PKP POLITIK DISAMBUNG LAGI, RAKYAT TAMBAH SAKIT HATI, KEGAGALAN MAHIADDIN MAKIN MENINGGI….

PKP penuh atau total lockdowan tapi tiga suku masak perlaksanaannya yang sepatutnya berakhir hari ini bukan saja tidak ditamatkan, malah akan terus disambung lagi ke suatu tarikh yang tidak ditetapkan bila titik akhirnya.

Bermula esok, ia juga tidak lagi dinamakan PKP penuh atau total lockdowan, tetapi dijenamkan sebagai fasa pertama Pelan Pemulihan Negara atau PPN untuk diselarikan dengan apa yang diumumkan secara tergesa-gesa oleh Mahiaddin Md Yasin sebelum majlis menghadap ketua-ketua parti terhadap Yang Dipertuan Agong di Istana Negara, baru-baru ini.

Sepertinya perubahan nama PKP kepada fasa pertama PPN itu tidak ubah macam menukar nama Muhyiddin kepada Mahiaddin – tiada berubah apa-apa selain namanya saja.

Turut untuk pertama kali, fasa pertama PPN ini tiada had tempoh masanya sebagaimana PKP sebelum ini yang ditetapkan tempohnya hanya selama dua minggu sebelum dibuat pengumumman baharu.

Dengan fasa pertama ini tidak diketahui bila tarikh tamatnya, ditambah keseluruhan fasa dalam PPN ada empat semuanya, nampaknya hampir pasti sehingga hujung tahun kita semua akan hidup terkurung sebegini di mana kebebasan yang diberi akan dilakukan secara berperingkat-peringkat.

Tidak boleh lagi merentas daerah, jauh sekali rentas negeri untuk menjenguk keluarga serta ibu bapa di kampung, kecuali keizinan akan diberi jika sudah tidak bernyawa lagi.

Perlaksanaan perintah mengurung rakyat ini mahu tidak mahu adalah merupakan satu lagi tanda kegagalan Mahiaddin dalam mengutus negara dan mengawal pandemik Covid19.

Sudah berulang kali disebutkan dan ditekankan oleh banyak pihak tentang perlunya kilang, industri dan tapak pembinaan ditutup sepenuhnya bagi tempoh tertentu lantaran di situlah banyak kes Covid19 berlaku, malangnya ia langsung tidak didengari oleh kerajaan.

Bukan setakat itu, dari hari ke hari juga, didapati semakin banyak keizinan kilang beroperasi diberikan MITI.

Akhirnya inilah jadinya, orang lain yang menjadi punca menularnya wabak, tapi rakyat yang tidak berdosa dipaksa berkurung sengsara di dalam rumah.

Dalam keadaan ini, ramai yang terjejas pendapatan terutama peniaga, pengusaha kecil-kecilan dan mereka yang bergaji hari.

Secara umum pula, rata-rata dan di mana-mana, kehidupan rakyat dikesan dan didapati jadi tambah tertekan serta sakit hati.

Bukan saja kemurungan dan pergaduhan dalam keluarga meningkat, kes bunuh diri dengan terjun bangunan, terjun jambatan dan gantung diri boleh dikata berlaku hampir setiap hari.

Apakah Mahiaddin tiada perasaan dalam keghairahannya memperalatkan PKP, darurat dan fasa demi fasa PPN untuk mengekalkan kuasanya yang tiada keabsahan sejak awal lagi?

Apa lagi mahu dikata tentang tindakan mengurung rakyat ini, selain terus berdalih-dalih membenarkan Sidang Parlimen kalau ia bukan bertujuan politik namanya?

Tidak rasa berdosakah Mahiaddin dan menteri-menteri kabinet, temasuk pemimpin daripada parti penjual agama dalam kerajaan melihat kesusahan dan derita rakyat ini dengan menolak, menangguh serta berdolak-dalik berkaitan moratorium automatik, lanjutan pengeluaran i-Sinar dan i-Lestari KWSP, tidak memberi diskaun elektrik dan pelbagai sikap tidak pedul lagi yang ditunjukkan?

Ada kedengaran nak mengkaji bantuan pun hanya setelah rakyat bising dan menjerit di sana sini.

Apa sebenarnya jenis kerajaan yang kita ada ini, tidak keterlaluan rasanya kalau dikatakan tiada kerajaan lain yang seburuk berperangai sebegini?

Apakah Mahiaddin tidak faham dan tidak sedar lagi dengan pelbagai tanda pagar yang trending di laman makro Twitter, daripada #KerajaanGagal, kemudian #KerajaanBodoh, seterusnya #KerajaanBangsat dan terakhir ini #KerajaanPembunuh?

Sampai bila Mahiaddin dan menteri-menteri makan gaji buta dalam kerajaan mahu terus menekan dan menyusahkan rakyat, sudahlah tiada bantuan yang mencukupi, ditambah lagi dengan penguatkuasaan yang keras dan tidak bertolak ansur kepada rakyat jika mereka didapati melanggar SOP?

Malangnya banyak kes menteri-menteri yang melanggar SOP, disiasat saja memakan masa berbulan lamanya dan kebanyakan akhirnya seolah-olah senyap begitu saja.

Apakah beliau mahu menunggu ada rakyat terjun bangunan atau membakar diri di depan matanya baru mahu sedar diri?

Sekali lagi, kerajaan jenis apa yang kita ada ini sebenarnya?

Apakah Mahiaddin dan kerajaan PN ini mahu rakyat benar-benar bangkit, seterusnya menempah sejarah ditumbangkan seperti apa yang pernah berlaku di banyak negara Timur Tengah sebelum ini? (ShahbudinHusin 28/06/2021)

5 6 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 28 June 2021 — 7:53 am
Subscribe
Notify of
guest
66 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
3 July 2021 7:13 pm

WABAK BERPUNCA DARI PHD4PIG GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH……….. KERAJAAN BANGKRAP PHD4PIG ARAH RAKYAT IKAT PERUT……… PHDAPIG KERAJAAN BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ…….. RAKYAT DIHARAMKAN UNDI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO………. SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO SAMA SAHAJA RAMAI MANGSA ALJUBON TAK BOLEH BERAK…….. PAK SHEIKH DALAM PENJARA BERLAKON PATAH TENGKOK ATAS KERUSI RODA………. MARILAH KITA CONTOHI BRUNEI LAKSANAKAN HUDUD BUKAN SAHAJA PENJENAYAH TAKUT MALAH COVID NEGARA AMAN TENTERAM DIAMPUNI TUHAN………. BIASALAH PHD4PIG GUNA POLITIK PERAS UGUT DAN ANIANYA RAKYAT……… YA RAKYAT AKAN TERAJANG SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO DAN NAIKKAN PEJUANG HUDUD……… Nazri Aziz Isytihar Kembali Sokong Muhyiddin… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
30 June 2021 5:10 am

Apa Pelan Pemulihan.. Pelan pelan vaksin..biar rakyat byk dijangkiti dan mati..klu vaksin laju, kadar keberjangkitan dpt dikurangkan. itu PM tak mau, nanti takde alasan dah nk kata kes covid makin naik. takde ala san nak sambung PKP, Pelan pelan kasi ekonomi Msia lingkup terus. I-Sinar la, I-Cempaka lah. (why not PM buat buat skim utk diri sendir dan semua 72 MOS gaji buta tu – I-Resigned I-Pension. I-Mampus. Lega hatidan selamat rakyat). Semua Pelan2 tu bukan utk pulihkan ekonomi dan utk rakyat. Pelan2 dgn dana berbilllion2 utk AbahCow rancang dgn sekutu2 lahanat Pas dan umno utk beli lagi katak2..kot2 jika… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
30 June 2021 5:11 am
Reply to  khatijah.nuno

72 MPs gaji buta

Cabai api Siam
Cabai api Siam
29 June 2021 10:13 am

“Apakah beliau mahu menunggu ada rakyat terjun bangunan atau membakar diri di depan matanya baru mahu sedar diri? Sekali lagi, kerajaan jenis apa yang kita ada ini sebenarnya?” Apa-apa pun tahniah diucapkan kepada pendoa-pendoa agar kerajaan PH memerintah hanya sepenggal. Doa mereka dimaqbulkan tanpa disangka umur PH hanya sempat 22 bulan sahaja, tidak sampai pun 60 bulan (sepenggal). Dalam masa 22 bulan dikatakan Islam dan Melayu terancam, sebab itu ramai alim ulamak berdoa mudah-mudahan kerajaan PH cepat ditamatkan. Kalau dikatakan inilah akibatnya niat orang tertentu untuk meletakkan DSAI sebagai PM tepi sejak sebelum PRU14 lagi mesti ramai yang akan marah.… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:16 pm

Dik Nadia Puteri,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Masa dinda tiada smpt jugak abg kenali Addriani
Dia minat diri abg, yang dikatanya hebat dlm seni
Tapi, banyak finah menyusul dan hatinya diracuni
Lagi pula dia masters tak berhargalah diri abg ini
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 4:18 pm

Bertuah diri dpt mengenali dara bersopan santun
Keluhuran budinya mmbuat jiwa ni jadi meruntun
Utk Dik Riani Puteri Kejora tk kan jemu berpantun
Lagu yg dia bagii itu, sehari 4-5 kali Kejora tonton

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 5:56 pm
Reply to  Anonymous

Sahabat ku Anon 4:18 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Naper pantun Kejora kat Riani, Anon bwa ke mari
Apakah tujuan Anon ni supaya Nadia dengki & iri
Cerita pasal Riani tu kat Nadia, Kejora sudah beri
Anon tk akn berjaya..utk menghasut Nadia puteri
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌿🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Tanda gelak😅😂🤣tu untuk rakan2,
Icon tak bagus👎tu utk Anon sahabat ku,
Tanda bunga2 & gambar hati yg banyak2 tu khas utk Nadia)

Wau bule
Wau bule
28 June 2021 3:57 pm

Wish Rafidah, Daim, a few more are back with TDM as leader Supported by able veterans not those supporting thievery Get intelligent young leaders to understudy to take over No supporters of I HAVE NOS and ex convict of sodomy MAGERAN is not about who is PM with absolute power He leads to to provide solutions to problem in currency To execute plans to address all concerns as per YDP’a order Without fear or favour, nothing about political rivalry. TDM stepped down not once but thrice and meant nothing to him He had held this positions not once but twice… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 2:29 pm

Owhh.. Nadia dah kembali rupanya… Alhamdulillah…
Abg ingatkan sesuatu yg buruk dah menimpa diri mu…
Nadia tak terbaca ker pantun abg kat Nadia, dlm post sblm ini?
Ini hah, abg bawa ke sini semula:

YA DAH KEMBALI,WAHAI ATUK 80 an
KEMBALI BUKAN KERANA CINTA
KEMBALI SOKONG KERAJAAN

WAHAI ATUK 80an,MENYAMBAR MACAM HARUAN
SEMUANYA DIANGGAPNYA KATAK
TERMASUK WATAK REKAANNYA SENDIRI

HARU

HARU

KAH KAH HARUAN TUA TUUUUU!!!!!!

seperti kata nadia(CIPTAANNYA)..dah hujung nyawa

KAH KAH KAH KAH KAH
penyemak blok bernama WGKK

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 2:55 pm
Reply to  Anonymous

Dik Nadia Srikandi,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Gitu le dik Nadia oi Kera Kongkang pnya keadaan
Bila cemburu dan hasad dengki, kuasai perasaan
Ditambahlah lagi..termakan syaitan pnya godaan
Semua yg suka kt abg ini..dikata si tua tu ciptaan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Bunga2 tu untuk Dik🌷Nadia🥀Puteri🌹,
Tanda gelak😅😂🤣tu untuk rakan2, dan
Icon kera🐒& tak suka👎tu utk si Kera Kongkang tu..)

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 3:05 pm
Reply to  Anonymous

Dik Nadia Dewi Puteri,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Tak sangka lah Kera Kongkang tu bodoh sebegini
Dengki betul si kongkang tua itu dekat diri abg ini
Apa perlu nya, abg nak cipta watak Nadia kat sini
Klau nak reka..bleh je sambung, pasal si Addriani
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Tanda gelak😅😂🤣tu untuk rakan2,
Icon kera🐒tu utk si Kera Kongkang,
Tanda bunga2 tu utk Nadia & Riani menggambarkan kewanitaan, dan
Gambar hati yg banyak2 tu khas utk Nadia)

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 3:20 pm
Reply to  Anonymous

Dik Nadia Dewi Puteri,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
Sian lah kat Kera Kongkang iblis tua kepala botak
Dia dgn Nek Lrg Hj Taib tu, sama le gaya & rentak
Dengki cemburu jer dlm depa punya kepala hotak
Bila ada org suka abg dituduh rekaan pnya watak
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Tanda gelak😅😂🤣tu untuk rakan2,
Icon kera🐒, tak suka👎& iblis😈tu utk si Kera Kongkang tu, dan
Gambar bunga2 tu khas utk Nadia🌹)

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:42 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

KEJORA DAH TERTAIP PERKATAAN “MANGLI” TADI DI BAWAH MASA MENJAWAB KOMEN ANON JAM 11:21 AM. INI, KEJORA BAWA SKETSA ITU KE ATAS UTK TONTONAN BERSAMA:

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:50 pm
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Anon
28 June 2021 11:21 am
Reply to Anonymous

Sah si jora ni pelirboy besar… baru aja semalam sedang hangat bercinta dgn Riani… hari ini dah terkam Nadia pula.
Ini yang membuat nenek TN menggelupo jeles…. sebab dia cuma ada benggali jaga lembu saja yang sudi menemani….
Ini amaran untuk kau jora…. kalau eton balik sini… kau jangan cuba2 goda… eton aku punya … paham…!
Kihh kihhh kihhhhh…🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:51 pm
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Anonymous
28 June 2021 12:11 pm
Reply to Anon

Sahabat ku Anon 11:21 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Jgn le sahabat ku Anon cuba meracuni hati si dia
Mmg diri tidak jemu kembara mencari cinta setia
Akan Kejora cuba dekati jika ada gadis hati mulia
Salahkah diri ini kalau cuba nak hampiri si Nadia?
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Reply

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:52 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
28 June 2021 12:19 pm
Reply to Anonymous

Sahabat ku Anon 11:21 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Anon cakap ‘pelirboy’ tu pandangan lawak kartun
Mmg diri ini..pernah dikata “playboy” oleh si Eton
Masa tu, diri Kejora ni dekat dia tu jiwa meruntun
Tpi dia menolak, sekadar puji Kejora pnya pantun
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:53 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
28 June 2021 12:25 pm
Reply to Anonymous

Sahabat ku Anon 11:21 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tentang Nek TN tu mmg kita dah ‘MANGLI’ biasa
Cemburu dendam dengki je dia..sepanjang masa
Lgi pun..hidup dlm bercinta dia tk pernah merasa
Tahun 50-an dulu dapat laki pun dek kawin paksa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:54 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
28 June 2021 12:29 pm
Reply to Anonymous

ALA MAK…
KEJORA TERTAIP PERKATAAN “MANGLI”..DAH TAK BOLEH PADAM LAGI DAH…

ANON TAU KER, APA ITU “MANGLI”?
JGN2 BAHASA ASING YG KEJORA DAH GUNA TU…

NEK TN MESTI MARAH & TERJAH KLAU GUNA BAHASA ASING SPT KEJORA GUNA PERKATAAN “WISENESS” TEMPOH HARI…

KAH KAH KAH.

Reply

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:02 pm

Nadia Puteri Srikandi,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Setahun yg lalu..buah hati abg, Munirah dri Johor
Lepas tu Addriani, student masters dari Selangor
Kini, dah kembali semula, dara srikandi hati luhur
Org manakah Nadia ini, yg pernah dulu abg tegur?
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Wau Bule
Wau Bule
28 June 2021 9:48 am

TDM has said his proposal uninterrupted
YDPA/MRR could vet through evenhanded
Practical solutions must be carefully selected
For as long as the rakyat/nation benefitted

With this most hated man aged 96-year-old
Umno Veteran Sec-Gen agreed surprisingly
Datuk Mustapha Yaakub had said it all
Shows better road ahead with age and maturity

Last-minute lockdown announcement Comes at expense of MalaysiansTS Rafidah slams the GovernmentIron Lady of TDM’s calibre, a veteran
Certainly we need wise veterans
To lead the nation back on course
Make no mistake, it is important
To get out from Ketulahan’s curse

Wau Bule
Wau Bule
28 June 2021 9:51 am
Reply to  Wau Bule

Statesmen think of next generation, not next election – Rafidah blasts MCO inconsistency
Betul betul betul.

This is the reality based on facts and truths

No more superficialilty that breeds hypocrisy

Period

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 2:28 pm
Reply to  Wau Bule

Dr M bukan mahu selamatkan negara, tetapi anaknya, dakwa TMJ
FMT Reporters – April 8, 2018 1:24 AM

Sultan Selangor: Dr Mahathir akan bakar negara ini dengan kemarahannya
By
Muhd Hisham Rashdan
December 5, 2017

Wau bule
Wau bule
28 June 2021 3:26 pm
Reply to  Anonymous

Some people dare to talk as such because of inheritance.

Penang Malacca, Sarawak dan Sabah…..salute you alll….peace

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 4:14 pm
Reply to  Wau bule

Will report to MCMC and PDRM this exLNG janitor, Atok-licking old bastard for sedition and treason. YDP Negeri Sarawak, Melaka, Sabah and Penang were not in the list of the 9 Raja atttending the Special Meeting of MRR and YDPA that met political leaders incl to reject Atok NOC. Why reject Atok NOC? 1. MRR has rejected extension of emergency and Parliament to reconvene ASAP as the main agenda. The catastrophy facing nation from a weak PN government is caused by Atok Saka himself. 2. Experts has call it a serious political misdiagnosis, Atok gave a fix for wrong problems… Read more »

Wau bule
Wau bule
28 June 2021 5:37 pm
Reply to  Anonymous

You get pissed off and wild
Never a sin for whining
Simply alleging like a child
Only shows maturity is lacking

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 2:27 pm
Reply to  Wau Bule

Tubuh MAGERAN? ‘Keadaan sekarang jauh berbeza dengan Darurat Keselamatan 1969’ – Ketua Setiausaha Sulit PM Astro Awani Jun 9, 2021 21:05 MYT Tubuh MAGERAN? ‘Keadaan sekarang jauh berbeza dengan Darurat Keselamatan 1969’ – Ketua Setiausaha Sulit PM Cadangan penubuhan MAGERAN disifatkan langkah ke belakang yang antara lain akan merencatkan perancangan kerajaan dan usaha penjawat awam termasuk ‘frontliners’ memulihkan negara daripada krisis kesihatan dan ekonomi. – Gambar fail KUALA LUMPUR: Darurat yang berkuat kuasa pada masa ini jauh berbeza jika dibandingkan dengan Darurat Keselamatan pada 1969, justeru cadangan mewujudkan sebuah badan yang berkuasa mutlak seperti Majlis Gerakan Negara (MAGERAN) bukanlah satu… Read more »

Wau bule
Wau bule
28 June 2021 3:23 pm
Reply to  Anonymous

Situasi sememangnya berbeza. Tetapi kaedah dan ORANG YANG MEMIMPIN itu penting. To achieve results for rakyat not political race berebut jawatan PM…..unless you fail to understand…..period

Cabai api Siam
Cabai api Siam
29 June 2021 10:49 am
Reply to  Wau bule

Wau Bule, how old are you now? Before you are seen as too obsessed or accused of being obsessed with TDM, it is better for you to study the life history of TDM from several aspects since TDM has been active in UMNO. Please study his way of politics, governing the country, economy, development and inter-racial relations etc. In terms of the construction of the mega building, my only question is why he built Seri Perdana. If DSN has Jo Lo, TDM has more billionaire corporate members around him, besides he also introduced the privatization scheme of several government agencies.

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 2:44 pm
Reply to  Wau Bule

Enough with Mageran idea, Hamzah tells Dr M Mohamad Fadli – June 12, 2021 5:40 PM Home minister Hamzah Zainudin is opposed to Dr Mahathir Mohamad’s idea of a National Operations Council to temporarily govern the country. PETALING JAYA: Home minister Hamzah Zainudin has rubbished Dr Mahathir Mohamad’s proposal to set up a Majlis Gerakan Negara or National Operations Council (Mageran) temporarily to govern the country. “Enough is enough,” he said when asked by reporters about the former prime minister’s proposal. Recently, Mahathir said he had mooted the establishment of a Mageran-like council during his audience with the Yang di-Pertuan… Read more »

Wau bule
Wau bule
28 June 2021 3:21 pm
Reply to  Anonymous

Dear Hamzah

Please fly kite….

Nadia
Nadia
28 June 2021 8:51 am

Nadia paling suka masa pemerintahan mahiaddin. Semua disediakan. Semoga Mahiaddin terus sihat dan meneraju Malaysia sampai hujunnnnnnnng nyawaaaaaa.

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 9:06 am
Reply to  Nadia

Owhh.. Nadia dah kembali rupanya… Alhamdulillah…

Abg ingatkan sesuatu yg buruk dah menimpa diri mu…

Nadia tak terbaca ker pantun abg kat Nadia, dlm post sblm ini?

Ini hah, abg bawa ke sini semula:

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 9:06 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Anonymous
27 June 2021 9:54 pm

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Pandemic Covid yg berlarutan kita kena bersedia
Kini..ancaman mkin berat heboh diperkata media
Varian baru, jangkitan dtg dri UK, Afrika dan India
Mintak2, takda sesuatu yg buruk menimpa Nadia
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 9:43 am
Reply to  Anonymous

Dik Nadia Srikandi,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Abg fikir sesuatu yg buruk mnimpa diri mu puteri
Dah sebulan lbih..dinda tidak berkunjung ke mari
Masih ingatkah, ucapan terakhir mu tempoh hari?
“Bersama idaman hati, Nadia tetap teguh berdiri!”
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 9:44 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________
Nadia
19 May 2021 2:58 pm

Nadia teguh berdiri di sini menyokong idaman hati.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 9:45 am
Reply to  Anonymous

DAN INI ABG BAWA KEMBALI, RESPON2 ABG 18 MAY 2021, KPD UCAPAN TERAKHIR MU ITU:
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 9:46 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
19 May 2021 5:23 pm
Reply to Nadia

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Apakah yg cuba dimaksudkan si kembang melati
Kenyataan dari si dia, amat sukar nak dimengerti
Siapakah orangnya, yg disebut sbgai idaman hati
Adakah, cikgu bujang yg sentiasa tabah menanti?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙♥️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 9:47 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
19 May 2021 6:56 pm
Reply to Nadia

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Sungguh indah coretan tinta si bunga jambangan
Mmg sgt menyentuh..wlau pendek saja karangan
‘Idaman hati’ disebut..bagai ternampak bayangan
Barangkali diri ini tk lagi bertepuk sebelah tangan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙♥️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 9:55 am
Reply to  Anonymous

_____________________________________________________

Dinda ku Nadia Srikandi,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Abng sokong pendirian mu duhai srikandi pujaan
Lbih2 lagilah abg ni, sebagai kakitangan kerajaan
Pimpinan TSMY, tidaklah membawa kekecewaan
Geng Bg Non & Atok saja, yg sering buat cercaan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 10:02 am
Reply to  Anonymous

Dik Nadia Srikandi Dewi,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Mmg abg runsing, sejak adinda melangkah pergi
Asyik bermenung jer, siang malam petang & pagi
Kini, spt bertemu semula, gunung emas yg tinggi
Ok lah dik, nanti bila lapang abg akn kembali lagi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 11:06 am
Reply to  Anonymous

Dik Nadia Dewi,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
‘Mnyokong TSMY’..ramai kaum Hawa kata begini
Termasuk lah, bekas buah hati abang, si Addriani
Tapi, dah 10 hari, student masters tu tidak ke sini
Agak nya, dia termakan fitnah, ke atas diri abg ini
💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 11:11 am
Reply to  Anonymous

Dik Nadia Dewi,

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kehadiran nya itu, abg lihat bagai satu sandiwara
Kemain lgi..syahdunya bunyi salam rindu asmara
Tapi mungkin berniat, nak buat abg jadi sengsara
Sib baik Nadia hadir kembali..sbgai merawat lara
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anon
Anon
28 June 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

Sah si jora ni pelirboy besar… baru aja semalam sedang hangat bercinta dgn Riani… hari ini dah terkam Nadia pula.
Ini yang membuat nenek TN menggelupo jeles…. sebab dia cuma ada benggali jaga lembu saja yang sudi menemani….
Ini amaran untuk kau jora…. kalau eton balik sini… kau jangan cuba2 goda… eton aku punya … paham…!
Kihh kihhh kihhhhh…🤣

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:11 pm
Reply to  Anon

Sahabat ku Anon 11:21 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Jgn le sahabat ku Anon cuba meracuni hati si dia
Mmg diri tidak jemu kembara mencari cinta setia
Akan Kejora cuba dekati jika ada gadis hati mulia
Salahkah diri ini kalau cuba nak hampiri si Nadia?
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:19 pm
Reply to  Anonymous

Sahabat ku Anon 11:21 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Anon cakap ‘pelirboy’ tu pandangan lawak kartun
Mmg diri ini..pernah dikata “playboy” oleh si Eton
Masa tu, diri Kejora ni dekat dia tu jiwa meruntun
Tpi dia menolak, sekadar puji Kejora pnya pantun
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:25 pm
Reply to  Anonymous

Sahabat ku Anon 11:21 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tentang Nek TN tu mmg kita dah ‘MANGLI’ biasa
Cemburu dendam dengki je dia..sepanjang masa
Lgi pun..hidup dlm bercinta dia tk pernah merasa
Tahun 50-an dulu dapat laki pun dek kawin paksa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 12:29 pm
Reply to  Anonymous

ALA MAK…
KEJORA TERTAIP PERKATAAN “MANGLI”..DAH TAK BOLEH PADAM LAGI DAH…

ANON TAU KER, APA ITU “MANGLI”?
JGN2 BAHASA ASING YG KEJORA DAH GUNA TU…

NEK TN MESTI MARAH & TERJAH KLAU GUNA BAHASA ASING SPT KEJORA GUNA PERKATAAN “WISENESS” TEMPOH HARI…

KAH KAH KAH.

khatijah.nuno
khatijah.nuno
30 June 2021 5:13 am
Reply to  Nadia

sampai hujong kelentit lagi bagus…

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:50 am

LAWAK BETUL DLM POSTING SBLM INI…

SI BETINA TUA SAWAN SASAU LRG HJ TAIB TU TERBACA DLM RANGKAP PERTAMA PANTUN KEJORA TU UNGKAPAN “MENGUNDUR DIRI”… KEMAIN SERONOK.DIA…

DIA INGAT KEJORA NAK UNDUR DIRI DARI BLOG INI.. TAPI KEJORA MAKSUDKAN UNDUR DIRI DARI PERCINTAAN YG “HAMPA”…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:54 am
Reply to  Anonymous

MANA LER SI NENEK TUA KEREPOT GANYUT TU NAK FAHAM PASAL PERCINTAAN.. DIA NIKAH TAHUN 50-AN DULU TU PUN KAWIN PAKSA SAJA, DIURUSKAN MAK BAPAK…

MENANGIS MERAUNG SEBULAN SBLM NAK SERASI DGN LAKI DIA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:39 am

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Mungkin dh tersalah lorong agknya diri ini berlari
Kata org, sebaiknya ukur le baju, di badan sendiri
Org belajar sampai masters..diri ini cuma degree
Terfikirlah jugak rasa macam mahu berundur diri
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔💔
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:40 am
Reply to  Anonymous

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀💌🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
Biarlah di prgunungan rindu ini, diri terus bertapa
Dulu..rasa bgaikan segunung emas, diri terjumpa
Tapi seperti emas dah bertukar jadi sabut kelapa
Segala impian dan harapan seakan2 jadi HAMPA
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:41 am
Reply to  Anonymous

LAGU – HAMPA
PENYANYI – TOK KI
KARAOKE – https://youtu.be/gD5_JM02GZk
LIRIK –
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Ku ditinggal senja malam menghampiri
Sendiri ku sedang menanti
Segera oh angin sampaikan rindu ku
Terlupakah kau pada janji mu?

Ketika bersama rindu bergelora
Perpisahan menikam jiwa
Kau pandai mengusik
Kau pandai menggoda
Kini diri ku yang kau tinggalkan begitu saja

Apakah artinya ucapan manis mu
Kau merindui ku?
Mungkin hanya aku yang membiarkan mu
Menipu diri ku

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:41 am
Reply to  Anonymous

Biar duka menyiksa jiwa
Biar kasih tak kunjung tiba
Kerna pada hakikatnya
Diri ku kau persenda

Aku hanya insan biasa
Lemah pada rayuan manja
Terlena dibuai mesra
Pada cinta yang hampa

Di malam yang sunyi sepi menyendiri
Ku hulur dan menyusun jari
Ku pohon kau ubatikanlah rindu ku
Bayangan kasih dalam mimpi ku menikam kalbu

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:42 am
Reply to  Anonymous

Apakah artinya ucapan manis mu
Kau merindui ku?
Mungkin hanya aku yang membiarkan mu
Menipu diriku

Biar kasih menyiksa jiwa
Biar ku yang mengemis cinta
Kerna dari sejak mula
Diri ku yang tergoda

Aku hanya insan biasa
Lemah pada rayuan manja
Terlena dibuai mesra
Pada cinta yang hampa

Oho-oo-oo
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:43 am
Reply to  Anonymous

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
Biarkan saja lah..panahan duri2 rindu menyumpit
Relakan saja lah, lara kesepian terus menghimpit
Mmg tk mampu ku bawa, kerna perahu ku sempit
Lagi pun, manakan helang ingin terbang dgn pipit
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:44 am
Reply to  Anonymous

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
Biarlah di rimba kerinduan ini, diri ini terus berlari
Relakan sja lah badai kesepian menghempas diri
Tidak mngapalah, kenangan menikam, bagai duri
Mungkin suatu masa, kebahgiaan Allah akan beri
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:45 am
Reply to  Anonymous

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Biarlah klau terpaksa bermenung mnongkat dagu
Mungkin tak bermakna lagi, klau terus menunggu
Barangkali..diri ini tidak sesuai, org nak buat regu
Apalah sangat, yang ada, pada diri seorang cikgu
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

💐🌹🥀🌷🌺🌸🍃🌻🌼💮💮🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:48 am
Reply to  Anonymous

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Entah kenapa, diri ini asyik sja dirundung malang
Bercinta..tapi pialanya tk pernah sempat dijulang
Mhngkin, pipit tak layak, terbang bersama helang
Apa nak buat klau bunga dah kembang terhalang
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💮🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:49 am
Reply to  Anonymous

LAGU – KEMBANG TERHALANG
PENYANYI – KUMPULAN GAMMA
KARAOKE – https://youtu.be/Q4jW9kc1OoU
LIRIK-
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💮🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
Rindu tenggelam berselubung pilu
Bunga-bunga cinta kembang terhalang
Kemarau menghampiri

Mungkinkah dia merawat lara
Ditinggalkan pergi tuk selamanya
Bagai diri ku jua

Dalam rindu membuai derita
Di penghujung alam cinta
Mungkin ada penawar rahsia
Walau hanya secangkit saja
Kita sama rantai jiwa diolokkan cinta

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:58 am
Reply to  Anonymous

Di sini aku tercambah rindu
Ingin ku membelai tuk pengimpian
Untuk harungi jiwa

Dalam rindu membuai derita
Di penghujung alam cinta
Mungkin ada penawar rahsia
Walau hanya secangkit saja
Kita sama rantai jiwa diolokkan cinta

Di sini aku tercambah rindu
Ingin ku membelai untuk pengimpian
Untuk harungi jiwa

Untuk harungi jiwa
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:38 am

RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora ingin beri nasihat secara madah gurindam
Saling berpesan sesama kita dri keturunan Adam
Nasihat ini, sama-samalah kita ambil dan hadam
Walaupun bagi sesetengah ia pahit seperti jadam
Kalau org tampil beri nasihat jgn pula kita godam
Tak usah lah, simpan hasad & berdengki dendam
Jika ada, api kejahatan di hati, elok le kita padam
Kerana di akhirat nanti hanya syurga yg kita idam
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
28 June 2021 8:37 am

PANTUN NASIHAT DARI KEJORA,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora tidak lupa juga persembah pantun nasihat
Berbicaralah dgn cara beradab matang dan sihat
Usah berkomen, bentuk provokasi & berniat jahat
Jgn buat tohmahan atau fitnah dgn tipu muslihat
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Hendaklah kita selalu dekatkan diri dgn Al-Quran
Buang je..segala sikap keangkuhan & ketakburan
Tidak membawa ke mana pun, sikap bebal baran
Yg paling mmbantu dlm hidup ialah akal & fikiran
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

matstimketum
matstimketum
28 June 2021 8:30 am

kato anak ostad tapi sobab uang dan kkuwasoabih semuo dibuang, takdo simpati pado rakyat dah!

Wau bule
Wau bule
28 June 2021 8:03 am

👏👏👏👏 PKP Yiddin sambung lagi
Suhu panas badan Anwar naik tinggi
Tersangatlah marah tersakitlah hati
Kerusi PM9 semakin jauh setiap hari

Yiddin is condemned profusingly😡
Using EMERGENCY as a strategy✍
Real mad is this Anwar Ibrahim🤬
WHO HAS THE NOS, PM9 is him😎

Cabai api Siam
Cabai api Siam
29 June 2021 11:21 am
Reply to  Wau bule

Is the self-suffering of a person who’s named Anwar not felt by the M40 and B40 group, including even you in group T20?

Last edited 2 months ago by Cabai api Siam