15 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:35 pm

Komen Anonymous 7:41 pm sangat tepat sekali
Itulah wajah sebenar, si kejora yang sejak azali
Tapi berlagak mcm orng suci mengalahkan wali
Memang sangat wajar dibalun ditibai setiap kali

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:47 pm
Reply to  Anonymous

OWH.. BG NADIA AUW AUW LAMA TAK KELUAR…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kemunafiqan Bg Nadia bapok..Kejora dah mangli
Dia sokong TN anjing sbb tempat berniaga sekali
Kedua2 ekor jalang ni dilanggan tetap oleh Bg Ali
Kat Lrg Haji Taib..puki TN & jubur Bg Nadia dibeli
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:38 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Blog kini..dah agak sepi & jadi macam tak rancak
TN anjing dh tidak mari lagi, untuk jadi pak pacak
Apa, dia dah jadi macam telan kapur punya cicak
Atau pun..dlm dakapan Bg Ali..dia sdg kemuncak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:50 pm
Reply to  Anonymous

INI CONTOH MELAYU MELAKA YANG DI SERANG PORTUGIS.

BERSORAK MENANG TAK SEDARKAN MUSUH MENGENDAP DI SEBELAH.

DIBALUN DENGAN SENAPANG, BERTABUR DAN BERTERABUR.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:06 pm
Reply to  Anonymous

THE REST IS HISTORY.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:12 pm
Reply to  Anonymous

“DI SERANG”???…

“SERANG” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

KALAU DI SARANG, DI SEBERANG, DI MARANG, DI BEHRANG.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:33 pm
Reply to  Anonymous

INI KEJORA PETIK UNGKAPAN2 BM ALA-SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU. AYAT PENUHNYA, RAKAN2 BOLEH RUJUK DEKAT JAM KOMEN DIA YG DISERTAKAN.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:34 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous, 9 July 2021 11:19 am
“di tulis”???…

Anonymous, 9 July 2021 12:17 pm
“DI KARUT”???…

Anonymous, 9 July 2021 12:21 pm
“DI TULIS “???…

Anonymous, 9 July 2021 1:35 pm
“DI LETAK”…???

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:35 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous, 9 July 2021 1:40 pm
“DI PULAS”…???

Anonymous, 9 July 2021 7:41 pm
“DI SEBUT”…???

Anonymous, 9 July 2021 7:43 pm
“DI CACI”…???

Anonymous, 9 July 2021 7:50 pm
“DI SERANG”…???

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:37 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous, 9 July 2021 12:31 pm

Ha nya berlebihan sikit bila dia kata,
“Ha nya”…???

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:41 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:47 pm
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:48 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:52 pm
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:42 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH BENGKRAP HUJAH2 POLITIK, DIA KELUARKAN ISU BM PULAK.

NAK DISTRACT, DIGRESS.

OTAK KECIK TAK DAPAT MIKIR LEBIH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:47 pm
Reply to  Anonymous

DIA BODOH DAN BANGANG.

INI BLOG POLITIK, BUKAN BLOG BAHASA ATAU SASTERA.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:51 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BUTA SEJARAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:14 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MALU NAK NGAKU KAWAN BAIK BANG ALI.

COBA DISTRACT HAL ITU DAN KENEN KPD YANG LAIN.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:57 pm
Reply to  Anonymous

OH.. BM KITA KENA CEKAP BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI..

KALAU TIDAK, ORG BOLEH TERTAWAKAN KITA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:02 pm
Reply to  Anonymous

HANG INGAT TAK INSIDEN INI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 ?

AKU BAGI SATU PANTUN KAT HANG:

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:02 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
26 June 2021 7:17 am
Reply to Anonymous

Nek TN 6:18 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tajuk posting blog, seperti Nek tidak ambil peduli
Tak pernah lekang dari mulut, kekasih Nek, Bg Ali
Tapi kenapa asyik buat karutan tadika setiap kali?
Ejekan kebudak-budakan nek tu Kejora dh mangli
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:05 pm
Reply to  Anonymous

HANG JGN BUAT2 LUPA PULAK NO, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

HANG JAWAB LAGU NI:

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:05 pm
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:44 am
Reply to Anonymous

mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

“kenapa asyik buat karutan”?

Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:07 pm
Reply to  Anonymous

LEPAIH TU, HANG TERKANTOI BILA AKU TUNJUK DEFINISI “MANGLI” DARI KAMUS DEWAN (KD):

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:10 pm
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:57 am
Reply to Anonymous

Nek TN 7:44 am,

Maksud mangli
by Abdul Rahman A Samad
Mei 9, 2019

mangli dalam bahasa Inggeris: mangli

Maksud perkataan ini:
[mang.li] | مڠلي

Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

Nak cari makna perkataan lain? Gunakan ruangan di bawah.
https://makna.online/mangli/

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:12 pm
Reply to  Anonymous

HARI TU, AKU INGAT LAGI, 26 June 2021…

HANG MALU DAN CABUT LARI TERUS MENINGGAL BLOG BUDIN BELUM SAMPAI PUN JAM 8:00 PAGI.

TEGHUIH HANG TAK MASUK DAH BLOG HARI TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:16 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

AWAT JADI LAGU TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

JAWABNYA, SEBAB HANG LEMAH BM. DULU HANG SJK, DOK BERKAWAN DGN CHINA HINDU SANGAT. KURANG BERKAWAN ORG MELAYU DAN MALAS MEMBACA.

SEBAB ITU HANG LEMAH BM DAN TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “MANGLI”.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:26 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

PASAI IMBUHAN ‘DI’ TU, HANG MUNGKIN BAGI ALASAN PENING & ,”KOMPIUS” SEBAB ‘DI’ KENA DISAMBUNG DGN BERMACAM-MACAM PERKATAAN DAN HANG PUN TAK PERASAN PERKATAAN TU BERSIFAT PERBUATAN KE TIDAK…

TAPI PERKATAAN ‘HANYA’ YG SATU TU PUN HANG MASIH DOK TAK RETI EJA JUGAK. HANG ASYIK DOK EJA ‘HA NYA’.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:32 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

‘NYA’ YG DALAM PERKATAAN ‘HANYA’ TU BUKAN IMBUHAN. ‘HANYA’ TU SATU PERKATAAN DGN SENDIRI, MCM PERKATAAN ‘TANYA’, ‘PUNYA’, ‘NYONYA’ LAH JUGAK.

KALAU ‘NYA’ SBG IMBUHAN, TAK APALAH DIPISAH. MISALNYA,
BUKUNYA => BUKU NYA
BAJUNYA => BAJU NYA.

FAHAAAAAAAAAAAAAMMMMMM!!

BINATANG TN ANJING DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:39 pm
Reply to  Anonymous

Yg ini ‘special case’ Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖:

Katakan hang nak belajaq mengaji Quran. Hang kena kenai hurup alif ba ta dulu.

Jadi, bila hang tulis atau sebut huruf2 ‘Hijaiyah’ tu, org yg ‘refer’ hang, boleh ler cakap:

Huruf alif nya, huruf ba nya, huruf ta nya, huruf sa nya, huruf jim nya, huruf ha nya…

Dlm keadaan ini, ‘ta nya’ & ‘ha nya’ boleh diterima.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:46 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI HANG.. DIA KOMEN KAT AKU, SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:47 pm
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:51 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:55 pm
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 11:14 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:29 pm

SEBENARNYA RAKAN2, KALAU KEJORA ULAS SETIAP BARIS DARI 15 RANGKAP PANTUN2 NASIHAT KEJORA DI BAWAH ITU, SEMUANYA MEMBAWA KPD SIFAT YG DIMILIKI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖, TU, IAITU:

1. KEANGKUHAN
2. KEJAHATAN
3. KEMUNAFIQAN
4. KEKOTORAN HATI
5. KEBODOHAN / KEDUNGUAN.

JELAS, KAN RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:41 pm
Reply to  Anonymous

KATA2 KOTOR WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAN 5 PERKARA DI SEBUT NYA DI ATAS ITU SEMUA NYA MENCERMINKAN DIRI NYA SENDIRI.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:43 pm
Reply to  Anonymous

MEMANTUN MANTAT, KONON NYA TAK BOLEH DI CACI.

KEPALA BAPAK DIA, KATA NAJIB KLEPTO WAL JIBO.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:02 pm
Reply to  Anonymous

KATA2 KOTOR ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH DAPAT DIBAU OLEH PARA PEMBACA DARI HUJAH2 KARUTAN “POLITAIK” DARI MULUT LONGKANGNYA TU DAN JUGA

DARI HUJAH2 KARUTAN “POLITAIK” PALAT DARI PUKI LUAS NYA TU.

HUJAH POLITIK ATAU IKUT POST.. YILLEK…

SEMUA BERPUNCA DARI KEMARUK ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM NI NAK JADI POLIS, NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:03 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 mengatakan:

“KATA2 KOTOR WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAN 5 PERKARA DI SEBUT NYA DI ATAS ITU SEMUA NYA MENCERMINKAN DIRI NYA SENDIRI” itu, hanya sbg melepas geram di hati.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:03 pm
Reply to  Anonymous

Tetapi Kejora mengatakan:

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖, BINATANG MENYERUPAI MANUSIA YG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP:

“ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ, HATI KOTOR BUSUK TETAPI BODOH” itu, beserta dgn bukti2 di bawah tu…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:04 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA

KAU MENGELUPOR MCM MANA PUN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖, PESERTA BLOG DAH BACA BUKTI2 YG AKU DAH BERI DI BAWAH BAHAWA KAU

“ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ, HATI KOTOR DAN BODOH”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:20 pm
Reply to  Anonymous

BERUK RUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SELALU SEBUT “KEPALA BUTUH PAK DIA:.

SUKA SANGAT DIA DENGAN KEPALA BUTUH ITU.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:49 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:41 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 SELALU KENA TIBAI SEBAB NAK BUAT BLOG NI HARTA “KEPALA BUTUH PAK DIA”.

TERKEDU SANGAT DIA DENGAN PUKULAN KEPALA BUTUH ITU.

HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 6:25 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,
BUKANKAH BETUL SEPERTI DI DALAM PANTUN KEJORA INI?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 6:33 pm
Reply to  Anonymous

Baris 1.
Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila.

Tengok cara Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu komen ke atas pantun2 Kejora. Bukan Kejora tak bagi komen, tapi dia komen dgn kurang ajar & biadab dgn memberi pelbagai gelaran kat Kejora sdg kan dlm pantun2 nasihat Kejora tu, nama dia pun Kejora tak sebut.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 6:37 pm
Reply to  Anonymous

Baris 2.
Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela.

Tapi kelihatan Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu jenis talam dua muka atau musang berbulu ayam. PN/TSMY dia sokong, Peju-Wang AtokSaka pun dia sokong. Dulu masa dlm PH, dia sokong Bg Non & juga DAPigs.

Org munafiq ni selalu dgn sikap menangguk di air keruh mcm tokey dia lah jugak.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 6:40 pm
Reply to  Anonymous

Baris 3.
Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala.

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu mmg sengaja cari bala lah bila dia komen pantun2 nasihat Kejora dgn biadab dan kurang ajar, menggelar Kejora dgn pelbagai gelaran, sdg kan Kejora tak ada sebut pun nama dia dlm pantun2 nasihat Kejora tuh.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 6:45 pm
Reply to  Anonymous

Baris 4.
Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala.

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu ilmu dlm BM tak cukup. Penggunaan imbuhan ‘di’ tak tahu langsung. Perbendaharaan kata (vocabulary) BM teruk sangat dek sekolah SJK.

Contohnya, bila Kejora guna perkataan “mangli”, dia terjah Kejora dgn berkata:
“Mangli tu bahasa apa? Bahasa Bang Ali ker?”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 6:50 pm
Reply to  Anonymous

Baris 5.
Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula.

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu tak pernah dengar perkataan “wiseness”.
Bila Kejora guna perkataan “wiseness”, dia kata “wiseness” tak ujud dlm BI. Bukan itu saja, siap dia tengking Kejora dgn:
“DAMN STUPID”, “KEPALA BAPAK”, “ENGLISH LEVEL TAK SAMPAI FORM3”, “LULUSAN UNIVERSITY OF AFRICA”, “DAMN BLOKE” dll.

Tapi “wiseness” ada definisinya dlm berpuluh ‘dictionary’ malahan digunakan oleh William Shakespeare.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 6:54 pm
Reply to  Anonymous

Baris 6.
Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala.

Kejora keluarkan 4 ayat sl-Quran dan 1 hadith Nabi tentang MUNAFIQ, tapi Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu tetap bebal dgn kemunafiqannya.

Malahan makin sehari makin menjadi-jadi kemunafiqan binatang anjing🐕 jalang anak haram tuh.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 6:58 pm
Reply to  Anonymous

Baris 7.
Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala.

Seperti yg rakan2 dapat lihat, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu asyik saja kena luku kepala dgn Kejora dek jahat, munafiq, hati kotor & kedunguannya.

Dia dapat malu besar (sepatutnya) setiap hari. Tapi bila Budin buka post baru, binatang anak haram anjing🐕 jalang itu akan balik ke perangai buruknya yg lama juga.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:01 pm
Reply to  Anonymous

Baris 8.
Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela.

Seperti yg rakan2 dapat lihat, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu asyik tersandar tercungap-cungap dan cabut lari awal setiap hari dan setiap post dek terkedu dan terkantoi oleh kejahatan, kemunafiqan dan kedunguan dirinya itu.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:02 pm
Reply to  Anonymous

BEGITULAH SETIAP HARI DAN SETIAP POST, NASIB BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖, BINATANG SYAITAN😈 MUNAFIQ YG MENYERUPAI MANUSIA DAN YG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP:

“ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ, HATI KOTOR BUSUK TETAPI BODOH”.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:34 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla mengguna kata2 kotor dan tidak semenggah.

Maka komen2 nya menjadi negatif dan hujjah2 nya purgative and diahorrea-ic, dan dia muntah taik.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 7:36 pm
Reply to  Anonymous

muntah taik yang berterabur, kena ke muka dia.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 8:04 pm
Reply to  Anonymous

KAU LAH YG ASYIK MUNTAH TAIK DARI HUJA2 “POLITAIK” DARI MULUT BUSUK KAU TU WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAU JUGA BUSUKKAN BLOG INI DGN HUJAH2 “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH…

HUJAH POLITIK ATAU IKUT POST.. YILLEK…

SEMUA BERPUNCA DARI KEMARUK KAUANJING🐕 JALANG ANAK HARAM NI NAK JADI POLIS, NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK KAU…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:31 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN, BUKANKAH BETUL SPT DI DLM PANTUN KEJORA INI?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kpd rakan2..sekali lgi Kejora ingin nk beri nasihat
Tak usah berkomen dgn niat buruk & bermuslihat
Kebodohan diri kita, jgn ler selalu sgt kita perlihat
Org akan kata, yg kita mental dan jiwa tidak sihat
Buang lah dari diri kita perangai dengki dan jahat
Lebih2 lagi kalau diri tua tak jauh dari liang lahad
Bukn apa..kot kwn marah, kepala kita kena pahat
Nanti..tak tahan sakit, kita terpaksa awal berehat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:32 pm
Reply to  Anonymous

Baris 1.
Kpd rakan2..sekali lgi Kejora ingin nk beri nasihat

Kejora dah bagi nasihat, tapi Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu tak nak dengar.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:34 pm
Reply to  Anonymous

Baris 2.
Tak usah berkomen dgn niat buruk & bermuslihat.

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu komen hanya untuk tunjuk hebat dengan niat nak terjah Kejora wlau pun Kejora tak ada kata apa kat dia pun.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:37 pm
Reply to  Anonymous

Baris 3.
Kebodohan diri kita, jgn ler selalu sgt kita perlihat.

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu asyik menunjukkan kebodohan spt yg Kejora ceritakan di bawah dan juga kebodohan diperlihat dlm karutan2 tahap tadikanya.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:40 pm
Reply to  Anonymous

Baris 4.
Org akan kata, yg kita mental dan jiwa tidak sihat.

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu asyik menunjukkan dia mental tak sihat bila sering nyanyuk, tak ingat apa yg dia dah katakan dan asyik meroyan raban mcm org gila babi🐖.
Jiwanya tak sihat boleh dilihat dari sikap hasad dengki dendam dan juga suka cari pasal dgn orang.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:43 pm
Reply to  Anonymous

Baris 5.
Buang lah dari diri kita perangai dengki dan jahat.

Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu degil, tak nak buang juga perangai dengki dan jahatnya itu dek nak tunjuk angkuh juah samseng taik kucing, kemaruk nak jadi polis blog & nak jadikan blog ini harta kepala butuh pak dia.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:51 pm
Reply to  Anonymous

Baris 6.
Lebih-lebih lagi kalau diri tua tak jauh dari liang lahad.

Kejora mengesyaki Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu dah tua kerepot ganyut dan berumur lebih 90 tahun, tak lama lagi lah tu nak ke liang lahad.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:54 pm
Reply to  Anonymous

Kejora kata begitu kerana sifat nyanyuk tak boleh ingat apa2 tu dah teruk sangat.

Misalnya, baru dlm post yg lepas dia kena luku terduduk tak boleh bangun dan cabut lari. Tapi bila Budin buka je post baru, anjing tu akan kembali juah megah, seolah-olah tiada apa yg berlaku sblm nya.

Sifat tak ada perasaan malu langsung tu menunjukkan dia tak ingat apa2 kerana terlalu nyanyuk.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:56 pm
Reply to  Anonymous

Baris 7.
Bukn apa..kot kwn marah, kepala kita kena pahat.

Seperti yg rakan2 dapatblihat, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu asyik saja kena pahat kepala dgn Kejora.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 4:58 pm
Reply to  Anonymous

Baris 8.
Nanti..tak tahan sakit, kita terpaksa awal berehat.

Seperti yg rakan2 dapat lihat, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu asyik saja cabut lari dan berehat awal setiap hari dan setiap post dek terkedu dan terkantoi oleh kejahatan, kemunafiqan dan kedunguan dirinya itu.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 5:00 pm
Reply to  Anonymous

BEGITULAH SETIAP HARI DAN SETIAP POST, NASIB BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖, BINATANG MENYERUPAI MANUSIA YG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP:

“ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ, HATI KOTOR BUSUK TETAPI BODOH”.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 3:07 pm

Ha ha ha ha. BUKTI JELAS PRESIDEN UMNO TELAH BERJAYA DIMANDULKAN. BIJAK BIJAK BIJAK SIMUDIN MEMANDULKAN ZAHID. Masih ada ka yang berkenankan jantan impotensi dan ED? Kih Kih kih

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:49 pm

HA HAH HAA.. LAWAK.. LAWAK.. MMG LAWAK…

MENGALAHKAN MAHARAJA LAWAK MEGA…

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 NAK TEGAK BENANG BASAH DAN LEMPAR TUDUHAN KAT KEJORA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:50 pm
Reply to  Anonymous

TENGOK NI, APA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU KATA:

_____________________________________________________
Anonymous
9 July 2021 12:19 pm
Reply to Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KELUARKAN BUKTI BAHAWA DIA

“angkuh, jahat, munafiq, hati kotor busuk tetapi bodoh “

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:53 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU CUBA NAK NAFIKAN YG DIA MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP
1. Angkuh 2. Jahat 3. Munafiq 4. Hati kotor busuk 5. Bodoh.

INI PENERANGAN KEJORA:

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:57 pm
Reply to  Anonymous

1. Angkuh

Angkuh tu mcm Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu:

Bila org guna perkataan “wiseness”, dia bukan saja kata “wiseness” tak ujud dlm BI. Dia tengking lagi, katanya:
“DAMN STUPID”, “KEPALA BAPAK”, “ENGLISH TAK SAMPAI LEVEL FORM3”, “UNIVERSITY OF AFRICA” dll.

Pada hal “wiseness” mmg ada dlm BI.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:57 pm
Reply to  Anonymous

Angkuh tu juga mcm Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu:

MEMPERLEKEH PERKATAAN “MANGLI”, KATANYA:

“Bahasa apa tu mangli? Bahasa Bang Ali ke?”

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:02 pm
Reply to  Anonymous

2. Jahat

Jahat tu mcm Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu:

KEJORA TAK KELUAR KOMEN PUN, ANJING TU BUAT KOMEN KUTUK CERCA KEJORA..

DULU BILA ETON KUTUK DIA, DIA KATA ETON TU SAMARAN KEJORA.

DULU BILA JIGIT KUTUK DIA, DIA KATA JIGIT TU SAMARAN KEJORA.

DULU BILA DIN REMOS KUTUK DIA, DIA KATA DIN REMOS TU SAMARAN KEJORA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:04 pm
Reply to  Anonymous

3. Munafiq

Munafiq tu mcm Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu:

DIA KATA WATAK “ADDRIANI” KEJORA REKA,
ESOKNYA DIA KATA: “ADDRIANI” DAH MALU NAK MASUK DGN PERANGAI KEJORA.

(TAPI ADDRIANI TU WATAK REKAAN SEPUPU DIA, SI KERA KONGKANG)

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:09 pm
Reply to  Anonymous

4. Hati kotor busuk

Hati kotor busuk tu mcm Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu:

DLM POST “PERLANTIKAN TAK IHKLAS MAHIADDIN..”. KEJORA BUAT 20 RANGKAP PANTUN SEMUANYA IKUT POST.

DIA TAK ADA RUANG NAK TERJAH BILA KEJORA SEBAB KEJORA KOMEN SEMUA IKUT POST.

TAPI ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU CARI KOMEN ANON LAIN DAN TERJAH SBG KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:11 pm
Reply to  Anonymous

4. Hati kotor busuk

Hati kotor busuk tu mcm Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu:

DLM POST BUDIN 7 JULY 2021, TAJUK:
“PERLANTIKAN TAK IHKLAS MAHIADDIN..”. KEJORA BUAT KOMEN 20 RANGKAP PANTUN, SEMUANYA IKUT POST.

MAKA, ANJING TU TAK ADA RUANG NAK TERJAH KEJORA SEBAB KEJORA KOMEN SEMUA IKUT POST.

TAPI ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU CARI KOMEN ANON LAIN DAN TERJAH SBG KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:15 pm
Reply to  Anonymous

5. Bodoh

Bodoh tu mcm Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 tu:

KEJORA BERPANTUN MEMUJI HUBUNGAN TSMY-UMNO BILA MELANTIK DS ISMAIL SABRI JADI TPM.

KEMUDIAN SEORANG ANON LETAK KOMEN DI BAWAH KOMEN KEJORA, DGN MENYINDIR & MEMPERLEKEH KERJASAMA TSMY-UMNO MELALUI “PERUTUSAN” PRESIDEN UMNO, DS ZAHID HAMIDI. ANON ITU SPT NAK PERLI KEJORA.

LEPAS ITU, ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU KATA, ANON TU KEJORA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:17 pm
Reply to  Anonymous

ITULAH KALAU RAKAN2 NAK TAHU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖, BINATANG MENYERUPAI MANUSIA YG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP:

“ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ, HATI KOTOR BUSUK TETAPI BODOH”.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:22 pm
Reply to  Anonymous

ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU JUGA

BERHATI KOTOR MCM TAIK BABI🐖,
BODOH SPT OTAK DIA DISELAPUTI TAIK BABI🐖,
TAK RETI MALU, MUKA TEBAL MCM KULIT BABI🐖,
ASYIK SASAU SAWAN MEROYAN MCM GILA BABI🐖,

MEMPUNYAI PAKEJ YG LENGKAP UNTUK MENJADI SEEKOR BABI🐖!

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MENGATAKAN:

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KELUARKAN BUKTI BAHAWA DIA
“angkuh, jahat, munafiq, hati kotor busuk tetapi bodoh “

ITU, HANYA SBG MELEPAS GERAM DI HATI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

TETAPI, KEJORA MENGATAKAN:

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖, BINATANG MENYERUPAI MANUSIA YG MEMPUNYAI PAKEJ LENGKAP:

“ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ, HATI KOTOR BUSUK TETAPI BODOH”.

ITU, BESERTA DGN BUKTI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:40 pm

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ASYIK MENGKOPPES KOMEN2 LAMA NYA.

KEPALA NYA DAH KECIK, OTAK NYA DAH BENYEK, TAK BOLEH DI PULAS BAGI MEMIKIR DAN MENGKARANGKAN KOMEN2 BARU.

DEMIKIAN LAH KEADAAN GANYUT NYA WAK GONTOL INI.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:32 pm
Reply to  Anonymous

KAU TAKUT DGN KOPIPES YER BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

SEBAB IA SENTIASA MENELANJANGKAN PAKEJ “ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ, HATI KOTOR BUSUK & BODOH” YG KAU ADA TUH?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:34 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:36 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:35 pm

INI PERLU DI LETAK DI ATAS SINI –

KOMEN2 YANG ADA KAH KAH KAH TU MENUNJUKKAN PENULIS NYA BERJENAKA SAJA ATAU TAK PERCAYAKAN APA YANG DI TULIS NYA.

BIASANYA ITU ADA LAH WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:38 pm
Reply to  Anonymous

INI PERLU DILETAK DI ATAS SINI –

KOMEN2 YANG MENGARUT MCM BUDAK TADIKA TU MENUNJUKKAN PENULIS NYA AKAL TERENCAT ATAU TAK TAHU PUN APA YANG DITULIS NYA.

BIASANYA ITU ADA LAH BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:05 pm

HA HAH HAA.. LAWAK.. LAWAK.. MMG LAWAK…
MENGALAHKAN MAHARAJA LAWAK MEGA BILA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 KEMARUK NAK JADI POLIS KAT BLOG INI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:06 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA… LAWAK … LAWAK…

KAT BAWAH NIH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MENGAKU DIA NAK JADI POLIS KAT BLOG INI:

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:06 pm
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Anonymous
5 July 2021 7:52 am
Reply to Anonymous

Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Komen blog post ajer ler.

Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

Nak nentukan peserta komen berpatutan.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:07 pm
Reply to  Anonymous

Kejora ni pulak suka luku kepala dan terajang pollis kat blog ini yg mcm BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 tuh..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:08 pm
Reply to  Anonymous

JANGAN HARAP LE BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU NAK JADI PENGHULU ATAU POLIS NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA, SELAGI KEJORA ADA KAT SINI!

ANAK HARAM ANJING🐕 JALANG TU DAPAT PENERAJANG LAGI, ADA LER…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:25 pm

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ASYIK MERAYU KPD “RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN”.

DAHTU COBA MEMBUSUKKAN PESERTA DI SISNI YANG MENGKRITIK DIA.

AMAT GONTOL LAH PENDIRIAN DIA.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:51 pm
Reply to  Anonymous

TAK ADA MEMBUSUKKAN PESERTA DI SINI LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 OI…

MEMBUSUKKAN KAU SORANG JER YG MMG BUSUK DEK ASYIK KOREK PUKI KELUARKAN HUJAH “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS KAU TUH..

ITU PUN TAK BOLEH FAHAM KE, ANJING🐕 JALANG DUNGU ANAK HARAM?

KAH KAH KAH.

anonymous
anonymous
9 July 2021 12:21 pm

Atok dah nak tercirit.
11. Don’t have Majlis Pemulihan Negara. Let the country be destroyed. Let the new case remain high. The King must listen to the advice of the Prime Minister. The King is a constitutional monarch. The Prime Minister is the absolute King.
http://chedet.cc/?p=3427

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:31 pm
Reply to  anonymous

Itu hanya 1 perenggan dari banyak perenggan (sekarang dah sampai No. 11) yang di tulis nya.

Apa yang Atok tulis itu betul. Ha nya berlebihan sikit bila dia kata, “The Prime Minister is the absolute King.”

Kalau itu pun kamu kata dah nak tercirit, kalau kamu yang mengata begitu, kot dah muntah tahi sebab termakan tahi sebelum nya.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:02 pm

HA HAH HAA…

ORANG LAIN TAK KALUT DGN PANTUN2 NASIHAT KEJORA TU..

TAPI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 TU TERASA SANGAT…

Sebab kebanyakan pantun2 tu menceritakan sifat manusia yg angkuh, jahat, munafiq, hati kotor busuk tetapi bodoh dungu sebijik mcm anjing🐕 jalang anak haram tu!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:07 pm
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONTOL TAK NGAKU BAHAWA TIDAK KARUTKA PANTUN2 DIA TAK BERMAKNA PANTUN2 ITU TAK KARUT.

TERUTAMA PANTUN PASAL HAL PERIBADINYA.

INI BLOG POLITIK, MESTI BEBAS DARI MENCERITA HAL2 PERIBADI DI SINI WAHAI

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:10 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Padan mukaTN anjing jalang yg tak mandi hadas
Mulut anjing tua ni busuk, srupa mangkuk tandas
Anjing tua tu, dah kena jerat Kejora yg membidas
Dia udah makan cili tentu sekali lah terasa pedas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:11 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:11 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:11 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:12 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:21 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

KALAU BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 TU MENEGUR KEJORA DGN CARA ELOK DAN BERSOPAN, MUNGKIN KEJORA AKAN BERHENTI MENULIS PANTUN2 NASIHAT TUH.
TAPI CARA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU MENEGUR PUN SAMSENG TAIK KUCING KURANG BIADAB SEMACAM JER..

MAKA KEJORA AKAN KARANG LEBIH BANYAK LAGI PANTUN2 YG MENCERITAKAN SIFAT BURUK SPT YG DIMILIKI OLEH ANJING🐕 TUH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:13 pm
Reply to  Anonymous

BODIH BANGANG LAGI WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH

JERAT KEJORA, KATA DIA.

KEPALA BAPAK DIA, KATA NAJIB KLEPTO WAL JIBO.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:54 pm
Reply to  Anonymous

JERAT LER BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 OI…

PANTUN2 YG AKU PASANG TU IBARAT JERAT BABI.. AKU SEDIAKAN MAKANAN KOTOR SBG UMPAN.. ORG LAIN TAK KENA, TAPI BABI🐖 MCM KAU JER YG ASYIK TERJERUT DGN JERAT2 AKU TUH…

HA HAH HAA..
BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS TERSADUNG JERAT BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:34 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN2 YANG ADA KAH KAH KAH TU MENUNJUKKAN PENULIS NYA BERJENAKA SAJA ATAU TAK PERCAYAKAN APA YANG DI TULIS NYA.

BIASANYA ITU ADA LAH WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous

KOMEN2 YANG MENGARUT MCM BUDAK TADIKA TU MENUNJUKKAN PENULIS NYA AKAL TERENCAT ATAU TAK TAHU PUN APA YANG DITULIS NYA.

BIASANYA ITU ADA LAH BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
9 July 2021 11:23 am

Niat tak betul buat ketetapan MT
Sekadar keputusan kupang tembaga
Zahid pasti malu tiada jatidiri
Kepimpinan tiada dalam dirinya

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 11:28 am
Reply to  Wau bule

Not Zahid as Umno leader, please.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 11:19 am

Penuh dengan Wak Gontol Kejora Kojolla memantun mantat mcm basa.

Harap ada yang berfaedah yang di tulis nya. Bila lapang, akan baca. Dan komen jika perlu.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 11:56 am
Reply to  Anonymous

Elok kau jgn bacalah Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 oi…

Kebanyakan pantun2 tu menceritakan sifat manusia yg angkuh, jahat, munafiq, hati kotor busuk tetapi bodoh dungu sebijik mcm hang!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:17 pm
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG LAGI WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENYURUH ORANG JANGAN BACA APA YANG DI KARUT KAN NYA.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:57 pm
Reply to  Anonymous

YER LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 OI… SEBAB SEMUA ISI PANTUN TU KENA TEPAT KE MUKA BABI🐖 KAU TU.. DAN KAU AKAN MENGELUPOR LEPAS TU, MCM BABI🐖 MASUK JERAT..

KALAU KAU BACA LAGI BAGUS!

KALAU KAU MENGELUPOR, AKU LAGI SERONOK & AKU AKAN PASANG BANYAK JERAT LAGI UTK KAU…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:59 pm
Reply to  Anonymous

KALAU KAU TAK BACA & TAK RESPON, SUSAH AKU NAK CARI ALASAN UNTUK LUKU KEPALA KAU BERTERUSAN…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:13 pm
Reply to  Anonymous

KALAU KAU TAK BACA PANTUN2 TU DAN TAK BAGI RESPON, MCM MANA AKU NAK CARI ALASAN UNTUK DAPAT LUKU KEPALA BIOL KAU TU BERTERUSAN…

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
9 July 2021 11:09 am

If Trump has Mike Linder as his public relation agent
Zahid has Puad Zakarshi ecactly sharing the same position
Mike keeps on changing date of Trump’s return as President
Puad changes date on when Umno would finallly leave PN coalition

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:07 am

RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Semua yg kat bawah itu, adalah pantun2 nasihat!
Kalau ada yg mari terjah, mmg lah orang itu jahat
Sewajarnya kepala org itu kena dipaku dan pahat
Siapa penyangak yg nak terjah kita tunggu & lihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:08 am
Reply to  Anonymous

P/S:

PANTUN2 NASIHAT TU UMUM, TAK ADA SEBUT NAMA SESIAPA.

TAPI, KALAU ADA YG TERASA, NASIB LAH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

KAMU DAH RASA ADA YANG TERASA KE?

ITU PASAL, TULIS KOMEN ON THE BLOG POST LAH, WAK GONOL. KOTA TAKDA ORANG TERASA APA2.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 11:59 am
Reply to  Anonymous

TU KAU DAH TERASA, BINATANG ANAK HARAM ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 OI..

Hang mesti terasa punya sebab kebanyakan pantun2 tu menceritakan sifat manusia yg angkuh, jahat, munafiq, hati kotor busuk tetapi bodoh dungu sebijik mcm hang!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:19 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KELUARKAN BUKTI BAHAWA DIA

angkuh, jahat, munafiq, hati kotor busuk tetapi bodoh “

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:25 pm
Reply to  Anonymous

Angkuh tu mcm ni Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 oi:

Bila org guna perkataan “wiseness”, kau bukan saja kata “wiseness” tak ujud dlm BI. Kau tengking lagi, kata:
“DAMN STUPI”, “KEPALA BAPAK”, “ENGLISH TAK SAMPAI LEVEL FORM3”, “UNIVERSITY OF AFRICA” dll.

Pada hal “wiseness” mmg ada dlm BI.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:26 pm
Reply to  Anonymous

Jahat tu mcm ini, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 oi:

AKU TAK KELUAR KOMEN PUN, KAU KOMEN KUTUK CERCA AKU..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:30 pm
Reply to  Anonymous

Hati kotor busuk tu mcm ini, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 oi:

KAU TAK ADA RUANG NAK TERJAH BILA AKU SEBAB AKU KOMEN SEMUA IKUT POS DLM POST “PERLANTIKAN TAK IHKLAS MAHIADDIN..”.

TAPI KAU CARI KOMEN ANON LAIN DAN TERJAH SBG KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:33 pm
Reply to  Anonymous

Munafiq tu mcm ni, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 oi:

KAU KATA WATAK “ADDRIANI” AKU REKA, ESOKNYA KAU KATA “ADDRIANI” MALU NAK MASUK DGN PERANGAI AKU.

(TAPI ADDRIANI TU WATAK REKAAN SEPUPU KAU, SI KERA KONGKANG)

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:36 pm
Reply to  Anonymous

Angkuh tu juga mcm ni Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 oi:

KAU KATA:

“Bahasa apa tu mangli? Bahasa Bang Ali ke?”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 1:38 pm
Reply to  Anonymous

Bodoh tu mcm ni, Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖 oi:

AKU BERPANTUN MEMUJI HUBUNGAN TSMY-UMNO.
KEMUDIAN SEORANG ANON LETAK KOMEN DI BAWAH KOMEN AKU, DGN MENYNDIR & MEMPERLEKEH KERJASAMA TSMY-UMNO.

LEPAS ITU, KAU KATA ANON TU KEJORA.

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
9 July 2021 10:05 am

Zahid is a gonner whom Umno cannot depend on
Change him, Umno will bounce back, from thereon
A member of Court Cluster he lacks credibilty and credibility
His fast removal would ensure Umno back to glory

There is a blessing in disguise when MTU’s decision not heeded
Umno members and leaders need time before it could decided
Best described as DITELAN MATI EMAK DILUAH MTI BAPAK
Pilihan teliti terbaik hendaklah dibuat sebelum terjebak

Wau bule
Wau bule
9 July 2021 10:55 am
Reply to  Wau bule

CORRECTION

Umno members and leaders need time before it could BE decided

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:05 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kpd rakan2..sekali lgi Kejora ingin nk beri nasihat
Tak usah berkomen dgn niat buruk & bermuslihat
Kebodohan diri kita, jgn ler selalu sgt kita perlihat
Org akan kata, yg kita mental dan jiwa tidak sihat
Buang lah dari diri kita perangai dengki dan jahat
Lebih2 lagi kalau diri tua tak jauh dari liang lahad
Bukn apa..kot kwn marah, kepala kita kena pahat
Nanti..tak tahan sakit, kita terpaksa awal berehat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:04 am

RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 klau ada hujah bleh le muat naik skarang
Tapi biarlah ada isi berguna bahan yg kita karang
Usah le tampil spt nenek kebayan terlajak garang
Atau, mau jadi polis, sana sini nak ditegah larang
Jgn ler suka main tuduh-tuduh nak serkap jarang
Buruk akibatnya, klau kita pegi terjah salah orang
Bkn apa..kot kita kena balun bila kwn naik berang
Nanti kita dapat malu spt muka terconteng arang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:03 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Komen dari rakan2, mmg le dialu-alukan sentiasa
Tulis sjalah pantun madah atau dlm bentuk biasa
Tapi klau Islam, nak komen fikir juga pahala dosa
Jgn le asyik dipamir kebodohan, sepanjang masa
Kalau nama kita tidak disebut jgn ler pulak terasa
Tak usah ler kawal sana sini spt nak tunjuk kuasa
Bkn le apa, kot kwn luku kepala kita klau terpaksa
Nanti kita terpaksa lari, dek tak tahan derita siksa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:03 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 silalah tampil, utk membuat coretan tinta
Boleh nak komen pos, atau nak bawa apa2 berita
Tapi sntiasalah dijaga adab sopan dan tutur kata
Jgn lah bawa komen, yg bleh mencetus sengketa
Atau..asyik tunjuk kebodohan diri srupa dgn unta
Blog ini pula, jgn lah cuba dibuat kita punya harta
Bkn apa, kot kwn tak tahan, depa luku kepala kita
Nanti kita terpaksa lari dek tak tahan siksa derita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:02 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Komen dari rakan2, memang lah sangat dialu-alu
Tapi jgn le merapu, smpai org nk baca pun tk lalu
Jgn asyik terjah org, nak jadi polis atau penghulu
Klau nak terjah org..bagi diri kita cukup ilmu dulu
Tak usah pula asyik nak tunjuk kebodohan selalu
Berubah lah diri, klau asyik kena tibai bertalu-talu
Bkn apa kot sakit nanti klau kepala kita kena palu
Megah tk dapat yg dapat tercalar maruah & malu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:01 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Komen dgn elok jgn kacau org itu yg dikehendaki
Buanglah dari diri kita dendam dan hasad dengki
Cuci lah, dari hati kita, segala kekotoran dan daki
Tak bawa ke mana, hujah klau cercaan caci maki
Tidak menolong pun keangkuhan yang kita miliki
Klau diri pempuan, jgn nak terlebih kuat spt lelaki
Perangai buruk klau ada, blm lewat utk diperbaiki
Bkn apa, kot teruk ditaji kita terpaksa angkat kaki
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:00 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 10:01 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 12:21 pm
Reply to  Anonymous

KONON NYA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI SORANG SAJA YANG TAHU APA YANG DI TULIS NYA.

KUDUT BETUL.

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:59 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pandai2lah berkomen atau bawak diri dlm majlis
Org boleh menilai diri kita dari apa yang kita tulis
Tak usah le dibuat karutan, kalau idea dah muflis
Atau nak berlagak jerung, sdg diri kita hanya bilis
Komen biasa dah le, usah jdi penghulu atau polis
Kalau tak mampu jadi malaikat, jgn pula jadi iblis
Sampai nasihat & ayat Quran pun, bebal tak kalis
Bkn le apa..kot kita terpenyek mcm kena lori gilis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:58 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:59 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘ŽğŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:57 am

RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora ingin beri nasihat secara madah gurindam
Saling berpesan sesama kita dri keturunan Adam
Nasihat ini, sama-samalah kita ambil dan hadam
Walaupun bagi sesetengah ia pahit seperti jadam
Kalau org tampil beri nasihat jgn pula kita godam
Tak usah lah, simpan hasad & berdengki dendam
Jika ada, api kejahatan di hati, elok le kita padam
Kerana di akhirat nanti hanya syurga yg kita idam
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:57 am

PANTUN NASIHAT DARI KEJORA,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora tidak lupa juga persembah pantun nasihat
Berbicaralah dgn cara beradab matang dan sihat
Usah berkomen, bentuk provokasi & berniat jahat
Jgn buat tohmahan atau fitnah dgn tipu muslihat
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Hendaklah kita selalu dekatkan diri dgn Al-Quran
Buang je..segala sikap keangkuhan & ketakburan
Tidak membawa ke mana pun, sikap bebal baran
Yg paling mmbantu dlm hidup ialah akal & fikiran
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:56 am

RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 kalau ada apa2 pendapat silalah kemuka
Nak tulis biasa ke atau pantun syair boleh belaka
Klau idea dah muflis, jgn lah pulak karutan direka
Tak usah dibawak ke mari karangan tahap tadika
Usah le berperangai budak2, klau dah tua bangka
Jgn le kita, jadi munafiq atau Melayu penderhaka
Klau kwan pelangkong kepala, tentu kita tak suka
Nanti kot kita terpaksa lari, tak tahan sakit & luka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:41 am

RAKAN2 BLOG YG DIHORMATI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 July 2021 9:39 am

Sebenarnya gini Din,

Usul MT tu adalah tekanan dari presiden. Dia rasa jatuh maruah lah sebab bukan presiden Umno yg dilantik jadi TPM. Andaikan dia yg dilantik oleh TSMY sbg TPM, tak ada lah usul tu nak timbul…

KAH KAH KAH.