PH BIDAS MAHIADDIN, PAKEJ TUNAI PEMERKASA PLUS YANG HANYA SEKECIL RM5 BILION TIDAK MEMADAI

Setelah meneliti pakej rangsangan ekonomi Pemerkasa Plus berjumlah RM40 bilion yang diumum Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, Pakatan Harapan berasa kecewa apabila mendapati hanya RM5 bilion adalah suntikan tunai baharu, dan bukannya RM45 bilion suntikan tunai yang diperlukan ekonomi negara untuk mengatasi kesan teruk Perintah Kawalan Pergerakan 3.0 terhadap ekonomi keseluruhannya.

Kegagalan seluruh kerajaan untuk membendung wabak COVID-19 telah mengakibatkan rekod tertinggi kes serta kematian akibat COVID-19.

Kerajaan Perikatan Nasional ini sepatutnya lebih berani berbelanja untuk memangkin pertumbuhan ekonomi dan seterusnya menyelamatkan negara dari kancah kemelesetan.

Suntikan tunai RM5 bilion sahaja langsung tidak memadai apabila PKP 3.0 dijangka mendatangkan kerugian RM2.4 bilion sehari, serupa PKP 1.0 dahulu.

Kesan kerugian kepada ekonomi dijangka berjumlah RM60 bilion bagi PKP 3.0 ini. Suntikan terus RM45 bilion ke dalam ekonomi, berbanding RM5 bilion yang dilakukan Kerajaan, akan benar-benar membantu mengurangkan kesan kerugian RM60 bilion tersebut.

Perdana Menteri juga nampaknya meneruskan langkah ekonomi dan kebajikan ortodoks yang sama dengan memberi bantuan one-off, walhal apa yang diperlukan sewaktu kita berada di dalam pandemik global ini adalah siri bantuan kewangan secara berkala untuk menyelamatkan pekerjaan, perniagaan, dan ekonomi negara kita.

Bantuan kewangan perlu bukan sahaja bagi kelompok B40, tetapi juga M40 untuk memastikan mereka tidak akhirnya tergolong ke dalam kelompok B40 nanti.

Oleh itu, Pakatan Harapan mengulangi pendirian bahawa suntikan dana RM45 bilion ke dalam ekonomi mesti memberi kesan terus kepada pekerja dan perniagaan, termasuk:

• Meningkatkan bantuan kebajikan bulanan ke RM1,000 termasuk bagi yang tidak bekerja, yang dijangka berjumlah RM7 bilion bagi 7 bulan ke depan sehingga lengkapnya Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) menjelang 31 Disember 2021 yang diharap mampu mencapai imunisasi kelompok meliputi 80% penduduk;

• Pelanjutan moratorium bayaran pinjaman bank secara automatik, tanpa melibatkan kelompok T20, sehingga PICK lengkap pada hujung tahun ini. Ini akan membantu 8 juta rakyat dan syarikat di Malaysia. Kos ini semestinya ditanggung industri perbankan, yang telah merekodkan keuntungan selepas cukai yang sihat berjumlah hampir RM23 bilion bagi 2020 berbanding RM32.3 bilion pada 2019;

• Memberi insentif pengambilan pekerja bagi jangka masa 2 tahun, melibatkan insentif gaji RM500 sebulan bagi pekerja warganegara dan insentif pengambilan kerja RM300 sebulan bagi majikan, yang dijangka mampu mewujudkan pekerjaan bagi 300,000 rakyat Malaysia dan menelan belanja RM6.5 bilion setahun. Pengangguran di kalangan belia kekal tinggi iaitu pada kadar 13.4% setakat Mac 2021;

• RM3.5 bilion bagi Kementerian Kesihatan untuk mempercepat serta mempermudah PICK, serta meningkatkan usaha saringan, mengenal pasti kontak rapat, serta merawat kes positif COVID-19, meningkatkan kapasiti serta keupayaan hospital termasuk peralatan perubatan dan sumber manusia untuk mengelak runtuhnya sistem kesihatan awam kita; dan

• RM28 bilion dalam bentuk geran; subsidi upah, sewa dan utiliti; jaminan pinjaman dan pelanjutan kredit untuk Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS), pembinaan, peruncitan dan industri pelancongan yang terjejas teruk. Industri pelancongan kehilangan RM100 bilion tahun lalu, dan tanpa ‘talian hayat’ dari kerajaan sudah pasti industri ini akan hadapi masa depan yang amat kelam.

Pakej bantuan awal bernilai RM45 bilion ini, pada ketika penutupan penuh hampir semua sektor sewaktu PKP 3.0, bukanlah jumlah yang besar apabila dibandingkan dengan RM340 bilion yang telah dibelanjakan sewaktu PKP 1.0 dan PKP 2.0.

Pakej bantuan RM45 bilion ini diperlukan untuk menggerakkan seluruh masyarakat bukan sahaja untuk mengalahkan COVID-19, tetapi juga untuk mengurangkan kesan buruk ekonomi akibat penutupan penuh sekarang di samping mengelakkan kemelesetan ekonomi yang lebih teruk.

Penyelesaian utama adalah vaksinasi. Kadar pemberian vaksin yang rendah, walaupun peruntukan RM5 bilion telah memakai dana Kumpulan Wang Amanah Negara (KWAN) tanpa kelulusan Parlimen, serta proses pendaftaran atas talian bagi vaksin AstraZeneca yang begitu kelam-kabut walaupun disediakan peruntukan RM70 juta, hanya menunjukkan betapa gagalnya kerajaan yang ada sekarang dalam menangani krisis ini.

Kegagalan seluruh kerajaan ini juga telah menyebabkan krisis COVID-19 ini menjadi satu malapetaka sehingga kita menyaksikan jumlah kes dan kematian tertinggi hari ini.

Maka pengumuman bahawa Jemaah Menteri tidak akan mengambil gaji selama 3 bulan tidak mampu mengimbangi kegagalan total kerajaan ini, atau meredakan rasa takut rakyat akibat COVID-19 mahupun betapa terdesaknya begitu ramai rakyat Malaysia yang mahu diberi vaksin sekarang.

Berapa sangat yang para Menteri dan Timbalan Menteri hilang dengan tidak mengambil gaji, apabila mereka masih menerima elaun bulanan Ahli Parlimen, malah lebih penting dari itu mereka masih mempunyai peruntukan tahunan RM5 juta.

Menteri-menteri tidak perlu menggunakan elaun Ahli Parlimen mereka untuk biaya staf dan pejabat atau untuk memberi bantuan kepada penduduk di kawasan mereka.

Sebagai langkah pertama menuju usaha menggarap seluruh masyarakat demi menangani wabak COVID-19, Parlimen mesti bersidang secepat mungkin dan semua Ahli Parlimen termasuk pembangkang perlu diberi peruntukan kawasan yang sama untuk membantu semua penduduk di kawasan mereka, sehingga pandemik COVID-19 ini tamat. COVID-19 memberi kesan kepada semua rakyat Malaysia tidak kira mereka penyokong PN mahupun PH.

YB DS Anwar Ibrahim Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)

YB Hj Mohamad Sabu Parti Amanah Negara (AMANAH)

YB Lim Guan Eng

Parti Tindakan Demokratik (DAP)

01 Jun 2021.

5 3 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 1 June 2021 — 2:10 pm
Subscribe
Notify of
guest
58 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
3 June 2021 6:59 am

Ok LAH TU DARIPADA NEGARA BANGKRAP BAWAH PHD4PIG KEDEKUT NAK MAMPUS POOOORAH………. HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP SEBAB NAK BAWA MASUK 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA KATANYA MATI DI JALAN RAYA LEBIH RAMAI DARI COVID………. SELAGI SAKI BAKI APARTHEID KOMUNIS LTTE REGIME PHD4PIG DAN KLEPTOKRAT UMNO BELUM DIBERSIHKAN NEGARA TIDAK AKAN AMAN…….. LANTIK NOBITA PALING BAHALOL…..AKAUNTANT BODOH TAK RETI MATHEMATICS HANYA PANDAI MENIPU…….. Umno Yang Rosakkan Minda Melayu………… This is what Umno has done to the Malays. Umno has damaged the mindset of the Malays and has taught the Malays that Malaysia… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 11:21 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Bagus jugak, bila kera kongkang berpantun sama
Itu, akan meletakkan nenek berada dalam dilema
Sbab, selama ini pantun kera itu nek boleh terima
Klau nek terjah Kejora..dia akn dpt sakit percuma
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
1 June 2021 11:02 pm

SEKADAR PESAWAT CHINA TERBANG PHD4PIG TAK KISAH PUN…….. PHDAPIG NAK MASUKKAN 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA…….. PHDAPIG TAK MINAT LOCK DOWN KATANYA MATI DI JALAN RAYA LEBIH RAMAI DARI COVID…….. PHDAPIG HAMPIR BERJAYA BANGKRAP KAN NEGARA 22 BULAN……. PHDAPIG KERAJAAN BANGKRAP JAHANAM TAK PAYAH CERITA PASAL MORATORIUM KEDEKUT NAK MAMPUS……… Covid-19: Jangan Salahkan Kerajaan Gagal Apabila Kita Sendiri Yang Gagal………. Pembangkang berkata kerajaan Malaysia ialah “kerajaan gagal” kerana tak mampu mengatasi masalah Covid-19. Di UK pula, Perdana Menteri Boris Johnson kata, “Stay home, stay safe, save the NHS.” Ini kerana kalau sistem kesihatan runtuh,… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
1 June 2021 10:53 pm

PHDAPIG HAMPIR BERJAYA BANGKRAP KAN NEGARA 22 BULAN…….

PHDAPIG KERAJAAN BANGKRAP JAHANAM TAK PAYAH CERITA PASAL MORATORIUM KEDEKUT NAK MAMPUS………

Covid-19: Jangan Salahkan Kerajaan Gagal Apabila Kita Sendiri Yang Gagal……….

Pembangkang berkata kerajaan Malaysia ialah “kerajaan gagal” kerana tak mampu mengatasi masalah Covid-19. Di UK pula, Perdana Menteri Boris Johnson kata, “Stay home, stay safe, save the NHS.” Ini kerana kalau sistem kesihatan runtuh, maka ramai rakyat Malaysia akan mati. Suntikan vaksin sahaja tidak mencukupi sekiranya rakyat masih degil dan tidak berdisiplin. Jadi bukan semuanya salah kerajaan. Rakyat pun banyak kesalahan juga.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 9:20 pm

Kerajaan hari ni lembab dan lembik dlm byk perkara. Jet Israel redah ruang udara, buat bodoh jer. Negara2 luar nampak Malaysia ni negara pondan. Lalu China pun buat hal sama, pesawat2nya redah ruang udara di Malaysia Timur, kali ni lebih byk pesawat.. https://www.sinarharian.com.my/article/141745/BERITA/Nasional/16-pesawat-tentera-udara-China-masuk-Zon-Maritim-Malaysia Dah la urus Covid 19 tunggang langgang, entah apa2.. ruang udara negara diceroboh Zionis & komunis pun tetap terhegeh2. Kerajaan Melayu Islam jenis apa ni?. Klu ceramah bkn main sanggup mati syahid… tapi hampeh weiiii. Teloq para lebai mana hilang woiii. Yang untung.. makin gemok poket para lebai, siap dapat jawatan duta gaji menteri. Makanlah gaji buta… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 9:08 pm

DENDAM PAK LEMAN TERKENA CIRIT MEMBARA HARI INI DIA PERGI KE SUNGAI BAWA BATANG BULOH DIA TUNGGU KAT BAWAH DAHAN POKOK ARA MEMANG TEPAT MASA,KOJOLLA DATANG KOL 10 MELENGGANG-LENGGANG SIBAPOK TU NAIK DAHAN BERTENGGEK MACAM BEROK,SARANG TEMPUA TEJUNTAI PAK LEMAN RASA LUCU,NAK KETAWA TAK TERTAHAN APA TIDAK,KADANG2 NAMPAK MACAM GOYANG TALI TAI PAK LEMAN DAH READY NAK JOLOK SARANG TEMPUA BATANG BULOH DI JOLOK…BAPOK KEJOLLA TEKEJUT TIBA-TIBA TORPEDO PERTAMA JATUH JUNAM MENERPA TORPEDO KEDUA DATANG,BULAT MACAM SOP BONJUT PAK LEMAN LARI LINTANG PUKANG BALIK BAPOK KOJOLLA PULA KETAWA TERKEKEK BATANG BULOH,BAPOK TUA USUNG KELEK BOLEH BUAT JORAN,PANCING IKAN KEKEK KAH… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 9:53 pm
Reply to  Anonymous

Kera Kongkang 9:08 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang, naper bodoh biol, dah tua bangka
Masuk blog je asyik hal karut marut yg ngko reka
Bkn kah komen yg tak ikut tajuk pos nek tak suka
Mampos ko nanti diserang dek nek betina puaka!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 10:25 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Berubah lah kera kongkang, buang perangai jahat
Cuba kau reka pula, pantun tazkirah, atau nasihat
Sib baik ler sekarang nek kt rumah Bg Ali berehat
Kalau tidak, mampos lah kepala kau tu nek pahat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 11:22 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Bagus jugak, bila kera kongkang berpantun sama
Itu, akan meletakkan nenek berada dalam dilema
Sbab, selama ini pantun kera itu nek boleh terima
Klau nek terjah Kejora..dia akn dpt sakit percuma
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 9:03 pm

DINDA KU DARA DENDANGAN SUKMA:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Hal kemelut politik, kini abg tk lagi rasa tersentuh
Bahkan abg tak peduli wlau pun langit nak runtuh
Pada mu dewi ku sayang, hati ini sudah pun jatuh
Marilah dinda kita bina sebuah tugu cinta yg utuh
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 June 2021 8:45 pm

Israel lalu. China lalu. Malaysia memang koyak ke? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 June 2021 8:44 pm

Lockdown 3.0 – Azmin Semburit gagal hidang Carlsberg dan Heineken kepada anak cucu Madey si Kitol dan anak buah kaki rogol wanita mabuk. Azmin Semburit merafak sembah memohon ampun kepada kartel semburit Malaya. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 10:09 pm

Menteri2 sibuk sailang bawah Darurat sebab tiada check and balance Parlimen. KJ dan Adhlam masing2 sibuk atur purchase vaccine billion ringgit, non-disclose harga. Bawah KJ, sistem integrasi vaccine 70 juta campur program PR vaccine 50 juta, 120 juta ceiling utk KJ. Semburit diMITI termasuk ADUN kes rogol control one-stop center kluster kerja, termasuk towkay2 arak dan judi siang2 dapat kelulusan taraf essential service. Kiralah, brp mahal harga veto power keatas towkay2 kerja nak permit rentas? Yg Kopiah pun sibuk atur sewa pajak below market price tapak2 dan property Warisan negara kerana kelulusan tulis tangan Menteri. MOF cash is king lah… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 8:44 pm

DINDA KU DARA NAN MANJA:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kemelut & dunia politik, kini abg dah tk lagi teruja
Hati & fikiran abg kini hanyalah pada diri mu saja
Lara rindu sepi mula mnyerang bila tibanya senja
Utuskanlah wrkah duhai dinda dewiku nan manja
💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 8:29 pm

DUHAI DARA DEWI KU NAN MANJA,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
Abg ini, terlalu mendamba & merindui mu sayang
Diri dinda tu di fikiran abg ni asyik saja terbayang
Kekadang, sampai jadi tak khusyuk, sembahyang
Utk abg ni..secebis warkah, sudi lah dinda layang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 8:27 pm

Alhamdulillah…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Bila Kera Kongkang merapu syukur Alhamdulillah
Dia membuat, si nenek menopos jadi serba salah
Nek tk blh tibai Kejora jer, nanti jadi berat sebelah
Atas sbb itu, Kejora nak berpantun cinta pulak lah
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 8:26 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Bila kera kongkang pantun, nek takder pun larang
Mungkin komen tak ikut pos nek udah tak berang
Maka..klau Kejora pantun, tak patut le nek serang
Yahoo.. pantun cinta kini, boleh lah Kejora karang
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 8:25 pm

RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kini dilema besar dihadapi oleh nek betina jalang
Sbb karutan dibuat kera kongkang dia tak halang
Jadi, pantun Kejora pun dia tak wajar nak sailang
Tapi klau dia terjah jugak, dia menempah malang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 7:21 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet udah mcm si buta kehilangan tongkat
Mengelupor anak haram tu, mcm ikan kena pukat
Dia dengki cemburu..bila si dara, Kejora dok pikat
Tapi anak haram itu bodoh biol bertingkat-tingkat
Sebab kt otak dia itu penuh dgn taik babi melekat
Setiap hari anak haram tua itu Kejora buli & sakat
Kini dgn Kejora ni, monyet tu tak berani nak dekat
Mana mungkin iblis boleh melawan dgn malaikat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 7:20 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet hanya harapkan maki hamun caci keji
Sedang lawan nya, cgu beriman yg tinggi mengaji
Akibatnya tertiarap lah monyet tu kena tibai & taji
Munafiq akn kalah kpd org beriman, itu Allah janji
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 7:19 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Suara TN monyet bingai, dah tak lagi kedengaran
Binatang munafiq tu hanya harapkan bebal baran
Sdg lawannya seorang guru yang tinggi pelajaran
Hujah, padu dan padat & sering berlapik Al-Quran
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 7:18 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet barua kini bersembunyi mcm kelawar
Dek pukulan Kejora..dia sakit parah, dalam & luar
Agaknya terkucil pampers tiris, abis basah seluar
Itu belum pun lagi ayat Quran Kejora bawa keluar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 7:17 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Binatang anak haram TN monyet dh cabut belah
Makin dia lwn..makin sifat munafiq dia terserlah
Org yg beriman..dgn munafiq, tak mungkin kalah!
Ada disebutkan dlm Al-Auran, sebagai janji Allah
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 6:16 pm

PEMBACA SEKALIAN,

Bukankah pantun2 si Kera Kongkang jam 3:21/3:22/3:24 & 3:25 am itu:

tidak ikut tajuk pos?
merugikan ruang blogging?
mengganggu orang?

Bukankah Kera Kongkang itu:

tidak hormat pembaca lain?
bersifat kurang ajar biadab?
tidak mendapat bimbingan ibu bapa?
merosakkan blog punya ‘decorum & decency’

Tapi kenapa Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi tu tak marah, serang dan cerca?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 6:16 pm
Reply to  Anonymous

Sedangkan, jika Kejora yg berpantun, maka Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Muka Kulit Babi Otak Taik Babi itu akan tampil memaki hamun, mencerca dan mengeluarkan kenyataan2 seperti yg tertulis di atas itu!

Bukankah serangan Binatang Anak Haram TN Monyet tu ke atas Kejora lebih kpd dendam peribadi & cemburu dengki?

Bukankan tindakan Binatang Anak Haram TN Monyet itu tidak adil, berat sebelah & “double standard”?

Bukankan Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua itu gila babi dan AL-MUNAFIQUN WA-LAKNATULLAH?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 6:17 pm
Reply to  Anonymous

JAP LAGI AKAN MENYUSUL AYAT SUCI AL-QURAN MENCERITAN KEADAAN DI AKHIRAT BAGI ORANG2 MUNAFIQ SEPERTI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK GILA BABI PUKIMAK BARUA SIAL LAHANAT BANGSAT KEPARAT TUH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 6:18 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN monyet terhegeh2 dekat blog ni serupa Jakun
Binatang anak haram ni mmg ler pandai berlakon
Tapi tiada guna walau monyet ni pulun dgn tekun
Sebab..dia ada lah Al-Laknatullah Wal-Munafiqun
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 6:18 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH.

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Anak haram TN monyet, degil bebal nak berbalah
Tapi semua orang nampak, yang monyet tu kalah
Lgi pula dia adalah Al-Munafiqun Wa-Laknatullah
Utk dia di akhirat neraka tingkat paling bawah lah
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:48 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
TN Monyet, tak bleh, nak menegak benang basah!
Sbb pantun2 si kera kongkang, dia buat tak kesah
Diterjah Kejora, berat sblah..bermakna cari susah
Siap le monyet anak haram tu Kejora nak belasah
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:48 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang dh beri monyet, masalah yg besar
Pantun2 si kera membuat si monyet tu jadi gusar
Serba salah le monyet tu, klau Kejora nak disasar
Sbb, dgn si kera kongkang dia tidak pun berkasar
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:47 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Si monyet jadi dilema, dgn pantun2 si kera hapak
Selalu monyet serang klau pantun dia ternampak
Tapi jadi tak adil kalau pantun Kejora dia celapak
Klau dia cuba terjah juga..makan le dia penyepak
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:11 pm

LIHATLAH, RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang nak juah wlau asyik je kecundang
Tapi hanya karutan merapu saja dia asyik hidang
Dia tk tau ke kalau tulis tk ikut pos nek meradang
Tunggu nek masuk jap lgi, dia kena le penendang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:36 pm
Reply to  Anonymous

SI BODOH BANGANG WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ASYIK MENGKOPIPES KOMEN LAMA.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:37 pm
Reply to  Anonymous

OTAK NYA DAN BANKRAP.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:52 pm
Reply to  Anonymous

Kalau Kejora buat pantun baru pun Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq tu akan kata kopipes juga sebab

1) anak haram tu nak tipu dan kelabukan mata org yg baru masuk blog ini

2) anak haram tu keliru yg mana baru & yg mana kopipes kerana dia dah nyanyuk, maklumlah umur dah 90an.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 4:40 pm

Berapa wang di peruntukkan pun tak cukup, tapi belanja mana yang ada lah.

Banyak lagi yang memerlukan wang dalam berbagai jenis perbelanjaan negara.

Biar pakar2 yang menentukan bersama dengan orang2 poltik lah.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 4:46 pm
Reply to  Anonymous

Tak setuju, kita bincang baik2 disini dll tempat.

Tapi bila depa dah buat keputusan, kita patut shut up lah.

Those who make the decisions know better than us the situation in the country.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 4:49 pm
Reply to  Anonymous

They got the data and the facts.

We don’t.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 4:55 pm
Reply to  Anonymous

But no harm to keep asking questions.

Ask to our hearts’ content.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 7:30 pm
Reply to  Anonymous

Bodoh bangang TN Monyet haramjadah beri komen tadika keatas komen tadika dia sendiri.

Nak jadi pacak masuk subject luar bidang dia, berak kat sungai jadilah bunyi phoney mcm budak tadika nak jilat kerajaan PN.

Masaalahnya, Atok Saka tak jilat, dok belasah kerajaan PN. Atok Saka nak tumbangkan PN ganti unity gov Atok.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 11:12 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Anon 7:30 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Oh..asyik pulun kt atas, Kejora tak skrol ke bawah
Rupanya dgn Anon 7:30 pm TN monyet mkn kuah
Itu le bila diri tu bingai bebal cuba nak tunjuk juah
Yg dapat hanya sakit hati malu & tercalar maruah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 11:14 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Anon 7:30 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Baru terperasan komen Anon, slps dah lbih 3 jam
Pukulan Anon itu bagaikan lembing yng merejam
Kata-kata dilempar..mmg sangat berbisa & tajam
Pasti mlm ini, monyet tu mata tak dpt lena pejam
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 3:25 pm

MAJLIS KAWIN MAK CIK NADIA NGAN KAMI SEKALI
3 MEMPELAI NAIK PELAMIN,PERGH NAMPAK SEBAYA
LEPAS KAWIN ,HABIS PKP 3.0 KANG,KITA PEGI JOLI
KAMI TANGGUNG LA,KAN SAYA & TN ORANG KAYA

BERAPA BELANJA SANGGUP TANGGUNG BERES
JANJI TAU ABAH,JANGANLAK TOLAK PELUANG
APA ORGANG NAGORI CAKAP,BUAT APA ABIH BOGHEH
CAKAP SAJA,BERAPA BELANJA,DAH ALANG-ALANG

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:10 pm
Reply to  Anonymous

Hoi Kera Kongkang 3:25 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Hoi kera kongkang bapok tk usah le lagak handal
Asyik karutan merapu saja, jadi kau punya modal
Bkn ke tak ikut pos tak disukai nek jalang sundal?
Nanti tak pasal2..dgn nek gila itu, kau kena bedal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:10 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang ini msih tampil mengarut panjang
Dia nak cari pasal, dgn ini cgu muda dari Tunjang
Tak ikut pos, kalau nek nampak dia kena terajang
Sib baik ler nek kalut ngan Bg Ali kat atas ranjang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 3:24 pm

kalau anak dara ada 2,Tn 1,saya 1
barulah dikatakan keluarga 2+1+1
tolong la,ambil kami berdua buat menantu
barula dikatakan MELAYU PADU BERSATU

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:09 pm
Reply to  Anonymous

Hoi Kera Kongkang 3:24 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kedegilan ko ni kera kongkang spt tk dpt dihapus
Naper ko buat pantun mengarut, tk ikut tajuk pos?
Apa ko ni bengap, atau sengaja nak cari mampos
Ko tk takut ke nanti diserang nenek tua menopos?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:09 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg kau itu bodoh, otak penuh kotoran dan daki
Kau pantun tak ikut pos, tak takut kah kena maki?
Hoi..mak nenek tu betina tua, dia bukannya lelaki
Apa kau nak suruh nenek jadi lesbian pelaga puki
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 3:22 pm

ohhhhhh..bapa mertua ku,sayang bapak

kalau nak amik cek buat menantu ada syaratnya
buang tabiat lepas torpedo kat sungai tu na
cek orang baik-baik,bukan pakai macam tu nya
baru setaraf kloarga cek,dihormati sini sana

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:08 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang 3:22 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Naper lah ngko ni bebal dan degil tahap binatang
Asyik karutan merapu saja yg ngko suka bentang
Tak kan tak tau, komen tak ikut pos, nek pantang?
Siap lah ko besok, nenek itu tibai ngko terlentang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:08 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
Naper lah..ko kera, masih jadi pak lawak labu labi
Agaknya berak kat sungai itu mmg ko punya hobi
Ikut pos lah, klau nak kondem ke atau nak melobi
Tak takut ke nanti, klau diserang nek tua gila babi
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 3:21 pm

RASANYA PAK TUA BOLEH TOLONG REKEMEN
SEBAB DIA KATA ,DIA ORGHANG ORANG KEDAH
KALU DIA SETUJU ,AKU SYUKOR AMEN
BARULAH TERHENTI BERTIKAM LIDAH

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 3:24 pm
Reply to  Anonymous

NAK MINTA TOLONG ABAH REKEMEN ANAK DARA ABAH KAT CEK NIH.

HI HI HI

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 5:07 pm
Reply to  Anonymous

Kera kongkang 3:21/3:24 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klau tiada hujah..usah benda mengarut dikarang!
Ko merugikan ruang..dan juga mngganggu orang
Jagalah ko, kalau nenek nampak, dia naik berang
Nanti, tidak pasal2, dgn nenek itu ko kena serang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 2:20 pm

Mengata “Kerajaan Perikatan Nasional ini sepatutnya lebih berani berbelanja untuk memangkin pertumbuhan ekonomi dan seterusnya menyelamatkan negara dari kancah kemelesetan.”

Siapa kata “lebih berani berbelanja memangkinkan pertumbuhan ekonomi ….”?

Pakar2 ekonomi dunia belum dapat bersetuju antara depa apa yang menyebabkan Kemunduran Ekonomi Dunia di tahun 1930an. Dan yang memulihkan keadaan.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 2:47 pm
Reply to  Anonymous

Anwar, Mat Sabu dan Guan Eng cakap.

Tapi depa pakar ekonomi ka?

Kalau berbelanja nak rak tapi tak naik jugak, amacam?

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 7:23 pm
Reply to  Anonymous

Bodoh bamganga TN Monyet haramjadah ini bagi komen tadika.

Atok Saka yg dia jilat pun bukan pakar ekonomi jugak rekomen berbelanja nak rak.

Anonymous
Anonymous
1 June 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

Bebelanja sesangat hingga habeh duit?