NAJIB SUDAH DIDENDA, TUN M BAKAL DIDENDA, MAHIADDIN LANGGAR SOP APA CERITA?

Sebelum ini Najib Razak telah dikesan melanggar SOP PKP kerana tidak mengimbas aplikasi mysejahrera dan tidak mengambil suhu badan ketika memasuki sebuah restoran nasi ayam di Bukit Bintang, Kuala Lumpur.

Sebaik menyedari kesalahannya, Najib segera tampil meminta maaf sambil mengatakan beliau bertanggungjawab atas perkara itu dan sedia membayar denda atas kesalahan yang dilakukannya.

Berikutan itu, beliau telah didenda RM3000 iaitu RM1500 bagi setiap kesalahan yang dilakukannya.

Beliau membayar denda itu semalam.

Restoran yang dikunjunginya itu turut didenda RM10,000 kerana gagal memastikan Najib mematuhi SOP yang ditetapkan kerajaan.

Semalam pula viral satu video yang memperlihatkan Tun Mahathir Mohamad juga dikesan melanggar SOP ketika memasuki sebuah surau di Langkawi untuk menyampaikan sumbangan sempena Ramadan dan Aidilfitri.

Pelanggaran SOP yang dilakukan Tun Mahathir ialah tidak memgambil suhu badan dan tidak mengimbas mysejahtera.

Hari ini, beliau tampil memohon maaf, mengakui kesilapannya dan bersedia untuk didenda berdasarkan undang-undang yang ditetapkan kerajaan.

β€œSaya minta maaf kerana tidak patuh SOP. Saya akan terima tindakan mengikut undang-undang berkaitan,” katanya.

Dengan itu, pastinya Tun Mahathir pun bakal didenda juga.

Tetapi, sebagaimana telah lama viral di media sosial, kita turut didedahkan dengan gambar Mahiaddin Md Yasin yang juga melanggar SOP iaitu tidak memakai pelitup muka ketika memasuki sebuah lobi hotel di Johor Bahru.

Dalam gambar tersebut diperlihatkan semua orang yang berada di sekeliling Perdana Menteri memakai pelitup muka, kecuali dirinya saja tidak berbuat demikian.

Namun, sehingga sekarang, selain Mahiaddin sendiri membisu mengenai kesalahan yang dilakukannya itu, pihak berkuasa juga tidak memberi reaksi apa-apa.

Jangankan ada bersuara sedia nak diambil tindakan, meminta maaf pun tidak terkeluar suara daripada mulutnya.

Kalau Najib dan Tun Mahathir boleh mengakui kesalahan, meminta maaf, sedia menerima tindakan dan membayar denda, mengapa tidak dengan Mahiaddin?

Apakah dalam hal ini Perdana Menteri ada SOP yang berbeza berbanding rakyat biasa dan bekas-bekas Perdana Menteri? (ShahbudinHusin 12/05/2021)

5 4 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 12 May 2021 — 3:41 pm
Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
17 May 2021 11:16 am

TOK KADOK JUGA ASAL DARI PARTI PHD4PIG YANG JAHANAM KAN NEGARA…….. CAI PARTI KUNYIT LGBT ANGKAT DAJJAL FREEMASON SEBAGAI TUHAN.. …… PENGKHIANAT SEBENAR IALAH PHD4PIG YANG SANGGUP KORBANKAN NYAWA RAKYAT DEMI 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA…….. SAKI BAKI PHD4PIG DAH TENTU MENUJU KEHANCURAN……… HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP …… PAK DAJJAL BUAT KUTIPAN UNTUK KOMUNITI LGBT SATU DUNIA………. PAK DAJJAL BUKAN SEKADAR GAY TAPI LGBT PARTI KUNYIT……….. NETHANYAHU BERUCAP DALAM PARLIAMENT ISRAEL DENGAN JELAS SYIAH ADALAH PROKSI RAPAT ZIONIS BERLAKON SEBAGAI ISIS DAN DAESH……….. DUIT RAKYAT AKAN MASUK POKET DAJJAL………. DAJJAL MEMANG… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
14 May 2021 4:12 am

Ini lah dipanggae undang2 antara dua darjat dan seorang KAMJAD. Tannya org Penang atau Utara apa itu makna kamjad.

zunnun
zunnun
12 May 2021 11:56 pm

ape kah babi2 yg berserban dan berjubah dari lubang2 puki yg berbau babi2 tegar atau dari #kelapabutuh berbau yg sama….

ape kah bau kebabian yg sedemikian membuat babi2 di memali teransang hingga mabuk berjoget di jalanan…?

…ape kah yg buat #melayu2isle serba bingai ketrampilan mereka menguruskan negara…?

kerana kebabian2 tegar mereka ke ?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
12 May 2021 11:45 pm

PM Perogol Nika GEE akui KERAJAAN PN GAGAL. PM Parti Perogol Birthdaygirl Mabuk mohon PKP disambung sehingga 2035. Kahkahkah!

zunnun
zunnun
12 May 2021 11:20 pm

jgn hairan bila tiba menjelang raya pd tahun 2022, ape yg ada akan lebih teruk lagi babi2 yg berserban berjubah menguruskan negara dgn tiada menutup parlimen utk mengerakan kelangsungan sistem demokrasi negara….

ape kah babi2 yg berserban dan berjubah merasakan sistem caliph baghdadi yg mereka cuba tegakan di malaysia…

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:37 pm
Reply to  zunnun

sekurang-kurang mereka berjubah serban

yang kau gi shoping kat bazar ramadhan pakai seluar dalam ja

kah kah kah

zunnun
zunnun
12 May 2021 11:52 pm
Reply to  Anonymous

tak lah badan meningglkan bau babi2 merata…

zunnun
zunnun
12 May 2021 11:14 pm

babi2 tegar pAs kini sedang berpesta “puasa” lapar mereka dgn meraikan ghadimah2 yg di rompak dari penbendaharaan negara dlm masa yg sama bersekokong dgn bingai2 pemimpin lain yg bersama mereka…. hari raya yg mana rakyat di dedahkan dgn permasaalahan ekonomi yg amat ketara dan kegagalan kerajaan #melayu2isle yg asyik membabi dgn kebabian bingai mereka dgn jankitan covids mencecah 5K+, meletakan negara di teratas di atas bumi ini jika di ambil nisbah penduduk dgn jangkitan semasa…. kesundalan ape babi2 #melayu2isle buat di tapuk kekuasan negara ketika ini…. adakah tuhan yg mereka sembah dan dewa tidak mampu menolong kerajaan #melayuy2isle yg serba… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
14 May 2021 4:16 am
Reply to  zunnun

BUkan babi lagi dah tetapi bapak segala Babi..tanya sama itu Hadi

zunnun
zunnun
12 May 2021 11:03 pm

bila babi2 tegar lebai2 malaun2 Walaun2 pAs cuba menunjukan kebabian mereka dgn menghulurkan kebaikan, ternyata keburukan mereka di situ….

kerana tiada terpisah keburukan mereka dgn menengek kesusahan rakyat selain peminpin2 mereka bergaji buta belaka…..

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 10:52 pm

COBA PEMBACA LIHAT,BETAPA BUROKNYA HATI NURANI GENG-GENG POLITIK SESAT KAT BAWAH.DI AMBANG SHAWAL YANG MULIA,ORANG BERMAAFAN,TETAPI MEREKA MASIH MENCAROT DAN MAKI HAMUN.

SEMIGA TUHAN MEMBERI HIDAYAH KEPADA MEREKA

SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR DAN BATIN

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 10:53 pm
Reply to  Anonymous

SEMOGA

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 10:55 pm
Reply to  Anonymous

BUROKNYA PERIBADI MEREKA,
SEBAB ITU LA,PILIHAN POLITIK MEREKA PON BUROK.

MEREKA ADALAH PENYANGAK-PENYANGAK POLITIK
DAN KEBODOHAN MEREKA ,AMAT MERUGIKAN AGAMA,BANGSA DAN NEGARA

zunnun
zunnun
12 May 2021 11:16 pm
Reply to  Anonymous

[email protected] dgn kebabian sedang mecorak persepsi politik lintah darat negara….

najib bini rosmah
najib bini rosmah
12 May 2021 10:28 pm

Lagu Raya khas Azmin Semburit dan anjing PAS Hadi Awang
https://www.youtube.com/watch?v=A8gUIkCdG1s

Madey si Kitol cuba menyanyi lagu Siti Nurhaliza
https://www.youtube.com/watch?v=yYDsLzpmFgs

najib bini rosmah
najib bini rosmah
12 May 2021 11:09 pm

Madey si Kitol tahnik anak Siti Nurhaliza sebab nak jumpa Datuk K
https://www.youtube.com/watch?v=A8gUIkCdG1s

najib bini rosmah
najib bini rosmah
12 May 2021 11:11 pm

Madey si Kitol dan Azmin Semburit bayar kompoun dalam kubur
https://www.youtube.com/watch?v=Mgj8LgurppU

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 10:05 pm

RAKAN2 PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN:

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
‘Aidil Fitri bagi kita..merupakan satu kemenangan
Dah tamat, sebulan lamanya kita lalui perjuangan
Kini, tak perlu nanti maghrib utk nikmati hidangan
Rakan2 sila ler tampil beri ucapn atau pandangan
Tapi..jgn lah bawak ke sini tadika punya karangan
Atau lagak biadab juah,serupa samseng bajingan
Hal berak berak & tahi usah dibawa buat selingan
Bkn le apa, kot kita tk tertepis kwn kasi penangan
πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 9:43 pm

RAKAN2 PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN:

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
‘Aidil Fitri merupakan kemenangan..untuk diri kita
Kejora ingin beri ucap slmt & ampun maaf dipinta
Rakan2 juga silalah tampil memberi coretan tinta
Tapi, biar lah beradab & jaga kita punya tutur kata
Jgn lah pulak, hal berak dan tahi nak dibuat cerita
Atau, lagak samseng juah nak cetuskan sengketa
Blog ni jgn cuba nk dibuat bapak kita punya harta
Bkn ler apa, kot kwn tibai kita dapat malu & derita
πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 9:17 pm

RAKAN2 PEMBACA YANG DIKASIHI SEKALIAN:

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
Kpd rakan2, Kejora ucap Slmt Hari Raya Aidil Fitri
Ampun maaf dipinta dngn menyusun sepuluh jari
Moga dngn rasa tulus ikhlas kemaafan dpt diberi
Klu ada apa2 hujah atau ucapan..bawa le ke mari
Tapi, jgn lah dibawa karutan dgn tadika punya ciri
Usah pula asyik nak pamir kebodohan setiap hari
Kata pepatah, ‘rezeki jgn ditolak..bala usah dicari’
Bkn apa..kot kwn tibai, tk cukup tanah kita nk lari!
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

zunnun
zunnun
12 May 2021 3:38 pm

bagaimana pula dgn si assmin, tegar mengulum #kepalabutuh, dah selesai belum….

zunnun
zunnun
12 May 2021 3:36 pm

kes terdahulu mahiaddin menjilat puki bini orang nika gee dah selesai belum…?

kes si hadi awang yg memberi tuak kpd kaum2 suku-suku nya di memali hingga kemabukan berjoget2 di jalanan lalu tergolek2 mati …..dah selesai belum hadi di bawa ke mahkamah….

sj tyanya

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 9:51 pm
Reply to  zunnun

Steadyaku 47’s fair appeal for Atok Saka and Anwar to make peace and rekindle PH for the sake of the country. His question should be who had kencing the last time and will Atok Saka kencing PH again? Mahathir, Anwar and PH. Hussein Abdul Hamid2021-05-09T20:28:57+08:00Saturday, May 8, 2021|POLITICS|1 Comment View Larger Image Before May 2018, when Pakatan Harapan was still with us, there was within many of us, a sense of trepidation and bewilderment of what the future will hold for most of us. There was also confusion and disappointment on the promises made by Pakatan Harapan in their manifesto.… Read more »

zunnun
zunnun
12 May 2021 11:40 pm
Reply to  Anonymous

politic is not about idealism but an evolution of realism… atuk & anwar will have to sloth one another kinda like omNO and others selain babi2 tegar yg berserban dan berjubah dgn syndicate melacurkan agama sesat mereka….. babi2 yg berserban dan berjubah akan bersama dgn #melayu2 bebal bingai pbbm mempertahankan PN bersama….. oleh kerana politik semasa negara kini berbentuk fragmentasi kepentingan dan sedikit sj yg bergantung kpd prinsip, maka selepas pru 15 kelak, parti2 yg ada akan mula memulakan ‘coalition’ utk mendapatkan kekuasan negara…. negara kini di ambang satu perubahan kesedaran politik kerana terdapat golongan “middle class” yg tinggi ….… Read more »