‘JANGAN BAWA KEMENANGAN SYAWAL UNTUK JADI PEMBELA KEPADA PENGKHIANAT’

ALLAHU AKBAR, ALLAHU AKBAR, ALLAHU AKBAR WA LILLAHIL HAMD…

و لتكملوا العدة و لتكبروا الله على ما هداكم و لعلكم تشكرون

1. Takbir Raya adalah laungan suci mengagungkan Allah yang lahir dari lubuk hati seorang hamba bagi menandakan kerendahan diri insan yang kerdil di hadapan Penciptanya.

2. Hari ini adalah hari kemenangan kepada satu pertembungan abadi berligar pada paksi al Haq dan al Batil di mana nilai Ketaatan dan Pengkhianatan menjadi pertaruhan. Ketahuilah laungan takbir raya adalah laungan menangnya Ketaatan dan hancurnya Pengkhianatan.

3. Ketaqwaan yang kita raih sepanjang Ramadhan perlu diusung sebagai bekalan untuk menempuh bulan-bulan berbaki di hadapan. Tanpa bekalan manusia kegersangan dan boleh mati kehausan. و تزودوا فإن خير الزاد التقوى

“Berbekal- bekalah kamu, sesungguhnya sebaik-baik bekalan adalah bekalan TAQWA”

4. Dalam meraikan kemenangan janganlah pula kita lalai bahawa kejahatan dan pengkhianatan tidak pernah alpa untuk merentap kemenangan kita. Nabi s.a.w mengingatkan kita akan musuh yang tidak pernah berhenti mencuba-cuba kita antaranya ialah

“hawa nafsu yang cuba mengheretnya” . Berhati-hatilah saudara ku.

5. Dunia berputar atas kebencian yang menginginkan penguasaan mutlak walaupun terpaksa menginjak-injak kemanusiaan. Demikianlah hodohnya regim Israel mencemari al Aqsa ketika umat Islam Palestine diambang sambutan kemenangan. Seluruh dunia sepatutnya mengutuk kebiadaban Israel kerana pencemaran al Aqsa adalah lambang permusuhan dan kebencian sesama insan.

6. Bawalah semangat kemenangan Syawal menentang pengkianatan dan janganlah kita menjadi pembela kepada para pengkhianat! Bawalah Takbir kita dan Tahmid kita ke alam perjuangan membuat Islah, menegakkan Keadilan serta menentang kejahatan dan kezaliman.

إن الله يأمر بالعدل والإحسان و ايتأ ذى القربى و ينهى عن الفحشأ والمنكر و البغي يعظكم لعلكم تذكرون

7. Walaupun Syawal kali ini adalah Syawal kedua kita berada dalam suasana PKP, janganlah semangat kemenangan pudar dari hati kita untuk terus melawan covid 19 dengan bersungguh-sungguh. Insyaallah negara kita pasti akan menang begitu juga seluruh dunia untuk kita membina masadepan yang lebih lestari dan keamanan yang kekal.

ALLAHU AKBAR ALLAHU AKBAR WA LILLAHIL HAMD…

DS Dr Mujahid Yusof Rawa

Naib Presiden Parti AMANAH Negara

Ahli Parlimen Parit Buntar

5 3 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 13 May 2021 — 8:03 pm
Subscribe
Notify of
guest
35 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
17 May 2021 11:11 am

PENGKHIANAT SEBENAR IALAH PHD4PIG YANG SANGGUP KORBANKAN NYAWA RAKYAT DEMI 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA…….. SAKI BAKI PHD4PIG DAH TENTU MENUJU KEHANCURAN……… HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP …… PAK DAJJAL BUAT KUTIPAN UNTUK KOMUNITI LGBT SATU DUNIA………. PAK DAJJAL BUKAN SEKADAR GAY TAPI LGBT PARTI KUNYIT……….. NETHANYAHU BERUCAP DALAM PARLIAMENT ISRAEL DENGAN JELAS SYIAH ADALAH PROKSI RAPAT ZIONIS BERLAKON SEBAGAI ISIS DAN DAESH……….. DUIT RAKYAT AKAN MASUK POKET DAJJAL………. DAJJAL MEMANG BIJAK MANIPULASI DAN BERPURA2 PERIHATIN KEPADA AGAMA DAN RAKYAT RAMAI TERTIPU……….. 22 BULAN NEGARA DIPERINTAH OLEH SISTEM KOMUNIS PHD4PIG….. RAKYAT SENGSARA… Read more »

zunnun
zunnun
14 May 2021 8:50 am

“…ape itu lailatul qadar synonym dgn puasa….” (2 Thread) (1) ..tapi ape itu puasa? syariat meletakan garis2 kesempadanan, seperti mana kesempadanan pengunaan se kotak manchis mau pun “lighter”… tapi kesempananan itu tidak memberi erti se umpama, akan ape itu pengertian “API”….. sedang hadi awang berwirid munajat memperkasakan ajaran sesat seketul daging babi nya, terdahulu yg memabukan hingga pengikut2 nya berjoget2 di jalanan, di memali, …kpd tebuk atap melalui lorong2 belakang mati, …kini hadi awang sedang sibuk berwirid mentera kebabian nya utk menggunakan hudud kpd mereka2 yg mengkritik nya…. tiba2 di datangi si zunnun lalu bersila membakar batang2 manchis sehingga “API”… Read more »

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 9:20 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENCARUT ATAU MENGARUT.

MARAH NUA DIA DENGAN HADI AWANG TAK TERHINGGA. TAK TAHU APA SEBAB SEBENAR NYA,

RASA NYA HADI TAK PERNAH KATA APA2 YANG MELARANG PUAK ZUNNUN MENONGGANG NONGGEK DI PANGKAL POKOK KAYU ARA DI TEPI RUMAH MEREKA.

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 9:42 am
Reply to  Anonymous.

GAMAK NYA ZUNNUN TAKUTKAN RUU 355

zunnun
zunnun
14 May 2021 8:27 am

kesundalan ape di negara bila babi2 tegar yg berserban dan berjubah asyik membabi buta dgn agama sesat mereka ..?

dgn tiada ilmu selainkan kebabian yg terserlah, babi2 tegar ini nak bawa negara ke arah mana?

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 9:24 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NYA NAIK KE PUKIMAK SEBAB MENUDUH CARA LIAR TANPA BUKTI ATAU PENERANGAN.

zunnun
zunnun
14 May 2021 8:25 am

“ummat ISLAM perlu bersatu….”

bersatu atas dasar Ilmu utk menyatakan Ujud Tuhan…

atau bersatu utk membela suku-suku hingga ummat jadi 3 Suku berjoget di jalanan mabuk dgn tuak taksub lalu berparang berkapak bercangkul akhir nya tergolek2 mati….

seperti di memali

kebabian siape punya ankara ?

adakah kerana lubang puki si ibu nya bernama aminah yg terlebih mengangkang atau bapak nya si awang yg terlebih haiwan ketika menjilat puki si aminah….

atau kebabian di hadi dgn kesesatan agama yg asyik di lacurkan dan di dagangkan utk menjenamakan kebabian bingai nya….

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 9:27 am
Reply to  zunnun

PUKIMAK ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NYA NAIK KE PUKIMAK BILA MENGHASUT UMMAT ISLAM.

MASIH LAGI SEBUT MEMALI TAPI GERUN TAK SEBUT 13 MEI 1969 DI MANA RAMAI BERGELIMPANGAN BERSAMA ANJING2 NYA,

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 9:31 am
Reply to  zunnun

ZUNNUN THE PUKIMAK TIDAK KELUAR DARI LUBANG PUKI IBU NYA. KELUAR SECARA CAESARIAN OPERATION.

SEBAB TERUK SANGAT EMAK NYA KENA DENGAN BANG ALI, MCM2 LAH MUDARAT HIDUP DI ZUNNUN. .BERMULA SEJAK LAHIR.

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 7:03 am

Ummat Islam perlu bersatu.

Pakistan punyai kuasa nuklear tapi sibukkan dengan masalah Kashmir, bertendang terajng dengan India.

Perlu ada pemimpin Islam yang boleh menyatukan semua negara2 Islam dengan satu suara berkenaan isu2 memajukan dan mempomosikan kepentingan Islam.

Ada kah sesiapa sekarang ini? Atau yang berpotensi.

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 6:56 am

Pembela kpd pengkhianat adalah pengkhianat juga.

Traitor.

Di masa perang pengkhianat di tembak mati pronto. Di situ juga.

Di zaman aman, pengkhianat perlu dibalun, ditibai dan dibantai berterusan. Di sini dll blogs dsb nya..

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 6:49 am

Wah budin, gambar baru itu is much better you look handsomer.

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 6:51 am
Reply to  Anonymous.

And much brighter in a white shirt.

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 7:53 am
Reply to  Anonymous.

Suggest you keep that foto on your blog.

Very pleasing to see when coming in here.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
13 May 2021 9:05 pm

Siri Bercakap Dengan Israel.

In February 2000 under Mahathir, two Israeli teams took part in a ping pong tournament in Malaysia. The opposition Muslim dogs political party, the Pan Islamic Party (PAS) warned the government of “undesirable consequences” and claimed that Israel is an “illegal country”. However, the Malaysian minister of sports said that Malaysia should not discriminate against any country if it were to hold international sports competitions.

Anonymous
Anonymous
14 May 2021 9:22 am

1. PAS PP protes bila Kerajaan PP melalui Dewan Bandaraya membuat hiasan hari raya, jimat duit pakai kitar semula prop sediada dgn hiasan lembu dihiasi simbol2 Melayu spt Baju Melayu, songkok, ketupat dll di display stesen roundabout. Semua perayaan agama dihiasi dgn tema dan simbol masing2. 2. PAS seluroh negara pernah tayang bahan kempen PRU/PRK membalut wajah lembu dengan bendera PAS yg ada logo Al-Quran didirikan wajah lembu besar ditempat2 strategik dikampong2 sbg usaha tarik pengundi2 Melayu Islam kampong petani dan penternak. Tiada siapa protes, jauh sekali PAS PPinang. 2. Dua2 tindakan bad taste, tapi PAS ada dua standard mengenai… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
13 May 2021 9:01 pm

Siri Bercakap Dengan Israel

In March 1997, Mahathir Mohamad allowed Israel’s cricket team to play in the International Cricket Council tournament in Malaysia. This was the first official visit of Israel’s sports delegation to Malaysia. The entry of had sparked street demonstrations in Malaysia. To calm down the protesters, Malaysia’s Foreign Minister clarified that Malaysia has no intention to establish diplomatic tie.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
13 May 2021 8:40 pm

Figures released by Israel’s Central Bureau of Statistics showed that trade between Israel and Malaysia in 2008–2011 fluctuated considerably. In 2008, Israeli exports to Malaysia came to $30.2 million while Israel imported goods worth $100.6 million. In 2009, Israel exported $116.8 million worth of goods to Malaysia and imported goods worth $68.5 million. In 2010, Israel’s exports to Malaysia grew to $798 million and imports grew to $85 million. 2011 saw Israel export goods to Malaysia worth $716.4 million and import goods worth $93.6 million. A report compiled by the European Commission indicated that in 2010 Malaysia ranked 15th among… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
13 May 2021 8:35 pm

Between 2000 and 2001, exports to Malaysia from Israel’s Intel computer chip factory in Kiryat Gat were responsible for US$600–700 million.[10]As of 2019 the trade benefits reached US$10-11 billion.

Madey si Kitol sayang Israel. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
13 May 2021 6:55 pm

Dari atas dahan torpedo dilepas
Bukannya dari si kapal selam
Bunyi blup! blup! ke sungai junam terhempas
Sipelepas tersenyum dalam

Tiada sasaran torpedo ini
Hanya sekadar rutin harian
Ala tau-tau sajalah perangai gini
Yang baru masuk,mungkin hairan

Torpedo ini bukannya exocet
Warnanya kuning kehitaman
Jika terlaju lepas,lobang tembak melecet
Terpandang pelepas eeee geli geleman

Sipelepas buat kerja kol, 5 petang
Dah biasa la sejak kecik
Nak buat kerja ni tiada pantang
Lepas je,air sungai terpercik

Torpedo ni mungkin tiada yang sambut
Kalau ada yang rebut,pelepas ketawa keh keh
Dalam hati pelepas,jangan rebut-rebut
Esok datang lagi,terhegeh-hegeh

Anonymous
Anonymous
13 May 2021 6:57 pm
Reply to  Anonymous

JANGAN TERASA
BUKAN UNTUK SAPPA-SAPPA

ehhhhh…..he..he

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 8:27 am
Reply to  Anonymous

JANGAN LAH KOMEN DI LUAR TAJUK POS DENGAN TAK MEMASAL.

zunnun
zunnun
13 May 2021 6:00 pm

sedikit kupas makrifat….. sepertimana makrifat, kaedah ini juga terdapat dlm kupasan mengertian “Dark Zen”… “Dark” kerana Kegelapan itu punya Segala Pengenalana Segalan Ilmu Segala Nur…. Dzat itu Satu kegelapan tapi bukan kerka Dzat itu “Satu” tapi meliputi segala di Alam Semesta….. di sekeliling setiap yg nyata… seperti mana Kesatuan (1) = (0)(~) Kesatuan (1) = Kekosongan Yg tiada Perbatasan Nya…. makna nya jika kesmua yg ada “Mati”, Alam Kembali kpd Dzat Semesta, kepada Kegelapan kembali … JIka Alam ini dapat di bekukan seketika, Kesemestaan Akan Kaku Seketika…. sedikit kupasan mengenai rahsia Haqiqat… JIka Tuhan (Dzat) pd segala yg ada…, babi2… Read more »

zunnun
zunnun
13 May 2021 6:07 pm
Reply to  zunnun

kerana masakan boleh se tiap langkah nafaz dlm pengethuan Nya….

zunnun
zunnun
13 May 2021 4:56 pm

mak aii… kemenangan syawal kerana ramadhan “berpuasa” ? dapat ke kita bebaskan “ROH” seketika dari kecaman Nafsu ? dari mana bermula nya Nafsu ? “keinginan” yg di nodai lalu Faculti Penafian kita meraihkan nya dgn Nafsu…. Penafian itu kerap di persalahkan kpd Iblis/Syaitan…. Penafian itu ape ? ape yg Azazil Inginkan bermunajat ribuan tahun kpd tuhan nya lalu “keinginan” nya mendatangkan “Penafian” sujud pd Adam…. ape pula akan di lakukan oleh Azazil jika di ketahui akan Nya, Adam itu Kesempurnaan Tuhan yg mengambil Bentuk ? sujud kah akan Nya jika Azazil Ketahui dgn ‘keinginan” Nya, setelah ribuan tahun bermunajat utk… Read more »

Anonymous
Anonymous
13 May 2021 4:44 pm

SALAM ‘AIDIL FITRI BUAT RAKAN2 PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN:

Anonymous
Anonymous
13 May 2021 4:46 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kpd rakan2, Kejora ucap Slmt Hari Raya Aidil Fitri
Ampun maaf dipinta dngn menyusun sepuluh jari
Moga dngn rasa tulus ikhlas kemaafan dpt diberi
Klu ada apa2 hujah atau ucapan..bawa le ke mari
Tapi, jgn lah dibawa karutan dgn tadika punya ciri
Usah pula asyik nak pamir kebodohan setiap hari
Kata pepatah, ‘rezeki jgn ditolak..bala usah dicari’
Bkn apa..kot kwn tibai, tk cukup tanah kita nk lari!
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
13 May 2021 4:46 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Slmt Hari Raya Aidil Fitri muslimin dan muslimah
Raya tetap kita sambut wlau hanya raya di rumah
Mari le sama2 saling berpesan secara berhikmah
Tapi komen diberi, biarlah beradab dan berhemah
Tak usah lagak hebat kalau bahasa kita itu lemah
Hal berak dan tahi, usah le dibuat bahan ceramah
Bkn apa kot kwn tibai debu lantai kita kena jamah
Nanti..banyak tempat benjol kita nak kena demah
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
13 May 2021 4:47 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Aidil Fitri merupakan kemenangan..untuk diri kita
Kejora ingin beri ucap slmt & ampun maaf dipinta
Rakan2 juga silalah tampil memberi coretan tinta
Tapi, biar lah beradab & jaga kita punya tutur kata
Jgn lah pulak, hal berak dan tahi nak dibuat cerita
Atau, lagak samseng juah nak cetuskan sengketa
Blog ni jgn cuba nk dibuat bapak kita punya harta
Bkn ler apa, kot kwn tibai kita dapat malu & derita
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
13 May 2021 4:47 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Aidil Fitri bagi kita..merupakan satu kemenangan
Dah tamat, sebulan lamanya kita lalui perjuangan
Kini, tak perlu nanti maghrib utk nikmati hidangan
Rakan2 sila ler tampil beri ucapn atau pandangan
Tapi..jgn lah bawak ke sini tadika punya karangan
Atau lagak biadab juah,serupa samseng bajingan
Hal berak berak & tahi usah dibawa buat selingan
Bkn le apa, kot kita tk tertepis kwn kasi penangan
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
13 May 2021 4:47 pm
Reply to  Anonymous

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Bersyukur lah kita kpd Allah Yang Maha Pemurah
Masih blh bernafas, walau tak blh pergi berziarah
Yg tak berpuasa tu jgn le pulun sgt mentekedarah
Kalau ada apa2 pandangan, sila le tampil & curah
Tapi jgn le komen spt samseng juah tk tentu arah
Berubahlah diri & buang perangai yg spt penjarah
Bkn le apa kot kita kena tibai bila kwn naik marah
Nanti kita terpaksa lari dek tk tahan sakit & parah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 8:38 am
Reply to  Anonymous

Bila mengarut dan melalut di luar tajuk pos, kamu dibalun, ditibai, dan dibantai berterusan di sini.

zunnun
zunnun
13 May 2021 5:04 pm
Reply to  Anonymous

kamu dah beri Salam kpd Saudara Kembar kamu belum ? saban hari kamu kerap beri salam kpd saudara kembar kamu tak ? Yg dok salam sana sini, jgn jadi seperti si hadi awang suku-sana suku-sini, akhir nya pengikut2 nya jadi 3-Suku di Memali ku tahu ke saudara kembar kamu itu ? jika kao berdiri dgn Jasmani kamu, kao kenal ke Rohani kamu tu ? jgn nanti kelak bila tiba saat kojol, Roh sendiri pun tak kenal…. tidak kah Roh itu Sifat Yg kekal, Berilmu dan sentiasa Baqa…? tidak kah itu Sifat Tuhan….? kao dah dapat bebaskan Roh sebula berpuasa ke… Read more »

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 8:43 am
Reply to  zunnun

Bodoh bangang DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN nih mengkritik orang yang kerap beri salam.

Tak faham bahawa salam itu makna nya PEACE.

Anonymous.
Anonymous.
14 May 2021 8:46 am
Reply to  zunnun

Menyebut Memali dimana ramai yang mati.

Tak berani sebut 13 Mei 1969 di mana bergelimpangan yang mati. Bersama anjing2 nya.