KALAU UNTUK PEMBAHARUAN UMNO, DARIPADA H2O, LEBIH SESUAI NAMAKAN KJ CALON PERDANA MENTERI

Setelah hilang kuasa pada 2018, UMNO kini sentiasa bergelut sambil bercakaran tanpa henti untuk merebut kembali kerusi Perdana Menteri.

Begitu pun, dalam keadaan sekarang, sebahagian kita mungkin boleh memahami ketidaksesuain untuk Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi ditonjolkan sebagai calon Perdana Menteri.

Oleh kerana kes mahkamah yang sedang dihadapinya, walaupun beliau mendakwa ia merupakan pendakwaan terpilih dan bermotif politik, tetapi selagi butiran perbicaraannya menjadi bahan bacaan semua orang, adalah sukar untuk menyandarkan harapan UMNO mampu kembali berkuasa jika namanya diletakkan sebagai bakal Perdana Menteri.

Kita juga mungkin boleh memahami ketidaksesuaian Timbalan Presiden UMNO, Mohamad Hasan untuk dinamakan sebagai calon Perdana Menteri.

Dengan berkedudukan hanya sebagai Adun dan tidak pernah menjadi Ahli Parlimen serta tiada pengalaman pentadbiran di peringkat Pusat, lebih-lebih lagi BN Negeri Sembilan tumbang ketika beliau memegang jawatan Menteri Besar, keraguan terhadap kemampuannya tentu saja tidak mudah untuk dikikis.

Kita juga tentunya tidak sukar memahami bahawa tiga Naib Presiden UMNO, Ismail Sabri Yaakob, Mahadzir Khalid dan Khaled Nordin berada di luar kemampuan, kewibawaan dan keyakinan ramai jika hendak ditonjolkan sebagai calon Perdana Menteri.

Mereka itu bukanlah Hang Tuah atau Hang Jebat, sebaliknya hanyalah Hang Lekir, Hang Lekiu dan Hang Kasturi yang namanya kadang-kadang disebut, kadang-kadang dilupakan.

Dalam waktu yang sama, walaupun Najib Razak agak popular kembali di dalam UMNO dan di kalangan rakyat ketika ini, namun bukanlah sesuatu yang mudah untuk menobatkannya kembali menduduki Seri Perdana.

Haruslah difahami, dengan sudah dijatuhi hukuman bersalah oleh mahkamah, selain banyak lagi kesnya sedang menunggu untuk dibicarakan, halangan untuk Najib merebut kembali jawatan lamanya juga datang daripada kalangan dalam UMNO sendiri yang merasakan cukuplah sekali saja Ahli Parlimen Pekan itu diberi peluang menduduki kerusi Perdana Menteri.

Kata mereka, takkan nak bagi Najib lagi, orang lain nak juga jadi Perdana Menteri?

Untuk itu, siapa yang sesuai dan harus UMNO tonjolkan sebagai calon Perdana Menteri untuk menghadapi PRU15 akan datang?

Adakah Tengku Razaleigh Hamzah, Hishammmuddin Hussein atau Khairy Jamaluddin yang lebih patut ditonjolkan di mana mereka ini adalah antara pemimpin UMNO yang dirasakan layak, tetapi tidak memegang apa-apa jawatan dalam parti sekarang ini?

Berdasarkan pengakuan Nazri Aziz bahawa beliau mengetuai usaha mengumpul Akuan Bersumpah atau SD untuk Hishammuddin, selain ia menandakan adanya gerakan untuk menentang Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO, adalah mudah juga difahami bahawa semua itu bertujuan meletakkan Ahli Parlimen Sembrong itu sebagai bakal Perdana Menteri.

Tanpa menafikan kewibawaan dan kemampuan anak Tun Hussein Onn itu, tetapi yang harus difikirkan oleh ahli-ahli UMNO ialah setelah parti itu kalah dan dan hilang kuasa, ia sebenarnya memerlukan pembaharuan yang segera.

Sebagaimana jika Ku Li dinamakan sebagai calon Perdana Menteri tidak mencerminkan adanya pembaharuan dalam UMNO, menamakan Hishammuddin atau H2O juga akan menghasilkan natijah yang sama.

H2O hampir seangkatan saja dengan dengan Zahid Hamidi dan dikira sebaya dengan Ismail Sabri atau Khaled Nordin.

Apa lagi, H2O bukanlah pemimpin yang benar-benar berani kerana pernah memohon maaf setelah menghunus keris dan kemudian memilih tidak bertanding sebarang jawatan pada pemilihan 2018 iaitu setelah UMNO hilang kuasa.

Bagi kebanyakan orang dalam UMNO, tindakan beliau tidak bertanding itu mencerminkan ketidaksediaannya memikul tangungjawab memulihkan parti setelah ketiadaan kuasa dan hanya seronok bergelumang di dalam parti bersama kuasa dalam kerajaan yang turut dapat digenggam.

Jika benar inginkan pembaharuan dan mahu melonjakkan peremajaan dalam parti, UMNO sebenarnya tiada pilihan lain melainkan harus berani menamakan calon muda untuk dijadikan Perdana Menteri.

Di kebanyakan negara lain, sudah banyak yang meletakkan pemimpin muda sebagai Perdana Menteri dan hasilnya cukup membanggakan.

Melihat senarai pemimpin muda yang ada dalam UMNO sekarang, KJ adalah calon calon paling sesuai untuk diamanahkan tanggungjawab itu.

Reputasinya sentiasa menonjol dalam apa juga tugas kementerian yang diberikan kepadanya, termasuk menyelaras program imuninasi Covid19 sekarang ini.

Walau diakui ada beberapa kelemahan timbul dalam tugas yang dijalankannya itu, tetapi jika orang lain diberi amanah tersebut, sudah tentu lebih banyak masalah lagi akan timbul.

Selain itu, ketika UMNO tiada kuasa, KJ juga tidak lari atau menyembunyikan diri, malah menawarkan diri untuk jawatan Presiden UMNO pada pemilihan 2018 yang lalu.

Keupayaannya mendapat 61 undi berbanding Zahid Hamidi yang memperolehi 99 undi, tetapi mampu menewaskan Ku Li yang mendapat 30 undi, adalah cerminan adanya sokongan yang agak kuat untuknya serta keinginan kepada pembaharuan.

Untuk itu, dalam kelam-kabut yang masih berterusan dalam UMNO sekarang, ubat mujarab untuk mengubatinya hanyalah dengan tidak melengah-lengahkan lagi kepada pembaharuan.

Dengan KJ dinamakan calon Perdana Menteri, kemungkinan UMNO mampu meraih sokongan rakyat dan anak-anak muda adalah lebih cerah, sekaligus mampu membuatkan segala jenis jurassic yang ada dalam UMNO sekarang sedar diri serta tahu untuk mengundurkan diri.

Kekalahan UMNO pada PRU 2018 bukan saja harus membuatkan golongan tua dalam UMNO memberi laluan kepada golongan muda, bahkan turut menjadikan H2O yang sebahagian besar penyokongnya adalah golongan tua juga tidak lagi relevan.

UMNO dengan KJ sebagai calon Perdana Menteri lebih berupaya untuk berubah dengan golongan baharu akan mengambil alih teraju kepimpinan di semua peringkat untuk menggantikan wajah-wajah yang usang yang sedia ada sekarang.

Lagi pun, cuba kita lihat, caca-marba dan kekalutan dalam UMNO sekarang adalah disebabkan onar dan karenah golongan jurassic tersebut yang tidak henti-henti menimbulkan masalah yang semata-mata bertunjangkan kerakusan kepada kuasa yang tak sudah-sudah bersarang dalam hati mereka.

Sampai bila golongan muda yang berwibawa dan berpendidikan sekadar mahu jadi penonton saja kepada golongan tua yang tak henti-henti berebut kuasa? (ShahbudinHusin 24/06/2021)

4.3 3 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 24 June 2021 — 10:13 am
Subscribe
Notify of
guest
122 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
27 June 2021 12:17 pm

DAJJAL GANAS PERNAH DIKURUNG DAN DIIKAT..SEBELUM KELUAR LAGI UNTUK MENGGANAS……. How Would The Agong Know The PM No Longer Has The Majority?……… Muhyiddin is still Prime Minister until he is no longer Prime Minister. And until he is no longer Prime Minister, Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong is compelled to take his advice. So why is this “leading constitutional law expert” saying otherwise? Umno-owned Free Malaysia Today reported Malaysia’s “leading constitutional law expert” as saying that Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong is compelled to take the advice of the Prime Minister only if the Prime Minister still commands… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
24 June 2021 5:55 pm

We all really need Hisapvapedin now. He is our only hope. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 5:28 pm

DEAR READERS,

THIS IS FROM NEK TN IDIOT MUNAPIG OF LRG HJ TAIB:

_____________________________________________________
Anonymous
24 June 2021 1:20 pm
Reply to Anonymous

not interested in a stupid war with a stupid bloke like you

Reply
_____________________________________________________

OK THEN, I HOPE SHE’LL KEEP HER WORDS!

LET’S WAIT AND SEE WHETHER SHE IS GOING TO BE A HYPOCRITE AGAIN…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:41 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek TN Lorong Haji Taib, mmg bodoh tak bertepi
Din Remos kata, bodoh Nek itu, tahap kobau sapi
Dgn Cikgu Kejora bistari ni, Nek cuba bermain api
Kono tibai bodal toghuih todiam sonyap monyopi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:31 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
In this glorious blog Kejora is still proud standing
In all rivalry, Kejora always attained happy ending
The tittle, ‘pemantun bistari’ still exist in branding
On the other side..the lady, is on the floor landing
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:21 pm

HA HAH HAA

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ibaratnya, ikan sepat cuba nak beraksi jadi bawal
Sgt kemaruk Nek TN di blog ni nak jadi pengawal
Mana boleh, nak jaga selia, orng punya hal ehwal
Kena Kejora luku kepala, terpaksa dia cabut awal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:20 pm

DEAR🌷DIK🥀RIANI🌹 & FRIENDS,

IT’S SUCH A BIG FUN AND WHAT AN ENJOYFUL ENTERTAINING PLEASURE WHACKING, WALLOPING, BEATING, TEASING, TORTURING, BULLIYING, RAGGING AND TEACHING THE FOOL IDIOT CLOWN NEK TN FROM “DIRTY” LORONG HAJI TAIB…

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 MILLION TIMES)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:07 pm

NEK TN IDIOT MENOPOS MUNAPIG🐖 LRG HJ TAIB CABUT LARI:

Anonymous
24 June 2021 1:54 pm

OK, sudah cukup melayan sibodoh Wak Gontol Kejora Kojolla.

Reply

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:09 pm
Reply to  Anonymous

____________________________________________________
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

RAKAN2 BLOG TAHU TAK KENAPA NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 LORONG HAJI TAIB TU CABUT LARI?

DIA DILEMA DGN KEMASUKAN GENG DIA SI KERA KONGKANG YG BERPANTUN CINTA KAT RIANI.

KALAU DIA TAK TERJAH KERA KONGKANG TU, MAKIN TERSERLAH LAH MUNAPIG🐖 DIA SEBAB DIA TERJAH KEJORA ATAS SEBAB PANTUN CINTA.

KALAU NAK TERJAH PULAK, GENG SENDIRI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:09 pm
Reply to  Anonymous

Yang sebenarnya, selama ini NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 LORONG HAJI TAIB tu menyerang Kejora bukan kerana pantun cinta, tapi kerana

1) dendam peribadi, dia asyik dok kena luku kepala dgn Kejora 2 tahun lebih dah…

2) hasad dengki, bila Kejora mahir berpantun dan ramai pula memuji Kejora

3) cemburu kerana dah banyak kali, gadis terpikat dgn Kejora kat blog ini..

Itu saja sebabnya.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:13 pm
Reply to  Anonymous

Nek TN Lrg Hj Taib juga dah “IGNORE” komen Kejora. Tahu tak apa itu ignore?
KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:19 pm
Reply to  Anonymous

LOOSERS PRODUCE EXCUSES WHILE WINNERS TALK ABOUT CAPABILITY…

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:22 pm
Reply to  Anonymous

LOOSER (Nek TN Lrg Hj Taib):

Anonymous
24 June 2021 7:58 am

IT’S A FOLLY ENTERTAINING THE STUPID COMMENTS FROM WAK GONOL KEJORA KOJOLLA,

MAYBE JUST IGNORE THE OLD FOOL FROM NOW ON.

Reply

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:23 pm
Reply to  Anonymous

WINNER:

EVIL😈 IDIOT NEK TN FROM LRG HJ TAIB, 24 June 2021 7:58 am:

“IGNORE”???

Only now you feel or thinking of ignoring..? After everyday and every posting you’re being whacked and walloped flat to the ground due to your idioctic words, unwise & stupid act, rude behaviour and ill-mannered personality you have been performing all the while…??

KAH KAH KAH

P/S:
Ikut kamus English Swahili Nek,

Entertaining => menyengsarakan
Ignore => cabut lari / mengalah..

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:23 pm
Reply to  Anonymous

ENGLISH TO MALAY
(KAMUS LORONG HJ TAIB, CHOW KIT, KUALA LUMPUR, EDISI 1)

Ignore:

1) lari dari bahaya atau ancaman yang boleh menyakitkan seperti serangan harimau atau ular tedung selar.

2) mengelak atau menghindari atau tidak mahu mengganggu seperti menjolok sarang tebuan atau sarang buaya.

3) mengalah awal sebelum kedatangan bahaya yang lebih besar seperti Jepun mengalah kepada Inggeris setelah Hiroshima dan Nagasaki diledak dengan bom atom.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:11 pm

TN DAN WAU BULE PERJUANGANNYA SUCI
YANG BUROK MENERKAM,KERANA KECEWA
HABIS KOMEN YANG BAIK,MEREKA MAKI CACI
PERASAN ADA SOKONG,ORG ASHIK KETAWA

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:11 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang tiga suku 2:11 pm,

Kejora hanya nak menyampaikan amanat/fatwa Ostazah Nek TN Menopos Munapig dari Lrg Hj Taib:

“KAMU MENGARUT TAK IKUT POS, MENULIS HAL PERIBADI DI BLOG POLITIK INI. KAMU TAK HORMAT BLOG & PEMBACA. KAMU KURANG AJAR DAN BIADAB. TAK DIBIMBING OLEH MAK BAPAK KAMU YG ASYIK BERKONGK.K PAGI DAN PETANG. SIA-SIA SAJA PUCCI MAK KAMU KOYAK MELAHIRKAN KAMU”.

Jgn marah Kejora yer, itu amanat dari Ostazah Nek TN Lrg Hj Taib.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:06 pm

NBR TU PULA SUKA MENGHINA
KONON DIA LAH YANG HEBAT
JADI ABANG BUAT BAGAIMANA?
ORG YG GINI ,ABG KASI SEBAT

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:05 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang sawan 2:06 pm,

Kejora hanya nak menyampaikan amanat/fatwa Ostazah Nek TN Menopos Munapig dari Lrg Hj Taib:

“KAMU MENGARUT TAK IKUT POS, MENULIS HAL PERIBADI DI BLOG POLITIK INI. KAMU TAK HORMAT BLOG & PEMBACA. KAMU KURANG AJAR DAN BIADAB. TAK DIBIMBING OLEH MAK BAPAK KAMU YG ASYIK BERKONGK.K PAGI DAN PETANG. SIA-SIA SAJA PUCCI MAK KAMU KOYAK MELAHIRKAN KAMU”.

Jgn marah Kejora yer, itu amanat dari Ostazah Nek TN Lrg Hj Taib.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:03 pm

JANGAN ADA BEROK,KAT BLOK INI
KITA MANUSIA,JANGAN MENGHINA LA
ABANG PENDAKWAH KAT BLOK INI
BERBAHASA BUROK,ABG NASIHAT LA

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:05 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang sasau 2:03 pm,

Kejora hanya nak menyampaikan amanat/fatwa Ostazah Nek TN Menopos Munapig dari Lrg Hj Taib:

“KAMU MENGARUT TAK IKUT POS, MENULIS HAL PERIBADI DI BLOG POLITIK INI. KAMU TAK HORMAT BLOG & PEMBACA. KAMU KURANG AJAR DAN BIADAB. TAK DIBIMBING OLEH MAK BAPAK KAMU YG ASYIK BERKONGK.K PAGI DAN PETANG. SIA-SIA SAJA PUCCI MAK KAMU KOYAK MELAHIRKAN KAMU”.

Jgn marah Kejora yer, itu amanat dari Ostazah Nek TN Lrg Hj Taib.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:01 pm

RIANI SAYANG.

ABG KEKADANG DIPANGGIL OSTAZ
SEBOT OSTAZ,ZUNNUN DAH BEPELOH
ABANG BERJUBAH,ZUNNUN SELUAR PENDEK KETAT
BOLEH BEZA NO,TERANG LAGU BERSULOH

KHAS UNTUK ZUNNUN PULAK

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:37 pm
Reply to  Anonymous

Yg ni pantun cinta, Nek TN!

Tunggu apa lagi Nek TN pacak Lrg Hj Taib.. haahh terkam lah.

Jgn nak terkam Kejora sorang je wahai NEK TN MUNAPIG LAKNATULLAH OI..!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:04 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang sewel 2:01 pm,

Kejora hanya nak menyampaikan amanat/fatwa Ostazah Nek TN Menopos Munapig dari Lrg Hj Taib:

“KAMU MENGARUT TAK IKUT POS, MENULIS HAL PERIBADI DI BLOG POLITIK INI. KAMU TAK HORMAT BLOG & PEMBACA. KAMU KURANG AJAR DAN BIADAB. TAK DIBIMBING OLEH MAK BAPAK KAMU YG ASYIK BERKONGK.K PAGI DAN PETANG. SIA-SIA SAJA PUCCI MAK KAMU KOYAK MELAHIRKAN KAMU”.

Jgn marah Kejora yer, itu amanat dari Ostazah Nek TN Lrg Hj Taib.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:57 pm

TAK YAH PUJI SIFEEL BUROK TU
DAH LAMA KENAL,SI PLAYBOY TU
ABG CENDERAWASIH,DIA KELKATU
ABG JIWA LUHUR,SIDIA HATI BATU

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:02 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang biol 1:57 pm,

Kejora hanya nak menyampaikan amanat/fatwa Ostazah Nek TN Menopos Munapig dari Lrg Hj Taib:

“KAMU MENGARUT TAK IKUT POS, MENULIS HAL PERIBADI DI BLOG POLITIK INI. KAMU TAK HORMAT BLOG & PEMBACA. KAMU KURANG AJAR DAN BIADAB. TAK DIBIMBING OLEH MAK BAPAK KAMU YG ASYIK BERKONGK.K PAGI DAN PETANG. SIA-SIA SAJA PUCCI MAK KAMU KOYAK MELAHIRKAN KAMU”.

Jgn marah Kejora yer, itu amanat dari Ostazah Nek TN Lrg Hj Taib.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:54 pm

OK, sudah cukup melayan sibodoh Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:57 pm
Reply to  Anonymous

Sudah cukup membodohkan dia.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:44 pm
Reply to  Anonymous

Pity her..

The stupid mad bastard idiot Nek TN menopos of Lrg Hj Taib is saying to herself at 1:54 pm and 1:57 pm.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

RAKAN2 BLOG TAHU TAK KENAPA NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 LORONG HAJI TAIB TU CABUT LARI?

DIA DILEMA DGN KEMASUKAN GENG DIA SI KERA KONGKANG YG BERPANTUN CINTA KAT RIANI.

KALAU DIA TAK TERJAH KERA KONGKANG TU, MAKIN TERSERLAH LAH MUNAPIG🐖 DIA SEBAB DIA TERJAH KEJORA ATAS SEBAB PANTUN CINTA.

KALAU NAK TERJAH PULAK, GENG SENDIRI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:54 pm
Reply to  Anonymous

Yg sebenarnya, selama ini NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 LORONG HAJI TAIB tu menyerang Kejora bukan kerana pantun cinta, tapi kerana

1) dendam peribadi, dia asyik dok kena luku kepala dgn Kejora 2 tahun lebih dah…

2) hasad dengki, bila Kejora mahir berpantun dan ramai pula memuji Kejora

3) cemburu kerana dah banyak kali, gadis terpikat dgn Kejora kat blog ini..

Itu saja sebabnya.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:07 pm
Reply to  Anonymous

NEK TN 1:54 PM,

INI PANTUN2 CINTA KERA KONGKANG GENG KAU:

Anonymous 24, June 2021 1:38 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:44 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:52 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:57 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:01 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:03 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:06 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:11 pm

KENAPA KAU TAK TERJAH WAHAI NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 LRG HJ TAIB?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:52 pm

ABANG PULA,KATEGORI ELIT
ADA PhD,ILMU PON BANYAK
ASHIK RINDU MIMPI TERULIT
API CINTAKU,DISIRAM MINYAK

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:01 pm
Reply to  Anonymous

PUK. ada?

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:02 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang 2:01 pm,

Kejora hanya nak menyampaikan amanat/fatwa Ostazah Nek TN Menopos Munapig🐖 dari Lrg Hj Taib:

“KAMU MENGARUT TAK IKUT POS, MENULIS HAL PERIBADI DI BLOG POLITIK INI. KAMU TAK HORMAT BLOG & PEMBACA. KAMU KURANG AJAR DAN BIADAB. TAK DIBIMBING OLEH MAK BAPAK KAMU YG ASYIK BERKONGK.K PAGI DAN PETANG. SIA-SIA SAJA PUCCI MAK KAMU KOYAK MELAHIRKAN KAMU”.

Jgn marah Kejora yer, itu amanat dari Ostazah Nek TN Lrg Hj Taib.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:38 pm

ALAHAI………
ALAHAI……….

SANG KEJORA GILAKAN GADIS,TAPI DARI PANTUNNYA ASHIK MEMUNAFIKKAN ORANG…….BUDAK U TU BOLEH MENILAI SIAPA KAU!!!!

U/P RIANI-ELOK JANGAN CARI PASAL…BAHAYA TU DEK

DEK RIANA SAYANG,
ABANG MASIH BUJANG TRANG TANG-TANG DAN BERIMAN TAHAP 4.MACAM MANA KALAU ABANG YANG RIANI PILIH SEBAGAI TEMAN HIDUP…..IBU ABANG DAH LAMA NAK KE MENANTU.SEJAK MEMBACA KOMENTAR RIANI..ABANG RASA BERDEBAR-DEBAR. INI BUKTINYA..RIANI JODOH ABANG

HARAP,SI MEMUNAFIKKAN ORANG TU..BOLEH BEREDAR DARI PANTON CINTANYA…BELAKON JA LEBIH…

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:44 pm
Reply to  Anonymous

TENGOK YA PANTUN ABANG NI SAYANG….

INGIN NAK JUMPA PELUANG BERDUAAN
KASIH NAN GERSANG,SEGERA NAK ISI
RIANI IBARAT BIDADARI KESHAHDUAN
SIAPA CUBA PIKAT,PENYEPAK LAH KASI

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:39 pm
Reply to  Anonymous

Yg ni pantun cinta dan tak ikut post, Nek TN!

Tunggu apa lagi Nek TN pacak Lrg Hj Taib.. haahh terkam lah.

Jgn nak terkam Kejora sorang je wahai NEK TN MUNAPIG🐖 LAKNATULLAH OI..!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 3:01 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang 1:38 pm/1:44 pm,

Kejora hanya nak menyampaikan amanat/fatwa Ostazah Nek TN Menopos Munapig dari Lrg Hj Taib:

“KAMU MENGARUT TAK IKUT POS, MENULIS HAL PERIBADI DI BLOG POLITIK INI. KAMU TAK HORMAT BLOG & PEMBACA. KAMU KURANG AJAR DAN BIADAB. TAK DIBIMBING OLEH MAK BAPAK KAMU YG ASYIK BERKONGK.K PAGI DAN PETANG. SIA-SIA SAJA PUCCI MAK KAMU KOYAK MELAHIRKAN KAMU”.

Jgn marah Kejora yer, itu amanat dari Ostazah Nek TN Lrg Hj Taib.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:26 pm

DEAR🌷DIK🥀RIANI🌹 & FRIENDS,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Old Nek TN, is a damn big lier, as we all can see
She said, she wants to preserve “blog’s decency”
But the old hypocrite’s words, are all just fallacy
And what the lady had shown is real pure idiocy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(The flowers🌹🌷🥀 are for Dik Riani,
The laughing icons😅😂🤣 are for dear friends, and
The dislike sign👎 is for IDIOT Nek TN…)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:27 pm
Reply to  Anonymous

EVIL😈 IDIOT NEK TN OF LRG HJ TAIB,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Now it’s the time..throw away your shyness
Prove to readers, that you have “WISENESS’!
Reply my ‘pantuns’, readers want to witness
Otherwise you just mind your own business
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
KAH KAH KAH KAH KH KAH KAH KAH KAH
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

P/S:

But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (10 MILLION TIMES)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:42 pm
Reply to  Anonymous

Otak kecik, repeating himself.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:37 pm
Reply to  Anonymous

Calling for support from his friends.But hey have long abandoned the bastak Kejoea.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

Pity her..

The stupid mad idiot bastak Nek TN menopos of Lrg Hj Taib is saying to herself at 1:37 pm & 1:42 pm.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:25 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is a guy with intelligence strength & speed
Unlike Nek TN, who is dull & slow like a millipede
Readers noticed that, the old lady is damn stupid
Everyday, the same shit & nonsense, she’ll repeat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:44 pm
Reply to  Anonymous

Damn stupid bastard,

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:42 pm
Reply to  Anonymous

Pity her..

The stupid mad bastard Nek TN menopos of Lrg Hj Taib is saying to herself.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:24 pm

HYPOCRITE EVIL😈 IDIOT NEK TN.

SORRY TO KEEP ON TELLING YOU AGAIN AND AGAIN, HYPOCRITE EVIL😈NEK TN.

YOU DON’T HAVE ENOUGH “WISENESS” TO SURVIVE PROPERLY & PEACEFULLY IN THIS BLOG, WHAT MORE TO EXCELL…

BUT YOU’RE VERY WELL EQUIPPED WITH “IDIOCY” THAT WILL KEEP YOU TO BE GREAT AND GRAND HERE AS AN ENTERTAINING CLOWN🤡…

KAH KAH KAH.

P/S:

But, do you know the meaning of OR have you eved heard of the word “WISENESS”.. before I introduce that word here, in this blog?

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:48 pm
Reply to  Anonymous

The stupid bloke repeating his stupidity,

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 2:41 pm
Reply to  Anonymous

Pity her..

The stupid bloke Nek TN menopos of Lrg Hj Taib is saying to herself.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:24 pm

KAH KAH KAH

NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 SYAITAN😈 BERKEPAK,

JUST TO REMIND YOU AGAIN & AGAIN…

SELAGI MANA KAU TAK CUCI DAKI & KEKOTORAN BUSUK DI HATI KAU ITU, KAU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI BLOG INI WAHAI “NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 SYAITAN😈BERKEPAK NYANYUK SASAU SAWAN SEWEL GILA BABI OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:54 pm

NEK TN LORONG HJ TAIB,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Insaf..dan ubah lah diri, serta perbaiki pekerti mu
Tidak akan membantu karutan yg kau kutip ramu
Caci cerca, kebodohan, ejekan ko tu..org dh jemu
Semua tu tak kan mampu mengatasi org berilmu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:07 pm
Reply to  Anonymous

Berilmu?

Wak Gontol berilmu? hahaha hohoho hihihi

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:16 pm
Reply to  Anonymous

Tak berilmu!

Nek TN menopos munapig🐖 Lrg Hj Taib mmg tak berilmu! hahaha hohoho hihihi

KAH KAH KAH.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
24 June 2021 12:41 pm

TERUS TERANG JEER LAA NAK NAIKKAN ALJUBON DARI PINTU BELAKANG KAN SENANG…….. PN JADI BODOH IKUT GAYA PHD4PIG TAHU NAK BANGKRAP KAN NEGARA …..PATUT BANYAKKAN PUSAT KUARANTIN DAN OKSIGEN DARI SWAB TEST………… PHDAPIG MAHU NEGARA BANGKRAP DAH TENTU TAK ADA WANG LAGI UNTUK BANTU RAKYAT.. . ……. RAKYAT AKAN TERAJANG SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO PRU15 NANTI……… MANA BOLEH BUKA PARLIAMENT NANTI RAMAI MAIN RAMALAN NOMBOR EKOR PAK DAJJAL DAH TENTU PAKAR………. Malaysia Is Now Seeing A Third Constitutional Crisis………. In such an argument, there can be only one winner. Either the Prime Minister will win, or the Agong… Read more »

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:31 pm

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tadi, abg tk masuk lama juga sbb kalut dgn kerja
Laporan blum siap habis selerak abg punya meja
Namun, abg tetap tmpil berpantun, utk mu manja
Kerana..ingatan ini, hanya pada diri dinda sahaja!
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂💕😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞🧠💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:02 pm

Bukan kah UMNO ada adab sopan yang ketara. Beri laluan kpd yang lebih tua, yang lebih lama menyumbang dan berkcimpung dalam party.

Maka patutlah KJ tunggu giliran nya.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 11:37 am

Kejora,

Dengan hormat nya diminta anda hormati bahawa blog ini ialah blog politik,

Terima kasih.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 11:41 am
Reply to  Anonymous

Be fair lah, let everybody – all of us – enjoy this blog. Thanks.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 11:59 am
Reply to  Anonymous

I’m already fair..some of the participants like Zunnun, Din Remos, Eton and a few ‘Anons’ enjoyed my ‘pantuns’..only you Nek TN, Taro & Kera Kongkang feel miserable with it…

KAH KAH KAH.

P/S:

But you said in the previous posting that you just want to ignore it…
Again you’re a hypocrite, Nek TN Lrg Hj Taib…

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:06 pm
Reply to  Anonymous

Buangkan hasad dengki cemburu Nek tu,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek kata tak fair tu, hanyalah Nek punya andaian
Sebenarnya Nek cmburu Kejora pnya kepandaian
Munkin bagi Nek & the geng je, kata tak sesuaian
Tapi Zunnun kata..bagus jugak ada kepelbagaian
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:20 pm
Reply to  Anonymous

Di cakap bodoh, kau marah.

Ini blog politk. bukan blog kepealbagaian.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:22 pm
Reply to  Anonymous

Nek TN 11:37/11:41 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
This is first time I see you writing with politeness
But, it seems that you’re still lacking of ‘wiseness’
Don not be hypocrite readers are here as witness
Just do not disturb me & mind you own business
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

P/S:

Do you still insist saying that the word WISENESS never exist in English?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 MILLION TIMES)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:48 pm
Reply to  Anonymous

Kamu dah dewasa tapi otak mcm budak kecik.

Nyata dari kamu menulis begitu.

Wiseness takda dalam kamus terkemuka Inggeris – Oxford English Dictionary, contoh nya.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:29 pm
Reply to  Anonymous

Kamu bukan sasterawan atau penulis puisi seperti Usman wang, Samad Said dll.

Tujuan kamu ha nya mengarut di sini.

Be responsible lah Wak Gontol Kejora Kojolla.

Berpendirian bertanggung jawab lah.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:55 pm
Reply to  Anonymous

Usman Awang

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:17 pm
Reply to  Anonymous

You did not read the word “Maybe”?

And you are very rude, accusing people of hypocrisy.

What’s the matter with you? You re acting like the blog’s goon and gangster.

Tak dibimbing adab sopan dek emak bapak kamu di masa kecil?

Awwww, behave yourself lah Wak Gontol Kejora Kojolla. You don’t get anything except shame and despondency by acting like a goon and gangster in here.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:38 pm
Reply to  Anonymous

You need to behave instead, Nek TN Lrg Hj Taib Chow Kit Road!

I never disturb whatever you’re writing.. whether it be political or your rude criticism or cursing to other partipants, ok.

So, please don’t disturb me or otherwise you’ll be in trouble again & feeling uncomfortable to be in this blog. Full stop.

Do you understand?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:43 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
Tidak berubah juga si munapig, syaitan berkepak
Asal nampak pantun cinta jer dia terkam celapak
Blog ini, nak dibuat harta dia punya kepala bapak
Tapi Kejora tak akan berundur walaupun setapak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:47 pm
Reply to  Anonymous

Awwww, behave yourself lah NEK TN IDIOT MENOPOS MUNAPIG🐖 SYAITAN BERKEPAK LORONG HAJI TAIB. You don’t get anything except shame and despondency by acting like a police as well as gangster at the same time, in here.

KAH KAH KAH.

LET’S GO ON WITH OUR WAR!!!

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:52 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH..

SYAITAN😈 MUNAPIG🐖 LRG HJ TAIB, HANYA MAMPU BERTAHAN BERLAKON BUDIMAN TAK SAMPAI SEJAM PUN…
(11:41 am hingga 12:17 pm)

Kalau dah berhati syaitan, mulut tak kan mungkin bersuara malaikat!

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 12:56 pm
Reply to  Anonymous

Lega rasa bila Nek TN jadi kurang ajar kembali… kalau tidak, siapa pula akan jadi mangsa Kejora nak tibai pelangkong?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:01 pm
Reply to  Anonymous

INI KEJORA AMIK.DARI NEK PUNYA FATWA LAH JUGAK:

PISAU DTG, PISAU LAH BALIK
SENAPANG DTG, SENAPANG JUGA BALIK

AYUHH NEK TN KITA TERUSKAN PEPERANGAN… JGN BUAT PURA2 KALAH MCM MONYET MATI, BILA DIPEGANG MENGGIGIT…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:29 pm
Reply to  Anonymous

kamu layak pakai lastik ajer, Wak Gontol.

hahaha hohoho hihihi

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:20 pm
Reply to  Anonymous

not interested in a stupid war with a stupid bloke like you

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:18 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol,

Jangan ingat peserta di sini boleh berubah sebab kamu berlagak gengster.

Grow up, man.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:02 pm
Reply to  Anonymous

Wah, mengugut / threatening kamu yer.

Betul macam penyangak dan gengster,

Tqpi mcm Wak Gontol juga.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:10 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH..

SYAITAN😈 MUNAPIG🐖 LRG HJ TAIB, HANYA MAMPU BERTAHAN BERLAKON BUDIMAN TAK SAMPAI SEJAM PUN…
(11:41 am hingga 12:17 pm)

Kalau dah berhati syaitan, mulut tak kan mungkin bersuara malaikat!

11:37 am: “Kejora, dgn hormatnya…”
12:17 pm: “..you’re goon & gangster…”

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:12 pm
Reply to  Anonymous

Syaitan yg cuba berlakon malaikat pada jam 11:37 am bertukar balik jadi syaitan pada jam 12:17 pm… dlm masa tak sampai sejam pun.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:12 pm
Reply to  Anonymous

Oooooooo it’s a matter of “disturbing”, eh?

KEPALA BAPAK KAMU

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:18 pm
Reply to  Anonymous

Oooooooo it’s your hobby of “disturbing”, eh?

KEPALA BAPAK KAMU NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 LRG HJ TAIB.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 1:20 pm
Reply to  Anonymous

Syaitan biasa yg cuba berlakon malaikat pada jam 11:37 am bertukar balik jadi raja syaitan pada jam 12:17 pm… dlm masa tak sampai sejam pun.

SYAITAN MUNAPIG🐖 NEK TN MENOPOS LRG HJ TAIB.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH (100 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:19 pm
Reply to  Anonymous

MERUJUK KPD KOMEN NEK TN MUNAPIG🐖 12:48 PM DI ATAS,
KEMUNAFIQAN NEK TN MENOPOS LRG HJ TAIB TERSERLAH LAGI:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:20 pm
Reply to  Anonymous

19 JUN KEJORA MENGGUNAKAN PERKATAAN “WISENESS”. NEK TN MENGHINA CERCA KEJORA, KATANYA “WISENESS” TIADA DLM ENGLISH.

DIA KATA KEJORA BELAJAR BI TAK SAMPAI TAHAP FORM 3:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:21 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
19 June 2021 11:15 am
Reply to Anonymous

DAMN STUPID WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA’S ENGLISH LANGUAGE IS NOT EVEN FORM 3 STANDARD.

wiseness KEPALA BAPAK DIA.

Reply

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:23 pm
Reply to  Anonymous

BILA KEJORA BAGI TAHU YG KEJORA GRAD B.SCENCE WITH EDUCATION, NEK TN KATA KEJORA LULUSAN AFRIKA SBB GUNA PERKATAAN “WISENESS”:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:24 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
19 June 2021 11:46 am
Reply to Anonymous

MR KEJORA
B. SC SCIENCE WITH EDUCATION,
MATHEMATICS –

kata Wak Gontol Kejora Kojolla. Dia tak cakap pun universiti mana.

University Central African Republic, gamak nya. Atau Republic of Eriteria entah apekenama nya .

Reply

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:25 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA KEMUDIAN KEMUKAKAN BUKTI KEWUJUDAN “WISENESS” DLM BI MELALUI WEBSTER’S DICTIONARY & THESAURUS:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:26 pm
Reply to  Anonymous

Wiseness
Webster’s 1913 Dictionary

Wise´ness
n. 1. Wisdom.
WordNet Dictionary
Noun 1. wiseness – the quality of being prudent and sensible
Synonyms: soundness, wisdom
2. wiseness – the trait of utilizing knowledge and experience with common sense and insight

Synonyms: wisdom

Related Words
advisability, good, goodness, reasonableness, soundness, wisdom

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:27 pm
Reply to  Anonymous

wiseness

Also found in: Thesaurus, Medical, Idioms, Encyclopedia.

wise 1

(wīz)

adj. wis·er, wis·est

1. Having the ability to discern or judge what is true, right, or lasting; sagacious: a wise leader.

…continue/…

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:27 pm
Reply to  Anonymous

…/continuation…

2.

a. Exhibiting common sense; prudent: a wise decision.

b. Shrewd; crafty: made a wise move selling the house when he did.

3. Provided with information; informed. Often used with to: I’m wise to your tricks. We were none the wiser after reading the report.

4. Slang Rude and disrespectful; impudent.

Phrasal Verb:

wise up Slang

To make or become aware, informed, or sophisticated.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:29 pm
Reply to  Anonymous

TAPI SI MUNAFIQ LRG HJ TAIB ITU ANGKUH BONGKAK DAN TETAP MENGATAKAN TAKDA ISTILAH “WISENESS” DLM BI.

DIA RASA LEBIH HEBAT DARI WEBSTER’S DICTIONARY:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:29 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
20 June 2021 10:36 am
Reply to Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla yang menggunakan istilah “wiseness” (instead of wisdom) sekarang dia tuduh orang lain pula.

Lidah bercabang, tak renti2 twist putar belit cakap dia.

Malu bila diberitahu takda istilah “wiseness” dalam BI, dia pun menggelupor menuding jari ke tempat lain.

Reply

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:30 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA SINDIR TN SI MUNAPIG LRG HJ TAIB TU DGN PANTUN:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:31 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
24 June 2021 10:12 am
Reply to Anonymous

Ha ha ha ..Siaan Nek TN Munapig🐖 IDIOT,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Masa Din Remos ada Nek bertubi ditaji kanan kiri
Kebencian pmbaca kt Nek pun, mmg tidak terperi
Itulah Nek TN munafiq yang angkuh meninggi diri
Dia rasa diri lebih hebat dari Webster’s Dictionary
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:33 pm
Reply to  Anonymous

SI MUNAPIG LRG HJ TAIB TU ALIH TIANG PULAK!
MASIH DLM KEADAAN ANGKUH BONGKAK DAN SOMBONG WALAU DAH TERKANTOI!

SBLM INI DIA KATA “WISENESS” TIADA DLM BI.
KINI DIA KATA, TIADA DLM OXFORD DICTIONARY PULAK:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:33 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
24 June 2021 7:30 am
Reply to Anonymous

DAMN STUPID BLOKE DOES NOT EVEN KNOW THE WORD DOES NOT EXIST IN THE OXFORD ENGLISH DICTIONARY

Reply

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:39 pm
Reply to  Anonymous

THE ARGUMENT IS:

KENAPA NEK TN LRG HJ TAIB TU CERCA & HERDIK KEJORA?
BILA MASA KEJORA PERSOALKAN PASAL OXFORD DICTIONARY?
KEJORA HANYA PERTAHANKAN “WISENESS” ADA DLM BI!

MASA KEJORA GUNA PERKATAAN “WISENESS” ITU, KEJORA TAK SEBUT PUN YG KEJORA RUJUK KPD OXFORD DICTIONARY (KEJORA TERPERASAN PERKATAAN ITU ADA DLM PENULISAN BI).

SBLM INI NEK TN LRG HJ TAIB BERKERAS MENGATAKAN “WISENESS” TIADA DLM BI, KINI ALIH TIANG KE OXFORD DICTIONARY PULAK.

KEJORA SINDIR NEK TN LRG HJ TAIB ITU LAGI
(PULANG PAKU BUAH KERAS);

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:39 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
24 June 2021 10:08 am
Reply to Anonymous

DAMN STUPID OLD IDIOT LADY EVIL😈 NEK TN ….

SHE NEVER KNOW THE EXISTENCE OF THE WORD “WISENESS” IN ENGLISH LANGUAGE…

PITY HER…

Reply

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:41 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA SINDIR LAGI NEK TN IDIOT MENOPOS MUNAPIG🐖 LRG HJ TAIB TUH:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:42 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
24 June 2021 10:12 am
Reply to Anonymous

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:42 pm
Reply to  Anonymous

Nek TN Menopos Munapig🐖 IDIOT
hanya mengharapkan dictionary Oxford buruk yg dah lekang kulit.. yg dibelinya masa dia masih sekolh di zaman penjajahan British tahun 40-an dulu…

Kesian.. dictionary buruk yg sebahagian dimakan lipas & anai2 itu sajalah yg dia tau rujuk.. tak reti ikut teknologi & perkembangan zaman.. dia tak tahu yg Oxford Dictionary pun dah berapa kali di’update’.. dia juga tak tahu kewujudan Webster’s dictionary & Thesaurus…

Ibarat org mengaji pondok.. dia kata yg di pondok itulah sajalah semua yg betul..

KESIAN NEK TN IDIOT MENOPOS SYAITAN😈 MUNAPIG🐖 BERKEPAK NIH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:43 pm
Reply to  Anonymous

SI MUNAPIG SYAITAN BERKEPAK LRG HJ TAIB TU MASIH JUGA EGO TAK MENGAKUI KESALAHANNYA:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:43 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
 24 June 2021 12:48 pm
 Reply to  Anonymous

Kamu dah dewasa tapi otak mcm budak kecik.

Nyata dari kamu menulis begitu.

Wiseness takda dalam kamus terkemuka Inggeris – Oxford English Dictionary, contoh nya.

 Reply

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:45 pm
Reply to  Anonymous

MASIH MENGALIH LIDAH BIAWAKNYA ITU.
(SBLM INI DIA KATA “WISENESS” TIADA DLM BI..)

TAPI BUNYI NADA KALI INI KURANG SIKIT KEANGKUHANNYA. MUNGKIN SEBAHAGIAN KECIL KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKANYA ITU DAH LEKANG JATUH & MUKANYA TAKLAH SETEBAL YG SEBELUM INI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:46 pm
Reply to  Anonymous

IBARATNYA PERBANDINGAN ATAU ANALOGI:

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:49 pm
Reply to  Anonymous

SEORANG ITU, ‘SI A’ BELAJAR DI PONDOK MENGGUNAKAN SATU KITAB.

DATANG ‘SI B’ MENCERITAKAN SATU HUKUM.

TERUS ‘SI A’ MENERJAH & MENEMPELAK DGN BERKATA:

“HUKUM ITU MANA ADA DLM ISLAM!
KAU BELAJAR AGAMA TAK SAMPAI TINGKATAN 3 KE?”

…bersambung/…

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:52 pm
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

‘SI B’ MEMBERITAHU:
“SAYA ADA DEGREE DLM PENGAJIAN ISLAM”.

‘SI A’ MENGHINA:
“DEGREE KAU TU DARI AFRIKA KE DARI ERITERIA.”

KEMUDIAN ‘SI B’ MENUNJUKKAN HUKUM ITU DARI WEBSITE ISLAM.

‘SI A’ YG KANTOI DAN TERKEDU TAPI MASIH ANGKUH DAN BONGKAK BERKATA:

“HUKUM ITU TIDAK ADA DLM KITAB YG SAYA PELAJARI DI PONDOK SAYA”.
(TAPI AWALNYA, DIA KATA HUKUM ITU TAK ADA DLM ISLAM)

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:53 pm
Reply to  Anonymous

Nota:

‘SI A’ = NEK TN MUNAPIG LRG HJ TAIB
‘SI B’ = CIKGU KEJORA BISTARI BUDIMAN

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
24 June 2021 11:07 am

Umno is really in need of a credible matured leader to bring back the party to its glorifying path. BUT THERE IS NONE. 1. Amir Hijjaz (self proclaimed all knowing 😜) is all out for Ku Li. BUT his princely lifestyle is not suitable for current brand of Umno. No not him 2. Cluster mahkamah is TOTALLY OUT. 3. H2O….weak and no maturity and reliable leadership 4. Tok Mat….a potential one albeit his insufficient experience to lead at federal level. Best bet to date 5. Ismail Sabri…a no no…too weak and no aura. 6. KJ….a potential but he has a… Read more »

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 10:28 am

DIK🌷RIANI🥀PUTERI🌹,

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
Ini pesan abng, buat Dik Riani insan berhati mulia
Perlngkaplah diri bermula dari zaman muda belia
Pntun abg utus, bersama kuntuman bunga dahlia
Lega..bila blog ini takda lagi org cuba kawal selia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 11:27 am
Reply to  Anonymous

Sila ambil perhatian ini blog politik.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:05 pm
Reply to  Anonymous

INI PANTUN2 CINTA KERA KONGKANG GENG KAU:

Anonymous 24, June 2021 1:38 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:44 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:52 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:57 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:01 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:03 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:06 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:11 pm

KENAPA KAU TAK TERJAH WAHAI NEK TN MENOPOS MUNAPIG?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 10:00 am

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹,

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
Kpda study, kuliah & tesis, beri sepenuh tumpuan
Jgn lah pulak, kira nya blog ini menjadi gangguan
Abg tak kesah dihimpit dan digigit lara kerinduan
Sbb, “Bawalah Daku Pergi” jdi teman kesyahduan
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙🧡
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 10:00 am
Reply to  Anonymous

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐

🎼🎵🎶🎷🎺🎸🎻🎤🎧
Bawalah daku pergi
Dari gelisah ini
Bawalah daku pergi
Dari sepi hati ini

Bawalah daku pergi
Setulus hati yang suci
Bawalah daku pergi
Biar mati pun ku jalani
🎼🎵🎶🎷🎺🎸🎻🎤🎧

🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
KARAOKE – https://youtu.be/AoutqW2h-dM
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 10:00 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀BIDADARI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
Itu lah lagu yg Dik Riani kirim 18 Jun tempoh hari
Lirik & ‘link’ Youtube nya tu, kat google abg gi cari
Walau dinda tidak hadir, lagu tu ganti jadi penyeri
Biar ia temani abg, & dinda tk perlu kerap ke mari
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 11:30 am
Reply to  Anonymous

Awasi lah hal bahwa ini blog politik

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:04 pm
Reply to  Anonymous

INI PANTUN2 CINTA KERA KONGKANG GENG KAU:

Anonymous 24, June 2021 1:38 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:44 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:52 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:57 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:01 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:03 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:06 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:11 pm

KENAPA KAU TAK TERJAH WAHAI NEK TN MENOPOS?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 9:59 am

PANTUN NASIHAT DARI KEJORA,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora tidak lupa juga persembah pantun nasihat
Berbicaralah dgn cara beradab matang dan sihat
Usah berkomen, bentuk provokasi & berniat jahat
Jgn buat tohmahan atau fitnah dgn tipu muslihat
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Hendaklah kita selalu dekatkan diri dgn Al-Quran
Buang je..segala sikap keangkuhan & ketakburan
Tidak membawa ke mana pun, sikap bebal baran
Yg paling mmbantu dlm hidup ialah akal & fikiran
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 11:46 am
Reply to  Anonymous

Sila lah lakukan apa yang anda katakan.

Please be fair, let us all enjoy this blog. Thanks.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 4:04 pm
Reply to  Anonymous

INI PANTUN2 CINTA KERA KONGKANG GENG KAU:

Anonymous 24, June 2021 1:38 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:44 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:52 pm
Anonymous, 24 June 2021 1:57 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:01 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:03 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:06 pm
Anonymous, 24 June 2021 2:11 pm

KENAPA KAU TAK TERJAH WAHAI NEK TN MENOPOS?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
24 June 2021 9:58 am

ASSALAAMU’ALAIKUM🌷DINDA🥀DEWI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Wrkah diutus, buat dara hati mulia berbudi sopan
Bingkisan yg tak berharga ini, jadikan lah tatapan
Berpantun buat dinda..seperti dah jadi kewajipan
“Salam emmm rin..”..dari abg..mengiringi ucapan
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆