PEMBODEK DAN PENGAMPU PUN MULA LARI, TANDA MAHIADDIN TAK DAPAT NAK DIPERTAHANKAN LAGI

Kedudukan Mahiaddin Md Yasin sebagai Perdana Menteri nampaknya semakin sukar untuk dipertahankan lagi.

Berikutan sikapnya yang hanya sekadar mengambil maklum titah Yang Dipertuan Agong berkaitan keperluan Parlimen dibenarkan bersidang secepat mungkin, beliau kini bukan saja terus ditekan oleh kian banyak pihak, malah terlihat penyokong serta pengampunya juga sudah mula mengalihkan sokongan.

Kalau sebelum ini tekanan ditujukan secara langsung kepada Perdana Menteri kerana kedegilan dan keengganannya membuka Parlimen, tetapi kini perkara itu sudah bertukar dengan menjurus tentang kuasa Agong yang sebenarnya ditekankan sebagai berhak menentukan tarikh sidang Parlimen untuk diadakan.

Ia berikutan ketika ini masih dalam tempoh darurat di mana kuasa Perdana Menteri itu sudah berpindah kepada Agong.

Selain ramai pakar undang-undang yang senada bercakap tentang kuasa Agong itu, bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Zaid Ibrahim dengan tegas berkata, dalam tempoh darurat ini, Agong bukan saia berhak memanggil sidang Parlimen, bahkan mempunyai kuasa memecat Perdana Menteri.

Kata beliau, prinsip Raja Berperlembagaan di mana Agong terikat dengan nasihat Perdana Menteri di bawah Artikel 40 Perlembagaan sudah tidak terpakai sebaik saja darurat dikuatkuasakan.

“Artikel 40 itu hanya terpakai dalam keadaan biasa, bukan setelah darurat dikuatkuasakan dan ini bermakna keperluan Agong mengambil nasihat Perdana Menteri sebelum mengambil apa-apa tindakan ketika darurat tidak timbul lagi,” ujarnya.

Di samping itu, tambah Zaid lagi, Agong boleh memanggil Perdana Menteri mengadap dan memberitahu beliau jawatannya sebagai Perdana Menteri akan gugur pada 1 Julai 2021.

“Agong boleh namakan penggantinya dengan serta merta.

“Agong juga boleh arahkan Parlimen bersidang untuk memilih Perdana Menteri baharu, jika itulah yang difikirkan terbaik.

“Notis 28 hari untuk Parlimen bersidang tidak perlu diikuti kerana kita dalam darurat dan segala keputusan Agong adalah sah semasa darurat, termasuk isu notis Parlimen bersidang dan ianya tidak boleh dicabar,” tegas Zaid lagi dalam tulisannya di media sosial.

Apa yang menarik, selain Zaid dan sekian ramai pakar undang-undang senada mengenai kuasa Agong itu, dua orang yang sebelum ini dikenali sebagai penyokong Perdana Menteri dan selalu mengiayakan apa saja langkah kerajaan, kini nampaknya sudah pun berubah nada.

Speaker Dewan Negara, Dr. Rais Yatim yang sebelum ini merupakan penyokong kuat Najib Razak ketika dalam UMNO, kemudian beralih menyokong Tun Mahathir Mohamad apabila Najib hampir lemas, seterusnya menyokong pula Mahiaddin setelah Tun Mahathir hilang kuasa, tanpa berselindung menegaskan bahawa Ordinan Darurat 2021 memberi Agong kuasa untuk memanggil Parlimen bersidang.

Beliau memetik Seksyen 14 (1) (b) ordinan itu yang menyatakan: “Parlimen hendaklah dipanggil, diprorog dan dibubarkan pada suatu tarikh sebagaimana yang difikirkan sesuai oleh Yang di-Pertuan Agong”.

“Kuasa ini diturunkan terus kepada baginda. Penurunan kuasa selesai,” katanya.

Seorang lagi yang sebelum ini diketahui umum sebagai penyokong Perdana Menteri serta kerajaan, Prof Ramlah Adam, barangkali untuk pertama kali bertegas mengatakan titah Agong tentang pembukaan Parlimen perlu segera dilaksanakan oleh Mahiaddin.

Kata beliau, dua kemungkinan boleh berlaku sekiranya titah baginda itu tidak dilaksanakan segera iaitu Agong boleh memilih kerajaan baharu atau melaksanakan pemerintahan yang diketuai tentera.

“Jika titah tidak diikuti, selain kerajaan sekarang boleh dibubarkan, Agong juga boleh adakan pemerintahan tentera kerana baginda adalah Ketua Turus Tentera negara,” katanya.

Untuk itu, menurut beliau, kerajaan perlu memikirkan langkah terbaik buat negara bagi mengelak ekonomi merudum dan pelabur lari berikutan ketidakstabilan politik di Malaysia.

“Perdana Menteri perlu segera melaksanakan titah Agong kerana baginda sudah bertitah supaya Parlimen perlu dibuka secepat mungkin.

“Jika Perdana Menteri tidak mahu membuka Parlimen, akan berlaku pertentangan krisis perlembagaan antara Agong dan kerajaan,” tambahnya lagi.

Yang jelas kini Mahiaddin semakin tersepit dan ruang untuk beliau terus bersilat dan melengah-lengahkan titah Agong semakin tiada inci.

Keinginan dan kehendak rakyat pelbagai pihak sekarang sangat jelas iaitu lebih mahukan Agong menggunakan kuasa Perlembagaan yang dimiliki baginda dalam tempoh darurat ini.

Keinginan dan kehendak itu bukan lagi setakat mahu Agong membenar dan menentukan tarikh Sidang Parlimen, malah sampai ke tahap memecat Perdana Menteri dan menukar kerajaan.

Dalam waktu yang sama, semua ini bermakna, rakyat tidak lagi berada di belakang Mahiaddin.

Bagi rakyat, bersama kedegilan Mahiaddin terhadap titah Agong yang tanpa keraguan ia adalah suatu penderhakaan, kerajaan PN ini sudah tidak diperlukan lagi dan selayaknya dicampak secepat mungkin “ke dalam longkang”. (ShahbudinHusin 20/06/2021)

5 7 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 20 June 2021 — 8:20 am
Subscribe
Notify of
guest
158 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
22 June 2021 11:38 am

PEMBODEK DAN PENGAMPU AKAN HURUNG PM MACAM LALAT SERBU TAHI……. REPUBLIC TANAH MELAYU RAJA HANYA IKUT NASIHAT PM …..JANGAN DERHAKA DENGAN PM…… PULAU VAKSIN NANTI RUGI BISNES KAPITALIS PHD4PIGD4PIG…… DORAEMON PUAS HATI DENGAN PUPPET TOK MUDIM….. PHD4PIG TAK AKAN PUAS HATI SAMPAI BABI JADI DINASOUR….. Umno’s Strange Love-Hate Relationship With Perikatan Nasional…… Umno says PPBM or Perikatan Nasional is treating them badly and unfairly. And because of that they are trying to undermine the government so that it can be brought down and replaced with Pakatan Harapan with Anwar Ibrahim as the new Prime Minister. Is this meant to make… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
22 June 2021 2:20 am

Penyokong tegar AbahCow masih ada berdiri teguh belakang PMBodoh. Sapa lagi klu bukan Hadi Serban Ular dan Lebai2 Merz Pas. Mereka ni la yg paling bimbang klu PM akur titah YDPA dan segerakan sidang Parlimen.

Tak lihat ke jenuhmenteri undeng2 si Taki punya melompat silat tempis keberangkali Parlimen dibuka. Siap bagi hujah2 dan al sebab yg tak munasabah.

Nak lari mana Lebai2 PASetan…your days are numbered..
Jika Parlimen dibuka, siap kau PM dan Lebai2 Pas.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
21 June 2021 12:36 pm

SELAGI BERKUASA PENUH TENTU RAMAI PENGAMPU DAN PEMBODEK ITU SEBAB PAK BONTO GILA SANGAT NAK JADI PM…….. INI NAMANYA PERCATURAN KUASA KALAU ALJUBON SETUJU KLEPTOKRAT UMNO JADI PM TENTU TIADA MASALAH BAGI UMNO……… TOK KADOK TAKUT HILANG KUASA NANTI DICABAR SANG GILA KUASA ALBONTO…….. ETIKA DAN PENGURUSAN INSTITUSI YANG DI-PERTUAN AGONG: 1 April 1995……… Those who are saying this, that and the other should read this 1st April 1995 document in relation to the 24th June 1994 constitutional amendments and understand the issue before shooting off their mouths. So many people are saying so many things: lawyers, politicians, activists, journalists,… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 4:34 pm

YDP Agong : Segera
Rakyat : Segera
PH : Segera
Perogol Nika Gee : Oktober
Taki Kote Baru Derhaka : Tak sebut bulan berapa
Keling menyamar Melayu Madey si Kitol : Pemulihan Tasik Cini
Hadi anjing Marang : Sokong anjing kapir derhaka
Kahkahkah!

khatijah.nuno
khatijah.nuno
22 June 2021 2:22 am

Mereka tak bole lari dan bagi alasan selama2nya utk tidak buka Parlimen. Minta YDPA buka pintu depan Putrajaya titah PM dan kesemua menteri2 PN cabinet dapur merambus keluar. Semua tak bole pakai!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 4:26 pm

Bila hilang majoriti, Agong kata segera Taki tanya bulan berapa. Agong kata segera Mahidin Perogol Nika Gee tak mengadap dan tak peduli. Agong kata segera Madey si Kitol Keling menyamar Melayu suruh anjing menyalak di Tasik Cini. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 4:02 pm

DYMM Mahiadin Perogol Nika Gee bertitah Agong Majlis Raja Raja sudah bertitah tapi ditolak DYMM Mahiadin yang sudah berjaya hilang majoriti. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 4:07 pm

HILANG MAJORITI KEPALA TAIK KAU,

BILA UNDI BAJET DULU,KAU ASHIK KIRA BULU KETIAK

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 4:09 pm

AKU CADANG GINI!

KAU GI KEDAI BELI BATANG CANGKOL

BALIK KANG ,KAU SOMBAT BONTOT

TARAF POLITIKUS LEMBU MACAM KAU,,LEMBU JUGAKLAH
BODOH TAHAP 5

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 4:11 pm
Reply to  Anonymous

LOPA AKU NAK KETAWA

KIH KIH KIH KIH KIH

TAHAP LEMBU…GI TARIK LEMBU

KAH KAH KAH

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 4:16 pm

You ni lambat setahun. Bajet PKP 1 untuk beli vaksin yang tak cukup tempahan sekarang. Anjing macam you nak bantah? Patutlah sekadar anjing kurap. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 4:19 pm

MP yang tarik sokongan semasa DYMM Mahiadin Perogol Nika Gee minta darurat sudah buat Kerajaan jadi Darurat. Hilang majoriti. Anjing macam you faham? Mana boleh faham sebab anjing kurap berkutu hanjing macam telepon YTL kroni Madey. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 3:43 pm

SYAHDU..MMG SYAHDU DAN TERAMAT SYAHDU…😥
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀🌹

🎼🎵🎶🎷🎙️🎸🎻🎤🎧
Bawalah daku pergi
Dari gelisah ini
Bawalah daku pergi
Dari sepi hati ini

Bawalah daku pergi
Setulus hati yang suci
Bawalah daku pergi
Biar mati pun ku jalani
🎼🎵🎶🎷🎙️🎸🎻🎤🎧

🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
KARAOKE – https://youtu.be/AoutqW2h-dM
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
20 June 2021 3:35 pm

HANYA YANG TINGGAL DALAM PARTI KUNYIT CAI2 LGBT DAN MAKHLUK DUA ALAM……… REPUBLIC TANAH MELAYU MANA JUNNUN2 PHD4PIG NAK LARI……MATLAMAT KORANG NAK NEGARA REPUBLIC BANGKRAP KAN……….. REPUBLIC TANAH MELAYU RAJA DERHAKA JIKA TAK TAAT PM………… JUNNUN2 PHD4PIG BODOH TAK HABIS2…… TANAH MELAYU DAH JADI REPUBLIC RAJA HANYA JADI TUNGGUL POLITIK……KAN ITU YANG DIMAHUKAN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON……… JUNNUN2 PHD4PIG DIMINTA JANGAN LARI NANTI DIKEJAR COVID………. The Agong’s Statement Is Only Political, Not Legal………. The statement issued by His Majesty the Agong calling for the convening of Parliament has no legal binding effect. It is, at best, a statement which… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 3:54 pm

Anjing Jkom sekor ni ingat Agong just jawatan diisi oleh anjing macam dia agaknya? Kahkahkah!

Cabai api Siam
Cabai api Siam
20 June 2021 7:00 pm

He (MAHATHIRVSANWARp IP) copy round round (OO) from RPK MALAYSIA TODAY. Are RPK stay in Malaysia? I don’t think so. If he really son of a man please come back to Malaysia, we can see who will wait him at the airport.  

khatijah.nuno
khatijah.nuno
22 June 2021 2:25 am
Reply to  Cabai api Siam

MahathirvsAnwar tu cyber trooper Pas dan PN. Merapu2 dan copylinked RPK articles. Dia dah lama kehilangan otak…

khatijah.nuno
khatijah.nuno
22 June 2021 2:23 am

Betul tu ..biol

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 3:34 pm

Keling menyamar Melayu Madey si Kitol bila nak suruh anjing menyelam Tasik Cini? Keling pariah macam Madey menyelam Tasik Cini boleh mampus dah. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 3:32 pm

Hadi Awe anjing Marang boleh menyalak di Istana Taki di Kote Baru jika Agong mengadap Taki merafak sembah bulan berapa Agong buka Parlimen. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 3:31 pm

Taki Kote Baru berani tak nak panggil Agong mohon mengadap di Kote Baru? Boleh tanya bulan berapa sidang Parlimen? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 3:29 pm

Agong sudah mengadap DYMM Mahiadin Md Yassin ke? Segera mengadap kalau tak dicop derhaka. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 3:20 pm

MAAF RAKAN2 PEMBACA…

PERTELINGKAHAN PERIBABI YG TIDAK IKUT TAJUK POS DAN BERLARUTAN PADA HARI INI AHAD 20 JUNE 2021 NI, BUKAN KEJORA YG MULA, TAPI NEK TN MUNAFIQ:
____________________________________________________

Anonymous
20 June 2021 5:39 am
Reply to Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

WAK SUDAH TIADA KEMAMPUAN BATIN

MANGKIN RAPAT LAH DIA DENGAN BANG ALI.

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 3:24 pm
Reply to  Anonymous

Dia bangun sebelum.masuk waktu subuh, 5:39 am, bukan untuk beribadat tetapi untuk mencerca caci dan cari pasal nak berkelahi dengan orang. Lepas itu, dia tuduh orang itu jahat, orang ini biadab, si polan tu kurang ajar, si anu ni bodoh..dsb.

Itulah manusia MUNAFIQ LAKNATULLAH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 3:17 pm

SORRY TO KEEP ON TELLING YOU AGAIN AND AGAIN, HYPOCRITE EVIL😈NEK TN 10:25 AM.

“TWISTING YOUR TOUNGE AGAIN & MOVING THE POLE ALL THE WAY?”

YOU DON’T HAVE ENOUGH “WISENESS” TO SURVIVE PROPERLY & PEACEFULLY IN THIS BLOG, WHAT MORE TO EXCELL…

BUT YOU’RE VERY WELL EQUIPPED WITH “IDIOCY” THAT WILL KEEP YOU TO BE GREAT AND GRAND HERE AS AN ENTERTAINING CLOWN🤡…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:33 pm

SKETSA NEK TN MENOPOS SYAITAN 😈MUNAPIG🐖 LIDAH BIAWAK🦎TERPERANGKAP LAGI DGN KEMUNAFIQAN:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:34 pm
Reply to  Anonymous

“BERMULA DGN NEK TN MENOPOS SYAITAN 😈MUNAPIG🐖 MENGATAKAN KEJORA TUDUH ORG LAIN GUNA PERKATAAN WISENESS.
PULAK TU, DIKATA SI BAHALOL BEKAS SJK TU, PERKATAAN “WISENESS TAK ADA DLM DICTIONARY”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:34 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
20 June 2021 10:36 am
Reply to Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla yang menggunakan istilah “wiseness” (instead of wisdom) sekarang dia tuduh orang lain pula.

Lidah bercabang, tak renti2 twist putar belit cakap dia.

Malu bila diberitahu takda istilah “wiseness” dalam BI, dia pun menggelupor menuding jari ke tempat lain.

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:36 pm
Reply to  Anonymous

BILA KEJORA TUDUH ORANG LAIN TULIS?
KEJORA TUDUH SIAPA?
NYATA SYAITAN MUNAPIG ITU BERBOHONG & CUBA LEMPAR FITNAH UTK NAK MEMBURUKKAN KEJORA.

KEJORA TAK TUDUH SIAPA, MMG KEJORA YG TULIS MASA BENTANG TEORI CHARLES DARWIN TU.

“LPS ITU KEJORA BERI MAKLUMAT DARI WEBSTER’S DICTIONARY DLM WEB”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:37 pm
Reply to  Anonymous

Wiseness
Webster’s 1913 Dictionary

Wise´ness
n. 1. Wisdom.
WordNet Dictionary
Noun 1. wiseness – the quality of being prudent and sensible
Synonyms: soundness, wisdom
2. wiseness – the trait of utilizing knowledge and experience with common sense and insight

Synonyms: wisdom

Related Words
advisability, good, goodness, reasonableness, soundness, wisdom

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:38 pm
Reply to  Anonymous

“KEMUDIAN KEJORA BERI MAKLUMAT DARI DICTIONARY THESAURUS PULA DARI WEB”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:38 pm
Reply to  Anonymous

wiseness

Also found in: Thesaurus, Medical, Idioms, Encyclopedia.

wise 1

(wīz)

adj. wis·er, wis·est

1. Having the ability to discern or judge what is true, right, or lasting; sagacious: a wise leader.

…continue/…

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:40 pm
Reply to  Anonymous

…/continuation…

2.

a. Exhibiting common sense; prudent: a wise decision.

b. Shrewd; crafty: made a wise move selling the house when he did.

3. Provided with information; informed. Often used with to: I’m wise to your tricks. We were none the wiser after reading the report.

4. Slang Rude and disrespectful; impudent.

Phrasal Verb:

wise up Slang

To make or become aware, informed, or sophisticated.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:42 pm
Reply to  Anonymous

“KEJORA KASI PULANG PAKU BUAH KERAS DEKAT NEK TN MENOPOS SYAITAN 😈MUNAPIG🐖 LIDAH BIAWAK🦎 TU”:
Anonymous
19 June 2021 11:15 am

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

NEK TN MENOPOS MUNAPIG 10:36 AM,

KATA “LIDAH BERCABANG? SIAPA..??”

Kan Nek kata perkataan “wiseness” tak ujud?

KAH KAH KAH
________________________________________________
Anonymous
19 June 2021 11:15 am
Reply to Anonymous

DAMN STUPID WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA’S ENGLISH LANGUAGE IS NOT EVEN FORM 3 STANDARD.

wiseness KEPALA BAPAK DIA.

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:46 pm
Reply to  Anonymous

SI SYAITAN😈 MUNAPIG🐖 TU, SAMPAI KATA KEPALA BAPAK UTK MENAFIKAN KEWUJUDAN PERKATAAN “WISENESS’ DLM DICTIONARY.

“KEJORA BAGI SATU LAGI PULANG PAKU BUAH KERAS UNTUK NEK TN MENOPOS SYAITAN 😈MUNAPIG🐖 LIDAH BIAWAK🦎 TU”:
(Anonymous, 19 June 2021 11:46 am)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

KAN NEK KATA PULA, PERKATAAN “WISENESS” MUNGKIN HANYA ADA KAT AFRIKA?
________________________________________________
Anonymous
19 June 2021 11:46 am
Reply to Anonymous

MR KEJORA
B. SC SCIENCE WITH EDUCATION,
MATHEMATICS –

kata Wak Gontol Kejora Kojolla. Dia tak cakap pun universiti mana.

University Central African Republic, gamak nya. Atau Republic of Eriteria entah apekenama nya .

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

SI SYAITAN😈 MUNAPIG🐖 TU KATA KEJORA GRAD DARI UNIVERSITY AFRIKA SEBAB GUNA PERKATAAN “WISENESS”…

“LALU, KEJORA SEDIAKAN SERANGKAP PANTUN MENGENAI NEK TN MENOPOS SYAITAN 😈MUNAPIG🐖 LIDAH BIAWAK🦎 TU”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH..Siaan Nek TN Munapig🐖,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Masa Din Remos ada Nek bertubi ditaji kanan kiri
Kebencian pmbaca kt Nek pun, mmg tidak terperi
Itulah Nek TN munafiq yang angkuh meninggi diri
Dia rasa diri lebih hebat dari Webster’s Dictionary
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:54 pm
Reply to  Anonymous

“KEJORA CERITAKAN KPD ADDRIANI🌷🥀🌹💐 TENTANG KEMUNAFIQAN NEK TN YG BERTERUSAN ITU SUPAYA RIANI TAHU BAHAWA SI MUNAPIG🐖 LIDAH BIAWAK🦎 TU AKAN SENTIASA BERBOHONG UNTUK MELEPAS DIRI DI SAMPING MELEMPAR PULA FITNAH”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:55 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹PUTERI💐,

KESIAN NEK TN TU…

KAT SJK DULU, DAH LER CIKGU DIA TAK AJAR GUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL, TAK DIAJAR EJA PERKATAAN ‘HANYA’ DLM BM…

CIKGU ENGLISH DIA JUGA TAK AJAR DLM BI:

KEBIJAKSANAAN = WISENESS = WISDOM…

LEPAS TU, NEK MARI NAK TUNJUK PANDAI PULAK KAT BLOG INI..

EEIIII… MALU NYERRR….

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 3:01 pm
Reply to  Anonymous

Malu.. mmg sepatutnya malu…

Tapi si syaitan😈 munapig🐖 yg muka tebal mcm kulit babi🐖 tu akan terus dgn keangkuhannya, mengatakan dia tetap betul..web’s dictionary salah, Thesaurus salah..(Kejora ni dah tentulah 100% salah, bagi dia)..

Mungkin jika ada sesuatu yg berlaku ke atas dirinya yg dia tak redha.. dia akan kata Tuhan salah…

Itulah sifat manusia MUNAFIQ LAKNATULLAH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:04 pm

DULUPON SEBELUM BAGET GINILAH

UNDI TAK PERCAYA!

UNDI TAK PERCAYA!

BILA UNDI BAJET…KECOT

PAKAT SOKONG

(orang tua tu jugak yang berani)

GIMIK SAJA LEBIH

lawak tahap mega
meriam buloh saja…..bunyi saja kuat,tak dak sappa luka

HARI INI, BIORLAH KERAJAAN BUAT KERJA
JANGAN SAPPA GANGGU

VAKSINASI TENGAH RANCAK..TAHNIAH
SEMOGA MALAYSIA DI LINDUNGI

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 3:27 pm
Reply to  Anonymous

Pergi mampuslah sama kau anjing Jkom. Rakyat tolak anjing Jkom macam kau. Kahkahkah!

khatijah.nuno
khatijah.nuno
22 June 2021 2:28 am
Reply to  Anonymous

Biar kjaan buat kerja tangguh buka Parlimen, lambatkan vaksin supaya ramai lagi rakyat di negeri2 keberjangkitan dan kematian tinggi mcam Selangor, KL kena jangkitan atau mati ramai.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 1:48 pm

Madey si Kitol pergi mampuslah. Kubur dah digali tinggal bangkai nak dikambus. Sudah tua nak mati tak tahu bertaubat. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:06 pm

BUAT MADEY SAMAN KAU 1 JUTA..DALAM MASOK..HIHI

BERPADA-PADA DALAM MENGULAS

NANTI KAU TERCIRIT TAIK

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 3:26 pm
Reply to  Anonymous

Why anjing macam you so damn angry? Anjing Jkom tak cukup makan ke? Pampers Madey si Kitol tak cukup tahi untuk dimakan anjing macam you? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 1:44 pm

Bila Agong kena menyembah ampun beribu ampun kepada Keling menyamar Melayu Madey si Kitol yang minta anjing kurapnya main isu Tasik Cini? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 1:41 pm

Bila Agong kena sembah derhaka memohon Parlimen dibuka kepada Taki Kote Baru yang berani menganjingkan Agong dua kali? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 1:39 pm

Bila Agong nak masuk mengadap sembah takzim Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Al Mahiaddin Md Yassin Perogol Nika Gee untuk memohon darurat ditarik balik? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
20 June 2021 1:26 pm

REPUBLIC TANAH MELAYU MANA JUNNUN2 PHD4PIG NAK LARI……MATLAMAT KORANG NAK NEGARA REPUBLIC BANGKRAP KAN……….. REPUBLIC TANAH MELAYU RAJA DERHAKA JIKA TAK TAAT PM………… JUNNUN2 PHD4PIG BODOH TAK HABIS2…… TANAH MELAYU DAH JADI REPUBLIC RAJA HANYA JADI TUNGGUL POLITIK……KAN ITU YANG DIMAHUKAN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON……… JUNNUN2 PHD4PIG DIMINTA JANGAN LARI NANTI DIKEJAR COVID………. The Agong’s Statement Is Only Political, Not Legal………. The statement issued by His Majesty the Agong calling for the convening of Parliament has no legal binding effect. It is, at best, a statement which has political impact and may provide guidance to the thinking of His… Read more »

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
20 June 2021 1:08 pm

JUNNUN2 PHD4PIG DIMINTA JANGAN LARI NANTI DIKEJAR COVID………. The Agong’s Statement Is Only Political, Not Legal………. The statement issued by His Majesty the Agong calling for the convening of Parliament has no legal binding effect. It is, at best, a statement which has political impact and may provide guidance to the thinking of His Majesty the Agong. Pakatan Harapan is giving the impression that Prime Minister Muhyiddin Yassin is now “trapped” because Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong has decreed (titah) that the Emergency must end, and that Parliament must be reconvened immediately. Of course, this is also to create… Read more »

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:54 pm

SYAHDU..MMG SYAHDU & TERAMAT SYAHDU…😥
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀🌹

🎼🎵🎶🎷🎙️🎸🎻🎤🎧
Bawalah daku pergi
Dari gelisah ini
Bawalah daku pergi
Dari sepi hati ini

Bawalah daku pergi
Setulus hati yang suci
Bawalah daku pergi
Biar mati pun ku jalani
🎼🎵🎶🎷🎙️🎸🎻🎤🎧

🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
KARAOKE – https://youtu.be/AoutqW2h-dM
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 12:42 pm

YDP Agong : Segera
Rakyat : Segera
PH : Segera
Perogol Nika Gee : Oktober
Taki Kote Baru Derhaka : Tak sebut bulan
Keling menyamar Melayu Madey si Kitol : Pemulihan Tasik Cini
Hadi anjing Marang : Sokong anjing derhaka kapir
Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 12:51 pm

Rakyat memerhati Keling menyamar Melayu Madey si Kitol cuba menganjingkan Agong. Kahkahkah!

khatijah.nuno
khatijah.nuno
22 June 2021 2:30 am

PM sila segera mampus bersama2 Hadi Bakul Ular dan Lebai Pas

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:39 pm

ASSALAAMU’ALAIKUM DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹PUTERI💐,

MUNGKIN DIK RIANI TAK SEMPAT BACA KOMEN ABG NI KELMARIN, SEBAB POST JADI SEMAK DGN KEMASUKAN SYAITAN😈 MUNAPIG🐖 BERKEPAK MEMBUAT KACAU.

INI ABANG TUNJUK SEMULA, KOMEN ABG TU:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:40 pm
Reply to  Anonymous

DEAR READERS,

In his book, “ON THE ORIGIN OF SPECIES”, a famous British Biologist/ Naturalist/ Scientist, CHARLES DARWIN wrote these two theories about living:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:40 pm
Reply to  Anonymous

In On the Origin of Species, Darwin claimed that there was a continual ‘struggle for existence’ in nature, in which only the fittest would survive. For Darwin, the inevitability of a struggle for survival was the key to evolution by ‘natural selection’. …

THIS THEORY IS MORE RELATED TO NEK TN
(STRUGGLE FOR EXISTENCE)
WHO HAVE TO STRIVE VERY HARD TO CONTINUE HER POOR EXISTENCE HERE DUE TO HER IDIOCY…

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:42 pm
Reply to  Anonymous

Survival of the fittest, term made famous in the fifth edition (published in 1869) of On the Origin of Species by British naturalist Charles Darwin, which suggested that organisms best adjusted to their environment are the most successful in surviving…

THIS THEORY IS MORE RELATED TO KEJORA
(SURVIVAL OF THE FITTEST)
WHO IS ALWAYS FIT AND USES HIS INTELLIGENCE AND THEREFORE HE SURVIVED SUCCESSFULLY AND GLAMOROUSLY HERE…

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:43 pm
Reply to  Anonymous

(CHARLES DARWIN’S THEORIES CAME OUT TO BE TRUE EVEN IN THIS BLOG)

UNLUCKILY, NEK TN WASN’T ABLE TO ADJUST OR ADAPT HERSELF TO THE CHALLENGE IN THE ENVIRONMENT OF THIS BLOG AND THAT MADE HER STRUGGLING HARD ALL THE WAY FOR HER EXISTENCE…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:44 pm
Reply to  Anonymous

DEAR READERS,

In order to survive, animals use their strength and physiological capacities such as claws, teeth, venom, etc…

But for human being, we need to use our brain and WISENESS as well..

AND THAT IS WHAT NEK TN DOESN’T POSSESS…

PITY HER….

(MR KEJORA
B. SC SCIENCE WITH EDUCATION,
MATHEMATICS)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:47 pm
Reply to  Anonymous

Notes:

1) I would like to apologise profusedly here, if the word “WISENESS” that I had chosen is incorrect.

2) I’m not from the University of Central Africa, neither am I from University of Eriteria.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH… (1 MILLION TIMES)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:51 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹PUTERI💐,

Abg berkata demikian (12:47 pm) kerana kelmarin ada orang kata, perkataan ‘WISENESS” tak ujud.. kalau ada ujud pun, mungkin di University of Central Africa atau di University of Eriteria, kata orang tu lah…

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH… (1 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:31 pm

NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 SYAITAN😈 BERKEPAK,

JUST TO REMIND YOU AGAIN…

SELAGI MANA KAU TAK CUCI DAKI & KEKOTORAN BUSUK DI HATI KAU ITU, KAU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI BLOG INI WAHAI “NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 SYAITAN😈BERKEPAK NYANYUK SASAU SAWAN SEWEL GILA BABI OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:24 pm

SYAHDU..TERAMAT SYAHDU…😥
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀🌹

🎼🎵🎶🎷🎙️🎸🎻🎤🎧
Bawalah daku pergi
Dari gelisah ini
Bawalah daku pergi
Dari sepi hati ini

Bawalah daku pergi
Setulus hati yang suci
Bawalah daku pergi
Biar mati pun ku jalani
🎼🎵🎶🎷🎙️🎸🎻🎤🎧

🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
KARAOKE – https://youtu.be/AoutqW2h-dM
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:26 am

KELIHATAN?

MATA KAU OK KE, KEJORA?

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:29 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL BANYAK “KELIHATAN”

MIMPI PUN IA. DISIANG HARI.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:18 pm
Reply to  Anonymous

HYPOCRITE EVIL😈NEK TN,

YOU DON’T HAVE ENOUGH “WISENESS” TO SURVIVE IN THIS BLOG, WHAT MORE TO EXCELL…

BUT YOU’RE VERY WELL EQUIPPED WITH “IDIOCY” THAT WILL KEEP YOU TO BE GREAT AND GRAND HERE AS AN ENTERTAINING CLOWN🤡…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:22 pm
Reply to  Anonymous

ITULAH BADUT🤡TERSOHOR NEK TN…

BUDIN MINTA BINCANG PASAL “PEMBODEK” & “PENGAMPU”, NEK PULA GATAL KEMARUK NAK JADI PENGHULU PAK PACAK KAT SINI, NAK BUAT BLOG NI JADI HARTA KEPALA BAPAK DIA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:26 pm
Reply to  Anonymous

Owhh…lupa lagi, Nek TN Menopos Syaitan😈 Munapig🐖,

Nek tahu ker tidak, makna perkataan ‘wiseness’ tu?

Masa kat SJK dulu ada belajar tak?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH… (1 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:28 pm
Reply to  Anonymous

Nek TN,

Jgn alih tiang lagi yer Nek…

Tadi Nek alih tiang ke mata Kejora…
Takut sat lagi, alih tiang ke hidung Kejora pulak…

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH… (1 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:23 am

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀🌹

🎼🎵🎶🎷🎙️🎸🎻🎤🎧
Bawalah daku pergi
Dari gelisah ini
Bawalah daku pergi
Dari sepi hati ini

Bawalah daku pergi
Setulus hati yang suci
Bawalah daku pergi
Biar mati pun ku jalani
🎼🎵🎶🎷🎙️🎸🎻🎤🎧

🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
KARAOKE – https://youtu.be/AoutqW2h-dM
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:12 am

KEJORA BAWA SEMULA YG INI, SEBAB NEK TN KELIHATAN SEPERTI TERTANYA-TANYA TADI!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:13 am
Reply to  Anonymous

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kelmarin dulu sblum asar wrkah si dia menjelma
Jam 4:18 pm, bingkisan warkah itu Kejora terima
Jika dikira, dari 7 June, ini adalah warkah yg ke-5
Kali ni, sedikit berbeza, ada lagu dikirim bersama
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:14 am
Reply to  Anonymous

Addriani
18 June 2021 4:18 pm
Reply to Anonymous

Assalamualaikum,ckgu yang riani hormati,
Dah muncul ni,riani nak ucapkan tahniah atas pencapaian SPM baru ini.Ckgu ngajar Tingkatan berape ya?.

dan untuk maksud “salam emmm rin…tu kan,riani tak nak sebutla.Tapi ckgu dengarlah lagu ini.Lagu lama yang mungkin 13 tahun sebelum riani lahir.Riani lahir 1997.

lagunya “Bawalah daku pergi-anita”

salam emmmm rin….dari riani.

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:15 am
Reply to  Anonymous

Addriani
18 June 2021 4:20 pm
Reply to Addriani

Oh ya, tq atas pantun bunga-bunga untuk riani tu ya.

rajinnyer cikgu

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:19 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Dah jumpa pun, lagu lentok syahdu, Dik Riani beri
Dekat google & Youtube, Kejora pegi geledah cari
“Bawalah Daku Pergi”, asyik & menikam sanubari
Spt anak dara orang Kejora ni nak kena bawa lari
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:19 am
Reply to  Anonymous

LAGU – BAWALAH DAKU PERGI
PENYANYI – ANITA SARAWAK
KARAOKE – https://youtu.be/AoutqW2h-dM
LIRIK –
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Rindu rindu daku saat ini
Ingin jumpa bertegur sapa
Tiada tiada rasa lebih indah
Bila engkau tersenyum manja

Bawalah daku pergi
Dari gelisah ini
Bawalah daku pergi
Dari sepi hati ini

Bawalah daku pergi
Setulus hati yang suci
Bawalah daku pergi
Biar mati pun ku jalani

Jauh jauh terasa di hati
Bila engkau tiada di sini
Syahdu syahdu ucapan mu kasih
Tunggu jika dikau mengungkap kata
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀🌹
Warkah Riani tiba..wlau diri tak le begitu menanti
Beserta wrkah..bgaikan terbingkis, permata sakti
“Bawalah Daku Pergi”,sgt syahdu menyentuh hati
Barulah kini “salam emmm rin..”diri jadi mengerti
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:22 am
Reply to  Anonymous

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
Blm pernah lagi lah, hati gembira hingga sebegini
Tak sangka, yg Riani jugak, seorang peminat seni
Tertarik btul Kejora dek lagu kegemaran Dik Riani
Mmg nya tk jemu didengar, bagai sebuah simfoni
Liriknya itu, sangatlah pilu menyentuh jiwa nurani
Salam emmm rin..ialah”Rindu rindu daku saat ini”
“Jauh jauh terasa di hati..bila engkau tiada di sini”
Sayu “Bawalah daku pergi, biar mati pun ku jalani”
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀🌹
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 11:10 am

Cucu ular pun mengamuk sakan dapat telefon cap anjing kurap berkutu hanjing dari YTL. Madey si Kitol Keling menyamar Melayu tak ada otak simpan kroni YTL tembolok besar.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:09 am

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹,

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼
Izinkan abg, bawak dialog kita berdua, ke post ini
Klau di post lama, nanti spt berkhalwat dgn Riani
Adalah lbih, baik kita berbicara terbuka sja di sini
Jgn lah dirisau dik, kan abg kata kita kena berani!
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:04 am

Budin kata, “PEMBODEK DAN PENGAMPU PUN MULA LARI, TANDA MAHIADDIN TAK DAPAT NAK DIPERTAHANKAN LAGI.”

TAK MUNGKIN KAH DEPA LARI SEBAB DISOGOK PIHAK LAWAN?

POLITIK DI NEGARA INI DAH BANYAK SOGOK MENYOGOK SEKARANG.

KOT DEPA KENA PENYAKIT BEGOK AKIBAT NYA.

ADDRIANI
ADDRIANI
20 June 2021 11:03 am

Akibat berguru dgn cikgu *pua haprak Kejora, anon 9:17 am jadi bengong utk memahami ini.

Prinsip Raja Berperlembagaan di mana Agong terikat dengan nasihat Perdana Menteri di bawah Artikel 40 Perlembagaan sudah tidak terpakai sebaik saja darurat dikuatkuasakan.

“Artikel 40 itu hanya terpakai dalam keadaan biasa, BUKAN setelah darurat dikuatkuasakan . Ini bermakna keperluan Agong mengambil nasihat Perdana Menteri sebelum mengambil apa-apa tindakan ketika darurat tidak perlu lagi,

Harap faham non 9:17 am.
KERA2 kerajaan PNkhianat dan MAHIADDIN @ Muhyiddin? sudah terjerat perangkap mereka sendiri.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 11:14 am
Reply to  ADDRIANI

Kesan darurat Perlembagaan digantung. Anjing Madey si Kitol gagal. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 11:18 am
Reply to  ADDRIANI

Agong restores Constitution but Taki restores betrayal under Nika Gee rapist order. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 12:04 pm
Reply to  ADDRIANI

Tak faham, ADDRI ANI.

Kenapa tak kasi terang sepenuh nya “sudah terjerat perangkap mereka sendiri”.

Apakah ini bermakna YDPA sekarang boleh membuat keputusan dan memerintah sendiri?

Kuasa Darurat itu perlu diberi penerangan sedikit sebanyak. Tak ramai yang mahir undang2 diantara pembaca blog ini.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 10:58 am

Anjing Pas gondol hutan sampai jadi piramid dan air terjun teh tarik tak pernah keluar TV. Anjing Madey si Kitol Keling menyamar Melayu nak cerita Tasik Cini? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 10:55 am

Anjing Lebai Marang menyalak sokong penderhaka macam Taki Kote Baru. Taki Kote Baru memang berani jantan tulen. Sampai sekarang PDRM kecut telur. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:53 am

OWHH… TERLUPA LAGI LAH, NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 SYAITAN😈BERKEPAK NYANYUK SASAU SAWAN SEWEL GILA BABI OI..

NEK JUGA SERONOK BERSORAK TERLONCAT-LONCAT MCM MONYET (PANGGILAN LAMA DULU PESERTA BLOG KPD KAU, TN MONYET🐒) DGN KOMEN MENGARUT TAK IKUT POS, GENG MUNAPIG KAU JAM 11:55/11:58 PM TUH…

BILA KEJORA, NEK KATA BIADAB TAK HORMAT BLOG?

HUERRRGGHHH…PTUIIIIHHHH…
MMG MUKA MUNAPIG🐖 LAYAK DILUDAH.

KAH KAH KAH.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 10:53 am

Cadangan Geng Kartel Semburit ditaja Madey si Kitol Keling pariah menyamar Melayu ditolak Majlis Raja-Raja Melayu. Balasannya mereka derhaka dan buka cerita Naga Tasik Cini. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:51 am

Owhh…lupa lak, Nek TN Menopos Syaitan😈 Munapig🐖,

Nek tau tak, makna perkataan ‘wiseness’ tu?
Masa kat SJK dulu ada belajar tak?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH… (1 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:50 am

NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖SYAITAN😈BERKEPAK JGN GANGGU LAGI YER…

NEK KENA ADA ‘WISENESS’…

KEJORA NAK BERPANTUN CINTA NIH…

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 10:50 am

Keling menyamar Melayu Madey si Kitol hanya menyebabkan krisis Perlembagaan dan monarki dimalukan Kabinet Penderhaka. Melayu jadi anjing Keling menyamar Melayu? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 10:48 am

Adakah Agong kena merafak sembah derhaka mohon buka Parlimen segera kepada penderhaka? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
20 June 2021 10:46 am

Bila Agong kena mengadap Al Sultan Perogol Nika Gee untuk buka Parlimen? Bila Agong kena tangkap penderhaka berani mati Taki Kote Baru. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:40 am

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH MULA LAGI – CAKAP PASAL CINTA TAK BERBALAS NYA DI BLOG POLITIK INI.

OTAK NYA TAK SIUMAN, PATUT PERGI DAPATKAN RAWATAN DOKTOR PAKAR SEBELUM MELERET HINGGA PERLU KE TG RAMBUTAN ATAU TAMPOI.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:49 am
Reply to  Anonymous

NEK TN MENOPOS SYAITAN😈 MUNAPIG🐖 DAH MULA MEMBEBEL LAGI – CAKAP PASAL MARAH PANTUN CINTA YG DICEMBURUI NYA DI BLOG INI KONON KATANYA MENGARUT TAK IKUT POS. TAPI GENG MUNAPIG🐖 DIA MENGARUT DI JAM 11:55/1:58 PM TU, DIA BERSORAK TERLONCAT-LONCAT MCM MONYET🐒 PULAK.

OTAK NYA TAK SIUMAN, PATUT PERGI DAPATKAN RAWATAN DOKTOR PAKAR SEBELUM MELERET HINGGA PERLU KE TG RAMBUTAN ATAU TAMPOI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:37 am

NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖SYAITAN😈BERKEPAK JGN GANGGU LAGI YER…KENA ADA ‘WISENESS’…

KEJORA NAK BERPANTUN CINTA NIH…

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:39 am
Reply to  Anonymous

Owhh…lupa lak, Nek TN Menopos Syaitan😈 Munapig🐖,

Nek tau tak, makna perkataan ‘wiseness’ tu?
Masa kat SJK dulu ada belajar tak?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH… (1 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:44 am
Reply to  Anonymous

PIGI JUMPA DOKTOR PAKAR LAH, WAK GONTOL, SUPAYA KAMU SIUMAN DAN TIDAK CERITA HAL2 YANG JANGGAL DAN GANJIL, BERLAIN SANGAT DARI BLOG POST DAN APA YANG DI BINCANG PESERTA2 DI SINI.

KAMON, BE FAIR TO READERS HERE LAH, OK?

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 11:05 am
Reply to  Anonymous

PIGI JUMPA PUSAT TUISYEN LAH, NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖, SUPAYA KAMU SIUMAN DAN TIDAK CERITA YANG KAMU HEBAT ENGLISH TAPI PERKATAAN “WISENESS” PUN TAK PERNAH DENGAR!

GANJIL, BERLAIN SANGAT WATAK MUNAPIG🐖 YANG NEK TUNJUK KPD PESERTA2 DI SINI.

KAMON, BE FAIR TO READERS HERE LAH, OK?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:29 am

DIK🌷RIANI🥀BIDADARI🌹,

(SEBAB SI KONGKANG MUNAOIG🐖 TU ADA SEBUT PASAL FARHANA, ABG NAK CERITA LAH SIKIT…)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:29 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Owhh..biar abg citerkan sikit, pasal Adik Farhana
Dia bagi tahu, dpt 6A SPM, seronok tidur tak lena
Asyik je call abg, nak suruh belanja, tak semena2
Abg cakap dia, dgn PKP ni nk belanja mcm mana
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Bunga2 rampai tu utk Farhana,
Bunga2 dahlia🌷🥀🌹tu utk siswi berhati mulia…
Tanda gelak😅😂🤣tu utk rakan2 pembaca,
Utk si kongkang munapig tu, kita doakan saja)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Farhana dlm jagaan abg, 2 thn masa waktu kerja
Dlm ramai2 murid, 5 Sc1, dia lah yg paling manja
Dapat 6A, result SPM baru2 ini, dia jadi sgt teruja
Hari2 dia whatsapp abg ‘bila lagi cgu nk belanja?’
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Bunga2 rampai tu utk Farhana,
Bunga2 dahlia🌷🥀🌹& icon2 ‘hati’ tu utk siswi berhati mulia…
Tanda gelak😅😂🤣tu utk rakan2 pembaca,
Utk si kongkang munapig tu, kita doakan saja)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Semoga, dia akn jadi anak dan rakyat yg berguna
Dalam bab pelajaran, dia sentiasa “alert” & cakna
Di kelas 5 Sc1..dia jdi saingan bagi budak2 China
Abg ni, sbg cikgu dia, sntiasa mndoakan Farhana
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Bunga2 rampai tu utk Farhana,
Bunga2 dahlia🌷🥀🌹& icon2 ‘hati’ tu utk siswi berhati mulia…
Tanda gelak😅😂🤣tu utk rakan2 pembaca,
Utk si kongkang munapig tu, kita doakan saja)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 9:21 am

Wak Gontol Kejoea Kojolla masih lagi mengarut dan mengkadok dengan hal2 cinta dll dalam blog politik ini.

Cukup tak sopan, tak dibimbing emak bapak nya adab sopan blogging dll di masa kecil.

Bercampur dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:03 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀PUTERI🌹,

Nek TN menopos masih lagi munapig🐖 dan mengkadok dengan hal2 bebelan nenek kebayan dll dalam blog politik ini.

Cukup tak cerdik, tak matang, tak sopan, tak ada bimbingan akhlak dan agama dari emak bapak nya, dll di masa kecil, maka tiada adab sopan blogging.

Bercampur dengan orang2 tua dan nyanyuk sebaya dia, menyebabkan dia muka tebal tak mempunyai perasaan malu langsung.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:14 am
Reply to  Anonymous

NEK TN MUNAPIG🐖 9:21 AM,

YANG GENG MUNAPIG🐖 KAU JAM 11:55/11:58 PM TU, KAU TAK KATA PULAK “mengarut dan mengkadok” ATAU “tak sopan, tak dibimbing emak bapak”?

SELAGI MANA KAU TAK CUCI DAKI & KEKOTORAN BUSUK DI HATI KAU ITU, KAU TAK AKAN AMAN BER’BLOGGING’ DI BLOG INI WAHAI “NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 SYAITAN😈BERKEPAK NYANYUK SASAU SAWAN SEWEL GILA BABI OI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:19 am
Reply to  Anonymous

OWHH..LUPA PULAK, NEK TN MENOPOS MUNAPIG🐖 SYAITAN😈BERKEPAK NYANYUK SASAU SAWAN SEWEL GILA BABI OI..

KAU JUGA SERONOK BERSORAK TERLONCAT-LONCAT MCM MONYET (PANGGILAN LAMA DULU PESERTA BLOG KPD KAU, TN MONYET🐒) DGN KOMEN MENGARUT TAK IKUT POS, GENG MUNAPIG KAU JAM 11:55/11:58 PM TUH…

HUERRRGGHHH…PTUIIIIHHHH…
MMG MUKA MUNAPIG🐖 LAYAK DILUDAH.

KAH KAH KAH.

ADDRIANI
ADDRIANI
20 June 2021 11:19 am
Reply to  Anonymous

Terserlah KEMUNAFIQan kamu Kejora, tak ubah seperti Abdulah bin Ubay di zaman Nabi dulu.
alhamdulillah ….jelas terpapar……..

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:25 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla kata, “JAM 11:55/11:58 PM TU, KAU TAK KATA PULAK “mengarut dan mengkadok” ATAU “tak sopan, tak dibimbing emak bapak”?

KALAU KATA, BERMAKNA KAU TAK “mengarut dan mengkadok”?

TAK RENTI2 MENGARUT KAMU NIH, WAK GONTOL.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 1:38 pm
Reply to  Anonymous

SORRY TO TELL YOU, HYPOCRITE EVIL😈NEK TN 10:25 AM.

“TWISTING YOUR TOUNGE AGAIN & MOVING THE POLE?”

YOU DON’T HAVE ENOUGH “WISENESS” TO SURVIVE PROPERLY & PEACEFULLY IN THIS BLOG, WHAT MORE TO EXCELL…

BUT YOU’RE VERY WELL EQUIPPED WITH “IDIOCY” THAT WILL KEEP YOU TO BE GREAT AND GRAND HERE AS AN ENTERTAINING CLOWN🤡…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 9:17 am

Perlu diulang bahawa “sekadar mengambil maklum titah Yang Dipertuan Agong berkaitan keperluan Parlimen dibenarkan bersidang secepat mungkin” adalah hak dan kebebasan Perdana Menteri.

Perlu diingat bahawa, mengikut Perlembagaan dan kelaziman yang dilakukan di negara ini, YDPA bertindak di atas nasihat Perdana Menteri.

Tidak bijak lah sesiapa mengata berlainan.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:46 am

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🏵️🏵️🥀💐
Macm mana, best tak sketsa abg, dewi ku manja?
“Salam emm rin..” dari abg, tapi..bukan salah eja!
Ok lah dinda, abg nak berehat dulu sbb ada kerja
Nanti, sketsa “WISENESS” pulak, abg nak belanja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:29 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla mengarut lagi.

Bukan kah baik nya jika dia menulis pasal blog post?

Tak menarik pembaca membalun menibai dan membantai dia dari segi mengkomen ikut tajuk pos.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 1:43 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹PUTERI💐,

Nek TN Menopos Syaitan😈 Munapiq🐖 membebel lagi mcm nenek kebayan dek kemaruk nak jadi penghulu pak pacak & nak buat blog ni harta kepala bapak dia!

Bukan kah baik nya jika dia menulis pasal blog post?

Tak menarik pembaca membalun menibai dan membantai dia dari segi mengkomen ikut tajuk post.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:35 am

SKETSA KEMUNAFIQAN DI PAGI AHAD:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:36 am
Reply to  Anonymous

BERMULA DGN KARUTAN SEEKOR GENG MUNAPIG🐖 YG TAK IKUT TAJUK POS”:

Anonymous
19 June 2021 11:55 pm

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:36 am
Reply to  Anonymous

U/P RIANI

SENARAI POMPUAN CANTIK YANG DIIDAM WAK,TAPI SEMUANYA CABOT KERANA MEREKA AMAT TAHU LERRR
YANG WAK SUDAH TIADA KEMAMPUAN BATIN

1.IRAH-ILUSI DIA(REKA SENDIRI RASANYA)
2.MAS SABAH
3.DOKTOR (AKU TAK INGAT NAMANYA)
4.YATI
5.ZURA
6.ETON
7.NADIA
8.FARHANA-TINGKATAN 5
9.MEKCY GOLOK(GAY)

10.RIANI-(BAKAL CABOOTTTT)

NASIB LA WAK…………………………………..

SILA KOMEN IKUT TAJUK POST YERRRRR

KAH KAH KAH

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:36 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
19 June 2021 11:58 pm
Reply to Anonymous

DAH 80 an………..NAFSU LEBIH,KEMAMPUAN “OUT!!!!!!”

COBA BELAJAR BERIBADAT WAK!

Reply
_________________________________________________

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:37 am
Reply to  Anonymous

“NASIHAT KEJORA KPD RIANI & GENG MUNAPIG🐖 TU”:

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Laungan fitnah & tohmahan munafiq ttp bergema
Perkenalan kita ini Dik Riani depa tk dapat terima
Klau nak menipu fitnah tu pun, biarlah logik sama
Tak kan ler umur 80-an nk mengenali gadis ting 5
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:37 am
Reply to  Anonymous

“NASIHAT KEJORA KPD GENG MUNAPIG🐖 TU”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:38 am
Reply to  Anonymous

Sahabat ku Anon 11:55/11:58 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
Kenapa le sahabat pilih masuk kumpulan syaitan
Masuk blog tidak ikut tajuk pos dan buat karutan
Bukankah perkara ini Nek TN dah beri peringatan
Tak takut ker, klau belakang tu, Nek bagi sebatan?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:38 am
Reply to  Anonymous

“NASIHAT KEJORA LAGI KPD GENG MUNAPIG🐖 TU”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:38 am
Reply to  Anonymous

Sahabat ku Anon 11:55/11:58 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
Hasutan & jalan syaitan tk usah ler sahabat turut
Klau ada luka yg lama pun, biarkan saja berparut
Tohmahan, fitnah sahabat itu, tak logik dan karut
Kalau Riani baca pun dia gelak dgn dahi berkerut
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Tanda gelak😅😂🤣tu utk rakan2,
Bunga dahlia🌷🥀🌹tu utk Dik Riani dan
Icon tak bagus👎&setan😈tu utk sahabat)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:39 am
Reply to  Anonymous

“NEK TN SYAITAN MUNAPIG🐖MASUK BERSORAK DGN ENTRY KARUTAN GENG DIA TU”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:39 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
20 June 2021 5:39 am
Reply to Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

WAK SUDAH TIADA KEMAMPUAN BATIN

MANGKIN RAPAT LAH DIA DENGAN BANG ALI.

Reply
_________________________________________________

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:40 am
Reply to  Anonymous

“KEJORA CERITAKAN KPD RIANI SIFAT BURUK NEK TN SYAITAN MUNAPIG🐖 TU”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:40 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀PUTERI🌹,
(Rujuk komen si munapig🐖5:39 am tu)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
Dik Riani tengok ler itu syaitan munapiq🐖haprak
Bila ‘Anon tu’ mengarut, tak ikut pos, dia bersorak
Tapi..bila abg berpantun dia serang bagai nak rak
Tidak biol, syaitan ifrit tu punya kepala tengkorak?
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Tanda gelak😅😂🤣tu utk rakan2,
Bunga dahlia🌷🥀🌹tu utk Dik Riani dan
Icon tak bagus👎setan😈& pig🐖tu utk si syaitan munapig)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:40 am
Reply to  Anonymous

“KEJORA MAKLUMKAN KPD RAKAN2 BLOG TENTANG KEHADIRAN SYAITAN MUNAPIG🐖 TU”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:41 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Patutlah ada semacam punya bau tengit & busuk
Bagai terimbas kelibat syaitan dajal punya susuk
Rupa2 nya mmg betul syaitan munafiq dh masuk
Nmpak pantun Kejora, dia mngelupor spt terasuk
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:41 am
Reply to  Anonymous

“KEJORA CERITAKAN SEKALI LAGI KPD RIANI SIFAT BURUK NEK TN SYAITAN MUNAPIG🐖 LAKNATULLAH TU”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:42 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀PUTERI🌹& RAKAN2 BLOG,
(Rujuk komen si munapig🐖5:39 am tu)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek TN..kedua2 mental dan jiwa nya bermasalah
Klau Kejora pantun cinta dia terkam nak berbalah
Tapi ‘Anon tu’ itu mengarut, dia bersorak mncelah
Itulah dia Nek TN syetan munapig wa-laknatullah
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Tanda gelak😅😂🤣tu utk rakan2,
Bunga dahlia🌷🥀🌹tu utk Dik Riani dan
Icon tak bagus👎setan😈& pig🐖tu utk si syaitan munapig)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:42 am
Reply to  Anonymous

“KEJORA TIBAI NEK TN SYAITAN MUNAPIG 🐖 YG TAK ADA ‘WISENESS’ TU”:

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 8:43 am
Reply to  Anonymous

Nek TN Menopos Syaitan Munapig🐖5:39 am,

YOU DON’T HAVE “WISENESS” IN YOUR LIFE.

Nek tau tak, makna perkataan ‘wiseness’ tu?
Masa kat SJK dulu ada belajar tak?

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH… (1 JUTA KALI)

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol yang menggunakan istilah “wiseness” (instead of wisdom) sekarang dia tuduh orang lain pula.

Lidah bercabang, tak renti2 twist putar belit cakap dia.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 9:23 am
Reply to  Anonymous

mcm budak kecik

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 9:29 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla nih dah tua baka.

Kepala nya besar tapi otak nya kecik.

Manusia biasa berat otak nya purata 130 gm.

Tapi Wak Gontol punya otak hanya lk 110 gm.

Maka hidup tidak sempurna lah dia.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:14 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹,

“mcm org tua nyanyu”, dia tu…

Nek TN munapig🐖 nih dah tua baka.

Kepala nya besar tapi otak nya kecik.

Manusia biasa berat otak nya purata 130 gm.

Tapi Nak TN Menopos punya otak mengecut tinggal hanya lk 110 gm hingga dia jadi nyanyuk. Dia bukan ingat yg dia KANTOI MUNAPIG🐖 awal pagi tadi & KANTOI “WISENESS” kelmarin.

Muka tebal macam kulit pig🐖 lah sebab munapig.

Maka hidup tidak sempurna lah dia.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla yang menggunakan istilah “wiseness” (instead of wisdom) sekarang dia tuduh orang lain pula.

Lidah bercabang, tak renti2 twist putar belit cakap dia.

Malu bila diberitahu takda istilah “wiseness” dalam BI, dia pun menggelupor menuding jari ke tempat lain.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 1:45 pm
Reply to  Anonymous

Wiseness
Webster’s 1913 Dictionary

Wise´ness
n. 1. Wisdom.
WordNet Dictionary
Noun 1. wiseness – the quality of being prudent and sensible
Synonyms: soundness, wisdom
2. wiseness – the trait of utilizing knowledge and experience with common sense and insight

Synonyms: wisdom

Related Words
advisability, good, goodness, reasonableness, soundness, wisdom

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 1:54 pm
Reply to  Anonymous

wiseness

Also found in: Thesaurus, Medical, Idioms, Encyclopedia.

wise 1

(wīz)

adj. wis·er, wis·est

1. Having the ability to discern or judge what is true, right, or lasting; sagacious: a wise leader.

…continue/…

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 1:54 pm
Reply to  Anonymous

…/continuation…

2.

a. Exhibiting common sense; prudent: a wise decision.

b. Shrewd; crafty: made a wise move selling the house when he did.

3. Provided with information; informed. Often used with to: I’m wise to your tricks. We were none the wiser after reading the report.

4. Slang Rude and disrespectful; impudent.

Phrasal Verb:

wise up Slang

To make or become aware, informed, or sophisticated.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 1:57 pm
Reply to  Anonymous

NEK TN MENOPOS MUNAPIG 10:36 AM,

“LIDAH BERCABANG? SIAPA..??”

Kan Nek kata perkataan “wiseness” tak ujud?

KAH KAH KAH
________________________________________________
Anonymous
19 June 2021 11:15 am
Reply to Anonymous

DAMN STUPID WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA’S ENGLISH LANGUAGE IS NOT EVEN FORM 3 STANDARD.

wiseness KEPALA BAPAK DIA.

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:00 pm
Reply to  Anonymous

KAN NEK KATA PULA, PERKATAAN “WISENESS” MUNGKIN HANYA ADA KAT AFRIKA?
________________________________________________
Anonymous
19 June 2021 11:46 am
Reply to Anonymous

MR KEJORA
B. SC SCIENCE WITH EDUCATION,
MATHEMATICS –

kata Wak Gontol Kejora Kojolla. Dia tak cakap pun universiti mana.

University Central African Republic, gamak nya. Atau Republic of Eriteria entah apekenama nya .

Reply

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:03 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH..Siaan Nek TN Munapig🐖,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Masa Din Remos ada Nek bertubi ditaji kanan kiri
Kebencian pmbaca kt Nek pun, mmg tidak terperi
Itulah Nek TN munafiq yang angkuh meninggi diri
Dia rasa diri lebih hebat dari Webster’s Dictionary
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 2:05 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹PUTERI💐,

KESIAN NEK TN TU…

KAT SJK DULU, DAH LER CIKGU DIA TAK AJAR GUNAKAN IMBUHAN ‘DI’ DGN BETUL, TAK DIAJAR EJA PERKATAAN ‘HANYA’ DLM BM…

CIKGU DIA JUGA TAK AJAR DLM BI:

KEBIJAKSANAAN = WISENESS = WISDOM…

LEPAS TU, NEK MARI NAK TUNJUK PANDAI PULAK KAT BLOG INI..

EEIIII… MALU NYERRR….

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
20 June 2021 3:13 pm
Reply to  Anonymous

Malu.. dia memang sepatutnya malu Dik Riani🌷🥀🌹…

Tapi si syaitan😈 munapig🐖 yg muka tebal mcm kulit babi🐖 tu akan terus dgn keangkuhannya, mengatakan dia tetap betul..web’s dictionary salah, Thesaurus salah..(Abg ni dah tentulah 100% salah, bagi dia)..

Mungkin jika ada sesuatu yg berlaku ke atas dirinya yg dia tak redha.. dia akan kata Tuhan salah…

Itulah sifat manusia MUNAFIQ LAKNATULLAH…

KAH KAH KAH.