PN MENUJU KEJATUHAN, PEMIMPIN BERSATU PUN YAKIN DEMIKIAN

Melihat kemarahan netizen terhadap kerajaan dan Mahiaddin Md Yasin sekarang sepertinya kerajaan PN ini sedang menuju kejatuhan dan bakal tumbang dalam PRU akan datang.

Meskipun Najib Razak juga pernah dibenci sebelum PRU14 lalu, tetapi apa yang berlaku kepada Mahiaddin ternampak lebih parah daripada itu.

Di media sosial, di mana lebih separuh daripada jumlah rakyat negara ini mempunyai akaun masing-masing untuk mereka menulis, meluahkan perasaan, berkongsi cerita dan memperolehi maklumat, luahan kemarahan itu jelas begitu ketara sekali.

Terutama dengan pengumuman PKP di saat-saat akhir Aidilfitri, melarang rentas negeri dan daerah, berziarah serta mengecilkan lagi jumlah jemaah yang dibenarkan ke masjid dan surau, kemarahan netizen boleh dikata sudah mencapai kemuncaknya.

Dalam Mahiaddin bertanya, adakah kerajaan zalim kerana tindakan-tindakan yang diambil itu, sedangkan kata beliau, tujuannya ialah untuk menjaga nyawa rakyat, tetapi bagi kebanyakan rakyat, ia memang ada ciri-ciri kezaliman yang nyata.

Ini kerana, sementara beberapa sekatan dikenakan untuk menyambut hari kemenangan umat Islam – Hari Raya Aidilfitri – mengapa larangan memasuki kedai, pasar dan pusat membeli-belah tidak pernah disekat atau dihadkan jumlahnya?

Apakah virus Covid19 hanya ada di masjid dan surau saja?

Dalam hal ini, apa salahnya jika dikekalkan saja jumlah jemaah yang boleh ke masjid dan surau seperti sebelum ini dengan terus mematuhi SOP ditetapkan, bukan dihadkan antara 20 hingga 50 orang sebagaimana diumumkan sendiri oleh Mahiaddin?

Dengan itu, rakyat kini memang memendam rasa dan hanya menunggu masa saja untuk menukar kerajaan yang dianggap tidak membina ini.

Ketika sambutan Hari Raya 1 Syawal semalam juga, luahan kemarahan terhadap Mahiaddin dan kerajaan gagal PN ini turut diserlahkan oleh sekumpulan anak-anak muda di Batu Pahat, Johor.

Tindakan menaikkan poster, kain rentang dan mengecat dinding dengan tulisan #KerajaanGagal bukan lagi dilakukan secara sembunyi-sembunyi.

Sebagaimana ia meriah di media sosial, di pelbagai tempat di dunia nyata juga ia sudah mula dilakukan secara terang-terangan dan terbuka.

Lebih malang lagi, ketika ini juga seolah-olah tidak ada sesiapa yang mampu membela atau mempertahankan kegagalan kerajaan yang dicemuh dan dimarahi rakyat sepanjang masa, siang dan juga malam.

Daripada kalangan Bersatu sendiri, baik pemimpin, pemain media sosialnya atau pasukan media Perdana Menteri, semua mereka terlihat tidak mampu berbuat apa-apa lagi untuk menahan kemarahan rakyat itu.

Di pihak UMNO, terutama Najib Razak dan beberapa pemimpinnya, lontaran di media sosial mereka lebih ke arah menambahkan lagi garam terhadap luka serta kemarahan rakyat kepada PN dan Mahiaddin, bukan menolong bantu memulihkan keadaan.

Seorang pemimpin Bersatu ketika berbual-bual dengannya, tanpa berselindung mengakui, kedudukan Mahiaddin dan kerajaan PN sekarang ini dalam keadaan yang sangat buruk.

Katanya, kerajaan ini ternampak bakal terbalik dan hakikat ia akan tumbang sudah tidak dapat dielakkan lagi.

Menurut beliau, apabila rakyat sudah mula marah, sama seperti yang mereka tunjukkan kepada BN dalam era Najib Razak sebelum PRU14 dahulu, penyelesaiannya bagi mereka hanyalah dengan pertukaran atau pembentukan sebuah kerajaan baharu.

“Apabila kerajaan sudah dianggap gagal oleh rakyat, apa pun yang cuba dilakukan Mahiaddin untuk memperbaiki keadaan sudah tidak berguna lagi.

“Beliau sudah terlambat untuk memulihkan kepercayaan rakyat, sepatutnya ia dilakukan sejak dahulu lagi, bukan ketika keadaan sudah parah seperti sekarang ini,” tambah pemimpin berkenaan lagi.

Pemimpin Bersatu itu, selain menyalahkan Mahiaddin yang tidak agresif dan lebih banyak membisu dalam semua isu, turut meletakkan kesalahan kepada semua pemimpin Bersatu yang memegang pelbagai jawatan dalam kerajaan kerana gagal berfungsi dengan sebaiknya.

“Jawatan yang mereka pegang dan gaji lumayan yang diterima tidak sepadan dengan sumbangan untuk mempertahankan kerajaan dan membela Mahiaddin,” tegasnya. (ShahbudinHusin 14/05/2021)

Updated: 14 May 2021 — 8:43 am

115 Comments

Add a Comment
 1. MAHATHIRVSANWARp

  SAKI BAKI PHD4PIG DAH TENTU MENUJU KEHANCURAN………

  HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP
  ……

  PAK DAJJAL BUAT KUTIPAN UNTUK KOMUNITI LGBT SATU DUNIA……….

  PAK DAJJAL BUKAN SEKADAR GAY TAPI LGBT PARTI KUNYIT………..

  NETHANYAHU BERUCAP DALAM PARLIAMENT ISRAEL DENGAN JELAS SYIAH ADALAH PROKSI RAPAT ZIONIS BERLAKON SEBAGAI ISIS DAN DAESH………..

  DUIT RAKYAT AKAN MASUK POKET DAJJAL……….

  DAJJAL MEMANG BIJAK MANIPULASI DAN BERPURA2 PERIHATIN KEPADA AGAMA DAN RAKYAT RAMAI TERTIPU………..

  22 BULAN NEGARA DIPERINTAH OLEH SISTEM KOMUNIS PHD4PIG….. RAKYAT SENGSARA KERANA SEMUA SISTEM LUMPUH………

  Sedar diri, Orng Cina M’sia berasal dari kaum pendatang -UMMAH…….

  Dong Jiao Zong cuba alih fakta sejarah

  “…kerajaan digesa untuk menutup sekolah Cina di bawah pertubuhan Dong Jiao Zong kerana mereka terbukti telah menolak aspirasi Falsafah Pendidikan Negara…”

  KUALA LUMPUR: Gerakan Pembela Ummah (UMMAH) menegaskan bahawa Pertubuhan Pendidikan Dong Jiao Zong wajar sedar diri dahulu bahawa orang Cina yang berada di Malaysia dahulunya berasal dari kaum pendatang Tanah Besar China.

  Pengerusi UMMAH, Mohd Zai Mustafa berkata, mereka dibawa oleh Inggeris ke Tanah Melayu bagi tujuan buruh yang bekerja di lombong-lombong bijih timah.

  Beliau menegaskan, ini adalah satu sejarah yang sangat tepat dan benar serta telah menjadi sejarah dunia, sebelum mereka mempertikaikan mata pelajaran sejarah silibus menengah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) yang dikatakan terlalu berpusatkan Melayu dan Islam.

  Katanya, Dong Jiao Zong cuba mengalihkan fakta sejarah bahawa orang Cina adalah bukan pendatang di Tanah Melayu.

  Menurutnya, mereka menolak buku sejarah silibus KPM dengan menulis serta merangka silibus sejarah baru untuk diajarkan kepada pelajar di sekolah pendidikan Dong Jiao Zong dan sekolah Cina yang lebih berkiblatkan negara China dan Taiwan.

  “Inilah di antara sebab utama yang mewujudkan jurang polarisasi kaum, melebarkan jarak di antara kaum Cina dan Melayu di negara ini, yang menyebabkan berlakunya jurang perpaduan kaum yang besar dalam negara ini.

  “Ini adalah kesan disebabkan oleh sistem pendidikan yang telah diterapkan di sekolah-sekolah Cina Dong Jiao Zong,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

  Oleh sebab itu, tambahnya kerajaan digesa untuk menutup sekolah Cina di bawah pertubuhan Dong Jiao Zong kerana mereka terbukti telah menolak aspirasi Falsafah Pendidikan Negara yang menjadikan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar utama juga sebagai bahasa perpaduan kaum di negara ini.

  Beliau berkata, Sekolah Cina Dong Jiao Zong adalah penghalang kepada perpaduan kaum di negara ini kerana mereka menolak asas dan falsafah pendidikan negara.

  Ini, ujarnya ditambah lagi dengan suntikan semangat anti Melayu dan Islam menggunakan lenggok bahasa Cina di sekolah sekolah mereka.

  Menurutnya, gesaan pertikaian yang dibuat oleh Pertubuhan Dong Jiao Zong sudah membuktikan bahawa mereka melahirkan pemikiran yang tidak selari dengan aspirasi Pendidikan Negara serta aspirasi polisi dan dasar Perpaduan Nasional yang telah dilancarkan baru-baru ini oleh kerajaan.

  Beliau menambah, perpaduan di negara ini tidak akan tercapai selagi mana adanya pertubuhan Pendidikan seperti Dong Jiao Zong yang keras dan tidak mengaku bahawa orang Cina di negara ini adalah kaum pendatang sewaktu masa dahulu yang telah pun diberikan taraf warganegara dengan ihsan dan pengorbanan besar orang Melayu dan Islam.

  Oleh sebab itu, katanya Dong Jiao Zong jangan mempertikaikan lagi dan cuba untuk mengubah sejarah Melayu dan Islam di negara ini.

  Ini, ujar beliau kerana ia akan menyerlahkan lagi sejarah orang Cina adalah sebenarnya kaum pendatang di negara ini. –

 2. Pagi2 ini hanya mahu sebutkan bahwa Wak Gont……………ol Kejora Kojolla meniru kata2 “IT’S NO BLOODY FUN TO BE FOOKED EARLY IN THE MORNING …” – referring to him.

  Otak nya tak banyak, meniru ajer ler keroje nyer.

  Kot satu masa nanti, penyebut asal kata2 itu jadi mcm William Shakespeare, kata2 nya asyik get quoted.

  hehe

  1. This early morning salvo is meant to deter him from making a nuisance of himself in here.

   But old bad habits die hard. He sure would do the same again.

   Lantak ler dier, dia make a fool of himself lagi, balun, tibai dan bantai berterusan lah dier di sini.

   Have a good day and enjoy the fun, folks.

 3. KAH KAH KAH

  👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
  Allahu Akbar..Allahu Akbar..sana sini bunyi takbir
  Tapi..lain pulak dgn si menopos kulit bergelambir
  Betina tua tu asyik dgn perangai ifrit di balik tabir
  Mencaci cerca dan maki hamun, sentiasa di bibir
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 4. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI KENA BERBELAS- BELAS LEPUK DI KOMEN2

  Anonymous.14 May 2021 11:33 am
  Anonymous.14 May 2021 11:34 am
  Anonymous.14 May 2021 11:35 am
  Anonymous.14 May 2021 11:36 am
  Anonymous.14 May 2021 11:40 am
  Anonymous.14 May 2021 11:43 am
  Anonymous.14 May 2021 11:44 am
  Anonymous.14 May 2021 11:46 am
  Anonymous.14 May 2021 11:47 am

  …bersambung…/

  1. /sambungan…

   Anonymous.14 May 2021 11:48 am
   Anonymous.14 May 2021 11:49 am
   Anonymous.14 May 2021 11:50 am
   Anonymous.14 May 2021 11:51 am
   Anonymous.14 May 2021 11:52 am
   Anonymous.14 May 2021 11:53 am
   Anonymous.14 May 2021 11:54 am

   …bersambung…/

   1. /sambungan…

    Anonymous.14 May 2021 11:55 am
    Anonymous.14 May 2021 11:56 am
    Anonymous.14 May 2021 11:57 am
    Anonymous.14 May 2021 11:59 am
    Anonymous.14 May 2021 12:07 pm
    Anonymous.14 May 2021 12:46 pm
    Anonymous.14 May 2021 1:03 pm

    KAH KAH KAH.

    1. MORAL OF THE STORY:

     BERHATI HATI LAH BILA MEMBUKA MULUT DGN BAHASA YG LEMAH DEK BELAJAR DI SEKOLAH SJK.

     KAH KAH KAH.

     1. IT’S NO BLOODY FUN TO BE FOOKED EARLY IN THE MORNING LiKE “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI”.

      KAH KAH KAH.

 5. PETALING JAYA: Presiden PAS yang juga duta khas Perdana Menteri ke Timur Tengah Abdul Hadi Awang perlu mengadakan kempen dalam kalangan negara Arab supaya bersama-sama dengan Malaysia membantah tindakan Israel ke atas Palestin, kata Khalid Samad.

  Ketua Penerangan Amanah itu juga berkata, PAS, yang merupakan sebahagian daripada kerajaan, perlu mencorakkan pendirian kerajaan dan rakyat untuk mengutuk sekeras-kerasnya serangan Israel ke atas Palestin.

  “Kita tak dengar daripadanya (Abdul Hadi) cadangan untuk menghadapi krisis ini sedangkan kesatuan negara Arab amat penting untuk menghasilkan bantahan yang berkesan.

  “Mereka (PAS) sepatutnya mencorakkan pendirian kerajaan dan rakyat untuk mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Israel,” katanya kepada FMT.

  Selain itu katanya, kerajaan perlu lebih proaktif dan berusaha mendapat sokongan di peringkat antarabangsa untuk memberikan tekanan ke atas Amerika Syarikat dan Israel supaya menghentikan keganasan terhadap Palestin.

  “Malaysia, Turki dan Indonesia boleh memainkan peranan berkesan untuk menggembleng negara Islam dalam membela rakyat Palestin,” katanya.

  Sejak Isnin lalu, ketegangan antara Israel dan Palestin semakin memburuk sehingga Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) memberi amaran bahawa ia bakal mencetuskan peperangan secara besar-besaran.

  Menurut laporan media, setakat ini, sekurang-kurangnya 67 orang, termasuk 14 kanak-kanak maut, manakala 388 penduduk cedera dalam serangan udara tentera Israel di Gaza.

  Siri keganasan itu meningkat berikutan tindakan pasukan keselamatan Israel menyerbu Masjid Al-Asqa dan menyerang penduduk Palestin.

  1. Tak padan Menteri PAS Gaji Buta RM80K bulan jadi Pengerusi Kempen Kutip Duit AidPalestine dgn kroni anaknya sendiri jadi Urusetia.

   Usaha2 spt ini biasanya berdekad2 dah dibuat oleh NGO bebas dan disalur melalui Kem Luar secara diplomatik.

   Nampak benar hipokrasi ini seolah nak justifikasi gaji buta gelaran Duta Timor Tengah sedangkan selama tempoh Kerajaan haram PN, kerja utama adalah menatangkan Pembangkang dan kerja sampingan berehat pemeriksaan kesihatan diIJN dek stress menatangkan orang.

   Rakyat cukup gerun bila PAS hanyalah Pakar Kutipan tolak tin milo yg tiada perakaunan diMuktamar2. Lebih2 lagi igauan tuduhan Tabung Memali yg tiada transparensi dan ketulusan dibuat oleh ahli2 PAS Baling sendiri selama berdekad. Tambah lagi isu kredibiliti PAS teruk kes bohong sharie dan fatwa dibolehkan bohong demi PAS dlm isu duit UMNO RM90 juta dan bayaran pampasan kpd Claire Brown supaya setuju gugur saman PAS diLondon.

   Isu kredibiliti, bohong dan meraih mileage politik tunggang ugama ini bakal membuat ramai tak nak berderma atau jadikan kempen ini tidak berkat.

   Ikut standard gaji RM80K sebulan gaji buta, pelajar tadika pun boleh cadangan kempen aid yg sudah dibuat berdekad2. Yg perlu yalah ide luar kotak contoh pertama gebeling negara2 Islam diTimur Tengah bergabung sokong ide Turkey utk adakan tentera negara2 Islam sbg buffer peacekeeping atau kedua sama dapatkan sokongan negara2 Islam Timur Tengah sokong ide Iran negara2 Islam bantu ketenteraan secara sulit supaya Hamas dan Briged Hasam dibantu utk self-defense dari kaki bully.

   Gaji buta akan jadi bebanan kpd ularmak kerana guna duit orang ramai pembayar cukai dan akan disoal nanti apa hasil kerjanya. Ironinya, mcm mana nak buat kerja Duta jika Arab Saudi dan Amerika letak dalam senarai pendek WatchList?

   1. Hamas dan Briged Al-Qassam. Tentera Bersekutu Negara2 Gulf Arab ketua Arab Saudi lancar serangan udara kpd Yemen target Houthi tapi yg sengsara rakyat2 dan kanak2 Sunni jugak. Malaysia pun terjebak dulu ground and logistic support perang Yemen ini.

    Simboliknya, serangan udara diketuai airforce2 Arab Saudi dgn Iran, UAE, Turki, Syria boleh jugak bantu self-defense Gaza dari serangan udara tak berperikemanusiaan Zionis.

 6. SAMPAI KE MALAM LAH WAK GONT……………….OL NIH MENG KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

  OTAK NYA DAH KERING, TAK DAPAT NAK KARANG KOMEN2 BARU,

  1. RESPON KPD KOMEN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TENTANG KOPIPES:

   1) Kopipes adalah keperluan/wajib dlm mengajar Binatang Anak Haram TN Monyet yg pekak badak tak masuk diajar dah lebih 3 bulan.

   2) Kalau Kejora tulis baru pun, binatang anak haram tu akan kata kopipes juga sbb dia dah tua 90 th lebih dah nyanyuk & tak tau beza kopipes ker baru.

   3) Seronok tengok binatang anak haram tu terloncat-loncat, terjerit-jerit mengelupor bila Kejora kopipes.

   KAH KAH KAH.

 7. ..MAKA WAK GONT………………………….. OL KJORA KOJOLLA PUN TAK DAPAT RESPON KOMEN2 YANG DI LONTARKAN KPD NYA DENGAN MEMUASKAN HATI NYA.

  MENGARUT LAH DIA, MENGELUARKAN KOPIPES KOMEN2 LAMA.
  .
  OTAK NYA DAH BANKRAP.

  1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 12:04 PM!

   ‘DI LONTARKAN’…???

   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

   ‘DI’ DGN ‘LONTARKAN’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘LONTARKAN’ TU PERBUATAN!
   => DILONTARKAN…

   KALAU DI SANDAKAN KE ATAU DI PELANTAR IKAN KE, OK LAH.

   FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

   1. TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???
    DAH TU, DLM SEHARI BERPULUH-PULUH KALI NAK KENA TENGKING HERDIK..

    KAU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KE BINATANG ANAK HARAM TN MONYET?

    ATAU KAU NI BUKAN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TAPI SEMEMANGNYA BINATANG BABI?

    KAU DULUNYA LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI KER…??

    HAH HA HAA.

    1. KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI.???

     BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI KAH YG ADA KAT MUKA KAU & BERAPA KG TAHI BABI KAT OTAK KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

     SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

     KAH KAH KAH.

     1. YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
      YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA BAGI RAPAT PULA.

      HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

      ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

      HAH HA HAA.

      1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK MUKA KULIT BABI SEKOR NI.

       KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

       HAH HA HAA.

       1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG, BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
        DAH HAMPIR TIGA BULAN DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

        ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, MEMERANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
        ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

        PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

        HA HAH HAA.

        1. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

         TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

         MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

         HAH HA HAA.

         1. Din Remos
          3 March 2021 10:02 am

          Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

          Reply

          1. Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply

          2. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung …

          3. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply

          4. MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          5. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          6. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          7. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          8. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          9. TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAK 1 KG TAIK BABI NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

          10. HERAN SUNGGUHLAH DIN…

           MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI BABI TU…?

           KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

           BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

           BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

           KAH KAH KAH.

          11. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Mmg elok sgt Din tala itu anak haram tua bangka
           Din kata, otak nenek itu, hanya taraf budak tadika
           Tak tahu malu langsung itu nenek bangsat puaka
           Serupa kulit babi sja, tebal, itu nenek punya muka
           🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          12. KEJORA NAK TAMBAH GELARAN BINATANG PELESIT TU KEPADA:

           “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET (@ TN ANJING) MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI, SEGALA-GALANYA BABI, LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI.”

           KAH KAH KAH.

          13. RESPON KPD KOMEN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET JAM 12:04 PM TENTANG KOPIPES:

           1) Kopipes adalah keperluan/wajib dlm mengajar Binatang Anak Haram TN Monyet yg pekak badak tak masuk diajar dah lebih 3 bulan.

           2) Kalau Kejora tulis baru pun, binatang anak haram tu akan kata kopipes juga sbb dia dah tua 90 th lebih dah nyanyuk & tak tau beza kopipes ker baru.

           3) Seronok tengok binatang anak haram tu terloncat-loncat, terjerit-jerit mengelupor bila Kejora kopipes.

           KAH KAH KAH.

 8. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Binatang Anak Haram TN Monyet yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat muko kulit babi otak taik babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

  1. Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
   18 Feb 2021

   ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

   SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

   Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

   Sinar Harian.

   1. KERATAN BERITA INI AKAN TERUS DISIARKAN SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI OTAK 1 KG TAIK BABI TU DAPAT MENGUASAI BAHASA MELAYU DENGAN BAIK…

    KAH KAH KAH.

    1. KERATAN BERITA ITU BERTARIKH 18 HB FEBRUARI 2021, DAH LEBIH 2 BULAN BERLALU…
     TAPI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA TAHI BABI ITU DIAJARKAN TENTANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA ‘HANYA’ LEBIH AWAL DARI ITU, SEBULAN LEBIH. BERMAKNA DAH TIGA BULAN BINATANG ANAK HARAM TU DIAJAR, TAPI MASIH JUGA DIA TAK FAHAM2..

     APA PUNYA BENGAP DUNGU LAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH…

     KAH KAH KAH.

     1. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

      SUDAH LEBIH DUA BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI DIAJARKAN TENTANG PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DALAM BAHASA MELAYU DAN JUGA EJAAN PERKATAAN ‘HANYA’, TAPI TAK DAPAT JUGA DIKUASAI OLEH ANAK HARAM BABI HUTAN SEKOR NIH.

      MMG TERNYATA BINATANG ANAK HARAM BEKAS MURID SEKOLAH SJK INI BODOH PIANG DUNGU LEMBAM TOLOL BAHALOL BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TERAMAT.

      PUKIMAK PUNYA MONYET ANAK HARAM MUKA 10 KEPING KULIT BABI NIH.

      KAH KAH KAH.

      1. KAH KAH KAH

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Nenek masuk blog harap dedak jer nak melantak
       Tapi dia ini, jenis dungu bingai punya kepala otak
       Mesti dulu kepala dia, kt meja cikgu asyik hentak
       Imbuhan ‘di’ pun dia tak tau mcm mana nak letak
       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
       muka kulit babi otak taik babi tuh…

       1. KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Nenek dah tua ganyut tak lama nak jadi bangkai
        Otak dia kecik harap kepala besar buah tembikai
        Dlm BM ternyata betina tua tu bodoh bingai cikai
        Imbuhan ‘di’ pun dia tk tau, mcm mana nak pakai
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
        muka kulit babi otak taik babi tuh..

        1. KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         Belajar dekat SJK, tidak bawa nenek TN ke mana
         Kt sekolah..dia banyak kawan dgn Hindu & China
         Nahu dan tatabahasa dalam BM, dia tidak cakna
         Imbuhan ‘di’ pun si betina biol tua tu tak tau guna
         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
         muka kulit babi otak taik babi tuh…

         1. KAH KAH KAH

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Tak pastilah samada bodoh nenek tu semula jadi
          Masa SJK dulu..keje jadi bohsia dan malas study
          Rasanya SPM dulu..BM dia fail atau dapat gred D
          Hingga dia tidak tahu nak mengguna imbuhan ‘di’
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
          muka kulit babi otak taik babi tuh..

          1. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Binatang TN Monyet ke sini, sbb dpt dedak ditaja
           Anak haram itu belajar di SJK, buat abis duit saja
           Perkataan ‘hanya’ pun anak haram tu tak tahu eja
           Mesti anak haram tu asyik kena berdiri atas meja
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
           muka kulit babi otak taik babi tuh..

          2. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek itu mmg lah jenis bebal bengap pekak tuli
           Dia asyik je, bawak ejaan ‘ha nya’ bahasa Swahili
           Tak berubah juga dia, wlu cikgu tegur berkali-kali
           Yg betina tua tu tahu, kangkang puki kat Bang Ali
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
           muka kulit babi otak taik babi tuh..

          3. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek tak masuk diajar, wlu cikgu tengking maki
           Klau komputer rosak, nenek itu kata, kena ‘baikki’
           Yg betina tua itu tahu, kat Bg Ali dikangkang puki
           Dia melentang kangkang, Bg Ali kat atas jadi joki
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
           muka kulit babi otak taik babi tuh..

          4. HERAN SUNGGUH PEMBACA SEKALIAN…

           BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI TU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KAH?

           DAH NAK MASUK 3 BULAN…SETIAP HARI…SEHARI 3-4 KALI, BINATANG ANAK HARAM TU DIAJARKAN PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ & MENGEJA ‘HANYA’ DLM BAHASA MELAYU…SEHINGGA TERPAKSA DITENGKING CERCA MAKI HERDIK…TAPI MASIH JUGA DIA TAK BERUBAH…

           KEJORA RASA BUKA SAJA KULIT BABI YG MELIPUTI MUKA ANAK HARAM TU SEHINGGA BEGITU TEBAL MUKANYA TAK TAHU MALU…RASANYA TAIK BABI PUN ADA KAT OTAK DIA…

           KAH KAH KAH.

          5. KEJORA NAK UBAH GELARANNYA KPD:

           “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI”

           ANAK HARAM TU LANGSUNG TAK ADA PERASAAN MALU & BEBAL BENAK BENGAP, LANGSUNG TAK MASUK DIAJAR …

           DIA MMG SEBENARNYA BABI YG LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI…

           KAH KAH KAH.

  2. Wak Gont….. …….ol KEJORA KOJOLLA  itu pun keluarkan isu mutu BM lah.

   Tak dapat jawab komen2 politik, dia mengarut lah.

   1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI, PRODUK SJK, MASIH TAK ADA MUTU DLM BM.

    TAK DAPAT BERI KOMEN POLITIK, DIA PUN MENGARUT LAH.

    YG BANYAK DIA BAGI, KOMEN ‘POLITAIK’!

    KAH KAH KAH.

    1. Eisyh eisyh eisyh…
     Hebat sungguh Binatang Anak Haram TN Monyet dlm komen ‘POLITAIK’ & komen ikut tajuk (MENO)POS..

     Penuh blog post ni dgn:

     1) komen ikut tajuk (MENO)POS puki kering dia tuh..

     2) komen ‘POLITAIK’ kucing KEPALA BUTOH PAK DIA..

     3) komen ‘POLITAIK’ anjing LUBANG PUKI MAK DIA…

     4) komen ‘POLITAIK’ palat PUKI KELENTIT PANJANG DIA…

     KAH KAH KAH.

     1. Haa..rakan2, tinggu apa lagi.. haah tepuk!!!
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH …(1000X)…

 9. “racun tuak ajaran seketul daging babi hadi anak awang…”

  jika di perhalusi akan aksi2 mok cik2 pok cik2 yg amat lucu berjoget2 di jalanan dgn berparang berkapak bercangkul setelah terminum tuak dari kawan suku-suku hadi anak awang….,

  lau jadi 3 Suku2 akan kesedaran nya hingga melebihi penagih3 dadah yg ada, …

  adakah kesesatan yg hadi anak awang bawa amat bahaya kpd kelestarian negara ?

  tapi perkara sedemikian di ketepi oleh Mahiaddin walaupun satu ketika dahulu, Mahiaddin dgn nada sinir mengatakan pAs – Parti Ajaran Sesat….

  mengape mahiaddin ketepikan ape yg di lucukan sebelum ini? adakah kerana mabuk kuasa, mahiaddin pun mabuk gila kewarasan Nya…

  … atau tuak ajaran hadi anak awang berjaya di sajikan dan di minum oleh muhiaddin ?

  1. Haa..rakan2, tinggu apa lagi.. haah tepuk!!!
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH …(1000X)…

   1. Opps..maaf Zunnun, silap column.
    😅😂🤣

 10. Anonymous.
  14 May 2021 10:53 am
  Reply to Anonymous

  WAK GONT……………………………OL KEJORA KOJOLLA TAK ADA APA YANG NAK DI INTAI DI TEPI TINGKAP..

  BARAN G NYA PUN SUDAH KEHILANGAN, TELUR NYA ASYIK DI GENTEL BERTERUSAN DEK BANG ALI.

  Reply

  1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 10:53 AM!

   ‘DI INTAI’…???

   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

   ‘DI’ DGN ‘INTAI’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘INTAI’ TU PERBUATAN!
   => DIINTAI…

   KALAU DI PANTAI KE ATAU DI LANTAI, JOHOR KE, OK LAH.

   FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

   1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 10:53 AM!

    ‘DI GENTEL’…???

    IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
    IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

    ‘DI’ DGN ‘GENTEL’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘GENTEL’ TU PERBUATAN!
    => DIGENTEL…

    KALAU DI KATIL KE ATAU DI KUALA KETIL, KEDAH KE, OK LAH.

    FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

    1. TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???
     DAH TU, DLM SEHARI BERPULUH-PULUH KALI NAK KENA TENGKING HERDIK..

     KAU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KE BINATANG ANAK HARAM TN MONYET?

     ATAU KAU NI BUKAN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TAPI SEMEMANGNYA BINATANG BABI?

     KAU DULUNYA LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI KER…??

     HAH HA HAA.

     1. KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI.???

      BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI KAH YG ADA KAT MUKA KAU & BERAPA KG TAHI BABI KAT OTAK KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

      SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

      KAH KAH KAH.

      1. YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
       YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA BAGI RAPAT PULA.

       HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

       ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

       HAH HA HAA.

       1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK MUKA KULIT BABI SEKOR NI.

        KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

        HAH HA HAA.

        1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG, BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
         DAH HAMPIR TIGA BULAN DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

         ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, MEMERANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
         ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

         PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

         HA HAH HAA.

         1. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

          TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

          MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

          HAH HA HAA.

          1. Din Remos
           3 March 2021 10:02 am

           Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

           Reply

          2. Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply

          3. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung …

          4. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply

          5. MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          6. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          7. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          8. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          9. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          10. TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAK 1 KG TAIK BABI NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

          11. HERAN SUNGGUHLAH DIN…

           MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI BABI TU…?

           KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

           BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

           BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

           KAH KAH KAH.

          12. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Mmg elok sgt Din tala itu anak haram tua bangka
           Din kata, otak nenek itu, hanya taraf budak tadika
           Tak tahu malu langsung itu nenek bangsat puaka
           Serupa kulit babi sja, tebal, itu nenek punya muka
           🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          13. KEJORA NAK TAMBAH GELARAN BINATANG PELESIT TU KEPADA:

           “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET (@ TN ANJING) MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI, SEGALA-GALANYA BABI, LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI.”

           KAH KAH KAH.

  2. Bila tak dapat jawab komen2 politik yang di lontar kpd nya, Beruk Tua Wak Gont….. …….ol KEJORA KOJOLLA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT itu pun keluarkan isu mutu BM lah.

   Tak dapat jawab komen2 politik, dia mengarut lah.

   1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI, PRODUK SJK, MASIH TAK ADA MUTU DLM BM.

    TAK DAPAT BERI KOMEN POLITIK, DIA PUN MENGARUT LAH.

    YG BANYAK DIA BAGI, KOMEN ‘POLITAIK’!

    KAH KAH KAH.

    1. Eisyh eisyh eisyh…
     Hebat sungguh Binatang Anak Haram TN Monyet dlm komen ‘POLITAIK’ & komen ikut tajuk (MENO)POS..

     Penuh blog post ni dgn:

     1) komen ikut tajuk (MENO)POS puki kering dia tuh..

     2) komen ‘POLITAIK’ kucing KEPALA BUTOH PAK DIA..

     3) komen ‘POLITAIK’ anjing LUBANG PUKI MAK DIA…

     4) komen ‘POLITAIK’ palat PUKI KELENTIT PANJANG DIA…

     KAH KAH KAH.

     1. Haa..rakan2 blog, tinggu apa lagi.. haah tepuk!!!
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH …(1000X)…

 11. bisa sgt ke racun tuak yg hadi anak awang berikan kpd pengikut2 Nya di Memali hingga mereka2 berjoget2 dan menari2 di jalanan membawa kapak, parang dan cangkul….

  adakah racun tuak sedemikian masih hadi anak awang berikan kpd lebai2 bingai pAs yg berserban berjubah yg asyik dgn kebabian2 Nya sana sini….

  adakah racun tuak yg hadi anak awang keluarkan dan di agih2kan dari kilang Nya di Rusila satu perusahaan yg menjadi urusan utama Nya utk memperkasakan #melayu2isle Nya…

  ape pula kecacatan akahir Nya, hinggakan kerajaan #melayu2isle yg cuba di perkasakan bersama bingai2 #melayu2 pbbm/omNO dari langkah sheraton kelihatan hilang punca dan arah ….

  adakah kerana tiba2 racun ajaran seketul daging babi Nya yg hadi anak awang cuba racuni rakyat berlawanan dgn Virus Covids hingga racun tuak ajaran seketul daging babi hadi anak awang tidak ‘effective’ …..??

  mengape tidak hadi anak awang iktiar mendamaikan racun tuak ajaran seketul daging Nya dgn Virus Covids agar kedua2 Nya lagi “effective,” berkesan membantu Nya menegakan kerajaan #melayu2isle Nya….?

  adakah lebai2 yg bersama Nya separa bingai2 sj dan hadi awang yg mengetuai mereka, telah hilang arah tuju menjejaskan plot cerita utk menegakan kerajaan #melayu2isle di negara…?

 12. kupasan “puasa” & lailatul qadar,

  (2)

  ….manifestasikan akan Fayakun dari keupayaan fakulti Kun Nya….

  jika puasa itu satu kelaparan/dahaga, maka satu pengajaran lapar/dahaga yg di rasakan…..

  jika puasa itu berusur keinginan upah pahala, maka puasa itu satu bentuk perniagaan dan kepentingan semata2….

  tapi…

  jika puasa utk merdekakan gengaman Nafsu ke”AKU”an Diri terhadap “ROH” yg menghidupkan kehidupan …

  maka sesunggoh Nya, puasa itu telah berjaya melakukan penjenamaan dan pengertian “MATI” sebenar Nya….

  ketika “ROH” berjaya di bebaskan, mencari akan “ROH SEMESTA” Nya, mencari akan Nya di lapisan2 langit2,

  berlainan sebelum Nya, di mana setelah lama di penjara dlm kerakusan Nafsu ke”AKU”an manusia kpd satu NUR Cahaya Yg bersinar Dgn Terang Nya…

  Fayakun mencari pengertian Kun Nya….

  puasa utk kebebasan “ROH” lalu melakukan “perjalanan” dlm penyatun seketika Nya dgn ‘ROH SEMESTA”…..

  “ROH SEMESTA” yg menghidupkan Segala Kehidupan Alam Semesta….

  bagaimana pula jika “Roh” tidak kembali balik ke Jasad Nya..?

  ape kah Jasad itu menemui ke”MATI”an akhir NYa…?

  pengalaman hanya kpd mereka2 mengetahui bagaimana utk menguruskan akan Nya….

  sesunggoh Nya, mereka2 yg mengalami Nya, mengetahui akan pengertian “MATI” dan bila berlaku ke”MATI”AN mereka pd saat berlaku Nya, mereka2 merasakan akan kemanisan ….

  dari awal mereka datang kpd pengakhir mereka kembali…

  Tuhan Datang Tuhan Kembali….

  utk mengupas akan pengertian sebenar Nya….

  ….dari Tuhan dia datang kpd Tuhan Dia kembali….

  DIA itu tiada Lain, AKU.

  Satah RUMI kembali menbawa erti…

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT)

   MANA DIA TAHU PASAL AGAMA ISLAM, PULAK MENGARUT NAK “kupas “puasa” & lailatul qadar” DLL.

   MENGARUT BESAR PAK TUA NIH.

 13. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kat bawah itu, Kejora sediakan pantun, 5 rangkap
  Ucapan slmt hari raya & juga sbg satu perangkap
  Tapi mangsa nya itu, agak nya kini sdg bermekap
  Atau, dia serba salah, ngintai sja dari tepi tingkap
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. OIK, MEM PROVOKE BERUK TUA WAK GONT………………….OL KEJORA KOJOLLA NIH.

   HENDAKKAN DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI DI SINI. AKAN DILAKUKAN SEKUAT KUAT NYA. BILA LAPANG..

  2. WAK GONNT……………………OL KEJORA KOJOLLA MEMANTUN MANTAT, KONON NYA DIA PAKAR DALAM BIDANG ITU.

   TAPI DIA RAPAT DENGAN BANG ALI, YANG DIA DAPAT HANYA LAH BENDA ITU.

  3. WAK GONT……………………………OL KEJORA KOJOLLA TAK ADA APA YANG NAK DI INTAI DI TEPI TINGKAP..

   BARAN G NYA PUN SUDAH KEHILANGAN, TELUR NYA ASYIK DI GENTEL BERTERUSAN DEK BANG ALI.

   1. Aikk… Naper Nek TN tetiba jer menyerang Kejora?

    Kejora tak ada ganggu dia pun!
    Kejora tak ada kata apa dekat dia pun!

    Naper dia terasa dgn pantun Kejora kat atas tuh?

    Dia kena tempias ker??

    KAH KAH KAH.

    1. Orang lain tak kesah pun dgn pantun tu!

     Kejora tak sebut pun nama Nek TN kat pantun tu! Naper dia terasa yer?

     Dia dah masuk perangkap yer?
     Dia tadi tu sdg bermekap yer??
     Dia tadinya tu mengintai jer kat tepi tingkap yer?

     Dia lah BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI!

     KAH KAH KAH.

    2. BETUL2 TABIAT BUDAK KECIK, WAK GONT …… ………..OL NIH.

     BALING BATU, SOROK TANGAN.

     DAHTU, MENGGENTEL BOLA NYA.

     1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET dah masuk perangkap yer?

      BINATANG ANAK HARAM TN MONYET tadi tu sdg bermekap yer??

      BINATANG ANAK HARAM TN MONYET tadinya tu mengintai jer kat tepi tingkap yer?

      KAH KAH KAH.

 14. bila agama di hiaskan dgn lebai2 pAs aka broker2 maut yg perdagangkan dan melacurkan agama utk kepentingan dunia2 mereka…

  hinggakan bergaji buta selain lebai2 nya di beri ganjaran gaji lumayan tidak setimpal dgn bingai2 yg mereka ada….

  maka, kebabian tegar yg mereka ada, akan sentiasa menafikan buta, pekak dan tuli mereka semua….

  seperti juga dgn azazil dgn ribuan2 tahun nya menyembah mendewakan tuhan nya, tidak ketahui dan mengenal akan tuhan nya….

  …dan bila Tuhan Nya ‘keluar’ dari ‘istana’ Nya, utk berpakaian, di jadikan akan Nya, Adam….

  utk melihat kindahan Alam yg selama ini terkandung dlm pati kegelapan Nya, dari Perbendaharaan Luf, Nya

  seperimana azazil menafikan Adam kerana tidak mengetahui bahawa Adam itu “Ketuhanan Kesempurnaan Tuhan” Nya…

  lalu Sifat Penafian Nya, menjadikan Nya, Iblis…

  1 = (1) Nya + (1) Nya + (1) Nya……

  perhatikan akan berjalanan Kesatun (1) pd semua….

  tuhan di langit, di bumi, di syurga di neraka di semua penjuru dimensi pemikiran manusia…

  seperti itu juga penafian azazil,

  …babi2 tegar mahiaddin, assmin dan hadi anak awang & mufti2 yg bersekongkong dgn mereka tidk kecuali menyatakan keiblisan Azazil juga….

  menafikan akan #melayu2isle yg mereka corakan dan slogankan hanya bibit2 sundal sj bentuk nya…

  tiada ilmu, hanya rethorik kesempadanan syariat semata…

  cukup kah mencorakan kekuasaan hanya bergantung kpd syariat semata2…

  1. ADA SESIAPA HIASKAN APA2 AGAMA KAU MENONGGANG NONGGEK DI PANGKAL POKOK KAYU ARA, WAHAI DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK?

 15. berani ke babi2 tegar #melayu2isle di dukong oleh kebabian tegar mahiaddin, assmin & pendeta ajaran seketul daging babi, aka hadi anak awang menerima haqiqat bahawa slogan #melayu2isle yg di terima pakai dari lebai2 maut pAs berunsur kecacatan dan kesesatan….?

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK BABI SEPENUH NYA, NOKHTAH.

 16. kerajaan #melayu2isle selagi bingai2 aka 3 ekor babi2 tegar masih di tapuk kekuasaan; babi2 bernama mahiaddin, assmin & hadi awang ,

  ….kebabian mereka akan di teruskan kerana merasakan “tuhan” yg mereka ‘sembah’ merestui kerajaan #melayu2isle yg di cotrak dan di bina….

  bukan kah itu premise slogan yg babi2 ini gunakan, di bantu2 dgn kebabian golongan mufti2 yg ada….

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK BABI SEBABI BABI NYA.

   DIA MENGHASUT MELAYU, MUFTI DAN AGAMA ISLAM.

   BABI BILA DIMAKI TAK MASUK KE DALAM OTAK NYA SEPENUH NYA.

   TAPI MASUK 90% PUN JADI LAH.

 17. SALAM ‘AIDIL FITRI BUAT RAKAN2 PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN:

  1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Kpd rakan2, Kejora ucap Slmt Hari Raya Aidil Fitri
   Ampun maaf dipinta dngn menyusun sepuluh jari
   Moga dngn rasa tulus ikhlas kemaafan dpt diberi
   Klu ada apa2 hujah atau ucapan..bawa le ke mari
   Tapi, jgn lah dibawa karutan dgn tadika punya ciri
   Usah pula asyik nak pamir kebodohan setiap hari
   Kata pepatah, ‘rezeki jgn ditolak..bala usah dicari’
   Bkn apa..kot kwn tibai, tk cukup tanah kita nk lari!
   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Slmt Hari Raya Aidil Fitri muslimin dan muslimah
    Raya tetap kita sambut wlau hanya raya di rumah
    Mari le sama2 saling berpesan secara berhikmah
    Tapi komen diberi, biarlah beradab dan berhemah
    Tak usah lagak hebat kalau bahasa kita itu lemah
    Hal berak dan tahi, usah le dibuat bahan ceramah
    Bkn apa kot kwn tibai debu lantai kita kena jamah
    Nanti..banyak tempat benjol kita nak kena demah
    👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     ‘Aidil Fitri merupakan kemenangan..untuk diri kita
     Kejora ingin beri ucap slmt & ampun maaf dipinta
     Rakan2 juga silalah tampil memberi coretan tinta
     Tapi, biar lah beradab & jaga kita punya tutur kata
     Jgn lah pulak, hal berak dan tahi nak dibuat cerita
     Atau, lagak samseng juah nak cetuskan sengketa
     Blog ni jgn cuba nk dibuat bapak kita punya harta
     Bkn ler apa, kot kwn tibai kita dapat malu & derita
     👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      ‘Aidil Fitri bagi kita..merupakan satu kemenangan
      Dah tamat, sebulan lamanya kita lalui perjuangan
      Kini, tak perlu nanti maghrib utk nikmati hidangan
      Rakan2 sila ler tampil beri ucapn atau pandangan
      Tapi..jgn lah bawak ke sini tadika punya karangan
      Atau lagak biadab juah,serupa samseng bajingan
      Hal berak berak & tahi usah dibawa buat selingan
      Bkn le apa, kot kita tk tertepis kwn kasi penangan
      👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
       Bersyukur lah kita kpd Allah Yang Maha Pemurah
       Masih blh bernafas, walau tak blh pergi berziarah
       Yg tak berpuasa tu jgn le pulun sgt mentekedarah
       Kalau ada apa2 pandangan, sila le tampil & curah
       Tapi jgn le komen spt samseng juah tk tentu arah
       Berubahlah diri & buang perangai yg spt penjarah
       Bkn le apa kot kita kena tibai bila kwn naik marah
       Nanti kita terpaksa lari dek tk tahan sakit & parah
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   2. BERUK TUA WAK GONT…………… KEJORA KOJOLLA SUSUN 10 JARI TAK CUKUP. SEBAB DOSA NYA BEGITU BANYAK.

    1. KENA HULURKAN …OTNYA. KPD BANG ALI. TO ATONE FOR HIS KURANG AJAR NESS.

     1. Aikk.. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TERASA DGN PANTUN2 TU YER..?

      KAH KAH KAH.

      1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET bawa karutan tadika punya ciri yer?

       BINATANG ANAK HARAM TN MONYET pamir kebodohan setiap hari yer??

       BINATANG ANAK HARAM TN MONYET bala suka dicari yer?

       BINATANG ANAK HARAM TN MONYET tak cukup tanah nak lari yer?

       KAH KAH KAH.

       1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET biadab tak berhemah yer?

        BINATANG ANAK HARAM TN MONYET bahasa sangat lemah yer??

        BINATANG ANAK HARAM TN MONYET debu lantai selalu kena jamah yer?

        BINATANG ANAK HARAM TN MONYET banyak tempat benjol kena demah yer?

        KAH KAH KAH.

        1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET biadab tak jaga tutur kata yer?

         BINATANG ANAK HARAM TN MONYET berak & tahi suka buat cerita yer??

         BINATANG ANAK HARAM TN MONYET blog ni nak buat bapak punya harta yer?

         BINATANG ANAK HARAM TN MONYET asyik kena tibai sakit & derita yer?

         KAH KAH KAH.

         1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET asyik buat tadika punya karangan yer?

          BINATANG ANAK HARAM TN MONYET rasa diri samseng bajingan yer??

          BINATANG ANAK HARAM TN MONYET berak & tahi suka buat selingan yer?

          BINATANG ANAK HARAM TN MONYET tak tertepis asyik kena penangan yer?

          KAH KAH KAH.

          1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET tak puasa tapi pulun mentekedarah yer?

           BINATANG ANAK HARAM TN MONYET samseng juah tak tentu arah yer??

           BINATANG ANAK HARAM TN MONYET kawan asyik benci & marah yer?

           BINATANG ANAK HARAM TN MONYET asyik lari tak tahan sakit parah yer?

           KAH KAH KAH.

          2. HAH HA HAA…

           PADAN MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI…

           RASAKAN…

           KAH KAH KAH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.