ZAHID HAMIDI SUDAH DIBERI MANDAT, LEBIH BAIK PENENTANGNYA CEPAT2 MASUK BERSATU

Di bawah ini ialah petikan berita daripada portal UMNO Online bertarikh 28 Mac 2021 berhubung ucapan Zahid Hamidi ketika menyampaikan penggulungan dalam penutup PAU2020 di Dewan Merdeka, PWTC.

———————————————————–

Perwakilan telah bersetuju untuk memberikan mandat kepada presiden dan ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO untuk menentukan tarikh penarikan diri parti dari kerajaan Perikatan Nasional (PN), kata Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Menurutnya, sekiranya sebarang ketetapan berkenaan penarikan diri tersebut dilakukan beliau berharap situasi itu mendapat kerjasama daripada pemimpin UMNO yang berada di kabinet dan syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

“Maka kalau dapat difahami bahawa perwakilan telah memberikan mandat kepada presiden dan MKT untuk menentukan bahawa kita boleh menarik diri dari kerajaan PN bila-bila masa.

“Kalau ini menjadi keputusan mereka, saya yakin rakan-rakan terutamanya menteri, timbalan menteri, pengerusi GLC malah seluruh ahli-ahli Parlimen akan 100 peratus akur dengan keputusan parti ini.

“Ertinya kalau menarik diri dan ini merupakan keputusan parti mereka tidak akan gusar untuk meletakkan jawatan demi mematuhi keputusan yang dibuat oleh parti,” katanya.

———————————————————–

Berdasarkan berita di atas, adalah jelas bahawa Presiden dan MT UMNO telah diberi mandat oleh perwakilan PAU2020 untuk menentukan bila waktu yang sesuai untuk UMNO keluar daripada kerajaan.

Ini bermakna, selain PAU2020 telah memuktamadkan putus hubungan dengan Bersatu dalam PRU15 akan datang, penentuan bila UMNO mahu keluar daripada kerajaan PN adalah terletak di tangan Presiden dan MT membuat penentuan.

Dalam bahasa yang mudah, bila waktunya untuk UMNO harus berbuat demikian adalah terserah kepada Presiden dan MT membuat pertimbangan.

Tidak timbul isu bahawa UMNO akan terus berada dalam kerajaan sehingga PRU15 diadakan kerana yang sebetulnya berdasarkan mandat itu, UMNO akan berada dalam kerajaan selagi Presiden dan MT tidak membuat keputusan meninggalkan kerajaan.

Setelah MT membuat ketetapan keluar kerajaan diambil, maka terputuslah hubungan UMNO dengan kerajaan PN dan ia akan menjadi keputusan parti yang mesti dipatuhi oleh semua pemimpin, Ahli Parlimen, Adun dan ahli-ahli di semua peringkat.

Mereka yang enggan patuh kepada keputusan parti boleh memilih sama ada keluar daripada UMNO atau sedia berdepan tindakan disiplin.

Tiada lagi keperluan untuk Zahid Hamidi dan MT mendapat persetujuan Ahli-Ahli Parlimen UMNO sebelum mengambil keputusan membawa keluar parti meninggalkan kerajaan PN.

Dalam keadaan ini, adalah sia-sia saja sebarang usaha sebahagian Ahli Parlimen UMNO, terutama daripada kalangan kluster kabinet yang dilaporkan tidak setuju dengan ura-ura Zahid Hamidi sedang menggerakkan usaha mendapatkan sokongan MT untuk membawa keluar UMNO daripada kerajaan menjelang 1 Ogos depan.

Malam tadi, sebahagian mereka dilaporkan berkumpul mengadakan pertemuan di rumah seorang menteri di Jalan Bellamy, Kuala Lumpur.

Di samping pertemuan bersemuka itu boleh dianggap melanggar SOP PKP, tidakkah mereka sedar perwakilan PAU2020 telah pun memberi mandat yang sah kepada Zahid Hamidi dan juga MT?

Dengan perhimpunan agung adalah kuasa membuat keputusan yang tertinggi sekali dalam parti, tiada apa lagi sebenarnya yang boleh dilakukan oleh penentang-penentang Zahid Hamidi mengubah keadaan.

Tambahan lagi dengan Zahid Hamidi juga telah berjaya memperolehi sokongan majoriti dalam MT untuk menangguhkan pemilihan UMNO selama 18 bulan atau sehingga tahun 2023, ini bererti beliau akan terus kekal memimpin parti sehingga PRU15 diadakan.

Maknanya, watikah calon untuk PRU15 nanti masih lagi perlu ditandatangani oleh Zahid Hamidi.

Untuk itu, mereka yang terus menentang usaha UMNO keluar daripada kerajaan PN boleh dikata akan memiliki nasib yang suram untuk terus dipilih lagi sebagai calon dalam PRU15 akan datang.

Mereka itu bukan saja ingkar kepada keputusan parti, malah boleh ditafsirkan sebagai golongan yang lebih memikirkan nikmat peribadi sebagai menteri dan timbalan menteri berbanding hasrat mengangkat semula matlamat perjuangan parti.

Mereka sebaiknya lebih wajar cepat-cepat-cepat menyertai Bersatu kerana laluan di dalam UMNO untuk terus jadi penentang kepimpinan adalah jalan mati, kalau pun tidak gaung yang menunggu di depan.

Dengan demikian, tiada masalah lagi untuk mereka jika ingin terus menjadi penentang UMNO sekali pun sambil menyokong, mempertahan, membodek dan mengampu Mahiaddin serta kerajaan PN walau setinggi langit sekali pun selepas itu. (ShahbudinHusin 03/07/2021)

Updated: 3 July 2021 — 8:34 pm

153 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWARp IP

  PEJUANG HUDUD MENGALU2KAN SOKONGAN DARI ANDA SEKELIAN TAK KIRA DARI PARTI MANA………

  BERI SOKONGAN PEJUANG HUDUD DENGAN KIBAR BENDERA HITAM ALMAHDI………

  RAKYAT HANYA SOKONG PEJUANG HUDUD
  .. RAKYAT DAH BOSAN DENGAN SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO……..

  UMNO DAH TERSEPIT BUAT APA PUN TAK JADI………..

  Lagi bukti PH/DAP bermulut lebar. Masalah vaksin di S’ngor pula………..

  1. Kerajaan bantu Selangor percepatkan pemberian vaksin
  KUALA TERENGGANU: Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI), dengan kerjasama Jawatankuasa Petugas Khas Imunisasi Covid-19 (CITF) sedang berusaha menambah Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Mega khususnya di Selangor.

  Timbalan Menteri MOSTI, Dato’ Ahmad Amzad Hashim berkata, kerajaan bimbang dengan peningkatan penularan kes harian pandemik Covid-19, terutama di Selangor, Negeri Sembilan dan Lembah Kelang (Kuala Lumpur).

  Menurutnya, kerajaan dan agensi berkenaan akan berusaha membantu Selangor dengan mempercepatkan pemberian vaksin kepada rakyat di negeri ini.

  “Kita (kerajaan) tetap bantu Selangor yang sepatutnya ini diusahakan oleh kerajaan Selangor. Kita buka lebih banyak PPV Mega supaya lebih banyak suntikan harian.

  “Dalam masa sama, kita tambah lagi bekalan vaksin kepada mereka dan untuk bulan Julai ini, kita telah peruntukan sebanyak lebih 4 juta dos kepada Selangor. Jika dibanding dengan negeri-negeri lain ini 10 kali ganda lebih banyak,” ujarnya.

  Beliau berkata demikian kepada media selepas merasmikan gimik Pelancaran Agihan Sumbangan PKP 3.0 Pelan Pemulihan Negara (PPN) di Masjid Al-Hijrah Flat Projek Perumahan Rakyat (PPR) Padang Hiliran, Dewan Undangan Negeri (DUN) Bandar, Kuala Terengganu, hari ini.

  Sehubungan itu, Dato’ Amzad berharap agar kerajaan Selangor akan dapat mencapai kadar suntikan hariannya yang lebih baik selepas ini.

  “Semalam, kami dimaklumkan buat kali pertama Selangor mencatat suntikan harian agak tinggi iaitu 50,000 lebih dan sebelum itu dalam lingkungan 40,000 lebih sahaja.

  “Walaupun ada dakwaan daripada Exco Kesihatan Awam, Perpaduan, Pembangunan Wanita dan Keluarga Negeri Selangor, sebelum ini dia (Dr Siti Mariah) kata boleh buat suntikan 80,000 lebih sehari. Kita tetap bantu Selangor,” jelasnya.

  Menurutnya, Jawatankuasa Khas Imunisasi Covid-19 itu akan memberi tumpuan bagi meningkatkan kadar vaksinasi di Selangor dengan segera.

  Sebelum ini, beliau yang juga Ahli Parlimen Kuala Terengganu mendakwa kerajaan telah menyerahkan bekalan yang banyak kepada Selangor tetapi kadar pemberian vaksin di negeri sangat rendah.

  “Kita (kerajaan) hantar banyak vaksin tetapi (mereka) tak guna habis. Ketika Terengganu mencatat kadar penggunaan vaksin yang tinggi 96 peratus (tapi) negeri Selangor, cuma 62 peratus.

  “Kita hantar 800,000 dos vaksin tapi dia (Selangor) pakai 500,000 sahaja dan 300,000 lagi disimpan, belum pakai,” ujarnya.

  Ketika ditanya polemik kononnya berlaku kekurangan vaksin di Selangor, kata Dato’ Amzad, kerajaan Persekutuan tidak pernah mendiskriminasikan mana-mana negeri dalam agihan vaksin.

  “Sebab, bila berlaku kes Covid-19 ini bukan masalah di Selangor sahaja. Selangor dan Lembah Kelang adalah pusat penularan Covid-19.

  “Apabila berlaku di Selangor, ianya akan merebak ke negeri lain pula. Oleh kerana itu, kita perlu beri tumpuan di kawasan wabak. Sebab itu kita memperkenalkan fasa kawalan wabak.

  “Kita menyegerakan program kerjasama antara CITF dengan MITI (Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri), untuk membolehkan dibuka lebih banyak program PPV Industri,” tegasnya.

  Harakah dimaklumkan, kes harian Covid-19 hari ini masih tinggi mencecah angka 6,658 kes dan Selangor mendahului negeri-negeri lain dengan 3,047 kes positif, diikuti Negeri Sembilan 699 kes dan Kuala Lumpur sebanyak 616 kes.

  Seterusnya, Johor (414 kes), Sarawak (361 kes), Melaka (345 kes), Sabah (322 kes), Pahang (200 kes), Kedah (145 kes), Pulau Pinang (142 kes), Labuan (108 kes) dan Perak (101 kes).

  Selepas itu, Dato’ Amzad turut meninjau Program Outreach Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Masjid di Sekolah Menengah Imtiaz Yayasan Terengganu (KOSPINT), Kampung Banggol Mempelam, Serada, Dewan Undangan Negeri (DUN) Alor Limbat, Marang.

  Hadir sama, Ahli dewan Undangan Negeri (ADUN) Alor Limbat, Ustaz Ariffin Deraman, Pengerusi Pertubuhan Amal Perubatan Ibnu Sina Malaysia (PAPISMA) Terengganu, Dr Muhammad Zuraizi Jaafar, Pegawai CITF, Chua Yong Wei dan Pengetua Imtiaz KOSPINT, Md Imran Md Nor. – HARAKAHDAILY 3/7/2021

  2. Cukup-cukuplah bermain politik di Selangor

  BERITA Harian 19 Mei 2021 melaporkan:

  Sementara itu, Pengerusi Pasukan Khas COVID-19 Selangor, Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad memaklumkan PKP tidak perlu dilaksanakan berikutan kadar kebolehjangkitan masih rendah berbanding negeri lain iaitu Kelantan dan Pahang.

  Katanya, pasukannya dan Kerajaan Selangor berada dalam tahap baik menguruskan wabak berkenaan. Pelaksanaan PKP secara menyeluruh juga akan menjejaskan ekonomi negeri terutamanya peniaga kecil.

  Itu laporan sebulan lebih yang lalu, kini 2 Julai 2021. Semalam sahaja Selangor mencatatkan 2,885 kes baru iaitu yang tertinggi dalam negara sehingga menjadi penyumbang besar kepada kes jangkitan baru seluruh negara. Akibatnya Kerajaan Persekutuan terpaksa isytiharkan PKPD selama 14 hari di sebahagian besar Selangor.

  Mengapa sebelum ini Kerajaan Negeri cukup pasif dan memilih-milih untuk bekerjasama dengan Kerajaan Persekutuan? Mungkinkah kerana taksub bermain politik? Rakyat sedang menderita mereka asyik berpolitik.

  Sebulan lebih lalu bekas Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly (PAN) mendakwa pasukannya dengan Kerajaan Negeri sedang menguruskan wabak itu dengan cukup baik di Selangor. Hari ini apa jadi? Apa sebenarnya kerja Pasukan Khas ini?

  Kenapa Kerajaan Negeri tidak mengusulkan agar Selangor di‘lockdown’ seawal bulan lepas? Kenapa tidak dengan kedudukan kewangan yang banyak didirikan PPV di setiap 56 DUN dan 22 kerusi Parlimen bagi mempercepatkan proses vaksinasi dalam negeri?

  Ini tidak bila diberi vaksin dari Pusat banyak tidak dapat digunakan kerana tidak cukup kemudahan, kenapa tidak didirikan kemudahan? Kenapa pihak berkuasa negeri tidak mengambil inisiatif memeriksa kilang-kilang yang beroperasi tanpa kebenaran? Mereka punya pasukan penguatkuasa yang besar di setiap PBT yang sebahagiannya punya kedudukan kewangan yang besar.

  Terbukti Selangor bawah PH lebih gemar bermain politik. 19 Mei lalu mereka menuding jari kepada angka besar jangkitan di negeri lain dan disebut ketika itu Pahang dan Kelantan. Hari ini Pahang cuma 195 kes dan Kelantan 108 sedang Selangor 2,885 kes!

  Cukup-cukuplah bermain politik dan menyalahkan orang lain dalam keadaan rakyat sedang susah. Jika Pasukan Khas ini gagal maka bubarkanlah sahaja. Jika Kerajaan Negeri gagal maka serah sahaja segala-galanya ke MKN. Rakyat Selangor mahu jaminan keselamatan dan keluar dari pandemik ini agar dapat hidup kembali normal. Jangan gadaikan masa depan mereka kerana sibuk bermain politik.

  ROSLAN SHAHIR MOHD SHAHIR – HARAKAHDAILY 2/7/2021

  Komen Weblog Ibnu Hasyim: Lagi bukti pemimpin PH/DAP bermulut lebar.

  Biasalah! Begitulah carafikir kepala-otak DAP. Ertinya, PH masih di peringkat ‘cakap kosong’ tiada tindakan apa-apa demi kepentingan rakyat tertindas. Perkenalkan tradisi lapok di bawah tempurung PH ‘cakap besar’ babi pun boleh terbang. Nak selesaikan masalah babi Pulau Pinang, terowong, nelayan dan kambus laut pun bertahun-tahun tak selesai lagi.

  Waktu berkuasa 22 bulan, kokoknya saja berderai-derai menjajakan hutang, cari derma dan pinjaman sana-sini. Bahkan sampai guna bapok/wanita jaja tabung derma. Mungkin guna tabung tin milo lagi mulia. Sekarang apa jadi duit itu? Duit pinjaman luar negara, tapak peniaga Jalan Masjid India contoh kecilnya, mana? Dan banyak lagi.

  Kini, kerajaan terpaksa bantu Selangor percepatkan pemberian vaksin. Mana, cakap berdegar-degar sebelumnya?

  Kita tunggu lagi, yang kokoknya berderai, apakah ekornya akan berulat bergelumang tahi? Itulah tradisi DAP/PH..

 2. HAH, SERONOK MEMBALUN MENIBAI MEMBANTAI & MENERAJANG MONYET🐒 BETINA TUA @ BINATANG TN ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS NIH, SAMPAI DIA CABUT LARI..

  SETIAP MASA ANJING JALANG ANAK HARAM TU AKAN DIBANTAI DAN DITERAJANG LAGI.

  DIA TAK BOLEH DIBIARKAN NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA .

  KEJORA AKAN TERUS TERAJANG ANJING JALANG TUA ANAK HARAM TU KLAU NAMPAK KELIBAT DIA DI SINI ATAU DI POS YG BARU

  KAH KAH KAH.

 3. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  KOMEN BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS JAM 12:25 PM DI BAWAH TU, BAHASA MELAYU SWAHILI, ORG LAIN TAK FAHAM.
  YG BOLEH FAHAM HANYA KEJORA, JIGIT & DIN REMOS. IANYA KENA DIBACA TERBALIK BEGINI:

  “HAH, TERUK AKU DIBALUN DITIBAI DAN DAN DIBANTAI OLEH CIKGU KEJORA NIH.

  SAMPAI MASA NANTI AKU AKAN KENA BANTAI LEBIH TERUK LAGI. BAIK AKU CABUT DULU.

  DIA TAK BOLEH DIGANGGU LAGI, BIARKAN JE LAH CIKGU TU MELANDA LANDA DI SINI”.

  KAH KAH KAH.

 4. HAH, SERONOK MEMBALUN MENIBAI DAN MEMBANTAI BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

  SAMPAI MASA NANTI AKAN BANTAI LAGI.

  DIA TAK BOLEH DIBIARKAN MELANDA LANDA DISINI.

  1. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

   KOMEN BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS TU BAHASA MELAYU SWAHILI, ORG LAIN TAK FAHAM. YG BOLEH FAHAM HANYA KEJORA, JIGIT & DIN REMOS. IANYA KENA DIBACA TERBALIK BEGINI:

   “HAH, TERUK AKU DIBALUN DITIBAI DAN DAN DIBANTAI OLEH CIKGU KEJORA NIH.

   SAMPAI MASA NANTI AKU AKAN KENA BANTAI LEBIH TERUK LAGI. BAIK AKU CABUT DULU.

   DIA TAK BOLEH DIGANGGU LAGI, BIARKAN JE LAH CIKGU TU MELANDA LANDA DI SINI”.

   KAH KAH KAH.

 5. MAHATHIRVSANWARp IP

  PARTI KADOK DAH TAK LAKU LAGI PRU15 BUAT APA UMNO NAK SOKONG……….

  YA MARI KITA SOKONG PEJUANG HUDUD DENGAN KIBAR BENDERA HITAM………

  BERITA HANGAT: 35 Umno MPs Reject Zahid’s Plan To Leave The Government………..

  (Malaysia Today) – 35 Umno MPs held an emergency meeting tonight and reached a consensus to stick to the Resolution passed by the recent Umno General Assembly.

  The Umno MPs also declared that neither Party President Ahmad Zahid Hamidi nor the Supreme Council has the power to overrule the decision of the party assembly.

  Umno will continue to support the Perikatan Nasional government until Parliament is dissolved and the general election is called.

  The Umno MPs also expressed regret that Zahid has misled Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong regarding Umno’s support of the government.

 6. PEJUANG’s and MUDA’s registration
  Could be both positive and negative
  No sweat, dismiss it but we wait see
  I am apolitical, I am no political analyst 🙂

  1. Why this time no rhymic sound Wau Bule?

 7. KPD BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG TUA ANAK HARAM PUKI LUAS,

  DLM POST INI KAU TAK BERJAYA DLM MISI KAU NAK JADIKAN BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK KAU…

  APA KATA KAU PERGI CUBA DEKAT POST BARU PULAK.

  AKU AKAN ADA DI SANA, MENUNGGU UNTUK TERAJANG KAU MENYEMBAM MENJILAT LANTAI LAGI…

  KAH KAH KAH.

  1. KAU MMG SESUAI MENJILAT LANTAI KERANA KAU ANJING JALANG ANAK HARAM YG BERPERANGAI MONYET DAN MEMPUNYAI PAKEJ YG LENGKAP SBG SEEKOR BABI🐖…

   TEMPAT2 KOTOR MMG SESUAI UTK KAU BERKUBANG WAHAI BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS!

   KAH KAH KAH.

   1. KAMU MENJILAT LANTAI THE TOILET BOWL.

  2. KEPALA BUTUH PAK KAU TAKDA HARTA PUN

  3. PUKIMAK WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KAU MEMBOHONG MENIPU. MANA ADA KAU DI KOMEN POS BARU?

  4. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA PUKIMAK MENGATA MISI KAU NAK JADIKAN BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK KAU…

   ADA KE TIDAK MISI, KAU TAKDA PELUANG BEGITU LANGSUNG.

   MASUK SAJA DI MANA BLOG POST, KAU DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI HINGGA BERBORAI.

   1. PUKIMAK BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG TUA ANAK HARAM PUKI LUAS, DAH TUA TERUK MATA KELABU.

    BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM NI TAK NAMPAK 7 KOMEN KEJORA KAT POS BARU?

    KAH KAH KAH.

    1. BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG TUA ANAK HARAM PUKI LUAS PUKIMAK MENGATA MISI DIA NAK JADIKAN BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA SEBAB KOMEN POS JADI KEUTAMAAN KEDUA…

     KEUTAMAAN PERTAMA NAK TIBAI KEJORA BAGI TAK BERPANTUN & CONTROL BLOG INI SBG HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA..

     ADA KE TIDAK MISI TU, DIA TAK AKAN ADA PELUANG BEGITU LANGSUNG.

     MASUK SAJA DI MANA BLOG POST, DIA AKAN DITERAJANG, DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI HINGGA MENYEMBAM.MENJILAT DEBU LANTAI.

     KAH KAH KAH.

 8. TERIMA KASIH TN BUDIN KERANA MENGELUARKAN POST BARU.

  SEBAB BINATANG ANJING JALANG TN ANAK HARAM YG BERPERANGAI MONYET DAN MEMPUNYAI PAKEJ YG LENGKAP SBG SEEKOR BABI🐖 TU DAH TAK BERDAYA LAGI MEMPERTAHANKAN “KEMUNAFIQAN” & “KEDUNGUAN” NYA DI POST INI.

  DIA JUGA TAK BERJAYA KALI INI DLM MISINYA NAK BUAT BLOG INI JADI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA.. BIAR DIA CUBA DI POST BARU PULAK.

  KAH KAH KAH.

  1. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SUKA SANGAT DENGAN KEPALA BUTUH PAK AKU.

   DI SEBUT NYA BERTALU TALU.

   1. BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG TUA ANAK HARAM PUKI LUAS TERKESAN SANGAT DENGAN “KEPALA BUTUH PAK KAU”.

    MARAH DIA BILA KEJORA SEBUT NYA BERTALU TALU.

    KAH KAH KAH.

 9. MAHATHIRVSANWARp IP

  TINDAKAN TERBAIK UNTUK UMNO DAPATKAN KEMBALI MANDAT RAKYAT………

  Cynthia Gabriel Finally Pays For Her Mortal Sin……..

  Nothing that comes out from the mouths of these Pakatan Harapan people is the truth. The truth from Pakatan Harapan is as rare as a virgin in a brothel.

  “Thou shalt not bear false witness against thy neighbour” (Exodus 20:16) is the ninth commandment of the Ten Commandments. Islam also considers slander as a Mortal Sin, equivalent to murder or to “eating the flesh of your brother”.

  But this does not stop those Pakatan Harapan people from slandering everyone who does not share their political beliefs and sentiments. Either you are with me or else it is halal for me to lie about you, is the doctrine that the Pakatan Harapan people live by.

  Well, Cynthia Gabriel has finally had to pay for her Mortal Sin of lying. Rosli Dahlan, the lawyer she slandered, has extracted an apology and admission from her that she lied.

  READ MORE HERE: Cynthia Gabriel And C4 Apologise To Rosli Dahlan For Fitnah (Falsehood And Slander)
  This is not the first time she lied. She lied that the French police were investigating Najib Tun Razak for the murder of Altantuya Shaariibuu. She even got the French lawyer to fly down to Kuala Lumpur to hold a press conference to announce the investigation by the French police.

  That was a lie.

  In fact, the French police even said Altantuya, Najib Tun Razak and Razak Baginda did not have dinner on the Eiffel Tower, as Cynthia had alleged, or had even entered France anytime during that period they were supposed to have had dinner on the Eiffel Tower.

  These Pakatan Harapan people love slandering and lying. Anwar Ibrahim plays this slandering and lying game to the hilt. He can lie through his teeth with a straight face, or dengan muka selamba.

  Where are the six boxes of evidence regarding Tun Dr Mahathir Mohamad’s corruption? Where is the copy of the RM90 million cheque that Najib was alleged to have paid PAS, which Anwar said he will be revealing in a few days, many years ago? Where are the 30 Umno Members of Parliament who will be supporting Pakatan Harapan’s vote of no confidence against Prime Minister Muhyiddin Yassin?

  Bohong demi bohong demi bohong!

  Lim Kit Siang lies! Lim Guan Eng lies! Mat Sabu Lies! Khalid Samad lies! Tian Chua lies! Even Dr Wan Azizah Wan Ismail lied about Anwar’s Omega watch that he lost when he had sex with that Chinese prostitute. The entire Pakatan Harapan leadership lies! They are just incapable of telling the truth.

  And that is one of the reasons why I decided to turn my back on Anwar and Pakatan Rakyat back in 2010. They were lying non-stop, and I could no longer take it.

  Remember that lie about the 40,000 Bangladeshi “phantom” voters who stole the general election from Pakatan Rakyat? That has now been proven a lie as well.

  Nothing that comes out from the mouths of these Pakatan Harapan people is the truth. The truth from Pakatan Harapan is as rare as a virgin in a brothel.

  Raja Petra KamarudinRosli DahlanRPK

 10. HA HAH HAA…

  MESTI BALUN, TIBAI DAN TERAJANG DULU BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI YANG BIADAB DAN KURANG AJAR NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA.

  PANTUN2 AKAN DIBUAT DI MASA LAPANG.

  KAH KAH KAH.

  1. PRIORITY MUST BE CORRECT, MACAM SEKARANG:

   1) PANTUN DULU.
   2) TENGOK ADA TAK TERJAHAN DARI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TU.
   3) KLAU ADA, TERAJANG & BALING TAIK BABI SEBANYAK-BANYAKNYA KE MUKA ANJING JALANG ANAK HARAM TUH…
   4) REHAT JAP
   5) BUKA BLOG SEMULA & LIHAT ADA TAK TERJAHAN DARI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TU LAGI.
   6) KLAU ADA, TERAJANG & BALING LAGI TAIK BABI SEBANYAK-BANYAKNYA KE MUKA ANJING JALANG ANAK HARAM TUH…

   BEGITULAH SETERUSNYA…

   KAH KAH KAH.

   1. KESIAN NYA WAK GONTOL INI, KALAU TAKDA ORANG CAKAP PASAL PRIORITY, DIA PUNYA KOMEN2 PUN LANGSUNG TAKDA PRIORITY.

    DEMIKIAN LAH BODOH BANGANG BARISAN PEMBANGKANG DI SINI.

    1. PEMBANGKANG?

     KESIAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TUA GANYUT NYANYUK NIH…

     KAU TU LER BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG OI BARISAN PEMBANGKANG.

     KAU MIMPI LAGI KER?
     PH DAH TAK JADI KERAJAAN LAGI LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG BODOH OI…

     KAH KAH KAH.

     1. KEJORA MASIH INGAT LAGI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG NI KATA DULU:
      “KAU PEMBANGKANG MMG SENGAJA NAK SABOTAJ BLOG PH NIH”

      OK LAH, DULU KEJORA PEMBANGKANG.

      TAPI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG TUA NYANYUK PUKI LUAS MUKA BABI TU BUAT2 TAK TAHU PULAK DIA DAH JADI PEMBANGKANG SETELAH NABI DIA ATOKSAKA BAKAR RUMAH SENDIRI..

      KAH KAH KAH.

      1. KESIAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TUA GANYUT NYANYUK MACAI “PEJU-WANG” BERNAFSU “BERU-WANG” NIH…

       DIA LUPA YG DIA DULU TUKANG JILAT LUDAH GELEMA KAHAK HIJAU PEKAT YG ATOK LUDAH TEPI MANGKUK JAMBAN TUH.. MASA PRU-14 DULU…

       DIA LUPA YG DIA TUKANG JILAT KOTE BG NON, JILAT JUBOR KIT SIANG & JUBOR GUAN ENG DAPigs YG ATOK COP KOMUNIS & ANTI-MELAYU TU DULU…

       BETULLAH KORANG MENANG & JADI KERAJAAN… TAPI KINI KORANG PEMBANGKANG LAH BONGOK…

       KAH KAH KAH.

       1. BODOH?

        SIAPA YG TERLAJAK BODOH MENGATAKAN:

        1) “WISENESS” TAK UJUD DLM BI?
        2) “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI?

        KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

      2. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA PEMBANGKANG DULU, SEKARANG, HINGGA BILA2.

       SI NASIB KEPARAT INI AKAN DI PUAK PEMBANGKANG HINNGA DIA MAMPOS.

     2. KAMU MASIH PEMBANGKANG SELAMA LAMA NYA.

      MULUT BUSUK, HATI KOTOR, KEPALA BIUL, KAMU MESTI MEMBANGKANG APA SAJA.

      BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

      1. ATAU BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS TALAM DUA MUKA, MUSANG BERBULU AYAM NI DAH SENYAP2 MENYOKONG PN/BN SETELAH TAK LARAT LAGI MENJILAT…

       TAK TAHAH KESAT KULIT JUBOR ATOK UTK DIJILAT?
       TAK TAHAN MASIN TAIK PALAT KOTE BG NON?
       TAK TAHAN TAIK MASAM JUBOR KIT SIANG & JUBOR GUAN ENG UTK DIJILAT?

       KAH KAH KAH.

       1. ATAU BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS GERUN SETELAH 7 PRK BERTURUT-TURUT PH KENA BUNGKUS TERUK DGN BN?

        LALU SECARA SENYAP ANJING JALANG ANAK HARAM NI LARI MENINGGALKAN PH!

        KAH KAH KAH.

        1. KAMU MASIH PEMBANGKANG SELAMA LAMA NYA DLM PH WAHAI BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS, SELAGI KAMU MASIH MENJILAT BONTOT ATOKSAKA, MENJILAT KOTE BG NON, MENJILAT JUBOR KIT SIANG & GUAN ENG..

         MULUT BUSUK TAIK BABI, HATI KOTOR TAIK BABI, KEPALA BIUL SAWAN GILA BABI, KAMU MMG LAYAK SBG PEMBANGKANG SAJA.

         BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS.

         KAH KAH KAH.

         1. KAMU SESUAI TERUS JADI PEMBANGKANG BERSAMA DAPigs🐖 KERANA KAMU MUNAPIG🐖 WAHAI BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS.

          KAMU BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM YG TAK RETI MALU.

          KAMU ANJING JALANG ANAK HARAM YG BERPERANGAI MONYET DAN MEMPUNYAI PAKEJ YG LENGKAP SBG SEEKOR BABI🐖 MMG SESUAI DUDUK BERSAMA PUAK DAPigs TU SBG PEMBANGKANG.

          KAH KAH KAH.

          1. WATAK DAN TABIAT KAMU NIH SESUAI MENJADI PEMBANGKANG WALU SELEPAS KAU DAH MAMPOS PUN, WAHAI WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

           KAMU MENGKIBARKAN BENDERA PEMBANGKANG DI DALAM NERAKA SELAMA LAMA NYA.

           HAHAHA HIHIHI HOHOHO

          2. WATAK DAN TABIAT KAMU NIH SESUAI MENJADI PEMBANGKANG WALU SELEPAS KAU DAH MAMPOS PUN, WAHAI BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS SEBAB KAU MUNAFIQ MCM ATOKSAKA NABI KAU TUH.

           KAMU MENGKIBARKAN BENDERA PEMBANGKANG MELAYU MUNAFIQ PENDERHAKA DI DALAM NERAKA SELAMA LAMA NYA.

           HAHAHA HIHIHI HOHOHO

           KAH KAH KAH.

          3. KAMU BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS, KELING BETINA TUA MALABARI MABUK SIREH MENYAMAR MELAYU, SBB ITU JADI MELAYU MUNAFIQ PENDERHAKA!

           KAH KAH KAH.

 11. TADI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG TUA PUKI LUAS MUKA BABI TU DAH CABUT LARI SEBENARNYA…

  TAPI BILA KEJORA CAKAP NAK REHAT, ANJING JALANG ANAK HARAM TU PUN
  TAMPIL SEMULA LAH MENYALAK BAWA KELUAR TAIK BABI DARI MULUT BUSUK DIA TU DAN JUGA KOMEN “POLITAIK” PALAT LUBANG PUKI BUSUK DIA TU DEK KEMARUK NAK JADI PENGHULU BLOG DAN NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

  JGN HARAP LER…
  DIA DAPAT PENERAJANG LAGI, ADA LER…

  KAH KAH KAH.

  1. CLAIMING VICTORY OVER STUPID MATTERS. KEPALA DAH KOSONG OTAK DAH KERING.

   1. BUKAN CLAIMING VKCTORY LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG TUA PUKI LUAS MUKA BABI BONGOK!

    TAPI CLAIMING TO WHACK YOU FLAT TO THE GROUND SINCE YOU INSIST TO CHALLENGE ME…

    BOLEH FAHAM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG TUA PUKI LUAS MUKA BABI DUNGU?

    KAH KAH KAH.

    1. KAMU TERSANGKUT DI PUKI EMAK KAMU MASA LAHIR.

     ITU PASAL ASYIK MEMUKI TAK RENTI2,

     1. Hehehe…

      ITU SAJA KAH KEMAMPUAN POLITIK KAU YER BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS?

      “POLITAIK” BABI YG KELUAR DARI MULUT BUSUK DAN HATI KOTOR KAU &
      “POLITAIK” PALAT DARI LUBANG PUKI LUAS BUSUK KAU TUH…

      KAH KAH KAH.

 12. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BANYAK SANGAT MENGARUT MENGGONTOL, TAKDA FAEDAH NAK LAYAN SEMUA NYA.

  1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG TUA PUKI LUAS MUKA BABI BANYAK SANGAT MENGARUT DGN KOMEN “POKITAIK” BABI YG KELUAR DARI MULUT BUSUK DIA, DAN KOMEN “POLITAIK” PALAT DARI LUBANG PUKI BUSUK DIA..DAN JUGA KOMEN KENCING DARI PUKI KERING MENOPOS DIA.

   TAK ADA KOMEN POLITIK ATAU IKUT POST.

   TAKDA FAEDAH NAK LAYAN SEMUA NYA KLAU DIIKUTKAN, TAPI KEJORA SERONOK MELUKU KEPALA BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG TUA PUKI LUAS MUKA BABI NIH .

   KAH KAH KAH.

 13. TN ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU MMG JENIS TAK RETI MALU…

  WALAU PUN TERKANTOI MUNAFIQ DAN TERKANTOI BODOH DUNGU, DIA MASIH LAGI MARI NAK MENDABIK DADA TUNJUK JUAH, NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

  KAH KAH KAH.

  1. KES KANTOI BETINA TUA TN ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU:

   1. 1) MENGATAKAN ‘RIANI’ WATAK REKAAN KEJORA, KEMUDIAN MENGATAKAN ‘RIANI’ MALU NAK MASUK DGN SIKAP KEJORA.
    TAPI AKHIRNYA TERBONGKAR YG ‘RIANI’ ADALAH WATAK REKAAN SI KERA KONGKANG BAPOK MUNAFIQ, SEPUPU DIA JUGAK.
    GENG SAMA2 CARI MAKAN KAT LRG HJ TAIB.

    “MUNAFIQ, ASYIK BERBELIT LIDAH BIAWAK DIA”.

    KAH KAH KAH.

    1. 2) MENERJAH KEJORA BILA KEJORA GUNA PERKATAAN “WISENESS’ DLM SATU KARANGAN BI KEJORA.
     KATA BETINA TUA TN ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU, “WISENESS” TAK UJUD DLM BI. SIAP DIA MAKI KEJORA DGN ‘KEPALA BAPAK’, DIA KATA ENGLISH TAK SAMPAI LEVEL FORM 3, DIA KATA LAGI BAHASA AFRIKA & ERITERIA.

     TAPI BILA KEJORA TUNJKKKAN BUKTIK KEWUJUDAN “WISENESS” DLM WEBSTER’S DICTIONARY & THESAURUS, BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU MASIH ANGKUH MENGATAKAN “WISENESS” TIADA DLM BI.

     KAH KAH KAH.

     1. 3) MENERJAH KEJORA BILA KEJORA MENGGUNAKAN PERKATAAN “MANGLI” DLM SATU PANTUN KEJORA. MMG SEMUA ORG MANGLI DGN LETERAN & BEBELAN TAIK BABI BUSUK BASI BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU.

      LAWAKNYA BILA BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU TANYA, ‘BAHASA APA TU MANGLI?’ ‘BAHASA BANG ALI KER’?

      KEMUDIAN KEJORA PETIK DEFINISI “MANGLI” DARI KAMUS DEWAN.

      TERUS BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU CABUT LARI.

      KAH KAH KAH.

      1. TAPI BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU TETAP TAK RETI MALU, MARI MENERJAH KEJORA.. DAN TIAP2 HARI & TIAP2 POST, BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI TU CABUT LARI KENA TERAJANG MENYEMBAM KE LANTAI..

       TAPI, BILA ADA POST BARU, BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM TU MARI MENDABIK DADA SERUPA SAJA DEK KEMARUK NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

       KAH KAH KAH.

       1. SEBAB ITU KEJORA PANGGIL BINATANG ANJING TN JALANG ANAK HARAM TU “MUKA BABI” SEBAB DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG.

        BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM TU ADA PAKEJ BABI YGLENGKAP…

        HUJAH DARI MULUT BUSUK LIDAH BIAWAK DIA TU SERUPA TAIK BABI…

        HATI KOTOR DENGKI DIA BUSUK SERUPA TAIK BABI…

        MUKA TEBAL TAK TAHU MALU DIA SERUPA KULIT BABI…

        ITULAH BINATANG TN MONYET @ ANJING @ BABI JALANG ANAK HARAM…

        KAH KAH KAH.

        1. ITULAH BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM…

         KAH KAH KAH.

         1. KALAU ORG LAIN YG ADA PERASAAN MALU, TAK AKAN TAMPIL JUAH MENDABIK DADA SETELAH KANTOI TERUK “MUNAFIQ” DAN “BODOH”…

          TAPI BINATANG ANAK HARAM ANJING JALANG BERPERANGAI MONYET YG ADA PAKEJ LENGKAP SEEKOR BABI NIH, TETAP DGN PERANGAI KOTOR BABI TAK RETI MALUNYA ITU…

          ITULAH BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM…

          KAH KAH KAH.

          1. KERAN KAMU CAKAP BODOH SANGAT, PERLU DIKARUTKAN DARI MASA KE MASA, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

          2. BODOH?

           SIAPA YG TERLAJAK BODOH MENGATAKAN:

           1) “WISENESS” TAK UJUD DLM BI?
           2) “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI?

           WAHAI BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS?

           KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

 14. OWHH.. TAK JADI REHAT LAH, SEBAB NAMPAK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI MASIH LAGI ADA LAGI MENYALAK KELUAR TAHI BABI DARI MULUT DIA DAN JUGA MENGELUARKAN KOMEN “POLITAIK” PALAT DARI LUBANG PUKI BUSUK DIA TUH…

  SERONOK SEBENARNYA DAPAT LUKU KEPALA
  BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG BETINA TUA GILA BABI TUH…

  KAH KAH KAH.

  1. MELUKU KEPALA BINATANG ANAK HARAM WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BERUK TUA JALANG BETINA TUA GILA BABI TUH ADA LAH YANG PALING SERONOK SEKALI.

   1. MELUKU KER KENA LUKU WAHAI BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS…?

    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

 15. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sekejap lagi Kejora nak mohon diri untuk berehat
  Tapi sebelum itu, ada le sikit lagi nak beri nasihat
  Buang le dari diri kita, hasad dendam & niat jahat
  Kebodohan diri kita pulak jgn kerap sgt diperlihat
  Jgn tampil jdi munafiq dgn penuh helah muslihat
  Lbih2 lagi, klau diri tua & tak jauh dari liang lahad
  Bkn apa kot tk tahan sakit kepala kita kena pahat
  Nanti terpksa lari awal..wlupun lapang pagi Ahad
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. MASA REHAT, BAIKKI KEPALA KAMU TUH SUPAYA TAK BERTERUSAN “kena pahat”.

   1. “BAIKKI”?

    BAHASA SWAHILI KER BANG ALI TU?

    DEN ‘HA NYA’ NAK ‘TA NYA’…

    KALAU DAH SJK MMG TERSERLAH KEDUNGUAN BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS NIH.

    KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

 16. HARI INI TAK ADA PANTUN CINTA, OK RAKAN2… TAK ADA RUANG UTK PUAK MUNAFIQ BAKAL AHLI NERAKA NAK TERJAH PASAL TU…

  PANTUN2 YG ADA, SEMUA PANTUN NASIHAT…

  YG MENERJAH PANTUN NASIHAT PULA ADALAH YG MENTAL & JIWANYA TAK SIHAT, KERANA RASA DIRI TERHALANG DARI BERBUAT JAHAT…

  KAH KAH KAH.

  1. YG MEMANTUN NASIHAT ADALAH YG MENTAL & JIWANYA TAK SIHAT, KERANA MEMIKIRKAN DIA LAYAK MENASIHAT PADAHAL DIA MENTALITI KARAT, LAPISAN BAWAH MASYARAKAT.

   1. AIKK.. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG MUKA BABI MASIH LAGI ADA NIAT NAK JADI PENGHULU BLOG, MENERJAH NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

    JGN HARAP LER..

    DAPAT PENERAJANG ADA LER…

    KAH KAH KAH.

    1. KEPALA KOSONG OTAK BANGKRAP WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH, TAK ADA CAJAP LAIN DARI MENCARUT.

     BEGITU LAH BARISAN PEMBANGKANG SEKARANG NIH. DAH DAYUS.

     1. BARISAN PEMBANGKANG?

      KESIAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TUA GANYUT NYANYUK NIH…

      KAU TU LER BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG OI BARISAN PEMBANGKANG.

      KAU MIMPI LAGI KER?
      PH DAH TAK JADI KERAJAAN LAGI LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG BODOH OI…

      KAH KAH KAH.

      1. KEJORA MASIH INGAT LAGI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG NI KATA DULU:
       “KAU PEMBANGKANG MMG SENGAJA NAK SABOTAJ BLOG PH NIH”

       OK LAH, DULU KEJORA PEMBANGKANG.

       TAPI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG TUA NYANYUK PUKI LUAS MUKA BABI TU BUAT2 TAK TAHU PULAK DIA DAH JADI PEMBANGKANG SETELAH NABI DIA ATOKSAKA BAKAR RUMAH SENDIRI..

       KAH KAH KAH.

       1. KESIAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TUA GANYUT NYANYUK MACAI “PEJU-WANG” BERNAFSU “BERU-WANG” NIH…

        DIA LUPA YG DIA DULU TUKANG JILAT LUDAH GELEMA KAHAK HIJAU PEKAT YG ATOK LUDAH TEPI MANGKUK JAMBAN TUH.. MASA PRU-14 DULU…

        DIA LUPA YG DIA TUKANG JILAT KOTE BG NON, JILAT JUBOR KIT SIANG & JUBOR GUAN ENG DAPigs YG ATOK COP KOMUNIS & ANTI-MELAYU TU DULU…

        BETULLAH KORANG MENANG & JADI KERAJAAN… TAPI KINI KORANG PEMBANGKANG LAH BONGOK…

        KAH KAH KAH.

        1. “KEPALA KOSONG OTAK BANGKRAP”?

         SIAPA YG OTAK TERLEBIH PENUH DGN TAIK BABI, TERLAJAK BODOH MENGATAKAN:

         1) “WISENESS” TAK UJUD DLM BI?
         2) “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI?

         WAHAI BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS?

         KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

         1. “MENCARUT”?

          ITULAH KAEDAH PALING SESUAI MENGAJAR SEEKOR BINATANG ANAK HARAM ANJING🐕 JALANG YG TAK RETI MALU, BINATANG ANJING🐕 YG BERPERANGAI MONYET🐒 DAN MEMPUNYAI PAKEJ YG LENGKAP SBG SEEKOR BABI🐖!

          BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS…

          KAH KAH KAH.

          1. HAH, DIA SEDAR DAH KENA TN PUNYA “PAKEJ YG LENGKAP”.

           JALAN PUN MENGENGKANG MCM LEPAS PUKULAN BANG ALI.

          2. Hehehe…

           ITU JE KEMAMPUAN POLITIK KAU YER BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS?

           “POLITAIK” BABI YG KELUAR DARI MULUT BUSUK DAN HATI KOTOR KAU &
           “POLITAIK” PALAT DARI LUBANG PUKI LUAS BUSUK KAU TUH…

           KAH KAH KAH.

 17. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Komen dgn elok jgn kacau org itu yg dikehendaki
  Buanglah dari diri kita dendam dan hasad dengki
  Cuci lah, dari hati kita, segala kekotoran dan daki
  Tak bawa ke mana, hujah klau cercaan caci maki
  Tidak menolong pun keangkuhan yang kita miliki
  Klau diri pempuan, jgn nak terlebih kuat spt lelaki
  Perangai buruk klau ada, blm lewat utk diperbaiki
  Bkn apa, kot teruk ditaji kita terpaksa angkat kaki
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Betul, Wak Gontol Kejora Kojolla selalu angkat kaki.

   1. AIKK.. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI MASIH LAGI ADA NIAT NAK JADI PENGHULU BLOG, MENERJAH NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

    JGN HARAP LER..

    DAPAT PENERAJANG ADA LER…

    KAH KAH KAH.

    1. KAMU DI HUJUNG KEPALA BUTUH ITU

     1. Hehehe…

      ITU JE KER KEMAMPUAN POLITIK KAU YER BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS?

      “POLITAIK” BABI YG KELUAR DARI MULUT BUSUK DAN HATI KOTOR KAU &
      “POLITAIK” PALAT DARI LUBANG PUKI LUAS BUSUK KAU TUH…

      KAH KAH KAH.

 18. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sila le komen samada prosa atau brpantun sajak
  Tapi klau boleh, paradigma kita, selalulah dianjak
  Mcm tanah jugak le kena selalu dibaja dan bajak
  Usah jadi spt kiambang hanyut akar pun tak jejak
  Jgn ghairah sangat, diri sendiri cuba nak dilonjak
  Misalnya, terjah orng nak tunjuk diri terlebih bijak
  Orang nanti akan nampak, diri kita bodoh terlajak
  Dngn sebab itu, kepala kita nanti mudah org pijak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Kalau komen berkenaan blog post tak kena terjah.

   Awasi lah.

   1. AIKK.. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG MUKA BABI MASIH LAGI ADA NIAT NAK JADI PENGHULU BLOG, MENERJAH NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

    JGN HARAP LER..

    DAPAT PENERAJANG ADA LER…

    KAH KAH KAH.

    1. KAMU DI HUJUNG KEPALA BUTUH ITU

     1. Aikk..BUKAN KAU ANTI KOPIPES KER WAHAI MUNAFIQ AHLI NERAKA BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS?

      KAH KAH KAH

 19. Hari2 ulang R0.
  Model komputer yg dah basi.
  Kerja gila buat perkara yg sama dan berharap dapat hasil yg berbeza.
  DG Health, sila move on atau resign saja.
  https://nurembergtrials.net/

 20. LAWAK LAWAK SEMEMANGNYA LAWAK…
  KEJORA BAWA PANTUN2 INI TADI:

  1. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
   Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
   Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
   Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
   Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
   Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
   Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
   Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
    Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
    Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
    Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. CUBA TENGOK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TU KATA APA:

     1. _________________________________________________
      Anonymous
      4 July 2021 6:28 am
      Reply to Anonymous

      Kamu cakap pasal diri kamu ke?

      Apa yang kamu cakap tu, kamu tahu semua ke?

      Kamu sanggup jadi Pak Kadok atau Keldai ke?

      Reply
      _________________________________________________

      1. BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TU BUAT2 LUPA YG:

       1) DIA TERLAJAK PANDAI MCM PAK KADOK BILA DIA KATA PERKATAAAN “WISENESS” TAK UJUD DLM BI.

       2) DIA TERLAJAK JADI KELDAI BILA DIA KATA PERKATAAN “MANGLI” TU BAHASA BANG ALI.

       KAH KAH KAH.

       1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI!

        KAU NAK AKU BAWAK KELUAR BALIK KE SKETSA “WISENESS” & SKETSA “MANGLI” TUH?

        KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

       2. BODOH BANGANG TAK TERHINGGA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

        DIA MASIH TAK TAHU BAHAWA ISTILAH :”WISENESS” ITU TIDAK WUJUD DALAM KAMUS OXFORD ENGLISH DICTIONARY YANG DIGUNA UNTUK MENENTUKAN KESAHIHAN SESUATU ISTILAH DALAM BI.

        “BAHASA PASAR” DEPA BUKAN BAHASA INGGERIS RESMI. MACAM BM JUGA.

        1. HAH, BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK DAPAT JAWAB YANG INI

   2. Niat kamu busuk mengata, “jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala

    Bila mengata “cukup ilmu di dada”, mana tak nya bermasalah di kepala.

    1. TAK CUKUP ILMU DI DADA LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI OI.. BILA PERKATAAN “WISENESS” DLM BI KAU KATA TAK UJUD DAN PERKATAAN “MANGLI” DLM BM KAU KATA BAHASA BANG ALI.

     KAU BUKAN SAJA KATA, TAPI SIAL MENENGKING DGN “KEPALA BAPAK”, SIAP EJEK KATA TAK ENGLISH SAMPAI LEVEL FORM 3 DSB.

     KAU NI DAH NYANYUK TERUK LAH BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI OI..

     KAH KAH KAH.

     1. TAK KAN KAU DAH LUPA KOMEN KAU 19 June & 26 June NI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI:
      (BUKAN SAMPAI SEBULAN PUN LAGI!)

      1. _________________________________________________
       Anonymous
       19 June 2021 11:15 am
       Reply to Anonymous

       DAMN STUPID WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA’S ENGLISH LANGUAGE IS NOT EVEN FORM 3 STANDARD.

       wiseness KEPALA BAPAK DIA.

       Reply
       _________________________________________________

       1. _________________________________________________
        Anonymous
        26 June 2021 7:44 am
        Reply to Anonymous

        mangli? Bahasa Bang Ali ker tu?

        “kenapa asyik buat karutan”?

        Ever heard of the very relevant answer, “You only get what you ask for”?

        Reply
        _________________________________________________

     2. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SIMPAN ILMU DALAM DADA.

      KEPALA BUTUH DALAM KEPALA DIA.

      1. Hehehe…

       ITU JE KEMAMPUAN POLITIK KAU YER BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI LUAS MUNAFIQ BAKAL AHLI NERAKA?

       “POLITAIK” BABI YG KELUAR DARI MULUT BUSUK DAN HATI KOTOR KAU &
       “POLITAIK” PALAT DARI LUBANG PUKI LUAS BUSUK KAU TUH…

       KAH KAH KAH.

 21. JAM 6:00 AM BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI MARI PERSOAL PASAL KOPIPES…

  INI RESPON KEJORA:

  1. KAH KAH KAH

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
   Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
   Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
   Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
   🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Woi Anjing Jalang Anak Haram,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
    Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
    Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
    Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. INGATKAN KEJORA KOJOLLA NI ORANG DEWASA, TAPI MENCARUT DAN MENGARUT MCM BUDAK KECIK.

   1. Bekas sekolah SJK memang gitu

    1. INGATKAN BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG MUKA BABI YG DAH UMUR 90 NI BOLEH FIKIR MCM ORG DEWASA, TAPI MENGARUT MCM BUDAK KECIK TADIKA.

     KAH KAH KAH.

     1. Bekas sekolah SJK memang gitu lah.

      Perkataan “MANGLI” dlm BM, dia tak pernah dengar.

      Perkataan “WISENESS” ujud dlm BI, dia tak pernah tau..

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

      1. MMG UTK BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI NIH KENA DIMAKI CARUT…

       NASIHAT & AYAT QURAN PUN BINATANG JALANG ANAK HARAM NI TAK MAKAN…

       KAH KAH KAH.

       1. DIN REMOS PERNAH NASIHAT ANAK HARAM ANJING JALANG TU BANYAK KALI.. TAPI TAK ADA APA KESAN PUN…

        MAKIN MENJADI-JADI KURANG AJAR BIADAD DIA TU, ADA LER…

        KAH KAH KAH.

        1. Din bengang dgn TN anjing jalang anak haram yg kurangajar biadab tu,

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         TN jalang nak jadi rimau, tk sedar dia memerang!
         Awal2 lagi, muka babi dia udah terconteng arang
         Dia tak nak dengar, nasihat yg Din Remos karang
         Hidup akn jadi indah kalau kita tak ganggu orang
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. _________________________________________________

          Din Remos
          21 May 2021 8:58 am
          Reply to Anonymous

          Bior la dia nak muji diri ka nak pantun ke… yang nenek nak sakit hati buat apa. Nenek pun kalau nak cerita apa nenek buat dgn Bang Ali nenek malam tadi…. silakanlah…. cerita kisah intim nenek bersama bangali nek tu tidak menyakitkan hati sesiapa….
          Hidup ini lebih indah kalau tak cari pasal dengan orang….

          Reply
          _________________________________________________

  3. PEMALAS, OTAK BENGKRAP BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH KELUAR KOPIPES LAGI.

   BIDIH PUNYA KERJA, TAK PAYAH DI RESPOND LAGI.

   1. BODOH PUNYA KERJA

    1. Hehehe…

     ITU JE KE KEMAMPUAN POLITIK KAU YER BINATANG TN MONYET🐒 @ ANJING🐕 @ BABI🐖 JALANG ANAK HARAM PUKI KERING LUAS?

     “POLITAIK” BABI YG KELUAR DARI MULUT BUSUK DAN HATI KOTOR KAU &
     “POLITAIK” PALAT DARI LUBANG PUKI LUAS BUSUK KAU TUH…

     KAH KAH KAH.

 22. AWAL PAGI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG MARI NAK JADI PENGHULU MENERJAH NAK BUAT BLOG INI HARTA KEPALA BUTUH PAK DIA…

  JGN HARAP LER..

  DAPAT PENERAJANG ADA LER…

  KAH KAH KAH.

  1. Ooooooo, sudah keluar BINATANG ANAK HARAM wak gontol Kejora Kojolla ANJING JALANG MARI NAK JADI PENGHULU.

   Padan lah dia marah sesiapa yang nampak mcm nak jadi Penghulu di sini, takut hilang prospek nya.

   MENCARUT DI PAGI HARI, NYATA TAK DIBIMBING EMAK BAPAK NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL, SALAH CAMPURAN DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER DI MASA DEWASA.

   1. Ha ha ha..

    PANTUN KEJORA KAT BAWAH TU UMUM.

    TAPI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TU TERASA SEBAB ADA PERKATAAN “IBLIS” DAN “POLIS” KAT PANTUN TU…

    HA HAH HAA.. RASAKAN…

    1. Hahaha padan muka anjing jalang anak haram tu,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Padan muka, anjing jalang yang tak mandi hadas
     Mulut anjing tua ni busuk, srupa mangkuk tandas
     Anjing tua tu, dah kena jerat Kejora yg membidas
     Dia udah makan cili tentu sekali lah terasa pedas
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Hujah2 mcm Mak Nyah pulak

      1. Hujah2 Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Puki Luas Muka Babi berbelit lidah biawak dia mcm MUNAFIQ HARAM JADAH lagi…

       KAH KAH KAH.

 23. “.. perwakilan telah memberikan mandat kepada presiden dan MKT untuk menentukan bahawa kita boleh menarik diri dari kerajaan PN bila-bila masa.”

  Ini menggalakkan ketegangan. Memudarkan suasana bersatu, sefahaman, bekerjasama dsb nya.

  Be constructive lah, wahai Umno. Cari apa2 kemungkinan bagi bekerjasama, pursue it and build on it. Kalau tak, malu lah parti Melayu macam ini.

  1. Most in Umno Supreme Council agree to leave govt before Aug 1
   FMT Reporters – July 2, 2021 5:25 PM

   A Supreme Council member says all Umno MPs are bound by the council’s decision.
   PETALING JAYA: The majority of Umno’s Supreme Council members have agreed to withdraw support for the Perikatan Nasional-led (PN) government before Aug 1.

   Speaking to FMT on condition of anonymity, a member of the Supreme Council said they were called in by party president Ahmad Zahid Hamidi in stages to obtain their agreement.

   “This decision to pull the plug will also thwart the plans for (foreign minister) Hishammuddin Hussein’s group, which wants Umno to remain in PN for him to be appointed as deputy prime minister,” said the member.

   The news came less than an hour after Padang Rengas MP Nazri Aziz, who had admitted starting a petition backing Hishammuddin as Barisan Nasional’s representative to the King, had done a U-turn and declared support for Muhyiddin Yassin and the PN government.

   The Supreme Council man said that only a few of its members have yet to be called up by the Umno leadership, namely those who were ministers.

   “Umno needs to make an immediate decision because the country’s situation is deteriorating. What more, the Umno political bureau has given a timeframe of 14 days. That period is almost over.”

   Before the motion was signed by each Supreme Council member, he said Zahid had explained the leadership’s rationale and recalled what transpired during his audience with the Yang di-Pertuan Agong last month.

   The member also said the party president did not require the consent of all Umno MPs, as they were bound by the Supreme Council’s decision.

   He reiterated that the party’s annual general meeting in March had given Zahid a mandate to discuss with the council on a suitable date to withdraw support.

   “Umno does not want to continue to be caught up with the eighth prime minister and the PN government’s failure in managing the country.

   “Malaysia is currently facing a confidence crisis of maximum level.”

 24. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Pandai2lah berkomen atau bawak diri dlm majlis
  Org boleh menilai diri kita dari apa yang kita tulis
  Tak usah le dibuat karutan, kalau idea dah muflis
  Atau nak berlagak jerung, sdg diri kita hanya bilis
  Komen biasa dah le, usah jdi penghulu atau polis
  Kalau tak mampu jadi malaikat, jgn pula jadi iblis
  Sampai nasihat & ayat Quran pun, bebal tak kalis
  Bkn le apa..kot kita terpenyek mcm kena lori gilis
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Dia nih belum tidur ke, baru bangun menulis komen pd pukul 4.48 am ke.

   Menyeru kpd RAKAN2 BLOG SEKALIAN. Selalu dia buat begitu.
   Gamak nya dia takut kalau tak seru, takda siapa yang baca dia..

   Dia kopipes komen lama nya. Menyeru supaya sesiapa menulis komen, jangan buat itu ini. “usah jdi penghulu atau polis,” kata nya.

   Mesti sebab dia selalu di tegur di sini. Tapi, siapa yang mengarut, selalu menuduh tanpa bukti, fakta atau penerangan, memanglah dibalun, ditibai dan dibantai berterusan.

   1. Mana komen politik kau Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Puki Luas Muka Babi?

    Jgn asyik dgn komen POLITAIK palat lubang puki luas kau tu saja.

    Komen lah ikut post, jgn terlalu ikut kau punya puki kering MENOPOS!

    MAKA BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI NI AKAN KEJORA TERUS TERAJANG MENYEMBAM KE LANTAI LAGI.

    KAH KAH KAH.

    1. Hahaha Kesian Anjing Jalang Otak Nipis,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Anak haram TN anjing jalang, persoal ttg kopipes
     Sebab peluru dari Kejora..dia tk mampu nak tepis
     Anjing kurap jalang puki luas itu dungu otak nipis
     Lagi pula..otak dia dibalut taik babi berlapis-lapis
     🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Woi Anjing Jalang Anak Haram Puki Luas 6:00 am,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Wahai anjing jalang, kulit puki macam katak puru
      Aku kopipes pun bahan sendiri bukannya aku tiru
      Hang akn kata kopipes juga..klu aku buat yg baru
      Pasai hang dah tua umor 90 lebih, nyanyuk keliru
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. PANTUN KEJORA KAT ATAS TU UMUM.
       TAPI BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG PUKI LUAS MUKA BABI TU TERASA SEBAB ADA PERKATAAN “IBLIS” DAN “POLIS” KAT PANTUN TU…

       HA HAH HAA.. RASAKAN…

       1. KAH KAH KAH.

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Padan muka, anjing jalang yang tak mandi hadas
        Mulut anjing tua ni busuk, srupa mangkuk tandas
        Anjing tua tu, dah kena jerat Kejora yg membidas
        Dia udah makan cili tentu sekali lah terasa pedas
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    2. MESTI BALUN DAN TIBAI KOMEN2 KAMU YANG BIADAB DAN KURANG AJAR DULU, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA, BINATANG ANJING JALANG ANAK HARAM MUKA BABI.

     1. KOMEN2 POLITIK DI BUAT DI MASA LAPANG.

      PRIORITY MUST BE CORRECT, MACAM SEKARANG.

      1. MESTI BALUN DAN TIBAI KOMEN2 BINATANG ANAK HARAM TN ANJING JALANG MUKA BABI YANG BIADAB DAN KURANG AJAR DULU.

       PANTUN2 AKAN DIBUAT DI MASA LAPANG.

       PRIORITY MUST BE CORRECT, MACAM SEKARANG, TERAJANG & BALING TAIK BABI SEBANYAK-BANYAKNYA KE MUKA ANJING JALANG ANAK HARAM TUH…

       KAH KAH KAH.

 25. RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Berkomenlah secara beradab dan jaga tatasusila
  Tk kisah le, PN/PM nak ditentang atau nak dibela
  Tapi, jgn pula komen dibuat sengaja nak cari bala
  Biar cukup ilmu di dada klau org lain kita nak tala
  Perkataan tk pernah dengar..jgn kata tk ujud pula
  Jgn asyik jadi munafiq yang dilaknati Allah Ta’ala
  Bkn apa, kot sakit dan malu kita kena luku kepala
  Nanti kot kita tersandar..tercungap2 nafas dihela
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Benda kita tak tau jgn pula dibuat terlajak pandai
   Nanti, org akan nampak diri kita, mcm dgn keldai
   Di lembah kehinaan pula nanti, kita akan tersadai
   Jadi mcm Pak Kadok..menang sorak kg tergadai!
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Kamu cakap pasal diri kamu ke?

    Apa yang kamu cakap tu, kamu tahu semua ke?

    Kamu sanggup jadi Pak Kadok atau Keldai ke?

    1. Eleehh.. buat2 lupa pulak…

     Siapa yg cakap “WISENESS” tak ujud dlm BI dulu?

     Siapa yg kata, “MANGLI” tu bahasa BANG ALI?

     Jawab.. jgn tak jawab.. Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Puki Luas Muka Babi oi…

     KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

 26. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kejora ingin beri nasihat secara madah gurindam
  Saling berpesan sesama kita dri keturunan Adam
  Nasihat ini, sama-samalah kita ambil dan hadam
  Walaupun bagi sesetengah ia pahit seperti jadam
  Kalau org tampil beri nasihat jgn pula kita godam
  Tak usah lah, simpan hasad & berdengki dendam
  Jika ada, api kejahatan di hati, elok le kita padam
  Kerana di akhirat nanti hanya syurga yg kita idam
  👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

  1. Kamu selalu tampil kasi nasihat ke?

   Kalau selalu kena godam, dah fikirkan ke sama ada nasihat itu kena tempat atau tidak.

   Atau apa motif nasihat kamu itu.

   1. Kenapa takut dgn nasihat wahai Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Puki Luas Muka Babi?

    Sebab nasihat menghalang kau buat jahat yer Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang?

    Jgn asyik dgn komen POLITAIK palat lubang puki luas kau tu saja.

    Komen lah ikut post, jgn terlalu ikut kau punya puki kering MENOPOS!

    KAH KAH KAH.

 27. PANTUN NASIHAT DARI KEJORA,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kejora tidak lupa juga persembah pantun nasihat
  Berbicaralah dgn cara beradab matang dan sihat
  Usah berkomen, bentuk provokasi & berniat jahat
  Jgn buat tohmahan atau fitnah dgn tipu muslihat
  👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
  Hendaklah kita selalu dekatkan diri dgn Al-Quran
  Buang je..segala sikap keangkuhan & ketakburan
  Tidak membawa ke mana pun, sikap bebal baran
  Yg paling mmbantu dlm hidup ialah akal & fikiran
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. JANGAN LAH BANYAK KASI NASIHAT. TENGOK DIRI SENDIRI DULU, TANYA JIKA ANDA SENDIRI YANG PERLU NASIHAT BAGI MEMBAIKKI NYA.

   TULIS KOMEN KPD BLOG POST LAH. BILA KAMU MENGARUT, ITU MENARIK PESERTA LAIN DISINI MASUK MEMBALUN DAN MENIBAI KAMU.

   1. Kenapa takut dgn nasihat wahai Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Puki Luas Muka Babi?

    Sebab nasihat menghalang kau buat jahat yer Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang?

    Jgn asyik dgn komen POLITAIK palat lubang puki luas kau tu saja.

    Komen lah ikut post, jgn terlalu ikut kau punya puki kering MENOPOS!

    KAH KAH KAH.

 28. Bisanya Keris Taming Riani Sari yang menusuk tubuh,Dia membalut lukanya dengan selendang bergambar babi,anjing dan kera dan mengamuk di blok hari ini,menyerang sesiapa saja.

  Tewasnya seorang penderhaka!!!!

  1. Apa yang kau merepek ni setan

   1. Sahabat ku Taro 9:52 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
    Itulah kalau Taro nak tau si setan Kera Kongkang
    Dia itu..sepupu dengan Nek saka mulut longkang
    Kebodohan, dari Kera @ Bg Riani itu, tidak lekang
    Bapok tu, kt Lrg Hj Taib niaga jual ‘pintu belakang
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Bro Taro,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
     Kera Kongkang @ Bg Riani itu bapok maa chii bai
     Kat Lrg Hj Taib dia jalan gelek2 tangan melambai
     Mari masuk ke blog ni, dia cuba nk berlagak lebai
     Elok sangat le kalau bapok tu Bro Taro taji & tibai
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Bro Taro 9:52 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
      Kera Kongkang itu cuba nak berlakon lebai di sini
      Tapi dia terus tersentap bila kena Bro tibai begini
      Bapok itulah..yg sblm ini menyamar jadi Addriani
      Cuba Bro banding pantun dia dngn 2 karangan ini
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      (KARANGAN 1 & KARANGAN 2)

      1. KARANGAN 1:
       (KERA TU BUAT ATAS NAMA ANONYMOUS)

       Anonymous
       29 June 2021 2:46 pm

       bila dah tak dilayan oleh sidara,kejora dah bersedia kembali ke sifat ular,hanya bertahan 2 tiga hari jadi lebai pendakwah,sedangkan dirinya sendiri perlu didakwah macam berok terkinja-kinja.

       kah kah kah kah kah

       mencarot,munafikkan orang,menghina dengan gelaran burok.

       sudah tua kau tu……terkena tulah pula…..

       Reply

       1. KARANGAN 2:
        (KERA TU BUAT ATAS NAMA ADDRIANI)

        Addriani
        15 June 2021 1:53 pm
        Reply to Anonymous

        Assalamualaikum,cgu yang dihormati,
        amin ya

        tesis masters riani tinggal sikit je lagi,lompat dari satu blok ke satu blok mencari idea paling kukuh,ye la riani kan masih mentah.Cikgu dah makan tengahari ke?Kalau bukan PKP ni,dah lama riani jemput cikgu datang rumah kat slangor makan-makan.Ok jumpa lagi ya cikgu.Salam emmm rin…. dari riani.

        Reply

        1. Bro Taro,

         KITA BANDING KARANGAN 1 DGN KARANGAN 2.
         SAMA, KAN BRO TARO?
         DARI SEGI GAYA TULISAN?

         1) Ayat yg sepatutnya bermula dgn huruf besar, dimulakan huruf kecil.

         2) Nama tidak dieja mula dgn huruf besar, iaitu nama Kejora dlm karangan 1 (kejora) dan nama Riani dlm karangan 2 (riani).

         3) Tiada ‘spacing’ antara ‘tanda koma’ dgn perkataan selepas ‘tanda koma’ itu.
         => (perkataan),(perkataan)

         SAMA.. SEBIJIK SAMA!

         1. Bro Taro,

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
          Itu le kera kongkang @ Bg Riani munafiq musibat
          Dalam menyamar & berlakon mmg kera itu hebat
          Tak tau bila bapok darai itu nak insaf & bertaubat
          Elok sangat lah..belakang kera itu Bro Taro sebat
          🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Bravo Bro Taro,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
           Anon 9:05pm @ Kera kongkang elok dok di hutan
           Padan sangat lah, bila Bro Taro panggil dia setan
           Bro Taro udah sebat, belakang kera itu, dgn rotan
           Lps ni Bro pelakong pula kepala dia dgn belantan
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          2. Khas utk Anon 9:05 pm @ Kera Kongkang @ Bg Riani Bapok Auw Auw,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
           Tak payahlah Kera Kongkang, nak bermuka-muka
           Kemunafiqan kau itu..semua org dah tahu belaka
           Berbagai2 watak..kau sering menyamar dan reka
           Bila ko nak insaf ha Melayu munafiq penderhaka?
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          3. BUNYI MCM KAMU CAKAP PASAL DIRI KAMU SENDIRI, WAHA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

          4. Eleehhh Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Puki Luas Muka Babi buat2 lupa pulak…

           Siapa yg cakap “WISENESS” tak ujud dlm BI dulu?

           Siapa yg kata, “MANGLI” tu bahasa BANG ALI?

           Jawab.. jgn tak jawab.. Binatang Anak Haram TN Anjing Jalang Puki Luas Muka Babi oi…

           KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Leave a Reply

Your email address will not be published.