SAYA BELUM BANKRAP, BANYAK LAGI PROSESNYA JIKA PN TETAP MAHU BANKRAPKAN SAYA – NAJIB

Saya belum bankrap lagi dengan keputusan mahkamah tinggi hari ini.

Lama lagi dan banyak lagi proses serta langkah perlu diambil sekiranya kerajaan PN tetap nak bankrapkan saya.

Lagipun sekiranya kerajaan PN berjaya pun, ianya tak bermaksud saya akan henti bersuara demi Rakyat dan tiada sesiapa yang pernah kata status bankrap tidak boleh dipulihkan dalam masa terdekat sebab bankrap tak bermaksud saya lumpuh.

Status bankrap juga tak maksud saya terus bertukar menjadi sembab, lembab atau bodoh seperti diakui seseorang tertentu di dalam bicara khas hari itu.

Saya lihat kebanyakan media tempatan hari ini kurang mengulas point utama digunakan hakim mahkamah kenapa dia tak benarkan untuk saya tangguh usaha LHDN untuk bankrapkan saya.

Hakim mengaku bahawa pengiraan penalti cukai oleh LHDN terhadap saya perlu disemak kesahihannya oleh kebankrapan Pesuruhjaya Khas Cukai Pendapatan (PKCP atau SCIT).

Proses ini belum bermula dan kita masih tunggu sejak 2 tahun lalu.

Hakim kata saya peguam saya tak berjaya buktikan bahawa LHDN tiada kemampuan untuk refund kepada saya sekiranya PKCP mengesahkan taksiran cukai penalti LHDN terhadap saya adalah salah atau tidak sah pada masa depan.

Hakim kata saya tak rugi apa-apa (no unquantifiable loss) sebab kerajaan mampu membayar balik bayaran RM1.7 bilion itu kepada saya sekiranya saya berjaya di peringkat PKCP.

Inilah apa yang saya maksudkan bahawa ianya amat mudah bagi sesebuah kerajaan untuk menyalahgunakan akta cukai untuk kenakan seteru mereka dengan apa-apa taksiran cukai yang mereka mahu.

Kalau kerajaan nak kenakan denda cukai sebanyak RM1 trilion ke atas Mahathir atau Guan Eng pun jalan terus dan sah di bawah undang-undang atas dasar “bayar dulu, bincang kemudian” ini.

Soal pengiraan taksiran itu sahih atau tidak, kira nanti.

NAJIB RAZAK

Bekas Perdana Menteri.

3.7 3 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 14 June 2021 — 5:44 pm
Subscribe
Notify of
guest
33 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
16 June 2021 12:52 pm

BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PENYEBAB SEGALA KEROSAKAN DI MUKA BUMI……. Virus dikesan di AS sejak Disember 2019 – Kajian Satu kajian antibodi baharu menemui bukti bahawa penularan COVID-19 di Amerika Syarikat bermula Disember 2019. – Foto fail/REUTERS SATU kajian antibodi baharu menemui bukti bahawa penularan COVID-19 di Amerika Syarikat bermula Disember 2019. Kajian yang dijalankan Institut Kesihatan Kebangsaan menganalisis 24,000 sampel darah yang disumbangkan oleh sukarelawan di seluruh negara itu bermula 2 Januari hingga 18 Mac 2020. Antibodi terhadap SARS-CoV-2 dikesan melalui dua ujian serologi yang berbeza pada sembilan sampel pesakit. Sukarelawan pula berada di luar lokasi epidemik seperti Seattle… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 12:16 pm

DIK RIANI & RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Nek semakin sawan sasau sewel, tidak ketahuan
Itulah akibat bila dgn iblis syaitan suka berkawan
Pagi2 buta dendam peribadi jadi bebel & racauan
Agknya, pantun2 Kejora tu, jadi Nek punya igauan
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Keanihan pada diri Nek, munkin ramai dah sedari
Dia masuk terjah cemuh Kejora..di awal pagi hari
Kemain bersorak..katan nya Kejora dah cabut lari
Rupa2nya, malam tadi, nek alami igauan yg ngeri
πŸ‘ΊπŸ‘»πŸ”₯πŸ’©πŸ‘½πŸ‘ΉπŸŽƒπŸ€–β˜ οΈπŸ”₯πŸ‘ΊπŸ‘»πŸ’©πŸ‘½πŸ€–πŸŽƒπŸ‘ΉπŸ”₯☠️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹πŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉ
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

(Icon gelak πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£tu utk rakan2 & bunga dahlia 🌷πŸ₯€πŸŒΉtu utk Dik Riani dan gambar api serta puaka2 tu si munapigπŸ–tuh…)

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 12:05 pm

INI SANGAT PERLU DI ULANG:

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 12:06 pm
Reply to  Anonymous

DIK RIANI & RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Tidak juga ingin berubah, Nek munafiq si tua kedi
Makin hari munafiq si lahanat ini kian mnjadi-jadi
Itulah manusia jahat dan bedebah berhati Yahudi
Blog nk dibuat tempat, melepas dendam peribadi
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹πŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉ
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

(Icon gelak πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£tu utk rakan2 & bunga dahlia 🌷πŸ₯€πŸŒΉtu utk Dik Riani dan untuk si munapigπŸ– tu kita doakan sajalah…)

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 9:52 am

Ini perlu di ulang di sini –

Anonymous
 15 June 2021 9:47 am

Wak Gontol ini asyik mengadu kpd Riani.

Dik Riani, Dik Riani, Dik Riani ….

Macam budak kecik

Takda self-confidence dengan apa yang dia kata.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 8:23 am

DIK RIANI & RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Dah terbukti di bawah, Nek mmg munafiq & jahat
Apa lagi kemunafiqan dia kita tunggu je dan lihat
Ok lah, Kejora ni ada hal sikit dan mohon berehat
Jap lagi masuk balik, kepala dia, nk paku & pahat
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹πŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉ
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

(Icon gelak tu utk rakan2, bunga dahlia tu utk Dik Riani…)

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 9:12 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla mengancam nak paku pahat kepala orang.

Nyata ini jenis penyangak, penjahat dan gengster.

Tapi senjata nya hanya menggontol

Boleh guna hanya dengan kekasih nya Bang Ali.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 10:04 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla dibalun, ditibai dan dbantai bertalu talu. Gamak nya dah mengah dia, susah nak bernafas.

Hingga mintak masa nak rehat.

Moral of the story: kalau dah tinggi umur, 80an mirip 90an tahun, jangan lah gah nak “palu & pahat” kepala orang.

Kot nanti kepala kamu pecah sendiri. Dek tekanan balunan kata2 yang di lontar kpd kamu di sini.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 8:13 am

RAKAN BLOG SEKALIAN,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Tidak juga ingin berubah, Nek munafiq si tua kedi
Makin hari munafiq si lahanat ini kian mnjadi-jadi
Itulah manusia jahat dan bedebah berhati Yahudi
Blog nk dibuat tempat, melepas dendam peribadi
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 9:21 am
Reply to  Anonymous

melepas dendam peribadi?

Wak Gontol Kejora Kojolla terasa dia di dendam.

Nasib dia lah …

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 8:03 am

KAH KAH KAH

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Keanihan pada diri Nek, munking ramai dh sedari
Dia masuk terjah cemuh Kejora..di awal pagi hari
Kemain bersorak..katan nya Kejora dah cabut lari
Rupa2nya, malam tadi, nek alami igauan yg ngeri
πŸ‘»πŸ’©πŸ‘½πŸ‘ΉπŸ’―β˜ οΈπŸ”₯πŸ€–πŸŽƒπŸ˜ˆπŸ‘»πŸ’©πŸ‘½πŸ€–πŸŽƒπŸ˜ˆπŸ‘Ίβ˜ οΈπŸ”₯
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:59 am

DIK RIANI & RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–
Nek spt kehilangan arah serupa dgn babi tunggal
Bilanya, kat Blog ini, Kejora ucap selamat tinggal?
Segala usaha nk burukkan Kejora..ternyata gagal
Dgn kemunafiqan Nek itu, pmbaca tk lagi janggal
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹πŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉ
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

(Icon gelak tu utk rakan2, bunga dahlia tu utk Dik Riani & gambar babi tu utk Nek…)

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:35 am

RAKAN2 BLOG YG DIHORMATI SEKALIAN,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Kejora mulakan, dgn berpantun sbg muqaddimah
Mmg le biasa pun, cara bagi Kejora buka kalimah
Bukan lah berniat, untuk menyampaikan ceramah
Hanya..sekadar untuk berpesan, sesama ummah
Nabi seru kita, saling berpesan dgn kata2 hikmah
Hidup ini akan indah klau kita sentiasa berhemah
Jgn berkasar..sebaik nya dibantu..insan yg lemah
Dlm memerangi kebatilan, Kejora terus istiqamah
πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³πŸ‘³

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 8:00 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla kata nak cabut lari dari blog Budin.

Apasal menyibuk lagi di sini?

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 8:34 am
Reply to  Anonymous

DIK RIANI & RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–
Nek spt kehilangan arah serupa dgn babi tunggal
Bilanya, kat Blog ini, Kejora ucap selamat tinggal?
Segala usaha nk burukkan Kejora..ternyata gagal
Dgn kemunafiqan Nek itu, pmbaca tk lagi janggal
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹πŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉ
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

(Icon gelak tu utk rakan2, bunga dahlia tu utk Dik Riani & gambar babi tu utk Nek…)

P/S:
Sasau sawan sewel Nek kian menjadi-jadi!

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:10 am

Najib tak akan bankrap. Harta pesaka dia dan Rosmah tentu ada berlubur, tersembunyi di banyak tempat di dunia.

England, Switzerland, US, dll. Tak habis makan anak cucu cicit.

Tiap satu simpanan bukan sikit2. Mesti banyak juta, Korapsi di antara politikus selalu nya berleluasa.

Di Malaysia, politikus yang berkuasa mesti tak benarkan telur tembelang di pecahkan. Sebab telur depa pun tembelang juga.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
15 June 2021 7:07 am

MEMANGLAH TOK KADOK HANYA PUPPET DORAEMON JALANKAN ARAHAN AGONG TONG M…….. An Opposition Coalition Only If Anwar Ibrahim Is Made PM9………… Anwar Ibrahim loves doing this. He loves to speak in code and issue vague statements, or what can be called a cryptic message. And he always gives his β€œcommitment” followed by a β€œbut”. Anything followed by a β€œbut” means you can ignore what is said before the β€œbut”. For example: I think you are very qualified for the job, but…that means you are not qualified lah. When Anwar said β€œhe is willing to work with anyone, including previous enemies,… Read more »

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:51 am

Good comment.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:55 am

No to Anwar as the Prime Ministerial candidate.

Not a convicted sodomist in that post. Ever..

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 6:56 am

Hah, kenapa senyap takda orang masuk sejak Updated: 14 June 2021 β€” 5:44 pm.

Kalau sebab Wak Gontol Kejora Kojolla sudah kojol takpa lah.

Lebih baik senyap dari dia menggontol di sini.

Hehe

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:14 am
Reply to  Anonymous

Dia kata dah cabut dari blog Budin nih. Tapi tak lama kemudian, masuk lagi.

Lidah bercabang. Bont.t berlub.ang.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:16 am
Reply to  Anonymous

Rapat dengan Bang Ali.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:22 am
Reply to  Anonymous

Apa ini kawan?

Kamu kelihatan seperti ada gangguan emosi atau tekanan mental. Kerap kali sangat kamu mulakan berkomen dengan luahan cemuhan kepada seseorang, bukannya memberi tumpuan kepada artikel yang dikemukan oleh tuan blog.

Ini blog politiklah kawan, bukan blog untuk meluahkan dendam kesumat yang boleh mencetus persengketaan dan menjurus kepada kekecohan serta huru hara dalam blog ini.

Kamu selalu suruh orang lain ‘grow up’ tapi keadaan diri kamu masih begitu juga.

Insaf dan berubahlah kawan.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:46 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Awalnya dia kena balun & tibai, Nek tua menopos
Kejahatan si munafiq ini, mmg tak dapat dihapus
Komen peribadi meluah dendam tk ikut tajuk pos
Perangai budak2 lagi, wlau dah tua, nak mampos
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 7:52 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANIπŸ₯€DEWI🌹,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Nek marah kpda seseorang, kerana blog ini sunyi
Kejahatan pada dirinya, tak dpt dia nak sembunyi
Laungan sorakkan iblis seakan2 dengar berbunyi
Di hati nek, iblis syaitan begitu gembira menyanyi
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹πŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉ
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

(Bunga dahlia tu utk Dik Riani & gambar iblis tu utk Nek…)

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 8:12 am
Reply to  Anonymous

DIK🌷RIANIπŸ₯€PUTERI🌹,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Tidak juga ingin berubah, Nek munafiq si tua kedi
Makin hari munafiq si lahanat ini kian mnjadi-jadi
Itulah manusia jahat dan bedebah berhati Yahudi
Blog nk dibuat tempat, melepas dendam peribadi
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹πŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉ
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

(Icon gelak tu utk rakan2 & bunga dahlia tu utk Dik Riani …)

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 8:07 am
Reply to  Anonymous

“:luahan cemuhan kepada seseorang”:-

Kpd Wak Gontol Kejora Kojolla memang perlu.

Dia ltdah bercabang, dsb nya.

Kata tak mahu masuk blog Budin lagi tapi masih menyibuk di sini.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 8:35 am
Reply to  Anonymous

DIK RIANI & RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–πŸ–
Nek spt kehilangan arah serupa dgn babi tunggal
Bilanya, kat Blog ini, Kejora ucap selamat tinggal?
Segala usaha nk burukkan Kejora..ternyata gagal
Dgn kemunafiqan Nek itu, pmbaca tk lagi janggal
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🌹πŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉπŸ₯€πŸŒ·πŸŒΉ
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

(Icon gelak tu utk rakan2, bunga dahlia tu utk Dik Riani & gambar babi tu utk Nek…)

P/S:
Sasau sawan sewel gila babi Nek tu kian menjadi-jadi!

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 9:06 am
Reply to  Anonymous

Tak boleh bercakap cara biasa dengan kamu Wak Gontol Kejora Kojolla.

Main balun, tibai dan bantai kamu berterusan saja lah.

Kamu lidah bercabang.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 9:17 am
Reply to  Anonymous

Yg lidah bercabang mcm biawak tu kamu Nek TN munafiq!

Itulah, tak mahu nak cermin diri!

Katnya tak boleh komen luar tajuk pos atau komen peribadi.

AL-MUNAFIQUN WA-LAKNATULLAH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 9:21 am
Reply to  Anonymous

Dik Riani, abg nak tiru & edit sikit karutan tadika Nek TN Menopos Munafiq Sasau Sawan Gila Babi tuh:

Tak guna bercakap cara biasa ker cara pantun ker cara apa pun dengan kamu Nek TN Menopos Munafiq.

Main biarkan kamu berterusan saja lah mcm si Luncai dgn labu-labunya… biarkan… biarkan….

Kamu lidah bercabang MUNAFIQ!

OK TAK, DIK RIANI?
KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 9:47 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol ini tiap kali mengadu kpd Riani.

Dik Riani, Dik Riani, Dik Riani ….

Macam budak kecik

Takda self-confidence dengan apa yang dia kata.

Anonymous
Anonymous
15 June 2021 12:13 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Nek semakin sawan sasau sewel, tidak ketahuan
Itulah akibat bila dgn iblis syaitan suka berkawan
Pagi2 buta dendam peribadi jadi bebel & racauan
Agknya, pantun2 Kejora tu, jadi Nek punya igauan
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Keanihan pada diri Nek, munkin ramai dah sedari
Dia masuk terjah cemuh Kejora..di awal pagi hari
Kemain bersorak..katan nya Kejora dah cabut lari
Rupa2nya, malam tadi, nek alami igauan yg ngeri
πŸ‘ΊπŸ‘»πŸ”₯πŸ’©πŸ‘½πŸ‘ΉπŸŽƒπŸ€–β˜ οΈπŸ”₯πŸ‘ΊπŸ‘»πŸ’©πŸ‘½πŸ€–πŸŽƒπŸ‘ΉπŸ”₯☠️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣