ISMAIL SABRI – ALAT MAHIADDIN UNTUK PECAHKAN UMNO ATAU ALAT UMNO UNTUK CEPAT RAMPAS KERUSI PM?

Siapa sebenarnya Ismail Sabri Yaakob dalam perkelahian politik antara UMNO dengan Mahiaddin Md Yasin sekarang ini?

Pada awalnya, ketika nama beliau diumumkan secara mengejut sebagai Timbalan Perdana Menteri beberapa jam menjelang mesyuarat MT UMNO Rabu malam yang lalu, ramai yang melihat perlantikannya adalah untuk Mahiaddin meredakan suhu panas dan penolakan parti itu terhadapnya.

Berikutan MT UMNO pada Februari lalu telah membuat ketetapan menolak sebarang tawaran atau melobi jawatan nombor dua dalam kerajaan itu, perlantikan Ismail Sabri juga ditanggapi sebagai strategi Mahiaddin untuk memecah-belahkan parti itu.

Ia khususnya kerana UMNO memang diketahui sudah terpecah kepada dua kelompok – kluster kabinet dan kluster mahkamah – satu pihak mahu meneruskan sokongan terhadap Mahiaddin sehingga Parlimen dibubarkan dan satu pihak lagi mahu penarikan sokongan dilakukan serta-merta.

Menjelang mesyuarat MT Rabu lalu, pertembungan dua kumpulan itu amat ketara di mana selain Zahid Hamidi sibuk mengatur pertemuan demi pertemuan bagi mendapatkan sokongan untuk UMNO membuat ketetapan menarik sokongan secara serta-merta, Ismail Sabri juga tidak kurang rancaknya mengadakan perjumpaan.

Antara perjumpaan itu ialah yang diadakan di kediamannya selaku Menteri Pertahanan di Jalan Bellamy, berhampiran lokasi lama Istana Negara pada 3 Julai lalu.

Dengan dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri, tidak sukar meramalkan pertembungan antara beliau yang disokong oleh semua Ahli Parlimen UMNO yang memegang jawatan kerajaan dengan kem Zahid Hamidi yang dsokong kuat oleh Najib Razak pasti akan lebih memuncak.

Namun demikian, walaupun setelah Ismail Sabri dilantik Timbalan Perdana Menteri, mesyuarat MT UMNO akhirnya berjaya memuktamadkan keputusan menarik sokongan terhadap Mahiaddin dengan serta-merta.

Dengan itu, ada yang melihat keputusan tersebut sebagai kejayaan Zahid Hamidi dan perlantikan Ismail Sabri dianggap gagal menyelamatkan nasib Mahiaddin daripada diceraikan oleh UMNO.

Meski daripada segi prinsip dan moralnya, penarikan sokongan serta-merta itu menyebabkan Mahiaddin seharusnya berundur sebagai Perdana Menteri, tetapi disebabkan ia tidak disertai dengan arahan meletak jawatan kepada semua Ahli Parlimen UMNO yang berada dalam kerajaan, kedudukan Perdana Menteri seolah-olah tidak terjejas langsung dengan keputusan MT itu.

Ia kemudian diperkukuhkan lagi dengan kenyataan oleh Peguam Negara, Idrus Harun bahawa Perdana Menteri hanya boleh dijatuhkan di Parlimen, bukan melalui kenyataan media oleh mana-mana ketua parti politik.

Dilihat tambah tidak terjejas kedudukan Mahiaddin apabila Zahid Hamidi juga menyatakan keputusan MT turut menetapkan untuk memberi kebebasan kepada Ahli Parlimen UMNO dalam sebarang pengundian di dalam Parlimen.

Keadaan ini memperlihatkan Mahiaddin sepertinya bakal kekal sehingga Parlimen dibubarkan dan belum pasti juga dapat dijatuhkan jika Perdana Menteri tiba-tiba jadi berani dan membenarkan usul undi tidak percaya dibentangkan terhadapnya.

Kenyataan Zahid Hamidi yang memberi kebebasan dalam pengundian itu dengan mudah difahami sebagai memberi kelebihan kepada Mahiaddin kerana sudah pasti Ahli Parlimen UMNO yang berjawatan dalam kerajaan, khususnya Ismail Sabri yang baru dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri, tidak mungkin sampai hati untuk mengundi menjatuhkan Mahiaddin.

Begitu pun, walau hanya berbekalkan senjata menarik sokongan semata-mata yang tidak disertai arahan meletak jawatan dan kewajipan untuk Ahli Parlimen UMNO patuh kepada ketetapan mengundi mengikut hasrat parti di Parlimen, desakan agar Perdana Menteri meletak jawatan tetap diteruskan dan nampaknya seperti tidak akan berkesudahan.

Selain didesak berundur, naratif UMNO kemudiannya sedikit demi sedikit mula berubah dengan cuba menonjolkan Ismail Sabri adalah pengganti Perdana Menteri jika Mahiaddin berjaya diundurkan.

Menoleh ke belakang, inikah sebabnya Ismail Sabri sedia melanggar ketetapan MT sendiri dengan menerima jawatan Timbalan Perdana Menteri yang ditawarkan Mahiaddin?

Tambahan lagi, selain penerimaan jawatan Timbalan Perdana Menteri itu direstui Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO, mesyuarat MT yang membuat keputusan menarik sokongan terhadap Mahiaddin turut merakamkan ucapan tahniah kepada Ismail Sabri.

Diberitakan Ismail Sabri juga menemui Zahid Hamidi beberapa jam sebelum mesyuarat MT diadakan untuk mendapatkan restu dan sokongan, sementara khabar lain menyebut, Najib juga turut ditemuinya untuk tujuan yang sama.

Apa sudah jadi kepada UMNO, daripada lebih setahun menolak jawatan Timbalan Perdana Menteri, tetapi tiba-tiba saja boleh berubah fikiran dengan memberi sokongan dan merestui Ismail Sabri menerima jawatan itu?

Apakah jika Hishammuddin Hussein yang ditawarkan jawatan tersebut, Zahid Hamidi, Najib dah UMNO masih sedia memberi sokongan dan restu?

Dalam hal ini, apakah Ismail Sabri sedang dipersiapkan dengan penuh strategi oleh UMNO untuk merampas jawatan Perdana Menteri dalam tempoh terdekat ini melalui tekanan yang akan terus dipertingkatkan terhadap Mahiaddin?

Apakah kedudukan Ismail Sabri yang tidak begitu kontroversi, boleh diterima pelbagai pihak dan mudah untuk dikira bicara menyebabkan UMNO, khususnya Zahid Hamidi dan Najib sedia untuk menonjolkannya bagi pertaruhan merampas jawatan Mahiaddin?

Tetapi, apakah Mahiaddin benar-benar mahu berundur atau beliau sebetulnya sudah tidak begitu sihat untuk terus menerajui negara sejak keluar hospital baru-baru ini?

Kalau mahu berundur pula, apakah beliau sedia menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada pemimpin daripada parti yang telah membuat ketetapan rasmi tidak menyokong dan mahu menjatuhkannya?

Apa nasib Bersatu, Hamzah Zainuddin dan Azmin Ali khususnyandalam PRU15 akan datang jika jawatan Perdana Menteri sudah diserahkan kepada pemimpin UMNO?

Damaikah hati dan lenakah tidur malam Mahiaddin, katalah jika benar beliau mahu menyerahkan jawatan Perdana Menteri kepada Ismail Sabri?

Daripada aspek yang lain, dengan kedudukan Ismail Sabri sekarang yang dilihat seumpama “double agent” – antara alat kepada Mahiaddin untuk memecah-belahkan UMNO, melemahkan Zahid Hamidi serta kluster mahkamah dengan dalam waktu yang sama merupakan alat kepada UMNO untuk merampas jawatan Perdana Menteri, apakah nasib beliau akhirnya?

Berjaya dalam salah satu misinya atau akan mati di tengah-tengah? (ShahbudinHusin 09/07/2021)

5 2 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 9 July 2021 — 10:31 pm
Subscribe
Notify of
guest
197 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
19 July 2021 9:56 am

DALAM POLITIK YANG BODOH JADI. ALAT DAN MAKANAN YANG CERDIK…….. DORAEMON DAN ALJUBON KAUT UNTUNG BESAR BISNES COVID………. Are The Covid-19 Tests A Scam To Make Tons Of Money?………. It is puzzling that so many people with absolutely no symptoms of Covid-19, and who have been tested negative (plus have been vaccinated), become positive when tested by the Ministry of Health people — and then become negative again when they pay RM300 to get privately tested. It looks like someone is making tons of money. Is Dr Noor Hisham bin Abdullah (a.k.a. Yew Ming Seong), the Director-General of the Ministry… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:13 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN BOLEH SAKSIKANLAH DI BAWAN NI, SEMUA HUJAH2 BODOH DARI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU BEGITU MUDAH SEKALI KEJORA PATAHKAN.

KAN.. KAN.. KAN…?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:05 pm

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

SELAGI MANA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAMPIL MENYALAK LAGI UTK MENEGAK BENANG BASAH, SELAGI ITULAH PEMBACA DAPAT LIHAT MAKIN JELAS

1) KEJAHATAN ANJING TU
2) KEANGKUHAN ANJING TU
3) KEMUNAFIQAN ANJING TU
4) KEKOTORAN HATI ANJING TU
5) KEBODOHAN / KEDUNGUAN ANJING TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:06 pm
Reply to  Anonymous

HA HAH HAA…

ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU JUGA

1) MEMPUNYAI OTAK DUNGU SPT DISELAPUTI TAIK BABI🐖,
2) ASYIK MENGELUARKAN KOMEN “POLITAIK” BABI🐖,
3) MUKA TAK MALU, TEBAL MCM KULIT BABI🐖.

MEMBUAT DIA MEMPUNYAI PAKEJ YANG LENGKAP UNTUK MENJADI SEEKOR BABI🐖 YANG SEBENAR BABI!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:11 pm

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LEBIH DARI BODOH.

DIA MAHU BERPUTIH TULANG, TIDAK MENULIS KOMEN KPD BLOG POST.

TAPI TULANG DIA SENTIASA HITAM. SEBAB DIA KETURUNAN PUAKA HAMJADAH YANG SENTASA NAK CARI GADUH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:56 pm
Reply to  Anonymous

HA HA HA…
BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TERLAJAK BODOH.

DIA MAHU BERPUTIH TULANG, TIDAK MENULIS KOMEN KPD BLOG POST.
TADI KEJORA BILANG, ADA 18 KOMEN ANJING🐕 BODOH TU, KINI BERTAMBAH 1 JADI 19. SEMUA 19 KOMEN ITU TAK ADA YG IKUT POST!

MALANG.. TULANG ANJING TU SENTIASA HITAM. SEBAB DIA KETURUNAN PUAKA HARAM JADAH BABI🐖 YANG SENTASA NAK CARI GADUH SEBELUM MASUK LAGI SUBUH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:03 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

KAT ATAS ITU ADALAH SATU CONTOH KOMEN BODOH DARI ANJING🐕 BODOH TU, YG BOLEH DIGUNAKAN BALIK UTK TIBAI DIA BALIK.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 3:50 pm

TAK TAHU LAH SAMADA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU DLM SEDAR (CONCIOUSNESS) ATAU TIDAK.

KALAU DIA DLM SEDAR DAN MASUK SEMULA KE SINI, KEJORA NAK BAGI TAHU KAT DIA BAHAWA DIA MCM PAK PANDIR IAITU ORG YG BODOH TAPI TIDAK MENYEDARI DIRINYA BODOH.

SEBABNYA DIA ASYIK MENGELUARKAN KENYATAAN BODOH YG ORANG BOLEH GUNAKAN BALIK UNTUK TIBAI DIA DGN KENYATAAN BODOH ITU JUGA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 3:56 pm
Reply to  Anonymous

CONTOHNYA, DIA KATA KEJORA BIADAB. KEJORA BOLEH KATA KAT DIA DUA KALI BIADAB.

KALAU DIA KATA KEJORA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN GANGSTER. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK DIBIMBING & BERGAUL DGN JALANG.

KALAU DIA KATA KEJORA SJK. KEJORA BOLEH KATA DIA LEBIH SJK LAGI DGN LEMAH BM, TAK RETI MENGGUNA IMBUHAN ‘DI’ MISALNYA.

KALAH DIA KATA KEJORA TUA UMUR 80 LEBIH. KEJORA BOLEH KATA DIA TUA UMUR 90 LEBIH DGN BUKTI DIA NYANYUK SEKALI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:04 pm
Reply to  Anonymous

KALAU DIA KATA KEJORA MAKAN TAHI. KEJORA BOLEH KATA DIA MAKAN TAHI BABI.

KALAU DIA KATA KEJORA BELAJAR DI AFRIKA. KEJORA BOLEH KATA DIA BELAJAR DI NEW GUINEA.

KALAU DIA KATA KEJORA MENGARUT. KEJORA BOLEH KATA DIA MERAPU MEROYAN RABAN.

KALAU DIA KATA KEJORA TAK LAYAK JADI CIKGU. KEJORA BOLEH KATA DIA TAK LAYAK JADI KERANI PUN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:10 pm
Reply to  Anonymous

YG HAIRANNYA, KENAPA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK JEMU2 DAN TAK RETI MALU BERHUJAH DGN KENYATAAN BODOH & KEBUDAK-BUDAKAN ITU TAK HENTI2 & DIULANG-ULANG DARI MASA KE MASA?

BILA DIKATAKAN DIA BODOH, TAHU PULA DIA MARAH. BERMAKNA DIA TAHU MAKNA PERKATAAN BODOH. TAPI KENAPA DIA TETAP MENERUSKAN KEBODOHANNYA ITU?

ITULAH YG SANGAT MENGHAIRANKAN BAGI KEJORA HINGGA SAAT INI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:41 pm
Reply to  Anonymous

DULU, ADA SEORANG ANON TIBAI ANJING TU, SEBAB TN ANJING TU MENGGUNAKAN “HUJAH BODOH” BILA DIA TEWAS BERDEBAT.

TN ANJING TU KATA:
“KAU KOREK JUBUR KAU DAN CIUM”.

ITU HUJAH MCM TARAF BUDAK2 SEKOLAH RENDAH.
BEGITULAH SIFAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU. BILA TERSEPIT, DIA AKAN SAMADA MENGEJEK ATAU MENGELUARKAN HUJAH BODOH SEPERTI TAHI, JUBUR, BANG ALI DSB.
MANUSIA TUA GANYUT YG BEROTAK BUDAK TADIKA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:48 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG TN ANJING🐕 ANAK HARAM YG BODOH ITU CUBA NAK JADI “HERO TAIK KUCING” KAT BLOG INI.
HAHAHA.. HERO BODOH.

DIA KATA KOMEN POST BLOG ADALAH PRIORITI KEDUA SAHAJA. PRIORITI UTAMA DIA NAK TIBAI KEJORA.

DIA JUGA KATA NAK JADI POLIS KAT BLOG INI.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:49 pm
Reply to  Anonymous

INI, ANJING🐕 TU NAK JADI POLIS:
_____________________________________________________
Anonymous
5 July 2021 7:52 am
Reply to Anonymous

Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Komen blog post ajer ler.

Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

Nak nentukan peserta komen berpatutan.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:49 pm
Reply to  Anonymous

INI, ANJING🐕 TU NAK JADI “HERO TAIK KUCING”:
_____________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 10:21 am

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MENGARUTKAN KARUTAN2 NYA DI SINI.

SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

WAK GONTOL FEDAP ASYIK DI SONTOL. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:50 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA NI TAK LAH SAMPAI NAK JADI HERO ATAU POLIS, TAPI NAK IKUT STRATEJI DIA JUGAK LAH.

SEKARANG, KOMEN POST JADI SAMPINGAN SAHAJA BAGI KEJORA.

KEUTAMAAN KEJORA NAK BERI KPD MENGAJAR ANJING🐕 BODOH TU, BUKAN UNTUK JADI CERDIK, JADI “TAK BODOH” PUN CUKUP LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 3:39 pm

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMPAMIRKAN KEMAKIRAN NYA MENGARUT.

INI LAH TAHAP PRESTASI NYA DI NEGARA INI.

AMAT MERUGIKAN.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 3:40 pm
Reply to  Anonymous

KEMAHIRAN NYA

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 3:41 pm
Reply to  Anonymous

MEMANTUN MANTAT NYA LEBIH KPD PANTAT

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 4:59 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MEMPAMIRKAN KEMAHIRAN NYA MENGARUT MERAPU MEROYAN RABAN.

INI LAH TAHAP PRESTASI NYA DI NEGARA INI, TAPI LEBIH SESUAI KALAU DI NEGARA NEW GUINEA.

AMAT MERUGIKAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:00 pm
Reply to  Anonymous

MEROYAN RABAN NYA LEBIH DPD NENEK KEBAYAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:02 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

KAT ATAS ITU ADALAH CONTOH DUA KOMEN BODOH DARI ANJING🐕 BODOH TU, YG BOLEH DIGUNAKAN BALIK UTK TIBAI DIA BALIK.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 1:39 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Pantun2 Kejora menjunam, bagai panah halilintar
Serupa dngn bom..sebiji demi sebiji Kejora lontar
Melihat pantun2 banyak, TN anjing jadi gementar
Dalam hati, dia mengakui yg ckgu Kejora ni pintar
Dia tonton jer lah tak berani lagi nak berkomentar
Nak masuk takut, kaki & tangan jadi menggeletar
Akhirnya ke hospital..cucu2 tolong kejar & hantar
Rasanya, dalm wad kot, anjing jalang itu terlantar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 1:20 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kejora’s “pantuns”, are sharp & killing, like a spear
In mathematics he’s as intelligent as John Napier
But idiot TN feels she is better than Shakespeare
Feeling ashamed later on..the old idiot disappear
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 1:05 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kejora terus, berpntun madah, dgn rileks & santai
Mana pergi, TN Anjing anak haram PH punya otai
Kata nya Kejora ini, dia nak tibai balun dan bantai
Tapi naper dia mcm dok meniarap menjilat lantai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 1:09 pm
Reply to  Anonymous

BUKANKAH BETUL, PANTUN PEMBUKAAN KEJORA INI?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:55 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kesian TN anjing jalang anak haram busuk hapak
Blog ini dia nk buat harta dia punya kepala bapak
Tapi bila berani acah Kejora, dia dh tersilap tapak
Apa yg dia dpat hanyalah penerajang & penyepak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:55 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing, hnya pamir diri, sbg anak haram jalang
Komen tajuk post, tak ada, hanya telur tembelang
Lps itu..kacau cgu Kejora yg bukan calang-calang
Apa yg dia dpt..hanya malu besar & nasib malang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:54 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jalang anak haram tu bodoh tak bertepi
Din Remos kata, bodoh anjing tu taraf kobau sapi
Nak jadi penghulu blog, itu lah yg dia asyik mimpi
Bila acah Kenora..penerajang lah dia kena hadapi
Baru dia tau..itu iblis bakal neraka punya kayu api
Tak tau anjing tu mano poyi dah sonyap monyopi
Mesti, dia sdg menangis, airmata mengalir di pipi
Agknya dicari bomoh nk hantar Kejora sihir jampi
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:54 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dah tiada lagi kelibat, TN anjing jalang muka babi
Iblis anak haram tu hanya mengintai tepi serambi
Kejora dh lenyek anjing jalang tua tu jadi tapai ubi
Anjing itu kepala saja besar otak saiz buah kelubi
Hati anjing tu sgt kotor..tak dapat nak dicuci dobi
Mmg si munafiq tu, tk kenal quran & sunnah Nabi
Perangai jahat si munafiq tu mengalah kafir harbi
Muka dia tebal, tak malu, wlau kantoi bertubi-tubi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:53 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Lihat sja pantun Kejora..TN anjing buat terkaman
Tapi..anjing jalang puki luas itu gila, tidak siuman
Hujah anjing tua tu, yillek..dia dh hilang pedoman
Dia cuma harap sepupu, kera kongkang jdi teman
Tapi..anjing tu lari, tk tahan Kejora punya tikaman
Lega, blog kini sudah pulih kembali ketenteraman
Tak mungkin iblis..nak kalahkan org yg kuat iman
Jalang anak haram tk blh tewaskan cgu budiman
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:52 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing dah macam si buta kehilangan tongkat
Mengelupor anak haram tu, mcm ikan kena pukat
Dia dengki cemburu..bila si dara, Kejora dok pikat
Tapi anak haram itu bodoh biol bertingkat-tingkat
Sebab kt otak dia itu penuh dgn taik babi melekat
Setiap hari anak haram tua itu Kejora buli & sakat
Kini dgn Kejora ini, anjing itu tak berani nak dekat
Mana mungkin iblis boleh melawan dgn malaikat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

bang non
bang non
10 July 2021 11:32 am

hag lah pi jadi PM….shabudin…hang kan dulu umno jugak

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 11:24 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Makin hari TN jalang tua fasiq kian hilang haluan
Komen dibuat spt idea muflis & tiada arah tujuan
Yg org nampak ifrit ni asyik pamirkan kedunguan
Ibaratnya..anak seluang ingin beraksi jadi haruan
Blog ini dia nak ‘control’ semua, teringin jadi tuan
Hari ini awal jugak, anak haram tu terima habuan
Siapa suruh gatal puki, pergi jolok sarang tebuan?
Akhirnya terpaksa lari smbunyi mcm babi buruan
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 11:21 am

KEJORA NAK PINJAM MADAH BERHELAH, KATA2 KARUTAN TADIKA & MUNAFIQ BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU JAM 7:37 AM, LEPAS ITU NAK UBAHSUAI TUNJUK YG SEBENAR:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 11:22 am
Reply to  Anonymous

Ini MADAH BERHELAH, karutan tadika & helah munafiq ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM tu:
_____________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 7:37 am

HAH, TODIAM WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SELEPAS DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI DISINI.

MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGONTOL TAK MEMASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI SEKEL KEPALA KAMU AKAN DI KASI.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 11:22 am
Reply to  Anonymous

Ini apa yg sebenarnya atau REALITI:

HAH, TODIAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 SELEPAS DIBALUN DITIBAI DIBANTAI DAN DITERAJANG DI SINI.

MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGENTEL KELENTIT DAN CARI PASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI LUKU KEPALA KAMU AKAN DIKASI.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 11:07 am

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

SELAGI MANA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAMPIL MENYALAK LAGI UTK MENEGAK BENANG BASAH, SELAGI ITULAH PEMBACA DAPAT LIHAT

1) KEJAHATAN ANJING TU
2) KEANGKUHAN ANJING TU
3) KEMUNAFIQAN ANJING TU
4) KEKOTORAN HATI ANJING TU
5) KEBKDOHAN / KEDUNGUAN ANJING TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 11:11 am
Reply to  Anonymous

ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU JUGA

MEMPUNYAI OTAK DUNGU SPT DISELAPUTI TAIK BABI🐖
ASYIK MENGELUARKAN KOMEN “POLITAIK” BABI🐖
MUKA TAK MALU, TEBAL MCM KULIT BABI🐖

MEMBUAT DIA MEMPUNYAI PAKEJ YG LENGKAP UNTUK MENJADI SEEKOR BABI🐖!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:49 am

KEJORA ADA BUAT 10 RANGKAP PANTUN BERKAITAN TAJUK POST BUDIN INI.

KEJORA SCROLL POST SAMPAI JAM 10:45 AM TADI UTK PERHATIKAN KOMEN2 DARI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖. ADA 18 KOMEN SEMUANYA:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:50 am
Reply to  Anonymous

Anonymous, 10 July 2021 5:48 am
Anonymous, 10 July 2021 5:51 am
Anonymous, 10 July 2021 6:44 am
Anonymous, 10 July 2021 6:49 am
Anonymous, 10 July 2021 6:53 am
Anonymous, 10 July 2021 6:55 am
Anonymous, 10 July 2021 6:56 am
Anonymous, 10 July 2021 7:03 am
Anonymous, 10 July 2021 7:06 am

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:50 am
Reply to  Anonymous

Anonymous, 10 July 2021 7:12 am
Anonymous, 10 July 2021 7:19 am
Anonymous, 10 July 2021 7:24 am
Anonymous, 10 July 2021 7:37 am
Anonymous, 10 July 2021 8:00 am
Anonymous, 10 July 2021 8:03 am
Anonymous, 10 July 2021 8:07 am
Anonymous, 10 July 2021 10:21 am
Anonymous, 10 July 2021 10:26 am

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:51 am
Reply to  Anonymous

DARIPADA SEMUA KOMEN2 BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG SEBANYAK 18 TU, TAK ADA SATU PUN YG IKUT POST ATAU BERKAITAN POLITIK!

SEMUA “MENOPOS” DAN “POLITAIK”.

LIHATLAH BETAPA MUNAFIQNYA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM YG KONON MELAUNG SERUAN SURUH ORG KOMEN IKUT POS.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:52 am
Reply to  Anonymous

TAPI DARI ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU SENDIRI, HANYA:

1) KOMEN IKUT PUKI TUA MENOPOS DIA,

2) IDEA “POLITAIK” BABI🐖 DARI OTAK DUNGU DIA,

3) UCAPAN “POLITAIK” BABI🐖 DARI MULUT BUSUK DIA, DAN

4) HUJAH “POLITAIK” PALAT BUSUK DARI PUKI LUAS DIA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:54 am
Reply to  Anonymous

BUKANKAH BETUL APA YG KEJORA DAH CAKAP?

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI BLOG INI SELAGI DIA TAK BUANG HASAD DENDAM DENGKI SERTA CUCI SEGALA KEKOTORAN TAIK BABI BUSUK DI OTAK DAN HATINYA DAN SELAGI DIA TAK BERHENTI NAK JADI SAMSENG TAIK KUCING TUH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:55 am
Reply to  Anonymous

NASIB BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU JADI BEGITU BERPUNCA DARI KEMARUK DIA NAK JADI POLIS, NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA.

KAH KAH KAH.

INI KEJORA TUNJUK PENGAKUAN ANJING🐕 ANAK HARAM TU NAK JADI POLIS:
_____________________________________________________
Anonymous
5 July 2021 7:52 am
Reply to Anonymous

Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Komen blog post ajer ler.

Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

Nak nentukan peserta komen berpatutan.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:56 am
Reply to  Anonymous

Kejora ni pulak, suka pelangkong, sekel, luku kepala dan terajang polis pacak kat blog ini yg macam BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 tuâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:56 am
Reply to  Anonymous

JANGAN HARAP LE BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU NAK JADI PENGHULU ATAU POLIS NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA, SELAGI KEJORA ADA KAT SINI!

ANAK HARAM ANJING JALANG TU DAPAT PENERAJANG LAGI, ADA LERâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:59 am
Reply to  Anonymous

ELOK SAJA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU LUPAKAN SAJA CITA2 DIA YG KARUT DAN MUSTAHIL ITU.

LEBIH BAIK DIA PI KANGKANG PUKI LUAS DIA TU KAT BANG ALI DIA TUH…

SAKIT PUKI KENA TUTUH DGN BANG ALI TUH TAK LER SESAKIT KENA LUKU KEPALA DAN TERAJANG DGN CIKGU KEJORA NIH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:41 am

MENGARUT MCM BUDAK TADIKA TAK RENTI2 BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 NIH. PADA HAL DIA DAH LEBIH 90 TAHUN UMUR.

TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA DI MASA KECIL SEBAB SIBUK MEMUKI. BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN JALANG DI MASA DEWASA.

SELALU FRUST TAK DAPAT MELIHAT IDAMAN POLITIK NYA ATOKSAKA MENJADI REALITI. SOKONG SAMPAH & JILAT LUDAH MAKA SAMPAH & LUDAH LAH KEDUDUKAN KAMU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:26 am

MENCARUT TAK RENTI2 WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH. PADA HAL DAH 80AN MIRIP 90 TAHUN UMUR.

TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA DI MASA KECIL. BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER DI MASA DEWASA.

SELALU FRUST TAK DAPAT MELIHAT IDAMAN POLITIK NYA MENJADI REALITI. SOKONG SAMPAH MAKA SAMPAH LAH KEDUDUKAN KAMU.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

Tak dibimbing?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:45 am
Reply to  Anonymous

MMG MENCARUT LAH SATU KAEDAH YG PALING SESUAI UNTUK MAKANAN KAMU WAHAI MUNAFIQ BAKAL AHLI NERAKA MCM KAMU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

NASIHAT TAK MAKAN, AYAT QURAN TAK JALAN.

TAIK PALAT PUKI & TAK BABI🐖 SAJA YG HANG SESUAI MAKAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:23 am

KEJORA NAK PINJAM KATA2 KARUTAN TADIKA & HELAH MUNAFIQ BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU JAM 7:37 AM, LEPAS ITU NAK UBAHSUAI TUNJUK YG SEBENAR:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:23 am
Reply to  Anonymous

Ini karutan tadika & helah munafiq ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM tu:
_____________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 7:37 am

HAH, TODIAM WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SELEPAS DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI DISINI.

MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGONTOL TAK MEMASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI SEKEL KEPALA KAMU AKAN DI KASI.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:27 am
Reply to  Anonymous

Ini apa yg sebenarnya:

HAH, TODIAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 SELEPAS DIBALUN DITIBAI DIBANTAI DAN DITERAJANG DI SINI.

MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGENTEL KELENTIT DAN CARI PASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI LUKU KEPALA KAMU AKAN DIKASI.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Wau bule
Wau bule
10 July 2021 10:21 am

For as long as BN is led by unrepented court cluster
For as long as PH is led by a convict sent to imprisonmenr
For as long as PN is led by a shameless traitor
No new coalition would enjoy stable new government

It is imperative that we need an emergency agency
Since all current uncertainties need a body to oversee
To ensure all plans and actions carried out effectively
And put the nation back in recovery mode and glory

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 2:36 pm
Reply to  Wau bule

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.” Albert Einstein

MRR was right to reject the arsonist idea to be the fireman when fellow Sultan Selangor’s predictions before PRU14 is true about Atok Saka will burn the country with his revenge.

Even his once loyalist Syed Outside The Box had suggested Atok Saka would be better use to care of the overdued interest of the Langkawi voters he cheated. He deserved the shit he had caused the country.

Wau bule
Wau bule
10 July 2021 5:11 pm
Reply to  Anonymous

Quoting again? Hiding behind a skirt of immunity?….cannot blame you for that.

OTSB failed to get his dream job…biasalah orang merajuk….

Just heran Tengku Zafrul wants to meet an alleged Arsonist. An ironic piece of news….hahaha

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:21 am

BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MENGARUTKAN KARUTAN2 NYA DI SINI.

SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

WAK GONTOL FEDAP ASYIK DI SONTOL. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TAK FAHAM2 BAHAWA YANG UTAMA IA LAH MELUKU KEPALA NYA DI SINI.

SEBAB ITU KEJORA PASANG JERAT SERANGKAP PANTUN DI AWAL SEKALI BAGI DIA TERJAH, LPS TU KEJORA BOLEH LUKU KEPALA ANJING TU.

SELEPAS ITU SEMUA, BARU MENGKOMEN BLOG POST.

ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU FEDAP ASYIK DI LUKU KEPALA. MAKA DIA CARI PASAL NAK DIGRESS DARI BALUNAN TIBAIAN DAN HANTAMAN KE ATAS DIA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:54 am

KEJORA ADA BUAT 10 RANGKAP PANTUN BERKAITAN TAJUK POST BUDIN INI.

KEJORA SCROLL POST SAMPAI JAM 9:30 AM TADI UTK PERHATIKAN KOMEN2 DARI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖. ADA 16 KOMEN SEMUANYA:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:55 am
Reply to  Anonymous

Anonymous, 10 July 2021 5:48 am
Anonymous, 10 July 2021 5:51 am
Anonymous, 10 July 2021 6:44 am
Anonymous, 10 July 2021 6:49 am
Anonymous, 10 July 2021 6:53 am
Anonymous, 10 July 2021 6:55 am
Anonymous, 10 July 2021 6:56 am
Anonymous, 10 July 2021 7:03 am

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:55 am
Reply to  Anonymous

Anonymous, 10 July 2021 7:06 am
Anonymous, 10 July 2021 7:12 am
Anonymous, 10 July 2021 7:19 am
Anonymous, 10 July 2021 7:24 am
Anonymous, 10 July 2021 7:37 am
Anonymous, 10 July 2021 8:00 am
Anonymous, 10 July 2021 8:03 am
Anonymous, 10 July 2021 8:07 am

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:58 am
Reply to  Anonymous

DARIPADA SEMUA KOMEN2 BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG SEBANYAK 16 TU, TAK ADA SATU PUN YG IKUT POST ATAU BERKAITAN POLITIK!

LIHATLAH BETAPA MUNAFIQNYA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM YG KONON MELAUNG SERUAN SURUH ORG KOMEN IKUT POS.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:02 am
Reply to  Anonymous

TAPI DARI ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM ITU SENDIRI, HANYA:

1) KOMEN IKUT PUKI MENOPOS DIA,

2) IDEA “POLITAIK” BABI DARI OTAK DUNGU DIA,

3) UCAPAN “POLITAIK” BABI DARI MULUT BUSUK DIA, DAN

4) HUJAH “POLITAIK” PALAT BUSUK DARI PUKI LUAS DIA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:05 am
Reply to  Anonymous

BUKANKAH BETUL APA YG KEJORA DAH CAKAP?

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI BLOG INI SELAGI DIA TAK BUANG HASAD DENDAM DENGKI SERTA CUCI SEGALA KEKOTORAN TAIK BABI BUSUK DI OTAK DAN HATINYA TUH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:11 am
Reply to  Anonymous

NASIB BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU JADI BEGITU BERPUNCA DARI KEMARUK DIA NAK JADI POLIS, NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA.

KAH KAH KAH.

INI KEJORA TUNJUK PENGAKUAN ANJING🐕 ANAK HARAM TU NAK JADI POLIS:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:11 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Anonymous
5 July 2021 7:52 am
Reply to Anonymous

Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Komen blog post ajer ler.

Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

Nak nentukan peserta komen berpatutan.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:13 am
Reply to  Anonymous

Kejora ni pulak, suka luku kepala dan terajang polis pacak kat blog ini yg macam BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 tuâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:14 am
Reply to  Anonymous

JANGAN HARAP LE BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU NAK JADI PENGHULU ATAU POLIS NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA, SELAGI KEJORA ADA KAT SINI!

ANAK HARAM ANJING JALANG TU DAPAT PENERAJANG LAGI, ADA LERâ€Ķ

ELOK SAJA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU LUPAKAN SAJA CITA2 DIA YG KARUT DAN MUSTAHIL ITU.

KAH KAH KAH.

anonymous
anonymous
10 July 2021 9:21 am

mahiadin alat atok.
atok dah nak tercirit.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:03 am

RAKAN CUBA TENGOK KOMEN ALA-SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 8:07 am
Reply to Anonymous

AKAN DI SONTOL

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:06 am
Reply to  Anonymous

“DI SONTOL”???â€Ķ

“SONTOL” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

KALAU DI SENTOL, DI MENTOL, DI BOTOL.. TU, AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OIâ€Ķ

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:06 am
Reply to  Anonymous

BARU TADI DIAJAR KAT BAWAH, PASAL IMBUHAN ‘DI’ DALAM BM.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:07 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanamanâ€Ķ. sia-sia dan menyakitkan hati sahajaâ€Ķ.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:09 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU LAH YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:14 am
Reply to  Anonymous

LEPAS TU, CUBA RAKAN2 TENGOK KOMEN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG INI PULAK:

_____________________________________________________
Anonymous, 9 July 2021 12:31 pm

Ha nya berlebihan sikit bila dia kata,
……………
……………
……………

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:14 am
Reply to  Anonymous

‘Ha nya’??? Apa natang nih?

Bahasa Swahili ker?
Atau bahasa Bang Ali ker??

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:14 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

PASAI IMBUHAN ‘DI’ TU, HANG MUNGKIN BAGI ALASAN PENING & ,”KOMPIUS” SEBAB ‘DI’ KENA DISAMBUNG DGN BERMACAM-MACAM PERKATAAN DAN HANG PUN TAK PERASAN PERKATAAN TU BERSIFAT PERBUATAN KE TIDAKâ€Ķ

TAPI PERKATAAN ‘HANYA’ YG SATU TU PUN HANG MASIH DOK TAK RETI EJA JUGAK. HANG ASYIK DOK EJA ‘HA NYA’.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:16 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU!

‘NYA’ YG DALAM PERKATAAN ‘HANYA’ TU BUKAN IMBUHAN. ‘HANYA’ TU SATU PERKATAAN DGN SENDIRI, MCM PERKATAAN ‘TANYA’, ‘PUNYA’, ‘NYONYA’ LAH JUGAK.

KALAU ‘NYA’ SBG IMBUHAN, TAK APALAH DIPISAH. MISALNYA,
BUKUNYA => BUKU NYA
BAJUNYA => BAJU NYA.

FAHAAAAAAAAAAAAAMMMMMM!!

BINATANG TN ANJING DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:17 am
Reply to  Anonymous

Yg ini ‘special case’ Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖:

Katakanlah, hang nak belajaq mengaji Quran. Hang kena kenai hurup alif ba ta dulu.

Jadi, bila hang tulis atau sebut huruf2 ‘Hijaiyah’ tu, org yg ‘refer’ hang, boleh ler cakap:

Huruf alif nya, huruf ba nya, huruf ta nya, huruf sa nya, huruf jim nya, huruf ha nyaâ€Ķ

Dlm keadaan ini, ‘ta nya’ & ‘ha nya’ boleh diterima.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:18 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA ITU, SUDAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI KURANG AJAQ BIADAB HANG TU..
LALU, DIA KOMEN KAT AKU UNTUK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:19 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tuâ€Ķ. buang maso ngabehkan bogheh ajoâ€Ķ daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:20 am
Reply to  Anonymous

SEMUA ORG NAMPAK YG HANG BUKAN SAJA BODOH DUNGU, TAPI KURANG AJAQ, BIADAB, EGO, ANGKUH DAN TAK BERBUDI BAHASA DGN RAMAI ORG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

AKU PUN KURANG AJAQ JUGAK, TAPI KURANG AJAQ DGN HANG SORANG SAJA.

PASAI HANG PERANGAI BABI🐖!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:21 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:21 am
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN TAK BERIMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:22 am
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN..RAMAI AKU TAK INGAT NAMA. TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG BENCI DAN TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:23 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.. KESIAN TN ANJING🐕 PERANGAI BABI🐖 DIBENCI ORANG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Wau Bule
Wau Bule
10 July 2021 8:38 am

Ketidaktentuan bermula dari permainan politik Bila covid19 membadai ianya jadi isu pandemik Sebab lockdown masaalah ekonomi berterusan Pembelajaran anak-anak mangsa ketidaktentuan  Isu pandemik belom selesai ahli politik ghairah berkelahi Isu ekonomi terus meruncing rakyat terus bersusah hati  Isu sosial terus mengancam ada yang sanggup bunuh diri Isi pendidikan terus kritikal sehingga di peringkat tertinggi Namun apa pemimpin politik kita buat setiap hari dan masa Ghairah berebut kuasa tanpa rasa sekelumit salah dan dosa  Fitnah memfitnah dan tuduh menuduh seakan perkara biasa Lupa adanya perkiraan Allah swt bila di padang mahsyar Muhyiddin dan Bersatu terus gigih mahu kekal berkuasa Zahid dan Umno… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:29 am
Reply to  Wau Bule

Wau Bule,

AtokSaka tak rakus nak kerusi PM juga ker?

Bukan dia cadang MAGERAN dan offer diri dia jadi PM dlm ‘unity goverment’ hari tu? Dah lupa ker Wau Bule?

Atau geng macai2 PEJU-WANG bernafsu BERU-WANG ni pakat nyanyuk belaka mcm TN Anjing🐕 Perangai Babi🐖 tuh?

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
10 July 2021 9:55 am
Reply to  Anonymous

The National Operations Council (NOC) or Majlis Gerakan Negara (MAGERAN) was an EMERGENCY administrative body…..

The NOC was announced on 15 May 1969, with Tun Razak as DIRECTOR OF OPERATIONS

Do not miss the woods for the tree

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 10:22 am
Reply to  Wau Bule

Rafidah yalah Pengerusi Bukan Eksekutif Air Asia. Rafidah is useful to Tony Fernandezs to facilitate government matters esp masa Atok Saka PM PH. But remember, even for PRU14 Air Asia had coloured their planes to the Klepto colour. Air Asia will change colour according to the colour of the ruling government. With Atok, seek waive hutang Air Asia kpd Kerajaan MAB fees berlambak dah bertahun oustanding. Seek Security Commission NFA bila kes bribery beli Airbus as declared by Airbus to UK Courts, direct payments to Directors’ own vested interests. No wonder Rafidah and Atok sing along nak sangat revive the… Read more »

Wau bule
Wau bule
10 July 2021 10:46 am
Reply to  Anonymous

Berbaik sangka sesama kita sangat dituntut dalam ajaran
Never dismiss potential good deed and intentions
Niat yang baik, usaha gigih bersandarkan harapan
May Allah grants His blessing to all of us Malaysians

Cabai api Siam
Cabai api Siam
10 July 2021 6:30 pm
Reply to  Wau bule

It is a normal thing if they either (Fighters, PN, BN, PAN, PKR or PAS) When people curse their grandfather or idol right on the nose, start coming out hadiths or Quranic verses telling them to think positively. But if you are the one who curses other people’s party idols, then there is no reference but to follow lust. Petkan dari Google Terjemah.

trackback
ISMAIL SABRI - Alat Mahiaddin untuk pecahkan Umno atau alat Umno untuk cepat rampas kerusi PM?
10 July 2021 8:26 am

[…] ShahbudinHusin  […]

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:07 am

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA HABIS MODAL SEKARANG NAK JADI GURU BM PULAK.

LANTAK KAMU LAH, WAK GONTOL.

BILA KAMU MENGARUT POLITIK DSB NYA, KAMU AKAN DI GONTOL.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:07 am
Reply to  Anonymous

AKAN DI SONTOL

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:35 am
Reply to  Anonymous

OH.. BM KITA KENA CEKAP BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI..

KALAU TIDAK, ORG BOLEH TERTAWAKAN KITAâ€Ķ

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:35 am
Reply to  Anonymous

HANG INGAT TAK INSIDEN INI, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 ?

AKU BAGI SATU PANTUN KAT HANG:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:36 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:17 am
Reply to Anonymous

Nek TN 6:18 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tajuk posting blog, seperti Nek tidak ambil peduli
Tak pernah lekang dari mulut, kekasih Nek, Bg Ali
Tapi kenapa asyik buat karutan tadika setiap kali?
Ejekan kebudak-budakan nek tu Kejora dh mangli
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:36 am
Reply to  Anonymous

HANG JGN BUAT2 LUPA PULAK NO, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

HANG JAWAB LAGU NI:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:37 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:44 am
Reply to Anonymous

mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

“kenapa asyik buat karutan”?

Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:37 am
Reply to  Anonymous

LEPAIH TU, HANG TERKANTOI BILA AKU TUNJUK DEFINISI “MANGLI” DARI KAMUS DEWAN (KD):

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:38 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Anonymous
26 June 2021 7:57 am
Reply to Anonymous

Nek TN 7:44 am,

Maksud mangli
by Abdul Rahman A Samad
Mei 9, 2019

mangli dalam bahasa Inggeris: mangli

Maksud perkataan ini:
[mang.li] | Ų…Ú Ų„ŲŠ

Definisi : Kd kalis, kebiasaan. (Kamus Dewan Edisi Keempat)

Nak cari makna perkataan lain? Gunakan ruangan di bawah.
https://makna.online/mangli/

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:38 am
Reply to  Anonymous

HARI TU, AKU INGAT LAGI, 26 June 2021â€Ķ

HANG MALU DAN CABUT LARI TERUS MENINGGAL BLOG BUDIN BELUM SAMPAI PUN JAM 8:00 PAGI.

TEGHUIH HANG TAK MASUK DAH BLOG HARI TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:39 am
Reply to  Anonymous

HA HAH HAAâ€Ķ

AWAT JADI LAGU TU, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

JAWABNYA, SEBAB HANG LEMAH BM. DULU HANG SJK, DOK BERKAWAN DGN CHINA HINDU SANGAT. KURANG BERKAWAN ORG MELAYU DAN MALAS MEMBACA.

SEBAB ITU HANG LEMAH BM DAN TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “MANGLI”.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:43 am
Reply to  Anonymous

ITULAH YG DIMAKSUDKAN DGN PANTUN2 YG AKU PERNAH BAGI, CONTOHNYA MCM INI:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:43 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:44 am
Reply to  Anonymous

MACAM INI PUN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:49 am
Reply to  Anonymous

MCM DLM BI JUGA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI..

HARI TU, HANG TAK PERNAH DENGAR PERKATAAN “WISENESS” YG PERNAH DIGUNA OLEH WILLIAM SHAKESPEARE, LEPAS TU HANG KATA PERKATAAN TU TAK UJUD!

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:50 am
Reply to  Anonymous

MACAM INI JUGA:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:00 am
Reply to  Anonymous

RAKAN CUBA TENGOK KOMEN ALA-SJK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 8:07 am
Reply to Anonymous

AKAN DI SONTOL

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:02 am
Reply to  Anonymous

BARU TADI DIAJAR KAT BAWAH, PASAL IMBUHAN ‘DI’ DALAM BM.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:02 am

RAKAN2 TENGOKLAH KEBENGAPAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 DLM BM TERUS JUGA BERULANG:

INI SATU PETIKAN KOMEN ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU DGN BM ALA-SJK NYA TUH:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:03 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Anonymous
10 July 2021 5:51 am

Komen ini perlu di letakkan di atas sini –
………..

……..

…………

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:03 am
Reply to  Anonymous

“DI LETAKKAN”???â€Ķ

“LETAKKAN” TU TEMPATNYA DI MANA, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

KALAU DI SANDAKAN, DI SILABUKAN, DI PEKAN, DI KEDAI MAKAN.. TU AKU PERNAH DENGARLAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OIâ€Ķ

DI TEPI TELUR PELIR BANG ALI KER ATAU DI CELAH LUBANG PUKI HANG TEPI KELENTIT PANJANG TU?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:04 am
Reply to  Anonymous

INI KEJORA PETIK UNGKAPAN2 ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU LAGI DARI POST INI:
(AYAT PENUHNYA, RAKAN2 BOLEH RUJUK DEKAT JAM KOMEN DIA YG DISERTAKAN.)

Anonymous, 10 July 2021 6:55 am
“di basahkan”…???

Anonymous, 10 July 2021 7:03 am
“DI KATA”…???

Anonymous, 10 July 2021 7:19 am
“di gontol”…???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:05 am
Reply to  Anonymous

INI KEJORA PETIK UNGKAPAN2 ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU LAGI DARI POST YG LEPAS:

Anonymous, 9 July 2021 11:19 am
“di tulis”???â€Ķ

Anonymous, 9 July 2021 12:17 pm
“DI KARUT”???â€Ķ

Anonymous, 9 July 2021 12:21 pm
“DI TULIS “???â€Ķ

Anonymous, 9 July 2021 1:35 pm
“DI LETAK”â€Ķ???

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:05 am
Reply to  Anonymous

Anonymous, 9 July 2021 1:40 pm
“DI PULAS”â€Ķ???

Anonymous, 9 July 2021 7:41 pm
“DI SEBUT”â€Ķ???

Anonymous, 9 July 2021 7:43 pm
“DI CACI”â€Ķ???

Anonymous, 9 July 2021 7:50 pm
“DI SERANG”â€Ķ???

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:06 am
Reply to  Anonymous

Anonymous, 9 July 2021 12:31 pm

Ha nya berlebihan sikit bila dia kata,
“Ha nya”â€Ķ???

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:09 am
Reply to  Anonymous

‘Ha nya’??? Apa natang nih?

Bahasa Swahili ker?
Atau bahasa Bang Ali ker??

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:10 am
Reply to  Anonymous

KEJORA RASA DAH LEBIH 5 BULAN YG LALU, KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU:

1) MENGGUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL.
2) MENGEJA PERKATAAN ‘HA NYA’ DENGAN BETUL.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:12 am
Reply to  Anonymous

‘DI’ KENA RENGGANG DARI PERKATAAN
BERSIFAT TEMPAT / KEDUDUKAN / MASA.

‘DI’ KENA RAPAT DGN PERKATAAN BERSIFAT PERBUATAN.

TAPI BENDA YG SEMUDAH ITU PUN TAK BOLEH DIFAHAMI OLEH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT TUH..

DIN REMOS KATA, LEBIH TERUK DARI MENGASAH BELAKANG PARANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:13 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanamanâ€Ķ. sia-sia dan menyakitkan hati sahajaâ€Ķ.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:14 am
Reply to  Anonymous

MASA DIN REMOS TEGUR TU, 3 March 2021 10:02 am.. DAH SEBULAN LEBIH KEJORA MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TUH.. KIRA-KIRA DLM BULAN FEBRUARI KEJORA MULA MENGAJAR ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM DUNGU TU.

SEBULAN DIAJAR, TAK RETI-RETI, ITU YG MEMBUAT DIN REMOS BENGANG & TAMPIL MENEGUR.

TAPI KINI, DARI BULAN FEBRUARY SAMPAI JULY DAH 5 BULAN LAH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:16 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

PASAI IMBUHAN ‘DI’ TU, HANG MUNGKIN BAGI ALASAN PENING & ,”KOMPIUS” SEBAB ‘DI’ KENA DISAMBUNG DGN BERMACAM-MACAM PERKATAAN DAN HANG PUN TAK PERASAN PERKATAAN TU BERSIFAT PERBUATAN KE TIDAKâ€Ķ

TAPI PERKATAAN ‘HANYA’ YG SATU TU PUN HANG MASIH DOK TAK RETI EJA JUGAK. HANG ASYIK DOK EJA ‘HA NYA’.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:17 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

‘NYA’ YG DALAM PERKATAAN ‘HANYA’ TU BUKAN IMBUHAN. ‘HANYA’ TU SATU PERKATAAN DGN SENDIRI, MCM PERKATAAN ‘TANYA’, ‘PUNYA’, ‘NYONYA’ LAH JUGAK.

KALAU ‘NYA’ SBG IMBUHAN, TAK APALAH DIPISAH. MISALNYA,
BUKUNYA => BUKU NYA
BAJUNYA => BAJU NYA.

FAHAAAAAAAAAAAAAMMMMMM!!

BINATANG TN ANJING DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:17 am
Reply to  Anonymous

Yg ini ‘special case’ Binatang Anak Haram TN Anjing🐕 Jalang Perangai Monyet🐒 Puki Luas Muka Babi🐖:

Katakan hang nak belajaq mengaji Quran. Hang kena kenai hurup alif ba ta dulu.

Jadi, bila hang tulis atau sebut huruf2 ‘Hijaiyah’ tu, org yg ‘refer’ hang, boleh ler cakap:

Huruf alif nya, huruf ba nya, huruf ta nya, huruf sa nya, huruf jim nya, huruf ha nyaâ€Ķ

Dlm keadaan ini, ‘ta nya’ & ‘ha nya’ boleh diterima.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:19 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

MASA TU, DAH SEBULAN LEBIH AKU DOK AJAQ HANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’.. TAPI HANG BUKAN SAJA BENAK BEBAL TAK MASUK DIAJAQ, HANG JUGA BIADAB DAN KURANG AJAQ!

DIN REMOS TAK TAHAN TENGOK PERANGAI KURANG AJAQ HANG.. DIA KOMEN KAT AKU UNTUK SINDIAQ HANG:

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:20 am
Reply to  Anonymous

________________________________________________
Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tuâ€Ķ. buang maso ngabehkan bogheh ajoâ€Ķ daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
________________________________________________

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:23 am
Reply to  Anonymous

SEMUA ORG NAMPAK HANG KURANG AJAQ, BIADAB, EGO, ANGKUH DAN TAK BERBUDI BAHASA DGN RAMAI ORG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

AKU PUN KURANG AJAQ JUGAK, TAPI KURANG AJAQ DGN HANG SORANG SAJA.

PASAI HANG PERANGAI BABI🐖!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:24 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

DIN REMOS, MCM JIGIT JUGA, DARI SEGI IDEOLOGI POLITIKNYA ADALAH PENYOKONG ATOKSAKA & PENENTANG BG NON, MCM HANG JUGA.

DARI SEGI POLITIK, DIN REMOS & JIGIT SEHALUAN DGN HANG, TAPI DARI SEGI PEKERTI PERIBADI, DEPA MEMUSUHI DAN MELUAT KAT HANG.

WALAU PUN AKU PENENTANG ATOKSAKA, DIN REMOS & JIGIT SUKA KAT AKU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:25 am
Reply to  Anonymous

ITULAH BEZANYA ORG BERHATI BUDIMAN DGN ORG HATI BERKUMAN, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 YG DUNGU TOLOL LEMBAM BODOH BIOL BAHALOL BINGAI BENAK BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT KEPARAT YG ANGKUH, JAHAT, MUNAFIQ DAN BERHATI KOTOR,!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:29 am
Reply to  Anonymous

HANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖.

ANTARA YG AKU INGAT JIGIT, ETON, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN..RAMAI AKU TAK INGAT NAMA. TAPI RAMAI JUGA ‘ANON’ YG TAMPIL TIBAI HANG BUKAN KERANA IDEA POLITIK, TAPI KERANA PERANGAI BABI🐖 HANG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:30 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:37 am

HAH, TODIAM WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SELEPAS DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI DISINI.

MORAL OF THE STORY: JANGAN MENGGONTOL TAK MEMASAL ATAU TANPA JUSTIFIKASI. BANYAK KALI SEKEL KEPALA KAMU AKAN DI KASI.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 9:38 am
Reply to  Anonymous

TODIAM?

ITULAH CARA HELAH MUNAFIQ BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 TUH.

DIA CARI PASAL DGN ORG, DIA KATA ORG CARI PASAL.
DIA KENA LUKU BENJOL KEPALA, DIA KATA DIA LUKU ORG.
DIA TODIAM SONYAP MONYOPI, DIA KATO KITA TODIAM.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:53 am

RAKAN2 BOLEH SAKSIKAN PERANGAI BUSUK JAHAT BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 TUH..

BUKAN DIA NAK TUMPU KPD POST, TAPI BUKA KOMEN DGN TERJAHAN PERIBADI…

MODAL POLITIK DIA YILLEK!
HANYA “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI LUAS DIA SAJA ASYIK BAWA KELUAR.

SEBAB ITU DIA DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG SPT ETON, JIGIT, DIN REMOS, NBR, ZUNNUN, DAN RAMAI ‘ANON’…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:54 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:24 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla thinking aloud – talking to himself about himself.

The poor old sod.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:19 am
Reply to  Anonymous

Tak salah BUKA KOMEN DGN TERJAHAN PERIBADIâ€Ķ, wahai Wak Gontol. Kalau peribadi kamu tak betul, mestilah di gontol.

Selepas buat itu semua, boleh lah komen blog post. Baling tahi ayam itu ke muka kamu dulu, selepas itu beri pendapat di atas blog post.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:53 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

AKU BUATKAN 11 RANGKAP PANTUN PADA MULANYA SEBELUM HANG MASUK.
(1 PANTUN NASIHAT + 10 PANTUN POLITIK IKUT POST.)

MULA2 AKU INGAT NAK BUAT SEMUA PANTUN POLITIK IKUT POST SAJA, TAPI NANTI HANG TAK ADA RUANG PULAK NAK TERJAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:54 am
Reply to  Anonymous

MAKA AKU BUAT JUGA SERANGKAP PANTUN NASIHAT (JERAT) SUPAYA HANG TERJAH. BILA HANG TERJAH, BOLEH LAH AKU LUKU KEPALA HANG.
(TAK PERLU BANYAK DAN PENAT PUN, SERANGKAP PUN DAH CUKUP.)

AKU NI TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK DAPAT LUKU KEPALA HANG.

BIJAK TAK STRATEJI CIKGU KEJORA BISTARI NIH?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:03 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

HANG TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK KENA LUKU KEPALA HANG?

YER LER, MESTI NAK RASA SENSASI KENA LUKU TUH.

ENJOY IT BERTERUSAN, WAK GONTOL.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:00 am
Reply to  Anonymous

YER KER, WAK GONTOL?

BUKAN KAH KAMU YANG DIBENCI OLEH RAMAI PESERTA BLOG INI?

TAKDA HUJAH, NAK DAPAT POINT GUNA BAHASA KOTOR YER?

EMAK BAPAK TAK BIMBING KAMU DI MASA KECIL KER?

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:53 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

HANG TAK SENANG DUDUK LER, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖 OI.. HARI-HARI AKU LUKU KEPALA HANG!

YER LER, MESTI NAK RASA NAK NANGIS KENA LUKU TUH.

ENJOY IT BERTERUSAN, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 8:56 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

YG MEMBENCI AKU TU GENG PENJILAT LUDAH KAHAK ATOKSAKA SBB AKU DOK KENEN ATOKSAKA. DEPA BENCI AKU ATAS IDELOGI POLITIK.

TAPI YG BENCI HANG TU TERMASUK GENG PUNYOKONG ATOKSAKA SPT JIGIT DAN DIN REMOS. HANG DIBENCI KERANA PERANGAI BABI🐖!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:30 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Perlantikan DS Ismail Sabri mmg rakyat sgt suka
Rata-rata kita dengar, pakat sokong & puji belaka
Bang Non pula..terus gigit jari dan bersedih duka
Itulah, siapa suruh percaya sangat dgn AtokSaka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:30 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ternyata perancangan strategi PM bijak sungguh
Nak kuatkan k’jaan Melayu dia tk nak bertangguh
Persefahaman Umno-Bersatu kini semakin teguh
Atok/Boboi ngan Bg Non tak leh lagi le jadi jaguh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:57 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tak ada pun lah niat Umno nak dipecah belahkan
Budin dah mula nak mengarut, yang bukan-bukan
Bila Umno terima jwtn TPM, Budin mroyan sakan
Sebab cara tk langsung Bg Non tk leh cari makan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:51 am

Komen ini perlu di letakkan di atas sini –

Wahai Wak Gontol Kejora Kojolla,

Tengah malam kamu memuramkan suasana blogging di pagi hari, memberi amaran adab sopan.

Dengan itu kamu biadab dan tak sopan.

Komen pertama di blog ini kamu dah bikin muka masam.

Tak dibimbing emak bapak di masa kecil ke?

Bercampur penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa?

Kamon, Wak Gontol, be decent, blogging with decorum and decency ler.

Let everybody enjoy the blog.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:25 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

KOMEN IKUT TAJUK POS LAH!
APA KE JADAH NAK JADI POLIS KAWAL SANA SINI NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK HANG?

AKU ADA JUGA KOMEN IKUT POS.
HANG TENGOK AKU BUAT 9 RANGKAP PANTUN TU, 1 PANTUN NASHAT + 8 PANTUN PASAL POST!

HANG APA ADA? YILLEK!

HANYA KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI HANG, BAGI BUSUK BLOG ADA LER…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:34 am
Reply to  Anonymous

TAK DIBIMBING?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:44 am
Reply to  Anonymous

DECORUM?

Dari kata asa @ kata pokok ‘decor’ adalah berkaitan dgn menghias / mencantikkan / mengindahkan..
Misalnya, ‘decorate’ @ ‘decoration’…
Ianya termasuklah juga dgn susunan kata-kata yg indah seperti pantun, syair, puisi, sajak dll..

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:44 am
Reply to  Anonymous

Contoh:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ckgu Kejora tak jemu mencipta pantun & madah
Kata-kata bahasa, tersusun dengan begitu indah
Tapi,TN anjing jalang tampil serupa haram jadah
Pmbaca melihat komen dia rasa mcm nak ludah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:45 am
Reply to  Anonymous

DECENCY?

Berkaitan dgn kesopanan, budi bahasa dan tatasusila…
Ia adalah persembahan diri yg membuat orang rasa senang dan mungkin terhibur, bukannya sikap kurang ajar biadab yg dipertonton bila berhujah dgn orang..

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:45 am
Reply to  Anonymous

Contoh:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora dilahirkan begitu berbakat dlm berpantun
Kata2 bahasa diatur indah dan bersopan santun
Bukan sahaja ia sangat menghiburkan penonton
Bahkan membuat, adanya si dara jiwa meruntun
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:11 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:12 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:13 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:13 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:14 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila kata ‘kot kwn taji’, anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:56 am
Reply to  Anonymous

Setuju, “bukannya sikap kurang ajar biadab yg dipertonton bila berhujah dgn orang”.

Seperti yang Wak Gontol Kejora Kojolla buat.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:55 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla nak coba menegakkan benang basah.

Mana boleh, sebab di basahkan dek lendir Bang Ali, rakan karib dia.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:53 am
Reply to  Anonymous

Btla dah merayap di tanah takda lain nak cakap melainkan makan tahi kambing, apo nak dikato laii ..

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:44 am
Reply to  Anonymous

Bodoh bangang Wak Gontol menjerit KOMEN IKUT TAJUK POS masakan menjawab komen menggontol boleh dibuat di angkasa raya pun.

Selalu sangat dia sebut KEPALA BUTUH PAK HANG sebab dia memang betul2 sukakan nya.

Pak aku mesti ada gejala sakti yang disuka Wak Gontol.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:49 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla selalu syiok sendiri dengan kata2 kotor.

Mengata “KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI HANG”.

I rest my case. The court of blog readers will decide.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:39 am
Reply to  Anonymous

FAHAM.. FAHAM SGT BAHASA MELAYU SWAHILI HANG TU, WAHAI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

REST MY CASE
= “CABUT LARI SBLM KENA LUKU LEBIH TERUK LAGI”.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:51 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

AKU BUAT 11 RANGKAP PANTUN PADA MULANYA SBLM HANG MASUK.
(1 PANTUN NASIHAT + 10 PANTUN POLITIK IKUT POST.)

MULA2 AKU INGAT NAK BUAT SEMUA PANTUN POLITIK IKUT POST SAJA, TAPI NANTI HANG TAK ADA RUANG PULAK NAK TERJAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:52 am
Reply to  Anonymous

MAKA AKU BUAT JUGA SERANGKAP PANTUN NASIHAT SUPAYA HANG TERJAH. BILA HANG TERJAH, BOLEH LAH AKU LUKU KEPALA HANG.
(TAK PERLU BANYAK DAN PENAT PUN, SERANGKAP PUN DAH CUKUP.)

AKU NI TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK DAPAT LUKU KEPALA HANG.

BIJAK TAK STRATEJI CIKGU KEJORA BISTARI NIH?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 1:03 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Syukurlah, bila TSMY dngn Umno jalin kerjasama
Parti Melayu bergabung bgai lagu bertemu irama
Bang Non pula akan bilang nombor selama-lama
Manakala Atok & Boboi..akn lenyap tinggal nama
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:54 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Hubungan baik TSMY dngn Umno semakin subur
Umno dngn Bersatu nanti sama2 menjulang obor
Peju-Wang pula, boleh bersiap sedia, utk ke kubur
Manakala Bg Non akan terus membilang nombor
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:48 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg lah lantikan DS Ismail Sabri pilihan yg tepat
Kita percaya PM dari Umno nanti kita akan dapat
Pintu Putrajaya untuk Boboi..bagai tertutup rapat
Bg Non pulak, sbg PM tepi, akan kekal merempat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:38 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg sangat bijak perancangan strategik PM kita
Umno diberikan peluang, untuk kembali ke takhta
Nasib Bg Non kekal ‘PM Tepi’, kian menjadi nyata
AtokSaka dan Boboi akn terus berendam airmata
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:29 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Umno dngn Bersatu, kembali menjalin perpaduan
Untuk Umno, jawatan TPM diberi sebagai habuan
Bagi Bg Non, jawatan PM, akn kekal jdi kerinduan
Atok Saka & Boboi, akan terus, dgn duka kepiluan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:21 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Terima kasih banyak diucap kpd perdana menteri
Mmg ler sangat tepat perlantikan DS Ismail Sabri
Bg Non akn terus dgn membilang nombor sendiri
Atok Saka & Boboi pula, kempunan menggigit jari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:14 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ini suatu realiti yg sangat sukar utk Budin hadapi
Umno sudi terima jwtn TPM, Budin kecam berapi
Sbb..ia akn membuat cita2 Bg Non tinggal mimpi
Budin paling risau, bila Bg Non kekal sbg PM tepi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 12:13 am

RAKAN2 BLOG YG DIHORMATI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Assalamu’alaikum kpd kwn2 muslimin muslimah
Salam, Kejora hulurkan, sebgai pembuka kalimah
Izinkan, serangkap pantun, menjadi muqaddimah
Ianya sekadar peringatan, bkn le nak berceramah
Sila le berkomen dgn beradab sopan & berhemah
Tak kesah le, kita dari PN atau PH punya khemah
Tapi klau takda idea, lebih baik diam je kat rumah
Bkn apa, kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 5:48 am
Reply to  Anonymous

Wahai Wak Gontol Kejora Kojolla,

Tengah malam kamu memuramkan suasana blogging di pagi hari memberi amaran adab sopan.

Dengan itu kamu biadab dan tak sopan.

Komen pertama di blog ini kamu dah bikin muka masam.

Tak dibimbing emak bapak di masa kecil ke?

Bercampur penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa?

Kamon, Wak Gontol, be decent, blogging with decorum and decency ler.

Let everybody enjoy the blog.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:25 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

KOMEN IKUT TAJUK POS LAH!
APA KE JADAH NAK JADI POLIS KAWAL SANA SINI NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK HANG?

AKU ADA JUGA KOMEN IKUT POS.
HANG TENGOK AKU BUAT 9 RANGKAP PANTUN TU, 1 PANTUN NASHAT + 8 PANTUN PASAL POST!

HANG APA ADA? YILLEK!

HANYA KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI HANG, BAGI BUSUK BLOG ADA LER…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:34 am
Reply to  Anonymous

TAK DIBIMBING?

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:39 am
Reply to  Anonymous

DECORUM?

Dari kata asa @ kata pokok ‘decor’ adalah berkaitan dgn menghias / mencantikkan / mengindahkan..
Misalnya, ‘decorate’ @ ‘decoration’…
Ianya termasuklah juga dgn susunan kata-kata yg indah seperti pantun, syair, puisi, sajak dll..

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:40 am
Reply to  Anonymous

Contoh:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ckgu Kejora tak jemu mencipta pantun & madah
Kata-kata bahasa, tersusun dengan begitu indah
Tapi,TN anjing jalang tampil serupa haram jadah
Pmbaca melihat komen dia rasa mcm nak ludah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:42 am
Reply to  Anonymous

DECENCY?

Berkaitan dgn kesopanan, budi bahasa dan tatasusila…
Ia adalah persembahan diri yg membuat orang rasa senang dan mungkin terhibur, bukannya sikap kurang ajar biadab yg dipertonton bila berhujah dgn orang..

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 6:43 am
Reply to  Anonymous

Contoh:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora dilahirkan begitu berbakat dlm berpantun
Kata2 bahasa diatur indah dan bersopan santun
Bukan sahaja ia sangat menghiburkan penonton
Bahkan membuat, adanya si dara jiwa meruntun
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:09 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:10 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing jadi badut lawak bikin hati pmbaca geli
Semua org, tertawakan dia..betina kekasih Bg Ali
Marah punya hal, anjing tu terjah, malu tak peduli
Anjing tu terasa pedas lah, sbab dia termakan cili
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:10 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tak da ilmu politik hanya banyak cakap
Dalam bahasa Melayu, imbuhan ‘di’ dia tak cekap
Zunnun kata, depan cermin puki dia solek mekap
Dek bangang..asyik msuk Kejora pnya perangkap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:11 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kelentit panjang kecik2 dulu tidak kerat
Dia bodoh toloi bingai benak dungu otak berkarat
Umur dia dah 90 lbih, nak berfikir pun dah tk larat
Asyik jer, anjing biol ini, masuk Kejora punya jerat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:11 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila kata ‘kot kwn taji’, anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:12 am
Reply to  Anonymous

Bila sudah memuji diri sendiri spt

Kejora dilahirkan begitu berbakat dlm berpantun.”

apo nak dikato?

Cari lah orang lain pujikan, jangan sendiri menggontol diri sendiri.

Bodoh. Amat bodoh.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:06 am
Reply to  Anonymous

Ia adalah persembahan diri yg membuat orang rasa senang dan mungkin terhibur, bukannya sikap kurang ajar biadab yg dipertonton bila berhujah dgn orang..”, kata Wak Gontol.

Persembahan diri termasuk sikap kurang ajar ler.

Contoh nya, buka mulut berbau busuk.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:03 am
Reply to  Anonymous

FEDAP BUNYI WAK GONNTOL KEJORA KOJOLLA DI Anonymous
 10 July 2021 6:25 am

ITU TANDA DIA TAK SERIUS DENGAN APA YANG DI KATA NYA.

KALAU SERIUS, TENTU DIA PERTAHANKAN NYA HINGGA KE ZAMAN TONDAN.

SEKARANG DIA HANYA BERTABIAT PONDAN.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:48 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖! AKU BUAT 11 RANGKAP PANTUN PADA MULANYA SBLM HANG MASUK. 1 PANTUN NASIHAT + 10 PANTUN POLITIK IKUT POST. MULA2 AKU INGAT NAK BUAT SEMUA PANTUN POLITIK IKUT POST SAJA, TAPI NANTI HANG TAK ADA RUANG PULAK NAK TERJAH. MAKA AKU BUAT JUGA SERANGKAP PANTUN NASIHAT SUPAYA HANG TERJAH. BILA HANG TERJAH, BOLEH LAH AKU LUKU KEPALA HANG. TAK PERLU BANYAK DAN PENAT PUN, SERANGKAP PUN DAH CUKUP. AKU TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK DAPAT LUKU KEPALA HANG. BIJAK TAK STRATEJI CIKGU KEJORA BISTARI NIH?… Read more »

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:49 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PERANGAI MONYET🐒 PUKI LUAS MUKA BABI🐖!

AKU BUAT 11 RANGKAP PANTUN PADA MULANYA SBLM HANG MASUK.
(1 PANTUN NASIHAT + 10 PANTUN POLITIK IKUT POST.)

MULA2 AKU INGAT NAK BUAT SEMUA PANTUN POLITIK IKUT POST SAJA, TAPI NANTI HANG TAK ADA RUANG PULAK NAK TERJAH.

Anonymous
Anonymous
10 July 2021 7:50 am
Reply to  Anonymous

MAKA AKU BUAT JUGA SERANGKAP PANTUN NASIHAT SUPAYA HANG TERJAH. BILA HANG TERJAH, BOLEH LAH AKU LUKU KEPALA HANG. (TAK PERLU BANYAK DAN PENAT PUN, SERANGKAP PUN DAH CUKUP.)

AKU NI TAK SENANG DUDUK KLAU DLM SEHARI TAK DAPAT LUKU KEPALA HANG.

BIJAK TAK STRATEJI CIKGU KEJORA BISTARI NIH?

KAH KAH KAH.