PKP HURU-HARA TANDA MAHIADDIN TIDAK MAMPU MEMIMPIN

Hari ini, 4 Jun adalah hari keempat perlaksanaan PKP penuh atau total lockdown yang diumumkan kerajaan berikutan meningkatnya semula jumlah kes Covid19 dalam negara.

Tetapi, tidak seperti PKP 1.0 dahulu, PKP penuh kali ini bukan saja tidak dianggap PKP penuh atau total lockdown dalam ertikata sebagaimana istilah yang disebut Perdana Menteri, Mahiaddin Md Yassin, malah ia jadi hura-hara dan lintang pukang.

Walau dikata PKP penuh, ia sama sekali tidak banyak berbeza dengan PKP 2.0 dan PKP 3.0 sebelum ini.

Lebih ketara, huru-hara dan lintang pukang dalam PKP penuh ini hanya berlaku kira-kira sehari selepas perlaksanaannya dikuatkuasakan pada 1 Jun lalu.

Tidak saja jalanraya masih sibuk dan sesetengahnya berlaku kesesakan, orang berkeliaran juga kelihatan di mana-mana dan yang paling memusykilkan, MITI semakin banyak memberi kebenaran kepada syarikat dan kilang untuk dibenarkan beroperasi.

Azmin Ali sebagai Menteri MITI yang diberi kuasa meluluskan mana-mana syarikat untuk beroperasi pula seakan cuba menunjukkan “powernya” apabila semakin banyak kelulusan diumumkannya di sebalik kes dan kematian juga kian meningkat.

Jika sebelum kecaman terhadapnya timbul, jumlah syarikat yang dibenar beroperasi adalah 95,142, tetapi setelah kecaman makin berleluasa, semalam beliau dengan bangga mengumumkan sebanyak 128,150 syarikat telah diberi kebenaran.

Jika makin banyak syarikat dibenar beroperasi dan dan semakin ramai orang berada di luar rumah, bagaimanakah rantaian Covid19 ini mahu diputuskan?

Untuk itu, PKP yang dikatakan penuh kali ini semakin ditanggapi ramai bukanlah benar-benar penuh dan totak lockdown juga tidak benar-benar total perlaksanaannya.

Semua itu tidak saja mengundang paling banyak kritikan dan kecaman, bahkan ramai yang tidak ragu-ragu menjangka PKP ini akan menemui kegagalan.

Sementara jika rakyat yang tidak sedia berkorban kerana sekatan PKP dan itu boleh saja dianggap perkara biasa, namun tentulah luar biasa kalau kerajaan sendiri yang tidak sanggup berkorban dalam memerangi wabak pembunuh ini.

Itulah yang terlihat dalam PKP terbaru ini di mana dengan pelbagai kelonggaran yang diberi oleh kerajaan melalui MITI untuk sekian banyak syarikat beroperasi adalah tanda jelas kerajaanlah yang enggan berkorban.

Kenapa susah sangat kerajaan mahu menguatkuasa peraturan agar semua syarikat ditutup operasi untuk sementara atau hanya selama dua minggu saja, kecuali syarikat pengeluaran dan perkhidmatan yang benar-benar perlu saja?

Yang paling buruk, pendirian kerajaan dalam isu memberi kebenaran kepada syarikat beroperasi itu turut menyebabkan berlakunya pertengkaran panas dalam mesyuarat kabinet dikatakan antara Ismail Sabri Yaakob dengan Azmin.

Keputusan kerajaan dan Mahiaddin sendiri yang meletakkan kuasa penuh kepada Azmin dan MITI untuk meluluskan syarikat-syarikat yang ingin beroperasi dalam tempoh PKP adalah suatu kesilapan yang jelas mengundang petaka dan ketidaktentuan.

Beranggapan bahawa kuasa yang diberikan kepadanya itu itu suatu kelebihan berbanding sepatutnya mesti lebih berhati-hati dan tidak rakus dalam membuat keputusan, itulah realitinya yang menjadikan lebih banyak syarikat diberi kebenaran.

Sebagimana didedahkan dalam media sosial, terdapat pula beberapa syarikat yang bukan dalam kategori perlu pun ada yang diberi kelulusan oleh MITI.

Kenapa dan bagaimana perkara itu boleh berlaku?

Dalam hal ini, mahu tidak mahu, beban kesalahan paling utama haruslah diletakkan kepada Mahiaddin sebagai punca segala-galanya, selain Azmin.

Mahiaddin bukan saja bersalah kerana memanja dan terlalu memberi muka kepada Azmin, malah juga atas kegagalannya dalam memimpin dan memastikan menteri-menterinya melaksanakan tugas dengan baik serta berkesan.

Sifirnya mudah saja, kalau Mahiaddin adalah seorang Perdana Menteri yang tegas, berwibawa, tidak lemah, kepimpinannya dihormati dan arahannya dipatuhi, kekalutan, huru-hara dan lintang pukang ini tidak akan berlaku dengan berleluasa.

Sebaliknya, oleh kerana Mahiaddin adalah seorang Perdana Menteri yang gagal, kerajaannya dan apa juga yang dilakukannya, semuanya akan menghasilkan natijah kegagalan. (ShahbudinHusin 04/06/2021)

4.7 12 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 4 June 2021 — 10:40 am
Subscribe
Notify of
guest
38 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
6 June 2021 12:29 pm

PN BODOH TAPI PHD4PIG KEJAM DAN ZALIM……….. KERAJAAN LANGIT HANYA BIARKAN PHD4PIG PERINTAH NEGARA 22 BULAN SAHAJA SUPAYA RAKYAT TAHU MEREKA MEMPUNYAI NIAT DAN HATI YANG BUSUK APARTHEID KOMUNIS LTTE REGIME………. JUNDULLAH COVID AKAN BUNUH MEREKA YANG UNDI PHD4PIG PRU14 JIKA TIDAK SEGERA BERTAUBAT……….. TOK KADOK BIJAK MANIPULASI COVID SEBAGAI SENJATA POLITIK TANPA DISEDARI RAKAN2 PHD4PIG YANG LAIN…….. KALAULAH PHD4PIG TAHU COVID DAPAT UNTUNGKAN MEREKA TENTU MEREKA AWAL2 LAGI ISTIHAR NEGARA LOCKDOWN……… Hampir 600 Doktor Meninggal Akibat COVID-19 Di India……… (PN BBC) – Seramai 594 doktor meninggal dunia di India pada gelombang kedua pandemik COVID-19 melanda negara itu. Hindustan Times… Read more »

trackback
Total lockdown huru hara, bukti Mahiaddin tidak pandai memimpin
4 June 2021 10:08 pm

[…] Sebaliknya, oleh kerana Mahiaddin adalah seorang Perdana Menteri yang gagal, kerajaannya dan apa juga yang dilakukannya, semuanya akan menghasilkan natijah kegagalan. | SCD […]

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 9:24 pm

DALAM AYAQ SUSU DI CAMPOQ KOPI
PEPAK BISKUT KEGHAIH SGEPA BATU
MALAM INI SUNYI ,BLOK DIRUNDUNG SEPI
PAK MERTUA PULA TENGAH CONGAK MENANTU

MUNGKIN DIA DAH SEDAQ YANG MENANTUNYA HEBAT

MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
4 June 2021 4:39 pm

PEJUANG HUDUD SUDAH SARANKAN DARI DULU LAGI ELOK LOCKDOWN HANYA 5 HARI SAHAJA……BILA BUAT 14 HARI INILAH JADI NYA…….. DARIPADA DAPIG BERADA DALAM KERAJAAN ELOK BIARKAN SEMENTARA PARTI KADOK BUAT HAL ITU DAN INI…….. RAKYAT SEDANG LAKUKAN PEMBERSIHAN POLITIK TERUTAMA SAKI BAKI PHD4PIG SEPERTI PARTI KADOK DAN KLEPTOKRAT UMNO………LEPAS PRU15 SUDAH TENTU MEREKA TIADA LAGI……. BREAKING NEWS: Land Grab By DAP-Penang State Government Halted!……… (Malaysia Today) – A big land battle is looming between Sime Darby Plantations Berhad (SDP) and Penang Development Corporation (PDC). SDP has gone to court to challenge PDC, which it accused of trying to do a… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:38 pm

TAPIII… BAGUS JUGA…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Bagus jugak, bila kera kongkang berpantun sama
Itu, akan meletakkan nenek berada dalam dilema
Sbab, selama ini pantun kera itu nek boleh terima
Klau nek terjah Kejora..dia akn dpt sakit percuma
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:37 pm

RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kini dilema besar dihadapi oleh nek betina jalang
Sbb karutan dibuat kera kongkang dia tak halang
Jadi, pantun Kejora pun dia tak wajar nak sailang
Tapi klau dia terjah jugak, dia menempah malang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
4 June 2021 4:28 pm

RAKYAT SEDANG LAKUKAN PEMBERSIHAN POLITIK TERUTAMA SAKI BAKI PHD4PIG SEPERTI PARTI KADOK DAN KLEPTOKRAT UMNO………LEPAS PRU15 SUDAH TENTU MEREKA TIADA LAGI……. BREAKING NEWS: Land Grab By DAP-Penang State Government Halted!……… (Malaysia Today) – A big land battle is looming between Sime Darby Plantations Berhad (SDP) and Penang Development Corporation (PDC). SDP has gone to court to challenge PDC, which it accused of trying to do a land grab. Today, the Penang High Court granted SDP leave to challenge the wrongful compulsory acquisition of its land in the Byram Estate measuring more than 380 acres. SDP accused the Penang State Govt… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:04 pm

DUHAI DEWI KU HIASAN KALBU,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕
Diri ini ibarat nya, menunggu bulan mengambang
Klau le ada saya, kepada dinda pasti abg terbang
Tapi kata2 dinda itu, diri ini tak le begitu bimbang
Lega dinda kata ‘nk berdiri teguh bersama abang’
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:05 pm
Reply to  Anonymous

Nadia
19 May 2021 2:58 pm

Nadia teguh berdiri di sini menyokong idaman hati.

Reply

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:06 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌿🏵️🥀💐
Kesantunan budi mu dewi buat abg terus tergoda
Kerinduan..yg menghimpit diri ini tak pernah reda
Lara kesepian bagaikan ribut taufan dtg melanda
Utuskan bingkisan warkah buat abg duhai adinda
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:07 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kan dinda kata, ‘nk berdiri teguh dgn idaman hati’
Kata-kata mu itu bagi abg mmg lah sgt besar erti
Cinta abg yng pernah hilang..sudi lah dinda ganti
Biar seribu tahun..diri mu dara abg setia menanti
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:08 pm
Reply to  Anonymous

😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️☘️🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌿🏵️🥀💮
Di rimba kerinduan ini, diri akan terus juga berlari
Biarpun terpaksa meredah lara sepi yg bagai duri
Diri bersemangatkan, ucapan terakhir bakal isteri
Kata nya, ‘bersama idaman hati, dia teguh berdiri’
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:08 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💗💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Cinta dan hasrat murni ini, suci dan seputih salju
Kata2 mu itu membuat degupan jantung abg laju
Semarak api asmara..terus sahja mara dan maju
Kerna abg faham, bhwa diam itu tandanya setuju
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🍁🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:09 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kesantunan mu dinda bgaikan dara zaman dulu2
Abg faham, yg dinda berkeadaan mahu tapi malu
Smoga, dinda dlm sejahtera, & bergembira selalu
Sambutlah dari abg salam rindu di angin nan lalu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:03 pm

YAHOO.. YA BEDA BEDOO…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Bila Kera Kongkang berpantun..nenek biar sahaja
Mungkin sebab depa tu sama2 Atok-96 Saka taja
Kalau begitu, Kejora ini pun, nak tumpang semeja
Yahoo..boleh Kejora berpantun, utk si dara manja
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

anonymous
anonymous
4 June 2021 3:51 pm

Elephant in the room – IVERMECTIN – expired patent medicines!
Safe, effective against ALL variants, ALL stages of covid, cheap (darn – no profits to be made), and IGNORED by the govt. If this were about saving lives, THIS treatment would have been rolled out months ago.
https://www.thedesertreview.com/opinion/letters_to_editor/ivermectin-can-save-pandemic-lives-today/article_21c542c0-8b3e-11eb-ba0d-cb61ea68c94c.html

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 3:48 pm

SEMUA YAG DISEBUT WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ITU IALAH TABIAT NYA SENDIRI.ADA TERUNA NAK RISIK ANAKNYA PON DIA TAK KASI.JADI ANAK DARA TUA LA ANAK KOJOLLA

HAHAHA HIHIHI HOHOHO

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 3:50 pm
Reply to  Anonymous

AKU PON RASA NAK JADI MENANTU KAU

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 3:53 pm
Reply to  Anonymous

BAPA MERTUA BODOH PIANG

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 4:25 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Ternyata Binatang TN Monyet ini munafiq haprak
Klau Kejora pantun cinta, dia bising bagai nak rak
Tpi bila Kera Kongkang pantun dia riang bersorak
Mmg le taik babi penuh dia punya pala tengkorak
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 2:49 pm

Anak menantu masok bloq kena lah abah belai
Jangan dok buat loqlaq,main pakai-pakai gelaq
Bukan apa no,nanti bila kawin,laki bini jadi relai
Anak menantu baguih,pak mentua sgepa pelaq

Bakal Menantu Abah
Bakal Menantu Abah
4 June 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

Oppss…mintak ma’ah lah abah, cek terlupa tukaq ID tadi tu.

Macam mana pun cek tetap BAKAL MENANTU ABAH.

Bulih kan abah?

Abah ni…

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 3:30 pm

Kera kongkang 2:49 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃
Hang ni la, kelaku seghopa dengan keghebau liaq
Tak dak kegheja hang mengaghut ke ulu ke hiliaq
Tua bangka saja..tapi akai mcm budak tak baliaq
Lagi baguih, hang loceh & ghancap batang peliaq
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 3:32 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang 2:51 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Awat pulak hang ini..asyik kalut nak dok tukaq ID?
Kegheja menyamaq saja seghopa dengan Yahudi
Dah tu, tak ikut tajuk pos cerita pulak hai peribadi
Hang mamoih..kena dengan si nenek mabok todi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 2:47 pm

anai melata di dahan selasih
helang kelabu di pohon tebu
denai cinta bertapakan kasih
kini hilang dihembusan debu

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 2:48 pm
Reply to  Anonymous

Cek pon boleh buat pantun berkasih

sama bagheh no

abah rasa bangga dak

SAH AKU JADI MENANTU PAK LEBAI KEJORA

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 3:38 pm
Reply to  Anonymous

DENGAQ NI NA, KERA KONGKANG!

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Menembak kijang di lereng bukit tinggi
Terpaksa meredah celah kebun kelapa
Kejora ini bujang menikah pun dak lagi
Menantu jadah kepala bapak hang apa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah. kaahh kaaahhhh kaaahhhh kaahh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 3:39 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang oi,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Cakap hang ini seghopa dgn oghang buta peghut
Menantu kepala bapak hang apa kejora ni bujang
Awat yng hang suka dok buat pantun mengaghut
Hang tak takut ka, kena tibai dgn nek biji panjang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 2:47 pm

BILA LEPAIH NIKAH,CEK DOK RUMAH ABAH
NANTI CEK BUAT JAMBAN DUDUK BAGHU
TOK SAH ABAH DOK GHISAU MENGELABAH
TENGGEK JA, SAGHANG TEMPUA SANGKUT BAHU

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 3:15 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang 2:47 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Awat yang hang, seghopa oghang dok dalam gua
Tak dak modai hang bok keluaq saghang tempua
Hang buat pantun pula, seghopa dgn pelaq barua
Tak ikut pos, mampoih lah hang, dgn si nenek tua
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 2:38 pm

Menuduh: “TANDA MAHIADDIN TIDAK MAMPU MEMIMPIN” –
Awas, itu bukan bukti.

Puak yang dah kena tendang dek rakyat di Pru 14 dah dibuktikan tidak mampu memimpn dan memerintah.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
4 June 2021 12:16 pm

APA2 KEROSAKAN DAN KEMUSNAHAN BERPUNCA DARI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ KERANA MEREKA SYAITAN BERNIAT JAHAT……… CONTOHI BRUNEI LAKSANAKAN HUDUD BUKAN SAHAJA PENJENAYAH TAKUT MALAH COVID JUGA…….. TANAH MELAYU DALAM PROSES PEMBERSIHAN SAKI BAKI PHD4PIG SEPERTI PARTI KADOK DAN KLEPTOKRAT UMNO……… TAK PE LAH PKP HURU HARA NAK HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP KATANYA MATI DI JALAN RAYA LEBIH RAMAI DARI COVID LEBIH BAIK MASUKKAN 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA……… Ministers Clash Over Contradicting “Total Lockdown” Rules Fueling “Kerajaan Gagal” Talk……. Table-banging and shouting-match between senior ministers (FMT) – A heated argument broke… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
4 June 2021 11:44 am

CONTOHI BRUNEI LAKSANAKAN HUDUD BUKAN SAHAJA PENJENAYAH TAKUT MALAH COVID JUGA…….. TANAH MELAYU DALAM PROSES PEMBERSIHAN SAKI BAKI PHD4PIG SEPERTI PARTI KADOK DAN KLEPTOKRAT UMNO……… TAK PE LAH PKP HURU HARA NAK HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP KATANYA MATI DI JALAN RAYA LEBIH RAMAI DARI COVID LEBIH BAIK MASUKKAN 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA……… Ministers Clash Over Contradicting “Total Lockdown” Rules Fueling “Kerajaan Gagal” Talk……. Table-banging and shouting-match between senior ministers (FMT) – A heated argument broke out among several ministers recently over the international trade and industry ministry’s (Miti) move to… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
4 June 2021 11:37 am

TAK PE LAH PKP HURU HARA NAK HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP KATANYA MATI DI JALAN RAYA LEBIH RAMAI DARI COVID LEBIH BAIK MASUKKAN 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA……… Ministers Clash Over Contradicting “Total Lockdown” Rules Fueling “Kerajaan Gagal” Talk……. Table-banging and shouting-match between senior ministers (FMT) – A heated argument broke out among several ministers recently over the international trade and industry ministry’s (Miti) move to allow some 95,000 companies to operate even during the lockdown, says a source in the know. The source who declined to be named said the… Read more »

Salah dap lagi....
Salah dap lagi....
4 June 2021 11:46 am

Balik balik salah dap.
Cuba cermin diri sendiri,
Adakah betul semua melayu islam ni buat?

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 2:31 pm

DAP sudah terkenal selalu buat salah.

Asyik bangkang sana sini pada hal depa yang bedebah.

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 2:41 pm
Reply to  Anonymous

A NATION IN CRISIS, WRECKED BY INCOMPETENCE – AGONG MUST TAKE ACTION – OVER 100,000 SIGN PETITION DEMANDING AZMIN’S RESIGNATION Over 100,000 sign petition urging Azmin to resign An online petition urging International Trade and Industry Minister Azmin Ali to resign has gained over 100,000 virtual signatures as of press time. The petition, which was launched yesterday states that Azmin should resign for “failing in his duties”. The hashtag #AzminLetakJawatan (Resign Azmin) also trended on Twitter yesterday Malaysiakini The minister has been under fire for the large number of businesses – particularly those in the manufacturing sector – that were… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 7:25 pm
Reply to  Anonymous

DAP sudah terkenal selalu buat salah? Memang haramjadah monyet TN kaki jilat Atok Saka bercakap guna otak tadika, kerana proof in the pudding. Bukan kan kah Atok Saka nak bertanding PRU14 dan lobby nak jadi PM7 masa PH kena merayu sokongan 49 undi2 MP DAP. Ini lagi classic apple to apple comparison, Jawatan Menteri Komoditi Utama. Teresa Kok DAP, Cina Kristian Digelar Kafir Harbi vs. Al-Takiri, Melayu-Isle Tok Lebai Kopiah, Dewan Ularmak Parti. 22 bulan Teresa, berkerja keras cari jalan nak bantu komoditi dan tiada rekod tercelar. 10 bulan At-Takiri, copy paste ide2 tanam buloh Teresa, sekarang pulak SPRM siasat… Read more »