PRESIDEN UMNO TANYA LASKAR MAYA PN, TAK RASA BERSALAHKAH PERTAHAN KERAJAAN GAGAL?

Saya menyeru kepada pasukan-pasukan siber di sebelah sana berhentilah.

Apakah anda tidak rasa bersalah mempertahankan sebuah kegagalan berterusan?

Adakah anda langsung tiada “empathy” terhadap rakyat yang sedang dihimpit kesengsaraan?

Apakah anda tidak berasa bimbang negara seakan-akan di landasan yang tersasar?

Tetapi saya percaya dalam sanubari anda tahu keadaan rakyat. Keadaan negara ketika ini.

Rakyat adalah saudara mara, rakan-rakan, jiran tetangga anda. Malaysia tanah air anda.

Selamilah denyut nadi rakyat, rintihan, keluhan, penderitaan dan kerisauan mereka.

Dalam keadaan sekarang rakyat adalah keutamaan. Negara masa depan bersama.

Jangan lupa ada sebahagian anggota masyarakat kita tidak ‘bermazhab’ politik.

Mereka hanya mahu hidup selesa di sisi keluarga. Fikirkan tentang mereka juga.

Dan kerana itu saya dan UMNO akan terus menyuarakan kepentingan rakyat serta negara.

AHMAD ZAHID HAMIDI

Presiden UMNO.

Updated: 4 July 2021 — 5:46 pm

93 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWARp IP

  RAKYAT HANYA SOKONG PEJUANG HUDUD
  .. RAKYAT DAH BOSAN DENGAN SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO……..

  UMNO DAH TERSEPIT BUAT APA PUN TAK JADI………..

  Lagi bukti PH/DAP bermulut lebar. Masalah vaksin di S’ngor pula………..

  1. Kerajaan bantu Selangor percepatkan pemberian vaksin
  KUALA TERENGGANU: Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI), dengan kerjasama Jawatankuasa Petugas Khas Imunisasi Covid-19 (CITF) sedang berusaha menambah Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Mega khususnya di Selangor.

  Timbalan Menteri MOSTI, Dato’ Ahmad Amzad Hashim berkata, kerajaan bimbang dengan peningkatan penularan kes harian pandemik Covid-19, terutama di Selangor, Negeri Sembilan dan Lembah Kelang (Kuala Lumpur).

  Menurutnya, kerajaan dan agensi berkenaan akan berusaha membantu Selangor dengan mempercepatkan pemberian vaksin kepada rakyat di negeri ini.

  “Kita (kerajaan) tetap bantu Selangor yang sepatutnya ini diusahakan oleh kerajaan Selangor. Kita buka lebih banyak PPV Mega supaya lebih banyak suntikan harian.

  “Dalam masa sama, kita tambah lagi bekalan vaksin kepada mereka dan untuk bulan Julai ini, kita telah peruntukan sebanyak lebih 4 juta dos kepada Selangor. Jika dibanding dengan negeri-negeri lain ini 10 kali ganda lebih banyak,” ujarnya.

  Beliau berkata demikian kepada media selepas merasmikan gimik Pelancaran Agihan Sumbangan PKP 3.0 Pelan Pemulihan Negara (PPN) di Masjid Al-Hijrah Flat Projek Perumahan Rakyat (PPR) Padang Hiliran, Dewan Undangan Negeri (DUN) Bandar, Kuala Terengganu, hari ini.

  Sehubungan itu, Dato’ Amzad berharap agar kerajaan Selangor akan dapat mencapai kadar suntikan hariannya yang lebih baik selepas ini.

  “Semalam, kami dimaklumkan buat kali pertama Selangor mencatat suntikan harian agak tinggi iaitu 50,000 lebih dan sebelum itu dalam lingkungan 40,000 lebih sahaja.

  “Walaupun ada dakwaan daripada Exco Kesihatan Awam, Perpaduan, Pembangunan Wanita dan Keluarga Negeri Selangor, sebelum ini dia (Dr Siti Mariah) kata boleh buat suntikan 80,000 lebih sehari. Kita tetap bantu Selangor,” jelasnya.

  Menurutnya, Jawatankuasa Khas Imunisasi Covid-19 itu akan memberi tumpuan bagi meningkatkan kadar vaksinasi di Selangor dengan segera.

  Sebelum ini, beliau yang juga Ahli Parlimen Kuala Terengganu mendakwa kerajaan telah menyerahkan bekalan yang banyak kepada Selangor tetapi kadar pemberian vaksin di negeri sangat rendah.

  “Kita (kerajaan) hantar banyak vaksin tetapi (mereka) tak guna habis. Ketika Terengganu mencatat kadar penggunaan vaksin yang tinggi 96 peratus (tapi) negeri Selangor, cuma 62 peratus.

  “Kita hantar 800,000 dos vaksin tapi dia (Selangor) pakai 500,000 sahaja dan 300,000 lagi disimpan, belum pakai,” ujarnya.

  Ketika ditanya polemik kononnya berlaku kekurangan vaksin di Selangor, kata Dato’ Amzad, kerajaan Persekutuan tidak pernah mendiskriminasikan mana-mana negeri dalam agihan vaksin.

  “Sebab, bila berlaku kes Covid-19 ini bukan masalah di Selangor sahaja. Selangor dan Lembah Kelang adalah pusat penularan Covid-19.

  “Apabila berlaku di Selangor, ianya akan merebak ke negeri lain pula. Oleh kerana itu, kita perlu beri tumpuan di kawasan wabak. Sebab itu kita memperkenalkan fasa kawalan wabak.

  “Kita menyegerakan program kerjasama antara CITF dengan MITI (Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri), untuk membolehkan dibuka lebih banyak program PPV Industri,” tegasnya.

  Harakah dimaklumkan, kes harian Covid-19 hari ini masih tinggi mencecah angka 6,658 kes dan Selangor mendahului negeri-negeri lain dengan 3,047 kes positif, diikuti Negeri Sembilan 699 kes dan Kuala Lumpur sebanyak 616 kes.

  Seterusnya, Johor (414 kes), Sarawak (361 kes), Melaka (345 kes), Sabah (322 kes), Pahang (200 kes), Kedah (145 kes), Pulau Pinang (142 kes), Labuan (108 kes) dan Perak (101 kes).

  Selepas itu, Dato’ Amzad turut meninjau Program Outreach Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Masjid di Sekolah Menengah Imtiaz Yayasan Terengganu (KOSPINT), Kampung Banggol Mempelam, Serada, Dewan Undangan Negeri (DUN) Alor Limbat, Marang.

  Hadir sama, Ahli dewan Undangan Negeri (ADUN) Alor Limbat, Ustaz Ariffin Deraman, Pengerusi Pertubuhan Amal Perubatan Ibnu Sina Malaysia (PAPISMA) Terengganu, Dr Muhammad Zuraizi Jaafar, Pegawai CITF, Chua Yong Wei dan Pengetua Imtiaz KOSPINT, Md Imran Md Nor. – HARAKAHDAILY 3/7/2021

  2. Cukup-cukuplah bermain politik di Selangor

  BERITA Harian 19 Mei 2021 melaporkan:

  Sementara itu, Pengerusi Pasukan Khas COVID-19 Selangor, Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad memaklumkan PKP tidak perlu dilaksanakan berikutan kadar kebolehjangkitan masih rendah berbanding negeri lain iaitu Kelantan dan Pahang.

  Katanya, pasukannya dan Kerajaan Selangor berada dalam tahap baik menguruskan wabak berkenaan. Pelaksanaan PKP secara menyeluruh juga akan menjejaskan ekonomi negeri terutamanya peniaga kecil.

  Itu laporan sebulan lebih yang lalu, kini 2 Julai 2021. Semalam sahaja Selangor mencatatkan 2,885 kes baru iaitu yang tertinggi dalam negara sehingga menjadi penyumbang besar kepada kes jangkitan baru seluruh negara. Akibatnya Kerajaan Persekutuan terpaksa isytiharkan PKPD selama 14 hari di sebahagian besar Selangor.

  Mengapa sebelum ini Kerajaan Negeri cukup pasif dan memilih-milih untuk bekerjasama dengan Kerajaan Persekutuan? Mungkinkah kerana taksub bermain politik? Rakyat sedang menderita mereka asyik berpolitik.

  Sebulan lebih lalu bekas Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly (PAN) mendakwa pasukannya dengan Kerajaan Negeri sedang menguruskan wabak itu dengan cukup baik di Selangor. Hari ini apa jadi? Apa sebenarnya kerja Pasukan Khas ini?

  Kenapa Kerajaan Negeri tidak mengusulkan agar Selangor di‘lockdown’ seawal bulan lepas? Kenapa tidak dengan kedudukan kewangan yang banyak didirikan PPV di setiap 56 DUN dan 22 kerusi Parlimen bagi mempercepatkan proses vaksinasi dalam negeri?

  Ini tidak bila diberi vaksin dari Pusat banyak tidak dapat digunakan kerana tidak cukup kemudahan, kenapa tidak didirikan kemudahan? Kenapa pihak berkuasa negeri tidak mengambil inisiatif memeriksa kilang-kilang yang beroperasi tanpa kebenaran? Mereka punya pasukan penguatkuasa yang besar di setiap PBT yang sebahagiannya punya kedudukan kewangan yang besar.

  Terbukti Selangor bawah PH lebih gemar bermain politik. 19 Mei lalu mereka menuding jari kepada angka besar jangkitan di negeri lain dan disebut ketika itu Pahang dan Kelantan. Hari ini Pahang cuma 195 kes dan Kelantan 108 sedang Selangor 2,885 kes!

  Cukup-cukuplah bermain politik dan menyalahkan orang lain dalam keadaan rakyat sedang susah. Jika Pasukan Khas ini gagal maka bubarkanlah sahaja. Jika Kerajaan Negeri gagal maka serah sahaja segala-galanya ke MKN. Rakyat Selangor mahu jaminan keselamatan dan keluar dari pandemik ini agar dapat hidup kembali normal. Jangan gadaikan masa depan mereka kerana sibuk bermain politik.

  ROSLAN SHAHIR MOHD SHAHIR – HARAKAHDAILY 2/7/2021

  Komen Weblog Ibnu Hasyim: Lagi bukti pemimpin PH/DAP bermulut lebar.

  Biasalah! Begitulah carafikir kepala-otak DAP. Ertinya, PH masih di peringkat ‘cakap kosong’ tiada tindakan apa-apa demi kepentingan rakyat tertindas. Perkenalkan tradisi lapok di bawah tempurung PH ‘cakap besar’ babi pun boleh terbang. Nak selesaikan masalah babi Pulau Pinang, terowong, nelayan dan kambus laut pun bertahun-tahun tak selesai lagi.

  Waktu berkuasa 22 bulan, kokoknya saja berderai-derai menjajakan hutang, cari derma dan pinjaman sana-sini. Bahkan sampai guna bapok/wanita jaja tabung derma. Mungkin guna tabung tin milo lagi mulia. Sekarang apa jadi duit itu? Duit pinjaman luar negara, tapak peniaga Jalan Masjid India contoh kecilnya, mana? Dan banyak lagi.

  Kini, kerajaan terpaksa bantu Selangor percepatkan pemberian vaksin. Mana, cakap berdegar-degar sebelumnya?

  Kita tunggu lagi, yang kokoknya berderai, apakah ekornya akan berulat bergelumang tahi? Itulah tradisi DAP/PH..

 2. RAKAN2 BLOG SEKALIAN, BUKANKAH BETUL, PANTUN DARI KEJORA TADI TU?:

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Komen dgn elok jgn kacau org itu yg dikehendaki
   Buanglah dari diri kita dendam dan hasad dengki
   Cuci lah, dari hati kita, segala kekotoran dan daki
   Tak bawa ke mana, hujah klau cercaan caci maki
   Tidak menolong pun keangkuhan yang kita miliki
   Klau diri pempuan, jgn nak terlebih kuat spt lelaki
   Perangai buruk klau ada, blm lewat utk diperbaiki
   Bkn apa, kot teruk ditaji kita terpaksa angkat kaki
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU PENUH DENDAM & HASAD DENGKI, HATI DIA KOTOR PENUH DAKI, TAK KE MANA CERCAAN DIA & CACI MAKI, TAK MENOLONG PUN KEANGKUHAN DIA MILIKI, TAK PADAN PEMPUAN NAK LAGAK LELAKI, PERANGAI BURUK TAK NAK PERBAIKI, AKHIRNYA TERPAKSA ANGKAT KAKI…

    KAH KAH KAH.

 3. RAKAN2 BLOG SEKALIAN, BUKANKAH BETUL, PANTUN KEJORA TADI TU?:

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Komen dari rakan2, memang lah sangat dialu-alu
   Tapi jgn le merapu, smpai org nk baca pun tk lalu
   Jgn asyik terjah org, nak jadi polis atau penghulu
   Klau nak terjah org..bagi diri kita cukup ilmu dulu
   Tak usah pula asyik nak tunjuk kebodohan selalu
   Berubah lah diri, klau asyik kena tibai bertalu-talu
   Bkn apa kot sakit nanti klau kepala kita kena palu
   Megah tk dapat yg dapat tercalar maruah & malu
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU NAK JADI POLIS @ PENGHULU, NAK TERJAH ORG TAK CUKUP ILMU DULU, ASYIK TUNJUK KEBODOHAN SELALU, KENA TIBAI BERTALU-TALU, KEPALA BENJOL KENA PALU, YG DIA DAPAT TERCALAR MARUAH & MALU…

    KAH KAH KAH.

 4. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 !

  KAU TU DAH TERCUNGAP-CUNGAP TERUK DEKAT POST INI.

  MISI KAU NAK JADIKAN BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK KAU, NAMPAKNYA GAGAL.

  BUDIN DAH BUKA POST BARU.

  MUNGKIN KAU NAK CUBA NASIB KAT POST BARU PULAK, MANA TAU!

  KAH KAH KAH.

 5. TERIMA KASIHLAH TN BUDIN KERANA MENGELUARKAN POST BARU.

  LAGI PUN, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU DAH TERCUNGAP-CUNGAP TERUK DEKAT POST INI.

  MISI DIA NAK JADIKAN BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA, NAMPAKNYA GAGAL.

  MUNGKIN DIA NAK CUBA KAT POST BARU PULAK, MANA TAU!

  KAH KAH KAH.

 6. HA HAH HAA.. LAWAK… LAWAK…
  BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 DAH NYANYUK TERUK…

  KEJORA BAWA PANTUN2 INI:

  1. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
   Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
   Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
   Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
   Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
   Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
   Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
   Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Reply

   1. Anonymous
    4 July 2021 9:24 pm
    Reply to Anonymous

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
    Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
    Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
    Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Reply

    1. CUBA TENGOK, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU KATA APA:
     _____________________________________________________
     Anonymous
     5 July 2021 7:48 am
     Reply to Anonymous

     “terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak” –

     Kamu selalu kena terjah ke?

     Biarlah pembaca menghakimkan siapa yang lebih bijak.

     Reply
     _____________________________________________________

     1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 DAH NYANYUK, DIA BUAT TERLEBIH BIJAK & TERJAH KEJORA KERANA KEJORA GUNA PERKATAAN “WISENESS”:

      1. _____________________________________________________
       Anonymous
       19 June 2021 11:15 am
       Reply to Anonymous

       DAMN STUPID WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA’S ENGLISH LANGUAGE IS NOT EVEN FORM 3 STANDARD.

       wiseness KEPALA BAPAK DIA.

       Reply
       _____________________________________________________

       1. KEMAIN “CONFIDENT” LAGI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 yg dungu bengap tapi nak berlagak terlebih bijak tu menengking Kejora dgn angkuh, siap dia kata:
        “DAMN STUPID”, “KEPALA BAPAK” , “ENGLISH TAK SAMPAI LEVEL FORM 3”.

        HA HA HA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 NAK TUNJUK TERLAJAK BIJAK, JADI TERLAJAK BODOH.

        KAH KAH KAH.

        1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU KATA “WISENESS” TAK UJUD DLM BI, SEDANGKAN DEFINISI PERKATAAN ITU ADA DLM WEBSTER’S DICTIONARY & THESAURUS:
         _____________________________________________________

         1. Wiseness
          Webster’s 1913 Dictionary

          Wise´ness
          n. 1. Wisdom.
          WordNet Dictionary
          Noun 1. wiseness – the quality of being prudent and sensible
          Synonyms: soundness, wisdom
          2. wiseness – the trait of utilizing knowledge and experience with common sense and insight

          Synonyms: wisdom

          Related Words
          advisability, good, goodness, reasonableness, soundness, wisdom
          _____________________________________________________

          1. wiseness

           Also found in: Thesaurus, Medical, Idioms, Encyclopedia.

           wise 1

           (wīz)

           adj. wis·er, wis·est

           1. Having the ability to discern or judge what is true, right, or lasting; sagacious: a wise leader.

           …continue/…

          2. …/continuation…

           2.

           a. Exhibiting common sense; prudent: a wise decision.

           b. Shrewd; crafty: made a wise move selling the house when he did.

           3. Provided with information; informed. Often used with to: I’m wise to your tricks. We were none the wiser after reading the report.

           4. Slang Rude and disrespectful; impudent.

           Phrasal Verb:

           wise up Slang

           To make or become aware, informed, or sophisticated.

          3. _____________________________________________________

           KALAU ADA DEFINISI DLM WEBSTER’S DICTIONARY & THESAURUS TU, MAKNANYA PERKATAAN “WISENESS” ITU DIIKTIRAF ADA DLM BI.

           TAK KAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 DUNGU OTAK TAIK BABI TU LEBIH HEBAT DARI WEBSTER’S DICTIONARY & THESAURUS TU?

           KAH KAH KAH.

          4. SEKARANG,

           SIAPA YG “DAMN STUPID”?

           “KEPALA BAPAK” SIAPA?

           SIAPA YG “ENGLISH LEVEL TAK SAMPAI FORM 3”?

           “Biarlah pembaca menghakimkan siapa yang lebih bijak”

           KAH KAH KAH.

 7. HA HAH HAA… LAWAK … LAWAK…

  KAT BAWAH NUH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 MENGAKU DIA NAK JADI POLIS KAT BLOG INI:

  1. _____________________________________________________
   Anonymous
   5 July 2021 7:52 am
   Reply to Anonymous

   Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

   Komen blog post ajer ler.

   Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

   Nak nentukan peserta komen berpatutan.

   Reply
   _____________________________________________________

   1. INI PULA RESPON DARI KEJORA:

    Anonymous
    5 July 2021 9:56 am
    Reply to Anonymous

    Aku pulak suka luku kepala dan terajang pollis kat blog ini wahai BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 oi…

    KAH KAH KAH.

    Reply

    1. JANGAN HARAP LE BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TU NAK JADI PENGHULU ATAU POLIS NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA, SELAGI KEJORA ADA KAT SINI!

     ANAK HARAM ANJING JALANG TU DAPAT PENERAJANG LAGI, ADA LER…

     KAH KAH KAH.

 8. Nazlan said he was prepared to try a new government, WHAT………………..
  BY TRIAL & ERROR?
  Previous PH administration under Dr Mahathir has failed, WAS IT REALLY TRUE?
  The current PN government under Muhyiddin Yassin, BOMBARDED BY HIS DETRACTOR
  Has not been successful in helping the people, AND YOU THINK UMNO COULD DO?

  To this MP, I have this advice for you to think rationally
  It is easy than done and need good brainy thinkers
  Pandemic, economic uncertainties are no ordinary
  So would be social, political and educational matters

 9. Umno supreme council leader Mohd Razlan Rafii
  Noted Muhyiddin’s health and suggested
  That he hands over power to Umno, JUST SIMPLY?
  A clear indiction of power crazy and corrupted

  This is an example of an MTU controlled by Zahid and misled
  During the height of 1MDB scandal blown in the open
  PM’s infirmity, Razlan asked for power to be transferred
  Thought political manouvres are played by childen

  Gila kuasa dan gila pangkat
  Masing-masing tunjuk kuat
  Namun apabila kuasa dapat
  Kerja habuk, satu pun tak buat

 10. Kerajaan gagal atau tidak hanya persepsi kaum2 politik. Pendapat puak2 lawan mesti lah bertentangan.

  Selagi tidak sebut kriteria yang digunakan bagi menilaikan nya, tak boleh dianggap pendapat sesiapa itu betul atau tidak.

 11. Prophet of doom I must declare I am not
  I believe in one and only Almighty God
  Zahid’s deeds in corruption is too big to ignore
  He is now reaping what he had sown before

  Feeling guilty is what YOU should never give a miss
  Wiith major Umno MTUs, YOU gave Najib a dismiss
  When Najib clearly committed one of world”s biggest scandals
  YOU lied on prince’s donation and even lying to your cabals

  Now YOU have the chick to condemn PN’s cybertroopers
  When YOU and your propagandist throw daily lies in the open
  Being apolitical I have only one cinclusion to draw
  Karma at work , YOU may not see now but may be tomorrow

  1. Errata

   When YOU and your propagandist throw daily lies as litters

  2. Down with liars.

   Down with propagandists.

 12. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Komen dari rakan2, memang lah sangat dialu-alu
  Tapi jgn le merapu, smpai org nk baca pun tk lalu
  Jgn asyik terjah org, nak jadi polis atau penghulu
  Klau nak terjah org..bagi diri kita cukup ilmu dulu
  Tak usah pula asyik nak tunjuk kebodohan selalu
  Berubah lah diri, klau asyik kena tibai bertalu-talu
  Bkn apa kot sakit nanti klau kepala kita kena palu
  Megah tk dapat yg dapat tercalar maruah & malu
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Merayu kpd rakan2 blog jangan nak jadi polis atau pnghulu

   Sebab dia yang nak kan jawatan2 itu

   Biadab dan tak sopan Wak Gontol Kejora Kojolla nih

   1. Merayu satu hal.

    Kasi warning pulak tuh.

    “nanti klau kepala kita kena palu
    Megah tk dapat yg dapat tercalar maruah & malu,” kata dia.

    Tak sopan betul.

    1. Terasa ker BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

     Orang lain tak ada terasa pun.
     Binatang anjing jalang anak haram KURANG AJAR BIADAB sekor ni je kalut sebab dia yg berhajat sgt nak jadi penghulu, nak buat blog ini HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA.

     Dia pun tahu kepala dia akan dipalu & dapat malu.

     KAH KAH KAH.

     1. Hahaha padan muka anjing jalang anak haram tu,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Padan muka, anjing jalang yang tak mandi hadas
      Mulut anjing tua ni busuk, srupa mangkuk tandas
      Anjing tua tu, dah kena jerat Kejora yg membidas
      Dia udah makan cili tentu sekali lah terasa pedas
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 13. With Umno’s implosion, Zahid has no choice but to work with Anwar to get him off his current mess.

  But Anwar’s own party has its own party infighting edoecially amongst youth top leaders. And Anwar is thr boy who cried wolf, not once but certainly more than two. PM seat is Anwar’s elusive dream that makes Anwar becoming delusive.

  1. Anwar cannot be PM. He is an ex-sodomy convict.

   No convict has become leader of a country in the past.

   1. Maybe, except in banana republics. Or the likes of them.

   2. I strongly agree as a voter, a muslim in a muslim nation

 14. Abg jdi terbangun, kerna mlm tadi awal kelelapan
  Diusik juga mimpi, yg menyelit, di bantal dakapan
  Hiba lara kesepian tidak le lagi menjadi santapan
  Kerna abg ada”Bawalah Daku Pergi” buat tatapan

  LAGU – BAWALAH DAKU PERGI
  PENYANYI – ANITA SARAWAK
  KARAOKE – https://youtu.be/AoutqW2h-dM
  LIRIK –

  Rindu rindu daku saat ini
  Ingin jumpa bertegur sapa
  Tiada tiada rasa lebih indah
  Bila engkau tersenyum manja
  Bawalah daku pergi
  Dari gelisah ini
  Bawalah daku pergi
  Dari sepi hati ini
  Bawalah daku pergi
  Setulus hati yang suci
  Bawalah daku pergi
  Biar mati pun ku jalani
  Jauh jauh terasa di hati
  Bila engkau tiada di sini
  Syahdu syahdu ucapan mu kasih
  Tunggu jika dikau mengungkap kata

  1. LEPAS KAWIN RIANI JANGAN BAWAK SUNGAI
   BUATKAN DIA JAMBAN DUDUK ATAU TARIK
   MALULAH ,JIKA DIA TAHU AWAK PUNYA PERANGAI
   DAH DINASIHAT,KAU TAK PERNAH SERIK-SERIK

   KAH KAH KAH

   1. Hai Bg Riani Auw Auw @ Kera Kongkang Bapok 12:50 am,

    AUW… AUW… AUW…

    Bg Riani bagi lagu Anita Sarawak kat Bg Ali yer?
    Bg Riani bukan saja suka guna nama pempuan, lagu pun minat lagu pempuan…

    AUW… AUW…AUW…

    TAK KUASER I TAU…!

    KAH KAH KAH.

    1. Bg Riani Auw Auw @ Kera Kongkang Bapok 12:54 am,

     LEPAS KAWIN BG ALI JANGAN BAWAK SUNGAI
     BUATKAN DIA JAMBAN DEKAT TEPI TELAGA
     MALU BG ALI, JIKATAHU AWAK PUNYA PERANGAI
     DAH BERI NASIHAT, KAU TETAP MUNAFIQ JUGA

     AUW.. AUW.. AUW…
     KAH KAH KAH

     1. EHH.. SILAP LAH BG RIANI…

      MANA BOLEH KAWIN, BG RIANI BUKAN PEMPUAN TAPI JANTAN BAPOK…

      AUW.. AUW.. AUW…

      KORANG DUDUK SERUMAH, BEJUBOR MCM TU SAJA LAH.

      KAH KAH KAH.

      1. Istilah untuk dia orang bukan berjubor.

       Istilah nya ialah perhubungan you do I do basis.

  2. Apasal tulis hal cinta di blog politik nih?

   Dah hilang panduan ke?

   Di kata bodoh, marah.

   Berpatutan lah sikit, woi.

 15. Kisah Hang Jebat ditikam keris Taming Sari.Jebat membalut lukanya dengan kain tirai pintu istana, mengamuk dan membunuh walau lukanya parah.Akhirnya beliau mati di ribaan Tuah.

  Kisah terkini,…………………………………………………………
  Hang Kejora ditikam dengan Keris Taming Riani Sari.
  Dia mengamuk dah 2 hari.Berbeza dengan Jebat,dia membalut
  luka parahnya dengan selendang bercap gambar babi dan anjing.
  Betapa buruk tindakannya.Semasa mengamuk,dikeluarkan isi hatinya yang tersembunyi tetapi orang tahu.Menjerit dengan kata carutan.

  Siapakah RIANI?

  Riani bukan dewi atau gadis,dia adalah sebilah keris yang kau curi dari aku.Dengan keris itulah kamu ditikam .Jangan salahkan orang,jika kamu sendiri yang memuja keris tersebut.

  TOMBANG SIJEBAT KERANA MEMBELA

  TUMBANG SIKOJOLLA KERANA BODOH

  TIKAMAN BATANG MOP PADANYA BIASA

  TIKAMAN KERIS TAMING RIANI SARI,
  TEWAS TERKANGKANG

  1. Hai Bg Riani Auw Auw @ Kera Kongkang Bapok 12:32 am,

   AUW… AUW… AUW…

   Bg Riani kena keris Taming Sari Bg Ali kat lubang jubor, pas tu:
   “Riani menangis tau bila Bg Ali buat kasar tak letak KY jelly”

   TAK KUASER I TAU…!
   KAH KAH KAH.

   1. BG RIANI KAT KOLEJ LRG HJ TAIB KE TU?

    DAH SELESAI KE TESIS BG RIANI KAT LRG HJ TAIB TU?

    MASTERS TENTANG KEBERKESANAN KY JELLY YER…?

    AUW… AUW…AUW…

    TAK KUASER I TAU…!

    KAH KAH KAH.

    1. Siapakah RIANI?

     Riani bukan dewi atau gadis,dia adalah sebilah keris sakti berlekuk.. ehh silap.. bertakuk.. di celah kangkang Bg Ali yg jadi rebutan kau dgn sepupu kau tu.

     Nasib baik aku cepat sedar tak terus memuja, klau tidak lobos le jubor kena keris nala Bg Ali tu.

     AUW.. AUW… AUW…
     TAK KUASER I TAU…!

     KAH KAH KAH .

     1. TOMBANG SI JEBAT KERANA NAK MEMBELA
      TUMBANG BG RIANI KERNA BODOH PAK KADOK
      TIKAMAN BATANG MOP KAT KUBOR MENYULA
      TIKAMAN KERIS TAMING BG ALI,
      TEWAS TERDUDUK

      AUW.. AUW… AUW…
      TAK KUASER I TAU…!

      KAH KAH KAH .

  2. Sedap isi pantun tu, Bang.

   Tapi tak rhyme lah.

 16. KAH KAH KAH

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  Bg Riani @ Kera Kongkang pndai mekap bersolek
  Berjalan pun lembut, ponggong diayak, dan gelek
  Keris bertakuk Bg Ali tu pula..Bg Riani suka belek
  Mkn kesukaan Bg Riani satey anjing & babi golek
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

  🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. WAK MAIN JUDI PAKAU
   MAIN PAKAU DALAM SEMAK
   KALU NAK JUAL HP KAU,
   JANGAT LUPA SAMAK

   DI SEKOLAH DULU KENA KETAMPI
   WAK GONTOL SUKA MENCURI
   BELA BABI PINK DALAM HP
   BABI GEMUK MAKAN BATERI

   HOIIII JOM BGELAK WAK

   KAH KAH KAH KAH

   1. BG RIANI AUW AUW 12:37 AM,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Bg Riani macai Peju-Wang..Atok upah utk melobi!
    Tapi Bg Riani disayangi Bg Ali..dia panggil Combi
    Sbb Bg Riani munafiq bleh ler kwn dgn kafir harbi
    Lps tu..bleh makan satey anjing & panggang babi
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HOIIII JOM BGELAK BG RIANI..
    AUW… AUW… AUW…

    KAH KAH KAH

 17. KAH KAH KAH

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  Bg Riani bapok @ Kera Kongkang lentik pinggang
  Bila berjalan kemain lgi gelek bontot berlenggang
  Dgn pelanggan setia, Bg Ali mmg le tak renggang
  Kegemaran Bg Riani sate anjing & babi panggang
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

  🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 18. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  Bg Riani @ Kera Kongkang tu bapok kepala botak
  Dia cekap mnyamar..melakonkan pelbagai watak
  Munafiq tu macam Mossad Israel dia punya otak
  Dh kawan dgn kafir..anjing babi pun dia melantak
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

  🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 19. TIHE HE HE THE HEHE

  SELALUNYA ORANG CINA BELA BABI KAT LADANG,TAPI ADA SEKOR MELAYU BELA BABI PINK-PINK KAT DALAM HP.NASIB KAU LER WAK

  1. HARI INI BANYAK DIA IKLAN BABI–BABI TU.TUNGGU DIA TERJAH MASUK HOHH HO

   1. BERI LALUAN

    1. PAGI ESOK DIA IKLAN LAGI BABI PINK-PINK,
     DALAM PANTUN BABI PINK-PINK
     ANJING PON ADA
     BOLEH ORDER!!! KAH KAH KAH

     1. 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖

      1. TU ADA BAWA SIKIT NAK BAGI KAT BG RIANI AUW AUW @ KERA KONGKANG BAPOK.

       ANJING TU BG RIANI BUAT SATEY
       BABI TU BG RIANI PANGGANG.

       ORG MUNAFIQ BOLEH MAKAN, SEBAB SAMA TEMPAT NANTI KAT NERAKA MCM ORG KAFIR JUGAK.

       KAH KAH KAH.

       1. Bg Riani tak.berniaga ker mlm ni?

        Hati-hati dgn keris Tamingsari berlekok.. ehh silap, bertakok Bg Ali tu.. nanti:
        “Riani menangis tau masa Bg Ali buat kasar tak letak KY jelly tu”

        AUW… AUW… AUW…
        TAK KUASER I TAU…!

        KAH KAH KAH.

        1. Bg Riani bila nak selesai masters kat Kolej Lrg Hj Taib tu?
         Tesis katanya dah siap.
         Tesis pasal keberkesanan KY jelly yer Bg Riani?

         AUW… AUW… AUW…
         TAK KUASER I TAU…!

         KAH KAH KAH.

         1. KAH KAH KAH

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Bg Riani macai Peju-Wang..Atok upah utk melobi!
          Tapi Bg Riani disayangi Bg Ali..dia panggil Combi
          Sbb Bg Riani munafiq bleh ler kwn dgn kafir harbi
          Lps tu..bleh makan satey anjing & panggang babi
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

          🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Owhh.. tak cukup gelak baris atas.. ulang balik…

           KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Bg Riani macai Peju-Wang..Atok upah utk melobi!
           Tapi Bg Riani disayangi Bg Ali..dia panggil Combi
           Sbb Bg Riani munafiq bleh ler kwn dgn kafir harbi
           Lps tu..bleh makan satey anjing & panggang babi
           🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

           🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 20. Zahid,

  Tak rasa bersalahkah kamu dan MTU bersekongkol dengan Cash is King?

  Tak berasa bersalahkah kamu memfitnah TDM pasal Anak Lelaki Iskandar dsn tuduh dia mudah lupa?

  Tak berasa bersalahkah kamu membohongi penduduk Lahad Datu?

  Tak berasa bersalahkah kamu kes yang dijalankan di mahlamah,bukan satu tapi lebih dari 40 kes?

  Tak berasa bersalahkah kamu berbohong pasal jumpa pak arab yang derma RM2.6 bil pada Cash is King?

  Tak berasa bersalahkah kamu coba guma Anwar untuk elak disumbat dalam Sg Buluh Sanctuay?

  1. zahari bin mahmud

   Jahid ahli perniagaan terkemuka import bangla masuk mlysia hingga rakyat lemas dan rimas..sorang lgi towkay beg mewah birkin,hermes,bijan dan jam tangan mewah2..
   hahaha lau PH perintah lgi gagal,rakyat mntak bantuan tp dibagi guan hen dan teo ni hancing kat sekolah2 cina yg tak dhaif pun tp nk asuh pemikiran komunis jebkat sekolah tuh!

 21. HARI INI TAK ADA PANTUN CINTA DARI KEJORA, OK RAKAN2… TAK ADA RUANG UTK PUAK MUNAFIQ BAKAL AHLI NERAKA NAK TERJAH PASAL TU…

  PANTUN2 YG ADA, SEMUA PANTUN NASIHAT…

  KLAU ADA YG MENERJAH PANTUN NASIHAT MAKNANYA MENTAL & JIWANYA TAK SIHAT, KERANA RASA DIRI TERHALANG DARI BERBUAT JAHAT…

  KAH KAH KAH.

  1. PANTUN NASIHAT ikut tajuk pos ke, Wak Gontol?

   Sentiasa ikut tajuk pos ler supaya ada decorum and decency masa blogging di sini.

   1. Decorum and decency?

    Makna nya, ikut peraturan, ikut mana yang patut dan sesuai.

    Penting – tak lari dari tajuk post. Sekurang kurang nya ada sentuh tajuk atau isi kandungan blog post.

    1. Kau takut dgn pantun nasihat yer BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

     Mcm iblis takut dgn ayat Quran?
     Hang sorang je yg risau dgn pantun nasihat sbb hang nak buat jahat.

     “DECORUM & DECENCY” lubang puki hang!

     KAH KAH KAH.

 22. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Komen dgn elok jgn kacau org itu yg dikehendaki
  Buanglah dari diri kita dendam dan hasad dengki
  Cuci lah, dari hati kita, segala kekotoran dan daki
  Tak bawa ke mana, hujah klau cercaan caci maki
  Tidak menolong pun keangkuhan yang kita miliki
  Klau diri pempuan, jgn nak terlebih kuat spt lelaki
  Perangai buruk klau ada, blm lewat utk diperbaiki
  Bkn apa, kot teruk ditaji kita terpaksa angkat kaki
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Apasal jadi Ustad pulak, Wak Gontol Kejora Kojolla?

   Memantun mantat ler sepuas puas nya, asalkan ikut tajuk post.

   1. Apasal jadi takut dgn nasihat pulak, BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖?

    Membebel ler sepuas puas nya, asalkan ikut tajuk post.

    KAH KAH KAH.

 23. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
  Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
  Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
  Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
  Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
  Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
  Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
  Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
   Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
   Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
   Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak” –

   Kamu selalu kena terjah ke?

   Biarlah pembaca menghakimkan siapa yang lebih bijak.

   1. Yer ler, kena terjah dgn BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 yg dungu bengap tapi nak berlagak terlebih bijak.

    Binatang anak haram anjing jalang dungu siap menengking, cakap “WISENESS” tak ada dlm BI.

    Siap.cakap “DAMN STUPID”, “KEPALA BAPAK” , “ENGLISH TAK SAMPAI LEVEL FORM 3”.

    HA HA HA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 TERLAJAK BODOH.

    KAH KAH KAH.

 24. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Pandai2lah berkomen atau bawak diri dlm majlis
  Org boleh menilai diri kita dari apa yang kita tulis
  Tak usah le dibuat karutan, kalau idea dah muflis
  Atau nak berlagak jerung, sdg diri kita hanya bilis
  Komen biasa dah le, usah jdi penghulu atau polis
  Kalau tak mampu jadi malaikat, jgn pula jadi iblis
  Sampai nasihat & ayat Quran pun, bebal tak kalis
  Bkn le apa..kot kita terpenyek mcm kena lori gilis
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Banyak berkhutbah nampak nya kali ini, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

   Komen blog post ajer ler.

   Aku? Aku hanya nak jadi Polis sikit di sini.

   Nak nentukan peserta komen berpatutan.

   1. Aku pulak suka luku kepala dan terajang pollis kat blog ini wahai BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 oi…

    KAH KAH KAH.

 25. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
  Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
  Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
  Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
  Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
  Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
  Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
  Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
   Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
   Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
   Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Kamu selalu jadi mcm keldai, mcm Pak Kadok ke?

    1. Kamu lah jadi bodoh mcm Pak Kadok wahai BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 oi…

     Kamu kata “WISENESS” tak ada dlm BI.

     Lepas itu kamu jadi KELDAI pulak wahai BINATANG ANAK HARAM TN ANJING🐕 JALANG PUKI LUAS PERANGAI MONYET🐒 MUKA BABI🐖 oi..

     Kamu kata “MANGLI” bahasa Bg Ali.

     KAH KAH KAH

 26. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kejora ingin beri nasihat secara madah gurindam
  Saling berpesan sesama kita dri keturunan Adam
  Nasihat ini, sama-samalah kita ambil dan hadam
  Walaupun bagi sesetengah ia pahit seperti jadam
  Kalau org tampil beri nasihat jgn pula kita godam
  Tak usah lah, simpan hasad & berdengki dendam
  Jika ada, api kejahatan di hati, elok le kita padam
  Kerana di akhirat nanti hanya syurga yg kita idam
  👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

  1. Kejora, tulis komen ikut tajuk post lah.

   Supaya sesiapa yang komenkan kau pun akan berdasarkan tajuk post.

 27. PANTUN NASIHAT DARI KEJORA,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kejora tidak lupa juga persembah pantun nasihat
  Berbicaralah dgn cara beradab matang dan sihat
  Usah berkomen, bentuk provokasi & berniat jahat
  Jgn buat tohmahan atau fitnah dgn tipu muslihat
  👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
  Hendaklah kita selalu dekatkan diri dgn Al-Quran
  Buang je..segala sikap keangkuhan & ketakburan
  Tidak membawa ke mana pun, sikap bebal baran
  Yg paling mmbantu dlm hidup ialah akal & fikiran
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Tentukan kamu ikut ajaran kamu sendiri, wahai Kejora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.