MAHATHIR DAN MUSLIHAT DI SEBALIK CADANGAN KERAJAAN ALA MAGERAN

Saya ingin mulakan tulisan kali ini dengan ketawa berdekah-dekah terlebih dahulu – kahkahkahkahkahkah…

Saya ketawa kerana Tun Mahathir Mohamad akhirnya mengakui beliau telah mencadangkan penubuhan kerajaan ala Mageran dalam pertemuannya dengan Yang Dipertuan Agong, petang tadi.

Alasannya ialah oleh kerana Mageran telah berjaya mengatasi krisis politik dan ekonomi pada 1969 dahulu, beliau yakin kerajaan ala Mageran juga mampu mengatasi masalah yang dihadapi negara ketika ini.

Dengan penubuhan kerajaan ala Mageran, bermakna ia lebih ketat daripada darurat yang ada sekarang dan memungkinkan Parlimen terus digantung untuk tempoh yang lebih lama, tidak mustahil selama dua tahun atau sehingga tahun 2023.

Ertinya, cadangan Tun Mahathir ini betul-betul mengarut kerana jelas berlawanan dengan keinginan rakyat yang mahu darurat segera ditamatkan dan Parlimen dibenar bersidang semula seperti biasa.

Penubuhan kerajaan ala Mageran ini dengan sendirinya juga bermakna Tun Mahathir menolak pembentukan kerajaan baharu menggantikan PN yang mungkin diketuai oleh Anwar Ibrahim yang melibatkan PH, BN dan lain-lainnya.

Lebih mudah untuk difahami ialah idea kerajaan ala Mageran itu, tujuan besarnya, tidak lain hanyalah untuk menghalang Anwar daripada menjadi Perdana Menteri.

Nampaknya dengan perlembangan terbaru ini Tun Mahathir akan terus hidup bersama dendam kesumatnya terhadap Anwar sehingga ke hujung nyawanya.

Saya seterusnya ketawa lebih kuat lagi kerana Tun Mahathir juga mengakui beliau telah menawarkan dirinya untuk mengetuai kerajaan ala Mageran yang dicadangkannya itu

Kahlahkahkahkahkahkah…ini sudah betul-betul masuk bakul angkat sendiri namanya.

Oleh kerana Tun Mahathir menyatakan Mageran telah berjaya mengatasi krisis politik dan ekonomi pada 1969 dahulu, bermakna kali ini beliau percaya hanya dirinya saja yang boleh menyelesaikan semua masalah dalam negara ini melalui kerajaan ala Mageran.

Ehhh…ini nak menyelesaikan masalah negara atau untuk menghalang kemaraan Anwar?

Semakin ternampak jelas, umpama bersuluh di siang hari tujuan Tun Mahathir mencadangkan penubuhan kerajaan ala Mageran dan seterusnya mahu dirinya mengetuai kerajaan tersebut.

Jadi Perdana Menteri 22 bulan selama ini pun kacau bilau dan huru-hara PH serta negara dibuatnya, bayangkan jika orang yang ada niat jahat terselindung ini diberi kuasa sekali lagi mengetuai negara ini melalui kerajaan baharu ala Mageran dan tanpa Parlimen bersidang?

Masalah negara belum tentu selesai, agenda dendam peribadinya saja yang sudahnya berjaya dipenuhinya.

Yang ternampak jelas juga di sini, walaupun tiada parti dan bilangan Ahli Parlimen yang bersamanya kurang daripada jumlah jari jangan, kemaruk Tun Mahathir untuk berkuasa semula dan menghalang Anwar tidak pernah padam.

Kali ini, melalui cadangan kerajaan ala Mageran dan dalam keadaan dirinya tiada parti dan tiada jawatan dalam kerajaan, ia sebenarnya jauh lebih buruk dan lebih teruk daripada menubuh kerajaan dengan cara menebuk atap atau melalui pintu belakang.

Bagaimanapun, dalam pertemuan dengan Agong itu, baginda bertitah bahawa pembentukan kerajaan ala Mageran harus datang daripada kerajaan sendiri.

Dalam erti kata lain, kerajaan ala Mageran hanya mungkin menjadi kenyataan jika Mahiaddin sendiri yang mencadangkannya.

Tak tahulah jika niat lain Tun Mahathir mencadangkan kerajaan baharu ala Mageran itu ialah supaya Mahiaddin menjadikannya kenyataan di mana Perdana Menteri sendiri yang akan mengetuainya.

Maknanya, secara terselindung Tun Mahathir mahu Mahiaddin terus kekal mengetuai negara ini, kali ini melalui kerajaan ala Mageran yang akan disokongnya dan dalam masa yang sama niat menghalang lagi kemaraan Anwar turut terlaksana sama.

Menoleh ke belakang sejenak, bayangkan apa jadi jika Anwar setuju dengan perjanjian menjadikan Tun Mahathir sebagai Perdana Menteri hanya selama enam bulan saja selepas beliau meletakkan jawatannya pada tahun lalu? (ShahbudinHusin 10/06/2021)

4.4 14 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 10 June 2021 — 8:58 pm
Subscribe
Notify of
guest
128 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
11 June 2021 2:48 pm

SEGALA KEROSAKAN DAN KEMUSNAHAN BERPUNCA DARI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ……… US Report Concludes Covid-19 May Have Leaked From Wuhan Lab……….. Sky News recently reported that top US infection disease expert Dr Anthony Fauci has admitted that he funded ‘bat-human interface’ research in China. (Malaysia Now) – A report on the origins of Covid-19 by a US government national laboratory has concluded that claims the virus leaked from a Chinese lab in Wuhan are plausible and deserve further investigation, The Wall Street Journal reported on Monday. The study drew on genomic analysis of the Covid-19 virus and was prepared in May… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:56 am

MESEJ INI KHAS KEJORA TUJUKAN KPD NEK TN!

INI ADALAH KERANA NEK SELALU MELAUNG-LAUNGKAN TENTANG BLOG PUNYA ‘DECORUM & DECENCY (= KEINDAHAN & KESOPANAN), NEK SERING TUDING JARI KE SANA SINI MENGATAKAN ORANG INI BIADAB, ORANG ITU KURANG AJAR, SI POLAN TU TAK DIBIMBING IBU BAPA, SI ANU TU TAK BERSOPAN…

TAPI YG INI, MCM MANA PULA NEK?

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:57 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
11 June 2021 7:55 am
Reply to zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BLA MENCARUT ATAU MENGARUT.

MEMBABIKAN PUN DIA PUKIMAK JUGA.

Reply

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:59 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
11 June 2021 8:38 am
Reply to zunnun

Kamu asyik mengulum biji puki emak kamu hingga tak sempat dia membimbing kamu adab sopan di masa kecil.

Kamu mengulum biji puki bini kamu sebab kamu suka lendir nya.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA CAKAP BEGITU.

Reply

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:01 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
11 June 2021 8:45 am
Reply to zunnun

lubang2 puki bini kamu (ada tiga, termasuk di bont.t dan di mulut) meleleh air puki pukulan Bang Ali.

Asyik sebut Memali tapi gerun tak sebut 13 Mei 1969 sebab Tetera di arah mengawal keadaan, depa gunakan SOP Tentera, tembak bergelimpangan yang mati, termasuk anjing2 depa.

Reply

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:02 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
11 June 2021 8:50 am
Reply to zunnun

sj tanya juga –

adakah kamu tahu bapak kamu tersilap cara kongk.k emak kamu hingga yang keluar 9 bulan kemudian ada lah kamu yang kepala nya tersangkut di pucci emak kamu, di sentap bidan hingga koyak rabak pucci emak kamu, bapak kamu meradag berbulan tak dapat sodok emak kamu.

Reply

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:03 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
11 June 2021 8:56 am
Reply to zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK bukan tertelan tapi memang suka menyonyot biji kelontit emak kamu hingga tak dapat buat kerja.

Kesian, tak dapat gaji.

Reply
_______________________________________________

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:04 pm
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBERI BUKTI YG JELAS BAGAWA NEK NI SEORANG MUNAFIQ?

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:06 pm
Reply to  Anonymous

Nek TN 7:55/8:38/8:45/8:50/8:56 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Inikah dia..adab sopan yg sering Nek laung-laung
Rupa nya, di hati Nek itu, syaitan masih bernaung
Ingat Nek munafiq akn jatuh Neraka punya gaung
Di tingkat yg paling bwah nanti, Nek akn meraung
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:07 pm
Reply to  Anonymous

Surah An-Nisak, Ayat 145:

إِنَّ الْمُنَافِقِينَ فِي الدَّرْكِ الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ وَلَنْ تَجِدَ لَهُمْ نَصِيرًا

Sesungguhnya orang-orang munafik itu ditempatkan pada tingkatan yang terkebawah sekali dari (lapisan-lapisan dalam) neraka. Dan engkau tidak sekali-kali akan mendapat sesiapa pun yang boleh menolong mereka.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:08 pm
Reply to  Anonymous

Nek TN 7:55/8:38/8:45/8:50/8:56 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila Kejora kata munafiq, Nek sering menyangkal
Tapi pembaca bleh menilai helah Nek yg dangkal
Nek bertuhankan nafsu amarah, tk nak guna akal
Ingat Nek..org munafiq tu dlm Neraka akan kekal
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:09 pm
Reply to  Anonymous

Surah At-Tawbah, Ayat 68

وَعَدَ اللَّهُ الْمُنَافِقِينَ وَالْمُنَافِقَاتِ وَالْكُفَّارَ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ هِيَ حَسْبُهُمْ ۚ وَلَعَنَهُمُ اللَّهُ ۖ وَلَهُمْ عَذَابٌ مُقِيمٌ

Allah menjanjikan orang-orang munafik lelaki dan perempuan serta orang-orang kafir dengan neraka Jahannam, mereka kekal di dalamnya. Cukuplah neraka itu menjadi balasan mereka; dan Allah melaknatkan mereka, dan bagi mereka azab seksa yang kekal.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:24 am

Kutty Mandeliar si ular pembelit, menunggu untuk membelit dan segalanya akan ditelannya kelak, dihadam dek kemaruk perut busuknya.

Klu ini dah berlaku, sesal pun tak berguna lagi. Malaysia yang caca marba skrg ni sedang mewarisi hasil usaha tangan2 kotor si Kutty. Puluhan tahun rakyat siakan waktu, mempercayai pembelit, kesudahannya haru biru & hidup warga tak menentu.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:05 am

Untuk perhatian Dik Riani,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pakwe Nek, pcik Othman dulu mcm tu jugak juah
Tapi dgn abg, depa berdua, asyik sja makan kuah
Sering sja terkantoi, terkedu dan tercalar maruah
Namun..innaa lillah..pcik Othman itu dah aruwah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Dgn abg ni..Nenek itu sngat dengki dan sakit hati
Sbb paling utama nya..nak berpantun, dia tak reti
Makin mnjadi2 meroyan, sejak pcik Othman mati
Semoga sikap diri Nek itu..dik Riani dpt mengerti
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌼🌼💮💐🌹🥀🌷🌸🏵️🏵️🥀💐
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
zunnun
11 June 2021 8:18 am

dah di katakan negara tidak perlu ada musuh di luar negara…

…dgn #sinyanyuktua96 dan #sisesatsongsang hadi awang dah cukup memusuhi rakyat yg kini tertekan….

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:00 am

Hentikan kebodohan ini… Setelah “petualang” dan “pengkhianat” negara seperti Ku Li, Musa Hitam, Anwar Ibrahim & kelompok penyokong2 mereka ini disingkir dari UMNO oleh Tun M dan hanya politikus kepercayaan beliau dikekalkan, malah pengganti PM dan kepimpinan negara selepas beliau adalah mereka² yang lebih dipercayainya, adakah negara kita menjadi lebih baik dan makmur berbanding Negara2 lain khususnya tetangga terdekat spt Singapore, Thailand & Indonesia?. Setelah kumpulan politikus paling dibenci Tun M ini terpelanting (kalau pun benar mereka ini pengkhianat dan membahayakan negara) dan UMNO yg memacu kepimpinan negara sepertinya telah di bersihkan oleh beliau dari “pengkhianat & perosak negara”, logik… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:09 am
Reply to  Anonymous

Kepimpinan dan pengganti yang Tun M yakini adalah “perosak dan pelingkup” negara sebenarnya.”

Itu pendapat kamu sahaja. Takda beri bukti, fakta atau penerangan pun.

Awas, menuduh liar selalu sangat, nanti gigi kamu tanggal satu persatu, kamu bercakap pun hogeh.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:12 am
Reply to  Anonymous

jika musuh politik ombor satunya berjaya menjadi PM.”

Boleh ke? Dia Penjenayah, kes sodomi, telah dipenjarakan.

Mana boleh Penjenayah jadi PM negara ini?

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:27 am
Reply to  Anonymous

Bodo piang dua ni, malas baca & selidik, mcm ni la

zunnun
zunnun
11 June 2021 8:13 am
Reply to  Anonymous

musuh #1

…adakah anwar

atau

..diri nya ?

jika anwar, maka sah, anwar ketahui akan bibit2 kesundalan nya ketika menjawat perdana menteri ketia kegilaan konsep pengswastaan nya bersama daim dan konca2 mereka…

jika diri nya, maka sah bahaya biji puki hasmah yg di kulum nya, asyik meracuni nya hingga menjadi2 sawan babi nya….

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:38 am
Reply to  zunnun

Kamu asyik mengulum biji puki emak kamu hingga tak sempat dia membimbing kamu adab sopan di masa kecil.

Kamu mengulum biji puki bini kamu sebab kamu suka lendir nya.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA CAKAP BEGITU.

Lan Kangaq
Lan Kangaq
11 June 2021 9:24 am
Reply to  Anonymous

dah terbukti pun negara makin lingkup dan rosak sejak Ku Li, Musa & Anwar disingkir. Bukan makin elok pun. Negara yg dulu di belakang Malaysia spt Korea Selatan, Thailand & Indonesia jauh lebih baik pertumbuhan ekonomi depa laa ni. Ini fakta. Ada berani nafikan??? Tak ke pelik depa yg konon rasa diri lebih mulia dan baik sbg pemimpin, tapi Malaysia makin terus corot kedudukannya? Dok cakap depalah lebih Islamik, lebih Melayu, lebih jujur, lebih utama kan rakyat marhaen, tapi makhluk2 ni lah lebih pelesit. Anak bini sendiri tak peduli aurat, cucu cicit depa berbikini tanpa rasa bersalah, aset dan kekayaan… Read more »

Utoh pengulir
Utoh pengulir
12 June 2021 9:30 am
Reply to  Lan Kangaq

1 – Dulu semasa dia PM banyak pembangunan mega seperti Menara berkenbar Petronas, Putrajaya, KLIA, Litar Batu Tiga etc. (siapa kaya dapat kontrek) 2 – Dulu ramai kaki tangan kerajaan di KL tinggal di Setinggan Garden, tempat mandi dan jamban kongsi, air percuma elektrik jangan harap. Untung kalau siapa dapat kuaters walau kelas G,H 2 bilik. 3 – Pergi kerja naik basikal atau bas mini, kalau laki bini kerja bolehlah naik kapcai atau kereta second hand. Ada jenis bas mini yang bumbungnya rendah, kalau tak dapat duduk terpaksa berdiri membongkok. Bas besar juga seksa berdiri dan duduk macam sardin. Drebar… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:48 am

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora pohon utk berehat wahai rakan dan teman
Sebab..mlm tadi mengarang, berjaga semalaman
Posting Budin ini, tinggalkan indah pnya rakaman
Malaun bangsat, ditewaskan oleh insan budiman
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:52 am
Reply to  Anonymous

Mengaku menewaskan, KEPALA BAPAK KAU.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:17 am
Reply to  Anonymous

Nek TN, apa tu?…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Hndak dikata hujah pun tidak idea pun juga tidak
Hanya peluru kosong saja yng Nek mampu ledak
Rentikan le Nek, usah asyik dgn perangai budak2
Nanti org tahu yg Nek blogging hanyak utk dedak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
zunnun
11 June 2021 7:44 am

wat state of mind neh, bila #sinyanyuktua96 mengeluarkan ‘edict’ nya menghalalkan 1 juta darah rakyat perancis …?

adakah kerana sawan babi nya terlalu acute epilepsy nya merasakan perlu mendapat sokongan dan junjungan rakyat di negara dan di negara2 muslim lain utk di julang ?

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:00 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN BILA KENA acute epilepsy nya TONGGANG TONGGEK DI PANGKAL POKOK KAYU ARA DI TEPI RUMAH NYA DEGAN JOSS STICKS.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:18 am
Reply to  Anonymous

Nek TN 8:00 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek ni, serupa pipit yg ingin terbang sperti helang
Ungkapan yg sama ni, asyik saja Nek ulang-ulang
Tak tau lah, sudah berapa ribu kali, kalau dibilang
Dgn sikap Nek ini, pembaca spti bernasib malang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
zunnun
11 June 2021 7:37 am

kini ketua lebai yg asyik membabi di kurung dlm IJN ….

mampu kah babi ini meneruskan hidup nya utk meneruskan kebabian nya kesana kemari ?

ape kah pengikut2 nya sedang mdlakukan doa yg menjela2 agar ketua babi mereka dapat di jadikan perdana menteri selepAs mahiaddin di singkirkan ….

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:55 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BLA MENCARUT ATAU MENGARUT.

MEMBABIKAN PUN DIA PUKIMAK JUGA.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:19 am
Reply to  Anonymous

Nek TN 7:55 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek ni, serupa pipit yg ingin terbang sperti helang
Ungkapan yg sama ni, asyik saja Nek ulang-ulang
Tak tau lah, sudah berapa ribu kali, kalau dibilang
Dgn sikap Nek ini, pembaca spti bernasib malang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
zunnun
11 June 2021 7:33 am

ape yg enak bagi isteri2 izzati taat dan zaineb bila hadi mengeluarkan gaji buta yg di peroleh nya setiap bulan dari kerajaan #melayu2isle yg di tebuk sana sini oleh nya….

ape kah lubang2 puki kedua2 bini hadi awang meleleh2 air puki keriangan ?

bagaimana pula biji puki kedua2 nya? tersentap atau terbujur2 …

sj tanya

hebat no…

…. guru ajaran sesat yg menyebabkan pengikut2 nya di memali berjoget2 menari di jalanan berparang berkapak bercangkul mabuk dgn tuak seketul daging babi dari kawah hadi…..

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:45 am
Reply to  zunnun

lubang2 puki bini kamu (ada tiga, termasuk di bont.t dan di mulut) meleleh air puki pukulan Bang Ali.

Asyik sebut Memali tapi gerun tak sebut 13 Mei 1969 sebab Tetera di arah mengawal keadaan, depa gunakan SOP Tentera, tembak bergelimpangan yang mati, termasuk anjing2 depa.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
11 June 2021 7:27 am

APA SALAHNYA ALJUBON BAGI PELUANG LAGI SEKALI KEPADA DORAEMON…….JANJI SERAHKAN JAWATAN PM NYEERRR……. ADA PERKARA YANG ALJUBON SEMBUNYI KAN KERANA BESAR KEMALUANNYA…….. PHDAPIG BUKAN SAHAJA TAK TAHU MALU MALAH MENGHINA RAJA2 MELAYU…….. TAK NAK GELAK KE KAKI MAIN BELAKANG BERANGAN NAK JADI PM……… The Rakyat Will Turn Against Anwar Within Less Than A Year Of Him Becoming PM9………. Anwar will not be able to meet even 10% of the rakyat’s expectations. And they will turn against him within less than a year of him becoming PM9. What happened to Mahathir in February 2020 will happen to Anwar. Only this time… Read more »

zunnun
zunnun
11 June 2021 7:24 am

zunnun tertanya2…

ape kah persamaan antara lebai sesat hadi dgn #sinyanyuktua…

….yg zunun ketahui, antar mereka berdua, babi yg menjadi paras ‘denominator’ antara mereka….

yg terdahulu dgn kebabian fahaman agama songsang nya dan yg terkemudian dek asyik terencak dgn sawan babi nya….

adakah rakyat marhen jelas mengetahui ‘denominator’ yg menguasai mereka berdua ?

sj tanya…. 🤐

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:50 am
Reply to  zunnun

sj tanya juga –

adakah kamu tahu bapak kamu tersilap cara kongk.k emak kamu hingga yang keluar 9 bulan kemudian ada lah kamu yang kepala nya tersangkut di pucci emak kamu, di sentap bidan hingga koyak rabak pucci emak kamu, bapak kamu meradag berbulan tak dapat sodok emak kamu.

zunnun
zunnun
11 June 2021 7:18 am

#sinyanyuktua96 dgn acute epilepsy berpunca tertelan biji puki bini kini dah sampai kemuncak sawan babi nya ingin utk menerajui persada kepimpinan negara dgn melantik diri nya sendiri …

….dan kini usaha2 babi2 belaan nya assmin & hisaputing sedang mengatur utk mencari sokongan …

tapi #sinyanyuktua96 telah menegahkan idea ‘mageran’ dan hanya memerlukan 10 sj menteri yg akan megerundi kerajaan yg akan di bentuk nya…..

ape kah lebai sesat hadi juga akan menaggotai 10 menteri tersebut meneruskan bergaji buta utk bini2 nya meneruskan mengangkang puki2 mereka setiap bulan hadi menerima gaji ?

sj ingin tahu…

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:56 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK bukan tertelan tapi memang suka menyonyot biji kelontit emak kamu hingga tak dapat buat kerja.

Kesian, tak dapat gaji.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:32 am
Reply to  Anonymous

Nek TN 8:56 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sangat tidak wajar, menegur org, dgn kata2 kesat
Cakap kita, mncerminkan kita insan atau bangsat
Jgn biar diri..sesat, dlm lembah dendam & hasad
Insaf & berubah lah, sblm berpisah roh dari jasad
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Orang boleh nilai diri kita..dari kita punya coretan
Mereka kenal kita..dari kita punya kata & sebutan
Yang bijak..tahu menilai, di antara kaca dgn intan
Manakala yg arif, dpt bezakan malaikat & syaitan
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
11 June 2021 7:12 am

TAK NAK GELAK KE KAKI MAIN BELAKANG BERANGAN NAK JADI PM……… The Rakyat Will Turn Against Anwar Within Less Than A Year Of Him Becoming PM9………. Anwar will not be able to meet even 10% of the rakyat’s expectations. And they will turn against him within less than a year of him becoming PM9. What happened to Mahathir in February 2020 will happen to Anwar. Only this time it will not take 22 months. That is the reality, which children like Akmal do not understand because he is not in touch with reality (Malay Mail Online) – The proposal by… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 4:45 am

“… berdekah-dekah terlebih dahulu …”

Jaga2, jangan batuk dan demam. Itu symptom Covid 19. Amat bahaya. Belum ada ubat khas bagi nya.

Ada saja symptom itu, cepat jumpa doktor. Kita mesti elakkan Covid 19 merebak luas.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 5:26 am
Reply to  Anonymous

Epidemics in history

Major epidemics and pandemics by death toll

Rank Epidemics/ pandemics Disease

1 Black Death Bubonic plague
2 Spanish flu Influenza A/H1N1
3 Plague of Justinian Bubonic plague
4 HIV/AIDS pandemicHIV/AIDS

15 more rows

List of epidemics – Wikipediaen.wikipedia.org › wiki › List_of_epidemics

zunnun
zunnun
11 June 2021 7:27 am
Reply to  Anonymous

aduh2 ngape tidak tidak masukan pendemic kegilaan2 manusia dgn fahaman ketuhanan mereka hingga sanggup bunuh membuhun sesama manusia…?

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:14 am
Reply to  zunnun

Puak kamu pun membunuh sesama kamu. Tak kisah ada Tuhan atau tidak.

Kamu perlu cakap jangan membunuh sesama manusia.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 5:30 am
Reply to  Anonymous

COVID-19 affects different people in different ways. Most infected people will develop mild to moderate illness and recover without hospitalization. Most common symptoms: fever dry cough tiredness Less common symptoms: aches and pains sore throat diarrhoea conjunctivitis headache loss of taste or smell a rash on skin, or discolouration of fingers or toes Serious symptoms: difficulty breathing or shortness of breath chest pain or pressure loss of speech or movement Seek immediate medical attention if you have serious symptoms. People with mild symptoms who are otherwise healthy should manage their symptoms at home. On average it takes 5–6 days from… Read more »

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:35 am

RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Lama ler jugak Kejora ambil masa buat karangan
Kejora susun semula, Tn Budin punya pandangan
Harapnya tak ada pulak yang mari buat serangan
Sbab semua nya mengikut pos punya kandungan
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 4:55 am
Reply to  Anonymous

Kalau mengarut mengesahkan cinta dsb nya di blog politik ini, mesti dibalun, ditibai dan dibatai berterusan di sini..

Itu pantang besar. Itu menunjukkan biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil. Salah campuran dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

Marilah kita blogging with decorum and decency. Ikut tajuk pos. Melainkan membalun, menibai dan membantai yang keluar tajuk.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 5:02 am
Reply to  Anonymous

Seperti yang telah dicadangkan seorang peserta disini semalam ke kelmarin, siapa yang nak cakap pasal cinta, bukalah blog sendiri.

Kalau coba bercinta di blog ini, cari nahas ler.

Sorry to say, but this is serious. Let us all be civil in here and observe blogging norms and decency.

Have a good day, everybody.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:01 am
Reply to  Anonymous

Nek TN yang ego angkuh,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Himpunkan lah Nek, sebanyak-banyak alasan mu
Segala helah..Nenek pergi carilah dan kutip ramu
Namun sikap angkuh bebal kau itu org jelak jemu
Org jahil, tetap ditewaskan, oleh org yang berilmu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:05 am
Reply to  Anonymous

Ilmu KEPALA BAPAK KAU,

ikut kata Najib Klepto wal Jibo.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:15 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Itu lah Nek tua, manusia jenis ego kepala dongga
Respon yng begini dari si tua itu Kejora dah duga
Ikut pos ke, tak ke, si pendendam itu terkam juga
Sifat iblis. mmg nk ajak, ke jalan jauh dari syurga
👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:22 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Konon mau jaga blog punya ‘decorum & decency’
Sebagai penghulu atau polis, dia ingin nk beraksi
Sayang, dia tak mahu jengok dekat cermin di sisi
Sifat hati busuk dengkinya tu, ramai org bersaksi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:29 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Itulah manusia fasiq, yang kurang didikan agama
Kalau dah munafiq..mmg banyak, lakonan drama
Yg ada di dalm hati kotornya hasad dengki cuma
Kelemahan diri..langsung dia tak mahu nk terima
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:34 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pendengki tu, bila lihat org lebih dia mula gelisah
Tak masuk ajar..lbih dari belakang parang diasah
Ego angkuh, asyik sja nk menegak benang basah
Tk hairanlah dgn ramai peserta dia kena belasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:57 am
Reply to  Anonymous

Tertinggal satu, rakan2:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek cuba nk jdi samseng, bak Along kutip hutang
Kemain nak ugut..konon kat sini, dia ada pantang
Tapi org tak hairan pun..dia punya sikap binatang
Sebaliknya, dia tu pulak yg asyik rebah terlentang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:30 am
Reply to  Anonymous

Yang paling beraksi di sini ia lah Wak Gontol Kejora Kojolla.

Pagi2 nak kaburkan suasana blogging di sini.

Biadab dan kurang ajar. Tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil.

Bercampur dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:18 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla ada ego bertan.

Kamu bukan bersifat iblis. Kamu iblis, nokhtah.

Pagi2 dah mengkeruhkan keadaan di blog ini.

Neraka lah tempat kamu.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

Nek TN 9:18/9:30 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek ni, serupa pipit yg ingin terbang sperti helang
Ungkapan yg sama ni, asyik saja Nek ulang-ulang
Tak tau lah, sudah berapa ribu kali, kalau dibilang
Dgn sikap Nek ini, pembaca spti bernasib malang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 1:59 am

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora nak tinggalkan dulu hal nasihat dan pesan
Kalau banyak sangat, nanti kot2, pembaca bosan
Kini, nak beralih pula, kpd Budin punya perutusan
Bwh ni, artikel Budin, Kejora bagi sedikit kupasan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:01 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin mulakan hujahnya dengn ketawa berdekah
Dia boleh baca dgn tepat..Atok-96 punya langkah
Kata Budin..Ala-Mageran..Atok bernafsu serakah
Tujuan sebenar Atok itu, Bg Non dia nak pangkah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:02 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Cadangan Atok itu, Budin rasa sgt lawak & hairan
Kata Budin, ntah apa ke jadah k’jaan ala-Megeran
Konon, utk tadbir negara, dia je yg ada kepakaran
Sdg kan 22 bulan ketuai PH, asyik sja bercakaran
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:04 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Menyambung hujah nya, Budin tak henti2 ketawa
Bagi Budin, lawak benar, cadangan yg Atok bawa
Agenda di belakang tu, lebih kpd nafsu ular sawa
Masih kemaruk jadi PM, dah dekat hujung nyawa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:05 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kjaan ala-mageran..Atok pergi jumpa YDP Agong
Niat tersimpan mau ketuai baru punya panggung
Takut Bg Non naik Atok asyik je panas ponggong
Seolah2 Budin kata lebih baik Atok tanam jagung
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:06 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin nampak..seperti Atok cuba bermain drama
Ala-mageran parlimen akan digantung lebih lama
Tapi tujuan sebenar Atok itu hanyalah satu cuma
Bg Non naik jadi PM..mmg Atok tak dapat terima
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:07 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dengan karenah Atok tu, Budin jadi dahi berkerut
Bagi Budin, cadangan Atok itu, mmg le mengarut
Ianya melawan hasrat rakyat, bukannya nak turut
Budin tau niat sebenar Atok nak tambah isi perut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:08 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau Ala-Mageran, ianya, lebih ketat dari darurat
Bermakna, kehidupan rakyat akn jdi lebih melarat
Budin nmpak, kemaruk Atok itu dh semakin berat
Cuma Budin tak kata cadangan otak tua berkarat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:09 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila Ala-Mageran..Parlimen, lebih lama digantung
Bg Non dah tentu kena terus tunggu mcm patung
Dlm keadaan begini, pasti Atok akan lebih untung
Dpt jadi PM kalu kembung lagi dia punya kantung
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:10 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin sambung lagi, sambil, terus terbahak gelak
Cadangan Ala-Mageran Atok itu terus ditempelak
Klau jadi..kerajaan nk ganti PN pasti akan ditolak
Bila udah begitu..ada can lah Atok naik PM pulak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:11 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin tau klau jadi Bg Non akan bernasib malang
Sbb dgn Mageran tu, Bg Non nk naik dpt dihalang
Di sebalik Mageran, Budin tau, Atok punya belang
Cuma Budin tak kata, Atok sebenarnya petualang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:13 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin dapat baca apa yang di hati Atok tersemat
Bg Non naik, jadi PM kalu, Boboi jadi tak selamat
Dgn Bg Non tu Atok mnyimpan dendam kesumat
Tak kan berakhir dendam itu, sampai hari kiamat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:14 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin kian kuat ketawa, katanya lawak tak terperi
Dia bleh baca, niat di balik cadangan yg Atok beri
Atok bahkan tawar diri mau jadi Perdana Menteri
Kata Budin, jelas sgt, masuk bakul angkat sendiri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:15 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin nampak, Ala-Mageran, Atok nk buat perisai
Konon nya, masalah negara hnya dia bleh selesai
Tapi, Atok tiada parti & geng pula sebesar bonsai
Ibarat kucing tua tumpul kuku, hanya harap misai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:15 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dgn karenah lawak tu Atok Budin terus mengeluh
Kata Budin..sgt jelas, bagai di siang hari bersuluh
Klau le Bg Non naik, jadi PM, Atok mesti berpeluh
Silap2 gaya..dia pulak lah merengkok di Sg Buloh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:16 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sambil ketawa sinis Budin sambung lagi pukulan
Kata Budin, Atok pimpin PH kacau bilau 22 bulan
Kini Atok cadang ala-Mageran pula nak cari jalan
Cuma..Budin tak gamak cakap, Atok mcm sialan!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:17 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Agenda Atok yg tersembunyi tu, Budin boleh lihat
Tnpa segan silu Atok terus Budin paku dan pahat
Dia nmpak, cadangan Atok terselindung muslihat
Budin kata orng tua tu memang nya berniat jahat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:18 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin mmg tak rela, nasib negara bagai diperjudi
Sbab Budin dah kenal lama, Atok punya hati budi
Dia blh jangka..klau Mageran, apa yg akan terjadi
Ia lebih menyelesai, Atok punya dendam peribadi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:19 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin dpt jangka awal, akn Atok punya penangan
Kepada Bg Non tu Atok ikhtiar nak bagi halangan
Tapi semua nya hanya akan jadi mimpi & angan2
MP yg sokong Atok, kurang dri jumlah jari tangan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:20 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kemarahan Budin kat Atok tak dapat lagi disorok
Budin kata Ala-Mageran dek Atok punya kemaruk
Dibanding dgn TSMY, Budin kata Atok lebih buruk
Tiada parti/jwtan, dgn kjaan tebuk atap lbih teruk
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:21 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Apa niat sebenar Mageran Atok..Budin dh hadam
Kerna, sepanjang masa Bg Non tu asyik digodam
Dengan Bg Non itu, Atok ttp, menyimpan dendam
Sampai ke hujung nyawa Atok ia tak akan padam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:22 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Budin nampak Atok itu..seperti bernafsu beruang
Ala-Mageran, nak jadi PM, Atok dok intai peluang
Namun kat Atok tu..Budin tak rela nak bagi ruang
Mesti lah, marah berdesing..puak2 cai Peju-wang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:33 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Harap nya, cai2 Pejuwang tak mari dgn caci nista
Dalam pantun2 di atas itu tidak ada pun yg dusta
Bukan dari Kejora, semua nya apa yng Budin kata
Kejora hnya buat ulasan berpantun, semata-mata
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:55 am
Reply to  Anonymous

Errata (2:15 am):

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dgn karenah lawak Atok tu Budin terus mengeluh
Kata Budin..sgt jelas, bagai di siang hari bersuluh
Klau le Bg Non naik, jadi PM, Atok mesti berpeluh
Silap2 gaya..dia pulak lah merengkok di Sg Buloh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:09 am
Reply to  Anonymous

Bg Non tak boleh nk naik, mesti dihalang

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:35 am
Reply to  Anonymous

Setuju setuju setuju.

Sokong sokong sokong.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:33 am
Reply to  Anonymous

Apa alternatif kamu, Wak Gontol Kejora Kojolla?

Bang non?

Dia tak boleh, dia ada rekod Penjenayah.

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
11 June 2021 12:44 am

BILALAH DUA EKOR BADUT POLITIK NI NAK LETAK JAWATAN…….. The Rakyat Will Turn Against Anwar Within Less Than A Year Of Him Becoming PM9……… Anwar will not be able to meet even 10% of the rakyat’s expectations. And they will turn against him within less than a year of him becoming PM9. What happened to Mahathir in February 2020 will happen to Anwar. Only this time it will not take 22 months. That is the reality, which children like Akmal do not understand because he is not in touch with reality….. (Malay Mail Online) – The proposal by certain quarters… Read more »

Utoh pengulir
Utoh pengulir
13 June 2021 11:04 am

Of course, Malaysia is not South Africa. Anwar If you become PM, be prepared.

“The rakyat want zero taxes and everything free. They want to get paid a minimum wage of RM2,500 a month, tax free. They want 100% employment. They want cheap housing and cheap cars. They want cheap petrol and diesel. In short, they want to live in utopia or Shangri-La.”

For the lazy type of course they want free money every month.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:33 am

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Puas jugak, dapat baca Quran sampai lebih 1 jam
Diri cuba nak lena, tapi mata tak mahu nak pejam
Duri-duri kerinduan, menusuk hati, amatlah tajam
Lara kesepian pulak..hadir mendera begitu kejam
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💌💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Wau bule
Wau bule
11 June 2021 12:18 am

Rakyat yang mahi arlimen dibuka adalah ahli politik, yang majoritinya dari PKR yang kemaruk kuasa dan Anwar mak jadi PM9….hahahaha. berdekah dekah saya ketawa.

Diberi peluang bagi cadangan jumpa YDPA HAMPEH.
Panggil TDM pasal isu ekonomi dan pandemic tapi KOSONG (STUMPED)

Apa Anwar pandai….oh lupa….CAKAP BESAR TAPI KOSONG

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:49 am
Reply to  Wau bule

PUTAR BELIT MAHATHIR Dari Majlis Pimpinan Negeri Jangan nak belit madey, 29.5.2021 kamu call DSAI pagi Dan petangnya MPP (majlis pimpinan Pusat) meeting. Kamu call DSAI sebab kamu dapat tahu bahawa DSAI ada berhubung dengan pihak istana(ada direct access). DSAI bagi tahu bahawa beliau mahu meyerah surat kepada YDPA berkenaan isu-isu semasa dalam negara,Dan madey pun berkata ohhhh kalau macm tu saya akan bagi Surat sokongan keatas surat yg diberi oleh DSAI tersebut. DSAI memberi surat hari isnin berikutnya dan madey berkata dia nak bagi Hari selasa. Dalam salah satu tarikh dari 31.5.2021 hingga 4.6.2021 DSAI ada bertemu pihak istana… Read more »

Cabai api Siam
Cabai api Siam
12 June 2021 10:01 am
Reply to  Anonymous

Betul tuan, sekali sekala mereka yang syok sendiri menulis kerana kebencian patut disapu cabai ke mulut mereka.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:02 am

semoga Kejora real beruboh
bukan sandiwara memikat pompuan

hoh heh hoh

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:06 am
Reply to  Anonymous

selalu tok guru den menyobot,ambik maso 40 hari

sama-sama kita tunggui weh…

40 hari…..

40 hari…….

40 hari……

40 hari…..

40 hari……..

40 hari……

mana-mana ko poi,ko sobut tu weh

kau hafal tu wahai kejora

kah kah kah kah kah kah kah kah kah

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 3:15 am
Reply to  Anonymous

Sahabat ku Anon 12:02/12:06 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora ini, dapat petunjuk hidayah yang Allah beri
Juga, dapat iktibar plajaran dari Riani dewi puteri
Untuk berubah ke jlan yg lurus kena azam sendiri
Khurafat dan tahyul saja le tu, membilang 40 hari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:37 am
Reply to  Anonymous

Membohong, menipu, bedaah, Wak Gontol Kejra Koj9olla nih.

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 11:21 pm

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
Tak tau lah diri ini, dah kena sihir atau ilmu jampi
Asal malam tiba sja terus diserang hiba dan sepi
Badai lara rindu menerjah spt tiada hujung & tepi
Lbh baik lah, al-Quran warkah Allah, Kejora tatapi
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Mmg le memberi nasihat itu kerja yg bermanfaat
Tapi diri ini tidak lupakan Allah walau pun sesaat
Perintah Allah & tuntutan Rasul, Kejora tetap taat
Nak baca al-Quran lah, ambil berkat mlm Jumaat
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 11:55 pm
Reply to  Anonymous

kalau dah tua buat cara tua,kosian weh isteri tua ko kat sabolah bantal tu

heh hoh heh

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 11:58 pm
Reply to  Anonymous

buang maso ehhh,tepokek telolong cinto sana cinto sini
jago anok-anok tuuu..kan lobeh baik,spm dah dokek tu

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 2:49 am
Reply to  Anonymous

Sahabat ku Anon 11:55/11:58 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Orng dpt menilai kita dari gaya bahasa kita cakap
Hasil tuturan lidah kita, hati kita orng dpt tangkap
Usah le dibiarkan hati kita, berterusan iblis dakap
Dgn hasad dengki pula, jgn biar kita terperangkap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 3:06 am
Reply to  Anonymous

Anon sahabat ku,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Anon ini macm org ‘otak short’ terenjat dek karan
Atau..mcm hilang kacip pinang, naik panas baran
Baca lah bagi habis pantun itu sblm buat teguran
Bukan ke kat situ Kejora cakap nak baca al-quran
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:39 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

dah tua buat cara tua …………………..

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 11:26 am
Reply to  Anonymous

Nek TN 9:39 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Hndak dikata hujah pun tidak idea pun juga tidak
Hanya peluru kosong saja yng Nek mampu ledak
Rentikan le Nek, usah asyik dgn perangai budak2
Nanti org tahu yg Nek blogging hanyak utk dedak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 11:05 pm

SURAH AL-‘ASR AYAT 3:

إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ

Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.

(SADAQALLAHUL ‘ADZIIM…)

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 11:06 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG YANG DIMULIAKAN,

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Di atas, ayat ke-3 Surah Al-‘Asr Kejora persembah
Dlm memberi pesanan kita kena sabar dan tabah
Itu ayat Allah bukan ler Kejora karang atau gubah
Ni ada lagi nasihat & pesanan Kejora nak tambah
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 11:07 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kita kena sntiasa..terima kenyataan atau hakikat
Klau kita ada keluhuran budi, orang akan terpikat
Biarlah kita berbudi bahasa, wlau tak berpangkat
Dengan niat buruk & jelik..jangan kita cuba dekat
Hasad dengki & dendam, jgn ler dibiar diri terikat
Daki dan kekotoran di hati kita, jgn dibiar terlekat
Syaitan yg cuba bertapak di hati mesti kita sekat
Jgn lah kita jdi iblis, klau tak mampu jdi malaikat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 11:08 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 YG DIKASIHI,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bukan le niat kat blog ni Kejora nak buka sekolah
Berpesan2, dgn kebenaran itu, perintah dari Allah
Sebenar nya, banyak lagi nasihat Kejora nak olah
Tapi ‘internet slow’ sudah menimbulkan masalah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:38 am
Reply to  Anonymous

Komen lah ikut tajuk pos, kot internet tak slow

Kalau membalun, menibai dan membantai komen yang tak ikut blog post, internet menjadi lahu

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:42 am
Reply to  Anonymous

Syaitan sentiasa bertapak di hati pengkomen yang tak ikut blogging norm and decency, cakap cinta di blog politik, mengarut, dsb nya.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:09 am
Reply to  Anonymous

Dik Riani (lihat komen org 7:38/7:42 am tu),

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sikap dan sifat orang itu dinda sendiri boleh lihat
Dinda pastinya bijak menilai, yg baik dan yg jahat
Pantun cinta marah..diterjah juga pantun nasihat
Abg rasa, orng ini, mental & jiwa kedua2 tak sihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Abg ini diserangnya, bila buat pantun cinta berahi
Tapi, bila buat pantun nasihat jugak abg dimarahi
Ternyata dia jenis pendendam & gemar berkelahi
Semoga, org itu dpt petunjuk & hidayah dari Illahi
🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:48 am
Reply to  Anonymous

Kamu tak reti bahasa, orang cakap, kasi nasihat, tak peduli.

Tentu lah “abg dimarahi”.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 12:38 pm
Reply to  Anonymous

Dik Riani Puteri,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sikap hasad dengki Nek itu semua org dh hadam
Dgn abg ini..Nek munafiq tu, menyimpan dendam
Tulis pntun cinta marah pntun nasihat dia godam
Tak tahu bila api hasad dengki dia itu nak padam
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Si Nenek tu rasanya mental dan jiwa bermasalah
Apa jua yg abg buat di sini, bagi nya semua salah
Org nya ego tinggi angkuh, cakap kuat belit helah
Itulah, klau Riani nak tau, Munafiq Wa-laknatullah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:45 am
Reply to  Anonymous

Wahai Wak Gontol Kejora Kojolla,

Kalau kamu baik, takda orang bak balun kamu tiap kali kamu keluarkan komen.

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:14 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Untuk nak bawa diri kita ada adab dan perukunan
Cara penampilan kita, biarlah orang jadi berkenan
Takut lah juga, nanti org balun kita, kiri dan kanan
Kat bawah ni ada Kejora bawa nasihat & pesanan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:15 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sangat tidak wajar, menegur org, dgn kata2 kesat
Cakap kita, mncerminkan kita insan atau bangsat
Jgn biar diri..sesat, dlm lembah dendam & hasad
Insaf & berubah lah, sblm berpisah roh dari jasad
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:17 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Zaman skrg ni org tak hairan lagi dgn cerca maki
Jgn dibiarkan hati kita dipeluk oleh hasad dengki
‘Pergunungan hasad dan dendam’ usahlah didaki
Kalau terjebak, belum lagi terlewat untuk perbaiki
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:24 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Orng dpt menilai kita dari gaya bahasa kita cakap
Hasil tuturan lidah kita, hati kita orng dpt tangkap
Usah le dibiarkan hati kita, berterusan iblis dakap
Dgn hasad dengki pula, jgn biar kita terperangkap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:25 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berbicaralah dgn elok, bila kita berada dlm majlis
Org dapat menilai diri kita..dari gaya kita menulis
Jgn dibiarkan hati kita, sentiasa didakap dek iblis
Tak guna mewah di dunia, klau akhirat kita muflis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:31 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Org dapt menilai kita..dari apa yg kita persembah
Cakap kita mncermin kita budiman atau bedebah
Jgn dibiar diri tersesat dalam hina punya lembah
Klau dah terjebak, blum lewat lagi, untuk berubah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:35 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Orang boleh nilai diri kita..dari kita punya coretan
Mereka kenal kita..dari kita punya kata & sebutan
Yang bijak..tahu menilai, di antara kaca dgn intan
Manakala yg arif, dpt bezakan malaikat & syaitan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:37 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Boleh nak berbalah, tapi jaga adab dan tutur kata
Dari apa yg kita tulis orang dapat menilai diri kita
Yg bijak tahu beza antara penyangak dgn pendita
Yg arif akn boleh menilai batu jalan atau permata
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:41 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Usah le ditulis, hal yg boleh cetuskan perkelahian
Zaman skrg, org tidak hairan hujah bentuk cacian
Yg bijak dapat bezakan, kejahatan dgn kemuliaan
Yg arif tahu nilai..besi karat, atau permata berlian
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:48 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Jagalah budi tatasusila dlm kita punya perbualan
Org dapat minilai kita dari kita punya penampilan
Yg bijak bleh bezakan antara budiman dgn sialan
Yg arif tau menilai..permata intan atau batu jalan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
10 June 2021 9:49 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tidak lah salah kalau seseorang kita nak tentang
Jaga lah budi bahasa, wlau kita bersuara lantang
Yg bijak tau nk beza, sifat manusia atau binatang
Yg arif boleh nilai ketulan emas atau tahi bintang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 7:34 am
Reply to  Anonymous

Jangan lah jadi binatang, kisahkan cinta di blog politik, tak kisahkan sensitiviti orang

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 8:08 am
Reply to  Anonymous

Dik Riani (lihat komen org 7:34 am tu),

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sikap dan sifat orang itu dinda sendiri boleh lihat
Dinda pastinya bijak menilai, yg baik dan yg jahat
Pantun cinta marah..diterjah juga pantun nasihat
Abg rasa, orng ini, mental & jiwa kedua2 tak sihat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Abg ini diserangnya, bila buat pantun cinta berahi
Tapi, bila buat pantun nasihat jugak abg dimarahi
Ternyata dia jenis pendendam & gemar berkelahi
Semoga, org itu dpt petunjuk & hidayah dari Illahi
🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 10:00 am
Reply to  Anonymous

Jangan tunggu petunjuk dari Illahi, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Tukar saja tabiat kamu.

Jangan membohong, menipu, takbur, cakap besar.

Anonymous
Anonymous
11 June 2021 9:55 am
Reply to  Anonymous

Insaf & berubah lah, sblm berpisah roh dari jasad,

Wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.