BEZA ANTARA BANI ISRAEL, YAHUDI DAN ZIONIS

Bani Israel: Anak keturunan Nabi Yaakub Alaihisalam. Dalam Quran disebut ada sebahagian dari Bani Israel yang Kufur.

Maknanya tidak semua Bani Israel yang kufur ada yang beriman.

Yahudi: Mereka yang kafir dari kalangan Bani Israel.

Jika diteliti nas-nas Al-Quran, apabila disebut Yahudi, semuanya berbentuk Celaan.

Zionis: Gerakan yang dipelopori Moses Hess untuk menubuhkan negara haram, Israel. Yahudi mula berpindah pada tahun 1897.

Zionis merupakan gerakan politik orang Yahudi yang menyokong penubuhan semula ‘tanah yang dijanjikan’ untuk bangsa Yahudi di Palestin pada abad ke-19 di mana ketika itu dikuasai oleh Kerajaan Turki Uthmaniyah.

NOTA PENTING: Bani Israel yang disebut dalam Al-Quran tidak sama dengan Negara Haram yang menggunakan istilah Israel oleh Zionis-Yahudi!

DR. ASYRAF WAJDI DUSUKI

Ketua Pemuda UMNO Malaysia.

Updated: 16 May 2021 — 10:10 am

45 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWARp

  NETHANYAHU BERUCAP DALAM PARLIAMENT ISRAEL DENGAN JELAS SYIAH ADALAH PROKSI RAPAT ZIONIS BERLAKON SEBAGAI ISIS DAN DAESH………..

  DUIT RAKYAT AKAN MASUK POKET DAJJAL……….

  DAJJAL MEMANG BIJAK MANIPULASI DAN BERPURA2 PERIHATIN KEPADA AGAMA DAN RAKYAT RAMAI TERTIPU………..

  22 BULAN NEGARA DIPERINTAH OLEH SISTEM KOMUNIS PHD4PIG….. RAKYAT SENGSARA KERANA SEMUA SISTEM LUMPUH………

  Sedar diri, Orng Cina M’sia berasal dari kaum pendatang -UMMAH…….

  Dong Jiao Zong cuba alih fakta sejarah

  “…kerajaan digesa untuk menutup sekolah Cina di bawah pertubuhan Dong Jiao Zong kerana mereka terbukti telah menolak aspirasi Falsafah Pendidikan Negara…”

  KUALA LUMPUR: Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) menegaskan bahawa Pertubuhan Pendidikan Dong Jiao Zong wajar sedar diri dahulu bahawa orang Cina yang berada di Malaysia dahulunya berasal dari kaum pendatang Tanah Besar China.

  Pengerusi UMMAH, Mohd Zai Mustafa berkata, mereka dibawa oleh Inggeris ke Tanah Melayu bagi tujuan buruh yang bekerja di lombong-lombong bijih timah.

  Beliau menegaskan, ini adalah satu sejarah yang sangat tepat dan benar serta telah menjadi sejarah dunia, sebelum mereka mempertikaikan mata pelajaran sejarah silibus menengah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) yang dikatakan terlalu berpusatkan Melayu dan Islam.

  Katanya, Dong Jiao Zong cuba mengalihkan fakta sejarah bahawa orang Cina adalah bukan pendatang di Tanah Melayu.

  Menurutnya, mereka menolak buku sejarah silibus KPM dengan menulis serta merangka silibus sejarah baru untuk diajarkan kepada pelajar di sekolah pendidikan Dong Jiao Zong dan sekolah Cina yang lebih berkiblatkan negara China dan Taiwan.

  “Inilah di antara sebab utama yang mewujudkan jurang polarisasi kaum, melebarkan jarak di antara kaum Cina dan Melayu di negara ini, yang menyebabkan berlakunya jurang perpaduan kaum yang besar dalam negara ini.

  “Ini adalah kesan disebabkan oleh sistem pendidikan yang telah diterapkan di sekolah-sekolah Cina Dong Jiao Zong,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

  Oleh sebab itu, tambahnya kerajaan digesa untuk menutup sekolah Cina di bawah pertubuhan Dong Jiao Zong kerana mereka terbukti telah menolak aspirasi Falsafah Pendidikan Negara yang menjadikan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar utama juga sebagai bahasa perpaduan kaum di negara ini.

  Beliau berkata, Sekolah Cina Dong Jiao Zong adalah penghalang kepada perpaduan kaum di negara ini kerana mereka menolak asas dan falsafah pendidikan negara.

  Ini, ujarnya ditambah lagi dengan suntikan semangat anti Melayu dan Islam menggunakan lenggok bahasa Cina di sekolah sekolah mereka.

  Menurutnya, gesaan pertikaian yang dibuat oleh Pertubuhan Dong Jiao Zong sudah membuktikan bahawa mereka melahirkan pemikiran yang tidak selari dengan aspirasi Pendidikan Negara serta aspirasi polisi dan dasar Perpaduan Nasional yang telah dilancarkan baru-baru ini oleh kerajaan.

  Beliau menambah, perpaduan di negara ini tidak akan tercapai selagi mana adanya pertubuhan Pendidikan seperti Dong Jiao Zong yang keras dan tidak mengaku bahawa orang Cina di negara ini adalah kaum pendatang sewaktu masa dahulu yang telah pun diberikan taraf warganegara dengan ihsan dan pengorbanan besar orang Melayu dan Islam.

  Oleh sebab itu, katanya Dong Jiao Zong jangan mempertikaikan lagi dan cuba untuk mengubah sejarah Melayu dan Islam di negara ini.

  Ini, ujar beliau kerana ia akan menyerlahkan lagi sejarah orang Cina adalah sebenarnya kaum pendatang di negara ini. –

 2. najib bini rosmah

  Apa beza gay, shemale, Azmin Semburit, YB PPBM mabuk, cucu Madey si Kitol kaki pub dan Tuan Haji Anjing PAS kaki like prono? Tak berbeza. Sama melingkup dengan ISRAEL. Kahkahkah!

  1. Beza jg la mangkuk….itu depan ini belakang….syetan betul

  2. puak2 setan tu!!!

 3. ape yg amat Nyata perbezaan antara …..

  Kepercayaan Dgn Keyakinan….?

  yg terdahulu, Si Abid Dgn Iktiar Nya…..

  yg terkemudian, Si Abid Yg membiarkan Tuhan “Mengajar” Nya….

  jauh kah Tuhan dgn kita semua ?

  (1) Isaac Newton melakukan Akan Nya dgn Dzauk Nya mencari the “missing” parameter antara Nisbah Jisim Dgn Berat setiap yg ada…….

  (2) muhammad anak aminah melakukan akan Nya dgn berkhalwat sendirian di dlm Gua utk mencapai Kesempurnaan Nya….

  Dzat itu terkandung akan Nya….

  segala bentuk2 (1) Ujud/Ilmu Nya selain (2) Syuhud/Nur Nya….

  Kesemestaan Tuhan akan Manusia Ketahui melalui Kesempurnaan Diri Mereka2 …..

  Tuhan Itu Maha Sempurna, maka lepaskan persepsi2 agar innate/tersembunyi kesempurnaan manusia di lewati Tuhan Yg Maha Sempurna…….

 4. bilamana babi2 dgn kebabian mereka menganuti agama sekadar pendewaan dan pemujaan hanya utk menarah upah utk ke syurga…..

  maka Agama di jadikan satu bahan dan fahaman perniagaan semata2…..

  kebabian sedemikian ada di sekeliling tamaddun manusia dgn berdasarkan ‘kepercayaan semata2’…..

  Tuhan Mereka2 jadi Abdi Mereka utk menyediakan Upah dan Syurga serta segala kehendak2 mereka di dunia….

  the endgame, Tuhan di dijadi sandaran utk menghalalkan kebabian bingai2 mereka utk membina dunia2 & persepsi mereka….

 5. berlain pula dgn kebabian2 lebai2 pAs dgn ajaran songsang mereka….

  suku sana suku sini lalu pengikut2 nya bak Tiga Suku berjoget2 di Jalanan mabuk dgn Tuak Yg di hidangkan oleh Ketua Pendeta mereka, Ketua Babi bernama Hadi Awang Guru…

  hingga sanggup melalui lorong2 belakang mati menebuk2 atap sana sini utk berkuasa….

  babi tegar dgn serban dan jubah …

  seperti kaum2 yg melihat muhammad anak aminah sebagai rujukan tapi kebabian2 mereka tidak boleh melihat Sifat2 Ketuhanan pd Diri masing2 utk berdamai hinggakan isu palestin/israel berlarutan abad ke abad tiada kesudahan….

 6. blh ke Finite-Finite Mengenali Infinite ?

  samapai hidup-mati/hidup-mati keberape kalian pun tidak mampu akan kita Mengenali akan Infinite, Tuhan Semesta Yg Tak Terbatas….

  tapi

  ……let go let go…

  “matikan diri” biar Kesemestaan Nya Menguasai dan Meliputi Diri …

  ketika itu Si Abid seperti Si Mansur bersatah, Ana Al Haq

  Muhammad Anak Aminah bersatah dgn Faculti Kesempurnaan lalu terkeluar Kata2 dari Ketuhanan Nya, terjabar akan Kalam Tuhan Nya……..

  Kesempurnaan Tuhan akhir Nya di Nyatakan oleh muhammad anak aminah ketika dzauk Nya seketika2 sj…

  ape akan terjadi jika muhammad anak aminah dzauk berterusan? bini2 nya jika mengangkan biji2 puki mereka, adakah muhammad bernafsu & berselera…?

  bagitu juga Issac Newton, tergelam dlm pemikiran Intelek Innate Nya, memikirkan akan sesuatu yg ‘missing’ dlm mengukir persamaan Tenaga dan Semesta, lalu terpendang akan Nya sebiji Epal terjatuh dari pohon di depan Nya……

  let the Infinite embraced our Finite Faculty,

  ….Malaikat2 (Faculti2) akan sentiasa terbuka luas bilamana kesemestaan Tuhan meliputi ….

 7. sengketa israel/palestin ini se upamana sengketa proxi Saudi dn kunci2 mereka menentang Iran dan Sekutu2 Nya utk Saudi & seketu2 Nya sentiasa mendapat sokonmgan dari EU?AS …

  kesundalan ape ygv perlu #melayu2 menumpang sama sedangkan kebabian2 #melyu2isle dan kebebalan #melayu2bingai sama juga seperti di sana ?

  Saudi dan Seketu2 Nya seperti #melayu2bingai2 …

  ….Iran serta Seketu2 Nya sama juga dgn Kebabian #melayu2isle

  ….di negara….

  tidak kah majoriti #melayu ada sedang membetulkan #melayu2bingai & #melayu2isle terkini di negara…?

  1. YANG KESUNDALAN IALAH DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

   KEBABIAN KAMU AMAT SANGAT SEBAB MENONGGANG NONGGEK DI PANGKAL POKOK KAYU ARA, MASAKAN ADA PUAK KAMU YANG DI GEREJA DSB NYA.

 8. mengape #melayu2 di negara terlalu emosi dgn kaum israelites terhadap tindakanmereka kpd palestin….

  sedangkan arab saudi dan kunci2 nya asyik berceramok dgn kaum2 syiah yg di pelopori oleh Iran dan sekutu2 nya…..

  antara syiah dan wahabi, kedua2 nya berbeza dari segi tauhid sedangkan Ilmu Tauhid (Ilmu Kalam) tidak mencikupi utk mengukur Dzat & Sifat2 Tuhan & Kesemestaan Nya….

  ape itu Ilmu Kalam ?

  Jika Tuhan itu Maha Tinggi, Abid2 wahabbi/Syiah/Mutazil/Jabariah/Qadariah akan sentiasa bercerita secara kalam betape Tinggi akan Tuhan mereka…..

  ….sampai kiamat dunia2 mereka, (mati) tak habis bercerita bagaimana ketinggian Tuhan…..

  boleh ke

  …Finite-Finite akhir nya mengetahui akan ketinggian Infinite ?

  1. BUKAN “Finite-Finite akhir nya mengetahui akan ketinggian Infinite…”

   MENGARUT MENGARUT KAMU NANTI KENA CARUT.

 9. mengape perlu kita melihat sengketa palestin dan yahudi yg sedang bergolak sedangkan di negara ada persamaan nya juga….

  ape perlu kita menjadi emosi dgn perbalahan palestin dan yahudi sedangkan focus tenaga utk mencari penyelesaian bagaimana utk nyahkan babi2 tegar kaum2 berserban berjubah lebai2 pAs yg asyik melacurkan agama dan kaum2 #melayu2bingai yg asyik membingai dgn kebebalan mereka menguruskan permasaalah covids and ekonomi negara…..

  1. KAUM AGAMA ISLAM ADA HAK KUAT DI BEGARA INI. ISLAM ADALAH AGAMA NEGARA INI. DISEBUT DALAM PERLEMBAGAAN NEGARA.

   KAMU ZUNNUN JANGAN LAH JADI BODOH BANGANG.

 10. adakah Kekuasaan Zion yg menguasai Federal Reserve Amerika Syarikat sama dgn #melayu2bingai yg sedang menguasai Perbendaharaan Negara, yg mana 600 billion lesap tah ke mana?

  adakah kaum2 Jew merasakan Isa Masihi mengancam kebenaran *abraham/joseph/mosses/david/solomon yg mereka2 sendiri telah merobek lebenaran dgn utk berkuasa ke atas kaum bani israel….

  *(ibrahim/Yusuf/Musa/Daud/Sulaiman…)

  adakah kaum2 berserban berjubah yg mengamalkan fahaman songsang sesat dgn suku-suku sana sini yg membawa pengikut2 mereka 3 Suku berjoget2 di jalanan terkena tuak yg dari kawah hadi…..

  adakah lebai2 pAs yg berserban berjubah yg asyik mendewa memuja muhammad anak aminah melibihi KeNabian Muhammad,

  …. sedar akan sifat taksub mereka hingga membawa kesesatan kpd Sifat Ketuhanan Semesta….

  bingai2 tegar atau terlebih kebabian mereka2 ini ?

  sama kah Zion/Yahudi dgn #melayu2bingai & #melayu2isle di negara….?

  1. Macam Najib kata,

   KEPALA BAPAK KAMU.

 11. babi di bawah ini tegar dgn kebabian nya kerana asyik menunggang tuak dari kawah hadi ke ?

  atau bingai yg membingai dgn #melayu2bingai yg mengkianati ketika menumpang undi2 pru 14 dahulu….

  babi tegar, keluar dari lubang puki yg terjelur atau tersentap ?

  1. BINATANG HARAMJADAH ZUNNUN THE PUKIMAK INI (PANGKAT NYA SUDAH DI BERI PENERANGAN DAHULU) JENIS YANG MULUT NYA SELALU DIBALUN BANG ALI.

   MAKA CELUPAR LAH MULUT NYA, PENUH DENGAN BAHAN2 PUKULAN BANG ALI.

   1. ini #melayubingai atau #melayuisle teruk sgt mengelupur nih….?

    1. YANG MENGGELUPUR HANYA LAH ZUNNUN BILA DI HEMPET BANG ALI.

     EMAK NYA RAPAT DENGAN BANG ALI DULU, DIRTY OLD MAN ZUNNUN ADA KAITAN DENGAN BANG ALI JUGA.

     BAPAK ANGKAT LAH, KIRAKAN.

  2. ZUNNUN BABI INI BUKAN  keluar dari lubang puki yg terjelur atau tersentap.

   EMAK DIA BERJUMPA BANG ALI, 9 BULAN KEMUDIAN, DIA KELUAR, RUPA BABI, BENTUK BABI, BER DEHOQ DEHOQ.

 12. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (LIHAT PENERANGAN PANGKAT NYA DI BAWAH) BUKAN SAHAJA sentiasa membingai, membabi dgn tindak tanduk BIADAB DAN KURANG AJAR, DIA JUGA MELAKNAT DAN MENGHASUT.

  PERLU DI HERET KE BALAI POLIS, DI REMAN BANG SEMINGGU, DIKASI MAKAN NASI BUNGKUS LAUK IKAN KERING SAHAJA PAGI PETANG SIANG MALAM.

  

  1. SEBELUM DIHERET KE MAHKAMAH, ZUNNUN THE PUKIMAK INI PERLU DI BALUN, DI TIBAI DAN DI BANTAI DI SINI.

   1. si bingai sedang sedang membabi …

    kesian….

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN MEMANG BABI SEPENUHNYA,

     BUKAN MACAM BABI, BUKAN RUPA BABI, TAPI MEMANG BABI SEPENUH NYA.

 13. antara

  zion, jew & israelites

  seperti juga

  #melayu2bingai, #melayu2isle & #melayu2

  yg bingai2 kaum melayu ini, asyik sedang memuki memantat dari pengkianata dan dgn kekuasaan yg di miliki sdg memerintah negara dgn serba bingai mereka

  manakala

  #melayu2isle [pula kesana kemari dgn kebabian berserban berjubah bak babi2 yg merata2 mendagangkan melacurkan agama songsang sesat mereka…..

  berdasarkan amanat seketul daging babi suku sana suku sini hingga mabuk2 berjogat2 di jalanan jika terkena tuak dari masakan ketua pendeta mereka, hadi awang…..

  lain pula dgn kaum #melayu2…

  mereka ini yg mana terdiri dari 68% penduduk di negara….

  ape kah #melayu2bingai & #melayu2isle terdiri dari kaum #melayu2 juga….

  #melayu2bingai dan #melayu2isle kini terasing dari arus kaum #melayu2 kerana memiliki kekuasaan tapi sentiasa membingai, membabi dgn tindak tanduk mereka bergaji buta dan melakukan pemerintahan secara menindas selain penafian….

  1. Kamu menghasut bangsa Melayu, agama Islam, dsb nya.

   Pukimak kamu, mulut celupar, selalu di sumbat Bang Ali, muntah, makan muntah kamu itu san semua yang keluar dari Bang Ali..

   1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

   2. …ini #melayubingai atau #melayuisle yg serba kebabian dgn agama songsang sesat ?

    1. KAMU JENIS YANG RAMAI BERGELIMPANGAN DI 13 MEI 1969, TERMASUK ANJING2 KAMU.

     MENGHASUT TAK RENTI2, PERLU DI MAHKAMAHKAN DI BAWAH AKTA YANG ADA KAITAN DENGAN HASUTAN.

     SEMENTARA ITU DIBALUN, DI TIBAI DAN DI BANTAI BERTERUSAN DI SINI.

 14. Cantik gambar pompuan Budin letak tuh.

  Tapi sebelah nya gambar kuku kokak pulak.

  Tak tahu apa logik nyer.

 15. Zionis adalah politically-motivated Jews.

  Selagi ada Zionists, selagi itu lah takda keamanan yang tulen di dunia ini.

  Zionism = nationalist movement among the Jewish people that espouses the re-establishment of and support for a Jewish state.

  Sekarang sudah ada the state of Israel. Tapi Zioinsm masih ada lagi. Kot sekarang mahukan the supremacy of a Jewish state in certain areas of the world.

  Perlu dibangkang..

 16. najib bini rosmah

  Duit derma Palestin masuk akaun parti digunakan Roslan SMS tengok dan like shemale dan gay apa hukumnya? Kahkahkah!

  1. Tuduh ajer, takda bukti, fakta atau penerangan, kamu mengarut.

   Jangan mengarut lah, Dol.

 17. najib bini rosmah

  Infak Palestin masuk tabung parti anjing PAS bukan kerja Yahudi Zionis ke? Tanya je anjing. Kahkahkah!

 18. Bukan kah Yahudi berasal di tempat yang lebih kurang sama dengan Arab?

  Arab memeluk agama Islam, Yahudi tetap dengan agama depa.

  Nampak nya dah takda kemungkinan Yahudi dan Muslim tidak bermusuhan dalam hati sanubari mereka.

  Tapi tiada pihak yang berani coba musnahkan yang satu lagi.

  Yahudi ada senjata nuklear. Pakistan pun ada, walau pun sekarang di hala ke India sebab kes Kashmir.

 19. najib bini rosmah

  Senarai negara Islam iktiraf NEGARA Haram Israel…

  0. Malaysia (latest perutusan pdf)
  (Madey kriket dan Perogol Nika Gee sokong two states ISRAEL-PALESTIN)
  1. Morocco
  2. Bahrain
  3. Sudan
  4. Jordan
  5. Mesir
  6. UAE

  1. Depa harapkan duit. Yahudi kasi dalam berbagai bentuk.

  2. Kamu lupa…Qatar

 20. najib bini rosmah

  Negara ISRAEL-PALESTIN akhirnya berjaya disahkan oleh Kerajaan Melayu. Ajaran Madey si Kitol demi jaga kepentingan Israel sejak 80an sudah dijayakan oleh UMNO-PAS menjadi anjing tunggangan. Kahkahkah!

 21. najib bini rosmah

  PAS UMNO Anjing PN Azmin Semburit sudah sokong penyelesaian dua negara ISRAEL-PALESTIN. Malaysia Darurat iktiraf Israel. Takziah beli cincau Menteri Liverpool. Kahkahkah!

 22. Kejora ini anarchistic.

  Tak indahkan tajuk pos dan apa2 lain.

  Dalam lain2 perkataan, dia penyangak, penjahat dan gengster.

 23. RAKAN PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Guru yg mencorakkan negara punya masa depan
  Kpd gurulah anak2 ibu bapa meletakkan harapan
  16 hb Mei..Hari Guru dh dijadikan satu ketetapan
  Dekat Kejora ni tak ada ke siapa nak bagi ucapan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Kejora dah tak dipedulikan

Leave a Reply

Your email address will not be published.