ISMAIL SABRI – ALAT MAHIADDIN UNTUK PECAHKAN UMNO ATAU ALAT UMNO UNTUK CEPAT RAMPAS KERUSI PM?

Siapa sebenarnya Ismail Sabri Yaakob dalam perkelahian politik antara UMNO dengan Mahiaddin Md Yasin sekarang ini?

Pada awalnya, ketika nama beliau diumumkan secara mengejut sebagai Timbalan Perdana Menteri beberapa jam menjelang mesyuarat MT UMNO Rabu malam yang lalu, ramai yang melihat perlantikannya adalah untuk Mahiaddin meredakan suhu panas dan penolakan parti itu terhadapnya.

Berikutan MT UMNO pada Februari lalu telah membuat ketetapan menolak sebarang tawaran atau melobi jawatan nombor dua dalam kerajaan itu, perlantikan Ismail Sabri juga ditanggapi sebagai strategi Mahiaddin untuk memecah-belahkan parti itu.

Ia khususnya kerana UMNO memang diketahui sudah terpecah kepada dua kelompok – kluster kabinet dan kluster mahkamah – satu pihak mahu meneruskan sokongan terhadap Mahiaddin sehingga Parlimen dibubarkan dan satu pihak lagi mahu penarikan sokongan dilakukan serta-merta.

Menjelang mesyuarat MT Rabu lalu, pertembungan dua kumpulan itu amat ketara di mana selain Zahid Hamidi sibuk mengatur pertemuan demi pertemuan bagi mendapatkan sokongan untuk UMNO membuat ketetapan menarik sokongan secara serta-merta, Ismail Sabri juga tidak kurang rancaknya mengadakan perjumpaan.

Antara perjumpaan itu ialah yang diadakan di kediamannya selaku Menteri Pertahanan di Jalan Bellamy, berhampiran lokasi lama Istana Negara pada 3 Julai lalu.

Dengan dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri, tidak sukar meramalkan pertembungan antara beliau yang disokong oleh semua Ahli Parlimen UMNO yang memegang jawatan kerajaan dengan kem Zahid Hamidi yang dsokong kuat oleh Najib Razak pasti akan lebih memuncak.

Namun demikian, walaupun setelah Ismail Sabri dilantik Timbalan Perdana Menteri, mesyuarat MT UMNO akhirnya berjaya memuktamadkan keputusan menarik sokongan terhadap Mahiaddin dengan serta-merta.

Dengan itu, ada yang melihat keputusan tersebut sebagai kejayaan Zahid Hamidi dan perlantikan Ismail Sabri dianggap gagal menyelamatkan nasib Mahiaddin daripada diceraikan oleh UMNO.

Meski daripada segi prinsip dan moralnya, penarikan sokongan serta-merta itu menyebabkan Mahiaddin seharusnya berundur sebagai Perdana Menteri, tetapi disebabkan ia tidak disertai dengan arahan meletak jawatan kepada semua Ahli Parlimen UMNO yang berada dalam kerajaan, kedudukan Perdana Menteri seolah-olah tidak terjejas langsung dengan keputusan MT itu.

Ia kemudian diperkukuhkan lagi dengan kenyataan oleh Peguam Negara, Idrus Harun bahawa Perdana Menteri hanya boleh dijatuhkan di Parlimen, bukan melalui kenyataan media oleh mana-mana ketua parti politik.

Dilihat tambah tidak terjejas kedudukan Mahiaddin apabila Zahid Hamidi juga menyatakan keputusan MT turut menetapkan untuk memberi kebebasan kepada Ahli Parlimen UMNO dalam sebarang pengundian di dalam Parlimen.

Keadaan ini memperlihatkan Mahiaddin sepertinya bakal kekal sehingga Parlimen dibubarkan dan belum pasti juga dapat dijatuhkan jika Perdana Menteri tiba-tiba jadi berani dan membenarkan usul undi tidak percaya dibentangkan terhadapnya.

Kenyataan Zahid Hamidi yang memberi kebebasan dalam pengundian itu dengan mudah difahami sebagai memberi kelebihan kepada Mahiaddin kerana sudah pasti Ahli Parlimen UMNO yang berjawatan dalam kerajaan, khususnya Ismail Sabri yang baru dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri, tidak mungkin sampai hati untuk mengundi menjatuhkan Mahiaddin.

Begitu pun, walau hanya berbekalkan senjata menarik sokongan semata-mata yang tidak disertai arahan meletak jawatan dan kewajipan untuk Ahli Parlimen UMNO patuh kepada ketetapan mengundi mengikut hasrat parti di Parlimen, desakan agar Perdana Menteri meletak jawatan tetap diteruskan dan nampaknya seperti tidak akan berkesudahan.

Selain didesak berundur, naratif UMNO kemudiannya sedikit demi sedikit mula berubah dengan cuba menonjolkan Ismail Sabri adalah pengganti Perdana Menteri jika Mahiaddin berjaya diundurkan.

Menoleh ke belakang, inikah sebabnya Ismail Sabri sedia melanggar ketetapan MT sendiri dengan menerima jawatan Timbalan Perdana Menteri yang ditawarkan Mahiaddin?

Tambahan lagi, selain penerimaan jawatan Timbalan Perdana Menteri itu direstui Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO, mesyuarat MT yang membuat keputusan menarik sokongan terhadap Mahiaddin turut merakamkan ucapan tahniah kepada Ismail Sabri.

Diberitakan Ismail Sabri juga menemui Zahid Hamidi beberapa jam sebelum mesyuarat MT diadakan untuk mendapatkan restu dan sokongan, sementara khabar lain menyebut, Najib juga turut ditemuinya untuk tujuan yang sama.

Apa sudah jadi kepada UMNO, daripada lebih setahun menolak jawatan Timbalan Perdana Menteri, tetapi tiba-tiba saja boleh berubah fikiran dengan memberi sokongan dan merestui Ismail Sabri menerima jawatan itu?

Apakah jika Hishammuddin Hussein yang ditawarkan jawatan tersebut, Zahid Hamidi, Najib dah UMNO masih sedia memberi sokongan dan restu?

Dalam hal ini, apakah Ismail Sabri sedang dipersiapkan dengan penuh strategi oleh UMNO untuk merampas jawatan Perdana Menteri dalam tempoh terdekat ini melalui tekanan yang akan terus dipertingkatkan terhadap Mahiaddin?

Apakah kedudukan Ismail Sabri yang tidak begitu kontroversi, boleh diterima pelbagai pihak dan mudah untuk dikira bicara menyebabkan UMNO, khususnya Zahid Hamidi dan Najib sedia untuk menonjolkannya bagi pertaruhan merampas jawatan Mahiaddin?

Tetapi, apakah Mahiaddin benar-benar mahu berundur atau beliau sebetulnya sudah tidak begitu sihat untuk terus menerajui negara sejak keluar hospital baru-baru ini?

Kalau mahu berundur pula, apakah beliau sedia menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada pemimpin daripada parti yang telah membuat ketetapan rasmi tidak menyokong dan mahu menjatuhkannya?

Apa nasib Bersatu, Hamzah Zainuddin dan Azmin Ali khususnyandalam PRU15 akan datang jika jawatan Perdana Menteri sudah diserahkan kepada pemimpin UMNO?

Damaikah hati dan lenakah tidur malam Mahiaddin, katalah jika benar beliau mahu menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Ismail Sabri?

Daripada aspek yang lain, dengan kedudukan Ismail Sabri sekarang yang dilihat seumpama “double agent” – antara alat kepada Mahiaddin untuk memecah-belahkan UMNO, melemahkan Zahid Hamidi serta kluster mahkamah dengan dalam waktu yang sama merupakan alat kepada UMNO untuk merampas jawatan Perdana Menteri, apakah nasib beliau akhirnya?

Berjaya dalam salah satu misinya atau akan mati di tengah-tengah? (ShahbudinHusin 09/07/2021)

Updated: 9 July 2021 — 10:31 pm

197 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWARp IP

  DALAM POLITIK YANG BODOH JADI. ALAT DAN MAKANAN YANG CERDIK……..

  DORAEMON DAN ALJUBON KAUT UNTUNG BESAR BISNES COVID……….

  Are The Covid-19 Tests A Scam To Make Tons Of Money?……….

  It is puzzling that so many people with absolutely no symptoms of Covid-19, and who have been tested negative (plus have been vaccinated), become positive when tested by the Ministry of Health people — and then become negative again when they pay RM300 to get privately tested. It looks like someone is making tons of money.

  Is Dr Noor Hisham bin Abdullah (a.k.a. Yew Ming Seong), the Director-General of the Ministry of Health, secretly working for Pakatan Harapan to sabotage the government? Or is he making tons of money through the Covid-19 testing scam?

  Many of the Ministry of Health’s policies are chaotic and illogical and appear to be aimed at making the rakyat angry. And the fact that these policies and SOPs are wishy-washy and they keep doing U-turns give the impression they do not really know what they are doing.

  People who are Covid negative become Covid positive after two weeks quarantine in Hilton PJ
  I personally know people who have tested negative for Covid-19 a number of times, and then after two weeks quarantine at the Hilton Petaling Jaya, become positive when tested by the Ministry of Health.

  They were negative (tested many times) before going into Hilton Petaling Jaya, and after two weeks of quarantine, tested positive. Is Hilton Petaling Jaya a Covid-19 transmission centre creating “Kluster Hilton PJ”?

  Anyway, not happy with the Ministry of Health’s positive results, these people did another test with a private doctor (and had to pay RM300) and they tested negative again.

  So, this is the scenario. Do a free test with the government and you are positive Covid-19. Pay RM300 to test with a private doctor and you are negative Covid-19.

  This can mean a few things. First is that the Ministry of Health people know fuck-all. Second, the Ministry of Health people are purposely sabotaging their free Covid tests so that people go to private doctors and pay RM300 per test (and some of that RM300 goes back as commission to the Ministry of Health people). Third, the Ministry of Health people are sabotaging their tests so that the Covid positive figures can go up and up and then they can play up the “Kerajaan Gagal” issue.

  It is puzzling that so many people with absolutely no symptoms of Covid-19, and who have been tested negative (plus have been vaccinated), become positive when tested by the Ministry of Health people — and then become negative again when they pay RM300 to get privately tested. It looks like someone is making tons of money.

  So now the Covid positive cases are going through the roof. And many of these cases are people who have already had two vaccinations plus they show absolutely no symptoms of Covid. Maybe the MACC needs to step in and do its job. Or are the MACC people also sharing the commission from the RM300 per test scam?

  Does Prime Minister Muhyiddin Yassin know this Covid-19 fiasco can bring down his government, just like how the 1MDB fiasco brought down Najib Tun Razak and the Barisan Nasional government?

 2. RAKAN2 BLOG SEKALIAN BOLEH SAKSIKANLAH DI BAWAN NI, SEMUA HUJAH2 BODOH DARI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU BEGITU MUDAH SEKALI KEJORA PATAHKAN.

  KAN.. KAN.. KAN…?

  KAH KAH KAH.

 3. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  SELAGI MANA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAMPIL MENYALAK LAGI UTK MENEGAK BENANG BASAH, SELAGI ITULAH PEMBACA DAPAT LIHAT MAKIN JELAS

  1) KEJAHATAN ANJING TU
  2) KEANGKUHAN ANJING TU
  3) KEMUNAFIQAN ANJING TU
  4) KEKOTORAN HATI ANJING TU
  5) KEBODOHAN / KEDUNGUAN ANJING TU.

  KAH KAH KAH.

  1. HA HAH HAA…

   ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU JUGA

   1) MEMPUNYAI OTAK DUNGU SPT DISELAPUTI TAIK BABI🐖,
   2) ASYIK MENGELUARKAN KOMEN “POLITAIK” BABI🐖,
   3) MUKA TAK MALU, TEBAL MCM KULIT BABI🐖.

   MEMBUAT DIA MEMPUNYAI PAKEJ YANG LENGKAP UNTUK MENJADI SEEKOR BABI🐖 YANG SEBENAR BABI!

   KAH KAH KAH.

 4. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LEBIH DARI BODOH.

  DIA MAHU BERPUTIH TULANG, TIDAK MENULIS KOMEN KPD BLOG POST.

  TAPI TULANG DIA SENTIASA HITAM. SEBAB DIA KETURUNAN PUAKA HAMJADAH YANG SENTASA NAK CARI GADUH.

  1. HA HA HA…
   BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TERLAJAK BODOH.

   DIA MAHU BERPUTIH TULANG, TIDAK MENULIS KOMEN KPD BLOG POST.
   TADI KEJORA BILANG, ADA 18 KOMEN ANJING🐕 BODOH TU, KINI BERTAMBAH 1 JADI 19. SEMUA 19 KOMEN ITU TAK ADA YG IKUT POST!

   MALANG.. TULANG ANJING TU SENTIASA HITAM. SEBAB DIA KETURUNAN PUAKA HARAM JADAH BABI🐖 YANG SENTASA NAK CARI GADUH SEBELUM MASUK LAGI SUBUH.

   KAH KAH KAH.

   1. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

    KAT ATAS ITU ADALAH SATU CONTOH KOMEN BODOH DARI ANJING🐕 BODOH TU, YG BOLEH DIGUNAKAN BALIK UTK TIBAI DIA BALIK.

    KAH KAH KAH.

 5. TAK TAHU LAH SAMADA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU DLM SEDAR (CONCIOUSNESS) ATAU TIDAK.

  KALAU DIA DLM SEDAR DAN MASUK SEMULA KE SINI, KEJORA NAK BAGI TAHU KAT DIA BAHAWA DIA MCM PAK PANDIR IAITU ORG YG BODOH TAPI TIDAK MENYEDARI DIRINYA BODOH.

  SEBABNYA DIA ASYIK MENGELUARKAN KENYATAAN BODOH YG ORANG BOLEH GUNAKAN BALIK UNTUK TIBAI DIA DGN KENYATAAN BODOH ITU JUGA.

  KAH KAH KAH.

  1. CONTOHNYA, DIA KATA KEJORA BIADAB. KEJORA BOLEH KATA KAT DIA DUA KALI BIADAB.

   KALAU DIA KATA KEJORA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN GANGSTER. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN JALANG.

   KALAU DIA KATA KEJORA SJK. KEJORA BOLEH KATA DIA LEBIH SJK LAGI DGN LEMAH BM, TAK RETI MENGGUNA IMBUHAN ‘DI’ MISALNYA.

   KALAH DIA KATA KEJORA TUA UMUR 80 LEBIH. KEJORA BOLEH KATA DIA TUA UMUR 90 LEBIH DGN BUKTI DIA NYANYUK SEKALI.

   KAH KAH KAH.

   1. KALAU DIA KATA KEJORA MAKAN TAHI. KEJORA BOLEH KATA DIA MAKAN TAHI BABI.

    KALAU DIA KATA KEJORA BELAJAR DI AFRIKA. KEJORA BOLEH KATA DIA BELAJAR DI NEW GUINEA.

    KALAU DIA KATA KEJORA MENGARUT. KEJORA BOLEH KATA DIA MERAPU MEROYAN RABAN.

    KALAU DIA KATA KEJORA TAK LAYAK JADI CIKGU. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK LAYAK JADI KERANI PUN.

    KAH KAH KAH.

    1. YG HAIRANNYA, KENAPA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK JEMU2 DAN TAK RETI MALU BERHUJAH DGN KENYATAAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN ITU TAK HENTI2 & DIULANG-ULANG DARI MASA KE MASA?

     BILA DIKATAKAN DIA BODOH, TAHU PULA DIA MARAH. BERMAKNA DIA TAHU MAKNA PERKATAAN BODOH. TAPI KENAPA DIA TETAP MENERUSKAN KEBODOHANNYA ITU?

     ITULAH YG SANGAT MENGHAIRANKAN BAGI KEJORA HINGGA SAAT INI.

     KAH KAH KAH.

     1. DULU, ADA SEORANG ANON TIBAI ANJING TU, SEBAB TN ANJING TU MENGGUNAKAN “HUJAH BODOH” BILA DIA TEWAS BERDEBAT.

      TN ANJING TU KATA:
      “KAU KOREK JUBUR KAU DAN CIUM”.

      ITU HUJAH MCM TARAF BUDAK2 SEKOLAH RENDAH.
      BEGITULAH SIFAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU. BILA TERSEPIT, DIA AKAN SAMADA MENGEJEK ATAU MENGELUARKAN HUJAH BODOH SEPERTI TAHI, JUBUR, BANG ALI DSB.
      MANUSIA TUA GANYUT YG BEROTAK BUDAK TADIKA.

      KAH KAH KAH.

      1. BINATANG TN ANJING🐕 ANAK HARAM YG BODOH ITU CUBA NAK JADI “HERO TAIK KUCING” KAT BLOG INI.
       HAHAHA.. HERO BODOH.

       DIA KATA KOMEN POST BLOG ADALAH PRIORITI KEDUA SAHAJA. PRIORITI UTAMA DIA NAK TIBAI KEJORA.

       DIA JUGA KATA NAK JADI POLIS KAT BLOG INI.

       1. INI, ANJING🐕 TU NAK JADI POLIS:
        _____________________________________________________
        Anonymous
        5 July 2021 7:52 am
        Reply to Anonymous

        Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

        Komen blog post ajer ler.

        Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

        Nak nentukan peserta komen berpatutan.

        Reply
        _____________________________________________________

        1. INI, ANJING🐕 TU NAK JADI “HERO TAIK KUCING”:
         _____________________________________________________
         Anonymous
         10 July 2021 10:21 am

         BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MENGARUTKAN KARUTAN2 NYA DI SINI.

         SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

         WAK GONTOL FEDAP ASYIK DI SONTOL. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

         Reply
         _____________________________________________________

         1. KEJORA NI TAK LAH SAMPAI NAK JADI HERO ATAU POLIS, TAPI NAK IKUT STRATEJI DIA JUGAK LAH.

          SEKARANG, KOMEN POST JADI SAMPINGAN SAHAJA BAGI KEJORA.

          KEUTAMAAN KEJORA NAK BERI KPD MENGAJAR ANJING🐕 BODOH TU, BUKAN UNTUK JADI CERDIK, JADI “TAK BODOH” PUN CUKUP LAH.

          KAH KAH KAH.

 6. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMPAMIRKAN KEMAKIRAN NYA MENGARUT.

  INI LAH TAHAP PRESTASI NYA DI NEGARA INI.

  AMAT MERUGIKAN.

  1. KEMAHIRAN NYA

  2. MEMANTUN MANTAT NYA LEBIH KPD PANTAT

   1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MEMPAMIRKAN KEMAHIRAN NYA MENGARUT MERAPU MEROYAN RABAN.

    INI LAH TAHAP PRESTASI NYA DI NEGARA INI, TAPI LEBIH SESUAI KALAU DI NEGARA NEW GUINEA.

    AMAT MERUGIKAN.

    KAH KAH KAH.

    1. MEROYAN RABAN NYA LEBIH DPD NENEK KEBAYAN.

     KAH KAH KAH.

     1. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

      KAT ATAS ITU ADALAH CONTOH DUA KOMEN BODOH DARI ANJING🐕 BODOH TU, YG BOLEH DIGUNAKAN BALIK UTK TIBAI DIA BALIK.

      KAH KAH KAH.

 7. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Pantun2 Kejora menjunam, bagai panah halilintar
  Serupa dngn bom..sebiji demi sebiji Kejora lontar
  Melihat pantun2 banyak, TN anjing jadi gementar
  Dalam hati, dia mengakui yg ckgu Kejora ni pintar
  Dia tonton jer lah tak berani lagi nak berkomentar
  Nak masuk takut, kaki & tangan jadi menggeletar
  Akhirnya ke hospital..cucu2 tolong kejar & hantar
  Rasanya, dalm wad kot, anjing jalang itu terlantar
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 8. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kejora’s “pantuns”, are sharp & killing, like a spear
  In mathematics he’s as intelligent as John Napier
  But idiot TN feels she is better than Shakespeare
  Feeling ashamed later on..the old idiot disappear
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 9. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kejora terus, berpntun madah, dgn rileks & santai
  Mana pergi, TN Anjing anak haram PH punya otai
  Kata nya Kejora ini, dia nak tibai balun dan bantai
  Tapi naper dia mcm dok meniarap menjilat lantai
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. BUKANKAH BETUL, PANTUN PEMBUKAAN KEJORA INI?

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
   Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
   Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
   Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
   Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
   Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
   Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
   Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 10. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kesian TN anjing jalang anak haram busuk hapak
  Blog ini dia nk buat harta dia punya kepala bapak
  Tapi bila berani acah Kejora, dia dh tersilap tapak
  Apa yg dia dpat hanyalah penerajang & penyepak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 11. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing, hnya pamir diri, sbg anak haram jalang
  Komen tajuk post, tak ada, hanya telur tembelang
  Lps itu..kacau cgu Kejora yg bukan calang-calang
  Apa yg dia dpt..hanya malu besar & nasib malang
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 12. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing jalang anak haram tu bodoh tak bertepi
  Din Remos kata, bodoh anjing tu taraf kobau sapi
  Nak jadi penghulu blog, itu lah yg dia asyik mimpi
  Bila acah Kenora..penerajang lah dia kena hadapi
  Baru dia tau..itu iblis bakal neraka punya kayu api
  Tak tau anjing tu mano poyi dah sonyap monyopi
  Mesti, dia sdg menangis, airmata mengalir di pipi
  Agknya dicari bomoh nk hantar Kejora sihir jampi
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 13. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Dah tiada lagi kelibat, TN anjing jalang muka babi
  Iblis anak haram tu hanya mengintai tepi serambi
  Kejora dh lenyek anjing jalang tua tu jadi tapai ubi
  Anjing itu kepala saja besar otak saiz buah kelubi
  Hati anjing tu sgt kotor..tak dapat nak dicuci dobi
  Mmg si munafiq tu, tk kenal quran & sunnah Nabi
  Perangai jahat si munafiq tu mengalah kafir harbi
  Muka dia tebal, tak malu, wlau kantoi bertubi-tubi
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 14. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Lihat sja pantun Kejora..TN anjing buat terkaman
  Tapi..anjing jalang puki luas itu gila, tidak siuman
  Hujah anjing tua tu, yillek..dia dh hilang pedoman
  Dia cuma harap sepupu, kera kongkang jdi teman
  Tapi..anjing tu lari, tk tahan Kejora punya tikaman
  Lega, blog kini sudah pulih kembali ketenteraman
  Tak mungkin iblis..nak kalahkan org yg kuat iman
  Jalang anak haram tk blh tewaskan cgu budiman
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 15. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN Anjing dah macam si buta kehilangan tongkat
  Mengelupor anak haram tu, mcm ikan kena pukat
  Dia dengki cemburu..bila si dara, Kejora dok pikat
  Tapi anak haram itu bodoh biol bertingkat-tingkat
  Sebab kt otak dia itu penuh dgn taik babi melekat
  Setiap hari anak haram tua itu Kejora buli & sakat
  Kini dgn Kejora ini, anjing itu tak berani nak dekat
  Mana mungkin iblis boleh melawan dgn malaikat
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 16. hag lah pi jadi PM….shabudin…hang kan dulu umno jugak

 17. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Makin hari TN jalang tua fasiq kian hilang haluan
  Komen dibuat spt idea muflis & tiada arah tujuan
  Yg org nampak ifrit ni asyik pamirkan kedunguan
  Ibaratnya..anak seluang ingin beraksi jadi haruan
  Blog ini dia nak ‘control’ semua, teringin jadi tuan
  Hari ini awal jugak, anak haram tu terima habuan
  Siapa suruh gatal puki, pergi jolok sarang tebuan?
  Akhirnya terpaksa lari smbunyi mcm babi buruan
  🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 18. KEJORA NAK PINJAM MADAH BERHELAH, KATA2 KARUTAN TADIKA & MUNAFIQ BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU JAM 7:37 AM, LEPAS ITU NAK UBAHSUAI TUNJUK YG SEBENAR:

  1. Ini MADAH BERHELAH, karutan tadika & helah munafiq ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM tu:
   _____________________________________________________
   Anonymous
   10 July 2021 7:37 am

   HAH, TODIAM WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SELEPAS DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI DISINI.

   MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGONTOL TAK MEMASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI SEKEL KEPALA KAMU AKAN DI KASI.

   Reply
   _____________________________________________________

   1. Ini apa yg sebenarnya atau REALITI:

    HAH, TODIAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 SELEPAS DIBALUN DITIBAI DIBANTAI DAN DITERAJANG DI SINI.

    MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGENTEL KELENTIT DAN CARI PASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI LUKU KEPALA KAMU AKAN DIKASI.

    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

 19. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  SELAGI MANA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAMPIL MENYALAK LAGI UTK MENEGAK BENANG BASAH, SELAGI ITULAH PEMBACA DAPAT LIHAT

  1) KEJAHATAN ANJING TU
  2) KEANGKUHAN ANJING TU
  3) KEMUNAFIQAN ANJING TU
  4) KEKOTORAN HATI ANJING TU
  5) KEBKDOHAN / KEDUNGUAN ANJING TU.

  KAH KAH KAH.

  1. ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU JUGA

   MEMPUNYAI OTAK DUNGU SPT DISELAPUTI TAIK BABI🐖
   ASYIK MENGELUARKAN KOMEN “POLITAIK” BABI🐖
   MUKA TAK MALU, TEBAL MCM KULIT BABI🐖

   MEMBUAT DIA MEMPUNYAI PAKEJ YG LENGKAP UNTUK MENJADI SEEKOR BABI🐖!

   KAH KAH KAH.

 20. KEJORA ADA BUAT 10 RANGKAP PANTUN BERKAITAN TAJUK POST BUDIN INI.

  KEJORA SCROLL POST SAMPAI JAM 10:45 AM TADI UTK PERHATIKAN KOMEN2 DARI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖. ADA 18 KOMEN SEMUANYA:

  1. Anonymous, 10 July 2021 5:48 am
   Anonymous, 10 July 2021 5:51 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:44 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:49 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:53 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:55 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:56 am
   Anonymous, 10 July 2021 7:03 am
   Anonymous, 10 July 2021 7:06 am

   1. Anonymous, 10 July 2021 7:12 am
    Anonymous, 10 July 2021 7:19 am
    Anonymous, 10 July 2021 7:24 am
    Anonymous, 10 July 2021 7:37 am
    Anonymous, 10 July 2021 8:00 am
    Anonymous, 10 July 2021 8:03 am
    Anonymous, 10 July 2021 8:07 am
    Anonymous, 10 July 2021 10:21 am
    Anonymous, 10 July 2021 10:26 am

    1. DARIPADA SEMUA KOMEN2 BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG SEBANYAK 18 TU, TAK ADA SATU PUN YG IKUT POST ATAU BERKAITAN POLITIK!

     SEMUA “MENOPOS” DAN “POLITAIK”.

     LIHATLAH BETAPA MUNAFIQNYA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM YG KONON MELAUNG SERUAN SURUH ORG KOMEN IKUT POS.

     KAH KAH KAH.

     1. TAPI DARI ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU SENDIRI, HANYA:

      1) KOMEN IKUT PUKI TUA MENOPOS DIA,

      2) IDEA “POLITAIK” BABI🐖 DARI OTAK DUNGU DIA,

      3) UCAPAN “POLITAIK” BABI🐖 DARI MULUT BUSUK DIA, DAN

      4) HUJAH “POLITAIK” PALAT BUSUK DARI PUKI LUAS DIA.

      KAH KAH KAH.

      1. BUKANKAH BETUL APA YG KEJORA DAH CAKAP?

       BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI BLOG INI SELAGI DIA TAK BUANG HASAD DENDAM DENGKI SERTA CUCI SEGALA KEKOTORAN TAIK BABI BUSUK DI OTAK DAN HATINYA DAN SELAGI DIA TAK BERHENTI NAK JADI SAMSENG TAIK KUCING TUH..

       KAH KAH KAH.

       1. NASIB BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU JADI BEGITU BERPUNCA DARI KEMARUK DIA NAK JADI POLIS, NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA.

        KAH KAH KAH.

        INI KEJORA TUNJUK PENGAKUAN ANJING🐕 ANAK HARAM TU NAK JADI POLIS:
        _____________________________________________________
        Anonymous
        5 July 2021 7:52 am
        Reply to Anonymous

        Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

        Komen blog post ajer ler.

        Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

        Nak nentukan peserta komen berpatutan.

        Reply
        _____________________________________________________

        1. Kejora ni pulak, suka pelangkong, sekel, luku kepala dan terajang polis pacak kat blog ini yg macam BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 tu…

         KAH KAH KAH.

         1. JANGAN HARAP LE BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU NAK JADI PENGHULU ATAU POLIS NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA, SELAGI KEJORA ADA KAT SINI!

          ANAK HARAM ANJING JALANG TU DAPAT PENERAJANG LAGI, ADA LER…

          KAH KAH KAH.

          1. ELOK SAJA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU LUPAKAN SAJA CITA2 DIA YG KARUT DAN MUSTAHIL ITU.

           LEBIH BAIK DIA PI KANGKANG PUKI LUAS DIA TU KAT BANG ALI DIA TUH…

           SAKIT PUKI KENA TUTUH DGN BANG ALI TUH TAK LER SESAKIT KENA LUKU KEPALA DAN TERAJANG DGN CIKGU KEJORA NIH…

           KAH KAH KAH.

 21. MENGARUT MCM BUDAK TADIKA TAK RENTI2 BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 NIH. PADA HAL DIA DAH LEBIH 90 TAHUN UMUR.

  TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA DI MASA KECIL SEBAB SIBUK MEMUKI. BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN JALANG DI MASA DEWASA.

  SELALU FRUST TAK DAPAT MELIHAT IDAMAN POLITIK NYA ATOKSAKA MENJADI REALITI. SOKONG SAMPAH & JILAT LUDAH MAKA SAMPAH & LUDAH LAH KEDUDUKAN KAMU.

  KAH KAH KAH.

 22. MENCARUT TAK RENTI2 WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH. PADA HAL DAH 80AN MIRIP 90 TAHUN UMUR.

  TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA DI MASA KECIL. BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER DI MASA DEWASA.

  SELALU FRUST TAK DAPAT MELIHAT IDAMAN POLITIK NYA MENJADI REALITI. SOKONG SAMPAH MAKA SAMPAH LAH KEDUDUKAN KAMU.

  1. Tak dibimbing?

   KAH KAH KAH

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
   Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
   Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
   Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
   🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. MMG MENCARUT LAH SATU KAEDAH YG PALING SESUAI UNTUK MAKANAN KAMU WAHAI MUNAFIQ BAKAL AHLI NERAKA MCM KAMU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

    NASIHAT TAK MAKAN, AYAT QURAN TAK JALAN.

    TAIK PALAT PUKI & TAK BABI🐖 SAJA YG HANG SESUAI MAKAN.

    KAH KAH KAH.

 23. KEJORA NAK PINJAM KATA2 KARUTAN TADIKA & HELAH MUNAFIQ BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU JAM 7:37 AM, LEPAS ITU NAK UBAHSUAI TUNJUK YG SEBENAR:

  1. Ini karutan tadika & helah munafiq ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM tu:
   _____________________________________________________
   Anonymous
   10 July 2021 7:37 am

   HAH, TODIAM WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SELEPAS DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI DISINI.

   MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGONTOL TAK MEMASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI SEKEL KEPALA KAMU AKAN DI KASI.

   Reply
   _____________________________________________________

   1. Ini apa yg sebenarnya:

    HAH, TODIAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 SELEPAS DIBALUN DITIBAI DIBANTAI DAN DITERAJANG DI SINI.

    MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGENTEL KELENTIT DAN CARI PASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI LUKU KEPALA KAMU AKAN DIKASI.

    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

 24. For as long as BN is led by unrepented court cluster
  For as long as PH is led by a convict sent to imprisonmenr
  For as long as PN is led by a shameless traitor
  No new coalition would enjoy stable new government

  It is imperative that we need an emergency agency
  Since all current uncertainties need a body to oversee
  To ensure all plans and actions carried out effectively
  And put the nation back in recovery mode and glory

  1. “We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.” Albert Einstein

   MRR was right to reject the arsonist idea to be the fireman when fellow Sultan Selangor’s predictions before PRU14 is true about Atok Saka will burn the country with his revenge.

   Even his once loyalist Syed Outside The Box had suggested Atok Saka would be better use to care of the overdued interest of the Langkawi voters he cheated. He deserved the shit he had caused the country.

   1. Quoting again? Hiding behind a skirt of immunity?….cannot blame you for that.

    OTSB failed to get his dream job…biasalah orang merajuk….

    Just heran Tengku Zafrul wants to meet an alleged Arsonist. An ironic piece of news….hahaha

 25. BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MENGARUTKAN KARUTAN2 NYA DI SINI.

  SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

  WAK GONTOL FEDAP ASYIK DI SONTOL. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

  1. BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MELUKU KEPALA NYA DI SINI.

   SEBAB ITU KEJORA PASANG JERAT SERANGKAP PANTUN DI AWAL SEKALI BAGI DIA TERJAH, LPS TU KEJORA BOLEH LUKU KEPALA ANJING TU.

   SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

   ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU FEDAP ASYIK DI LUKU KEPALA. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

   KAH KAH KAH.

 26. KEJORA ADA BUAT 10 RANGKAP PANTUN BERKAITAN TAJUK POST BUDIN INI.

  KEJORA SCROLL POST SAMPAI JAM 9:30 AM TADI UTK PERHATIKAN KOMEN2 DARI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖. ADA 16 KOMEN SEMUANYA:

  1. Anonymous, 10 July 2021 5:48 am
   Anonymous, 10 July 2021 5:51 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:44 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:49 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:53 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:55 am
   Anonymous, 10 July 2021 6:56 am
   Anonymous, 10 July 2021 7:03 am

   1. Anonymous, 10 July 2021 7:06 am
    Anonymous, 10 July 2021 7:12 am
    Anonymous, 10 July 2021 7:19 am
    Anonymous, 10 July 2021 7:24 am
    Anonymous, 10 July 2021 7:37 am
    Anonymous, 10 July 2021 8:00 am
    Anonymous, 10 July 2021 8:03 am
    Anonymous, 10 July 2021 8:07 am

    1. DARIPADA SEMUA KOMEN2 BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG SEBANYAK 16 TU, TAK ADA SATU PUN YG IKUT POST ATAU BERKAITAN POLITIK!

     LIHATLAH BETAPA MUNAFIQNYA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM YG KONON MELAUNG SERUAN SURUH ORG KOMEN IKUT POS.

     KAH KAH KAH.

     1. TAPI DARI ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU SENDIRI, HANYA:

      1) KOMEN IKUT PUKI MENOPOS DIA,

      2) IDEA “POLITAIK” BABI DARI OTAK DUNGU DIA,

      3) UCAPAN “POLITAIK” BABI DARI MULUT BUSUK DIA, DAN

      4) HUJAH “POLITAIK” PALAT BUSUK DARI PUKI LUAS DIA.

      KAH KAH KAH.

      1. BUKANKAH BETUL APA YG KEJORA DAH CAKAP?

       BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI BLOG INI SELAGI DIA TAK BUANG HASAD DENDAM DENGKI SERTA CUCI SEGALA KEKOTORAN TAIK BABI BUSUK DI OTAK DAN HATINYA TUH..

       KAH KAH KAH.

       1. NASIB BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU JADI BEGITU BERPUNCA DARI KEMARUK DIA NAK JADI POLIS, NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA.

        KAH KAH KAH.

        INI KEJORA TUNJUK PENGAKUAN ANJING🐕 ANAK HARAM TU NAK JADI POLIS:

        1. _____________________________________________________
         Anonymous
         5 July 2021 7:52 am
         Reply to Anonymous

         Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

         Komen blog post ajer ler.

         Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

         Nak nentukan peserta komen berpatutan.

         Reply
         _____________________________________________________

         1. Kejora ni pulak, suka luku kepala dan terajang polis pacak kat blog ini yg macam BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 tu…

          KAH KAH KAH.

          1. JANGAN HARAP LE BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU NAK JADI PENGHULU ATAU POLIS NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA, SELAGI KEJORA ADA KAT SINI!

           ANAK HARAM ANJING JALANG TU DAPAT PENERAJANG LAGI, ADA LER…

           ELOK SAJA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU LUPAKAN SAJA CITA2 DIA YG KARUT DAN MUSTAHIL ITU.

           KAH KAH KAH.

 27. mahiadin alat atok.
  atok dah nak tercirit.

 28. RAKAN CUBA TENGOK KOMEN ALA-SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

  ________________________________________________
  Anonymous
  10 July 2021 8:07 am
  Reply to Anonymous

  AKAN DI SONTOL

  Reply
  ________________________________________________

  1. “DI SONTOL”???…

   “SONTOL” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

   KALAU DI SENTOL, DI MENTOL, DI BOTOL.. TU, AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

   DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

   KAH KAH KAH.

   1. BARU TADI DIAJAR KAT BAWAH, PASAL IMBUHAN ‘DI’ DALAM BM.

    TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

    DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

    KAH KAH KAH.

    1. _____________________________________________________
     Din Remos
     3 March 2021 10:02 am

     Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

     Reply
     _____________________________________________________

     1. MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

      SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU LAH YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

      TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

      KAH KAH KAH.

      1. LEPAS TU, CUBA RAKAN2 TENGOK KOMEN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG INI PULAK:

       _____________________________________________________
       Anonymous, 9 July 2021 12:31 pm

       Ha nya berlebihan sikit bila dia kata,
       ……………
       ……………
       ……………

       Reply
       _____________________________________________________

       1. ‘Ha nya’??? Apa natang nih?

        Bahasa Swahili ker?
        Atau bahasa Bang Ali ker??

        KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

        1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

         PASAI IMBUHAN ‘DI’ TU, HANG MUNGKIN BAGI ALASAN PENING & ,”KOMPIUS” SEBAB ‘DI’ KENA DISAMBUNG DGN BERMACAM-MACAM PERKATAAN DAN HANG PUN TAK PERASAN PERKATAAN TU BERSIFAT PERBUATAN KE TIDAK…

         TAPI PERKATAAN ‘HANYA’ YG SATU TU PUN HANG MASIH DOK TAK RETI EJA JUGAK. HANG ASYIK DOK EJA ‘HA NYA’.

         KAH KAH KAH.

         1. WOI BINATANG ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU!

          ‘NYA’ YG DALAM PERKATAAN ‘HANYA’ TU BUKAN IMBUHAN. ‘HANYA’ TU SATU PERKATAAN DGN SENDIRI, MCM PERKATAAN ‘TANYA’, ‘PUNYA’, ‘NYONYA’ LAH JUGAK.

          KALAU ‘NYA’ SBG IMBUHAN, TAK APALAH DIPISAH. MISALNYA,
          BUKUNYA => BUKU NYA
          BAJUNYA => BAJU NYA.

          FAHAAAAAAAAAAAAAMMMMMM!!

          BINATANG TN ANJING DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT???

          KAH KAH KAH.

          1. Yg ini ‘special case’ Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖:

           Katakanlah, hang nak belajaq mengaji Quran. Hang kena kenai hurup alif ba ta dulu.

           Jadi, bila hang tulis atau sebut huruf2 ‘Hijaiyah’ tu, org yg ‘refer’ hang, boleh ler cakap:

           Huruf alif nya, huruf ba nya, huruf ta nya, huruf sa nya, huruf jim nya, huruf ha nya…

           Dlm keadaan ini, ‘ta nya’ & ‘ha nya’ boleh diterima.

           KAH KAH KAH.

          2. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           MASA ITU, SUDAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

           DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI KURANG AJAQ BIADAB HANG TU..
           LALU, DIA KOMEN KAT AKU UNTUK SINDIAQ HANG:

          3. ________________________________________________
           Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply
           ________________________________________________

          4. SEMUA ORG NAMPAK YG HANG BUKAN SAJA BODOH DUNGU, TAPI KURANG AJAQ, BIADAB, EGO, ANGKUH DAN TAK BERBUDI BAHASA DGN RAMAI ORG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           AKU PUN KURANG AJAQ JUGAK, TAPI KURANG AJAQ DGN HANG SORANG SAJA.

           PASAI HANG PERANGAI BABI🐖!

           KAH KAH KAH.

          5. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

           DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

           WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

           KAH KAH KAH.

          6. ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

           KAH KAH KAH.

          7. HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

           ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN..RAMAI AKU TAK INGAT NAMA. TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

           KAH KAH KAH.

          8. KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕 PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
           “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
           Poor upbringing not becoz parents busy working
           But her poor idiot parents were too busy fucking!
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 29. Ketidaktentuan bermula dari permainan politik
  Bila covid19 membadai ianya jadi isu pandemik
  Sebab lockdown masaalah ekonomi berterusan
  Pembelajaran anak-anak mangsa ketidaktentuan 

  Isu pandemik belom selesai ahli politik ghairah berkelahi
  Isu ekonomi terus meruncing rakyat terus bersusah hati 
  Isu sosial terus mengancam ada yang sanggup bunuh diri
  Isi pendidikan terus kritikal sehingga di peringkat tertinggi

  Namun apa pemimpin politik kita buat setiap hari dan masa
  Ghairah berebut kuasa tanpa rasa sekelumit salah dan dosa 
  Fitnah memfitnah dan tuduh menuduh seakan perkara biasa
  Lupa adanya perkiraan Allah swt bila di padang mahsyar

  Muhyiddin dan Bersatu terus gigih mahu kekal berkuasa
  Zahid dan Umno bertungkus lumus mahu rampas kuasa
  Anwar pula tak sabar tunggu masa nak ambil alih kuasa
  Semua rakus mahu kerusi PM demi hendak dapat kuasa

  Alhamdulillah ada satu dua pemimpin yang berwawasan
  Bertaraf veteran, negarawan banyak dan luas pengalaman
  Bersuara APA, BAGAIMANA, DIMANA patut dilakukan
  Kuasa tak dicari tapi tunjuk jalan keluar dari permasalahan

  Mahathir dan Rafidah Aziz telah suarakan pandangan
  Dalam satu forum FORUM RESET MALAYSIA online
  Turut disertai Dr Adeeba yang sangat berpengalaman
  Harap kewajaran pandangan mereka ini diberi perhatian

  May Allah saves Malaysia

  1. Wau Bule,

   AtokSaka tak rakus nak kerusi PM juga ker?

   Bukan dia cadang MAGERAN dan offer diri dia jadi PM dlm ‘unity goverment’ hari tu? Dah lupa ker Wau Bule?

   Atau geng macai2 PEJU-WANG bernafsu BERU-WANG ni pakat nyanyuk belaka mcm TN Anjing🐕 Perangai Babi🐖 tuh?

   KAH KAH KAH.

   1. The National Operations Council (NOC) or Majlis Gerakan Negara (MAGERAN) was an EMERGENCY administrative body…..

    The NOC was announced on 15 May 1969, with Tun Razak as DIRECTOR OF OPERATIONS

    Do not miss the woods for the tree

  2. Rafidah yalah Pengerusi Bukan Eksekutif Air Asia.

   Rafidah is useful to Tony Fernandezs to facilitate government matters esp masa Atok Saka PM PH. But remember, even for PRU14 Air Asia had coloured their planes to the Klepto colour.

   Air Asia will change colour according to the colour of the ruling government.

   With Atok, seek waive hutang Air Asia kpd Kerajaan MAB fees berlambak dah bertahun oustanding. Seek Security Commission NFA bila kes bribery beli Airbus as declared by Airbus to UK Courts, direct payments to Directors’ own vested interests.

   No wonder Rafidah and Atok sing along nak sangat revive the useless no-results Council of Elderly Imminent Persons (CEP) under old Daim to protect crony national interests.

   WTF, Rafidah bukan MP dan Air Asia bukan parti politik yg ada MP dlm Parlimen pun.

   Problem with Atok Saka intended dictatorial power grab through NOC is because he has only ciput 4 seats and probably only Boboi support when the rest MRR, PN, UMNO and PN rep more than 200 seats reject, he smartly disguised as a genius apolitical solution for national interest.

   Can’t imagine if Atok Saka has majority seats, he will call it constitutional democracy. Even hé had tried pushing power grab through Unity Government (UG) after he brought down PH.

   So UG, NOC or National Reconciliation Council or WTF else acronyms is only Atok Saka’s backdoor power grab before PRU15, too late for him and Boboi. Now using smoking gun to revive Covid and Economy.

   1. Berbaik sangka sesama kita sangat dituntut dalam ajaran
    Never dismiss potential good deed and intentions
    Niat yang baik, usaha gigih bersandarkan harapan
    May Allah grants His blessing to all of us Malaysians

    1. It is a normal thing if they either (Fighters, PN, BN, PAN, PKR or PAS) When people curse their grandfather or idol right on the nose, start coming out hadiths or Quranic verses telling them to think positively. But if you are the one who curses other people’s party idols, then there is no reference but to follow lust. Petkan dari Google Terjemah.

 30. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA HABIS MODAL SEKARANG NAK JADI GURU BM PULAK.

  LANTAK KAMU LAH, WAK GONTOL.

  BILA KAMU MENGARUT POLITIK DSB NYA, KAMU AKAN DI GONTOL.

  1. AKAN DI SONTOL

   1. OH.. BM KITA KENA CEKAP BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI..

    KALAU TIDAK, ORG BOLEH TERTAWAKAN KITA…

    KAH KAH KAH.

    1. HANG INGAT TAK INSIDEN INI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 ?

     AKU BAGI SATU PANTUN KAT HANG:

     1. ________________________________________________
      Anonymous
      26 June 2021 7:17 am
      Reply to Anonymous

      Nek TN 6:18 am,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Tajuk posting blog, seperti Nek tidak ambil peduli
      Tak pernah lekang dari mulut, kekasih Nek, Bg Ali
      Tapi kenapa asyik buat karutan tadika setiap kali?
      Ejekan kebudak-budakan nek tu Kejora dh mangli
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Reply
      ________________________________________________

      1. HANG JGN BUAT2 LUPA PULAK NO, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

       HANG JAWAB LAGU NI:

       1. ________________________________________________
        Anonymous
        26 June 2021 7:44 am
        Reply to Anonymous

        mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

        “kenapa asyik buat karutan”?

        Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

        Reply
        ________________________________________________

        1. LEPAIH TU, HANG TERKANTOI BILA AKU TUNJUK DEFINISI “MANGLI” DARI KAMUS DEWAN (KD):

         1. ________________________________________________
          Anonymous
          26 June 2021 7:57 am
          Reply to Anonymous

          Nek TN 7:44 am,

          Maksud mangli
          by Abdul Rahman A Samad
          Mei 9, 2019

          mangli dalam bahasa Inggeris: mangli

          Maksud perkataan ini:
          [mang.li] | مڠلي

          Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

          Nak cari makna perkataan lain? Gunakan ruangan di bawah.
          https://makna.online/mangli/

          Reply
          ________________________________________________

          1. HARI TU, AKU INGAT LAGI, 26 June 2021…

           HANG MALU DAN CABUT LARI TERUS MENINGGAL BLOG BUDIN BELUM SAMPAI PUN JAM 8:00 PAGI.

           TEGHUIH HANG TAK MASUK DAH BLOG HARI TU.

           KAH KAH KAH.

          2. HA HAH HAA…

           AWAT JADI LAGU TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

           JAWABNYA, SEBAB HANG LEMAH BM. DULU HANG SJK, DOK BERKAWAN DGN CHINA HINDU SANGAT. KURANG BERKAWAN ORG MELAYU DAN MALAS MEMBACA.

           SEBAB ITU HANG LEMAH BM DAN TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “MANGLI”.

           KAH KAH KAH.

          3. ITULAH YG DIMAKSUDKAN DGN PANTUN2 YG AKU PERNAH BAGI, CONTOHNYA MCM INI:

          4. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
           Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
           Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
           Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          5. MACAM INI PUN:

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
           Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
           Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
           Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
           Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
           Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
           Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
           Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          6. MCM DLM BI JUGA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI..

           HARI TU, HANG TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “WISENESS” YG PERNAH DIGUNA OLEH WILLIAM SHAKESPEARE, LEPAS TU HANG KATA PERKATAAN TU TAK UJUD!

           KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

          7. MACAM INI JUGA:

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
           Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
           Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
           Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
           Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
           Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
           Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
           Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          8. RAKAN CUBA TENGOK KOMEN ALA-SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

           ________________________________________________
           Anonymous
           10 July 2021 8:07 am
           Reply to Anonymous

           AKAN DI SONTOL

           Reply
           ________________________________________________

          9. BARU TADI DIAJAR KAT BAWAH, PASAL IMBUHAN ‘DI’ DALAM BM.

           TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

           DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

           KAH KAH KAH.

 31. RAKAN2 TENGOKLAH KEBENGAPAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 DLM BM TERUS JUGA BERULANG:

  INI SATU PETIKAN KOMEN ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU DGN BM ALA-SJK NYA TUH:

  1. _____________________________________________________
   Anonymous
   10 July 2021 5:51 am

   Komen ini perlu di letakkan di atas sini –
   ………..

   ……..

   …………

   Reply
   _____________________________________________________

   1. “DI LETAKKAN”???…

    “LETAKKAN” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

    KALAU DI SANDAKAN, DI SILABUKAN, DI PEKAN, DI KEDAI MAKAN.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

    DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

    KAH KAH KAH.

    1. INI KEJORA PETIK UNGKAPAN2 ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU LAGI DARI POST INI:
     (AYAT PENUHNYA, RAKAN2 BOLEH RUJUK DEKAT JAM KOMEN DIA YG DISERTAKAN.)

     Anonymous, 10 July 2021 6:55 am
     “di basahkan”…???

     Anonymous, 10 July 2021 7:03 am
     “DI KATA”…???

     Anonymous, 10 July 2021 7:19 am
     “di gontol”…???

     KAH KAH KAH.

     1. INI KEJORA PETIK UNGKAPAN2 ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU LAGI DARI POST YG LEPAS:

      Anonymous, 9 July 2021 11:19 am
      “di tulis”???…

      Anonymous, 9 July 2021 12:17 pm
      “DI KARUT”???…

      Anonymous, 9 July 2021 12:21 pm
      “DI TULIS “???…

      Anonymous, 9 July 2021 1:35 pm
      “DI LETAK”…???

      1. Anonymous, 9 July 2021 1:40 pm
       “DI PULAS”…???

       Anonymous, 9 July 2021 7:41 pm
       “DI SEBUT”…???

       Anonymous, 9 July 2021 7:43 pm
       “DI CACI”…???

       Anonymous, 9 July 2021 7:50 pm
       “DI SERANG”…???

       1. Anonymous, 9 July 2021 12:31 pm

        Ha nya berlebihan sikit bila dia kata,
        “Ha nya”…???

        1. ‘Ha nya’??? Apa natang nih?

         Bahasa Swahili ker?
         Atau bahasa Bang Ali ker??

         KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

         1. KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

          1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
          2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

          KAH KAH KAH.

          1. ‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
           BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

           ‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

           TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

           DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

           KAH KAH KAH.

          2. _____________________________________________________
           Din Remos
           3 March 2021 10:02 am

           Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

           Reply
           _____________________________________________________

          3. MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

           SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

           TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

           KAH KAH KAH.

          4. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           PASAI IMBUHAN ‘DI’ TU, HANG MUNGKIN BAGI ALASAN PENING & ,”KOMPIUS” SEBAB ‘DI’ KENA DISAMBUNG DGN BERMACAM-MACAM PERKATAAN DAN HANG PUN TAK PERASAN PERKATAAN TU BERSIFAT PERBUATAN KE TIDAK…

           TAPI PERKATAAN ‘HANYA’ YG SATU TU PUN HANG MASIH DOK TAK RETI EJA JUGAK. HANG ASYIK DOK EJA ‘HA NYA’.

           KAH KAH KAH.

          5. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           ‘NYA’ YG DALAM PERKATAAN ‘HANYA’ TU BUKAN IMBUHAN. ‘HANYA’ TU SATU PERKATAAN DGN SENDIRI, MCM PERKATAAN ‘TANYA’, ‘PUNYA’, ‘NYONYA’ LAH JUGAK.

           KALAU ‘NYA’ SBG IMBUHAN, TAK APALAH DIPISAH. MISALNYA,
           BUKUNYA => BUKU NYA
           BAJUNYA => BAJU NYA.

           FAHAAAAAAAAAAAAAMMMMMM!!

           BINATANG TN ANJING DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT???

           KAH KAH KAH.

          6. Yg ini ‘special case’ Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖:

           Katakan hang nak belajaq mengaji Quran. Hang kena kenai hurup alif ba ta dulu.

           Jadi, bila hang tulis atau sebut huruf2 ‘Hijaiyah’ tu, org yg ‘refer’ hang, boleh ler cakap:

           Huruf alif nya, huruf ba nya, huruf ta nya, huruf sa nya, huruf jim nya, huruf ha nya…

           Dlm keadaan ini, ‘ta nya’ & ‘ha nya’ boleh diterima.

           KAH KAH KAH.

          7. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

           DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI KURANG AJAQ HANG.. DIA KOMEN KAT AKU UNTUK SINDIAQ HANG:

          8. ________________________________________________
           Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply
           ________________________________________________

          9. SEMUA ORG NAMPAK HANG KURANG AJAQ, BIADAB, EGO, ANGKUH DAN TAK BERBUDI BAHASA DGN RAMAI ORG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           AKU PUN KURANG AJAQ JUGAK, TAPI KURANG AJAQ DGN HANG SORANG SAJA.

           PASAI HANG PERANGAI BABI🐖!

           KAH KAH KAH.

          10. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

           DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

           DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

           WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

           KAH KAH KAH.

          11. ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

           KAH KAH KAH.

          12. HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

           ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN..RAMAI AKU TAK INGAT NAMA. TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

           KAH KAH KAH.

          13. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
           “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
           Poor upbringing not becoz parents busy working
           But her poor idiot parents were too busy fucking!
           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 32. HAH, TODIAM WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SELEPAS DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI DISINI.

  MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGONTOL TAK MEMASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI SEKEL KEPALA KAMU AKAN DI KASI.

  1. TODIAM?

   ITULAH CARA HELAH MUNAFIQ BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 TUH.

   DIA CARI PASAL DGN ORG, DIA KATA ORG CARI PASAL.
   DIA KENA LUKU BENJOL KEPALA, DIA KATA DIA LUKU ORG.
   DIA TODIAM SONYAP MONYOPI, DIA KATO KITA TODIAM.

   KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

 33. RAKAN2 BOLEH SAKSIKAN PERANGAI BUSUK JAHAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 TUH..

  BUKAN DIA NAK TUMPU KPD POST, TAPI BUKA KOMEN DGN TERJAHAN PERIBADI…

  MODAL POLITIK DIA YILLEK!
  HANYA “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS DIA SAJA ASYIK BAWA KELUAR.

  SEBAB ITU DIA DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG SPT ETON, JIGIT, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, DAN RAMAI ‘ANON’…

  KAH KAH KAH.

  1. KAH KAH KAH

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   ‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
   “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
   Poor upbringing not becoz parents busy working
   But her poor idiot parents were too busy fucking!
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. Wak Gontol Kejora Kojolla thinking aloud – talking to himself about himself.

    The poor old sod.

  2. Tak salah BUKA KOMEN DGN TERJAHAN PERIBADI…, wahai Wak Gontol. Kalau peribadi kamu tak betul, mestilah di gontol.

   Selepas buat itu semua, boleh lah komen blog post. Baling tahi ayam itu ke muka kamu dulu, selepas itu beri pendapat di atas blog post.

   1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

    AKU BUATKAN 11 RANGKAP PANTUN PADA MULANYA SEBELUM HANG MASUK.
    (1 PANTUN NASIHAT + 10 PANTUN POLITIK IKUT POST.)

    MULA2 AKU INGAT NAK BUAT SEMUA PANTUN POLITIK IKUT POST SAJA, TAPI NANTI HANG TAK ADA RUANG PULAK NAK TERJAH.

    1. MAKA AKU BUAT JUGA SERANGKAP PANTUN NASIHAT (JERAT) SUPAYA HANG TERJAH. BILA HANG TERJAH, BOLEH LAH AKU LUKU KEPALA HANG.
     (TAK PERLU BANYAK DAN PENAT PUN, SERANGKAP PUN DAH CUKUP.)

     AKU NI TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK DAPAT LUKU KEPALA HANG.

     BIJAK TAK STRATEJI CIKGU KEJORA BISTARI NIH?

     KAH KAH KAH.

     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      HANG TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK KENA LUKU KEPALA HANG?

      YER LER, MESTI NAK RASA SENSASI KENA LUKU TUH.

      ENJOY IT BERTERUSAN, WAK GONTOL.

  3. YER KER, WAK GONTOL?

   BUKAN KAH KAMU YANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG INI?

   TAKDA HUJAH, NAK DAPAT POINT GUNA BAHASA KOTOR YER?

   EMAK BAPAK TAK BIMBING KAMU DI MASA KECIL KER?

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    HANG TAK SENANG DUDUK LER, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 OI.. HARI-HARI AKU LUKU KEPALA HANG!

    YER LER, MESTI NAK RASA NAK NANGIS KENA LUKU TUH.

    ENJOY IT BERTERUSAN, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖…

    KAH KAH KAH.

    1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

     YG MEMBENCI AKU TU GENG PENJILAT LUDAH KAHAK ATOKSAKA SBB AKU DOK KENEN ATOKSAKA. DEPA BENCI AKU ATAS IDELOGI POLITIK.

     TAPI YG BENCI HANG TU TERMASUK GENG PUNYOKONG ATOKSAKA SPT JIGIT DAN DIN REMOS. HANG DIBENCI KERANA PERANGAI BABI🐖!

     KAH KAH KAH.

 34. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Perlantikan DS Ismail Sabri mmg rakyat sgt suka
  Rata-rata kita dengar, pakat sokong & puji belaka
  Bang Non pula..terus gigit jari dan bersedih duka
  Itulah, siapa suruh percaya sangat dgn AtokSaka
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 35. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Ternyata perancangan strategi PM bijak sungguh
  Nak kuatkan k’jaan Melayu dia tk nak bertangguh
  Persefahaman Umno-Bersatu kini semakin teguh
  Atok/Boboi ngan Bg Non tak leh lagi le jadi jaguh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 36. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Tak ada pun lah niat Umno nak dipecah belahkan
  Budin dah mula nak mengarut, yang bukan-bukan
  Bila Umno terima jwtn TPM, Budin mroyan sakan
  Sebab cara tk langsung Bg Non tk leh cari makan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 37. Komen ini perlu di letakkan di atas sini –

  Wahai Wak Gontol Kejora Kojolla,

  Tengah malam kamu memuramkan suasana blogging di pagi hari, memberi amaran adab sopan.

  Dengan itu kamu biadab dan tak sopan.

  Komen pertama di blog ini kamu dah bikin muka masam.

  Tak dibimbing emak bapak di masa kecil ke?

  Bercampur penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa?

  Kamon, Wak Gontol, be decent, blogging with decorum and decency ler.

  Let everybody enjoy the blog.

  1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

   KOMEN IKUT TAJUK POS LAH!
   APA KE JADAH NAK JADI POLIS KAWAL SANA SINI NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK HANG?

   AKU ADA JUGA KOMEN IKUT POS.
   HANG TENGOK AKU BUAT 9 RANGKAP PANTUN TU, 1 PANTUN NASHAT + 8 PANTUN PASAL POST!

   HANG APA ADA? YILLEK!

   HANYA KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI HANG, BAGI BUSUK BLOG ADA LER…

   KAH KAH KAH.

   1. TAK DIBIMBING?

    KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
    Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
    Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
    Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
    🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. DECORUM?

     Dari kata asa @ kata pokok ‘decor’ adalah berkaitan dgn menghias / mencantikkan / mengindahkan..
     Misalnya, ‘decorate’ @ ‘decoration’…
     Ianya termasuklah juga dgn susunan kata-kata yg indah seperti pantun, syair, puisi, sajak dll..

     1. Contoh:

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Ckgu Kejora tak jemu mencipta pantun & madah
      Kata-kata bahasa, tersusun dengan begitu indah
      Tapi,TN anjing jalang tampil serupa haram jadah
      Pmbaca melihat komen dia rasa mcm nak ludah
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. DECENCY?

       Berkaitan dgn kesopanan, budi bahasa dan tatasusila…
       Ia adalah persembahan diri yg membuat orang rasa senang dan mungkin terhibur, bukannya sikap kurang ajar biadab yg dipertonton bila berhujah dgn orang..

       1. Contoh:

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Kejora dilahirkan begitu berbakat dlm berpantun
        Kata2 bahasa diatur indah dan bersopan santun
        Bukan sahaja ia sangat menghiburkan penonton
        Bahkan membuat, adanya si dara jiwa meruntun
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

        💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
         Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
         Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
         Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. KAH KAH KAH

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
          Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
          Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
          Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
           Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
           Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
           Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          2. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
           Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
           Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
           Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          3. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
           Tapi bila kata ‘kot kwn taji’, anjing ini kelam kabut
           Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
           Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       2. Setuju, “bukannya sikap kurang ajar biadab yg dipertonton bila berhujah dgn orang”.

        Seperti yang Wak Gontol Kejora Kojolla buat.

     2. Wak Gontol Kejora Kojolla nak coba menegakkan benang basah.

      Mana boleh, sebab di basahkan dek lendir Bang Ali, rakan karib dia.

    2. Btla dah merayap di tanah takda lain nak cakap melainkan makan tahi kambing, apo nak dikato laii ..

   2. Bodoh bangang Wak Gontol menjerit KOMEN IKUT TAJUK POS masakan menjawab komen menggontol boleh dibuat di angkasa raya pun.

    Selalu sangat dia sebut KEPALA BUTUH PAK HANG sebab dia memang betul2 sukakan nya.

    Pak aku mesti ada gejala sakti yang disuka Wak Gontol.

   3. Wak Gontol Kejora Kojolla selalu syiok sendiri dengan kata2 kotor.

    Mengata “KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI HANG”.

    I rest my case. The court of blog readers will decide.

    1. FAHAM.. FAHAM SGT BAHASA MELAYU SWAHILI HANG TU, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

     REST MY CASE
     = “CABUT LARI SBLM KENA LUKU LEBIH TERUK LAGI”.

     KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

     1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

      AKU BUAT 11 RANGKAP PANTUN PADA MULANYA SBLM HANG MASUK.
      (1 PANTUN NASIHAT + 10 PANTUN POLITIK IKUT POST.)

      MULA2 AKU INGAT NAK BUAT SEMUA PANTUN POLITIK IKUT POST SAJA, TAPI NANTI HANG TAK ADA RUANG PULAK NAK TERJAH.

      1. MAKA AKU BUAT JUGA SERANGKAP PANTUN NASIHAT SUPAYA HANG TERJAH. BILA HANG TERJAH, BOLEH LAH AKU LUKU KEPALA HANG.
       (TAK PERLU BANYAK DAN PENAT PUN, SERANGKAP PUN DAH CUKUP.)

       AKU NI TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK DAPAT LUKU KEPALA HANG.

       BIJAK TAK STRATEJI CIKGU KEJORA BISTARI NIH?

       KAH KAH KAH.

 38. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Syukurlah, bila TSMY dngn Umno jalin kerjasama
  Parti Melayu bergabung bgai lagu bertemu irama
  Bang Non pula akan bilang nombor selama-lama
  Manakala Atok & Boboi..akn lenyap tinggal nama
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 39. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Hubungan baik TSMY dngn Umno semakin subur
  Umno dngn Bersatu nanti sama2 menjulang obor
  Peju-Wang pula, boleh bersiap sedia, utk ke kubur
  Manakala Bg Non akan terus membilang nombor
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 40. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Mmg lah lantikan DS Ismail Sabri pilihan yg tepat
  Kita percaya PM dari Umno nanti kita akan dapat
  Pintu Putrajaya untuk Boboi..bagai tertutup rapat
  Bg Non pulak, sbg PM tepi, akan kekal merempat
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 41. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Mmg sangat bijak perancangan strategik PM kita
  Umno diberikan peluang, untuk kembali ke takhta
  Nasib Bg Non kekal ‘PM Tepi’, kian menjadi nyata
  AtokSaka dan Boboi akn terus berendam airmata
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 42. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Umno dngn Bersatu, kembali menjalin perpaduan
  Untuk Umno, jawatan TPM diberi sebagai habuan
  Bagi Bg Non, jawatan PM, akn kekal jdi kerinduan
  Atok Saka & Boboi, akan terus, dgn duka kepiluan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 43. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Terima kasih banyak diucap kpd perdana menteri
  Mmg ler sangat tepat perlantikan DS Ismail Sabri
  Bg Non akn terus dgn membilang nombor sendiri
  Atok Saka & Boboi pula, kempunan menggigit jari
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 44. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Ini suatu realiti yg sangat sukar utk Budin hadapi
  Umno sudi terima jwtn TPM, Budin kecam berapi
  Sbb..ia akn membuat cita2 Bg Non tinggal mimpi
  Budin paling risau, bila Bg Non kekal sbg PM tepi
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 45. RAKAN2 BLOG YG DIHORMATI SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
  Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
  Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
  Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
  Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
  Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
  Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
  Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Wahai Wak Gontol Kejora Kojolla,

   Tengah malam kamu memuramkan suasana blogging di pagi hari memberi amaran adab sopan.

   Dengan itu kamu biadab dan tak sopan.

   Komen pertama di blog ini kamu dah bikin muka masam.

   Tak dibimbing emak bapak di masa kecil ke?

   Bercampur penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa?

   Kamon, Wak Gontol, be decent, blogging with decorum and decency ler.

   Let everybody enjoy the blog.

   1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

    KOMEN IKUT TAJUK POS LAH!
    APA KE JADAH NAK JADI POLIS KAWAL SANA SINI NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK HANG?

    AKU ADA JUGA KOMEN IKUT POS.
    HANG TENGOK AKU BUAT 9 RANGKAP PANTUN TU, 1 PANTUN NASHAT + 8 PANTUN PASAL POST!

    HANG APA ADA? YILLEK!

    HANYA KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI HANG, BAGI BUSUK BLOG ADA LER…

    KAH KAH KAH.

    1. TAK DIBIMBING?

     KAH KAH KAH

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
     Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
     Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
     Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
     🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. DECORUM?

      Dari kata asa @ kata pokok ‘decor’ adalah berkaitan dgn menghias / mencantikkan / mengindahkan..
      Misalnya, ‘decorate’ @ ‘decoration’…
      Ianya termasuklah juga dgn susunan kata-kata yg indah seperti pantun, syair, puisi, sajak dll..

      1. Contoh:

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Ckgu Kejora tak jemu mencipta pantun & madah
       Kata-kata bahasa, tersusun dengan begitu indah
       Tapi,TN anjing jalang tampil serupa haram jadah
       Pmbaca melihat komen dia rasa mcm nak ludah
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

       💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. DECENCY?

        Berkaitan dgn kesopanan, budi bahasa dan tatasusila…
        Ia adalah persembahan diri yg membuat orang rasa senang dan mungkin terhibur, bukannya sikap kurang ajar biadab yg dipertonton bila berhujah dgn orang..

        1. Contoh:

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         Kejora dilahirkan begitu berbakat dlm berpantun
         Kata2 bahasa diatur indah dan bersopan santun
         Bukan sahaja ia sangat menghiburkan penonton
         Bahkan membuat, adanya si dara jiwa meruntun
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

         💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

         1. KAH KAH KAH

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
          Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
          Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
          Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
           Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
           Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
           Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          2. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
           Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
           Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
           Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          3. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
           Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
           Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
           Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          4. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
           Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
           Tapi bila kata ‘kot kwn taji’, anjing ini kelam kabut
           Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
           Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         2. Bila sudah memuji diri sendiri spt

          Kejora dilahirkan begitu berbakat dlm berpantun.”

          apo nak dikato?

          Cari lah orang lain pujikan, jangan sendiri menggontol diri sendiri.

          Bodoh. Amat bodoh.

        2. Ia adalah persembahan diri yg membuat orang rasa senang dan mungkin terhibur, bukannya sikap kurang ajar biadab yg dipertonton bila berhujah dgn orang..”, kata Wak Gontol.

         Persembahan diri termasuk sikap kurang ajar ler.

         Contoh nya, buka mulut berbau busuk.

    2. FEDAP BUNYI WAK GONNTOL KEJORA KOJOLLA DI Anonymous
      10 July 2021 6:25 am

     ITU TANDA DIA TAK SERIUS DENGAN APA YANG DI KATA NYA.

     KALAU SERIUS, TENTU DIA PERTAHANKAN NYA HINGGA KE ZAMAN TONDAN.

     SEKARANG DIA HANYA BERTABIAT PONDAN.

     1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

      AKU BUAT 11 RANGKAP PANTUN PADA MULANYA SBLM HANG MASUK.
      1 PANTUN NASIHAT + 10 PANTUN POLITIK IKUT POST.
      MULA2 AKU INGAT NAK BUAT SEMUA PANTUN POLITIK IKUT POST SAJA, TAPI NANTI HANG TAK ADA RUANG PULAK NAK TERJAH.
      MAKA AKU BUAT JUGA SERANGKAP PANTUN NASIHAT SUPAYA HANG TERJAH. BILA HANG TERJAH, BOLEH LAH AKU LUKU KEPALA HANG. TAK PERLU BANYAK DAN PENAT PUN, SERANGKAP PUN DAH CUKUP.
      AKU TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK DAPAT LUKU KEPALA HANG.

      BIJAK TAK STRATEJI CIKGU KEJORA BISTARI NIH?

      KAH KAH KAH.

      1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

       AKU BUAT 11 RANGKAP PANTUN PADA MULANYA SBLM HANG MASUK.
       (1 PANTUN NASIHAT + 10 PANTUN POLITIK IKUT POST.)

       MULA2 AKU INGAT NAK BUAT SEMUA PANTUN POLITIK IKUT POST SAJA, TAPI NANTI HANG TAK ADA RUANG PULAK NAK TERJAH.

       1. MAKA AKU BUAT JUGA SERANGKAP PANTUN NASIHAT SUPAYA HANG TERJAH. BILA HANG TERJAH, BOLEH LAH AKU LUKU KEPALA HANG. (TAK PERLU BANYAK DAN PENAT PUN, SERANGKAP PUN DAH CUKUP.)

        AKU NI TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK DAPAT LUKU KEPALA HANG.

        BIJAK TAK STRATEJI CIKGU KEJORA BISTARI NIH?

        KAH KAH KAH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.