BUKAN SAJA MAHIADDIN, SELURUH KABINET PUN RASA-RASANYA BAKAL KENA CIRIT-BIRIT JUGA SELEPAS INI….

Sejak subuh tadi telah heboh dengan perkhabaran melalui aplikasi Whatsapp tentang Mahiaddin Md Yasin yang dikatakan telah dimasukkan ke wad di sebuah hospital di ibukota.

Laporan itu menyebut Perdana Menteri diserang sakit secara tiba-tiba dan dimasukkan ke wad untuk menerima rawatan mulai petang semalam.

Begitu pun, tidak disebut masalah kesihatan apa yang sedang dihadapi Mahiaddin itu.

Hanya menjelang tengahari tadi barulah kesahihan khabar angin itu diketahui kebenarannya dengan Pejabat Perdana Menteri sendiri mengeluarkan kenyataan rasmi mengenai keadaan kesihatan Mahiaddin.

Kenyataan itu menyebut Mahiaddin telah mengalami diarea atau cirit-cirit dan dimasukkan ke sebuah hospital di ibu negara pagi ini untuk menerima rawatan dan pemantauan.

Ehhh…Mahiaddin kena cirit-cirit?

Macam mana boleh kena?

Bagaimana keadaannya?

Salah makan atau kena keracunan makanan ke?

Buat seketika, pelbagai pertanyaan mengenai keadaan kesihatan beliau tergantung begitu saja, sambil ada juga yang mendoakannya agar cepat sembuh.

Tetapi, selepas tengahari tadi apabila Speaker Parlimen, Azhar Azizan Harun dan Speaker Dewan Negara, Dr. Rais Yatim mengeluarkan kenyataan media secara bersama mengenai majlis menghadap mereka kepada Yang Dipertuan Agong semalam yang menyebut tentang titah baginda mahukan sidang Parlimen diadakan sebelum 1 Ogos, barulah sedikit-sedikit boleh dijangka kenapa Mahiaddin tiba-tiba dilaporkan sakit perut dan terkena cirit-birit.

Menurut kedua-dua Speaker itu lagi, titah Agong itu juga sudah pun dimaklumkan kepada Mahiaddin dan mereka mencadangkan kepada Perdana Menteri agar satu persidangan khas Parlimen diadakan sebelum 1 Ogos mengikut peruntukan undang-undang sedia ada.

Ohh…patutlah kena cirit-birit!!!

Serentak dengan itu, sarat di media sosial dengan pelbagai troll dan sindiran mengenai kemasukannya ke wad akibat cirit-birit itu.

Sewaktu sekolah dahulu, apabila kerja rumah tidak siap dan takut dimarahi cikgu, alasan paling popular untuk murid-murid tidak datang ke sekolah ialah kerana sakit perut atau kena cirit-birit.

Apakah Mahiaddin tiba-tiba kena cirit-cirit kerana titah Agong dan mahu mengelak untuk menghadap baginda dalam waktu yang segera bagi menetapkan tarikh Sidang Parlimen?

Ini kerana hari ini ialah hari Rabu di mana mesyuarat kabinet sepatutnya diadakan dan sebelum mesyuarat kabinet diadakan, Mahiaddin perlu menghadap Agong terlebih dahulu.

Disebabkan cirit-cirit dan menerima rawatan di hospital, difahamkan tiada mesyuarat kabinet pada hari ini dan tiada jugalah Mahiaddin perlu menghadap Agong pada pagi tadi.

Agaknyalah…kalau tak kena cirit-birit dan tak dimasukkan ke wad, ada kemungkinan dalam menghadap Agong pagi tadi, sambil berbual-bual itu baginda bertanya sekali lalu kepada Mahiaddin tentang bila tarikh yang sesuai untuk diadakan Sidang Parlimen.

Seumpama murid yang tak dapat menyiapkan kerja rumah, tentu berpeluh dingin jugalah nak menjawabnya.

Agak-agaknya begitulah!

Apa yang nyata, titah Agong kali ini yang secara spesifik mahukan Sidang Parlimen diadakan sebelum 1 Ogos dengan sendirinya telah menjawab helah seorang menteri, Takiyuddin Hassan yang sebelum ini mengatakan tiada keperluan membuka Parlimen dengan segera kerana baginda tidak menetapkan apa-apa tarikh pun mengenainya, meskipun jelas disebut perkataan segera dan secepat mungkin.

Nah…bagaimana sekarang, apakah Takiyuddin mahu terus berdalih dan derhaka lagi untuk kesekian kalinya?

Selain itu, titah Agong yang disampaikan melalui Speaker Parlimen dan Speaker Dewan Rakyat kali ini turut menunjukkan baginda tidak menerima sama sekali pandangan Peguam Negara yang menyatakan penetapan tarikh Sidang Parlimen mesti dibuat atas nasihat Perdana Menteri.

Mana Peguam Negara nak letak muka selepas ini?

Kalau masih ada rasa malu, sebaik-baiknya letaklah jawatan dengan segera.

Nampak-nampak gayanya, dengan titah Agong ini dan sidang Parlimen sudah tidak boleh dielakkan lagi daripada diadakan sebelum 1 Ogos, bukan saja Mahiaddin, seluruh kabinet pun rasanya bakal kena cirit-birit juga.

Cuma harapnya tiada yang sampai berdarah sudahlah!!!. (ShahbudinHusin 30/06/2021)

4.2 10 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 30 June 2021 — 5:36 pm
Subscribe
Notify of
guest
37 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
khatijah.nuno
khatijah.nuno
5 July 2021 3:28 am

MahathirVs AABwar – 3rd July 6.58pm

oi Babi, skrng org cerita fasal AbahCow Cirit, yg kau nak alih perhatian cerita fasal DSAI, apasal. Kau tu cybertompah tak lama lagi miss sorruuu sbb lepas Parliment bersidang, mungkin terpelanting PM dan krjaan Haramjadah ni. Dgn kau2 sekali tak dpt elaun JKOM dah.. hahahahha agaknya kau pun dah mula rasa senak ye..ciri PM dah jangkit kat kau ..

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
3 July 2021 6:58 pm

RAMAI MANGSA ALJUBON TAK BOLEH BERAK…….. PAK SHEIKH DALAM PENJARA BERLAKON PATAH TENGKOK ATAS KERUSI RODA………. MARILAH KITA CONTOHI BRUNEI LAKSANAKAN HUDUD BUKAN SAHAJA PENJENAYAH TAKUT MALAH COVID NEGARA AMAN TENTERAM DIAMPUNI TUHAN………. BIASALAH PHD4PIG GUNA POLITIK PERAS UGUT DAN ANIANYA RAKYAT……… YA RAKYAT AKAN TERAJANG SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO DAN NAIKKAN PEJUANG HUDUD……… Nazri Aziz Isytihar Kembali Sokong Muhyiddin Yassin Kerana Dosa Zahid Hamidi Tikam Belakang Parti………… (Astro Awani) – Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz mengumumkan kembali sokongan beliau kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Menurut Ahli Parlimen Padang Rengas itu, pengisytiharan terbaharu itu sekali… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
5 July 2021 3:27 am

Woi Babi, skrng org cerita fasal AbahCow Cirit, yg kau nak alih perhatian cerita fasal DSAI, apasal. Kau tu cybertompah tak lama lagi miss sorruuu sbb lepas Parliment bersidang, mungkin terpelanting PM dan krjaan Haramjadah ni. Dgn kau2 sekali tak dpt elaun JKOM dah.. hahahahha agaknya kau pun dah mula rasa senak ye..ciri PM dah jangkit kat kau ..

rawae
rawae
1 July 2021 10:20 am

kalu dah tak mampu galas tugas PM minta la serah balik jawatan. Jawatan PM bkn khas utk Wak pagoh. Dah tau tak cukup sokongan …. tak payahla sibok rampas kuasa. Anwar dok rumah jaga cucu. Geleng2 kepala dia tengok perangai manusia yg tak sedar diri. Nasib baik aku tak jadi PM. Kalu jadi PM time covid ni ada nilai tambahke? Memang dasar kerajaan dah tak berduit. Duit telah di ragut oleh Jlow. Cina gemok sorang tu tipu sekor melayu bugieh. Sampai sekarang si bugieh tu tak mengaku di tipu. Naik pulak si wak pagoh. Konon hakikatnya nak kembalikan kuasa melayu.… Read more »

kamal hassan
kamal hassan
1 July 2021 9:43 am

Wooiiiii budin kasi vacum ruang komen ni pukimak2 anak haram guna ruang untuk main bontot sesama spesis jalang!!!

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 7:03 am

Nadia
28 June 2021 8:51 am

Nadia paling suka masa pemerintahan mahiaddin. Semua disediakan. Semoga Mahiaddin terus sihat dan meneraju Malaysia sampai hujunnnnnnnng nyawaaaaaa.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 7:03 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀MANJA🌹,

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Apa pun musibah yang berlaku, jgn lah kita sesali
Barangkali, ianya ketentuan dari Allah, sejak azali
Hasutan pihak yg berniat jahat, usah dinda peduli
Mari lah kita berdoa, agar ‘abah’ cpt sihat kembali
🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲

🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:32 am

HATI-HATI DIK🌷NADIA🥀DEWI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mmg ramai di blog..yg dngki terhadap diri abg ini
Dik Nadia psti perasan, bnyak penyamaran di sini
12:16 am dan 1:29 am tu, adalah antara yg begini
Dia lah kera si kongkang, yg nyamar jadi Addriani
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bunga2 tu untuk Dik Nadia,
Tanda gelak😅😂🤣 tu untuk rakan2, dan
Icon kera🐒& tak bagus👎tu utk si kera kongkang @ ‘Addriani’ Auw Auw tu..

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:41 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀PUTERI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Si kera kongkang tu manusia..tpi dia bukan insan
Agak nya dia udah terkena iblis punya hembusan
Mungkin penyamaran dia itu, org lain tak perasan
Tapi, abg ni cikgu..bleh cam kera tu punya tulisan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍✊👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:55 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀PUTERI🌹, CUBA PERHATIKAN DUA KARANGAN BANG RIANI AUW AUW TU.
YG SATU DI BAWAH NAMA ANONYMOUS (KARANGAN 1) DAN SATU LAGI DI BAWAH NAMA ADDRIANI (KARANGAN 2):

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:56 am
Reply to  Anonymous

KARANGAN 1:
(DIBUAT ATAS NAMA ANONYMOUS)

Anonymous
29 June 2021 2:46 pm

bila dah tak dilayan oleh sidara,kejora dah bersedia kembali ke sifat ular,hanya bertahan 2 tiga hari jadi lebai pendakwah,sedangkan dirinya sendiri perlu didakwah macam berok terkinja-kinja.

kah kah kah kah kah

mencarot,munafikkan orang,menghina dengan gelaran burok.

sudah tua kau tu……terkena tulah pula…..

Reply

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:57 am
Reply to  Anonymous

KARANGAN 2:
(DIBUAT ATAS NAMA ADDRIANI)

Addriani
15 June 2021 1:53 pm
Reply to Anonymous

Assalamualaikum,cgu yang dihormati,
amin ya

tesis masters riani tinggal sikit je lagi,lompat dari satu blok ke satu blok mencari idea paling kukuh,ye la riani kan masih mentah.Cikgu dah makan tengahari ke?Kalau bukan PKP ni,dah lama riani jemput cikgu datang rumah kat slangor makan-makan.Ok jumpa lagi ya cikgu.Salam emmm rin…. dari riani.

Reply

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:59 am
Reply to  Anonymous

SAMA, KAN DIK🌷NADIA🥀PUTERI🌹? DARI SEGI GAYA TULISAN?

1) Ayat sepatutnya bermula huruf besar, dia mulakan dgn huruf kecil.

2) Nama tidak dieja mula dgn huruf besar, iaitu nama Kejora dlm karangan 1 (kejora) dan nama Riani dlm karangan 2 (riani).

3) Tiada ‘spacing’ antara ‘tanda koma’ dgn perkataan selepas ‘tanda koma’ itu.

MAKA SAHLAH, YG BERLAKON SBG ADDRIANI ITU (KARANGAN 2) ADALAH SI KERA KONGKANG (KARANGAN 1) YG JUGA KELUAR SINI JAM 12:16 AM & 1:29 AM TADI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 4:02 am
Reply to  Anonymous

YANG LAWAKNYA DIK🌷NADIA🥀PUTERI🌹,

Dalam KARANGAN 1 tu, dia kata,
“bila dah tak dilayan oleh sidara”… pada hal,

“bila dah tak dilayan oleh sidarai”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 4:07 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀PUTERI🌹,

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Sejak Nadia pergi, 19 May, airmata abng berderai
Dgn tetiba, hadir Riani, membuka baru punya tirai
Abg fikirkan..segala gelisah lara, akan jadi terurai
Rupa2nya dia tu Bg Riani Bapok nala punya darai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 1:29 am

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Untuk kekasih Nadia nan cantik lagi rupawan
Pilihlah abang yang memuja mu siangmalam
Yang pastinya kita terbang bersama ke awan
Atau Nadia paus,abang pula jadi kapal selam

Pantun abang kali ni amat special lagi indah
Ada gambar kartun,lambang love berangkai
Semuanya rekaan abang,jgn sapa tiru sudah
Nanti na abang letak mawar merah setangkai

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Yeaahhhh hooooo yippppi yippppppppiiiiii
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:43 am
Reply to  Anonymous

Owhh.. “Addriani” kat sini yer!
Tak berniaga mlm ini?

AUW… AUW… AUW…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:46 am
Reply to  Anonymous

“Riani menangis tau..”

TAK KUASER I NI TAU..!
AUW… AUW… AUW…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:48 am
Reply to  Anonymous

UDAH2 LER TU, BANG RIANI 1:29 AM,

AGAKNYA BG RIANI BARU BALIK BERNIAGA LRG HJ TAIB YER?

SELALU, PUKUL 12:00 AM LEBIH, TIME ORG TIDUR, BARU BG RIANI MASUK BLOG…

TAK KUASER I NI TAU..!
AUW… AUW… AUW…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 12:16 am

bila terkena tulah,susah la

maka jadilah burong punggok

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:44 am
Reply to  Anonymous

Owhh.. “Addriani” kat sini yer!
Tak berniaga mlm ini?

AUW… AUW… AUW…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:46 am
Reply to  Anonymous

“Riani menangis tau..”

TAK KUASER I NI TAU..!
AUW… AUW… AUW…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:49 am
Reply to  Anonymous

UDAH2 LER TU, BANG RIANI 12:16 AM,

AGAKNYA BG RIANI BARU BALIK BERNIAGA LRG HJ TAIB YER?

SELALU, PUKUL 12:00 AM LEBIH, TIME ORG TIDUR, BARU BG RIANI MASUK BLOG…

TAK KUASER I NI TAU..!
AUW… AUW… AUW…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:16 pm

Nadia
28 June 2021 8:51 am

Nadia paling suka masa pemerintahan mahiaddin. Semua disediakan. Semoga Mahiaddin terus sihat dan meneraju Malaysia sampai hujunnnnnnnng nyawaaaaaa.

Reply
____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:17 pm
Reply to  Anonymous

Setuju tu Dik🌷 Nadia🥀 Dewi🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Seelok-eloknya, kita terus sokong sajalah krajaan
Rakyat sudah diberi, pelbagai bantuan dan tajaan
Kpd TSMY tu, mmg nya abg mnaruh kepercayaan
Pendirian abg ini..sama lah dgn Dik Nadia pujaan
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:17 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀DEWI🌹,

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Barangkali, ini dalm pengetahuan Dik Nadia intan
Berita hngat hari ini PM kita TSMY dlm kesakitan
Dengar khabar ‘abah’ di hospital kini dlm rawatan
Kita sama2 berdoa, itulah yang paling berpatutan
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:18 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀DEWI🌹,

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Mungkin berita TSMY ni membuat dinda gelabah
Bertenanglah dik Nadia, kita kena sentiasa tabah
Setiap sesuatu itu hanya Allah yg bleh mengubah
Mari le sama2 kita doakan untuk kesihatan ‘abah’
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:53 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀SRIKANDI🌹,

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Terkejut betul abg ini, sebaik je mendengar berita
Sebak di dada ini hampir sja bercucuran air mata
Hanya kpd Allah je lah dinda kita pohon meminta
Semoga segera sihat kmbali PM kesayangan kita
🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 7:33 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀SRIKANDI🌹,

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Blh jadi berita ni mmbuat Nadia dlm kerunsingan
Jgn risau dik Nadia..diri mu tidak lah kesorangan
Marilah dik Nadia kita bersama menadah tangan
Pohon kesembuhan segera, untk PM kesayangan
🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:17 am
Reply to  Anonymous

Nadia🌷Dewi 🥀Ku🌹,

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Bila ‘abah’ sakit, hati abg jdi runsing tak terhingga
Tadi abg tidur awal, dikejutkan mimpi abg terjaga
Abg tau, bila ‘abah’ sakit dikNadia turut risau juga
Marilah kita doakan, semoga ‘abah’ akn cpat lega
🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
1 July 2021 3:19 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷NADIA🥀MANJA🌹,

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Untuk dik Nadia & PM kita, abg berpantun madah
Tentang kesihatan “abah”, tak usah dinda gundah
Marilah bersama, kepada Allah tangan kita tadah
Smoga segala urusan “abah” Allah akn permudah
🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:11 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Blog Budin nampak dah mula jadi kotor berlendir
Bila tak boleh kawal perasaan syaitan akan hadir
Susah, senang, sakit demam, itu ketentuan takdir
Ketua kita sakit..kita kena lah doa bkn perli sindir
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:08 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora ingin beri nasihat secara madah gurindam
Saling berpesan sesama kita dri keturunan Adam
Nasihat ini, sama-samalah kita ambil dan hadam
Walaupun bagi sesetengah ia pahit seperti jadam
Kalau org tampil beri nasihat jgn pula kita godam
Tak usah lah, simpan hasad & berdengki dendam
Jika ada, api kejahatan di hati, elok le kita padam
Kerana di akhirat nanti hanya syurga yg kita idam
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:07 pm

PANTUN NASIHAT DARI KEJORA,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora tidak lupa juga persembah pantun nasihat
Berbicaralah dgn cara beradab matang dan sihat
Usah berkomen, bentuk provokasi & berniat jahat
Jgn buat tohmahan atau fitnah dgn tipu muslihat
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Hendaklah kita selalu dekatkan diri dgn Al-Quran
Buang je..segala sikap keangkuhan & ketakburan
Tidak membawa ke mana pun, sikap bebal baran
Yg paling mmbantu dlm hidup ialah akal & fikiran
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:04 pm
Anonymous
Anonymous
30 June 2021 6:25 pm
Reply to  Anonymous

Kabinet munafik. Kah kah kah. Titah Agong pun sanggup putar belit…kabinet nawaitu tembolok dan perut. Kah kah kah. Geng lebai Melayu tipu Melayu. Melayu tambah layu kerana yang memimpin Melayu spesis kayu.

khatijah.nuno
khatijah.nuno
5 July 2021 3:32 am
Reply to  Anonymous

Betul, PMBabi, CabinetSial, KjaanHaramjadah !