PERLANTIKAN TIDAK IKHLAS, MAHIADDIN SAH SEDANG TERSEPIT DAN ISMAIL SABRI PUN BAKAL TERSEPIT

Perlantikan Ismail Sabri Yaakob sebagai Timbalan Perdana Menteri yang pengumumannya hanya beberapa jam sebelum mesyuarat MT UMNO malam ini adalah jelas merupakan langkah terdesak Perdana Menteri, Mahiaddin Md Yasin untuk mempertahankan jawatannya.

Ini kerana mesyuarat MT secara dalam talian malam ini dijangka akan memuktamadkan ketetapan untuk UMNO keluar dan meninggalkan kerajaan PN dalam tempoh yang dijangka sebelum 1 Ogos depan.

Sudah tentu kerana bimbang ketetapan itu akan menyebabkan kerajaan PM tumbang dan jawatannya melayang, maka Mahiaddin bertindak lebih awal melantik Naib Presiden UMNO itu sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Makna kata, perlantikan Ismail Sabri itu hanya semata-mata kerana Mahiaddin sudah benar-benar terdesak dan tersepit kedudukannya.

Selama 17 bulan sebelum ini, oleh kerana tidak benar-benar dalam keadaan terdesak dan tersepit, tiada pernah ada terbunyi sikit habuk pun Menteri Kanan Pertahanan itu diura-urakan hendak dilantik oleh Mahiaddin sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Kenapa hanya beberapa jam sebelum mesyuarat MT UMNO baru hendak diumumkan perlantikannya?

Perlantikan tergesa-gesa ini tidak mungkin mendapat persetujuan UMNO terlebih dahulu sebagai parti yang memiliki kerusi Parlimen terbanyak dalam kerajaan PN, sebaliknya dipercayai Mahiaddin menggunakan budi bicara beliau sepenuhnya dalam berbuat demikian.

Ia tidak lain adalah semata-mata untuk menyelamatkan kedudukannya.

Ismail Sabri bukanlah dilantik untuk mewakili UMNO atau keikhlasan Mahiaddin terhadap parti itu, tetapi hanya untuk memecah-belah dan menghuru-harakan UMNO menjelang mesyuarat MT malam ini.

Jika untuk mewakili parti dan benar-benar ikhlas, selain harus berbincang dengan UMNO terlebih dahulu, jawatan Timbalan Perdana Menteri juga sepatutnya ditawarkan kepada Mohamad Hasan menduduki jawatan Timbalan Presiden UMNO sekarang ini.

Kenapa Mahiaddin mengenepikan Tok Mat Hasan?

Mengenepikan Presiden UMNO, Zahid Hamidi untuk jawatan Timbalan Perdana Menteri mungkin boleh difahami kerana kes mahkamahnya belum lagi selesai, tetapi apa alasan untuk Tok Mat Hasan diketepikan sedangkan beliau dilantik sebagai Senator bagi membolehkannya mengisi jawatan itu.

Selain itu, bukankah sudah difahami bahawa perlantikan empat menteri kanan yang dibuat Mahiaddin sebelum ini adalah sebagai ganti kerana jawatan Timbalan Perdana Menteri telah dikosongkan.

Peliknya, setelah Ismail Sabri dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri, mengapa jawatan empat menteri kanan tetap dikekalkan dengan Hishammuddin Hussein dilantik sebagai menteri kanan yang baharu?

Nampaknya dalam keadaan Covid19 yang masih menggila, bukannya Mahiaddin mahu menambah kakitangan bagi menangani wabak tersebut, tetapi terus membazirkan wang daripada titik peluh rakyat untuk kelangsungan jawatannya yang semua orang sedia maklum hanya menyebabkannya dicop sebagai Perdana Menteri yang gagal.

Dalam konteks berkaitan, UMNO sebelum ini sudah pun membuat ketetapan menolak jawatan Timbalan Perdana Menteri berikutan kedudukan parti itu dalam kerajaan PN hanyalah untuk sementara waktu sebelum PRU15 saja.

Bermakna sekarang, dengan menerima perlantikan itu, Ismail Sabri telah melanggar ketetapan MT yang beliau sendiri ada di dalamnya dalam membuat keputusan tersebut.

Sedarkah Ismail Sabri tentang hal ini atau keghairahannya ditawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri telah membuatkannya lupa segala-galanya?

Meskipun Ismail Sabri melalui kenyataan medianya lewat petang tadi telah menerima perlantikan tersebut, kedudukannya akan jadi tersepit jika MT UMNO malam ini membuat ketetapan untuk keluar daripada kerajaan.

Apakah Ismail Sabri mahu terus memegang jawatan itu jika setelah UMNO mengumumkan menarik diri daripada kerajaan pada malam ini nanti?

Sediakah Ismail Sabri diambil tindakan disiplin dan dipecat kerana melanggar ketetapan parti atau beliau akan segera menyertai Bersatu demi seronok dengan jawatan Timbalan Perdana Menteri yang mungkin tidak pernah terfikir akan diperolehinya?

Dalam waktu yang sama, jika dengan ingkar ketetapan parti, kemudian dipecat dan seterusnya memilih menyertai Bersatu, mampukah Ismail Sabri mengekalkan kemenangannya di Parlimen Bera, Pahang dalam PRU15 akan datang?

Walaupun ternampak Mahiaddin telah mendahulu setapak lagi dalam langkah politiknya untuk berhadapan dengan UMNO yang telah pun memuktamadkan ketetapan putus hubungan dengan Bersatu, segala-galanya belum berakhir lagi.

Belum tentu Mahiaddin akan terus menang dan tidak kecundang dan belum tentu juga Zahid Hamidi mampu terus menangani kemelut parti yang berpanjangan ini.

Apa pun keputusan UMNO malam ini, keluar daripada kerajaan atau terus kekal sehingga Parlimen dibubarkan, UMNO akan terus bergolak, bercakaran dan huru-hara tanpa kesudahannya.

Tetapi, jika malam ini tidak jadi keluar daripada kerajaan dan UMNO menukar pendirian menerima perlantikan Timbalan Perdana Menteri yang telah ditolak sebelum ini, bermakna ia adalah pengakhiran mutlak bagi masa depan Zahid Hamidi. (ShahbudinHusin 07/07/2021)

5 4 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 7 July 2021 — 8:19 pm
Subscribe
Notify of
guest
95 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:01 am

SERONOK DAN PUAS BETUL MELUKU KEPALA BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG BODOH BINGAI BEBAL BENAK BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG BIOL BAHALOL TU…

KEJORA NAK REHAT JAP.. NANTI NAK MASUK SEMULA UTK LUKU LAGI KEPALA BIOL BINATANG ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:12 am
Reply to  Anonymous

SBLM REHAT, KEJORA TINGGALKAN SOALAN INI UTK RAKAN2:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berbelas-belas pantun Kejora, dikata tak ikut pos?
Kenapa lah bodoh sgt, itu anjing jalang menopos?
Kenapa le kebodohan anjing itu tk dapat dihapus?
Kenapa masa kecil dulu, anjing itu tk nk mampos?
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:46 am

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KERJA SHIFT MALAM TADI,

BIAR LAH DIA TIDUR SEKARANG.

KESIAN.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:23 am
Reply to  Anonymous

KEJORA TAK TIDURLAH WAHAI BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 OI..

HANG JGN SERONOK SGT, INGAT NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK HANG BILA KEJORA CAKAP NAK REHAT!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:29 am

HA HAH HAA…

KEJORA PADA AWALNYA HANYA NAK BERPANTUN IKUT POST BLOG JER, PASAL PERLANTIKAN DS ISMAIL SABRI JADI TPM.

TAPI BILA BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU CARI PASAL, BOLEH LER KEJORA MELENCONG SIKIT, LUKU KEPAPA ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:30 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BOLEH TENGOK BODOH TAK BODOHNYA TN ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU..

DIA INGAT KOMEN Anonymous 8 July 2021 2:46 am TU KEJORA?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:31 am
Reply to  Anonymous

TENGOK LAH, APA BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU KATA:

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:32 am
Reply to  Anonymous

____________________________________________________
Anonymous
8 July 2021 6:24 am
Reply to Anonymous

Alasan2 di gunakan Wak Zahid menuduh TSMY lemah dsb nya itu ada yang mengarut.

Dia senang mengata gagal saja, kalau dia memerintah, bukan saja gagal, kot pupus, alih2 gomen dia hilang, hehe.

Contoh nya, dia ingat Covid boleh di tepis begitu saja. Wak Gontol lah, katakan.

Reply
____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:32 am
Reply to  Anonymous

____________________________________________________
Anonymous
8 July 2021 6:15 am
Reply to Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla nih nak tidur pun nak tulis di sini.

Apa jenis otak macam nih?

Reply
____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:33 am
Reply to  Anonymous

____________________________________________________
Anonymous
8 July 2021 6:55 am
Reply to Anonymous

KOMEN BLOG POST LAH, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

IKUT NORMS OF BLOGGING BEHAVIOUR, JANGAN IKUT LAW OF THE JUNGLE HANG TUH. BIKIN HANG AMAT BODOH.

Reply
____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:37 am
Reply to  Anonymous

BUKAN SAHAJA BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU BENGAP DUNGU MENGATAKAN “WISENESS” TAK ADA DLM BI DAN “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI,

TAPI ANJING🐕 DUNGU ANAK HARAM TU TAK RETI MENGINTERETASIKAN KOMEN ORANG, “NOT KNOWING WHO IS WHO”!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:43 am
Reply to  Anonymous

KALAU KAMU DAH MENYALAK MCM ANJING, MELOMPAT LOMPAT MCM ANJING DI BLOG INI, SIAPA PUN BOLEH ANGGAP KAMU ANJING.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:46 am
Reply to  Anonymous

KEJORA BERPANTUN MEMUJI TSMY DAN MENYOKONG & MEMUJI KERJASAMA & PERSEFAHAMAN ANTARA TSMY DGN UMNO.

MANAKALA Anonymous 8 July 2021 2:46 am TU SEPERTI MENYANGGAH PANTUN2 KEJORA & CUBA PERLI KERJASAMA TSMY DGN UMNO.

BILA TN ANJING MENTAFSIR KOMEN Anonymous 8 July 2021 2:46 am SBG “Wak Zahid menuduh TSMY lemah” DLM KOMEN ANJING TU 6:24 AM TU, MAKNANYA Anonymous 8 July 2021 2:46 am TU NAK LAGAKAN TSMY DGN UMNO

TAPI KEJORA SUKA KERJASAMA ITU.

TIDAK KAH ITU BERCANGGAH?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:50 am
Reply to  Anonymous

MENGAPALAH BOLEH ADA MAKHLUK JAHAT, MUNAFIQ DAN BODOH DUNGU SPT BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NI MASUK KE BLOG INI?

MENGAPAKAH BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 TU TIDAK MAMPOS SEMASA DIA KECIL LAGI, SUPAYA DIA TIDAK MENYUSAHKAN ORG BILA DAH TUA BANGKA?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:53 am
Reply to  Anonymous

SHE IS A TRULY PURE GENUINE IDIOT!

THAT’S ALL THAT I CAN SAY ABOUT THAT DAMN ILL-MANNERED, POORLY BROUGHT UP BLOODY
“BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖”!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:57 am
Reply to  Anonymous

DEAR READERS & FRIENDS, I’LL KEEP ON SAYING THIS AGAIN & AGAIN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old idiot TN, is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:10 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berbelas-belas pantun Kejora, dikata tak ikut pos?
Kenapa lah bodoh sgt, itu anjing jalang menopos?
Kenapa le kebodohan anjing itu tk dapat dihapus?
Kenapa masa kecil, dulu anjing itu tk nk mampos?
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:52 am
Reply to  Anonymous

KAMU KATA DAH NGANTUK TAK TIDUR, MALAM TADI KERJA SHIFT GAMAK NYA, TIDUR LAH SEKARANG, WAHAI WAK GONTOL.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:37 am
Reply to  Anonymous

KALAU BUKAN KEJORA KOJOLLA, ITU BERMAKNA DIA SUDAH JADI BEGITU DIBENCI HINGGA ADA YANG MENYAMAR SEBAGAI DIA, MEMBUSUKKAN NAMA DIA.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:31 am
Reply to  Anonymous

KAMU MELENCONG LAH MAKAN TAHI AYAM LENCONG, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:27 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 YG DUNGU LAGI BANGANG!

MENYAMAR KEPALA BUTUH PAK HANG APANYA?

Anonymous 8 July 2021 2:46 am TU GUNA “ANONYMOUS” MCM AKU DGN HANG LA JUGAK.

AKU PUN BOLEH KALAU NAK KATA Anonymous 8 July 2021 2:46 am TU HANG PUNYA KOMEN.

BODOH DUNGU TAK HILANG2 JUGAK ANJING JALANG ANAK HARAM NIH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:23 am

DAMN STUPID WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TULIS DISINI PASAL DIA NAK TIDUR PUN.

TAK RETI ADAB SOPAN BLOGGING. MANA TAK NYA BILA DIA TAKDA ADAB SOPAN HIDUP PUN. TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL.

BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER DI MASA DEWASA.

MAKA DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI BERTERUSAN DISINI, MOGA2 TUHAN GERAKKAN HATI DIA SUPAYA MENJADI A RESPONSIBLE MEMBER OF THIS BLOG IN TIME TO COME.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:30 am
Reply to  Anonymous

DAMN STUPID BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 GILA BABI🐖 NIH PASAL ORG NAK TIDUR PUN DIA BUAT ISU BESAR.

TAK RETI ADAB SOPAN BLOGGING. MANA TAK NYA BILA DIA TAKDA ADAB SOPAN HIDUP PUN. TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL.

BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT, GENGSTER & JALANG DI MASA DEWASA.

MAKA DIBALUN, DITIBAI, DIBANTAI & DITERAJANG BERTERUSAN DISINI, MOGA2 TUHAN GERAKKAN HATI DIA SUPAYA MENJADI A RESPONSIBLE MEMBER OF THIS BLOG IN TIME TO COME.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:34 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu, puki emak dia mcm mulut sumbing
Masa kecil TN anjing tu, emak bapak tak bimbing
Hidup lah dia, dalam keadaan terumbang ambing
Yg jadi bodoh tu sbab dia kutip mkn taik kambing
🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐🐐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:32 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg bijak sungguh perancangan strategik ‘abah’
Kekuatan politik Melayu jadi semakin bertambah
Baru le untuk masa hadapan, PN ‘tolak tak rebah’
Macai2 PN pulak..dah tentu mengelupor gelabah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:30 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
DS Ismail Sabri naik TPM, bukan lah Umno minta
Tapi..itu satu perancangan strategik, dari PM kita
Mungkin..dia mau bantu Umno kembali ke takhta
Apa-apa pun..Peju-Wang tetap akn berputih mata
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:28 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Tahniah le, kpd DS Ismail, TPM yang baru dilantik
Ternyata, PM kita sangat bijak di dalam berpolitik
Mmberi post no 2 kpd Umno itu strategi yg cantik
Macai2 Peju-Wang pstinya ramai airmata menitik
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 5:41 am

Atok Saka and his old penjilat2 got it wrong again, Umno did not implode. Umno Leaves The Government Immediately HEADLINEMALAYSIA By MT Webmaster On Jul 8, 2021 (FMT) – Umno has officially withdrawn support for the Perikatan Nasional-led government. Umno president Ahmad Zahid Hamidi also called for Prime Minister Muhyiddin Yassin to step down. Zahid made the announcement after a Supreme Council meeting, which lasted over four hours, at the party’s headquarters. A source in the know said 46 Umno leaders were eligible to vote on the matter with 35 voicing support for the plan to withdraw support for Muhyiddin… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 5:45 am
Reply to  Anonymous

Zahid lists the govt’s ‘seven deadly sins’ FMT Reporters – July 8, 2021 2:27 AM Umno is withdrawing its support for Muhyiddin Yassin as prime minister with immediate effect. PETALING JAYA: In announcing that the party had decided to withdraw its support for Muhyiddin Yassin as prime minister, Umno president Ahmad Zahid Hamidi listed the “seven deadly sins” by the government. In a statement, he said the first reason was the government’s failure to address the Covid-19 pandemic effectively, adding that it had caused serious anxiety and depression among the rakyat. “This includes inconsistent policies, half-cooked enforcement of the movement… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:09 am
Reply to  Anonymous

Tapi Zahid sendiri tak laku –

Kenapa takut angkat nama Zahid sebagai calon PM? – Utusan …https://www.utusan.com.my â€š 2021/04

20 Apr 2021 — â€œKenapa Shahril sendiri takut untuk mengangkat nama Ahmad Zahid sebagai satu-satunya calon yang layak sebagai Perdana Menteri …

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:13 am
Reply to  Anonymous

Zahid tidak terkenal sebagai pemimpin Umno yang bijak.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:31 am
Reply to  Anonymous

Siapa yang tidak setuju, sila lah keluarkan hujah2, fakta2 dan penerangan2 yang menunjukkan sebaliknya.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:46 am
Reply to  Anonymous

Apo nak dikato. Depa pun tak sepakat –

Malaysia Ruling Coalition Split Over Whether to Call Snap Polls

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:02 am
Reply to  Anonymous

his old penjilat2″ –

Kamu jilat siapa?

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:05 am
Reply to  Anonymous

TSMY has been there at the behest of the PN government. Up to PN to remove him, not UMNO.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:49 am
Reply to  Anonymous
Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:34 am
Reply to  Anonymous

Behest? Najib kata kepala bapak butoh kau bodoh nak mampus bagi komen kat blog Budin ini? Pagi2 ini elok kau diam dan buat salah satu yg berguna:

a. pergi tadika
b. pergi beli calculator tolong kira majoriti TSMY tolak kerusi2 UMNO
c. pergi rumah Atok Saka edar borang cepat2 masuk Bersatu
d. pergi rumah geng25 UMNO edar borang cepat2 masuk Bersatu

Faham Dol? SRJK mana?

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:59 am
Reply to  Anonymous

Bravo Anon 7:34 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing itu bodoh, wlau dh tua kubur melambai
Anjing jalang anak haram tu mari nk beraksi lebai
Tapi semua nampak yg anjing itu hanya ma ci bai
Bagus sangat lah, bila anjing jalang itu Anon tibai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 1:14 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg PM bijak, bila jwtan TPM kat Umno dia bagi
Kpd DS Ismail, kita ucapkan tahniah, yg setinggi2
Umno..kembali ke persada..mmg Melayu tak rugi
Ok lah, Kejora ini nak tidur, nanti esok pantun lagi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 2:46 am
Reply to  Anonymous

*KENYATAAN MEDIA* Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO yang bermesyuarat pada hari Rabu 7 Julai 2021 bersamaan 27 Zulkaedah 1442 Hijrah secara atas talian telah membuat ketetapan seperti berikut: 1. Mengabsahkan keputusan penangguhan pemilihan UMNO selama 18 bulan selaras dengan Fasal 10.16 Perlembagaan UMNO. 2. Mengambil maklum keputusan Biro Politik UMNO melalui kenyataan Presiden untuk memberikan tempoh 14 hari bagi Kerajaan menghormati titah Yang di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Pemerintah agar memanggil Sidang Parlimen secepat mungkin. Hasil tekanan yang dilakukan UMNO inilah, akhirnya Kerajaan akur untuk menasihati Yang di-Pertuan Agong supaya Mesyuarat Khas Penggal Ketiga Parlimen ke-14 bakal diadakan selama lima hari… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:24 am
Reply to  Anonymous

Alasan2 di gunakan Wak Zahid menuduh TSMY lemah dsb nya itu ada yang mengarut.

Dia senang mengata gagal saja, kalau dia memerintah, bukan saja gagal, kot pupus, alih2 gomen dia hilang, hehe.

Contoh nya, dia ingat Covid boleh di tepis begitu saja. Wak Gontol lah, katakan.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:28 am
Reply to  Anonymous

Dia mintak Wau Bule dan Atok Saka tulis alasan2 tu.

Dol, ni bukan periksa SRJK atau Tadika ada markah utk alasan2 terbaik.

Yg penting utk barua bodoh bangang mcm kau ni pegi ambik calculator buat Arithmetic tolak campur.

YDPA sendiri tak payah kira. PN dah boleh pakat kosong kan ofis.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:15 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla nih nak tidur pun nak tulis di sini.

Apa jenis otak macam nih?

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:25 am
Reply to  Anonymous

KEPALA BUTUH PAK HANG LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI.

KOMEN IKUT TAJUK POS LAH!

APA KE JADAH KOMEN PERIBADI?

HANG TU DAH KETANDUSAN MODAL POLITIK, MAI NAK SAMSENG TAIK KUCING JUAH PULAK DGN MODAL “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI BUSUK HANG LAGI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:37 am
Reply to  Anonymous

BILA PANTUN CINTA AKU KARANG, HAI TERJAH SERANG.

BILA AKU BUAT PANTUN NASIHAT, HANG KATA AKU JAHAT.

LA NI AKU KOMEN POLITIK, HAL PERIBADI PULAK HANG KRITIK.

HANG MMG TAK ADA “WISENESS” LAH BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI.

AKU DAH “MANGLI” DGN PERANGAI MONYET🐒 ANJING🐕 BABI🐒 HANG TU!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:39 am
Reply to  Anonymous

HANG TAU KA, APA NATANG “WISENESS” DAN “MANGLI” TU, HA BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI).

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:44 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Binatang TN Anjing Jalang msih perangai Yahudi
Orang komen politik, anjing gila tu terjah peribadi
Anak haram tu, serupa dgn keling tua mabuk todi
Mmg babi munafiq ni, di neraka nanti kekal abadi
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
ðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”ĨðŸ”Ĩ
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:49 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

MAKIN JELAS KEJAHATAN & KEMUNAFIQAN BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU.

DIA TETAP NAK CARI PASAL DGN KEJORA WALAU PUN KEJORA KOMEN IKUT POST DAN TAK GANGGU DIA.

MMG ANJING🐕 JALANG ANAK HARAM TU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI SINI SELAGI DIA TAK BUANG DENGKI DENDAM DAN CUCI KEKOTORAN TAIK BABI BUSUK DI HATINYA TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:59 am
Reply to  Anonymous

TN ANJING🐕 JALANG 6:15 AM,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Hoi TN Anjing Jalang hati busuk yg asyik dngki iri
Komen tlong ikut tajuk post yg En Shahbudin beri
Tajuk skrg ni, ‘Perlantikan Timb. Perdana Menteri’
Kita ada TPM baru dari Umno, D.Seri Ismail Sabri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:55 am
Reply to  Anonymous

KOMEN BLOG POST LAH, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

IKUT NORMS OF BLOGGING BEHAVIOUR, JANGAN IKUT LAW OF THE JUNGLE HANG TUH. BIKIN HANG AMAT BODOH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:59 am
Reply to  Anonymous

HANG APA TAU … HANG JENIS PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER.

DAH NYATA SEMUA ORANG BLOGGING IKUT BLOG POST, HANG IKUT KEPALA BAPAK HANG. MANA BOLEH.

BE A USEFUL AND ORDERLY MEMBER OF THIS BLOG LAH. DON’T TERRORIZE, BECOME A BASTARD AND A GANGSTER HERE.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:00 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:02 am
Reply to  Anonymous

BILA KENA MAKI AND CARUT, NOW LET’S WATCH BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MELOMPAT LOMPAT, TEARING HIS HAIR, HIS SHIRT AND HIS BALLS.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 6:52 am
Reply to  Anonymous

Oooooo hangpa Wak Gontol Kejora Kojolla otak jenis kepala butuh. Padan lah.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:03 am
Reply to  Anonymous

TN Ajing 🐕 Jalang Anak Haram 6:52/6:55/6:59 AM,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Hoi TN Anjing Jalang hati busuk yg asyik dngki iri
Komen tlong ikut tajuk post yg En Shahbudin beri
Tajuk skrg ni, ‘Perlantikan Timb. Perdana Menteri’
Kita ada TPM baru dari Umno, D.Seri Ismail Sabri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:07 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

JUST TO REMIND YOU AGAIN & AGAINâ€Ķ

SELAGI MANA KAU TAK CUCI DAKI & KEKOTORAN BUSUK DI HATI KAU ITU, KAU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI BLOG INI WAHAI BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:09 am
Reply to  Anonymous

HYPOCRITE EVIL😈 BLOODY IDIOT TN.

SORRY TO KEEP ON TELLING YOU AGAIN AND AGAIN, HYPOCRITE EVIL😈NEK TN.

YOU DON’T HAVE ENOUGH “WISENESS” TO SURVIVE PROPERLY & PEACEFULLY IN THIS BLOG, WHAT MORE TO EXCELLâ€Ķ

BUT YOU’RE VERY WELL EQUIPPED WITH “IDIOCY” THAT WILL KEEP YOU TO BE GREAT AND GRAND HERE AS AN ENTERTAINING CLOWNðŸĪĄâ€Ķ

KAH KAH KAH.

P/S:

But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:10 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike Nek TN, who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:12 am
Reply to  Anonymous

Errata:

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike idiot TN who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:13 am
Reply to  Anonymous

DEAR READERS & FRIENDS,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old Nek TN, is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:14 am
Reply to  Anonymous

EVIL😈 BLOODY IDIOT TN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Now it’s the time..throw away your shyness
Prove to readers, that you have “WISENESS’!
Reply my ‘pantuns’, readers want to witness
Otherwise you just mind your own business
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KAH KAH KAH KAH KH KAH KAH KAH KAH
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

P/S:

But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (10 MILLION TIMES)

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 7:14 am
Reply to  Anonymous

KOMEN IKUT TAJUK POS “?

BILA KAMU MENGARUT, MELALUT DAN PADA MASA2 NYA MENCARUT, THE SKY IS THE LIMIT IN WALLOPING, WHACKING AND BLUNDERBUSS-ING YOU, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:38 am
Reply to  Anonymous

KOMEN IKUT TAJUK POS YER BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

BILA KAMU MENGARUT, MELALUT DAN PADA MASA2 NYA MENCARUT, THE SKY IS THE LIMIT IN WALLOPING, WHACKING, BLUNDERBUSS-ING AND KICKING YOUR BUTTOCK, BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 8:42 am
Reply to  Anonymous

YOU DON’T HAVE ENOUGH “WISENESS” TO BE IN HERE, “BINATANG PENYANGAK DUNGU ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖”!

But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (10 MILLION TIMES)

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 1:04 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Tak kan jalan lah dakyah, yg Budin cuba nak kilas
DS Ismail naik TPM tu mmg perlantikan yg ikhlas
Mungkin jasa Umno kt dia, PM kita ingin nk balas
Lgi pun tugas bela Melayu hnya Umno bleh galas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 12:56 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
PM kita skrg ini, dahulu asal dari parti Umno juga
Dia pun tau..nasib Melayu, hanya Umno bleh jaga
Perlantikan DS Imail jadi TPM mmg sgt berharga
Melayu/Umno kembali ke persada..kita rasa lega
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 12:45 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ternyata yg PM kita tu, perancangannya sgt bijak
Dia ambil iktibar dari kerajaan PH yg macm rojak
Juga dia tk rela, klau nanti bangsa Melayu dipijak
Dgn sebab itulah, Umno dia usahakan bagi lonjak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 12:37 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ternyata yang PM kita, sgt bijak dia punya minda
Dia tak nak jadi mcm PH, bila Melayu dipersenda
Maka dilonjakkannya Umno untk naik ke persada
Macai2 PejuWang sekadar sebak mengurut dada
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 12:28 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
PM kita, dh buat paling baik, punya pertimbangan
Kepada org2 Melayu..ini, bagai satu kemenangan
Buat D.S. Ismail Sabri, rakyat tabik angkat tangan
Macai2 Peju-Wang pula, psti airmata berlinangan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 12:14 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Hari ini..kita Melayu patut bersyukur dan gembira
TPM UMNO, Melayu akan kembali, kuasai negara
Peju-Wang pulak, boleh tempah ‘nisan’ utk pusara
Macai2, pastinya ramai tergaru terloncat spt kera
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 11:53 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mmg lah perlantikan DS Ismail pilihan yang tepat
Bersyukur kita Melayu TPM dari Umno kita dapat
Dgn itu Melayu akan kembali berkuasa dgn cepat
Macai2 Peju-Wang, mesti tergaru-garu melompat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 11:45 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Kejora ingin mohon maaf, menyusun sepuluh jari
Ia nya berkaitan komen2 di bawah, yg Kejora beri
Tersilap Kejora, pasal darjat pangkat Ismail Sabri
Sebenarnya, TPM baru kita tu pangkat Datuk Seri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 11:38 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Datok Ismail Sabri naik, bukan lah UMNO merayu
Tapi sbb PM nk kesinambungan kerajaan Melayu
Macai2 Peju-Wang, dh tentu le sedih berhati sayu
Sebab tak lama lagi dah, parti tu nak terkulai layu
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 11:24 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
TSMY mahukan, nasib orang Melayu, jadi terbela
Sebab itu dia rancang supaya Umno naik semula
Macai2 Peju-Wang masing2 pasti ler garu kepala
Mesti ramai yang tercungap-cungap nafas dihela
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 11:12 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Terima kasih TSMY, kerna kat Umno beri peluang
Utk Umno kembali ke persada, kini terbuka ruang
Sekali gus, ia akan menutup pintu kem PejuWang
Mengelupor habis le, macai2 bernafsu BeruWang
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:44 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kpd rakan2 tak kira haluan kanan atau haluan kiri
Komen tlong ikut tajuk post yg En Shahbudin beri
Tajuk skrg ni, ‘Perlantikan Timb. Perdana Menteri’
Kita ada TPM baru dari Umno, Datuk Ismail Sabri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:32 pm

MANA ABANG KEJORA PERGI NI HAH
JANGGAN2 TENGAH MOP LANTAI
DINDA NAK KE PANTUN BUNGA,CEPATLAH
TENGAH RILEK NI.SANTAI-SANTAI

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
Dinda teguh menunggu.Cayang abangâ€Ķâ€Ķ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:37 pm
Reply to  Anonymous

TARO DAH MARAH KAT BAWAH TU BANG
DIA DAH JADI TYSON GIGIT TELINGA
KENAPA PERKARA LAIN PULAK SEMBANG
BUATLA KAT DINDA PANTUN BUNGA

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:51 pm
Reply to  Anonymous

BG RIANI AUW AUW 10:32 PM,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kpda Bg Riani @ Kera Kongkang, puak haluan kiri
Komen tlong ikut tajuk post yg En Shahbudin beri
Tajuk skrg ni, ‘Perlantikan Timb. Perdana Menteri’
Kita ada TPM baru dari Umno, Datuk Ismail Sabri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

QAnon
QAnon
7 July 2021 10:26 pm

Kalau PM tersepit yg bos ko pulak macam mana sekarang budin? Bukan kah harapan makin pudar? Ko kata lantikan tak ikhlas, cuba tanya diri ko secara ikhlas dlm hati, yang ko buat kerja nak hasut emno tinggalkan PN tu ikhlas ke? Yg ko buat kerja menulis jadi propagandis ni ikhlas ke? Cuba tanya diri sendiri. Jangan cepat meludah takut terpaksa jilat sendiri nanti. Dulu ko tak ingat ke mengutuk si Bossku dan si Jahit tu siang dan malam? Ko tak kenyang ke sekarang jilat balik ludah ko atas apa yg ditulis sebelum ini atas mereka? Adoiiiiiâ€Ķ.budin budin apa nak jadi… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:21 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kepada Umno, TS Mahiaddin sandarkan harapan
Maka akn semakin kuat lah PN di masa hadapan
Manakala “Peju-Wang”, boleh siapkan kain kapan
Macai2 pula, ‘Panji Hitam’ boleh lipat dan simpan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:12 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Datok Ismail Sabri, akan jadi ‘orang No 2’ bertitah
UMNO akan beransur-ansur, kembali memerintah
Manakala PejuWang, ‘slow-slow’ sayap akn patah
Macai2 dh tentu geram, mengelupor dan melatah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:08 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
TSMY memang boleh lihat jauh dan berwawasan
Dia tahu yg Umno parti yg cekap dlm pengurusan
Tentu Atok dan Boboi, kini tersedu dalm tangisan
Macai2 Peju-Wang agak nya ramai yang pengsan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 9:48 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Rakyat jelata semua, berasa gembira dan terharu
Dripada Umno, kita dapat timbalan PM yang baru
Tahniah Datok Ismail.Sabri..orang no 2 dlm ‘crew’
Macai2 PejuWang nafsu BeruWang psti cemburu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 9:32 pm

MANA ABANG KEJORA PERGI NI HAH
JANGGAN2 TENGAH MOP LANTAI
DINDA NAK KE PANTUN BUNGA,CEPATLAH
TENGAH RILEK NI.SANTAI-SANTAI

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Dinda teguh menunggu.Cayang abang…….

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 9:36 pm
Reply to  Anonymous

pergi naik dahan tanpa seurat benang
ibu burung tempua terpa ingatkan sarang
tekejot wak,jatuh sungai tak tau berenang
terpecik air ke muka,Pak Leman berang

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 9:37 pm
Reply to  Anonymous

Hoiiii anon kat atas,bisinglah

nanti polis blok awww..awww datang kang!!!

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 9:40 pm
Reply to  Anonymous

polis yang pakai gari bunga tu ka?

kah kah kah

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 12:01 am
Reply to  Anonymous

BG RIANI AUW AUW 9:37 PM,

Buka polis blok lah, tapi polis ‘blog’, yg suka kawal sana sini nak buat blog ini jadi harta kepala butuh pak dia tuh…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 July 2021 1:16 am
Reply to  Anonymous

Errata (12:01 am):

Bukan polis blok lah,…

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:29 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kebodohan Kera Kongkang ni bila dpt nk dihapus
Asyik saja..merapu & mengarut tak ikut tajuk pos
Apa Bg Riani @ Kera ini sengaja nk cari mampos?
Bukan ke perkara ini pantang bagi Nek menopos?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

Taro
Taro
7 July 2021 9:54 pm
Reply to  Anonymous

PERGI MAMPOOOOOOSSSS LAG DENGAN KAU.
SUHU POLITIK TENGAH PANAS, KAU PULAK BERBUAL PUKI LEBAR.
MAK KAU PUNYA PUKI BERLENDIR SEMASA BERANAK KAN KAU
SIIIIIAAAAAALLLLLL

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 10:47 pm
Reply to  Taro

Apahal yg korang dok cakap pasal polis kat asat tuh?

Polis pun asyik cabut lari je kena luku kepala, dek nak buat blog ini harta kepala butuh pak dia!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
7 July 2021 11:01 pm
Reply to  Taro

Bro Taro 9:54 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kera Kongkang tu mcm anjing jer mundar mandir
Bodoh Kera Kongkang itu, serupa dgn Pak Pandir
Nak merapu, kat blog politik, baik tak payah hadir
Elok sgt lah Bro Taro kata..puki mak dia berlendir
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ