BOLEHKAH PERUBAHAN NADA TAKIYUDDIN DIPERCAYAI SEDANGKAN ORANG KANAN MAHIADDIN SENDIRI BERKERAS TIDAK MAHU PARLIMEN BERSIDANG?

Sebelum ini iaitu pada 3 Mac lalu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Takiyuddin Hassan secara tegas berkata, kerajaan telah memutuskan menolak sidang Parlimen daripada diadakan ketika tempoh darurat.

Kata beliau, ada alasan perundangan dan ada alasan dari segi sains dan data untuk menangguhkan dahulu persidangan Parlimen.

Takiyuddin menambah, antara alasan bagi menangguhkan persidangan Parlimen dari aspek perundangan kerana Perlembagaan Persekutuan dengan jelas menyatakan ketika tempoh darurat, Agong boleh membuat ordinan.

“Jadi bila Agong sudah boleh buat undang-undang, maka keperluan untuk Parlimen bersidang dan buat undang-undang sudah tidak ada.

“Kedua, kita melihat tumpuan dan fokus kerajaan sekarang ini adalah untuk memerangi Covid19, termasuk Ahli Parlimen itu sendiri yang mana mereka juga dikira petugas barisan hadapan,” tegasnya.

Selain itu, tegas beliau, kerajaan bukan sahaja mahu membendung penularan wabak Covid19 dalam kalangan rakyat, sebaliknya turut ingin melindungi 220 Ahli Parlimen.

“Saya hendak nyatakan di Parlimen kita sekarang ada 220 Ahli Parlimen (dua meninggal dunia) dan daripada jumlah tersebut, seramai 77 orang adalah individu berumur 61 tahun hingga 69 tahun.

“Yang berumur 70 tahun hingga 79 tahun pula ada 19 orang, manakala yang berusia 80 tahun ke atas ada seramai empat orang.

“Jadi, hampir sebahagian Ahli Parlimen kita termasuk dalam kumpulan berisiko tinggi untuk dijangkiti virus Covid19. Kita tidak mahu Ahli Parlimen turut terdedah dengan wabak ini,” katanya lagi.

Tetapi, hari ini beliau berubah nada dengan berkata, kerajaan sedang mengkaji untuk mengadakan sidang Parlimen secara hibrid iaitu sebahagian Ahli Parlimen hadir secara fizikal dan sebahagian lagi secara maya.

“Langkah ini diambil bagi memastikan Parlimen dapat berperanan sebagaimana sewajarnya walaupun negara masih berdepan dengan pandemik Covid19 serta program pemulihan masih berjalan di semua peringkat,” tambah Takiyuddin lagi.

Boleh percaya ke cakap Takiyuddin ini?

Adakah kenyataan terbaru ini hanya untuk meredakan kemarahan ramai?

Persoalan lain pula, mahu mengkaji itu akan mengambil masa berapa lama – sebulan, tiga bulan, enam bulan, setahun atau tiada tempoh masa tertentu?

Jika begitu, bilakah sidang Parlimen secara hibrid itu bakal diadakan?

Begitu pun, di sebalik Takiyuddin dilihat berubah nada, orang paling kanan kepada Mahiaddin selain Azmin Ali iaitu Hamzah Zainuddin, tetap berkeras menolak sidang Parlimen daripada diadakan sekarang ini.

Kata beliau, sidang Parlimen hanya boleh diadakan semula selepas negara berjaya mencapai imuniti kelompok untuk menangani virus Covid19.

Jika tidak, tambau beliau, tindakan membenarkan sidang Parlimen hanya mendedahkan kepada wujudnya lebih banyak kluster jangkitan.

“Contohnya jika Parlimen buka selama sebulan…Isnin sampai Khamis empat hari berturut-turut.

“Berapa orang ada di Parlimen tu? Setiap Ahli Parlimen ada pegawai-pegawainya, pegawai-pegawai kerajaan juga ada situ, pegawai dan kakitangan Parlimen di kafeteria, kantin, driver dan lain-lain semuanya akan melebihi seribu orang.

“Duduk dari pagi hingga pukul lima atau enam petang, bukankah ini akan jadi titik panas Covid19,” ujarnya berhujah.

Di samping itu, Speaker Parlimen lantikan Mahiaddin, Azhar Azizan Harun juga beberapa kali menolak sebarang desakan untuk memanggil sidang Parlimen ketika tempoh darurat.

Bahkan, Azhar juga menolak sidang Parlimen daripada diadakan secara maya kerana menurutnya, peruntukan undang-undang mengatakan ia mesti diadakan di Bangunan Parlimen secara fizikal.

Seterusnya, beliau berkata, banyak undang-undang yang perlu dipinda terlebih dahulu untuk membolehkan Parlimen bersidang secara maya seperti yang digesa banyak pihak.

Mengambil kira semua rentetan perkembangan yang ada ini, bolehkah dipercayai serta diyakini kata-kata Takiyuddin yang mengatakan kerajaan sedang mengkaji untuk mengadakan Parlimen secara hibrid itu?

Dengan keyakinan bahawa Mahiaddin pasti akan merujuk atau meminta pandangan daripada Hamzah dan Azmin sebagai orang-orang kanannya terlebih dahulu, tidak terkecuali tentunya Azhar juga, sebenarnya adalah sia-sia saja berharap yang positif daripada kenyataan Takiyuddin itu.

Ini kerana ketiga-tiga mereka itu tidak mahu sama sekali sidang Parlimen daripada diadakan lantaran jika berlaku usul undi tidak percaya dan Mahiaddin kecundang, mereka juga akan sama hilang jawatan.

Sebagaimana disebut pada awal tadi, sementara masa berlalu, Takiyuddin barangkali sengaja berbuat demikian semata-mata untuk meredakan kemarahan ramai saja.

Akhirnya, dengan masa terus berlalu bersama PKP yang bersambung-sambung, disertai tidak mustahil darurat juga mungkin dipanjangkan lagi, sudah tiada apa-apa yang akan berlaku.

Mahiaddin terus kekal, kerajaan PN juga kekal, menteri-menteri turut kekal dan yang berubah hanyalah angka kes dan jumlah kematian yang meningkat akibat Covid19.

Tiada cara lain untuk melihat sidang Parlimen dapat diadakan melainkan UMNO yang turut kuat mendesak perkara tersebut agar berani bertindak menarik sokongan terhadap Mahiaddin dan menjatuhkan PN daripada menjadi kerajaan.

Sudah tidak boleh ditangguh lagi keperluan UMNO, BN dan PH untuk saling bekerjasama menyelamatkan negara ini daripada kekacauan, huru-hara dan lintang-pukang selagi Mahiaddin tidak ditarik keluar daripada jawatannya. (ShahbudinHusin 04/06/2021)

3.8 4 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 4 June 2021 — 9:33 pm
Subscribe
Notify of
guest
102 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp IP
MAHATHIRVSANWARp IP
6 June 2021 12:27 pm

KERAJAAN LANGIT HANYA BIARKAN PHD4PIG PERINTAH NEGARA 22 BULAN SAHAJA SUPAYA RAKYAT TAHU MEREKA MEMPUNYAI NIAT DAN HATI YANG BUSUK APARTHEID KOMUNIS LTTE REGIME………. JUNDULLAH COVID AKAN BUNUH MEREKA YANG UNDI PHD4PIG PRU14 JIKA TIDAK SEGERA BERTAUBAT……….. TOK KADOK BIJAK MANIPULASI COVID SEBAGAI SENJATA POLITIK TANPA DISEDARI RAKAN2 PHD4PIG YANG LAIN…….. KALAULAH PHD4PIG TAHU COVID DAPAT UNTUNGKAN MEREKA TENTU MEREKA AWAL2 LAGI ISTIHAR NEGARA LOCKDOWN……… Hampir 600 Doktor Meninggal Akibat COVID-19 Di India……… (PN BBC) – Seramai 594 doktor meninggal dunia di India pada gelombang kedua pandemik COVID-19 melanda negara itu. Hindustan Times melaporkan kelmarin kebanyakan doktor meninggal dunia di… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 5:32 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet udah mcm si buta kehilangan tongkat
Mengelupor anak haram tu, mcm ikan kena pukat
Dia dengki cemburu..bila si dara, Kejora dok pikat
Tapi anak haram itu bodoh biol bertingkat-tingkat
Sebab kt otak dia itu penuh dgn taik babi melekat
Setiap hari anak haram tua itu Kejora buli & sakat
Kini dgn Kejora ni, monyet tu tak berani nak dekat
Mana mungkin iblis boleh melawan dgn malaikat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:57 pm

TOGHUIH TOSONYAP MONYOPI, TOKANTOI MALU, MONYOK TOKODU, TOKOSIPU KOLU MOMBISU, BOSODIH PILU, HATI BAGAI DIHIRIS SOMBILU, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BOTINO TUO KUTOK GILO BABI MUNAFIQ MUKO KULIT BABI OTAK TAIK BABI, PUKIMAK SIAL LAHANAT BARUO BANGSAT KOPARAT, POKAK BADAK DUNGU LOMBAM TOLOL BIOL BAHALOL BODOH BINGAI BONAK BOBAL BONGAP BANGANG BONGOK BENGONG TUH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:42 pm

SEBENARNYA SEMUA PEMBACA MENYEDARI AKAN KEBEBALAN DAN KEBODOHAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TUH, CUMA MEREKA SEGAN & TAK SAMPAI HATI NAK BERSUARA…

ANTARA YG PERNAH BERSUARA IALAH JIGIT, ETON, ZUNNUN, DIN REMOS & BEBERAPA ORANG ANON…

MARI KITA SAKSIKAN SATU SKETSA TENTANG KEBODOHAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:43 pm
Reply to  Anonymous

INI ADALAH SKETSA, BALUNAN DIN REMOS DISUSULI OLEH SEORANG ANON & JUGA KEJORA KE ATAS BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:44 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
25 May 2021 9:42 am

Orang bodoh yang mengaku dirinya bodoh adalah lebih baik daripada orang bodoh yang tak tahu dirinya bodoh dan nak komen semua orang sedangkan dirinya sendiri bodoh piang….🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:44 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
25 May 2021 1:22 pm
Reply to Anonymous

Nenek ni baru 90 lebih je umur dia. Tapi penceritaan dia seolah2 dia menyaksikan kejadian yang berlaku pada tahun 1511…. berat nanang kes nenek ni…. kah kah kah……

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:45 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
25 May 2021 1:26 pm
Reply to Anonymous

Tak biasa nek… tak ada pengalaman langsung. Nenek yang selalu berselingkuh dgn bangali ceritakan lah ilmu bangali nenek tu….kami pun nak tahu juga….kak kah kah.,.

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:46 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
26 May 2021 12:44 pm
Reply to Anonymous

Bravo Anon 1:22 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Begitu ‘detail’, citer Portugis & Melaka, nenek bagi
Dia tau semua sebab, Melayu dekat Melaka kalah
Mngkin moyang dia umur 500 th masih hidup lagi
Nenek dpt cerita Portugis, dari moyang dia itu lah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:47 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
25 May 2021 4:28 pm
Reply to Anonymous

Bravo Anon 1:26 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃🐃
Nenek bagaikan kerbau tua liar yang terputus tali
Dgn Kejora ni, nenek bebal tu asyik saja kena buli
Masuk Din pula, teruk nenek kena sindir dan perli
Kini, Anon pulak suruh cerita pasal ilmu Benggali
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:48 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
25 May 2021 10:06 am
Reply to Din Remos

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Bagus le juga si kera ‘side kick’ dia buat sengketa
Nenek terus jadi bisu terkedu, tk dpt berkata-kata
Blog ini..dah boleh nak dibuat Kejora punya harta
Boleh le bebas nak berpantun kat si dara yg jelita
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌼🌼💮💮🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:49 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
25 May 2021 10:30 am
Reply to Anonymous

KAH KAH KAH
Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek tu tk pasti ler samada pengsan atau pitam
Dia bagaikan orang yang terkena sihir, ilmu hitam
Si tua itu..ibarat nak ajar anak jln betul, spt ketam
Sudah sebak Kejora balun Din pulak mari hentam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:49 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
25 May 2021 1:33 pm
Reply to Anonymous

Tak puas kena balun ke nenek tua sakit mental. Dok cari pasal dengan Din buat apa. Dinn tsk kacau nenek pun.
Nenek patut insaf… malam nenek kena henyak depan belakang dgn bangali … siang kena tibai kaw kaw dgn Kejora…. sekarang mau cari pasal dgn Din pulak ya….tahan ke nenek… badan dah tua, fikiran dah celaru kembali jadi budak2 tadika…
Nek… mana pantun berak dari nenek punya sidekick tu….Dah muflis modal ya nek…

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:50 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
25 May 2021 1:47 pm

Nenek nenek si bongkok tiga
Siang mengantuk malam berjaga
Dengan benggali dok buat kerja
Walau dah tua dia miang gila……

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:51 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
25 May 2021 3:44 pm
Reply to Din Remos

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek nenek, sudah cabut lari
Tk tertepis, pukulan kanan kiri
Kejora dah taji, Din pulak mari
Dah kantoi elok le nek harakiri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaahhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:17 pm

Ha ha ha TN Monyet Raja Munafiq..

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Sifat buruk TN Monyet pembaca dah tahu segala
Dek asyiik kena balun, dia kehilangan arah & hala
Pernah jelma jadi Bang Ali Kekasih Kejora Kojolla
Dulu, Ali Jaeger, ISA3, GMN, kini dh jadi Taro pula
Itulah RAJA MUNAFIQ yg dilaknat olh Allah Taala
Di blog ini anak haram tu asyik kena sekel kepala
Dlm kubor nanti..jubor iblis tu malaikat akan sula
Untk dia di akhirat, api neraka yg garang menyala
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:27 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla yang paling banyak kena balun di sini.

Pembalun nya ramai, tak terbanding dengan orang lain.

Demikian banyak dibalun hingga dia nak pakai nama Kejora Kojolla pun malu.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:27 pm
Reply to  Anonymous

CAKAP KOSONG MERIAM BULOH, SIAPA PUN BOLEH! KASI BUKTI LER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:30 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA ADA BUKTI.

INI HAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET KENA PELANGKONG DGN DIN REMOSE SBB TN MONYET SUKA JAGA TEPI KAIN ORANG:

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:31 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
21 May 2021 8:58 am
Reply to Anonymous

Bior la dia nak muji diri ka nak pantun ke… yang nenek nak sakit hati buat apa. Nenek pun kalau nak cerita apa nenek buat dgn Bang Ali nenek malam tadi…. silakanlah…. cerita kisah intim nenek bersama bangali nek tu tidak menyakitkan hati sesiapa….
Hidup ini lebih indah kalau tak cari pasal dengan orang….

Reply

__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:31 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Anak haram TN monyet tu, hati busuk penuh daki
Hobi binatang anak haram tu ialah mncerca maki
Bila Kejora bijak berpantun anak haram tu dengki
Mkin menjadi-jadi sejak dia menopos kering puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:32 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Anak haram TN monyet tu pelesit nak lagak lebai
Perangai anak haram tu jahat serupa maa chi bai
Komen dia tu pula ala tadika dan serabut serabai
Mmg patut sgt le monyet anak haram tu Din tibai
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:32 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN monyet tu srupa anjing gila yg terputus rantai
Bodoh bebal bengap, tapi dia cuba nak lagak otai
Mmg sepatutnya le, anak haram tua tu Din bantai
Dgn Kejora ni pun, dia asyik mnyembam ke lantai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:33 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Bagus sgt lah, bila binatang TN monyet Din balun
Mesti monyet anak haram tu rasa, kepala beralun
Bila ramai membenci, anak haram tu tak terpulun
Sesuai sgt lah dia jadi badut blog ini punya calon
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:34 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Anak haram TN monyet hnya bebel cakap banyak
Perangai taik dia itu, buat Din Remos naik minyak
Mmg patut pun ler, klau anak haram tu Din lanyak
Mesti malam ini, anak haram tu tidur tak nyenyak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:34 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Anak haram TN monyet buat hati pmbaca jdi geli
Kebebalan anak haram itu mmg amat lucu sekali
Sbb tu Din Remos pun tampil untuk tumpang buli
Din suruh nek citer, kisah romantik dia dgn Bg Ali
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:35 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Dgn perangai iblis TN monyet itu Din naik berang
Baik sekali hal karenah TN monyet yg Din karang
Din kata, hidup ini jdi indah, klau tk ganggu orang
Ibarat penuh kepala monyet itu, peluru bersarang
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:35 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet kena dgn Din, mcm sepak bola futsal
Din kata hidup indah kalau dgn org tak cari pasal
Barangkali, anak haram itu, termenung menyesal
Monyok terkedu le, monyet tua tu kt dlm bangsal
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:41 pm
Reply to  Anonymous

Ha haha…

Kata bidalan, “kerna pulut santan binasa, kerna mulut badan binasa”
Itulah apa yg Binatang Anak Haram TN Monyat tu alami dan rasa.
Jap lagi, anak haram tu akn kena tibai pulak sbb SJK punya bahasa
Itu pun tengok keadaan dulu klau Kejora agak lapang & ada masa…

(Spotted 5 June 2021 6:56 am:
“di balun”… “di popularkan”… “di KEPALA NAPAKkan” ???)

Siap ler binatang anak haram tu, jap lagi kena sekolah…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 10:57 am

HAH, WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KENA BALUN DEK 2 PESERTA DI SINI.

DIA PUN CABUT LARI.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 10:59 am
Reply to  Anonymous

MORAL OF THE STORY –

JANGAN MENGGONTOL SELALU SANGAT. YOU GET WHACKED, WHAMMED AND BAMBOOED LEFT AND RIGHT.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:12 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet makin biol, asyik jer kena pelangkong
Setiap hujung posting, dia tosonyap mcm tokong
Bila dia terjah, teserlah le, munafiq punya pekung
Sindri tulis komen nyamar sindri pula dia sokong
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:18 pm
Reply to  Anonymous

MORAL OF THE STORY –

JANGAN MENYAMAR SELALU SANGAT. YOU GET WHACKED, WALLOPED, WHAMMED AND BAMBOOED LEFT AND RIGHT.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:33 pm
Reply to  Anonymous

BILA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH MULA TIRU KOMEN ORANG, BERMAKNA DIA DAH BANKRAP IDEAS.

OTAKNYA YANG SEMBAB JADI LEMBAB, PEMIKIRAN NYA JADI MALAP, KEPALA NYA PENUH KURAP.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:43 pm
Reply to  Anonymous

BILA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET ASYIK KELUARKAN KARUTAN TADIKA, MAKA MUDAH LAH DITIRU DAN DIEDIT ORANG.

TAPI BILA KEJORA SURUH DIA TIRU DAN EDIT PANTUN KEJORA, TERNYATA DIA TAK MAMPU.

OTAKNYA YANG SEMBAB PENUH TAIK BABI JADI LEMBAB MCM TAPAI UBI. PEMIKIRAN NYA JADI MALAP KELABU, KEPALA NYA PENUH KURAP & TAIK LEMBU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 2:22 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA YANG MAKAN TAPAI UBI ITU.

TAHI BABI NYA DAH SEBATI DENGAN UBI,

TAHI BABI ITU PUN DIA RASA MCM UBI,

AWAS, JANGAN DEKAT WAK GONTOL INI, BERSELIRAT DENGAN TAHI BABI.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:22 pm
Reply to  Anonymous

Nek try tiru @ edit yg ni tengok…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kejora at school, is used to formula and equation
Very sharp in calculus..differentiation/integration
But, poor idiot TN, just shows nonsense in action
If got stucked, she will boast going for outstation
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 4:23 pm
Reply to  Anonymous

P/S:

Lupa lak…

Cuba Nek try tiru pantun mcm kat atas tuh.

1) mesti BI
2) panjang baris semua sama
3) bunyi sukukata hujung perkataan akhir sama bagi setiap baris.
4) logik dan bukan merapu

Boleh ker nek TN?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 5:28 pm
Reply to  Anonymous

HEBAT CEKGU!
TABEK SPRING LAH UNTUK CEKGU NI.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 9:54 am

DINDA KU DEWI DARA IMPIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Hasrat & cinta murni abg ini mmg tiada keraguan
Sepanjang masa..diri ini asyik dihimpit kerinduan
Lara sepi, mengheret diri abng, ke rimba kepiluan
Terpikat benar abg, kat dinda, yg bersifat keibuan
Abg akn terus berpantun..dgn penuh kesyahduan
Syukur..abg dpt pantun kt dinda, tanpa gangguan
Semoga, tiada le mana2 pihak mari buat serbuan
Tapi klau ada yg terjah abg ni..dia dpt lah habuan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Taro
Taro
5 June 2021 10:08 am
Reply to  Anonymous

PUKIMAK KAU LA KEJORA
BUAT BLOG SENDIRILAH SIAL
ORANG YANG KUNJUNGI BLOG INI NAK BACA ULASAN YANG BERKAITAN POSTING BLOG
BUKAN NAK BACA PANTUN PANTAT MAK KAU YANG HITAM BERLEGAM BERLENDIR
PERGI MAMPOS LA KAU SIAL ANAK HARAM

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 10:20 am
Reply to  Taro

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KENA PUKIMAK SIAL ANAK HARAMAnonymous
Anonymous
5 June 2021 10:21 am
Reply to  Taro

SETUJU SETUJU SETUJU

SOKONG SOKONG SOKONG

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 10:28 am
Reply to  Taro

Ha ha ha..TN Monyet Al-munafiqun Wa-laknatullah..

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
This poor old idiot lady, still tried to act as a hero
But, her IQ is damn low and it is very near to zero
Having Kejora here, she endures pain and sorrow
Feeling ashamed, she appeared with new ID Taro
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 10:44 am
Reply to  Anonymous

The poor, crooked Wak Gontol Kejora Kojolla can’t even “act” as a hero.

He’s just a flat-and-out coyote hanging around places, gets shooed away every time.

He actually becomes a pariah.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 10:39 am
Reply to  Taro

Kalau Jepun malu, ada yang bunuh diri – hara kiri

Tapi Wak Gontol Kejora Kojolla huru hara bila dengar hara kiri

Diam2 dia merayap ke bawah tempurung diam di sana bersama katak puru

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:03 pm
Reply to  Anonymous

Woww…superb!

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
The one who wrote the ‘pantuns’ is really talented
For sure, this clever smart guy, is highly educated
Unlike that idiot lady..who is just a stupid bastard
Only kindergarten nonsense that she had created
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:06 pm
Reply to  Anonymous

DEAR READERS,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Poor idiot TN, always come here to boast and lie!
Only on cursing and teasing the stupid skunk rely
When I gave her ‘BI pantun’, she is unable to reply
However, thanks for the fun, that old goon supply
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:09 pm
Reply to  Anonymous

DINDA KU DARA,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet jadi Taro pulak, bila dah cedera parah
Bila asyik kena ganyang si tua tu kehilangan arah
Tapi dia menyamar pun, abg ini tak lah sgt marah
Sbb samar nyamar puak munafiq tu mmg lumrah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🥀🌷🌱🌿🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:19 pm
Reply to  Anonymous

NAK BEZAKAN TN DENGAN TARO PUN TAK RETI.

BODOH BANGANG WAK GOTOL KEJORA KOJOLLA NIH LEBIH TERUK DARI BANG ALI ROTI.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:16 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA HAD NOT GIVEN EVEN ONE EXAMPLE OF THE ACCUSATIONS HE MADE.

BODOH BANGANG WAK GONTOL NIH TAK TERHINGGA.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:45 pm
Reply to  Anonymous

NAK CAMKAN TN DENGAN TARO TAK LAH SUSAH BAGI KEJORA. SAMA SAJA STYLE MAKI CACI.

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN MONYET NIH LEBIH TERUK DARI BANG ALI KEKASIHNYA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:46 pm
Reply to  Anonymous

Errata:

NAK CAMKAN TN DENGAN TARO ORG YG SAMA, TAK LAH SUSAH BAGI KEJORA. SAMA SAJA STYLE MAKI CACI.

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM TN MONYET NIH LEBIH TERUK DARI BANG ALI KEKASIHNYA.

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
5 June 2021 9:01 am

As a Malaysian who is apolitical and an ordinary Malay and muslim, I believe in this simple view: 1. THAT convening parliamentary session is the least priority in the current and serious pandemic situation 2. THAT Malaysia need a Unity Government (consented/approved by YDPA) irrespective of political ideologies to “save the country” from this pandemic more so from political uncertainties. 3. THAT by (2) above, we should be able to reduce political and religious rhetoric and polemic 4. THAT the Unity Government must be headed by a PM at the behest of YDPA. The PM shall assemble a lean number… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 9:34 am
Reply to  Wau bule

June 3, 2021 BOMBSHELL – MALAYSIA NO DIFFERENT THAN THE TITANIC – FATED TO A SELF-CREATED DOOM: UNITY GOVT WON’T WORK – IMAGINE THE SENIOR POLITICIANS WHO WILL RUSH TO FIGHT TOOTH & NAIL FOR THE PM’S POST! ONLY MAHATHIR CAPABLE OF LEADING A UNITY GOVT – SADLY, AFTER UNDERMINING HIS OWN PAKATAN GOVT & FEARED BY UMNO KLEPTOCRATS, HOW WILL HE MUSTER THE SUPPORT FROM ALL SIDES OF THE AISLE TO BE PM AGAIN? https://www.malaysia-chronicle.com/?p=205772 This is third time Atok Saka pushing he become PM of Unity Government, all rejected by PN, UMNO and PH each time, they all… Read more »

Wau bule
Wau bule
5 June 2021 9:48 am
Reply to  Anonymous

For as long as problems are seen from the lenses of politicians (be it kleptokrats, boy cried wolf etc), narrow minded religious champions , spin political doctors and analyst and even rulers with vested interests), we can never achieve anything except failures after failures.

We can never move forward and meet with success due to hatred, suspicion, and expect miracles to happen….

At the end of the day we blame other races and back to our never ending false comfort zones……wallahuaklam

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 9:54 am
Reply to  Anonymous

Article in Malaysia Chronicle?

Only criticizing but not offering any suggestion for a solution?

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 9:46 am
Reply to  Wau bule

If at any time at all the health authorities in this country deem the pandemic is out of control, a state of emergency should be declared by the Government whereby Parliament stalls, etc.

The PM making such a move is expected to run the country based on provisions that are usually attached to emergency rule.

The health authorities would be responsible for determining whether the pandemic has returned to being under control leading to the emergency being lifted.

Wau bule
Wau bule
5 June 2021 9:59 am
Reply to  Anonymous

And running the country he does now BUT he and his team of non performing ministers have turned the country topsy turvy………..period

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 10:16 am
Reply to  Wau bule

Lawful acts for changing the government –

  • endless hard-hitting criticisms in mass media. etc
  • lawful public demonstrations (permission sought, notice given, etc)
  • garnering support of sufficient no. of MPs calling for election
Wau bule
Wau bule
5 June 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

This would invite further uncertainties and unwarranted level of politicking

Exception has to be made and must be at the behest of YDPA with sole objective of simmering pandemic heat and political rivalries.

Have a time frame. YDPA will call the shots in terms of roles and tenure of office.

Hard hitting criticisms, holding public demonstrations, calling for elections though lawful are not the answers…..period

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 10:51 am
Reply to  Wau bule

Sorry, I disagree.

Allowing YDPA to call the shots in terms of roles and tenure of office – even for a limited period of time – is not in line with democratic practice.

Wau bule
Wau bule
5 June 2021 11:07 am
Reply to  Anonymous

As I have indicated earlier, there must be an exception. Failing which status quo remain.

Blame our own selfishness.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 11:15 am
Reply to  Wau bule

In politics everything is selfishness.

Kalau boleh, Najib Klepto wal Jibo nak register as his exclusive right to use the term KEPALA BAPAK KAU.

hehe

Wau bule
Wau bule
5 June 2021 1:11 pm
Reply to  Anonymous

Do away with convicted Najib now out on bail pending appeal
Exclude ex convict of sodomy to prevent Allah’s wrath
Discard traitors and religious peddlers to prepare for a heal
Leave it to the wisdom of YDPA to pick the best, inshaa Allah

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 1:24 pm
Reply to  Wau bule

As long as YDPA acts in accordance with the Constitution –

acts on the advice of the PM.

Or where the Constitution gives hm the right to choose

The Constitution is paramount.

Wau bule
Wau bule
5 June 2021 2:00 pm
Reply to  Anonymous

All the best.

We pray hard for a Unity Government regardless of political affiliation

Proposed PM must have credibility and integrity devoid of kleptokrats and or sodomist.

khatijah.nuno
khatijah.nuno
6 June 2021 3:55 am
Reply to  Wau bule

Sodomist Azmin Ali okey kan…babi kau..asyik ratib yg sebelah pembangkang ..yg main juboq depan mata hangpa…bole pula diam. Sbb gang PN

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:18 am

K E R A J A A N G A G A L
T I A D A P A R L I M E N
M A K A N G A J I D A N E L A U N
H A R A M
A H L I P A R L I M E N NERAKA JAHANAM

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:16 am

K E R A J A A N G A G A L
T I A D A P A R L I M E N
M A K A N G A J I D A N E L A U N
H A R A M
NERAKA JAHANAM TUNGGU.

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:15 am

K E R A J A A N G A G A L
T I A D A P A R L I M E N
M A K A N G A J I D A N E L A U N
H A R A M
NERAKA JAHANAM TEMPAT AKHIRMU.

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:14 am

PN
M A K A N G A J I D A N E L A U N
H A R A M
NERAKA JAHANAM A K H I R M U

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:14 am

K E R A J A A N G A G A L
NERAKA JAHANAM A K H I R M U

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:13 am

K E R A J A A N G A G A L
T I A D A P A R L I M E N
M A K A N G A J I D A N E L A U N
H A R A M
NERAKA JAHANAM A K H I R M U

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:12 am

K E R A J A A N G A G A L
T I A D A P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:12 am

K E R A J A A N G A G A L T I A D A P A R L I M E N
M A K A N G A J I D A N E L A U N H A R A M

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:11 am

K E R A J A A N G A G A L P N T I A D A P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:10 am

K E R A J A A N G A G A L 0 P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:09 am

K E R A J A A N G A G A L Z E R O P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:09 am

K E R A J A A N G A G A L PEE END B U A N G P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:08 am

K E R A J A A N G A G A L AZMIN T I A D A P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:08 am

K E R A J A A N G A G A L KOMUNIS T A N P A P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:07 am

K E R A J A A N G A G A L T I A D A P A R L I M E N

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 7:24 am

“… SEDANGKAN ORANG KANAN MAHIADDIN SENDIRI BERKERAS TIDAK MAHU PARLIMEN BERSIDANG.”
Tiada apa yang kalian boleh buat berkenaan dengan nya. Depa pegang kuasa, tambah ada sebab2 yang membolehkan depa berpendirian begitu – Covid dsb nya.

Tidak ada apa2 yang kritikal yang boleh mendesak Parlimen bersidang sekarang.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 7:29 am
Reply to  Anonymous

Parlimen meluluskan Rang Undang2 – RUU – yang dikemukakan mengikut peraturan.

Belum pernah dengar ada RUU yang melibatkan hidup mati rakyat jika tidak diluluskan dengan segera.

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:07 am
Reply to  Anonymous

K E R A J A A N G A G A L NO P A R L I M E N

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 6:56 am

Anonymous 5 June 2021 5:52 am ini mengarut bila menuduh macam2 tanpa bukti, fakta atau penerangan yang munasabah.

Senang sahaja mengata, “Selayaknya kabinet kerajaan PN ni malu dan berundur” tanpa memberi justifikasi bagi nya. Mengata “rakyat tak pernah memberi mandat pada kalian” layak di balun dengan kata2 yg di popularkan Najib Klepto wal Jibo – KEPALA BAPAK KAU.

Menuduh, “Kerajaan dan kabinet pun terbentuk melalui cara kotor & jijik”, dia layak di KEPALA NAPAKkan kali kedua.

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:06 am
Reply to  Anonymous

K E R A J A A N G A G A L J U A L P A R L I M E N

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 5:52 am

Kenyataan & alasan Taki & Mezah menggambarkan bahawa budak2 sekolah & Tadika lebih matang, bijak dan patuh aturan/undang2 berbanding politikus. Dan ini terbukti dimana kumpulan inilah yang sering menonjolkan teladan buruk kepada umum, mempersetankan undang2 yang mereka sendiri gubal. Logik apa rakyat perlu terus pertahankan puak bodoh, gedebe dan tak tahu hormati undang2 negara. Selayaknya kabinet kerajaan PN ni malu dan berundur dari menjadi pucuk pimpinan negara krn jelas kalian tak layak malah rakyat tak pernah memberi mandat pada kalian. Kerajaan dan kabinet pun terbentuk melalui cara kotor & jijik, hasilnya pun serupa saja, menjijikkan. Segalanya tunggang langgang. Kabinet kerajaan… Read more »

Lan Kangaq
Lan Kangaq
5 June 2021 5:58 am
Reply to  Anonymous

Rakyat susah, negara parah, apa aku kisah?. Yang penting jawatan gah, gaji & elaun besar boleh terus kedarah.

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 6:32 am
Reply to  Lan Kangaq

Berpendirian begitu susah nak dapat jawatan gah.

Mesti berpendirian kuat bertanggung jawab.

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:05 am
Reply to  Anonymous

K E R A J A A N GAGAL T A N P A P A R L I M E N

khatijah.nuno
khatijah.nuno
6 June 2021 3:59 am
Reply to  Anonymous

Betul…dah dasar Retard Pm, retard government and retard supporters.. org cacat mana tau yg baik atau buruk… mental dah out..memang lingkop negara, rakyat sengsara. YDPA masih berpeluk tubuh…

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 2:59 am

DINDA KU DARA BELAIAN JIWA,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dek dikejutkan mimpi yg indah diri abg ini terjaga
Mimpi bersama dgn dinda, dalm taman di syurga
Apakah diri abg ini..mmg sengaja Allah nak duga?
Diutuskan abg ini, kerinduan yang tidak terhingga
💐🌹🌷🌷🌺🌿🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞🧠💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 8:04 am
Reply to  Anonymous

K E R A J A A N G A G A L B U A N G P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 2:03 am

K E R A J A A N G A G A L T I A D A P A R L I M E N

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 1:03 am

K E R A J A A N G A G A L

Anonymous
Anonymous
4 June 2021 10:40 pm

HARAP-HARAP BAKAL ISTERI TAK SIMPAN KUTU
ATAU TIDOR MALAMNYA ,TILAM BASAH AIR TIRIS
PUNYALAH BANGGA KEJORA BAPAK MERTUA KU
ANAK MNANTUNYA,PANDAI PANTUN SAMA BARIS

PN Gagal
PN Gagal
5 June 2021 1:56 am
Reply to  Anonymous

PN K E R A J A A N G A G A L

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 3:20 am
Reply to  Anonymous

Kera Kongkang 10:40 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Asai Budin buat posting baghu hang mai teghepa
Tapi komen mengaghut bodoh seghopa dgn unta
Ciss sama baghih pala tengkoghak pak hang apa
Besok, hang pi la ke pekan, caghi ceghemin mata
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 3:22 am
Reply to  Anonymous

Hoi Kera Kongkang,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Awat la hang ni ketegaq sampai tahap menatang?
Gheja komen meghapu, tak ikut pos yng seghupa
Tk laghat habaq, Kejora ni teruna trang tang tang!
Mentua, menantu, pukimak, pala bapak hang apa?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
5 June 2021 3:24 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Awat hang ni kegheja mengaghut tak tentu aghah
Bulih jadi, pala otak hang tu, ada penyakit baghah
Hang pun tau kalau tak ikut pos nenek tu maghah
Nek menopoih tu masuk mai..sahih hang paghah!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.