Shahbudin…

Berbicara Tentang Hitam Putih Malaysia

AMK SEMARAKKAN LAGI KEMPEN KIBAR BENDERA PUTIH

Sebagai tanda solidariti bersama kempen Bendera Putih yang digerakkan oleh rakyat Malaysia, Angkatan Muda Keadilan (AMK) Malaysia kini melancarkan inisiatif dalam talian bagi membantu rakyat Malaysia yang terkesan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang masih berterusan.

Bantuan ini terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia yang benar-benar terdesak dan memerlukan bantuan dalam bentuk keperluan makanan harian.

Pemohon hanya perlu mengisi borang (Google Form) yang disediakan dan pihak AMK akan menghubungi pemohon untuk membuat pengesahan. Borang ini boleh didapati pada pautan di bawah:

Bantuan kepada pemohon yang layak akan disalurkan melalui aktivis AMK mengikut kawasan pemohon.

Untuk tujuan ini, AMK telah memperuntukkan dana awal berjumlah RM10,000 bagi memastikan bantuan dapat disalurkan kepada yang memerlukan secepat mungkin.

AMK juga mengalu-alukan sumbangan orang awam bagi menyemarakkan lagi kempen ini. Segala sumbangan awam yang diterima akan disalurkan terus kepada mereka-mereka yang memerlukan.

Sumbangan boleh dibuat ke akaun rasmi Angkatan Muda Keadilan Malaysia seperti butiran berikut :

RHB Islamic Bank Berhad

Parti Keadilan Rakyat (Angkatan Muda Keadilan)

2124 3960 0100 33

Besarlah harapan AMK agar solidariti bersama Kempen Bendera Putih ini dapat memberi suntikan semangat kepada rakyat Malaysia yang dihimpit kesusahan. Semoga kita dapat bertahan dalam menghadapi saat-saat yang amat mencabar ini.

AKMAL NASIR

Ketua AMK Malaysia.

5 2 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Subscribe
Notify of
guest

95 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
95
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x