KENAPA BEGITU CEPAT SPRM TAHAN TAJUDDIN?

Tajuddin Abdul Rahman diberikan surat pemecatan sebagai Pengerusi Prasarana Bhd pada lewat petang Rabu, 26 Mei iaitu ketika cuti umum Hari Wesak.

Semalam 27 Mei, beliau diberitakan pergi ke Balai Polis Dang Wangi untuk diambil keterangan berhubung dakwaan tidak memakai pelitup muka ketika sidang akhbarnya berkaitan perlanggaran tren LRT pada pagi 25 Mei lalu.

Tetapi, yang tersembunyi rupa-rupanya semalam juga Ahli Parlimen Pasir Salak itu telah dipanggil ke pejabat SPRM untuk disiasat berhubung dakwaan rasuah terhadapnya.

Berita mengenai penahanan Tajuddin oleh SPRM itu hanya mula tersebar pagi tadi, 28 Mei iaitu dua hari selepas beliau dipecat pada 26 Mei.

Bagaimanapun, dilaporkan Tajuddin telah dibebaskan dengan jaminan lisan oleh SPRM selepas keterangannya diambil.

Beberapa rakan dalam UMNO menyebut adalah dijangkakan Pengarah Pilihanraya UMNO itu akan didakwa di mahkamah dalam waktu terdekat ini.

Perbualan di sekitar PWTC di mana terletaknya Ibu Pejabat UMNO juga difahamkan rata-ratanya percaya pendakwan akan menyusul terhadap beliau.

Begitu pun, SPRM sehingga ini masih lagi berdiam diri dan belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi berhubung penahanan Tajuddin.

Persoalan yang timbul di sini ialah, mengapa Tajuddin begitu cepat ditahan dan disiasat SPRM yang mana ia berlaku hanya sehari selepas dipecat sebagai Pengerusi Prasarana Bhd?

Jika beliau dipecat kerana sikap dan perlakuannya dalam sidang media yang dianggap memalukan kerajaan, mengapa pula SPRM menyiasat dan menahannya hanya sehari selepas disingkirkan?

Benarkah Tajuddin dipecat kerana sikap dan perlakuannya yang dilihat mengarut dan dianggap tidak wajar dalam sidang media berhubung kemalangan tren LRT?

Jika benar itu alasannya, kenapa SPRM begitu cepat menahan dan menyiasatnya berkaitan dakwaan rasuah?

Apakah sebenarnya kes rasuah Tajuddin memang sudah di peringkat akhir untuk menuju pendakwaan dan perlakuannya yang tidak wajar ketika sidang media itu hanya merupakan alasan saja untuk memecatnya?

Jika begitu, apa nasib Pengarah Pilihanraya UMNO itu selepas ini?

Apakah Tajuddin merupakan pemimpin terbaru UMNO yang akan senasib dengan Zahid Hamidi, Najib Razak dan lain-lain pemimpin parti itu yang akhirnya terpaksa bergelut dengan dakwaan rasuah di mahkamah? (ShahbudinHusin 28/05/2021)

Updated: 28 May 2021 — 8:48 pm

154 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWARp

  KESIAN UMNO DILUAH MATI EMAK DITELAN MATI AYAH AKIBAT BELAKANG KAN TITAH PERINTAH KERAJAAN LANGIT………

  TERBUKTI SUDAH PHD4PIG PUNCA SEGALA MASALAH KEMUSNAHAN DAN KEROSAKAN DI TANAH MELAYU……..

  Kajian sahkan PRN Sabah cetus gelombang ketiga penularan Covid-19………..

  Pilihan raya negeri (PRN) Sabah pada tahun lalu telah mencetuskan jangkaan 2,979 kes Covid-19 pada minggu pertama ia berakhir, menurut satu kajian baru yang diterbitkan Khamis lalu.

  Ia merangkumi 70 peratus kes baru yang dilaporkan di negeri itu antara 26 September (hari mengundi) sehingga 12 Oktober, ketika kerajaan mula menguatkuasakan perintah kawalan pergerakan bersyarat (PKPB) di Sabah dan beberapa negeri lain.

  Bilangan kes berbea mengikut daerah. Antara daerah dengan kes tertinggi adalah Semporna (95.7 peratus), Tawau (79.5 peratus) dan Lahad Datu (96.7 peratus).

  Di luar Sabah, kajian itu menganggarkan 64.4 peratus kes baru ketika tempoh itu boleh dikaitkan dengan kesan limpahan daripada PRN itu, dengan tambahan 1,741 kes.

  Ini menjadikan sejumlah 4,720 kes di seluruh negara berkaitan PRN itu.

  Kebanyakan kes dilaporkan di kawasan bandar di semenanjung seperti daerah Petaling, Kuala Lumpur dan Johor, tetapi kesemua 114 daerah di luar Sabah yang ada kes Covid-19 ketika itu mengalami kesan limpahan pada takat tertentu.

  “Kami menunjukkan yang anggaran kami ini bukan disebabkan tren sedia ada, usaha pemantauan dan/atau dasar pencegahan. Anggaran ini menunjukkan kemungkinan perhimpunan ramai di satu kawasan ‘melimpah’ kepada penularan di seluruh negara.

  “Maka pelonggaran sekatan perhimpunan ramai perlu dipertimbang secara cermat, walaupun ketika jangkitan komuniti yang rendah dan penguatkuasaan garis panduan penjarakan yang selamat,” menurut penulis kajian itu.

  Kajian itu berdasarkan pemodelan komputer trend Covid-19 di Malaysia dari 22 Mac hingga 12 Oktober – iaitu ketika sehari sebelum bermulanya PKPB di Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor dan Sabah.

  Kajian itu dibuat oleh satu kumpulan yang kebanyakan anggotanya di Saw Swee Hock School of Public Health Universiti Kebangsaan Singapura. Ia bertujuan menjadikan PRN Sabah sebagai kajian kes bagi menaksir bagaimana perhimpunan ramai boleh menyebabkan penularan Covid-19.

  Kajian itu diterbitkan di jurnal PLOS Computational Biology.

  Penularan besar

  Kajian itu menyatakan sejak 10 Jun hingga hari mengundi pada 26 September tahun lalu, terdapat hanya sekitar 16 kes baru sehari di Malaysia.

  Bagaimanapun, 17 hari selepas itu – iaitu selepas PRN hingga penguatkuasaan PKPB – ia meningkat kepada 190 kes sehari, dengan kira-kira 154 kes dilaporkan di Sabah.

  PRN Sabah diadakan selepas bekas ketua menterinya Musa Aman cuba menjatuhkan kerajaan negeri menerusi peralihan sokongan Adun pada 29 Julai 2020.

  Ketua menteri ketika itu, Shafie Apdal kemudian membuarkan DUN. Ia menggagalkan usaha itu dan membuka jalan untuk PRN diadakan.

  Memetik laporan di media, kajian itu menyatakan risiko Covid-19 di Sabah pada mulanya rendah, dibantu dengan kadar pematuhan prosedur operasi standard – seperti pemakaian pelitup muka, penjarakan fizikal dan pemeriksaan suhu – yang tinggi.

  Bagaimanapun, perkumpulan tanpa had di kawasan terbuka dan had 250 orang di kawasan tertutup, telah meningkatkan risiko jangkitan.

  “Selain itu, kadar pematuhan penjarakan (fizikal) yang selamat dan pemakaian pelitup muka adalah rendah di kalangan ahli politik, rombongan mereka dan hadirin perhimpunan.

  “Walaupun dasar diubah dengan cepat, dengan mengehadkan 30 peserta untuk ceramah politik, kadar jangkitan yang tinggi wabak ini serta peningkatan risiko penularan sudah memadai untuk menyebabkan peningatakn kes pasca-PRN di dalam negeri,” kata kajian itu.

  Kalau anda terlepas…

  ULASAN | Kerana mulut, badan binasa
  Ditambah dengan perjalanan rentas negeri susulan PRN dan penangguhan usaha mengekang penularan, ia menyebabkan mereka yang kembali dari Sabah mencetuskan penularan baru di negeri lain.

  Terdahulu, Perdana Menteri Muhyiddin Yassin mengakui kaitan antara kegiatan kempen di Sabah dengan gelombang ketiga penularan Covid-19 di Malaysia, yang berterusan sehingga hari ini.

  Kerajaan kemudian mengisytiharkan darurat di beberapa tempat bagi menangguhkan pilihan raya kecil. Ia disusuli dengan darurat di seluruh negara bermula 11 Januari lalu.

  Semalam, kerajaan mengumumkan penguatkuasaan penutupan penuh – atau ‘total lockdown’ – di seluruh negara selama dua minggu bermula Selasa ini.

 2. KERAJAAN
  PN
  GAGAL.

 3. KERAJAAN PN GAGAL.

 4. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

  Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

  KAH KAH KAH.

  P/S:

  Dan cuba Nek tiru pantun2 yang mcm cikgu Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker? Ada org mampu tiru ker?

  KUH KUH KUH.

  1. PN
   KERAJAAN GAGAL.

 5. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

  INI MESTI DIULANG DI SINI –

  BINATANG ANAK HARAM TN MONYET NIH TAK PERNAH PEGANG JAWATAN TINGGI, TAK TAHU BERTANGGUNG JAWAB KPD KOMUNIITI DSB NYA SBB LULUSAN SJK JER.

  DIA SEPATUT NYA MENG KOMEN BLOG POST ATAU APA2 HAL POLITIK.
  TAPI DIA GO PERSONAL. INI DISEBABKAN DIA ADA DENDAM LAMA DGN SESEORANG DI SINI DAN JUGA DENGKI CEMBURU.

  HARI2 KENA LUKU KEPALA NYA DI SINI. SEBAB DIA ASYIK MENGARUT MERACAU ROYAN RABAN, KADANG2 MENCARUT. DIA MUNAFIQ YG ASYIK BERTINDAK SECARA ‘DOUBLE STANDARD’. PADAN MUKA NYA

  KAH KAH KAH.

  1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

   INI MESTI DIULANG DI SINI –

   BINATANG ANAK HARAM TN MONYET NIH TAK PERNAH PEGANG JAWATAN TINGGI, TAK TAHU BERTANGGUNG JAWAB KPD KOMUNIITI DSB NYA SBB LULUSAN SJK JER.

   DIA SEPATUT NYA MENG KOMEN BLOG POST ATAU APA2 HAL POLITIK.
   TAPI DIA GO PERSONAL. INI DISEBABKAN DIA ADA DENDAM LAMA DGN SESEORANG DI SINI DAN JUGA ATAS SEBAB DENGKI CEMBURU.

   1. HARI2 KENA LUKU KEPALA NYA DI SINI. SEBAB DIA DIA MUNAFIQ YG ASYIK BERTINDAK SECARA ‘DOUBLE STANDARD’.

    ADA ORANG BERPANTUN TAK IKUT POS, DIA SERANG TAPI ADA ORANG BERPANTUN PASAL BERAK & TAHI, DIA SOKONG

    ASYIK MENGARUT MERACAU ROYAN RABAN, KADANG2 MENCARUT.

    PADAN MUKA NYA ASYIK KENA LUKU KEPALA.

    KAH KAH KAH.

    1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

     Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

     KAH KAH KAH.

     P/S:

     Dan cuba Nek tiru pantun2 yang mcm Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker? Ada org mampu tiru ker?

     KUH KUH KUH.

 6. INI MESTI DI ULANG DI SINI –

  BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH TAK PERNAH PEGANG JAWATAN TINGGI, TAK TAHU BERTANGGUNG JAWAB KPD KOMUNIITI DSB NYA.

  DIA SEPATUT NYA MENG KOMEN BLOG POST ATAU APA2 HAL POLITIK.

  TAPI DIA GO PERSONAL. INI DISEBABKAN DIA HARI2 KENA LUKU KEPALA NYA DI SINI. SEBAB DIA ASYIK MENGARUT, KADAG2 MENCARUT. PADAN MUKA NYA.

 7. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

  Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

  KAH KAH KAH.

  P/S:

  Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker? Ada org mampu tiru ker?

  KUH KUH KUH.

  1. Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Wak Gontol Kejoa Kojolla punya komen –

   Little amuses the nuisance, what more the fool.

   Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

   1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

    Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Binatang Anak Haram TN Monyet punya komen –

    A lot amuses the nuisance, further more the fool.

    Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

    KAH KAH KAH.

    1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq Muka Kulit Babi?

     Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

     KAH KAH KAH.

     P/S:

     Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker? Ada org mampu tiru ker?

     KUH KUH KUH.

    2. BUDAK KECIK INI MEMBUANG MASA PEMBACA DI SINI TAPI MENGHIBURKAN SEDIKIT.

     PERLU SEKEL KEPALA DIA BERTALU TALU DI SINI.

     SEKEL SECARA LISAN. BENGKAK BENJOL DIA TENTU RASA.

     SUCH A LOT OF FUN AND GOOD FOR MORNING FUN ND ENTERTAINMENT ON AND OUT OF HIM.

     1. DIA LEPASAN SJK, TAK TAHU PIGI MANA LEPAS ITU.

      OTAK SJK NYA ITU TAK BOLEH HILANG DI MANA2 PUN.

      PELAJARAN TAK TINGGI, PEMANDANGAN TAK LUAS, MCM KATAK DI BAWAH TEMPURUNG.

  2. BODOH BANGANG BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KONON NYA NAK TANDING MEMANTUN MANTAT NYA DI BLOG POLITIK.

   KEPALA SEWEL, OTAK TAK SIHAT DIA NIH.

  3. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH TAK PERNAH PEGANG JAWATAN TINGGI, TAK TAHU BERTANGGUNG JAWAB KPD KOMUNIITI DSB NYA.

   DIA SEPATUT NYA MENG KOMEN BLOG POST ATAU APA2 HAL POLITIK.

   TAPI DIA GO PERSONAL. INI DISEBABKAN DIA HARI2 KENA LUKU KEPALA NYA DI SINI. SEBAB DIA ASYIK MENGARUT, KADAG2 MENCARUT. PADAN MUKA NYA.

 8. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

  Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

  KAH KAH KAH.

  P/S:

  Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat bawah tuh!

  KUH KUH KUH.

  1. Little amuses the nuisance, what more the fool.

   Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

  2. cikgu KEPALA BAPAK KAU.

   Ikut kata Najib Klepto wal Jibo.

   1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

    A lot amuses the nuisance, further more the fool.

    Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

    Bidan KEPALA BAPAK KAU.

    Ikut kata Kejora Hero wal Sado.

    KAH KAH KAH.

    1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

     Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

     KAH KAH KAH.

     P/S:

     Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker?

     KUH KUH KUH.

     1. Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Wak Gontol Kejoa Kojolla punya komen –

      Little amuses the nuisance, what more the fool.

      Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

      1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

       Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Binatang Anak Haram TN Monyet punya komen –

       A lot amuses the nuisance, further more the fool.

       Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

       KAH KAH KAH.

       1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Gila Babi Munafiq?

        Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

        KAH KAH KAH.

        P/S:

        Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker?

        KUH KUH KUH.

 9. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIH SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Jgn le tampilkan diri, spt org yg otak longgar skru
  Usah asyik buat karutan tadika yg mudah org tiru
  Atau, tunjuk perangai, spt monyet yg tergaru-garu
  Bila nampak org lain bijak jgn ler dengki cemburu
  Klau diri hanya mak bidan usah ler nak acah guru
  Bagi cukup ilmu di dada, sblm nak terkam meluru
  Bkn apa..kot tak tertepis kita kena ledakan peluru
  Nanti terpaksa lari sembunyi, bgai babi kena buru
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. SEMOGA RAKAN2 TIDAK MENGIKUTI SIFAT DANJEJAK BINATANG ANAK HARAM GILA BABI SEKOR TUH.

   KAH KAH KAH.

   1. RAKAN2 JIJIK DENGAN BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA, DAN MALAS NAK BERSUARA DI SINI.

    MAKA TERKONTANG KANTING SESORANG AJER LER WAK GONTOL DI SINI.

    1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

     RAKAN2 JIJIK DENGAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI, DAN MALAS NAK BERSUARA DI SINI. TAPI ADA JUGA YG BRRSUARA SPT DIN REMOS & BEBERAPA ORG ‘ANON’.

     MAKA TERKONTANG KANTING SESORANG AJER LER TN MONYET @ TN ANJING DI SINI.

     KAH KAH KAH.

     1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

      Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

      KAH KAH KAH.

      P/S:

      Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat atas tuh! Boleh tiru ker?

      KUH KUH KUH.

    2. Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Wak Gontol Kejoa Kojolla punya komen –

     Little amuses the nuisance, what more the fool.

     Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham..

   2. Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Wak Gontol Kejoa Kojolla punya komen –

    Little amuses the nuisance, what more the fool.

    Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham..

    1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI TUH:

     Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Binatang Anak Haram TN Monyet punya komen –

     A lot amuses the nuisance, further more the fool.

     Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

     KAH KAH KAH.

     1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Gila Babi Munafiq?

      Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

      KAH KAH KAH.

      P/S:

      Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker?

      KUH KUH KUH.

 10. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi?

  Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

  KAH KAH KAH.
  KUH KUH KUH.

  1. Asyik kopipaste ajer, otak dah tandus ker?

   1. Tahu malu lah, Dol.

    1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

     Asyik takut dgn kopipaste ajer, otak dah kecut ker?

     Tahu malu lah, Minah.

     KAH KAH KAH.

     1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

      Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

      KAH KAH KAH.
      KUH KUH KUH.

      1. Little amuses the nuisance, what more the fool.

       Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

       1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI TUH:

        A lot amuses the nuisance, further more the fool.

        Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

        KAH KAH KAH.

        1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

         Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

         KAH KAH KAH.

         P/S:

         Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker?

         KUH KUH KUH.

 11. Otak kecik, lepasan SJK, maka asyik “NAK TIRU”
  Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini.

  KUH KUH KUH

  1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

   Otak kecik, lepasan SJK, maka asyik “buat karutan tadika yg mudah ORANG TIRU”.

   Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi.

   KAH KAH KAH.
   KUH KUH KUH.

   1. Little amuses the nuisance, what more the fool.

    Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

    Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

    1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI TUH:

     A lot amuses the nuisance, further more the fool.

     Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

     Binatang Anak Haram TN Monyet.

     KAH KAH KAH.

     1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

      Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

      KAH KAH KAH.

      P/S:

      Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm Kejora buat kat bawah tuh! Boleh tiru ker? Ada org mampu tiru ker?

      KUH KUH KUH.

 12. Banyak pula soalan yang keluar dari Budin mengenai Padir Salak ini. Why don’t you just voice out what is in your mind, form your opinion, impose your views….. then only readers can comment.

  Sebenarnya Pasir Menyalak tu dah lama dalam watch list sejak dia cuba- cuba menjolok Muhiadin dengan memberi bayangan atau saranan supaya UMNO menarik sokongan terhadap PN. Sejak itu SPRM sudah membuka kertas siasatan mengenai salahlaku beliau ….

  Apaa ysngg terjadii kepada Tajudin Pasir Salak bukanlah usaha memerangi rasuah, kerana hakikatnya perlantikan beliau sebagai Pengurusi PRASARANA pun adalah suatu bentuk RASUAH…. untuk menutup mulut celupar Pasir Salak dari menyalak Mahiadin dan menggarap sokongan beliau/ UMNO terhadap PN.
  Jika rasuah menjadi temanya….hampir semua pemimpin terlibat dlm rasuah termasuk Mahiadin sendiri yang memberikan tender berbilion kpd menantunya….

  Anyway, bangsa Melayu dan negara tidak akan kehilangan apa-apa, malahan mungkin mendapat manfaat jika sosok seperti Pasir Salak dipenjarakan.

  1. Begitu juga penyangak2 yang asyik menuduh, tak keluarkan fakta atau bukti.

   Pada masa2 nya, penerangan pun takda.

   Hanya menggontol sana, menggontol sini.

 13. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi?

  Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

  KAH KAH KAH.

  1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla tak dapat mematahkan satu hapah apa kepelesitan dan keharam jadahan yang di tuduh dan dibuktikan ke atas puak nya di sini.

   Ha nya memantun mantat terutama selepas menemui Bang Ali. Keghairahan selepas mendapat service.

   1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

    Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi tak dapat mematahkan satu hapah apa kepelesitan dan keharam jadahan yang di tuduh dan dibuktikan ke atas puak nya di sini.

    Hanya meracau royan raban terutama bila tak mendapat service dari Bang Ali.

    KAH KAH KAH.
    KUH KUH KUH.

    1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi?

     Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

     KAH KAH KAH.
     KUH KUH KUH.

     1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla

     2. Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Wak Gontol Kejoa Kojolla punya komen –

      Little amuses the nuisance, what more the fool.

      Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

      1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI TUH:

       Kata2 berikut sesuai sebagat jawapan kpd Binatang Anak Haram TN Monyet Gila Babi punya komen –

       A lot amuses the nuisance, further more the fool.

       Yang lain tu kot dia tak faham tapi fool dia faham.

       KAH KAH KAH.

       1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Gila Babi Munafiq?

        Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

        KAH KAH KAH.

        P/S:

        Dan cuba Nek tiru pantun yg mcm yg Kejora buat tuh! Boleh tiru ker?

        KUH KUH KUH.

        Reply

 14. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  TN Monyet, tak bleh, nak menegak benang basah!
  Sbb pantun2 si kera kongkang, dia buat tak kesah
  Diterjah Kejora, berat sblah..bermakna cari susah
  Siap le monyet anak haram tu Kejora nak belasah
  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Benang basah kamu yang tak boleh di tegak.

   Sebab basah akibat balunan Bang Ali.

   1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

    Benang basah kamu yang tak boleh di tegak TN Monyet.

    Puki kering kamu basah pun akibat air pelir Bang Ali.

    KAH KAH KAH.

    1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

     Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

     KAH KAH KAH.
     KUH KUH KUH.

   2. Yang selalu di rindu Bang Ali.

    Dok keriau bila Wak Gontol tak dapat jumpa lebih dari sehari.

  2. Bodoh bangang Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

   Hingga sekarang masih tak tahukan bahwa TN tak pernah memantun mantat. Tak minat.

   Minat membalun, menibai dan membantai kepala Wak Gontol di sini secara terus menerus. Berdetus detus kepala nya kena luku. Itu rasa yang amat memuaskan dan menyenangkan hati..

   1. Bila ada pantun2 yang membalun, menibai dan membatai Wak Gontol Kejora Kojolla di sini, itu datang nya dari musuh Wak Gontol Kejora Kojolla juga.

    Teroma lah. Yang membalun kamu di sini ada lebih dari sorang…

    1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

     Yang selalu merindu Bang Ali.

     Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi dok keriau bila tak dapat jumpa Bang Ali lebih dari sehari.

     KAH KAH KAH.

     1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

      Bodoh bangang Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi.

      Hingga sekarang TN Monyet masih tak tahu berbahasa indah & tak reti memantun. Tak minat sebab SJK.

      Minat membalun, menibai dan membantai semua komen org di sini secara terus menerus sbg samseng taik kucing blog.
      Berdetus detus kepala nya kena luku dek Kejora, Din Remos & beberapa org ‘Anon’. Itu rasa yang amat memuaskan dan menyenangkan hati..

      KAH KAH KAH.

      1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

       Bila ada pantun2 atau komen2 yang membalun, menibai dan membatai Binatang Anak Haram TN Monyet di sini, itu datang nya dari musuh Binatang Anak Haram TN Monyet tu juga.

       Teroma lah. Yang membalun kamu di sini ada lebih dari sorang… spt Din Remos, Jigit, Eton & beberapa org lagi ‘Anon’.

       KAH KAH KAH.

       1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

        Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

        KAH KAH KAH.
        KUH KUH KUH.
        KIH KIH KIH.

 15. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  Kera kongkang dh beri monyet, masalah yg besar
  Pantun2 si kera membuat si monyet tu jadi gusar
  Serba salah le monyet tu, klau Kejora nak disasar
  Sbb, dgn si kera kongkang dia tidak pun berkasar
  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  Si monyet jadi dilema, dgn pantun2 si kera hapak
  Selalu monyet serang klau pantun dia ternampak
  Tapi jadi tak adil kalau pantun Kejora dia celapak
  Klau dia cuba terjah juga..makan le dia penyepak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  1. Pantun2 si kera membuat si monyet tu jadi gusar”.

   Betul. Maka Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla pun melompat lompat. Excited.

   Marah sebab di balun ditibai dan dibantai berterusan di sini.

   1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

    “Pantun2 si kera membuat si monyet tu jadi gusar”.

    Betul. Maka Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi pun melompat lompat walau pun nama dia tak disebut dlm pantun tu.

    Marah sebab disindir dibalun ditibai dan dibantai berterusan di sini.

    KAH KAH KAH.

    1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Gila Babi Munafiq?

     Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

     KAH KAH KAH.

 16. DINDA KU DEWI SANJUNGAN HATI:

  👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
  Abg baru balik dari surau, berjemaah solat subuh
  Bukan le niat abg, mau menunjuk2 atau nk heboh
  Tapi, smentara diri sihat, pahala ingin nk diimbuh
  Semoga di syurga nanti, kita dpt sama2 berlabuh
  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
  Dpt solat berjemaah. hati abg, rasa tenang & lega
  Kini, kembali nak berpantun, buat bidadari syurga
  Dinda mmbuatkan diri abg ni, jadi kuat bertenaga
  Tak rasa letih pun..walau sepanjang mlm berjaga
  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 17. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih masuk sini sejak pukul 3 setengah pagi. Memantun mantat hingga sekarang.

  Kalau dia memantat pasal tajuk pos atau pasal politik, lain lah juga.

  Tapi dia memantat pasal hal peribadi dia.

  Tak sopan langsung, biadab dan kurang ajar. Tak dibmbing emak bapak dia di masa kecil. Salah campuran dengan penyangak, penjahat dan gengster di masa dewasa.

  Moga2 Allah SWT tukarkan tabiat dia. Supaya dia menjadi fair to readers in here.

  1. Nek TN,

   Konapo Nek ‘ha nyo’ marah-an orang yang bopanton cinto jo?

   Raso den, orang yang bopantun pasal tahi dan corito berak topi sungai tu lobih biadab dan kurang ajar layi.
   Orang itu pun samo jugo karenah nyo, tidak mompoduli-an tajuk pos dan tak indah-an pombaco!

   Jadi, Nek mombebel moroyan moraban ni sobonar nyo bukan korano kandungan komen tapi korano orang yang bokomen.

   Nek tahu yang bopantun cinto tu cikgu Kojora yang Nek dongki comburu dan bodondam lamo.

   Ha hah haa.

   1. Den nak tanyo sikit layi…

    Orang yang bopantun pasal tahi dan bocorito pasal berak topi sungai tu mongguno otak ker?

    Tidak kah diyo pun monulih sosuko hati?

    Adakah watak dan tabiat diyo tu, botanggung jawab?

    Den ‘ha nya’ nak ‘ta nya’ jer, ‘Nyo nya’ TN.

    Sobab, nampak macam Nek ‘pu nya’ tindak-an tu borat sobolah, ‘double standard’ dan munafiq.

    Ha hah haa.

    1. Bahkan, dalam posting-posting yang lopaih, Nek bosorak riang botopuk tangan bilo Nek baco pantun-,pantun morapu mongarut pasal berak dalam sungai atau pantun bokaitan batang mop dan batang cangkul dsb.

     Totapi bilo Nek lihat ado pantun cinto, Nek jadi berang dan monyorang momaki coroca, konon nak monjago blog punyo ‘decorum & decency’.

     Sobonarnya, nek bukan marah kopado bahan yang dikarang totapi nek marah, dongki comburu dan bodondam dongan sosaorang!

     Pombaco tahu tu, Nek!

     Ha hah haa.

     1. RAKAN2 BLOG SEKALIAN:

      Simple jer pasal Binatang Anak Haram TN Monyet tuh,

      1) dendam peribadi
      2) cemburu dengki
      3) bodoh bebal
      4) munafiq
      5) ego diri tinggi
      6) tak mengaku kesilspan / kelemahan diri
      7) kemaruk nak jadi pak pacak.

      KAH KAH KAH.

      1. Macam Najib kata –

       KEPALA BAPAK KAU.

       Tabiat penyangak, penjahat dan gengster.

       Perlu dibalun, ditibai da dibantai berterusan di sini.

       Tak dibimbing emak bpak di masa kecil. Salah campuran di masa dewasa.

      2. NAK TIRU SIKIT KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

       1. Binatang Anak Haram TN Monyet nih masuk sini awal pagi, karutan ‘POLITAIK’ yang dia karang.

        Kalau dia mengarut pasal tajuk pos atau pasal politik, lain lah juga.
        Tapi dia mengarut pasal dendam peribadi dia.

        Tak ditegur pun, pantun biadab dan kurang ajar kawan dia si kera kongkang pasal betak & tahi tu. Tak dibmbing emak bapak dia di masa kecil. Salah campuran dengan penyangak, penjahat dan jalang jual puki di masa dewasa.

        Moga2 Allah SWT tukarkan tabiat hati busuk dia. Supaya dia menjadi ‘wellcome figure’ to readers in here.

        KAH KAH KAH.

        1. Yg si mamat yg dok meroyan ulang2 “PN Gagal” tu, tak dikesah atau ditegur atau diserang pula oleh Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi tuh.

         Nampak sangat, munafiq si betina tua anak haram gila babi nih..

         “Dendam peribadi & dengki cemburu”

         KAH KAH KAH.

     2. pantun-,pantun mongarut dan menjijikkan kamu jenis penyangak penjahat dan gengster di sini memang di alu2kan.

      Pembaca biasa nya diam saja. Tapi ada 1, 2 yang telah membalun kamu juga.

      Tapi kamu muka tebal, jenis babi, tak reti.

      Maka akan terus dibalun, ditibai dan dibantai berterusan di sini.

      Wak Gontol Kejora Kojolla.

      1. NAK TIRU SIKIT KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

       Macam Najib kata –

       KEPALA BAPAK KAU.

       Tabiat penyangak, penjahat dan jalang.

       Perlu dibalun, ditibai dan dibantai berterusan di sini Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi tuh.

       Tak dibimbing emak bapak di masa kecil. Salah campuran di masa dewasa.

       KAH KAH KAH.

       1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

        Komen2 menibai kamu jenis samseng taik kucing pak pacak dan jalang di sini memang dialu2kan.

        Pembaca biasa nya diam saja. Tapi ada 1, 2 yang telah membalun kamu juga seperti Din Remos & beberapa org ‘Anon’.

        Tapi kamu muka tebal, jenis muka kulit babi, tak reti malu

        Maka akan terus dibalun, ditibai dan dibantai berterusan di sini.

        Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi.

        KAH KAH KAH

       2. Otak kecik, lepasan SJK, maka asyik “NAK TIRU”.

        Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini

     3. KEPALA BAPAK KAMU mengata “marah, dongki comburu dan bodondam dongan sosaorang.”

      Takda apa yang di dendam dengan kamu selain kamu mengarut, mengacau ketenteraman blog ini.

      Yang kamu patut komen blog post, kamu tidak. Mengarut, kadang2 mencarut.

      Akan terus dibalun, ditibai dan dibantai di sini. Ada yang doakan kamu “mampos”. No hal kalau jadi betul.

      1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

       Otak kecik, lepasan SJK, maka asyik “buat karutan tadika yg mudah ORANG TIRU”.

       Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi.

       KAH KAH KAH.

       1. Jap lagi, Kejora nak bawa keluar pantun pasal dengki cumburu & karutan mudah ditiru beserta dgn huraiannya sekali.

        KAH KAH KAH.

        1. Berkaitan komen Kejora jam 7:13 am di atas tu, jap lagi, Kejora nak bawa keluar SKETSA pasal BINATANG ANAK HARAM TN MONYET DIBENCI ORANG beserta dgn pantun2 susulan nya sekali.

         KAH KAH KAH.

         1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

          PUKI MAK KAMU tak mengaku “marah, dongki comburu dan bodondam dongan sosaorang.”

          Kamu tak kesah pun SI KERA KONGKANG mengarut, SI MAMAT ‘PN GAGAL’ tu mengacau ketenteraman blog ini.

          Yang kamu patut komen blog post, kamu tidak. Membebel, meroyan, mengarut, kadang2 mencarut.

          Akan terus dibalun, ditibai dan dibantai di sini. Ada yang doakan kamu “mampos”. No hal kalau jadi betul.

          KAH KAH KAH.

          1. Ada lagi ker karangan tadika, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi Munafiq?

           Bak meh sini, cikgu Kejora nak tolong edit dan perbetulkan!

           KAH KAH KAH

       2. Otak kecik, lepasan SJK, maka asyik “NAK TIRU”.

        Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini.

        KUH KUH KUH

        1. NAK TIRU LAGI KARANGAN TADIKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA GILA BABI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH:

         Otak kecik, lepasan SJK, maka asyik “buat karutan tadika yang mudah ORANG TIRU”.

         Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Gila Babi.

         KAH KAH KAH.

 18. DINDA KU DARA PAUTAN SUKMA:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼🌵💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
  Buat dinda ku dara dewi, yang manja dan pemalu
  Abg faham..diri adinda masih lagi dlm segan silu
  Semoga dinda bergembira..& senyum2 lah selalu
  Sambutlah dari abg salam rindu di angin nan lalu
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Maafkan abg kalau ada tersilap dlm senda gurau
   Dah nk masuk subuh..abg nak gi jemaah di surau
   Hal amal ibadat ni, kena le sentiasa diambil hirau
   Tak nak hanya subur di dunia, di akhirat kemarau
   💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
   👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

   ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 19. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Dek dikejutkan mimpi yg indah diri ini jadi terjaga
  Mimpinya berada di dlm sebuah taman di syurga
  Bahagia nya rasa diri ini mmg lah tidak terhingga
  Kerna, si dara pun turut ada bersama, di situ juga
  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   💐🌹🥀🌷🌱🌿🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
   Mmg nya teramat indah suasana di dalam taman
   Penuh flora & fauna & bayu pulak bertiup nyaman
   Tersangat mesra diri ini bersaman bunga idaman
   Si dara, yg agak malu, tk henti2 melirik senyuman
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💐🌹🥀🌷🌱🌿🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
    Mmg le sangat cantik & indah, suasa di sekeliling
    Tatkala diri pegang tangn, si dara manja mnjeling
    Kami menyanyi & menari, spt filem hindi @ keling
    Di tepi lereng kami terjatuh & berpeluk berguling2
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    ❤️🧡💛💚💙💜🤍💟❣️💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙❤️
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
     Cantiknya si dara serta suasana, diri sngat teruja
     Di kaki langit mega merah, seakan2 hampir senja
     Si dara baring di atas riba ini, dgn tersngat manja
     Tapi, kami tidaklah terlanjur, setakat ringan2 saja
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕
      Bila malam tiba..sngat indah bulan mengambang
      Teringat lagi dialog ketika kami mesra bergebang
      Kejora: “dpt miliki dinda..hati dah tk lagi bimbang”
      Si dara: “mmg lah jiwa raga ini hanya buat abang”
      💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💌❣️💙❤️
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Tetiba, si dara manja muram, diri ini mula gelisah
       Air matanya mengalir, hingga pipi gebunya basah
       Kejora tanya: “naper dinda, tetiba kelihatan resah”
       Si dia jawab: “Nadia tk rela..kiranya kita berpisah”
       ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙🧡
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        💐🌹🍁🌷🌺🌿🏵️☘️🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
        Mmg mimpi tadi amat mendamaikan jiwa sukma
        Perbualan kami bagai dialog dalm sebuah drama
        Kejora: ‘sudikah adinda..dgn abg hidup bersama?’
        Si dara: “mmg Nadia nk di sisi abg..selama-lama”
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
         Diri terus dihantui dek mimpi yg baru saja berlalu
         Teringat perbualan dalm mimpi diri rasa hiba pilu
         Kejora tanya ‘naper dinda tak ke blog spt dahulu?’
         Si dara jwb: ‘semua org dah tau, Nadia jadi malu’
         💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💞💞💕💌❣️💙❤️
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
          Mimpi terlalu pendek..diri ini merasa macam rugi
          Mmg terasa rindu & sepi bila mimpi berlagu pergi
          Tak boleh tidur juga lah Kejora ini sampai ke pagi
          Semoga mimipi indah bersama dara, akn dtg lagi
          💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
           Mmg le kerinduan & sepi, menyiksa jiwa dan raga
           Tapi..Kejora anggapkan semua ini Allah nak duga
           Semua kurniaan dri Illahi itu, mmg amat berharga
           Dapat bertemu dalam mimpi pun terhiburlah juga
           💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼🌵💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💮
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️❣️💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 20. MAHATHIRVSANWARp

  CONTOHI BRUNEI LAKSANAKAN HUDUD BUKAN SAHAJA PENJENAYAH TAKUT MALAH COVID JUGA …….

  Hebat! “Tiada sesiapa yang paksa kami” pilih dirotan depan ramai………

  Petugas kesihatan merawat luka seorang lelaki Kristian selepas menerima hukuman sebat rotan di Banda, Acheh. – Foto AFP
  INDOKINI: 2 lelaki Kristian dirotan di khalayak umum di Indonesia

  BANDA, ACEH: Dua lelaki beragama Kristian dirotan di khalayak umum, di sini selepas didapati meminum arak dan berjudi.

  Hukuman sedemikian dilakukan dua minggu selepas dua lelaki yang mengadakan hubungan seks antara sesama jantina, dirotan hampir 80 kali.

  Kedua-dua tertuduh, masing-masing dirotan 40 kali di bahagian belakang badan oleh pegawai syariah.

  Seorang tertuduh, dikenali sebagai JF memilih hukuman rotan di khalayak umum bagi mengelak daripada dikenakan pendakwaan jenayah yang berkemungkinan mengundang risiko ditempatkan di penjara untuk tempoh sehingga enam bulan.

  “Polis syariah beri kami pilihan dan kami buat keputusan untuk mematuhi perundangan kes jenayah Islam.

  “Tiada sesiapa yang paksa kami untuk pilih hukuman ini,” katanya.

  Aceh ialah satu-satunya wilayah di dunia ini yang negaranya didiami majoriti penduduk Muslim dan menguatkuasakan perundangan Islam.

  Individu bukan Muslim yang melakukan kesalahan, sama ada melanggar perundangan negara atau agama mempunyai pilihan untuk dihukum mengikut mana-mana sistem.

  Insiden yang menyaksikan individu bukan Muslim, dirotan di khalayak umum jarang berlaku di Aceh, namun hukuman sedemikian sejak kebelakangan ini menjadi kelaziman, khususnya bagi kes berjudi dan menjual arak.

  Dua lelaki Kristian itu ialah antara tujuh individu yang setakat ini dirotan di khalayak umum.

  Lima lagi individu yang menerima hukuman sedemikian ialah Muslim, selepas disabit bersalah kerana berzina dan meminum arak.

  Kumpulan hak asasi manusia sehingga kini menyelar bentuk hukuman rotan di khalayak umum, dengan menyifatkan ia sebagai kejam, malah Presiden Indonesia, Joko Widodo sudah mengeluarkan arahan supaya pendekatan sedemikian dihentikan. – AFP. Februari 8, 2021

  Komen Weblog Ibnu Hasyim: Ada 6 perkara yang perlu dibetulkan dalam kenyataan di atas:

  (i) Kenyataan “Aceh ialah satu-satunya wilayah di dunia ini yang negaranya didiami majoriti penduduk Muslim dan menguatkuasakan perundangan Islam.”

  Cetek sangat pemikiran penulis di atas. Yang betulnya, ‘bukan satu-satunya’. Contohnya, lihat Saudi Arabia, Brunei dan beberapa lagi di Afrika, yang melaksanakan sistem perundangan Islam..

  (ii) “Kumpulan hak asasi manusia sehingga kini menyelar bentuk hukuman rotan di khalayak umum, dengan menyifatkan ia sebagai kejam.”

  Kalau kejam mengapa 2 penganut Kristian itu dengan sendirinya memilih hukum sebat cara Islam?

  (iii) “..malah Presiden Indonesia, Joko Widodo sudah mengeluarkan arahan supaya pendekatan sedemikian dihentikan.”

  Mengapa peraturan yang tidak dikehendaki Presiden Indonesia itu masih berlaku di Aceh, Indonesia? Mengapa, tentu ada sesuatu fakta yang diselewengkan?

  (iv) Walauapa pun, Presiden Indonesia Joko Widodo lebih hebat dari Perdana Menteri Malaysia Tun M waktu itu kerana Indonesia membenarkan Aceh melaksanakan perundangan Islam ‘sebat’ di Aceh, berbanding di Malaysia sewaktu PAS merampas kembali Kelantan dari BN, dan rakyat Kelantan memilih sistem perundangan Islam dalam PRU, tetapi ditolak oleh Tun M selaku PM kerajaan Pusat..

  (v) Orang Islam mesti memilih… sistem perundangannya sendiri. Kalau ada orang Islam memilih carahidup bukan Islam, bererti ‘kepala otak’nya sudah dijajah oleh unsur-unsur bukan Islam.

  (vi) Contohnya, di Malaysia masih ada orang Melayu yang .kepala otaknya DAP atau parti yang bukan Islam.

  Sekian.

 21. KERAJAAN
  PN
  GAGAL.

 22. PN KERAJAAN GAGAL.

 23. PN G a g a l.

 24. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
  Mmg nya sepi..hidup bersendirian, sebatang kara
  Namun harapan berbunga bila munculnya si dara
  Tetapi si dia menghilang diri pula tk lagi bersuara
  Entah kenapa tetiba diri dihimpit rindu & sepi lara
  Terasa amat siksa sekali, derita panahan asmara
  Kesepian dan lara kerinduan terus hadir mendera
  Nak menghilangkan rindu ini..mmg tk jumpa cara
  Apakah di sangkar rindu, diri akn terus terpenjara
  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
  😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙♥️
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. PN Gagal.

 25. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
  Berat benar, beban lara rindu, yg terpaksa digalas
  Hingga hal politik, diri dah tak minat lagi nak ulas
  Di sini, ingin luahkan hasrat murni, yg tulus ikhlas
  Mengharap sangat agar cinta yg suci ini berbalas
  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙♥️
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
   Diri dah bagaikan perahu yg patah kemudi haluan
   Begitu tersiksa sekali, dimamah sepi & kerinduan
   Fikirian..resah tak menentu & jiwa jadi tak karuan
   Namun, tk pernah luntur sikit pun, hasrat & tujuan
   💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙♥️
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Entah kenapa, diri mula jemu, hidup bersendirian
    Sampai bilakah diri akn terus dimamah kesepian
    Mmg lah amat tersika dihimpit rindu & penantian
    Bilakah si dara akn tampil..utk mmberi kepastian
    💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🥀💐
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙♥️
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     Hari-hari diri ini ternanti-nanti penuh dgn debaran
     Apakah panahan rindu ini dah mengenai sasaran
     Tiupan bayu cinta..bagai terdengar, bunyi desiran
     Hanya menunggu kata pasti..nk utuskan lamaran
     ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙♥️
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Kerajaan PN GAGAL.

    2. KERAJAAN
     PN
     GAGAL.

  2. KERAJAAN
   PN
   GAGAL.

 26. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Pembaca nampak yg Kejora ini bijak lah sungguh
  Pantun2, dijawab segera & jarang sgt bertangguh
  Mmg selayaknya ler klau Kejora digelarkan jaguh
  Sbb tu bersama Kejora ni, si dara nk berdiri teguh
  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Nadia
   19 May 2021 2:58 pm

   Nadia teguh berdiri di sini menyokong idaman hati.

   Reply

   1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
    Apa yg si dia maksudkan itu..Kejora sgt mengerti
    Si dia lalu pergi setelah meluahkan perasaan hati
    Kerana malu-malu..dari luar je kini si dara perhati
    Kejora yakin, yang si dia, akan hadir semula nanti
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. 😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥😥
     Apakah akan berterusan begini diri ini setiap hari
     Masuk ke blog ini, asyik saja tertinjau2 & tercari2
     Ke manakah dia telah mnghilang diri, sang puteri
     Masih terngiang-ngiang ucapan yang si dara beri
     Kata nya, ‘bersama idaman hati, dia teguh berdiri’
     Tapi selepas itu si dia manja dah tak lagi ke mari
     Biarlah di rimba kerinduan ini diri ini terus berlari
     Demi dara..tak terasa tusukan ranjau onak & duri
     💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

     ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞🧠💌❣️💙♥️
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. DENGARLAH DUHAI DEWI DARA IMPIAN:

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Abg terlalu rindu diri mu duhai si kembang melati
      Mengusung sekeping hati mengharap cinta sejati
      Mmg terasa sangat sepi hari-hari yang abg lewati
      Tapi bagaikan terdengar dari bibir mu kata2 sakti
      Ucapan dinda tempoh hari itu mmg abg mengerti
      ‘Dinda ttp teguh berdiri bersama dgn idaman hati’
      Cuma, dinda sengaja, buat abg jadi ternanti-nanti
      Rasa tak sabar tunggu, dinda memberi kata pasti
      ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙♥️
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
       Entah kenapa hati asyik teringatkan dara srikandi
       Berkenan sungguh dgn dia pnya kesantunan budi
       Si dia marah dgn gelagat AP yg kian menjadi-jadi
       Katanya AP2 lebih menjaga kepentingan peribadi
       Hinggakan, PRU15 katanya dia tak nak mengundi
       Dgn si dara, Kejora ingin bina, sebuah cinta abadi
       Tapi si dia mungkin tak bersedia & blum lagi sudi
       Namun impian murni hati ini, ttp terus bersemadi
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕🩸❣️💙♥️
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      2. KERAJAAN
       PN
       GAGAL.

     2. KERAJAAN
      PN
      GAGAL.

    2. PN KERAJAAN GAGAL.

    3. KERAJAAN
     PN
     GAGAL.

   2. KERAJAAN
    PN
    GAGAL.

 27. Alhamdulillah…

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Bila Kera Kongkang merapu syukur Alhamdulillah
  Dia membuat, si nenek menopos jadi serba salah
  Nek tk blh tibai Kejora jer, nanti jadi berat sebelah
  Atas sbb itu, Kejora nak berpantun cinta pulak lah
  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙❤️
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  KAH KAH KAH

  1. Ke raja an PN Gagal.

 28. laa,

  tajuddin perlu cium tangan mahiddin secara pribadi

  atau

  tajuddin perlu berani tunggang tuak dari kawah ajaran songsang sesat hadi sepertimana pemimpin2 #melayu2isle lakukan utk menubuhkn kerajaan #melayu2isle yg serba bingai2 penjenamaan nya terkini…

  1. Kerajaan PN Ga gal.

 29. TORPEDO INI TIDAK MELETUP
  HANYA JATUH MENJUNAM SAJA
  MASA KELUAR,HIDUNG DICEKUP
  DIA BUAT KERJA MASA SENJA

  SI PAK LEMAN PERNAH LASTIK
  TEKENA SARANG TEMPUANYA
  DIA TERUS SAMBAR KAIN BATIK
  LARI MENJERIT”SAPA BUAT NAYA!”

  BILA BALIK,DIA TAK BASUH
  TERUS NGADAP LAPTOP
  MASA KECIK TAK MAKAN ASUH
  AMALAN BURUK MELETOP

  1. LIHATLAH, RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
   Kera kongkang nak juah wlau asyik je kecundang
   Tapi hanya karutan merapu saja dia asyik hidang
   Dia tk tau ke kalau tulis tk ikut pos nek meradang
   Tunggu nek masuk jap lgi, dia kena le penendang
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   KAH KAH KAH

   1. Kerajaan PN Gagal.

  2. KERAJAAN
   PN
   GAGAL.

 30. Barulah tau bila bertemu buku dgn ruas
  Terduduk si tua bengap, kena aku pukul
  Batang mop si tua merasa kurang puas
  Kini dia balik semula ke batang cangkul

  Huha huha huha haw haw haw haw

  1. Woww…samer dan sekater lagi panjang semuer baris!

   Bijaknya aku…dah tentu dia makin dengki dan cemburu…

   HAHAHA HIHIHI HOHOHO

   1. WOU PANTUN SAMA BARIS,

    TAHNIAH,,TERUSKAN MENGHENTAM

    HIHIHI

    1. Keraja an PN Gagal.

   2. KERAJAAN
    PN
    GAGAL.

  2. Kera kongkang 9:24 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Kedegilan ko ni kera kongkang spt tk dpt dihapus
   Naper ko buat pantun mengarut, tk ikut tajuk pos?
   Apa ko ni bengap, atau sengaja nak cari mampos
   Ko tk takut ke nanti diserang nenek tua menopos?
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Kera ja an PN Gagal.

 31. PN Gagal.

 32. Di atas dahan si berok tua duduk mencangkung
  Ketulan torpedo, terjun menjunam, silih berganti
  Kenyang dan boncit lah belukang dan temekung
  Seminggu kenyang makan ikan-ikan senang hati

  Huha huha huha haw haw haw

  1. Woww…samer dan sekater panjang semuer baris!

   Bijaknya aku…dah tentu dia cemburu…

   HAHAHA HIHIHI HOHOHO

  2. Ke ra ja an PN Gagal.

  3. WOU HEBAT!!

   HENTAM DAN TERUS HENTAM

   ENTAH MANA DIA TU MENYOROK SKARANG!

   1. Ke ra ja an PN Ga ga l.

  4. Kera kongkang 9:09 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Klau tiada hujah..usah benda mengarut dikarang!
   Ko merugikan ruang..dan juga mngganggu orang
   Jagalah ko, kalau nenek nampak, dia naik berang
   Nanti, tidak pasal2, dgn nenek itu ko kena serang
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. KERAJAAN
    PN
    GAGAL

Leave a Reply

Your email address will not be published.