JIKA MASIH ADA AIR MUKA, MAHIADDIN SUDAH PATUT MOHON KELUAR PADANG

Antara ketetapan penting yang diputuskan dalam Perbincangan Khas Majlis Raja-Raja petang semalam ialah:

⁃ Parlimen perlu dibenarkan bersidang dengan segera dan secepat mungkin.

⁃ Perlunya sebuah kerajaan yang stabil, kukuh serta mendapat keyakinan majoriti rakyat.

⁃ Tiada keperluan melanjutkan tempoh darurat selepas 1 Ogos akan datang.

Jika diteliti pula, ketetapan Majlis Raja-Raja itu hampir senada dengan artikel dalam blog ini semalam yang bertajuk “Dua Harapan Sederhana Rakyat Jelata Kepada Raja-Raja”.

Dalam artikel itu, ditekankan dua harapan rakyat itu ialah mahu agar penamatan tempoh darurat dan keperluan Parlimen dibuka dengan serta-merta yang bersekali dengan usul undi percaya atau usul undi tidak percaya mesti dibentangkan kepada Perdana Menteri.

Kedua-dua harapan itu ialah bagi mengelakkan kedudukan kerajaan dan Perdana Menteri terus dipertikaikan dan tidak mendapat keyakinan daripada rakyat.

Berdasarkan apa yang dizahirkan oleh Majlis Raja-Raja hasil perbincangan khas semalam, adalah jelas bahawa kata-kata Mahiaddin Md Yasin yang hanya mahu membenarkan Parlimen dibuka untuk bersidang pada September atau Oktober telah ditolak dengan dengan sendirinya.

Ayat kenyataan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja yang berbunyi “menitahkan agar Parlimen segera bersidang” manakala kenyataan media Istana Negara pula menyebut “persidangan Parlimen perlu diadakan secepat mungkin” adalah tanpa keraguan sangat mudah untuk difahami maksudnya kecuali jika kerajaan dan Mahiddin cuba untuk terus bersikap derhaka kepada Istana.

Memahami keperluan Parlimen dibenarkan bersidang secepat mungkin dan segera itu, bersekali dengan kedudukan politik yang difahami tidak stabil dalam negara dan pandangan Majlis Raja-Raja tentang perlunya sebuah kerajaan yang kukuh dan stabil serta mendapat keyakinan, ini dengan jelas juga memberi maksud usul undi percaya atau usul undi tidak percaya mesti dibenarkan untuk dibentangkan serta tidak boleh dihalang lagi.

Keperluan kepada kerajaan yang kukuh dan stabil itu tidak lain bermaksud bahawa kerajaan PN yang ada sekarang adalah tidak kukuh dan tidak stabil serta tidak mendapat keyakinan daripada rakyat.

Dalam maksud yang tersirat, pihak Istana juga mengakui PN adalah sebuah kerajaan yang gagal, apalagi tiada sepatah pun perkataan dalam kenyataan Majlis Raja-Raja yang menyebut tentang kejayaan kerajaan.

Selagi tiada usul tersebut, selagi itu kedudukan kerajaan dan Perdana Menteri terus diragui serta tidak menepati kehendak Majlis Raja-Raja berkaitan perlunya diwujudkan sebuah kerajaan yang stabil dan kukuh di negara ini.

Selain itu, oleh kerana Majlis Raja-Raja juga menyatakan tiada keperluan darurat disambung lagi, maka kiranya kerajaan dan Mahiaddin benar-benar taat dan setia kepada Agong dan Raja-Raja, mereka harus segera menetapkan tarikh pembukaan sidang Parlimen sebelum tempoh darurat berakhir.

Lagi pula, sebelum ini pun Agong sudah pernah bertitah bahawa Parlimen boleh dibenarkan bersidang ketika tempoh darurat dikuatkuasakan.

Oleh kerana titah pertama sebelum ini tidak dipedulikan oleh Mahiaddin, bermakna ini adalah penderhakaan kali kedua oleh kerajaan terhadap Agong jika berterusan enggan mematuhinya.

Yang nyata juga, Pelan Pemulihan Nasional yang dibentangkan oleh Mahiaddin yang dipercayai ramai sebagai percubaan saat-saat akhirnya untuk menunjukkan beliau sedang buat kerja, langsung tidak disentuh oleh Majlis Raja-Raja, malah mahu ia dibincangkan di dalam Parlimen terlebih dahulu bersama hal berkaitan ordinan darurat.

Begitu juga dengan cubaan Tun Mahathir Mohamad untuk menubuhkan kerajaan ala Mageran yang dipimpin olehnya, turut tidak mendapat perhatian sama sekali daripada Majlis Raja-Raja.

Apa yang Majlis Raja-Raja mahukan ialah sebuah kerajaan yang kukuh dan stabil melalui proses pembukaan Parlimen secepat mungkin dan segera di mana Ahli-Ahli Parlimen harus memutuskan pendirian berkenaan dengannya.

Dalam hal ini, jika Mahiaddin masih ada perasaan malu, tiada pilihan yang harus dilakukannya, melainkan melaksanakan apa yang dititahkan itu tanpa banyak soal.

Tiada ruang lagi untuk beliau berdalih, berlengah-lengah atau cuba mengalihkan tiang gol.

Dengan waktu permainan sudah hampir tamat, pilihan yang ada di tangan Mahiaddin kini hanya tinggal dua – segera keluar padang atau tunggu dilayangkan kad merah atas kesalahan berulang-ulang yang telah dilakukannya, di samping prestasi permainannya sendiri adalah di bawah paras kecergasan. (ShahbudinHusin 17/06/2021)

4.9 10 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 17 June 2021 — 7:42 am
Subscribe
Notify of
guest
171 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
21 June 2021 12:43 pm

MUKA ALJUBON KAT BONTOT ITU SEBAB DIA TAK MALU…… SELAGI BERKUASA PENUH TENTU RAMAI PENGAMPU DAN PEMBODEK ITU SEBAB PAK BONTO GILA SANGAT NAK JADI PM…….. INI NAMANYA PERCATURAN KUASA KALAU ALJUBON SETUJU KLEPTOKRAT UMNO JADI PM TENTU TIADA MASALAH BAGI UMNO……… TOK KADOK TAKUT HILANG KUASA NANTI DICABAR SANG GILA KUASA ALBONTO…….. ETIKA DAN PENGURUSAN INSTITUSI YANG DI-PERTUAN AGONG: 1 April 1995……… Those who are saying this, that and the other should read this 1st April 1995 document in relation to the 24th June 1994 constitutional amendments and understand the issue before shooting off their mouths. So many people… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:51 am

Response to Anonymous 17 june 2021 – 5.41pm

Peduli apa PMBodoh dan barisan kjaan PNGkhianat ni terutama Pas, takot hilang kuasa, jawatan dan gaji pulohan ribu buta yg dicekik ketika Darurat dan Parlimen ditutop.
Klau ikot zaman sultan dulu2, puak2 penderhaka macam ni dah lama dipancung atau disula.

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:43 am

Hey you MahathirvsAnwar 18 June 2021 10.48am Hahaha…You barking at wrong tree. Apa plak nak marah2 PH & DAP. Bukan PH DAP yg buat negara jadi lintang pukang, kes covid makin parah dan ramai rakyat yg mati, ekonomi merudum dan rakyat makin dihimpit keperitan hidup just to put food on the table. Ini kjaan pujaan mu PN & PAS Haramjadah bersengkokol tebok atap, ta tahu urus pandemik dan tadbir kemelut negara. Sampai Agong pun dah fed up bagi kata dua secara berlapik pd AbahCow PMBodoh & KerajaanGagal. Kau tak berani nak marah Agong. PH & DAP pula jadi sasaran. hihihihi..faham… Read more »

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
18 June 2021 10:48 am

POLITIKUS PHD4PIG PALING TIADA AIR MUKA…….. PHDAPIG DAHLAH BODOH BANGANG PULAK TU KUASA RAJA DAH KENA CANTAS OLEH DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON TINGGAL HANYA IKUT NASIHAT PM SAHAJA LAH BAHALOL……. Who Is Ku Li’s Calun For Prime Minister?……… And will Najib Razak, Zahid Hamidi, Anwar Ibrahim, Tun Dr Mahathir and Pakatan Harapan support Ku Li as the new Prime Minister or PM9? Or is Ku Li lobbying His Majesty the Agong and the Conference of Rulers on behalf of Anwar Ibrahim and not for himself? Ku Li did not make that clear in his statement. What is Tengku Razaleigh… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:41 am

Hahaha…You barking at wrong tree. Apa plak nak marah2 PH & DAP. Bukan PH DAP yg buat negara jadi lintang pukang, kes covid makin parah dan ramai rakyat yg mati, ekonomi merudum dan rakyat makin dihimpit keperitan hidup just to put food on the table. Ini kjaan pujaan mu PN & PAS Haramjadah bersengkokol tebok atap, ta tahu urus pandemik dan tadbir kemelut negara. Sampai Agong pun dah fed up bagi kata dua secara berlapik pd AbahCow PMBodoh & KerajaanGagal. Kau tak berani nak marah Agong. PH & DAP pula jadi sasaran. hihihihi..faham lah kau kecewa Agong pun dah sound… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 9:13 pm

RIANI🌷DEWI🥀PUTERI🌹,

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Terbatas pergerakan dek PKP..agak terasa bosan
Tapi hati riang dpt “salam emm rin..” pnya utusan
Terimalah kembali,”salam emm rin..” sbg balasan
Mmg “salam emm rin..” akn terus iringi bingkisan
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂💌💌💌😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙🧡
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 9:01 pm

DIK🌷RIANI🥀PUTERI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Abg bagaikan dh jadi penunggu setia kat blog ini
Warkah adinda itu sangat menyentuh jiwa nurani
Maka abg tampil utk nak mengutus salam di sini
“Salam emmm rin…”yg sama dari abg, buat Riani
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Mmg lah Covid19 mengheret kita kpd duka & pilu
Tak tau lah bila kita akan dapat bebas spt dahulu
Semoga dik Riani dalm sihat & bergembira selalu
Sambutlah dari abg, salam emm rin..di angin lalu
❤️🧡💛💚💙💜💌♥️💘💝💖💗💓💞💌💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 9:22 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Trima kasih Dik..”salam emmm rin..” mu yg ikhlas
Sgt indah “salam emmm rin..” dari bibirmu seulas
Ke sana sini “salam emmm rin..” abg usung galas
Kini, “salam emmm rin..” abg ingin nak utus balas
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂💌💌💌😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙🧡
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:36 pm

PESANAN DAN NASIHAT UNTUK ORANG MUNAFIQ @ MUNAPIG🐖:

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:37 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Jgn le hanya dgn bebal baran, kita nak berbangga
Ilmu serta akal fikiran..itu lah yang lebih berharga
Usah jadi spt kerbau tua, patah tanduk nk berlaga
Lbih teruk lagi, klau jadi munafiq yg tk bau syurga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:38 pm
Reply to  Anonymous

Surah At-Tawbah, Ayat 68

وَعَدَ اللَّهُ الْمُنَافِقِينَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْكُفَّارَ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ هِيَ حَسْبُهُمْ ۚ وَلَعَنَهُمُ اللَّهُ ۖ وَلَهُمْ عَذَابٌ مُقِيمٌ

Allah menjanjikan orang-orang munafik lelaki dan perempuan serta orang-orang kafir dengan neraka Jahannam, mereka kekal di dalamnya. Cukuplah neraka itu menjadi balasan mereka; dan Allah melaknatkan mereka, dan bagi mereka azab seksa yang kekal.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:38 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Jgn pamirkan diri kita macm budak terencat akal
Tak usah lagak juah..klau otak kita cetek dangkal
Kebodohan & kemunafiqan usah lah dibuat bekal
Ingatlah..yg munafiq itu di dlm neraka akan kekal
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:48 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Blog ni bukan tmpt utk melepas dendam peribadi
Usahlah berhati busuk dan perangai mcm Yahudi
Nanti di akhirat neraka Jahanam tmpt bersemadi
Di situ, akan dapat azab siksa yang kekal & abadi
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:44 am
Reply to  Anonymous

orang PasNanah, penyokong LebaiMunafiq

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:20 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila dilihat Kejora bijak Nek TN dengki meradang
Tapi hanya karutan tadika yg Nek mampu hidang
Ibaratnya, mcm asyik jer kena penyepak pendang
Nek juga sepatutnya, mmohon utk keluar padang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:18 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek sedar yg kekalahannya kian teruk meruncing
Lalu, Nek import RianiRani, pemantun taik kucing
Tapi pemantun bebal tu kena, terberak terkencing
Terus dia cabut lari, sembunyi dlm lobang cacing
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:39 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek TN ingin lagak juah tapi bangang tak bertepi
Dgn ckgu Kejora bistari dia cuba nak bermain api
Tapi Din Remos kata nek bobal tahap kobau sapi
Kini mulut udah tokunci toghuih sonyap monyopi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:33 pm

ADA LAGI TAK KARANGAN KARUTAN TADIKA, NEK TN MENOPOS MUNAPIG PERMAISURI TUA MANDUL?

BAK MEH SINI, CIKGU KEJORA NAK EDIT & PERBETULKAN.

DIK RIANI PUN DOK TUNGGU NAK TENGOK.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:41 pm
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀PUTERI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
Begitulah perangai buruk Nek TN munapig puaka
Dah lari..mari balik sbb tak tahu malu tebal muka
Hanya karutan budak2 jer, yg Nek tu mampu reka
Tapi seronok juga Dik..tiru & edit karangan tadika
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Bunga2 dahlia🌷🥀🌹tu utk Dik Riani, icon gelak😅😂🤣tu utk rakan2 pembaca dan icon pig🐖tu utk si memopos munapig.)

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:41 pm

Saya cadangkan Mahiaddin dan kuncu2nya yang menyanggah titah YDPA dilucutkan saja kewarganegaraan selain siasatan telus perlu dilakukan berhubung kewajaran PM menasihati YDPA hingga membawa pengisyiharan darurat yang ternyata telah menyebabkan Malaysia dalam situasi lebih buruk merangkumi ekonomi dan sosial selain kegagalan total PN memerangi wabak Covid 19.

https://www.sinarharian.com.my/article/144753/BERITA/Nasional/Keputusan-Agong-Majlis-Raja-Raja-tidak-boleh-dipertikai-Azalina

Siasatan harus dilakukan samada keputusan yang diambil PM berhubung darurat adalah suatu yang rasional atau mempunyai unsur kepentingan peribadi & salah guna kuasa demi survival kuasa sekumpulan politikus semata2.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 9:47 pm
Reply to  Anonymous

Puak ni perjudikan negara dan kebajikan rakyat dek kemaruk kuasa. Terang lagi bersuluh

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:49 am
Reply to  Anonymous

Peduli apa PMBodoh dan barisan kjaan PNGkhianat ni terutama Pas, takot hilang kuasa, jawatan dan gaji pulohan ribu buta yg dicekik ketika Darurat dan Parlimen ditutop.
Klau ikot zaman sultan dulu2, puak2 penderhaka macam ni dah lama dipancung atau disula.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:39 pm

INI PERLU DIULANG:

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:40 pm
Reply to  Anonymous

SINOPSIS filem Melayu lama lawak tajuk “MUSANG BERJANGGUT”.

Ia mengisahkan seorang putera anak angkat raja, Tun Nila Utama di negeri Pura Chendana yg diperintah oleh Sultan Alam Shah Bana.

Putera itu menyamar org biasa & mengembara utk mencari seorang isteri yg ‘bijak’ & ‘perempuan’ bukan ‘betina’.

Akhirnya dia bertemu gadis pilihan, Puspa Wangi.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:41 pm
Reply to  Anonymous

BILA KEJORA RENUNGKAN, KEADAAN DI BLOG INI KEKADANG LAWAK LUCU MCM CITER P.RAMLI TU JUGAK.

KITA BOLEH IBARATKAN BLOG INI MCM NEGERI PURA CENDANA TU DAN KEADAAN DI BLOG NI SKETSA YG SEAKAN-AKAN FILEM MUSANG BERJANGGUT.

ANALOGI PELAKONNYA ADALAH SEPERTI BERIKUT:

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:41 pm
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
PURA CHENDANA – Blog Ini
BARISAN PELAKON UTAMA:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:42 pm
Reply to  Anonymous

TERINGAT SATU DIALOG/ADEGAN DLM FILEM TU,

Puspa Wangi:
“Kanda kanda… Dinda ni isteri org… Kanda dtg mlm2 ni, tentu salah, kan?”

Datuk Nikah Kawin:
“Oohh.. undang di tangan kanda… Bila2 nak ubah pun boleh…”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:42 pm
Reply to  Anonymous

SATU LAGI ADEGAN YANG SANGAT LUCU,

Sultan Alam Shah Bana sampai jadi mabok angau dek kejelitaan menantu angkatnya Puspa Wangi tu hingga mimpi mengigau-ngigau.

Satu hari Sultan mengigau & dia nampak Permisuri mandul tu mcm Puspa Wangi. Dia dekati permaisuri dan ajak menari.. lalu mereka pun menari.. kemain seronok lagi Permaisuri mandul yg menopos tu, ingatkan laki dia sayangkan dia…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:43 pm
Reply to  Anonymous

LUCU BETUL ENDING CERITA, DIK RIANI,

Adegan kemuncak atau ending paling lucu ialah apabila Puspa Wangi berjaya memerangkap Datuk Nikah Kawin dalam tong kayu. Tun Nila Utama kemudiannya membawa untuk diberi kpd Sultan Alam Shah Bana sbg ‘musang berjanggut’.

(Sebelum itu, Sultan perintahkan Tun Nila keluar cari musang berjanggut untuk nak ambil hati musang tu buat ubat sakit Sultan, kononnya, sbb Sultan nak curi peluang jumpa menantu angkatnya Puspa Wangi tu… Datuk2 tua pun nak curi kesempatan juga termasuk Datuk Nikah Kawin yg berakhir jadi musang berjanggut…)

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:51 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

KEMAIN SERONOK LAGI PERMAISURI MANDUL MENOPOS TU MENARI DGN LAKI DIA SULTAN ALAM SHAH BANA.

DIA INGATKAN LAKI DIA SUKA KAT DIA YG DAH MENOPOS KERING SERUPA REPUT PUNYA KULIT JERING…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:51 pm
Reply to  Anonymous

Tapi bagus juga kewujudan permaisuri mandul menopos tu sbg badut penghibur kat sini,
blog Budin @ Pura Chendana nih…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:24 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akhirnya ditunjuk jahat iblis juga..Nek TN samdol
Ingatkan, udah tertelan gigi palsu lekat dgn dodol
Atau, patah hidung tersembam, dek sepak bendul
Tapi di sini dia taraf permaisuri menopos mandul
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:24 pm
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
PURA CHENDANA – Blog Ini
PELAKON UTAMA:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:44 pm
Reply to  Anonymous

Hero – KEJORA?

Mengarut tak terhingga

Komen ini di tulis Wak Hontol Kejora Kojolla.

Maka menggontol lah dia.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:21 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mmg le Kejora yang karang, atas tu punya komen
Nak tuju kat Nek muka tebal, mcm tembok simen
Mesti adegan menari tu, Nek terbangkit sentimen
Laki ngigau..Nek menopos ingat mau ajak romen
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:47 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani tengok bahasa SJK Nek TN Menopos Munapig tuh:

5:44 pm,
“di tulis”…???

Kalau ‘di majlis’ ke atau ‘di Perlis’ ke, ok lah.

Nak buat mcm mana, Din Remos kata lebih teruk dari mengasah belakang parang atau mengajar kerbau kambing tak bagi makan tanaman.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:01 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
(Credit to Din Remos)

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
17 June 2021 4:10 pm

PHDAPIG MEMANG TAK MALU MACAM BABI……BINI ORANG DISONDOLNYA……… PHDAPIG KETURUNAN BABI MAKAN BABI DAN PENYEMBAH TOKONG BABI……… MUKA YANG PALING TAK MALU IALAH ALJUBON WAL BONTO…….. Umno People Should Stop Talking For The Sake Of Talking……… Anyway, Malaysia already has a sitting government sworn in by Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong. So why does Malaysia need an interim government? You only need an interim government if you do not have a government, says like in February 2020 when Pakatan Harapan forced Tun Dr Mahathir Mohamad to resign. “Trusted, transparent government needed to resolve Covid-19 crisis,” said Umno’s Johari Ghani… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:53 am

Ooi tak malu kah lagi2 kau seret PH & DAP dm kancah Covid dan kemelut Kjaan Gagal ni. Agong pun dah give up dan suroh DinCOwdung tu jgn dok alih2 tiang gol dah ! Buka Parlimen faham !!!

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:12 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
RianiRani berpantun..tak ada apa2 hujah atau isu
Daripada buat dosa lebih baik lah diam membisu
Pantun dibuat itu pulak, mcm orng mabuk samsu
Kejora punya gelak, sampai lap air mata dgn tisu!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 4:08 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MARAH RianiRani berpantun

SEBAB WAK GONTOL DI BALUN, DI SINDIR, DI LENDIR

MALU NYA DIA HANYA KEKASIH NYA BANG ALI YANG TAHU

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:08 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

NEK TN MENOPOS PERMAISURI MANDUL.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:27 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha Nek Permaisuri Mandul,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akhirnya ditunjuk jahat iblis juga..Nek TN samdol
Ingatkan, udah tertelan gigi palsu lekat dgn dodol
Atau, patah hidung tersembam, dek sepak bendul
Tapi di sini dia taraf permaisuri menopos mandul
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:27 pm
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
NEGERI PURA CHENDANA – Blog Ini
PELAKON UTAMA:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:50 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA – PAK KADAM, ORANG SURUHAN ISTANA.

GONTOL NYA DI POTONG SEBAB, MACAM EUNUCHS DI CHINA PURBA, TAKUT DIA KACAU GUNDEK2 DI ISTANA.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:27 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani, abg nak buat suntingan sikit karangan tadika Nek TN Menopos Munapig🐖 nih:

NEK TN MENOPOS MUNAPIG – PERMAISURI TUA DALAM ISTANA.

DOT DOT DOT NYA PANJANG TAK DIPOTONG, SEBAB TU DIA MACAM NYONYA CHINA PURBA.MAKA FIKIRAN DIA KACAU CEMBURU DGN DAYANG2 DI ISTANA.

Ok tak Dik Riani?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:52 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani tengok bahasa SJK Nek TN Menopos Munapig tuh:

4:08 pm,
“di balun”…???… “di sindir”…??? … “di lendir”…???

Kalau ‘di salun’ ke atau ‘di rumah Pak Pandir’ ke atau ‘di kedai Pak Kadir’ ke, ok lah.

5:50 pm,

“di potong”…???

Kalau ‘di jangggut sotong’ ke, ok lah.

Nak buat mcm mana, Din Remos kata lebih teruk dari mengasah belakang parang atau mengajar kerbau kambing tak bagi makan tanaman.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:08 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
(Credit to Din Remos)

zunnun
zunnun
17 June 2021 2:35 pm

perlu kah dgn berparang, berkapak dan bercangkul, mabuk melaung2 nama ‘allah’ ?

pekak ke ‘allah’ yg mereka saban hari sembah dan mendewa….

atau ‘allah’ selama ini setakat nama sj…

ape kah lebai2 pAs dgn berseban berjubah berkopiah tegar kebabian mereka…

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:01 pm
Reply to  zunnun

Perlu kah Tuhan di pangkal pokok kayu di tepi rumah di kasi makan?

Tak sedar kah makanan spt buah2 an itu di sebat budak2 di malam hari, Tuhan tak dapat menjamah pun.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:02 pm
Reply to  Anonymous

Tuhan DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN.

zunnun
zunnun
17 June 2021 2:29 pm

kebabian2 lebai2 pAs dgn fahaman sonsang mereka menjadikan mereka serba bingai utk mengetahui bahawa kenabian muhammad tak lain Sifat Tuhan Yg tidak berbentuk mau pun bernama…..

tapi kebabian2 lebai2 pAs merasakan muhammad yg naik ke langit bukan kenabian nya….

seperti se ekor babi, di ajar mcm mana sekali pun tetap babi juga….

…kerana asal mereka dari lubang puki babi tegar

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:06 pm
Reply to  zunnun

Begitu juga DAP DIRTY OLD MAN ZUNUN THE LANUN –

di ajar mcm mana sekali pun tetap babi juga….

Nyata dia asal dari lubang puki babi tegar, rupa babi, tabiat babi, memang babi sebenar nya.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
17 June 2021 2:14 pm

PHDAPIG KETURUNAN BABI MAKAN BABI DAN PENYEMBAH TOKONG BABI……… MUKA YANG PALING TAK MALU IALAH ALJUBON WAL BONTO…….. Umno People Should Stop Talking For The Sake Of Talking……… Anyway, Malaysia already has a sitting government sworn in by Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong. So why does Malaysia need an interim government? You only need an interim government if you do not have a government, says like in February 2020 when Pakatan Harapan forced Tun Dr Mahathir Mohamad to resign. “Trusted, transparent government needed to resolve Covid-19 crisis,” said Umno’s Johari Ghani and Free Malaysia Today co-owner. That’s like saying… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 4:28 pm

Frust menonggeng Atok Saka, Tuanku2 semua tak ambik pot pun idea2 dia nak cepat2 rampas kuasa jadi Dictator MAGERAN, ketat lagi darurat dan dia control semua hal. Silap hari bulan, Tuanku2 pun dia akan cantas lagi. Tuanku2 semua bersetuju dengan input2 pro-rakyat dari UMNO, PKR, DAP dan AMANAH buka Parlimen segera dan hentikan darurat sebelum 1 Ogos 2021. Itu lah ketulahan kerana kencing dan khianat PH atas dasar fitnah, Penjilat2 bersorak premature cakap angkuh hingga kampung tergadai. Dah beri kemaluan besar kpd Atok Saka 96 tahun, dapat royal turnoff. Syabas, bravo tindakan PH hari itu reject tak ikut nafsu serakah… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:56 am
Reply to  Anonymous

Good one, padan muka mereka

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:55 am

Hadi perangai macam Babi, tamak, gelojoh, rakus mabuk kuasa dan makan gaji buta…haram tau. Klu Pak Lebai dah sedap makan benda haram apa lagi gaji buta…. memang Pas dan Hadi pun jijik mcam Babi juga la kan…

zunnun
zunnun
17 June 2021 2:13 pm

bila babi2 pAs dgn ajaran suku mereka ke sana kemari….

ape kah mereka sedang membina pengikut2 yg Tiga Suku ?

kebabian sawan hingga tak dapat membezakan antara muhammad dgn kenabian nya…..

yg perlu bingai2 ini fahami, ape kah kenabian muhammad berseban berjubah dan berkopiah dgn mencucuk2 puki2 bini…

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:09 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE BABI TAK DAPAT DI ASING KAN KEBABIAN NYA.

BILA TAK DAPAT BABI, DIA BANG ALI, MAKA MELELAS DAN KOYAK LAH LUB.NG DIA.

zunnun
zunnun
17 June 2021 2:06 pm

ape persamaan antara bingai2 #melayu2 bingai yg kini di juarai oleh assmin #isle kebabian lebai2 pAs yg mengamalkan ajaran songsang hingga pengikut2 nya berjoget2 di jalanan berparang berkapak bercangkul …..

adakah kerana tegar kebabian mereka atau asyik menonggang tuak dari kawah hadi awang….

RianiRani
RianiRani
17 June 2021 2:04 pm

Kau bagaikan dah jadi penunggu gila kat blog ini
Warkah ku kali ini, kau pasti tersiksa jiwa nurani
Sambutlah salam berduri aku untuk kamu di sini
“Salam emmm rin…” wahai si peminum air mani

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:03 pm
Reply to  RianiRani

RianiRani 2:04 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Balik le ke pangkal jalan duhai sahabat RianiRani
Jaga adab pekerti peribadi, bersihkan jiwa nurani
Usah ko teruskan, dgn perjalanan yg sesat begini
Nak berlwn..smpai terpaksa kaut masuk air mani
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

RianiRani
RianiRani
17 June 2021 2:02 pm

Itulah, rakan2, wrkah dari dik Riani yg tulus ikhlas
Warkah si dara untuk si Kejora lembam pemalas! 
Ada satu tu..Kejora kurang mengerti sampai ‘last’
“Salam em rin..”.ertinya ckgu slalu ponteng kelas!

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 2:55 pm
Reply to  RianiRani

RianiRani 2:02 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kalau tak ada beban kenapa batu kau pergi galas
Pantun2 yg kau karang tu langsung tak ada class
Sebenarnya buang masa je pantun ko tu ku balas
Tapi..jwb jugalah, atas simpati dan kasihan belas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:16 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

BUKU BERJUMPA RUAS.

WAK GONTOL KEJORA KEJOLA AKAN MELELAS DAN BERBURAS

DI BALUN SETINGGI PARAS

TERUSKAN TERUSKAN TERUSKAN

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:19 pm
Reply to  Anonymous

RianiRani  17 June 2021 2:02 pm YANG BIKIN DIA MENGAH MEMIKUL GALAS

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:10 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

NEK TN MENOPOS PERMAISURI MANDUL.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:28 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha Nek Munapig Permaisuri Mandul,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akhirnya ditunjuk jahat iblis juga..Nek TN samdol
Ingatkan, udah tertelan gigi palsu lekat dgn dodol
Atau, patah hidung tersembam, dek sepak bendul
Tapi di sini dia taraf permaisuri menopos mandul
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:29 pm
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
NEGERI PURA CHENDANA – Blog Ini
PELAKON UTAMA:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:56 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA – PAK KADAM, ORANG SURUHAN ISTANA.

GONTOL NYA DI POTONG SEBAB, MACAM EUNUCHS DI CHINA PURBA, TAKUT DIA KACAU GUNDEK2 DI ISTANA

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:28 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani, abg nak tiru & sunting sikit karangan tadika Nek TN Menopos Munapig🐖 nih:

NEK TN MENOPOS MUNAPIG – PERMAISURI TUA DALAM ISTANA.

DOT DOT DOT NYA PANJANG TAK DIPOTONG, SEBAB TU DIA MACAM NYONYA CHINA PURBA.MAKA FIKIRAN DIA KACAU CEMBURU DGN DAYANG2 DI ISTANA.

Ok tak Dik Riani?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:56 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani tengok bahasa SJK Nek TN Menopos Munapig tuh:

3:26 pm,
“di balun”…???…

5:5,6 pm,
“di potong”…???

Kalau ‘di salun’ ke atau ‘di jangggut sotong’ ke, ok lah.

Nak buat mcm mana, Din Remos kata lebih teruk dari mengasah belakang parang atau mengajar kerbau kambing tak bagi makan tanaman.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:03 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
(Credit to Bro Din Remos)

zunnun
zunnun
17 June 2021 2:01 pm

ape akan berlaku jika RianaRani mengangkang puki dgn se ekor lebai pAs yg mengamalkan ajaran sesat songsang hadi awang…..

adakah lubang puki RainiRani tiba2 akan di jadikan lubang puki menternak babi2

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:23 pm
Reply to  zunnun

HAH, DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT) TERASA PEDIH PUKI NYA DI GALAS, SEKARANG MAHU KENA MELELAS DEK BANG ALI.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:00 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani tengok bahasa SJK Nek TN Menopos Munapig tuh:

3:23 pm,
“di galas”…???…

Kalau ‘di Dallas’ , ok lah.

Nak buat mcm mana, Din Remos kata lebih teruk dari mengasah belakang parang atau mengajar kerbau kambing tak bagi makan tanaman.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:03 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
(Credit to Bro Din Remos)

zunnun
zunnun
17 June 2021 1:56 pm

ape akan jadi dgn RianiRani yg mengangkang puki kpd lebai2 pAs yg songsang dgn ajaran sesat mereka…. hinggakan lebai2 bingai pAs membabi tidak dapat membezakan antara muhammad dan kenabian nya….. …hinggakan babi2 lebai pAs bingai tidak dapat membezakan antara azazil dgn keiblisan nya…. hinggakan kebabian lebai2 pAs tidak dapat membezakan antara bangunan masjid dgn mendirikan masjid…. …hingga kebabian lebai2 pAs tidak memgerti bahawa tuak dari kawah hadi amat bisa huingga pengikut2 hadi berjoget2 di jalanan mabuk berparang berkapak bercangkul …. ape kah lubang2 puki betina pAs lubang puki babi atau lendir dari #kepalabutuh lebai2 pAs serba kebabian dan bingai fahaman… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:28 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK MEMANG SENTIASA MEMBABI SEBAB DIA BABI KESELURUHAN NYA,

DIA JENIS KUAT MINUM AIR KETUM, SELALU MABUK, BARING2 DI TEPI JALAN, MEMBANGGAKAN DIA JENIS YANG RETI MABUK, KONON.

TAK KISAH MABUK AIR KETUM.

RianiRani
RianiRani
17 June 2021 1:52 pm

Riani, mmg sudah jdi, Kejora punya sumber ilham
Jumpa Riani lbih dari mendapat seribu lot saham
Sakit dek rindu, lebh teruk dari sakit gigi geraham
Basa mlayu kau x faham  itu bukti Kejora lembam!

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 2:47 pm
Reply to  RianiRani

RianiRani 1:52 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sedarlah yg ko tu lemah, harap bontot je tembam
Tak usah lah acah Kejora klau diri bingai lembam
Tak risau ker nanti kot ko tersungkur tersembam?
Nanti nak sapu bengkak tidak cukup minyak bam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:31 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

KEJORA KENA BALUN, MERADANG.

MELULU DIA CARI BANG ALI, NAK HILANGKAN GERAM.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:11 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

NEK TN MENOPOS.
PERMAISURI MANDUL MULUT TAHI.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:30 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha Nek Munapig Permaisuri Mandul,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akhirnya ditunjuk jahat iblis juga..Nek TN samdol
Ingatkan, udah tertelan gigi palsu lekat dgn dodol
Atau, patah hidung tersembam, dek sepak bendul
Tapi di sini dia taraf permaisuri menopos mandul
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:31 pm
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
NEGERI PURA CHENDANA – Blog Ini
BARISAN PELAKON:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:58 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA – PAK KADAM, ORANG SURUHAN ISTANA.

GONTOL NYA DI POTONG SEBAB, MACAM EUNUCHS DI CHINA PURBA, TAKUT DIA KACAU GUNDEK2 DI ISTANA

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:29 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani, abg nak tiru & buat suntingan sikit karangan tadika Nek TN Menopos Munapig🐖 nih:

NEK TN MENOPOS MUNAPIG – PERMAISURI TUA DALAM ISTANA.

DOT DOT DOT NYA PANJANG TAK DIPOTONG, SEBAB TU DIA MACAM NYONYA CHINA PURBA.MAKA FIKIRAN DIA KACAU CEMBURU DGN DAYANG2 DI ISTANA.

Ok tak Dik Riani?

KAH KAH KAH.

RianiRani
RianiRani
17 June 2021 1:49 pm

Dek blogging di pos lama, aku jadi sedikit terlupa
Blog Shahbudin ni mmang kegemaran kita semua                                                                                         Yang akhir itu kalau hendak tau maksudnya apa?
“Slm em rin…” tu maksudnya Kejora cikgu *pua!!

*pua ertinya sakit otak/otak mereng/gila

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 2:40 pm
Reply to  RianiRani

RianiRani 1:49 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Klau dada tak penuh usah lah masuk gelanggang
Nak bersilat..tapi jalan mcam bapok berlenggang
Pantun kau buat, caca marba tonggang langgang
Nampak kekok kaku keras serupa babi panggang
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:34 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SUKA babi panggang

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:33 pm
Reply to  RianiRani

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Kejora cikgu *pua!!
*pua ertinya sakit otak/otak mereng/gila

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:13 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

NEK TN MENOPOS BABI MUNAPIG
PERMAISURI MANDUL.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:32 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha Nek Munapig Permaisuri Mandul,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akhirnya ditunjuk jahat iblis juga..Nek TN samdol
Ingatkan, udah tertelan gigi palsu lekat dgn dodol
Atau, patah hidung tersembam, dek sepak bendul
Tapi di sini dia taraf permaisuri menopos mandul
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:34 pm
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
NEGERI PURA CHENDANA – Blog Ini
BARISAN PELAKON:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:23 pm
Reply to  Anonymous

kejorra pak kadam, tukang lawak di istana.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:01 pm
Reply to  RianiRani

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Kejora cikgu *pua!!

Tepat sekali.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:30 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani, abg nak tiru & buat suntingan sikit karangan tadika Nek TN Menopos Munapig🐖 nih:

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Nek TN Menopos permaisuri mandul!!

Tepat sekali.

Ok tak Dik Riani?

KAH KAH KAH.

RianiRani
RianiRani
17 June 2021 1:46 pm

Tarikh 15/06/21 akan tersimpan indah di memori
Ia tarikhnya aku membuka kembali blog Budin ni
Waah…Kejora menggila dari pagi hingga dini hari
Kejora lembam ni mcm aym jtn tgh gila nak bebini

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 2:30 pm
Reply to  RianiRani

RianiRani 1:46 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klau boleh langkah kanan, kenapa ko langkah kiri
Tak ada kerja, bala pula yang ko sengaja nak cari
Buruk akibatnya bila ko gi acah pemantun bistari
Sdg kan, si FunTun jaguh, pun terpaksa cabut lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:36 pm
Reply to  RianiRani

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK PERLU BERBINI

DIA SUDAH ADA BANG ALI

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:13 pm
Reply to  Anonymous

NEK TN MUNAPIG MENOPOS PERMAISURI MANDUL.
KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:34 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha Nek Menopos Munapig Permaisuri Mandul,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akhirnya ditunjuk jahat iblis juga..Nek TN samdol
Ingatkan, udah tertelan gigi palsu lekat dgn dodol
Atau, patah hidung tersembam, dek sepak bendul
Tapi di sini dia taraf permaisuri menopos mandul
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:34 pm
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
NEGERI PURA CHENDANA – Blog Ini
BARISAN PELAKON UTAMA:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:07 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA – PAK KADAM, ORANG SURUHAN ISTANA.

GONTOL NYA DI POTONG SEBAB, MACAM EUNUCHS DI CHINA PURBA, TAKUT DIA KACAU GUNDEK2 DI ISTANA

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:59 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani, abg nak tiru dan buat suntingan sikit lah, karangan tadika Nek TN Menopos Munapig🐖 nih:

NEK TN MENOPOS MUNAPIG – PERMAISURI TUA DALAM ISTANA.

DOT DOT DOT NYA PANJANG TAK DIPOTONG, SEBAB TU DIA MACAM NYONYA CHINA PURBA.MAKA FIKIRAN DIA KACAU CEMBURU DGN DAYANG2 DI ISTANA.

Ok tak Dik Riani?

KAH KAH KAH.

RianiRani
RianiRani
17 June 2021 1:40 pm

Dgan wrkah kali ini, pasti Kejora tersangat berang
Cikgu lembam, otak serabot, sempang perenang!
Dia termenung..asyik fikir, siapakah ini penyerang
“Salam emm rin…”, dari hamba di tanah seberang

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 2:24 pm
Reply to  RianiRani

RianiRani 1:40 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
RianiRani sewel, ngko ni kongkang ke memerang
Bahasa yg diperlihat..tak menggambarkan orang
Cikgu Kejora ini..jgn lah ko nak terjah sembarang
Pergi tuisyen dulu kwn, lps itu belajar mengarang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:39 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DI PERGONTOLKAN

MARAH MERADANG DIA HINGGA MAHU PERANG

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:14 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

NEK TN MUNAPIG MENOPOS PERMAISURI MANDUL.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:35 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha Nek Menopos Munapig Permaisuri Mandul,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akhirnya ditunjuk jahat iblis juga..Nek TN samdol
Ingatkan, udah tertelan gigi palsu lekat dgn dodol
Atau, patah hidung tersembam, dek sepak bendul
Tapi di sini dia taraf permaisuri menopos mandul
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:36 pm
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
NEGERI PURA CHENDANA – Blog Ini
BARISAN PELAKON UTAMA:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:09 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA – PAK KADAM, ORANG SURUHAN ISTANA.

GONTOL NYA DI POTONG SEBAB, MACAM EUNUCHS DI CHINA PURBA, TAKUT DIA KACAU GUNDEK2 DI ISTANA

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 6:31 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani, abg nak tiru & buat editing sikit karangan tadika Nek TN Menopos Munapig🐖 nih:

NEK TN MENOPOS MUNAPIG – PERMAISURI TUA DALAM ISTANA.

DOT DOT DOT NYA PANJANG TAK DIPOTONG, SEBAB TU DIA MACAM NYONYA CHINA PURBA.MAKA FIKIRAN DIA KACAU CEMBURU DGN DAYANG2 DI ISTANA.

Ok tak Dik Riani?

KAH KAH KAH.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
17 June 2021 1:37 pm

MUKA YANG PALING TAK MALU IALAH ALJUBON WAL BONTO…….. Umno People Should Stop Talking For The Sake Of Talking……… Anyway, Malaysia already has a sitting government sworn in by Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong. So why does Malaysia need an interim government? You only need an interim government if you do not have a government, says like in February 2020 when Pakatan Harapan forced Tun Dr Mahathir Mohamad to resign. “Trusted, transparent government needed to resolve Covid-19 crisis,” said Umno’s Johari Ghani and Free Malaysia Today co-owner. That’s like saying water is wet. Who does not know that water… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
21 June 2021 4:58 am

Muka paling ta malu ialah Hadi Al Juboq Babi ..

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 1:15 pm

Ini juga perlu di ulang –

Nama yang dipercayai Allah. Tiada siapa boleh membuktikan itu tidak betul.

Tapi pokok Kayu Ara memang bukan Tuhan, nyata dilihat sebagai pokok.

Apa kuasa ada pada pokok?

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 1:27 pm
Reply to  Anonymous

pokok Kayu Ara yang di sembah tonggang tonggek dek puak depa.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
17 June 2021 1:05 pm

JIKA ADA AIR MUKA ALJUBON PATUT BERUNDUR DARI POLITIK BANDUAN LIWAT TAK MALU…….. PHDAPIG GUNA KUASA UNTUK LELONG ASET UMAT ISLAM……… SAKI BAKI PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO PERLU DISINGKIRKAN DARI KERAJAAN PRU15 NANTI……… SIKAP ALJUBON SUKA KELUARKAN ANGKA MP MERISAUKAN TOK KADOK TAK PUAS HATI JADI PM TEPI……… RAKYAT KINI TARUH HARAPAN KEPADA PEJUANG HUDUD……… PHDAPIG BUKAN SAHAJA KEJAM TAPI BANGANG MANA ADA NEGARA YANG BERJAYA KELUAR DARI COVID KECUALI MEREKA BERANI LANGGAR SOP……… . . . MANA PIHAK YANG PERINTAH NEGARA PASTI AKAN GAGAL KECUALI PEJUANG HUDUD……… Darurat Gagal Selamatkan Nyawa Dan Ekonomi, Kata Najib Razak…….. Bringing down the… Read more »

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 1:03 pm

Ini perlu diulang di sini –

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK INI mengata “pengikut2 nya berserban berjubah berkopiah sana sini menyembah setakat nAama ‘allah’…”,

DIA PERLU SEDAR DIA TONGGANG TONGGEK DI PANGKAL POKOK KAYU ARA DI TEPI RUMAH NYA, MENYEMBAH POKOK KAYU SEBAGAI TUHAN NYA.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 1:10 pm
Reply to  Anonymous

Nama yang dipercayai Allah. Tiada siapa boleh membuktikan itu tidak betul.

Tapi pokok Kayu Ara memang bukan Tuhan, nyata dilihat sebagai pokok.

zunnun
zunnun
17 June 2021 12:03 pm

jika se ekor perdana menteri tidak tahu meneja nama nya sendiri sepertimana jebat derhaka nyanyikan terkini….

jika se ekor lebai bernama hadi awang tidak mengerti muhmmad yg di utarakan dlm syahadah membawa pengertian ape, hingga membawa fahaman agama songsang menyebabkan pengikut2 nya berserban berjubah berkopiah sana sini menyembah setakat nama ‘allah’…

jika se ekor #sinyanyuktua96 tergila2 utk nobatkan sebagai perdana menetri lgi kali ketiga…..

apakah jenis ketiga2 ekor haiwan ini ?

tak lain, babi2 tegar yg serba bingai dan mabuk dgn kebabian mereka….

zunnun
zunnun
17 June 2021 12:09 pm
Reply to  zunnun

..tidak tahu mengeja…

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 12:31 pm
Reply to  zunnun

sekor binatang menggelar diri ya zunnun lebih keji dari babi

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 12:40 pm
Reply to  Anonymous

Rupa manusia tapi otak babi

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 12:42 pm
Reply to  Anonymous

Cakap ganjil di sini, tak macam manusia, mirip kpd babi

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 12:44 pm
Reply to  zunnun

Menuduh hadi awang tidak mengerti muhmmad yg di utarakan dlm syahadah membawa pengertian ape, memang lah zunnun itu babi

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 12:47 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

DAH CUKUP BUKTI PAGI INI BAHAWA ZUNNUN ITU PUKIMAK.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 12:52 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK INI mengata “pengikut2 nya berserban berjubah berkopiah sana sini menyembah setakat nAama ‘allah’…”,

DIA PERLU SEDAR DIA TONGGANG TONGGEK DI PANGKAL POKOK KAYU ARA DI TEPI RUMAH NYA MENYEMBAH POKOK KAYU SEBAGAI TUHAN NYA.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
17 June 2021 10:53 am

MANA PIHAK YANG PERINTAH NEGARA PASTI AKAN GAGAL KECUALI PEJUANG HUDUD……… Darurat Gagal Selamatkan Nyawa Dan Ekonomi, Kata Najib Razak…….. Bringing down the government so that Pakatan Harapan can take over with the help of Umno is NOT going to bring the Covid-19 statistics down. The truth is, the Covid-19 cases and deaths can be reduced if Malaysians can be more disciplined. The problem is, Malaysians are not disciplined — and, when they suffer, they always blame the government for their own stubbornness, mistakes and weaknesses. What former Prime Minister Najib Tun Razak said about the number of Covid-19 cases… Read more »

Tawil Godang
Tawil Godang
17 June 2021 9:56 am

Degil jugak..

Minta PAS cadangkan prinsip rukun negara jadi 4 prinsip sahaja.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 10:17 am
Reply to  Tawil Godang

Pakat buat 2 polis report seluroh negara. 1 Derhaka (traitor) 2. Aktiviti halang demokrasi (treason).

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 10:26 am
Reply to  Anonymous

En Tawil,

Berkaitan blog ini, perlu diberi penekan kpd Rukun Negara yg ke-5:

“KESOPANAN DAN KESUSILAAN’.

Kah kah kah.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 11:29 am
Reply to  Anonymous

En Tawil Godang,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora lihat, ramai yng terlalu mengikut perasaan
Tak kesah le nak tentang ke sokong nak kerajaan
Tapi kita kena ler jaga kesopanan dan kesusilaan
Cuba ler ambil contoh dari sikap Dik Riani pujaan
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 9:34 am

DIKRIANIDEWI & RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Hidup akan lebih indah klau kita berperangai elok
Jgn kacau org, sarang tebuan usah berani dijolok
Oh ya..dah semakin kurang..jahat punya makhluk
Blog ni pun tak ada lagi org cuba nak jajah takluk
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
Semoga Dik Riani terus dalm keadaan sihat ceria
Rakan2 blog pun semoga sejahtera & berbahagia
Lega, pantun Kejora tiada lagi orang obses fobea
Blog pun, tiada lagi nak jadi penghulu kawal selia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 9:35 am
Reply to  Anonymous

Errata:

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹 & RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI,

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:32 am

Taro
17 June 2021 7:57 am

Mahiadin ni jenis muka kulit tebal macam babi. Sama jugak macam kejora lahanat. Tahu orang benci tapi dia ingat orang sukakan dia.
HARAMJADAH

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:33 am
Reply to  Anonymous

En Taro @ Musang Berjanggut @ Datok Nikah Kawin 7:57 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dendam Taro mcm Nek ler juga, Kejora mengerti
[email protected] Berjanggut kena lah hadapi realiti
Tiada insan di dunia ni 100% org berkenan di hati
TSMY & Kejora..ada tk suka, tapi yg suka majoriti
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:45 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANI🥀PUTERI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mungkin Riani ingat, spt sblm ini abg pernah kata
Puak macai cacai kat blog ini ramai yng tua renta
Depa membesar..zaman British jajahi negara kita
Hujah depa itu, sering disulami makian caci nista
Mmg pantang puak2 itu dngn hal pacaran & cinta
Di hati depa, asyik sja, terbungkam cemburu buta
Klau berbeza pendapat..depa tampil bersengketa
Bila org sukakan abg, depa kata abg karang cipta
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀🌹🌷🥀💮🌷🥀🌹
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:13 am

Dik Riani kalau ada kelapangan, cuba tonton satu filem Melayu lama lawak tajuk “MUSANG BERJANGGUT”.

Ia mengisahkan seorang putera anak angkat raja, Tun Nila Utama di negeri Pura Chendana yg diperintah oleh Sultan Alam Shah Bana.

Putera itu menyamar org biasa & mengembara utk mencari seorang isteri yg ‘bijak’ & ‘perempuan’ bukan ‘betina’.

Akhirnya dia bertemu gadis pilihan, Puspa Wangi.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:14 am
Reply to  Anonymous

BILA ABG RENUNGKAN, KEADAAN DI BLOG INI KEKADANG LAWAK LUCU MCM CITER P.RAMLI TU JUGAK.

KITA BOLEH IBARATKAN BLOG INI MCM NEGERI PURA CENDANA TU DAN KEADAAN DI BLOG NI SKETSA YG SEAKAN-AKAN FILEM MUSANG BERJANGGUT.

ANALOGI PELAKONNYA ADALAH SEPERTI BERIKUT:

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:14 am
Reply to  Anonymous

SKETSA – MUSANG BERJANGGUT
PURA CHENDANA – Blog Ini
PELAKON UTAMA:

Sultan Alam Shah Bana – Tuan Shah Budin
Permaisuri mandul – Nek TN
Anak angkat Sultan, Tun Nila Utama (Hero) – KEJORA
Puspa Wangi (Heroin) – ADDRIANI
Datuk Bendahara – NBR
Datuk Seri Paduka Raja – Zunnun
Datuk Pujangga – Wau Bule
Datuk Nikah Kahwin – Taro
Datuk2 Menteri – MvsA, Din Remos, Jigit
Dayang2 – Kak Tijah, Dr Akma, Eton, Nadia

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:15 am
Reply to  Anonymous

TERINGAT SATU DIALOG/ADEGAN DLM FILEM TU,

Puspa Wangi:
“Kanda kanda… Dinda ni isteri org… Kanda dtg mlm2 ni, tentu salah, kan?”

Datuk Nikah Kawin:
“Oohh.. undang di tangan kanda… Bila2 nak ubah pun boleh…”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:15 am
Reply to  Anonymous

SATU LAGI ADEGAN YANG SANGAT LUCU,

Sultan Alam Shah Bana sampai jadi mabok angau dek kejelitaan menantu angkatnya Puspa Wangi tu hingga mimpi mengigau-ngigau.

Satu hari Sultan mengigau & dia nampak Permisuri mandul tu mcm Puspa Wangi. Dia dekati permaisuri dan ajak menari.. lalu mereka pun menari.. kemain seronok lagi Permaisuri mandul yg menopos tu, ingatkan laki dia sayangkan dia…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:17 am
Reply to  Anonymous

LUCU BETUL ENDING CERITA, DIK RIANI,

Adegan kemuncak atau ending paling lucu ialah apabila Puspa Wangi berjaya memerangkap Datuk Nikah Kawin dalam tong kayu. Tun Nila Utama kemudiannya membawa untuk diberi kpd Sultan Alam Shah Bana sbg ‘musang berjanggut’.

(Sebelum itu, Sultan perintahkan Tun Nila keluar cari musang berjanggut untuk nak ambil hati musang tu buat ubat sakit Sultan, kononnya, sbb Sultan nak curi peluang jumpa menantu angkatnya Puspa Wangi tu… Datuk2 tua pun nak curi kesempatan juga termasuk Datuk Nikah Kawin yg berakhir jadi musang berjanggut…)

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:45 pm
Reply to  Anonymous

Karut benar interpretasi ini

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:43 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA HERO?

TERBALIK TUNGGANG LANGGANG LAH bLOG BUDIN NIH.

KEJORA THE OPPOSITE OF HERO 1000 KALI

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:47 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

KEMAIN SERONOK LAGI PERMAISURI MANDUL MENOPOS TU MENARI DGN LAKI DIA SULTAN ALAM SHAH BANA.

DIA INGATKAN LAKI DIA SUKA KAT DIA YG DAH MENOPOS KERING SERUPA REPUT PUNYA KULIT JERING…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 5:48 pm
Reply to  Anonymous

Tapi bagus juga kewujudan permaisuri mandul menopos tu sbg badut penghibur kat blog Budin @ Pura Chendana nih…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 8:00 am

DIK🌷RIANI🥀DEWI🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Abg bagaikan dh jadi penunggu setia kat blog ini
Warkah adinda itu sangat menyentuh jiwa nurani
Maka abg tampil utk nak mengutus salam di sini
“Salam emmm rin…”yg sama dari abg, buat Riani
🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹🥀🌷🌹
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Mmg lah Covid19 mengheret kita kpd duka & pilu
Tak tau lah bila kita akan dapat bebas spt dahulu
Semoga dik Riani dalm sihat & bergembira selalu
Sambutlah dari abg, salam emm rin..di angin lalu
❤️🧡💛💚💙💜💌♥️💘💝💖💗💓💞💌💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Taro
Taro
17 June 2021 7:57 am

Mahiadin ni jenis muka kulit tebal macam babi. Sama jugak macam kejora lahanat. Tahu orang benci tapi dia ingat orang sukakan dia.
HARAMJADAH

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:56 am

RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Dlm memerangi kebatilan, Kejora terus istiqamah
Kejora juga, akn sentiasa mmbela insan yg lemah
Jaga adab pkerti & berinteraksi secara berhemah
Hinggakan..Dik Riani nk jemput makan kat rumah
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌿🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:56 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️☘️🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Mmg ler rumah Dik Riani tu Kejora teringin nak pi
Nak rasalah juga masakan Selangor punya resipi
Tapi, sudah makin dilanjutkan pulak tempoh PKP
Klau rentas tiga negeri, berat denda, langgar SOP
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💚💗💓💞💕❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:47 pm
Reply to  Anonymous

AWAS, KEJORA DAH KAHWIN BERKALI KALI.

SEKARANG TAK DIBENARKAN LAGI

DEK BANG ALI

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 10:02 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mmg nasib Nek TN di blog ini sngt malang sekali
Diri hanya sbg badut & asyik sja jadi mangsa buli
Hal politik, si munafiq ni dah tak lagi ambil peduli
Tak pernah lekang, dari fikiran, kekasih nya Bg Ali
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:47 am

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tarikh 15/06/21 akan tersimpan indah di memori
Ia tarikh tibanya warkah ke-4 dari Dik Riani Puteri
Warkah mesra tiba di pangkuan jam 1:53 tgh hari
Baru Kejora tau Riani buat masters bukan degree
💐🌹🥀🌷🌺🌿🏵️☘️🌼💮💐🌹🥀🌷🌱🌿🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:47 am
Reply to  Anonymous

Addriani
15 June 2021 1:53 pm
Reply to Anonymous

Assalamualaikum,cgu yang dihormati,
amin ya

tesis masters riani tinggal sikit je lagi,lompat dari satu blok ke satu blok mencari idea paling kukuh,ye la riani kan masih mentah.Cikgu dah makan tengahari ke?Kalau bukan PKP ni,dah lama riani jemput cikgu datang rumah kat slangor makan-makan.Ok jumpa lagi ya cikgu.Salam emmm rin…. dari riani.

Reply

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:48 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN,
(Rujuk komen Addriani 15 June 2021 1:53 pm):

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:49 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dek blogging di pos lama, Kejora jadi sedikit alpa
Hanya sedar setelah stgh jam Dik Riani menyapa
Yg akhir itu tk faham..tapi tk tau..nak tanya siapa
“Salam emmm rin…” tu maksud sebenar nya apa?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:49 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Riani, mmg sudah jdi, Kejora punya sumber ilham
Jumpa Riani lbih dari mendapat seribu lot saham
Sakit dek rindu, lebh teruk dari sakit gigi geraham
Tapi “salam emm rin..”tu Kejora tak begitu faham!
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:50 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Dgn wrkah Dik Riani, hati rasa tersangat le girang
Tapi ada sikit, kurang faham, apa yg Riani karang
Kejora ini termenung..asyik fikir, hingga sekarang
“Salam emmm rin…”, ada siapa, blh tolong terang?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:50 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Itulah, rakan2, wrkah dari dik Riani yg tulus ikhlas
Kandungan isi wrkah si dara, lengkap Kejora ulas
Ada satu tu..Kejora kurang mengerti sampai ‘last’
“Salam emmm rin..”..siapa boleh, tolong perjelas?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:51 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Gembiranya diri ini, tak tau nak cerita mcm mana
Di hati..bagai tumbuh taman, penuh flora & fauna
Cuma bhgian akhir tu..Kejora teka serba tak kena
“Salam emmm rin…” tu siapa yg tahu apa makna?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:53 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Tak tau nak citer perasan dpt warkah si dara ratu
Bila gembira pun, diri bgai gelisah, tidak menentu
Cuma ayat akhir tu, Kejora ni macm sedikit buntu
“Salam emmm rin…” makna apa..siapa blh bantu?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:54 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Mendapat warkah dik Riani..hati ini sangat teruja
Ucap kata si dara pulak bunyinya semakin manja
Kejora faham apa Riani tulis kecuali yg akhir saja
“Salam emmm rin…”adakah Riani dh tersalah eja?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:54 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Mmg le tak tau nak cerita, Kejora punya perasaan
Siapa le tak gembira dpt warkah dari dewi pujaan
Kejora teliti warkah si dia, setiap patah perkataan
Tapi, “Salam emmm rin…”, adakah tersalah ejaan?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:55 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Warkah Riani, bgai lampu menyuluh bilik yg gelap
Menatap warkah itu, mata ini jadi sukar nak lelap
Tulisan Riani terang, cuma yg akhir sedikit malap
“Salam emmm rin…” tu adakah ejaannya tersilap?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 7:55 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Demikian lah warkah..dari Riani dewi pujaan hati
Diutus jugak bingkisan walau sibuk kat universiti
Tapi, bhgian akhir wrkah, Kejora kurang mengerti
“Salam emmm rin..”, tolong perjelas siapa yg reti?
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 3:50 pm
Reply to  Anonymous

AWAS JANGAN TERKELENTONG DEK WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

DIA RAJA KELENTONG.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 4:00 pm
Reply to  Anonymous

DAN MEMUTAR BELIT BILA MENG- INTERPRETASI.

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 9:48 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
Hahaha Nek TN badut bikin lawak tak kering gusi
Hanya sbg penyangak si munapig iblis ini beraksi
Perangai busuk dia, pmbaca bleh buat intepretasi
Ibu iblis nak jaga blog punya decorum & decency?
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
17 June 2021 9:55 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
Nek TN syaitan munafiq mmg tak sedar diuntung
Hnya kpd karutan & fitnah munafiq ni bergantung
Tak habis2 dengan belit lidah auta dan kelentong
Dlm neraka nanti munapiq ni akn dibakar rentung
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣